Huvud
Symptom

Behandling och orsaker till prostatit hos män

Om vi ​​ändrar begreppet Achilleshäl till sexuella sfären av representanter för den starka halvan av mänskligheten, kommer dess roll att spelas av prostatakörteln. En akut eller kronisk form av inflammation är alltid ett hot mot hälsan, och orsakerna till prostatit hos män är så olika att det inte är lätt att behandla en sjukdom. Även med medicinens prestationer är urogenital patologi fortfarande en av de vanligaste, dessutom är sjukdomen "yngre". För att korrekt diagnostisera det måste du veta vad som orsakar prostatit.

Vad är prostatit?

Termen som används för att hänvisa till en exceptionell manlig åkomma är baserad på två begrepp: prostata (från latinska "prostata") och det är (från latinska "inflammation"). Prostatit är en andrologisk patologi i form av en inflammatorisk process i prostatakörteln. Av ett antal anledningar slutar det "andra hjärtat" i manliga kroppen att klara sina funktioner och hotar utseendet på sådana obehagliga fenomen som suppuration, förlust av libido, ejakulation, infertilitet.

Vad orsakar prostatit hos män?

Ålder ingår inte i listan över faktorer som är orsakerna till patologins utseende hos män. Den faktiska statistiken är okänd, och de registrerade fallen, med hänsyn till den korrekta diagnosen, indikerar att cirka 35% av unga män mellan 30 och 40 år står inför en sådan diagnos. Andra orsaker till prostatit hos unga och mogna män anses vara viktigare och hotande:

 • infektioner (genitourinary, sexually överförda infektioner) eller tonsillit;
 • stillasittande livsstil;
 • nedsatt cirkulation (stagnation av venöst blod);
 • avbrutet samlag
 • långvarig abstinens
 • hypotermi;
 • hormonell obalans
 • förstoppning;
 • överätande;
 • konstant stress.

Unga män

Extremt aktivt sexliv, liksom långvarig avhållsamhet eller oregelbundet samlag, kan orsaka prostatit hos unga män. Förloppet av urologisk patologi i dem karakteriseras i akut form, och den vanligaste orsaken är en sexuellt överförd infektion. Gonorré, trichomoniasis, klamydia provoserar utseendet av akut prostatit hos unga män, läggs på eventuella strukturella störningar i prostata vävnaden.

Orsaker till kronisk prostatit hos män

Om framväxten av en akut form av urologisk patologi kan orsakas av bakterier och andra patogener av infektionsinflammation, är kroniska faktorer andra faktorer. Faren för en sådan variant av prostatit är en lång och ofta asymptomatisk förlopp av sjukdomen. Identifiera de karakteristiska tecknen kan inte omedelbart, och eftersom sjukdomen förvärras periodvis föredrar männen inte att kontakta en specialist. Den inflammatoriska processen fortsätter att utvecklas, och följande faktorer kan bidra till utseendet av kronisk prostatit:

 • lyft av vikter med full blåsan;
 • anatomiska störningar;
 • trauma;
 • bakteriell infektion av andra organ.

Orsaker till akut form

När infektionen genom de externa sexuella organen träder in i kroppen blir resultatet av bakteriens aktivitet inflammation i prostatakörteln. Den akuta processen är kliniskt uttalad, så med diagnosen prostatit har män sällan problem. För att undvika obehagliga känslor som kan påverka styrkan är det användbart att känna till huvudorsakerna som orsakar akut prostatit hos män, bland annat följande:

 • infektiösa patogener (streptokocker, stafylokocker, Trichomonas, klamydia, E. coli);
 • promiskuitet i sexuella relationer
 • användning av urinvägskatetern;
 • Instrumentintervention vid undersökning av urinrörsområdet
 • hypotermi;
 • stagnation, cirkulationsstörningar.

Infektiös inflammation

Av naturen är orsakerna till prostatit hos män olika, och de vanligaste - effekten av patogener. En typ av bakterier kan provocera utvecklingen av patologi efter sexuell kontakt, och den andra - för att främja uppkomsten av uretrit, pyelonefrit, cystitis. I prostata kommer patogenerna från urinröret eller ändtarmen. En tidig undersökning kan avslöja närvaron av klebsiella, enterokocker, trichomonader och andra bakterier som orsakar prostatit.

Stagnation i prostatakörteln

Denna typ av prostatit är vanligare hos mogna män, medan ungdomar blir sjuka oftare. Erkänna patologi är svårt, så över tiden förvärvar det en kronisk karaktär. Situationen förvärras av det faktum att symptomen på denna form av prostatit hos män kan vara frånvarande helt och hållet, och endast en brännande känsla i perineum, lätt smärta, strålar ut den inre sidan av låret efter en lång promenad kan indikera närvaron av icke-infektiösa urologiska patologi. Vilka faktorer orsakar stagnation av venöst blod i bäckenet?

De främsta orsakerna till prostatit hos män är:

 • stillasittande arbete;
 • Minimal aktivitet av sexuella relationer eller deras upphörande.
 • superkylning av bäckenorganen, hela organismen;
 • hormonella störningar;
 • inflammatoriska processer i genitourinary system, bäckenorgan, rektum;
 • varicosity och andra sjukdomar som är förknippade med brott mot utflödet av venöst blod
 • förstoppning.

Orsaken till stagnation av venöst blod och utsöndring, som leder till prostatit hos män, kan vara medfödda anomalier. En störning i körkroppens struktur kan minska libido eller leda till hämning av sexuell aktivitet. Särskilda hormoner som är ansvariga för erektion, produceras i otillräckliga mängder, vilket gör det svårt att ejakulera. En speciell hemlighet ackumuleras i rörets kanaler, och eftersom ejakulation hos en man försämras och det inte finns någon fullständig tömning av kanalerna, stagnerar det stagnerade fenomenet.

Förvärvade orsaker

I sig kan en urologisk sjukdom inte överföras. Och ändå visar medicinsk praxis att det finns risk: vid samlag kan patogener komma in i vävnaderna, och sedan kommer bakterier in i prostata och orsakar inflammation. Gruppen av de förvärvade orsakerna till utseende av prostatit bildas av följande faktorer:

 1. Traum av perineum, följt av utvecklingen av en kronisk inflammatorisk process, kan prostata-kärlma lida eller en erektil funktion kan uppstå.
 2. Smalning av kanalen, vilket leder till en överträdelse av urinflödet och ökat tryck i urinröret.
 3. Inflammatorisk process i genitourinary system (uretrit), när infektionen kommer in i prostatakörtelvävnaden.
 4. Stenar bildade i prostata.
 5. Negativt inflytande av yrkesverksamhet.

Diagnos av prostatit

Endast baserat på resultatet av en omfattande undersökning kan urologen ställa den korrekta diagnosen till patienten. För att bestämma arten och formen av sjukdomen kommer läkaren att göra en anamnese, hålla en allmän och urologisk undersökning. För att förstå den kliniska bilden och vad som kan orsaka obehagliga symptom, kommer specialisten att utföra en rektal undersökning av prostata, ett förfarande som är smärtsamt men ytterst nödvändigt.

Med regelbunden referens till urologen kan vissa diagnostiska procedurer undvikas. Det huvudsakliga forskningskomplexet, som tillåter att diagnostisera prostatit hos män, innefattar följande aktiviteter:

 • allmän analys av urin;
 • prostatsekretionsanalys;
 • undersökning av ejakulatet
 • ett smet från urinröret
 • Ultraljud av prostata;
 • beräknad tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi.

Behandling av prostatit

Att rekommendera, såväl som att tillbringa behandling av en urologisk sjukdom, kan läkaren först efter att ha utfört diagnostiska åtgärder. För att inte orsaka allvarliga komplikationer eller inte fördröja behandlingen av prostatit, är det meningsfullt att en patient använder taktik utvalt av en specialist. Dessutom är det viktigt att följa rekommendationerna. Förfarandet för behandling av prostatit hos män kommer att bero på arten av den inflammatoriska processen: infektiös eller icke-infektiös natur. Det allmänna systemet för behandling av sjukdomen är som följer:

 1. Antibakteriell terapi. Intaget av antibiotika från gruppen av fluorokinoloner med sina unika egenskaper är ledaren på listan över läkemedel som kan göra det svårt och förhindra ytterligare prostatit hos män. Ibland kan läkemedel vara makrolider, amoxicillin och lindras smärt syndrom, antiinflammatoriska (icke-steroid) läkemedel.
 2. Sjukgymnastik. Varje metod syftar till att förbättra blodcirkulationen, för detta används förfaranden som magneto- och laserterapi, elektrofores, terapeutiska bad.
 3. Massage. Detta är det mest effektiva förfarandet efter att ha tagit mediciner, vilket hjälper till att hantera inflammation. När specialisten kommer att röra på detta område, kan smärtan inte undvikas, men massage hjälper till att påskynda återhämtningen avsevärt, ta bort pus, förbättra effekten av antibiotika.
 4. Immunmodulatorisk terapi. Åtgärder och åtgärder för att korrigera immunsystemets tillstånd är nödvändiga för fullständig återhämtning. Vitaminer, återställande läkemedel hjälper till att återställa immunitet, upprätthålla och förbättra välbefinnandet, så att krafter kan komma att bekämpa en obehaglig sjukdom och orsakerna till prostatit.
 5. Folkrättsmedel, förebyggande. Dessa anvisningar används som tillägg vid scenen när det var möjligt att klara de viktigaste symptomen på prostatit hos män. Herbaldekok, ljus och andra recept baserade på naturens gåvor bör användas efter samråd med en specialist. En annan patient är användbar för att revidera kost och kost, öka andelen naturliga produkter, ge upp alkohol, träna regelbundet, undvik nervöst överbelastning.

Video: Orsaker till inflammation i prostata

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Inflammation av prostata hos unga män

Prostata är ett järn som hör till det manliga reproduktionssystemet, som ligger under blåsan. Med sitt normala tillstånd påverkar det inte urinering. Patologiska förändringar i denna körtel komplicerar emellertid även de enklaste vitala funktionerna. Om prostatit utvecklas hos unga män kan de glömma även om man cyklar eller sitter på en styv stol. För att inte tala om sådana grundläggande åtgärder som tillfredsställelse för fysiologiska behov.


innehåll
1. Vad är prostata?
2. Inflammation av prostata vid ung ålder

1. Vad är prostata?
Prostatakörteln, annars är prostatan ett orört muskel-glandulärt organ. Det är en del av det manliga reproduktionssystemet. Den har formen av en oblate kastanj med en botten på toppen och toppen längst ner. Den har en grå-rosa färg och en fast elastisk konsistens. Prostatan består av flera mindre körtlar. Dessa körtlar ligger i en stroma konstruerad av bindvävsfibrer och släta muskler. Utanför, omgiven av en stark, fibrös handväska som skiljer prostata från angränsande organ.
Prostata ligger i det lilla bäckenet rätt under blåsan. Den omger den initiala, den så kallade prostatiska delen av urinröret. Därför finns det problem med urinering när det finns hypertrofi i prostata, som ett resultat av mekanisk inskränkning i urinröret. Den bakre delen av prostata ligger direkt intill ändtarmen (därför är utvärdering av prostatakörteln genom rektal undersökning möjlig).
Prostatens huvuduppgift är att utveckla en hemlighet, som är en av spermiernas komponenter. Dessutom producerar detta protein en proteinsubstans, som antas vara involverad i fertiliseringsprocessen. Uppenbarligen är prostaten ansvarig för fertiliteten hos mannen och hans reproduktiva förmågor. Dessutom bör det komma ihåg att prostatakörteln behöver hormoner som produceras av kärnan för korrekt funktion, och om deras produktion underskattas minskar järnet.

Mäns prostata: struktur och funktion
Den korrekta prostatakörteln har en massa på ca 20 g, dess längd är 3,5 cm och dess bredd är ca 4 cm.
Prostata utvecklas ganska snabbt: från ögonblicket till pojkens födelse till mognadens ålder - cirka 30 år när den når den optimala storleken. Mellan 30 och 50 år av järn ändras inte dess storlek. En ytterligare ökning av körtelns storlek indikerar ett hormonförskjutning eller en åldrande organism.
Prostatakörteln har en homogen struktur. Inom prostata körs fyra zoner, vilka har olika morfologiska funktionella egenskaper. Dessa zoner kan utsättas för olika processer, patologiska (i övergångsområdet utvecklas godartad hyperplasi oftast och i perifer zon - cancer).

Området kring prostata (mindre än 75% av prostatans massa) består av löst stroma och sfäriska körtlar i en liten mängd. Genom prostata mittzon (ca 23% kroppsvikt). Ledningarna slås; den här zonen omger från sidorna och bakom, området för den proximala urinröret. En övergångszon (approx. 2% av den totala vikten av prostatakörteln) bildar paraurethral körtel och muskelelement som säkerställer innehav av urin och förhindra sperma utlösning ström. En urverkningsmekanism, kallad en främre eller främre septum, är konstruerad uteslutande av en logg, fibro-muskulös, har inte interlacing rapporter om adenokarcinom - det spelar ingen roll i prostata patologi.

2. Inflammation av prostata vid ung ålder

Tyvärr är prostata ofta benägen för vissa sjukdomar. Det är lämpligt att formulera svaret på frågan "Vad är prostatit och hur man behandlar det?".
De mest mottagliga för prostata sjukdomar är män mellan åldrarna 50 och 70 år. Detta gäller sjukdomar som prostata hyperplasi eller prostatacancer.
Emellertid är prostatit under unga år ett ganska vanligt fenomen. Denna patologins manifestation beror på arten av sjukdomen. De viktigaste symptomen på prostatit hos unga män är:
Minskar urinströmmen eller minskar dess styrka,
Det vanliga behovet av urinering,
Förväntan på uppkomsten av urinering,
Avbryta, stoppa flödet,
Akut smärta i underlivet, perineum,
Förekomsten av blod i urinen eller sperma,
illamående,
yrsel
Dåsighet.

Var gör den unga prostatit?
Skälen kan vara annorlunda. Detta är främst en bakteriell infektion. Men förutom externa faktorer finns det också orsaker som beror på livets sätt, till exempel:

1. Sittande arbete,
2. Brist på fysisk aktivitet,
3. Alkoholmissbruk
4. Sexuell hyperaktivitet.

Vad är prostatit hos män?

Symtom som kan störa patienten inkluderar brännande känsla efter urinering, ejakulationsproblem, feber, överdriven svettning eller frossa.
Om du inte startar behandling i tid, kan du utveckla kronisk prostatit i ung ålder.
Behandling av adenom hos prostata ungdomar är att strikt uppfylla doktors recept. Patienten är ordinerad antiinflammatoriska läkemedel, homeopatiska läkemedel mot prostatit, i vissa fall - eventuellt ett antibiotikum som stannar de periodiska problemen med urinering. Om en abscess har bildats kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

De flesta sjukdomar i prostatakörteln och sätt att behandla dem berövar inte män av fertilitet och förvärrar inte kraften. Men underskattar vikten av att prostatit hos unga människor är fel - det kan ge upphov till oåterkalleliga konsekvenser. Att veta svaret på frågan "Vad är kronisk prostatit?", Det är lättare att börja behandlingen i tid och strikt följa urologens rekommendationer.

2. Prostata funktion

Prostatens funktioner hos en man bestäms av utsöndringen, vilken är en del av spermierna och är ca 20% av dess volym. Järn producerar ämnen som är energimaterial för spermier, stimulerar deras rörlighet, ansvarar för att bibehålla pH i spermierna och är nödvändiga för syntesen av DNA.

Prostata undersökning
Prostatakörteln är en kastanjens storlek och form. Medan prostata inte förstoras orsakar det inte problem. Splenets utbredning manifesterar sig i ett konstant plötsligt tryck på blåsan och följaktligen med problem med urinering. Det är nödvändigt att övervaka prostata i en urolog i tid för att upptäcka prostatacancer.

Observation av prostata i en urolog
Övervakning av tillståndet i prostatakörteln är nödvändigt inte bara för män som har problem med att urinera. Var och en vart femton år av livet borde besöka en urolog. Läkaren kommer först att prata med patienten och sedan utföra en digital rektalundersökning (genom rektum). På detta sätt är det mest sannolikt att få en objektiv bild av hennes tillstånd, i tid för att fånga den patologiska processens början. Ur en estetisk synvinkel har en sådan undersökning ett antal nackdelar, men det är bättre att försumma dem än att missa degenerationen av körtelvävnaden och tumörbildning.
Enligt indikationerna, liksom för syftet att övervaka tillståndet, kan prostatisk adenom framställas. För detta måste du komma till uzi-skåpet med en fylld urinblåsa och utföra en parundersökning: före och efter tarmrörelsen. I vissa fall administreras prostata-ultraljud transretalt.
Förutom rektal undersökning av prostata, kommer läkaren att förskriva huvudtest av urin och blod.

Huvudstudierna är:

1. Prostata-specifik antigenanalys - allmän hund
2. studie av prostatsekretion
3. klinisk analys av blod och urin för förekomst av en inflammatorisk process i kroppen
4. Forskning på hund- och prostatacancermarkören

För att klara analyser på prostatit är det möjligt i laboratorier som har nödvändig utrustning och testsystem.
Hunden definieras hos en man i prostata och i närvaro av atypiska celler. I fallet med maligna neoplasmer ökar emellertid nivån av protein i blodet signifikant. Normen i prostatakörteln är upp till 4 ng / ml blod. Hundnivå i prostatacancer överstiger normen i dussintals gånger.

Av stor vikt är förebyggande undersökningar av urologen. Du kan inte vänta på manifestationen av kliniska tecken: snabb och smärtsam urinering och problem med erektil funktion. Läkaren själv bestämmer behovet av en rektal undersökning. Förmodligen är en prostataundersökning tillräcklig. Urologen på en plats kommer att definiera vilka analyser det är nödvändigt att överlämna vid en prostatit.

Profylaktiska undersökningar av prostata - vad händer med prostata

Det är värt att göra en profylaktisk undersökning av prostata, eftersom de är effektiva läkemedel som stör prostatahypertrofi, både syntet och växt. Förutom den profylaktiskt värdefulla i den manliga kosten ingår mer tomater, pumpafrön och vitlök och dricker grönt te. Detta förhindrar både prostatahypertrofi och utseende av prostatacancer.

Profylaktiska undersökningar av prostata
Sedan 40 års ålder borde män genomgå en prostataskanning en gång per år genom ändtarmen. Detta kan göras av en allmänläkare eller urolog.

Om läkaren märker utvidgningen av prostata, kommer han att ordinera en ultraljud av bäckenorganen och få ett visuellt intryck av tillståndet i prostatakörteln. Vid tvivelaktiga resultat kan det vara nödvändigt att bestämma hundens nivå med prostata adenom.

När prostatan förstoras, eller en man har en familjehistoria av prostatacancer, har cirka 40 år för första gången att ta ett blodprov för att bestämma nivån av PSA-markörer. Detta gör det möjligt att diagnostisera prostatacancer så tidigt som möjligt. Om det inte finns någon sådan indikation, ska den första studien genomföras efter 50 år.
Var kommer prostata problem från?

Denna körtel är känslig för androgen. Disorders av testosteronproduktion, liksom omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, framkallar utvecklingen av prostatit.

I det normala tillståndet är minst en hund närvarande i blodet hos en person. En utvecklande malign tumör i prostatakörteln leder till att hunden släpps ut i blodet och en kraftig ökning av antalet. Således bestämdes det att behandla hunden som en markör för en cancerous tumör. En ökning av hundens nivå i blodet ger anledning att misstänka förekomsten av en malign tumör.

Det bör noteras att omkring 20 procent av männen har en förhöjd hund i blodet av andra skäl. I varje fall är det dock nödvändigt att utföra ytterligare diagnos och förklara skälen till att höja hundens nivå i blodet.

I blodprovet för prostatit beror hundens nivå i blodet på:
Könshormoner man (androgener) - utsöndringen av hunden är under kontroll av dessa hormoner;
Ålder - hundens nivå ökar med ålder och hos friska män (med 0,04 ng / ml under året);
Prostatvolym - för varje cm3 prostatavävnad registreras en hunds tillväxthastighet på 4%;
Races - svarta människor har högre hundkoncentrationer än män av vit ras,
Ejaculation - det medför en ökning av hundens nivå i blodet, vilket kan vara orsaken till felaktiga resultat av hundens studie med prostatit

Hundens analyser ska göras efter 48 timmar efter sexuell funktion.
Resultatet av studien av hundens nivå i blodet ska alltid tolkas av en läkare som känner till patienten och hans hälsotillstånd.

Prostatit är ett problem för ungdomar

Om tidigare prostatit hittades främst hos män som är äldre än 45-50 år, måste läkare i hög grad ange att denna inflammatoriska sjukdom oftare påverkar de som ännu inte fyllt 40 år.

Prostatit är en inflammation i den prostatiska körteln - prostata. Huvudfunktionen hos detta rena manliga organ som ligger i bäckenytan ovanför blåsan är utvecklingen av en hemlighet som främjar spermatozoas aktivitet och skyddar dem från olika ogynnsamma förhållanden.

Enligt statistik upptäcks prostatit hos cirka 35-40% av männen i åldrarna 20 till 40 år, efter 50 år - i 50%. En tredjedel av det totala antalet män som lider av denna inflammatoriska sjukdom, passerar prostatit i kronisk form.

Två former av prostatit

Läkare särskiljer två former av prostatit - akut och kronisk. Utvecklingen av akut prostatit börjar med katarralt inflammation, i vilken förändringar observeras i slem och submukosala skikt i prostataets utsöndringskanaler. Fortsatt progression av sjukdomen kan leda till ackumulering av mukopurulent utsöndring - så börjar akut follikelprostatit. Det parenkymala skedet av akut prostatit kännetecknas av närvaron av multipelskador i prostatakörteln. Det är också möjligt att utveckla en livshotande sjukdom, som en prostataabs, som kan leda till peritonit och sepsis.

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostatakörteln, det leder till märkbara störningar i hur detta organ fungerar. Med denna form av sjukdomen fortskrider den infektiösa processen i prostatan långsamt, gradvis ökar. Den kroniska prostatitens förtränglighet består exakt i det faktum att dess utveckling, som sträcker sig i tid, kan gå obemärkt tills du inte är medveten om de hemska symtomen som kommer att tvinga en man att se en läkare.

Varför prostatit kan inte lämnas obehandlad

Bland alla urologiska sjukdomar ligger prostatit först och negativt påverkar livskvaliteten hos en man. Det är sant, inte alla representanter för det starkare könet med hänsyn till de första manifestationerna av prostatit. Kanske är det förekomsten av denna sjukdom som tillåter män att först ge upp symtomen och anser att "det händer många, det kommer att gå över sig själv".

Få människor tror att relativt ofarligt vid första anblicken manifestationer av prostatit kan orsaka en försvagning av sexuell funktion tills utvecklingen av impotens och infertilitet. Föregångare av sådana brott - den gradvisa försämringen av erektion, den kraftiga försvagningen av förnimmelser under orgasm och smärta vid utlösning, när det blir lättare att ge upp sex än att lida svår smärta under slutförandet av samlag. Naturligtvis påverkar sådana överträdelser i de flesta fall din personliga liv, berövar dig självförtroende.

Eftersom den utvecklande inflammatoriska processen blir orsaken till en ökning av prostatakörtelns volym, uppstår kompressionen av urinledaren minskar dess lumen. Som ett resultat - det är uppmanar till ett mycket frekvent besök på toaletten, blir mannen bokstavligen bunden till toaletten. Dessutom kan det finnas en mycket obehaglig känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Och naturligtvis är ett av de mest smärtsamma symptomen på prostatit smärta. De kan initialt vara svaga, knappast påtagliga, sedan intensifierande, intensiva och värkande, beröva sömn och vila. Smärta syndrom kan täcka skrotum, sakrum, grenområde och även ländryggsregionen, vilket inte tillåter mannen att röra sig normalt.

Var kommer prostatit från?

Till utvecklingen av prostatit kan leda till en mängd olika faktorer, bland annat:

● Frekvent hypotermi. Felaktig urval av kläder för vintersport och överdriven entusiasm för härdning av organismen i form av dykning i isfont, valross och liknande kan orsaka utveckling av inflammation i prostata.

● Sedentär livsstil, inaktivitet. Ovillighet att stiga oftare från en fåtölj under arbetsdagen och att ge tid åt träning eller åtminstone långa promenader leder till blodstagnation och störningar i hur en prostata fungerar.

● Kroniska sjukdomar och infektiösa foci i kroppen i form av cholecystit, bronkit, kronisk osteomyelit, tonsillit och karies.

● Historien om urologiska sjukdomar och sexuellt överförbara sjukdomar - uretrit, cystit, klamydia, trichomoniasis, gonorré, etc.

● Brist på normal rytm av sexuell aktivitet, som uttrycks antingen i överdriven sexuell aktivitet eller vid långvarig avhållsamhet.

● Regelbunden bearbetning, stress, övervägande av snabbmat i kosten, alkoholmissbruk, frekvent förstoppning och regelbunden sömnbrist kan också ha en negativ effekt på prostatakörteln.

Om du upplever täta urinträngningar, utsläpp från urinröret under tarmrörelser, brännande känsla i urinröret och perineum, sexuella störningar och andra symptom som tyder på oegentligheter i den sexuella sfären - försöka hitta tid för en tidig besök på urolog.

Diagnos och behandling av prostatit

De viktigaste metoderna för att diagnostisera prostatit är prostata och prostatisk utsöndring. Du kan också behöva bacussis-urin, ultraljud av prostata, kliniska och biokemiska blodprov. För komplex behandling av prostatit används antibakteriell terapi, immunkorrigering, massage och fysioterapi. För återhämtning är det viktigaste att ta tid för dig själv, din hälsa och följa alla läkares rekommendationer.

Glöm inte förebyggande undersökningar hos urologen, även om du är ung, full av styrka och inte klaga på någonting! Urologen kommer att göra allt för att fortsätta på detta sätt, och ditt sexliv förbättras bara varje år. Kom ihåg att förebyggandet av många urologiska sjukdomar alltid är billigare än långvarigt bortskaffande av dem!

Ta hand om dig själv och lita på din hälsa bara till pålitliga läkare!

Prostatit. Var kommer infektionen från?

prostatit, infektion.

I denna artikel kommer jag att rösta på standardformuläret för att förklara orsakerna till prostatit. Jag kommer också att nämna en mer åsikt om ursprunget till sjukdomen, även om det är möjligt för dig och tycker inte om det, för Det handlar om dina personliga misstag, misstag. Och det här är inte alla människor som.

Gynnsamma förutsättningar för uppkomsten av sjukdomen uppstår från brott, lätta blodflödet i området (s) i bäckenorganen, vilket leder till en snabb minskning av immunitet (mindre cirkulation - immunförsvar är svagare - det är lagen) och kommer därför att utveckla inflammation, stagnerande processer, prostatit och några andra mycket otäcka sår.

Försvagning av immunförsvaret och, som en konsekvens, utseendet av prostatit, hjälper externa faktorer till stor hjälp:

Alkohol i någon form.

Rökning, oavsett vilken typ av dryck.

Underkylning, ben, huvud, bäckenregion eller allmän hypotermi.

Stress, i vilken form som helst.

Mekaniska effekter, till exempel: blåmärken, tryck på körteln (stillasittande livsstil) vibrationer.

Bara ett oregelbundet sexliv.

En annan orsak till prostatit är:

Överträdelse av allergisk status

Brist på mikrodelar och vitaminer.

Venerealinfektioner är patogener (virus, svampar, bakterier) som förvärvas genom samlag, dvs. patienten förvärvar bakteriell prostatit, och detta är väldigt seriöst.. Orsaken till bakteriell prostatit kan vara inte bara samlag, men också andra former av infektion (infektion)

Den venerala infektionen är nådelös och seriös, ljus, känner sig själv och driver patienten att inte sitta hemma, utan tvingar att snabbt springa till kliniken för att se en läkare. Och vidare beror mycket på doktorn, på hans personliga kvalifikationer och ärlighet. Sexuellt överförbara infektioner, tack vare moderna läkemedel för behandling och vid en viss punkt, börjar den att verka att allt är OK, men... det tar lite tid och börjar om från början: obehag i bäckenområdet från ytterligare försämringen.

Du rusar om var du ska vända, vem hjälper, var ska man börja behandlingen? Kanske, till och med vid detta tillfälle, att trycka på depression och vakna upp på natten, medan du är på jobbet och hemma - "bryt" ditt huvud: "Vart attackerar jag detta? Vad är det Verkligen en prostatit. "

Jag är inte mot läkare! Deras kompetens, kunskap, auktoritet, ja, när vi är sjuka, kör vi till dem, men inte alltid och inte alla, och inte till alla läkare.

Alla fall av prostatit (akut och kronisk) Jag kommer inte att beskriva, jag kommer att fokusera på hur det händer oftast.

Anledningen till allt, oftast en infektion. Akut prostatit, oftast orsakad av infektion och aktiv, det gör ont, läskigt, äckligt, jag vill bli behandlad och så snart som möjligt - vi går till doktorn. Läkaren läker och det spelar ingen roll vilka orsaker han plötsligt botade, kan vårdslöst ta hand om behandlingen - sjukdomen blir en kronisk form, lugnar sig och känner sig ibland av sig själv. Infektionen fortsätter att vara närvarande. Det finns andra varianter av sjukdomsförloppet, inte så ljusa, men inte mindre skadliga. Kom ihåg att bakterier kan, liksom alla parasiter reser till den mänskliga kroppen, infektionen kan plockas upp och efter kyssen, och smittämnen av sjukdomen en gång i munnen, kan behärska (live) i halsen, ögon, prostata och andra platser mer läses från följande den här länken http://moi-prostatit.com/dlya-muzhchin/prostatit-infektsii-cherez-potseluy.html

Ett annat alternativ, föreställ dig: Bendragen med en garn eller ett gummibandage, vad kommer det att hända? Blodcirkulationen kommer att sluta, naturligtvis kommer inget skydd från immunsystemet att förekomma, i fotens vävnader kommer infektioner att orsaka sönderfall av vävnader. Och i prostatakörteln, om det var hypotermi, en stillasittande sätt att arbeta, i kosten för många akuta, alkohol, nikotin, som ett resultat järnet på toppen, inte smittad, blodcirkulationen störs som ett resultat finns det en stagnerande process. Och i prostatakörtelns område försvagas immunsystemet. Följaktligen utvecklas den patogena mikrofloran och faunan i den, dvs varje infektion.

slutsats; - Vi letar efter en infektion i alla fall! Och vi behandlar det. Då rengör vi (behandlar) de konsekvenser (skador) som infektionen påförde, dvs. vi tar bort ödemet, återställer blodcirkulationen i körteln och intilliggande vävnader, om det finns ett ärr på prostatakörteln - vi tänker hur vi ska minska det.

Det är mycket dåligt att infektionen kan vara mycket svår att upptäcka.

Om infektionen inte hittas och varianterna (det finns många av dess typer), upprepa testet efter några månader, och om det inte hittas igen kan du behandla det icke infektiösa kronisk prostatit. Hur man behandlar det hittar du också i min metod.

Vill ni vara rena? Har inte sexuella relationer med någon, för även en hel del sjukdomar överförs genom saliv, inklusive infektioner i prostatakörteln. Och muntliga och andra onaturliga varianter av kön, till vad gott inte kommer att resultera i. Bönderna - prostatit, kvinnor alla slags byaki, upp till avlägsnande av kvinnliga organ.

Condomen sparar emellertid inte mycket från alla infektioner, för detaljer, se http: // moi-prost atit.com/dlya-muzhchin/886.html

Rök inte, drick inte, gör sport - svagt?

Vad orsakar prostata inflammation hos män?

På grund av vad det kan finnas en prostatit hos män i ung ålder, är det faktiskt känt att denna sjukdom hos dem som i 40 år. Med tiden har denna sjukdom föryngrats, kanske beror det på dålig ekologi och ohälsosam mat, eller kanske med överdriven förkärlek hos unga människor för dåliga vanor. Men glöm inte att prostatit påverkar en människas reproduktiva funktion, vilket minskar hans chanser att bli far.

Typer av inflammation

Statistiken visar att inflammation uppträder hos 30% av männen under 40 år och hos 50% av män över 40 år. Var kommer denna sjukdom från?

Orsaker kan vara mycket olika, allt från medfödda missbildningar och ärftlighet, som slutar med infektioner, trauma och kronisk inflammation.

Om prostatit inte är associerad med verkan av infektioner, i vilket fall sjukdomen utvecklas i form av en akut inflammatorisk process, som åtföljs av en intensiv debut av symtom, t ex feber, smärta i ljumsken, i anus, och smärta vid urinering.

Mycket ofta, utan långvarig behandling, när inflammation uppträder utan allvarliga symtom, diagnostiseras män med kronisk prostatit. Det förekommer som regel hos män som är över 40 år som ett resultat av långverkande infektioner.

Följande typer av inflammation kan särskiljas:

 • akut inflammation uppstår på grund av akut infektion;
 • kronisk prostatit uppträder med konstant verkan av infektioner;
 • kronisk icke-infektiös prostatit;
 • inflammation som utvecklas utan symptom. Identifiera denna sjukdom kan endast göras genom att ta prov.

Var och en av dessa arter förekommer av olika skäl.

Låt oss överväga varför det finns all slags inflammation i prostata hos män.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Orsakerna till uppkomsten av en akut form av inflammation

Akut inflammation, till skillnad från kronisk, uppträder plötsligt och har uttalade symtom, i synnerhet en ökning av kroppstemperaturen upp till 39 grader och svår ryggont. I det här fallet kan du inte göra utan omedelbar behandling. Oftast förekommer denna sjukdom hos män i åldrarna 30 till 40 år under inflytande.

De vanligaste infektionerna som framkallar utseendet av denna sjukdom innefattar E. coli, enterokocker, trichomonader, gonorré, stafylokocker. De leder till utseende av cystit, pyelonefrit, uretrit, liksom andra sjukdomar som överförs sexuellt.

Det är värt att notera att inte bara sexuella infektioner kan orsaka en skarp form. Dess förekomst kan provocera tidigare överförda ORVI, infektionssjukdomar (tonsillit, bronkit, lunginflammation) eller hypotermi.

Vanligtvis behandlas sjukdomen snabbt och utan komplikationer med snabb behandling för hjälp. Om du försenar med behandling, bör en man förvänta sig allvarliga konsekvenser, såsom inflammation i appendagesna och testiklarna, såväl som abscess av prostata.

På grund av vad kan det finnas en prostatit av kronisk form?

Varför uppträder kronisk prostatit?

Anledningen till att det finns kronisk prostatit, skiljer sig något från den akuta formen och det finns mycket mer. Dessa kan vara infektiösa och icke-infektiösa faktorer.

Det är den kroniska formen som oftast förekommer hos män, behandlingen är komplicerad av det faktum att det ibland kan vara svårt att avgöra varför denna sjukdom har uppstått.

Symtom på en sådan sjukdom kan vara annorlunda, från mindre kränkningar när man urinerar för konstant värk eller dra smärta i ljummen, i underlivet eller erektilstörningar.

Viktigt! Behandling med enkel behandling är inte till hjälp här, först och främst måste du identifiera orsaken och välj sedan en kombinationsbehandling.

Orsakerna till denna kroniska sjukdom är följande:

 • infektioner, svampar, bakterier och virus orsakar inflammation. De kommer in i kroppen under samlag, som ett resultat av en minskning av immunitet eller ett långvarigt intag av antibiotika. Endast genom att ha genomgått inspektionen och överlämnat alla analyser är det möjligt att avslöja upphovsmannen och att få effektiv behandling.
 • stillastående processer och försämring av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Detta är en icke-smittsam orsak. Saker händer som ett resultat av en stillasittande livsstil, perineal trauma, onormal struktur acini (prostatakörteln), missbildningar, försämrad cirkulation på grund av svullnad av prostatan, minska nivåerna av testosteron;
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar. Obehandlade bakteriella sjukdomar orsakar bakterier att komma in i prostata. Sådan hicka kan vara obehandlad tonsillit, bihåleinflammation, urinrörets inflammation eller urinröret;
 • urolitiasis;
 • fysisk överbelastning (hårt arbete), trötthet, sömnbrist;
 • superkylning under långvarigt sittande på en kall yta;
 • nervös överbelastning, stress och depression;
 • oregelbundet sexuellt liv, ständigt avbrutna handlingar, vilket bidrar till stagnation i prostata. Du måste ha sex minst två gånger i veckan.
 • avsiktlig kvarhållande av urinering, män bör inte tolereras, eftersom detta också har en negativ effekt på styrkan,
 • alkoholhaltiga drycker och rökning påverkar starkt prostatakörteln och minskar också immunsystemets effekt, vilket leder till att olika bakterier tränger in i kroppen och orsakar inflammation.

Alla ovanstående orsaker leder till utseendet av en inflammatorisk process och en ökning i prostatakörteln, vilket påverkar människornas hälsa. När allt kommer omkring observeras inte bara problem med urinering, utan även manlig sexuell aktivitet minskar, och utan ordentlig behandling kan infertilitet utvecklas.

Forskare fick också reda på varför kronisk prostatit förekommer hos äldre män. Detta beror på hormonella störningar och åldersrelaterade förändringar i organets vävnader, som ett resultat av utrotningen av dess funktioner.

Effektiviteten av behandling av prostatainflammation beror på behandlingens gång i sjukhuset och noggrannheten hos den faktor som utlöste sjukdomen. En man i vilken ålder som helst borde vara uppmärksam på hans mäns hälsa för att förhindra bildandet av tumörer, varifrån det kommer att bli nödvändigt att bli av med den kirurgiska metoden.

Var får man prostatit?

Inflammation av prostatakörteln, mer allmänt känd som prostatit, är en verklig hot för den manliga befolkningen på hela planeten. Enligt statistiken från internationella medicinska institutioner påverkas cirka 40% av alla män i åldrarna 35-50 år av sjukdomen.

Prostatit är en patologi av prostata - prostatakörteln - som orsakar obehag, ömhet och problem med urinering och intimt liv. Sjukdomen visar också tecken på känslomässiga störningar - många män som länge efter att ha hittat de första tecknen på sjukdomen vill inte ens erkänna att de utsattes för denna sjukdom. Och ännu mer tveka att kontakta en läkare.

Under tiden väntar sig inte själva sjukdomen på att män ska ta avgörande steg och fortsätter att utvecklas aktivt i kroppen.

Dess utveckling åtföljs av proliferation av prostatakörtelvävnader, vilket medför att den ökar i storlek, i närheten av sin plats är blodcirkulationen störd och inflammatoriska focier uppträder.

Alla som drabbats av denna sjukdom inser en man att det utan svårighet kommer att vara svårt att fortsätta att bekämpa det, utan att eliminera orsaken till sjukdomen. Och så försöker han förstå med all sin kraft - var kom denna patologi ifrån.

Orsaker till sjukdomen

Oftast har denna sjukdom en etiologi med smittsamma tecken. Orsaken till sjukdomen blir vanligen penetrerande i kroppens mikroorganismer - bakterier och virus. Som en följd av deras vitala aktivitet uppträder en inflammatorisk process i patientens kropp i lesionen.

Under tiden finns det en smittsam form av sjukdomen, som traditionellt sker i kronisk form. För att mer exakt förstå och utesluta möjligheten till felaktig diagnos, i medicin, praktiken av klassificering:

Oftast är orsaken patogena mikrober. De kan tränga in i kroppen på olika sätt - både utifrån och inuti kroppen.

Bland de skäl som förklarar var prostatit kommer från, kan två kategorier av faktorer särskiljas: omedelbara källor till sjukdomen och provocerande omständigheter.

De omedelbara orsakerna till penetration av mikrober i prostatakörteln kan vara:

 1. Oregelbundet, intimt liv.
 2. Frekventa förändringar av sexpartner.
 3. Bristande skydd under samlag.
 4. Bristande överensstämmelse med hygienåtgärder.
 5. Underkylning, katarralsjukdomar i bäckenorganen.
 6. Sjukdomar i urinvägarna.
 7. Sjukdomar i reproduktionsorganen av infektiös och icke-smittsam etiologi.
 8. Tarmarnas abnormiteter.

I alla dessa fall har infektionen möjlighet att komma in i kroppen och komma till prostatakörteln från utsidan - från den sexuella partnern eller utvecklas mot bakgrunden av den inflammatoriska processen på grund av hypotermi. På samma sätt kan bakterier (oftast streptokocker, stafylokocker och andra) penetrera prostata inuti kroppen och utvecklas i tarmsjukdomar.

Aktivt bidrar till utvecklingen av malign tumörer i prostatit, godartade tumörer i tarmarna.

En av de vanligaste orsakerna till prostatit är hemorrojder, särskilt kronisk.

Prostatit av icke-smittsam etiologi kan utvecklas som ett resultat av störningar av hormonell obalans. Som det är känt, åtföljs förloppet av prostatit av ett brott mot utsöndringen av utsöndringsjuice. Detta kan bero på misslyckanden orsakade av abnormiteter i fysiologin hos hormonell bakgrund.

Provande faktorer som också bidrar till uppkomsten och ytterligare progression av prostatit kan vara:

 1. Okontrollerad konsumtion av alkoholhaltiga drycker.
 2. Rökning i alla doser.
 3. Otillåten användning av narkotika utan medicinsk nödvändighet.
 4. Slumpmässigt sex.
 5. Allergiska reaktioner i kroppen till vissa livsmedel eller mediciner.
 6. Intag av steroid eller hormonella läkemedel för att öka muskelmassan.
 7. Venerealinfektioner.
 8. Ofta stressiga situationer.
 9. Patologier av anatomisk eller fysiologisk karaktär.

Bland orsakerna till utvecklingen av prostatit - ett brott mot den strukturella sammansättningen av spermier, blod eller urin. I synnerhet har avvikelsen från normerna av leukocytformeln ett värde.

Symtom på prostatit

Källan för ursprunget till denna sjukdom kan direkt påverka utvecklingen av en symtomatisk bild. Så, med utvecklingen av en sjukdom med infektiös natur, blir en frekvent följeslagare av sjukdomen en ökad kroppstemperatur, såväl som en minskning av styrka, fysisk trötthet och brist på aptit.

Bland de specifika tecknen finns följande symtom:

 1. Fördröjd urinering i början av akten.
 2. Ökande episoder av urinering.
 3. Sårhet vid urinlösning.
 4. Obehag efter urinering.
 5. Hyppig uppmaning att urinera.

Samtidigt börjar problem i den intima fysiologin dyka upp. Mot bakgrund av förändringar i prostatakörtelns strukturella egenskaper förändras dess fysiologiska egenskaper också. Det slutar att helt isolera hemligheten som produceras av henne, vilket leder till för tidig utlösning, smärtsamma utbrott av spermier, frånvaro eller minskning av libido.

Symptomologin karakteriseras sålunda av tre faktorer: