Huvud
Förebyggande

Aspen bark med prostatit och prostata adenom

Barken av asp i prostatit och prostata adenom anses vara en av de bästa traditionella medicinerna. Adenom i prostata, liksom prostatit är vanliga manliga sjukdomar som inte kan ignoreras på grund av det faktum att i svåra fall av smärtsamma och svårbehandlade, förutom även de första symtomen snabbt tvingas söka hjälp från en läkare.

Aspen bark med prostatit

Aspenabark med prostatit bland metoder för icke-traditionell behandling har fått speciell popularitet på grund av dess unika och botande egenskaper. Kortfattat innehåller den ett stort utbud av användbara vitaminer, mineraler, mikro- och makroelement som hjälper den sjuka kroppen att klara sig så snabbt som möjligt med sjukdomen.

Dessutom innehåller den tanniner, bioflavonoider, sackaros, fruktos, laurinsyra, kaprinsyra och arakinsyra. Grund rika kompositionen asp har sådana terapeutiska egenskaper: antibakteriell, choleretic, febernedsättande, antiinflammatoriska.

Aspen bark med prostata adenom fann också sin applikation på grund av egenskapen att snabbt och effektivt eliminera de obehagliga symptomen i samband med sjukdomsförloppet. Aspenskorpa används inte bara som en del av folkmedicin, utan också bland metoder för traditionell medicin i läkemedelsammansättningen.

Behandling av prostata adenom med aspbark

Prostata adenom är glandulär vävnadshyperplasi i prostata. Mänets representativa kropp börjar växa och med godartade tumörer (i kirtlet) eller knölar uppträder. Oftast påverkar sjukdomen en man i åldern 40-50 år. Risk för sjukdom är att en förstorad prostata börjar trycka på urinröret, vilket är anledningen till att gå på toaletten blir svårt, eftersom urinering i samband obehag och starka försök.

Med prostata adenom, inte bara aspbark, utan även njurar, löv och skott kommer att hjälpa. Alla dessa komponenter används effektivt för terapi inom området för genitourära sjukdomar (cystit, prostatit, urininkontinens), inte bara med hyperplasi i prostatavävnaden. Det är bäst att välja barken, eftersom det finns mycket bra recept för dess användning i tillräckliga kvantiteter. Det kommer att mildra alla obehagliga symptom, stärka immuniteten, hjälpa till att lindra smärtan, kommer att ha en diuretisk effekt, vilket är mycket viktigt för adenom.

Att behandla adenom med folkmetoder är endast möjligt om den behandlande läkaren har tillåtit att använda dem. Från aspenbarken inom alternativmedicin används: extrakt, buljong och tinktur.

Bästa datum för att samla aspen bark från 20 april till början av sommaren

Samling av bark av asp

Om det behövs anläggningen snabbt, kan det köpas på apoteket, men helst skulle samlas i mitten av våren, eftersom detta är den mest användbara bark och kåda släpps vid denna tidpunkt. De bästa datumen för insamling är från 20 april till början av sommaren. Varje bark kommer att närma sig från en trädstam, och från unga grenar ska den enkelt avskalas med en skarp kniv. Vidare torkas alla tidigare uppsamlade i ugnen vid en temperatur av 40-60 grader. För bekvämligheten ska den skäras i stycken 3 - 4 cm i längd. Torka inte växten i solen, annars kommer alla användbara egenskaper att gå vilse. Hållbarhet - 3 år.

Tinktur av Aspenbark med prostata adenom

Huvudkomponenterna är barken på växten och vodka (den kan ersättas med alkohol). Det krävs i en liter burk att lägga ett jämnt lager av 200 gram asp och häll dem en halv liter vodka. Kanen är tätt täppt och innehållet infunderas på en kall, mörk plats i minst två veckor. Vid slutet av insisterningsperioden skakas banken bra. Ta drogen ska vara 20 droppar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Kursen ska ta minst tre månader.

Avkok i adenom

Buljongen är bra för att det kommer att bidra till att övervinna urininkontinens och smärtsamma känslor vid urinering. 100 gram askpen hälls med en liter varmt vatten och kokas över en liten eld i ca 10-15 minuter. Sedan kyles och blandas blandningen och filtreras. Den resulterande buljongen är berusad ett glas en dag före måltiden.

extrakt

Mer lämplig för att förbättra hälsan och stärka immuniteten i adenom, i stället för att eliminera obehag. Det kan köpas fritt i ett apotek i form av droppar. Du måste dricka 10-20 droppar 3 gånger dagligen, före måltid. Inträdesförloppet varar minst två månader.

100 gram asp pour liter varmt vatten, för att hålla en liten värme i ca 15 minuter, kyles den och filtreras, att dricka ett glas om dagen före måltid

Aspen bark med prostatit

När prostata körs upp, förekommer prostatit. På grund av den inflammatoriska processen ökar det sjuka organet och pressar på urinröret, vilket orsakar allvarligt obehag. Behandling av prostatit innebär ofta att ta aspirinbaserade läkemedel för att underlätta ditt välbefinnande och eliminera obehagliga symptom.

Barken av asp är mest effektiv för prostatit i komplex behandling. Faktum är att den vanligaste orsaken till inflammation är en bakteriell lesion som har kommit in i orgeln genom blod, lymf eller sexuell kontakt. Ofta förekommer prostatit som en komplikation efter en tidigare allvarlig infektionssjukdom (STD, tonsillit, bronkit, lunginflammation). Därför måste förutom traditionella behandlingsmetoder systemiskt antibiotika av ett brett spektrum av effekter nödvändigtvis tas.

Behandling av prostatit med asp

Aspenbuljonger kommer inte bara att underlätta sjukdomsförloppet utan också förbättra kroppens tillstånd på grund av att man tar tunga läkemedel. Ett par sätt att använda växten med prostatit:

 1. Ett glas kokande vatten hälls i 3 matskedar torr, hackad asp. Vidare kokas den resulterande blandningen på ett vattenbad under åtminstone en kvart i timmen. Du kan dricka tinkturen om en halvtimme efter tillagning i ett vattenbad.
 2. 100 gram bark males i en kaffekvarn till ett fint pulver. Därefter hälls pulvret i en halv liter behållare och hälls i 250 ml kokt vatten. Behållaren är tätt täppt och infunderad i 2 - 3 veckor på en mörk och sval plats. Vid slutet av perioden skakas vätskan i burken väl. Sedan ska blandningen filtreras och berusas på en matsked en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.

Slutsats - Aspen är effektiv för att eliminera de obehagliga symptomen på adenom och prostatit, men ersätter inte en fullständig behandling. Det är bäst att kombinera traditionella behandlingsmetoder med den huvudsakliga läkemedelsterapin.

Aspen bark med prostatit

Hittills finns det många sätt att behandla inflammation i prostata, och detta är inte förvånande, eftersom denna sjukdom uppträder hos varannan man. Segodian vi kommer att prata om hur apenbarken fungerar med prostatit och finns det en helande effekt på den?

Officiell medicin är i första hand, annars kan det inte vara, men du kan (och till och med behöver) alltid komplettera traditionell behandling med folkrecept. Självklart, om det är tillåtet av den behandlande läkaren. Behandlingen av prostatit med aspbark är sant eller en myt?

Användbara egenskaper och sammansättning av askbarken

I Ryssland trodde man att om du rör på ett träds bark, kommer alla sorger genast att falla undan, eftersom det har kraftfull energi. Det är sant, eller inte, att bestämma för alla på egen hand, men de medicinska egenskaperna hos aspskortexen är åtminstone utmanande, eftersom det innefattar:

 • Tanniner.
 • Arachin, beheninsyra, laurinsyra, Capric och aromatiska syror.
 • Fruktos, glukos och sackaros.
 • Phinolglykosider.

Tack vare dessa element, och har en positiv effekt på prostata. Tanniner kan läka skadade vävnadsställen och flavonoider bekämpar inflammatorisk process i orgeln. Och detta är precis vad en prostatitpatient behöver.

Hur behandlar asppenne inflammation i prostatakörteln?

Var noga med att följa råd från en läkare och använd inte denna metod för behandling av prostatit utan föregående samråd. Det kan också tilläggas att, i motsats till förväntningarna, kommer behandling av prostatit med aspbark inte att producera den önskade effekten om den inte kompletteras med läkemedelsbehandling.

Det är redan känt om den antiinflammatoriska egenskapen hos detta läkemedel, uppnådd genom underhåll av flavonoider. Men förutom detta har askpensten en sammandragande effekt, så att smärtan avtar.

Vid behandling av inflammation i prostatakörteln av kronisk kurs är läkemedel som ger en diuretisk effekt viktig. Detta är också kapabelt att spåra med prostatit. Således främjar det normaliseringen av urinprocessen, med undantag för möjligheten att bilda stagnerade fenomen och kämpa med de redan befintliga.

Och den sista - cortex minskar behandlingstiden för prostatit, om den ingår i komplexterapin av denna sjukdom. Det kan behandla sjukdomar i det genitourinära systemet, ofta åtföljd av inflammation i prostata.

I vilken form används aspenbark med prostatit?

Aspen bark för behandling av prostatit kan beredas i form av infusion eller avkok, som tas oralt eller genom douching.

Dessutom köps i ett apotek eller samlas in oberoende, kan barken sugas i sin helhet, eller göra det till ett pulver (i en kaffekvarn). I motsvarande grad appliceras barken en gång om dagen till 1/3 av en tesked.

Hur man förbereder en tinktur för behandling av prostatit?

 • Häll av vatten häll i en behållare med 50 g krossad bark och sätt i ett vattenbad.

Koka buljongen i en halvtimme, och insistera sedan fortfarande på 4 timmar. Förvaras i kylskåp. Den färdiga lösningen används som följer: 2 gånger om dagen för 2 matskedar i 15 dagar (medellång varaktighet, denna information bör kontrolleras med din läkare).

 • Ett glas vodka häller 100 g bark, som tidigare har strukits.

Blanda väl, stäng tätt med plastlock och låt stå i 14 dagar på en mörk, kall plats. När det tar 2 veckor måste du påkalla tinkturen. Ta 3 gånger om dagen före måltiden i 3 månader.

 • Torka barkkrossa, häll det i en behållare, häll 0,5 liter vatten och sätt i brand.

Koka buljong i 15 minuter, ta sedan bort pannan från värmen, låt den svalna något, dränera. Tillsätt det kokta vattnet till den totala volymen var en halv liter. Ingest. 3 r / dag för 20 droppar. Nödvändigt innan du äter.

 • Ta aspenbarken, krossa den.

Av det erhållna innehållet, ta 3 matskedar, häll i en kopp och häll ett glas kokande vatten. Sätt i ett vattenbad och låt det koka en kvart i timmen. När buljongen ska stå, och när den svalnar, kan du ta. Detta görs enligt följande: ¼ kopp före ätning. Den ungefärliga behandlingen är 4 månader.

Dosering och behandlingstiden kan variera beroende på personens individuella egenskaper. Det är också viktigt att överväga vilka förberedelser som föreskrevs vid komplex behandling av inflammation i körteln. Aspen bark i behandlingen av prostatit är ett utmärkt verktyg som förbättrar effekten av mediciner.

Aspen bark med prostatit

Utseendet av prostatit hos en man skapar inte bara ett stort besvär, men orsakar också störningar i urinering, pyelonefrit, utseendet på njursten och andra sjukdomar. Aspen bark med prostatit används i form av tinkturer, extrakt och buljonger, det ger en terapeutisk effekt på prostata hos en man. Det är möjligt att självständigt genomföra hembehandlingsbehandling för prostatit, om du vet hur man korrekt gör ett läkemedel.

De primära medicinska egenskaperna hos aspbarken

Sammansättningen av askbark innehåller många komponenter som ger helande egenskaper. Det innehåller dodecanoic, eicosanic och docosansyror. Även i det finns tanniner (tanniner), fenoglykosider, mineraler, harts, fruktos, eteriska oljor, karoten, aromatiska syror. Aspen bark med prostatit dödar patogener (bakterier, svampar, virus), underlättar manifestationen av sjukdomen.

Aspen bark har astringent, anti-pyretiska, anti-inflammatoriska och diuretiska egenskaper. Det kan fungera som ett botemedel mot inflammationer, febera tillstånd, cortex hjälper också till att lindra symptomen på reumatism och gikt.

Decoction av barken ökar aptiten och har en fördelaktig effekt på matsmältningssystemet. Du kan använda ett avkok för att släppa från ett mildt smärtssyndrom.

Tinkturer från asp ökar det allmänna välbefinnandet hos en person som lider av hemorrojder, olika typer av blåsor, dysenteri.

Hur man samlar barken korrekt?

Särskilt användbart kommer att vara barken samlad i mitten av april eller i maj, när saften rör sig från rötterna till grenarna (men njurarna har inte börjat svälla). Denna period löper från ca 15 april till 25 maj.

När du behandlar inflammatorisk process i prostatakörteln, kan du använda barken som tas från stammen och från de unga grenarna av asp. När barken samlas måste den nödvändigtvis torkas i en ugn vid en temperatur av 50-70 grader innan den skärs i bitar 4-5 cm i storlek.

Kategoriskt är det omöjligt att torka askbarken under direkt solljus: De flesta av dess fördelaktiga egenskaper kan försvinna. Förvara torkade råvaror bör inte vara mer än tre år.

Metoder för applicering

Broth: ta 100 gram torkad bark, tillsätt en liter kokande vatten. Inom femton minuter, laga den här blandningen på låg värme. Helt svalna. Den resulterande buljongspänningen och dricker 200 ml per dag i ungefär en halvtimme före varje måltid.

tinktur: För tillverkning är det nödvändigt att förbereda en halv liter alkohol eller vodka och 220-270 gram askbark. I en skål med en volym på 1 liter är barken förseglad kompakt och alkohol hälls. Lämna för att införa på kallt ställe i cirka fjorton dagar. Klar tinktur ska ta 15-25 droppar, häll i vattnet, tre till fyra gånger om dagen före varje måltid. Denna behandling av prostatit är en kurs i 3 månader.

extrahera: Det säljs i ett apotek. Oftast används detta läkemedel för att förbättra immunsystemet, vilket också har en betydande plats i inflammation i prostata. Du måste ta 20 droppar fyra gånger om dagen. Förloppet av sådan behandling varar i sextio dagar.

Barken får också tugga eller upplösas som godis godis. I detta fall tränger de härdande ämnena direkt in i kroppen. Dessutom, med en kaffekvarn, får man slipa askbarken och det erhållna pulvret får ta in en halv tesked om dagen.

Recept av Aspen cortex med prostatit

 1. 2 matskedar med askpinnar häller 2 koppar kokande vatten och läggs på ett mörkt ställe i 15-20 minuter. Infusion av stam. Ta hälften av glaset före varje måltid (3-4 gånger om dagen). För att förbättra smaken av infusionen kan du lägga till golvet i en sked full naturlig honung.
 2. 3 msk torr krossad askbark häll ett glas kokande vatten. Sätt blandningen i ett vattenbad och koka i 15 minuter. (Du kan använda en lätt eld.) Infusera blandningen i 20 minuter tills den svalnar helt. Att använda infusion från bark av asp på en tredjedel av glaset i dag före måltid.
 3. Tinktur från bark av asp på vodka från prostatit: I 200 gram alkohol lägger 100 gram bark, tätt stängd i en kruka, insistera 14 dagar. Då måste vätskan tömmas, pressas ut från barken. Tinktur läggs till 15-20 gram till vatten eller vodka, före måltider 3 gånger om dagen.
 4. I en liter kokande vatten tillsätt 50 gram bark, hålls i ett vattenbad i 30 minuter, insistera på 4 timmar, insvept i en filt. Ta 30 gram före måltider tre gånger om dagen i 1 månad.
 5. En matsked med råa råvaror i krossad form hälls med 2 glas varmt vatten, kokas i 15 minuter, infunderas i högst en timme. Buljongen filtreras, barken pressas ut, volymen bringas till den ursprungliga nivån av kokt vatten. Ta en tredjedel av glaset med honung 3 gånger om dagen.
 6. Med tillsatsen av Echinacea:

5 matsked bark hälls med 1 liter kokande vatten, dras i ett vattenbad i 20 minuter, insisterade på 3 timmar. Parallellt insisteras en sked echinacea i 2-3 timmar i en termosflaska. Vidare lagras båda infiltrera filter separat.

Ta ordningen: en timme efter att ha ätit, lägg i en tredjedel av glaset Echinacea en matsked av avkok av barken. Kursen är en och en halv månad. Håll alla buljonger och tinkturer i kylskåpet.

Kontra

Vi får inte glömma att de resurser som asp bark är närvarande starkt uttalad sammandragande egenskaper, så att folk som lider av kroniska tarmsjukdomar, förstoppning eller dysbios, bör de tas med försiktighet. Med individuell intolerans av komponenterna i avkok och infusioner kan allergier börja.

Aspen bark med prostatit: recept för behandling av prostatit

Prostatit är en mycket obehaglig lidande, vilket orsakar besvär för en man. För att avlägsna smärtan och lindra symtomen hjälper recepten av traditionell medicin på basis av aspbark. Vilka medicinska egenskaper är denna växt, och hur man besegrar sjukdomen, detta material.

Om prostatit kortfattat

Prostatit är den inflammatoriska processen hos manlig prostata (prostata). Detta är en av de viktigaste ytterligare komponenterna i det manliga reproduktionssystemet, som är ansvarigt för produktionen av könshormoner. Den ligger i den nedre delen under blåsan, runt urinväggen.

Prostata har inflammeras genom att öka i storlek och därmed utöva påtryckningar på det lilla bäckens organ. Denna process påverkar män 30-40 år gammal.

Det verkar under påverkan av många faktorer:

 1. Olika infektioner (sexuellt överförbara sjukdomar är särskilt farliga).
 2. Kroniska sjukdomar i nasofarynxen.
 3. Sjukdomar i gastrointestinala kroniska kroniska karaktär.
 4. Kroniska sjukdomar i urinvägarna.
 5. Intervention genom kirurgisk metod.
 6. Brist på rörlighet.
 7. Felaktig mat.
 8. Minskning av kroppens försvar (immunitet).
 9. Diabetes mellitus.
 10. Hypertensiv sjukdom.
 11. Skador på inre organ och mjuka vävnader.
 12. Alkoholmissbruk.
 13. Fetma.

Sjukdomen är av bakteriell och icke-bakteriell typ.

Bakteriell form av nDet verkar som ett resultat av infektion av patogena mikroorganismer som orsakar olika infektioner. Detta är en särskilt farlig typ, där en man har observerat allvarliga symptom (smärta i ljumsken, feber, hög feber).Such tillstånd kräver omedelbar sjukvårdande behandling för att undvika döden.

Inte en bakterieform går lättare och snabbare. Eftersom det utvecklas på grund av tillfälliga ledsagande faktorer.

Symptom på sjukdomen:

 1. Brott mot urinering.
 2. Syning av spasmer i underlivet.
 3. Smärta vid tömning och urinering.
 4. Frekventa resor till toaletten på natten.
 5. Förekomsten av blod och andra sekret i urinen.
 6. Ömhet i samlag.
 7. Brott mot erektion.

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av analgetikum (No-shpa, Analgin) liksom antiinflammatoriska läkemedel oumbärlig. Den här egenskapen ägs av askpengen, som på grund av dess sammansättning botar genitourinära infektioner väl.

Användbara egenskaper hos barken av aspträet

Aspenskiktet har speciella medicinska egenskaper. Den innehåller speciella ämnen - flavonoider, som eliminerar inflammatorisk process och stärker immunförsvaret. De hartsartade och garvningselementen har en sårläkningseffekt på de drabbade områdena av vävnaden.

Den mest effektiva är aspenbarken samlad på våren under utseendet av juice. För korrekt skörd av trä måste du observera ett antal enkla regler. Skär skiktet med en skarp kniv från unga spetsar eller från själva trädet. Skär i bitar och torka i ugnen vid en temperatur på 60 grader eller i skuggan på kartong.

Förvara råvaran i en mörk, kall plats, skyddad mot direkt solljus, eftersom detta minskar de användbara egenskaperna. Den torkade billet är lämplig för användning i 3 år.

Behandling av prostatitbark av asp i hemmet utförs i form av kokta tinkturer, buljonger, extrakt.

När du använder detta läkemedel måste du följa en diet för att påskynda återhämtningsprocessen.

Recepttinktur från aspenbarken

dekokt

En liter brant kokande vatten ger 100 g torr bark av asp och kokas på låg värme i 15 minuter. Blandningen kyles, filtreras genom cheesecloth eller sikt och tar 250 ml i en halvtimme innan man äter.

infusion

En matsked krossad bark häll ett glas kokande vatten och täck med ett lock. Infektera ungefär en halvtimme. Infusionsstam och ta i en kyld form.

tinktur

För att förbereda tinktur av askbarken på vodka från prostatit behöver du ingredienser: en halv liter vodka eller alkohol och 250 gram bark. I en kapacitet av mer än 1 liter är träskiktet tätt packat, fyllt med vodka. Insistera om 2 veckor. Ta 30 minuter före måltider i mängden 20 droppar, späd i vatten. Antagningens gång: 3 månader.

Behandla även prostatit och tinktur av asppinnar med tillsats av honung. Du kan regelbundet tugga barken eller använda den i form av krossat pulver 2-3 gånger om dagen.

extrakt

Detta läkemedel har en allmän förstärkningseffekt på immunitet, vilket är en av komponenterna i behandlingen av inflammation i prostata. Extrakt på basis av aspbark kan köpas på apoteket. Ta 20 droppar tre gånger om dagen i 2 månader.

Indikationer för användning

Den helande egenskapen hos asp cortex med prostatit är mångsidig.

På grund av dess sammansättning kan den inte ersättas vid behandling av många sjukdomar:

 1. Smittkoppor, tuberkulos, malaria, dysenteri, reumatism, blodinfektion (syfilis).
 2. Sjukdomar orsakade av parasitära maskar.
 3. Hemorrojder.
 4. Diabetes mellitus.
 5. Katarrhal- och lungsjukdomar (tonsillit, bronkit, lunginflammation).
 6. Genitourinära infektioner (cystit, urininkontinens).
 7. Sjukdomar i mag-tarmkanalen och gallblåsan.
 8. Tromboser.
 9. Hudsjukdomar (eksem, furunkulos, brännskador).

Kontra

Det finns vissa kontraindikationer i ansökan på grund av innehållet i de starkaste biologiskt aktiva tillsatserna. Särskild försiktighet måste vidtas för personer med förstoppning. I träslagets sammansättning finns garvningselement som har kraftiga sammandragande egenskaper som kan förvärra förstoppning.

Användningen av läkemedlet börjar med minimal dosering, efter reaktionen av kroppen. Om effekten är positiv kan du öka mängden av använda råmaterial.

Det är viktigt att konsultera en läkare före användning, eftersom för varje patient väljs vissa läkemedel utvalda enligt sjukdomsstadiet.

Instruktioner för användning

Dekoktioner och tinkturer gäller i mängden två matskedar tre gånger om dagen i en halvtimme innan de äts.

En tesked tinktur på alkohol späds med 50 ml vatten, taget enligt samma regel.

Den maximala varaktigheten av behandlingen är 30 dagar, då kan du avbryta mottagningen i två veckor och fortsätt sedan igen.

recensioner

Tack vare en alkoholtinktur baserad på asp, blev jag av med inflammation i prostatakörteln, från de obehagliga upplevelserna.

Vladimir, 45 år, Minsk

Efter att ha provat många läkemedel föredrar jag extrakt av asp. Detta läkemedel förstärkte mitt immunförsvar och botade prostata.

Ilya, 31, staden Molodechno

Jag vill ge råd till alla män som lider av prostatainflammation, folkrecept från prostatit från asppenna, är mycket effektiva för att bekämpa prostata. Efter kursen suckade jag lugnt och enkelt.

Grigory, 40, Brest

Prostatiten fångades oväntat, det fanns outhärdliga skärsår i perineum, vilket förhindrade normal urinering. En vän rådde mig att tugga bitar av bark och läsa sedan andra recept. Efter behandlingstiden sänkte prostata.

Valentin, 38 år gammal

slutsats

Läkningsegenskaperna hos barken av aspträet är ovärderliga. Extraktet från denna växt behandlar små tumörer. Användningen av askbark för medicinska ändamål har den bästa läkande effekten vid användning i kombination med antibiotika.

Ett sådant integrerat tillvägagångssätt kommer att lindra prostatit under lång tid. Innan du använder, kontakta en urolog.

Hur man behandlar prostatit med en tinktur av Aspenbark hemma: recept och rekommendationer

Människor visste om de helande egenskaperna hos Askens bark från antiken. Detta ädla träd ger stor nytta för människan.

Dess rotsystem går djupt in i jorden, ackumulerande ämnen från jordens djup. Särskilt populär har alltid varit apendekok och infusioner vid behandling av manliga sjukdomar såsom prostatit.

Aspen bark: medicinska egenskaper med prostatit

Det är svårt att underskatta de medicinska egenskaperna som besittas av apendekok. De har en bakteriedödande effekt, lindrar smärta och inflammation, stärker immuniteten, normaliserar reproduktiv funktion hos män.

Man bör komma ihåg att folkläkemedel inte bör ersätta den huvudsakliga drogterapin som föreskrivs av den behandlande läkaren.

De är inte heller lämpliga för behandling av den akuta formen av sjukdomen eftersom de inte har en omedelbar terapeutisk effekt.

De måste tas regelbundet, alltid följa hela kursen.

Sammansättning och egenskaper

Produkten innehåller många helande ingredienser som är oumbärliga för människors hälsa:

 1. Vegetabiliska tanniner, som positivt påverkar det manliga reproduktionssystemet, lindrar den inflammatoriska processen, stärker hälsan. Dessa komponenter kan också läka skadade vävnadsställen.
 2. Fenologlikozidy, som besitter anti-inflammatorisk, kramplösande, urindrivande, sammandragande, tonic egenskaper, och har även en desinficerande verkan på njurar och urinblåsa.
 3. Glukos är en energikälla och näringsämnen.
 4. Olika typer av syror (arachino, behenic, lauric, capric) - är inblandade i olika kemiska processer som förekommer i människokroppen.

Folk recept

Recept av olika tinkturer från barken av asp från prostatituppsättning. Nedan kommer vi att bekanta sig med det mest effektiva.

Många bönder använde bark fräscha, upplösande eller tuggar i munnen. Det är emellertid föredraget att använda det i form av infusioner, avkok eller alkoholtinkturer, vilka recept vi kommer att överväga.

Alkoholtinktur

Tinktur av bark av asp på vodka kommer att vara användbar inte bara för prostatit. Detta läkemedel tjänar som ett bra komplement till behandlingen av prostata adenom, uretrit, cystit.

Beredningsordningen:

Ingredienser: 100 gram krossad bark och ett glas vodka.

 • Ta en glasburk med en volym på 0,5 liter, häll i askpulver, häll vodka och blanda noggrant.
 • Stäng behållaren med lock och sätt det på en mörk, sval plats i 2 veckor. Från tid till annan är det önskvärt att rörma vätskan i burken.
 • När läkemedlet är klart måste det filtreras och hällas i en ampull.
 • Förvara med locket stängd i kylskåpet.

Hur tar man det?

Tinkturen är full på 20 droppar tre gånger om dagen före måltiden, innan den löses upp i 1/4 kopp kokt vatten.

Behandlingstiden är från 2 till 3 månader. Vid behov, efter 6-12 månader, upprepa kursen.

dekokt

Denna lösning kommer också att vara användbar vid behandling av blåsans sjukdomar. I Ryssland användes det för att förebygga gastrit, förkylning och till och med skörbjul.

Beredningsordningen:

Ingredienser: Jordskorpa och vatten.

 • Häll 500 ml vatten i en emaljgryta, lägg den på elden och koka den.
 • Lägg till 45 gram krossade grönsaksråvaror, blanda noggrant och koka tills vattnet kokar ut till 40-50%.
 • Stäng sedan av plattan, sätt panelen av plattan och vänta tills buljongen svalnar.
 • Filtrera, häll i en glasbehållare och rengör för förvaring i kylskåp.
 • Vissa förbereder buljongen inte på öppen eld, men på ett vattenbad i 20-30 minuter.

Hur tar man det?

Läkemedlet rekommenderas att ta tre gånger om dagen för 70-80 ml före måltid. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv sked honung eller socker till den. Varaktigheten av behandlingen är 2-3 månader.

infusion

På infusionsläkarnas helande egenskaper är inte sämre än buljongen, men den förbereds lättare och snabbare.

Beredningsordningen:

Komponenter: Aspenbark och vatten.

 • Vi tar en termos i volymen 0,5-1 liter. Vi sätter i en matsked krossad råmaterial och häll 500 ml kokande vatten.
 • Låt stå i 12 timmar och filtrera.

Hur tar man det?

Den första delen av den färdiga produkten ska konsumeras på morgonen före frukost och den andra - på kvällen före sänggåendet.

OBS! Försök att förbereda läkemedlet från kvällen, så att det på morgonen kan tas i en frisk, varm form.

Hur man förbereder

För att behandlingen ska bli effektivast är det viktigt att veta om korrekt beredning av råmaterial.

 • Det rekommenderas att skörda bark i början av våren. Vid denna tid väcker växten efter viloläge och rörelsen av saft börjar.
 • Endast unga friska träd är utvalda för insamling, tjockleken på stammen inte överstiger 8 cm.
 • För att skära av barken, längs omkretsen med en kniv, görs flera skåror med ett avstånd på ca 25-30 cm från varandra. Gör sedan ett ytterligare vertikalt snitt för varje sektion. Den här metoden hjälper dig att ta bort arbetsstycket noga från trädkroppen.
 • Det uppsamlade materialet torkas på en torr, mörk plats eller i ugnen vid en temperatur av 45-55 grader.
 • Billets kan lagras i upp till 2-3 år, men det är att föredra att använda dem fräscha.
 • Med vad är det möjligt att kombinera behandling?

  Traditionell medicin kan kombineras med andra mediciner och fysioterapiprocedurer, men efterhand ha rådfrågats med den behandlande läkaren.

  Under behandlingen rekommenderas patienter att ändra sin livsstil, hålla sig till rätt näring, motion och sport och ge upp dåliga vanor (om det finns några).

  Kokade dekoktioner och infusioner har en bra terapeutisk effekt.

  De lindrar patienternas tillstånd, lindrar inflammation och smärta, men kan bara användas som hjälpmedel i allmän behandling som ordinerats av den behandlande läkaren.

  Dessutom, med sjukdomens infektiösa karaktär, kommer folkets resultatmedel inte att medföra. Huvuddelen i detta fall kommer att vara antibakteriella läkemedel.

  Kontra

  Läkemedel från asp rekommenderas inte för användning:

  • Med kronisk förstoppning (på grund av det höga innehållet av tanniner).
  • Vid svåra kroniska gastrointestinala sjukdomar (gastrit, sår, kolit).
  • Med individuell intolerans eller allergi mot råmaterial.

  Naturmedel på barken av asp har en bra terapeutisk effekt vid behandling av prostatit. Kokta tinkturer och buljonger kommer att fungera som ett bra komplement till den grundläggande behandlingen av kronisk prostatit. I det här fallet rekommenderar experter att inte engagera sig i självmedicinering och rådfråga alltid en läkare innan dessa produkter används. Var frisk!

  Användbar video

  Du kan se behandlingen av prostatit med aspbark på video

  Aspen bark i behandlingen av prostatit

  Aspen är ett träd som växer på många länder, anpassat till olika klimatförhållanden.

  Aspen och folkmedicin

  Detta träd har länge ansetts inte bara ett troget sätt att eliminera häxor och häxor, men också ett läkemedel. Dessutom används i folkmedicin, spetsar, bark och löv - varje typ av råmaterial är avsett för behandling av en specifik sjukdom.

  Mycket effektiv aspen bark med prostatit - inflammation i prostata.

  Denna sjukdom utvecklas hos män i äldre ålder och kan uppträda både asymptomatiskt och med uttalad symtomatologi.

  Effektiviteten av behandling av prostatit med asp är beror på de här läkemedlets egenskaper.

  Varför är asp lämplig?

  Aspen bark innehåller ett stort antal flavonoider - ämnen som har en aktiv antiinflammatorisk effekt.

  Dessutom kan cortex vara användbar i både akuta och kroniska stadier av prostatit - det är viktigt att korrekt förbereda läkemedlet.

  Förutom antiinflammatoriska egenskaper har asp aspirerande egenskaper - det medför en bedövningseffekt och hartsartade ämnen som ingår i barken på trädet, främjar aktiv läkning av sår.

  Aspen bark har också en diuretik effekt - det är viktigt för kronisk inflammation i prostata körteln att normalisera urineringsprocessen och utesluta stillastående fenomen i blåsan.

  Obs! Aspenbarken kan användas för att behandla urinvägarnas patologier - det kommer till exempel att vara effektivt för cystitis.

  I sin tur följer cystitis nästan alltid utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Den terapeutiska effekten av aspenscortex kommer att vara komplex och därigenom förkorta behandlingstiden.

  När och hur man samlar in material

  Det är inte tillräckligt att hitta asp och hämta en bark för behandling av prostatit av akut och kronisk form - insamlingen av några medicinska råmaterial bör endast utföras under strikt bestämda perioder.

  Det rekommenderas att skörda aspencortex för behandling av inflammation i prostatakörteln på våren - från 20-25 april till 1 juni.

  Det är vid den här tiden att aktiv saprörelse börjar, så att du säkert kan klippa barken från unga trädgrenar eller från sin bagage.

  Det är bäst att göra det med en tunn, skarp kniv - perfekt kontorsarbetare.

  Ett tunt lager av bark skärs i plåtar av högst 60x60 och torkas i ugnen.

  Var uppmärksam: Det är strängt förbjudet att tillåta direkt solljus att falla på barken på aspen - under deras inflytande förloras alla medicinska egenskaper hos denna växt.

  Förvara den torkade barken av asp kan vara tillräckligt lång - upp till 3 år. Det är viktigt att observera lagringsläget: frånvaro av fukt och ljus och lufttemperaturen kan vara upp till +30 grader.

  För att inte slösa din tid på att leta efter en hälsosam aspar, lära sig reglerna för insamling och skörd av bark, kan du använda färdig produkt - asp bark genomförs i en torr pulverform i apotekskedjorna.

  På apotek kan du köpa aspenbark extrakt - det kan också användas som underlag för matlagning av medicinska tinkturer.

  Hur man behandlar prostatit med aspenbark

  För att behandla prostatit med aspenbark var verkligen effektiv bör du omedelbart eliminera kontraindikationer för att ta detta läkemedel:

  • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
  • struma;
  • tarmkolik
  • kronisk förstoppning.

  Faktum är att tanninerna i de presenterade råmaterialen kan provocera en förvärring av ovanstående patologier.

  Nästa steg i behandlingen av prostatit är den korrekta förberedelsen av avkoket från barken av asp.

  Proceduren är följande: Koka 100 gram torra råvaror i 1 liter vatten (koktid - 15 minuter), insistera på 2 timmar, stam.

  Ready-made buljong tas oralt i mängden 200 ml tre gånger om dagen i en halvtimme före måltid.

  Varaktigheten av behandlingen med avkolning av aspbark är minst 3 månader.

  Under denna tid kommer mannen bara att känna sig svag smärta (i vissa fall försvinner smärtsyndromet helt), problemet med frekvent urinering och ömhet i perinealområdet försvinner.

  Observera: avkok från barken av asp, som används för att behandla prostatit, stärker immunsystemet kraftigt - det fungerar som en förebyggande åtgärd av förekomst av prostatitrepp.

  Du kan förbereda och alkohol tinktur av bark av asp.

  Lägg ett lager torkt bark av asp (täck hela botten och gör ett lager av 5 cm) i en 500 ml burk och häll innehållet med alkohol eller vodka.

  Tinktur förvärvar läkningskraft endast efter 2 veckor och om den förvaras på en mörk, sval plats (optimalt - kylskåpsdörren).

  Efter 14 dagar skaka tinkturen noga, dränera och använd 20 droppar, spädda i ett glas vatten, tre gånger om dagen.

  Observera: För behandlingsperioden med alkoholtinktur av bark av asp, bör du vägra att köra fordonet och noggrant övervaka blodtrycksindikatorer.

  Behandling med avkok och alkoholtinktur av bark av asp bör inte vara längre än 30 dagar i rad. Då ska patienten genomgå en uppföljningskontroll med den behandlande läkaren, om det behövs, upprepa behandlingen, men inte tidigare än 10 dagar senare.

  Det maximala antalet kurser för tinktur av barkasp på alkohol är tre gånger om året, men alltid med avbrott.

  Också i apoteket kan du köpa färdig tinktur från barken av asp.

  Läkare känner igen effektiviteten av användningen av aspencortex vid behandling av akut och kronisk prostatit. Men det finns en liten förtydligande.

  Terapi bör utföras på ett komplicerat sätt: att ta mediciner från praastatit, utsedd av den behandlande läkaren, kan kombineras med användning av avkok eller tinktur. Du kan också använda andra folkmekanismer för behandling av prostatit.

  Varje vecka rekommenderas det att genomgå uppföljningsundersökningar. Förloppet eller återkomsten av den inflammatoriska processen i prostatakörteln hjälper till att rätta behandlingsregimen.

  Till exempel, att överge medicineringen och öka dosen / varaktigheten av behandlingstiden med avkok och tinktur.

  Tinktur av barken av asp i behandlingen av prostatit

  Prostatit orsakar mycket obehag i en människas liv. Därför började nyligen att ägna stor uppmärksamhet åt behandlingen av olika sjukdomar, inklusive prostatit, folkmetoder. Aspenbark anses vara ett effektivt läkemedel, vilket inte bara är en miljövänlig produkt utan också ett effektivt verktyg i kampen mot prostata sjukdom. Det rekommenderas om patienten har förhöjd kroppstemperatur, smärta i perineum, frekvent utstrålning och mörkning av urinen.

  Indikationer för användning

  I kampen mot prostatit rekommenderas att bättre utnyttja folkmedicin som är erkända som mest effektiva, särskilt asp. Denna naturliga läkemedel i sin komposition inkluderar syror såsom behensyra, lauriovaya, kaprinsyra, arakinsyra och aromatiska och tanniner, sackaros, fruktos, glukos. När det gäller påverkan av dessa ämnen är det bara positivt.

  Om det inte finns någon erfarenhet av att samla och skörda medicinska örter är det bättre att lita på phytoapoteken, där du hittar allt du behöver. Du kan också använda folk recept som hjälper till att göra en kvalitet och effektiv tinktur från barken av asp.

  Barken har en kraftfull antiinflammatorisk effekt.

  Hjälper vid behandling av prostatit i både akut och kronisk form.

  För att göra detta måste du ordentligt förbereda buljongen eller tinkturen. Innan användning, kontakta en specialist om dosering och användbarhetstid.

  Barken har också egenskaper som astringenter och diuretika. När det gäller den sammandragande egenskapen orsakas den av anestesi och främjar snabb och effektiv sårläkning.

  När det gäller vätskedrivande egenskaper, hjälper det med kronisk inflammation i prostatan, lindrar man från stagnation i urinblåsan, och normaliserar processen att kissa.

  Även användningen av bark rekommenderas för blåsor.

  För att behandla den inflammatoriska processen i prostatakörteln var effektiv, är det nödvändigt att vara uppmärksam på de kontraindikationer som anges vid applicering av cortex:

  1. Sjukdomar och inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen.
  2. Mikrobiell obalans i kroppen.
  3. Kramper buksmärtor som är förknippade med intensiv tarmkontraktion.
  4. Förstoppning med kronisk karaktär.

  Man bör komma ihåg att tinkturen hos barken innehåller tanniner, vilket kan ge upphov till ovannämnda biverkningar. Om tvivel som kommer att kunna förbereda en dekokt, tinktur av asp bark för behandling av prostatit, är det bäst att köpa en färdig produkt på apoteket, men innan du köper, läsa recensioner om produkten som erbjuds av varumärket.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Funktioner av användning

  Användningen beror på sjukdomsfasen. Oavsett vilka recept patienten väljer att använda vid behandlingen ska medicinen tas före måltid.

  Hur kan jag ta det med prostatit?

  • Tinktur av barken kan ta 1/3 kopp högst fyra gånger om dagen.
  • Tinktur tas tre gånger om dagen för 15 droppar.

  I vilket fall som helst beror dosen på styrkan och förfarandet för framställning av tinkturen. För att behandlingen ska gå bra, ignorerar du inte instruktionerna från specialisten och instruktionerna.

  • Också experter rekommenderar att tugga bark. Men först måste det torkas ordentligt, så att det inte förlorar sin helande egenskaper. Om du tvivlar på dina färdigheter hos herbalisten, kan du köpa den färdiga produkten i phytoapteke.

  Detta sätt att konsumera bidrar till att eteriska oljor tränger in i människans kropp.

  • Det rekommenderas att ta ett pulver, berett från bark med 1/3 tsk. per dag. Måste dricka med vatten. Förtorkad och slipades sedan på en kaffekvarn.

  Tvivla inte på effektiviteten av denna metod, eftersom den länge har bevisats.

  Folk recept

  Det finns många olika recept för beredning av aspbark, men vi kommer att överväga de mest effektiva och populära:

  1. Tinktur från bark av asp (alternativ 1). Förberedelse: 3st. l. Pulver från barken är det nödvändigt att hälla 250 ml kokande vatten. Det erhållna innehållet lämnas i 10-15 minuter i ett vattenbad. Använd detta verktyg rekommenderas inte tidigare än 20-25 minuter efter avstängning från ett vattenbad.
  2. Tinktur från bark av asp (alternativ 2). 3st. l. Aspen kor bör hällas i 250 ml kokande vatten. Koka det resulterande innehållet på en liten eld i högst 17 minuter. Låt det brygga i 20 minuter..
  3. Tinktur från bark av asp (alternativ 3). Från 100 g torkad bark av asp är det nödvändigt att göra ett pulver med en kaffekvarn. Därefter hälles den resulterande massan i en 0,5 liter burk och hälles i 250 ml vatten. Vi stänger burken med ett tätt lock och låt det brygga i 14 dagar. Efter infusionen är klar filtreras den och tas.

  Alla recept är tidtestade, och om de lagas rätt, kommer de definitivt att hjälpa till vid behandling av prostatit. Innan du använder, ta hänsyn till komponentens egen tolerans och var noga med att rådgöra med din läkare om dosering och timing för att ta folkmedicinen.

  Aspen bark läkning egenskaper med prostatit

  Problemet med prostatit bekymrar många män, men inte alla kan vända sig till läkare för hjälp, eftersom de anser att deras sjukdom är för delikat för diskussion. Symtom på prostatit försämrar livskvaliteten, påverkar både en fysisk och psykologisk tillstånd.

  För att stoppa sjukdomen i ett tidigt skede av sin utveckling, för att förhindra alla typer av komplikationer, bör behandlingen utföras vid de första manifestationer. Den farmakologiska marknaden erbjuder ett brett utbud av läkemedel för behandling av prostatit, men med tanke på det stora antalet kontraindikationer, negativa defekter, många letar efter en säker och beprövade verktyg, så vänder sig till traditionell medicin.

  En aspenbark anses vara ett effektivt, säkert och beprövat medel, vars egenskaper tillåter behandling av inte bara prostatit, men också andra sjukdomar i det genitourära systemet. Askbarken kan användas för medicinska och förebyggande ändamål såväl som i kombination med medicinska preparat. Användningen av askmaskler hemma kommer att lindra inflammation, lindra symtomen på prostatit.

  I folkmedicinen, används ofta som bark och blad, knoppar av asp, men för behandling av prostatit, är det bättre att använda bark, vars egenskaper bevisas av officiell medicin. Från aspenbarken kan du förbereda ett avkok, alkoholinfusion eller extrakt, som kan köpas på något apotek i staden.

  Användbara egenskaper hos askbarken

  Bark asp rik på deras kemiska sammansättning, som innehåller ett stort antal syror, av naturliga tanniner, fenolglikozidov, eteriska oljor, mineraler, karoten och andra komponenter, som tillsammans har en kraftfull anti-inflammatorisk, antibakteriella, kramplösande, diuretisk verkan. Användningen av detta naturligt ämne kan återställa arbetet i urogenitalsystemet, minskar inflammation, förbättra styrka, eliminera upprepning av inflammation i prostatakörteln. Tanniner har en uttalad helande effekt, stimulerar regenerering av vävnader, stärker och förbättrar det genitourära systemet.

  Aspeninfusion

  För att behandla prostatit använder man ofta en alkoholisk aspektavkok, som kan lagas hemma med rå asp, alkohol eller vodka. För att förbereda presenten behöver du: 0,5 liter. alkohol + 200 gr. torr krossad apsbark. Aspen bark hälls med alkohol, är fast igensatt och sätts på en mörk plats i 2 veckor. Efter övergångstiden applicerar infusionen till 20 droppar och lägger den till 50 mil vatten. Användningen av tinktur minskar symtomen på sjukdomen, minskar inflammation, normaliserar urinering.

  Aspenbuljong

  Om en person är intolerant mot alkohol kan askbarken användas för att förbereda en medicinsk buljong. Receptet är berett enligt följande: 100 gr. bark av asp, du måste hälla 1 liter kokande vatten, koka upp, ta bort från värme. Buljongen ska kylas, dräneras och tas 100 ml före måltid 3 gånger om dagen. En sådan avkokningsbrunn avlägsnar inflammation, normaliserar det genitourära systemet, lindrar smärta vid urinering.

  Extrakt av aspbark

  Extrakt av Aspenbark kan köpas på något apotek. Ta en lösning du behöver 15 droppar 3 gånger om dagen, i 2 månader. Användningen av extraktet gör det möjligt att hantera sexuella problem, öka styrkan, lindra inflammation och normalisera urinering.

  Andra recept

  För terapeutiska eller profylaktiska ändamål kan aspenbarken användas i torr form. För att göra detta är det tillräckligt att sätta en bit färsk råvaror i munnen och tugga.

  Från Aspenbarken kan du förbereda ett annat recept, men för det här måste du använda termos. För matlagning måste du ta 50 gr. råvaror, somna i en termos, häll kokande vatten. Modig i 6 timmar. Ta 100 mil 2 gånger om dagen.

  Det finns andra recept som använder aspenbark, som kan förberedas hemma, men förutom det här verktyget kan du använda andra naturliga recept för behandling av prostatit. Ett bra resultat kan erhållas genom användning av lökskal, som ofta används av folkmedicin för att behandla många sjukdomar. Matlagning recept för behandling av prostatit lök skinn kan vara följande: ett glas rå lök behöver skölj med kallt vatten, socker och 1 liter vatten, sätta på en liten eld, täck över och låt koka upp. Stam och ta 2 gånger om dagen för 50 mil. I det beredda receptet kan du lägga till honung, vilket kommer att stärka verkningen av buljongen. Förloppet av sådan behandling är 1 månad efter en paus på 10 dagar och fortsätter att ta emot.

  Behandla prostatitlökskal bör kombineras med andra medel, först då kan du vänta på en positiv prognos för behandling.

  Ett annat recept för behandling av prostata sjukdomar. Du behöver lökskalor - 2 msk. + 50gr. hasselskal. Båda ingredienserna måste hällas med kokande vatten, släckas, i 50 minuter, insistera på 5 timmar, dränera. Ta en färdigbuljong bör vara 50 ml 2 gånger om dagen i 21 dagar.

  Det finns andra recept som används allmänt av folkmedicin, men i alla fall är det nödvändigt att behandla prostatit fullständigt och endast under överinseende av en läkare. Lök skal, som barken av asp bidra till att minska inflammation och minska symtomen av sjukdomen, men om sjukdomen har en smittsam ursprung eller man började behandling för sent, inte kan vara utan medicinsk behandling. Tidig profylax av prostatit eller tidigare behandling kommer att bidra till att förhindra alla slags komplikationer och därmed rädda människors hälsa.