Huvud
Behandling

Instruktion för användning av tabletter Tsifran ST 500 + pris på apotek + återkoppling

Tsifran ST är ett kombinerat antibakteriellt läkemedel som kombinerar två antimikrobiella medel - ciprofloxacin och tinidazol. Läkemedlet är effektivt mot stammar av mikroorganismer som har förvärvat resistens mot andra antibiotika, inklusive sulfonamider, nitrofuraner. På grund av dess höga effektivitet och vida spektrum av verkan, används Cyflane CT vid behandling av blandade infektioner (amebic och bakteriell natur av sjukdomen, kombination av anaerob och aerob flora etc.).

Patentet för produktion tillhör det indiska läkemedelsföretaget San Pharmaceutical Industries Ltd. Kostnaden för medicin i apotekskedjor i Ryssland är cirka fyra hundra rubel.

Tsifran - instruktion om användning av tabletten 500 mg

Kombinationen av fluorokinolon antibiotikum - Ciprofloxacin och 5-nitroimidazol-derivat - tinidazol, gör det möjligt att tillämpa TSifran CT för behandling av inflammatoriska sjukdomar som orsakas av den blandade infektion eller stammar som är resistenta mot andra antibakteriella medel. På grund av närvaron i kompositionen av läkemedels tinidazol, -i effekt på vissa stammar som är resistenta mot fluorokinoloner.

Verkningsmekanismen för ciprofloxacin är bakteriedödande. Den är realiserad genom att irreversibelt hämma enzymet DNA-gyras, som spelar en ledande roll i transkription av kromosomala informationen i mikrobiella celler genom att inhibera förmågan hos patogenen att föröka sig. Dessutom leder störningen av metaboliska processer i bakterier till deras snabba dödsfall.

Den andra aktiva substansen i Citrane är CT-tinidazol. Detta är ett derivat av 5-nitroimidazol, som uppvisar hög aktivitet med avseende på protozoer och anaeroba mikroorganismer. Effekten av läkemedlet är baserat på dess förmåga att skada bakteriens DNA, liksom för att förhindra dess syntes.

Farmakokinetik för medlet

Läkemedlet har hög biotillgänglighet, absorberas snabbt och fullständigt när det tas oralt. Maximal plasmakoncentration för båda komponenterna uppnås inom två timmar. Det mesta av läkemedlet utsöndras från kroppen genom njurarna. Återstoden frigörs genom tarmen (delvis i form av metaboliter och del utsöndras oförändrat).

Den kombinerade användningen av ciprofloxacin och tinidazol förändrar inte de båda farmakokinetiska egenskaperna.

Receptet på ett antibiotikum på latin

Rp: Ciprofloxacin / tinidazol 500/600
D.t.d.: N 10 i fliken.
S: 1 tabell. var tolfte timme.

Sammansättning och form av frisättning

De aktiva substanserna är ciprofloxacin och tinidazol.

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, belagda med ett skal, 10 stycken vardera. i förpackningen.

En tablett kan innehålla:

 • 0,25 g ciprofloxacin + 0,3 g tinidazol;
 • 0,5 g ciprofloxacin + 0,6 g tinidazol.
Stock Foto Cyphran, OD

Vad är skillnaden mellan Tsifran ST och Tsifran OD?

OD-talet är ett antibakteriellt läkemedel med långvarig (förlängd) verkningsmekanism, i samband med detta kan den tas en gång om dagen. Till skillnad från Tsifran ST innehåller Tsifran OD inte tinidazol, därför har det ett mer begränsat handlingssätt.

Mekanismen av antimikrobiell aktivitet på grund av förmågan TSifran Od ciprofloxacin deoxyribonucleic hämmar irreversibelt gyras och topoisomeras patogener som ett resultat av detta är en kränkning av deoxiribonukleinsyra syntes i bakterier, inhiberar det deras tillväxt och förmåga att reproducera. I framtiden leder de associerade metaboliska störningarna i bakteriecellen till dödsfallet.

Till en stor fördel jämfört med andra antibiotika saknas korsresistens och effektivitet mot stammar av mikroorganismer som är resistenta mot andra antibiotika.

Vad hjälper Tsifran ST?

På grund av den kombinerade kompositionen användes medlet effektivt för att behandla infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av blandad flora.

Tinidazol är aktiv mot clostridier, bakteroider, peptokocker och peptostreptokocker, protozoer (Trichomonas, lamblia, amoeba).

Ciprofloxacin aktiva mot Escherichia coli, Shigella, Salmonella, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Serratia, Proteus, Yersinia, Morganella, stafylokocker (inkluderande meticillinresistenta stammar), Listeria, Chlamydia, Campylobacter, mjältbrand, etc.

Olika känsligheter för antibiotikumet är neutersirii, gardnelli, streptokocker, mykoplasma, mykobakterier, enterokocker.

K Cyphran ST är resistent mot ureaplasma och treponema.

Indikationer för användning Tsifran ST

Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av:

 • Infektionssjukdomar i andningsorganen, inklusive lunginflammation varierande svårighetsgrad, bakteriella infektioner hos patienter med cystisk fibros, septiska komplikationer (empyem, abscesser, etc.), med återfall av kronisk bronkit och allvarligt förlopp etc.;
 • inflammationer i ENT-organen (Tsifran i genyantritis indikeras vid allvarlig aktuell och misstänkt blandad flora);
 • inflammatoriska processer i genitourinärsystemet och bäckenorganen;
 • infektioner i matsmältningskanalen (inklusive amoeba, dysenteri och blandad diarré);
 • allvarliga gynekologiska infektioner (septisk abort, pelvioperitonit etc.);
 • infektiösa lesioner av benvävnad och leder (septisk artrit och osteomyelit);
 • inflammatoriska processer i huden och mjuka vävnader;
 • Gonorré (inklusive former av sjukdomen orsakad av resistent gonokockresistens mot andra droger);
 • intra-abdominala infektioner;
 • bakterieemi och septikemi och patienter med immunbristtillstånd.

Kontraindikationer för recept på medicin

De officiella instruktionerna för användning av CyphranST anger följande begränsningar för syftet med åtgärden:

 • individuell intolerans mot kinoloner och imidazoler;
 • blodsjukdomar och patologier i benmärgen, åtföljd av förtryck av hematopoiesis;
 • förekomsten av porfyri och organiska skador i centrala nervsystemet;
 • patientens ålder är mindre än arton år;
 • barnbärande och ammar;
 • epileptiska anfall och anfall av annan etiologi i anamnesen;
 • psykisk sjukdom;
 • allvarlig cirkulationsstörning hos GM, allvarlig ateroskleros
 • nederlag av senor, förknippade med intag av fluorokinoloner.

Relativa begränsningar för utnämningen av Cyphran ST är den äldre patientens ålder och svåra njur- och leverdysfunktion.

Dosering Tsifran ST

I bruksanvisningen för Tsifran ST 500 anges att läkemedlet ska konsumeras efter att ha ätit, med ett glas kokt vatten. Tabletter Tsifran ST är förbjudet att bryta, tugga eller försöka lösa upp i vatten.

Standarddosen för vuxna är en 500 + 600 mg tablett två gånger om dagen eller två tabletter. 250 + 300 var 12: e timme.

För patienter med renala dysfunktioner associerade med minskad glomerulär filtrationshastighet (kreatininclearance mindre än trettio milliliter per minut), och äldre patienter, eller som har en låg vikt är tilldelad halv av den dagliga dosen (en tabell. 250 + 300 två gånger om dagen).

Varaktigheten av behandlingsförloppet bestäms av den behandlande läkaren och beror på sjukdomens allvar, patogenen och lokaliseringen av den smittsamma processen.

Den normala behandlingstiden för akuta sjukdomar är en vecka. Vid behandling av komplicerade och allvarliga patologier samt återkommande kroniska infektioner är den rekommenderade varaktigheten av behandlingen från 10 till 14 dagar.

Behandling av streptokock- eller klamydialinfektioner bör vara minst tio dagar. En kortare kurs är fylld med risken för komplikationer.

Behandling av osteomyelit kan vara upp till två månader.

Om Tsifran ST är tilldelat patienter med immunbristtillstånd, ska läkemedlet fortsättas under hela den neutropeniska perioden. Narkotikabekämpningen är lämplig endast efter 48 timmar efter normalisering av analyserna och stabilisering av den kliniska bilden.

I anvisningarna till Tsifran OD 500 indikeras att läkemedlet ska appliceras en gång om dagen. Den dagliga dosen av antibiotikum sträcker sig från 500 mg till 1 gram och beror på platsen för det infektiösa fokuset och svårighetsgraden av sjukdomen.

Infektioner av PDP kräver utnämning av Cyphran OD i en dos av 1000 mg en gång om dagen.

Med en genomsnittlig UTI är 500 mg av läkemedlet tillräcklig. Vid svår pyelonefrit bör ett gram Cyphran OD ordineras.

För behandling av ENT-organ rekommenderas 1000 mg.

Smittsamma processer med lokalisering i huden, mjuka vävnader, ben och leder behandlas med en dos av 1 gram.

Tsifran - biverkningar och effekter

När du använder Tsifran ST finns det ofta sjukdomar i mag-tarmkanalen. De kan förekomma minskad aptit, känsla av torrhet i munnen, smakförändringar, störningar dyspeptiska karaktär, uppblåsthet och buksmärta, diarré. Hos patienter med leverpatologier kan kolestatisk gulsot utvecklas och är sällan läkemedelsinducerad hepatit och hepatonekros.

Från nervsystemet biverkningar av TSifran CT kan verka yrsel, ångest, svår svaghet och trötthet, perifera neuropati, en stark tremor i extremiteter och konvulsioner. Det är också möjligt att öka intrakraniellt tryck, depressiva tillstånd och hallucinationer.

Sällan klagar patienter av tinnitus, nedsatt syn, lukt och hörsel.

Reaktioner från CCC är vanligare hos äldre patienter. De kan uppenbaras av arytmier, rytmförstörningar av varierande svårighetsgrad, smärta bakom brystbenet, synkope och en kraftig minskning av blodtrycket.

I den allmänna kliniska analysen av blod kan en minskning av antalet erytrocyter, leukocyter, granulocyter och blodplättar observeras.

Eventuella kränkningar i njurarbetet, hemato- och kristalluri, utveckling av interstitiell nefrit.

Förändringen av urin till en mörk färg har ingen klinisk betydelse och fungerar som en indikation på att läkemedlet återkallas.

Allergiska reaktioner kan ha varierande grad av svårighetsgrad från nässelfeber till anafylaksi.

En frekvent oönskade effekt i samband med användningen av fluorokinolonläkemedel är märkt fotosensibilitet. I detta avseende rekommenderas under behandling att använda krämer med hög SPF (mer än 30) och att avstå från att sola.

En annan specifik komplikation är sönderbrott på grund av sin giftiga skada på fluorokinoloner.

Cyphran och alkoholkompatibilitet

Tsifran ST innehåller i sin sammansättning två antibiotika, vilka var och en är kategoriskt oförenliga med etanol. Användning av 5-nitroimidazolderivat med alkohol kan orsaka allvarliga reaktioner disulfiramopodobnyh varierande svårighetsgrad, inklusive död.

Ciprofloxacin är ett kraftigt men högt giftigt antibiotikum. Dess användning är förknippad med höga risker för komplikationer, och läkemedlet tolereras ganska tungt av patienter. Kombinationen med alkohol ökar antibiotikorns giftiga effekt på levern och nervsystemet. En liknande kombination kan orsaka läkemedels hepatit och anfall.

Allvarlig förgiftning, som inträffar vid kombinationen av Cyphran ST med alkohol, ökar risken för att tinidazol påföres i hematopoiesisystemet.

graviditet

Tsifran ST är kategoriskt kontraindicerat hos gravida kvinnor. Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning ska amning stoppas.

analoger

Liknande i komposition (tinidazol + ciprofloxacin), men ett billigare medel är läkemedlet Ziprolet A.

Recensioner av läkare till Tsifran OD, Tsifran ST

Figuren av OD är effektiv vid behandling av många bakterieinfektioner associerade med ciprofloxacin-känsliga mikroorganismer. Det gör det möjligt för dig att snabbt uppnå önskad effekt och lindra patientens tillstånd. Bland de brister som läkemedlet kan ge, kan man tillskriva sin höga toxicitet och en stor lista med begränsningar i avtalet.

Tsifran ST är ett kraftfullt och mycket effektivt läkemedel som gör att du kan kringgå den förvärvade resistansen hos mikroorganismer till antibakteriella läkemedel. Kombinationen av ciprofloxacin och tinidazol främjar en uttalad utvidgning av handlingsspektret, innefattande protozoer, aerober och anaerober.

Effektivitet i allvarlig inflammation orsakad av blandad infektion, kan den användas i svår lunginflammation, osteomyelit, gynekologiska infektioner, ofta återkommande pyelonefrit, med neutropena förhållanden hos personer med nedsatt immunitet, etc.

Det är emellertid viktigt att komma ihåg att den höga kliniska effekten av Cyfran CT kombineras med sin uttalade toxicitet och ett stort antal begränsningar för dess användning.

Positiv feedback om Cyphran CT 500 beror på den snabba och synliga effekten, en signifikant förbättring av patienternas välbefinnande och stabil stabilisering av det kliniska tillståndet.

Negativa recensioner av patienter är vanligtvis förknippade med sin dåliga tolerans och frekventa biverkningar från användningen. De vanligaste är klagomål på buksmärtor, kräkningar, illamående, avföring, huvudvärk och yrsel, värk i lederna.

I detta avseende måste man komma ihåg att alla droger ska användas strikt enligt indikationerna och under överinseende av den behandlande läkaren. Självbehandling, såväl som obehöriga förändringar i dosering och varaktighet av behandlingen är oacceptabelt och kan leda till allvarliga hälsoeffekter.

Tsifran ST är ett mycket effektivt läkemedel, till vilket det finns tydliga indikationer och strikta begränsningar. Det är särskilt inte föreskrivet för barn, gravid och lakterande. Han uppvisade dock upprepade gånger sin höga effektivitet, som bestämmer sin unika och nödvändighet vid behandling av sjukdomar i blandad etiologi.

Artikeln är upprättad
läkare-infektionssjukdomar Chernenko A. L

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

tsifran

Beskrivningen är aktuell på 2014/06/24

 • Latinska namn: Cifran
 • ATX-kod: J01MA02
 • Aktiv beståndsdel: Ciprofloxacin (Ciprofloxacin)
 • producent: Indiskt företag «RANBAXY LABORATORIES»

struktur

En tablett innehåller 250, 500 eller 1000 mg av den aktiva beståndsdelen ciprofloxacin. Ytterligare ämnen: talk, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumalginat, magnesiumstearat, krospovidon, kolloidal kiselgel på vattenfri basis, natriumvätekarbonat.

Tsifran ST innehåller dessutom 600 mg tinidazol.

100 ml av lösningen innehåller 200 mg ciprofloxacinlaktat.

Typ av problem

Läkemedlet frigörs i tablettform och i form av en lösning.

Farmakologisk aktivitet

Tsifran, är det ett antibiotikum eller inte?

Ja, principen antimikrobiella effekter baseras på hindret för multiplikation av bakterien, vilket leder till mikroorganismernas död. Drogen verkar på gram positiva bakterier och gram-negativ flora, resistent mot verkan aminoglykosider, penicilliner och cefalosporiner. Den antimikrobiella effekten observeras i alla organ och system, undertryckande infektionsprocessen och inflammationen, vilket gör det möjligt att använda ett antibiotikum för tandvärk.

Den aktiva beståndsdelen i preparatet Ciprolet är ciprofloxacin, så faktiskt tsiprolet och Tsifran är en och samma för farmakologisk verkan.

OD-nummer - långvarig ciprofloxacin långverkande

Farmakodynamik och farmakokinetik

I förhållande till gram-negativ flora bakteriedödande (förstörande) effekt uppenbaras i fas av uppdelning och dormans (den aktiva substansen verkar på den enzymatiska DNA-girasen och orsakar död, lys). På gram-positiv flora fungerar Cyflan 500 endast under division. I makroorganismer finns ingen enzymatisk DNA-gyrase, vilket gör ciprofloxacin giftigt för människor. Parallell utveckling av resistens mot andra antimikrobiella läkemedel (tetracykliner, aminoglykosider) på bakgrunden av behandlingen observeras inte. Stabiliteten bildas mycket långsamt.

Indikationer för användning av Cyphrane

Från vilka tabletter Tsifran? Läkemedlet är ordinerat för bakteriella infektioner, mikroorganismer som är känsliga för effekterna av antibiotikumet ciprofloxacin.

Andningssjukdomar:

 • cystisk fibros;
 • lunginflammation;
 • bronkit (akut och kronisk form);
 • bronkokektatisk sjukdom.

Sjukdomar i ENT-organ:

Sjukdomar i genito-urinvägarna:

Buksinfektioner:

 • kolera;
 • tyfusfeber;
 • shigellos;
 • peritonit;
 • salmonellos.

Från vad som annars kan utses Tsifran: brännskador, phlegmon, septisk artrit, osteomyelit, infekterade sår, sepsis.

Tsifran ST utses för allvarligt läckande blandade infektioner: empyem, sinuit, liggsår, dysenteri.

Kontra

 • intolerans mot den aktiva komponenten av ciprofloxacin;
 • vynashivanie av graviditeten;
 • amning.

När psykisk sjukdom uttryckte aterosklerotiska förändringar i hjärnan, ett epileptiskt syndrom, är njursystemet sjukdom läkemedel förskrivas med försiktighet, väger de möjliga komplikationer och det förväntade resultatet. Det rekommenderas inte för äldre.

Biverkningar (biverkningar)

Kardiovaskulärt system:

Matsmältningsorganet:

 • Cholestatic gulsot (oftare hos predisponerade individer);
 • ett kränkande av aptit
 • diarrésyndrom;
 • illamående;
 • epigastrisk smärta
 • hepatit hepatit.

Nervsystemet:

 • ångest;
 • huvudvärk;
 • snabb utmattning
 • sömnstörningar
 • perifer förlamning (brott mot uppfattningen av smärtsyndrom);
 • hudutslag;
 • olika psykotiska reaktioner.

Sense organ:

 • nedsatt hörseluppfattning;
 • buller i öronen
 • kränkning av färguppfattning, dubbelseende;
 • perversion av smak.

Genitourinary tract:

Eventuellt allergiskt svar i form av urtikaria, drogfeber, epidermal nekrolys. Sällan inspelad myalgi, artralgi, senbrott, en förändring i blodet.

Instruktioner för användning Cyfrane (Metod och dosering)

Hur man tar drogen: För att öka biotillgängligheten rekommenderas det starkt att ta tabletter i tom mage. Under hela behandlingsperioden krävs ökat vattenintag. Administrering av infusionslösning är endast möjlig intravenöst under 0,5-1 timme.

Behandling av okomplicerad patologi i genito-urinvägarna: var 12: e timme för 250 mg.

Behandling av prostatit, allvarlig patologi i urinvägarna: två gånger om dagen för 500 mg.

Behandling av ENT-patologi, sjukdomar i andningssystemet, tyfusfeber: 500 mg var 12: e timme. I allvarliga fall ska läkemedlet administreras parenteralt enligt schemat: 200 mg (100 ml flaska) långsamt intravenöst två gånger dagligen (en enstaka dos upp till 400 mg är möjlig).

Instruktion om Tsifran ST: Tabletter bör tas efter måltid, utan att det skyddande skalets integritet förstörs. Den rekommenderade dosen är -250 300 mg (förhållandet mellan aktiva substanser ciprofloxacin och tinidazol) två gånger om dagen för 2 tabletter.

Bruksanvisning Cyphran OD: tar mediciner på en tom mage accelererar den antibakteriella effekten. Rekommenderat behandlingsschema: 250 mg 2-3 gånger om dagen.

överdos

Höga doser av läkemedlet ökar allvarlighetsgraden av biverkningar. Induktion av kräkningar rekommenderas, adekvat hydrering, genomföra asymptomatisk terapi. En särskild motgift har inte utvecklats.

interaktion

Theofyllinivån ökar vid samtidig behandling ciprofloxacin. Det rekommenderas att hålla ett 4-timmarsfönster mellan Citrane och preparat som innehåller zink, järn, magnesium, sukralfat, aluminium. Antiinflammatoriska, icke-steroida medel förbättrar läkemedlets stimulerande effekt nervsystemet. Obligatorisk kontroll krävs koagulation vid inträde warfarin.

Försäljningsvillkor

Lämna på receptformulär.

Förvaringsförhållanden

På ett torrt ställe är temperaturregimen upp till 25 grader.

Utgångsdatum

2 år. När fällningen faller i lösningen anses läkemedlet olämpligt.

Särskilda instruktioner

För att förhindra kristalluri krävs tillräckligt med vätskeintag under behandlingsperioden. Det rekommenderas att undvika solbestrålning.

Analoger av Cyfran CT

Suppleanter för den kombinerade beredningen Tsifran ST nr. Analoger av medicinen Tsifran: tsiprinol, Tsiprobay, tsiprolet.

Kompatibilitet med alkohol

Att sänka hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna registreras. Alkohol ökar hepatotoxisk effekt medicinering.

Recensioner av Tsifran

Medicinska portaler och forum innehåller bara positiva recensioner om drogen.

Recensioner för QFD OD karakteriserar läkemedlet som ett högeffektivt bredspektrum antibiotikum med god tolerans.

Recensioner för Tsifran ST vittnar om läkemedlets effektivitet vid behandling av dysenteri och diarrésyndrom.

Priset på Tsifran, var att köpa

Kostnaden för läkemedlet bestäms av försäljningsområdet och dosen av den aktiva substansen. Priset på tabletter QFD OD 1000 mg i Moskva är 300 rubel. Priset på Tsifran ST 500 mg - 350 rubel. Minimipriset för ett antibiotikum är 180 rubel. Lär dig hur mycket läkemedlet kostar och köper det du kan i något apotek i din region.

tsifran

Antimikrobiellt medel med ett brett spektrum av verkan hos en grupp fluorokinoloner. Har en bakteriedödande effekt. Undertrycker DNA-gyrase och hämmar syntesen av bakteriellt DNA.

Högaktiv mot de flesta gramnegativa bakterier: Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp, Salmonella spp, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae...

Det är aktivt mot Staphylococcus spp. (Inklusive stammar som producerar och inte producerar penicillinas, meticillinresistenta stammar), vissa stammar av Enterococcus spp., Campylobacter spp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Mycobacterium spp.

Ciprofloxacin är aktivt mot bakterier som producerar P-laktamas.

Ciprofloxacin är resistent mot Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Åtgärden mot Treponema pallidum har inte studerats tillräckligt.

Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer känsliga för ciprofloxacin, inkl. sjukdomar i andningsorganen, bukhålan och bäckenorganen, benen, lederna, huden; septicemi; allvarliga infektioner i ENT-organen. Behandling av postoperativa infektioner. Förebyggande och behandling av infektioner hos patienter med nedsatt immunitet.

För topisk applicering: akut och subakut konjunktivit, blepharoconjunctivitis, blefarit, bakteriella sår på hornhinnan, keratit, keratokonjunktivit, kronisk dakryocystit, meybomity. Smittsamma lesioner i ögonen efter skador eller främmande kroppar. Preoperativ profylax vid oftalmkirurgi.

Individ. Inuti - 250-750 mg 2 gånger per dag. Behandlingstiden är från 7-10 dagar till 4 veckor.

För iv introduktion enstaka doser - 200-400 mg, multiplicitet av administrering - 2 gånger per dag; Behandlingstid - 1-2 veckor, om nödvändigt och mer. Det kan injiceras intravenöst, men helst en droppa i 30 minuter.

När topisk applikation införs i 1-2 droppar i den nedre konjunktivalkärlet i det drabbade ögat var 1-4: e minut. Efter förbättring kan intervallet mellan instillationer ökas.

Den maximala dagliga dosen För vuxna med oral intag är 1,5 g.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av hepatransaminaser, alkaliskt fosfatas, LDH, bilirubin, pseudomembranös kolit.

Från sidan av centrala nervsystemet: huvudvärk, yrsel, trötthet, sömnstörningar, mardrömmar, hallucinationer, besvär, synproblem.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, hematuri, övergående ökning av serumkreatinin.

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, neutropeni, förändring av antalet blodplättar.

Från sidan av kardiovaskulärsystemet: takykardi, hjärtrytmstörningar, arteriell hypotension.

Allergiska reaktioner: hud klåda, urtikaria, Quinckes ödem, Stevens-Johnsons syndrom, artralgi.

Biverkningar i samband med kemoterapeutisk verkan: candidiasis.

Lokala reaktioner: smärta, flebit (med iv introduktion). När man använder ögondroppar i vissa fall är det lätt ömhet och trängselhyperemi.

Med samtidig användning med didanosin ciprofloxacin ciprofloxacin absorptionen minskar på grund av bildning av kelatbildande med ciprofloxacin didanosin ingår i aluminium- och magnesium buffertar.

Vid samtidig användning med warfarin ökar risken för blödning.

Med samtidig användning av ciprofloxacin och teofyllin, en ökning av koncentrationen av teofyllin i blodplasman, en ökning av T1/2 teofyllin, vilket leder till ökad risk för toxisk verkan i samband med teofyllin.

Samtidig mottagning av antacida, samt preparat som innehåller joner av aluminium, zink, järn eller magnesium, kan orsaka minskad absorption av ciprofloxacin, så intervallet mellan utnämningen av dessa läkemedel ska vara minst 4 timmar.

Patienter med nedsatt njurfunktion kräver en korrigering av doseringsregimen. De används med försiktighet hos äldre patienter, med åderförkalkning av cerebrala kärl, cerebral cirkulationssjukdomar, epilepsi, konvulsivt syndrom av otydlig etiologi.

Under behandlingen ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska.

Vid persistent diarré ska ciprofloxacin avbrytas.

Med samtidig intravenös administrering av ciprofloxacin och barbiturater är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG. Under behandlingen är det nödvändigt att kontrollera koncentrationen i urea, kreatinin, hepatransaminaser.

Under behandlingsperioden är en minskning av reaktiviteten möjlig (speciellt vid samtidig användning med alkohol).

Administrera inte ciprofloxacin subkonjunktivt eller direkt i ögans främre kammare.

Kontraindicerat under graviditet, under amning.

Ciprofloxacin penetrerar placenta barriären, utsöndras i bröstmjölk.

I försöksstudier Det är uppenbart att det orsakar artropati.

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 15 år.

Tsifran ST: bruksanvisningar

Läkemedlet Cyfran CT representerar en farmakologisk grupp av antibakteriella medel fluorokinoloner i kombination med andra antibiotika. Det används för etiotropisk behandling av kombinerade smittsamma processer som orsakas av flera bakteriella patogener samtidigt.

Doseringsform, komposition

Preparatet Tsifran ST är tillgängligt i form av en tablett för oral administrering. De har en rund form, bikonvex yta och gul färg. De viktigaste aktiva beståndsdelarna i läkemedlet är ciprofloxacin och tinidazol, deras innehåll i den första tabletten är 250 respektive 500 mg respektive 300 respektive 600 mg för varje aktiv ingrediens. Också i tabletten finns hjälpämnen, vilka inkluderar:

 • Magnesiumstearat.
 • Mikrokristallin cellulosa.
 • Natriumlaurylsulfat.
 • Titandioxid.
 • Vattenfri kolloidal kiseldioxid.
 • Talk.
 • Natriumstärkelseglykolat.
 • Laktosmonohydrat.
 • Macrogol 4000.
 • Järnoxiden är gul.

Tabletter Tsifran ST förpackad i en blister för 10 stycken. Förpackning innehåller 1 blister med tabletter, samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologiska åtgärder

Tabletter Tsifran ST är ett kombinerat antibakteriellt medel, vars terapeutiska effekter beror på de huvudsakliga aktiva beståndsdelarna i beredningen:

 • Ciprofloxacin - har en bakteriedödande effekt, vilket leder till döden för känsliga bakterier därtill. Det har tillräckligt hög aktivitet med avseende på ett stort antal arter av Gram-positiva (stafylokocker, streptokocker) och gram (intestinala, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Proteus, Yersinia) bakterier.
 • Tinidazol - antibakteriellt medel som besitter hög antibakteriell aktivitet mot anaeroba bakterier (mikroorganismer viktig aktivitet, som är möjligt endast under anoxiska förhållanden), vilket inkluderar Clostridia, Bacteroides, peptostreptokokki, peptokokki och protozoer (Giardia, Trichomonas).

Efter att ha tagit Tsifran ST-tabletter absorberas de aktiva ingredienserna i läkemedlet i den systemiska cirkulationen från tunnan i tunntarmen. Ciprofloxacin och tinidazol fördelas jämnt i vävnaderna. De metaboliseras i levern med bildandet av inaktiva sönderfallsprodukter som utsöndras huvudsakligen i urinen.

vittnesbörd

Den huvudsakliga medicinska indikationen för mottagning av tabletter TSifran PT är etiotropic terapi (terapi syftar till att förstöra bakteriella patogener infektiösa process) av olika infektioner orsakade av känsliga bakterier till befintliga komponenter i beredningen:

 • Infektiösa processer med lokalisering i luftvägarna - lunginflammation, lunginflammation, akut bronkit, exacerbation av kronisk bronkit, lung abscess, pleurit, empyem, bronkiektasi kompliceras av en bakterieinfektion.
 • Infektioner av ENT-organen, inklusive bihåleinflammation, mastoidit, otitis media.
 • Infektionssjukdomar, lokaliserade i organen i urin- och reproduktionssystemet.
 • Infektioner med övervägande sexuell överföring, inklusive olika former av gonorré.
 • Inflammatorisk patologi i bäckenhålighetsorganen av bakteriellt ursprung.
 • Infektioner i matsmältningssystemet - peritonit, intra-abdominalt abscess, cholecystit, kolangit, gallblåsa empyema, tyfus och andra tarminfektioner.
 • Svåra purulenta inflammatoriska processer i leder och ben - osteomyelit, artrit.

Läkemedlet kan användas för att förhindra postoperativa bakteriekomplikationer, liksom för att förhindra infektioner hos patienter med en markant minskning av immunitetens funktionella aktivitet.

Kontra

Tabletter intaget Tsifran ST är kontraindicerat i vissa patologiska och fysiologiska förhållanden i människokroppen, som inkluderar:

 • Porphyria (metabolisk störning med ärftligt ursprung).
 • Blodsystemets patologi, inklusive de som överförts tidigare.
 • Organisk patologi av centrala nervsystemet strukturer.
 • Patologisk förtryck av hematopoiesisprocessen i den röda benmärgen.
 • Patientens ålder är under 18 år.
 • Graviditet när som helst av dagens, amning (amning).

Med noggranna förberedelser appliceras med åtföljande uttryckt aterosklerotiska lesioner i artärerna i hjärnan, något cirkulationsrubbningar i hjärnan, psykisk sjukdom, förekomsten av krampanfall, inklusive de i det förflutna, njur- och leversvikt, liksom hos äldre. Före utnämningen av tabletter TSifran ST läkare måste utesluta förekomst av medicinska kontraindikationer för patienten.

dos

Tabletter Tsifran ST är avsedd för oral administrering efter måltid. De måste sväljas hela, inte tuggas och tvättas med tillräcklig mängd vatten. Den genomsnittliga rekommenderade terapeutiska dosen är 250 mg, och 300 mg ciprofloxacin timidazola 2 tabletter 2 gånger per dag, eller 500 mg och 600 mg ciprofloxacin timidazola en tablett 2 gånger per dag. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkare för varje enskild patient beroende på platsen, infektionens svårighetsgrad, såväl som identifiering av bakterier arter.

Biverkningar

Mot bakgrund av att ta Tsifran ST-tabletter är det möjligt att utveckla oönskade reaktioner från olika organ och system:

 • Digestive System - minskad aptit, torr och framväxten av "metallisk smak" i munnen, illamående med intermittent kräkningar, diarré, uppblåsthet, kramper buksmärta, gulsot, utvecklas på bakgrund av kränkningar av utflödet av galla i de ihåliga strukturer hepatobiliära systemet.
 • Kardiovaskulära systemet - hjärtfrekvens acceleration (takykardi) i strid med deras rytm (arytmi), reducerat systemiskt arteriellt tryck (hypotension), som kan åtföljas av synkope.
 • Nervsystemet - huvudvärk, intermittent yrsel, trötthet, försämrad gång (ataxi) och tal (dysartri), förlust av perifera nerver (perifer neuropati), sällan kan utveckla kramper, psykotiska reaktioner, cirkulationsstörningar i hjärnan av varierande svårighetsgrad, migrän.
 • Sinnets organ - nedsatt syn, smak, lukt, tinnitus, hörselnedsättning.
 • Urinvägarna - uppträdandet av kristaller (kristalluri), blod (hematuri) i urinen, försämrad urinering process av olika slag, såväl som överträdelse av njurfunktion och utveckling av inflammation däri.
 • Blodsystemet och röd benmärg - en minskning av antalet leukocyter (leukopeni), blodplättar (trombocytopeni), erytrocyter (anemi) och en blodvolymenhet.
 • Allergiska reaktioner - ett utslag på huden, det klåda karakteristiska förändringar liknar bränn nettles (urtikaria), allvarliga nekrotiska hudreaktioner (Stevens-Johnsons syndrom, toxisk epidermal nekrolys), uttryckt mjukvävnad svullnad i ansiktet och externa genitalier (angioneurotiskt angioödem), allvarlig systemisk reaktion med en kritisk minskning av systemiskt arteriellt tryck och utveckling av multipel organsvikt (anafylaktisk chock).

Utseendet på tecken på utveckling av negativa patologiska reaktioner utgör grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter och gå till doktorn.

Funktioner av användning

Före utnämningen av TS-CT-tabletter enligt medicinska indikationer uppmärksammar läkaren nödvändigtvis flera egenskaper vid korrekt användning av läkemedlet:

 • Under behandlingen med detta läkemedel rekommenderas att man undviker direkt solljus på huden.
 • Intag av alkohol under användning är uteslutet.
 • För att förhindra att kristaller uppträder i urinen rekommenderas att flödet av vätska ökar i kroppen.
 • Patienter med organisk patologi av strukturerna i centrala nervsystemet, läkemedlet används med extrem försiktighet i medicinska indikationer.
 • Utseendet på långvarig och svår diarré utgör grunden för att utesluta utvecklingen av pseudomembranös kolit, vilket kan provocera användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • Läkemedlet kan orsaka patologisk inflammation i senorna med deras efterföljande patologiska brott, särskilt hos äldre. Utseendet av smärta i ligament och senor är grunden för att stoppa användningen av Tsifran ST-tabletter.
 • De aktiva komponenterna i tabletter CT kan interagera med läkemedel från andra farmakologiska grupper, så deras läkare ska varnas om deras möjliga användning.
 • Under behandlingsperioden med läkemedlet rekommenderas inte att engagera sig i aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

I apoteksnätverket ges Tsifran ST-tabletter på recept. För att undvika negativa hälsoeffekter är deras oberoende användning utesluten.

överdos

Om det finns ett signifikant överskott av den rekommenderade terapeutiska dosen av Cyflan CT-tabletter, uppträder negativa biverkningar eller ökar. I detta fall ordnas sköljning i mage, tarmar, intag av tarmsorbenter (aktivt kol) och symptomatisk behandling utförs också. Det finns ingen specifik motgift mot detta läkemedel.

Analoger av tabletter Tsifran ST

Analog i komposition och terapeutiska effekter för tabletter Tsifran ST är en beredning av Ciprolet A.

lagring

Förvaringstiden för Tsifran ST tabletter är 2 år. De ska förvaras i hela fabrikens förpackning, mörk, torr, otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på högst + 25 ° C.

Tsifran ST pris

Den genomsnittliga kostnaden för tabletter Tsifran i apotek i Moskva beror på doseringen av de viktigaste aktiva ingredienserna:

 • Ciprofloxacin / tymidazol 250/300 mg, 10 tabletter - 320-334 rubel.
 • Ciprofloxacin / tymidazol 500/600 mg, 10 tabletter - 366-407 rubel.

Antibiotisk Cyphran: egenskaper vid användning och indikationer

Ett läkemedel som heter Cyfran är ett läkemedel som har ett ganska brett användningsområde på grund av dess antimikrobiella verkan, det klassificeras som en kinolongrupp.

Effekten av detta läkemedel är en skadlig effekt på topoisomeras, vilket resulterar i bakteriens död.

Tsifran som ett antibiotikum har en bakteriedödande effekt, läkemedlet är i stånd att verka mot Shigella, Salmonella, E. coli, Staphylococcus, Streptococcus, och Klebsiella. Komposition tsifran tabletten innefattar den huvudsakliga aktiva substansen kallas ciprofloxacin och hjälpämnen i form av natriumalginat, natriumbikarbonat, krospovidon, magnesiumstearat, hydroxipropylmetylcellulosa, vattenfri kolloidal kiseldioxid och talk.

Kompositionen av ampullen för injektion, inklusive ciprofloxacin och laktat, infusionslösningen innefattar natriumklorid 0,9%. De släpper antibiotikan Cyphran i belagda tabletter, såväl som i form av en lösning för injektioner, salvor och droppar.

Läkemedlet används individuellt beroende på graden och svårighetsgraden av en viss sjukdom, källa till sjukdomen, patientens ålder, kroppsvikt och kroppens funktion, inklusive njurarna.

Som med alla antibiotika har läkemedlet sina fördelar och fördelar jämfört med andra antimikrobiella medel.

Cyphranas främsta fördelar är:

 • snabb och aktiv handling av drogen
 • enkel penetration i patientens kropp och enhetlig fördelning med accentuering och koncentration i områdena inflammation;
 • möjligheten att använda läkemedlet med andra antibiotika;
 • patogener anpassar sig dåligt och vänjer sig till Cyfran, så läkemedlet kan användas för en lång kurs;
 • bevarande av gynnsam mikroflora i tarmarna.

Indikationer för användning av läkemedlet är behandling av sjukdomar som orsakas av multiresistenta bakterier och infektioner som har orsakats av mikroorganismer som är mottagliga för läkemedlet, nämligen:

 • infektion i luftvägarna, där du kan inkludera lunginflammation, pleurisy, empyema, lungabscess, förvärrad form av kronisk bronkit, bronkopneumoni;
 • infektion i urinvägarna, inklusive cystit, prostatit, uretrit, epididymit, pyelonefrit;
 • rektal, uretral eller faryngeal gonorré;
 • infektion i ENT-organen, till exempel otitis media, sinusit eller mastoidit;
 • infektion i huden, såväl som mjuka vävnader;
 • gynekologiska infektioner, som innefattar salpingit, endometrit eller bäckens inflammatorisk sjukdom;
 • en systemisk infektion, till exempel septikemi;
 • infektionssjukdomar som tyfusfeber, kolangit, kolera, cholecystit, gallblåsa empyema, bakteriell diarré.

Schemat för antibiotikum Cyfranintag vid oral väg för olika sjukdomar:

Enligt användningsanvisningarna har antibiotikumet inga speciella instruktioner, och användningen är möjlig, både före måltid och efter, men för bästa och effektiva åtgärder rekommenderas att ta det kort före måltiderna.

TSifran intravenöst administrerat luftvägsinfektioner eller annan infektion på en två gånger per dag i en dos av 100 ml via långsam introduktion, i allvarliga former av sjukdomen dosen ökas till 200 ml två gånger om dagen.

Förutom effektiv effekt och effektiv bekämpning av infektioner har läkemedlet vissa kontraindikationer.

Läkemedlet bör inte tas om det finns överkänslighet mot ett ämne som kallas ciprofloxacin och liknande, är det också rekommenderas inte att använda drogen i patienter under 16 år, gravida kvinnor och under amning.

Från vilka tabletter Tsifran?

Det visade sig att Cyfran tabletter hjälper till att bekämpa följande sjukdomslista.

Från vilka tabletter hjälper Tsifran och vad de behandlar:

 • intestinal bakteriell infektion;
 • sjukdomar i diarré och gastroenterit med infektiös ursprung
 • gonokockinfektion;
 • ospecificerad septikemi;
 • otitis extern;
 • otitis media, ospecificerad och purulent;
 • mastoidit och liknande sjukdomar;
 • infektiös infektion i övre luftvägarna, som har flera lokaliseringar;
 • akut bihåleinflammation
 • lunginflammation, som inte har någon specifikation av patogenen;
 • ospecificerad bronkit;
 • peritonit;
 • infektion av subkutan vävnad och hud;
 • artropati och infektiös myosit
 • abessor av senesskalor;
 • infektiös bursit;
 • osteomyelit;
 • infektion i urinvägarna;
 • inflammation i prostatakörteln eller inflammatorisk sjukdom hos könsorganens manliga organ
 • inflammatoriska processer i bäckens kvinnliga organ, inklusive gonokocksjukdom.

Skillnader i användningen av Cyphran ST och Cyphran OD.

Tsifran uppdelad i tsifran CT och tsifran ML olika sammansättning och destination, överväga detaljerna i dessa två antibiotika.

Det bör noteras att Tsifran OD har huvudämnet - ciprofloxacin, detta läkemedel ska tas en gång om dagen, läkemedlet är extremt effektivt vid bekämpning av bakterier.

Tsifran ST har en kombination av ciprofloxacin och tinidazol, d.v.s. detta läkemedel betraktas som ett kombinerat läkemedel och på grund av detta har ett större antal effekter än Cyphran OD. Ta läkemedlet på råd av en läkare - i genomsnitt 1 eller 2 tabletter två gånger om dagen, men den exakta dosen beror på typ av sjukdom, graden och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Cyfran behandling av en sjukdom som prostatit.

Med prostatit ges detta läkemedel vanligtvis i tablettform. I grund och botten föreskriver doktorn Tsifran OD, eller, som det fortfarande kallas Ciprofloxacin, påverkar detta läkemedel bakteriernas DNA, snabbt och effektivt dödar dem.

Det är känt att för behandling av prostatit är antibakteriella läkemedel helt enkelt nödvändiga och Tsifran är en utmärkt assistent i kampen mot sjukdomen i det fall då patogenen inte bestäms. Men före utnämningen kommer läkaren att göra en undersökning och ett test för känslighet för läkemedlet för att fastställa rätt dosering, samt undvika biverkningar.

Prostatit TSifran effektivt kan döda olika arter av bakterier, på grund av den höga koncentrationen i prostatavävnad på kort tid han förstör skadliga mikroorganismer, med på cellnivå.

Tsifran kan skada bakterierna vid tidpunkten för reproduktion och vila.

För behandling av prostatit används förutom tabletter injektionslösningar, som kan administreras intravenöst eller intramuskulärt. Beroende på höjden är kroppsvikt och ålder hos den manliga läkaren en specifik dos av läkemedlet, i genomsnitt varar behandlingen av prostatit med cyfran en till två veckor.

På grund av dess antimikrobiella effektiva åtgärder och snabb förstöring av bakterier aktiviteten av läkemedel som används vid behandling av många sjukdomar: andningsorganen, terapeutiska organ, urinsystemet, abdominella infektioner.

Tsifran kan också ordineras för behandling av brännskador, flegnom, septisk artrit, sår med infektiös karaktär, sepsis. Antibiotikumet har också en effektiv effekt vid förekomsten av svåra sjukdomar, såsom bihåleinflammation, trycksår, dysenteri eller empyema.

Tsifran tabletter - den officiella bruksanvisningen

Registreringsnummer:

Handelsnamn: Tsifran ®

Internationellt nonproprietary namn:

Kemiskt namn: 1-cyklopropyl-6-fluor-l, 4-dihydro-4-oxo-7- (l-piperazinyl) -3-kinolinkarboxylsyrahydroklorid, monohydrat.

Doseringsform:

ingredienser:

Beskrivning:
Tsifran ® 250 mg
Vita till nästan vita runda tabletter, filmdragerade, med avfasade kanter, med «CFT» präglat på ena sidan och "250" på den andra sidan, med romb på båda sidor.
Cyfran® 500 mg
Vita till nästan vita runda tabletter, filmdragerade, med avfasade kanter, med «CFT» präglat på ena sidan och "500" på den andra sidan, med romb på båda sidor.

Farmakoterapeutisk grupp:

ATX-kod: J01MA02

farmakodynamik
Antimikrobiell beredning av ett brett spektrum av verkan från gruppen av fluorokinoloner.
Det är bakteriedödande. Läkemedlet inhiberar DNA-enzymets enzym av bakterier, vilket resulterar i att replikation och syntes av bakteriella cellproteiner störs.
Ciprofloxacin verkar på gramnegativa mikroorganismer, och en viloperiod division (eftersom inte bara påverkar DNA-gyras, men orsakar också lysis av cellväggen) för grampositiva mikroorganismer - endast under division. Låg toxicitet för makroorganismceller förklaras av frånvaron av DNA-gyrase i dem. Samtidigt som han får ciprofloxacin sker parallellt genererings resistens mot andra antimikrobiella medel som inte tillhör den grupp av gyrashämmare, vilket gör den mycket effektiv mot bakterier som är resistenta, såsom aminoglykosider, penicilliner, cefalosporiner, tetracykliner, och många andra antibiotika.
Resistens mot ciprofloxacin utvecklas långsamt och gradvis. Vid användning av ciprofloxacin observerades inga fall av plasmidresistens, vilket ofta utvecklas med beta-laktamantibiotika, aminoglykosider och tetracykliner. Bakterier innehållande plasmiden är också mycket känsliga för ciprofloxacin.
Under användning av ciprofloxacin inte alstras parallellt motstånd av patogener mot antibiotika andra grupper: β-laktam-antibiotika, aminoglykosider, tetracykliner, makrolider, sulfonamider, trimetoprim eller nitrofuranderivat. Därför är ciprofloxacin mycket effektivt mot bakterier som är resistenta mot antibiotika i dessa grupper.
Ciprofloxacin bibehåller effekten mot patogener som är resistenta mot andra gyrasehämmare.
På grund av sin kemiska struktur är ciprofloxacin mycket effektivt mot stammar som producerar p-laktamas.
In vitro-känslighetstestning
De reproducerbara kriterierna för studier av mottaglighet för ciprofloxacin godkänd av Europeiska kommittén för bestämning av känslighet för antibiotika (EUCAST) presenteras i tabellen nedan:
Europeiska kommittén om definitionen av känslighet mot antibiotika. Gränsvärden för MIC (mg / ml) i kliniska inställningar för ciprofloxacin.