Huvud
Symptom

Vad orsakar inkontinens: de främsta orsakerna

På grund av vad det kan finnas en prostatit hos män i ung ålder, är det faktiskt känt att denna sjukdom hos dem som i 40 år. Med tiden har denna sjukdom föryngrats, kanske beror det på dålig ekologi och ohälsosam mat, eller kanske med överdriven förkärlek hos unga människor för dåliga vanor. Men glöm inte att prostatit påverkar en människas reproduktiva funktion, vilket minskar hans chanser att bli far.

Typer av inflammation

Statistiken visar att inflammation uppträder hos 30% av männen under 40 år och hos 50% av män över 40 år. Var kommer denna sjukdom från?

Orsaker kan vara mycket olika, allt från medfödda missbildningar och ärftlighet, som slutar med infektioner, trauma och kronisk inflammation.

Viktigt! Kroniska sjukdomar, inklusive infektiös natur, urogenitalt system, tarmar, urinrör kan orsaka inflammation av prostata hos män.

Om prostatit inte är associerad med verkan av infektioner, i vilket fall sjukdomen utvecklas i form av en akut inflammatorisk process, som åtföljs av en intensiv debut av symtom, t ex feber, smärta i ljumsken, i anus, och smärta vid urinering.

Mycket ofta, utan långvarig behandling, när inflammation uppträder utan allvarliga symtom, diagnostiseras män med kronisk prostatit. Det förekommer som regel hos män som är över 40 år som ett resultat av långverkande infektioner.

Följande typer av inflammation kan särskiljas:

 • akut inflammation uppstår på grund av akut infektion;
 • kronisk prostatit uppträder med konstant verkan av infektioner;
 • kronisk icke-infektiös prostatit;
 • inflammation som utvecklas utan symptom. Identifiera denna sjukdom kan endast göras genom att ta prov.

Var och en av dessa arter förekommer av olika skäl.

Låt oss överväga varför det finns all slags inflammation i prostata hos män.

Orsakerna till uppkomsten av en akut form av inflammation

Akut inflammation, till skillnad från kronisk, uppträder plötsligt och har uttalade symtom, i synnerhet en ökning av kroppstemperaturen upp till 39 grader och svår ryggont. I det här fallet kan du inte göra utan omedelbar behandling. Oftast förekommer denna sjukdom hos män i åldrarna 30 till 40 år under inflytande.

Viktigt! Det bästa sättet att förebygga akut inflammation kommer att skyddas sexuell kontakt, eftersom patogenerna i form av infektioner överförs exakt via sexuellt sätt.

De vanligaste infektionerna som framkallar utseendet av denna sjukdom innefattar E. coli, enterokocker, trichomonader, gonorré, stafylokocker. De leder till utseende av cystit, pyelonefrit, uretrit, liksom andra sjukdomar som överförs sexuellt.

Det är värt att notera att inte bara sexuella infektioner kan orsaka en skarp form. Dess förekomst kan provocera tidigare överförda ORVI, infektionssjukdomar (tonsillit, bronkit, lunginflammation) eller hypotermi.

Vanligtvis behandlas sjukdomen snabbt och utan komplikationer med snabb behandling för hjälp. Om du försenar med behandling, bör en man förvänta sig allvarliga konsekvenser, såsom inflammation i appendagesna och testiklarna, såväl som abscess av prostata.

På grund av vad kan det finnas en prostatit av kronisk form?

Varför uppträder kronisk prostatit?

Anledningen till att det finns kronisk prostatit, skiljer sig något från den akuta formen och det finns mycket mer. Dessa kan vara infektiösa och icke-infektiösa faktorer.

Det är den kroniska formen som oftast förekommer hos män, behandlingen är komplicerad av det faktum att det ibland kan vara svårt att avgöra varför denna sjukdom har uppstått.

Symtom på en sådan sjukdom kan vara annorlunda, från mindre kränkningar när man urinerar för konstant värk eller dra smärta i ljummen, i underlivet eller erektilstörningar.

Viktigt! Behandling med enkel behandling är inte till hjälp här, först och främst måste du identifiera orsaken och välj sedan en kombinationsbehandling.

Orsakerna till denna kroniska sjukdom är följande:

 • infektioner, svampar, bakterier och virus orsakar inflammation. De kommer in i kroppen under samlag, som ett resultat av en minskning av immunitet eller ett långvarigt intag av antibiotika. Endast genom att ha genomgått inspektionen och överlämnat alla analyser är det möjligt att avslöja upphovsmannen och att få effektiv behandling.
 • stillastående processer och försämring av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Detta är en icke-smittsam orsak. Saker händer som ett resultat av en stillasittande livsstil, perineal trauma, onormal struktur acini (prostatakörteln), missbildningar, försämrad cirkulation på grund av svullnad av prostatan, minska nivåerna av testosteron;
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar. Obehandlade bakteriella sjukdomar orsakar bakterier att komma in i prostata. Sådan hicka kan vara obehandlad tonsillit, bihåleinflammation, urinrörets inflammation eller urinröret;
 • urolitiasis;
 • fysisk överbelastning (hårt arbete), trötthet, sömnbrist;
 • superkylning under långvarigt sittande på en kall yta;
 • nervös överbelastning, stress och depression;
 • oregelbundet sexuellt liv, ständigt avbrutna handlingar, vilket bidrar till stagnation i prostata. Du måste ha sex minst två gånger i veckan.
 • avsiktlig kvarhållande av urinering, män bör inte tolereras, eftersom detta också har en negativ effekt på styrkan,
 • alkoholhaltiga drycker och rökning påverkar starkt prostatakörteln och minskar också immunsystemets effekt, vilket leder till att olika bakterier tränger in i kroppen och orsakar inflammation.

Alla ovanstående orsaker leder till utseendet av en inflammatorisk process och en ökning i prostatakörteln, vilket påverkar människornas hälsa. När allt kommer omkring observeras inte bara problem med urinering, utan även manlig sexuell aktivitet minskar, och utan ordentlig behandling kan infertilitet utvecklas.

Forskare fick också reda på varför kronisk prostatit förekommer hos äldre män. Detta beror på hormonella störningar och åldersrelaterade förändringar i organets vävnader, som ett resultat av utrotningen av dess funktioner.

Ibland bidrar den anatomiska strukturen och placeringen av organen i det genitourinära systemet till spridningen av den inflammatoriska processen, så till och med ländryggs radikulit kan bli en drivkraft för utvecklingen av prostatit.

Effektiviteten av behandling av prostatainflammation beror på behandlingens gång i sjukhuset och noggrannheten hos den faktor som utlöste sjukdomen. En man i vilken ålder som helst borde vara uppmärksam på hans mäns hälsa för att förhindra bildandet av tumörer, varifrån det kommer att bli nödvändigt att bli av med den kirurgiska metoden.

7 orsaker till tröstutseende

Vaginal candidiasis eller tröst är en vanlig sjukdom som orsakas av svampen av släktet Candida. Med hennes symtom är varje tredje kvinna bekant, enligt medicinsk statistik. Namnet på denna svampsjukdom beror på det faktum att fördelningen av kvinnor som lider av dess manifestationer, förvärvar ett ömtåligt utseende. Det är inte svårt att veta effektiva åtgärder för att förhindra det, för att minska sannolikheten för komplikationer.

Om orsakssambandet till sjukdomen

Normalt svampar av släktet Candida fred samexistera med människan, som lever på hud och slemhinnor, inklusive slemhinnan i slidan hos kvinnor. Kärlsmedlet orsakar sjukdomen under vissa omständigheter när gynnsamma förhållanden uppstår för tillväxt och reproduktion. Tröst orsakar oftast Candida albicans - en av hundra och sjuttio representanter för detta släkt.

Övergången av sjukdomen i kronisk form, med frekventa återkommande följder och komplikationer, händer om orsaken var svampen Candida non-albicans. I dessa fall är det nödvändigt att behandla tröst med icke-standardiserade system, eftersom konventionell antifungal behandling är ineffektiv.

Hur är trusen manifesterad?

Denna sjukdom förekommer inte bara hos kvinnor, det förekommer hos både män och barn. Vaginal candidiasis påverkar gravida kvinnor och flickor som inte har erfarenhet av sexuell aktivitet. Symptom på manlig tröst manifesterar sig inte starkt, oftast har det ett latent flöde.

Huvudskylten på sjukdomsuppkomsten hos kvinnor är atypisk vaginal urladdning. I början av svampskadorna är utsläppet grumligt - vitt, men efter en dag eller två förvärvar de en karaktäristisk härdighet, blir tjock.

Ytterligare symtom på tröst:

 • klåda och brinna i skeden, övergående till de yttre könsorganen;
 • svullnad av vulva och liten labia;
 • Utseendet av vit plåne i form av curdled plack på de yttre könsorganen;
 • smärtsamma känslor under urinering och samlag.

Dessa tecken på sjukdomen är vanligtvis inte åtföljda av hypertermi. Om kroppstemperaturen fortfarande överstiger normen är det troligtvis en inflammatorisk process som förenat svampinfektionen.

Om tröst inte behandlas, förvärvar processen en kronisk kurs, komplikationer uppstår: vaginal kolpit, cystit, svamptarmsjukdom. Speciellt farliga komplikationer av denna sjukdom för gravida kvinnor:

 • spridning av svampprocessen på placentan
 • för tidig leverans
 • spontan abort med en gestationsperiod på upp till 12 veckor;
 • infektion hos barnet under födseln.

Hos nyfödda smittade med mamman finns det lesioner i munnen, tarmarna, övre luftvägarna i slemhinnan. Symtom på denna sjukdom hos flickor som inte har någon erfarenhet av sexuell aktivitet skiljer inte sig från tecken på svampinfektion som förekommer hos kvinnor. Hos män, i sällsynta fall

 • vit beläggning på penisens huvud
 • rodnad och svullnad av prepuce;
 • brännande och klåda;
 • smärta under samlag och urinering.

Det är viktigt: att utvärdera symtomen på sjukdomen och för att få rätt diagnos kan endast en läkare ordinera behandlingen: en gynekolog, en hudläkare - en venerolog. Självmedicinering är oacceptabel, eftersom symtom som liknar tröst finns i gonorré, genital herpes, gardnerelleza, trichomoniasis.

Orsaker till svampinfektion i könsorganen

Processen att behandla den initiala fasen av denna sjukdom tar en till två dagar. För att förhindra utveckling av candidiasis behöver du veta varför tröst uppträder, vilka egenskaper är aktiveringen av den patologiska processen.

Störningar i kosten

Övervägande i menyn med produkter som påverkar tillväxten av jästsvampar är en av anledningarna till utseende av tröst. Det kan provoceras på liknande sätt hos unga tjejer som aldrig haft samlag. Användningen av en stor mängd sött och mjöl hindrar arbetet med bifido- och laktobacillus, vilket ger en balans mellan mikroflora.

Med en minskning av deras aktivitet sker en snabb utveckling av patogena bakterier och mikroorganismer, inklusive svampar. Förhindrande av tröst i detta fall består i vägran av sötsaker, bullar, öl, kvass, rökt produkter och pickles. Glukosen som finns i dessa produkter är en bördig grogrund för svampar.

Hormonal obalans

Hormonella förändringar i kvinnokroppen - ett tillfälle för utseende av tröst. Det kan förväntas att menstruationscykeln bryts före den första menstruationens utseende hos unga tjejer före uppkomsten av klimakteriet vid vissa perioder av menstruationscykeln. Alla dessa tillstånd är förknippade med en ökning av det huvudsakliga kvinnliga hormonet östrogen. Det provar reproduktionen av svampen och som en konsekvens sjukdomens utseende.

Samma effekt på kroppen hos vissa kvinnor har preventivmedel med högt östrogeninnehåll. Tro inte att torsk är alla som tar p-piller, men risken för dess förekomst är högre hos dem som började ta drogen, eller bytte den på en tablett med en hög dos av östrogen.

Graviditet och tröst

De flesta av de gravida kvinnorna lider av denna sjukdom eller blir dess bärare. Denna spridning av vaginal candidiasis hos gravida kvinnor beror på flera anledningar:

 • Ökad nivå av östrogen under hela graviditeten skiftar balansen i den vaginala miljön, vilket gör den surare, perfekt lämpad för svamptillväxt.
 • ökad belastning på gravida kvinnor minskar immuniteten, kroppens svar på snabb multiplicering av svampen är inte tillräcklig fara;
 • skiftande kostintag av gravida kvinnor, bristande överensstämmelse med kost, överskott av sött och mjöl mat skapar marken för utveckling av svampar.

Faran för gravida kvinnor och deras framtida barn är så stor att en gynekolog måste erbjuda för att behandla denna sjukdom. För behandling av gravida kvinnor från vaginal candidiasis finns det säkra mediciner.

Brott mot intim hygien

Provoke denna sjukdom kan bära syntetiskt underkläder, en sällsynt byte av dynor under menstruation, överdriven användning av dagliga dynor, användningen av hygien-tamponger. Den "växthuseffekt" som skapats i dessa fall inom området av de yttre könsorganen och i slidan är en utmärkt grund för utvecklingen av vaginal candidiasis.

Ett felaktigt sätt att tvätta kan bli en provocerande faktor för utveckling av tröst. Det orsakar sitt alltför stora intresse för skum för intim hygien, tvål och geler, förändring av balansen i vaginaens mikroflora. En vattenstråle, riktad uppifrån under tvätten, ofta tillsammans med andra faktorer bidrar till sjukdomsuppkomsten. Denna metod för intim hygien för gravida kvinnor är särskilt farlig.

Felaktigt utvalda mekaniska preventivmedel är en annan orsak till utvecklingen av den patologiska processen. Kondomer, vaginalringar och andra barriärmetoder, kontakt med den vaginala miljön, som orsakar dess svar på stimulering i form av förändringar i mikrofloran balans. Efter användning av vissa typer av spermicider, olämpliga för en kvinna, måste du behandla manifestationer av tröst.

Diabetes mellitus

Hög sockerhalt i blodet i diabetes mellitus orsakar nästan alltid utseende av vaginal candidiasis. En gynnsam miljö för utveckling av svampkolonier kräver konstant kontroll över blodsockernivån. Speciellt farligt är kombinationen av flera patologier i diabetes mellitus hos gravida kvinnor.

Stress och kronisk trötthet

Denna koppling mellan tröst och konstant känslomässig stress är inte vid första ögonkastet uppenbart. Stress kräver dock att kroppen släpper ut ett hormon som kortisol. Underhålla alla organ och system i en konstant ton, på grund av sitt arbete, minskar immuniteten.

Organismen verkar vara försvarslös före infektioner, inklusive före vaginal candidiasis. Samma effekt på den moderna mannen har och kronisk trötthet.

Användning av antibiotika

Särskilt farliga sjukdomar måste behandlas med antibiotika - det är angina, cystit, lunginflammation, inflammation i det kvinnliga könsorganet, bronkit, postoperativa tillstånd. En bieffekt av denna applikation är bakteriens död som upprätthåller ett optimalt balans mellan mikroflora som hämmar patogena mikroorganismer. Skyddet av vagina från tröst minskar, kolonierna av svampar växer.

Alla dessa skäl kräver noggrann uppmärksamhet åt deras hälsa. Detta gäller särskilt för kvinnor som väntar på utseendet på ett barn. Gravid riskfaktorer för utseende av tröst är mycket större än hos alla andra. Diagnos och behandling av denna sjukdom kan bara en läkare.

Gikt från vilken uppstår

Vad är gikt och varför inträffar det?

Gikt är inte bara en mycket vanlig sjukdom, utan också en av de äldsta sjukdomar som beskrivs en gång i medicin. Till exempel definieras Hippokrates det som en skarp smärta i foten ( "a" - "benet" på grekiska, "Agra" i översättning definierar en "fälla"). Anmärkningsvärt, så en vanlig sjukdom som tidigare ansetts nu bara som "sjukdomen kungar", medan de ingår i mycket viktig roll - att "kungen av sjukdomar". Dessutom, och det tas upp i de olika egenskaperna hos humanfall inte är klar, eftersom gikt anses också som en sjukdom av aristokrater, hemsk sjukdom och definitionen av ett av tecknen på geni.

Inte för ingenting, och tydligen som en förstärkande sade detaljerna finns bevis för de fakta som har drabbats av gikt, Alexander den store och Leonardo da Vinci, företrädare för familjen Medici, Darwin, Newton... Denna lista kunde gå på det, men i alla fall, kommer att ge information till en, verkligen sant mot det faktum idag: trots viss oro för denna sjukdom, idag är den "tillgänglig för alla".

Det är därför vi kommer att överväga i detalj symptomen på gikt och de funktioner som är allmänt relevanta för sjukdomen.

Orsaker till sjukdomen

Gikt skadar alla leder. Det växer dock ofta till en kronisk sjukdom. Därför måste du undvika denna sjukdom, vilket kan orsaka mycket besvär för en person. Tja, för att skydda dig mot gikt behöver du veta om orsakerna till denna sjukdom.

Den primära orsaken till gikt kallas överskott av urinsyra, som under lång tid cirkulerar i blodet och ackumuleras. Med tiden börjar kristallisationsprocessen, som ett resultat av vilka avsättningar bildas i vävnaderna.

Detta orsakar foci av inflammation. Vilka andra orsaker till gikt finns?

 1. Gikt är ofta en biverkning av mediciner eller resultatet av felaktig användning. Dessa är läkemedel som stör normal njursvikt - Aspirin, diuretika.
 2. Utvecklingen av patologi bidrar till fetma, diabetes, psoriasis, blyförgiftning, njursvikt. Orsaken till en exacerbation är trauma eller kirurgisk ingrepp.
 3. Gikt förekommer ofta i regelbundet ätande livsmedel mättade med purinbaser. Fett kött, skaldjur, läsk och alkohol bidrar till ackumuleringen av dessa ämnen.
 4. Ärftlighet spelar en stor roll. Med rätt sätt att leva och en hälsosam kost går sjukdomen i latent tillstånd och utvecklas efter en negativ inverkan.

För det mesta lider man av gikt, ålder 30-50 år. Problemet börjar emellertid att förekomma oftare hos kvinnor, särskilt under klimakteriet.

Experter skiljer två former av sjukdomen. Utseendet på den primära formen beror på ackumulering av puriner och den andra - utvecklingen av patologier och missbruk av läkemedel.

Orsaken till gikt är en stadig och förhöjd nivå i urinsyraets blod. Under sjukdomsförloppet deponeras uratkristaller i organ, leder och andra kroppssystem.

Natriumurat kristalliserar och avsätts i lederna av små partiklar, vilket i slutändan resulterar i fullständig eller partiell förstöring av lederna.

Av denna anledning kallas sådana situationer mikrokristallina.

En stor mängd av urinsyra i kroppen är 2 skäl: Först - när friska njurar inte kan klara av ett tillbakadragande av stora mängder av urinsyra, den andra - frisättningen av urinsyra i normala mängder, men njurarna kan inte visa det.

Varje år lider fler och fler människor av gikt. Detta fenomen förklaras av det faktum att människor nyligen har tagit mat som är rik på puriner (till exempel fet fisk, kött) och en stor mängd alkoholprodukter.

Detta bekräftas av det faktum att andelen människor som lider av gikt under krig minskade kraftigt på grund av att alkohol och köttprodukter är svåra att erhålla.

Symptom på gikt

Gikt kännetecknas av en gemensam attack av giktartrit - det är vanligtvis inflammation i leddet, ofta en täthet, ankel eller knä.

Som regel sker en gikt attack på natten eller tidigt på morgonen, verkar det mycket tryckande plötslig ledvärk, svullnad i den drabbade leden, vilket ökar temperaturen i lederna, hudrodnad och losneniem.

Smärtan på dagtid är något mindre, men på natten intensifierar de igen, varaktigheten av giktanfallet varar från 2-3 dagar till en vecka, det tar längre tid.

När attacken upprepas är andra leder involverade i denna inflammation, vilket kan leda till partiell förstörelse av lederna.

Gikt manifesteras av sådana tecken: På benen eller händerna förekommer speciella tillväxtar ökar nivån av urinsyra signifikant. När tillväxten (tophi) börjar brista, kan en person märka vita kristaller av urinsyra.

Kanske utseendet på ganska intensiv smärta i de drabbade områdena. Liknande saltavfall i lederna stör det fulla livet.

Tecken och symtom på gikt

Låt oss prata om tecken och symptom på gikt. Den första etappen av sjukdomen har inga symptom. Kroppen ökar antalet salter av urinsyra, vilket leder till sjukdomens utseende. Scenets varaktighet kan beräknas årtionden.

I andra fasen visas giktartrit. På detta stadium uppenbarar sig sjukdomen som ödem och smärta i området av den drabbade fogen, hög feber. Den kliniska bilden präglas av uttalade symtom.

Tecken och symtom på gikt

Artrit eller en tendens att få artrit är en av dessa sjukdomar, som har ganska uppenbara symtom. Under denna sjukdom är ledningarna i de stora tårna eller knäna inflammerade. Ankelfogar kan också bli inflammerade.

Oftast är attacker som orsakar inflammation på morgonen eller i mitten av natten. Skarvarna börjar plötsligt smärta i en person, och det drabbade området sväller snabbt och räddare. Allt detta kan orsaka feber, så patienten kan dricka ett antipyretiskt eller smärtstillande medel.

Efter en nattattack minskar smärtan. Under dagen kan lederna inte störa patienten alls. Men närmare natten är smärtan markant ökad. Vanligtvis observeras sådana anfall under flera dagar. Ibland kan en attacks varaktighet vara mer än en vecka, vilket orsakar mycket olägenheter för en person.

Symtom på denna sjukdom kan inte bara vara internt utan även yttre. Vanligtvis utvecklar patienter accretioner på fingrarna i lemmarna. Detta betyder att nivån av urinsyra har ökat i cellerna. Sådana tillväxter kan skada och till och med spränga. Det betyder att sjukdomen förhindrar att leda ett normalt sätt att leva.

Urinsyra ackumuleras i lederna gradvis, och om sjukdomen inte behandlas påverkar den inte bara en led, men kan sprida sig gradvis till alla.

Sjukdomen börjar asymptomatiskt, och endast en skarp attack av smärta och rodnad i inflammerat område kan säga att det finns allvarliga problem som kräver omedelbar upplösning.

Vissa människor frågar, gikt, vilken typ av sjukdom? Är det inflammation i lederna eller njurarna?

I det här fallet lider båda. Detta är ackumuleringen av urat (urinsyrasalter) i kroppen.

Så, till exempel, i tibetansk medicin tror att denna sjukdom behandlas bra inte bara av kost, men också av akupunktur. Dessutom behandlas levern, bukspottkörteln och inte bara njurarna.

För detta används fytopreparationer, akupressur och akupunktur.

Symtomatologin hos denna sjukdom kan också innefatta inte bara smärta och inflammation i leden, utan också andra symtom som är förknippade med sjukdomsutvecklingen:

 • Brist på aptit;
 • Illamående, halsbränna;
 • Ökad excitability;
 • Högt blodtryck;
 • Förlust av smak.

Eftersom sjukdomsförloppet kan vara komplicerat av övervikt, då, för det första, rekommenderar läkare att bli av med den. Det finns en speciell kost, där vissa produkter är uteslutna:

 • Kryddig mat och rökt kött
 • Fisk och kött konserverad mat;
 • slaktbiprodukter;
 • Kaffe och choklad.

Men rekommendera att använda:

 • Fruktjuicer;
 • Grönsaker och kött, ångad.

Självklart borde patienten inte dricka alkohol och läsk.

Vanligtvis gör tecken på gikt det möjligt för patienten att fatta egna slutsatser om behovet av att förändra kost och livsstil, eftersom det inte bara begränsar rörelsen utan också orsakar allvarlig smärta.

Förvirra inte denna sjukdom med ortopediska problem, eftersom det i detta fall bryter mot metabolism och njurefunktion.

Ibland förvirrar patienter detta problem med valgus (utbuktning av ben) eller subluxation, men det är faktiskt ett problem av helt annan natur.

Oftast med gikt möter män mer än 40, och mycket sällan kvinnor.

Kända myter i denna sjukdom:

 1. Deformation och inflammation i benstrupen är ett tecken på gikt. Det kan vara en annan sjukdom, så det är väldigt viktigt att skicka testerna och gå till röntgenstrålar.
 2. Håll knoppen väl tvättad med öl. Faktum är att öl, som annan alkohol, inte bör förbrukas, det är bättre att äta vattenmelon. Ölen innehåller en purin, som tvärtom främjar utvecklingen och utvecklingen av gikt.
 3. Gikt är orsaken till alkoholism. Det är faktiskt inte alltid fallet. En ärftlig faktor och en metabolisk störning spelar en stor roll.
 4. Vissa tror att gikt bidrar till geni. Även om faktum faktiskt inte bevisas, men det kan väl vara. Mycket många forskare, författare och politiker led av gikt. Forskare tror att salter av urinsyra har en spännande effekt på hjärnan och liknar koffein eller teobromin, som anses vara ett kraftfullt aktivitetsstimulans;
 5. Och den sista myten säger att gikt inte behandlas. Detta är dock inte fallet. Även om det har funnits i hundratals år, men läkare hittar mer och mer effektiva sätt att bekämpa denna sjukdom, och i vilket fall som helst, om behandlingen fortsätter, kommer det att bli en återhämtning eller en förbättring av patientens tillstånd. Det viktigaste här är självdisciplin och rätt medicin.

Så, vad är gikt och hur manifesterar den sig själv. Förmodligen är det nödvändigt att själv undersökas om den givna sjukdomen som doktorn inte ser.

I avsaknad av synliga faktorer som: inflammation, feber och andra kan du besöka röntgenrummet och ta en bild av leden, eller gå till en njur ultraljud som är tillgänglig för alla.

Om du inte driver sjukdomen blir det mycket lättare att behandla det.

Upprepade anfall inom 6-12 månader går in i kronisk form. Därför är det väldigt viktigt att inte utlösa symptomernas utseende och börja behandlingen i tid.

Den sista etappen av sjukdomen kännetecknas av mycket starka degenerativa förändringar i lederna och även senorna, så all behandling och efterlevnad av kosten kommer att fördröja övergången till det värre.

Eftersom sjukdomen oftast griper tummen i benet är det bara naturligt att behandlingen av gikt på benet blir komplicerat av patientens tunga vikt.

Därför är den första etappen tillsammans med läkemedlet intaget. Det borde inte vara tillfälligt, men permanent, så du måste radikalt ändra din livsstil.

Behandling med jod

Huvudbehandlingen ordineras av en läkare, han kommer att berätta om vilken diet som ska följas av patienten. Parallellt med traditionell behandling kan du rådfråga användningen av traditionell medicin.

Dekoktioner och infusioner

För att lindra kroppen av överskott av urinsyra kan du använda medicinska infusioner och avkok. Det är också bra att införa auberginer i kosten.

Diagnosen är gjord av en naturläkare. I detta fall är det en reumatolog. Han baserar sin diagnos på en extern undersökning, liksom de symptom som han kallar en patient.

Dessutom lämnas test för bestämning av urinsyra, leukocyter och kreatinin.

Studier som ultraljud av njurarna och röntgenstrålar kan ordineras om sjukdomen oroar tillräckligt länge. Eftersom tofusi förstör fogen måste läkaren känna till graden av skador på benen.

Behandlingen av gikt är att patientens diet är helt anpassad.

Det är nödvändigt att minska mängden urinsyra, så förutom att justera kosten, kommer läkaren att förskriva antiinflammatoriska läkemedel i den icke-steroida serien:

 • allopurinol;
 • Sulfinperazon;
 • ural;
 • kolkicin;
 • Fullflex (det händer i kapslar och i form av salvor).

Dessa droger tas ofta för livet. De ska väljas av en specialist. Självbehandling för denna sjukdom är inte välkommen, annars kan du bara skada dig själv.

Dessutom kan du använda salvor:

Indometacin för gikt

Alla kommer att lindra inflammation och smärta. Dessutom beslutar läkaren om utnämning av ytterligare smärtstillande medel och eventuellt kortikosteroider. Dessutom kan läkaren ordinera andra läkemedel.

Urikozuric läkemedel för behandling av gikt:

Om sjukdomen är lugn kan fysioterapi användas. Applikationer med ozocerit, härdande lera och paraffin kan öka rörligheten i fogen och ge möjlighet att lätta din hälsa.

Riskfaktorer för denna sjukdom är inte bara ärftlighet och missbruk av vissa typer av mat och alkohol, men också en stillasittande livsstil, fetma, diabetes och andra problem.

Läkaren kan inte bara rekommendera en diet utan också sport, promenader och till och med speciella övningar som syftar till att utveckla rörligheten i lederna.

En viktig roll i behandlingen av gikt beror huvudsakligen på att patienten överensstämmer med kosten. Det är viktigt att begränsa konsumtionen av fisk och köttprodukter, sorrel, bönor, blomkål, kaffe, choklad, hallon, fikon, te, spenat, sorrel, bönor.

Du kan inte dricka alkohol, särskilt öl och vin.

Mängden vätska som konsumeras dagligen bör ökas till två liter i frånvaro av kontraindikationer i denna effekt. Som alternativ är det möjligt att överväga juice och tranbärsjuice, alkaliska alkaliska vatten.

Det rekommenderas också att gradvis uppnå en normal vikt (med fetma i synnerhet), vilket gör det möjligt att minska nivån av urinsyra i blodet.

Som regel blir personer med gott arbete som inte vägrar att äta och som gillar stora festligheter blivit offer för gikt. Perioderna för förvärring av denna kroniska sjukdom växlar med remissioner.

Utan behandling blir giktattacker oftare och mer intensiva. Som ett resultat leder det till nederlag av stora leder, en kränkning i njurarna och funktionsnedsättningen.

Undvik detta öde kommer att hjälpa till att veta hur man behandlar gikt. Moderna kampsätt baseras på folkmedicin och läkemedel mot apotek.

Huvudprincipen för behandling av gikt är att kontrollera nivån av urinsyra i kroppen. För medicinsk behandling måste du kontakta en reumatolog.

Hans förskrivningar syftar till att minska mängden urinsyra och på dess snabba uttag från kroppen. Endast kvalificerade specialister kan föreskriva medel som inte medför större hälsoskador vid eventuell eventuell sjukdom.

Läkare förskrivar ofta antiinflammatoriska icke-steroidläkemedel i 1-2 veckor, såsom diclofenak, indometacin, metindol, butadion, naproxen. För att snabbt minska koncentrationen av urinsyra i kroppen kan orot syra, hepatokatalc, allopurinol, tiopurinol, milurit förskrivas.

För att stoppa akuta tecken på gikt rekommenderas kolchicin.

Gikt är en ganska obehaglig sjukdom som min syster lidit. Jag ser henne sällan, men på något sätt ville jag besöka henne.

När jag kom till henne blev jag mycket förvånad över att hon gick runt huset och trädgården barfota. Först trodde jag att hon fortfarande bestämde sig för operationen, men det visade sig att hon var botad med hjälp av traditionell medicin.

Jag trodde inte att folkrecept kan vara så effektiva. Och jag frågade naturligtvis henne om recept, det finns två för extern och intern användning.

Den inre åtgärden är gjord av röda madderens rötter. 1 tsk Dessa rötter hälls med kokande vatten (1 kopp), det insisteras, och det är bättre att koka det i tio minuter i ett vattenbad. Infusion tas i en halv kopp på morgonen och på kvällen.

Lite mer komplicerat är frågan med externa medel. Blanda först tre flaskor med tinktur av valerian och en flaska trippelkolv, kvar för att insistera på natten.

Därefter smutsas de sjuka områdena med denna blandning över natten, dvs. utstickande ben med hjälp av bomullsull. Efter några dagar kommer foget att vrida, klåda kan förekomma.

Det viktigaste är lusten att bli behandlad och mycket tålamod.

Som en följd behandlade min syster gikt med dessa folkmedicin, tills hon märkte att hon inte hade någon smärta och benet var mindre. Det visar sig att folkrecept kan ersätta en kirurgs kniv.

Frälsare från skogen

En kvinna och hennes vän gick till skogen för bär någon sommar. Det samlades mycket saker, men på vägen tillbaka var hennes ben svullet och hennes tumme blev svart.

De trodde att de inte ens kunde nå vägen, men plötsligt såg de en äldre kvinna med en personal. Som i sagan kom frälsaren.

Hon märkte genast problemet att hon viskade över det värkande fingret, varefter smärtan var borta, och då sa hon vad hon behövde göra för att få allt att läka.

I en gryta var det nödvändigt att hälla iodiserat salt (500 g), häll det med en liten mängd vatten och koka tills vattnet förångas. Efter kokning av vatten tillsätts medicinsk vaselin eller kycklingfett (200 g), allt blandas.

En kompress tillverkas från den resulterande lösningen över natten. Det är bättre att lägga lösningen på en ullduk, fixa med ett bandage.

Men förutom den yttre användningen av salvan är det också möjligt att sätta in avkoket från linden.

Recept nummer 1. Denna metod är väl lämpad för behandling av klassisk gikt, vilket är vanligare på benen. Jod hanterar perfekt sår av olika storlekar, liksom med sådana tillväxter på huden. För att öka effektiviteten kan du använda aspirin.

Åtgärder 10 mg jod, där fem tabletter av aspirin löses upp. Med den direkta interaktionen mellan de två komponenterna börjar vätskan att förlora sin mörkbruna färg.

Blandningen är klar för fullständig missfärgning av jod. Den resulterande blandningen används för att behandla foten eller handen 2 gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

Efter tvätt av blandningen rekommenderas att du bär varma strumpor.

Recept nummer 2. Det finns ett annat sätt att behandla gikt hemma, baserat på jod.

Du kan göra speciella jodbad. För att göra detta blanda 3 droppar jod, 1 timme.

l. läsk och 1 liter rent varmt vatten.

I den resulterande blandningen faller benen och stanna i 15 minuter. Vanligtvis är det för den första tiden tre liter pengar tillräckliga.

En sådan behandling varar i 10 dagar. Under denna tid försvinner tillväxten utan spår.

Senap mot gikt

Hemma kan gikt lätt botas med en speciell gruel. För att göra det, ta senapspulver, 1 h.

l. honung och vanlig sodavatten.

Komponenterna blandas väl, den resulterande blandningen överlagras på de drabbade lederna, vilket måste vara tidigare oskolat. Länkarna är lindade runt toppen med en polyetenfilm och fixerad med bandage.

Denna komprimering är kvar på huden hela natten. Behandlingen ska fortsättas i minst 2 veckor och gör proceduren varje dag.

Tips för behandling av gikt

För en lyckad behandling av gikt är det mycket viktigt att observera de enklaste reglerna för hälsosam kost. Det bör begränsa användningen av fisk och kap, sorrel och blomkål, utesluter spenat.

Choklad, kaffe, bär, fikon och starkt grönt te kan konsumeras på morgonen i små mängder. Det är också nödvändigt att utesluta olika viner och öl från kosten.

I stället är det nödvändigt att avsevärt öka mängden rent vatten som används.

Du kan äta nypressad juice och inte mycket söta fruktdrycker, alkaliskt mineralvatten. Patienten med denna diet kommer att gå ner i vikt, vilket positivt påverkar behandlingen av gikt.

MEST intressanta nyheter

Förebyggande av sjukdom

För att skydda din kropp mot uppkomsten av en sådan obehaglig sjukdom som gikt, behöver en person ompröva sin livsstil. Detta gäller särskilt de personer som har skadats i benen, eftersom gikt först uppträder på sådana ställen.

Därför om du bryter dina armar eller ben, överväga noggrant de platser där det har funnits brott. Detta kommer att minska risken att utveckla sjukdomen.

Använd inte obekväma skor som hindrar foten. Faktum är att sådana skor kan skada tånet, vilket är så benäget för gikt.

Du måste också övervaka din diet och missbrukar inte alkohol. Mycket beror på det här, så han måste ägna särskild uppmärksamhet och gikt kommer inte att vara hemskt.

Och tidigare var det en artikel om maskar och profylax.

Under de senaste åren påverkar gikt mer och fler människor, det manifesterar sig hos kvinnor och ungdomar, vilket inte bara hör samman med undernäring utan också en stillasittande livsstil.

Därför är gikt på benet nu inte ovanligt, och det kännetecknas av plötslig utbrott och skarpa smärtor. Någon skriver av allt detta för skador, andra anser orsaken till skor, men i själva verket är det de sjuka njurarna, och avsättningen av salter och naturligtvis mycket vikt.

Om smärtan blir störd, bör du rådfråga en läkare och fördröja inte behandlingen av sjukdomen, eftersom den snabbt går in i ett kroniskt stadium.

Hur man förhindrar sjukdomsuppkomsten:

 • Tolerera inte njursjukdom;
 • När du flyttar från en aktiv livsstil till ett stillasittande arbete, måste du göra sport eller gymnastik.
 • Vi försöker att äta rätt;
 • Börja inte med vikt;
 • Vi försöker utesluta stor fysisk ansträngning;
 • Missbruk inte diuretika;
 • Använd inte för höga klackar;
 • Vi försöker minska alkoholkonsumtionen.

vägran av för höga klackar

I det här fallet finns det större risk att sjukdomen kommer att omgå.

Bäst av allt, om det finns gikt på benen hur man behandlar läkaren kommer att berätta. Lita inte bara på traditionell medicin. Utvecklingen av sjukdomen kan leda till njursvikt, och detta är allvarligt.

Med en sådan sjukdom krävs ansvar och självdisciplin, liksom samarbete med läkare. Kör inte de minsta symptomen, ta förebyggande åtgärder, besök din läkare.

Vilka läkare kan hjälpa till med denna sjukdom:

Om det inte finns någon smal specialist, så är terapeuten eller urologen nästan överallt.

Med korrekt och korrekt behandling är prognosen gynnsam. Om ovanstående regler inte följs kan det vara att handikappet uppnås.

Gikt kan åtföljas av sådana sjukdomar som: fetma, diabetes och högt blodtryck, så förebyggande och behandling bör utföras i ett komplex.

Du kan bota nästan alla sjukdomar om du börjar det i tid och följ läkarens rekommendationer.

Hälsoproblem är lättare att förebygga än att bota. Gikt kallas en ätstörning. Av denna anledning förhindrar förebyggandet av exacerbationer förändringar i livsstil och smakvanor.

 1. Följ kosten, missbruk inte matar som är höga i puriner.
 2. Gå in för sport. Utsätt inte kroppen för tunga belastningar. Vandring, morgon jogging och lätta övningar flödar. Det viktigaste är att lederna inte får tung belastning.
 3. Drick mycket vätska, vilket bidrar till att tidigt och fullständigt avlägsnande av överskott av urinsyra från kroppen.
 4. Med stillasittande arbete, försök att kompensera bristerna i aktivitet genom regelbunden träning. Dessutom hjälper det att bli av med extra pounds, viktningsfogar.
 5. Ge upp smala och obehagliga skor och kläder. Sådana föremål är skadliga för lederna.

Diet för gikt

I detta fall kan läkaren föreslå att man begränsar intaget av sådana produkter som:

 • Kött och fisk;
 • bönor;
 • spenat;
 • sorrel;
 • blomkål;
 • Te, kaffe;
 • Alkohol.

Det är nödvändigt att dricka så mycket vätska som möjligt, bäst upp till 2 liter per dag. Du kan använda mineralvatten - alkaliskt.

Diet för gikt

Från de vanliga åtgärderna rekommenderas:

 1. För att immobilisera fogen
 2. Placera den i ett upphöjt läge;
 3. Fäst det på kallan.

Gikt är inte botad helt. Det är olyckligt, men du behöver inte oroa dig, det finns ett sätt att förkorta varaktigheten och frekvensen av exacerbationsperioder. Denna effekt uppnås med en riktig kost.

 1. I kosten ingår vegetabiliska soppor, pasta, spannmål, lågmjölkiga mejeriprodukter, mager fisk. I mat kan du säkert lägga till dill och äta bröd. En dag får äta ett ägg. Matlagning rekommenderas på grönsaker eller smör. Eldfasta fetter är förbjudna.
 2. Gröna äpplen, favoritbär (utom hallon), citrusfrukter etc. är olika. Otroligt användbara är torkade frukter (utom russin), frön, nötter och naturlig honung. Från godis, sylt, marmelad och marshmallows är tillåtna.
 3. Av dryckerna är det bättre att ge grönt te, naturlig juice eller örttekoko. Det är användbart att dricka frukt- och bärkompot, fruktdrycker, fräsk gurksaft och special mineralvatten.
 4. Diet med gikt välkomnar fasta dagar. För en enda grönsak är till exempel potatis tillåtet. Dieten kan vara ost, kefir eller mjölk. Om du äter en enda produkt tungt, kombineras den med andra frukter eller grönsaker. I vilket fall som helst kommer kosten att avhjälpa metaboliska processer.
 5. För en fastande dag är en ideal diet baserad på ris och äpplen. Under dagen är det rekommenderat att tillfredsställa hungern av ris som är tillagad med mjölk och tillag snacks från äpplen. En sådan diet välkomnar användningen av äppelkompot, men utan socker.

Nutritionists rekommenderar människor med gikt för att utföra kontrasterande frisättningsdagar. Fullständig svält är förbjuden, eftersom det ökar innehållet av urinsyra. "alt =" ">

Vad orsakar epilepsi: orsaker, symtom och tecken

Den vanligaste neurologiska sjukdomen som påverkar varje hundrad person på jorden, oavsett ras, bostadsort, klimatförhållanden. För att förstå vad epilepsi är, måste du förstå de pågående processerna som orsakar karakteristiska anfall.

Som det är känt, uppträder elkablar av neuroner i cortexen, såväl som djupa hjärnstrukturer i ett normalt tillstånd med en viss periodicitet. I patologi ackumuleras de följt av ett genombrott som orsakar konvulsiva anfall, åtföljd av partiell eller fullständig medvetslöshet.

Med tanke på vad en person har epilepsi har moderna läkemedel funnit effektiva behandlingsmetoder, som syftar till att eliminera anfall, minska antalet, periodicitet och intensitet.

Positiva resultat av terapi uppnås beroende på typ och svårighetsgrad.

Ofta är sjukdomen ärftlig, då debuten kan inträffa hos barn från 5 till 12 år eller i tonåren (12-18). Denna form kallas primär eller idiopatisk, den kännetecknas av en godartad kurs och kan lätt behandlas.

Symtomatisk eller sekundär form har orsaker. Det kan utvecklas på grund av CCT, efter en stroke, när hjärnan pressas genom svullnad, svullnad eller blåmärken. Detta är dock inte den enda anledningen till att epilepsi kommer ifrån. Det provoceras av de överförda smittsamma sjukdomarna, förgiftningen, inklusive narkotiska och alkoholiska, födelsestrama, syrehushåll och andra faktorer.

Denna form är mindre behandlad, det påverkar alla - en vuxen och en ung man, en nyfödd bebis, en tonåring. Frekventa fall noteras hos barn i förskoleåldern.

Epilepsi hos barnet kan ofta dyka upp efter en svår graviditet och svåra födelser, från intrauterina infektioner, syrehushållning, pålägg av medicinska tångar.

Det finns objektiva och subjektiva skäl, varav det kan finnas epilepsi. Om utseendet av sjukdomen är förknippat med strukturella förändringar i hjärnan, samtidiga sjukdomar, så finns det ingen mänsklig faktor i detta. Men om du ständigt dricker alkohol i stora mängder, spenderar tid i att dricka, använd droger, då kan sjukdomen börja.

Ofta utvecklas denna formulär om drunkarden, som inte har möjlighet att köpa kvalitetsdrycker, använder surrogater och metylater som innehåller fuseloljor, giftiga föroreningar. En sådan person är svår att bära på baksmälla och syftar till att lindra uttagssyndromet, vilket leder till en lång binge som ett resultat av vilket sjukdomsutvecklingen kommer att uppstå. Därför bör du vid de första tecknen på alkoholberoende hjälpa dina släktingar att bli av med missbruk.

För att framgångsrikt kunna behandla den sekundära eller symptomatiska formen av sjukdomen är det inte tillräckligt att ta antiepileptika. Terapi syftar till att eliminera de grundläggande orsakerna, därför är det nödvändigt att identifiera vad som orsakar epilepsi.

Typer av epileptiska anfall

Epipriples förekommer på olika sätt, deras klassificering är baserad på:

 • Institutionen för lokalisering av aktivitetsfokus - en av hemisfärerna eller djupa lager i hjärnan.
 • Variabeliteten hos epiprimeflödet är med eller utan medvetande.
 • De främsta orsakerna till sjukdomen.

Dessutom differentierar epipriplar beroende på graden av deras svårighetsgrad och karaktären av kursen.

Så skiljer de generaliserade eller stora epistemiker som åtföljs av en fullständig brist på medvetande. I det här fallet kontrollerar en person inte sina egna handlingar. Elektrisk aktivitet uppstår med involvering av alla delar av hjärnan.

Det finns tonik-kloniska anfall, som åtföljs av kramper och absant. De senare kännetecknas av mänsklig blekning, brist på motorisk aktivitet, reaktioner på hageltoner.

Den andra gruppen av epifysoner är partiella, när lokaliseringen av exciteringsfokus påverkar endast en viss del av hjärnans cortex. Beroende på platsen för koncentration av aktivitet, förloppet av epipriposition och dess karaktärsförändring.

En liten epiprodukt passerar utan att avaktivera medvetandet, men en person kan inte styra vissa delar av sin kropp.

I svåra fall är patientens sinne delvis avstängd. Han förlorar förmågan att orientera sig, visar förvirring i sin lägenhet, förstår inte meningen med vad som händer. Det är inte möjligt att nå kontakt med honom.

I båda fallen kan okontrollerade rörelser förekomma i vissa delar av kroppen och till och med efterliknande av riktade åtgärder. Till exempel, en person går, producerar repetitiva repetitiva rörelser, ler, sjunger, pratar, tuggar.

För alla typer av epiprip, en plötslig igång, snabb kurs, kännetecknad av högst 3 minuter. Därefter kommer svagheten, förvirringen, ibland amnesi, där en person inte kan återställa minnet om vad som hände.

Interictal manifestationer

Sjukdomen kännetecknas av förekomsten av epi-anfall, under tiden sker en ökad aktivitet av elektriska processer, vilket leder till utvecklingen av epileptisk encefalopati.

Sjukdomen manifesteras av minnesförlust och möjligheten att koncentrera uppmärksamhet, det finns ångest, humörfall, kognitiva funktioner minskar. Barn har en bakåtriktad utveckling. De har svårt att räkna, läsa, skriva, tal blir primitivt och motsvarar inte ålder. Resultatet av utsläpp i interregistreringsperioden är autism, migrän, hyperaktivitet, uppmärksamhetsbriststörning.

skäl

Det mänskliga nervsystemet är anordnat på ett sådant sätt att signaler mellan neuroner överförs med hjälp av en elektrisk puls, platsen för deras generation är hjärnans cortex. Ibland stiger det, men hos friska människor fungerar ett skyddande system som neutraliserar genereringen av impulser genom att blockera strukturer.

Vid medfödd form av hjärnan inte kan hantera den elektriska hyperaktivitet som ett resultat kommer kramp beredskap, kan när som helst för att täcka båda halvkloten, provocera generaliserad attack.

När fokusen på elektrisk aktivitet utvecklas inom halvklotet uppträder sjukdomen som en partiell epiprip. I det här fallet motstår de skyddande strukturerna ett tag, men trängseln går genom barriären. Det är vid sådana tillfällen att debut kan uppstå.

Aktiviteten fokuseras vanligen mot bakgrund av sådana patologier som:

 • Framväxten av underutvecklade strukturer i hjärnan, som till skillnad från den idiopatiska formen börjar utvecklas under intrauterin tid. Denna process kan spåras även under graviditet med MR.
 • Neoplasmer är tumörer, cyster.
 • Hematom efter stroke eller CCT.
 • Abscesser på grund av smittsamma skador.
 • Patologiska processer kan börja som ett resultat av droger och alkoholberoende.
 • Användningen av sådana läkemedel som antidepressiva medel, bronkodilatorer, antibiotika, neuroleptika orsakar ofta patologi i hjärnstrukturer.
 • Orsaken kan vara kränkningar av metaboliska processer, på grund av ärftliga faktorer.
 • Multipel skleros.

Tala om vad som kan orsaka epilepsi, man bör inte slänga bort gynnsamma förutsättningar för sjukdomsbildningen.

Faktorer av utveckling

Medfödda genetiska patologier kan inte förekomma i många år. Men i närvaro av en av de ovan angivna skälen, som blir en bördig jord för sjukdomsutvecklingen, kan den första epipripen inträffa, följt av andra.

Hos unga är detta beror på missbruk av droger och alkoholhaltiga drycker och den resulterande TBI. Hos äldre, oftare från stroke och närvaro av tumörer.

komplikationer

Utseendet av epileptisk status är en av de farligaste komplikationerna. Konditionen kännetecknas av en långvarig epiprip på upp till 30 minuter eller en serie korta anfall, i de intervaller mellan vilka en person inte har tid att återfå medvetandet.

Status är farlig eftersom det kan finnas hjärtstopp, andning, vilket leder till dödsfall. Dödligt utfall är möjligt när kvävning kräkas. Som ett resultat av cerebralt ödem, faller en person i en koma.

Epilepsi och graviditet

Många är inte bara intresserade av, på grund av vad folk har epilepsi, men också hur det påverkar patienternas sexuella liv. Kan graviditet inträffar, och hur det kommer att fortsätta, om framtida barn ärver sjukdomen från mor eller far - dessa och andra tvivel berör inte bara kvinnor, men även ungdomar.

Trots det faktum att genetisk predisposition är en av faktorerna i utvecklingen av sjukdomen, är det inte bevisat att barn som är födda från epileptiker också kommer att lida av det. Sjukdomen manifesterar sig genom en generation. Det är oftare ärvt på faderlinjen, mindre ofta på moderlinjen.

Om en flicka från pubertets stund ligger på en epileptologs konto och får en läkemedelsbehandling, så måste det tas med på allvarligt sätt i fråga om graviditetsplanering. Annars kan olika omständigheter uppstå, till exempel hotet om missfall, fostrets medfödda patologi, vilket bör beaktas.

Den behandlande läkaren måste analysera de mottagna medicinering droger, det är möjligt att de kommer att behöva avbryta ytterligare 5-6 månader före graviditeten om kvinnan under de senaste 5 åren observerades kramper.

Oftast i graviditetsperioden ges preferensen till monoterapi. I det här fallet väljes ett läkemedel, vars minsta dos kan förhindra anfall.

Varje kvinna borde veta att den latenta formen av sjukdomen först kan uppträda under graviditeten och uppstå i samband med hormonella förändringar i kroppen.

Barnafödande försvårar läget för patienter, vilket leder till en status epilepticus, som kommer att vara en möjlighet för utveckling av fostret hypertension, hypoxi, hjärna och njursjukdom.

Du bör ta hänsyn till alla risker och varna din framtida mor om dem. Statistiken säger att intrauterin, dödsfall i neonatal och utveckling av medfödda patologier förekommer i 5-10 fall.

När det gäller problem av sexuell art observeras de hos en tredjedel av alla som lider av denna sjukdom. Sexuell aktivitet påverkas av två huvudfaktorer - psykosocial och fysiologisk.

Den första gruppen är bristen på självförtroende hos en person som orsakar svårigheter i social kommunikation, samt avslag av en partner av en annan persons morbid tillstånd.

Många känner sig defekta och osäkra, vilket förhindrar dem från att bygga ett fullvärdigt förhållande till sina sexpartners. Negativitet och rädsla för att provocera anfall är också negativ, särskilt i fall där epiprider uppträder med ökad fysisk ansträngning och som ett resultat av hyperventilering.

Fysiologiska problem är förknippade med att ta mediciner som minskar mängden könshormoner. Även anti-epileptiska läkemedel påverkar de områden som är ansvariga för libido. Problem uppstår på grund av förändringar i hormonell bakgrund orsakad av anfall. Statistiken visar att en minskning av sexuell aktivitet observeras hos 10% av epileptikerna. Ofta hos dem som accepterar förberedelser av en grupp barburturater.

När man överväger frågan om varför det finns kränkningar av sexuell ordning, bör man också ta hänsyn till faktorer som uppfostran, religiösa förbud, negativ sexuell erfarenhet i en tidig ålder. Problemen med att bygga relationer med en partner är dock viktiga.

symptom

För att känna igen sjukdomen i tid är det nödvändigt att få en klar uppfattning om hur det går vidare. Ett karakteristiskt symptom är ett epiprodukt, vilket bör särskiljas från liknande hysterier. Det bör förstås att anfallet fortsätter annorlunda beroende på arten, vilket enligt den internationella klassificeringen är cirka 30. Av dessa utmärks två stora grupper, som var och en har en mängd olika underarter.

Allmänt innefattar således tonisk-klon, som manifesterar sig enligt följande.

Personen förlorar medvetandet, extremiteterna rinner, kroppen böjer sig i konvulsioner, andan stannar. Emellertid uppstår inte kvävning. Detta tillstånd varar från 1 till 5 minuter. Då kommer en patologisk dröm. Efter uppvaknande känns en person bruten, svag, ibland upplever huvudvärk.

Om attacken föregås av en aura eller fokal epipresent, klassificeras den som en sekundär generaliserad typ.

beslag kan vara ett förebud om de särskilda förhållanden under vilka en person upplever ångest, rastlöshet, eufori, djup depression, känsla konstig smak, höra ljud, förvrängd syn, yrsel, verkar det som det som händer redan och är exakt densamma. Detta är auraen - den första fasen av en attack.

Sedan följer medvetandets förlust, där personen faller. Konvulsioner börjar, skum uppträder från munnen, om tungan, läpparna eller kinderna har bett, kan du se spår av blod i den. Kramper slutar, kroppen slappnar av och sova sätter in.

Om du har sett sådan epiprime, behöver du hjälpa patienten på alla möjliga sätt. Det består i att stödja med att falla och ge säkerhet. Då kan du fixa huvudet med dina händer under konvulsiva krampar, och vrid sedan patienten sidledes för att förhindra att du sväljer rodens rot. När patienten lämnar detta tillstånd får patienten sova.

En ambulans ska ringas om beslaget inträffade för första gången eller följt av en annan, dess längd översteg 3 minuter och sinnet återkommer inte mer än 10 minuter.

Barn kan se en annan typ av epiprime, som kallas absent. Det manifesterar sig som en tillfällig blekning av patienten, som du inte ens kan märka, och tar emot ett tillstånd av reverie. På ett ögonblick reagerar en person inte på hageltoner, hans blick förstärker och rusar in i avståndet, alla rörelser stoppas. Det kommer en frånvaro utan föregångare och varar några sekunder. Efter återkomsten av medvetandet återställs motoraktiviteten. Sådana episoder kan upplevas av ett stort antal, upp till hundra gånger om dagen.

Hos ungdomar under puberteten finns det en annan typ av epiprime. Det kännetecknas av att man drar benen, oftare armarna, medan medvetandet kvarstår. Detta tillstånd uppträder vanligtvis en timme eller två efter att ha vaknat.

Delvis epifysoner passerar utan att förlora medvetandet. De manifesteras av konvulsiv rubbning, obehagliga känslor i buken, andra oförståeliga fenomen. Villkoren är mer som en aura. Vid en komplex attack är alla symtom mer uttalade, en medvetenhetskänsla observeras.

arter

Sjukdomen fortskrider på olika sätt och beror på bildningsplatsen för neuronal excitabilitetscentrum, orsakerna till aktiviteten. Av dessa skäl kan följande sorter klassificeras:

Barn - en typisk manifestation när rytmiska kramper, och på natten kan ske ofrivillig urinering och avföring, slumpmässigt ryckningar armar och ben, krympa eller sträcka läppar. Hos nyfödda, aptitlöshet, huvudvärk, slöhet, irritabilitet.

Den tidsmässiga - flyter med en aura, personmärkena visar sig som illamående, obehagliga känslor i magen, en puls som inte är lika. Uppleva eufori, omedveten rädsla. Det finns en disorientation, personlighetsstörningar, patologier i den sexuella sfären.

Frånvaro kännetecknas av brist på respons på eventuella stimuli, blekning, ett fruset utseende riktade mot avståndet.

Rolandic som flyter med obehaglig stickning och domningar i struphuvudet och struphuvudet, kinderna, det finns ingen känslighet av tungan och läpparna, vilket gör tal svårt. Det finns en karakteristisk tremor och en tappning av tänder, kramper på natten.

Myokloniska, när anfall inträffar över natten.

Alkohol orsakas av konstant missbruk av alkohol.

Ångest åtföljs av vanföreställningar, hallucinationer med en fantastisk tomt, som orsakar aggression, psykiska störningar, skymningsmedvetande.

Kryptogen - det här är en separat kategori, där det är omöjligt att ta reda på orsaken till sjukdomsutvecklingen. Det kan dock inte hänföras till primärt.

De viktigaste etiologiska faktorerna

I 70% av fallen är det möjligt att bestämma varifrån patienten har epilepsi. De främsta orsakerna är:

 • kraniocerebralt trauma;
 • stroke;
 • närvaro av cancer tumörer;
 • meningit och andra infektioner;
 • virala sjukdomar;
 • abscesser.

Inte mindre viktig faktor är patologier av genetisk natur.

Epileptisk psykos

Som ett resultat av epizjaler förstörs neuroner, vilket leder till olika former av mental störning. Följande typer av personlighetsförändringar observeras hos patienter:

 • Personens karaktär blir för självisk, alltför pedantisk och punktlig. Han har en aktiv livsstil. Patienten blir vindictive och vindictive, visar en ohälsosam koppling till släktingar, faller ofta i barndomen.
 • I den mentala aktiviteten finns sådana förändringar som styvhet och tröghet, viskositet. Personen upphör att dela huvudet från sekundären och fokuserar uppmärksamhet på detaljerna, utelämnar kärnan. Det finns en tendens till detaljer, begå samma typ av handlingar, uttalar samma ord och uttryck.
 • Patienterna har känslomässiga störningar. De blir impulsiva, känslor upptäcks, medan överdriven mjukhet, obsequiousness, smickrande och sårbarhet noteras.
 • Minne och lärande förmåga försämras vilket leder till epileptisk demens.
 • Temperamentförändringar, ett uttalat instinkt för självbevarande, en mania av förföljelse, storhet och andra framträder. Stämningen blir morose.

Diagnos av epilepsi

För att identifiera förekomsten av sjukdomen och bestämma dess form är det nödvändigt att genomföra en hel rad studier.

 • Läkaren samlar in en detaljerad anamnese, under vilken han försöker identifiera en genetisk predisposition. Han uppmärksammar åldersegenskaperna, fixar frekvensen och formen av epicas.
 • En neurologisk undersökning utförs för att fastställa närvaron av migränvärk.
 • Instrumentalt är MRI, CT, positron-utsläppstomografi tilldelade.

Den huvudsakliga metoden för undersökning för diagnos är EEG. Det registrerar elektroaktiviteten, som uttrycks i utseendet på grafen av "toppvågor" eller asymmetriska fördröjda vågor. Med en stark epileptisk beredskap finns det generaliserade "toppvågor" med en hög amplitud och frekvens på mer än 3 Hz.

Det är emellertid nödvändigt att förstå att sådana förändringar kan registreras på EEG-diagrammet i frånvaro av sjukdom, det vill säga hos friska människor är därför minst två anfall viktiga för diagnosen.

Samtidigt kan patienterna inte ha de angivna typerna av "toppvågor" på EEG, så ofta använda faktorer som provocerar aktiviteten. Utför en undersökning, genomföra olika tester, till exempel sömnlöshet, hyperventilering. En multi-timmars videoövervakning ges också.

 • Laboratorietester - Ett allmänt blodprov kan avslöja en kränkning av metaboliska processer som uppträder i blodet.
 • Oftalmisk undersökning ger en möjlighet att bedöma tillståndet för kärl från fundus, närvaron av ödem.

Före behandlingens utläggning är det nödvändigt att bestämma varifrån personen började epilepsi. För detta ändamål utförs differentialdiagnos, vilket gör det möjligt att identifiera orsakerna till sjukdomen.

behandling

Moderna terapimetoder syftar till att stoppa anfall, minska frekvensen av deras manifestationer, öka förlängningsperioden upp till ett år eller mer, vilket minimerar biverkningarna av att ta mediciner. Det är viktigt att skydda patienten och människorna från sin miljö samt bedöva anfall.

Medicinsk behandling består i utnämning av antikonvulsiva medel, vilka selekteras individuellt i vissa doser. Denna grupp av läkemedel används för att minska frekvensen av epicas, minskar beslagets varaktighet och ibland eliminerar utseendet av anfall.

Neurotropa läkemedel ordineras, vilket stimulerar eller undertrycker pulser av nervös excitation.

Psykotropa syftar till att korrigera patientens psykologiska status.

Farmakologiska medel av den racemiska gruppen används också.

Ibland utförs icke-läkemedelsbehandling, som består av kirurgiskt ingrepp, utnämning av ketogen diet och genomförande av fysioterapeutiska åtgärder enligt metoden för Vojta.

Behandling kan utföras på poliklinisk basis under överinseende av en neurolog, såväl som på ett sjukhus.

utsikterna

Moderna metoder för läkemedelsbehandling kan avsevärt lindra tillståndet hos patienter som lider av denna sjukdom. Prognosen beror på typen av epipripletter. Stora attacker kan elimineras helt i 50% av fallen och minska förekomsten av manifestation hos 35% av patienterna.

För petit mal-epilistoper kan behandling minska antalet anfall hos 35% av patienterna och helt utesluta dem med endast 40%.

Generellt sett är utsikterna positiva. Korrekt vald behandlingsteknik på 80% av patienterna öppnar möjligheten att leva utan anfall ett år och ännu mer. Långfristiga remissioner gör att du kan anpassa dig i en social miljö, arbeta, starta familjer och föda barn.

Men vissa begränsningar kvarstår. Epileptika bör skyddas mot eventuella anfallsproblem, inklusive vissa aktiviteter. Till exempel kör en bil och andra fordon, som arbetar med komplexa maskiner och kemikalier, arbetar på höjd - allt detta förblir otillgängligt för patienter.

Fall av dödsfall uppstår huvudsakligen på grund av trauma vid beslag, översvämning med eget saliv eller kräkningar. Mindre ofta kommer dödligt utfall från kvävning och hjärtstopp under långvariga eller seriella anfall.

Det är viktigt att skapa en gynnsam psykologisk atmosfär för att utesluta stressiga situationer som kan provocera epiprodukter.

effekter

Fram till nyligen trodde man att personlighetens förändring och psykosutveckling var oundviklig efter epilepsi. En sådan fara finns, men mycket beror på hur den närmaste mänskliga miljön är relaterad till dess tillstånd. Och även uppfattningen av hans sjukdom av patienten själv. Personliga förändringar kan undvikas om behandlingen startas i tid, skapa en gynnsam miljö och hjälpa till med social anpassning.

Vanligtvis är det svårt för epileptiker att förena sig med vissa begränsningar i valet av yrkesverksamhet. Men inte en liten roll spelas av attityden gentemot dem från andra. Till exempel skapar en familj och sexuella relationer med en partner ofta svårigheter. Barn och ungdomar har svårt att kommunicera med kamrater.

Studier har visat att personlighetsförändringar inte kommer från en sjukdom, utan av en inställning till det både omgivande och epileptiska själv. Stigmatisering för patienter med epilepsi varar länge, då sjukdom var associerad med mystik. Idag kan utbildningsaktiviteter minska negativ allmänhet och hjälpa patienter att anpassa sig lättare i samhället, vilket minskar risken för personliga störningar.