Huvud
Skäl

Fibros av prostatakörteln är ännu inte en mening, men en mycket allvarlig varning

Bindvävnaden i prostata körs upp och klämmer fast deferenserna. Prostata börjar trycka på urinrörets delar, blåsans hals tvingas att avta. Doktor-urologen vid sådan sjukdomsstopp sätter diagnosen: "En fibros av en prostata".

Orsaker till sjukdomen

Den främsta orsaken till sklerotiska förändringar i prostata, enligt den enande uppfattningen av de ledande experterna, orsakas av kronisk prostatit. Även mellan orsakerna till sjukdomen identifierar läkare hormonella effekter, kärl ateroskleros, utvecklingsavvikelser, mekaniska effekter på körteln.

Hur kan du förstå att du har tecken på sjukdom

Övervägande manifesterar sig för närvarande inte fibros i sig, som flyter asymptomatiskt. På synen - män som är i medelåldern. De viktigaste symtomen på sjukdomen är:

1. Ökad urinering.
2. Urinen går fel.
3. Vid urinering, en brännande känsla.
4. Obehaglig smärta i perineum.
5. Störning av sexuell funktion.

Det är väldigt viktigt! Fibros av prostatakörteln, det kallas också skleros av prostata, leder till en störning av den sexuella funktionen. Men det här är inte det värsta resultatet. Ibland börjar den snabba utvecklingen av njursvikt - och det här är mycket allvarligt.

Fördröja inte resan till urologen

Försök att inte riskera, att inte skjuta upp, som ofta händer, ett besök till läkaren. Även med en vanlig undersökning, som utför en digital rektalundersökning, diagnostiserar urologen dig jämn utan knutar, asymmetrisk, tät järn. Dessutom kommer den sklerotiserade körteln med massage inte att särskilja hemligheten i prostatakörteln. Slutsatsen är enkel: prostatakörteln har förlorat sina funktioner.

En ovärderlig roll i diagnosen fibrosis utför idag TRUZI. Detta namn är en förkortning. TR - transrectal, ultraljud - ultraljud. Med hjälp av denna metod kan du bestämma densiteten och storleken på prostatisk fibros. I respekterade kliniker genomförde TRUSI nödvändigtvis tillsammans med magnetisk resonans och beräknad tomografi.

Om patienten har en mycket smärtsam orgasm och starkt erektil dysfunktion, är det värt att tillgripa vazovezikulografii. Det kommer att möjliggöra att avslöja graden av spridning av sjukdomen på de partiella blåsorna och i framtiden att bestämma omfattningen av den operativa ingreppet.

Endast operation

För att behandla skleros av prostata med konservativa metoder, inklusive medicinsk, är det möjligt, men endast i de preoperativa och postoperativa perioderna. I allmänhet bör dessa metoder endast betraktas som hjälpmedel.

Det är viktigt att förstå att kirurgisk behandling vid det nuvarande läget för medicinsk utveckling inte är alternativ. Huvudsyftet med operationen är att avlägsna skleroserad prostata, vilket kommer att uppnå ett naturligt utflöde av urin från urinröret.

Vilka indikationer ska utföras för kirurgi

Så bör du veta att när fibrösa prostatit åtföljs av en konstant fördröjning i flödet av urin och urinblåsan samtidigt ökar i volym, på närvaron av stenar, operationen kan inte undvikas. Som ett resultat av nedsatt urinproduktion blir sjukdomen njursvikt och pyelonefrit. Urin tränger in i de partiella vesiklarna.

Vilka är metoderna för kirurgisk ingrepp i prostata fibros?

  • det drabbade organet genomgår transuretral resektion
  • crespuskulär prostatektomi
  • om vesiklarna påverkas, används prostatazikokektomi
  • adenomoprostatektomi används när körtvävnaden i körteln innehåller adenomatösa noder
  • om en efem av seminala vesiklar observeras, utförs en vesikelektomi

Det bör noteras att den moderna medicinen ger mycket goda prognoser för det framgångsrika slutförandet av operationen, men endast i de fall där den genomfördes i tid. Prognoserna är desto mer pessimistiska, ju mer försummade sjukdomen kommer att nå operationsbordet. Läkare är inte magiker och när patienten utvecklar uttalat kroniskt njursvikt kommer det inte vara lätt att hjälpa honom.

Det mest effektiva sjukdomsförebyggandet

Det mest effektiva sättet att förebygga fibrotisk vävnadstransformation är så tidigt som möjligt diagnos. Därför, vid den minsta misstanke om prostata fibros, besök en urolog.

Män måste ta mycket allvarliga störningar i genitourinary systemet. För att bevara hälsa och ibland liv är möjligt endast med snabb behandling, vilket är fallet med fibros i prostatan, endast med tid kirurgiskt ingrepp.

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Röntgen

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Parauretral fibros av prostata

Kronisk inflammation i prostata, i enkla termer, prostatit, orsakar mycket obehag i vardagen.

Om sjukdomen inte behandlas kan komplikationer uppstå och förändringar i strukturen av prostatavävnad, som kallas fibros.

Fiberförändringar stör kroppsarbetet, orsakar vävnadsproliferation och försämring av funktionen tills fullständig oförmåga hos körteln och behovet av kirurgisk ingrepp.

Vad är prostata fibros?

Fibros av prostatakörteln är ersättning av organs arbetsvävnad genom bindande strukturer eller ärr som orsakas av den långsiktiga effekten av inflammatoriska processer.

Sjukdomen påverkar endast den manliga hälften av befolkningen i olika åldersgrupper.

Som ett resultat av ersättning och spridning av bindväv, förlorar järn delvis sina funktioner, blod och lymfatisk utbyte störs, hemligheten produceras inte och går inte in i spermien, vilket leder till infertilitet och andra sjukdomar i det genitourära systemet.

Stark tillväxt av vävnader kännetecknas av en ökning av prostatakörtelns storlek, det börjar klämma urinrörarna och vas deferenserna.

orsaker till

Fibros är ett speciellt fall av en patologi, som i medicin kallas skleros. Sådana förändringar kan påverka inte bara prostata, utan även andra kroppssystem (hjärt-, respiratorisk, nervös, ben, lever, etc.).

Framdriften för uppkomsten av fibrotiska förändringar i prostatakörteln kan vara följande:

 • inflammatoriska processer (kronisk bakteriell prostatit);
 • trauma och komplikationer i operationer
 • kroniska allergiska sjukdomar;
 • ateroskleros i cirkulationssystemet;
 • oregelbundet sexuellt liv (överskott eller brist)
 • infektiösa och venerala sjukdomar i könsorganen;
 • försvagning av immunitet
 • misslyckande hormonbalans.
till innehållet ↑

klassificering

Fiberförändringar differentierar genom utvecklingsstadier och histologisk klinisk bild. Sjukdomens histologi:

 • fokal och fokalfibros med hyperplasi;
 • cystisk fibros
 • atrofisk fibros av parenkymen;
 • parauretral fibros
 • cirrhotisk skleros i kombination med eller utan prostatit.

Stegen av sjukdomen differentieras beroende på patientens symptom och klagomål, vi kommer att diskutera dem mer ingående i nästa avsnitt.

Symtom och tecken

Denna sjukdom utvecklas oftast i bakgrunden inflammatorisk process av prostata. Därför är den kliniska bilden den samma som med prostatit:

 • smärta i underlivet, i ljumsk och ländrygg;
 • smärta vid urinering
 • inkontinens eller frekvent urinering, med möjlig störning av processen;
 • för tidig eller försenad utlösning;
 • hematuri och hemospermi (förekomst av blod i urinen och sperma vid utlösning);
 • erektil dysfunktion och minskad libido;
 • den allmänna förgiftningen av en organism på grund av inflammatoriska infektionsprocesser, åtföljd av svaghet och huvudvärk.

på utvecklingsstadier:

 1. 1-st: stört processen av urinering något;
 2. 2-nd: det finns element i fibros som orsakar märkbar dysfunktion hos urinrörarna och kontrollerar vätskans rörelse;
 3. 3: Fibrösa inklusioner blir märkbara på ultraljud och börjar påverka reproduktiv funktion;
 4. 4: en uttalad symtomatologi som kännetecknas av hemospermi, komprimering av urinledare och kanalen, omfattande spridning av bindväv som påverkar blåsan och njurarna.

Vid det sista skedet av sjukdomsutvecklingen är förändringarna redan irreversibla. En operativ ingrepp är nödvändig förrän processen med atrofi hos närliggande organ har börjat.

Den första och andra etappen är väl behandlingsbar, och prostata återfår gradvis sina funktioner i sin helhet. Den tredje etappen åtföljs av kronisk behandling av prostatit, Förändringar är delvis reversibla, men det är nödvändigt att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil för att undvika återfall.

diagnostik

De huvudsakliga klagomål som patienterna gäller för doktorn är: infertilitet, erektil dysfunktion och smärta vid sexuella handlingar. Urologen frågar för att klargöra frågor till patienten om symptomernas varaktighet, när de först uppträdde, under vilka omständigheter och så vidare.

Att samla en detaljerad anamnes av sjukdomen är nödvändig för att föreskriva en ytterligare undersökning - laboratorietestning och instrumentanalys.

Laboratorietester inkluderar blod- och urintester för att upptäcka nivån av lymfocyter, en brist eller överskott av kalcium och andra vitaminer, förekomst av infektioner och andra sjukdomar.

Tas bomullstopp av urinröret för att kontrollera svamp eller sexuellt överförbara infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, som kan framkalla inflammation i prostatakörteln.

Primär undersökning av prostata kan utföras genom palpering, vilket gör det möjligt att bestämma förekomsten av abnormiteter i organs storlek och form. Massage kan användas för att stimulera sekretionen - om det inte hände, då funktionaliteten hos körteln är bruten.

Det mest effektiva verktyget för att diagnostisera prostata är ultraljud. Oftast används den metod för TRUS, vilket innebär transrektal administration av sensorn för att visualisera organets tillstånd genom ändtarmen.

behandling

Efter utredning av patientens komplexa diagnos utnämns individuell behandling, med beaktande av alla uppgifter om de samlade anamneserna, laboratorie- och instrumentundersökningarna.

Vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen, konservativ medicinsk behandling. Den innehåller följande procedurer:

 1. läkemedelsbehandling - antibakteriella medel, antispasmodika, vitaminer, örtberedningar, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, etc.;
 2. fysioterapi - elektromagnetisk stimulering av prostata muskelvävnad;
 3. prostata massage har en bra effekt;
 4. terapeutisk fysisk aktivitet - en uppsättning övningar Kegel.

Om Kegels gymnastik hjälper till med inkontinens av urin läs i vår artikel.

Operativ behandling

Om Fibrotiska förändringar är irreversibla och kombinerat med prostataadenom, cancerframkallning eller spridning till andra organ, applicera sedan kirurgi eller laserbehandling. Kliniska indikationer för operationen:

 • kasta urinen in i de partiella vesiklarna;
 • nedsatt urin som ett resultat av njursvikt och pyelonefrit;
 • urolitiasis.

Laserterapi är den mest moderna och smärtfria metoden för att eliminera fibros, den har hög effektivitet och en liten procent av återkommande sjukdom.

Det finns andra typer av kirurgiska ingrepp:

 • resektion av prostata;
 • prostatektomi;
 • prostatovezikuloektomiya;
 • adenomoprostatektomiya.

Resultatet av dessa procedurer är en partiell eller fullständigt avlägsnande av prostata, som har negativ inverkan på männs reproduktiva funktion.

Den bästa åtgärden för förebyggande av fibros är den tidiga diagnosen av sjukdomen, då förändringarna fortfarande är reversibla och kirurgiska ingrepp är inte nödvändiga.

Folkliga vägar

Vid de första stadierna av sjukdomen, tillsammans med konservativ behandling, kan du dessutom tillgripa medel för traditionell medicin.

Det rekommenderas att äta pumpa frön på grund av det stora antalet vitaminer och näringsämnen som de innehåller. Dessutom är det användbart att dricka te med honung, avkok av malurt, burdock, persilja eller hassel.

Innan du använder läkemedel och traditionell medicin bör du kontakta din läkare.

Tinkturhasseln är gjord av barken på ett träd eller löv. Vad man ska ta - spelar ingen roll, skillnaden är bara vid bryggningstiden. Du måste ta en matsked hackad torkad löv eller bark, häll i en mugg, häll kokande vatten och stäng locket. Buljongen måste infunderas 30-60 minuter, varefter det måste filtreras.

Ta tinkturen 3 gånger om dagen innan du äter 1/3 koppar eller muggar, i en till två veckor.

Om prostatafunktionerna lär vi oss av videon:

Periuretral fibros av prostata

Komplikation av kronisk specifik och icke-specifik prostatit är periuretral fibros av prostatakörteln. Bindvävstillväxter bildas på grund av den dåliga penetrationen av antibiotika i inflammationszonerna, tillväxten av resistenser hos patogener mot antibakteriella läkemedel. Dessutom kan bindvävstransformation av körtelprostatvävnad inträffa efter operationen.

Fibros av prostata leder till en överträdelse av urinering, smärta i perineum och bäcken. Smärtan har en konstant försvagande natur, varar mer än 3 månader och påverkar en människans livskvalitet väsentligt.

Gradvis stänger den smärtsamma impulsen i centrala nervsystemet (CNS). Utlösningszoner bildas. Smärtan kvarstår även efter behandlingen av orsaken som orsakade det. Som ett resultat är smärtsyndromet närvarande vid minsta beröring till bäckens, perineums muskler, i situationer som normalt inte orsakar smärta. Det finns en spänning av bäckensgolvets muskler, vilket tillsammans med de sanna inflammatoriska dysursjukdomarna leder till en reflexfördröjning i urinering.

Klinisk bild

Periuretral fibros av prostatakörteln, som utvecklas efter operation eller inflammation i prostata, är mycket vanligt. Förekomsten av sjukdomen är så stor att den nu har fått samma betydelse som ischemisk hjärtsjukdom, diabetes mellitus. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma sådana symptom som:

 • smärta i perineum
 • stricture av urinröret på grund av komprimering av grova bindvävskår, mot vilka en försvagning av urinströmmen observeras;
 • fastsättning av sekundär infektion i närvaro av urinflöde;
 • frekvent urinering
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • På grund av spasmer i bäckensgolvets muskler utvecklas symtomen på den irriterade tjocktarmen, vilket uppenbaras av uppblåsthet, smärta, periodiska avföringstörningar.
 • nedsatt humörbakgrund, irritabilitet, känslomässig labilitet, dålig sömn.

Man måste komma ihåg att den periuretrala post-inflammatoriska fibros visas inte bara på bakgrunden av konstant återkommande kronisk prostatit, förändringen av proliferativ och exsudativ fas av inflammation med hyperplasi i bindväv, men också som ett resultat av överdriven kollagensyntes prostata.

Möjliga komplikationer av fibros

Kroppen försöker begränsa infektionen i kroppen och omger den med bindvävslinne. Men detta spelar en dubbel roll och förhindrar penetration av droger till fokus för inflammation. Den onda cykeln av patogenes som skapar alla förutsättningar för utvecklingen av kronisk inflammation, en ännu större fibrös degeneration, kommer till slutet. Gradvis är kirtlens vävnad ersatt av ärrvävnad. Detta lämnar en avtryck på förmågan att befrukta ett ägg. Fysikalisk-kemiska egenskaper och sammansättning av ejakulatet förändras. Som svar på kronisk inflammation produceras antisperm antikroppar mot sina egna spermatozoer. Detta är en ytterligare faktor i utvecklingen av infertilitet. Dessutom har det seminalplasma en antiinflammatorisk effekt. Med förlusten av lysozym förekommer vita blodkroppar och purulenta inklusioner i spermierna.

Särskilt starkt inflytande utövas av en specifik infektion som överförs genom samlag och tuberkulos. I firas 23% av infertila par fibros periuretral vävnad på en bakgrund av kronisk prostatit ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma etiologi. Som ett resultat av obstruktion av det prostatevisculära komplexet uppträder följande störningar i den sexuella funktionen:

 • för tidig utlösning;
 • retrograd ejakulation;
 • fördröjd utlösning;
 • raderad, smärtsam orgasm.

Men denna obstruktion har en funktionell karaktär, därför korrekt vald, tidig behandling, kommer att göra detta villkor reversibelt.

Men långvariga brott mot sexuellt liv leder till grova neurologiska störningar, allvarliga neuroser, depression.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Mot bakgrund av fibrotiska processer och kronisk bäckensmärta sker muskeltegenereringen gradvis. Bekkenbotten slutar att utföra sina grundläggande funktioner:

Våld i urinretention, smärta vid urinering, samlag, avföring, vilket ytterligare påverkar patientens psykologiska status.

Maligna onkologiska sjukdomar är av politiskt ursprung. Ålder, kost, ras, genetisk predisposition är viktig. Inflammation är inte den sista platsen i strukturen av prostatas sjukdomar i prostata. Nu är det bevisat att detta är ett farligt tillstånd, efter det att den första manifestationen är 13 år före detektion av prostatacancer.

Vad är prostata fibros och hur man hanterar denna patologi?

Fibros av prostata är vanligt nog hos män som har kronisk prostatit eller leder ett promiskuöst sexliv. Vissa läkare också allergiska, immunologiska och hormonella orsaker till sjukdomen. Ofta är en provocerande faktor atheroskleros. När tecken på fibros av prostata uppträder bör du omedelbart kontakta en specialist.

Kärnan i patologi

Många är oroliga över frågan: prostata fibros - vad är det? Denna patologi är ersättning av friska organs vävnader med bindande element eller ärrstrukturer. Dessa förändringar är förknippade med en långvarig effekt av inflammation. Endast män lider av patologi.

På grund av ersättning eller ökning av bindvävets storlek observeras fullständig eller delvis förlust av orgelfunktioner. Det finns också ett brott mot blodcirkulationen och lymfbytet, hemligheten produceras inte och tränger inte in i spermierna.

Detta orsakar förlust av reproduktiva funktioner och provocerar andra störningar i det genitourära området.

Med uttalad spridning av vävnader ökar prostatastorleken signifikant. Som en följd därav uppmanar de att klämma ur urinledarna och kanalerna.

skäl

Fibros av prostatakörteln är en typ av patologi, vilket läkemedel kallas "prostataskleros". Ibland påverkar dessa förändringar andra organ och system - hjärta och blodkärl, benvävnad, lever.

Det finns ett antal faktorer som ökar risken för fibros:

 1. Inflammation av prostata är av kronisk natur. Den huvudsakliga faktorn i utvecklingen av patologi är en fibrotisk beräknad prostatit, som kräver operativ ingrepp.
 2. Adenom av prostata;
 3. Brist på vanligt sex. Det finns ingen direkt koppling mellan frånvaron av sexuella kontakter och utvecklingen av fibros. Men i frånvaro av kön finns det problem med utflödet av prostata utsöndring, vilket leder till nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen;
 4. Ateroskleros av kärl i bäckenorganen;
 5. Förändring av hormonbalansen. Överskott av dihydrotestosteron, androgenbrist och andra störningar i det endokrina systemet ökar risken för fibros.
 6. Malign organ skada;
 7. Försvagning av immunsystemet som ett resultat av sexuellt överförda patologier;
 8. Fel sätt att leva. Otillräcklig motorisk aktivitet, användning av droger, rökning, alkoholhalt kan orsaka problem. Män som följer reglerna för en hälsosam livsstil är mycket mindre benägna att få sjukdomar i genitourinary organ.

klassificering

Denna patologi har flera utvecklingsstadier, som alla kännetecknas av vissa egenskaper:

 • Vid första skedet observeras endast funktionella störningar av urinering;
 • Vid nästa steg är det en överträdelse av urinpassagen på övre och nedre delen av urinvägarna;
 • Den tredje etappen kännetecknas av en stabil urininkontinensstörning. Därför kan patienten diagnostiseras med morfologiska störningar i strukturen hos de främsta kanalerna och urinorganen.
 • För terminaltrinnet är en märkbar förändring av renal parenkymen, strukturen hos urinledarna och de seminrika kanalerna karakteristiska.

På nivån av histologi finns också gradvisa förändringar i prostata:

 1. I ett tidigt skede förekommer fokal hyperplasi hos orgeln och symptom på skleros uppträder;
 2. Då börjar atrofiska processer i parenchymen och fibros utvecklas;
 3. Efter detta skleros fenomen kompletteras med hypertrofi;
 4. Vid nästa steg utvecklas cystisk transformation mot bakgrund av fibros
 5. Terminalen är cirros. På detta stadium kan patienten diagnostiseras med en infektiös eller allergisk prostata. Atrofiska och dystrofa förändringar eller medfödda patologier observeras också.

Klinisk bild

Symtom på skleros av prostata kan skilja sig väsentligt. För att identifiera sjukdomen i tid, är det värt att uppmärksamma sådana tecken:

 • Obehagliga känslor som uppstår under tarmrörelse eller samlag
 • Signifikant minskning av erektionen;
 • Akut smärta med ejakulation, utseende av blodig urladdning;
 • Smärta vid urinering
 • Minskad libido;
 • Smärta syndrom i ljummen eller perineum - detta symptom är ständigt närvarande.

Ibland observeras utseende av prostata fibros mot bakgrund av stillastående fenomen eller utveckling av inflammation i organ. I denna situation observeras följande manifestationer:

 1. Avföring
 2. Allvarlig smärta i ljummen, perineum och coccyx;
 3. Ökad irritabilitet;
 4. Hyppig uppmaning att urinera;
 5. Smärta i tömningen av blåsan.

Patologens mest frekventa komplikation är kronisk prostatit. I denna situation kan sjukdomen lätt diagnostiseras. Ibland uppvisar emellertid fibros inte sig länge, vilket har negativ inverkan på organen i genitourinary systemet.

Fibros kan ha olika storlekar och lokalisera i olika områden. Eftersom symtomen på patologi är signifikant olika.

Diagnostiska metoder

För att kunna diagnostisera skleros i prostatakörteln, måste du tillämpa ett omfattande tillvägagångssätt. Ursprungligen utförs en fingerundersökning av orgeln. Specialisten känner prostata för att identifiera sälarna. Även detta förfarande hjälper till att upptäcka ödem, bestämma storleken och utvidgningen av prostata.

Obligatoriskt diagnostiskt förfarande är ultraljud. Denna teknik hjälper till att bestämma ehostrukturnu - förändringar i vävnadsorgan. Det bidrar också till att identifiera områden av prostata fibros och diagnostisera samtidiga sjukdomar.

Utöver dessa metoder utförs följande typer av procedurer:

 • Magnetisk resonansavbildning av prostata;
 • Kliniskt blodprov;
 • Beräknad tomografi av bäckenorganen;
 • cystoskopi;
 • Biokemisk forskning;
 • prostatography;
 • Vazovezikulografiya.

Metoder för behandling

Denna patologi kan behandlas konservativt eller operativt. Och kirurgisk ingrepp är den huvudsakliga behandlingsmetoden. Ibland är behovet av kirurgi frånvarande. Detta sker vanligen i sjukdoms tidiga skeden. Men oftast läkemedelsbehandling utförs före operationen och efter ingripandet.

Patienten kan förskrivas antibiotika och antiinflammatoriska ämnen. Förutom dessa verktyg används ofta vitaminer. Det kan också finnas behov av att använda medel som normaliserar cirkulationsprocessen i bäckenorganen. Förutom läkemedel ordinerar läkare ofta prostata massage.

Vid komplikationer kan följande typer av operationer användas:

 • Adenomoprostatektomi - utförs när adenomatösa noduler i cikatriciala element detekteras;
 • Störande prostatektomi - utförs med spridningen av multipel skleros på särartade blåsor;
 • Transuretral resektion av den drabbade prostatan;
 • Vesiclelectomy utförs när ett empyema av seminala blåsor detekteras.

Behandlingen av prostata fibros kan utföras med hjälp av laserbehandling. Denna innovativa teknik är det mest effektiva och ofarliga alternativet. Det orsakar inte smärta och leder inte till skador på intilliggande vävnader. Laserstråle hjälper på kort tid att hantera orsaken till sjukdomen och eliminera obehag.

Fibrotiska förändringar i prostata är ganska vanliga och kan leda till allvarliga komplikationer. För att undvika problem bör du kontakta din läkare i god tid och följa hans rekommendationer tydligt. Om det är nödvändigt att utföra en operation rekommenderas det inte att försumma denna behandlingsmetod.

Fibros av prostata

På grund av spridningen av bindväv uppstår kompression av prostatakörteln. Denna process är inget annat än prostata fibros. Som ett resultat blir blåsan smalare - dess halsar och dehydratiseringskanalerna deformeras. Urineringstest, observerad med prostataskleros, leder till sexuell dysfunktion.

Fiberprostatit - vad är det?

I denna sjukdom på bakgrund av proliferation av bindväv prostata rynkor. Den främsta orsaken till sjukdomsuppkomsten är kronisk inflammation.

Fiberförändringar i prostata stör organets ordentliga funktion, eftersom den aktiva vävnaden blir bindande, vilket resulterar i att en hemlighet inte produceras, vilket är en av spermiernas komponenter. Allt detta är resultatet av en långvarig smittsam process som orsakar bakterier. Detsamma gäller för venös stasis.

Växande, förvärrar bindevävnaden den inflammatoriska processen ytterligare. Att behandla fibrös prostatit endast med läkemedel är värdelös - kirurgisk ingrepp är nödvändig.

Varianter av fibros

Det finns flera former av fibros:

 • Sklerotisk - brännvidd och totalt;
 • infiltrativ-parenkymform;
 • interstitiell-alternativ fibros.

I en komplicerad eller okomplicerad form kan sjukdomen vara smittsam eller icke-smittsam. även kombinerad fibros är möjlig. Allt beror på den kliniska bilden av sjukdomen. Irreversibla processer kräver kvalitativ och korrekt behandling.

De främsta anledningarna

Denna sjukdom kan utvecklas under en tid utan symptom. Det finns olika orsaker till sjukdomen:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Hormonella misslyckanden och störningar i systemet.
 3. Ateroskleros av blodkärl.
 4. Anomalier av utveckling.
 5. Mekanisk effekt på körteln.

Naturligtvis är detta inte alla orsaker till vilka fibros är möjlig. Till exempel lägger till i denna lista är oregelbundet kön, liksom den vanliga ändringen av partners.

symtomatologi

Vissa symtom på prostata fibros tillåter en person att misstänka förekomsten av fibrös prostatit:

 • svag smärta vid urinering, känsla av sdavlennosti;
 • Under samverkan känns obehag
 • erektionen är trasig, attraktionen mot det motsatta könet blir;
 • när utlösning känns smärta, finns blodiga inslag i spermier och urin;
 • gör ont i ljummen, i underlivet och i perineum;
 • vill ofta toalett på ett litet sätt;
 • brinner under urinering.

Om du har minst ett av symtomen, bör du definitivt rådgöra med en läkare. Efter undersökningen kommer specialisten att ordinera en adekvat behandling. Kirurgisk ingrepp är nödvändig här. När det gäller läkemedlet ordinerar hans läkare vid beredningsskedet för operationen.

Hur är sjukdomen?

Nu när vi vet vad fibros är, är det dags att ta reda på hur det fungerar. I början kan sjukdomen inte manifestera sig. Oftast sker utvecklingen av sjukdomen mot bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller prostatit. Saken är att om prostata skadas i närvaro av fibros börjar inflammationsprocessen i körteln, vilket leder till utveckling av reparativ fibros, kompletterad med skleros.

Vidare är de intilliggande prostataorganen involverade i processen. Vaskulär skleros påverkar sjukdomsutvecklingen. Det förekommer i prostata, beroende på om det finns ett infektiöst ursprung eller är frånvarande. Långsamt blodflöde är möjligt vid vilken ålder som helst. Och ändå uppstår sjukdomen i medelålders stark kön.

Resultatet av sjukdomen blir en uppdelning av den sexuella funktionen. I värsta fall utvecklas njursvikt snabbt. Därför är det väldigt viktigt att kontakta läkare i tid för att omedelbart behandlas.

Hur utförs diagnosen?

 1. Under en rutinundersökning genomgår urologen en digital rektalundersökning. Detta gör det möjligt att diagnostisera en asymmetrisk, tät körtel, jämn, utan noder. Skleroserad järn under massage utsöndrar inte hemligheten i prostatakörteln. Detta tyder på att prostatan inte fungerar ordentligt.
 2. TRUS - transrectal ultraljud, med vilken det blir möjligt att bestämma densiteten, såväl som storleken på fibros. Mer exakta resultat kan uppnås i ensemblet med MR och CT.
 3. I fallet där det finns en stark erektil dysfunktion, smärta under orgasmen, använd vasoveciculography, som det är möjligt att bestämma graden av spridning av sjukdomen på seminala vesiklar. Med den här metoden kan du bestämma hur mycket kirurgiskt ingripande.

Hur hanterar man sjukdomen?

Efter diagnosen ordinerar läkaren behandlingen. Om du vänder dig till en specialist i tid kan konservativa metoder vara effektiva. Men oftast krävs kirurgisk behandling, patienten drivs på.

För att förbättra tillståndet inkluderar läkemedel antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Det är nödvändigt att ta vitaminer.

Effektiv i kampen mot prostatasmassasjukdom. Under operationen avlägsnas stenar, om nödvändigt utförs en del av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingen är laserterapi riktad mot de drabbade områdena. Det är smärtfritt, skadar inte vävnaderna, medan det är möjligt att eliminera orsaken till sjukdomen.

Konsekvenser av brist på adekvat behandling

Förlängd kronisk prostatit leder till fibros av prostatakörteln. Därför är det mycket viktigt att inte fördröja läkarbesöket, som efter undersökningen kommer att utse en adekvat behandlingsplan. Annars är allvarliga negativa konsekvenser möjliga:

I avsaknad av lämplig adekvat behandling påverkar skleros de organ och vävnader som finns i närheten. Det finns en parauretral lesion i urinröret, förändringar i frökanalen förekommer. Som en följd av dessa processer finns en infarktisk obstruktion, vilket leder till njursvikt i kronisk form. Det finns problem med den reproduktiva apparatens korrekta funktion.

Att behandla skleros av körteln är inte möjlig endast med mediciner - de ordineras före och efter operation. Ibland är även kirurgi inte en garanti för att vävnadsskleros kommer att stoppas. Därför är det väldigt viktigt att kontakta en specialist så snart som möjligt så att det inte är för sent att besegra sjukdomen.

Hur bli av med prostata prostata fibros

Periodisk inflammation i prostatakörteln ger en känsla av obehag i livet. Om sjukdomen startas, följ komplikationer i form av fibros.

Prostata prostata fibros är en sjukdom i det genitourära systemet, där tätningar bildas i käftarnas parenkym. Sjukdomen kännetecknas av uttalade symtom, så experter kan göra en korrekt diagnos på ett tidigt stadium. Med omfattande spridning av vävnader och felfunktion i prostata finns ett behov av kardinalåtgärder.

Vad är prostata fibros?

Så vad är fibros i prostata i prostata? Fibrotiska förändringar i prostata uppträder ofta med kronisk prostatit. Dessutom kan sjukdomen orsaka hormonella misslyckanden, mekaniska effekter och åderförkalkning av blodkärl.

Ökningen i bindväv påverkar dysfunktionen i körteln. Samtidigt förvärras lymfcirkulationen och blodflödet. En sådan sjukdom främjar inte bara infertilitet utan orsakar också stora problem i det genitourära systemet.

Fiberförändringar kan börja med följande skäl:

 1. Skador och problem efter operation.
 2. Atherosclerosis.
 3. Oregelbundet sexliv.
 4. Allergier.
 5. Problem med den hormonella bakgrunden.
 6. Venereala och hormonella sjukdomar.
 7. Långvarig inflammatorisk process.

Symptom på sjukdomen

För att förstå vilken typ av sjukdom - fibros är nödvändig för att studera dess symtom. Initialt kan sjukdomen inträffa utan speciella manifestationer. Här är de viktigaste symptomen på prostata fibros prostatakörtel:

 1. Frekvent urinering.
 2. Vid urinering, känns ömhet eller brännande känsla.
 3. Smärtstillande symtom i perineum, nedre delen av ryggen och i ljummen.
 4. Problem med sexuell funktion.
 5. Obehag vid utlösning.
 6. Blandningen av blod i sperma.

Ett annat namn på fibros är skleros av prostata. I vissa fall är sjukdomsdiagnosen på grund av dess komplikationer, såsom pyelonefrit, cystit, njursvikt, impotens och urinretention. Patologi kan ha en negativ effekt på hjärt- och kärlsystemet, nervöst, andningsorgan, på lever och ben.

Varianter av sjukdomen

Fiberformationer kan vara av olika slag:

 1. Fokal fibros.
 2. Cystisk fibros.
 3. Atrofisk.
 4. Lacunar.
 5. Cirrotisk skleros.

Focal fibros av prostata manifesteras i det faktum att inflammationen passerar till vissa områden. Sjukdomen kan orsakas av en bakteriekälla. Oftast sprider inflammationen till blåsan och andra omgivande organ. Detta framkallar ett tillstånd av sexuell dysfunktion.

Parauretral fibros av prostata kan bilda mekanisk skada. Dessa kan vara stenar i urinblåsan, vilket sätter press på organen. Parauretral fibros kan bero på gram-positiva stafylokocker. Huvudskylten är att hemligheten upphör att utsöndras.

Metoder för att diagnostisera en sjukdom

Diagnostik är obligatorisk. Att samla en omfattande historia är viktig för undersökningens syfte, som består av analys och undersökning med hjälp av specialverktyg. Tilldela urin och blodprov som hjälper till att identifiera innehållet av lymfocyter, mängden kalcium och närvaron av infektioner.

Ett smet tas från urinröret, vilket möjliggör identifiering av eventuellt sexuellt överförbara infektioner.

Sådana diagnostiska metoder används också:

 1. Finger rektal undersökning kan avslöja komprimeringen och storleken på körteln. En viktig egenskap är avsaknaden av utsöndring under proceduren.
 2. Ultraljud av urinorganen och TRUS (transrectal ultraljud) gör det möjligt att bestämma kroppens volym, närvaron av stenar, tätningar och olika förändringar. Om det finns tveksamma tecken, så utförs en CT-skanning.
 3. Vouvevesiculography utförs för att klargöra diagnosen. Det låter dig bestämma spridningen av sjukdomen. Och se även på blodkärlens funktion.

Echoskopiska och kalcifala förändringar i parenkymen avslöjas under undersökningen.

Fokal fibros hjälper till att bestämma diagnosen med ultraljudsundersökning. I detta fall bestäms fibrotiska områden med ökad ekogenitet upp till 8, 12 och 26 mm, ödem och smalning i mm.

Behandling av prostata

Efter en fullvärdig diagnos är behandlingen ordinerad. Vid de inledande stadierna används medicinsk och konservativ terapi. Det består av följande procedurer:

 1. Läkemedel, inklusive antispasmodik, antibakteriella läkemedel, vitaminer och växtbaserade läkemedel.
 2. Sjukgymnastik består av elektromagnetiska förfaranden för stimulering av muskelvävnad. Metoden låter dig minska svullnad och inflammation.
 3. Effektiv och massage prostata.
 4. Komplexa övningar Kegel.

Vid de första stadierna av sjukdomen används laserbehandling. Anordningen är effektiv i sjukdomsprogressionen. För behandling används bredspektrum antibiotika. Med prostatit, Longidase, Prostopin eller Vitaprost används. Suppositorier kan minska långsiktig svullnad.

Som ytterligare behandling används aktiva tillsatser. Förutom standardprocedurer måste patienter ge upp dåliga vanor, flytta mer och hålla sig till en diet. Det är lämpligt att göra regelbunden prostata massage.

Om fibrotiska förändringar är irreversibla krävs kirurgisk ingrepp. I vissa fall behandlas och laserbehandling. Denna metod är modern och smärtfri.

Här är de indikationer som kan ges till operationen:

 1. Problem med urinrörelsen vid njursvikt.
 2. Flyttar urinen in i de partiella vesiklarna.
 3. Urin sten sjukdom.

Vid kirurgisk ingrepp utförs borttagning av sklerotiserad vävnad. I det här fallet återställs passagen av seminalvätska. Dessutom väljes en kirurgisk metod beroende på vilka områden som påverkas. Oftast indikeras transuretral resektion. I detta fall sätts ett speciellt instrument genom urinväggen. Detta tar bort små sälar. Ett litet snitt i naveln är gjord med adenomektomi. Denna metod används om ödem och inflammation är omfattande.

På forumet om prostatit säger många om användningen av konservativ behandling. Samtidigt bekräftar recensionerna effekten av suppositorier och terapi med läkemedel.

Förebyggande åtgärder

Många undrar om det är möjligt att förhindra en sådan farlig sjukdom. Samtidigt är förebyggande viktigt. Först och främst är det aktuell behandling av kronisk och akut prostatit. Det är nödvändigt att genomgå inspektion minst en gång per år. Män uppmanas att leda en aktiv livsstil. Långt sittande på ett ställe kan provocera en obehaglig sjukdom.

Med den aktuella och korrekta behandlingen av symtomen och utvecklingen av sjukdomen kan elimineras. Således är det nödvändigt att observera regelbundenhet i terapeutiska metoder och iakttagande av alla medicinska recept.

Vad är fibros av prostata?

Först av allt, ta reda på vad det är. prostata fibros - en patologisk sjukdom som manifesteras i bildandet av bindväv försegling, som ett resultat av vilket de olika organen och mjuka vävnader visas spår i form av ärr. I allmänhet är orsaken till utseendet av denna sjukdom en kronisk inflammatorisk process. De flesta experter anser fibros som en reaktion som syftade till att avgränsa den inflammatoriska processens fokus från mjuka vävnader. Hos män är fibros av prostata vanligast - vi kommer att prata om det idag.

Symtom på prostata fibros

I allmänhet är denna sjukdom mycket svår att äga rum och manifesterar sig:

 • skarpa och skärande smärtor i underlivet och i perineum;
 • med fibros av prostata i spermier och urin kan verka föroreningar av blod;
 • snabb och smärtsam urinering, åtföljd av bränning;
 • I ljumsområdet under samlag kan en man uppleva obehag;
 • När sjukdomen fortskrider kan erektil dysfunktion förekomma i framtiden;
 • I den akuta formen av fibros, försvinner lusten att få sex.
 • kan utveckla njursvikt.

Om du har minst ett av ovanstående symtom ovan, fördröja inte resan till urologen.

Hur utvecklas sjukdomen?

Fibros av prostatakörteln kan utvecklas på grund av de olika typerna av inflammation i prostata vävnaden. Konsekvensen av detta är störningar av sexuell funktion och i värsta fall - utveckling av kroniskt njursvikt.

I utvecklingsprocessen framkallar denna sjukdom en mild skada på prostatas mjukvävnader. Under fibros bildas en cyste från vävnaderna, som är fylld med vatteninnehåll av röd eller gulaktig färg.

diagnostik

Denna sjukdom diagnostiseras med olika metoder och metoder för att få en tydligare bild av utvecklingen av fibros. Den slutliga diagnosen kan göras i sådana fall:

 1. Om en man redan har lidit en sådan sjukdom som prostatit, kan man redan anta att han utvecklats till fibros.
 2. Klagomål hos patienten vid frekvent och smärtsam urinering är redan en indikator på förekomsten av prostata fibros.
 3. Om det visades att prostatakörteln hade minskat, när det undersöktes med ett finger eller andra rektala metoder, är detta ett av orsakerna till antagandet av prostata fibros.

Läs också: Prostayareya: orsaker, symptom, behandling

Laboratoriediagnostik är ett viktigt steg för att fastställa den slutliga diagnosen. Denna metod bygger på en allmän analys av blod och urin. Om, under analysen av revisionen visade att leukocyturi och bakteriuri (dessa är de främsta indikatorerna på olika inflammatoriska processer i den manliga prostata) otlklonilis från normen, sedan den mottagna datan kan avslöja omfattningen av den inflammatoriska processen.

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata (förkortad TRUS) hjälper till att bestämma volymen och strukturen hos prostata. Tack vare denna teknik är det möjligt att bestämma hur mycket kvarvarande urin kvarstår i blåsan och vilka delar av det har oönskade förseglingar.

Tja, med hjälp av ultraljud och rantografi kan du identifiera alla fibrotiska förändringar. Diagnos med hjälp av denna metod utförs genom studien av ändtarmen.

Det är anmärkningsvärt att endast genom en sådan diagnostisk metod kan få den mest exakta och detaljerad bild av hur och i vilken takt utvecklas din sjukdom, för att studera i detalj strukturen av vävnader och avslöja dem förseglingen.

I sin tur kan rentografi noggrant studera vävnaden, men du kan inte få en sammanfattning av ökningen av prostata. Här kommer en mer modern metod för forskning - Magnetic Resonance Imaging (MRI) - till räddning.

Behandling av prostata fibros

Om du har mindre symptom på prostata fibros, kontakta omedelbart en urolog som ska utföra diagnostik, test och, om det behövs, utarbeta en exakt plan för din behandling. Behandling av prostatisk fibros utförs endast genom kirurgisk ingrepp och medicinska behandlingsmetoder ordineras endast före operation för att förbereda och stödja kroppen.

Vad kan indikationerna för operationen:

 • retention av urinering
 • en ökning av blåsan och det finns stenar i den;
 • brott mot urinutflöde
 • utveckling av biverkningar (till exempel njurfel och så vidare);
 • ibland tränger urinen in i seminal vesiklar.

Läs också: Fungal prostatit: ta reda på allt om sjukdomen

Hur utförs kirurgi?

Det finns många typer av operationer för att behandla denna sjukdom, men de viktigaste är transuretral resektion och överbærande adenomektomi. Vi kommer nu att överväga dem mer detaljerat.

I det första fallet sätts ett speciellt instrument försiktigt genom urinröret. Vidare, med hjälp av en liten så kallad "krok", fortsätter den exakta avlägsnandet av den modifierade vävnaden. Framgången med denna operation är nittiofem procent.

I det andra fallet görs ett knappt märkbart snitt i bukhålan och den komprimerade vävnaden avlägsnas genom den i navelområdet.

Denna operation utförs endast om prostatakörteln är mycket starkt inflammerad och på ett annat sätt att ta bort vävnaden finns det ingen möjlighet.

Operationen i sig utförs under generell anestesi. Efter en lyckad avslutning av operationen placeras en liten kateter i blåsan en tid.

Så till dags dato ger modern behandling en hundra procent garanti och låter dig helt befria patienten från en sådan obehaglig sjukdom och dess symtom.

Förebyggande av sjukdom

Om du har konsulterat en läkare i ett tidigt skede av sjukdomen, finns det en chans att du kan förhindra utvecklingen av fibrinösa vävnader.

Vad händer om allt är kvar i sin egen rätt och engagerar sig i den nödvändiga behandlingen?

Kanske kommer inte svaret att överraska dig - inget bra kommer av det, eftersom du bara kommer att skada dig själv. Utan snabb behandling står du inför följande:

 • kränkningsförmåga
 • möjlig infertilitet (du kan inte bli barn);
 • ökad risk för prostatacancer.

Fibros är mycket farligare än prostatit, eftersom denna sjukdom inte behandlas med mediciner och du kan bli av med den bara med hjälp av kirurgisk ingrepp. Kom ihåg att även kirurgisk ingrepp ibland inte kan lindra sjukdomen, så sträck ut med ett besök hos urologen.

slutsats

Som du kan se är prostata fibros - sjukdomen är inte den trevligaste (om alls kan du prata om sjukdomar), så om någon av dess manifestationer omedelbart söker hjälp från en specialist

Prostata fibros: symptom och behandlingar

Prostatakörteln spelar en stor roll i den manliga kroppen, eftersom den deltar i bildandet av en av komponenterna i spermiernas hemlighet.

Prostata är det organ som ligger i bäckenområdet under blåsan. Allt i kroppen hos en man är ordnat så att livmoderhalsen och urinröret och vas deferens passerar genom körtelvävnaden. Därför, när en man har problem med prostata, blir det sexuella systemet också inflammerat.

Fibros av prostata eller skleros av prostata, som det också kallas, framträder som ett resultat av kronisk inflammation.

Fibrotiska förändringar i prostata leder till det faktum att kroppen inte längre utföra sina direkta funktioner, som en aktiv vävnad förvandlas till korsningen och slutar producera hemlighet. Detta leder till en långvarig smittsam process som orsakas av bakterier eller venös stasis. Under sjukdomsförloppet prolifererar bindväv, vilket leder till att inflammationen bara förvärras. Det är möjligt att bli av med denna sjukdom endast med hjälp av kirurgisk ingrepp.

Det finns vissa orsaker som leder till utvecklingen av denna sjukdom:

 • kronisk prostatit;
 • oregelbundet sexuellt liv med olika partner
 • allergi, glitches och störningar i hormonsystemet;
 • arterioskleros av blodkärl.

Hur man förstår att sjukdomen utvecklas i kroppen? Det finns vissa symtom genom vilka du kan misstänka sjukdommens närvaro:

 • Utseendet av mild smärta och en känsla av att klämma urinröret under urinering;
 • Obehagliga känslor under samlag
 • Svaga erektioner och fullständig apati mot motsatt kön;
 • Blodproppar och smärta vid utlösning;
 • Smärta i ljummen.

Om det vid tidpunkten för att inte kontakta en läkare som kan korrekt diagnostisera och ordinera en adekvat behandling kan prostata fibros ge de starkaste komplikationerna. Ofta gör doktorn en slutsats om prostats skleros, som utvecklas mot bakgrund av kronisk prostatit och det är lätt att upptäcka. Och i andra fall uppenbarar inte sjukdomen sig länge fullt och sönderbringar det geniturinära systemet långsamt. Fibros är av alla möjliga storlekar och kan bildas i olika delar av genitourinary systemet. Om du upptäcker några symtom, ska du omedelbart kontakta en läkare. Kom ihåg, ju tidigare du börjar behandla, desto lättare blir det.

Fibros av prostata: hur utförs behandlingen

För att ordinera en behandling måste du först diagnostisera: rektal undersökning i urolog och prostata TRUS. Efter en noggrann undersökning och diagnos av fibrotisk prostatit kommer läkaren att ordinera en produktiv medicinering eller kirurgisk behandling.

Med snabb behandling kan denna sjukdom botas med en konservativ metod. Men ibland måste du tillgripa operationen.

För att förbättra patientens tillstånd, antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskrivs vitaminer. Det finns också en prostata massage. Den kirurgiska metoden innebär borttagning av stenar. Vid behov utförs en tvärsektion av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingsmetoden är laserterapi, som är smärtfri för patienten och inte skadar vävnaderna, samtidigt som orsaken till sjukdomen elimineras.

Behandling av prostata fibros utförs huvudsakligen av kirurgiska metoder och konservativ används i postoperativ period för återhämtning och förebyggande. Idag har alternativet till kirurgi ännu inte uppfunnits. Under operationen utförs excision av skleroskörteln, vilket kommer att återställa den naturliga processen med urinutflöde.

Skleros av prostata: de viktigaste symptomen

Skleros av prostata har liknande symptom med infarktisk obstruktion:

 • Svårigheter med urinering - en känsla av smärta och klämma vid urinering, kanske utveckling av strangury. I kronisk form kan det finnas tecken på urinretention
 • Känsla av inte helt frisatt blåsan;
 • Smärta sensioner i ljummen och perineum, liksom i ändtarmen.
 • Manifestation av erektil dysfunktion och minskad libido;
 • Njurinsufficiens och pyelonefrit.

Vid rektal undersökning utförs palpation, vilket kan identifiera en liten prostata. Massage i körteln i detta fall leder inte till önskat resultat och prostats hemlighet är inte tilldelad. Detta föreslår att prostatakörteln har slutat fungera korrekt.

När diagnoser prostata för att identifiera sin skleros spelar ultraljud en stor roll. Transrectal ultraljud kan bestämma storleken och strukturen hos prostata. Ibland föreskrivs dessutom CT och MR i prostata.

Fibros av prostata framträder som ett resultat av långvarig kronisk prostatit med sin kliniska bild. Att försena adekvat behandling leder därför till nedslående konsekvenser:

Skleros av körteln är en mycket farlig komplikation, som inte kan botas genom att ta medicin. Hans karaktär av flöde är alltid akut och smärtsam. Ibland, med långvariga fall garanterar inte operationen även stopp av skleroserande vävnader.

Varje man som vill leva ett fulllivat liv och glädja sig över sin fulla styrka bör övervaka sin hälsa och, med minsta kränkningar av genitourinary system, konsultera en läkare för snabb behandling. Kom ihåg att det i början är alltid lättare att övervinna sjukdomen än med allvarliga komplikationer.

Periuretral fibros av prostata

Komplikation av kronisk specifik och icke-specifik prostatit är periuretral fibros av prostatakörteln. Bindvävstillväxter bildas på grund av den dåliga penetrationen av antibiotika i inflammationszonerna, tillväxten av resistenser hos patogener mot antibakteriella läkemedel. Dessutom kan bindvävstransformation av körtelprostatvävnad inträffa efter operationen.

Fibros av prostata leder till en överträdelse av urinering, smärta i perineum och bäcken. Smärtan har en konstant försvagande natur, varar mer än 3 månader och påverkar en människans livskvalitet väsentligt.

Gradvis stänger den smärtsamma impulsen i centrala nervsystemet (CNS). Utlösningszoner bildas. Smärtan kvarstår även efter behandlingen av orsaken som orsakade det. Som ett resultat är smärtsyndromet närvarande vid minsta beröring till bäckens, perineums muskler, i situationer som normalt inte orsakar smärta. Det finns en spänning av bäckensgolvets muskler, vilket tillsammans med de sanna inflammatoriska dysursjukdomarna leder till en reflexfördröjning i urinering.

Klinisk bild

Periuretral fibros av prostatakörteln, som utvecklas efter operation eller inflammation i prostata, är mycket vanligt. Förekomsten av sjukdomen är så stor att den nu har fått samma betydelse som ischemisk hjärtsjukdom, diabetes mellitus. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma sådana symptom som:

 • smärta i perineum
 • stricture av urinröret på grund av komprimering av grova bindvävskår, mot vilka en försvagning av urinströmmen observeras;
 • fastsättning av sekundär infektion i närvaro av urinflöde;
 • frekvent urinering
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • På grund av spasmer i bäckensgolvets muskler utvecklas symtomen på den irriterade tjocktarmen, vilket uppenbaras av uppblåsthet, smärta, periodiska avföringstörningar.
 • nedsatt humörbakgrund, irritabilitet, känslomässig labilitet, dålig sömn.

Man måste komma ihåg att den periuretrala post-inflammatoriska fibros visas inte bara på bakgrunden av konstant återkommande kronisk prostatit, förändringen av proliferativ och exsudativ fas av inflammation med hyperplasi i bindväv, men också som ett resultat av överdriven kollagensyntes prostata.

Möjliga komplikationer av fibros

Kroppen försöker begränsa infektionen i kroppen och omger den med bindvävslinne. Men detta spelar en dubbel roll och förhindrar penetration av droger till fokus för inflammation. Den onda cykeln av patogenes som skapar alla förutsättningar för utvecklingen av kronisk inflammation, en ännu större fibrös degeneration, kommer till slutet. Gradvis är kirtlens vävnad ersatt av ärrvävnad. Detta lämnar en avtryck på förmågan att befrukta ett ägg. Fysikalisk-kemiska egenskaper och sammansättning av ejakulatet förändras. Som svar på kronisk inflammation produceras antisperm antikroppar mot sina egna spermatozoer. Detta är en ytterligare faktor i utvecklingen av infertilitet. Dessutom har det seminalplasma en antiinflammatorisk effekt. Med förlusten av lysozym förekommer vita blodkroppar och purulenta inklusioner i spermierna.

Särskilt starkt inflytande utövas av en specifik infektion som överförs genom samlag och tuberkulos. I firas 23% av infertila par fibros periuretral vävnad på en bakgrund av kronisk prostatit ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma etiologi. Som ett resultat av obstruktion av det prostatevisculära komplexet uppträder följande störningar i den sexuella funktionen:

Men denna obstruktion har en funktionell karaktär, därför korrekt vald, tidig behandling, kommer att göra detta villkor reversibelt.

Men långvariga brott mot sexuellt liv leder till grova neurologiska störningar, allvarliga neuroser, depression.

Mot bakgrund av fibrotiska processer och kronisk bäckensmärta sker muskeltegenereringen gradvis. Bekkenbotten slutar att utföra sina grundläggande funktioner:

Våld i urinretention, smärta vid urinering, samlag, avföring, vilket ytterligare påverkar patientens psykologiska status.

Maligna onkologiska sjukdomar är av politiskt ursprung. Ålder, kost, ras, genetisk predisposition är viktig. Inflammation är inte den sista platsen i strukturen av prostatas sjukdomar i prostata. Nu är det bevisat att detta är ett farligt tillstånd, efter det att den första manifestationen är 13 år före detektion av prostatacancer.

diagnostik

För att verifiera fibros är det tillräckligt att utföra ultraljud av prostata. Periodiskt kan du behöva undersöka det histologiska materialet. Då utförs en biopsi.

En typ av ultraljud, är transrectal undersökning, som gör att du kan identifiera även mindre förkalkningar, mild fibros.

Med jämna mellanrum behöver du utföra komplexa urodynamisk undersökning, som tillsammans med fyllning, tömning av blåsan kan upptäcka sjukdomar i bäckenbottenmuskulaturen, detrusor sphincter.

Analysen av prostatiskt specifikt antigen visas för alla män efter 50 år, oberoende av förekomsten av klagomål för dysursjukdomar. Detta kommer att möjliggöra snabb upptäckt av prostatacancer eller adenom, identifiera orsaken till fibros, välj behandling.

Behandlingen ska bestå av följande huvudaktiviteter:

 • bäckensvärkbehandling
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • i närvaro av benign prostatahyperplasi delas alfa-blockerare, muskarina receptorantagonister, fosfodiesterashämmare, vasopressin analoger, naturläkemedel;
 • antibakteriella läkemedel i närvaro av beprövad bakteriell inflammation;
 • korrigering av neurologiska, psykiska störningar;
 • lösningsmedel;
 • örtmedicin;
 • övningsterapi;
 • massage.

Behandling av smärt syndrom innefattar följande droger:

 1. Analgetika - Paracetamol, Ketorol, Tramal, Maxigan.
 2. Tricykliska antidepressiva medel - Fluxitin, Sertralen, Paroxytin. Med ökad excitabilitet och irritation förskriva antidepressiva medel med lugnande effekt - Flucizin, Clomipramine. Om det behövs, uppnå en anxiolytisk effekt, applicera Maprotiline, Imipramine. Pirlingol har antidepressiv och nootropisk aktivitet. Det föreskrivs vid behov för att stimulera kognitiva funktioner.
 3. Antikonvulsiva medel - Tebantin, Gabapentin.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel innefattar administrering av sådana medel som:

Man måste komma ihåg att NSAID har en analgetisk effekt, vilket minskar dosen av analgetika och förlänger deras effekt. Men NSAID måste användas samtidigt med gastroprotektorer, såsom omeprazol. Detta kommer att minska deras ulcerogena sidoverkningar.

Periuretral fibros uppträder efter inflammatoriska sjukdomar, kirurgiska ingrepp, till exempel efter radikal prostatektomi. Därför bör konservativ och kirurgisk behandling inkludera resorptiva ämnen.

Tidigare försök gjordes att använda den anti-inflammatoriska effekten av glukokortikosteroider. För närvarande hormoner inte används, det vill säga. K. Efter administrering lider betydande immunsystem, vilket leder till återkommande infektioner. Periodiskt tillgripit utnämningen av Pyrogenal.

En god upplösande effekt tillhandahålls av följande medel:

 • enzymer - Lidase, Ronidasa, Longidase;
 • aloe;
 • glasögon kropp.

Nödvändig massage prostata genom ändtarmen. Till behandlingen är ansluten fytoterapi, akupunktur, bad, fysioterapi, avslappnande övningar.

Behandling av fibros och dess orsaker bör vara komplex med användning av läkemedel av olika farmakologiska grupper, heterogena verkningsmekanismer. När en bakteriell infektion är nödvändigtvis kopplad till antibiotika, med hänsyn till känsligheten hos mikrofloran som orsakade sjukdomen.

För att förhindra mikroorganismernas resistens mot antibakteriella läkemedel är det lämpligt att använda immunmodulatorer. Dessa inkluderar:

 • Methyluracilum;
 • Dibasol i mikrodoser;
 • Timolin;
 • Taktivin.

Med användning av de enzym- och vitaminpreparat i kombinationsterapi fibros, gör det möjligt att effektivt behandla inflammatoriska, proliferativa förändringar, minska återfallsfrekvensen, ger effektivt förebyggande av fibros i prostata.

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Vad är prostata fibros?

VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer> 9gt; 9gt;

Många män står inför prostata fibros, vad är det de vet, men hur man eliminerar problemet är oklart. Denna sjukdom kännetecknas av kompression av prostatakörteln på grund av proliferation av bindväv. Denna process orsakar förminskningen av blåsans hals och medför deformering av vasdeferenserna. Sjukdomen åtföljs av utvecklingen av en sjukdom i urinering, och i framtiden - sexuella störningar.

Typer av sjukdomen

Histologiskt är fibros uppdelad i flera former:

 1. 1. Infiltrativ-parenkymal. Det kännetecknas av förändringar i vävnadsstrukturen.
 2. 2. Interstitial-alternativ. Vid detta stadium finns det en inflammatorisk process som involverar septumkörtlarna.
 3. 3. Fokalsklerotisk. Det kännetecknas av spridning av bindväv.
 4. 4. Helt sklerotisk. Funktionen hos den fungerande vävnaden vid detta skede är dulled.

Sjukdomen kan vara: smittsam, icke-smittsam och kombinerad. Enligt den kliniska bilden är den indelad i en komplicerad och okomplicerad form.

Fibros eller skleros av prostata är en av irreversibla processer. Det kräver kvalitativ och korrekt behandling. Det är inte möjligt att återställa prostatafunktionen medicinskt.

Blåsans sjukdomar

Symtom på blåsertumör hos män

Etiologi och patogenes

Varje dag ökar tillväxten hos patienter med fibros. I allmänhet utvecklas sjukdomen mot bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, i synnerhet prostatit. Detta beror på det faktum att sjukdomen skadar prostata och leder till en inflammatorisk process i körteln. Mot denna bakgrund utvecklas reparativ fibros, kompletterad med skleros.

Med tiden är kropparna i närheten av prostata involverade i denna process. Påverkan på sjukdomsutvecklingen har vaskulär skleros. Visas i prostata kan han oavsett närvaro eller frånvaro av smittsam start. Långsam blodflöde diagnostiseras hos personer i alla åldrar.

En möjlig orsak till fibrosutveckling är urinreflux i prostatakörteln. Detta fenomen kan leda till atrofi, mot bakgrund av detta är prostaten täckt av en inflammatorisk process. Konsekvensen av urinläckage är utvecklingen av hålrum för insamlingen. Som ett resultat bildas stenar, processen för atrofi förvärras och gradvis fortskrider. I de senare stadierna förändras prostataformens konfiguration och som ett resultat ersätts den fullständigt av en bindväv.

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • att normalisera urinering
 • smärtor stoppade
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elana Malysheva berättar om detta. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling.

Parauretral fibros kan också orsakas av mekaniska faktorer. Det kan vara stenar som bildas i urinblåsan och urinröret. De utövar ett uttalat mekaniskt tryck och orsakar utveckling av återflöde. Dessutom kan stenar orsaka cystisk förstoring av körtlarna. Detta medför en brännbar inflammatorisk infiltration och fibros. Inom dess bildning är körtlarna starkt atrofierade, de saknar epitel. Den skadade delen är täckt av en uttalad inflammatorisk process.

Fibros eller skleros av prostata kan uppstå på bakgrund av skador som erhållits under operationen. Vissa autoimmuna och allergiska faktorer kan leda till förändringar. Att utveckla fibros är möjlig mot bakgrund av urinrörets onormala struktur.

Diagnos och eliminering av sjukdomen

I formuleringen av diagnosen är huvudrollen tilldelad rektal undersökning. När man undersöker prostata hos en man är en förändring i sin storlek märkbar. Det blir smidigt och asymmetriskt, vilket inte är normen.

Standardmassage på körteln leder inte till utsöndring. Detta indikerar förlusten av dess funktioner. Definitionen av fibros kompletteras med transrektal ultraljud. Det syftar till att detektera prostata och dess densitet. Vid tvivel kompletteras denna teknik med CT och MR. Om en man har erektionsstörning och orgasm åtföljs av smärta används vasovecisk förekomst. Det bestämmer sjukdomsförloppet och graden av lesionen. Förfarandet avslöjar omfattningen av det efterföljande kirurgiska ingreppet.

Vad är prostata fibros?

Konservativa metoder för behandling av fibros är en hjälpkomponent. Läkemedel används endast före och efter operationen. Det finns inget alternativ till kirurgi. Målet med kirurgisk ingrepp är att ta bort prostata och återställa normal urinutflöde.

Metoden för prostataavlägsnande, behandling av läkemedlet och läkemedelsbehandling ordineras av en specialist. Att försöka fixa situationen själv är dum. I detta fall kommer endast kirurgiskt ingripande att hjälpa. Behandlas inte med folkrättsmedel.

Och lite om hemligheter.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Nedsatt urinering
 • Erection problem

Och svara nu på frågan: Är du nöjd med det här? Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en exklusiv intervju med chefen UROLOGA i landet, där han avslöjade hemligheten i kampen mot prostatit. Läs artikeln...