Huvud
Symptom

Hur man snabbt bota cystit i hemmet

Det rekommenderas att behandla en inflammerad urinblåsa under överinseende av en läkare. Specialisten utser patienten alla typer av test och rekommenderar det bästa för det specifika fallet av mediciner. Men det finns inte alltid möjlighet att besöka sjukhuset. Hur hemma att bli av med blåsning på kortast möjliga tid?

Tranbär eller kobär som en snabb lösning för blåsor

Båda dessa bär är mycket användbara för inflammation i urinblåsan. De bidrar till:

 • ökad urinering
 • avlägsnande av inflammation
 • restaurering av mikroflora
 • förstörelse av patogena mikroorganismer.

Det är nödvändigt att förbereda sig från tranbär och tranbär komposit eller mors. Recept är mycket enkla:

 1. Kompott. Sätt på 1 liter vatten, töm lite socker (2-3 matskedar) i kokande vatten, kasta 250-300 g rena bär. Koka i 3-5 minuter, stäng av, låt svalna.
 2. Mors. Krama bären (0,5 kg), dränera saften i en separat behållare. Krympa häll 3 liter vatten, tillsätt socker till smak och sätt på spisen. Koka, kyla, häll den tidigare beredda juice.

Du kan bara använda en sorts bär och kombinera dem - i vilket fall som helst kommer drycken att vara användbar. Morse och kompott rekommenderas speciellt för barn, men vuxna bör inte vägra dem. Med hjälp av dessa drycker under hela dagen hjälper en person till att rengöra blåsan och förbättra prestanda.

Det rekommenderas också att använda blad av växter. De kan bryggas som vanligt te, om så önskas, förbättra sin smak med naturlig honung.

Och de som inte har tid för "kulinariska experiment" bör noggrant tvätta bären och äta dem i stora mängder. En "chockdos" av tranbär eller cowberries lindrar väl de viktigaste symtomen på blåsans inflammation.

Värm som hemmedel mot blåsor

Värme expanderar blodkärlen och lindrar spasmer, på grund av vilket en person känner sig bättre. Om patienten samtidigt använder andra metoder för hemterapi, finns det en möjlighet att cystitisen kommer att recede helt (naturligtvis är det ett okomplicerat tidigt stadium av sjukdomen). Det är nödvändigt:

 1. Applicera på blåsans område något varmt - en vanlig värmepanna, en vävnadspåse med uppvärmd sand eller salt, en flaska varmt vatten.
 2. Sväta fötterna i hett vatten, örtdekok, mjölk.
 3. Sitt över en rödhett tegel placerad i en metallhink.
 4. Ta en varm dusch (badet är otillåtet).
 5. Hemma ha på sig ullsockor, även om det verkar som att golvet inte är kallt.

Eventuella uppvärmningsförfaranden ger lindring efter 10-15 minuter. Men missbruk inte värme: det tar inte bara bort ömhet, men kan också bidra till ytterligare smittspridning. Kategoriskt är det otillåtet att värma upp för:

 • gravida kvinnor (det finns risk att provocera missfall)
 • kvinnor under menstruationsblödningar (värme kommer att stärka det);
 • människor som lider av hematuri, som åtföljs av blodutlösning tillsammans med urin;
 • patienter som drabbats hårt av cystitisattack (med feber, huvudvärk, generell försämring av välbefinnande).

Värme hjälper, men för det här måste du hantera med stor omsorg. Och under inga omständigheter får man inte besöka badar och bastur med uppvärmning: efter ett sådant besök finns risken att bli sjukare ännu mer, eftersom infektionen kan spridas längre över kroppen.

Cystitis: snabb behandling med monoral och fytopreparationer

Även om antibakteriella läkemedel ska ordineras uteslutande av en läkare, bryts denna regel ibland. Monural är ett läkemedel som tillhör gruppen fosfonsyraderivat. Läkemedlet är effektivt mot de flesta gram-positiva och gramnegativa bakterier som ofta provar cystitis.

Ofta är läkemedlet ens ordinerat av en specialist innan testerna ges, eftersom inflammation i blåsan är mycket viktig för att stoppa infektionen, och det tar upp till en och en halv vecka för att få resultaten från undersökningarna. Därför kan någon som vill återhämta sig snabbt hemma och är redo att ta en liten risk för detta kan köpa Monural.

Det kostar ca 500 rubel. för ett 3 grams pulverpaket. Det bör beaktas - detta är en vuxendos. Barn som är äldre än 5 år rekommenderas en särskild "pediatrisk packning" - 2 g. Varje.

Innan du lägger dig, måste du lösa upp innehållet i dospåsen i vatten enligt anvisningarna och drycken. Tidigare måste du urinera, för de närmaste 4-6 timmarna för att tömma blåsan är oönskade: antibiotikumet ska ha tillräckligt med tid att reagera på orgeln från insidan.

Om cystitisen är av bakteriell natur, kommer nästa dag personen att uppleva lättnad: ömhet kommer att försvinna, frekvensen av önskningar kommer att minska, obehag i underlivet kommer att försvinna. För att lösa det uppnådda resultatet är det nödvändigt att ta fytopreparationer under de närmaste 14 dagarna, till exempel:

 • kanefron;
 • Phytolysinum;
 • Monurel;
 • Tsiston.

Du kan också bryta medicinska örter - Johannesört, öron, ett svartöga, etc. Fytoterapi syftar till att stärka kroppens försvar för att utesluta möjligheten till återkommande cystitis. Dessutom kan örtberedningar avlägsna rester av inflammation, ta bort spasmer, rengöra blåsan från patogena föroreningar genom att öka urinutgången.

Det händer att Monural inte fungerar så snabbt som du vill. Enligt instruktionerna är det tillåtet att ta medicinen igen efter en dag. Men om det andra "samtalet" misslyckades, borde du slutföra hemterapi och söka hjälp från en läkare. Blåsan är kanske inte bakteriell, men svamp eller viral natur - och du behöver behandla det helt annorlunda.

Hur snabbt bli av med cystit i hemmet: behandling för en dag

Med ett omfattande tillvägagångssätt är det ganska möjligt att bota inflammation i blåsan bokstavligen för en dag, medan endast "sparsam" betyder. Det är nödvändigt:

 1. Drick en lösning baserad på läsk (1 msk pulver på ett glas varmt vatten). Ligga ner för att vila, och efter 20-30 minuter ta ett smärtstillande piller (Baralgina, Analgin, No-shpy).
 2. Två timmar att sätta en flaska varmt vatten, en varmvattenflaska eller varmt salt som är insvept i ett tätt tyg till magen. Stig upp rekommenderas inte. Det kylda objektet ska bytas ut av någon från hushållet.
 3. Under dagen drick citronsaft, utspätt med vatten. Ibland ersätt det med en drink baserad på tranbär eller tranbär. Periodiskt finns det färska bär, liksom vattenmelon, melon och andra diuretika.
 4. Som huvudrätt användes flingor eller soppor baserade på hirs. Inte mindre användbart är vegetabiliska och fruktpuréer. Det bör undvikas allt friterat, saltt, alltför surt, marinerat, rökt. Naturligtvis är förbudet alkohol och läsk.
 5. Maximalt överensstämmer med viloläge. Det är nödvändigt att lämna endast på toaletten, allt annat bör göras under filten (alltid i varma strumpor). Oroa dig inte och oroa dig: stress och ångest fördröjer återhämtningstiden.

Om allt gick bra, så på kvällen kommer symtomen på cystitis att minska något, och nästa dag kommer personen att känna sig mycket bättre. Men inte alltid självhanteringens taktik fungerar. Den inflammatoriska processen, som uppstår med komplikationer, måste behandlas under överinseende av en läkare, eftersom det inte går att göra speciella procedurer och ta ett antal läkemedel.

Det finns inget universellt sätt att bli av med cystit i hemmet. Varje sjukdom har olika sätt, därför är det bara att försöka de grundläggande alternativen för "frälsning" och hoppas att de kommer att fungera. Det är nödvändigt att styras av din egen hälsotillstånd: det kommer att berätta om den valda metoden hjälper eller inte.

Hur man snabbt cure cystit i hemmet

Cystitis är en sjukdom i blåsan av en inflammatorisk karaktär, uppenbarad av smärtor i underlivet, konstant uppmaning till toaletten. Orsaken till patologins utveckling är bakterier, virus, giftiga ämnen. Det finns akut och kronisk sjukdomskurs.

Behandling av blåsor inbegriper genomförandet av läkarens rekommendationer, tillämpningen av traditionella medicinmetoder - växtbaserade läkemedel, termiska förfaranden.

Faktorer som bidrar till förekomsten av inflammation

Orsaksmedlet går in i slemhinnan genom urinröret. Immunsystemet spårar, förstör patogena mikrober. Fel i arbetet med skyddande mekanismer leder till utvecklingen av den smittsamma processen. Följande tillstånd bidrar till förekomsten av cystit:

 • Graviditet, postpartumperiod;
 • Underkylning (allmänt eller bäckenområde);
 • Bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien
 • Byte av sexpartner
 • menstruation;
 • Regelbunden förstoppning
 • Hormonala störningar;
 • Immunbrist är medfödd eller förvärvad
 • Långtidsanvändning av antibiotika, steroider.

Icke-infektiös cystit utvecklas på grund av exponering för radioaktiv strålning, cytotoxiska läkemedel, giftiga föreningar. Orsaken till inflammation kan fungera som en kronisk foci i bäckenorganen, införandet av en hematogen infektion.

Tecken på blåsor

En person som lider av kronisk inflammatorisk patologi i urinvägarna, känner igen föregångarna till exacerbation. Det finns en koppling till en provocerande faktor. Uppkomsten av symtom på inflammation är ett tillfälle att rådgöra med en läkare. Karakteristiska tecken på sjukdomen:

 • Frekventa uppmaningar är små, med en period av 10-30 minuter;
 • Brännande, ömhet med urinering;
 • Smärta bakom pubis;
 • Urinutsöndring i små portioner;
 • Utseendet av blod, orenheter i pus, turbiditet i urinen.

Det allmänna tillståndet lider inte eller det finns en ökning av kroppstemperaturen till 37,1-37,6 grader, svaghet. Uppkomsten av smärta i ländryggen, frossa, indikerar spridningen av inflammation i njursjukvävnaden.

Om cystit uppträder bör behandlingen börja med termiska procedurer, konsumtion av växturoseptika, diet, dricksbehandling. För att stoppa smärtan används spasmolytiska medel. Självadministrering av antibiotika rekommenderas inte. Okontrollerad behandling med antibakteriella läkemedel leder till övergången till inflammation i kronisk form, utveckling av resistent mot terapi av mikroorganismer.

Vad man ska göra hemma med blåsor

Det är inte alltid möjligt att besöka eller ringa en läkare hemma. För att underlätta tillståndet kan du ta bort smärtan själv:

 1. Sängstöd minskar muskelspänningen i buksmusklerna, den totala belastningen på kroppen;
 2. Fäst värmeplattan (plastflaska med varmt vatten) till det suprapubiska området. Det är förbjudet att värma nedre delen av ryggen, underlivet med blod i urinen.
 3. Ta 1-2 tabletter No-shpy (Baralgina);
 4. Drick mer flytande: icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompott, örtte. Ökad vattenbelastning förstärker bildandet av urin, vilket främjar tvättning av infektionen, utsöndring av produkterna av bakteriens vitala aktivitet, minskningen av förgiftningen;
 5. Använd naturliga antiseptika för urinvägarna. Antiinflammatorisk effekt har avkok, infusioner från löv av cowberry, tranbär, horsetail, björkblad, bärbär, kamille;
 6. Undvik kryddig, salt mat, kryddor, kryddor. Ät mer färsk frukt, grönsaker, sura mjölkprodukter. Mat bör innehålla en ökad mängd protein, vitaminer.

Rekommenderas inte för att besöka bastun, bad. Det är nödvändigt att utesluta intag av alkohol, kaffe.

Folkmetoder för blåsbehandling

Det finns effektiva sätt att bekämpa urininfektion genom alternativ medicin. Naturläkemedel inkluderar örtbehandling, termiska procedurer med avkok, hirs, röda tegelstenar. Hur man cure cystitis, med hjälp av växtbaserade läkemedel, beskrev en mängd olika recept. De mest effektiva är blommorna av kamomill, bärbär, tranbärblad, tranbär, björkpinnar.

Behandling med kamomill

Växten har antiinflammatoriska, antispasmodiska, antiseptiska egenskaper. Kamilleblommor används som avkok, te och bad. Kombinationen av metoder ökar den terapeutiska effekten.

Avkok av kamille. Sprid en matsked blommor med ett glas kokande vatten, simma i 10 minuter, kyla, ta 50 ml 3-4 gånger om dagen. Förbered varje dag en ny dos medicin varje dag.

Badkar med kamille. Förbered ett avkok av 3 msk torrt råmaterial och 1 liter vatten. Häll i ett brett bassäng, sätt dig ner och täcka den nedre halvan av bagageutrymmet med en plaid. Ta proceduren före sänggåendet 10-15 minuter, häll regelbundet varmt vatten från tekanna. Att urinera i ett bad, att en viss mängd buljong har fått en urinrör, på en gång att stiga. Torka dig torr, gå och lägg dig. Metoden är kontraindicerad i närvaro av blod i urinen, graviditet, menstruation.

Ett kamomillbad framställs genom att tillsätta avkok till vatten. Procedurens varaktighet är 25-30 minuter.

Kontraindikation är förhöjd kroppstemperatur, hematuri, barnets bärtid.

Behandling av urinvägsinflammation med hirs

En utbredd spannmålskultur hjälper effektivt att bekämpa sjukdomen. Anläggningen har ett diuretikum och antiseptiska egenskaper. Hur bli av med cystit med hirs - alternativ för recept:

 • Buljongen är gjord av 2 msk korn, 400 ml vatten. Blanda ingredienserna, koka, kyla. Ta 50 ml 6-8 gånger om dagen;
 • För att bereda suspensionen hemma, 100 gram spannmål tvättades, ångad 200 ml kokande vatten. Kornen är malda till en homogen massa. De mottagna organen att använda i en mottagning. Många applikationer - var 4-8 timmar. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

Metoden är säker vid behandling av cystit hos gravida och ammande kvinnor.

Tranbär mot blåsor

Bergen innehåller substanser som undertrycker tillväxten av patogen flora, förhindrar bindning till slimhinnan i E. coli, det främsta orsaksmedlet för sjukdomen. Växten har en lätt diuretisk effekt. Recept för beredning av läkemedel från tranbär i hemmet:

 1. Morse från färska bär. Kramsa juice från 0,5 kg bär, utspätt 2 liter. vatten, tillsätt socker. Använd 5-6 glas under dagen;
 2. Tranbärsjuice från frusna tranbär. Ett halvt kilo tranbär bör tinas, torkas eller passeras genom köttkvarn. Separera saften, tillsätt kokt vatten till en volym om 2 liter, koka. Drick 150 ml 5-6 gånger om dagen;
 3. Tranbärsjuice har en läkande effekt i sin färsk form. En konserverad dryck förlorar sina medicinska egenskaper. Det rekommenderas att dricka 100 ml 4-5 gånger om dagen. Du kan lägga till socker. Det höga innehållet av syra i ren juice orsakar ofta negativa konsekvenser av mag-tarmkanalen.

Du kan inte använda tranbär i cystitisfolk med magsår, kronisk inflammation i magslemhinnan, allergier mot röda pigment.

Röd tegel

Metoden appliceras när de första tecknen på urinvägsinflammation uppträder. Behandla cystit hjälper snabbt rött tegel. Värm heta bitar i en emaljhink eller en hög kastrull. Bortik-behållaren lägger en handduk, sitter på toppen, täcker med en filt under midjan. Ta proceduren medan du känner värmen. Metoden är kontraindicerad hos gravida kvinnor, under menstruation, förekomsten av blodiga införlivningar i urinen.

Björnörrar behandlar inflammation i blåsan: avkok, tinkturer

Bli av med cystit kommer att hjälpa bearberry. Applicera en avkok, infusion, alkohol tinktur bearish öron. Använd torkade blad av anläggningen, köpta på apoteket eller samlas in oberoende.

Björnbär av bärbär är beredd från en matsked av råmaterial. Löv bryggde 200 ml kokande vatten, hölls i ett vattenbad i 30 minuter. En filtrerad, kyld buljong tas efter att ha ätit en matsked varje 2-3 timmar.

Vattenextraktet framställs från en matsked torkade blad, 1 liter kokande vatten. Sätt ingredienserna i termoserna på natten. På morgonen, torka, drick 50 ml 4 gånger om dagen.

Alkoholtinktur görs på förhand. En lång exponeringsperiod kan inte beredas omedelbart efter början av symtom på blåsan. Applicera 10 droppar tre gånger om dagen efter måltiden.

Vegetabiliska uroseptika: kanefron, fytolysin, cyston

För att påbörja terapi är det möjligt från beredningar på basis av botande gräs. Farmakologiska medel av vegetabiliskt ursprung innehåller koncentrat av användbara substanser, är lämpliga vid applicering, har en klar dosering. Antiseptisk, diuretisk effekt har en positiv effekt vid behandling av akut och kronisk inflammation i blåsan.

Kanefron vuxna ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Vätskeformen tas 50 droppar 3 gånger om dagen. Kursens varaktighet är från 2 veckor till 3 månader.

Phytolysin - en tesked pastaen löses i 100 ml vatten. Ta 3 gånger om dagen. Kursen varar 2-6 veckor.

Cyston dricker 3 tabletter två gånger om dagen. Behandlingen varar 1,5 - 3 månader.

Behandling av cystit med antibakteriella läkemedel

Självadministration av mediciner rekommenderas inte. En medicinering ska ordineras av en specialist baserat på objektiva data, stadium och form av inflammatorisk process. Det finns situationer när det är omöjligt att få läkares samråd. Hur man behandlar cystit i hemmet med antibiotika:

 • Monural används i en dos av 3 mg en gång i intervallet mellan måltiderna;
 • Nolitsin tar 1 tablett på morgonen och på kvällen, en tre dagars kurs;
 • Furamag ordineras 2 tabletter tre gånger om dagen. Inträdeslängd - 7 dagar;
 • Ciprofloxacin tas 0,5 g på morgonen och på kvällen.
 • Amoxicillin 500 mg * 3 gånger per dag. Kursen är 7-10 dagar.

När det första tillfälle visas, är det nödvändigt att skicka ett urintest, för att besöka en urolog. Inspektion är nödvändig, även om symtomen på blåsan har försvunnit.

Självmedicinering med antibakteriella läkemedel är strängt förbjudet hos gravida kvinnor, barn, personer med otillräcklig leverfunktion, njurefunktion.

Behandling av akut eller exacerbation av kronisk cystit i hemmet bör ske under överinseende av en läkare. Tillämpningen av metoder för traditionell medicin är förutom läkemedelsbehandling. Laboratorieövervakning av tillståndet efter behandlingsförloppet är obligatoriskt.

Hur man behandlar cystit i hemmet?

Besök på toaletten blir allt vanligare, men desto mindre produktiva: du kan klämma ut en hel del urin, ibland med en blandning av blod. Under och efter urinering uppträder smärta. Ibland drar man smärtor över puben. Allt detta - symtomen på cystit, en sjukdom som oftare påverkar kvinnor. Och även om det inte finns någon risk för cystitis liv, är det mycket förmånligt att förstöra några av sina dagar.

Syftet med denna artikel är att berätta hur man behandlar cystitis hemma och hur man klarar av denna sjukdom så fort som möjligt. Vi rekommenderar även artiklar med recensioner av medel för att lindra smärta och inflammation och antibakteriella läkemedel mot cystit. Vid graviditet rekommenderas en separat artikel.

Vad är cystitis?

Cikit är en smittsam sjukdom. Endast hans patogener lever i vår egen organism. I 85-95% av fallen är orsaken till urinvägsinfektioner E. coli, en gemensam invånare i tarmarna. En annan typisk patogen är Staphylococcus saprophyticus, en representant för hudmikrofloran. Och de kommer in i blåsan på ett stigande sätt: från huden eller från ändtarmen genom urinröret.

Hur förhindrar utseende av blåsor?

Det är klart varför kvinnor lider av cystit oftare - det handlar om anatomi. Urinröret hos kvinnor är mycket kortare än hos män och blåsan är större, vilket betyder att det kan tömmas mindre ofta. Men urinflödet sköljer effektivt mikroorganismer som har trängt in i urinväggen. Därför - den första regeln för kvinnor: vill inte träffa cystitis - besök toaletten var 3-4 timmar.

En annan vanlig orsak som orsakar blåsor är mikrotrauma hos kvinnlig urinrör under samlag. Den så kallade deflorationcystitisen fördärvar ofta smekmånaden. Råd till älskande män: glöm inte intim hygien. Rådgivning till förnuftiga kvinnor: Tömning av blåsan före och efter kön minskar risken för infektion avsevärt.

När ska jag se en läkare?

Ingen ensamstående kvinna är försäkrad mot enskilda fall av blåsor. Men om fenomenet dysuri återkommer, är det värt att genomgå en omfattande undersökning.

Graviditet är en särskilt farlig tid. Immunsystemets arbete och hormonell bakgrundsförändring, växelsträngen förflyttar urinblåsan, kränker urinflödet och som ett resultat - en infektion. Samtidigt ökar bakteriuri risken för för tidig födelse med 2 gånger - så att blåsan under denna period inte alls är ofarlig.

Om symtomen på sjukdomen har en man, bör man konsultera en specialist omedelbart och nödvändigtvis, cystit hos män är nästan alltid sekundär (läs också en artikel om behandling av blåsor hos män). Och grundorsaken kan vara prostatasjukdom eller diabetes eller urolithiasis. Vidare kan liknande cystit symtom vara under icke-gonokockuretrit (dess troliga patogener - klamydia, mykoplasma, trichomonas) och urinblåsa tuberkulos.

Läkaren ska göra urin- och blodprov, kulturerna på mikrofloran kommer antagligen att skicka till blåsans ultraljud, eventuellt - för cystoskopi, ta ut ur urinröret. Om undersökningen visar att cystit är okomplicerad, kommer du troligtvis att lita på att klara sina symtom på egen hand.

Vad ska man göra med cystitis?

 1. Det är mycket önskvärt under en exacerbation att stanna i sängen, under en varm filt, med en varmvattenflaska i underlivet (om det inte finns något blod i urinen, då avbryter vi värmepuden).
 2. Drick så mycket som möjligt. Te - endast med mjölk, kaffe och öl är uteslutna. Varmt välkommen tranbär, tranbär och blåbär fruktdrycker (de innehåller proantatsianidy förhindra bakterier fäster på blåsväggen), bra buljong havre, mjölon, björk knoppar, med uppkomsten av blod - nässlor. Fytoterapi är mest effektiv i form av avgifter, apotek erbjuds alltid färdiga. Örter kan brygga ditt eget, men du kan använda tabletter (Cystone, Kanefron) droppar (Urolesan, Spazmotsistenal) eller pasta (Phytolysinum) - detta är inte bara ett naturläkemedel bara "kompakt packade."
 3. Dieten ger upphov till kryddor, konserver, marinader, men mejeriprodukter, frukter (särskilt vattenmelon) och grönsaker kommer att gynna. Mer detaljer kan läsas i artikeln om kost för blåsor.
 4. Gå inte för blåsor i bad eller bastu, men tvättning med varmt vatten med speciella medel för intim hygien hjälper till att minska obehag efter urinering.
 5. Du kan ta en no-shpu, sätta ljus med papaverin - det gör smärtan ofta lättare (läs en separat recension av droger för att bekämpa symptomen: smärta och inflammation).
 • Monural - 3 mg en gång, 2 timmar efter att ha ätit
 • Nolycin, 1 tablett 2 gånger, i 3 dagar,
 • Biseptol för 2 tabletter. 2 gånger - 3 dagar.

Om blåsan är återkommande, eller om patienten är äldre eller om diabetes mellitus är, bör uroseptiken gå längre - minst en vecka.

OBS! Gravida kvinnor är kontraindicerade med Biseptol och Nolycin, de kan inte ta Furadonin och Tetracyclines. De valfria läkemedlen för dem - Amoxicillin eller Cefuroxime, men låter dem bli bättre utsedda av läkaren efter undersökningen - det är säkrare för en kvinna och ett barn.

Vad ska jag frukta?

Om frekvent och smärtsam urinering åtföljs av låg ryggsmärta och feber, är det inte uteslutet att infektionen sprider sig till njurarna, och det finns inget sätt att göra utan en läkare.

Till vilken läkare som ska ansöka

Vid den första episoden av en cystit är det möjligt att adressera till terapeuten. Om sjukdomen tar en återkommande eller kronisk kurs bör du få ett urologsamråd och vara säker på att genomgå cystoskopi.

Kolla in de populära artiklarna

Kommentarer: 9

Kristina

hjälper fortfarande en konstant sport, gick jag till gymmet i 6 månader, glömde i allmänhet vad som är cystitis. men när han stannade, återvände han. Det är nödvändigt att flytta, på kardiosimulatorer för en timme om dagen, minst 3 gånger i veckan (helst 5 dagar). imorgon ska jag gå till hallen!

Renata

Jag tvivlar på det. Jag går in för sport hela tiden, men cystitis besöker mig vid det mest oväntade ögonblicket (även i varm sommar, när det är fysiskt omöjligt att kyla någonting). Och förra gången var hans form så skarp att jag misstänkte stenar i kanalerna. Och allt detta var på toppen av regelbunden fysisk aktivitet.
Allt detta är en slump.

Nadia

Här pobyla med sin man efter 9 månaders separation (och på dem. Omedelbart fick denna sjukdom! Strängt observera personlig hygien, och det gjorde han inte gryaznulya.No ärligt hur det gick jag vet inte! Nu sitter jag i en bassäng med varmt vatten blandat med bakpulver. ( (Jag hoppas det hjälper!

Till sodaleniyu har jag kronisk blåsan. Och när du är sjuk med cystiti - du stannar också på fruktansvärd hunger?

Victoria

Kära tjejer! Själv lidit i år! Och såg inte lumenet förutom ett varmt bad och en kopp dill. Detta lindrade smärtan och gav styrka att leva på. Jag är allvarlig. Smärta fruktansvärt avbrott 3-5 dagar efter vilket igen attacken försökte medicin, rådfrågades med läkarna. En skickade mig hem och sa mer att dricka, med det olösta problemet jag lämnade.
Men! En gång var en ung läkare och gjorde vad han sade - smärtan torterade mig ännu en halv månad men inte med en sådan frekvens och effekt, men de var. Därefter lämnade de bara! I ett halvår kommer jag inte ihåg dem. Men jag vet vad det är. Du kan inte gå någonstans utan en drink. Det fick till att tåget skulle ta med honom och att strö fänkål i te eller Motell när nebylo varmvatten, och jag behöver snarast göra dill - att samla vatten bidé. Jag tror att du förstår den här känslan när du vill klättra väggen och bryr dig inte.
Så här var jag botad. Receptet är väldigt enkelt och jag vill berätta för alla om det:
Vi köper droppar av valerian. Tre gånger om dagen på en matsked. Jag späds till exempel i en kopp vatten. Så drick en månad. Efter kursens slut kommer allt inte att gå snabbt. Jag förtvivlade mig själv. Men nej, allt visade sig. Jag har verkligen upplevt smaken av livet, utan rädsla och rädsla! Och det viktigaste är att mina test var helt rena och smärtan var outhärdlig. Så lägg upp med valerian och säkert gå till återhämtning!

Irene

Är inte en kommentar, men en sorts helvete, akut smärta kan tas bort nimesilom, bör behandlingen vara under överinseende av en läkare urolog, vilket gör TANK urinodling med definitionen av känsligheten för antibiotika, antibiotika och urosetikami + stöder mikroflora terapi för andra ändamål. Kronisk allt eftersom de behandlas med bassänger, dill och internet.

Cystit hos kvinnor med symtom och behandling hemma

Hur man behandlar cystit hos kvinnor hemma

Behandling av cystit i hemmet

Hoppas på ett mirakel och väntar på att sjukdomen ska gå bort i sig är inte värt det. Därför, ju snabbare du hittar tid och besöker läkaren, desto snabbare kommer du att återhämta dig. Sjukdomen kan snabbt behandlas med ordinerad behandling. Förutom att ta mediciner, inklusive: antiinflammatoriska och antibiotika, är det viktigt att observera dagens regim.

Dessutom är det viktigt att klä sig varmt och åtminstone under denna period på en diet, utesluta från kosten salt och kryddig mat och dricka mycket vätska. Det kan vara mineralvatten utan gas, tranbär eller cowberrymor, te med mjölk och infusioner av örter.

Behandling av kronisk blåsan

Om inflammationen inte kan avlägsnas under lång tid leder det till förändring i blåsans väggar och sjukdomen tar en kronisk form. Dess kurs kan ske i en dold form. Förstärkningen växlar ofta med sjukdomsförsvagningsperioden.

Kämpa med den sjukdom du behöver i ett komplex:

 • ta antibiotika för att döda patogener
 • ta antifungala och antiinflammatoriska läkemedel;
 • byt till en sparsam kost
 • att vägra från sexuella kontakter
 • ta läkemedel som stimulerar immunsystemet.

  Varför uppstår cystit?

  Behandling av akut cystit

  Sjukdom i denna form uppstår ofta oväntat. Orsaken till sjukdomen kan vara infektion. Behandling av akut cystitis syftar till att eliminera virus och bakterier, och även för att återställa naturliga försvar. För att snabbt bota cystit i hemmet borde en kvinna följa sådana regler som:

 • ta antispasmodik, antiinflammatoriska och antimikrobiella läkemedel;
 • var noga med att observera personlig hygien
 • Undvik inte immunterapi.

  Behandling av cystit hos kvinnor

  Om symptom uppträder som indikerar blåsans inflammatoriska processer, ska du omedelbart gå till doktorn och inte gå direkt till apoteket, så många gör och köpa läkemedel på apotekets råd. Detta hänsynslösa beslut är fyllt med försämrat välbefinnande.

  För att behandla en cystit är det möjligt hemma, men om igen är det nödvändigt att skicka eller genomföra inspektioner hos urologen och att lämna analyser:

  Efter att ha fått resultaten av forskningen kan läkaren ordinera: Nolycin, ett läkemedel med antibakteriell effekt som har ett brett spektrum av verkan. Monural, en modern förberedelse, som aktivt kämpar med patogena mikroorganismer. Läkemedlet är en antimikrobiell verkan Nitroxalin.

  Cystitis åtföljs ofta av smärtsyndrom, särskilt under perioden av exacerbation. I detta fall kan smärtstillande läkemedel som No-Shpa och Ketarol ordineras, såsom spasmolytiska läkemedel. Nurofen och Declofenac är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Läkaren kan ordinera antimikrobiella medel som: Lamisil eller Fluconazol, om urintestet visar närvaron av svamp. En stor fördel med inflammation är att förbereda Kanefron, som innehåller naturliga örter.

  Hur man cure cystit hos kvinnor hemma? Sjukdomen kommer snabbt att passera under vissa regler, inklusive kost. Rökta, stekta och kryddade rätter med cystit är kontraindicerade, de måste glömmas, eftersom allt detta kan orsaka irritation av slemhinnan. Du bör också begränsa dig till att ta godis och minska saltintaget.

  I din kost bör vara närvarande gröt, grönsaker, frukt, pinjenötter och, naturligtvis, mejeriprodukter kefir och cottage cheese. Och även fisk och magert kött.

  Vilka livsmedel är förbjudna att äta med blåsor

  Koka potatismos från kokta grönsaker, det är inte bara användbart, men också gott.

  Folkmedel för blåsor

  Förutom läkemedel hjälper behandling av blåsor hos kvinnor hemma sådana åtgärder som sängstöd och inte bara. För att snabbt klara av förvärringen måste du lägga på en varm vattenflaska på magen och äta färsk mat för att förhindra inflammatorisk process.

  Användningen av folkmedicin, som innehåller örter, bär och andra produkter av naturligt ursprung, som syftar till att eliminera bakterier och öka lokal immunitet, välkomnas också. Men det är nödvändigt att bara handla i samråd med läkaren.

  Många örter är kända för sina helande egenskaper och kan ge ovärderlig hjälp vid eliminering av symtom på blåsor. Till exempel, kamille. Det finns en brunn med användbara egenskaper i den. Det kan lindra smärtan av att döda den patogena mikrofloran och stoppa den inflammatoriska processen. Bad med kamillebuljong med tillsats av eteriska oljor är mycket användbara för cystitis. Inte mindre användbart för cystitis gräs dill.

  Detta är ett bra smärtstillande och bakteriedödande medel. Förberedelse av läkemedelsbuljong: En matsked hackad dill, häll 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter på ångbad, sedan spänna och kyla. Använd buljongen 3 gånger om dagen för 2 matskedar i en halvtimme före måltiderna.

  Behandling av cystit med tranbärsmor, lingonberries och hirs

  Tranbär, denna bär kallas ett naturligt antibiotikum, så att det kan användas utan rädsla för att behandla cystit hos kvinnor hemma. Hur? Du frågar, ja det är väldigt enkelt. Du måste brygga frukten och dricka den varje dag.

  Det minskar inte bara antalet mikrober, utan förhindrar också att de fäster vid urinvägarna. Lingonberry har också bevisat sig vid behandling av cystit, eftersom den innehåller följande ämnen:

  Cowberry tinktur att laga mat är väldigt enkelt. Du måste ta en matsked bär och häll ett glas kokande vatten, låt det brygga i en timme. För att eliminera den inflammatoriska processen och desinficera den, drick den före varje måltid.

  Cystitis hos kvinnor kommer snabbt att passera om du vet hur man behandlar det ordentligt hemma. Få människor vet att eliminering av inflammatorisk process, borttagning av toxiner, toxiner och antibiotika från kroppen bidrar hirs. Från denna livsmedelsbutik görs tinktur.

  Förtvättad hirs ska fyllas med varmt vatten och lämnas i en halvtimme för svullnad. Gnugga sedan, få en lerig vätska, som du behöver behandlas, dricka den i små mängder flera gånger om dagen i en vecka.

  Orsaker till cystit hos kvinnor

  Nu vet vi hur man snabbt kan cure cystit hos kvinnor hemma. Och nu är det dags att förstå orsakerna till denna sjukdom. Den vanligaste av dessa är en infektion som utvecklas i blåsan, orsakad av penetration av bakterier och mikroorganismer i den. Cystitis kan också vara en bieffekt på grund av en annan sjukdom.

  Cystitis kan uppstå med hypotermi

  Fodral där kroppen är mest utsatt för infektion:

 • Blåsans slemhinna är mest utsatt för patogener under hypotermi på grund av långsam cirkulation;
 • med skador på vaginala slemhinna, liksom under förlossning och deflorering (brott mot integriteten hos hymen);
 • med åldersrelaterade hormonella störningar
 • i graviditet, när skyddsfunktioner i kroppen försvagas.

  Symtom och metoder som syftar till snabb behandling hemma beror på vad som orsakade sjukdomen som orsakade sjukdomen hos kvinnor.

  En kvinna bör alltid ta hand om sin hälsa, speciellt under sjukdom. Det är nödvändigt att utesluta all fysisk aktivitet, och kom ihåg de skyddande säkerhetsmedlen under sexuella handlingar.

  Läkemedel för behandling av blåsor

  Antibiotika och tribiotiki, som är föreskriven för behandling av cystit, nedsatt immunförsvar, för hans tillfrisknande, liksom en profylaktisk effekt mot inflammation förskriva växtbaserade läkemedel såsom:

  1. Kanefron - har en mild antiinflammatorisk, diuretisk och analgetisk effekt. Läkemedlet är bra eftersom det har ett minimum av kontraindikationer.
  2. Monorail är ett ofarligt kosttillskott som har en antimikrobiell effekt.
  3. Cyston är ett läkemedel från örter och mikrodelar.

  Kvinnor noterar: att aldrig veta vad som är blåsan, bör du inte utstå, är det nödvändigt vid första ansträngningen att tömma blåsan, för att inte bli inflammerad. Med en stillasittande livsstil, glöm inte att göra uppvärmningen, låt dig värma upp och därmed sprida blodet. Akta dig för hypotermi. I allmänhet ta hand om dig själv och var bra.

  Cystit hos kvinnor med symtom och behandling hemma

  31 augusti 2012, 10:42

  31 aug 2012, 11:28 PM

  det går inte, så det är inte skarpt. du måste fortfarande gå, självmedicinering leder bara till stenarna i blåsan. tabletter kan vara fulla, cyston, till exempel eller kanefron.

  31 augusti 2012 kl 11:42

  från grönsaker Jag kan fortfarande rådgöra med fytolysinpasta,

  men i allmänhet bättre antibiotika som läkaren kommer att utse.

  även om det var fallet när inte läkaren - furadonin hjälpte.

  men bättre och mer korrekt - till doktorn!

  din mamma behöver inte kronisk blåsan?

  31 augusti 2012, 11:44

  cyston naturlig botemedel, det borde vara full i månaden - 2 tabletter på morgonen, 2 på kvällen. Det är bäst att dricka antibiotika monural, dricka bara en gång, relativt säker i graviditeten.

  31 augusti 2012, 11:48

  5 nok tabletter, de hjälper mig alltid

  1 september 2012, 00:04

  och Palin hjälpte mig. På den allra första dagen av ansökan gick allting. Lycka till!

  1 september 2012 kl 13:15

  när den skarpa häll varmt vatten i burken (nästan kokande) och sitta på det (var försiktig att inte bränna slemhinnan) och viola, passerar den i ett par minuter och fem nok dryck, såsom redan nämnts tat'yana. Jag såg också tsistenol (det verkar så det kallas, droppa 5-7 droppar på socker, en försämring av en laddningsdos på 20 droppar)

  1 september 2012, 07:12

  Monural, men efter honom, diarré. Urolesan, kanefron, nitroxolin.

  1 september 2012, 09:58

  Jag vet inte hur mycket jag inte dricka en monoral, bara min mage ont och passerade inte. Det dödar all flora. Jag känner inte till en enda urolog som skulle vara glad över honom. Jag blev senast utsedd Norfloxacin i 7 dagar och Kanefron, drack mycket vätskor. På dag 3 gick allting iväg, men jag drack det som föreskrivet. Vid mig utvecklades inflammationen från salter. Men i alla fall måste du noggrant läsa indikationerna och kontraindikationerna till tabletterna.

  1 september 2012, 10:45

  10 september 2012, 6:20 pm

  Jag fick hjälp av furadonin

  11 september 2012, 16:17

  Och jag hjälpte furadonin, blev snabbt snabbt av med plågor, även om den kan podtashnuvat lite, men effektiv botemedel, men alla säger att det är skadligt, men du har inte ett år att dricka det.

  22 september 2012, 15:00

  Den som lider av blåsor, rekommenderar jag dig att läsa en artikel. Det finns flera behandlingsalternativ för blåsor. Det är möjligt att behandla komplicerat, vilket är mycket mer produktivt. Personligen blev jag rädd från kronisk cystit av phytolysin! Här är artikeln http://chicken-life.ru/blog/medicine/510.html

  4 oktober 2012, 06:34

  Med kronisk cystit kan jag ge råd till en ny produkt från företaget Vision IcBerry - innehåller extraktet av viburnum tack vare restaureringen av användbar mikroflora löser problem med blåsans inflammation. Mer du kan läsa på webbplatsen http://olak-blag.nextfood.ru

  11 november 2012, 12:31

  Efter varje samlag började en smärtsam cystit. Jag försökte medlet "vagn och vagn". Men hjälp är bara ett: Det Methyluracilum rektala stolpiller, men jag satte dem vaginalno.V en förening som snabbt läker skadad under akten av vävnad och minskar inflammation. Hon sätter upp tre gånger om dagen, särskilt omedelbart efter samlag. eftersom Jag hade redan nästan förtvivlad och uppfattat sex som tortyr, då försvinnandet av cystitis för mig var bara ett mirakel! Jag glömde ens om honom. Och jag tyckte synd om kvinnorna (när jag läste forumet), som klagade över det här problemet. Många förnekade och skrek för hjälp. Det är bestämt napisat.I mer rekommendation: det skulle vara immun, till organ och vävnader i kroppen vara stark, högkvalitativa kurser konsumerar vitamin- och mineraltillskott och kosttillskott bra proizvoditeley.Lichno jag gillar företaget NSP.Tsena låg och högsta kvalitet. Det viktigaste är helt naturlig produkt. Det är särskilt relevant för våra barn. Hälsa åt dig och glädje.

  14 november 2012 kl 16:05

  Zadolbal me cystitis!

  Nifiga behandlas inte,

  Vad ska man göra nu?

  Kan hängas upp?

  21 november 2012, 10:13

  och du själv är sjuk? så skulle inte skriva

  6 januari 2013, 22:16

  Hej alla! Jag har en cystit i en månad och behandlades av en läkare, medan jag inte stör mig, jag kommer bara att slutföra (jag ska gå igenom) behandlingen igen. Jag vet inte ens vad jag ska göra

  16 februari 2013, 21:40

  2 års lidande med detta problem, droger hjälpades men inte för länge. Ett litet blad eller gå längs det kalla golvet och allt som en gång ens behövde

  Ambulansen kallade piseln med blod. Det här är inte ens som fienden, men jag hittade en lösning i 4 månader att dricka juice Aloe vera nectar Forever Living Products produkter har nu inget att oroa mig för, jag dricker inte ett halvt år redan. Jag hoppas att mitt råd till dig smörjer lyckan, en snabb återhämtning;))

  12 mars 2013, 00:47

  furadonin hjälper alltid. han och inte dyr och effektiv.

  18 mars 2013, 21:28

  Flickor inför inte bara detta problem ((ett par gånger behandlades monuralom, hjälpte mig, men återfall en lång väntan inte prishlocm (gick till sjöss. Och det tredje gången började cystit, ingen vila (i mitt exempel, kan jag säga att monural hjälper men före utgången av infektionen inte dödar det vanligaste problemet för de flesta kvinnor står inför detta problem. - det är underbehandlade (inklusive mig själv), och kronisk cystit ingen vill jag skära hela kursen Urolesan droppar, de är på gräset alla så mjuk. även i profylaktisk zhno (bara inte släppa. och stötta upp till slutet.) och propyl Biseptolum kurs (ca 7-10 dagar), för att döda infektionen. Pah-pah-pah, det hjälpte mig mycket.

  26 mars 2013, 12:01

  Ett sådant problem. Vid mamma cystitisen, till doktorn går inte, det finns ingen tid för henne. Hon kan inte botas speciellt, för att inte tvinga henne. Jag kan inte övertala att gå till receptionen. Rådgör åtminstone, vilka läkemedel ska bli berusade?

  Tjejer, jag har blåsor flera gånger om året. Monoral hjälper verkligen. Men det här är en mycket radikal metod - användbara laktobaciller förstörs också.

  Har hittat ett sådant beslut - du köper ett njurte i en apotek, tranbär (färskt, fryst eller sylt) och honung.

  Jag dricker 3 gånger om dagen te njure med 2-3 tsk. tranbär (sylt) och en sked full av honung. Och i intervallerna dricker jag någon annanstans 3 glas varmt vatten med tranbär och honung.

  Det blir lättare bokstavligt om en timme.

  30 april 2013, 00:47

  Jag ville dela med mig av min historia.

  De första symptomen visade sig för omkring 8 år sedan. Under årens lopp har jag försökt all-Jag passerade en hel del läkare, invärtesmedicinare, gynekologer, homeopati, akupunktur och försökte göra ingenting hjälpte. Tja, det hjälpte under behandlingen och varade alla symptomen. Många gånger var jag ordinerad antibiotika, samma effekt. Medan jag dricker tabletter gör ingenting ont, så fort det är klart börjar allt på en ny. Analyser visade att allt var normalt, det fanns ingen infektion. Därefter fick läkarna bara händerna upp och rekommenderade inte att sitta i kylan. Men inget hände. Jag led nästan varje dag. Jag har redan blivit van vid idén att jag inte kan äta kryddig, salt, jag kan inte dricka alkohol eftersom all denna cystit började. Och självklart gick jag alltid i ullsockor, när som helst på året. Och för några månader sedan bytte jag igen terapeuten. När jag berättade för henne "hela mitt livs historia" sa hon att det ibland händer på grund av bristande rörlighet, kort sagt, du måste försöka göra sport. Först tog jag inte hennes ord på allvar, jag trodde att dessa bara var ord, bara för att säga något. Men ändå bestämde jag mig för att lyssna för att, förutom allting, bestämde jag mig för att bli svag och gå ner i vikt på sommaren. Först blev jag förlovad två gånger i veckan, då tre, nu försöker jag studera 4-5 gånger i veckan i ca 45 min-timmar om dagen. Mycket mycket jag är rädd för att manficiate men de senaste två månaderna har upphört att avskräcka mig smärtorna i samband med en cystitis! Kanske om jag sa någon skulle jag inte tro en sådan berättelse, för innan och kunde inte föreställa sig hur allt i kroppen hänger ihop och tror inte att bara för att du kan bli av med denna mardröm.

  Jag ville verkligen dela, plötsligt någon kommer att hjälpa dessa råd, de som gillar mig hoppades inte längre att bli av med dessa hemska känslor och de som förlorade tron ​​i hjälp av läkare.

  3 september 2013, 6:14

  Jag köpte nyligen min mamma Monomel, på växtbasen, kompositionen innehåller tranbär och C-vitamin, och för att förhindra det mest, och ta det behöver du bara en kapsel på natten. Min mamma hjälpte, försök kan och din hjälp, ingen skada från den.

  6 september 2013, 00:05

  Och jag har i allmänhet ledsen, jag lider av 14 års ålder. Alltid ett kroniskt stadium. Furagin med Furadonin hjälper inte alls, från Urolesan det gör dig sjuk, det enda som alltid har hjälpt Biseptol, 2 tabletter, och jag mår bra. Och för ett år sedan på Biseptolum var det en allergi - återigen en utbrott, bara jag visste inte från vad, och då hemska ödlor på alla ansikten. Vobschem år som jag inte behandlas. Sedan början av hösten har 2 par strumpor, varav en är ull och varma skor. Nästan stör inte. Vid första aninget, en varm varmare mellan benen och urologiska teer. Men jag känner att jag inte har läkt. Och läkare oroar sig på något sätt - rådgör alla samma läkemedel, även om jag säger till dem att det inte hjälper.

  20 september 2013, 00:32

  Om sporten vill jag säga att smärtsymtomen börjar från honom

  21 september 2013, 20:44

  devchenki Jag har en fråga, huruvida kan man slå en fördröjning av en menstruation efter en cystit?

  26 september, 2013, 10:59

  4 oktober 2013, 14:52

  Läkaren sa till mig att blåsan, tyvärr!, Behandlas inte. Blåsans ultraljud kommer inte att avslöja någonting betydande, såvida det inte är fråga om patologi. Cystitis ska behandlas av två läkare - en urolog och en gynekolog, det här är en gränsöverskridande sjukdom. Leta efter orsaken till gynekologi.

  5 oktober 2013, 02:01

  Välkommen! Jag vill dela min historia om att förvärva blåsor! Det hela började i januari 2009, när jag var först på sig gällande alla prelesti denna sjukdom när sprang till toaletten och även en droppe blod, flög till apoteket, eftersom hela började i slutet av arbetet, en läkare har inte lidit! Apoteket fick rådet att dricka och Furagin Levometitsin, drack, hur mycket och hur nepomnyu, hålla en flaska med varmt vatten mellan benen och som allt gick. Läkaren följde därför inte till nästa gång. Som ett resultat vände jag mig till gynekologen. Jag överlämnades till den allmänna analysen av urin - något och smeta Sammantaget - för någonting. Läkaren föreskrev Kanefron en månad. Jag drack det - och igen är det hälsosamt igen! Som ett resultat, fortsatte han att drunkna furaginom, levometitsinom fortfarande ibland bryggt tepåsar istället för blad, tranbär och tranbärsjuice drink, återigen hjälpt ett tag.

  5 oktober 2013, 02:02

  5 oktober 2013, 02:03

  Jag var desperat, men jag gick till urologen! Det till mig utan provningar som föreskrivs Uro-Vaks månad för att dricka, och även skickas till en specifik apotek i vår stad som jag inte gillar, men vi urolog en över hela staden, bestämde jag mig för att vänta och ändå först att testas, skickade hon en urinanalys bakposev och känslighet mot antibiotika, passerade upptäckte echerihya tsoli 10 3, känslighet för ampicillin, ceftriaxon, imipenem (såvida pravino urskilja läkarens handstil), som ett resultat av dessa tester gick tillbaka till läkaren och hon berättade igen Uro-Vaks månad och Allt, en organism av typ själv spr curl. Okej, jag drack, ja, tre dagar och igen CYSTIS!

  5 oktober 2013, 02:04

  House drunknade första gången furaginom, örter, Urolesanom på saharok, men när upprepas gick tillbaka till urologichke. En gång avsatts på kulturen och känslighet, igen för 10 echerihya tsoli 5 och känsliga för ampicillin, tsefenimu, cefixim, cefaklor, imipenem etc. mer än något) donerat blod för cytomegalovirus - som inte finns (i allmänhet jag redan har överlämnats i Invitro) och var inte där, och även för sig själva utan riktning urolog, återigen gick jag till vitro och gjorde njure ultraljud av urinblåsan och urinledarna - och allt är rent, berättade hon för mig att ovanstående inte stiger, inflammation i urinröret, och allt gick hela överlämnas analyser till urolog (förresten, och sedan glömt innan andra gången analyser för mig har utsett FURAMAG, jag skär 10 dagar hjälpte exakt för den här perioden, och från nästa dag, tobesh från idag igen om igen),

  5 oktober 2013, 02:12

  (Av någon anledning skriver jag Esherichia Kolya på engelska, och någon form av mura är skrivet på blanketten)

  5 oktober 2013, 2:15

  Har registrerat mig ett antibiotikum ceforal soljutab 10 dagar

  5 oktober 2013, 05:04

  Som ett resultat har jag läst forum och funnit att är fortfarande bör gälla för urolog, men alltid trott att det var en manlig läkare, men först måste jag kolla på gynekologi djupare, det vill säga med avseende på latenta infektioner. Jag gick till den betalda kliniken INVITRO. Jag hade en livmoder ultraljud, tittade på stolen och tog en smeta på latenta infektioner (10 stycken) som bara Urea parvum, med dessa resultat återigen gick till gynekolog, berättade hon för mig föreskrivna 20 dagars kur med sin man starkaste antibiotika (Klabaks - 10 dagar Vilprafen - 10 dagar, alla med ljus Betadine i slidan och anus Viferon, plus flora och bifidumbacterin Linex och TSikloferon stick 10 dagar efter behandling med antibiotika, men vi alla dessa dagar hade inte haft sex eftersom läkaren skrämde mig att om denna behandling blir gravid wb - rätt till abort, jag gjorde allt som det ska, och man även vid slutet av behandlingen kraftigt underminerat immunitet sedan fångade en sträng kyla, kan alla helgdagar legat och man inte ta koldreks, fruktansvärda i slutet inte har tid att dricka allt! (not 12 000 s. av detta spenderas, inte inklusive tidigare behandling) och igen cystor.

  Det är helt sant. Du kan inte gå långt bort med antibiotika.

  här på en närliggande gren rådde de en mycket intressant artikel i den unga kommunistliga förbindelsen att läsa. Tittade, det är rätt för oss skrivet. http://samara.kp.ru/daily/26141.4/3029943/

  6 oktober 2013, 21:41

  [quote = "Irina"] Det är helt sant. Du kan inte gå långt bort med antibiotika.

  här på en närliggande gren rådde de en mycket intressant artikel i den unga kommunistliga förbindelsen att läsa. Tittade, det är rätt för oss skrivet. http://samara.kp.ru/daily/26141.4/3029943/[/quote?]

  Spaibo för en intressant länk.. Jag läser en artikel, den är mycket välskriven och många kommentarer till artikeln, även tacksamma patienter, skriv recensioner. Jag hittade den här tyska doktorns plats, med vilken journalisten i Komsomol gjorde en intervju. Hennes hemsida www.homeopat.at har anmält sig till ett möte. Låt oss se vad som händer. Det finns en 13 månad behandling där det finns 13 500. Jag tror att det här blir mer, och även om drogerna är dyra att räkna. Och i T. Vollner kan du konsultera på Skype och sedan köpa medicin i din stad i ett speciellt apotek för 100 kronor. Så jag tycker att det här är ett alternativ. Irina tack för en bra länk

  7 oktober 2013, 2:50

  infusion av fänkål frön att dricka, fortfarande varm en gång om dagen underliv och ben

  24 oktober 2013, 11:29

  Jag drack denna Cephoral inte 10 och 7 dagar, för fick reda på att hon var gravid! Nu är det bara be att allt var i sin ordning, hur då Tseforala jag hade Ghastlier diarré, kan säkert mitt fel, eftersom ingen Linex ingen bifidum, ingenting inte dricka, och läkaren sa inte bara Tseforal alla mycket smygande antibiotika, och den vanligaste finnen är bara diarré. Nu hoppas jag bara för den Högste!

  6 november 2013, 11:31

  tsystitom lida under en lång tid, innan hjälpa furagin men det är beroendeframkallande, läkaren rådde mig att dricka 5 nok 5 dagar på 2 tabletter. 4 gånger om dagen och kanefron (även om nitroxolin inte hjälpte), släpp i ett och ett halvt år, men jag fick höra att kursen skulle hållas två gånger om året. då allt är tillbaka, du kan dricka en pasta Phytolysinum bort omedelbart alla symptom, men inte länge, började dricka tranbär, blev det lättare, behöver bara dricka oavbrutet varje dag speciellt på natten, jag dricker ungefär en halv liter under en timme och accepterar den nya drogen baserad på tranbär MONUREL inte vet tsystita symptom började på dag 10 kan försämringen inte vet, men efter att ha druckit en liter tranbärsjuice släppa i 15 minuter. Hjälper inte illa CATHERY. Personligen dricker jag en kurs monorelya och tranbär +5 nk och urolesan eller kanefron här bor vi och väver. all lycka till och hälsa

  16 november 2013, 16:50

  Jag har under två år varit cystit, grävde allt Internet, behandlade urolesanom, kanefron, drack furadoninom antibiotika, delvis hjälpt, men sedan allt startar igen, tills du gick till läkaren, han berättade skrivs uroholum och dricka så mycket vätska som möjligt (åtminstone 2L per dag), varannan dag, jag var chockad inga kramper, inte längre rädd efter att gå på toaletten, det är verkligen ett år proshol

  21 november 2013, 16:07

  4 december 2013, 20:59

  Drick så mycket vatten som möjligt 3 liter per dag och ingen cystitis.

  43. Sapienti satt

  15 december 2013, 18:53

  Tjejer, jag fick nyligen över denna sjukdom.

  Varje fem minuter sprang hon till damernas rum, led av en brännande känsla och ständigt uppmanar.

  Jag tog bort akut smärta sensioner hjälpte MONURAL (nästan omedelbart),

  Därefter drack FURADONIN sju dagar och blåsor som det aldrig hände!

  Jag rekommenderar starkt, tjejer.

  Jag glömde vad som är cystitis. *

  All hälsa och skönhet) *

  20 december 2013, 22:18

  Härliga kvinnor, tjejer, damer. Jag bestämde mig för att skriva om hur jag lyckades bli av med det här problemet, plötsligt kommer någon att komma upp och hjälpa till. Jag hade kronisk blåsan i många år och allt jag behövde göra gjorde jag. Medicinska tester, kompresser, läkare och urologer höll ingenting pomogalo.Tak I envis kvinna, mycket beprövade och tabletter, och te och droppar hjälpa dåligt. En dag rådde min flickvän det alternativ som hjälpte mig, utan piller. Jag vill göra er uppmärksamma på det faktum att denna bio behandling och om du är under denna period, ta piller, sedan antingen dopeyte dem och vänta ett par veckor, eller göra dem bryta. Detta gäller läkemedel av något slag. Kemi och biobehandling är inte kompatibla. Och en viktigare punkt, försök att vara uppmärksam på någon form av innovationer. Den som, oavsett vad som skulle säga, din kropp är annorlunda och det finns problem, var så försiktig och titta på hans reaktion på nyheten.

  Och nu receptet. Jag vill varna för att behandlingen tar 3 månader, men kan botas och kronisk cystit. Du behöver bara ta en tesked kanel och häll det med 300 ml kokande vatten, lägg den på en mycket låg värme så att det inte kokar och sedan i 30 minuter (jag brygga i mjölkbudet eller Turk), lock och låt brygga nastoyatsya.Mozhno kväll nästa dag. Denna buljong är uppdelad i 2 receptioner. Ta 2 gånger per dag, morgon och kväll, lägga hett vatten till ett glas och en liten mängd honung (kan vara lite socker, kan te vara. En tredjedel av en tesked nog, men dosen av honung individ).Zavarenny te visade sig mycket vacker kanel färg och en liten kiseleobraznoy konsistens. Drink på toschak.Eto innebär en halvtimme före måltid eller en timme efter. Ta 3 månader. Och en sak till. Kanel ska vara av god kvalitet. Köp inte viktat på marknaden, det kan vara kassi, men det passar inte. Ta i butiken från företag som specialiserar sig på kryddor. Ta sedan en paus i en månad och fixa resultatet på samma sätt.

  30 december 2013, 20:19

  Jag är 13 år gammal. Jag känner brännande när jag går på toaletten. Ibland kliar det. Mamma talar inte, i hopp om att allt kommer att passera. Rådgör, vad ska jag göra hemma!

  1 februari 2014, 22:18

  Det var också cystit, bara antibiotika drunknade ut tillfälligt. Jag blev av med cystit genom att öka min immunitet. Och så drack jag Morse med glasögon och naturligt. Också, alla typer av örter. Här är en artikel, förresten, på örterna, där kan du hitta några av blåsor. http://ldreams.ru/forum/threads/rastenija-dlja-osoznannogo-s?na.164/

  2 februari 2014, 23:53

  Jag vill dela med mig av metoderna. En hel del tid var cystit att läkare tillskrivs allt och jag minns inte, jag minns den sista 5nok bara och sedan var tvungen att dricka det för ungefär en månad, kommer lättnad mycket långsamt. Men en gång delade hennes problem med gudmor hade hon alltför ofta drabbats av denna ömma, så hon rådde mig att dricka på natten streptotsida 4 tabletter (tidigare de var så stora i storlek,, men nu har de blivit mindre att göra), och lovade att på morgonen Problemet kommer inte att vara. Och det hjälpte mig verkligen den andra dagen passerade alla symtom. Jag har alltid en ny mol. pers. alltid efter sex en dag eller två, cystit börjar gynekolog förklarade att detta är på grund av de sällsynta länkar och så min kropp reagerar på främmande mikrofloran. Nu är det bara jag känner de första symtomen dricka omedelbart streptocid gång och hade bara att upprepas på den andra dagen, eftersom jag kände att det inte går igenom, och ofta hjälper första gången. Och ta inte ett piller i en månad. Jag skulle vara glad om någon kommer att hjälpa heller.

  3 februari 2014, 17:19

  Jag vet inte vad jag ska göra, jag är trött på både värmepuden och cystonen, furadonin! Inget hjälper!

  3 februari 2014, 17:34

  Jag råder dig att gå till gynekologen och parallellt med urologen - bara dessa specialister hjälper dig. Du måste också följa personlig hygien. Om det är mycket dåligt och det finns ingen möjlighet att besöka doktorn - använde jag nymphone-kursen

  Var noga med att ta 2 dagar i rad - fljukostat (snabbt lindrar smärta - gynekolog) vaginala tabletter - Terzhinan (gynekolog) i en timme vård alla symptom. Även om jag har kronisk blåsan. Om blod uppträder i urinen, ring en ambulans. Många bakterier kommer från honorganen. Även njurens ultraljud bör göras för att utesluta stenar. Hälsa till alla.

  2 mars 2014, 23:14

  Tjejer, och ingen av urroprofi försökte inte? Min doktor utsåg honom för komplex terapi, men jag började dricka den tidigare än andra läkemedel, för att jag inte behövde något läkemedel. väntade på test. Så tog han bort alla symptom, som om det inte fanns något. Jag profylaxerar dem ibland jag flyger eller behandlas. Det är naturligt, du kan inte vara rädd.

  Bevisade sätt att behandla cystit hos kvinnor hemma

  Tyvärr står många kvinnor, män och till och med barn idag inför en sådan obehaglig sjukdom som cystit, och letar efter ett svar, som hemma kan det botas. Men innan behandling av cystit sker hemma är det nödvändigt att bestämma orsakerna till sjukdomsutvecklingen och först och främst bli av med dem.

  Cystitis är en inflammatorisk infektionssjukdom. För att förstå att du har blåsor, kan du för sådana symptom som en skarp eller värkande smärta i underlivet, frekvent uppmaning att urinera. Även om inflammation påverkar patienter oavsett kön och ålder, möter den kvinnliga delen av befolkningen oftare, vilket beror på de särdrag som kroppens anatomi har.

  Patologi kan förekomma i akut och kronisk form. Behandling i var och en av de två fallen kommer att vara något annorlunda. Akut cystit är uppkomsten av sjukdomen, när patienten störs av svår smärta i underlivet, falska önskningar. Om dessa symptom uppträder, ska du omedelbart gå till en specialist och börja behandlingen, annars kommer inflammationen att bli kronisk.

  Blåsans inflammation är en obehaglig och farlig sjukdom, särskilt om det diagnostiseras hos kvinnor under graviditeten.

  Det finns två huvudorsaker till varför det uppstår:

 • Försvagning av immunsystemet efter infektionssjukdomar. I detta fall är patientens kropp inte skyddad, genom könsorganen kan de få patogena patogena mikroorganismer. Detta är bakteriell cystit.
 • Icke-bakteriell cystit förekommer inte bara hos kvinnor utan också hos barn och män. Provocera hans bakterier som kommer in i kroppen som en följd av felaktig hygien könsorgan, icke-normaliserade sexuell aktivitet, exponering för kyla, ett försvagat immunförsvar.

  Blåsans inflammation uppträder gradvis, den präglas av en gradvis ökning och intensifiering av symtom. Omedelbart efter infektion kan en kvinna inte förstå att hon har kontrakterat. Först är akut cystit manifesterad av det faktum att när du urinerar känner patienten obehag, blåsan är inte helt tömd. Det här är redan anledningen till att du behöver kontakta en specialist, men som exempel visar många kvinnor inte någon uppmärksamhet på detta symptom.

  Senare blir obehagliga känslor förenade med sådana symptom som smärta i underlivet och i ländryggen, falska önskningar. Urin från urinvägarna är grumlig, ibland med nederbörd. Färgen ändras också, blir ljusbrun. Om du ser en läkare i tid, kan andra symtom inte visas. Endast en specialist kommer att berätta för dig hur du snabbt kan bli av med en obehaglig sjukdom hemma och bota det för alltid.

  Om du inte reagerar på symtomen på cystit under lång tid, kan den akuta formen gradvis utvecklas till en kronisk. Om sjukdomen inte behandlas kommer patientens tillstånd försämras avsevärt. Smärtan blir mycket hård, intolerant, och pus och blod kommer att utsöndras tillsammans med urin. Föräldrar bör noggrant övervaka barnens hälsa, eftersom barnet kan vara tyst om de symptom som stör honom.

  När en person står inför obehagliga symptom, och han diagnostiseras med blåsan, uppstår frågan om det är möjligt att bli av med inflammation hemma. Detta är möjligt om sjukdomen inte utlöses. Att behandla cystit i hemmet bör vara komplicerat för att bli av med det snabbt och förhindra komplikationer.

  Både hos kvinnor och barn behandlas cystit enligt följande mönster:

 • upprätthållande av sängstöd;
 • mottagning av antibakteriella läkemedel;
 • dietterapi;
 • tar droger med en diuretisk effekt
 • tar smärtstillande medel;
 • tillämpning av folkmedicin
 • värma upp.

  När kvinnor eller barn har cystit, är deras immunförsvar väldigt svagt, så det är lätt att exponeras för mikrober och virus. Patienten känner obehag och smärta. Dessa faktorer är den främsta anledningen till att det är så nödvändigt att följa sängstöd.

  När blåsans slemhinna är inflammerad är den skadad av ämnen som ingår i maten. Snabba återhämtningen och effektivisera behandlingen om du följer en diet. Det ger upphov till sötsaker, feta, kryddiga, salta livsmedel. Du kan inte heller äta färska grönsaker och frukter, eftersom de innehåller syror som irriterar blåsvävnaden. Du kan äta kokt eller ångad fisk, magert kött, grönsaker och frukter som har behandlats termiskt.

  mediciner

  Du kan inte snabbt och effektivt bota cystit utan att ta mediciner. Eftersom inflammation hos barn och kvinnor oftast orsakas av exponering för patogena mikroorganismer, kan antibiotika inte undvikas.

  De mest populära drogerna som ordineras för blåsor är:

 • "Monural" är ordinerad för akut bakteriell cystit. Preparatet framställs i form av ett pulver, som först måste lösas i varmt vatten. Den dagliga dosen för barn är en tredjedel av väskan, för kvinnor - en hel väska. Kursens varaktighet är endast en dag. Lösningen tas efter urinering, innan du lägger dig, före och efter att ha ätit.
 • "Phytolysin" - ett preparat baserat på växtdelar som hjälper till att eliminera kvarvarande urin, förhindrar bildandet av stenar. Preparatet är i form av en pasta. Den dagliga dosen för kvinnor är en tesked, för barn - en fjärdedel av en sked.
 • "Furadonin" - ett populärt läkemedel som används för att behandla sjukdomar i urinvägarna. Kan prova utvecklingen av biverkningar, som illamående, kräkningar, allergiska reaktioner.
 • "Cyston" används för att behandla och förebygga inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i det urogenitala systemet. Barn förskriver inte läkemedlet, kvinnor kan ta piller efter att ha ätit 2-4 tabletter per dag.

  Om du hittar symtom på blåsan, tveka inte, börja agera vid samma timme. Ju tidigare du börjar behandla en inflammatorisk sjukdom, desto snabbare kan du bli av med den och återgå till en normal livsstil. Ta inte några åtgärder själv, eftersom du kan skada kroppen och orsaka komplikationer.

  Du kan behandla cystit i hemmet med hjälp av traditionell medicin. Oberoende av deras användning är opraktiskt eftersom mikroorganismerna endast dödas av starka antibakteriella läkemedel, men för sina barn förskrivas med försiktighet, eftersom mottagandet av läkemedel av denna typ kan orsaka en obalans av nyttiga och sjukdomsframkallande bakterier.

  Hemma utförs behandlingen av blåsan med hjälp av beredningar baserade på växtkomponenter.

  Goda referenser mottogs med hjälp av medel som gjorts på grundval av sådana växter:

  Från samma växter är hemlagade infusioner förberedda. De bör göras på recept. Symptom på sjukdomen kan lindras med hjälp av tinktur från rowanbark. Snabbt hantera tecken på inflammation kommer att hjälpa tinkturer från celandine. De är lätta att göra. För att göra detta, bör färsk växt krossas och hällas med alkohol. Traditionell medicin är säker, orsakar inte biverkningar, har ett begränsat antal kontraindikationer och kan därför användas för att behandla cystit hos barn.

  Uppvärmning och andra hemmetoder

  Värme påverkar positivt tillståndet hos den inflammerade blåsan, vilket bidrar till en snabbare återhämtning. För uppvärmning använd en gummi varmvattenflaska. Om det inte är det kan du fylla plastburken med vatten och fästa den i botten av magen. En varm kompress hjälper också. Du kan göra det på kvällen innan du lägger dig. I varmt vatten tillsätt några droppar eterisk olja. Terryhandduk i denna vätska, vi skruvar och applicerar på en öm punkt.

  Minskningen i intensiteten hos symtomen på inflammatorisk blåsesjukdom underlättas genom intag av en tillräcklig mängd vätska i kroppen. Du behöver bara dricka rent, varmt vatten. Detta orsakar frekvent urinering, och tillsammans med urin utsöndras även patogena mikroorganismer.

  Under behandlingen med cystit bör sexuell kontakt undvikas, och personliga hygienregler bör följas.

  Symtom på cystitis ger obehag för en sjuks liv. För att inte störa dem bör förebyggande åtgärder vidtas. De är mycket enkla, men de hjälper till att undvika smitta i könsorganen och urinvägarna. Det är väldigt viktigt att följa reglerna för personlig hygien. Du borde också dricka mycket. Rent vatten kan förbättra kroppens tillstånd vid eventuella brott mot kroppens funktioner. Tillsammans med vätskan släpps giftiga ämnen och patogena mikroorganismer ut.

  För att förhindra att cystit och andra inflammatoriska infektionssjukdomar uppstår bör du dricka tranbärsjuice eller äta färska bär.

  Förebyggandet av blåsor innefattar att man undviker användning av kosmetika för att ta hand om könsorganen. Linne bör bäras av naturliga material. Och du borde inte ge upp klädda jeans. Endast förebyggande åtgärder kommer att säkerställa fullständig hälsa hos urinvägarna och kroppen som helhet.

  Symtom och behandling av cystit hos kvinnor hemma

  Cystitis är en mycket farlig sjukdom som kan leda till allvarliga komplikationer. Han behöver behandlas från de första dagarna. Hur man snabbt och effektivt blir av med cystit hos kvinnor, om symptom och behandling hemma, vi pratar i vår artikel.

  Om du märker de första symtomen på denna sjukdom i tid och låt inte sjukdomen löpa, kan den botas hemma, observera sängstöd och följa den föreskrivna behandlingssättet.

  Symtom på inflammation i urinblåsan hos kvinnor

  De viktigaste symtomen på cystit, som signalerar att det är nödvändigt att brådskande börja behandlingen:

  Cystitis har 3 former:

  Akut - inträffar inom några timmar efter hypotermi eller andra inflammationsrelaterade omständigheter. Det åtföljs av svår smärta och obehag.

  Återkommande - är resultatet av felaktig självbehandling, när sjukdomen blossar upp med förnyad kraft varje 2-3 veckor. Kan vittna om andra sjukdomar i genitourinary systemet.

  Kroniska - tecken på blåsan följer ständigt patienten med jämna mellanrum.

  Orsaker till utvecklingen av cystit hos kvinnor

  Den vanligaste orsaken till inflammation i cystit hos kvinnor är en infektion som utvecklas i blåsan med penetration av mikroorganismer och bakterier i den.

  Dessa är E. coli, liksom andra bakterier som bor i mikrofloran i tarmen och vagina hos kvinnor. Det är, den vanliga orsaken till en sjukdom är självinfektion, när patogen tränger in i urinröret från tjocktarmen eller vagina.

  Dock kan sjukdomen inte bara börja från utsidan, men också från insidan - genom njurarna. Då pratar vi om det faktum att cystit är en slags bieffekt av en annan sjukdom.

  Det är värt att notera att mikroorganismer från vagina och tjocktarmen kommer in i blåsan dagligen på grund av de anatomiska egenskaperna hos kvinnornas struktur. Men blåsor börjar inte för alla tjejer och kvinnor. Varför. Eftersom utvecklingen av den inflammatoriska processen kräver närvaron av några positiva faktorer som minskar kroppens resistens mot infektioner.

  Här är huvudfaktorerna:

 • Underkylning, på grund av vilket blodcirkulationen i blåsans slemhinna saktar ner, vilket gör den sårbar för patogener.
 • Skador på vaginala slemhinna under avflorering, förlossning och sexuella handlingar, vilket skapar en gynnsam miljö för infektionens utveckling.
 • Ålder och hormonella störningar. Små tjejer, kvinnor i ålder och patienter med hormonella problem har låg resistens mot infektion.
 • Graviditet, när kroppens försvar försvagas. I detta fall kan livmodern i ett förstorat tillstånd orsaka en stagnation av urin i urinblåsan.
 • Dessa är de faktorer som påverkar utvecklingen av cystit hos kvinnor. Symtom och behandling hemma, snabbt och utan komplikationer beror på patogenen. Vad som blev orsaken till sjukdomen kan avgöra diagnosen.

  Diagnos av sjukdomen

  Innan vi berättar hur man behandlar cystit hos kvinnor, låt oss prata om diagnos. Det handlar om obligatoriska blod- och urintester som hjälper till att bestämma orsaken till sjukdomen - infektions orsakssamband.

  Baserat på resultaten från testerna kommer läkaren att kunna ordinera en kurs av antibiotika och andra läkemedel för att behandla blåsan.

  Om det finns en möjlighet att cystit är en konsekvens av en annan sjukdom, föreskrivs patienten ultraljud, röntgen eller CT-skanning.

  Behandling av blåsan hos kvinnor kan endast ordineras av den behandlande läkaren efter diagnosen. Om vi ​​inte pratar om försummade former av akut cystit och patienten bett om hjälp i tid, är denna sjukdom ganska mottaglig för behandling hemma med sängstöd.

  Vill du veta vad du ska göra med cystitis. Få medicinsk rådgivning! Trots allt består behandlingen av en medicinsk behandling och kan också innefatta traditionell medicin och hemmetoder. De spelar en stödjande roll och hjälper till att lindra blåsan.

  Korrekt ordinerad behandling hemma, tabletter och traditionell medicin, snabbt nog om 5 dagar, kommer du att återgå till det vanliga sättet att leva och hjälpa till att alltid glömma den obehagliga sjukdomen.

  Behandlingen hemma förbjuder all fysisk aktivitet, oskyddade sexuella handlingar, alkohol, koffeinerade drycker, soda, samt kryddig, salt och stekt mat.

  En gravid kvinna behandlas endast enligt läkarens recept. I den här situationen kan de flesta läkemedel som påverkar den inflammatoriska processen (främst antibiotika) skada fostret, särskilt under graviditetens första trimester.

  Innan behandling av cystit med amning, är det nödvändigt att genomgå en diagnos och rådfråga en läkare som föreskriver läkemedel som är säkra för barnet.

  medicinering

  Behandling av cystit i hemmet innebär utnämning av följande grupper av droger:

  • Antibakteriella antimikrobiella medel. Dessa är antibiotika som bekämpar orsaken till inflammation.
  • Probiotika. Dessa är läkemedel som innehåller bifidobakterier för att neutralisera de aggressiva effekterna av antibiotikabehandling och utvecklingen av normal mikroflora i magslemhinnan och bäckenorganen.
  • Spasmolytiska läkemedel som tar bort smärta.
  • Preparat på vegetabilisk basis med vitaminer och mineraltillsatser.

  Låt oss nu prata mer om hur du behandlar cystit i hemmet snabbt och effektivt, låt oss prata om de specifika effekterna av vart och ett av dessa grupper och ge också exempel på mediciner.

  Vi har redan skrivit, hur viktigt det är att utföra en diagnos innan en kurs av antibiotika utnämns. Faktum är att dessa eller andra antibiotika påverkar vissa grupper av bakterier och mikroorganismer. Dessutom har var och en av oss en individuell mottaglighet för antibiotika, som läkaren bara kommer att kunna känna igen på grund av blod- och urintester.

  Antibiotika, härdad av denna sjukdom av miljontals kvinnor, mycket. Vi kommer att berätta om de mest populära.

 • Norfloxacin. I regel kan cystitis härdas snabbt efter en 5-dagars kurs med norfloxacin, vilket förstör mikroorganismer och används vid behandling av många sjukdomar i det genitourinära systemet. Det indikeras i kronisk cystit med förlängning av antagningsläget.
 • Monural. Ett mycket starkt läkemedel som helt vet hur man cure cystitis. Han lindrar akut inflammation redan för 1 mottagning. Detta antibiotikum är kontraindicerat vid behandling av en kronisk form av sjukdomen, eftersom upprepad administrering kan ha en negativ effekt på kroppen.
 • Furagin. Ett vanligt antimikrobiellt läkemedel för behandling av både vuxna kvinnor och små tjejer. Hur fort kan du bli av med sjukdomen? Behandlingsförloppet är från 7 till 10 dagar, beroende på sjukdomsförhållandet och receptbelagd läkare.
 • Palin. Effektiva vid behandling av akuta former vid ett orsakssamband till blåsan - bakterier.

  Antibiotika i den inflammatoriska processen förstör både skadliga och fördelaktiga bakterier som är nödvändiga för slemhinnan i magen, urinblåsan, vagina och tjocktarmen. För att fullständigt bota cystit i hemmet behöver kvinnor probiotika.

  Om du inte koloniserar de bakterier som behövs för det, kommer den upprepade inflammationen inte att ta lång tid, och ytterligare en sjukdom måste behandlas: dysbacteriosis. Huvudet av dess manifestationer: magont, flatulens, böjning, diarré, förstoppning och tröst.

  För att undvika dessa problem föreskrivs patienten probiotika: tabletter och suppositorier. Tabletterna är bebodda med fördelaktiga bakterier av mikroflora i mag-tarmkanalen, och suppositorierna är vaginala.

  De mest effektiva läkemedlen för oral administrering är linex, bifiform och yoghurtnormer, vaginala ljus - vagilac.

  Förloppet av att ta probiotika är 7-10 dagar, men under inga omständigheter kan det vara mindre än att ta antibiotika.

  Ett av de tidigaste och obehagliga symtomen på blåsor är smärta och brännande vid urinering. Ta bort detta symptom hjälper till att hjälpa till med svullnad. Hur man lindrar smärta Behandlingsförloppet innefattar följande droger:

  No-spa. Ett vanligt läkemedel som snabbt tar bort muskelspasmer och utvidgar blodkärlen.

  Ibuprofen. Mycket stark narkos, som lindrar feber och inflammation. Utsedd med en försummad sjukdom, när patienten, förutom stark smärta, stiger kroppstemperaturen.

  Eftersom sådana läkemedel har en kraftfull effekt måste de tas till läkarens föreskrivna doser och sluta ta dem omedelbart efter att värmen och smärtan försvinner.

  De ordineras efter antibiotika för allmän förstärkning, och även som förebyggande av inflammation.

 • Kanefron. Effektiv vid behandling av kronisk blåsan. Har en mild antiinflammatorisk, diuretisk och smärtstillande effekt. Det är ofarligt och har ett minimum av kontraindikationer. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.
 • Monorail är ett kosttillskott med ett tranbärsekstrakt med vitamin C. En monorail är ofarlig, har en antimikrobiell effekt och tillåter inte bakterier att multiplicera på blåsans väggar. Behandlingsförloppet är 2-3 månader.
 • Cyston är ett läkemedel på örter med mikroelement, som inte bara bekämpar mikrober och bakterier, men löser också njurstenar. De kan utses för 1 månad.

  Traditionell medicin

  Sådan behandling hemma har både fördelar och nackdelar. Fördelarna är deras nästan ofarliga natur. Om antibiotika är mycket aggressiva på kroppen, och de är helt förbjudna för gravida kvinnor, har ört kontraindikationer, som regel, vid individuell intolerans.

  Bristen på folkhantering är dess längd. Om antibiotikumet avlägsnar de flesta symptomen inom de första 24 timmars behandling, och om 5 dagar eliminerar problemet helt, så kan läkemedelsväxterna ligga i 1-2 månader med obligatorisk upprepning efter ett tag.

  Här är några traditionella mediciner som du kan ta i bruk:

 • Avkärning av gurka. Med cystit i hemmet kan du förbereda ett sådant botemedel: 2 tsk örter hugga, häll ett glas vatten, koka upp och insistera på en timme. Dela in i 3 portioner och drick hela dagen. Denna buljong är bra för cystitis med blod, vilket ger en hemostatisk effekt.
 • Infusion av Johannesört. 1 msk. sked av St John's wort häll ett glas kokande vatten och insistera 15 minuter. Drick 3 gånger om dagen för 50 g. Denna infusion är effektiv i kronisk form av sjukdomen, men det är bättre att inte lagra det längre än två dagar.
 • Infusion av persilja frön. 1 tesked frön häll ett glas kyldt kokande vatten. Lämna på en varm plats i 10-12 timmar, dra sedan och drick en vecka för 20 ml varannan timme.
 • Infusion av kamomill och kalendula. 4 msk. skedar av kamomill och 4 msk. Skedblommorna häller 2 liter kokande vatten och insisterar på 20 minuter. Stamma och häll i ett handfat för ett sittbad. Ta ett bad 3-4 gånger om dagen.

  Metoder för hembehandling

  Vi kommer att berätta om metoderna för hembehandling, vilka är effektiva som hjälpmedel. De mjuknar symptomen och underlättar sjukdomsförloppet.

 • Uppvärmning i röd tegel. Värm en bit röd tegel i ugnen, placera den i en emaljad hink och sitta på hinken ovanifrån, och lindra botten på bagaget med en varm filt. Du måste spendera 20-30 minuter på hinken, torka dig och gå och lägg dig. Du kan göra det 2 gånger om dagen. För att stärka effekten av proceduren och snabbt avlägsna attackerna av blåsan hemma, droppar tegelstenen på tegelstenen. Om du utför denna procedur från den första dagen av sjukdomen, kommer efter 4-5 procedurer inflammationen att minska avsevärt, trängan kommer att sluta och smärtan kommer att försvinna under urinering.
 • Douching med läsk. Späd 1 msk. En sked full av läsk i en liter varmt vatten. Spruta med denna lösning i 3 dagar i rad. Lösningen bekämpar bakterier, vilket i 85% av fallen är orsaken till den inflammatoriska processen. Detta läkemedel har bra recensioner, om du behandlar inte bara inflammation i urinblåsan, utan också tröst.
 • Uppvärmning med en varmvattenflaska. Om du inte vet hur man tar bort en blåssinfarkt, placera en varm vattenflaska i underlivet. Om det inte finns någon värmare - kan du använda en plastflaska. Sådan uppvärmning kommer att lindra smärta, men det är kontraindicerat i hemorragisk cystit (dess huvudsakliga symptom är spår av blod i urinen).
 • Förebyggande av cystit

  Vi berättade hur man behandlar cystit i hemmet. Låt oss nu prata om förebyggande åtgärder och ge lite råd. Med hjälp av dem kommer du aldrig att komma ihåg en sådan obehaglig sjukdom som cystitis.

  10 tips för förebyggande av cystit hos kvinnor:

  Lida inte! På grund av livsstil, arbetsegenskaper eller andra omständigheter tömmer vissa kvinnor otydligt. Detta leder till inflammation och till och med den kroniska formen av sjukdomen.

  Om ditt arbete är kopplat till en stillasittande livsstil, försök ta pauser var 20-30 minuter. Det är tillräckligt att stå upp och värma i några minuter i 1-2 minuter för att sprida blod.

  Beakta reglerna för personlig hygien. Det här är en garanti för att bakterier och mikrober inte kommer in i blåsan från utsidan. Under kritiska dagar byter du hygienprodukter varannan timme, så att varken externa eller inre bäckenorganen multiplicerar bakterier som kan orsaka sjukdom.

  Undvik hypotermi. På vintern bär du varma ytterkläder, vars längd når mitten av låret (så att kyla och vind inte når midjan). Även lite fuktig fötterna, bör du omedelbart placera dem i ett bassäng med varmt vatten.

  Många kvinnor har blåsor inte på vintern, i frost och kyla, och på sommaren - när den varma vinden blåser. Det är den starka vinden som blåser i ryggen, såväl som att sitta på den kylda sand eller stenar på stranden, kan orsaka de första symtomen på sjukdomen inom 2 timmar.

  Sjukdomar i könsorganen hos kvinnor är nära besläktade. Det är möjligt att kvinnlig blåsan blev en signal för utveckling av en venerisk sjukdom. Ta säkerhetsåtgärder under sexuell handling och regelbundet ta prov på sexuellt överförbara infektioner.

  Efter en sexuell handling rekommenderar vi att blåsan tömms omedelbart.

  En orsak till cystit är försvagad immunitet, trötthet och stress. Försök att få tillräckligt med sömn, mindre nervös och regelbundet ta vitamintillskott för att stärka kroppen.

  Använd inte täta kläder och byxor. Undvik syntetiska produkter.

  Bli av med skadliga matvanor: kryddig, saltad och stekt mat. Det är nödvändigt att dricka 1,5-2 liter vatten dagligen. Vissa människor tror: "Jag behandlas för blåsor och jag behöver inte mycket vätska, det kommer att öka frekvensen av uppmaning och smärta vid urinering!". Det här är en illusion. Vätskan tar bort toxiner och bakterier som orsakade sjukdomen.

  Dessutom kan tranbärsjuice bli ett utmärkt förebyggande medel. Det räcker att dricka 1 glas om dagen - och du kommer aldrig ihåg om cystit, eftersom ämnena i dess sammansättning inte tillåter mikrober och bakterier att få fotfäste på blåsans slemhinne och därigenom orsaka inflammation.

  Vissa kvinnor föredrar inte att samråda med en läkare alls, med regelbundna utbrott av blåsan begränsad till självmedicinering med hjälp av hemmet. Det är möjligt att vanliga inflammationer indikerar att du inte blir av med problemet, men bara tillfälligt läker det.

  En av de möjliga komplikationerna i detta fall: en kronisk form av blåsor, som är svår att behandla. För att undvika dessa, liksom många andra allvarliga komplikationer, rekommenderar vi att du konsulterar en läkare i början av inflammationsprocessen. När allt kommer omkring kan behandlingen av cystit hos kvinnor hemma vara helt framgångsrik endast på grundval av föreskrivna läkemedel och förfaranden.