Huvud
Förebyggande

I vilka fall överförs cystitis från kvinna till man?

Man tror att cystitis överförs från kvinna till man under samlag. I detta fall överförs inte själva sjukdomen, utan patogena mikroorganismer, som senare provar inflammation i blåsan. Sjukdomen kallas postkoital cystit och uppträder som ett resultat av bakteriernas inträde från det kvinnliga genitourära systemet i hanen.

Cystitis uppträder som ett resultat av ingreppet av bakterier från det kvinnliga genitourära systemet till hanen under samlaget.

Blåses cystit till sexuellt överförda män

Mikrober som orsakar inflammation i blåsan överförs oftast under sex tillsammans med bakterier som framkallar utvecklingen av kolpit eller vaginos. Infektion av en man uppstår efter samlag som ett resultat av spridningen av patogener som multiplicerar i slidan, till exempel med inflammation i livmoderhalsen.

Risken för överföring av patogena mikroorganismer under kön ökar om partner inte följer reglerna för personlig hygien, eftersom i detta fall skapas en fördelaktig miljö för utbredning av patogener.

I vilka fall är cystit infektiös för män? Bakterier som orsakar inflammation kan passera från en kvinna till sin partner i ett promiskuöst sexuellt liv, och även om en man inte använder barriärmedel.

Bakterier som orsakar inflammation kan flytta från en kvinna till sin partner, om mannen inte använder barriärmedel för preventivmedel.

Även män rekommenderas inte att ha sex med en kvinna under menstruationen.

Vad är riskerna med att få kontrakt

För en man är risken att få en infektion som orsakar blåsor under samplingen låg. Sannolikheten för infektion i blåsan är nästan frånvarande på grund av den anatomiska egenskapen hos urinröret. Det är ganska långt och smalt, så de patogena bakterierna kan inte passera det ohindrade.

Risken för överföring av mikrober som framkallar cystit från en kvinna till sin partner ökar med sådana faktorer som försvagad immunitet, stress och hypotermi.

Är cystit smittande?

Lämna en kommentar 2,953

Cystitis är en sjukdom i det genitourinary systemet, som åtföljs av svår smärta. Ofta uppstår frågan - Blåses cystitiskt sexuellt? För att svara på det, måste du förstå orsakerna till infektion med blåsor. Transmissionen är provocerad av giftiga ämnen, allergener och infektioner. Infektion med patogena bakterier är den vanligaste metoden. Sjukdom i processen av copulationen - inte överförd, men övergången av mikroflora från en partner till en annan - det är ganska möjligt. Organism faller i könsorganen, passerar sedan till urinvägarna och orsakar överföring av inflammation.

Vad är skillnaderna från infektionen?

Det finns inga tydliga gränser som skulle definiera de grundläggande skillnaderna. Infektionssjukdomar är mycket olika och har olika manifestationer. Bakterier som orsakar sexuella avvikelser är klamydia, ureoplasmos, gonorré, trichomoniasis. Inträngningen av infektion i kroppen beror på sampolymerisering. I cystitis påverkar överföringen av sjukdomen indirekt samlag. När inflammation sänds är sådana mikroorganismer som stafylokocker, streptokocker, E. coli och liknande provokatorer. De stannar i kroppen och orsakar inte reaktioner tills de rätta förhållandena kommer.

Kan en kvinna infektera en man?

Blåses cystit från kvinna till man? Sjukdomen överförs oftare hos kvinnor än hos män, på grund av urinrörets egenskaper. Vid det svagare könet är det mindre och större - sannolikheten för att få patogen mikroflora i den är högre. Fall av överföring av inflammation hos kvinnor beror på patogena processer i vagina. Därifrån har bakterier större chanser att gå till urinröret. Om, som ett resultat av detta, störningar i vaginens bakteriella bakgrund har börjat, kommer överföring av inflammationen inte att hålla dig att vänta. Är cystit smittad för en man? Passera cystitisen en man som en kvinna inte kan, snarare, han är en bärare. Det finns dock alltid risk för överföring av sexuella infektioner från partner till partner.

Hur överför cystitis sexuellt?

Hur överför cystitis? Det händer att inflammationen överförs tillsammans med en annan patologi - kolpit. Sjukdomen kännetecknas av nedsatt vagina. Orsakerna till överföring är infektioner som bidrar till vaginos. Överföring sker på grund av spridningen av patogena bakterier i slidan - de kommer dit efter samlag.

Kan jag få cystit under samlag? Det överförs sexuellt - övergången från en manlig patogen mikroflora i samverkan. Den högsta risken för infektion i början av menstruationen och efter deras uppsägning. Överföring av infektion från en man till en kvinna, beror på immunsystemets svaghet i henne eller under hypotermi.

Kvinnor blir sjuk med inflammation och vid kontakt, under barnets bärande period. Vid den här tiden försvagade det svagare könet skyddande funktioner, eftersom alla kroppens krafter syftar till att upprätthålla och bibehålla fostret. Infektion med cystit vid sampulering är möjlig, om det finns vissa faktorer, såsom:

 • mångfald och många sexuella handlingar;
 • kränkning av personliga hygienstandarder, när en god miljö för patogena organismer skapas;
 • infektion med smärtsam mikroflora under en sexuell handling.

Förebyggande, för att inte utveckla cystit, kan vara användning av preventivmedel.

orsaker till

Manifestationer av cystit förekommer efter perfekt kontakt. Denna sjukdom beror på förändringar i vaginens bakteriella bakgrund. Avvikelser observeras även när sexlivet inte är aktivt. Under kontakten, de kvinnor får en obalans av mikroorganismer i de vaginala vävnaderna, dessa processer påverkar främst urinorganen, i synnerhet, lider av urinröret och urinblåsan. Förändringar kan införa dessa organ i ett tillstånd av instabilitet, eftersom en kraftig förändring i mikroflorans sammansättning påverkar genitourinärsystemet negativt. Detta är orsaken till överföring av inflammation och leder till cystit.

Under mikroorganismernas livstid uppträder deras spridning. Patogena floror påverkar de svagaste och närmast placerade till utbrottet, de inre organen. Om immunförsvaret inte kan skydda sig från att spridas kan du få cystit i akut form. Därefter kan sjukdomen bli kronisk. När det finns en sådan sjukdomsförlopp kan det hävdas att inflammation överförs under samlag.

Varför inte ha sex?

Specialister välkomnar inte att ha sex med blåsor. Motivationer för detta är olika:

 • Smärtsamma känslor gör det inte möjligt för dig att njuta av processen. Sjukdomen är åtföljd av smärtor i underlivet och brinnande.
 • Behandlingen av denna sjukdom kan vara svår, i närvaro av sexuella handlingar under denna period. Detta beror på ingreppet av bakterier från vaginala vävnader i urinröret.

Är blåsan smittsam eller inte? Illamående är i sig inte smittsam och passerar inte genom könsorganen. Efter sammandragning upplever patienten emellertid försämring. Överföring av sjukdomen bidrar till infektiösa mikrofloror i slidan och hanelementet. På grund av att sänka funktioner i immunsystemet, skapar det en gynnsam miljö för uppfödning av patogener - deras antal växer snabbt och sjukdomen blir värre.

Hur man behandlar

För att minska antalet infektiösa bakterier behandlas inflammation med antibiotika. Sådana lösningar förstör emellertid både användbar och patogen flora. Under behandlingen behöver du inte prova ingress i organ av främmande organismer. För att göra detta måste du noggrant övervaka personlig hygien, och avstå från att samverka. Dessutom, under rehabiliteringsperioden, irriteras de slemhinnor, vilket ökar patologins manifestationer och fördröjer återhämtningstiden. Således är det nödvändigt att skydda kroppen från ytterligare provokerande faktorer.

Blåses cystit mellan sexuella partners

Med inflammationen i blåsans slemhinna kan varje person kollidera. Är denna diagnos en kontraindikation för sexuell aktivitet? Med andra ord överför cystitis sexuellt, eller berör sjukdomen bara en person från paret?

Innehållet i artikeln

Cystitis: en skrämmande diagnos

Så det här är en inflammation som orsakas av ett antal bakterier. Det är bara naturligt att patogena mikroorganismer migrerar från en organism till en annan, från en partner till en partner, sprider sig snabbt och människor ständigt smittas av varandra. Därför är svaret på frågan om det är möjligt att fånga cystit i nära relationer, jakande.

En legitim fråga uppstår. Om den andra sexpartnern smittar cystitisen först betyder det att han tidigare haft oskyddade kontakter med en annan person? Detta är inte helt sant. Sexuellt sätt är bara ett sätt att överföra bakterier, men inte den enda. Det är troligt att cystitis ursprungligen uppstod på grund av felaktig hygien.

I de allra flesta fall är den patogena floran som extraheras från de urogenitala organen bara en vanlig E. coli, som lätt går in där, till exempel genom smutsiga fälgen på toaletten.

Det finns inget behov av att prata om något svekande eller promiskuöst sexuellt liv. Är det smittsamt eller inte? Naturligtvis, som någon inflammation.

Vem är i riskzonen?

Så kan blåsor förekomma även i en enda person, men sexuella relationer ökar sannolikheten för inflammation. Kan cystitis vara mest aktiv i olika befolkningsgrupper? Ja, det finns en sådan regel, där vissa människor är i en särskild riskgrupp. Dessa inkluderar:

 1. Människor som övar frekvent kön med ett stort antal sexpartners. Att öka antalet partner är alltid en risk för att hämta ny infektion.
 2. Folk som just har ändrat sin sexpartner. Efter det första samlaget måste du observera ditt tillstånd, för känslor inom bäckenorganen. I händelse av obehagliga symptom är det bättre att se en läkare direkt så att du kan börja behandlingen i tid.
 3. Människor som övar analsex. Det finns en gyllene regel: en sexuell handling är en sorts kön. I sig leder analsex inte till utvecklingen av cystit, men om partnerna utövar genitalorganets snabba penetrering från ändtarmen till slidan, är det med stor sannolikhet att denna kvinna är försedd med cystitis. Med ytterligare sexuella relationer kan en man bli infekterad med blåsor.

Cystitis: från man till kvinna

Hur överförs cystitis i de flesta fall? När man intervjuar patienter är det vägen från man till kvinna som är vanligast. Det viktigaste som följer med alla sådana fall är avsaknaden av symtom på inflammation hos en man, och därför vägrar de kategoriskt att uppfatta sig som orsak till sjukdomen hos sin sexpartner.

Allt är enkelt nog och förklaras av den anatomiska strukturen hos mänens urogenitala organ. Urethra hos män är lång och smal. Även om infektionen kommer in i urinrörets lumen, kan det under mycket lång tid inte hävda någonting om sig själv, även om dess framsteg i de överliggande organen är konstanta. Det visar sig att infektionen inne i urinröret hos en man redan finns, och det finns inga symptom alls. Med oskyddad samlag utbyts en aggressiv flora, och patogenerna för infektion av män faller i kvinnliga organ.

Kvinnans urinväg är inte lika länge som en mans, och därför snart blir den sexuella parten en urolog patient, där hon måste behandla inflammation.

Cystitis: från kvinna till man

Och är cystit överförs från kvinna till man? Naturligtvis förutsätter sexuella relationer mycket nära kontakter och utbyte av flora. Naturligtvis är sådana fall av infektion mindre sällsynta, men de kan inte skrivas av. Om en kvinna är infektionsbärare, med oförskyddade sexhandlingar, kan en eller flera män tidigt eller senare utveckla cystitis.

Förresten är det vanligaste fallet med överföring av inflammation från en kvinna till en man närvaron av hennes infektion - Candida-svamp. Sprängen motstår mycket snabbt en ny plats, men hos män med cystit i de första månaderna efter samlag kan symtomen vara nästan noll, eftersom sjukdomen ofta sker i latent form.

Cystitis och ZPP

Orsaksmedlen för sexuellt överförbara sjukdomar är mer aggressiva och aktiva. Om en liten mängd Escherichia coli går in i urinröret, kan organismen med bra immunitet klara sig med tillströmningen av patogen mikroflora på egen hand. Men att passera en enkel bakterier kan infektera en partner, och mikroorganismer såsom Chlamydia, Gardner, gonokocker, Treponema, och kroppen kan vara hjälplös mot en sådan allvarlig invasion. I detta fall är sannolikheten för utseende av tecken på inflammation i urinblåsan oundviklig vid varje sexuellt förhållande.

Cystitis i detta fall kommer att betraktas som en samtidig sjukdom eller komplikation, och huvuddiagnosen är en sexuellt överförd infektion. För att skicka eller genomföra behandling är det bättre hos läkaren som specialiserar sig på infektionssjukdomar, i stället för hos den enkla urologen.

Cystit efter oralsex

Är cystit smittad om paret övar oralt sex? Det verkar som om det inte finns någon direkt kontakt mellan könsorganen hos båda parter, och det borde inte finnas någon infektion. Men bakterier som orsakar inflammation i blåsan kan också leva i munnen. Detta hänvisar vanligtvis till stafylokocker eller streptokocker, som finns hos personer som ofta har angina, faryngit, laryngit och andra ENT-sjukdomar. Även vanliga karies och ännu mer så rena processer (pulpitis) i munhålan kan bli en källa till inflammation. Förresten, i detta fall är cystitis smittsam för både män och kvinnor.

Migrerar cystit och vikten av gemensam behandling

Migrerande cystitis kallas inflammation, som regelbundet kämpas av båda sexpartnerna. Svårigheten ligger i det faktum att den patogena floran måste utrotas fullständigt både hos män och kvinnor. Även om en partner är botad finns det liten anledning till glädje, eftersom bakterier ständigt passerar från en organism till en annan, och sannolikheten för en ny infektion är mycket hög. Att gå och lägga sig hos en smittad partner är extremt dum.

Hur går det vidare i det här fallet? Eftersom cystitis överförs sexuellt, är det bättre för en tid att helt utesluta nära band. Först, från intima relationer är det bättre att helt överge scenen av det primära besöket hos urologen och förskriva mediciner. Men även efter behandlingen kan du inte slappna av och återigen komma i nära kontakt med sexpartnern. Det är nödvändigt att vänta ett tag och ta lämpliga tester.

Det är möjligt att behandlingen var otillräcklig och läkemedelsbehandling bara dollade symptomatologin, men räddade inte personen från de patogena cellerna i urinorganen. Så det är nödvändigt att uppträda tills det ögonblick då testen bekräftar att personen redan är en tidigare urolog patient och är nu helt frisk. Denna gyllene regel gäller för båda sexpartnerna om de vill vara hälsosamma.

slutsats

Så är blåsan fortfarande smittsam eller inte? Denna inflammation är helt smittsam, och du bör ta det på allvar. Med tanke på det oskadligt, inte relaterat till området för sexuellt överförbara sjukdomar, äventyrar en person hälsan hos hans partner, även om han inte har några intima relationer än. Och naturligtvis minskar obehag i bäckenet signifikant en persons aktivitet, påverkar hans psykologiska tillstånd och hindrar honom från att leva normalt.

Blåses cystit?

Det är känt att inflammation i blåsan har en infektiös etiologi. Patogenen blir ett orsaksmedel, en patogen mikroflora som lever i människokroppen. Men vad händer om en av sexpartnerna är sjuk? Denna artikel är utformad för att klargöra denna fråga.

Mekanismen för blåsor

Blåses cystit sexuellt?

Det är känt att den främsta skyldige till inflamation av urinblåsan är E. coli. Men inflammation kan orsaka andra mikrober. Om de faller i urinhålan och kommer att kunna fästa vid behållarens vägg. En hälsosam organism avlägsnar mikrober med urin, inflammation uppstår inte.

Förutom Escherichia, kan inflammation orsaka stafylokocker, Chlamydia, Trichomonas, Mikromitcety och andra mikrober. Men om kontakten skedde under svåra förhållanden - i en smutsig säng, förkylning, efter att ha tagit alkohol, eller i de kritiska dagar, goda förutsättningar skapas för uppkomsten av cystit. I riskgruppen, män och kvinnor, ofta byta partner.

Om infektionen inte omedelbart kom in i urinröret, kan det vara en viss tid i slidan, vilket vaginit, väntar på rätt tillfälle att tränga djupt in i urinröret. Detta är svaret på frågan: "Blåses cystit till en manlig, intim partner"?

När sex inte är värt det

Kvinnan är försvarslös under de första kritiska dagarna, och också några dagar senare. Graviditet ska vara försiktig, eftersom hormonella förändringar uppstår och kroppen blir sårbar. Under en tid efter leveransen representerar livmodern en såryta som är känslig för eventuell infektion. Oansvarig hastighet kan orsaka endometrit.

Mikrober bäres av blodet i blåsan och andra organ. Vid en tidpunkt då det inte fanns några mediciner troddes det att den första coitusen är tillåten efter ett förflutet av fyrtio dagar efter leveransen.

En man måste rädda sin partner och vägra ens skyddad kön. Könssorgar under denna period är försumbara, och infektion kan uppstå med en mikroflora, som kommer från kvinnans hud själv.

Det är bättre att avstå från det intima livet

Infekterar kvinnan en man

Eftersom infektionen är lättare att nå urinbehållaren på grund av den specifika karaktären hos den anatomiska strukturen, uppträder inflammation hos kvinnor oftare än hos sina partner. Blåses cystit från kvinna till man? Vårdslöshet är dyr. Naturligtvis är mikroorganismer mindre benägna att nå blåsan genom långa urinvägar med en smal urinrör. Men sannolikheten är inte noll. Män oftare än deras partner blir kalla, dricker mer, så de kan bli sjuk också.

Och ändå, inte genom cystitis. I coitus kan orsaksmedlet tränga in i partners utsöndringskanaler, men cystit visas inte i alla fall. Det finns en fara för en allvarligare sjukdom - pyelonefrit eller ett ansträngt immunförsvar kommer att klara smitta.

Sex och blåsor

I ärliga partners, bör detta problem inte uppstå. Kvinnor vet svaret på frågan: "Blåses cystit till män"? Även om det gäller ett säkert samarbete kan partners inte njuta av sig själva. Det finns en reflex som dödar den sexuella lusten och leder till frigiditet. Hormonella förändringar kan orsaka komplikationer.

Dessutom kan ingripande i den terapeutiska processen upphäva alla ansträngningar från läkaren. Därför måste parterna behandla problemet med förståelse och lösa det tillsammans.

Sannolikhet för ärft av blåsan

Det är känt att orsaksmedlen hos vissa sjukdomar kan övervinna placenta barriären och få fostret irreparabel skada tills graviditeten upphör. Därför är patienter oroliga över frågan: "Blir cystit överförd av arv"? Det var mer korrekt att fråga: "Är bakterier som orsakade inflammation i blåsan i moderen, överförd till barnet?"

Om vi ​​pratar om E. coli, som orsakar inflammation i urinbehållaren i de flesta fall, då kan du vara lugn, definitivt nej. Men, med avseende på andra mikrober överförda av sexpartnern, finns det ingen sådan säkerhet.

Problemet är att effektiva antimikrobiella medel är kontraindicerade för gravida kvinnor på grund av de möjliga negativa effekterna på fostret. Därför måste från övergången, särskilt oskyddad, under fostrets dräktighet överges. När läkemedel ännu inte var tillgängliga, var gravida kvinnor och deras män instruerat att undvika sexuell kontakt.

Ändå kan vi inte utesluta överföringen av arvstillfällen till blåsan, liksom andra sjukdomar.

slutsats

Av det som sagts ovan följer att frågan är om cystiten sänds sexuellt och ger ett negativt svar. Själv är sjukdomen inte smittsam. Men mikrofloran, som introduceras av den sexuella partnern, kan orsaka inflammation i blåsan i motsats.

Blåses cystit från en gravid kvinna till ett embryo? Vissa mikrober listas i könsorganen under dräktighetsperioden, inte kommer att leda till utvecklingen av cystit hos fostret, men kan skada honom på något annat sätt.

Blåses cystit sexuellt?

Cystitis är inte ett trevligt nöje. Därför är många människor vars partners "förvärvat" denna sjukdom, oroade över möjligheten att överföra dem under samlag. Är sådana rädslor motiverade? Är det sant att cystit sänds sexuellt? Eller är det möjligt att inte oroa dig?

Blåses cystit från man till kvinna

Cystitis är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna. Med blåsans inflammation möter de flesta kvinnor; män "rock" delar mer, och de drabbas sällan av frekvent uppmaning att urinera och skära smärtor. Anatomiskt beror detta på den kvinnliga kroppens "olycka": en stor kort urinrör är mycket fördelaktig för infångning av patogen mikroflora i urinblåsan.

Självklart kan inflammationen i sig inte överföras under samlag och infektionen som orsakade blåsan är en annan sak. Ofta, med återkommande sjukdom, kvinnor som:

 • nyligen bytte sin sexpartner
 • öva sexuell kontakt med flera personer på kort tid;
 • tillåta partnern att flytta från anal penetration till vaginal, inte bryr sig om hygien.

I alla dessa fall ökar sannolikheten för att få patogena mikroorganismer från en man. Overdriven aggressiv partnermikroflora på grund av nedsatt immunitet leder till att kvinnokroppen är sårbar och "kapitulerar" före sjukdomen. Användningen av kondom minskar risken för att få en "fri" sjukdomsframkallande infektion.

Cystitis överförs till partnern tillsammans med:

 • E. coli;
 • svamp;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • proteus;
 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • gonokocker.

De orsaksmedel som finns i vagina under sex åstadkommer vaginit, inflammation i livmoderhalsen och urinröret. Gradvis når infektionen blåsan och påverkar dess slemhinnor. Om en kvinna har bra immunitet, blir hon inte alls sjuk eller symptomen är dåligt uttryckta. I det senare fallet fortsätter fokusen på inflammation, men ligger i ett vilande tillstånd, vilket periodiskt gör sig själv känt.

Den mest "gynnsamma" perioden, när manifestationen av tecken på blåsor efter kön är mest sannolikt - tid före och efter menstruation.

Blåses cystit från kvinna till man

Den relativa bristen på inflammatoriska processer i urinblåsan hos män leder till att de inte alls är oroliga över möjligheten att drabbas av denna sjukdom. Men cystitisen överförs sexuellt inte bara från en man till en kvinna, utan vice versa. Naturligtvis menar vi en sekundär sjukdom, d.v.s. som härrör från smittspridningen i hela kroppen.

Som i föregående fall uppenbarar manlig cystit ofta:

 • efter förändringen av sexpartner
 • med oskäligt sexuellt liv
 • i avsaknad av hygieniska färdigheter.

Om en person är korrekt matas, lite nervös och har i allmänhet god hälsa, kroppen, även få från damerna en svampinfektion, kan den lätt klara av "chock" och "inte bry" mannen obehagliga symptom på cystit. En annan sak - svag immunitet. I denna situation kan sex med en tjej lätt växa till "något mer".

Blåsans inflammation hos män bör vara mer alarmerande än ett liknande problem hos kvinnor. Faktum är att kroppen av representanter för det starkare könet är mindre benägna att "eskortera" infektionen direkt i urinblåsan. Därför, om det redan har uppstått cystit, är det troligt att närliggande organ (till exempel urinröret eller tarmen) lider av allvarliga inflammatoriska processer. En grundlig undersökning är obligatorisk.

Blåses cystit sexuellt? Riskfaktorer

Under sex, överförs inte av inflammationen i sig, utan bara en infektion som kan påverka eller "ignorera" blåsan. Och det finns ett antal faktorer, vars manifestation kan öka risken för blåsor för aktiv utveckling avsevärt. Bland dem:

 1. Underkylning kroppen. Det är av den anledningen att toppincidensen faller under den kalla årstiden. Kläder är inte för väder eller vana att sitta på ouppvärmda ytor är tillräckligt för att "göra vänner" med blåsor. Det handlar om reaktionen av blåsans blodkärl - de komprimeras och skapar en fördelaktig atmosfär för reproduktion i vävnaderna hos patogena mikroorganismer.
 2. Fel sätt att besöka toaletten. Kvinnor bör till exempel gå lite minst fem till sex gånger om dagen, annars stannar urin och blir en lämplig miljö för infektionens utveckling. Många vuxna har en vana att tolerera, ignorerar trängseln att urinera. Sådana "feats" är inte värda framtida problem med hälsan.
 3. Aktivt kön. Stormig sexuell kontakt kan leda till irritation av urinröret, vilket är den omedelbara orsaken till blåsan. Ofta uppstår flickans sjukdom efter det första könet (rollen spelas både av den överdrivna aggressiviteten hos partnern och svampen, som ofta överförs under samlag).
 4. Hormonal misslyckande. Med ålder i kvinnokroppen minskar nivån av östrogenproduktion, vilket negativt påverkar det allmänna tillståndet hos det genitourinära systemet. Som ett resultat blir blåsan en oönskade men förväntad "gäst".
 5. En stillasittande livsstil. Att ha en obehaglig sittposition under lång tid leder till stagnation av blod i bäckenorganen. Ett sådant fenomen är skadligt för hela organismen, men det genitourära systemet lider särskilt av det.
 6. Långtidsintag av läkemedel, missbruk av alkoholhaltiga drycker. I urinen samlas aggressiva ämnen som irriterar blåsan. Cystitis är ganska förutsägbar.

Ju mer negativa faktorer manifesteras i en persons liv, ju högre risk att en infektion, upptagen under samlag, kommer att prova inflammation i urinblåsan. Cystitis överförs inte under kön, men blir ofta en direkt följd av intim kommunikation.

Hur överför cystitis och överförs sexuellt?

Vissa människor tror att cystitis överförs sexuellt. Därför, om en av makarna har denna sjukdom, stannar det intima förhållandet ett tag för att inte infektera sin sexpartner.

Men är cystit överförs från kvinna till man? För att otvetydigt svara på denna fråga är det nödvändigt att förstå, vilka sätt att infektera av en cystit, vad är den här sjukdomen eller sjukdomen och än hon orsakas eller kallas.

Vad orsakar blåsor?

Cystitis är en sjukdom i blåseslemhinnan, som åtföljs av en inflammatorisk process. Denna urininfektion påverkar kroppen och stör dess funktion. Oftast påverkar denna sjukdom kvinnor, i sällsynta fall män. I grunden är orsaken till denna sjukdom olika bakteriella, virus- och svampinfektioner.

Huvudsymptomen på blåsan är:

 • Klipp smärta i buken,
 • Frekvent urinering, som åtföljs av smärta,
 • Isolering av blod tillsammans med urin,
 • Bränning av könsorganen.

Blåsans inflammation kan vara av två typer, akut och kronisk. Kronisk sjukdom, är en följd av försenad behandling. Dessutom kan denna sjukdom orsaka njursjukdom eller någon inflammation i urinröret.

I patientens urin, mikroorganismer som:

 • streptokocker,
 • stafylokocker,
 • gonokocker,
 • E. coli,
 • Proteus,
 • Svampinfektioner.

Därför ger den första som doktorn gör innan diagnosen ger en riktning för analys av urin.

Det finns många olika orsaker från vilka blåsan blir inflammerad.

Tänk på de vanligaste och mest troliga.

 1. Arrangemang av könsorgan. Eftersom kvinnornas sexuella organ inte är långt ifrån anusen är det ganska riktigt att få infektion eller en E. coli i urinblåsan.
 2. Resultatet av hypotermi.
 3. graviditet. När ett barn utvecklas i livmodern blir hennes vagina mycket sårbar, så bakterier kan lätt komma in i kroppen.
 4. klimakterisk. Med några hormonella förändringar är kvinnans immunitet mycket svag, så han kan sakna alla mikroorganismer.
 5. Gynekologiska sjukdomar. Om en kvinna har ett drabbat livmoder eller urinvägar kan detta vara orsaken till utseende och utveckling av blåsan.

Blåses cystit sexuellt?

Cystitis kan som sådan inte överföras sexuellt, det är en smittsam sjukdom. Om någon från den sexuella partnern lider av blåsor kan han vidarebefordra till sin partner, bara en infektion, som i sin tur kan vara orsaken till blåsans inflammatoriska process.

En kvinna kan få blåsning från en man, om det vid samlag inte fanns något skydd. I mycket vanliga fall blir kvinnor infekterade med patogener på grund av att deras immunitet försvagas.

En man som har ingått ett intimt förhållande med en sjuk partner, har också en risk att drabbas av cystitis från en kvinna. Dessutom, även om en kvinna har en hälsosam blåsan, men hon har en törst, smittar hennes svampar en man med oskyddad sex.

Utvecklingen av cystit sker enligt detta schema:

 1. Under samlag invaderar en infektion eller bakterie en hälsosam kropp.
 2. Den inflammatoriska processen i vaginala slemhinna börjar och sedan urinröret.
 3. Den infekterade bakterien sprider sig och når blåsan.
 4. Det finns en cystitis.

Även om, som hos kvinnor och män kan utvecklas cystit, företrädare för den manliga, mycket mindre sannolikt att bli smittade, eftersom de har mer motståndskraft mot olika infektioner.

Blåses cystit med inhemska rutter?

På grund av att cystit är en infektionssjukdom Det överförs inte med inhemska medel. Det vill säga, familjemedlemmar kan använda samma handduk utan rädsla för att fånga en infektion.

Det är också omöjligt att få cystitis genom toaletten.

För att få en person smittad med blåsan från patienten, bör infektionen komma igenom urinröret i blåsan. Därför kan denna sjukdom inte infekteras av det dagliga sättet.

Hur brukar du få blåsan?

Det finns många sätt att bli smittade av blåsor. Här är några av dem.

 1. Förekomsten av venerala sjukdomar hos människor. De sprider infektionen genom hela kroppen, såväl som i urinblåsan. Trots det faktum att blåsan är ett mycket motståndskraftigt organ som kämpar mot främmande kroppar, kan inflammation fortfarande börja.
 2. I de flesta fall börjar deflorationscystitis att skada tjejerna efter en smekmånad. Det beror på att flickans vagina har sin egen mikroflora, där sura mjölkbakterier utvecklas. Första gången du träffas med en sexpartner finns det en utbyte av olika bakterier, så en "utomjordisk" mikroorganism kan tränga in i flickans urinblåsa.
 3. Stagnation av urin. Om du brukar inte gå på toaletten i tid, men ständigt utstå, under stagnation, utvecklas bakterier i urinen, vilket provar inflammation.
 4. underkylning. Alla vet att när hypotermi påverkar först och främst människans sexuella organ, och med dem blåsan. Därför sitta inte på de kalla stolarna, vilket i tid kommer att skada din kropp.

Oavsett orsaken till att du är sjuk med blåsor, behöver du söka hjälp från en läkare.

Ska jag vara rädd för blåsor?

Eftersom cystitisen sänds till partnern, bara sexuellt, oroa dig inte om att du kan hämta det någonstans. Trots att 80% av befolkningen lider av denna sjukdom, bör man inte ta lätt av sin behandling.

Om blåsinflammation inte behandlas kan komplikationer inträffa, och förr eller senare kan du användas. I detta avseende måste denna sjukdom behandlas omedelbart för att skydda inte bara sig själv från en ondskan fiende utan även hans partner i livet.

Blås cystit sexuellt med oskyddade kontakter?

Cystitis (inflammation i blåseslemhinnan) är en av de vanligaste patologierna i genitourinärsystemet, särskilt bland kvinnor. Med varje manifestation av blåsor minst en gång i livet kom varje kvinna, oavsett hennes ålder, över.

Årligen registreras upp till 35 miljoner fall av denna sjukdom i Ryssland, och kvinnor möter symtom på blåsan flera gånger oftare än män.

På grund av den stora spridningen av denna sjukdom, som ofta har en kronisk återkommande kurs, är det viktigt för patienten att känna till sätten för överföring av infektion i blåsor. De mest populära frågorna vid läkares tidpunkt: "Blir cystit överfört sexuellt? Är cystitis smittsam för en sexpartner?"

Svaret på denna till synes enkla fråga är tvetydigt, för allt beror på typen av blåsan, dess huvudsakliga patogen. Vissa typer av blåsor kan faktiskt överföras genom sexuell kontakt.

1. Klinisk bild av sjukdomen

Kliniska manifestationer av inflammation i blåsans slemhinna är ganska specifika. De vanligaste symtomen på sjukdomen är:

 1. 1 Smärta och brännande i underlivet, värre med urinering;
 2. 2 Frekvent falsk uppmaning att tömma blåsan;
 3. 3 Urinutskiljning i små portioner;
 4. 4 Urin kan vara grumlig och innehåller olika patologiska föroreningar - slem, flingor och i allvarliga fall, blod;
 5. 5 Ibland kan kroppstemperaturen stiga till subfebrila siffror, även om detta inte är typiskt för okomplicerad cystitis. Förekomsten av feber indikerar alltid svårighetsgraden av sjukdomen och en ogynnsam prognos för patienten.

De viktigaste kliniska symptomen på patologin manifesterar sig snabbt (akut start), topp vid slutet av sjukdoms första dagen och kan ta upp till 6-7 dagar. i 2-3 dagar kan patienterna inte kunna arbeta.

Bekräfta att diagnosen kan vara laboratorium. I en rutinstudie av ett allmänt urintest kan således en ökning av nivån av leukocyter, proteinuri och bakteriuri detekteras.

2. Typer av uropatogener

När man överväger problemet med överföring av cystit under samlag, är det viktigt att skilja två stora grupper av cystit, baserat på två fundamentalt olika smittsamma processer:

 1. 1 Nonspecifik - orsakad av en olikartad icke-specifik patogen och villkorligt patogen mikroflora;
 2. 2 Specifik - orsakad av sexuella infektioner.

Vi bör också betona postcoital cystit - en speciell typ av cystit orsakas oftast av ospecifik mikroflora och i samband med medfödda eller förvärvade anatomiska funktioner kvinnor (defekt läge extern urinrörets mynning, det hypermotilitet under samlag).

Sammanfattningsvis ovanstående svaret på frågan om sexuell överföring av cystit ligger precis i den ursprungliga orsaken till det orsakade. Låt oss betrakta detta mer i detalj.

3. Nonspecifik cystitis

Denna typ av inflammation i blåsans slemhinna orsakas av ospecifik patogen och villkorligt patogen mikroflora (del av den normala mikrofloran i huden och slemhinnorna).

De vanligaste patogenerna för icke-specifik cystit är:

 1. 1 E. coli (70-80%);
 2. 2 Proteus (8%);
 3. 3 Klebsiels (3,7%);
 4. 4 Staphylococci och streptokocker (2-4%).

Av stor betydelse är också mykoplasmer (M. hominis) och ureaplasma (Ureaplasma urealyticum). De anses inte vara orsakssamband för STD: er, men dessa villkorligt patogena mikroorganismer är en frekvent orsak till kronisk återkommande cystit.

Den vanligaste patogenen i urinvägsinfektioner (UTI) är E. coli - en normal representant för tarmmikrofloran och hör inte till absoluta patogener.

Ibland på grund av anatomiska skäl försummar personliga hygienregler, faller det in i lumen i urinröret, där den uppåtgående vägen tränger direkt in i urinblåsan, vilket gör att symtomen på inflammation.

För att främja penetration av E. coli i urinblåsan:

 1. 1 Förändring i normal vaginal mikroflora, minskning av antalet vaginala laktobaciller, vaginal dysbios, tillväxt av jästflora;
 2. 2 Överträdelse av hormonell bakgrund, intag av hormonella droger, förekomst av sjukdomar i det endokrina systemet;
 3. 3 Frekvent hypotermi, inklusive lokal;
 4. 4 En diet rik på kolhydrater, mättade fetter och fattiga i grönsaker, frukter, matfibrer;
 5. 5 Bära tätt underkläder och kläder, som stör blodtillförseln i det lilla bäckenet.
 6. 6 Förekomst av ett konstant infektionsfokus i kroppen, en tendens till avföring och tarmdysbios;
 7. 7 Överträdelse av reglerna för hälsosam intim hygien, regelbunden användning av dagliga kuddar;
 8. 8 Otillräcklig hyppig byte av tamponger och hygienbindor under menstruation;
 9. 9 Sedentärt arbete och stillasittande livsstil (trängsel i bäckenorganen);
 10. 10 Användning av icke-traditionella typer av sexuella kontakter (oral, anal).

De mest frekventa patogener proniknovkeniya genom lumen av blåsan är just den uppåtgående stigningen av infektion i urinröret, men impulsgivar cystit kan tränga in i slemhinnor hematogen och lymphogenous genom (ett flöde av lymfa och blod).

Nonspecifik cystit refererar till de vanligaste typerna av UTI och står för cirka 60-80% av alla fall av sjukdomen. Med väl valda behandlingar stannar det tillräckligt snabbt och orsakar inte någon betydande skada på kroppen.

Denna typ av cystit är inte smittsam och överförs inte till partnern under samlag. Med andra ord kan de inte få sexuellt överförda.

Huruvida cystitisen passerar sexuellt från kvinnan till mannen?

Det är en bias att du inte kan ha sex med en sexuell partner, en cystitispatient, eftersom du kan bli smittad. Blåses cystit sexuellt? Läkare säger att nej. Men det finns fortfarande en viss sanning i de populära fördomarna.

Tecken på patologi

Cystitis är en akut eller kronisk inflammation i blåseslemhinnan. Den kvinnliga organismen är ordnad så att cystitis är mer vanligt förekommande än hos män. Dess patogener är bakterier, virus eller svampar.

Tecken på sjukdomen är:

 • frekvent urinering
 • rezi med urinering
 • brinner i urinröret
 • känslor av ofullständig tömning av blåsan;
 • slem och blod i urinen;
 • smärta i buken.

Cystit är särskilt vanlig bland kvinnor i fertil ålder av 20 till 45 år. Vid denna ålder lider ofta cystit som ett resultat av hypotermi. På grund av att kroppen försvagas börjar sjukdomen att utvecklas snabbt och framsteg.

Orsaken till frekventa fall av blåsans inflammation ibland finns funktioner i urinkanalens struktur. Det kan vara kort och brett, för nära anuset. Som ett resultat kan även enkel dysbios prova utseende och utveckling av blåsan.

Sjukdomen kan utvecklas genom lymfflödet, när det finns inflammationer i bäckenorganen. Det kan vara vaginit, inflammation i könsorganen som ett resultat av veneral infektion, cervicit, vaginens kolpit, skador i vagina med candidiasis.

Orsaken till sjukdomen kan vara det första samlaget. Han kallas också "smekmånens cystitis". Förekommer som ett resultat av trauma i urinröret. Från slidan blir det mikroorganismer. Inflammation börjar.

Orsaken till cystit kan vara för snäva kläder. Till exempel, med överdrivet smala jeans, dessutom felaktig urval av hygienprodukter. Aromatiska tamponger och dynor är inte användbara för daglig användning. Under klimakteriet uppstår sjukdomen ofta på grund av brist på kvinnligt könshormon östrogen. En stillasittande livsstil fungerar inte heller. Violerad blodcirkulation i blåsans bakmur; börjar sin inflammation. Flickor lider ofta av dålig hygien. Gravida kvinnor och ammande kvinnor beror på en förändring i hormonell bakgrund, en obalans i vaginaens mikroflora.

Varför inte ha sex med blåsor?

En kvinna som lider av blåsor rekommenderas starkt att inte ha sex under en utvecklingssjukdom. Först och främst får hon inte mycket nöje från sex. Under samlag kan brännande och smärta i underlivet kännas.

På grund av hanteringen av sexuellt liv med blåsans inflammation är det extremt svårt att behandla sjukdomen. Detta beror på det faktum att den patogena mikrofloran från vagina ständigt går in i urogenitalkanalen.

Många människor är oroliga över frågan: är cystitis smittsam? Sjukdomen i sig är inte smittsam; cystit är inte sexuellt överförd. Men efter sex med en kvinna med blåsor kan tillståndet förvärras. Det rekommenderas starkt inte för blåsor, och brukar ha sex under menstruation, för att leda ett promiskuöst sexliv. Faktum är att i dessa fall är vaginens patogener, bakterierna som lever på penis och i kvinnans kropp, ofta patogener som påverkar sjukdomsutvecklingen. Eftersom patientens kropp är försvagad på grund av sjukdom börjar de multiplicera aktivt; sjukdomen fortskrider.

Sjukdomens smittsamhet

Men varför är uppfattningen att det är möjligt att infektera en sexuell partner med en cystit är så stabil? Är cystit från en kvinna sexuellt överförd? Svaret kan vara villkorligt bekräftande. Blåses cystit från kvinna till man? Detta kommer att bidra till att förstå definitionen av själva orsaken till förekomsten av cystit hos människor.

Om sjukdomen hos en kvinna har uppstått som ett resultat av ureaplasma, mikroplasma, klamydial, gonorrépatogener, kan det på villkorligt sätt sägas att cystit sänds sexuellt.

I det här fallet är det ganska lätt att bestämma hur cystitisen sänds. En sexuell partner kanske inte har en sexuellt överförbar sjukdom. Men den inre miljön i könsorganen kan vara alltför aggressiv. Är cystit smittad i detta fall? Om en partner har nedsatt immunitet kan han lätt få någon infektion. I framtiden utvecklar han cystitis.

Infektiös eller ej, cystit är en felaktig fråga. En sjukdom uppstår ofta som ett resultat av överföring från en sexuell partner till en annan av sexuella infektioner eller sexuellt överförbara sjukdomar. Om en kvinna, förutom blåsan, dessutom dessutom kolpit eller bakteriell vaginos av vagina, tar hennes sexuella partner upp patogener. Och även om cystitis inte överförs från kvinna till man, under ogynnsamma omständigheter, kan en man som påverkas av dessa patogener också utveckla cystitis.

Cystitis utvecklar ibland omedelbart eller några dagar senare. Skälet till dess förekomst kan vara annorlunda.

I vissa fall förekommer infektion med patogen flora och efterföljande inflammation i blåsans slemhinnor hos kvinnor på grund av överdriven rörelse i urinvägarna under samlag. Som ett resultat av friktion uppträder mikroskador och mikrotraumor på den. Bakterier penetrerar lätt inuti.

Bakterieinfektion är ofta beroende på brist på hygien efter kön. Särskilt om det efter anala samlag var vaginalt. I detta fall är orsakssambandet, som orsakar inflammation, E. coli. Resultatet av cystit i en kvinna kan vara en sexuell handling med en partner som har cystitis. Som ett resultat tränger patogener in i urinröret.

Sexuellt liv under sjukdom

Vid blåsning rekommenderas varken kvinnor eller män att ha sex, eftersom infektionen sprider sig. Dessutom kan känslor i vissa fall vara extremt obehagliga och till och med smärtsamma. Men om ett par bestämde sig för att gå till sexuell intimitet med sjukdomen, bör det beaktas. Huruvida cystitisen sprider sig sexuellt, är det inte nödvändigt att gissa. Men här är det värt att skydda dig själv. När allt kommer omkring kan en frisk sexpartner överföras en infektion, på grund av vilken hans andra hälft lider.

Före sex måste sexpartners tvätta sig med tvål, töm blåsan. Använd inte speciella fetter.

Innan samlaget, så att överföringen av patogenen inte har uppstått, bör du sätta på en kondom. När du har sex, må du inte massera klitoris. Det är således möjligt att leda till ännu mer irritation i urinröret och därigenom förvärra sjukdomen.

Vid samlag bör du välja en position som inte orsakar obehag och smärta i patienten. Särskilt inte rekommenderad position när mannen bakifrån. Efter sex, ta en dusch, tvätta dig med tvål.

Metoder för behandling

För att korrekt diagnostisera orsaken till sjukdomen, och sedan utse en adekvat behandling, ges ett antal test, inklusive ett allmänt urintest. Beroende på patogenen för behandling tas urologen och hos kvinnor - urologen och i vissa fall gynekologen.

Cystitis behandlas med antibiotika. Dessutom är en speciell diet ordinerad och gott om att dricka. Med hjälp av alternativ medicin kan du ta infusioner från majsstammar, spår, havre. I vissa fall, med svår sjukdom, smärtssyndrom, ordinerar läkaren ett bedövningsmedel. Om cystiten uppträdde mot bakgrund av överföring till den sexuella partnern av infektiösa eller venerala sjukdomar, tar patienten samtidigt medicinerna och från dessa problem.

Läkarnas rekommendationer

För att inte lida efteråt är frågan huruvida en cystit kan överföras sexuellt värt att hålla sig till vissa regler när man har sex:

 1. Tvätta noga före och efter samlag.
 2. Tolerera inte och gå på toaletten före eller efter kön.
 3. Innan oralsex, skölj din mun och borsta tänderna.
 4. Gör analsex endast i kondom.
 5. Att leda en mobil och hälsosam livsstil. Då kan bra immunitet helt enkelt inte tillåta utseende av blåsor.
 6. Har inte sexuella relationer med lediga partners eller flera personer.
 7. Har inte sex under menstruation, och om så är fallet, använd sedan en kondom.

Om inte samma cystitis kunde undvikas, är det inte nödvändigt att i hemlighet dricka örter. Du bör vara modig och berätta för läkaren om orsakerna till sjukdomen.

Efter rätt behandling kommer det bara finnas en sak - att njuta av livet.

Kan jag få cystit när jag har sex?

Uttrycket "cystit" avser en sjukdom som är infektiös i naturen, uttryckt i närvaro av inflammatoriska processer i området för både blåsans slemhinna som helhet och urinvägarna. Kvinnor lider huvudsakligen av denna sjukdom, men utseendet hos huvudskyltarna hos män kan också uteslutas.

Cystitis: finns risk för infektion

Är infektion med blåsan möjlig i nära kontakt med patienten? Blåses cystit från män till kvinnor? Hur dominerar infektion, det vill säga hur överför cystitis?

Sjukdomen uppstår på grund av penetrering i kroppen av patogener och bakterier. Cystitis är som sådan inte smittsam, men virusen som bidrar till förekomsten kan väl överföras från en partner till en annan.

Men den sexuella överföringen av cystit är inte alltid möjlig. Denna aspekt beror helt och hållet på följande faktorer, i närvaro av vilken infektion som är möjlig:

 • försvagad, reducerad av någon anledning, immunitet;
 • Förekomsten av predisponerade orsaker till den inflammatoriska processen, till exempel ett antal samtidiga sjukdomar;
 • gömd, det vill säga inte uttryckt av yttre tecken på inflammatoriska processer inom genitourinary sfären.

I modern medicinsk praxis är cystitis i första hand i förekomsten av inflammatoriska sjukdomar i utflödeskanalen. Under förutsättning att behandlingen börjar efter manifestationen av primära symtom, påverkar sjukdomen snabbt noggrann terapin, uttryckt i intaget av antibiotika.

Däremot kan sjukdomen ha en återkommande karaktär på grund av att behandlingen endast är en av partnerna, medan den andra faktiskt är en viral bärare. Följaktligen kan infektion mellan en man och en kvinna, som består av ett par, förekomma periodiskt. I enlighet med denna faktor, när en av partnerna upptäcker symtomen på cystit, bör en annan kurs tas för att ta medicinen.

Man bör veta att infektion med blåsor kan vara mer sannolikt i närvaro av ett antal av följande sjukdomar som orsakar patogena virus och bakterier, liksom några andra orsaker:

 • kolpit, bakteriell vaginos. Dessa sjukdomar är av inflammatorisk natur och manifesteras som ett resultat av störningar i det optimala tillståndet hos mikrofloran hos slemhinnan hos den kvinnliga sexuella sfären.
 • Andra sjukdomar i den sexuella sfären, både män och kvinnor, orsakade av virus och bakterier.
 • En låg nivå av hygien, det vill säga det finns ingen iakttagelse av de grundläggande reglerna för en personlig toalett.
 • frekvent, periodisk förändring av sexpartner, det vill säga det finns ingen permanent;
 • försummelse av primärt antikonception
 • en signifikant försämring av immuniteten orsakad av undernäring, närvaron av förkylningar, bristande överensstämmelse med regimen och så vidare.

Som framgår av ovanstående är risken för att ha cystitis mellan sexpartner fortfarande närvarande. För att minimera detta är det nödvändigt att ta hänsyn till alla ovanstående faktorer och det är möjligt att vidta åtgärder av motsvarande art.

Interrelation av cystit och sexuella infektioner

Cystitis gäller inte sjukdomar av detta slag som karakteriseras som sexuellt överförbara, men förekomsten av dessa infektioner kan bidra till överföring av sjukdomar från man till kvinna och vice versa. För sjukdomar av denna typ ingår följande:

 • mykoplasmos;
 • chlamydia;
 • gonorré;
 • ureaplasmosis;
 • trikomonasinfektion.

När de tränger in i kroppen orsakar dessa sjukdomar utvecklingen av akuta inflammatoriska processer i den sexuella sfären. Vidare, speciellt om det inte finns någon tidsmässig adekvat behandling, börjar infektionen sprida sig snabbt och orsaka störningar i mikrofloran i hela urinsystemet. Det vill säga, inflammationen kan börja utvecklas direkt i excretionsvägarna och slemhinnan i blåsan, som är ansvarig för manifestationen av symtom på blåsan.

Men för att hävda att infektionen med cystit, även om det finns män eller kvinnor i kroppen av patogener som sexuellt överförbara sjukdomar, kan inte vara med en exakt fraktion av sannolikheten. Allt beror på organismens individuella egenskaper och förhållanden som är gynnsamma för reproduktion och snabb tillväxt av mikroorganismer. Så, till exempel, i närvaro av tillräckligt stark immunitet kan cystit inte uppenbaras alls.

För att undvika komplikationer under inflammatoriska processer i närvaro av en av partnerna av sexuellt överförbara infektioner, kan och bör ske i tid, i närvaro av de första obehagliga symptom, kontakta en specialist för att adekvat behandling.

Också, som förebyggande åtgärder, kan du regelbundet ta prov på närvaron eller frånvaron av patogener av olika typer av sexuella infektioner i kroppen, särskilt när partnern ändras. Detta är nödvändigt på grund av att många sjukdomar av detta slag kan förekomma utan motsvarande symtom.

Cystitis och smekmånad

I praktiken av medicin är en sådan särskild term som "smekmånens cystitis" brett utspridda. Detta betyder inte att sjukdomen endast uppträder hos nygifta i kort tid efter registrering av äktenskap. Denna sjukdom namngavs eftersom diagnosen av det övervägande förekommer hos sexpartner som lider av en mycket utbredd infektion, som i allmänheten kallas "milkmaids". Det vetenskapliga namnet på denna sjukdom är candidiasis. Angivandet av dess huvudskyltar orsakar svampar - Candida. De är närvarande i nästan varje mänsklig kropp.

Dock kan deras snabba tillväxt endast ske i närvaro av speciellt gynnsamma förhållanden för detta, vilket kan hänföras till vilket du kan:

 • utföra behandling för någon sjukdomsbehandling, inklusive användning av antibiotika;
 • försvagad av sjukdomsimmunitet;
 • trötthet, liksom generell svaghet och dålig hälsa, uttryckt i förekomsten av periodisk huvudvärk, yrsel och så vidare;
 • början på sexuell aktivitet.

När det gäller den sista punkten, kan därför cystitis uteslutande hos kvinnor förekomma. Detta beror på det faktum att vid något samtycke, det vill säga samlag, finns en obetydlig förändring i det allmänna tillståndet hos vaginaens mikroflora.

Vid den första introduktionen av en kvinna till en sexuell naturförhållande finns det också vissa förändringar i den allmänna hormonella bakgrunden, vilket medför en minskning av immuniteten och följaktligen utseendet på huvudtegen på cystitis.

I detta fall är infektion med cystit, vars orsaksmedel kan överföras från kvinna till man, inte möjligt. Men förutsatt att det inte finns någon adekvat behandling kan partnern väl vara bäraren av orsakssjukdomarna, vilket kan orsaka att den återkommande cystiten periodiskt uppträder.

När det gäller själva tröskeln kan närvaron av Candida i kroppen orsaka inflammation i könsorganet, liksom i urinblåsan. Det är i detta fall orsak av manifestationen av huvudtegen på cystitis.

Vid en candidiasis överföring av en cystit från en person till en annan på sexuell väg är det ganska tillåtet. Det vill säga det kan smittas, särskilt om det inte finns någon stark immunitet och skyddskrafter i kroppen.

Om en av parterna uppvisar de första tecknen på blåsan, bör både en man och en kvinna vända sig till en specialist i tid för att ta test, vilket kommer att klargöra orsaken till sjukdomen.

Så är cystitis smittsam? Som följer av den information som redan sagts ovan är cystitis i sig inte en sjukdom, vars överföring är möjlig sexuellt. Om det emellertid finns ett antal ytterligare faktorer som är gynnsamma för utvecklingen av inflammatorisk process är detta helt tillåtet.