Huvud
Strömförsörjning

Det korrekta förhållandet mellan höjd och vikt hos kvinnor, män och barn

För att ta hänsyn till parametrarna för vikt och höjd, till exempel, måste du beräkna den individuella dosen av droger, att genomföra fysiologiska mätningar och standardisera dessa data. Förhållandet mellan längd och vikt, forskare kallas kroppsytan, och tror att alla bör veta deras antal är så lätt att räkna ut, om det behövs, graden av metabolism, Quetelet index, hjärtindex. Den överväldigande majoriteten av specialister tror att denna indikator är mycket viktigare än kroppsvikt.

Hur räknar man korrekt förhållandet mellan höjd och vikt?

Vanligtvis anpassar folk sin vikt utan att veta slutresultatet. Men när du går ner i vikt måste du veta exakt hur mycket du ska förlora ett kilo, så att vikten är idealisk. Att veta det exakta svaret på den här frågan, till målet kommer du att komma mycket snabbare och lättare. Många kvinnor gör ett stort misstag när de försöker anpassa sina parametrar till standarderna 90x60x90. Gör inte detta av flera anledningar:

 1. Människor som möter dessa parametrar spenderar för mycket pengar och tid på att bibehålla ett perfekt utseende.
 2. På den mänskliga kroppen påverkar genetik, så om du eller din anhöriga av de stora ben, kortväxthet och tendens att vara överviktiga, kommer bilden av en modell för att göra omöjligt.
 3. För vissa kommer modellparametrarna inte att fungera, eftersom personen blir för tunn eller full.

Ett pålitligt sätt att beräkna den optimala viktökningen är att komma ihåg de gånger då du kände dig själv i perfekt form. Titta på gamla bilder, kom ihåg dina känslor. Ibland är det bättre att komma ihåg positiva känslor om ditt utseende än numeriska parametrar. Många människor mår bra när de väger 5 kilo mer än idealberäkningar, och vissa anser att den idealiska vikten är stor.

formeln

Det finns flera formler genom vilka den önskade vikten beräknas. Till exempel, en antropolog vid Frankrike Paul Broca föreslog att den mest enkel beräkning: det ideala förhållandet av längd / vikt för kvinnor från 40 till 50 år - tillväxt minus vikten, för kvinnor från 20 till 30 år - det är vikt är 10% mindre än tillväxten minus vikten, och för kvinnor över 50 - 7% mer. Också en enkel metod för att bestämma idealvikten - längs den feta vikningen, som ligger på bukväggen 3 cm ovanför naveln. Vikten är normal, om den här vikten är 1-2 cm i storlek.

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

Förhållandet mellan vikt och höjd påverkar ålder, kön och typ av figur. Man tror att man för en idealvikt bör känna till den individuella kroppstypen, som har tre:

 • Asthenisk (utbenad). När en person har tunna ben, långa extremiteter, en lång, tunn nacke och underutvecklade muskler. Vanligtvis väger människor av denna typ lite, är aktiva och till och med vid den uppvuxna näringen växer inte stout, slösa energi.
 • Normostenichesky (normal). Var lyckosam mot de människor som har denna typ av kroppsbyggnad. Vanligtvis har de en proportionell siffra.
 • Hypersthenic (bredben). Hos människor av denna typ är kroppens tvärgående dimensioner något större än för alla andra typer. De har breda axlar och bröst, tunga ben och korta ben. Sådana människor är mer benägna att fullständighet, så de måste titta på sin vikt mer än någon annan.

För kvinnor

Vid bestämning av kvinnornas idealparametrar är tillväxten av stor betydelse. En lång period av klassiker ansåg följande förhållande med höjd och vikt:

 • under 150 cm - lågt;
 • 151-156 cm - under genomsnittet;
 • 157-167 - medium;
 • 168-175 - hög;
 • mer än 176 cm - mycket hög.

I vår tid har acceleration av denna omfattning gjort några ändringar, så nu normal tillväxt anses för kvinnor med normostenicheskaya urbenat och från 166 till 170 cm, och den fina benstomme typ av kvinna har en normal höjd från 168 cm till 172. Även tillväxten beror också på längden på benen, som mätt från golvet till höger punkt (kull på låret mitt emot höftleden). Man tror att den idealiska figuren hos en kvinna - om längden på benen är mer än hälften av tillväxten med följande mängd:

 • i asthenisk typ - med 6-9 cm;
 • i hypersthenic - med 2-4 cm;
 • i normal - 4-6 cm.

Kvinnor i loppet för idealvikt leder ofta kroppen till för mycket tunnhet. Det är särskilt viktigt att de känner till det normala indexet för deras kropp för att undvika de obehagliga konsekvenserna av hård diet.

Versionen av dietist Ye. Chudinova om hur man korrekt beräknar individuella index av kroppsmassindex och undviker anorexi eller fetma, se i videon:

För män

Moderna män, inte mindre än kvinnor, började vara intresserade av viktproblem. Mode för en hälsosam livsstil har lämnat sitt märke på den starka hälften av mänskligheten, så de behöver också veta kroppsmassindexet. För att bestämma det används olika formler. Till exempel, för de flesta idrottsmän idealvikten bestäms genom beräkning värde mellan tillväxt och bröstvolym från formeln: Tillväxt multiplicerat med omkretsen av bröstet i cm, och dividera resultatet med 240.

För vanliga män är metoden för Quetelet utbredd, för beräkning av vilken vikten ska delas av personens höjd i torget (beräknad i meter). Till exempel, om en man väger 65 kg och en höjd av 170 cm, så är det ideala förhållandet mellan parametrarna 22,49. Det är att vi delade 65 av 1,7 i en kvadrat och fick 22,49. Om du kontrollerar den här siffran i listan nedan står det för normalvikt.

Parametrarna för kroppsmassindex med metoden för Quetelet är följande:

 • från 6,5 till 8,5 - otillräcklig vikt;
 • från 8,5 till 25 - vikten är normal;
 • från 25 till 30 - vikten är överdriven;
 • från 30 till 35 - fetma;
 • från 35 till 40 - fetma i andra graden.

För högt index i förhållandet mellan kroppsvikt enligt Quete talar om en stillasittande livsstil, överdriven kalori näring och en överträdelse i kroppens ämnesomsättning. Dessa faktorer bildar i varierande grad fetma, vilket bidrar till utvecklingen av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, endokrina, matsmältningssystemen. Sådana människor riskerar att utveckla diabetes mellitus.

För barn och tonåringar

För tonåringar och småbarn ser vi ofta kroppsindexnormer på tabletterna nära barnsjukhusens kontor. Dessa parametrar är emellertid relativt, eftersom de fysiska indikatorerna inte bara påverkar barnets ålder, utan också ärftlighet, och till och med sättet att leva. Moderna barn skiljer sig åt i sin konstitution och i benets vikt. Därför bör man, när man beräknar kroppsmassindex, förlita sig på tabeller som utvecklats för mer än 10 år sedan.

Data för tre sekundära kolonner Tabellen nedan normala nivåer karaktärisera förhållandet vikt / längd, och i kolumnerna "låg" eller "hög" hopp orsakas av de individuella egenskaperna hos kroppen, så det är inte nödvändigt att lägga stor vikt. Du bör rådfråga en läkare för råd om ditt barns parametrar i alla åldrar faller in i yttersta kolumnerna "mycket låga" eller "väldigt höga".

Barnläkaren ska rikta tonåren till hormonprov för att utesluta det endokrina systemet. Om barnet är i en period inte faller inom normala parametrar, behöver du en månad mäta om det igen, och redan till grund för upprepade data fatta beslut om överklagande till barns läkare. Läkaren i den här situationen ser som regel ut hur lång eller kort föräldrarna och vad de var i deras barns ålder.

Kalkylator med idealvikt för barn och vuxna

Den exakta metoden för att beräkna förhållandet mellan vikt och höjd är kalkylatorn enligt Brocks formel, som du redan har lärt lite mer. Låt oss betrakta det mer detaljerat. Populariteten av denna metod är att den tar hänsyn till hela uppsättningen av mänskliga parametrar:

Forskare har bevisat att vanligtvis med ålder, viktökning. Detta betraktas som normala fysiologiska förändringar, och Brocks formel tar hänsyn till dessa punkter. Och om upp till 40 år anses ett par kilo överflödigt, sedan efter 40 år är dessa 2 kg normala. Sålunda, kommer i enlighet med formeln av Broca ideala alternativ för människor att vara lika med den tillväxt på upp till 40 år i cm minus 110, och om en ålder av över 40 år, den beräknade höjd i cm 100 minuter.

Förutom förhållandet mellan höjd och vikt beaktas kroppstypen också. Till exempel bör finlemmad människor från resultatet dras 10% för personer med normal kroppsbyggnad - att lämna inställningarna som de är, och big-urbenat typ är nödvändigt att lägga till resultatet på 10%. Till exempel, om du har en höjd av 160 cm, vikt 55 kg, 35 år gammal och du har en fysik av asthenisk typ, då enligt Brocks formel är din idealvikt 50 kg.

Förhållandet mellan antropometriska parametrar är särskilt viktigt för nyfödda barn, därför är unga mödrar tvungna att mäta månadsdata av spädbarn. En kompetent specialist, dessa siffror kommer att berätta om barnet har rätt regim, villkoren för livet. Beräkna det ideala förhållandet mellan barnets parametrar är inte svårare än vuxen, med tanke på ålder och kön.

Läkare för utvärdering av nyfödda beräknar kroppens vikt enligt särskilda formler. Till exempel, för att få barnets idealiska kroppsmassa under de första sex månaderna av livet, måste du lägga 800 till massan vid födseln och multiplicera med antalet månader av barnet. Efter 6 månader beräknas kroppsvikten enligt en annan formel: Mass vid födelse plus viktökning för de första 6 månaderna, plus 400 och multiplicerat med antalet månader minus 6.

Hur känner du din kroppstyp?

De typer av kroppsbyggnader vi diskuterade ovan, men hur hittar du din kroppstyp? Det beräknas enkelt enligt Solov'evs metod. För att göra detta behöver du en skräddars centimeter, som måste mäta handledets tunna plats. En person kallas en normosthenisk om resultatet är 15 till 17 cm (för en kvinna) eller 18 till 20 cm (för en man). Om en mans handled är mindre än 18 cm, och en kvinna har mindre än 15 cm, kallas sådana personer asteniker. Om handleden hos en man är mer än 20 cm, och en kvinna har mer än 17 cm, då är de hyperstheniska.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Forskare har länge etablerat att det ideala kroppsindexet för varje ålder är annorlunda. Kilogram bör öka med åldern, så bestämma optimala parametrar experter erbjuder följande formel: m = 50 + 0,75 (P - 150) + (B - 20): 4. Emellertid bör det sägas att denna formel passar alla utan undantag, eftersom varje person är individuell och ganska möjlig, med ålder kommer inte att få ett enda extra kilo.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Det korrekta förhållandet mellan höjd och vikt hos kvinnor, män och barn

Många människor i den moderna världen försöker behålla en "idealisk" figur för att säkerställa rätt förhållande mellan höjd och vikt. Emellertid är poängen att begreppet idealisk figur förstås av varje person på egen väg. Tunna på grund av komplexen försöker få kilo, och de som anser att deras vikt är för stor, försök att bli av med den. På grund av försvagande dieter får folk många sjukdomar, och vikten dumpas ineffektivt och efter att ha återvänt till det vanliga livet uppträder kilogram igen.

De viktigaste misstagen hos dessa människor är att de inte försöker uppnå den idealiska vikten och ställer upp uppgiften från positionen "Jag vill ha".

Så innan du justerar kroppen, rekommenderas att bestämma den normala vikten, detta kommer att hjälpa rätt förhållande mellan höjd och vikt hos vuxna och barn.

För varje person är den optimala vikten individuell, så chase inte uppnåendet av den populära standarden 90-60-90, som lyckades uttömma många och tvingade att följa en olämplig diet och livsstil. Avvisa genetiken, en sådan önskan om ett "ideal" förvärrar bara hälsan. När allt kommer till exempel kan någon som jobbar hårt varje dag inte kunna stödja siffran i tv-presentatören, men en person vars föräldrar med låg tillväxt inte kan uppnå en modellbyggnad.

Typer av kroppstillägg

Den typ av kroppstillägg påverkar den ideala vikten. Huvudbildningen av en mans och en kvinnas kropp kan delas in i tre grupper.

 1. astenik skiljer åtskilda axlar, långa extremiteter och snabb metabolism. Dessa människor är tunna ben, de kallas torra och sena, de saknar helt fettinnehåll. Deras ben är ljusare och smalare, så deras vikt är liten.
 2. hypersthenics skiljer sig från förlängda axlar, korta extremiteter, trånga och korta halsar. Metabolismen är långsam, de är täta och trånga. Ben med ökad svårighetsgrad och detta bestämmer en större vikt än andra typer.
 3. normostenik har det mest idealiska tillägget av kroppen, och deras metabolism passerar med en genomsnittlig hastighet.

Ofta är typ av kroppsbyggnad lätt att identifiera visuellt. I vissa fall kan du dock tillämpa en enkel metod. Använd bara tummen och långfingeren på din hand, du behöver låsa din handled. När man gör det är det mycket enkelt - tillsatsen av kroppen är asthenisk, om det är svårt - normosthenic, och om det är omöjligt - hypersthenic.

Förhållande mellan höjd och vikt hos män

Hos män kommer den ideala vikten alltid att vara beroende av tillväxten, benens massa och även bröstets volym. För de flesta fallen är det korrekta förhållandet mellan höjd och vikt oförändrad, och om denna siffra ökar, har ackumuleringen av övervikt påbörjats. Om indikatorn minskar är detta ett tecken på interna inflammationsprocesser.

Indexet för kroppsmassindex indikerar brist på vikt eller fetma. Män, mellan 25 och 65 år, kan använda Kotel-symbolen, men det kommer att vara falskt för ungdomar, äldre och idrottare. Vektindikatorn är den mest populära metoden för räkning. För att bestämma det måste du dela upp kroppsvikt (kg) med höjden (m2). Och här är det ideala förhållandet mellan höjd och vikt hos män 19-25.

Med Kotelian-indexet kan du bestämma mängden fett i kroppen. För en visuellt estetisk bild är emellertid en annan formel lämplig. Midjan (navelnivå) är uppdelad i skinkans volym. Figuren på 0,85 anses vara normen för män.

Det korrekta förhållandet mellan höjd och vikt hos kvinnor

Konstitutionen för kvinnor kan också delas in i typer. Från byggnadstypen, ålder och höjd beror på kroppens vikt. För att kunna beräkna dig kan du använda indexet Kotel.

Så kvinnor med tunna skinntyper är tillräckliga för 325 g per 1 cm tillväxt, normostenics - 350 g, och idealvikten för kvinnliga hyperstheniker är 375 g per 1 cm tillväxt. Detta index ska multipliceras med tillväxt, vilket är det ideala förhållandet mellan höjd och vikt för kvinnor.

Det är också nödvändigt att säga att för den perfekta hälften som växer under 160 cm, blir den ideala vikten 10-15% under normal. Oklanderlig vikt för kvinnor med låg tillväxt till 20 år under normala med 3-5 kg. Samtidigt är den vikt som beräknas av Kotelian-indexet normalt.

Vikten av en kvinna kommer också att bero på åldern. För att bestämma normalvikten kan du använda en speciell formel:

M = 50 + 0,75 (R-150) + (V-20): 4

Här: M är kroppens massa; R är tillväxt; V är åldern i år.

Höjd och vikt hos barn

Organen hos unga män fortsätter att växa upp till 19-22 år, flickor till 17-19 år. Starka tillväxtspikar observeras i olika tillväxtperioder. Det är känt att tillväxten av tjejer börjar och slutar tidigare. Dynamiken i tillväxten påverkas av olika faktorer, bland dem spelar en viktig roll av ärftlighet. Det är också värt att ta hänsyn till kroppsbyggnad, livsstil, näring.

Förhållandet mellan höjd och vikt hos barn skiljer sig från ideala indikatorer än hos vuxna. Här beaktas även andelen kroppsförhållanden. Men tillväxtspikarna föregås av en stark viktökning, och ibland, om tillväxten observeras, observeras för mycket vikt. Det finns inga faror här, efter en viss tid är situationen normaliserad. Det finns tider då vikt faller bakom och tonåringar är alltför mager. Men i frånvaro av patologier i kroppen bekymrar man sig inte, tyngden blir snart normal.

Det bör noteras att vikten beror på benens massa. I närvaro av "tungben" kommer barnets vikt överstiga normen, men visuell bekräftelse av övervikt kommer inte att märkas.

Mät tillväxt på morgonen. Vid denna tidpunkt är kroppen mest "förlängd".

Världshälsoorganisationen har sammanställt en tabell som visar vikt- och höjdnormerna för ungdomar. Här kan du, förutom genomsnittet, se andra fält där deras data listas. Av detta följer att förutom "patologi" och "normer" finns det många andra alternativ.

När han, när han jämför en tonårs höjd och vikt, ligger i "under genomsnittet" eller "över genomsnittet", är fluktuationerna tillåtna och normen bryts inte. "Höga" och "låga" indikatorer indikerar en bly eller en fördröjning, men de kan ändras efter en viss tid. Om det inte finns tillräcklig eller mycket hög tillväxt, bör du konsultera en läkare.

Dr Komarovsky i frågan om vad som bör vara barnets höjd och vikt:

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt. Perfekt parametrar för en kvinna.

Har du tänkt på det ideala? Vi misstänker att tankar rör din längd och vikt. För att hitta det perfekta förhållandet mellan dessa parametrar hos en kvinna - mäta din handled. Då får du reda på varför du behöver det. Titta på "idealitet" lite lägre:

 1. 6,5 centimeter av handledsomkretsen = bröstomkretsen.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. Yttre delen av underarmsytan - 29% av bröstets omkrets.

Vilken kropp kan anses vara idealisk?

Muskelvävnaden är tolv till tjugo procent.

Halsomkretsen är mindre än omkretsen i midjan (med 25 centimeter) och höftets omkrets = bröstets omkrets? Börja vara stolt över dina parametrar!

Vad är den perfekta tillväxten?

Tänk på lite "avslöjande av hemligheter":

Ett hundra nittiofem centimeter är en mycket kort tillväxt.

Ett hundra femtio och sex centimeter och mindre tillväxt under genomsnittet.

Ett hundra trettiofem centimeter och mindre är den genomsnittliga tillväxten.

Ett hundra sjuttiofem centimeter och högre - väldigt hög tillväxt.

För att ta reda på allt mer exakt - ta hänsyn till åldern, eftersom i en kombination av ålder och höjd - mycket viktig och användbar information är dold. Den finns i tabellen "Quetelet", en länk som du kommer att få lite senare.

Låt oss introducera dig först till formeln: M = 50 + 0, 75 * (P-150) + (B-20): 4.

M är din kropps massa.

At - din ålder.

Tabell "Quetelet" - förhållandet mellan höjd och vikt:

Forskare från Israel fick reda på vilket förhållande av vikt och höjd som helst. I allmänhet borde en kvinna som har en höjd av hundra och sjuttio centimeter väga inte mer än sjuttio kilo.

Förresten har de israeliska myndigheterna godkänt en lag som förbjuder att mycket tunna personer inte visas i någon annons. Varför antogs en lag av detta slag? Och då, så att tonåringar och kvinnor slutar att tröttna sig själva med dieter och ge kroppen till ett tillstånd av utmattning.

Och i det avlägsna nittonhundra nittioåtta året kunde National Institute of Health (i USA) etablera det senaste klassificeringssystemet för fetma och för viktökning. Denna klassificering är baserad på Body Mass Index.

Hur beräknas det? Och du tittar i specialbordet, hitta din ålder och tillväxt. Spåra, i vilken rad "träffar" dina "vikt" parametrar.

 1. Från 25 till 29, 9 - normala (helt friska) värden.
 2. Det bästa (idealiskt) från 18, 5 till 24, 9.
 3. Över 30 - fetma.

Om din kropp är relaterad till det första objektet betyder det inte att du inte behöver göra något med kilo. Om du blir av med två, tre eller fyra, förbättra din hälsa och gör bilden snyggare än den är.

Indexkroppsvikt försöker utvärdera minst två gånger om året för att vara i absolut säkerhet. Om du ser några förändringar, gå till ett samråd med en läkare.

Hur hittar man ett bord där det alla kan ses och beräknas? Kom ihåg tecknen:

 1. Vikt (kg).
 2. Tillväxt, kroppsmassindex (centimeter).
 3. Norma.
 4. Övervikt.
 5. Fetma.

Det exakta värdet av det kroppsmassindex du får när du lär dig att följa sådana rekommendationer:

 1. Kom ihåg din egen tillväxt.
 2. Krama den i en fyrkant.
 3. Dela upp vikten genom resultatet.

Människor (både män och kvinnor) lider ofta av fetma eller övervikt. Vad är orsaken till detta? orsaker:

 1. Substandard produkter.
 2. Dålig ekologi.
 3. Olika sjukdomar.
 4. Inaktiv (helt inaktiv) livsform.
 5. Godkännande av olika mediciner.
 6. Middag vid en senare tidpunkt (efter nio på kvällen).
 7. Frekventa "förfriskningar".
 8. Brist på frukost.
 9. Depression, stress.

Vad ska jag göra för att hitta pålitliga resultat från Body Mass Index?

Här, till exempel, det:

 1. Känna igen resultatet från morgonen så snart du vaknar. Frukost inte och vänta inte tills lunchtiden kommer.
 2. Väg dig själv på skalorna på morgonen och inte senare. Och förresten, i lätta kläder, eller utan det alls.
 3. Använd tre olika formler och tabeller för att inte tveka svaren på din fråga.

Kollar du igen på dina feta veck på din kropp?

Lugna ner! Skaffa (åtminstone ett tag) ett instrument som heter.... Koliper! Feta rynkor mäter i denna position: stående och läder lutar sig framåt. Kom nu ihåg igen om din ålder. Detta är nödvändigt för ett enkelt "experiment". Mätade rynkor? Nu - läs den. Vid en person under trettio bör vikten inte överstiga tre centimeter. För personer som är äldre än fyra centimeter.

Det rekommenderas att mäta rynkens tjocklek ungefär en gång i månaden framför spegeln. Mer (oftare) för att mäta denna "sak" är inte det minsta behovet!

Höjd och vikt är "vänliga" parametrar. Om kombinationen misslyckas, om du är missnöjd med dig själv - vänd dig till specialister eller bli kär! Det är möjligt att dina problem är försvunna. När du blir kär - kommer alla komplex att försvinna och försvinna. Din prioritering kommer att vara helt annorlunda. Du ser hur ditt liv kommer att förändras!

Och bordet, som visar kombinationen av höjd och vikt, spara, kom ihåg eller skriv ut. Det hjälper dig mycket. Om inte, ge den till sin vän. Det är möjligt att det inte kommer att vara användbart för dig. Vi behöver hjälpa kära och stänga människor!

Förhållandet mellan höjd och vikt hos kvinnor

Som ni vet finns det ingen gräns för perfektion. För att hitta attraktivt utseende och harmoni är kvinnor redo att gå till många saker, från utmattande dieter och slutar med kirurgisk ingrepp. Men inte alla representanter för det svagare könet vet vilken vikt bör vara när den växer, men styrs av vissa allmänna normer. Detta är fundamentalt fel, eftersom det finns olika typer av fysik som kännetecknas av vissa egenskaper. Dessutom påverkar vikten inte bara tillväxten och formen på figuren utan även andra faktorer.

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för kvinnor

För att exakt bestämma din idealvikt måste du mäta tillväxten. Kvinnan borde stå med ryggen mot väggen, röra på skinkorna, axelbladen, nacke, klackar och kalvsmuskler. Endast i detta fall kan resultaten anses vara tillförlitliga. På vertexen ska läggas platt bar och göra ett märke i stället för sin kontakt med väggen. Då mäts avståndet till detta märke från golvet:

 • mindre än 150 cm - tillväxten är låg;
 • från 151 till 156 cm - tillväxten ligger i intervallet under genomsnittet;
 • från 157 till 167 cm - den genomsnittliga tillväxten;
 • från 168 till 175 cm - det här är en ganska hög tillväxt för en kvinna;
 • mer än 176 cm - denna tillväxt anses vara mycket hög.

För att förstå vad förhållandet mellan höjd och vikt hos kvinnor är ideal, har särskilda tabeller utvecklats. De kommer i flera former, med hänsyn till vissa faktorer. Till exempel beror förhållandet mellan höjd och vikt i tjejer på typen av byggnad. Det finns tre av dem:

 • asthenisk - kvinnor av denna typ kännetecknas av långa och ganska tunna ben, bräckliga armar och ben, hög tillväxt, liten bröst-, axel- och låromslutning samt relativt låg vikt;
 • normostenic - den här typen inkluderar kvinnor med proportionella delar av kroppen, deras ben har normal tjocklek, höfter och axlar är tillräckligt breda och midjan är smal, vikten är genomsnittlig;
 • hypersthenic - hos flickor och kvinnor av denna typ har stora höfter, axlar, stor bröstkorg, smal nacke stor vikt.

För att bestämma vilken typ av kroppsbyggnad, måste en kvinna mäta sin omkrets på den tunnaste platsen (där benet sticker ut). Resultatet upp till 16 cm är uppbyggt av asteni, från 16 till 18 cm av normostenik, mer än 18 cm av hypersthenik.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för män och kvinnor

Välja en lämplig kost hoppas varje kvinna snabbt bli mer attraktiv i andras ögon, få chans att avancera i sin karriär. Att sätta ett välskött mål framför dig, du kan lägga upp några begränsningar i mat, och då borde de inte tyckas utmattande. Men till att börja med måste du fortfarande bestämma vilket verkligt resultat som ska sökas.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för kvinnor

Vikt - kg, Höjd - cm

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för män

Vad är den ideala vikten

Till att börja med är det nödvändigt att köpa moderna vågar, det med deras hjälp precis för att lära sig den riktiga vikten. Först efter det kan du själv bestämma hur många kilo du måste bli av med för att göra din vikt perfekt. Även om det finns situationer där, för att få en vacker figur, måste vikten tvärtom ökas. När allt kommer omkring skiljer sig människor inte bara av deras karaktär eller utseende utan också framförallt av kroppens struktur. Därför är det utomordentligt viktigt att bestämma den individuella typen av fysik hos en person för att fastställa de optimala proportionerna.

Kvinna kroppstyper

3 huvudtyper kvinnlig kroppsbyggnad:

 1. Tunnben (asthenisk) - hos kvinnor med denna typ av benlång långsträckt, benen är tunna, nacken är också tunn och länge är muskelutvecklingen relativt svag. Vanligtvis är representanter av denna typ av låg vikt; De är väldigt aktiva, även med tvångsmatning, växer de långsamt, inte omedelbart, eftersom de förbrukar energi mycket snabbare än det ackumuleras.
 2. Normal (normostenichesky) - kvinnor med denna kroppsbyggnad är unikt lyckliga. I grund och botten har de en proportionellt veckad, vacker figur. Måtten på kroppen skiljer sig från deras korrekta förhållande till varandra.
 3. Bredbenet (hyperstheniskt) - hos kvinnor av denna typ är de tvärgående dimensionerna mycket större än i tidigare typer av byggnader. De är åtskilda av tjocka, tunga ben; De har också breda axlar, höfter och bröst. fötter är vanligtvis korta. Alla kvinnor med denna typ är mest benägna att överdriven fetthet. De måste ofta strikt övervaka deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen du tillbringar tillräckligt omkretsdimension handled: det asthenics minst 17 cm vid normostenik 17-19 cm, och hypersthenics - mer än 19 cm.

Vad är tillväxten

Tillväxten hos kvinnor spelar en mycket viktig roll för korrekt bestämning av sin optimala vikt. Under lång tid ansågs sådana graderingar av tillväxt i europeiska kvinnor klassiska:

 • låg - 150 cm eller lägre;
 • under genomsnittet - 151-155 cm;
 • genomsnittet är 156-166 cm;
 • hög - 167-177 cm;
 • mycket hög - 177 cm eller högre.

Vid slutet av 1900-talet, på grund av acceleration, gjordes förändringar i denna skala: för kvinnor med brett ben kan medelvärdet (normalt) räknas från 166 till 170 cm.

Perfekt längd på benen

Det är uppenbart att tillväxten i stor utsträckning beror på benens längd. Idag blir mannequin yrket ett av de mest betalda och prestigefyllda, och långa vackra ben kommer inte att gå ut ur mode. Men i praktiken måste man naturligtvis vara nöjd med vad naturen har skänkt. Benens längd bör mätas från lårbenet till golvet.

I allmänhet är långa ben karakteristiska för de flesta långa kvinnor med normostenic och i synnerhet astheniska typer. I små kvinnor är benen oftast korta, men om de motsvarar proportionerna, kommer figuren inte att lida. Benen i rätt kropp ska vara mer än hälften av tillväxten, då kommer proportionerna att uppnås. Och om längden på benen är mindre än hälften så anses de vara korta. Ofta möts denna disproportion hos lågkvalitativa kvinnor med hypersthenisk typ. Men även i detta fall är det möjligt att visuellt dölja sådan disproportion vid användning av skor med klackar.

Helst betraktas din figur om längden på dina fötter är mer än hälften av tillväxten med sådana kvantiteter:

 • i bredbenad - med 2-3 cm eller mer;
 • med en normal typ - med 3-5 cm;
 • i tunnbenad - med 5-8 cm.

Med en höjd av 167 cm för en normal kroppsbyggnad är benens längd 90 cm, i vilket fall proportionerna av hennes figur anses vara idealisk.

Idealiska kvinnliga storlekar

Efter att ha förklarat normerna för proportioner längs vertikal kan man också fortsätta att bestämma de horisontella relationerna. Först måste du mäta omkretsen av brösthalsen. Enligt traditionen är normerna 90-60-90 bra för högvuxna tjejer. Samtidigt ska en liten kvinna som vill se attraktiva gå till andra standarder.

Med normal kroppsbyggnad, är rätt vikt för höjd där omkretsen av bröstet (thorax) är halv tillväxten plus 2-4 cm. För att bestämma den byst storlek bör tillsättas för att få resultatet 8-11 cm. Beräkna den ideala midja, med från höjden 100-107 cm. Höftomkretsen ska överstiga midjestorleken med 25-30 cm.

För tjejer med tunna armar och ben är förhållandet där bröstet är 83-86 cm och omkretsen av bysten på 4-5 cm överstiger dessa värden, kan anses vara optimal. Midjan av denna typ av figur är tunn - 60-65 cm, och låren är ca 25-30 cm större. Med en bredbenad typ av bygg är dessa siffror mycket högre. Borsten bör således överstiga hälften av tillväxten i omkrets med 8-11 cm; För att bestämma storleken på bysten läggs ytterligare 8-11 cm. Med tillväxten 166-168 cm anses midjan vara 72-76 cm; Lårens omkrets är större med 25-27 cm.

Bestämning av optimal vikt

Vikten av din kropp beror på din höjd, kroppstyp och ålder. En kvinna kan enkelt bestämma sin optimala vikt tack vare vetenskapens beräkningar. Ett enkelt sätt är att använda formuläret från den berömda franska antropologen Paul Brock: de ideala kilorna är lika med tillväxten i centimeter minus 100. Formeln är dock lite föråldrad, så formuläret kan nu lämnas för äldre. Idag för 17-50-åringar, enligt nya idéer, följer det av resultatet som erhållits med formeln att ta bort 7-10% av massan.

Det finns en annan beräkningsmetod - med Quetelet-formel: vikt (gram) divideras med höjd (centimeter). För alla kvinnor åldras 16 till 40 år, bör tillväxten i centimeter multipliceras med den koefficient som tilldelas typen av bygg och ålder.

I allmänhet, med en tunnbenad typ av kvinna för varje centimeter av tillväxten bör ha ca 325 g av vikt; med en normal kroppsbyggnad - 350 g massa, och de kvinnor som skiljer sig i brett ben - 375 g.

Det bör vara uppmärksamt på att kvinnans optimala vikt (speciellt för dem under 160 cm) måste vara 10-15% mindre än normalt. Det rekommenderas att en liten kvinna på minst 18-20 år väger 3-7 kg mindre än normalt.

Tabell över förhållandet mellan höjd, vikt och ålder hos kvinnor

När man väljer en diet räknar varje kvinna vissa parametrar som hon vill uppnå. Men vad är den perfekta vikten? För att svara på denna fråga är det nödvändigt att veta att det finns 3 typer av fysik:

 1. Torr (asthenisk typ) - benen är tunna, långa. Nacken är långsträckt, musklerna är svaga. en aktiv person, långsamt gått i vikt.
 2. Genomsnittlig (normal) - med denna typ av tillägg är alla delar proportionerliga.
 3. Chunky (hypersthenic) - benen är tjock, kort. Ben är tunga, skrymmande. Thorax, breda axlar. En sådan kvinna är svårast att kämpa med övervikt. Det är nödvändigt att behandla näring noggrant och observera regimen.

Bestäm vad din kroppsbyggnad kan vara på handleden.

 • mindre än 16 cm - astenik
 • 16-18,5 cm - normasthenic
 • mer än 18,5 - hypersthenic

Tabell över byggnader hos kvinnor:

Också spelar ålder och tillväxt av kvinnor en viktig roll. För att beräkna idealvikten kan du använda formeln.

Men för unga kvinnor, under 50 år, är det nödvändigt att ta ytterligare 5-10% av det resulterande beloppet.

Nedan är ett bord av korrespondens av höjd och vikt efter ålder.

En annan variant av bordet, där du kan ta reda på vad din vikt är just nu: otillräcklig, normal, överdriven eller fetma.

Du kan också använda online-kalkylatorn, som hjälper till att bestämma kroppsmassindex.

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt:

Viktmätare Calculator

Vikt 65 kg tillhör kategorin Normal för en vuxen med en höjd av 170 cm.
Denna uppskattning är baserad på det beräknade kroppsmassindexet (BMI): 22,5, enligt rekommendationerna från Världshälsoorganisationen (WHO).

Alla BMI-intervall:
 • Brist på kroppsvikt (mindre än 18,50)
  • Uttryckt (mindre än 16)
  • Måttlig (16-17)
  • Lättvikt (17-18,5)
 • Normen (18.50 - 24.99)
 • Pre-Aging (25.00 - 29.99)
 • Fetma (mer än 30,00)
  • Fetma av 1: a graden (30-35)
  • Fetma av andra graden (35 - 40)
  • Fetma av den tredje graden (mer än 40)

Hur mycket ska vi väga?

För en vuxen med en höjd av 170 cm är idealvikten för hälsan 56,7 - 76,6 kg

Det exakta värdet av idealvikten ligger inom det angivna området och bestäms av dina personliga motiv och krav på figuren.

Alla viktområden för tillväxt 177 cm:

 • Uttryckt: mindre än 35,58 kg
 • Måttlig: 35,58 - 50,58 kg
 • Lätt vikt: 35,58 - 50,58 kg
 • Övervikt i den 1: a graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av andra graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av den tredje graden: mer än 75,58 kg

Förklaring av resultaten

Resultaten av BMI-beräkningar är inte lämpliga för att bedöma vikten av professionella idrottare, gravida kvinnor, liksom personer som lider av svullnad och andra störningar, vilket leder till felaktig utvärdering av de ursprungliga uppgifterna.

Viktintervall i denna räknemaskin beräknas med beaktande av tillväxten enligt Världshälsoorganisationsorganisationens (WHO) metodik.

Själva metoden för att uppskatta vikten av BMI är avsedd för primär detektering av brist eller övervikt. Att få en bedömning som skiljer sig från normen är anledningen till att kontakta en nutritionist och endokrinolog för att göra en individuell viktbedömning och vid behov göra rekommendationer för dess korrigering.

Sortimentet av idealvikt (norm) visar vid vilken vikt sannolikheten för förekomst och dödliga återfall av sjukdomar som är förknippade med överdriven eller otillräcklig vikt är minimal. Dessutom, som en övning visar, ser en person med normal vikt inte bara frisk ut, utan också den mest attraktiva. Om du anpassar din vikt rekommenderas det att du inte går utöver normerna för att undvika förekomsten av hälsoproblem.

Om viktkategorier

Brist på kroppsvikt är vanligtvis en indikation på ökad nutrition, liksom en vandring till en nutritionist och endokrinolog. Denna kategori omfattar personer med undernäring eller lider av en sjukdom som leder till dystrofi.
Brist på kroppsvikt är också karaktäristisk för professionella modeller, gymnaster, ballettdansare eller tjejer, alltför beroende av viktminskning utan kontroll av en nutritionist. Tyvärr leder det ibland till hälsoproblem. Därför bör viktkorrigering inom detta område åtföljas av regelbunden medicinsk övervakning.

norm visar vikten vid vilken en person har maximal chans, hur man håller sig frisk längre, och därmed vacker. Normal vikt är inte en garanti för god hälsa, men minskar risken för störningar och sjukdomar som orsakas av överdriven eller undervikt. Dessutom är ägarna av normal vikt i regel i god hälsa, även efter intensiv fysisk ansträngning.

pre-obese talar om överflödig kroppsvikt. En person i denna kategori har ofta vissa tecken i samband med övervikt (andfåddhet, ökat blodtryck, trötthet, fettveck, missnöje med figuren) och har all chans att bli fetma. I det här fallet rekommenderas att du lätt korrigerar tyngden till normalt eller att stänga av den. Inte heller störa råd från en dietist.

fetma - En indikator på en kronisk sjukdom som är förknippad med överflödig kroppsvikt. Övervikt leder alltid till problem med hjärt-kärlsystemet och ökar risken för att förvärva andra sjukdomar som orsakas av fetma (diabetes, hypertoni). Behandlingen av fetma utförs uteslutande under överinseende av en läkare av en nutritionist eller endokrinolog, och först efter att ha utfört de nödvändiga testen och bestämmer typen av fetma. Okontrollerad motion av dieter och allvarlig fysisk ansträngning med fetma är förbjuden, eftersom det kan orsaka ytterligare problem.

Svar på frågor

Vilken speciell vikt är idealisk för mig?

Kalkylatorn beräknar viktintervallet, vilket är idealiskt för dig med denna tillväxt i åtanke. Från det här området kan du välja vilken vikt som helst, beroende på dina önskemål, övertygelser och krav på figuren. Till exempel tenderar följeslagare av modellfiguren att hålla sin vikt på den nedre gränsen.

Är det möjligt att lita på den mottagna utvärderingen?

Ja. Vuxens vikt beräknas på grundval av resultaten av auktoritativa studier från Världshälsoorganisationen (WHO). Vikten av barn och ungdomar från födsel till 18 år beräknas enligt en särskild särskild metod som också utvecklats av WHO.

Varför beaktas kön inte?

Utvärderingen av BMI för vuxna är densamma för både män och kvinnor - detta är motiverat av resultaten av statistiska studier. Samtidigt är det av grundläggande betydelse att bedöma vikten hos barn och ungdomar, kön och ålder.

Någon annan vikträknare ger ett annat resultat. Vad ska man tro?

Det finns ett stort antal räknemaskiner som är utformade för att ge viktuppskattningar baserade på höjd och kön. Men deras formler, som regel, utvecklades under det senaste århundradet av individer eller kollektiva på grundval av kriterier som du inte vet eller inte är lämpliga (till exempel formuleringar för att bedöma idrottare).

WHO: s riktlinjer som används i denna kalkylator, avsedda för vanliga moderna människor, som tar hänsyn till verkligheten i det moderna livet, framsteg inom medicin och på grundval av färska observationer av människor i alla kontinenter på planeten. Därför litar vi bara på den här tekniken..

Jag tror att resultatet ska vara annorlunda.

Utvärderingen görs enbart på grundval av de uppgifter du anger om höjd och vikt (samt ålder och fält för barn). I händelse av oväntade resultat, dubbelklicka alla inmatade uppgifter. Se också till att du inte hör till någon av de kategorier av personer vars vikt inte är mätbar genom kroppsmassindex.

Mitt resultat är brist på kroppsvikt, men jag vill gå ner i vikt

Här finns inget ovanligt. Dessutom gör många professionella modeller och ballerinas just det. Men i detta fall är det rekommenderat att gå ner i vikt bara under överinseende av en läkare nutritionist och endokrinolog, för att inte skada deras hälsa, om det är för dig som betyder något.

Mitt resultat är normalt, men jag anser mig fullständig (eller tunn)

Om du har oro över figuren rekommenderar vi att du tar på dig fitness, har tidigare rådfrågat en bra näringslärare.

Mitt resultat är fetma (eller fetma), men jag håller inte med det här

Om du är en idrottsman med ökad muskelmassa, är viktvärdet för BMI för dig helt enkelt inte avsett (detta nämns i förklaringen). I vilket fall som helst, för en exakt individuell viktbedömning, kontakta en dietist - endast i det här fallet får du ett auktoritativt resultat med en doktors försegling.

Varför anser de mig för tunna eller feta, även om min vikt är normal?

Var uppmärksam på personligheten och vikten hos de människor som stör dig. Som regel domar de enbart av sig själva: subjektivt. Hela folket anser alltid att det är mager - mager och mager tänk fullt tjockt, förutom att de båda kan ha vikt inom gränserna för en sund norm. Tänk på sociala faktorer: Försök att utesluta eller undertrycka domar som bygger på okunnighet, avund eller personlig motvilja. Tillit är bara värt en objektiv bedömning av BMI, vilket tydligt anger normen, överskjutande eller underskottsmassa. och dina bekymmer om figuren litar bara på de stödjande personerna i din viktklass eller läkare.

Hur man beräknar kroppsmassindex (BMI)?

Den vikt som anges i kilogram ska delas med kvadraten av höjden som anges i meter. Till exempel, med en ökning av 178 cm och en vikt på 69 kg, kommer beräkningen att vara enligt följande:
BMI = 69 / (1,78 * 1,78) = 21,78

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd.
Men alla är mycket, mycket villkorliga, eftersom många faktorer inte tar hänsyn till: en persons ålder, kön och fysiologiska egenskaper. Därför bör överskott av fett utvärderas inte bara enligt de villkorliga förhållandena som presenteras i denna tabell, utan även i utseende, tjocklek på huden och ett antal andra faktorer. Med samma höjd och vikt kan en person se fett ut, den andra - helt normal.

Den objektiva parametern hos en idealisk kropp är procentandelen av fett- och benmuskulaturvävnad. För män är normen 9-15% kroppsfett och för kvinnor mellan 12 och 20%.

Att veta Body Mass Index (BMI) kan man döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år). Bland de många olika metoderna för att beräkna idealvikten är den mest populära metoden viktökning, kroppsmassindexet - Quetelet-indexet.

FORMULA: KROPSMASSEN I KG DEL PÅ VÄXTEN I METER I FÄRDEN B / (P * P)
EXEMPEL: VEKT 170 CM, VIKT 65 KG. MÄDER, 65: (1,7 * 1,7) = 22,5

Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell estetisk bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en mer formel.

Fördelningen av fett i kroppen bestäms av förhållandet: midjan (vid nålens nivå) dividerat med mängden skinkor.

Normal för män: 0,85
För kvinnor: 0,65 - 0,85.
Påverkar ålder tillväxtförhållandet?
Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

FORMULA BROCK: avslöjar förhållandet med höjdålder
En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brock formel för personer yngre än 40 år i lika "tillväxt (i cm) minus 110", efter 40 år - "Tillväxt (cm) -100".
Sålunda som har astenisk (tonkokostnoe) Kropps typ - som skall subtraheras från resultatet av 10%, och de människor som har hypersthenic (urbenat) Kropps typ - måste läggas till resultatet av 10%.

Hur bestämmer du din kroppstyp?
Konstitutionen är vanligtvis uppdelad i tre typer: normostenic, hypersthenic och astenisk. För att ta reda på vad din typ av kroppsbyggnad är, räcker det att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden. Den resulterande cirkeln i centimeter och kommer att bli en oumbärlig indikator (Solovievs index).

FORMULA NAGLER för förhållandet mellan höjd och vikt
Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,45 cm) över 152,4 cm bör det vara ytterligare 900 gram plus en annan 10% av den mottagna vikten.

FORMULA JOHN McCULUM om förhållandet mellan omkretsar
En av de bästa formlerna, skapad av expert metodolog John McCallum. McCallums formel bygger på att mäta omkretsen av handleden.

6.5 Handledets kant är lika med bröstets kant.
85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.
Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för tillväxt och viktförhållanden
Konstitutionen anses idealisk om midjemåttet är 25 cm mindre än höfterna, och höfterna är ungefär lika stora i omkretsen till bröstet.
Midjemåttet ska vara lika med "tillväxt i centimeter - 100". Det vill säga, en kvinna höjd 172 cm består proportionellt om midjan 72 cm, omkrets av midjan och höfterna - ca 97 cm, det vill säga om hon bär kläder storlek 48.
Om höftets kant är mindre än bröstets omkrets och midjemåttet är mindre än 20 cm i höfterna, så kallas denna figur "äpple". Om bröstets omkrets är mindre än höfterna och midjemåttet är mindre än 30 cm eller mer i höfterna är det en päronformad figur.
För kvinnor och tjejer av medelhöjd - från 165 till 175 cm - var denna observation bara. Omkretsen av deras midja i centimeter är ungefär lika med vikten i kilo. En kilo viktminskning ger en minskning i midjan med en centimeter.