Huvud
Strömförsörjning

Behandling och orsaker till prostatit hos män

Om vi ​​ändrar begreppet Achilleshäl till sexuella sfären av representanter för den starka halvan av mänskligheten, kommer dess roll att spelas av prostatakörteln. En akut eller kronisk form av inflammation är alltid ett hot mot hälsan, och orsakerna till prostatit hos män är så olika att det inte är lätt att behandla en sjukdom. Även med medicinens prestationer är urogenital patologi fortfarande en av de vanligaste, dessutom är sjukdomen "yngre". För att korrekt diagnostisera det måste du veta vad som orsakar prostatit.

Vad är prostatit?

Termen som används för att hänvisa till en exceptionell manlig åkomma är baserad på två begrepp: prostata (från latinska "prostata") och det är (från latinska "inflammation"). Prostatit är en andrologisk patologi i form av en inflammatorisk process i prostatakörteln. Av ett antal anledningar slutar det "andra hjärtat" i manliga kroppen att klara sina funktioner och hotar utseendet på sådana obehagliga fenomen som suppuration, förlust av libido, ejakulation, infertilitet.

Vad orsakar prostatit hos män?

Ålder ingår inte i listan över faktorer som är orsakerna till patologins utseende hos män. Den faktiska statistiken är okänd, och de registrerade fallen, med hänsyn till den korrekta diagnosen, indikerar att cirka 35% av unga män mellan 30 och 40 år står inför en sådan diagnos. Andra orsaker till prostatit hos unga och mogna män anses vara viktigare och hotande:

 • infektioner (genitourinary, sexually överförda infektioner) eller tonsillit;
 • stillasittande livsstil;
 • nedsatt cirkulation (stagnation av venöst blod);
 • avbrutet samlag
 • långvarig abstinens
 • hypotermi;
 • hormonell obalans
 • förstoppning;
 • överätande;
 • konstant stress.

Unga män

Extremt aktivt sexliv, liksom långvarig avhållsamhet eller oregelbundet samlag, kan orsaka prostatit hos unga män. Förloppet av urologisk patologi i dem karakteriseras i akut form, och den vanligaste orsaken är en sexuellt överförd infektion. Gonorré, trichomoniasis, klamydia provoserar utseendet av akut prostatit hos unga män, läggs på eventuella strukturella störningar i prostata vävnaden.

Orsaker till kronisk prostatit hos män

Om framväxten av en akut form av urologisk patologi kan orsakas av bakterier och andra patogener av infektionsinflammation, är kroniska faktorer andra faktorer. Faren för en sådan variant av prostatit är en lång och ofta asymptomatisk förlopp av sjukdomen. Identifiera de karakteristiska tecknen kan inte omedelbart, och eftersom sjukdomen förvärras periodvis föredrar männen inte att kontakta en specialist. Den inflammatoriska processen fortsätter att utvecklas, och följande faktorer kan bidra till utseendet av kronisk prostatit:

 • lyft av vikter med full blåsan;
 • anatomiska störningar;
 • trauma;
 • bakteriell infektion av andra organ.

Orsaker till akut form

När infektionen genom de externa sexuella organen träder in i kroppen blir resultatet av bakteriens aktivitet inflammation i prostatakörteln. Den akuta processen är kliniskt uttalad, så med diagnosen prostatit har män sällan problem. För att undvika obehagliga känslor som kan påverka styrkan är det användbart att känna till huvudorsakerna som orsakar akut prostatit hos män, bland annat följande:

 • infektiösa patogener (streptokocker, stafylokocker, Trichomonas, klamydia, E. coli);
 • promiskuitet i sexuella relationer
 • användning av urinvägskatetern;
 • Instrumentintervention vid undersökning av urinrörsområdet
 • hypotermi;
 • stagnation, cirkulationsstörningar.

Infektiös inflammation

Av naturen är orsakerna till prostatit hos män olika, och de vanligaste - effekten av patogener. En typ av bakterier kan provocera utvecklingen av patologi efter sexuell kontakt, och den andra - för att främja uppkomsten av uretrit, pyelonefrit, cystitis. I prostata kommer patogenerna från urinröret eller ändtarmen. En tidig undersökning kan avslöja närvaron av klebsiella, enterokocker, trichomonader och andra bakterier som orsakar prostatit.

Stagnation i prostatakörteln

Denna typ av prostatit är vanligare hos mogna män, medan ungdomar blir sjuka oftare. Erkänna patologi är svårt, så över tiden förvärvar det en kronisk karaktär. Situationen förvärras av det faktum att symptomen på denna form av prostatit hos män kan vara frånvarande helt och hållet, och endast en brännande känsla i perineum, lätt smärta, strålar ut den inre sidan av låret efter en lång promenad kan indikera närvaron av icke-infektiösa urologiska patologi. Vilka faktorer orsakar stagnation av venöst blod i bäckenet?

De främsta orsakerna till prostatit hos män är:

 • stillasittande arbete;
 • Minimal aktivitet av sexuella relationer eller deras upphörande.
 • superkylning av bäckenorganen, hela organismen;
 • hormonella störningar;
 • inflammatoriska processer i genitourinary system, bäckenorgan, rektum;
 • varicosity och andra sjukdomar som är förknippade med brott mot utflödet av venöst blod
 • förstoppning.

Orsaken till stagnation av venöst blod och utsöndring, som leder till prostatit hos män, kan vara medfödda anomalier. En störning i körkroppens struktur kan minska libido eller leda till hämning av sexuell aktivitet. Särskilda hormoner som är ansvariga för erektion, produceras i otillräckliga mängder, vilket gör det svårt att ejakulera. En speciell hemlighet ackumuleras i rörets kanaler, och eftersom ejakulation hos en man försämras och det inte finns någon fullständig tömning av kanalerna, stagnerar det stagnerade fenomenet.

Förvärvade orsaker

I sig kan en urologisk sjukdom inte överföras. Och ändå visar medicinsk praxis att det finns risk: vid samlag kan patogener komma in i vävnaderna, och sedan kommer bakterier in i prostata och orsakar inflammation. Gruppen av de förvärvade orsakerna till utseende av prostatit bildas av följande faktorer:

 1. Traum av perineum, följt av utvecklingen av en kronisk inflammatorisk process, kan prostata-kärlma lida eller en erektil funktion kan uppstå.
 2. Smalning av kanalen, vilket leder till en överträdelse av urinflödet och ökat tryck i urinröret.
 3. Inflammatorisk process i genitourinary system (uretrit), när infektionen kommer in i prostatakörtelvävnaden.
 4. Stenar bildade i prostata.
 5. Negativt inflytande av yrkesverksamhet.

Diagnos av prostatit

Endast baserat på resultatet av en omfattande undersökning kan urologen ställa den korrekta diagnosen till patienten. För att bestämma arten och formen av sjukdomen kommer läkaren att göra en anamnese, hålla en allmän och urologisk undersökning. För att förstå den kliniska bilden och vad som kan orsaka obehagliga symptom, kommer specialisten att utföra en rektal undersökning av prostata, ett förfarande som är smärtsamt men ytterst nödvändigt.

Med regelbunden referens till urologen kan vissa diagnostiska procedurer undvikas. Det huvudsakliga forskningskomplexet, som tillåter att diagnostisera prostatit hos män, innefattar följande aktiviteter:

 • allmän analys av urin;
 • prostatsekretionsanalys;
 • undersökning av ejakulatet
 • ett smet från urinröret
 • Ultraljud av prostata;
 • beräknad tomografi av bäckenorganen;
 • biopsi.

Behandling av prostatit

Att rekommendera, såväl som att tillbringa behandling av en urologisk sjukdom, kan läkaren först efter att ha utfört diagnostiska åtgärder. För att inte orsaka allvarliga komplikationer eller inte fördröja behandlingen av prostatit, är det meningsfullt att en patient använder taktik utvalt av en specialist. Dessutom är det viktigt att följa rekommendationerna. Förfarandet för behandling av prostatit hos män kommer att bero på arten av den inflammatoriska processen: infektiös eller icke-infektiös natur. Det allmänna systemet för behandling av sjukdomen är som följer:

 1. Antibakteriell terapi. Intaget av antibiotika från gruppen av fluorokinoloner med sina unika egenskaper är ledaren på listan över läkemedel som kan göra det svårt och förhindra ytterligare prostatit hos män. Ibland kan läkemedel vara makrolider, amoxicillin och lindras smärt syndrom, antiinflammatoriska (icke-steroid) läkemedel.
 2. Sjukgymnastik. Varje metod syftar till att förbättra blodcirkulationen, för detta används förfaranden som magneto- och laserterapi, elektrofores, terapeutiska bad.
 3. Massage. Detta är det mest effektiva förfarandet efter att ha tagit mediciner, vilket hjälper till att hantera inflammation. När specialisten kommer att röra på detta område, kan smärtan inte undvikas, men massage hjälper till att påskynda återhämtningen avsevärt, ta bort pus, förbättra effekten av antibiotika.
 4. Immunmodulatorisk terapi. Åtgärder och åtgärder för att korrigera immunsystemets tillstånd är nödvändiga för fullständig återhämtning. Vitaminer, återställande läkemedel hjälper till att återställa immunitet, upprätthålla och förbättra välbefinnandet, så att krafter kan komma att bekämpa en obehaglig sjukdom och orsakerna till prostatit.
 5. Folkrättsmedel, förebyggande. Dessa anvisningar används som tillägg vid scenen när det var möjligt att klara de viktigaste symptomen på prostatit hos män. Herbaldekok, ljus och andra recept baserade på naturens gåvor bör användas efter samråd med en specialist. En annan patient är användbar för att revidera kost och kost, öka andelen naturliga produkter, ge upp alkohol, träna regelbundet, undvik nervöst överbelastning.

Video: Orsaker till inflammation i prostata

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostatit - tecken på män, behandling och symtom

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män efter 30 år. Varje medlem i det starkare könet vet vad prostatit är, och alla hoppas att en obehaglig sjukdom kommer att omgå honom.

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, som behandlas inte bara med läkemedel, men vissa folk rättsmedel, beprövade. I sin tur, prostatakörteln eller prostata - en glandular-muskel organ hos män, som ligger i området för urinblåsan och urinkontroll, samt att ge en speciell hemlighet som ger sperma en flytande konsistens.

Beroende på ursprunget kan sjukdomen vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursen - akut eller kronisk. Akut prostatit orsakas oftast av gramnegativa bakterier, det är lätt igenkänt och behandlat med antibiotika.

De viktigaste symptomen på prostatit inkluderar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Symtomatiker är mycket obehagliga, därför är det nödvändigt att behandla prostatit när de första tecknen återfinns.

skäl

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering av infektion i körteln, vilket i stor utsträckning underlättas av prostata i det lilla bäckenet.

De viktigaste sätten att infektera i prostata:

 • fallande - infektionen kommer in i prostatakörteln med urin.
 • Stigande - infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret.
 • hematogen - infektionen kommer in i prostatakörteln med blodflöde.
 • lymfogen - infektionen träder in i prostatakörteln med en ström av lymf.

De främsta orsakerna och riskfaktorerna för prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet (stagnation av blod i prostatakörteln).
 • kränkningar av normal rytm av sexuell aktivitet - oregelbundet kön, långvarig avhållsamhet.
 • hypotermi i barndom, ungdom eller vuxen ålder (speciellt den motsvarande delen av kroppen).
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gardnerellez eller gonorré).
 • En annan orsak kan vara ett trauma mot det lilla bäckens vävnader och organ.
 • minskad immunitet hos pojkar, pojkar och män.
 • obalanserad mat (stekt, fet, söt mat är 70% av kosten). Överdriven användning av alkohol.

Alla av dessa tillstånd kan bidra till både penetration av bakterier i prostata och orsaka stagnerande processer, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket i sin tur leder till en ökning av antalet mikroorganismer och progression av inflammation. I detta avseende är det nödvändigt att bota prostatit i tid, då kommer komplikationer inte stör dig.

Tecken på prostatit hos män

Täta urinträngningar, svag urintryck och skarp smärta under processen, kroppstemperaturen stiger, en brännande känsla i perineum, smärtsamma tarmrörelser - dessa är de första tecknen på akut prostatit hos män. Det är också nödvändigt att uppmärksamma sådan klinisk symptomatologi:

 • intermittent och svår urinering;
 • kränkning av mekanismen för erektion
 • Utseendet av att brinna i urinröret och i perineum;
 • ökad brådska för tarmrörelse;
 • sträcker urladdning ur urinröret;
 • flytande fibrer i urinen;
 • långa erektioner, accelererad ejakulation;
 • manifestation av orgasm i en raderad form;
 • ökning av övergripande kroppsutmattning
 • ångest, mental depression;
 • en signifikant minskning av styrkan.

Det är värt att notera att i kronisk form av prostatit kan symptom inte uppträda alls och ytterligare tecken läggs till.

Symtom på prostatit

I de flesta fall börjar akut prostatit med symtom på feber till 39-40 ° C, feber och frossa. Urinering är svår och smärtsam. Prostata svullnad utvecklas, vilket kan orsaka en akut försening i urinering. Dessutom är smärtan i perineum, som ges till inguinalområdena, ganska ljusa.

När det gäller kronisk prostatit, blir det i sällsynta fall resultatet av en akut process, men i regel utvecklas den primära kroniska prostatit med raderad symptomatologi. Från den akuta formen av kronisk skiljer det sig att det sker utan uttalade tecken, det vill säga latent, utan märkbara symptom.

Under perioden av akuta prostatit patienter orolig symptomen av tryckkänsla i mellangården och anus, dov smärta, som sträcker sig till rumpa, perineum, ändtarm, ljumsken.

Tecken på kronisk prostatit hos män:

 • signifikant försämring av erektionen
 • minskad libido;
 • försvagning av strålen under urinering;
 • värkande smärta i perineum, sacrum, rektum
 • obehagliga känslor och brinner i urinröret;

Ibland försummar patienter symptomen på prostatit och hoppas på närvaron av prostata adenom. Detta bör under inga omständigheter tolereras, eftersom behandlingen av adenom är fundamentalt annorlunda än hur man behandlar prostatit.

effekter

Vad händer om du inte behandlar prostatit med antibiotika och andra medel? Du väntar på sådana komplikationer:

 • minskad styrka;
 • infertilitet;
 • utmattningssmärta i perineum;
 • depression etc.

För att förhindra effekterna av prostatit, måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, bli screenad och behandlad hos en urolog i tid.

Behandling av prostatit

Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik.

För att bota prostatit måste du följa ett komplex av speciella händelser som konsekvent ersätter varandra. Än att behandla en prostatit, läkemedel som utnämner eller nominerar i första hand - antibiotika, speciellt om det är en fråga om ett infektiöst sjukdomssjukdom.

Drogbehandling består av utnämningen av sådana läkemedel:

 • antibakteriella läkemedel - behandling görs för att döda infektionen;
 • Antiinflammatoriska läkemedel används för att lindra inflammation, vilket är typiskt för denna sjukdom;
 • droger som förbättrar blodcirkulationen;
 • droger som lindrar spasmen i urinröret

Som en extra åtgärd föreskrivs ofta massage i prostata. Det främjar en snabb återhämtning, liksom en minskning av smärta. Enligt feedback är detta en mycket användbar procedur. Intervention av kirurger rekommenderas om den urogenitala kanalen minskas och borttagning av prostata adenom krävs.

Hur man behandlar prostatitkomplexet? För att göra detta, använd alla möjliga metoder, utse:

 • diet, livsstil förändring;
 • drogbehandling;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • prostata massage och motionsterapi;
 • symptomatisk behandling;
 • folkmekanismer för prostatit
 • behandling av samtidig patologi
 • psykoterapi.

Också glöm inte att behandlingen av prostatit med folkmedicin ger bra resultat endast i samband med huvudterapin. Därför rekommenderas att inte engagera sig i självmedicinering hemma.

Behandling med antibiotika

Antibiotika är nödvändiga för akut och kronisk bakteriell prostatit, även i en symptom med lågt symptom, och även som en testbehandling i den icke-infektiösa karaktären av prostatit, som en testbehandling. Därför måste du, innan du påbörjar en behandlingsperiod, genomgå ett test och bestämma typen av patogen.

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar användningen av olika antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder:

 1. Makrolider (Zitrolid, Vanilid, Sumamed).
 2. Tetracykliner (Doxycyklin).
 3. Penicilliner (Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, Flemoxin Solutab).
 4. Cefalosporiner (Suprax, Cefotaxime, Kefadim, Cefspane).
 5. Fluoroquinoloner (Ciprinol, Ofloxin, Eleflox, Zanocin, Tavanic)

Det är värt att komma ihåg att behandlingsregimen ordineras strikt av en specialist, där användningen av antibiotika tar en av de ledande länkarna i kedjan.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är tillrådligt i kronisk form. I detta fall kan behandling med folkläkemedel hjälpa till att öka kroppens övergripande motstånd och lindra smärta.

 1. Ta 2-3 gram torra, pulveriserade knölar i orkidéerna, dra en liten mängd vatten, häll sedan 500 ml kokande vatten och koka i 10 minuter över en liten eld. Därefter insistera 30 minuter, belastning och ta tre gånger om dagen för en halv kopp.
 2. Avkok från altheas rot - 40 gram fyll med 200 ml vatten och koka i en halvtimme, ta 60 ml måltider 3 gånger om dagen.
 3. Propolis extrakt är inte dåligt. Den erhålles genom indunstning av 40 gram propolis i 0,2 liter 96% alkohol. Gör från 0,1 gram extrakt och 2 gram kakaosmörsstearin och sätt in dem rektalt en gång om dagen. Kursens längd är 2-3 månader, med avbrott per månad.
 4. Avkok av selleri - 20 gram fyll med 200 ml vatten och koka 12 minuter, drick 100 ml från 3 till 4 gånger om dagen.
 5. Som ett hjälpmedel rekommenderar folkmedicin användningen av frön från vissa växter. De mest användbara är pumpa frön, eftersom de berikar din kropp med linolsyra och zink. Om du bestämmer dig för att göra av med prostatit, använd frön av vallmo, sesam och solrosfrön.

Dessutom innebär behandling med folkrättsmedel ett fullständigt avslag på alkohol.

Stearinljus med propolis från prostatit

För behandling av prostatit i första etappen kan du använda speciella ljus med propolis, som du själv kan göra hemma.

För att göra detta, ta 50 g mark propolis och häll 50 mg 96% etylalkohol. Insistera på en avskild plats i 2 veckor, glöm inte att skaka dagligen. Vid slutet av perioden indunstas infusionen av propolis i ett vattenbad tills brungul färg erhålls och mjukas till konsistens av honung.

Parallellt smälter 20 g kakaosmör i ett vattenbad och blandas med 1 g av den erhållna propolen. Av den resulterande massan tillverkas 10 rektala ljus och skickas till förvaring i kylskåp. Ett ljus injiceras rektalt på natten varje dag. Ansökningsperiod 30-35 dagar. Det rekommenderas att gå igenom 3-4 kurser med ett intervall mellan dem i 30-60 dagar.

Prostatit: orsakerna till akut och kronisk form av sjukdomen hos män

Inflammation av vävnaderna i prostata är mycket vanligt. Enligt statistiken, efter 30 år av denna sjukdom påverkar redan 30% av männen, och med ålder ökas dessa procentsatser. Dessutom har denna sjukdom snabbt blivit yngre yngre. Vad orsakar prostatit hos män?

Som du vet är den bästa behandlingen för någon sjukdom dess förebyggande. Och om källorna till denna eller den här patologin är kända, blir det mycket lättare att förhindra det. Detta gäller helt för orsakerna till prostatit hos män.

Vad orsakar sjukdomen?

Sjukdomens klinik innehåller ett mycket stort antal symptom. De vanligaste och signifikanta är ett brott mot urinering och sexuella störningar. I varje enskilt fall beror symtomen och graden av deras uttryck i stor utsträckning på människans individuella egenskaper, på hans livsstil, allmänna hälsa och immunsystemets funktion.

Enligt vad som är känt inom medicinsk praxis är det vanligt att skilja mellan två former av sjukdomen:

Orsakerna till utvecklingen av sjukdomens infektiösa form

I smittsam form är orsaken till sjukdomen patogena mikroorganismer. Sjukdomen utvecklas när ett infektiöst fokus bildas i prostata. Det kan uppträda både i akuta och kroniska former. Infektiös prostatit är emellertid oftare akut. I det här fallet försvårar mannen den allmänna hälsan, det finns smärta i nedre delen av ryggen, i ljummen försvinner processens urinering, kroppstemperaturen stiger.

Akut prostatit

Akut inflammation, till skillnad från kronisk, uppträder plötsligt och har uttalade symptom, i synnerhet: kroppstemperatur upp till 39 ° C och svår ryggont. I det här fallet kan du inte göra utan omedelbar behandling. Oftast förekommer denna sjukdom hos män i åldrarna 30 till 40 år under inflytande.

De omedelbara orsakerna till sjukdomsuppkomsten hos män är infektionsfält, som kan vara närvarande i andra organ. I prostata faller patogenerna antingen uppåt från endotarmen eller urinröret eller nedåt genom blodet och lymfan.

De vanligaste infektionerna som framkallar utseendet på denna sjukdom är:

 • E. coli;
 • enterokock;
 • staphylococcus aureus;
 • streptococcus;
 • trichomonas;
 • gonococcus.

Vad orsakar prostatit, var är infektionsfokusen som leder till akut inflammation i prostata? Först av allt kan orsaken till sjukdomen vara urologiska och tarminfektioner, venerala sjukdomar, sjukdomar i övre luftvägarna. Även elementära karies kan provocera utvecklingen av prostatit, för i de drabbade tänderna är smittsamma medel.

Den stigande vägen för spridningen av patogena mikroorganismer ligger i deras inträde i vävnaderna i prostata från rectum och urinrör. Oftast är denna process förknippad med urologiska infektioner: uretrit, cystit, pyelonefrit. Möjlig orsak till inflammation i prostata kan uppstå och venerala sjukdomar, oftast gonorré. Om en man blir sjuk med denna sjukdom bildas infokationsfokusen som ligger i omedelbar närhet av prostatakörteln. Därför tränger patogenen lätt in i prostata vävnaden. Intagandet av gonokocker eller trichomonader i prostatakörteln kan ske med oskyddad sex.

Den nedåtriktade infektionsvägen är dess penetration genom blodet eller lymfen från organen som ligger ovanför prostata. I detta fall orsakerna till sjukdomen i infektioner i halsen, övre luftvägarna eller munhålan. Dessa är bronkit, tonsillit, influensa, tuberkulos. Inflammation av prostata i detta fall är en komplikation av dessa sjukdomar, och de första symptomen uppträder två till tre veckor efter huvudinfektionen.

En stor roll i bildandet av prostatit är immunitetstillståndet. Inte alla män utsatta för infektionssjukdomar utvecklar prostatit. Om immunitet hanterar infektion, stannar den patologiska processen utan att prostatacancer uppträder. Svaghet i kroppens försvar leder till utveckling av komplikationer. Prostatakörteln är en av de mest känsliga organen i den manliga kroppen, så det är benäget för negativa effekter i första hand.

Varför försvagar immuniteten? Anledningen till detta är stress, dålig näring, stillasittande livsstil, hypotermi. Infektionerna själva, särskilt venerala infektioner, är en allvarlig faktor för att minska immuniteten och bidra till utvecklingen av komplikationer.

Kronisk prostatit

I den akuta formen av sjukdomen är alla symtom tillräckligt tydliga, det är omöjligt att inte uppmärksamma dem. Män med akut prostatit, som regel, vänder omedelbart till urologen. Men den kroniska formen av sjukdomen har en trög karaktär, symptomen är dåligt uttryckta, hälsotillståndet är vanligtvis tillfredsställande och temperaturen är normal.

Män tenderar inte att omedelbart behandla sjukdom i avsaknad av ljusa, karakteristiska symptom, de brukar inte skynda till läkaren för milda manifestationer av prostatit. Det är på grund av detta att det har blivit så utbrett.

Vad orsakar kronisk prostatit? Vanligtvis är orsaken till den kroniska processen den akuta formen av denna sjukdom, som inte har fått aktuell eller tillräckligt effektiv behandling.

Orsakerna till omvandlingen av den akuta formen av sjukdomen till en kronisk:

 • otrolig start av behandlingen
 • felaktig eller ineffektiv behandling
 • brist på behandling
 • en signifikant minskning av kroppens immunsvar.

Med kronisk prostatit har den inflammatoriska processen i prostatakörtelvävnaden en ospecificerad smurt karaktär, så symptomen kan inte dyka upp förrän en försämring uppträder.

Egenheten hos kronisk prostatit är också att den primära inflammationen i prostata orsakar försämring av organets innervering, vilket påverkar dess funktion negativt och kan orsaka autoimmuna processer. I sådana förfaranden producerar immunsystemet antikroppar riktade mot prostatakörtelns vävnader. Även efter eliminering av den primära infektionen kommer sådan prostatit att utvecklas.

Orsaker till icke-infektiös inflammatorisk process:

Ej infektiös, det vill säga stagnerande, uppstår prostatit från stillastående fenomen i bäckenområdet. Oftast är det kroniskt, utvecklas gradvis, så småningom ökar symtomen. Det är denna form av inflammation i prostata som uppstår oftast.

Vad orsakar prostatit hos män i de flesta fall? Den främsta orsaken är en överträdelse av blodcirkulationen, dess stagnation. Som ett resultat får järn inte kvarvarande näring, syreförsörjning, det finns inget normalt utflöde av sekret. Detta fenomen är vanligare hos män som inte är mycket aktiva. Ibland sker det mot bakgrund av trauma.

Orsaker till kronisk inflammation i prostata:

 • otillräcklig fysisk aktivitet
 • obalanserad näring
 • fetma;
 • förstoppning;
 • stillasittande arbete (på kontoret, kör en bil);
 • oregelbundet sexliv;
 • ofta hindrad urin att urinera
 • rökning och alkoholmissbruk
 • trauma i ländryggsregionen;
 • nervös överbelastning, stress och depression;
 • egenskaper hos strukturen hos det urogenitala systemet.

Alla dessa orsaker har en negativ inverkan på cirkulationssystemet, både lokalt och allmänt.

En stillesittande livsstil är en av de vanligaste orsakerna till att män utvecklar ett inflammatoriskt fokus i prostata. Idag reser vi mycket i transporter, klättrar på de övre våningarna med hiss. Men människokroppen, särskilt hanen, är avsedd för betydande fysisk aktivitet. För att få det måste män gå in för sport. Goda resultat ges av daglig gymnastik, som består av enkla övningar och regelbundna promenader i frisk luft.

Obalanserad näring leder till försämring av kroppens allmänna tillstånd, övervikt, dålig tarmprestanda. Allt detta har också en negativ effekt på blodflödet, särskilt i organen i det genitourära systemet.

Stasis i bäckenorganen påverkas av män med stillasittande arbete, liksom de som spenderar mycket tid på att köra bil eller är vana vid passiv vila på soffan. Långt att sitta är i allmänhet skadligt för den manliga kroppen. Fartyg som levererar blod till bäckenet är klämda och sämre levererar blod till prostata.

Sexuellt liv är mycket viktigt för människors hälsa, det måste vara regelbundet. Otillräcklig sexuell aktivitet leder till stillastående fenomen, eftersom oundvikligt ackumulerande stress inte släpps ut. Det finns stagnation inte bara av blod utan också av prostats hemlighet, där skadliga ämnen ackumuleras.

Överdriven sexuell aktivitet är också skadlig, eftersom det tar mycket energi från en man, leder till fysisk och nervös utmattning, ett brott mot hormonbalansen. Allt detta blir en faktor som orsakar inflammation i körtelvävnaderna.

Rökning och regelbunden användning av alkohol minskar signifikant tonkärlets ton, vilket förvärrar blodflödet. Lider av detta självklart och prostatakörteln.

Stagnerande fenomen i prostata kan orsakas av anatomiska egenskaper hos kärl eller andra organ som ligger i bäckenregionen. Dessa egenskaper kan bero på medfödda anomalier eller defekter, såväl som förvärvade på grund av skador eller andra sjukdomar. Brott mot vävnadsstrukturen, kärlets tillstånd, bildandet av cystor eller tumörer leder ofta till signifikanta förändringar i funktionen av både själva organet och artärerna och venerna som ger blodförsörjningen.

När det är dags att se en läkare

Om en man kände att han hade problem med urinering, började han gå på toaletten oftare, han är orolig för smärta i ländryggsregionen, ljummen, när du urinerar behöver du kontakta en urolog. Även om dessa symptom är mindre, bör de inte ignoreras. Utseendet på sådana tecken tyder på att kroppen upplever negativa förändringar och förändringar som kan leda till inflammation i prostatakörteln. Och du kan inte skämta med honom.

Diagnos och behandling

Orsakerna till prostatit och dess behandling är mycket nära besläktade. För en lyckad seger över sjukdomen är det därför nödvändigt att genomföra en kvalitativ och grundlig diagnos.

Nödvändiga diagnostiska förfaranden

Listan över obligatoriska stadier av diagnosen sjukdomen är:

 • anamnese insamling;
 • rektal finger undersökning
 • ultraljud;
 • bakteriologisk analys av utsöndringen av prostata;
 • analys av PSA-nivån;
 • blod och urintester.

Dessa förfaranden ger en uppfattning om tillståndet i prostatakörteln, förmågan att identifiera förekomsten av inflammation och dess orsaker. PSA-analys är nödvändig för att utesluta prostataadenom och prostatacancer.

Metoder för behandling

Behandling av prostatit är effektiv i ett integrerat tillvägagångssätt med införandet av följande metoder:

 • drogterapi;
 • massage;
 • sjukgymnastik;
 • terapeutisk gymnastik;
 • folkmetoder och recept.

Den tidigare behandlingen startas och ju mer ansvarig patienten är för honom, desto bättre blir hans resultat.

Det optimala är dock att förhindra utvecklingen av sjukdomen, då behöver du inte behandla den. Profylax av prostatit består i eliminering av sjukdomsprovokativa faktorer. Det är också nödvändigt att leda en hälsosam livsstil, vara aktiva sexuellt.

Vad orsakar prostatit hos män?

Prostatit anses vara den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Enligt olika rapporter lider varje tredje kille över 25 år av sjukdomen. Ofta läkare frågar, vad är orsakerna till prostatit hos män?

Läkare säger att det kan finnas ett stort antal skäl. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att det finns flera typer av prostatit, och var och en har sin egen etiologi.

De viktigaste predisponeringsfaktorerna är infektionssjukdomar, dåliga vanor, brist på regelbundet sexuellt liv, stagnation av blod i det lilla bäckenet, minskad immunitet och kroniska sjukdomar i det genitourinära systemet.

Definition och typer av prostatit

Termen "prostatit" bör förstås som en sjukdom som åtföljs av en inflammatorisk process i prostatakörteln. I vissa fall förekommer prostata, purulenta abscesser och till och med phlegmon i den.

För att förstå vad som är orsakerna till prostatit hos män 40 år och hos unga pojkar, måste du själv förstå att sjukdomen är klassificerad av etiologi.

Så, av orsaker till förekomst av prostatit är infektiös, svamp, bakteriell, stillastående, hormonal-dystrofisk, allergisk, vegetativ och asymptomatisk. De vanligaste är bakteriell och kongestiv typ. Allergisk och vegetovaskulär prostatit är extremt sällsynta.

En annan sjukdom klassificeras av arten av sjukdomen. Så det finns en kronisk och akut form av inflammatorisk process i prostata. Dessutom finns en klassificering av perioder av inflammation i prostata. Så isoleras perioderna med aktiv inflammation, latent inflammatorisk process och remission.

Mer nyligen har American National Institute of Health utvecklat ännu en klassificering. Enligt det finns sådana kategorier:

 • I - akut prostatit. Den smittsamma processen har en uttalad klinisk bild.
 • II - kronisk form av bakteriell prostatit. Symtomatologin är annorlunda. Det kan finnas perioder med aktiv inflammation och remission.
 • III - kronisk form av prostatit. Det finns två underkategorier. III a - kronisk inflammation i prostata, som åtföljs av svår bäckensmärta med tecken på inflammation. III b - kronisk prostatit, där det finns bäckensmärta, men det finns ingen tecken på inflammatoriska förändringar.
 • IV - asymptomatisk form av prostatit. Denna sjukdom orsakar inte patienten något obehag, men i prostatakörteln kan man fortfarande hitta inflammatorisk process.

Fortfarande en prostatit dela upp på lokalisering av mitten av en inflammation. Så skiljer sig follikulära, katarrala och parenkymala former.

De främsta orsakerna till inflammation i prostata

Vad är prostatit? Läkare säger att det finns många predisponeringsfaktorer. Till exempel utvecklas bakteriell infektions- eller svampprostatit på grund av penetrering av bakterier, infektioner eller svampar i körtelorganet.

Vidare kan infektionsmedel komma in i glandulärorganet på flera sätt. Så, urinröret (genom urinröret), den hematogena (på blodflödet) och det lymfogena (längs lymfsystemet) spridningsvägarna sprider sig.

Också orsakerna till sjukdomen kan vara:

 1. Dåliga vanor. Hälsans hälsa påverkas negativt av beroende av alkoholhaltiga drycker, rökning och, ännu mer, beroende. Unga killar som leder en ohälsosam livsstil är mer benägna att prostatit och adenom än idrottare.
 2. Försvagad immunitet. Om det mänskliga immunförsvaret fungerar otillräckligt kan all infektiös eller virussjukdom orsaka inflammation i prostata,
 3. Överträdelse av blodflöde i en liten bassäng. Om blodet cirkulerar dåligt i bäckenorganen börjar prostata att svälla och bli inflammerad.
 4. Sedentary livsstil. Hypodinami leder till stillastående processer i det lilla bäckenet, som blir grunden till kongestiv prostatit.
 5. Obalanserad kost och fetma.
 6. Hormonala störningar. Illamående kan vara en följd av brist på testosteron, ett överskott av prolaktin, ett syndrom av Itenko-Cushing.
 7. Kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive cystit, uretrit, pyelonefrit.
 8. Hypotermi.
 9. Skador på perineum.
 10. Anomalier i strukturen av prostata acini.
 11. Oregelbundet sexliv. Ofullständig tömning av vasutstötningarna och avsaknad av utflöde av prostatsjuice kan leda till stillastående prostatit.

Förberedande faktorer kan också innehålla skadliga arbetsförhållanden, stress, nervös utmattning och dåliga miljöförhållanden.

Symtom och diagnos av sjukdom

Prostatit är en mycket smittsam sjukdom. Under lång tid kan sjukdomen vara asymptomatisk, särskilt när sjukdomen är stillastående. Ändå blir symtomen över tiden mer uttalade.

Det mest karakteristiska tecknet på sjukdomen är smärta i perineum. Smärtsamma känslor irradieras i nedre delen av ryggen och skrotan. Det kan vara obehag i penis och pubic-området.

 • En man upplever smärta när han urinerar.
 • Minskad styrka och libido. I avancerade fall utvecklas impotens.
 • Det finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Patienten har för tidig utlösning, orgasmens svårighetsgrad minskar.
 • Behandlingen av urinering åtföljs av bränning, smärta och sticklingar. Med bakteriell eller infektiös prostatit uppträder slem eller purulent urladdning. Om orsaken till den inflammatoriska processen är svampar, separeras sedan utspädd exsudat ur urinröret.
 • Periodiskt har patienten förstoppning. Vid tidpunkten för avföring kan dessutom prostatsjuice separera.
 • Med akut bakteriell / infektiös prostatit uppträder symtom på förgiftning och kroppstemperaturen stiger.

Om du har ovanstående symtom behöver du kontakta en urolog. Läkaren bör studera anamnesen, genomföra en digital rektalundersökning av prostata och tilldela lämpliga diagnostiska åtgärder.

Diagnos innefattar leverans av ett blodprov för PSA, leverans av urinanalys, passage av ultraljud av prostata, leverans av LHC-sådd av prostatahemligheten. Om nödvändigt administreras PCR.

Baserat på resultaten av undersökningarna görs en diagnos och en behandlingsregimen väljs.

Behandling och komplikationer av prostatit

Hantera inflammation i prostata är möjlig. Vanligtvis ordineras patienter med konservativ behandling. Det handlar om användning av vissa mediciner, fysioterapiprocedurer, korrigering av kost och livsstil i allmänhet. Vid val av ett behandlingsschema beaktas åldersfaktorn och patientens individuella egenskaper.

Om patienten har beräknad prostatit (i glandularorganet bildas stenar) eller sjukdomen åtföljs av svåra följder, kan kirurgiskt ingripande rekommenderas.

Låt oss räkna ut det i ordning. Konservativ behandling innefattar:

 1. Användningen av antibiotika. Läkemedel förskrivs för infektiös / bakteriell etiologi av sjukdomen.
 2. Användning av bioregulatoriska peptider, NSAID, fytopreparationer, alfa-1-adrenerge blockerare, antispasmodika, muskelavslappnande medel. Dessa läkemedel för prostatit nivåer de inflammatoriska processerna, eliminera smärta och spasmer, bidra till att förbättra flödet av urin.
 3. Övergivande av missbruk. Med prostatit, alkohol, cigaretter och droger är det förbjudet.
 4. Sjukgymnastikbehandling. Recensioner av män bekräftar att för att klara sjukdomen, hjälper du massor av RV, UHT, hirudoterapi, thailändsk massage, akupunktur, elektrofores, magnetoterapi.
 5. För att öka styrkan, föreskrivs sexuella stimulanser. Det kan användas PDE-5-hämmare, homeopatika och kosttillskott. Innan du tar droger för styrkan, bör en man konsultera en läkare, som i instruktionerna för varje sexuell stimulans finns kontraindikationer och biverkningar.
 6. En diet. Vid varje ålder måste du äta balanserat, särskilt med inflammation i bukspottkörteln. En man rekommenderas att äta mer frukt, grönsaker, bär, kött, fisk, skaldjur. Också användbara är kryddor, honung, nötter, färskpressad juice.
 7. Användning av brickor och avkok. När inflammation i prostata är effektivt avkok från barken av ek, ett bad med salvie, ett bad med havssalt, ett avkok av bergaska, aloejuice. Mikrolysstrålar kan också användas.

Om konservativ behandling är ineffektiv eller prostatit åtföljs av komplikationer (phlegmon, utseende av stenar, en purulent abscess) rekommenderas patienten kirurgi. Prescribed prostatectomy, partiell resektion av prostata eller laserterapi.

Patienterna är intresserade, och vad händer om du inte behandlar prostatit? I det här fallet kan allvarliga konsekvenser utvecklas. Komplikationer av sjukdomen är adenom och cancer i prostata, impotens, infertilitet, cystit, uretrit, vesikulit, abscess, prostata fibros, akut urinretention, njursvikt.

Prostatit hos män - orsaker och provokationsfaktorer

Inflammation av prostatavävnaden är ganska vanlig, orsakerna till prostatit hos män är infektioner och stagnation. Enligt statistiken, efter 30 sommar av denna sjukdom, påverkar redan 30% av männen, och med ålder ökas antalet och sjukdomen är yngre. Som du vet är den bästa behandlingen förebyggande, och om vi vet orsakerna till denna eller den här patologin, blir det lättare att skydda dig från det.

Var kommer prostatit från?

Den kliniska bilden av sjukdomen kan innefatta en annan uppsättning symptom. De vanligaste och viktigaste är överträdelsen av urinering och sexuella störningar. I varje enskilt fall beror uppsättningen av symtom och graden av deras manifestation på människans individuella egenskaper, särskilt på hans livsstil, allmän hälsa och immunsystemets funktion.

I enlighet med orsakerna är det vanligt att skilja mellan två former av sjukdomen:

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit

I sjukdomens infektiösa form är orsakerna till utseende av prostatit patogena mikroorganismer. I detta fall utvecklas sjukdomen när en fokaliseringsfas bildas i prostata. Det kan förekomma både i akuta och kroniska former, men infektiös prostatit är ofta akut. I det här fallet försvårar mannen den allmänna hälsan, det finns smärta i nedre delen av ryggen, i ljummen försvinner processens urinering, kroppstemperaturen stiger.

Akut prostatit

De omedelbara orsakerna till prostatit hos män är infektionsfokus, som helt kan lokaliseras i olika organ. I prostata faller patogenerna antingen uppåt från endotarmen eller urinröret eller nedåt genom blodet och lymfan.

De vanligaste patogenerna av akut prostatit

 • E. coli,
 • Staphylococcus aureus,
 • streptococcus,
 • Gonokocker.

Vad orsakar prostatit, var är infektionsfokusen som leder till akut inflammation i prostata? Först och främst kan urininfektioner, venerala sjukdomar, infektioner i övre luftvägarna, tarminfektioner orsaka prostatit. Även banala karies kan provocera utvecklingen av prostatit, för i kariesa tänder finns det en infektion.

Den stigande vägen för patogena mikroorganismer är deras inträde i prostata vävnaden från rektum och urinrör. När händer detta? Oftast är detta fenomen på grund av urologiska infektioner: cystit, uretrit, pyelonefrit. Möjlig orsak till prostatit är sexuellt överförbara sjukdomar, och oftast gonorré. Om en man blir sjuk med denna sjukdom, bildar han en infektion som ligger i närheten av prostatakörteln. Detta innebär att den patogena mikrofloran lätt kan sprida sig till prostatavävnaden. Intag av gonokocker eller trichomonader i prostatakörteln kan uppstå med oskyddad samlag om partnern är sjuk.

Den nedåtriktade infektionsvägen innebär dess penetration genom blod eller lymf från organ som ligger ovanför prostata. I detta fall finns orsakerna till prostatit i negativ inverkan på kroppen av infektioner i halsen, övre luftvägarna eller munhålan. Bland de sjukdomar som orsakar prostatit kan det finnas bronkit, influensa, angina, tuberkulos. Inflammation av prostata orsakad av dessa problem är vanligtvis en komplikation, och de första symptomen uppträder ett par veckor efter huvudinfektionen.

Stark immunitet hjälper till att skydda mot prostatit!

En viktig roll i huruvida inflammation uppträder eller inte är immunitetstillståndet. Inte alla män som har infektionsfett får prostatit. Om kroppen är i ett aktivt tillstånd, hanterar immuniteten med infektionen, och den patologiska processen stannar. Förstöring av skyddskrafts tillstånd leder till utveckling av komplikationer. De manifesteras i olika sjukdomar, det beror helt på de enskilda egenskaperna och "svaga" ställen i kroppen. Prostatakörteln är en av de mest känsliga organen i den manliga kroppen, så all stress kan påverkas av negativa effekter.

Kronisk prostatit

Med en akut form av sjukdomen är alla symptom tillräckligt starka, det är omöjligt att ignorera dem. Därför vänder män med akut prostatit i regel till läkaren. Den kroniska formen av sjukdomen har en trög karaktär, symtomen är lite uttalade, hälsotillståndet är vanligtvis tillfredsställande och temperaturen är normal. Det är på grund av den kroniska prostatitens lågt symptomatiska natur att det har blivit så utbredd. Män tenderar inte att aktivt behandla ett problem som inte har ljusa, karakteristiska symptom, så de brukar inte skynda sig till läkaren för milda manifestationer av prostatit.

Vad orsakar prostatit i kronisk form? Orsakerna kan vara desamma som vid akut prostatit, men på grund av arbetet med immunitet eller svaghet hos patogen mikroflora blir sjukdomen inte akut men utvecklas trögt. Dock är orsaken till kronisk prostatit oftast den akuta formen av denna sjukdom, som inte har fått en tillräckligt effektiv behandling.

Orsakerna till övergången av akut prostatit till kronisk

 • Otillbörlig initiering av behandling,
 • Felaktig start av behandlingen,
 • Brist på behandling,
 • Signifikant minskning av immunitet.

Med kronisk prostatit uttrycks inte den inflammatoriska processen i prostatakörtelvävnaderna, därför kan symtomen inte kännas förrän en exacerbation uppträder.

Inflammation av prostata

Egenheten hos kronisk prostatit är också att den primära inflammationen i prostata orsakar försämring av organets innervering, vilket påverkar dess funktion negativt och kan orsaka autoimmuna processer. I sådana förfaranden producerar immunsystemet antikroppar riktade mot prostatakörtelns vävnader. Även efter att infektionen elimineras kommer denna prostatit att utvecklas.

Orsaker till icke-infektiös prostatit

Icke-infektiös, det vill säga stagnerande, förekommer prostatit på grund av stillastående fenomen i bäckenområdet. Oftast är det kroniskt, utvecklas gradvis, med tiden, förstärker symtomen. Det är denna form av inflammation i prostata som uppstår oftast.

Vad orsakar prostatit hos män i de flesta fall? Den främsta orsaken är en överträdelse av blodcirkulationen, dess stagnation. Som ett resultat får kroppen inte kvarvarande näring, syre, det finns ingen fullständig utflöde av hemlighet, det vill säga gynnsamma förutsättningar för utveckling av inflammation. Detta tillstånd är vanligtvis förekommande hos män som inte leder en väldigt aktiv livsstil, det förekommer oftare mot bakgrund av trauma.

Orsaker till kronisk prostatit

 • Otillräcklig fysisk aktivitet,
 • Arbeta i samband med ett långt sittande vid bordet, kör en bil,
 • Oregelbundet sexliv,
 • förstoppning,
 • Övervikt,
 • Obalanserad näring,
 • Ofta hämmad uppmaning att urinera,
 • Rökning och alkoholmissbruk,
 • Skador i ländryggsregionen,
 • Funktioner av strukturen hos det urogenitala systemet.
Otillräcklig fysisk aktivitet kan orsaka stillastående prostatit!

Alla dessa orsaker har en negativ inverkan på blodcirkulationen, både lokal och allmän. Till exempel försvagar rökning och regelbunden användning av alkohol kraftigt tonerna i kärlen, vilket förvärrar blodflödet i hela kroppen. Det lider av detta och prostatakörteln. Stasis i bäckenorganen påverkas av män med stillasittande arbete, liksom de som spenderar mycket tid på att köra bil eller är vana vid passiv vila på soffan. Långt att sitta är i allmänhet inte alls användbart för människors hälsa. Hur som helst, blodkärlen som levererar bäckenet är fångade och sämre levererar blodet till prostata.

Obalanserad näring leder till försämring av kroppens allmänna tillstånd, övervikt, dålig tarmprestanda. Allt detta påverkar också blodcirkulationens tillstånd, särskilt i organen i genitourinary systemet.

Sexuellt liv är mycket viktigt för människors hälsa, det måste vara regelbundet. De genomsnittliga siffrorna kan betraktas som sex tre gånger i veckan, men varje har sina egna egenskaper, som är beroende av mannen, hans önskemål och behov. Otillräcklig sexuell aktivitet leder till stillastående fenomen, eftersom oundvikligt ackumulerande stress inte släpps ut. Det finns stagnation inte bara av blod utan också av prostats hemlighet, där skadliga ämnen ackumuleras.

En stillesittande livsstil är en av de vanligaste orsakerna till att män utvecklar prostatit. Idag reser vi mycket i transporter, klättrar på de övre våningarna i hissen, mycket har gjorts för att underlätta vårt liv. Men människokroppen, speciellt mannen, skapas dock för hög fysisk aktivitet. För att få det ska män vara engagerade i någon form av sport. Du kan alltid välja vad du vill, vilket ger nöje. Goda resultat ges av daglig gymnastik, som består av enkla övningar, promenader.

Stagnerande fenomen i prostata kan orsakas av anatomiska egenskaper hos kärl eller andra strukturer i bäckenregionen. Dessa egenskaper kan bero på medfödda anomalier eller defekter, såväl som förvärvade på grund av skador eller andra sjukdomar. Brott mot vävnadsstrukturen, kärlets tillstånd, bildandet av cystor eller tumörer leder ofta till signifikanta förändringar i funktionen av både själva organet och artärerna och venerna som ger blodförsörjningen.

När att oroa sig

Om en man kände att han hade problem med urinering, började han gå på toaletten oftare, han var orolig för smärta i midjan, ljummen, då borde det visas hos urologen. Även om manifestationerna är obetydliga, bör de inte ignoreras. Utseendet på sådana symptom tyder på att kroppen har genomgått negativa förändringar.

Om du har problem med urinering, smärta i ljummen och bakre delen, bör du kontakta en urolog!

Diagnos och behandling

Orsakerna till och behandlingen av prostatit är nära besläktade, därför är det för att framgångsrikt övervinna sjukdomen nödvändigt att genomföra en fullständig diagnos.

Diagnostiska förfaranden

 • anamnes,
 • Rektal digital undersökning,
 • ultraljud
 • Bakteriologisk analys av sekretionen av prostatakörteln,
 • Analys av blod och urin,
 • Analys för bestämning av PSA-nivå.

Dessa procedurer ger en uppfattning om tillståndet i prostatakörteln, ger möjlighet att identifiera inflammation och dess orsaker. Nivån på PSA är nödvändig för att utesluta adenom och prostatacancer. Upprepad sådan analys behövs för att övervaka framgången av behandlingen.

Behandla prostatit behöver komplex, inklusive sådana metoder:

 • drogterapi,
 • massage,
 • sjukgymnastik,
 • terapeutisk gymnastik.

Beroende på orsakerna till sjukdomen föreskrivs läkemedel som eliminerar smittsam komponent, förbättrar blodcirkulationen, urinflöde och utsöndring av körteln, lindrar spasmer. Den tidigare behandlingen är igång och ju mer ansvarig en man är för honom, desto bättre blir hans resultat.

Det optimala är dock inte att erkänna sjukdomen, då behöver du inte behandla den. Förebyggande för män är att undvika orsaker och provocerande faktorer, att leda en hälsosam livsstil, att vara sexuellt aktiv.