Huvud
Analyser

Cystitis hos kvinnor - symptom och snabb behandling hemma

Nästan varje kvinna har upplevt obehag och brännande känsla under urinering åtminstone en gång i sitt liv, men ofta övervägas ofta dessa symtom, och de går igenom en viss tid utan behandling.

I vissa fall visar sådana alarmerande tecken på inflammation i blåsan, det vill säga cystitis. Enligt flödet är det klassificerat i akut cystitis (förekommande i den akuta fasen med manifestation av typiska symtom) och kronisk (fortsätter i latent form eller återkommande).

Effektiv behandling av cystit hos kvinnor borde vara snabb och omfattande för att undvika komplikationer.

skäl

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. I de flesta fall är orsaken till sjukdomen en infektion som lever i en kvinnas kropp. Som regel är de huvudsakliga patogenerna bakterien E. coli och Staphylococcus. Dessa bakterier går in i blåsan från huden eller rektum genom urinröret.

Orsakerna till utvecklingen av cystit hos kvinnor är ganska olika, så vi kommer att avgöra de viktigaste:

 • fosterbärande och arbetande aktivitet
 • infektion i könsorganen;
 • urin stasis i urinblåsan;
 • beriberi och obalanserad diet;
 • hormonella störningar;
 • icke-iakttagande av reglerna för intim hygien;
 • signifikant hypotermi
 • utföra operationer på livmoderhalsen och urinorganen.

Det anses allmänt att utlösningsmekanismen för utveckling av cystit är överkylning, eftersom den försvagar kroppens immunitet och främjar multiplikationen av virus och bakterier i den.

Denna infektion i blåsan skapar många obehagliga symptom, vilket gör att kvinnan ständigt oroar sig och blir nervös. Eftersom cystitisen inte är mycket, men ibland förändrar livskvaliteten till det värre, skapar olika problem på alla sfärer i livet.

Första tecken

Så den kliniska bilden av den akuta formen av cystit är:

Det är värt att notera att de två sista tecknen är symtom på ett svårt stadium av sjukdomen.

Symtom på cystit hos kvinnor

Akut cystit är alltid sjuk plötsligt, efter stress, en virusinfektion, hypotermi, någon annan faktor som undergräver blåsarens lokala immunitet.

Med uppkomsten av cystit hos kvinnor, bland de första symtomen, finns det frekvent uppmaning att urinera, en känsla av repression under urinering, ömhet i underlivet. Samtidigt desto svårare är det att rengöra, desto oftare känner en kvinna behovet av att besöka toaletten. I allvarliga fall händer de varje halvtimme. Smärtan ger inte patienten vila dygnet runt. Magen gör ont som med urinering, och utanför det. Mage av buken är obehagligt och smärtsamt.

Kronisk cystit har vanligen mindre uttalade symptom och kännetecknas av återfall. Han rapporterar regelbundet blinkar av exacerbations, det här är en latent infektion, som inte kan tolereras i alla fall.

Sårets art

Som redan nämnts är det vanliga symptomet hos sjukdomen smärta i underlivet och i perinen.

Intensiteten av smärta kan vara annorlunda. Cirka 10% av fallen fortsätter cystitis smärtfritt. Det kan bara känns en liten obehag och raspiranie, som ofta inte uppmärksammar. Smärta sensioner sprider sig ofta till baksidan, och patienten kan få intrycket att ryggen gör ont. Ofta är smärtan åtföljd av symtom som huvudvärk, trötthet, hög feber.

Läkare anser att smärta och berusning är ett enda symptomkomplex. Men med försvagad immunitet mot feber och andra symtom, kan inte berusning vara.

Förekomst av blod i urinen

Ibland finns blod i urinen. Urin kan förvärva en blekrosa och tegelskugga. Ofta indikerar blodet i urinen en viral lesion av slemhinnan i urinvägarna.

Vid hematuri anser läkare två varianter av sjukdomen: akuta och komplicerade. I detta fall utförs en grundlig diagnos för att bestämma typen av blåsan och syftet med ett ytterligare behandlingsschema för sjukdomen.

diagnostik

Primärdiagnostik inkluderar en heltidsundersökning av specialiserade specialister: urolog, nephrologist, gynekolog. Experter är engagerade i att samla anamnese och skapa möjliga orsaker till sjukdomsuppkomsten.

När man samlar en anamnese, lägger läkare särskild uppmärksamhet åt följande riskfaktorer:

 1. hypotermi;
 2. Oskyddat samlag
 3. Godkända mediciner;
 4. Överdriven känslomässig stress;
 5. Förekomsten av samtidiga sjukdomar och patologier (inom bäckenorganen i första hand).

Laboratorieforskningen omfattar:

 1. Överlämnande av urin för Nechiporenko-grödorna. Hjälper till att identifiera patogenen.
 2. Överge ett allmänt urintest. I urinen finns erytrocyter, vita blodkroppar, protein, själva urinen är grumlig, kanske med föroreningar av blod eller pus. När den hemorragiska formen av sjukdomen är urinen rosa.
 3. Leveransen av ett allmänt blodprov. I allmänhet är resultaten en bild av den inflammatoriska processen, eventuellt en ökning av ESR, leukocytos. Men det finns ingen förändring i blodet alls. Den allmänna analysen av blodet visar om det finns farligare sjukdomar, "maskerade" för cystit: onkologi etc.

Bland de instrumentella metoderna används två huvudsakliga:

 1. Ultraljudsundersökning av urinblåsan. Det gör det möjligt att bestämma organiska förändringar på organets sida.
 2. Uretroskopi och cystoskopi. Endoskopiska undersökningar syftar till visuell inspektion av urinröret och blåsans slemhinna. Trots obehag under dessa förfaranden är deras informativa värde extremt högt.

Behandling av cystit hos kvinnor

När symtom på blåsan uppträder, måste behandling av kvinnor nödvändigtvis inkludera antibakteriella läkemedel och utförs under överinseende av en specialist.

Det räcker inte att ta lite antibiotika på inrådan av goda vänner: det är bara för en stund kommer att rädda dig från obehagliga känslor, men när effekten av läkemedlet är över, börjar smittämnet att föröka sig igen, och alla symptom kommer tillbaka igen. I detta fall sjukdomen kan inte bara försenas men också bli kronisk.

Vanligtvis är det första som ordineras för en kvinna med akut cystitis antibakteriella läkemedel och antispasmodik som lindrar smärta. Tillsammans med antibiotika är patienten ordinerad läkemedel som stimulerar immunitet.

Som en hjälpterapi ordnas en generös dryck. Det kan bara vara rent vatten, men bättre - en infusion av kamomill, kalendula eller Johannesört. Cystisk frukt och tranbär är också användbara vid cystit.

Än att behandla en cystit: listan över preparat

Ofta, när man utarbetar behandlingsregim för kvinnor, måste läkare inkludera sådana läkemedel som uroantiseptika (antibiotika) och antiinflammatoriska läkemedel i den terapeutiska processen. Sådan behandling tillåter dig att snabbt bli av med symtomen på cystit och bekämpa infektion.

1) Analgetika och antispasmodika för symptomatisk behandling, de kommer att eliminera spasmer och bidra till en minskning av tonen i blåsans smidiga muskler:

 1. But-shpa - 120-240 mg per dag om 2-3 timmar;
 2. Papaverin - 40-60 mg 3-4 gånger per dag;

2) När diagnosen är bekräftad och är redan känd för en kvinna, förskriv antibiotika för etiotropisk behandling:

 1. Monural - 3 mg en gång, 2 timmar efter att ha ätit
 2. Nolycin - 1 tablett 2 gånger om dagen, i 3 dagar;
 3. Biseptol - 2 tabletter 2 gånger om dagen, i 3 dagar;

3) För att minska spasmen och smärta hjälper också till med örtberedningar:

 1. Cyston - 2 tabletter 2 gånger om dagen;
 2. Kanefron - 50 droppar 3 gånger om dagen, späd ut i en liten mängd vatten;
 3. Spazmotsistenal - upp till 10 droppar 3 gånger om dagen, späd ut i en liten mängd vatten;
 4. Phytolysin - 1 tsk. klistra in i 1/2 kopp varmt varmt vatten, ta 3-4 gånger om dagen efter måltiden.

Valet av ett lämpligt läkemedel för blåsor, bestämningen av sin enstaka dos, uppträdandeplanen och behandlingskursens varaktighet bör ligga i doktorns exklusiva behörighet. Självmedicinering främjar inte bara snabb återhämtning utan innebär också utvecklingen av allvarliga komplikationer av sjukdomen.

När återkommande formen av sjukdomen, med undantag för den ovannämnda kausala och symptomatisk terapi, instillation visas blåsan intravesikal jontofores, UHF, inductothermy, magnetiska-, magnetterapi. Om återkommande cystit diagnostiseras hos kvinnor i klimakteriet, rekommenderas användning av intravaginala eller periuretrala estrogensoderzhaschih krämer. Med utvecklingen av brutto hyperplasi, tillgrep blåshalsen till transuretral resektion - TOUR blåsan.

monural

Det är det vanligaste och moderna läkemedlet i kampen mot en sådan sjukdom. Har en hög bakteriedödande aktivitet mot nästan hela spektret av patogena mikroorganismer.

Läkemedlets aktiva substans är fosfomycintromometol. Det är absolut säkert för användning även hos gravida kvinnor och barn. Samtidigt är 1 paket tillräckligt en gång om dagen för att lösa hälsoproblem. Därför när kvinnor har en fråga om hur man behandlar cystit, från en mängd olika läkemedel väljer man Monural (se bruksanvisningen).

Vad ska man göra hemma?

Förutom grundläggande behandling, hemma, hålla sig till enkla regler. Detta kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen snabbare.

 1. Det är mycket önskvärt vid vidhäftning att följa bäddstöd. Det är nödvändigt att ligga under en varm filt med en varmvattenflaska i underlivet.
 2. Drick så mycket som möjligt. Tranbär, cowberry och blåbär fruktdrycker är mycket välkomna.
 3. När det gäller mat måste du begränsa matintaget, vilket innehåller en hög nivå av kalcium. Det kan vara mjölk, yoghurt, ost.
 4. Fytoterapi är mest effektiv i form av avgifter, apotek erbjuds alltid färdiga. Örter kan brygga ditt eget, men du kan använda tabletter (Cystone, Kanefron) droppar (Spazmotsistenal) eller klistra in (Phytolysinum) - är också något mer än ett naturläkemedel bara "kompakt packade."

Men i vilket fall som helst kräver behandling av infektion antibakteriella läkemedel.

Nutrition för blåsor

Med cystit måste kvinnor följa en viss diet. Användningen av koffeinhaltiga drycker eller alkohol är oacceptabelt, eftersom de kan dramatiskt förvärra sjukdomsförloppet.

För att förebygga sjukdom rekommenderas att man dricker tranbärsjuice. Den innehåller hippursyra, vilket förhindrar bindning av bakterier till blåsans slemhinnor. Det är också mycket användbart att lägga tranbär till yoghurt.

utsikterna

I vanliga fall, med typisk symptomatologi och snabb behandling, passerar akut cystit hos kvinnor snabbt. Den huvudsakliga uppgiften är att förhindra övergången av den akuta processen till kronisk form.

Eftersom kronisk blåsan kan stiga högre, initierar inflammation i njurarna. Om den infekterade urinen tränger in i urinledarna, kanske deras purulenta inflammation, liksom utseendet på tecken på pyelonefrit. Med cystit kan det förekomma allvarligare lesioner, till exempel apostematös nefrit och även paranephritis, det vill säga inflammation i perikardcellulosa.

förebyggande

För att minimera sannolikheten för en inflammatorisk process i blåsans slemhinna, följa sådana regler:

 1. Undvik hypotermi;
 2. Tidig behandla infektioner i genitourinary system;
 3. Beakta reglerna för personlig hygien (inklusive tvättning efter samlag).
 4. Använd inte trånga underkläder;
 5. Byt regelbundet hygienbindor och tamponger.

Håll dig åtminstone de grundläggande reglerna ovan och du kommer aldrig behöva ta reda på hur och hur cystitis behandlas.

Cystit hos kvinnor

Cystit hos kvinnor - inflammatorisk lesion av slemhinnans (mindre ofta - submukosalt och muskulöst) blad av akut eller kronisk kurs. Cystit hos kvinnor åtföljs av en smärtsam, täta urinträngningar med resterande brännande känsla och kramper, smärta i bäckenområdet, inte tillräckligt känsla av fullständig tömning av urinblåsan, låg feber, slem i urin och blod. Diagnos av cystit hos kvinnor innefattar urin undersökning (allmän analys av Nechiporenko, bakposev), undersökning av gynekolog med studiet av vaginal mikroflora, ultraljud av urinblåsan, cystoskopi. Vid behandling av cystit hos kvinnor användes antibiotika, uroseptika, instillation av blåsan, fysioterapi.

Cystit hos kvinnor

Cystitis är en av de vanligaste kvinnliga sjukdomarna, som ligger vid korsningen av urologi och gynekologi. Enligt statistiken möter varje andra kvinna blåsor under livet. Patologi upptäcks huvudsakligen hos kvinnor i fertil ålder (20-40 år); också en hög förekomst av cystit hos flickor 4-12 år (3 gånger oftare än pojkar i denna ålder). I 11-21% av fallen förvärvar cystit hos kvinnor en kronisk kurs, det vill säga det förekommer med 2 eller fler exacerbationer per år.

Orsaker till cystit hos kvinnor

I de flesta fall är cystit hos kvinnor smittsam. Egenskaperna hos kvinnliga urinrörs anatomi (kort och bred urinrör) såväl som topografisk närhet vagina, anus och uretra, lätta uppåt penetrering av patogener in i blåsan. Dessutom uretral (upplänk) vägsutbredning blåsa infektion nedlänk (från de övre urinvägarna) kan förekomma lymphogenous (av bäckenorgan) hematogen (från avlägsna organ) banor.

Aktivatorer av cystit hos kvinnor, som regel, är den Escherichia coli (70-95%), Staphylococcus aureus (5-20%), åtminstone - Klebsiella, Proteus, Pseudomonas aeruginosa. Cystit hos kvinnor ofta utvecklas på bakgrunden av vaginit, vulvitis och uretrit orsakas av candidiasis, gardnerellezom, mykoplasmos, gonorré, ureaplazmozom, klamydia, trichomoniasis, genital tuberkulos och andra. Infektion.

Traditionellt är det primära episod eller försämring av cystit hos kvinnor i samband med förkylningar, SARS, uppkomsten av sexuell aktivitet, byte av sexuella partners, uppkomsten av menstruation, överdriven konsumtion av kryddig mat eller alkohol, bär alltför åtsittande kläder. Faktorer som orsakar blåskatarr hos kvinnor, kan också fungera pyelonefrit, främmande kroppar och stenar i urinblåsan, urin stasis när diverticula, urinrörsförträngning eller sällsynt tömning och förstoppning.

Cystit hos flickor kan utvecklas med otillfredsställande hygien hos könsorganen, liksom med en neurogen blåsan. Cystit hos gravida kvinnor orsakas av hemodynamiska och endokrina gestationsförändringar, genom omvandling av urinvägsorganets mikroflora.

I vissa fall kan utvecklingen av cystit hos kvinnor provoceras genom strålbehandling för bäckentumörer, allergier, toxiska effekter, metaboliska störningar (diabetes, hyperkalciuri). I klimakteriet utvecklas cystit hos kvinnor under påverkan av en brist på östrogen och atrofiska förändringar i urogenitalt slemhinna.

Cystit förekomsten hos kvinnor bidrar blåsslemhinnan skada under endoskopiska operationer och manipulationer (kateterisering, cystoskopi, transuretral resektion av urinblåsan och andra.). Kronisk blåsin hos kvinnor, förutom för trög infektion, kan orsakas av uterus eller skede, en kronisk parametrit.

Klassificering av cystit hos kvinnor

Genom etiologi cystit hos kvinnor kan vara bakteriell (smittsam) och icke-bakteriell (radiell, allergiska, kemikalier, läkemedel, toxiska och m. P.). Beroende på patogenen infektiös cystit, i sin tur, är uppdelad i specifika (ureaplasma, mykoplasma, klamydia, gonokock och så vidare.) Och icke-specifik orsakas av patogena floran.

Givet de bestämda morfologiska förändringar i urinblåsan cystit hos kvinnor kan vara katarral, hemorragisk, cystisk, magsår (ulcer-fibröst), abscess, gangrenous, täckande, granulomatös, tumör, interstitiell. Som förekomsten och lokaliseringen av inflammation avger diffus (totalt) cystit, begränsad (fokal) - cystauchenitis och trigonitis (inflammation häller en triangel).

Enligt flödet är akut och kronisk (ihållande) cystit hos kvinnor; primär (framkom oberoende) och sekundär (utvecklad mot bakgrund av andra urologiska sjukdomar). Vid akut cystit hos kvinnor, påverkar inflammationen i de flesta fall epitel och subepitelial täckning av blåsans slemhinnor. Endoskopisk bild katarral inflammation som kännetecknas av svallning och överbelastning mukosal vaskulär reaktion (förlängning injektionskärlen), närvaron av fibrinös eller mucopurulent plack på inflammerade ställen. Med en progressiv kurs av blåsan hos kvinnor kan submucosala och till och med muskelskiktet i blåsan påverkas.

Cystoskopiska tecken på hemorragisk cystit hos kvinnor uttrycks av erytrocytinfiltrering av slemhinnan, områden av blödningar med avstötning av slemhinnan, blödning vid kontakt. Ulcerös form av cystit hos kvinnor utvecklas ofta med strålskador på blåsan. Sår kan vara enstaka eller flera i naturen, påverka alla lager i den papulära väggen (pancystitis), leda till blödning, bildandet av blåsans fistlar. Vid sår av sår utvecklas fibrotiska och sklerotiska förändringar i blåsans vägg, vilket leder till rynkor.

Med flegmonisk cystit har kvinnor diffus infiltration av leukocyter i submukosalskiktet. Purulent inflammation sträcker sig till det serösa membranet (pericystitis) och den omgivande cellulosen (paracystitis). I vävnaderna nära blåsan kan abscesser bildas, vilket orsakar en diffus lesion av hela cellulosen.

Gangrenous cystit hos kvinnor påverkar hela cystisk väggen med utvecklingen av en partiell eller fullständig nekros av slemhinnan, åtminstone - muskellagret av blåsväggen perforation med peritonit. Blåsans nekrotiska slemhinnor och submukosala skikt kan rivas av och gå genom urinröret. Konsekvensen av gangrenös cystit är skleros och krympning av blåsan.

Endoskopiskt kronisk cystit hos kvinnor kännetecknas av svullnad, hyperemi, förtjockning eller atrofi av slemhinnan och en minskning av elasticiteten. I vissa fall kan mikroabscesser och sårbildning bildas i slemhinnan och submukosalskiktet.

Långvariga icke-helande sår kan inläggas med salter, vilket leder till utveckling av en inkrustande blåsning. Övervägande av proliferativa processer medför tillväxten av granulationsvävnad från granulära eller polypoida tillväxter (granulomatös och polypoid cystit). Mindre ofta i blåsan kan bilda cystor som sticker ut över slemhinnans yta ensamt eller i grupper i form av små tuberkler, vilket representerar en submukosal ackumulation av lymfoid vävnad (cystisk cystit).

När interstitiell cystit är definierad i kvinnors karakteristiska närvaro glomerulations (submukosal hemorragiska formationer), ensamma sår Gunner som har en linjär form med en botten, täckt med fibrin, inflammatoriska infiltrat. Vi antar interstitiell cystit hos kvinnor är blåsans rynka och en minskning av dess kapacitet.

Symtom på cystit hos kvinnor

Akut cystit hos kvinnor manifesterar plötsligt, vanligtvis efter exponering för en eller flera provokationsfaktorer (hypotermi, infektion, trauma, coitus, instrumentinterferens etc.). Manifestationer av cystit hos kvinnor inkluderar den klassiska triaden av dysuri, pyuri (pyuri), terminal hematuri.

Urineringsstörningar är på grund av ökad neural retbarhet reflexblåsa under påverkan inflammation, ödem och kompression av nervändarna, vilket leder till en ökning av blåsväggen tonen. Dizuricheskie störningar cystit hos kvinnor karaktäriseras pollakiuri (täta urinträngningar), en ständig önskan att urinera, behovet av insatser för att starta miktsii, kraftiga smärtor i urinblåsan, smärta och sveda i urinröret, nokturi.

Symtom på akut cystit hos kvinnor ökar snabbt. Önskningar för urinering inträffar var 5-15 minuter, är nödvändiga, medan volymen av en enda del minskar. Spastiska sammandragningar av detrusor leder till urininkontinens. Allvarlig ömhet följer med början och slutet av urinering; utanför Mictory Pain, som regel, bevaras i perineum och pubic regionen.

Naturen och intensiteten av smärta i cystit hos kvinnor kan sträcka sig från mild obehag till otränligt gnidning. Vid små tjejer på grund av smärta kan det finnas en akut fördröjning av urinen. Med livmoderhalscancer i kvinnor är dysuri mer uttalad. Extremt smärtsamma manifestationer noteras i interstitiell cystit, såväl som inflammation orsakad av kemiska och strålningsfaktorer.

Ett obligatoriskt och konstant tecken på cystit hos kvinnor är leukocyturi, i samband med vilken urin förvärvar en grumlig, purulent karaktär. Hematuri har ofta en mikroskopisk karaktär och utvecklas i slutet av urinering. Undantaget är hemorragisk cystit hos kvinnor, där makrohematuri utgör den ledande manifestationen. Vid akut cystit hos kvinnor kan kroppstemperaturen stiga till 37,5-38 ° C, allmänt hälsotillstånd och aktivitet drabbas mycket.

En känsla av cystitis hos kvinnor är den frekvent återkommande sjukdomen: mer än hälften av patienterna återkommer inom ett år efter den första episoden av sjukdomen. Med återanfall av blåsan, som utvecklades inom en månad efter avslutad behandling, bör man tänka på infektionens uthållighet. efter 1 månad - om reinfektion.

De manifestationer av kronisk cystit hos kvinnor liknar dem i akut form, men inte så uttalad. Smärta i tömningen av blåsan är av måttlig natur, och urineringens frekvens gör det möjligt att inte förlora effektivitet och hålla sig till det vanliga sättet att leva. Under perioder av förvärmning av cystit, utvecklas en klinik av akut / subakut inflammation hos kvinnor; Under remissionen är kliniska och laboratorieuppgifter om den aktiva inflammatoriska processen vanligen frånvarande.

Diagnos av cystit hos kvinnor

Erkännande av cystit hos kvinnor är baserad på kliniska data och laboratoriedata och data från ekkoskopisk och endoskopisk undersökning. Palpation av den suprapubiska regionen är kraftigt smärtsam. Vid den allmänna analysen av urin bestäms en signifikant ökning av leukocyter, erytrocyter, protein, slem, salter av urinsyra. I bakteriell cystit hos kvinnor kännetecknas bacillus urin av en riklig tillväxt av patogen flora.

En rutinundersökning av kvinnor med blåsor måste omfatta gynekologs samråd, undersökning av patienten på fåtölj, mikroskopisk, bakteriologisk och PCR-undersökning av gynekologiska utpressningar.

I diagnosen återkommande cystit hos kvinnor är rollen som cystoskopi och cystografi stor. Cystoskopi gör det möjligt att definiera morfologiska formen av nederlaget i urinblåsan, förekomsten av tumörer, njursten, främmande kroppar, diverticula i urinblåsan, sår, fistlar, utför en biopsi. Blåsans ultraljud bekräftar indirekt närvaron av cystit hos kvinnor av de karakteristiska förändringarna i blåsans väggar, närvaron av en "ekko-negativ" suspension.

Behandling av cystit hos kvinnor

Behandling av cystit hos kvinnor borde kontrolleras av en gynekolog och urolog. Kupirovanie akut form av cystit hos kvinnor är vanligtvis 5-7 dagar. Antibiotika används från gruppen av fluorokinoloner (ciprofloxacin, norfloxacin), fosfomycin, cefalosporiner, nitrofuraner. När en specifik mikroflora detekteras används lämpliga antimikrobiella, antivirala, antifungala medel.

För att lindra smärtan, föreskrivs NSAID (nimesulid, diklofenak), spasmolytika (papaverin, drotaverin). I tillägg till den primära läkemedelsterapi kan rekommenderas teer (bearberry extrakt, åkerfräken, knotweed, röd blåbär blad et al.), Plant läkemedel. Vid akut cystit rekommenderas kvinnor att följa en sparsam, mest mjölk-vegetabilisk kost, för att öka vattenbelastningen.

I fall av återkommande cystit hos kvinnor, med undantag för den ovannämnda kausala och symptomatisk terapi, som visar en blåsinstillation, intravesikal jontofores, UHF, inductothermy, magnetiska-, magnetiska. Om återkommande cystit diagnostiseras hos kvinnor i klimakteriet, rekommenderas användning av intravaginala eller periuretrala estrogensoderzhaschih krämer. Med utvecklingen av bruttohyperplasi används blåsans hals för transuretral resektion - TUR på blåsan.

Förebyggande av cystit hos kvinnor

På frågan om förebyggande av cystit hos kvinnor den vikt vid respekten för personlig och sexuell hygien, snabb behandling av gynekologiska och urologiska sjukdomar, förhindra kylning, regelbunden tömning av urinblåsan. Det är nödvändigt att strikt följa asepsis under endoveziska studier och kateterisering av blåsan.

För att minska sannolikheten för återkommande cystit hos kvinnor är det nödvändigt att öka immuniteten, förebyggande behandlingskurser under hösten och våren.

Orsaker till cystitis

Hyppig uppmaning att urinera, urininkontinens, åtföljd av smärta? Dessa tecken kan vara symtom på en form av en vanlig sjukdom, såsom cystit.

Vad är cystitis?

Det moderna namnet på sjukdomen är symtomatisk urininfektion (media). Mediet åtföljs av inflammatoriska processer i blåsan, vilket stör dess normala funktion. Nedan kommer symtomen på sjukdomen att behandlas mer detaljerat.

Olika former av blåsan blir ibland orsaken till felaktig diagnos. Det måste sägas att ofta cystit är inte en självständig sjukdom, men samtidigt. Det är också sant att förvärring av sjukdomen, orsakad av felaktig behandling eller avvisning av den, kan orsaka inflammation i njurarna och könsorganen.

Det vill säga, beroende på arten av de infektioner som orsakar sjukdomen, kan processen gå i två riktningar (bottom-up och top-down). Cystitis kan vara en konsekvens av sjukdomen i bäckenorganen, liksom även orsaka uppkomsten av nya sjukdomar.

Formen av blåsor

Basera på sjukdomshistoria, skilja mellan primär och sekundär cystit. Primärmedia uppstår på grund av infektion i urinvägarna och framväxten av inflammation i blåsan.

Sekundär cystit - är inflammation i urinblåsan inducerade av andra sjukdomar genitala organ, njure, lägre tarmkanalen, eller av andra skäl (allergier).

Av den inflammatoriska processen, Cystitis är kronisk och akut.

Orsaken till sjukdomen är oftast infektioner. Därför är den vanligaste formen infektiös cystit. I sin tur kan denna typ av media vara specifik eller icke-specifik.

Oftast den specifika cystit, som delas av olika typer av infektioner orsakade dem, som initierats av E. coli, instängda i urinvägarna. Därför är en tidig regelbunden intim hygien hos friska människor, och särskilt de som lider av akuta tarmsjukdomar, en bra förebyggande åtgärd.

Trots det faktum att cystitis infektiösa natur är mer utbredd, vet medicin ett stort antal fall av icke-infektiös cystit, eftersom kroppen reagerar på ogynnsamma faktorer.

Detta manifesteras i form av inflammation i urinvägarna, och kan inträffa vid överkylning eller överhettning under bestrålning eller kemoterapi vid behandling av cancer, allergier i livsmedel, läkemedel, pollen, hushållskemikalier och andra allergener.

Förutsättningar för utveckling av blåsan

Som någon sjukdom uppstår inte cystit från början. Uppkomsten av sjukdomen är ett felaktigt beteende hos en person som leder till stress, infektion mot infektioner, skador.

Prekursorer är frekventa inflammationer i underkylning eller överhettning, dålig cirkulation i de riktade infektioner organ, försvagat immunförsvar, närvaron av infektioner eller inflammatorisk foci (akne, skrubbsår, tandröta, klamydia, oläkta trauma, sår, etc..). Allt detta gäller för sjukdomar i bäckenorganen, inklusive blåsan.

Beteendestörningar är också nedsatt dynamik vid urinering (långvarig retention, frekvent urinering, svårighet eller ofullständig tömning). Som ett resultat minskar detrusortonen, urinstagnation och dess sönderdelning uppträder. Och inflammation är kroppens mest logiska reaktion.

Om villkoret för den föreslagna regelbundna vistelsen på något ställe är omöjligheten med tidig urinering (längre än 3,5 timmar) är det bättre att vägra ett sådant erbjudande. Särskilt när detta förslag till anställning. Många odefinierade marknader, kiosker, små butiker idag, synnerligen synd sådan "defekt".

Cystitis är mer av en "kvinnlig" sjukdom. Detta beror på den fysiologiska strukturens särdrag. Kvinnor har en mycket kortare urinrör. Infektioner uppnår lätt och snabbt blåsans hålrum.

Orsaken till sjukdomen är ofta oförmågan att gå på toaletten i tid och tömma urinblåsan.

Mycket ofta, särskilt på landsbygden under den kalla årstiden, är cystit hos kvinnor beroende på användningen av en toalett av typen "grop". Därför bör en av löntagarnas krav på arbetsgivare vara obligatorisk tillhandahållande av toaletternas tillgänglighet och deras korrekta utformning.

Nästa förutsättning för utveckling av cystit är en stillasittande livsstil. Som ett resultat, permanent stagnation av blod i bäckenorganen. Mot den här bakgrunden uppträder inflammation oftare, och det fortsätter mer komplicerat.

Överdriven, som en konsekvens av en stillasittande livsstil, förkroppar kroppen till inflammatoriska processer. Dessutom får blåsan en extra belastning i form av ökat tryck på livmodern och tarmarna.

Diskret sexliv ökar risken för infektioner. Därför är monogami inte så mycket en social eller moralisk norm som upprättats av samhället som en norm för hygien. Samma som att duscha, borsta tänderna, göra övningar, äta på rätt sätt etc.

För kvinnor har stort värde ett bekvämt underkläder som helt täcker labia. Specialister har motsatte sig modet att bära linne som "strängtango". Särskilt om den här typen av trosor bärs under en mini-kjol. Trots allt är området för kvinnans perineum praktiskt taget oskyddat.

Och platser som stadstransporter, parkbänkar, platser i polykliniker, utbildningsinstitutioner eller andra offentliga institutioner är bärare av miljontals infektioner av olika slag! Här kan inte bara orsakerna till blåsan vara oavsiktligt "plockas upp", och en veneral bukett samlas in i all sin mångfald.

Symtom på cystit och dess diagnos

Beroende på sjukdomsformen och dess natur är symtomen på cystit är ganska olika.

Vanliga funktioner är:

 • Förekomsten av en inflammatorisk process. Sjukdomen kan vara nästan asymptomatisk. Indikatorn för inflammation i detta fall är ett högt innehåll av leukocyter i blod och urin.
 • Obehag vid urinering (smärta, brännande, smärta). Detta tecken kan vara vägledande inte bara för cystit, men också för ett antal andra sjukdomar.
 • Ökningen i önskningar, upp till flera fall per timme.
 • Smärta i underlivet, intensifierar med urinering. Vid medicinsk undersökning orsakar palpation i den nedre buken zonen smärta hos patienterna.
 • Subfebril kroppstemperatur, svaghet, slöhet.
 • Urinmolnighet eller närvaro av blod i det (hematuri).

Cystitis diagnostiseras genom en allmän analys av urin och närvaron av en eller flera av ovanstående egenskaper.

En karakteristisk egenskap hos denna typ av sjukdom är dess relativt snabba övergång från akut form till kronisk.

Oftast är diagnosen cystitis av en läkare, baserat på patientens otuktiga ord, inte associerad med andra sjukdomar som är de sanna orsakerna till blåsans inflammation.

Uppgiften för läkaren och patienten är inte bara att diagnostisera blåsan, men också för att förstå arten av sitt utseende. Förmågan att behandla är inte en följd, men orsaken till sjukdomen förekommer i en kompetent dialog.

Självbehandling av patienter leder i de flesta fall till framväxten av en kronisk form av sjukdomen. Därför, vid de första tecknen på obehag i genitourinområdet måste du se en läkare, främja korrekt diagnos och följa alla hans rekommendationer. Detta kommer att bli av med cystitisen för alltid.

Förebyggande av cystit

Förebyggande underhåll av en cystit är det nödvändigt att vara förlovad sedan barndomen. Speciellt handlar det om utbildning av hygieniska och beteendevanor hos små tjejer. Med blåsningens uppenbara harmlöshet kan den leda till en beklaglig tillstånd hos patienten i mogen och ålderdom.

Den konstanta närvaron av inflammation i det genitourinära systemet med en kronisk form av sjukdomen leder till tidig inkontinens av urin. Och detta är bara en av de möjliga obehagliga konsekvenserna.

Barn måste lära sig att göra dagliga intima badningar, byta regelbundet underkläder, förklara de grundläggande hygien- och sexuella reglerna.

Sedan barndomen, är det nödvändigt att inte bara klämma barnen, men också för att visa genom exempel att någon inflammation måste behandlas för att gå till tandläkaren två gånger om året, hygienreglerna är bindande för alla medlemmar i familjen. Det personliga exemplet är viktigt!

Tjejer måste förklara risken för hypotermi på de möjliga konsekvenserna av blåsor. Ett sådant exempel kommer att ge en mycket större effekt än en förklaring av den långsiktiga komplikationen av framväxtens funktion. Att lära barn att klä sig i vädret, spela sport och tempereras är en av föräldrarnas huvuduppgifter.

Alla vuxna och barn måste komma ihåg att fördröjningen av urinering i mer än 3,5 timmar under dagens aktiva dag bidrar till förekomsten av problem i könsorganet och inflammatoriska processer i urinvägarna. Därför innefattar förebyggande åtgärder normal urinering.

Användbar att veta Alla artiklar

Utsträckning av livmodern

Utrullning av livmodern (hysterektomi) är en gynekologisk operation för att ta bort livmodern. Oftast utförs den i närvaro av maligna neoplasmer, liksom andra livmoderhalssjukdomar (myom, endometrios), om det inte finns någon effekt av konservativ terapi.

Konjunktion av livmoderhalsen

Konjunktion av livmoderhalsen - kirurgisk manipulation, där kirurgen använder speciella verktyg för att excisera vävnaderna i livmoderhalsen och livmoderhalsen. Detta namn gavs till det, eftersom den borttagna delen har formen av en kon. Denna operation används i gynekologi för detektering av svårighetsgraden av en patologisk process i vävnaden i livmoderhalsen, samt för bortskaffande av icke-invasiv cancer genom steg (när de onormala cellerna inte har trängt ytterligare epitel). Dessutom betraktas conization som en av sorterna...

Avlägsnande av äggstockscystor

Ögoncystret är ett godartat neoplastiskt system som kräver snabb behandling. Den mest effektiva metoden för kirurgisk ingrepp i detta fall kommer att vara laparoskopi - en delikat operation som åtföljs av ett minimalt abdominalt trauma och som inte påverkar funktionen hos äggstocken. Laparoskopi används för att behandla follikulära maligniteter hos den gula kroppen. I de överväldigande majoriteten av fallen lyckas läkare rädda orgelen och inte påverka det...

Varför utvecklar kvinnor blåsan?

Varje kvinna, åtminstone en gång upplevt symtomen på blåsor: problem med urinering och smärta i underlivet. Samtidigt tror inte många flickor att detta är ett tillfälle att söka samråd med en läkare, men de börjar försöka "utse" behandlingen för sig själva. Det här är mer än fel!

Sådana åtgärder kan bara leda till att sjukdomen kommer att ta en kronisk form, vilket i framtiden kommer att vara mycket svårt att bli av med. Det är av den anledningen att när det finns primära symtom på blåsor, måste du besöka en expert omgående. För att bilda rätt möte bör varje läkare identifiera orsakerna till cystit hos en kvinna.

Källorna för infektion i blåsan kan vara:

Denna sjukdom är en "frekvent besökare" för kvinnor i åldern 20-40 år. Men, till exempel, om en tjej är 4-12 år är sannolikheten för cystitis tre gånger så hög som hos pojkar av samma ålder. Det händer ofta att cystit hos kvinnor förvärvar en kronisk form och dess förvärringar blir mer och mer komplicerade.

De främsta orsakerna till cystit hos kvinnor

 • Den mest "populära" orsaken till cystit hos kvinnor är hypotermi. En mycket stor andel av flickorna anser att frysningen temperaturer för att gå i en kort kjol är vacker, men i värmen för att styra vindbyar av kall luft från luftkonditioneringen - säker. Om du fryser blir kroppen mindre mobil, dess motstånd minskar och ger "mikroberna" möjligheten att växa och växa. I detta fall är delen eller hela kroppen frusen kall. Därför slutsatsen - du måste noggrant övervaka att värmebalansen inte bryts.
 • Funktioner av kvinnokroppens anatomi, och särskilt - urinröret. Baserat på kanalens storlek och form kan vi dra slutsatsen att den bekväma infektions- och bakterieinfluensan tillhandahålls av anatomi, om du inte följer alla regler för förebyggande av cystitis.

Dessutom kan infektioner också komma in i blåsan från de övre organen och bäckenorganen.

Urinröret är det huvudsakliga sättet att infektionen kan komma in i blåsan och omvandlas till blåsor. Så här kan smittsamma sjukdomar som kan utvecklas i en kvinnas vagina lätt hitta sig i blåsan utan svårighet.

Med andra ord utvecklar kvinnor ofta cystit av följande skäl:

 • kränkningar av vaginans gynnsamma struktur
 • inflammatoriska processer i livmoderhalsen;
 • urinrörets inflammatoriska processer;
 • inflammatoriska processer i könsorganen;
 • en sådan sjukdom som candidiasis.

Orsakerna till cystit hos kvinnor med blod har en viral natur. Oftast de orsakas av anatomiska eller mekanisk störning, vilket ledde till en minskning av diametern av urinröret, såväl som på grund av den sträckning och irritation i urinblåsan på grund av fördröjd tömning.

Bakterier som kan leda till utveckling av blåsor kan komma in i kvinnans kropp under läkarundersökning, vid provning eller kateterisering.

Om en kvinna lider av en njursjukdom, måste du också vara beredd, det skulle vara cystit ofta "gäst" av hennes kropp, som skälen för den frekventa cystit hos kvinnor har är smittsam karaktär.

Även inflammation i blåsan kan provocera bakterier som utvecklas tillsammans med sexuellt överförbara sjukdomar.

Orsaken till cystit hos kvinnor kan också vara det första könet. Det här är enkelt, eftersom det under förlusten av jungfrun är en slemhinnestörning, vilket leder till spridning av bakterier och inflammatorisk process. Dessutom kan en förändring av klimatförhållandena följa utvecklingen av infektioner, och som en konsekvens, och cyst. Dessutom försämrar nervsystemet störningar immunförsvaret och kroppen som en helhet, vilket gör det möjligt för bakterier att växa och utvecklas snabbare.

Om en kvinna är i vuxen ålder, kan starten på utvecklingen av cystitis vara en brist på östrogener. Detta leder till kränkningar av blåsan och oförmågan att hålla urinering oberoende. Även med den minsta underlåtenheten att följa reglerna för personlig hygien står en kvinna inför symtom på blåsor. Du måste noggrant överväga valet av medel för att ta hand om intima områden, eftersom många kosmetika kan orsaka allergiska reaktioner som kan ge upphov till cystitis. Stramt underkläder och kläder i underkroppen kan också orsaka cystit hos kvinnor.

Och är dessutom upprätthålla en stillasittande och stillasittande livsstil inte är mindre än alla andra kan påverka utseendet på symtom på cystit, för om du leder en stillasittande livsstil, det finns blodstockning i bäckenorganen.

Forskare har bevisat den befintliga kopplingen mellan vår emotionella bakgrund och interna processer som uppträder under dess inflytande. Härav kom tanken på de psykologiska förutsättningarna för cystit hos kvinnor. Dessa inkluderar ångest och stress, ständigt åtföljande av en person, rädsla som omger honom och ilska, med honom utsöndrar organismen patogena bakterier.

Efter att ha fastställt de exakta orsakerna till cystit hos kvinnor, kommer behandlingen att bli mycket effektivare och effektivare, eftersom du i detta fall kan agera på själva "hjärtat" av sjukdomen.

De provokerande faktorerna

Cystit hos kvinnor är associerad med följande uppsättning faktorer:

 • frysning;
 • katarrala och virala sjukdomar;
 • början av sexuell aktivitet;
 • flera sexuella partners;
 • frekvent introduktion till kosten av kryddiga rätter;
 • frekvent användning av alkoholhaltiga drycker;
 • fyller garderoben med en nära och substandard kläder;
 • njursjukdom;
 • stenar i blåsan;
 • stagnation av urin;
 • början av menstruationscykeln;
 • förstoppning.

Faktorer som provocerar för kvinnor är väldigt många. Men vad är löften för denna sjukdom hos flickor? Denna fråga kan besvaras: bristande överensstämmelse med personlig hygien och en neurogen blåsan. Förekomsten av cystit hos kvinnor beror på förändringar i det endokrina systemet

Ibland kan följande faktorer orsaka de primära symtomen på cystitis:

 • behandling av tumörer genom strålbehandling
 • allergiska reaktioner;
 • exponering för toxiner på kroppen
 • störningar i ämnesomsättningen
 • åldersförändringar hos kvinnor (klimakteriet);
 • medicinska procedurer som på något sätt påverkar blåsan;
 • brott mot bevarande av bäckenorganen.

Vad orsakar blåsor efter kön?

Tillräcklig uppmärksamhet förtjänar cystit efter samlag, eftersom det är bekant för kvinnor inte från läppar vänner och sidor av medicinska kataloger som är sexuellt aktiva. De första tecknen på sjukdomen är märkbara omedelbart efter samverkan eller under de första två dagarna efter handlingen.

Cystitis, förvärvad efter samlag, kallas ofta "smekmånad" syndromet. Sjukdomen var känd i dessa dagar, när flickan gifter sig med en oskuld, så den första kön orsakar en störning av mikroflora i slidan, samt till följd av smärta och sveda vid urinering.

Förutsättningarna för förekomsten av cystit hos kvinnor efter sexuell aktivitet är följande:

 • Urogenitala anomali förskjutningen vid vilken den uretrala slemhinnan är irriterad under samlag, vilket leder till uppkomsten och utvecklingen av bakterier, som kan röra sig helt fritt i blåsan, som orsakar inflammation.
 • Olika bakterier kan lätt skada slemhinnan i urinblåsan, om du inte följer grundläggande regler för hygien före och efter kön, och om du ständigt förändras den typ av sex. I detta fall är E. coli ett infektiöst medel.
 • Den långa processen att ha sex med otillräcklig frisättning av smörjmedel, vilket är starten på irritation av slemhinnan och spridningen av bakterier.
 • Bakterier som finns på hud och slemhinnor av sexpartner av en medlem, liksom slemhinnan i kvinnans vagina under samlag kan blandas, så som ett resultat, kan du få inflammerade redan i urinblåsan.
 • Hyppig användning av sådana skyddsåtgärder som stör den normala och hälsosamma kompositionen av slem vid ingången och inuti slidan.

Klassificering av blåsan

Baserat på yttrandet från specialister inom vetenskapsområdet: infektiös, som orsakas av bakterier, virus eller svampar;

 • Ej infektiös, vilket är konsekvensen av allergiska reaktioner
 • användning av läkemedel, toxin eller ingripande av strålbehandling.

Baserat på arten av patogenen i blåsan:

 • specifika, till exempel orsakad av klamydia, ureaplasma eller gonorré;
 • ospecifik, som orsakas av streptokocker eller stafylokocker.

Om förekomsten av inflammation beaktas, diffunderas sedan och total cystit kan identifieras, såväl som begränsad och fokuserad.

Att skilja sig från sjukdomsförloppet skiljer sig åt:

 • akut och kronisk cystit hos kvinnor;
 • primär eller sekundär cystitis.

Symtomatik och diagnos

Varför leder inflammation till cystit och hur uppenbarar denna sjukdom hos kvinnor? Anledningarna är inte små och var och en av dem i tandem med den andra orsakar sjukdomens utveckling och aktivitet. Men den symptomatiska serien av patologi är karakteristisk och har sina egna särdrag.

Huvudlistan över kliniska manifestationer av sjukdomen hos kvinnor är:

 • smärtsamma känslor i processen med urinering
 • Hyppiga resor till toaletten med blåsor;
 • manifestation av bränning och gnidning;
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet;
 • en känsla som inte ger känslan av en tom blåsan;
 • förändring i kroppstemperaturen;
 • närvaron av slem eller blod i urinen.

behandling

Utnämningen av behandling för blåsor hos kvinnor som arbetar med en gynekolog och urolog. För att förhindra förvärringen av sjukdomen kan det finnas inom 5-7 dagar med antibiotika. För att utesluta smärtan i behandlingen, förskriva läkemedel som lindrar inflammation och spasmer. Det rekommenderas att observera en diet i kosten, som inbegriper mejeriprodukter och växtprodukter, liksom en stor mängd vätska. Om, efter den föreskrivna behandlingen, blåsan hos kvinnor uppträder igen på kortast möjliga tid, är uppvärmningen föreskriven.

Orsakerna till kronisk cystit hos kvinnor är mycket olika, men huvuddelen är inte en akut form av sjukdomen som har botats eller inte behandlats ordentligt.

Video om diagnosen och behandling av blåsor

Portaladministrationen rekommenderar inte självmedicinering och rådgör med en läkare vid de första symtomen på sjukdomen. På vår portal hittar du de bästa läkare-specialisterna, som du kan registrera online eller via telefon. Du kan själv välja rätt läkare eller vi tar det helt upp för dig gratis. Även vid inspelning via oss, Priset för samrådet blir lägre än i kliniken själv. Detta är vår lilla present till våra besökare. Var frisk!

När och från vad kan cystitis vara, hur man behandlar sjukdomen

Kvinnlig blåsan är en sjukdom där blåsans slemhinnan blir inflammerad. Av sin natur finns cystit:

 • allergisk;
 • toxisk;
 • icke-infektiös;
 • infektiös.

Den sista är den vanligaste, och det kommer därför att diskuteras. Cystit orsakas av närvaron i organismen av en speciell infektion, mest vanligt Staphylococcus, E. coli, och andra. Det finns också en sådan cystit, vars utseende på grund av förekomsten av infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar.

Vilken typ av natur skulle inte ha blivit cystit hos kvinnor, det här är en sjukdom och det kräver omedelbar reaktion och kompetent behandling.

Vad orsakar blåsan

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Framväxten av cystit hos kvinnor åtföljs av ett antal anledningar, vars huvud läkare kallar följande:

 • bristande respekt för grundläggande personlig hygien
 • kroppens hypotermi
 • traumor i det geniturinära området som erhållits genom intimitet
 • dricka förorenat vatten
 • urinrörsirritation
 • överdriven användning av sodavatten;
 • felaktig kost;
 • sjukdomar i det urogenitala systemet;
 • allergi mot hygienprodukter
 • tidigare överförda virussjukdomar (karies, tonsillit etc.);
 • diabetes mellitus;
 • allvarlig depression, ofta förekommande stressiga situationer
 • behandling med droger, till de komponenter som organismen har en särskild känslighet för;
 • försvagade muskler i bäckenorganen;
 • för tidigt återtagande av läkemedel vid behandling av en infektiös form av cystit
 • mekanisk skada på salt eller stenar i urinblåsan;
 • upprepad infektion med sjukdomen i sex med en partner som har sexuella infektioner.

Cystitis kan förekomma av flera andra orsaker. I detta fall tenderar sjukdomen att vara kronisk och återkommande. Sådana fakta registreras hos mer än 10% av patienterna.

Kraften i sjukdomsförloppet beror på sjukdomsformer - kronisk eller akut.

Både kronisk och akut form av sjukdomen har samma symtom och åtföljs av inflammation som påverkar blåsans membran.

Den frekventa förekomsten av inflammation i urinblåsan hos gravida kvinnor. Behandling i sådana fall är av individuell karaktär och beror på sjukdomsformen, graviditeten och andra faktorer.

Låt oss ta reda på vad som kan orsaka cystit hos kvinnor av olika kön i olika åldrar.

Vad kan blåsan hos en viss kvinnlig ålder

 1. Unga flickor (ålder från 15 till 30 år).
 • hypotermi;
 • brist på intim hygien hos flickan själv
 • bristen på intim hygien i flickans sexpartner.

Vanligaste orsaken till sjukdomen i ung ålder är virus, såsom herpes, Staphylococcus aureus, Chlamydia, Streptococcus, mykoplasma och andra.

Öka risken för cystit vid ung ålder och frekvent stress samt depressiva tillstånd.

Det är ofta fallet att cystit hos kvinnor mellan 15 och 25 år inträffar omedelbart efter avbrottet av hymen. Detta beror på det faktum att den sura miljön i vagina tränger in i urinröret.

 1. Kvinnor i åldern 30-50 år.

Huvudorsakerna till cystitis utseende hos kvinnor i denna åldersgrupp är följande:

 • inte korrekt härdad patologi av njurarna;
 • blåsans störningar;
 • felaktig personlig hygien eller brist på det
 • hypotermi hos bäckenorganen eller hela kvinnokroppen;
 • konstant stress och erfarenhet;
 • brist på sömn och överbelastning på jobbet.

Om cystitisen inte utlöses, låter sjukdomen sig till snabb behandling.

 1. Kvinnor över 50 år.

Efter 50 år av blåsor uppträder vanligtvis av följande skäl:

 • hypotermi;
 • ej härdade sjukdomar i njure- och urogenitala systemet;
 • Närvaron av stenar och främmande kroppar i urinvägarna;
 • diabetes mellitus;
 • frekvent stress;
 • uteblivenhet av skeden
 • menopaus;
 • felaktig personlig hygien
 • olika slags toxiska effekter på kroppen.

Orsaker till en infektiös form av cystit

Infektiös cystit är av två typer:

Okomplicerad cystitisk kvinna kan observera vid vilken ålder som helst. Det orsakas av mikroorganismer av samma art, men med en utvecklad form av sjukdomen kan patologins mikroflora blandas. Som regel kommer mikrober i detta fall i urinsystemet från det kvinnliga systemet från mag-tarmkanalen eller från slidan.

Den andra formen av sjukdomen är infektiös, det förekommer vanligen hos representanterna för den milda hälften, som har sådana sjukdomar som pyelonefrit, diabetes, hjärtsjukdom etc.

Orsaker till icke-infektiös cystitisk form

Non-infectious cystitis detekteras av läkare mindre ofta.

Det finns en utveckling av sjukdomen i det här fallet på grund av att man av en eller annan anledning minskar urinrörets kärl. En sådan process åtföljs av en försvagning av kroppens immunitet och som en konsekvens uppstår cystit.

Det finns också en kemisk form av blåsor. Det provoceras av utseendet i kroppen och ingreppet av olika slags element i urinväskan. Sådana element kan komma in i kroppen under abortproceduren, vid diagnos av en sjukdom i bäckenorganen och av andra skäl.

Icke-infektiös är cystitisen som uppstod under kroppens allergiska manifestation för vissa allergener som kom in i kvinnans kropp med mat, läkemedel, hygienprodukter eller något annat.

En samtidig cystisk sjukdom är vanligtvis en psykisk störning.

Om du inte behandlar sjukdomen i tid, har den egenskapen att stanna länge i kroppen och bär inte bara obehagliga känslor utan även allvarliga konsekvenser.

Förebyggande åtgärder

Så att cystitisen inte kränker dina planer och inte ger obehagliga känslor, är det viktigt att följa de grundläggande åtgärderna för förebyggande av sjukdomar.

Dessa inkluderar följande:

 • Tömning av urinblåsan vid första samtalet. Kom ihåg att retentionen av urin i urinblåsan leder till inflammatoriska processer och förekomsten av blåsor;
 • För tidig behandling av olika sjukdomar. Ingen sjukdom, inklusive sjukdomar i kvinnors genitourära system, kan startas. Detta leder till ganska allvarliga konsekvenser;
 • Dricker rent vatten i en mängd inte mindre än 7 glas per dag. Vatten kan utsöndra bakterier som stagnerar i blåsan från kroppen.
 • Korrekt personlig hygien. Hygien bör observeras av kvinnor dagligen. Grundläggande hygienregler inkluderar daglig tvätt av perineum enligt principen från framsidan till baksidan till anusen. Således behandlas den av tvål, både kvinnlig perineum och en anal apertur. Det är värt att komma ihåg att om du lämnar analöppningen utan uppmärksamhet, kan bakterierna därifrån snabbt gå in i den vaginala miljön som är gynnsam för dem.
 • Det är bäst att föredra underkläderna av fri skräddarsy av bomull.
 • Om sjukdomen återupptas är det bäst att byta badrumsprocedurer med en dusch med varmt vatten.

Heta bad med blåsan är kontraindicerade. Om du bestämmer dig för att värma upp, använd en torr uppvärmning på spisen, hett salt eller sand, ångade ben.

 • Efter kön, töm alltid blåsan. Detta gör att du kan tvätta de bakterier som har kommit in i kroppen under samlag.

Om det finns mindre tecken och symtom som tyder på inflammation i urinblåsan, omedelbart besöka en gynekolog, ta prov, gå igenom en föreskriven behandlingssätt, följ noga alla rekommendationer från behandlingsläkaren.

För behandling av cystit, föreskrivs mediciner, bland annat antibiotika, vaginala suppositorier och vitaminer. Ofta i samband med sina patienter använder folk rättsmedel - teer, infusioner på grundval av medicinalväxter för att hantera sjukdomen.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: