Huvud
Analyser

Hur börjar en man prostatit?

Prostatit påverkar bara män. När det finns inflammation i prostatakörteln, följs detta alltid av svullnad.

Prostaten är en muskelsäck som ligger i ett litet bäcken, omger urinröret och vas deferens från alla håll.

Inflammatoriska förändringar är en följd av det faktum att prostata ökar i storlek, som ett resultat av sammandragning av urinledaren - detta leder till att smärta uppträder vid urinering.

Under många år har det antagits att prostatit kan förekomma inom 45-65 år, men oftare finns det fall där en sådan diagnos gör att unga människor blir 20-30 år. I ökande grad uppträder inflammatoriska fenomen i prostata hos män och reproduktiv ålder.

Sjukdomen kan börja gradvis, orsakerna är:

 • hypotermi,
 • nedsatt immunitet (dess minskning),
 • brott mot sexuella relationer,
 • stagnation av blod i ett litet bäcken,
 • traumatisk skada på ljumsområdet.

De första tecknen på prostatit

Ibland visar de första tecknen på prostatit att vara obemärkt av män, eftersom de inte har tydligt uttryckta symtom. Men i deras manifestation bör man varna:

 • om det finns en liten svårighet att urinera - inflammatoriska förändringar leder till svullnad och förändringar i storlek, så det klämmer urinröret;
 • det finns sexuella störningar: det finns ingen orgasm, ingen ljushet i känslor;
 • Utseendet av en obehaglig känsla efter urinering och avföring orsakad av att prostata är i kontakt med tarmarna, till följd av utvecklingen av prostatit, orsakar en känsla av smärta i den närliggande tarmkanalen.

När det finns områden med inflammation i körtelvävnaden, finns det ett blockering av lobes som utgör en del av orgeln, de är fenomen av en irreversibel natur, stagnation noteras. Om processen är kronisk, bildas håligheter i körteln som cyster.

Möjligt utseende av hålrum som kommunicerar direkt med urinröret. De ackumulerar en tjock hemlighet tillsammans med epitelet. När knippen i körteln förstoras i storlek kan det leda till prostata adenom - en patologi som inte har fått någon mindre spridning.

Av stor betydelse i risken för uppkomst av prostatit har en infektion (virus, olika bakterier, svamp) De faller genom blod, lymfa, från botten till toppen urinröret in i prostatakörteln. Ibland är inflammation i prostatakörteln en följd av medicinsk intervention (kateterisering av blåsan), såväl som kränkning av daglig personlig hygien.

Självklart kan du inte uppmärksamma de framväxande tecknen på sjukdomen, skjuta upp en läkare, försök inte sluta dåliga vanor - som en följd kommer det att fortsätta att utvecklas och andra tecken på inflammationen:

 • känner att blåsan är ständig full;
 • Vanlig uppmaning att gå på toaletten, även om det inte finns något innehåll i blåsan eller det är något fyllt;
 • känsla av rez och brännande känsla i processen med urinering;
 • känsla av ömhet inte bara i ljummen, men också i de organ som ligger i lilla bäckenet;
 • en erektion på natten, varar lång tid;
 • minskning av sexuell känslighet, tidig utlösning, brist på vanlig orgasm;
 • Utseendet i urinen av grumlighet, föroreningar med vita flingor;
 • möjligen utseendet av purulent urladdning;

Några av dessa symtom är mycket liknar de som följer de inflammatoriska processerna som påverkar blåsan; med urinrör av infektiös natur njurskador orsakad av inflammation med adenom i körteln. Så snart sådana symptom uppmärksammats ska du omedelbart registrera dig hos en läkare.

Orsaken till akut prostatit blir ofta en E. coli, ibland - enterokock, i vissa fall stafylokocker, en pinne av Proteus. Ofta när den akuta processen finns, finns det symtom som hög feber, en känsla av frysningar, en kränkning av det allmänna tillståndet. Disturbs konstant dra smärta i ljummen, testiklar, skrot, ländar. Klag också över smärta, som åtföljer urinering.

Prostatakörteln har ursprungligen antiseptiska egenskaper, så mikrofloran är ganska svår att övervinna de hinder som skapas av naturen för att penetrera den. Men när det finns en patologi av prostata som orsakas av negativa predisponeringsfaktorer, faller alla bakterier lätt in i den förändrade vävnaden i körteln, vilket orsakar inflammation i den.

Varför prostatit har gått i kronisk form:

 • inte behandlad i det akuta stadium av prostatit;
 • stasis i organ, som blev resultatet av hypodynami, långvarig sexuell abstinens, sämre utlösning;
 • alkoholism, ett tillstånd av stress under lång tid;
 • genetisk predisposition;
 • tillgängliga i bäckenorganens inflammatoriska processer, hemorrojder.

Symtom på kronisk prostatit:

 • Ritning smärta i ljummen, kan ge till midjan, sakrum, perineum. Denna smärta kan uppstå ibland, försvinner regelbundet efter ett tag. Huvudskyltarna för kronisk prostatit - böljande kurs, när akuta manifestationer är trötta, lugnar personen i sådana fall, glömmer om en eventuell inflammation och sedan börjar smärtan att dyka upp igen. För vissa kvarstår smärta.
 • Urineringsprocessen är svår och orsakar ömhet.
 • Efter defekt urinering kan en man detektera en liten mängd utsöndring av prostata som utsöndras ur urinröret.
 • Minskar sexuell lust, det kan inte finnas någon orgasm helt, en erektion är otillräcklig.
 • Det finns tecken på vegetativa sjukdomar: svettning, inklusive i ljumskområdet, oroar klåda i perineum.

Med övergången av prostatit till kronisk form fortsätter symtomen att utvecklas och deras progression observeras. Om du inte vidtar åtgärder för behandling kan resultatet vara depression, fullständig frånvaro av orgasm och erektion, snabb utlösning, överdriven sexuell upphetsning (ibland tvärtom otillräcklig). En obehandlad prostatit leder så småningom till impotensutveckling.

För att stoppa utvecklingsprocessen i ett tidigt skede är det viktigt att konsultera en läkare i tid. Först då kan man undvika irreversibla fenomen i prostata, läka helt.

Om du har några frågor, föreslår vi att du kontaktar våra specialister (se frågeformulär från läkare). Om du är förlorad med valet, lämna en förfrågan. Inom 10 minuter kommer vår operatör att ringa tillbaka och ge råd till vilken läkare det är bättre att ta itu med i ditt fall.

Hur börjar prostatit?

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Anledningarna till dess förekomst är ett stort antal. Prostatit verkar inte plötsligt, länge provocerande faktorer skapar gynnsamma villkor för sjukdomen.

Den smärtsamma processen med prostatit börjar med inflammation i akinernas excretionskanaler. Från deras väggar glider epitelet (cellens beklädnadsskikt) och ackumuleras tillsammans med slem. Dessutom bildas mikroliter - små småstenar: de blandas med slem och slamepitel, och som ett resultat bildas pluggar som täpper ut excretionskanalerna. Gradvis förvandlas pluggarna till microabscesses (suppuration), dräneringen av lobules slutar, och de slutar arbeta en efter en.

Det är sant att det tar ganska lång tid innan pluggar av excretionskanaler, ibland månader, ibland år. Processen går lite efter en liten stund, men patienten märker ingenting, för prostata ger fortfarande en hemlighet. Men när det finns mikroabcesser börjar symtomen att dyka upp.

De första symptomen på prostatit i början

Lätt svårighet att urinera.
Inflammad prostata ökar i volymen och komprimerar urinröret. Gradvis leder den inflammatoriska processen till skleros i blåsans hals och i svåra fall överlappar urinläsaren fullständigt.
Erektil dysfunktion.
Mekanismen för erektion är trasig, orgasmen försvagas.

De viktigaste symptomen på prostatit:

1) brännande känsla i perineum och urinröret
2) obehag under avföring
3) snabb och imperativ trängsel att urinera
4) svårighet och intermittent urinering
5) efterföljande uretrisk urladdning under avföring
6) förekomsten av flytande trådar i urinen;
7) långvariga nattliga erektioner
8) accelererad utlösning;
9) "raderad" orgasm
10) ökad total utmattning
11) mental depression, förväntan på ytterligare komplikationer, ångest;
12) minskad styrka.

Eftersom manifestationen av symtom hos alla patienter uppträder på olika sätt, är det i vissa fall mycket svårt att känna igen sjukdomen.
Prostatit kan ha smittsam och icke-infektiös natur.

Om en person lider av en kronisk smittsam inflammatorisk sjukdom såsom halsfluss, kolecystit, bihåleinflammation, är det möjligt att patogenen med blod kommer att föras in i prostatan (hon har en mycket stark blodtillförsel, annars inte skulle fungera "specialitet"). Men det här räcker inte! Den nödvändiga gynnsam miljö, såsom stagnation av blod i kapillärerna, skada, brist på motion, ohälsosam kost, fetma, klädd åtsittande kläder, särskilt när det gäller byxor och byxor.
Kapillärstasis orsakar också typiska "strukturella" störningar - ödem, utsöndring och så vidare. Ett viktigt fenomen som åtföljer prostatit - uretrala refluxes, dvs omvänt flöde av urin vid urinering på grund av trycktillväxten inuti urinledaren och som sträcker sig kanaler som förbinder det till de intilliggande formationer. Den vanliga följden av återflöde är penetrering av infektion i urinrörets kapillärer och till och med i penisens cirkulära ådror.

På ett vetenskapligt sätt orsakar den infektiösa processen med prostatit ofta polymikrobiella föreningar. Detta innebär att alla bakterier, virus och även svamp slödder vandra genom kroppen och vilja blodflödet i prostatan är noterat (och inte vidare därifrån kapillär trängsel), tas råna i kärlek och harmoni.

Vem är i riskzonen för prostatit?
1) människor som leder en stillasittande livsstil
2) representanter för "stillasittande" yrken;
3) som lider av kronisk förstoppning
4) post-infektion i genitourinary systemet;
5) personer med oreglerad sexuell relation i familjen;
6) män som byter sina älskarinna, som handskar
7) älskare av alkohol.

Abakteriell prostatit är scenen då inflammationsprocessen redan har börjat, men infektion har ännu inte uppstått.
Ett särdrag hos prostatit är praktiskt taget ingen akut form. Knappast har en prostatit uppstått, han är genast kronisk. Sjukdomsförloppet är mycket långsamt och symtomatiken slätas vanligtvis.
Manifestationer av prostatit är uppdelade i tre huvudsyndrom (komplex av symptom): smärta, dysursyra och sexuella.

Smärta med prostatit, som regel, bestrålning, dvs ger i hjärtkärnan, perineum och i synnerhet skrotumet. Prostaten i sig "gör inte ont" i ordets strikta mening, men det leder till neurala vägar till alla organen i det lilla bäckenet - det är därför smärta ofta ges i nedre delen av ryggen. I intensitet är de olika - från knappt märkbar värk till kraftigt uttalad störande sömn. Smärta kan öka eller minska med sexuell abstinens eller omvänt, överdriven sexuell aktivitet, efter urladdning, vid utlösning. Det är värt att notera att smärta i sakrummet inte nödvändigtvis indikerar prostatit - de kan vara associerade till exempel med osteokondros.

Om du har prostatit, kontakta omedelbart urologen för ytterligare effektiv behandling. Konsekvenserna och komplikationerna av prostatit är beklagliga.
För att göra ett möte med en urolog kan du ringa numren på webbplatsen.

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Hur börjar prostatit?

Den smärtsamma processen med prostatit börjar med inflammation i akinernas excretionskanaler. Från deras väggar glider epitelet (cellens beklädnadsskikt) och ackumuleras i kanalerna tillsammans med slem. Dessutom bildas mikroliter - små småstenar: de blandas med slem och slamepitel, och som ett resultat bildas pluggar som täpper ut excretionskanalerna. Gradvis förvandlas pluggarna till microabscesses (suppuration), dräneringen av lobules slutar, och de slutar arbeta en efter en.

Det är sant att det tar ganska lång tid innan pluggar av excretionskanaler, ibland månader, ibland år. Processen går lite efter en liten stund, men patienten märker ingenting, för prostata ger fortfarande en hemlighet. Men när det finns mikroabcesser börjar symtomen att dyka upp.

Den första av dessa är en mild svårighet vid urinering. Inflammad prostata ökar i volymen och komprimerar urinröret. Gradvis leder den inflammatoriska processen till skleros i blåsans hals och i svåra fall överlappar urinläsaren fullständigt.

Det andra symptomet är sexuell dysfunktion. Mekanismen för erektion är trasig, orgasmen försvagas. Resultatet är välkänt.

Andra karakteristiska tecken på prostatit:
1) brännande känsla i perineum och urinröret
2) obehag under avföring
3) snabb och imperativ trängsel att urinera
4) svårighet och intermittent urinering
5) efterföljande uretrisk urladdning under avföring
6) förekomsten av flytande trådar i urinen;
7) långvariga nattliga erektioner
8) accelererad utlösning;
9) raderad orgasm (den kommer att diskuteras separat);
10) ökad total utmattning
11) mental depression, förväntan på ytterligare komplikationer, ångest;
12) minskad styrka.

Vi betonar: Dessa symptom observeras inte nödvändigtvis allt på en gång. Den kliniska bilden av sjukdomen är mycket variabel - både hos olika patienter och i samma patient över tiden.

Detta är den externa kursen i frågan. Och nu om orsakerna. Naturligtvis uppstår inte inflammation utan någon anledning alls i någon vävnad. Som regel orsakas det av patogena mikrober. Därför den felaktiga idén om "patogener av prostatit", till denna dag som bekräftas av många läkare. Under tiden har specifika patogener, som redan nämnts, inte den här sjukdomen. Naturligtvis, om en person lider av en kronisk smittsam inflammatorisk sjukdom såsom halsfluss, kolecystit, bihåleinflammation, etc., är det mycket troligt att patogenen med blod kommer att föras in i prostatan (hon har en mycket stark blodtillförsel, annars inte skulle fungera " på en specialitet ") och där kommer han att fortsätta sin skadliga verksamhet. Men enligt den senaste forskningen, bara den andra etappen av processen, förvärra de förändringar som redan orsakats. Vad är de Och orsakad av vad?

Här är det nödvändigt att ta itu med naturopathy ("naturhantering") - det moderna medicinska konceptet, som har fått stor popularitet de senaste åren. Naturopati är en kombination av de senaste vetenskapliga vetenskaperna med erfarenhet av folk, alternativ och till och med esoterisk medicin. Så: Naturopaths är övertygade (och praxis bekräftar sin åsikt) att den främsta orsaken till många organiska störningar är stagnation av blod i kapillärerna.

I förhållande till prostatan är situationen som följer: på grund av en stillasittande livsstil, ohälsosam kost, andas vile stadsluften, alla typer av överdrifter och andra marginellt användbara saker i samband med den moderna civilisationen, är kapillärt blodflöde i prostata brutna och ökad lipidperoxidation. Och den senare (om du inte går in i detaljer) gör det lättare för mikrober att kolonisera och utveckla acini och andra körtlar. Naturligtvis orsakar kapillär stagnation typiska "strukturella" störningar - ödem, utsöndring och så vidare. Ett av de viktiga fenomenen associerade med prostatit är uretrisk återflöde, d.v.s. omvänd urinflöde med urinering på grund av ökat tryck inuti urinledaren och expansion av kanaler som förbinder den med närliggande formationer. Den vanliga följden av återflöde är penetrering av infektion i urinrörets kapillärer och till och med i penisens cirkulära ådror. Resultatet - attacker av så kallad urinrörsfeber, ibland förvandlas till mer allvarliga inflammatoriska komplikationer.

Således är det i fråga om prostatit huvudrollen som spelas av kapillärstagnation. Mikrober arbetar redan mot bakgrunden. Och vad är bakterier?

På ett vetenskapligt sätt är den infektiösa processen med prostatit oftast orsakad av polymikrobiella föreningar. Detta innebär att alla bakterier, virus och även svamp slödder vandra genom kroppen och vilja blodflödet i prostatan är noterat (och inte vidare därifrån kapillär trängsel), tas det att råna i kärlek och harmoni, gör vem vet vad. Nyligen, vi upprepar, den första fiolen i denna hooligan "orkester" spelas alltmer chlamydia. Men även de kan inte betraktas på denna grund som "orsakssamband till prostatit," eftersom deras "yrke" är klamydia, inklusive trakom. Eftersom de är prostata, liksom andra mikrober, är strängt taget inte specialisering, utan helt enkelt för att de dök upp ett organ vars vävnader "odlas" och "smutsig" av kapillär stagnation: varför skulle det inte att lösa och växa rötter? Men det finns inget specifikt förhållande mellan prostatavävnaden och klamydia.

Vem är i riskzonen för prostatit? Professor E. Carnoldi särskiljer följande:
1) människor som leder en stillasittande livsstil
2) representanter för "stillasittande" yrken;
3) som lider av kronisk förstoppning
4) post-infektion i genitourinary systemet;
5) personer med oreglerad sexuell relation i familjen;
6) män som byter sina älskarinna, som handskar
7) älskare av alkohol.

Patienterna är ibland rädda av sådana formuleringar i diagnosen "prostatit vid stadium av prostatos" och "abakteriell prostatit." Detta är just det som diskuterades ovan. Om patienten har hittat prostatos betyder det att han inte behöver oroa sig för någonting än, men han behöver bara sätta sitt sätt att leva i ordning: Stagnanta fenomen i kapillärerna avslöjas, men inflammationen har ännu inte utvecklats. Den bakteriella prostatit är scenen när inflammationsprocessen redan har börjat, men infektion har ännu inte uppstått.

Ett särdrag hos prostatit är den praktiska frånvaron av akut form. Knappast har en prostatit uppstått, han är genast kronisk. Fall av fullständig återhämtning (spontan eller som resultat av behandling) efter det första akuta skedet är singel. Sjukdomsförloppet är mycket långsamt och symtomatiken slätas vanligtvis. Manifestationer av prostatit är uppdelade i tre huvudsyndrom (komplex av symptom): smärta, dysursyra och sexuella.

Smärta med prostatit, som regel, bestrålning, dvs ger i hjärtkärnan, perineum och i synnerhet skrotumet. Prostaten i sig "gör inte ont" i ordets strikta mening, men det leder till neurala vägar till alla organen i det lilla bäckenet - det är därför smärta ofta ges i nedre delen av ryggen. I intensitet är de olika - från knappt märkbar värk till kraftigt uttalad störande sömn. Smärta kan öka eller minska med sexuell abstinens eller omvänt, överdriven sexuell aktivitet, efter urladdning, vid utlösning. Det är värt att notera att smärta i sakrummet inte nödvändigtvis indikerar prostatit - de kan vara associerade till exempel med osteokondros.

Dysuri (urineringstörning) består i regel av frekvent uppmuntra och känsla av ofullständig tömning av blåsan. Den senare är inte helt tom, eftersom urinledaren komprimeras av en förstorad prostata och dess lumen reduceras. Frekvensen och svårigheten med urinering uttrycks i ett tidigt stadium av prostatit och försvagas något, därför att kroppen producerar adaptiva mekanismer. Men som sjukdomen utvecklas, ökar dysuri igen.

Slutligen, sexuell dysfunktion. Ofta kan man höra att prostatit orsakar impotens i brist på behandling, men detta är karakteristiskt för en försummad sjukdom. Och i början utvecklas det - och det inte alltid - en dyspotens, dvs minskad styrka med kvalitativa störningar. Den senare kan vara olika: några erektion förvärrar de andra, tvärtom, det finns ofta nattliga erektioner, ofta observeras snabb utlösning (associerad med en minskning i tröskel excitation orgasmic centrala nervsystemet) och så kallad Raderad orgasm (avtrubbning skärpan orgasmisk känsla). Ofta finns det också smärtor vid utlösning och efter orgasm, varigenom patienten undviker sexuellt liv. Hur sant är det här, säg senare. När prostatit börjar, finns det en allmän förtryck av den sexuella funktionen, vilket leder till impotens.

Till skillnad från dysuri beror graden av sexuella störningar i prostatit starkt på den sexuella konstitutionen - talar mänskligt, vare sig en stark man eller svag. I det starka utvecklas det sexuella prostatiska syndromet senare och är mindre uttalat än hos de svaga, eller det kan inte utvecklas till allt - speciellt om patienten inte vet att han har prostatit. Vi anser det vara extremt viktigt att patienten känner till hälsotillståndet. Vi varnar endast från överdriven misstänksamhet och förtvivlan. Ett välkänt faktum: Om en patient med prostatit är övertygad om att han ska ha impotens, och darrande väntar på sin inverkan kommer det att komma tidigare.

Förresten, i de tidiga stadierna av prostatit syndrom sig sexig - och dizurichesky också (!) - kan vara lättpåverkade. Mannen levde i fred och ingenting visste då han fick diagnosen, mindes han allt vad han hade hört eller läst om sjukdomen, rädd och började aggressivt leta efter i sina respektive symptom - och här är de plikttroget dök upp! Även om det är möjligt att den smärtsamma processen fortfarande ligger i den fasen, när det verkar vara för tidigt att uppstå.

Över tiden kan obehandlad eller försummad prostatit orsaka ett antal komplikationer, av vilka några är mycket allvarliga.

Prostatit - tecken på män, behandling och symtom

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män efter 30 år. Varje medlem i det starkare könet vet vad prostatit är, och alla hoppas att en obehaglig sjukdom kommer att omgå honom.

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, som behandlas inte bara med läkemedel, men vissa folk rättsmedel, beprövade. I sin tur, prostatakörteln eller prostata - en glandular-muskel organ hos män, som ligger i området för urinblåsan och urinkontroll, samt att ge en speciell hemlighet som ger sperma en flytande konsistens.

Beroende på ursprunget kan sjukdomen vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursen - akut eller kronisk. Akut prostatit orsakas oftast av gramnegativa bakterier, det är lätt igenkänt och behandlat med antibiotika.

De viktigaste symptomen på prostatit inkluderar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Symtomatiker är mycket obehagliga, därför är det nödvändigt att behandla prostatit när de första tecknen återfinns.

skäl

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering av infektion i körteln, vilket i stor utsträckning underlättas av prostata i det lilla bäckenet.

De viktigaste sätten att infektera i prostata:

 • fallande - infektionen kommer in i prostatakörteln med urin.
 • Stigande - infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret.
 • hematogen - infektionen kommer in i prostatakörteln med blodflöde.
 • lymfogen - infektionen träder in i prostatakörteln med en ström av lymf.

De främsta orsakerna och riskfaktorerna för prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet (stagnation av blod i prostatakörteln).
 • kränkningar av normal rytm av sexuell aktivitet - oregelbundet kön, långvarig avhållsamhet.
 • hypotermi i barndom, ungdom eller vuxen ålder (speciellt den motsvarande delen av kroppen).
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gardnerellez eller gonorré).
 • En annan orsak kan vara ett trauma mot det lilla bäckens vävnader och organ.
 • minskad immunitet hos pojkar, pojkar och män.
 • obalanserad mat (stekt, fet, söt mat är 70% av kosten). Överdriven användning av alkohol.

Alla av dessa tillstånd kan bidra till både penetration av bakterier i prostata och orsaka stagnerande processer, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket i sin tur leder till en ökning av antalet mikroorganismer och progression av inflammation. I detta avseende är det nödvändigt att bota prostatit i tid, då kommer komplikationer inte stör dig.

Tecken på prostatit hos män

Täta urinträngningar, svag urintryck och skarp smärta under processen, kroppstemperaturen stiger, en brännande känsla i perineum, smärtsamma tarmrörelser - dessa är de första tecknen på akut prostatit hos män. Det är också nödvändigt att uppmärksamma sådan klinisk symptomatologi:

 • intermittent och svår urinering;
 • kränkning av mekanismen för erektion
 • Utseendet av att brinna i urinröret och i perineum;
 • ökad brådska för tarmrörelse;
 • sträcker urladdning ur urinröret;
 • flytande fibrer i urinen;
 • långa erektioner, accelererad ejakulation;
 • manifestation av orgasm i en raderad form;
 • ökning av övergripande kroppsutmattning
 • ångest, mental depression;
 • en signifikant minskning av styrkan.

Det är värt att notera att i kronisk form av prostatit kan symptom inte uppträda alls och ytterligare tecken läggs till.

Symtom på prostatit

I de flesta fall börjar akut prostatit med symtom på feber till 39-40 ° C, feber och frossa. Urinering är svår och smärtsam. Prostata svullnad utvecklas, vilket kan orsaka en akut försening i urinering. Dessutom är smärtan i perineum, som ges till inguinalområdena, ganska ljusa.

När det gäller kronisk prostatit, blir det i sällsynta fall resultatet av en akut process, men i regel utvecklas den primära kroniska prostatit med raderad symptomatologi. Från den akuta formen av kronisk skiljer det sig att det sker utan uttalade tecken, det vill säga latent, utan märkbara symptom.

Under perioden av akuta prostatit patienter orolig symptomen av tryckkänsla i mellangården och anus, dov smärta, som sträcker sig till rumpa, perineum, ändtarm, ljumsken.

Tecken på kronisk prostatit hos män:

 • signifikant försämring av erektionen
 • minskad libido;
 • försvagning av strålen under urinering;
 • värkande smärta i perineum, sacrum, rektum
 • obehagliga känslor och brinner i urinröret;

Ibland försummar patienter symptomen på prostatit och hoppas på närvaron av prostata adenom. Detta bör under inga omständigheter tolereras, eftersom behandlingen av adenom är fundamentalt annorlunda än hur man behandlar prostatit.

effekter

Vad händer om du inte behandlar prostatit med antibiotika och andra medel? Du väntar på sådana komplikationer:

 • minskad styrka;
 • infertilitet;
 • utmattningssmärta i perineum;
 • depression etc.

För att förhindra effekterna av prostatit, måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, bli screenad och behandlad hos en urolog i tid.

Behandling av prostatit

Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik.

För att bota prostatit måste du följa ett komplex av speciella händelser som konsekvent ersätter varandra. Än att behandla en prostatit, läkemedel som utnämner eller nominerar i första hand - antibiotika, speciellt om det är en fråga om ett infektiöst sjukdomssjukdom.

Drogbehandling består av utnämningen av sådana läkemedel:

 • antibakteriella läkemedel - behandling görs för att döda infektionen;
 • Antiinflammatoriska läkemedel används för att lindra inflammation, vilket är typiskt för denna sjukdom;
 • droger som förbättrar blodcirkulationen;
 • droger som lindrar spasmen i urinröret

Som en extra åtgärd föreskrivs ofta massage i prostata. Det främjar en snabb återhämtning, liksom en minskning av smärta. Enligt feedback är detta en mycket användbar procedur. Intervention av kirurger rekommenderas om den urogenitala kanalen minskas och borttagning av prostata adenom krävs.

Hur man behandlar prostatitkomplexet? För att göra detta, använd alla möjliga metoder, utse:

 • diet, livsstil förändring;
 • drogbehandling;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • prostata massage och motionsterapi;
 • symptomatisk behandling;
 • folkmekanismer för prostatit
 • behandling av samtidig patologi
 • psykoterapi.

Också glöm inte att behandlingen av prostatit med folkmedicin ger bra resultat endast i samband med huvudterapin. Därför rekommenderas att inte engagera sig i självmedicinering hemma.

Behandling med antibiotika

Antibiotika är nödvändiga för akut och kronisk bakteriell prostatit, även i en symptom med lågt symptom, och även som en testbehandling i den icke-infektiösa karaktären av prostatit, som en testbehandling. Därför måste du, innan du påbörjar en behandlingsperiod, genomgå ett test och bestämma typen av patogen.

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar användningen av olika antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder:

 1. Makrolider (Zitrolid, Vanilid, Sumamed).
 2. Tetracykliner (Doxycyklin).
 3. Penicilliner (Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, Flemoxin Solutab).
 4. Cefalosporiner (Suprax, Cefotaxime, Kefadim, Cefspane).
 5. Fluoroquinoloner (Ciprinol, Ofloxin, Eleflox, Zanocin, Tavanic)

Det är värt att komma ihåg att behandlingsregimen ordineras strikt av en specialist, där användningen av antibiotika tar en av de ledande länkarna i kedjan.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är tillrådligt i kronisk form. I detta fall kan behandling med folkläkemedel hjälpa till att öka kroppens övergripande motstånd och lindra smärta.

 1. Ta 2-3 gram torra, pulveriserade knölar i orkidéerna, dra en liten mängd vatten, häll sedan 500 ml kokande vatten och koka i 10 minuter över en liten eld. Därefter insistera 30 minuter, belastning och ta tre gånger om dagen för en halv kopp.
 2. Avkok från altheas rot - 40 gram fyll med 200 ml vatten och koka i en halvtimme, ta 60 ml måltider 3 gånger om dagen.
 3. Propolis extrakt är inte dåligt. Den erhålles genom indunstning av 40 gram propolis i 0,2 liter 96% alkohol. Gör från 0,1 gram extrakt och 2 gram kakaosmörsstearin och sätt in dem rektalt en gång om dagen. Kursens längd är 2-3 månader, med avbrott per månad.
 4. Avkok av selleri - 20 gram fyll med 200 ml vatten och koka 12 minuter, drick 100 ml från 3 till 4 gånger om dagen.
 5. Som ett hjälpmedel rekommenderar folkmedicin användningen av frön från vissa växter. De mest användbara är pumpa frön, eftersom de berikar din kropp med linolsyra och zink. Om du bestämmer dig för att göra av med prostatit, använd frön av vallmo, sesam och solrosfrön.

Dessutom innebär behandling med folkrättsmedel ett fullständigt avslag på alkohol.

Stearinljus med propolis från prostatit

För behandling av prostatit i första etappen kan du använda speciella ljus med propolis, som du själv kan göra hemma.

För att göra detta, ta 50 g mark propolis och häll 50 mg 96% etylalkohol. Insistera på en avskild plats i 2 veckor, glöm inte att skaka dagligen. Vid slutet av perioden indunstas infusionen av propolis i ett vattenbad tills brungul färg erhålls och mjukas till konsistens av honung.

Parallellt smälter 20 g kakaosmör i ett vattenbad och blandas med 1 g av den erhållna propolen. Av den resulterande massan tillverkas 10 rektala ljus och skickas till förvaring i kylskåp. Ett ljus injiceras rektalt på natten varje dag. Ansökningsperiod 30-35 dagar. Det rekommenderas att gå igenom 3-4 kurser med ett intervall mellan dem i 30-60 dagar.

Vad orsakar prostatit?

Prostatit "blir yngre". Om tidigare denna sjukdom diagnostiserades hos män över 50 år, blir allt oftare unga människor idag till en urolog. I ungefär en tredjedel av fallen diagnostiseras sjukdomen hos män i åldersgruppen 20-35 år. Att veta från vad prostatit uppstår kan alla i rätt tid förebygga utvecklingen av denna sjukdom.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

En liten anatomi

För att förstå vad som orsakar prostatit, måste du känna till funktionerna i prostatakörteln. Prostatan ligger mellan blåsan och bäckenmembranet. Denna körtel är det viktigaste organet, tack vare vilken manlig organisms reproduktiva funktionalitet säkerställs.

 • utsöndring av den beståndsdel som ingår i spermier, vilket säkerställer spermatozoas livskraft
 • syntes av prostaglandiner;
 • säkerställa utstötningen av spermier.

Syntes av prostaglandiner främjar blodtillförsel till penis. Dessutom är dessa ämnen inblandade i produktion av testosteron. Prostata fungerar också som en ventil, på grund av vilken blandning av urin och sperma under sexuell excitation inte blandas.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Således, i händelse av kränkningar av prostatakörteln, förvärras en reproduktionsfunktion hos en man.

På grund av egenskaperna hos plats och struktur är detta organ sårbart för verkan av patogena bakterier som påverkar urinvägarna. Detta förklarar varför prostatit förekommer.

Typer av sjukdom

Prostatit klassificeras av utvecklingsskäl. Det finns infektiösa och icke-infektiösa inflammationer i prostatakörteln.

Infektiösa inflammationer inkluderar prostatit orsakad av svampar, virus eller bakterier.

Noninfektiös prostatit utvecklas på grund av systemisk störning av hela organismen. Denna sjukdom kan orsakas av kroppens naturliga åldrande, vilket åtföljs av en ökning av prostatakörteln.

Orsaker till infektionsinflammation

Infektion av prostata sker i en stigande eller nedstigande typ, beroende på vilken prostatit som uppträder. Patogena mikroorganismer tränger igenom prostata från urinröret eller genom smittade urin. Inflammation i prostatakörteln kan också orsakas av tarminfektioner. Patologi utvecklas ofta som ett resultat av urologiska infektioner och venerala sjukdomar.

Orsaker till viral prostatit

Den virala formen av sjukdomen orsakas av:

 • cytomegalovirus;
 • simplexvirus;
 • influensa A och B;
 • humant papillomvirus (HPV).

Cytomegalovirus, som framkallar utvecklingen av prostatit, innefattar herpesvirus som kan ligga länge utan några karakteristiska symptom.

Ett intressant faktum: Vad kan prostatit bero på beror på virussjukdomar som en man i barndomen lidit, eftersom herpes och mässlingvirus förblir för alltid i kroppen. Under inverkan av ett antal faktorer (nedsatt immunitet, systemiska sjukdomar) är det möjligt att aktivera "sovande" virus och infektion i urinröret. Med blodet kommer infektionen in i prostata och orsakar en akut inflammatorisk process.

Orsaker till bakteriell inflammation i prostata

Infektion av prostatakörteln sker på den hematogena, lymfogena eller urethrala vägen.

Cirka 20% av fallen av prostatit beror på bakteriell inflammation i prostata. Sjukdomen provoceras av villkorligt patogena mikroorganismer som ingår i människokroppens mikroflora:

 • E. coli;
 • stafylokocker och streptokocker;
 • salmonella;
 • klebsiella;
 • enterokock.

För utveckling av bakteriell inflammation i prostata är nödvändiga predisponeringsfaktorer, vilket inkluderar en minskning av immunitet, hypotermi, metaboliska störningar. Infektioner i urinröret med E. coli och fekal enterokocker kan uppträda med oskyddad analsex, och sedan påverkar urinvägarna prostata.

Bakteriell prostatit kan också orsakas av klamydia och trichomonads. Denna form av infektion är typisk för män som tenderar att försumma preventivmedel.

Dysfunktion i prostatakörteln påverkar alltid den reproduktiva funktionen hos män och kvaliteten på sexlivet, oavsett vad som förekommer prostatit och typ av sjukdom.

Svampinfektion

Svamp prostatit är en av de mest sällsynta formerna av sjukdomar. I de flesta fall blir jästliknande svampar av släktet Candida orsakssambandet. Denna representant för jästliknande svampar är en del av en hälsosam mänsklig mikroflora. Under påverkan av flera faktorer är en ökning av befolkningen och svampen infektion uppstår genitalier, urinrör och prostata.

Faktorer som predisponerar utvecklingen av svampprostatit:

 • minskad immunitet
 • långsiktig antibiotikabehandling;
 • störning i mag-tarmkanalen.

En egenskap hos denna sjukdomsform är ett latent flöde. I de flesta fall passerar inflammationen asymptomatiskt, vilket gör diagnosen svår, eftersom patienten inte misstänker att sjukdomen är närvarande.

Noninfectious inflammation

Mer än 70% av alla fall av prostatit är en noninfectious form av sjukdomen. Den viktigaste predisponeringsfaktorn i sjukdomsutvecklingen är en livsstil - en obalanserad kost och dåliga vanor. Sjukdomen förvärras i äldre åldrar som en följd av kroppens naturliga åldrande och nedbrytningen av metaboliska processer.

Stagnerande prostatit

Stagnerande processer i prostatakörteln verkar främst på grund av oregelbundet sexuellt liv. Försenad seminal vätska framkallar svullnad och inflammation i kroppen.

En annan orsak till kronisk prostatit är ett brott mot cirkulationen i bäckenorganen. Detta kan bero på ett antal faktorer, bland vilka:

 • ålderdom
 • brist på motion och stillasittande livsstil
 • metaboliska störningar;
 • röka.

Hos äldre är kardiovaskulära patologier ofta observerade. Väggen i fartygen förlorar elasticitet, blodcirkulationen störs, inklusive i bäckenorganen. Samma sak händer med stillasittande arbete och brist på fysisk aktivitet.

Rökning accelererar uttömningen av blodkärlens väggar och leder till en blodöverträdelse, som påverkar blodcirkulationen. Som ett resultat av en dålig vana kan stagnation av blod i bäckens organ förekomma, vilket kan leda till inflammation i prostata.

Stagnerande fenomen och sexuell aktivitet

Trots det faktum att icke-infektiös inflammation i prostatakörteln betraktas som en sjukdom hos äldre män, förekommer denna form av patologi ganska ofta hos unga patienter. Den främsta orsaken till stillastående processer är i detta fall sexuell beteende hos en man.

Sjukdomen kan orsakas av brist på regelbunden utlösning och regelbundet avbrott av samlag. Långa perioder av avhållande har en negativ inverkan på hälsan. Frånvaron av regelbunden utlösning leder till stagnation av seminalvätska, vilket provar en kränkning av prostats utsöndring.

Regelbunden avbrott i samlag leder till det faktum att spermatvägarna inte är helt tömda. I detta fall minskar sekretionsproduktionen inte. Över tiden växer den till en organinflammation. Uppsamlingen av utsöndring orsakar otillräcklig tömning av prostata-loblerna. Med ofullständig tömning ökar blodflödet till körteln, vilket ökar risken för inflammation.

Inflammation av prostata och testosteron

Hormonella misslyckanden kan förekomma i alla åldrar. Detta kan leda till utveckling av inflammation i prostata. Trots det faktum att prostata inte producerar sexhormoner regleras dess aktivitet av testosteron. Vid eventuella avvikelser i en hormonell bakgrund av mannen reagerar prostatakörteln med stagnation av en hemlighet. Sålunda leder en ökning av testosteronproduktionen till en förtjockning av prostatakörtelns utsöndring. På grund av detta kommer prostata lobulerna inte att tömmas fullständigt under utlösning, vilket i tid leder till stillastående processer och ytterligare inflammation.

Eventuella endokrina störningar bör diagnostiseras och korrigeras i rätt tid med lämplig terapi, annars påverkar den inte bara prostata, utan hela organismen som helhet.

Hur man känner igen en sjukdom

Utöver orsaken till utveckling, vad händer är prostatit beror på symtomatologin och naturen i kursen. Avgränsa akut och kronisk form av inflammation. För den akuta formen av sjukdomen är följande symptom karakteristiska:

 • svaghet och generell sjukdom
 • ökad kroppstemperatur;
 • Smärta syndrom i urinröret.

Patienten känner ständigt trängsel att urinera, vilket kvarstår även efter att ha besökt toaletten. Smärta syndrom kan täcka hela perineum och vara utspridda, utan en tydlig lokalisering. Som regel intensifierar smärtan efter avföring och urinering.

I den kroniska formen av sjukdomen är akuta symtom frånvarande, vilket gör att diagnosen är snabb. Patienter kan uppleva kortvariga episoder av perineal smärta. Eventuell ljus urladdning ur urinröret, särskilt på morgonen. Kronisk prostatit lämnar ett avtryck på manens sexuella aktivitet. I detta fall är för tidig utlösning eller förlängning av samlaget möjligt.

En karakteristisk egenskap hos sjukdomen är det svaga trycket i urinen. Detta är det första symptomet som du bör uppmärksamma och samråda med en specialist.

Prognos och förebyggande

Från prostatit kan du bli av med en gång för alla, men bara med den aktuella diagnosen. Behandlingen ska endast utföras av en kvalificerad specialist. Självmedicin eller användandet av folkmetoder är förbjudet. Behandlingsschemat väljs av urologen individuellt för varje patient. Komplex terapi inkluderar inte bara mediciner, utan också förändrade vanor och livsstil.

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att bota. Att veta hur prostatit manifesterar och på grund av vad sjukdomen utvecklas måste man följa enkla regler för förebyggande av sjukdomen:

 • Fysisk aktivitet kommer att förhindra utvecklingen av stillastående processer och nedsatt blodcirkulation. Män rekommenderas regelbunden motion. De mest användbara typerna av fysisk aktivitet, ur mani-fysiologins synvinkel, går, går i stor takt, volleyboll och fotboll.
 • En balanserad diet normaliserar den hormonella bakgrunden, förhindrar en uppsättning övervikt och ger kroppen de nödvändiga vitaminerna och mikroelementen. Dieten är inte stel och består i att begränsa konsumtionen av salt, stekt och kryddig mat.
 • Eftersom smittsamma former av inflammation i prostata kan orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar, bör preventivmedel alltid användas.
 • Regelbundet sexliv är en viktig förebyggande åtgärd som kommer att undvika förekomsten av stillastående processer. För att stödja prostata i normal funktion måste en medelålders man ha minst två sexuella kontakter per vecka.

Det är intressant att ett stort antal sexuella handlingar om dagen kan påverka hälsan negativt. Vid frekvent utlösning kan prostatakörteln inte helt tömma, medan utsöndringsproduktionen ökar, vilket kan leda till utveckling av inflammation.

Män efter 50 år rekommenderas att genomgå en årlig urolog undersökning. Detta kommer att möjliggöra tidig upptäckt av den patologiska processens början och bota sjukdomen vid det inledande skedet.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.