Huvud
Förebyggande

Hur man bota kronisk prostatit: läkemedel som hjälper

Prostatit är en vanlig urologisk sjukdom som uppstår i prostatakörteln. Den kroniska formen av sjukdomen kräver komplex behandling, som består av läkemedel, folkmetoder och speciell massage. Den mest effektiva behandlingsmetoden är läkemedel, eftersom de kan ta bort symptomen på patologi och eliminera orsaken till utvecklingen.

Innehållet i artikeln

Symptom på sjukdomen

Före behandlingens början är det nödvändigt att genomgå full diagnostik. Hemma kan du bara bestämma formen av prostatit för symptom. Akut prostatit skiljer sig från kroniska symtom. Som regel har patienten svår smärta vid urinering, hög feber (38-39 grader), frossa. Symtom på kronisk inflammation i prostatakörteln är mindre uttalad, ibland observeras en delvis kortvarig remission hos patienten.

Vilka droger hjälper till med kronisk prostatit?

Hur bota kronisk prostatit, vilka läkemedel kommer att behövas för detta? Litteraturbehandling sker genom mediciner från flera grupper. Varje läkemedel måste hantera specifika symtom på sjukdomen och påverka inflammationsprocessen.

Antidepressiva läkemedel och vitaminer är valfria läkemedel, de används till 3-4 patienter av 10. Men vitaminer kan i vissa fall ersätta immunmodulerande läkemedel eftersom de har en liknande effekt. Det är värt att notera att läkemedel som är speciellt utformade för att rätta till immunsystemets arbete, agera snabbare.

De mest effektiva läkemedlen

Antibiotika bör förskriva läkare, eftersom valet av läkemedel beror på bakteriefloran i prostatakörteln, vilket kan identifiera endast i kliniska prövningar.

Nedan visas namnen på de senaste generations antibiotika, men det rekommenderas inte att ta dem utan föregående samråd med en specialist. Med kronisk prostatit kan du självständigt köpa smärtstillande medel, suppositorier och alfa-blockerare.

antibiotika

Fluoroquinoloner är moderna och effektiva läkemedel som kan övervinna ett stort antal bakterier. De används oftast i urologisk praxis, i synnerhet för behandling av kronisk prostatit. Fluoroquinoloner används inte för att behandla denna sjukdom om den utlöses av tuberkulös etiologi.

De bästa läkemedlen från denna grupp:

 1. Moxifloxacin. Drogen går in i en ny (IV) generation av antibiotika. Har en uttalad antimikrobiell effekt, har ett litet antal biverkningar. Det är förbjudet att använda för personer under 18 år. Rekommenderad dos: 400 mg per dag. Kostnaden för drogen: ca 1000 rubel.
 2. Gemifloxacin. Ett annat läkemedel av den senaste generationen finns i flera former. Med prostatit används oftast Fativa tabletter som har hemifloxacin som aktiv substans. Rekommenderad dosering: upp till 500 mg per dag. Den exakta dosen och behandlingsförloppet ordineras av läkaren. Kostnaden för läkemedlet varierar från 1000 till 1500 rubel.
 3. Levofloxacin. Detta läkemedel hör till den tredje generationen antibiotika. Producerad i form av tabletter. Drogen har visat sig vid behandling av prostata adenom, kronisk, akut och bakteriell prostatit. Det är förbjudet att använda för personer som inte har nått vuxen ålder. Rekommenderad dos: 2 tabletter per dag. Kostnaden för anläggningen: ca 500 rubel.

Dessa läkemedel bör tas med stor omsorg, eftersom de påverkar kroppen och förvärrar immunsystemet. Antibiotika kan endast användas tillsammans med vitaminer eller immunmodulerande medel.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Denna grupp är ganska ofarlig. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel är i själva verket vanliga smärtstillande medel som kan lindra feber och lindra det uttryckta obehaget. Varför ska jag ta icke-steroida droger? Saken är att steroid eller hormonella droger kan förvärra patientens hälsa. I detta fall är deras medicinska effekt inte särskilt annorlunda.

Så, de bästa icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen:

 • Ibuprofen. Producerad i form av tabletter. Det har en kraftfull analgetisk effekt. För att bli av med det uttryckta obehaget är det nödvändigt att ta 2-3 tabletter per dag. Behandlingsförloppet är normalt inte längre än 4 veckor. Tabletter släpps utan recept, kostar ca 100-150 rubel.
 • Diklofenak. Också producerad i tabletter. Läkemedlet har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för män (endast "aspirin" astma). Ta ska vara 5-6 tabletter per dag (beror på intensiteten av smärta och närvaron av temperatur). Drogen kostar omkring 200 rubel.
 • Indometacin. Produceras i flera former, för behandling av prostatit, används piller eller ljus. Detta läkemedel skiljer sig från andra, eftersom det har fler kontraindikationer. Läkemedlet ska inte tas till personer med lever- eller njursjukdom. Den maximala dagliga dosen av läkemedlet: 200 mg. Samtidigt är behandlingsförloppet ca 4 veckor. Kostnaden för medicinen: 150 rubel.

Det rekommenderas starkt att inte använda Ketorol utan att ha råd med en läkare. Detta läkemedel visar goda resultat vid behandling av kronisk prostatit, men den innehåller narkotiska ämnen. Effekten av detta läkemedel är mycket stark. I vissa städer säljs det inte.

Alpha-blockerare

Läkemedel från denna grupp spelar en mycket viktig roll vid behandling av prostatit. De tar bort de mest smärtsamma och krossande symtomen på sjukdomen. Alfa-blockerare används oftast oralt. Efter att ha ätit p-piller kan patienten utveckla svaghet och sömnighet. De kan inte tas i taget tillsammans med Viagra.

Effektiva läkemedel från denna kategori:

 1. Alfuzosin. Den dagliga dosen är 10 mg, ta det läkemedel du behöver två gånger om dagen för 5 mg. Tabletten kan inte tuggas, tvättas med mycket vätska. Läkemedlet ska inte tas till personer som är äldre än 75 år. Kostnaden för tabletter varierar, men deras ungefärliga pris är 2000-2200 rubel.
 2. Finasterid. Läkemedlet hjälper till att minska svullnaden i prostata och gör det lättare att urinera. Producerad i form av tabletter. Den dagliga dosen av läkemedlet: 5 mg. Med denna dos är biverkningar nästan inte uppenbarade. Behandlingsförloppet är lång, det tar minst 2 månader. Kostnaden för medicin: cirka 300 rubel.
 3. Artezin. Detta är långt från det bästa men effektiva verktyget. Läkemedlet finns tillgängligt i tabletter. Läkemedlet är kontraindicerat för användning av personer under flertalet ålder. Den dagliga dosen och behandlingsförloppet ordineras av en läkare. Med prostatit vanligtvis ordineras 1 eller 2 tabletter per dag. Läkemedlet har minst biverkningar (illamående, yrsel, dåsighet). Kostnaden för anläggningen: ca 400 rubel.

Alfa-blockerare finns ganska mycket, det är svårt att rikta sig till patienten. Vid val av läkemedel bör man se på listan över kontraindikationer och biverkningar, eftersom många adrenoblocker är förbjudna i sjukdomar i centrala nervsystemet och lever.

Andra läkemedel

Vitaminer och antidepressiva läkemedel är helt separata grupper av läkemedel. Sådana droger ska ordineras uteslutande av en specialist. Vid första anblicken har ofarliga vitamininjektioner (B5-B12) mycket kontraindikationer. Om antidepressiva läkemedel är det inte nödvändigt att prata, det är extremt lätt att misstänka att det är ett val av läkemedel från den givna gruppen.

Du kan självständigt ta vitaminkomplex (Aevit, Complivit, Alfabet), men de kommer inte att ge en kraftfull effekt.

Det finns en ytterligare kategori av läkemedel som bör övervägas. Dessa är läkemedel som finns i form av ljus och har olika ingredienser i kompositionen. De kan vara med antibiotika, biprodukter, ichthyol. Det är bäst att köpa naturliga icke-hormonella suppositorier.

Behandling av kronisk prostatit - effektiva droger i form av suppositorier:

 • Bioprost (540 rubel).
 • Vitaprost (800 rubel).
 • Hemo-Pro (400 rubel).
 • Ichthyol (200 rubel).
 • Propolis D (350 rubel).

Är kronisk prostatit behandlad hemma? Ja, men du måste ta rätt droger för detta. Du bör skydda dig från hormonella droger. Alla beskrivna läkemedel hjälper till att bli av med patologi, men innan du använder dem ska du alltid rådgöra med en läkare.

Effektiv behandling av kronisk prostatit

När kronisk prostatit försämras är det extremt obehagligt för patienten. Det är inte förvånande att en man som drabbats av en sjukdom kommer att leta efter en sådan botemedel mot kronisk prostatit, som har den bästa terapeutiska effekten. I den här artikeln erbjuder vi en översikt över läkemedel, vars användning har visat det bästa resultatet vid behandling av olika former av kronisk prostatit.

Funktioner av kronisk form av prostatit

Prostatit - en åkomma från en grupp av rena manliga inflammatoriska sjukdomar - är indelad i två former: akut och kronisk. Den första formen kallas "akut", för att i klinisk praxis för att fastställa denna diagnos i patientens medicinska historia är det nödvändigt att ange ett antal karakteristiska särdrag. Manifestationer är ljusa och tydliga synliga och kallas därför skarpa, det vill säga de har den nödvändiga uttrycksförmågan. Om vi ​​pratar om de karakteristiska symtomen på prostatit, listar vi dem:

 • smärta i bäckenregionen när den rör sig eller sitter
 • smärta i nedre rygg, perineum och njurar;
 • allmän sjukdom med svaghet och apati
 • problem med urinering
 • progressiv impotens.

Läkaren, som upprepade gånger upptäckte dessa symptom, hos en patient som tidigare hade prostatit fixar en förvärring av den kroniska formen av prostatit. Således, om prostata manifesteras i patienten igen, det kommer inte längre att märkas "kryddig", kommer det att betraktas som "kronisk", liksom symptomen är inte längre detekteras "skarp" och bli "försämringen".

Den kroniska formen av prostatit är en allvarlig sjukdom, som är mycket svår att bota. Sällan, när prostatit i denna form härdas 100%, faller sjukdomen oftast i tid till, efter en månad eller ett år, igen för att påminna dig själv. Denna situation beror på typen av prostatit (stillastående, infektiös eller atypisk), från den terapeutiska strategin som valts för att behandla sjukdomen och patientens självdisciplin.

Det svåraste att behandla vissa typer av infektiös form av prostatit. Till exempel har en patogen som "Staphylococcus aureus" ett högt motstånd mot antibiotika - ett traditionellt botemedel mot bakteriella former av prostatit. Behandling av Staphylococcus aureus med antibiotika kräver allvarlig disciplin från patienten - du måste ta läkemedel strikt enligt schema, genomföra föreskrivna rutiner och ta prov. Brott mot behandlingsregimen kan leda till uppkomsten av en resistent stam av patogenen, som efter en viss tid - en månad eller två - återigen påminna oss om prostatainflammation.

Medicinsk behandling av prostatit i kronisk form

Än att behandla kronisk prostatit? Vilka läkemedel kan han botas med? Drogbehandling för kronisk prostatit är den vanligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling av prostatit används också manuell terapi (prostata massage), terapeutiska övningar, diet, värmebehandling, fysioterapi, vattenprocedurer.

Läkemedel för allmän behandling av kronisk prostatit

Det finns en hel rad av läkemedel som inte är avsedda att ta itu med behandling av prostatacancer, men de används vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, för att lindra allmäntillstånd hos patienten - det är antiinflammatoriska, febernedsättande läkemedel och läkemedel som minskar smärta, förbättrar immunitet (immunmodulatorer).

 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID). Läkemedel i denna grupp innebär också en minskning av NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Denna grupp av läkemedel är mycket stor - ketorolak, naproxen, aminopyrin, indometacin, flurbiprofen, ketoprofen, diklofenak natrium, piroxikam, ibuprofen. Förfader till denna grupp var vanligt aspirin. Inte alla är lämpliga för behandling av kronisk prostatit. Vanligtvis används för behandling av prostatit läkemedel baserade på diklofenaknatrium, ibuprofen, ketoprofen. Läkemedel kan druckas oralt i form av kapslar och tabletter, men den bästa terapeutiska effekten med prostatit uppnås under användning av rektala suppositorier som innehåller dessa läkemedel.
 • Läkemedel mot smärta. Trots att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte bara behandla inflammationen och lindra smärtan, men vi har gjort fortfarande denna punkt separat, eftersom det finns en grupp av läkemedel som inte kan ersättas - är kramplösande och opiater. Den mest populära antispasmodiska är det ungerska läkemedlet "No-spa" (No-Spa - en reduktion från No-Spasm - "mot spasma"). Den aktiva substansen i den är "drotaverin" - den gav namnet på den inhemska analogen av läkemedlet. En annan populär antispasmodic är läkemedlet "Spazmalgon". Läkemedlet, förutom spasmolytisk verkan, kan eliminera inflammatorisk process. Läkemedlet är komplext, det innehåller flera aktiva substanser. När det gäller opiater noterar vi att drogerna i denna grupp är svåra att nå, de är svåra att få även vid recept. Vad är förknippat med deras narkotiska egenskaper. Opiater är emellertid det bästa läkemedlet mot smärta. Med dem kan ingen jämföra. I de fall där smärtan överskrider de tillåtna värdena och utgör ett signifikant hot mot patientens hälsa kan de därför ordineras som en bedövningsmedel. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är morfin. Det är mycket lättare att få droger gjorda på basis av syntetiska derivat av opium - promedol, kodin. Prostatit i avancerad form är en sjukdom som orsakar allvarliga smärtor, att sluta helt som bara kan vara opiater.

Ytterligare faktorer

Immunomodulatorer (läkemedel som kan minska eller öka effektiviteten i immunsystemet). Vanliga vitaminer - särskilt C-vitamin - kan fungera som läkemedel som stimulerar mänsklig immunitet. Hög immunitet kommer att undertrycka kroniska manifestationer av prostatit, minska aktiviteten hos patogener, minska inflammation. Immunostimulator "interferon" bekämpar effektivt virusets form av sjukdomen. I fall av autoimmuna (allergiska) former av prostatit tas läkemedel som försiktigt undertrycker immunförsvarets aktivitet (immunosuppressorer) -prednisolon, dexametason. Dessa läkemedel är kortikosteroider, de kallas också hormonella droger. Starkare immunosuppressorer tas med stor omsorg - det finns risk för patientskada.

Viktigt! Formuleringar av NIP-medicineringsgrupper måste åtfölja hepatisk mottagning (Eskhol, Karsil, Gepabene, Hepatosan) och magskyddande (Sukralfat, Solcoseryl, Aktovegin, Bismuth trikalium dicitratobismuthate). Detta behov orsakas av de farliga biverkningarna av NIP-läkemedel som hotar lever och mage.

De mest effektiva antibakteriella ämnena

Bakterier är den vanligaste patogenen hos mänskliga infektionssjukdomar. Bakteriell prostatit tar en ledande plats i den medicinska statistiken över alla upptäckta fall av prostatit. De vanligaste upptäckta patogenerna-bakterier som påverkar prostatakörteln är:

 • gonokocker;
 • grönaktig streptokocker;
 • Staphylococcus aureus;
 • blek treponema.

Alla bakterier är sårbara för en grupp läkemedel som kallas antibiotika. Detta gäller även Staphylococcus aureus, trots all dess potential för resistens mot en sådan läkemedelsgrupp. Antibiotika är indelade i grupper - penicilliner, fluorkinol, makrolider, cefalosporiner, tetracykliner, polymyxiner, linkosamider. Inte alla är lika effektiva mot bakterier. Kvaliteten på användningen av antibiotika beror på den behandlingsstrategi som den behandlande läkaren valt. Gonokocker anses till exempel vara sårbara för nästan alla grupper av antibiotika. Men vad betyder detta i praktiken? Gonokocker är uppdelade i stammar, som var och en har en viss resistanspotential. Därför händer det ofta att gonokock prostatit börja behandla bredspektrumantibiotikum (penicillin - "Ampioks", "Ampicillin"), och sedan gå vidare till drogen, som visar den största effektiviteten. Det kan vara en antibiotisk makrolid eller ett antibiotikum från gruppen av cefalosporiner.

När det gäller andra nämnda infektioner är det också nyanser. Patogen "blek treponema" - orsakssambandet till en farlig veneral sjukdom (syfilis) - är extremt sårbar mot penicilliner. Framväxten av första antibiotika penicillin, är syfilis mycket mindre farlig än den var före 20-talet av XX-talet. Blek treponema är hjälplös mot penicilliner, det har inte potential för motstånd mot dem. Risk för protozoala infektioner - en frekvent följeslagare av syfilis. Grön streptokocker är sårbar mot tetracykliner och penicilliner. Staphylococcus aureus har nyligen börjat behandlas med moderna läkemedel, som inte är relaterade till antibiotika - hlorofilliptom (naturläkemedel), protivostafilokokkovym humant immunoglobulin (personlig medicin i form av serum), stafylokocker toxoid.

De bästa antiprotozoalerna

Protozoer - protozoer eller protister - unicellulära mikroorganismer, de första företrädarna för djurriket. Bland protozorna finns farliga patogener, parasiter, som kan påverka prostata och organen i det mänskliga genitourära systemet. De är en vanlig orsak till prostatit. Enligt medicinsk statistik är protozoer den andra efter bakterier enligt frekvensen av alla upptäckta infektiösa former av prostatit. Protozopatogener av prostatit:

 • Klamydia (patogener av klamydia);
 • amoeba-protista (orsakssamband för amoebiasis);
 • Trichomonas (orsaksmedel av trichomoniasis);
 • lamblia (patogener av giardiasis).

Genom denna uppräkning är antalet patogena protozoer som kan påverka prostata inte uttömda - det finns många fler. De protozoer vi nämnde är dock de vanligaste mänskliga parasiterna från protozoan gruppen.

Den bästa lösningen för kronisk prostatit mot protozoer är Metronidazol, ett derivat av nitroimidazol (ett syntetiskt läkemedel erhållet i Frankrike 1962). Nu är metronidazol en tidstestad medicin, lika skadlig för vilken sort av denna typ av patogener som helst. Det är också vettigt att använda andra derivat av nitroimidazol - "Ornidazol" eller "Nirdazol". Anti-amoeba protivister använder också drogerna "Khiniophon", "Chlorokin", "Tetracyklin"; Trichomonaser är sårbara endast för nitroimidazolderivat; mot chlamydia-användning "azitromycin", "erytromycin", "cyphran"; lamblia, förutom derivat av nitroimidazol, är sårbara för akrihin och furazolidon.

De mest effektiva drogerna mot viral form av prostatit

Virus är villkorligt levande varelser, små representanter för den patogena mikrokosmen. Den virala formen av prostatit är den sällsynta av alla smittsamma former av denna sjukdom. De viktigaste patogenerna för denna typ av prostatit är:

Virala infektioner, med sällsynta undantag, behandlas inte med antibiotika. För behandling av kronisk prostatit hos män, som orsakas av en virusinfektion, använda speciella läkemedel som förstör proteinhöljet av patogenen, bryter syntesen av polypeptiden bindningar virus, förbättra immunitet. De mest effektiva antivirala läkemedlen på hemmamarknaden är Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir, Remantadin, Amizon.

De bästa antifungala ämnena för mykos av prostata

Svampinfektion i prostata - mykos - ett ganska sällsynt fenomen. Mindre vanligt är bara viral form av prostatit. Den vanligaste formen av mykos av prostata orsakas av en villkorligt patogen svamp av arten Candida Albicans. Några av svamparna i detta släkt har förrän nyligen använts i livsmedelsindustrin för jäsning av matvaror. Nu har situationen förändrats, Candida Albicans likställs med opportunistiska svampar, vilket är skadligt för livsmedelsproduktion. Men i industrier där livsmedelssäkerhetsstandarder inte är tillräckligt bra kommer svampen i mat. Det är ganska vanligt, under gynnsamma förhållanden utvecklas det snabbt och orsakar många sjukdomar. För att stoppa patogenens utveckling är det nödvändigt att skapa förhållanden som är ogynnsamma för infektionens utveckling. Svamp känns bra i en sur miljö, uppfattar alkaliskt dåligt. Därför kan du för första gången dricka sodavatten eller bikarbonatbordsvatten. Mot svampar av släktet Candida soda - den mest effektiva medicinen är de mest effektiva förberedelserna mot svampar av andra arter:

 • polyener - "nystatin", "levorin", "natamycin";
 • allylaminer - "naftyfin", "terbinafin";
 • azoler och triazoler - "Flukonazol", "Itrakonazol".
 • imidazoler - "mikonazol", "ketokonazol", "clotrimazol", "oxikonazol".
 • andra droger - Griseofulvin, Cyclopyrox.

Droger av ett brett spektrum av åtgärder, som används med en stagnerande form av prostatit

För att behandla den stillastående formen av prostatit finns det mycket effektiva verktyg - prostata massage och speciell medicinsk gymnastik. Detta faktum betyder emellertid inte att neka användningen av läkemedelsbehandling för denna form av prostatit. För att bota stillastående prostatit måste du göra tillräckligt med ansträngning, och utan medicinering kan du inte göra det. De bästa läkemedlen för behandling av kronisk prostatit av stillastående typ har en komplex verkan - antiinflammatorisk, antimikrobiell, antiallergisk mot smärta. På grund av dess komplexa egenskaper är drogerna i denna grupp mycket populära bland prostatitpatienter. Handelsnamnen på förberedelserna är följande:

 • "Vitaprost". Producerad i två former - tabletter och rektala suppositorier. Preparatet innehåller ett extrakt av prostaten hos mogna könstjurar. Läkemedlet riktas mot stillastående processer i prostatakörtlarna. Förutom dessa egenskaper har en bra antiinflammatorisk effekt, minskar obehag i bäckenet, förbättrar funktionen hos det genitourinära systemet.
 • "Afala". Det är svårt att säga varför homeopati hjälper. Men på Internet finns det så många entusiastiska utrop för att använda denna medicin så att den kan ignoreras. Bedömning av recensionerna hjälper läkemedlet till med alla typer av prostatit, avlägsnande av negativa symptom, botemedel inflammation. Producerad i tablettform.
 • "Prostamol Uno." Läkemedlet innehåller ett extrakt av sabal palm. Producerad i form av tabletter, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet, i jämförelse med andra droger av denna typ, har den högsta grad av effektivitet som täcker hela komplexet av antiinflammatoriska effekter på prostata. Läkemedlet är ett förebyggande medel mot prostatacancer.

Viktigt! Man måste komma ihåg att administrationen av något läkemedel måste samordnas med den behandlande läkaren. Vår artikel är informativ, den är inte avsedd att vara en handledning till handling!

Är det nödvändigt att fortsätta behandlingen om kronisk prostatit botas?

Efter långa månaders övervakning kan den behandlande läkaren upptäcka att botemedel mot kronisk prostata sjukdom har kommit. Det finns en naturlig fråga om behovet av att fortsätta behandlingen. Det finns en känsla av att det inte finns något behov. Allt är dock inte så enkelt - behandlingen av kronisk prostatit passerar inte för män utan spår - drogerna har biverkningar, sjukdomen kan allvarligt skada prostata vävnaden.

Prostata är ett organ viktigt för en sexuell konsistens hos en man. Utan testosteron transformerad i prostatakörteln kommer det ingen vilja eller erektion. Därför, efter behandling av prostatit, behövs läkemedel för att behandla impotens, återställa prostatafunktionaliteten. Vilka läkemedel ska jag använda i sådana fall? Läkemedlet bör riktas mot syftet att behandla prostatacancer. Till exempel, rektala suppositorier "Pepon". Läkemedlet innehåller ett extrakt av pumpafröolja, vilket har en mycket positiv effekt på återställandet av prostata hos sexuell funktion.

Förutom "Peponen" är det värt att nämna sådana preparat som "Persilja rottextrakt", "Ginseng extrakt", "Gyllene rottextrakt", "Prostodin". Rimligt, det vill säga användningen av droger som samordnas med en läkare ska påskynda återställandet av en mans sexuella funktion.

Kronisk prostatit - symtom hos män, behandling med folkmedicin och läkemedel

Vid prostata sjukdom diagnostiseras patienten med kronisk prostatit. De lider av många män, men de vänder inte alltid till läkaren i tid. Resultatet kan vara beklagligt - komplikationer av reproduktionssystemet, upp till infertilitet. Det är viktigt att börja behandlingen i tid, eliminera obehagliga symtom och återfå din gamla livsstil.

Vad är kronisk prostatit?

Enligt medicinsk terminologi är kronisk prostatit en inflammation i prostatakörteln. Det kännetecknas av en långvarig och ihållande kurs, i vissa kan ske utan signifikanta kliniska tecken, på ett asymptomatiskt sätt. Lida en farlig sjukdom 30 procent av männen 20-50 år, men inte alla kommer till urologen i tid för behandling på grund av förlägenhet eller missförstå konsekvenserna.

Symtom på kronisk prostatit

Läkare särskiljer följande symtom på kronisk prostatit, som kännetecknas av sjukdomen:

 • smärta i underlivet, perineum, skrot, ger i sfären eller rektum
 • obehag under sex
 • problem med urinering, förändring i mängden utsläpp, färg;
 • sexuell dysfunktion;
 • problem med utlösning.

Symtom på kronisk prostatit utvecklas i flera år utan stor oro för patienten. Om du inte uppmärksammar symptom länge, är komplikationer möjliga:

 • cystit, pyelonefrit;
 • vesikulit (inflammation i de partiella vesiklarna), orhoepididymit (inflammation i testiklarna, bilagor);
 • infertilitet;
 • prostata adenom syndrom, cancer;
 • skleros av prostata, urinproblem
 • problem med erektion, minskad sexuell lust;
 • abscess av prostata - fokal purulent inflammation.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns två grupper orsaker till kronisk prostatit, som är uppdelade i smittsamma (orsakade av bakterier, virus och svampar) och kroniska (överbelastade) processer. Den andra gruppen innebär stagnation av utsöndringen av prostata och blod i venerna. Det finns en sjukdom av följande skäl:

 • oregelbundet sexliv;
 • långsiktigt inaktivt arbete
 • stillasittande arbete;
 • nära underkläder, komprimering av könsorganen;
 • alkoholism;
 • frekvent hypotermi.

Faktorer av utveckling av prostatit av kronisk typ är följande tecken, som verkar tillsammans med ovan nämnda skäl:

 • minskad immunitet, som ett resultat - dålig hälsa;
 • hormonella störningar;
 • kroniska infektioner;
 • allergier;
 • brist på vitaminer, mikroelement
 • nervstockning;
 • röka.

Klassificering av kronisk prostatit

Bland de medicinska specialisterna accepteras följande klassificering av kronisk prostatit:

 • infektiös (bakteriell) - orsakad av bakterier, svampar, virus;
 • Ej infektiös (abakteriell) - orsakas av andra orsaker.

Diagnos av kronisk prostatit

Om patienten upptäcker minst ett symptom är det nödvändigt att diagnostisera en kronisk prostatit hos en urolog eller andrologist. Läkaren efter mottagandet av klagomålet gör en första undersökning: ultraljud av bäckenorganen och prostata, tar prov för infektion och utför en rektal undersökning av prostata. Den sista punkten är smärtfri, men för många män är det obekväma. Att vägra från det är det inte nödvändigt - läkaren vid palpation definierar orsakerna till att sjukdom uppstår och tar emot ett hemligt urval.

Kronisk prostatitis detekteras efter att ha erhållit laboratorietester, bakteriekulturen av sekretionen av prostata för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Därefter utses den nödvändiga komplexa behandlingen, vilken beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Om det behövs, läkare:

 • ta emot urin för analys på leukocyter;
 • genomföra transrektal ultraljud, datorundersökning av blåsan;
 • ta biopsi av prostatavävnad;
 • gör röntgendiagnos.

Behandling av kronisk prostatit

Efter undersökningen föreskrivs orsakerna till och försummelsen av inflammation behandling av kronisk prostatit. Det består i att utföra:

 1. Antibakteriell terapi - infektionen som orsakade prostatit förstörs.
 2. Allmänna förstärkande behandling - återställer immunitet, det är nödvändigt för att förebygga återfall.
 3. Lokal terapi är massage i bäckenregionen och prostata, elektrofores, laserterapi, magnetophores, inductotermi.

Behandling av exacerbation av kronisk prostatit består av samma principer, men innehåller dessutom:

 1. Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
  "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndrom. (1) Komponenter av "LYCOPROFIT®" på bakgrunden av standardterapi påverkar effektivt huvudsymptomen på kronisk sjukdom Tatita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.
 2. Läkning bad med mikrocykler.
 3. Diet om det finns bevis.
 4. Massage i prostatakörteln förbättrar blodcirkulationen, ökar muskeltonen, ökar absorptionshastigheten för antibiotika. Metoden utförs av en läkare varannan dag när blåsan är full, eftersom det under stroke och prostata trycket på hennes inflammatoriska hemlighet tvingas in i kanalerna och urinröret (uretrit), släpps i urinen. Processen utförs med lite ömhet.

Än att behandla kronisk prostatit hos män medicinsk

Läkarna rekommenderar att man behandlar kronisk prostatit hos män medicinsk, med hjälp av en uppsättning läkemedel:

 1. Antibiotika - för att ta bort det inflammatoriska fokuset, när de används, förbättras patientens tillstånd.
 2. Alfa-adrenoblockers - slappna av smidiga muskler, förbättra urinets utsöndring, lindra spasmen. Gentamicin, Amikacin, Fentolamin, Prazonin är förskrivna.
 3. Hormoner - ta bort inflammationsprocessen, stimulera erektilfunktionen. Glukokortikosteroider injiceras i kroppen genom elektrofores. Drogerna bidrar till snabb läkning av prostatavävnad.
 4. Medicin, avslappnande muskler - muskelavslappnande medel. Bedöva, sänka tonen i penisens smidiga muskler, öka hastigheten på blodcirkulationen i problemområden, stimulera utflödet av prostats utsöndring. Använd baclofen, midokalm, metokarbamol.
 5. Läkemedel för att förbättra immuniteten - behövs för att stimulera kroppens skyddande egenskaper, stärka organens arbete och det allmänna tillståndet. Tilldela kosttillskott, vitaminer, mineraler.
 6. Rektala suppositorier - blir ett alternativ till orala läkemedel, eftersom de minskar skadliga effekter på lever och njurar. De använder droger med antibiotika, antispasmodik, naturliga ingredienser (propolis). Stearinljus lindrar smärta, svullnad, inflammation, har en positiv effekt på tillståndet av prostata. Utsedd kan Viferon, Bioprost, Prostopinum, Olestezin, Prostatilen.

Antibiotika för kronisk kronisk prostatit

Om sjukdomen orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika för kronisk kronisk prostatit. Deras användning kan minska fokuseringen av inflammation, eliminera patogener. Du kan inte använda antibakteriella läkemedel för prostatit orsakad av blodstagnation - det är farligt. Bland de populära antibiotika som används är:

 • fluorokinoloner - ciprofloxacin, lomefloxacin, Gatiloksatsin, moxifloxacin, ofloxacin - snabbt penetrera prostatan, hämma bakteriell aktivitet, lindra försämringen;
 • tetracykliner - Doxycyklin, metacyklin;
 • makrolider - oleandomycin, erytromycin.

Operativ behandling av kronisk prostatit

I försummade fall eller med ålderdom rekommenderar läkare en operativ behandling för kronisk prostatit. Det består i partiell eller fullständig avlägsnande av prostata:

 • transuretral resektion - ett populärt kirurgiskt ingrepp, beskärning av urinvägar och prostata med en volym upp till 80 ml;
 • transuretral snitt - dissektion av prostata, utan avlägsnande av vävnader;
 • öppen adenomektomi-avlägsnande, utförs i stora volymer av prostata.

Diet med kronisk prostatit

För att undvika komplikationer och behandlingen var snabbare och effektivare, föreskrivs en diet med kronisk prostatit. Dess huvudregler är:

 • vägran att röka, starka andar - du kan bara ta under förlåtelse av vin (inte mer än ett glas), 100 g vodka eller en halv liter öl;
 • frånvaron av fett kött, rökt, stekt mat och mat i matintaget;
 • Innehåll i persilja, senaps, persilja, pepparrot, lök, vitlöks diet;
 • i menyn bör det finnas mycket zinkhaltiga produkter - fisk, bläckfisk, ostron, musslor, pumpafrön;
 • eliminering av baljväxter, kött soppor, svampar, kolsyrade drycker från kosten;
 • under förbudet - starkt te, kaffe, salthalt, kryddiga rätter, slaktbiprodukter, sorrel;
 • vid behandling är det omöjligt att äta kaviar, bakning;
 • Det är önskvärt att inkludera betor, morötter, kål, tomater, gurkor, kefir, ryazhenka, stallost i kosten.
 • föreskriva mottagandet av torkade frukter, honung, spannmål, vegetabiliska oljor till middag.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Förutom läkemedelsterapi finns en behandling för kronisk prostatit med folkmekanismer. De hjälper till att ta bort svullnad, inflammation, höja immuniteten. Är det möjligt att bota prostata helt med bara dem? Nej, det kommer att kräva en omfattande effekt, men för att lindra patientens tillstånd är traditionell medicin möjlig. Här är några användbara recept:

 • dagligen äta 30 pumpa frön före måltider eller bollar frön med honung;
 • bad från grenar och blad av hassel;
 • mottagning av alkoholbark infusion av asp
 • te från skalet av kastanjer, mikroclysters från deras buljong;
 • tar alkohol tinktur celandine och hemlock droppvis (örter är giftiga);
 • drick persilja juice tre gånger om dagen eller avkok av hennes frön;
 • ljus från propolis och kakaosmör - ge effekt inte värre än köpta.

Profylax av kronisk prostatit

För att inte få prostata till ett obotligt tillstånd behandlas patienten med förebyggande av kronisk prostatit. Hållning till hälsan bör vara allvarlig. För att göra detta, använd följande riktlinjer:

 • en gång i halvåret har du en urolog undersökning;
 • ge upp täta, täta kläder, föredra att frigöra bomull utan tryck på könsorganen;
 • undvik hypotermi
 • engagera sig i fysisk aktivitet
 • leda ett regelbundet sexliv;
 • Var inte skyddad av avbruten samlag, förläng inte processen artificiellt;
 • inkludera i dietfrö av pumpa, persilja, grönsaker från familjen cruciferous;
 • sluta röka och dricka alkohol.

Video: Kronisk prostatit hos män

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet

Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Vilken som helst som var avancerad sjukhus, Fortfarande behöver de flesta seriösa argument för att föredra det till sina inbyggda väggar.

I artikeln kommer vi att prata om hur man ska behandla kronisk prostatit hos män hemma.

Kan jag läka det hemma?

I de flesta fall botas prostatit hemma. Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken hembehandling blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset. För fysioterapi kurser är det inte svårt att anmäla sig till ett distriktspolykliniskt område öppenvården.

Behandling av prostatit tar vanligen av månaden upp till tre. Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

obligatoriskt sjukhusvistelse patienter med prostatit utförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

Kronisk prostatit: behandling hemma

sjukgymnastik

De drivs med målet:

 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;

 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • minska smärta
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.
 • Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit.

  De hålls som regel öppenvården.

  bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

  elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

  Ultraljudsändare. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

  Magnetoterapi-enheter påverkar patientens kropp med prostatit magnetfält. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

  Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

  Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

  Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

  terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

  Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

  • exacerbation av sjukdomen;
  • närvaro av neoplasmer
  • de-symptomatisk diabetes mellitus;
  • aktiv tuberkulos.

  massage

  Prostatisk massage Är en mycket effektiv del av den komplexa behandlingen av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

  Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

  Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

  Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

  En kompetent massage av prostata kommer bara att utföra specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem.

  Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet.

  Att följa alla regler sterilitet Manuell massage görs bäst på poliklinik eller på sjukhus.

  I detta fall VIKTIG Applicera inte:

  • fett med expired hållbarhetstid;
  • icke-sterila handskar.

  Kontraindikationer för massage:

  Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

  För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

  Komplex av Kegel övningar

  Avsett för stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Ex. 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.

  Ex. 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.

  Ex. 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

  Medicinsterapi

  antibiotika

  Oavsett om det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikabehandling för behandling av kronisk prostatit i huset - beror på ett konkret fall.

  Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall tar urolog.

  Antibakteriella läkemedel

  antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet bör medicinen ordineras av en urolog, han måste se till att han har att göra med exakt bakteriell form av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
  2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

  ljus

  fyllning rektala suppositorier vid behandling av prostatit, görs antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi. För att använda dem enkelt: du måste tvätta platsen runt naveln med en bra tvål, raka av håret där, ta bort klistermärkena, klistra fast klisteret.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning. På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppet av behandling av prostatit - sex fläckar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Om behandling av kronisk prostatit folkmekanismer Det finns en separat artikel.

  Bastu, bastu

  Parry för kronisk prostatit noggrant. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras.

  Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu förbättras libido, det vill säga sexkörning.

  I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras, om en bastu, ett bad kombineras med diaphoretic te eller genom att använda äppelcidervinäger.

  diet

  I patientens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
  2. lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.
  3. zink, som behövs för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Till patienten med prostatit är det nödvändigt undvika sådana produkter:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  en diet för återhämtning från prostatit räcker inte. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar

  Om kronisk prostatit passerar inte efter hembehandling, troligtvis är du inte tillräckligt disciplinerad för att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  Nu vet du hur man ska behandla kronisk prostatit hemma. Det viktigaste som krävs av patienten är disciplin och överensstämmelse med alla rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Kom ihåg det populära folkmekanismer - Endast ett tillägg till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.