Huvud
Förebyggande

Instruktioner och tekniker för att utföra en prostata massage med ett finger: vad som görs och hur man förbereder sig

Denna procedur är nödvändig för nästan alla män. Det kan vara mycket användbart. Dessutom, om det genomförs korrekt, kan det vara och trevligt nog för en man.

Med hennes hjälp kan du hantera många åkommor och öka sexuell styrka.

Varför är det nödvändigt?

Det är nödvändigt för:

 • behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln;
 • förebyggande av prostatsekretionsstasis;
 • På så sätt kan du öka styrkan.
 • förbättra sexkvaliteten och göra orgasmen mer intensiv.

Använd också detta förfarande, provocera en utsöndring av prostata. Detta är nödvändigt för att förhindra stasis av en hemlighet, och även att genomföra sina laboratorietester. Dessutom kan på detta sätt blodflödet förbättras. I det här fallet absorberas medicinen bättre.

Massage i prostata med ett finger: instruktion

Vem hjälper?

Det är naturligtvis bra om urologen gör det här. Om du inte kan komma till doktorn av någon anledning kan du göra det själv eller fråga en tillräckligt nära person. Oftast är en så nära person fruen.

Framställning av

Fingermassage i prostata - beredning:

 1. I början av träningen är det nödvändigt att göra enema. Du kan göra det med rent vatten eller ett avkok av kamomill.
 2. Efter det, ta en dusch. Det är viktigt att huden bredvid anusen är ren.
 3. Det är viktigt att mannen är helt avslappnad. I det här fallet kan obehagliga känslor vara helt frånvarande.
 4. Det är tillrådligt att göra en allmän avslappnande massage, ta ett varmt bad.
 5. Det är också nödvändigt att välja en miljö som är mest bekväm för en man.

Det händer också att det finns smärtsamma förnimmelser. De kan indikera inflammatoriska processer i kroppen. Om smärtan är närvarande under utförandet är det lämpligt att sluta och gå till urologen för diagnos och behandling.

Det är tillrådligt om blåsan är klar. Då prostatakörteln kommer att tryckas ner till anusen. I det här fallet kommer förfarandet att bli effektivare. Efter henne borde mannen urinera, så att hela hemligheten hos prostata som skilde sig under proceduren lämnades med urinen.

Hur hittar man det?

Du kan hitta en prostata genom att sätta ett finger i anuset ca 5 cm. Där kan du känna slutet av prostata. Det är lite som en skalad valnöt, precis som den har två halvor.

Hur man gör en prostata massage med ett finger korrekt?

Massage i prostata med ett finger - tekniken att utföra:

 1. Under proceduren ligger mannen på sin sida, benen måste böjas vid knäna och pressas till bröstet. Du kan också spendera den i knä-armbågspositionen.
 2. Analhål ska smörjas med kräm eller petroleumgel.
 3. Fingeren skrivs in på 5 cm.
 4. Den som utför terapeutisk massage bör hitta prostatakörteln.
 5. Massage består av rytmiska massörrörelser mot prostatakörteln.
 6. Hur man masserar prostata med ett finger Massering följer båda provernas halvor i sin tur. Ställ inte på prostata mycket, för att orsaka smärta.
 7. Massage ska vara rytmisk. Procedurens varaktighet bör vara från 30 till 60 sekunder.

Vad ska massagen sluta? Vad ska stå ut och varifrån?

Förfarandet slutar vanligen med sekretionen av prostata-sekretionens utsöndring. Denna hemlighet är en klar vätska. Isolering sker ur urinröret. Vanligtvis frigörs minst 4 droppar av utsöndring.

Då ska du urinera. Detta är nödvändigt för att säkerställa att urinen från urinröret är hela hemligheten.

Hur gör man själv?

Hur kan en man göra en prostata massage med sitt finger ensam? Självhållning blir mindre effektiv än om en annan person utför det.

Men det här alternativet är också möjligt:

 1. Förfarandet kan göras när du ligger i badet. Du kommer att vara mer avslappnad om du ligger i varmt vatten.
 2. Benen ska vara något placerade, placera fötterna på badets sidor.
 3. Analhål och finger bör smörjas med vaselin eller druvfröolja. Varje fettkräme kommer att göra.
 4. Fingeret sätts in i anuset på ett sådant sätt att det är möjligt att hitta prostatakörteln.
 5. Därefter bör du genomföra rytmiska rörelser mot prostatakörteln.

Procedurens varaktighet är också 30-60 sekunder.

slutsats

Massage i prostatakörteln är nödvändig för förebyggande och behandling av vissa sjukdomar. Oroa dig inte för detta förfarande, det borde vara smärtfritt. Med rätt avkoppling kommer det inga obehagliga förfaranden.

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

Än "finger" skiljer sig från andra metoder för prostata-massage

Massage i prostatakörteln görs för att förhindra sjukdomar i samband med detta organ. För att undvika infektion bör proceduren utföras med största försiktighet.

Förberedelser för förfarandet

Före proceduren ska patienten ges 1 liter vatten. Tack vare detta masseras järnet från två sidor. Också innan massagen görs är enema gjord för att rengöra tarmarna, eftersom direkt prostata massage görs genom anusen.

Efter att sessionen är över måste patienten tömma och desinfektion av alla urogenitala kanaler utförs, för vilken en speciell lösning används. Denna procedur har en dålig effekt på mikroorganets mikrofora och hormonella bakgrund. Därför ordinerar läkaren olika läkemedel, vanligtvis baserade på örter.

Vad är massage för?

Fingermassage påverkar körteln, i samband med denna exponering expanderar blodkärlen. Som ni vet har blod olika fördelaktiga substanser, vilket hjälper till att påskynda ämnesomsättningen i denna kropp. Förutom syre och användbara element, blod bär medicinska ämnen, så absorberas de snabbare i prostata. Medicinska ämnen aktiverar i sin tur infektioner, vilket gör dem mer mottagliga för antibiotika.

Massage hjälper till att rensa kanalerna, också på grund av att det finns ett utflöde av utsöndring och svullnad avlägsnas. Efter proceduren upplever patienten mycket mindre smärta.

Om patienten lider av prostataadenom rekommenderas inte denna procedur, men i vissa fall utförs det fortfarande. I detta fall masseras detta organ så att det inte finns några expansioner av kärlen, och följaktligen är adenomen lika stor. Om patienten lider av akut inflammation i prostatakörteln, är denna procedur kontraindicerad, eftersom risken för infektion överföres till andra organ.

Teknik av förfarandet

För att slappna av i musklerna ska patienten uppta knä-armbågens position och ligga på höger sida, om så önskas kan du ta lugnande medel.

Den som ska massera bör smörja pekfingret med en fet kräm, helst vaselin, medan handen ska vara i en gummihandske. Därefter måste han fästa prostatens gränser. Då ska pekfingret införas i anuset på 5 cm och börja massera. Du måste stryka från toppen ner, och du kan också göra lätt tryck.

Under proceduren bör patienten inte uppleva någon smärta. Efter att två sessioner har passerat måste du lägga till lätt tryck på sträckningen. Sessionen själv ska gå i två minuter. Kursen består av 10-12 procedurer, mellan vilka en dag måste passera.

Hårdvara massage

Att genomföra massage med hjälp av apparater bidrar till att återställa blodcirkulationen i detta organ, och eliminerar också den inflammatoriska hemligheten.

Enheten TURBROPOST verkar på prostatakörteln med tryckluft, sessionen varar i 5 minuter. Luft går genom röret, vilket sätts in i anuset. Sessionen hålls med små pauser, och patienten upplever ingen smärta.

ANDROGIN-enheten arbetar med principen om elektro-lasermagnetoterapi. Prostatakörteln masseras av strömmar som främjar regenerering, ökar immuniteten och lindrar också inflammation. Tack vare det förfarande som utförs av detta läkemedel normaliseras blodcirkulationen, och effektiviteten i prostatakörteln ökar också.

INTRATONE - den här enheten används när behandlingen slutar. Det används när slutna purulenta processer har stoppats av dränering. Anordningen används vid akuta former av sjukdomen, när patienten har cikatriska och dystrofa skador. Apparaten kombinerar transuretral dränering och pnevovibromassazher.

Apparater YAROVIT hjälper till att lindra inflammation i prostata med hjälp av laserstrålning, magnetfält och elektriska impulser. De förfaranden som utförs av denna enhet kommer att bidra till att bli av med patologiska förändringar i prostata i alla steg.

Nyligen började specialister erbjuda behandling med hjälp av mikrovågsugn. Under förfarandet påverkas järnvågor av elektromagnetiska vågor från 1 mm till 1 m. Denna behandling lindrar inte bara smärta, stoppar inflammationsprocessen, men påverkar också hela kroppen.

Utför proceduren hemma

En massage som utförs hemma bör göras mycket noga med alla antiseptiska åtgärder som vidtagits. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till alla rekommendationer från specialister.

För att maximalt försämra detta organ, utförs en hydromassage. För vilken du behöver:

 • rengör ändtarmen genom avdunstning
 • Använda en gummipärr för att injicera 500 ml kamomillbuljong, du måste göra detta 20 minuter efter emmen;
 • Volymen av buljongen bör justeras så att den befinner sig i tjocktarmen i 30 minuter;
 • För att öka den antiinflammatoriska effekten kan du lägga till mangan (1: 1000);
  Kursen består av 12 rutiner.

Du kan också göra en indirekt massage. För att göra detta måste du massera skrotet och samtidigt rytmiskt komma ihop musklerna i anusen. Denna procedur hjälper till att förbättra blodflödet runt prostatakörteln.

Denna procedur är kontraindicerad om patienten har någon testikulär sjukdom. Efter sessionen rekommenderas att hålla ett litet gym. För att göra detta måste du klättra uppför trappan flera gånger, och du måste passera så många steg som möjligt. Sådana övningar bidrar till avlägsnandet av stillastående effekt i detta organ.

Om massagen utförs hemma behöver patienten ligga i ett bad med varmt vatten, medan benen ska ligga på badets sidoväggar. Före proceduren är det nödvändigt att rengöra tarmarna och dricka en liter vatten. Utföringsproceduren, det är nödvändigt att titta på att naglar eller naglar på fingrarna har skurits.

Fingeret sätts in i anuset, där du behöver känna för ett litet tuberkul, vilket är prostatakörteln. Därefter ska du enkelt stroke eller trycka på prostatakörteln. Vid härdning av prostata är det nödvändigt att öka trycket kraftigt.

Sessionen borde vara 1-1,5 minuter, massagen ska vara klar med en stift på sekretionsspåret. Det är också nödvändigt att tömma blåsan, eftersom en hemlighet ackumuleras under massagen i de urogenitala kanalerna. Efter proceduren kan patienten känna en liten brännande känsla i urinröret, men detta kommer snart att passera.

Massor av prostata har en positiv effekt på detta organ, eftersom det förbättrar blodcirkulationen och visar också hemligheten i vilken patogena infektioner finns. Hälsan hos prostatan främjar ett mer långvarigt samlag, och känslorna under orgasmen blir mer levande. Även det dåliga tillståndet i prostata körteln kan leda till allvarlig sjukdom.

Fingermassage i prostata

Finger prostata massage - terapeutiska och diagnostiska proceduren som är mekanisk påverkan på prostatakörteln läkaren finger förs in i patientens anus. Kärnan i manipulation är i aktiveringen av prostats nervändar, vilket bidrar till att stimulera frisättningen av prostatakörtelns inflammerade och stillastående utsöndring.

Prostatamassage kan användas både för diagnostiska ändamål för insamling av material (prostatsekretion) och för behandling av följande patologiska tillstånd och störningar:

 • Atoni av prostata;
 • Kronisk prostatit;
 • Kränkningsförmåga
 • Patologier av seminala vesiklar;
 • Infertilitet, som härrör från prostatit.

Det rekommenderas inte att göra massage ensam, eftersom bristen på speciell kunskap och färdigheter kan leda till allvarliga konsekvenser. Massa av prostata körteln ska utföras av en urolog eller andrologist.

Effekt av prostata massage

Prostatamassage är en effektiv och effektiv metod för terapeutisk påverkan som hjälper till att hantera olika former av prostatit. Rektal påverkan på prostatan främjar expansion av blodkärl, vilket leder till normalisering av lymfo- och blodflöde samt stimulering av reducerande processer i körteln. Dessutom förbättrar blodflödet snabbt penetration, spridning och enhetlig fördelning av läkemedel.

En av fördelarna med rektalmassage kommer att vara en ökning av intaget av syre och näringsämnen i körtelvävnaden, vilket också har en gynnsam effekt på accelerationen av återhämtningsprocesserna.

Isolering av den prostatiska hemligheten (saft), som uppstår på grund av massage, hjälper till att förhindra stagnation av prostata-sekretionens utsöndring. Det leder också till normalisering och en ökning av prostatas ton. Dessutom har specialister fastställt att utflödet av patogena mikroorganismer utförs med isolering av körteljuice. Detta är särskilt viktigt vid behandling av prostatit, eftersom det på detta sätt är möjligt att avsevärt förkorta varaktigheten av den terapeutiska effekten.

Också efter proceduren är det en signifikant förbättring av styrkan. Massage i prostata kan öka excitabilitetsgränsen för det ejaculatoriska centret och öka samlagets varaktighet. Massagebanan består av 8-10 sessioner, som utförs varannan dag. Efter femte proceduren observeras som regel gynnsamma resultat. För att konsolidera den uppnådda effekten och slutföra behandlingen, är det efter tre veckor rekommenderat att hålla en upprepad massageperiod.

Kontraindikationer mot prostata massage

För en effektiv och kompetent behandling med prostata massage, bör du känna till och ta hänsyn till inte bara fysiologiska plats, men patologi i prostata, liksom deras manifestationer. Liksom andra terapeutiska och terapeutiska tekniker har massagen av prostatakörteln dess kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • Förekomsten av bakteriell prostatit;
 • Kronisk inflammation i prostata;
 • Tuberkulosskador av organen i reproduktionssystemet, liksom tuberkulös prostatit i kronisk och akut form;
 • Onkologiska neoplasmer i prostatakörteln och närliggande organ
 • Utseendet av konkrement i prostata;
 • Sprickor i anuset;
 • Paraproctit, proctit;
 • Hemorrojder i akuta och kroniska akuta skeden;
 • Feverish stater.

Om någon av ovanstående kontraindikationer avslöjas hos patienten, kommer läkaren inte att föreskriva förfarandet. Massage i körteln bör endast utföras av en erfaren och kvalificerad läkare, eftersom analfabeter kan ge upphov till allvarliga konsekvenser.

Förbereder för en prostata-massage

Förfarandet för rektalmassage kräver förberedande förberedelse, som består i evakuering av tarmen strax före det kommande förfarandet. För att göra detta rekommenderas att man använder en vanlig enema med ett nytt avkok av kamomill. Man bör komma ihåg att lösningen ska ligga vid rumstemperatur. För att på bästa sätt skydda patienten från att komma in i tarmarna hos olika patogena virus och bakterier som orsakar tarm sjukdom, kan lösningen vara att lägga kaliumpermanganat. Efter rengöring av tarmen måste patienten hålla en grundig toalett med tvål och torka anusområdet.

Ett viktigt krav för att starta en prostata massage kommer att vara en fylld urinblåsa. I 30-40 minuter före det kommande förfarandet behöver en man dricka 800-1000 ml juice eller vanligt vatten. När du fyller urinblåsan är det ett tryck som möjliggör en tätt kontakt av masseringsfingeret med prostata-ytan.

Före massagen ska läkaren tvätta händerna noggrant, sätta på latexhandskar och smörja pekfingret med petroleumgel. Detta kommer avsevärt minska obehag och smärta vid injektionen av fingret.

Massage i prostatakörteln utförs rektalt av en läkare. Förfarandet kan också utföras hemma av en nära person, släkting eller fru, förutsatt att de erforderliga kvalifikationerna inom detta område erhålls. Självmassage hemma kan utföras först efter att ha hört en specialist, samtidigt som man observerar en viss försiktighet. I vissa situationer kan det orsaka irreparabel skada på patientens hälsa.

Teknik för att utföra massor av prostata

Sessionen för en prostata-massage kan utföras på flera ställen. Knä-armbågens position är en av huvudpositionerna, vilket anses vara det mest praktiska, både för läkaren och för patienten. Massagen kan också utföras stående, med torso av mannen lutad 90 grader, eller liggande på hans sida, med knäna fördes till bröstet.

Därefter går doktorn i den medicinska handsken, som tidigare smörts med ett specialverktyg, in i pekfingret i patientens anus (anus) och lokaliserar körteln. Först efter att ha studerat sin storlek, form, tillstånd och graden av ömhet fortsätter läkaren att massage.

Genom att sträcka, försiktiga rörelser, masserar doktorn först, sedan den andra delen av prostata. Samtidigt utförs massagebevegelser längs prostatakanalens väg till spåret. Initialt är trycket på körteln minimal, då ökas trycket gradvis. Det borde komma ihåg att prostata körteln enligt konsistensen kan vara tät och mjuk. När palpation av den täta körtelmassagen ska stärkas, mjuka försvagas. I slutet av massagen spenderar doktorn ett finger på insidan av kardans centrala spår från insidan utåt.

Massera sädesblåsorna, som är belägna vid änden av prostatan kan leda till partiell penetration av spermier kanaler i prostata. Tidig avlägsnande av sämre vätska är av särskild betydelse, så patienten, om nödvändigt, borde kunna tömma blåsan. Detta förhindrar bildandet av eventuell stagnation i körteln.

Om proceduren utförs korrekt ska patienten inte ha smärta. Det kan finnas ett litet obehag, vilket oftast är förknippat med den psykologiska aspekten. I fall där massage orsakar smärtsamma känslor kan läkaren försvaga depressionskraften, stoppa proceduren eller skicka patienten till en ytterligare undersökning för att bestämma orsakerna till smärtan.

Massagen varar från 1 till 2 minuter. I regel utförs proceduren för massage av prostata i 1-2 dagar. Antalet sessioner är 10-15 procedurer.

Fingerfläckmassage - effekt på aktiva punkter

Terapi av prostatit med hjälp av punktmassage i prostata är en av de ytterligare behandlingsmetoderna. Genom att trycka på vissa punkter i människokroppen kan du inte bara ha en avkopplande eller stimulerande effekt på olika system och organ utan också bota befintliga patologier. Därför utförs som regel akupressur i prostatakörteln efter arresteringen av den patologiska processen. Förfarandet syftar till att stabilisera patientens psykomotionella tillstånd och stärka genitala organens funktion i sjukdoms kroniska förlopp. Akupressur av prostata rekommenderas inte i närvaro av inflammatoriska processer och neoplasmer i körteln, såväl som patologier i mag-tarmkanalen.

Det är ganska svårt att göra en prostata massage till dig själv, det kan ta mer än en månad med praktiska övningar och träning. Därför, för hjälp, bör du kontakta en professionell läkare som känner till alla subtiliteter och specificeringar av massage. Med hjälp av speciella manuelle tekniker och tekniker kommer en kvalificerad specialist att genomföra en kvalitetsmassage som hjälper till med att bli av med olika patologier i prostata.

Ange dina uppgifter, och våra specialister kommer att kontakta dig och kontakta gratis om frågor som berör dig.

Massage i prostata

Massage i prostatakörteln hjälper till att bota eller förebygga prostatit. Gör massage av läkare för hand, med alla regler för aseptisk och antiseptisk för att utesluta infektion i prostatakörteln.

Massage i prostata

Orsaker till prostatit

Prostatit är kronisk och bakteriell. En frisk man kan utveckla prostatit med stillasittande livsstil, stillasittande arbete. Även prostatit orsakas av störningar av hormonell bakgrund, infektionssjukdomar i de urogenitala organen.

Tillämpad massage prostatakörtel med kronisk prostatit med frånvaro av tumörliknande och purulenta formationer. Kontraindicerad massage i närvaro av bakteriell prostatit hos män och tumörer.

Regelbundna ett minuters sessioner av prostatakörlning med 2-3 dagars raster förbättrar kroppens tillstånd hos män. Direkt fingermassage i prostatakörteln utförs samtidigt med administrering av antibiotika, eftersom patogena bakterier fortsätter att leva i den och passera in i den aktiva fasen. Genom att utföra massage påverkar antibiotika den patogena mikrofloran i prostatakörteln och människornas tillstånd när det gäller erektion förbättras.

Hur man förbereder sig på prostata massage

Huvudvillkoren för att utföra en prostatakörtel massage är en komplett urinblåsan, som i 2 timmar före sessionen dricker patienten upp till 1 liter vatten. Detta är nödvändigt för bilateral orgassmassage, eftersom prostatan kommer att masseras dessutom på blåsans vägg när du trycker på fingret på prostatakörteln.

Innan massagen är också nödvändig för att göra en enema för att rensa tarmarna från avföring - direktmassage av prostata körs genom anus.

Efter att massagen är över, tömmer patienten blåsan och desinficerar de urogenitala kanalerna med en speciell lösning. Förutom massage föreskriver läkaren läkemedel för växtbaserade preparat för skadliga effekter på prostatakörtelns patogena mikroflora, restaurering av organismens hormonella bakgrund och förbättring av immuniteten.

Syftet med prostata massage

Direkt prostata-massage i fingret med kronisk prostatit irriterar prostata vävnaden och dess receptorer. Detta bidrar till reflexutvidgningen av blodkärlen och tillströmningen av blod till prostata. Tillsammans med blod levereras syre och näringsämnen, därför biokemiska metaboliska processer accelereras och inflammation i körteln minskar. Med hjälp av utspädda blodkärl levererar blod mediciner till prostata vävnaderna obehindrade, så de absorberas bättre och aktiverar infektionspatogenerna, vilket ger dem känslighet mot antibiotika.

Med hjälp av massage, förbättrar fingret venöst och lymfatiskt utflöde, prostata-kanalerna expanderar och utflödet av den prostatiska sekretionen sker, ödemet avlägsnas och smärtan stoppas.
Med prostata adenom (godartad tumör) är massage inte föreskriven, men i undantagsfall utföra en lättfingermassage för att förbättra utflödet av utsöndring, ökning av ödemet, vilket inte orsakar expansion av blodkärl och adenomtillväxt. I närvaro av akuta inflammatoriska processer utförs prostata-massage inte för att undvika spridning av infektion genom blodkärl genom hela kroppen.

Teknik för att utföra en prostata massage med ett finger

Patienten tar en knä-armbågsställning eller ligger på höger sida för avslappning av muskler och bekväm massage. Om nödvändigt ges patienten en lugnande och avslappnande medicinering.

Innan sessionen ska läkaren känna prostata och bestämma dess gränser och konsistens, sätt sedan på handsken och smörj pekfingret på höger hand med petroleumgelé. Fingeret tränger in i anusens inre på ett avstånd av 5 cm (eller mindre) och börjar lätt stryka prostatens högra kant längs prostatkörtlarna: från topp till botten och från periferin till mitten. I detta fall ska patienten inte vara störd av obehagliga känslor och smärta. Efter två sessioner börjar läkaren lätt applicera tryck på körteln. Förfarandet varar 1,5-2 minuter med en kurs på 10-12 procedurer varannan dag.

Hårdvara metoder för att utföra prostata massage

Hårdmetallmetoden för behandling av prostatit med hjälp av olika enheter återställer tonen och bevarar prostatakörlens naturliga aktivitet, normaliserar blodcirkulationen, främjar eliminering av inflammatoriska utsöndringar.

Med hjälp av TURBROPOST-apparaten masseras prostatan med tryckluft i 5 minuter genom ett rör som sätts in i anuset. Massagen växlar med pauser, och det finns inga obehagliga känslor hos patienten.

Med hjälp av den inhemska sjukgymnastikapparaten ANDROGIN utförs massage genom elektro-lasermagneterapi. Prostata masseras med neurikliknande intensiva strömmar med en regenerativ, antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt. Elektrostimulering återställer aktiviteten hos det genitourära systemet, blodflödet aktiveras. Neurostimulering och magnetoterapi stimulerar ihop prostata musklerna.

Enheten INTRATON används i slutstadiet av behandling av prostatit. Det är nödvändigt efter rening av slutna purulenta processer med hjälp av dränering. Anordningen används i närvaro av svåra former av sjukdomen med speciellt uttalade cikatric-dystrofa förändringar i prostata. I detta fall kombinerad transuretral dränering och pneumovibrator.

Applicera terapeutisk apparat YAROVIT, komplicerat och intensivt påverka det patologiska området genom fyrvågig laserstrålning, ett konstant magnetfält och en elektrisk bipolär stimulerande impuls.

Den nyaste metoden för behandling av prostatit var enheten för mikrovågsterapi (CMV). Hårdvara massage utförs av påverkan av magnetiska svängningar. Vågor från 1 mm till 1 m långa har en fördelaktig effekt på hela organismen. Mikrovågsterapi är avsedd för lindring av smärta, inflammation och hyposepsit.

Prostatimassage hemma

Att utföra prostata massage i hemmet borde vara extremt försiktig med rekommendationer och kontraindikationer.

För en mild effekt på prostatakörteln utför en hydromassage i ett par timmar före sänggåendet:

 • Rening av ändtarmen med en lavemang
 • 15-20 minuter efter rening av tarmen införs 400-500 ml kamomillbuljong med en temperatur av 20-22 ° C med användning av en gummipäron.
 • Mängden vätska regleras så att den kan hållas i tjocktarmen i en halvtimme.
 • Stärka bubbelpoolens antimikrobiella egenskaper genom att lägga till buljongkamille kaliumpermanganat (1: 1000) eller furatsilina (1: 5000).
 • Genomförd för kursen - 10-12 massageprocedurer

För ändamålet med en noggrann medierad effekt på prostata utföres massor av pungen (testiklarna) oberoende av varandra tillsammans med en starkt vilande rytmisk sammandragning av musklerna kring anusen. En sådan massage är användbar för att utlösa neuroregulatoriska processer, förbättra blodflödet intill prostata och aktivera prostata själv. Massage i pungen och testiklarna utförs under tillstånd av frånvaro av deras sjukdomar. Efter att ha testat testiklarna är det användbart att utföra träningsövningar, klättra uppför trappan några steg. Detta kommer att lindra prostataens stagnerande effekt, särskilt med en stillasittande livsstil.

Självmassage med ett finger hemma utförs liggande i ett varmt bad i en position på baksidan, benen läggs på badets sidoväggar. Före massagen görs enema, tarmen töms och cirka en liter vatten är full. Du måste skära dina naglar på fingrarna och lägga på en medicinsk handske tillverkad av gummi, fett med petroleumgel eller fettkräme. Fingeret ska införas i kanten av prostatan, vars fibrösa käglar är på ett djup av ca 5 cm. Fingret trycks försiktigt på konen eller försiktigt ströms.

När konen härdar, är trycket något ökat. Det är omöjligt att tolerera smärtsamma förnimmelser. Förfarandet varar i 1-1,5 minuter. Avsluta massage med en stift på den centrala sulcusen till utsidan av utsöndringen. Det är också nödvändigt att tömma urinblåsan, eftersom det är ett resultat av massagen att produkterna i den inflammatoriska processen, tillsammans med hemligheten, går in i urinröret. Urin tvättar alla patologiska urladdningar från urinröret, och antiseptiska egenskaper hos urinen kommer att skydda prostata från ytterligare inflammation. Försvinnande känslor av att brinna i urinröret passerar snabbt, det finns lätthet i problemområdet.

Om det finns en purulent utsöndring i urinen rekommenderas inte en oberoende fingermassage, utan att konsultera en läkare.

slutsats: prostata massage är användbar - det frigör prostatakörteln från stillastående utsöndring, patogena bakterier med produkterna av deras vitala aktivitet. Detta förlänger varaktigheten av sexuell kontakt, ökar styrkan och blir mer levande och långvarig orgasm.

Hur man gör en prostata massage själv? Säker metod

Att genomföra prostata massage är ett viktigt terapeutiskt förfarande för de flesta män, eftersom det gör det möjligt att avsevärt förbättra blodtillförseln till prostata. Sådana massageförflyttningar kan utföras av fru eller tjej och hemma utan att besöka en specialist.

Ofta av män känner psykiskt obekväm hela massage, även om detta förfarande är extremt viktigt på grund av den högsta effektiviteten bland listan över helande metoder och förebyggande av akut och kronisk prostatit. I slutet av massagen är det en allvarlig ökning av sexuell förmåga, vilket gör sexuellt liv ljusare och mycket trevligare.

Förfarandet gör det möjligt att förbättra blodtillförseln i denna endokrina körtel, för att rengöra det drabbade organet från hemligheten, som kvarhålls i den. Om patologiska utsläpp inte avlägsnas i tid, kommer de att börja sönderfalla. Genom att genomföra en prostata-massage får kroppen genom mättnad med blod en stor mängd syre, nödvändiga ämnen, vilket väsentligt påskyndar återhämtningen av de drabbade cellerna. Mer om fördelarna och skadan av detta förfarande i artiklarna:

Försiktighetsåtgärder under prostata massage hemma

Att genomföra fingermassage av prostatan kan med framgång utföras hemma. För att säkerställa den största användbarheten av detta förfarande är det nödvändigt att komma ihåg följande villkor: det måste utföras väldigt mycket väldigt fint. Den som åtar sig att massera körteln bör vara extremt försiktig i varje rörelse. Under hela proceduren bör du försöka minimera eller utesluta psykiska chocker. Det är bättre att massera en fru eller en älskare, för att bara partnern kan göra det mest korrekt. Du kan också göra prostata massage själv, men du bör vara mycket försiktig.

Förberedelse för prostatanas massageprocedur

Maximal effektivitet vid slutet av proceduren garanteras endast med åtminstone en delvis fylld blåsan. Inuti det finns ett tryck som gör det möjligt att skapa en tät kontakt mellan fingret och prostata. Det bästa alternativet: drick ca 1 liter juice eller still vatten i 30-40 minuter före proceduren.

Det är självklart viktigt att följa hygienreglerna. Den som utför massage ska tvätta händerna noggrant och sedan sätta på latexhandskar. Fingeret, som kommer att utföra proceduren, smutsas med petroleumgel, vilket gör det möjligt att minimera obehag när det kommer in i tarmen.

Den första etappen av prostata massage

Patienten behöver ta en knä-armbågsställning, vilket ger ett avslappnat tillstånd i bäckensgolvsmusklerna. Denna position skapar optimala förutsättningar för körningens massage och garanterar tillgång till det endokrina organet.

Byta en specialist i prostata massage uppstår en person bakom patienten och börjar skriva in ett finger, vanligtvis ett pekfinger. Det är nödvändigt att genomföra rörelser väldigt noggrant, utan alltför stora ansträngningar. Patienten måste vänja sig vid införandet av fingret för att undvika ytterligare obehagliga känslor.

När fingret sätts in i slutet är det nödvändigt att detektera prostatakörteln direkt. Organs botten är vanligtvis avlägsnat från änden av ändtarmen med 5 centimeter. Det är ganska snabbt, eftersom strykjärnet är en tät formning av en form som liknar en mutter. Vidare är det möjligt att fokusera på kroppsstorlek: Den genomsnittliga längden av prostata - 4-4,5 cm, bredd - 3,5 cm, tjocklek - 2-2,5 cm.

Prostatakörteln är ett organ bestående av ett antal lobes av olika storlekar. Ungefärligt antal av dem - från 30 till 50 stycken. Det finns lobuler i botten av bindväv med många muskelfibrer. Utför proceduren får inte bara hitta järnet, och definiera konturerna av kroppen vid beröring, den ungefärliga storleken och tätheten konsistens. Var uppmärksam på patientens klagomål om smärta eller obehag.

Hur man masserar prostatakörteln

Experter rekommenderar att du börjar massagebevegelser från prostatens kant, och rör sig långsamt till spåret i orgelns mitt. För att flytta ett finger behövs det enbart på endokrina kanaler. Viktigt: Prostatens högra lob är inte lika känslig som den vänstra. Därför är det bättre att börja från höger sida, och först därefter starta vänster massage. Det viktigaste är att massageeffekten ska ligga på vardera delen av prostata, inklusive dess kanter. När du utför en massage, förutom de grundläggande rörelserna, kan du göra en noggrann och delikat sträckning av denna endokrina körtel i vertikal riktning.

När det börjar känna sig, kan prostata verka väldigt mjukt eller omvänt, för hårt. I det första fallet, med löst järn, är det nödvändigt att vara extremt försiktig. När det verkar väldigt solid, så har de ansträngningar som gjorts få möjlighet att stärka lite. Men även den förtätade endokrina körteln kräver exceptionellt smidiga och svaga fingerrörelser, vilket inte kommer att orsaka obehagliga känslor för patienten. Hur väl proceduren utförs, säger mannen själv: så, om det inte finns någon smärta, det kan anses välformad. Före slutet av massagen är det nödvändigt att trycka lätt på körteln i området av organets centrala fäste.

Självklart bör skada från partiell omdirigering av fröet i prostata-kanalerna minimeras. För att undvika stagnation i blåsan efter procedurens slut måste du tömma så snart som möjligt. Tidig utsöndring av spermier från urinröret är ett viktigt ögonblick efter massagen.

Hur man gör en prostata massage själv

Artikeln beskrev hur man gör det mesta av prostata massage - massage av den manliga prostatakörteln när det är bra, och när kan orsaka irreparabel skada, indikationer och kontraindikationer, avslutas med prostata Massage Se video.

Är prostata massage användbart?

Massage i prostata körteln är ömtålig.
Experternas åsikter är användbara om prostationsmassagen är ganska tvetydig. Det finns motståndare till denna metod, även om den överväldigande majoriteten av läkare känner igen sina fördelar.

Med tanke på att rätt massage alltid är användbar för något organ, och med tanke på vikten av denna speciella körtel för den manliga kroppen är användbarheten av prostata massage otvivelaktigt.

Varför prostata massage?

 • prostatan är befriad från stillastående utsöndring (långvarig avhållsamhet), patogena bakterier och produkter av deras aktivitet (med prostatit)
 • förlänger varaktigheten av samlag
 • ökar styrkan
 • kulminerade känslor av intimitet blir mer levande och varaktiga

Men innan du gör sin egen prostata massage alla rekommendationer bör noga beaktas och kontraindikationer, och framför allt att inte göra det alltför kraftigt, som i detta fall, kan orsaka blodförgiftning och i närvaro av prostatacancer, provocera utvecklingen i andra organ. Detta gäller direkt prostata massage med ett finger eller en speciell massageanordning.

Hur man gör en prostata massage

Det finns ett sätt att mjuka effekten på hankörteln. Detta är en hydromassage. Det är bättre att göra det på kvällen, innan du går och lägger dig, för ett par timmar.

Först är emmen renad. En kvart i timmen efter rening av tarmarna, med hjälp av ett päron, infördes ett avkok av kamomill rumstemperatur (400-500) gram.

Mängden avkok som skall administreras bör väljas utifrån känslor. Så, å ena sidan, vätskor ska räcka för att ge en lust "i stor", å andra sidan, det borde inte vara för mycket för att kunna hålla det i tarmarna i minst en halvtimme.

I kamillebuljongen, för att öka de antimikrobiella egenskaperna, tillsätt lite kaliumpermanganat i ett förhållande av 1: 10 000 till den totala volymen, liksom furatsilin i ett förhållande av 1: 5000.
Totalt måste 12 rutiner utföras.

Prostata Massage Kontraindikationer

Det finns en ännu mer försiktig medierad effekt på prostata. It massage pungen (testiklar) och viljemässiga rytmisk sammandragning av musklerna runt anus, vilket resulterar i en körning neyroregulyatornye processer, förbättrar blodflöde nära prostatan än ha en aktiverande effekt på prostatan själv.

Massage i pungen och testiklarna är ganska säker (naturligtvis, i frånvaro av testikulär sjukdom) kan användas för att förhindra många manliga sjukdomar.
Det finns till och med en rekommendation, för att upprätthålla styrkan, utföra en daglig massage i testiklarna, komprimera dem (inom rimliga gränser) och frigöra så många gånger som du är.

Men muskelträning är mer tidskrävande.
Det rekommenderas att utföra mellan 100 och 300 sådana skärningar tre gånger om dagen i en månad.

För förebyggande av prostatit är aerobics stegövningar användbara, även stegning av flera steg i trappan under lyftning kommer att ha en anmärkningsvärd avvikande effekt på prostata.
Detta gäller särskilt för män som leder en stillasittande livsstil av en eller annan anledning.

Hur gör prostasmassagen med ett finger

Framställning av Naglar bör nödvändigtvis kortvisa! Var noga med att skapa förutsättningar före proceduren så att du efter en massage kan "gå av på ett litet sätt" genast. Du kan dricka ett glas vatten före denna procedur. Detta är särskilt viktigt om du har prostatit. Faktum är att under utsöndringen utsöndras sekretionen tillsammans med produkterna i prostatakörtelns inflammatoriska process i urinröret. Urin med antiseptiska egenskaper avlägsnar dessa sekret från urinröret, vilket förhindrar spridningen av inflammatorisk process. Det andra förberedande ögonblicket är allmän avslappning. Det är bra att hålla en allmän avslappnande massage eller du kan värma upp musklerna i ett avkopplande bad.

uppträdande Det finns olika positioner i kroppen, vilket möjliggör självmassage av prostata. De mest enkelt utförda, ligger i badrummet, i varmt vatten, på din rygg, lägg fötterna på sidoväggarna.

Hur man groper en prostata

Det ska vara pekfingret smurt fettkräme och sakta in i anus hela vägen, gropa på ett djup av ca 5cm. något fibröst, pineal, det här är kanten av prostata.

Hur man masserar prostata

Fingret rör sig försiktigt på prostatakörteln från kanten (först till höger, sedan vänster) till mitten, sålunda som om man justerar prostatainnehållet till urinröret som hon griper. Styrkan av fingertrycket beror på din känsla och tillståndet hos prostata. Om järnet är mjukt sträckt, mjukt, försiktigt. Om det härdar (som det är glatt) kan du öka trycket. Sammanfattningsvis passerar vi längs det centrala spåret i utkörningsriktningen och skjuter "namassirovannoe" till utgången.

Under inga omständigheter tillåta inte akut smärta!

Obehagliga känslor kan vara ganska intensiva, om du har några inflammatoriska processer. I detta fall masseras det smärtsamma området noggrant och försiktigt. En tillräcklig varaktighet av kirtlens massage är ungefär en och en halv minut längre rekommenderas inte. Med urladdningens färg kan man anta i vilket tillstånd prostata är. Om fördelningen är vitt genomskinlig, är allt i ordning. Om det finns gula nyanser som indikerar en eventuell närvaro av pus i prostata, är det här en allvarlig anledning att besöka en specialistläkare omedelbart. I detta fall kan en självständig massage utan medicinsk övervakning vara hälsofarlig.

fullbordan Omedelbart efter massagen, besöka toaletten, skölj ur urinröret alla "namassirovannoe".
efterord Efter prostatens massage kan det känna sig känslan av spänning, eventuellt en lätt brinnande känsla i urinröret eller en liten svårighet att urinera. Dessa känslor bör passera tillräckligt snabbt, vilket ger en känsla av lätthet på en öm plats. Om bränningen, tråden förlängs eller sämre ökar det, det är tillrådligt att konsultera en läkare som dessutom kan ordinera medicinering och rekommendera att korrigera massagetekniken. Nedan i den sju minuters video i detalj och korrekt visat ett annat sätt

Stimulering av prostata med en massage maskin


Med svårigheten att utföra en massage i prostatakörteln med ditt finger kan du använda en prostata-massageapparat. Detta är särskilt lämpligt för stillastående prostatit och för förebyggande av prostata sjukdomar. Mer om detta i artikeln "Prostamassagerare".

Men innan du går in i "amatör" rekommenderar vi att du ser en specialist och vårdgivare.

Erfarenhet och feedback från våra läsare

Här kommer den mest intressanta upplevelsen av våra läsare att publiceras.

 • Vasily
  Mitt finger fungerade inte som det borde (jag förstod det inte, bara en del av prostata clung) bestämde sig för kardinalåtgärderna...

Jag köpte en morot ca 2 cm tjock och 13-15 cm lång, tvättad, skalade kanten, gjorde den rundad, tog på sig en kondom, smorde allt med vaselin och satt sakta in! När hela tjockleken av morot (2 cm) kommer in, de första 20-30 sekunderna av smärta (anus sträcks), sedan bara hålla det under en minut vid 3-4 cm fördjupade att vänja sig, när smärtan kommer att passera successivt skjuts fram och tillbaka rörelser, är det möjligt dra ut och smörj fortfarande, så att latexen glider genom kolon, när du känner att allt går smidigt utan friktion, kan du börja. Vi stack en morot för att se inte mindre än 10 (jag gjorde märken att fördjupa förståelsen om djupet) och leda kanten av morötter på prostatan massera det som ett finger (vet inte hur någon, och jag har en hel del juice varje gång), och sådana rörelser 10-15 från olika sidor av prostata, vänster, mitten, höger och glöm inte med dessa rörelser för att klämma upp analöppningen så mycket som möjligt, saften kommer att gå ut och ta bort all skit från prostata. Om du har BPH, eller det har sand (och det händer) då, naturligtvis, dessa mekaniska åtgärder kan vara värre att göra, och om det inte finns, är komplex med ljus, steroider och medicinering den bästa lösningen för behandling av prostatit!

1. Bär engångspolyolefinhandskar (storlek mindre än L, pack 100 st. Kostar 50 rubel) i båda händerna, smörj mittenfingrarna på båda händerna med vaselin. 2. Massage görs bäst när man sitter på toaletten, första finger av en hand en minut (inte längre fungerar - trött finger), sedan den andra... bättre ta ett djupt andetag samtidigt: är membran tryck ner tarmen och prostata och kontaktfingret maximum. 3. Vid slutet av massage, ta bort handskarna, vrida dem inifrån och ut - utan hygienproblem, visar det sig... Jag har tränat massage i flera månader, är effekten stor... Och om det faktum att många skriver om oförmåga att ta hand om sig själva, så det är mest sannolikt representanter samiznaetekakoy yrke... föreställ dig: du är en bilmekaniker - en dag kommer du att lära dig att alla förare har lärt sig att reparera sina bilar... --- (Notera från potencia-100.ru): Se nära handskar. Om de har en svets på dina fingrar, kom ihåg att de lätt kan skada den känsliga prostata slemhinnan..