Huvud
Behandling

Palpation är en undersökning av prostata av en läkare

Prostatakörteln spelar en aktiv roll i någon människas sexuella liv. Det belyser en hemlighet, som är en av huvudkomponenterna i sämskvätskan. I dess epitel bildas ett antigen, vilket minskar viskositeten hos spermierna. Därför stör alla patologiska förändringar i det genitourinära systemet genast. Det är sant att sjukdomar av detta slag inte är försäkrade av någon man.

Bland de enklaste metoderna för att studera är detta organ palpation. Det gör det möjligt för specialisten att göra en preliminär diagnos. Studien genom att införa ett finger i ändtarmen utförs för att analysera prostataorganets nuvarande tillstånd. I synnerhet kan en erfaren urolog avslöja närvaron eller frånvaron av kronisk prostatit.

I regel används denna metod för undersökning av prostatakörteln vid första undersökningen med en läkare. Patienterna ombeds att ta en av tre lägen: knä-armbåge i en stående position, böj ryggen eller ligga på sidan och böja benen, knäna upprättats mot bröstet. Genom att utföra en studie av prostata bestämmer läkaren kroppens elasticitet, dess struktur, känslighet för beröring och andra parametrar.

Dessutom tillåter denna metod att bestämma närvaron av förändringar i det organ som uppstått på grund av patologiska processer. Till exempel innefattar de tumörernas utseende. Även rektal undersökning av prostatan ger information om graden av rörlighet och storlek.

Trots sin höga effektivitet är palpation inte välkomnat av de flesta män. Detta beror på det faktum att denna typ av undersökning utförs direkt genom anusen. Denna metod används i samband med det faktum att prostatakörteln ligger mellan endotarmen och blåsan, och det är omöjligt att nå det, till exempel, palpera magen.

Morfologiska egenskaper

Ungefär upp till 25 år hos män utvecklas prostata. Och bara i denna ålder är dess fullbildande. I framtiden, för 15-20 år, är prostatakörteln inte utsatt för några strukturella och andra förändringar utom för sällsynta fall av prostatit och tumörer. När du blir äldre börjar kroppen växa, vilket i medicinsk praxis brukar kallas ett adenom.

Externt är prostatan ett glandulärt organ som täcker dess vävnader med urinröret. Denna plats för prostatakörteln spelar en viktig roll: det verkar som ett slags sfinkter, vilket inte tillåter frisättning av urin under utlösning. Organets standardvikt är 10-20 gram. Ibland når dess vikt 25 gram. Prostatakörteln består av två symmetriska lober, åtskilda av ett spår.

Förberedelser för förfarandet

Undersökningen av prostatakörteln genom anus för läkaren, som för patienten, är ett obehagligt förfarande. Det kan ersättas med TRUS och andra metoder, men endast denna metod gör det möjligt för specialist, först, för att uttrycka en mer korrekt diagnos och hänvisa patienten för ytterligare förfaranden, och för det andra är billigt.

Dagen före studien av prostata måste en man undvika spänning, inklusive känslomässig. Innan proceduren måste du helt tömma din blåsan. Det är viktigt att veta att under undersökningen av prostata samlar läkaren en hemlighet som kommer att skickas för analys. Därför oroa dig inte för oväntad urladdning från genitalorganet. Detta är en vanlig situation.

Patientens känslor

Rektal undersökning, speciellt av prostata, när den utförs för första gången, är en allvarlig stress för patienten. För honom är den här proceduren relaterad till skam. Sedan, när läkaren, bär latexhandskar och smörjer dem, börjar infoga ett finger i ändtarmen, uppstår en känsla av obehag. För att undvika att smärta uppträder under proceduren måste patienten inte bara ta den rätta positionen, efter råd från en läkare, utan också slappna av helt.

Processen att söka ett hälsosamt organ är inte åtföljt av smärtssyndrom. Det vill säga, förutom de ovan beskrivna känslorna, upplever inte patienten något annat. Om smärta inträffar ska dock läkaren omedelbart informeras. Det indikerar hur inflammationsprocessen går i kroppen. I övrigt beror resultaten av en patients undersökning på kvalificeringen av en specialist.

Läkarnas känslor

Läkaren, som känner av det organ som undersöks, utvärderar hans tillstånd.

Strukturella förändringar indikerar förekomsten av olika sjukdomar:

 • Adenom kännetecknas av en ökning av prostata. Orgelns yta bibehåller sin tidigare elasticitet. Spalten mellan spåren är jämn. Studien av ett förstorat organ främjar inte utseendet av smärta.
 • Prostatit "rapporterar" om sig själv också av en ökning i kroppens storlek. Konsistensen hos sistnämnda blir mer tät. Dessutom, när den pressas upplever patienten smärta.
 • Förekomsten av en cancerous tumör indikeras av de symptom som beskrivs i föregående stycke, förutom att organs konsistens blir mer tät. Läkaren kan också hitta okarakteristiska inklusioner.

Vid eventuella förändringar i kroppens struktur föreskriver specialisten ytterligare undersökningar: dator och magnetisk resonansbildning, TRUS eller ultraljud. Om en cancer misstänks skickas patienten till en biopsi. Blod och urin måste lämnas in för analys. Som förebyggande av utvecklingen av någon sjukdom rekommenderas att alla män över 45 år regelbundet genomgår undersökningar med specialister.

Palpation av prostata: en helt oestetisk metod för undersökning

Palpation av prostata (palpation) är ett av de viktigaste och enkla sätten att bestämma närvaron av prostata sjukdom. Tack vare palpation av prostata kan läkaren göra en otvetydig diagnos. Man kan hålla med patienten att palpation av prostata med en hand inte är mycket trevlig. Tro mig, doktorn känner inte heller mycket nöje, men föredrar fortfarande det gamla sättet för modern ultraljud och TRUZI. Som det säger säger: "Billigt och arg." Utrustningen är inte alltid tillgänglig, till skillnad från fingrarna.

Varför inte genom magen?

Män undrar varför palpation görs så oestetiskt - genom anusen? Detta kan förklaras av prostatakörteln och dess lilla storlek. Kirteln gränsar till den främre väggen i ändtarmen och palperas strax efter palpation.

Hur man förbereder sig på palpation av prostata?

En dag före proceduren är det nödvändigt att avstå från agitation, precis före palpation - att urinera. Vidare lägger doktorn på handskar och smörjer ett finger för smärtfri introduktion.

Vad känner en man?

När palpaterar prostata känner patienten först en djup känsla av skam och skam. Därefter följer de fysiska förnimmelserna, för vilka undersökningen utförs.
Palpation av ett hälsosamt organ är smärtfritt. Det är elastiskt, en median spår definieras mellan lobben, seminalblåsorna längs sidorna.
När palpation av patientprostata uppträder smärta.

Vad känner läkaren?

Läkaren har sina egna känslor:

 • När prostatan är förstorad adenom (möjligen upp till storleken av en hönsägg), och dess konsistens är smidig, median fåra jämnas ut. Men märkligt nog känner man inte till smärtsamma förnimmelser.
 • Med prostatit är körteln också förstorad, dess konsistens blir tätare. Patienten klagar över smärta under palpation.
 • I prostatacancer är tecknen samma som med prostatit, men järn är mer tät i konsistens.

"Jo, det är allt, min vän! Och du var rädd... "- Läkaren kommer att säga farväl, och nu ska vi bli behandlade. Jag ger dig en prostata massage... "
Vill du veta vad det är? Massagen är mycket brantare och också oestetisk!

Klassisk diagnostisk metod för palpation

Prostatakörteln är det viktigaste organet för en man, ofta kallad det andra hjärtat. Järn utför den viktigaste könsrollen, varför dess status bör behandlas mycket noggrant, eftersom en man kan förlora möjligheten att föröka sig vid utvecklingen av en sådan sjukdom som kronisk prostatit.

Palpation är den viktigaste diagnostiska metoden

För att kvalitativt bestämma tillståndet i prostatakörteln är palpationsmetoden en av de bästa, eftersom det kan hjälpa dig att bestämma de flesta möjliga förändringar som uppstår vid körteln vid prostatit. Erfaren och kvalificerad specialist urolog som använder denna metod kan korrekt diagnostisera prostatit, om sjukdomen har en plats att vara.

Metoden för palpation på grund av dess enkelhet är den vanligaste och som regel kan en specialist urolog applicera den redan vid den första läkarundersökningen. Palpation kan utföras i tre lägen: på sidan, stående eller på baksidan. Med hjälp av denna metod kan en urolog bestämma sådana viktiga symptomindikatorer som: elasticitet, känslighet och temperatur hos körteln. Dessutom möjliggör palpation att du identifierar eventuella interna strukturella förändringar som kan ha inträffat i körteln. Detta kan vara bildandet av tumörer och inklusioner. Palpation tillåter svullnad, dimensioner, såväl som rörlighet i prostata.

Viktiga morfologiska indikatorer på prostata hälsostatus

Hos barn är prostatakörteln i ett utvecklingsland, tillväxt och slutlig mognad uppstår till 20-25 år. I åldersgruppen män från 25 till 45 förändras den friska prostata inte. Efter 50 år är åldersförändringar möjliga. Det finns en överväxt av körteln, som kallades prostata adenom. Prostatakörteln är bara hos män, hos kvinnor är den frånvarande. Om vi ​​ser igenom en muss muskulösa och integumentära vävnader, så skulle vi se den utåt denna glandulära bildningen, som gränsar till blåsans hals och den första delen av urinröret. Denna position gör att körteln dessutom kan utföra en låsande muskelfunktion.

Den vanliga vikten för prostata är 10-20 gram, i vissa fall kan nå 25 gram. Längden på körteln varierar från 2,5 till 3,5 centimeter, bredd från 1,5 till 2,5 centimeter. Prostatakörteln består av två lika delar (vänster och höger). De är åtskilda av en septum, som vanligtvis kallas ett spår. Även körteln är den tredje delen (mitten) som står inför blåsan.

Frågor som inte är vanliga att fråga

Många patienter tror att palpationsmetoden är förödmjukande för dem, för att inte tala om dess estetik att utföra det. Tro ordet att den sjuka och behandlande läkaren i samma positioner. Läkaren upplever inte nöje i denna procedur. Han uppfattar denna process som en viktig nödvändighet, så patienten måste också acceptera och visa maximalt tålamod, särskilt som det är gjort för hans hälsa. Det finns andra metoder, till exempel ultraljud eller truzy, men de är mindre effektiva och dyrare för samma.

Det finns en fråga som ofta kvarstår och anges inte: "Varför denna metod utförs via anusen?". Svaret är enkelt, bara järnet själv gränsar till ändtarmen.

Förberedelse för proceduren för palpation

En man i det här förfarandet är viktigt att inte vara upphetsad i känslomässiga och sexuella planer. Innan proceduren du inte kan urinera betyder det också att blåsan ska vara tom. För en mjukare och mindre smärtsam penetration behandlar urologen handskar med en speciell salva.

Patientens känslor

Naturligtvis, med palpation, skämmas patienten djupt. Om prostata är hälsosam, kommer patienten inte att uppleva några smärtsamma förnimmelser. I motsatt fall finns det en skarp smärta, brinnande och många andra obehagliga känslor.

Kontrollera prostata hos män genom ändtarmen

Prostatakörteln - Unparad manlig genitalorgan som, som producerar speciella hormoner, spädar den huvudsakliga vätskan, skyddar, sparar spermier.

Han kallas "andra hjärtat av en man", som är ansvarig för reproduktionssystemet, sexuell aktivitet. plats körtlar påverkar också urinets hälsa.

I artikeln kommer vi att prata om studien prostata hos män.

Hur är prostata hos män?

Hur man kontrollerar prostatakörteln? Att kontrollera prostata, du behöver få en hänvisning till läkaren, patienten behöver gå till sin familjedoktor som, med hjälp av ett blodprov, kommer att bestämma mängden specifika Prostata antigen (FAP). Om EPS-nivån är högre än normalt, utser familjen läkaren en urolog.

Hittills, rektal undersökning prostata genom rektum är obligatorisk under dispensarundersökning av män från 40 år gammal, men det finns en tendens till utveckling av sjukdomar i åldersintervallet 20-30 år gammal, vilket är förknippat med en ohälsosam livsstil.

Utför rektal undersökning av prostatakörteln optimalt vartannat år från 20 års ålder i avsaknad av klagomål, symtom på sjukdomar; Om det är något, är det nödvändigt att göra en undersökning så snart som möjligt i läkaren.

symptom

Tänk på symptomen på prostatafunktionsstörningar:

 1. Problem med urinering: frekventa nattliga uppmaningar, svag urin, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan efter urinering, ingen fullständig kontroll av urinflödet.

 • smärta, bränning under urinering, ejakulation, obehagliga känslor i urinröret vid slutet av urinering, akut smärta i perineum och testiklar.
 • Minskad kvalitet erektioner, libido, korta sexuella handlingar, minskad orgasmkvalitet, förekomsten av blod i ejakulatet.

 • Varje grad och typ av prostata sjukdom kännetecknas av en annan grad av symptomsvängighet. I de första skeden av sjukdomen kan symtom vara frånvarande och på extremt akut - uttalas.

  Kan öka kroppstemperaturen i intervallet 39-40 grader, en abscess i prostatakörteln, varefter sjukhusvård är nödvändig.

  Ovanstående symptom kan uppstå om följande sjukdomar:

  Hur man kontrollerar prostata? Den huvudsakliga metoden för undersökning av prostata är digital prostataundersökning (IF). Denna procedur utförs med blåsan tömd och kräver ingen speciell preparering av patienten.

  I början av undersökningen av prostata undersöker läkaren anuset för att upptäcka möjliga förändringar som kan leda till prostatasjukdom.

  Det finns fyra bestämmelser för undersökning av prostata:

  1. Stående med en lutning framåt i en vinkel 90 grader med armbågarna på bordet.

 • Bozeman.
 • På sidan, med benen böjda i höft och knä leder.
 • På baksidan (för försvagade eller allvarligt sjuka patienter).

 • Patienten måste förklara syftet med fingerprovning av prostata för att undvika negativ reaktion och spänning.

  Undersökning av prostata hos en urolog:

  Efter att ha använt sterila handskar, applicerar doktorn vaselinolja på pekfingret på höger hand. Därefter sprider doktorn med sin vänstra hand patientens skinkor och försiktigt in i anuset.

  för diagnostisera Läkaren utför en massage genom att sträcka käftarnas lobar i riktning från sidorna till mitten. Om det är nödvändigt att få en hemlighet från prostatakörtlarna, klipper läkaren det i urinröret och slutar massagen genom att glida längs den intersektiva sulcusen.

  Det är bekvämt att få en hemlighet i knä-armbågsställningen och på höger sida.

  Det finns också en tvåhandig digital undersökning av prostata i en position på baksidan, som är effektiv för att undersöka storleken på prostata.

  För detta ändamål, är de vänstra hand fingrar nödvändigt att trycka på bukväggen något över lennogo artikulation mot prostata, och det inmatade genom anus finger av den högra handen för att bestämma tjocklek, bredd, längd, form, konsistens och position av prostatan.

  undersökningen prostata genom ändtarmen är enkel och informativ, men om det behövs för att bekräfta diagnosen ordinerar läkaren ytterligare test:

  1. analys av blod har tilldelats för att bestämma nivån av leukocyter i blodet, graden av deras sänkning. Detta är nödvändigt för att bestämma närvaron eller frånvaron av inflammation i kroppen.
  2. analys av urin med hjälp av en kateter i extrema stadier av prostatit visar närvaron av purulenta trådar.
  3. analys av hemlighet prostata tillåter dig att bestämma arten och scenen i den inflammatoriska processen och utförs endast med den absoluta uteslutningen av den akuta formen av prostatit. Ta det genom interrektal stimulering av körteln, vilket resulterar i att en hemlighet utvinns ur urinröret, som undersöks under ett mikroskop på ett speciellt glas.
  4. analys av halvvätska är det mest informativa, eftersom det tillåter att bestämma antalet och tillståndet av leukocyter, förekomsten av röda blodkroppar, döda spermatozoer.

  Andra test

  Andra test som syftar till att detektera sekundär patologi kan utföras.

  För att bestämma prostatens fysiska tillstånd är tillräcklig palpation av prostatakörteln.

  Vad ska vara prostata att röra vid?

  Normalt har prostatakörteln en rundad form.

  Den består av två ungefär lika stora delar, som är åtskilda av ett välrullat spår. Över prostata är från 2,7 till 5 cm, längsgående längd - från 2,7 till 4,2 cm.

  Vid palpation av prostata utan avvikelser bör det inte uppstå smärtsamma känslor. Konturerna i prostatakörteln är klara, texturen är tätt och elastisk, ytan är jämn. Själva körteln är lite mobil.

  Med olika former av prostatit käftens fysiska egenskaper skiljer sig från normen.

  En snabb undersökning av prostatakörteln hjälper till att förhindra, upptäcka och stoppa inflammation i körteln.

  slutsats

  Förstå konsekvenserna kronisk prostatit hjälper till att förstå behovet av regelbundna undersökningar, eftersom det är prostata som spelar en nyckelroll i den sexuella funktionaliteten hos män och födseln.

  Finger rektal undersökning av prostata

  Fingerrektal undersökning av prostatakörteln till denna dag är en obligatorisk diagnostisk teknik för outpatientundersökningar av män över 40 år och undersökning av patienter som misstänks för prostata sjukdomar. Metoden är väldigt enkel att genomföra, tillgänglig och billig, men tillräckligt informativ (åtminstone för primärdiagnos), kräver inte förberedande förberedelse av patienten, och tekniken för dess genomförande ägs av varje urolog. Även i många fall överväger möjligheterna med modern medicin vid diagnos av prostata sjukdomar och den omfattande användningen av sådana tekniker som TRUS, MR, CT, olika analyser, rektal undersökning av prostatakörteln. Alla dessa faktorer förklarar obligatorisk införande av fingerforskning i undersökningsordningen för alla urologiska manliga patienter.

  Tekniker för genomförande

  Finger rektal undersökning av prostata (NÄR) Kan utföras i tre olika positioner hos patienten: stående, böjning framåt i midjan i rätt vinkel och med händerna (knärör) på bordet; i knä-armbågspositionen; ligger på hans sida, böjer knäna och leder dem till magen. Läkaren sätter på sterila handskar sidan, å index eller långfingret appliceras vaselinolja (glycerol, speciellt smörjmedel gel), varefter fria arm fingrar flyttar isär patientens skinkor, och fingret insatt långsamt genom anus in i rektum.

  Före undersökningen ska patienten förklara syftet och sättet att genomföra det för att inte orsaka negativ reaktion och spänning.

  Resultat av digital rektal undersökning av prostata

  Prostata för att bestämma storlek, form och tydlighet av konturer, densitet, elasticitet och konsekvens av prostata, symmetrin av andelarna, ytbeskaffenhet och svårighetsgraden av den mellersta spåret, smärta, närvaron av prostata nodulär och cystiska formationer, ärrbildning, stenar, för att bedöma tillståndet i sädesblåsorna, de regionala lymfkörtlarna och angränsande vävnader, för att undersöka rörligheten för prostata i förhållande till ändtarmen. Visuellt bedömd och arten av den utsöndrade prostatiska sekretionen. I en normal prostatakörteln rundad form med två ungefär lika stora delar och måttlig spår däremellan, prostata storleksdiameter av från 2,5 till 3,5 cm, de längsgående dimensioner. - 2,5-3 cm Ändå noggrant styrs av standarderna som anges det är omöjligt att ta hänsyn till eventuella individuella variationer i prostata körningens form och storlek. Friska järn smärtfri palpation, har skarpa konturer och likformig tät-elastisk textur, är slät yta rörlig relativt den rektala slemhinnan. Seminala vesiklar är normalt inte palpabla.

  Tolkning av resultat

  Vid kronisk prostatakörteln är vanligtvis något förstorad, blir dess yta mjukare och konsekvens - "testovatoy". Om under loppet av studien att genomföra massage, ofta krymper järn och blir trög, att få slappa konsistens. Det kan finnas områden med infiltration och ärrbildning - en följd av långvarig kronisk inflammation. Skilj ärr och inflammatorisk infiltration av cancer tillåter placeringen av sätena för den sista kanten i prostatan med förändringen av dess konturer. Dessutom indikerar en malign process en något större täthet av tumörinfiltration, förändring i mobilitet cancer (dåligt eller inte rör sig i förhållande till den rektala väggen), stam eller en väsentlig ökning i en av dess aktier, detekteringen av förstorade lymfkörtlar och sädesblåsor är påtaglig.

  Bestämning under PR av prostatakörtelns omfattning i lymfkörtelns lumen hjälper till vid diagnos av prostata adenom. I detta fall observeras en symmetrisk ökning av båda lobarna samtidigt som konsistensens konsistens upprätthålls.
  Seminala vesiklar kan palperas med vesikel, kronisk prostatit med uttalade vanliga inflammatoriska fenomen, cancer.
  Egenskaper hos prostaatkörteln med olika former av prostatit
  Med prostatakatarr, är körkroppens storlek vanligtvis vanligt, konturerna är klara, ytan är jämn, konsistensen är jämn elastisk. Efter massagen förändras inte körtelns tillstånd.

  Med en follikulär form noteras heterogenitet av ytan och konsistensen, en formförändring med en ökning av enskilda områden, utseendet av deformation efter en massage. Konturens skärpa med follikulär prostatit är bevarad.
  Parenkymformen åtföljs av en signifikant ökning av prostata, det finns en otydlig kontur, käftens yta är stöttig, konsistensen är tät.

  Förändringar i den prostatiska sekretionen

  I den utsöndrade hemligheten kan du visuellt bestämma blandningen av pus eller blod. Utsöndring av hemliga blodproppar bekräftar närvaron av en divertikulär form av prostatit. I vissa fall, även med en tydlig känsla att tömma körteln, kan inte hemligheten sticka ut, vilket förklaras av dess omvänd gjutning i blåsan med en minskning av cervixtonen.

  Metoder för undersökning av prostata

  Genito-urinorganens tillstånd bör kontrolleras av en man regelbundet, och med början av en viss period i sitt liv, bör frekvensen av sådana kontroller öka. Så, rätt tid och korrekt undersökning av prostata körteln kommer att möjliggöra att identifiera aktuella problem som ännu inte har orsakat allvarliga förändringar i en mans kropp och inte ledde till sjukdomar.

  Innehållet i artikeln

  Självutredning av prostata: palpation av prostata

  Strängt taget kan denna undersökning av prostata inte kallas en kvalitativ diagnos, eftersom en man inte har tillräckliga färdigheter för att utföra det. Det enda som en patient kan göra hemma är en digital rektal undersökning, palpation av prostatakörteln. Denna procedur kallas också palpation av prostata.

  Så, 10-12 timmar innan det tar en man att dricka ett laxermedel, eller några timmar före förfarandet för att göra en avundsjukdom. Omedelbart före palpation måste du ta ett bad med desinfektionsmedel, oftast - örter. Ett sådant bad kommer inte bara att slappna av sphinctens muskler utan också förhindra infektion under en efterföljande undersökning.

  Göra palpation krävs med fylld blåsan. För att göra detta, ungefär en halvtimme före förfarandet, måste du dricka minst en liter vätska och inte urinera tills den är helt över. Den fyllda blåsan sätter prostatakörteln närmare tarmarnas väggar, och sondera är mycket enklare, mer exakt och snabbare.

  Palpation av prostatakörteln sker i medicinska handskar. För att underlätta införandet av ett speciellt smörjmedel. Fingeret placeras i anuset på ett avstånd av ca 4-5-6 cm från sphinctrummet. Det är här att du kan hitta ett hårt tuberkel med en ojämn yta. Detta är prostatakörteln.

  Vilka tecken kommer att indikera eventuella problem i denna kropp:

  • palpabel prostata storlek - mer valnöt;
  • ojämn form - en av kroppens aktier är förstorad i förhållande till den andra;
  • smärta som uppträder hos en man med palpation.

  Om någon av dessa tecken finns, är det nödvändigt att kontakta urologen för en mer detaljerad undersökning.

  Funktioner av medicinsk undersökning

  Hur korrekt kontrolleras en prostatit och förekomsten av andra problem i denna kropp? Modern urologi erbjuder många sätt att studera tillståndet i prostatakörteln. En lista över de undersökningar som en läkare kan ta, ganska stor:

  • rektal palpation;
  • blod- och urintest;
  • cytologisk undersökning av prostatajuice;
  • hårdvara undersökning av prostata.

  Palpation av prostatakörteln i kliniken sker på samma sätt som i hemmet. Skillnaden är bara i patientens och doktorns professionalism. Specialisten kan notera inte bara organets form och storlek, utan även densitet, spänning och asymmetri.

  Blodprov

  Förutom ett allmänt blodprov, uppmanas patienten att ta en analys för PSA. Denna analys kan upptäcka cancer även i det tidigaste skedet. Om patientens ålder är 40 år rekommenderas att donera blod till PSA varje år och om det finns släktingar med könsorganen, ännu oftare var sjätte månad.

  urinprov

  Genom avvikelser i den allmänna analysen av urin kan urologen avgöra om det finns en inflammatorisk process i patientens kropp. Närvaron av protein kommer att indikera ett dåligt tillstånd hos lobes och blåsan, vilket innebär att det också finns problem med hur patientens närliggande organ fungerar.

  Slutligen, med en tydlig misstanke om prostatit, måste en man skicka ett urintest till en bakteriekultur. Detta är nödvändigt för att identifiera typen av patogen, dess resistens gentemot gruppen och typen av antibakteriella läkemedel, vilket gör det möjligt att komponera en kompetent behandlingsregim.

  Cytologisk undersökning av prostatsekretionen

  För att ta en prostatsekretion ges en man en massage av detta organ. Det är gjort rektalt, av händerna på en läkare som stimulerar prostatakörteln tills det får några droppar material från urinröret för undersökning.

  Denna analys, parallell med den föregående, kommer att indikera närvaron av en inflammatorisk process i prostata, liksom typen av patogener.

  Hårdvara undersökning av prostata

  Denna diagnos är den mest talrika i sina typer. Detta inkluderar:

  • ultraljudsundersökning (TRUS);
  • uroflometriya;
  • datortomografi av orgel
  • biopsi.

  I överväldigande majoriteten av fallet är patienten ultraljud vid primära mottagningar, och de återstående hårdmetoderna används som ytterligare metoder för misstänkt cancer. Detta beror på utbredningen av hårdvarutrustning. Du kan göra TRUS idag i någon distriktsklinik, för att inte tala om specialkliniker. Dessutom finns det många specialister som kan genomföra ultraljudsforskning. Slutligen är kostnaden för sådan forskning en av de lägsta. Så skiljer kostnaden för ultraljud och CT hos organet 5-6 gånger.

  Studien av prostatakörteln genom biopsimetoden ligger längst ner i listan. Det utförs när tidigare metoder för undersökning indikerar maligna former i prostatakörteln.

  TRUS

  Undersökningen är rektal. I patientens anus sätts spetsen på enheten på vilken det finns en miniatyrprob. Han läser ljudvågornas karaktär och sänder dem till en specialists skärm. Det är känt att friska och cancerceller avspeglar de vågor som induceras på dem, vilket gör det möjligt att indirekt döma närvaron av ett problem i orgeln.

  Om läkaren inte hittar något fel under TRUS, är det möjligt att kontrollera patienten vidare, det är ingen mening, och om det inte finns några obehagliga symptom, kan mannen säkert gå hem. En annan diagnos av prostatakörteln till en sådan patient kommer att vara användbar om sex månader till ett år.

  Uroflometriya

  Patienten erbjuds att urinera i en speciell tank - uroflo meter. Denna enhet själv beräknar hastigheten av urinflödet från urinröret hos en man, tiden för att nå maximal hastighet, volymen urin och också den tid som patienten behöver starta processen.

  På så sätt kan prostatit, cystit, pyelonefrit och andra inflammatoriska sjukdomar i genito-urinorganen diagnostiseras.

  Beräknad tomografi av prostata

  Hur man kontrollerar prostata för förändringar i storlek och form? Datortomografi tillåter dig att se en tredimensionell bild av könsorganet. Läkaren utvärderar konturerna av den resulterande bilden och drar de lämpliga slutsatserna. Till exempel, med en ökning av prostata, kan man tala om inflammation som förekommer i denna lobe eller om närvaron av neoplasmer, stenar eller cyster i denna lobe.

  Särskilt användbar är undersökningen av prostata före strålbehandling, eftersom exponeringen av strålningsanordningen bättre utförs punktvis direkt i metastaser, medan det om möjligt exkluderar bestrålning av närliggande friska celler.

  Prostata biopsi

  Det låter dig kontrollera prostata, eller mer exakt - cellinnehållet i vävnaderna i detta organ. En prostata biopsi är ett staket av material från prostatakörteln. Förfarandet är under anestesi (lokal eller allmän). Den resulterande vävnaden undersöks för närvaron av patogener och cancerceller. Här undersöks immunförsvaret hos vävnadsceller.

  Ofta utförs en prostata biopsi i syfte att övervaka och kontrollera under behandling av prostatacancer.

  Förhöja prostata själv

  Prostatakörteln är ett viktigt manligt organ av det reproduktiva systemet hos den manliga kroppen. På vikten av förebyggande och snabb behandling av nya prostata sjukdomar finns mycket information, men inte många män vet hur man hittar prostata i kroppen.

  Egenskaper av organanatomi

  Alla män är medvetna om organets funktion och deras betydelse för reproduktionssystemet, men få vet att för att upptäcka patologiska förändringar i prostata, är det nödvändigt att känna körteln och identifiera inflammation. Oftast för att lösa problem med kroppen rekommenderas att massera körteln. För att göra detta måste du också veta hur man propererar prostata försiktigt.

  Prostatakörteln anses vara ett parat organ bestående av två delar. Ibland kan orgeln i sin struktur skilja sig från antalet löpar, det beror på den enskilda organismen. Från lobarna går ut kanalerna, som är anslutna i en stor kanal.

  Palpation av orgel

  • Orgeln ligger under urinledaren, som omger nedre delen av blåsan. Vid inflammatoriska processer, skyddar prostata mochevik från penetration av infektionen, och i ett annat fall, i prostata inflammation, öka storleken på dess negativa inverkan på processen för utflödet av urin, som är en patologi.
  • Storleken på hankörteln är normal - upp till 5 cm, under inflammatorisk process ökar den i storlek, vilket orsakar en smärtsam symtomatologi. Orgeln är belägen bredvid rektumets bakmur, vilket förklarar prostata-förfarandena för att diagnostisera prostatapatologier.
  • Genom en tunn stenochku kan tarmen terapeutiskt påverka organet självt. Applicera rektala suppositorier, enemas, prostata massage.
  • Storleken på prostatakörteln varierar beroende på åldersförändringar. I barndomen är det väldigt litet. Med ålder blir manorganet större.
  • Vid en manlig kastration är prostaten liten i storlek, detta beror på en förändring i hormonnivå, som är direkt relaterad till organets arbete.

  Självpalpation av prostata

  Om du känner prostata med tryck kan patienten ha ont i smärtan. Detta fenomen indikerar att kroppen har blivit inflammerad. Progressiv inflammatorisk process åtföljs av smärta av pulserande, skarp, stark typ.

  Ett sådant smärtsyndrom uppstår i rektum och är det första symptomet på akut inflammatorisk patologi (akut prostatit). När du självprövar kan du känna prostata med speciella terapeutiska massage, vilket förbättrar prostatafunktionen och ökar sexuell aktivitet.

  Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

  Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

  "Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

  Förberedelser för rektal undersökning

  Rektal digital massage för att upptäcka tillståndet hos prostata utförs i medicinska institutioner. Denna procedur har länge etablerat sig som en effektiv studie, behandling och förebyggande av kroppen.

  För maximal smärtfri sondering, speciellt när proceduren utförs hemma, ska patienten vara beredd.

  Hur man förbereder

  • Före den medicinska massagen måste en man skicka den rekommenderade anti-infektiva behandlingen.
  • För att lokalisera prostata före rektal undersökning, rengörs rektum med en vanlig enkelsäng.
  • Enema placeras varmt, kokt vatten med några droppar vegetabilisk olja.
  • Eftersom organet ligger bakom urinröret bör blåsan vara så full som möjligt, innan en man dricker 700 ml vatten före en session.

  Vätskan används ungefär en halvtimme före fingersessionen.

  Steg-för-steg-instruktioner för proteser

  Vanligtvis, med hjälp av rektal undersökning, ger specialistspecialisten en fullständig bedömning av organets tillstånd och förutser en diagnos. I tveksamma fall föreskriver läkaren andra metoder för undersökning.

  Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

  Användbar information

  Vid provning av prostatakörteln utförs för att utföra oberoende massage, så utförs den första undersökningen enligt instruktionerna ovan. Sekvensen för utförandet bör beaktas till maximalt, för att undvika trauma av slemhinnan eller anala kanalen bör naglarna avskuras.

  Ytterligare massering utförs dagligen. En av skillnaderna mellan känslan under undersökningen och terapeutisk massering är taktiken att genomföra sessioner. Vid medicinska förfaranden, under massage ska man göra med fingret lätt tryck och sträcka kroppen. Varje session för terapeutisk terapi utförs i en och en halv minut.

  Under denna tid tar patienten ett läkningsprocedur för att stimulera funktionen hos hankörteln. Om patienten upplever smärtsamma symptom under sessionerna indikerar detta att det förekommer en inflammatorisk process i orgeln. Smärtsyndrom kan vara en harbinger av kronisk behandling av prostatit i det akuta skedet.

  Kronisk prostatit kan karakteriseras av en mild konsistens i kroppen

  När, under den sonder bestäms genom närvaron av ärrbildning eller små tätningar - indikerar detta manifestationer på inflammatoriska patologier, eller är de viktigaste symptomen på prostatit orsakas av stagnation. Sårhet vid rektal massering är möjlig med stenar i prostata. När prostatan är förstorad i båda lober av samma, men hennes tillstånd är homogen, kan det varna för prostatacancer.

  När patienten känner prostatan ensam eller tillbringar massera sessioner, avslöjar samtidigt åtminstone mindre ändringar kropp, bör han rådfråga en specialist. Du kan inte dra en grundlig diagnos av kroppen, eftersom mer än hälften av den manliga befolkningen med prostata patologi, på grund av förseningar i behandling och eliminering av orsakerna till sjukdomen inför ett sådant problem, såsom cancer i prostatan. Den onkologiska processen leder i vissa fall till ett dödligt utfall, det är av denna anledning att människors hälsa bör kontrolleras.

  För att undvika allvarliga processer bör man genomföra planerade årliga kontroller från urologen. Ibland kan en avslappnad inspektion rädda ett liv.

  Vem sa att bota prostatit hårt?

  Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
  • Uppstoppad blåsan;
  • Sexuell dysfunktion;

  Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

  Palpation av prostata

  Den manliga prostata är en av huvudorganen, ibland kallad det andra hjärtat. Hon utför en av de främsta rollerna i barns uppfattning och i det intima livet. Därför bör man behandla sin hälsa med allvarliga skäl. Det är viktigt att vara uppmärksam på obetydliga symptom.

  Undersökning av prostata

  Ett kvalitativt sätt att genomföra en undersökning av prostatens nuvarande tillstånd kan använda palpationsteknik. Denna undersökning är ganska progressiv och pålitlig. Genomförandet möjliggör en uppskattning av en hel del förändringar som förekommer i tyger av prostata endast vid inflammation. En högkvalificerad urolog kommer att kunna diagnostisera denna extremt obehagliga sjukdom för män utan fel.

  Studien utmärks av sin enkelhet, ofelbarhet och därför utförs medicinska specialister redan vid patientens första besök.

  Denna undersökning utförs i tre lägen: på baksidan, stående eller från sidan. Fingerpenetration gör det möjligt att bedöma de viktigaste symptomindikatorerna: temperatur, dess känslighet, konsistens och elasticitet.

  Förfarandet visar eventuella interna förändringar i prostata strukturen. Det kan vara olika tumörer och inklusioner. Doktorn kommer också att upptäcka puffiness, rörlighet och dimensionering av körteln. Fingerforskning gör att du kan utvärdera det aktuella tillståndet för median sulcus.

  Utveckling av sjukdomen

  Prostatit är en extremt obehaglig manlig bakteriell sjukdom i prostata. Patogener sprids uppåt urinrör kanaler som bakterier rör sig genom blod, lymfa eller matas genom körtel testiklar. De skäl innefattar inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet (uretrit, cystit), tarmar (kolit, proktit) överbelastning i bäckenet, försämringen av immunitet och minska prostatahyperplasi.

  Anatomiska indikatorer på prostata hälsa

  Hos pojkar är prostaten i färd med utveckling. Komplett bildning slutar om 20-25 år. I åldern 25-45 år ändras körteln inte. Åldersavvikelser börjar vid 50 år. Vid denna tidpunkt finns en ökning av körteln i storlek, som kallas prostata adenom. Som du vet är denna kropp frånvarande hos kvinnor och spelar en av de viktigaste rollerna i människans intima sfär. Prostatan är en glandulär struktur som omger blåsans nacke och urinrörets början. Orgeln utför en låsfunktion.

  Prostatakörteln har en liten vikt (högst 25 g). Mått 2,5 (3,5) x 1,5 (2,5). Den består av två delar, som skiljer septumet (spåret). Dessutom finns det en genomsnittlig andel av bubblan. Cirka 1 cm borde den sticka ut i ändtarmen.

  Den förstorade storleken på körteln kan indikera en kronisk icke-specifik form av sjukdomen. I urinen kommer det att upptäckas bakteriuri i alla fall av abnormitet.

  Prostata undersökning genom ändtarmen

  Finger rektal undersökning av prostata hänvisar till de mest exakta procedurer som kan diagnostisera prostatit. Det utförs i tre positioner. Valet av positionen bestämmer patientens tillstånd och arbetsuppgifterna. På baksidan utförs den i sängpatienter, men det är bekvämt att få hemligheten i körteln i knä-armbågsställningen eller på höger sida. Det är viktigt att övervaka korrekt andning.

  En kvalitativ bestämning av storleken på prostata utförs med tvåhandsdiagnostik på baksidan. I denna studie fingertopparna på vänster hand måste sätta press på bukhinnan (ovanför symfysen) genom att den undersökte kroppen. Högerfingeren, införd i anusen, höjer den. Urologen, som känner av prostata, kan göra en diagnostisk slutsats.

  Vid analys av körtelns hemlighet görs också en lämplig slutsats. Läkaren kan upptäcka neoplastiska, svamp- och inflammatoriska processer. En viktig indikator är koncentrationen av leukocyter - deras frånvaro indikerar starten av patogena processer.

  Om det finns misstanke om onkologi, utförs cytologisk och histologisk analys av hemligheten och en biopsi.

  Många män anser att denna studie är förödmjukande, extremt oestetisk och ovärderlig för män. Men i praktiken är patienten och behandlingsurologen i lika villkor. Och i viss utsträckning, denna "smutsiga" procedur, eftersom i anus av patienten går in i index eller långfinger. Läkaren kommer inte att exakt njuta av undersökningen av körteln. Men för honom är detta en del av det rutinerade arbetet, han tar det för givet. Därför måste patienten förstå detta, acceptera och visa återhållsamhet. När allt kommer ifrån får han påtagliga fördelar för sin egen hälsa. Ett stort plus är tekniken med låg kostnad och effektivitet.

  Män är oroliga: "Varför sker penetration genom anusen (anus) med denna metod?". Svaret är lättare än det verkar, järngränser på ändens väggar.

  Förberedande förfaranden

  Under denna forskningsmetod är både sexuell och emotionell upphetsning förbjuden. I förväg bör blåsan tömmas, eftersom den ska vara tom under palpation. För att penetrationen ska passera smärtfritt och försiktigt utövar urologen ett smörjmedel (vaselinolja, gelfett eller glycerin) på handskar.

  Vad upplever patienten?

  Varje patient som utför en sådan utredning känner sig syndig. Med ett hälsosamt tillstånd av körteln är smärtsamma känslor helt uteslutna. Annars, om det finns patologiska störningar, kommer det sannolikt att vara en svår skärsmerta, brinnande inuti och mycket obehagliga känslor.

  Kontra

  Att utföra en sådan diagnos av körteln har liknande kontraindikationer som med kroppsmassage. Det rekommenderas inte för exacerbation av prostatit, så att infektion inte ökar.

  Även kontraindikationer inkluderar:

  • exacerbation av några inflammatoriska processer;
  • en kronisk form av sjukdomen, i samband med vilka andra prostata sjukdomar diagnostiseras;
  • hemorrojder;
  • hög kroppstemperatur.

  Metodens estetik

  Låt många representanter för mannen och överväga penetrationen i anuset ett ganska oestetiskt förfarande, men metodens effektivitet är dumt att underskatta. Sådan diagnostik är extremt viktig för en noggrann diagnos av möjliga prostata sjukdomar.

  Efter tolkning av resultaten ska behandlingsspecialisten ordinera adekvat behandling. Delikatessen och smärtlösheten hos diagnosen bestäms av urologens utövare kvalifikation och professionalism.

  Palpation av prostata är ett säkert förfarande, obligatoriskt för misstänkt prostatit

  I enlighet med normerna för urologisk mottagning utförs en rektal undersökning av prostatakörteln när patienten behandlas med smärta och obehag i bäckenområdet. Det är nödvändigt att erhålla primär information om dess tillstånd.

  Vad är prostatan och dess funktion

  Prostatakörteln är det viktigaste organet för det genitourära systemet för män. Det utvecklas slutligen till 25 år och till äldre, dess form kvarstår oförändrad. Men gav henne absolut hälsa.

  Under förhållanden av modern livsstil och aggressiv miljöpåverkan är detta tillstånd av körteln svårt att uppnå. De allra flesta män har prostataförändringar, mer eller mindre uttalade.

  Körteln består av två delar, åtskilda av ett spår. Den ligger i omedelbar närhet av blåsan och ändtarmen, utsidan är täckt av en kapsel av glatta muskelceller och bindväv. Det täcker blåsans hals och den övre delen av urinröret.

  Vid vilken ålder uppstår prostata problem?

  Idag finns det två stereotyper om manlig hälsa.

  1. Prostatit förekommer hos alla män;
  2. Prostatit är en sjukdom hos äldre.

  Ingen av dessa åsikter är korrekta. Prostatit väntar inte på alla, utan undantag, män, och var tredje. Detta är den urologiska statistiken. När det gäller ålders kriterium är det möjligt att berätta att risken för förekomst av sjukdomar i en prostata ökar med åldern hos mannen.

  Med början av sexuell aktivitet ökar risken för att utveckla en patologisk process dramatiskt. De provokerande faktorerna:

  • Frekvent förändring av sexpartner
  • Ohälsosam livsstil;
  • brist på motion;
  • hypotermi;
  • Bakteriella infektioner;
  • Sjukdomar i bäckenorganen;
  • Stress.

  Prostatit är en tråkig sjukdom med periodiska exacerbationer. Oftast söker män hjälp från en urolog under perioder av smärta och obehag. Vid den primära mottagningen av patienten utförs en digital rektalundersökning av prostata. Därför är det önskvärt att förbereda sig för det (till mottagning).

  Hur man förbereder sig på palpation

  För att bilden av organets tillstånd ska vara tydlig och inte suddig är det nödvändigt att avstå från följande:

  • Från samlag några timmar före inträde;
  • Från fysisk ansträngning kan man på ett eller annat sätt påverka prostatens tillstånd (tyngdlyftning, viktträning).
  • Från att cykla.

  Innan du tar det måste du göra mikroclyster för att lindra ändtarmen. Blåsan behöver också tömmas.

  Teknik för att utföra palpation av prostata

  Prostatens genomsnittliga storlek är 25-35 mm. Den ligger på ett avstånd av 3-5 cm från anusen. Basen av körteln riktas uppåt, därför är prostatan bredare i tvärsnitt än i den längsgående delen. Fingerstudie av prostatakörteln gör att du kan bestämma följande indikatorer:

  • Prostatens storlek och form
  • Kapslarnas täthet och tydligheten i dess konturer;
  • Symmetri av placeringen av aktier;
  • Medianspårets tillstånd;
  • Närvaron av sälar och deras avsedda struktur;
  • Bedöma tillståndet av partiella vesiklar
  1. Läkaren bär sterila medicinska handskar;
  2. Den täcker index eller långfinger i höger hand med gel;
  3. Introducerar ett finger i patientens anus till ett djup på 3-5 cm;
  4. Med hjälp av en sond kontrollerar han organets tillstånd.

  För att underlätta tillgången till körteln kan patienten ta en av de tre rekommenderade poserna. Och vilken av dem kommer att bli mest framgångsrika, bestämmer läkaren.

  1. Bozeman. I varje urologiska skåp finns soffor som kan stödjas av armbågar;
  2. I den bakre positionen på sidan med knä pressas till bröstets nivå;
  3. I stående läge lutar han framåt och lutar händerna på något lämpligt föremål för detta ändamål.

  Studien utförs noggrant, så kallat "mildt" finger. Annars kommer det att ge patienten ångest och han kommer att försöka "komma undan" från fingret. Resultaten av en sådan undersökning kommer att vara suddiga eller felaktiga.

  Självutredning av prostata

  Läkare rekommenderar inte att utföra en självständig studie av prostata, för att utvärdera de data du behöver särskild kunskap. Skada från självdiagnostik är dock inte närvarande och med hjälp kan mannen få grundläggande information om en körtelns status. Detta kommer att bidra till att bestämma behovet av att vidta vissa åtgärder för att återställa hälsan.

  Självdiagnosen börjar reflektera när följande symtom uppstår:

  • Trög ström av urin;
  • Smärta eller brännande under urinering
  • Smärta i bäckenregionen
  • Smärta syndrom som följer med ejakulation;
  • Intermittent urinering.

  För självbetjäning av körteln måste du ta det mest bekväma stället. Det svåraste är för personer som är överviktiga. Före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna och göra mikrocykler.

  Under studien kan du inte göra plötsliga rörelser. Fingeret sätts in ordentligt och försöker fälla sig för körteln. Rörelserna ska vara mjuka, massage typ.

  Om allt är gjort korrekt kan du självständigt utvärdera lobns symmetri och käftens struktur, detektera tätningar eller knölar och bestämma kapselns rörlighet. Detta kommer att räcka för att dra slutsatser om överensstämmelse med normen eller avvikelsen från den.

  Utvärdering av forskningsresultat

  Under palpation undersöker läkaren inte bara käftens storlek och struktur. Det är lika viktigt att visuellt bedöma statusen för prostatsekretionen. Det sticker ut när du trycker lätt på orgeln. Om pus eller blod är visuellt påfallande, är detta grunden för misstanke om kronisk och annan prostata sjukdom.

  Hemligheten kan utsöndras av blodproppar eller inte alls. I det andra fallet kan man anta sin gjutning in i blåsan, vilket ofta händer med en minskning i sin ton (blåsa) livmoderhalsen.

  Om granskningen av prostatan genom ändtarmen visade en enhetlig ökning av både lober och med bibehållet symmetri och homogenitet struktur, indikerar detta växande adenom.

  Maligna neoplasmer kännetecknas av tuberositet och "stenig" struktur. Dessa symtom åtföljs av låg rörlighet hos körteln i förhållande till ändtarmen. Tumören kan lokaliseras i en eller båda loberna. Det kan också finnas flera täta noder, eftersom prostatacancer är en multifokal sjukdom.

  Konditionens tillstånd med kronisk prostatit:

  1. Den första etappen kännetecknas av ömhet i prostata vid palpation, ökad storlek, puffiness, en klar kontur av kapseln;
  2. Vid andra stadiet observeras ojämnheten hos körteltätheten, dimensionerna är något förstorade, morbiditeten är måttlig, atonitet är möjlig;
  3. Den tredje etappen kännetecknas av smärtlöshet, svag utsöndring eller brist på hemlig, tät struktur.

  Med prostataatrofi finns det ett "sickle symptom". Kroppen har en liknande form och detta indikerar allvarliga brott och minskad androgenfunktion.

  Graden av tillförlitlighet av resultaten av palpation är inte hög, eftersom data erhålls och utvärderas av en person utifrån hans kunskaper och erfarenhet. Förutom testning för PSA är denna metod för forskning primär och obligatorisk i urologisk praxis. Men diagnosen görs efter att ha fått detaljerad och raffinering av data från ultraljud och biopsi.

  Trots den låga informationen i undersökningen bör den inte överges. Det kan visa avsaknaden av patologi och ytterligare komplex av diagnostiska förfaranden kommer inte att krävas.