Huvud
Symptom

Komplikationer av prostata massage: hemlighet, smärta, brännande och andra konsekvenser är inte tilldelade

Den amerikanska föreningen av urologer 1968 utesluter massage från protokollet för behandling av prostata sjukdomar.

Läkare hittade ingen fördel av detta förfarande. Efter dem och europeiska experter vägrade att massera prostata.

Men i andra länder föreskriver urologer detta förfarande för patienter och anser det vara effektivt.

Kan det finnas komplikationer eller skador som ett resultat av förfarandet?

Läkare förnekar inte att på grund av massage kan endotmen och prostata skadas. Symtom på prostatit efter detta kan förvärras.

Massageprocedurer utförs vanligtvis genom rektum hos patienten med hjälp av en doktors finger. I vissa fall kan körteln masseras och externt, och trycker på området mellan skrot och anus.

Det finns en slags hårdvara massage, där en pneumatisk enhet sätts in i ändtarmen. När det verkar, samlar bäckensmusklerna sig. För att ta en hemlighet för analys används ibland en metallrör (spark), som försiktigt sätts in i urinröret.

Under prostata massage kan skador primärt komma från endotarmen.

Trots användningen av latexhandskar kan massören klia på slemhinnan med en fingernagel, varefter patienten kan utveckla hemorrojder. Sprickor kan förekomma i anuset.

Intensivt tryck på prostata kan orsaka att infektionen passerar in i omgivande organ och vävnader (rektum, njure, urinblåsa, urinrör).

Utövare noterar att prostatakörteln minskar i storlek, efter att massageprocessen har minskat, minskar inflammationen. Men de inflammatoriska processerna i de närliggande organen intensifieras ofta.

Således beskrivs i den medicinska litteraturen (Japan, 1990) ett fall av uppkomsten av genital gangren hos en patient. Sjukdomen manifesterade sig efter massage manipuleringar. Under 2003, vid en tysk klinik, drabbades en patient av stroke efter sådana förfaranden.

Vad ska man göra för att undvika?

En noggrann och fullständig läkarundersökning som genomförs i kliniken kommer att bidra till att noggrant diagnostisera och bestämma samtidiga sjukdomar. De ställer in begränsningar för utnämningen av förfaranden.

Kontra

Det finns många kontraindikationer för att utföra massage i prostatakörteln.

Massage manipuleringar kan inte utföras med följande sjukdomar:

 • akut (bakteriell) prostatit;
 • uretrit (inflammation i urinröret);
 • inflammation i blåsan (blåsan);
 • akut pyelonefrit;
 • kalciner ("stenar", täta organiska formationer) i prostata;
 • prostata adenom;
 • neoplasma och prostatacancer;
 • cystor i prostata;
 • inflammationer i testiklarna och deras bilagor (orcoepididymit);
 • retention av urinering
 • förekomst av kvarvarande urin i urinblåsan;
 • tuberkulos av prostata
 • hög kroppstemperatur (över 37,2 ° C);
 • sprickor i anus;
 • hemorrojder;
 • inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen;
 • smärta under proceduren.

Det finns många kontraindikationer för att genomföra massageprocedurer, därför borde patienten inte diagnostisera sig och ta hand om behandling med folkmedicin och självmassage. Konsekvenserna av en sådan inställning till hälsan kan vara mycket allvarliga.

När prostata-massage inte utsöndras - vad betyder det?

Syftet med en enstaka massage i prostatan är att få en sekretion (juice) av körteln. Hemligheten behövs för laboratorieforskning. Analyser av hemligheten gör att du kan göra en korrekt diagnos. Sammansättningen och utseendet av utsöndringen är olika för akut, icke-bakteriell och kronisk prostatit.

Med massage är juicen av prostatakörteln inte alltid tilldelad. Varför visas inte utsöndring i en prostata massage?

Anledningen till att ingen hemlighet saknas i urvalet kan vara mycket annorlunda:

 1. Prostatakörteln är svag och svag. Hemligheten kan komma in i blåsan, inte i urinröret. I detta fall samlar laboratoriearbetaren urin, från vilken, efter centrifugen separeras sekretorisk slem.
 2. Hemligheten kanske inte sticker ut om patienten har haft samlag innan dagen för analysen. Läkaren ska varna patienten att den sista sexuella handlingen ska vara 4-7 dagar innan man tar ett urval av hemlighet.
 3. Juice kan vara frånvarande när en man besöker ett varmt bad, gör tungt fysiskt arbete och dricker alkoholhaltiga drycker på kvällen.
 4. Vid akuta och kroniska former av prostatit kan utflödet av juice förhindras av pus som ackumuleras i kanalerna.

Konsekvenser och första hjälpen

Inte alla män lider av medicinska manipuleringar utan konsekvenser.

Obehagliga följder av prostatsmassage kan vara:

 • smärta under proceduren
 • smärta efter prostata massage
 • utseendet av blod i urinen;
 • utseendet av blod i ändtarmen
 • utseendet av blod i avföring
 • bränna i anusen.

Med prostatit växer prostatakörteln ofta, blir smärtsam, de omgivande organen trycker på den.

Om det finns bevis kan läkaren ordna massageprocedurer. Men eftersom körteln inte har återgått till sin tidigare storlek kan patienten känna smärta med en prostata-massage.

Smärtsamma känslor uppstår med mekaniska skador som oavsiktligt orsakas under procedurer eller intensiv exponering för organ. Smärta kan uppstå om patienten är klämd, spänd, blyg och oförmögen att slappna av. I detta fall rådgivar urologen medvetet att slappna av skinkorna, pressens och ryggens muskler.

Efter massagen är prostataanslutningarna öppna och mannen kan drabbas av skärande smärta vid urinering. Samtidigt finns det en brännande känsla i penis. Efter ett tag övergår obehagliga känslor, men efter nästa session upprepas allt. För snabb stängning av kanalerna kan läkaren ordinera läkemedel (uroantiseptika) eller växtdoser. Efter massagen måste du avstå från att urinera i 20-25 minuter så att kanalerna kan stängas.

Efter prostata-massage orsakas brinnandet i anus ibland av kroppens allergiska reaktion till kräm. I detta fall kan läkaren byta smörjmedel.

Om man i urin hos en man fanns spår av pus och blod efter en terapeutisk massage i prostata, så kommer läkaren omedelbart att avbryta massageförloppet. Pus och spotting indikerar en aktiv inflammatorisk process, där massage är kontraindicerad. Med sådan urladdning kan urologen anta närvaron av en tumör.

Blod från ändtarmen kan frisättas efter en massage om patienten har hemorrojder. Noder bryts lätt när man går in i ett finger. Efter prostata-massage kan blod i avföring och rektum uppstå om patienten har andra tarmsjukdomar.

Vem ska göra det?

Läkare behandlar negativt prostata massage hemma. En man kan inte göra en sådan massage själv, och som regel finns det ingen kvalificerade läkare som känner till alla subtiliteter av strukturen hos den manliga kroppen i familjen.

För att undvika obehagliga och farliga konsekvenser efter hemmet, bör massage ges till specialister.

Prostatamassage ska göras av en urolog, prokolog och androlog eller en kvalificerad sjuksköterska som har utbildats.

Massage i prostatakörteln är inte ett obligatoriskt förfarande, men det kan rekommenderas till patienten av den behandlande läkaren. I ett antal fall överstiger effekten av massagemanipulationer betydligt större risker och ger en återhämtning.

Varför visas inte utsöndring i en prostata massage? Orsaker och möjliga komplikationer

En analys av prostats utsöndring är en utvärdering av tillståndet hos vätskan som produceras av prostatakörteln. Under det här förfarandet undersöker specialisterna under mikroskopet en utvecklad hemlighet.

Genomförandet av analysen gör det möjligt för oss att identifiera de främsta orsakerna till dysfunktion hos detta organ.

Om prostatit redan har identifierats kan prostata massage korrigera situationen. Liksom andra terapeutiska förfaranden har den vissa indikationer, liksom kontraindikationer.

Indikationer för förfarandet

I regel är prostata massage ordinerad i sådana fall:

 • med abakteriell prostatit (kronisk);
 • med prostatit bakteriell (kronisk);
 • om patienten lider av bäckensmärta (kronisk typ)
 • när det finns olika stillastående fenomen i prostatakörteln;
 • om en man diagnostiseras med impotens (på grund av kränkningar i prostataarbetet).

Antalet indikationer för prostatamassage i syfte att samla sekretion innefattar prostata adenom, liksom asymptomatisk prostatit.

Funktioner av staketet

För att förfarandet ska kunna slutföras krävs en särskild förberedelse. Först och främst är det nödvändigt att utesluta sexuell kontakt. I regel tas analysen på morgonen, varför det är nödvändigt att utesluta mat på kvällen. Dessutom, på kvällen på kvällen eller på morgonen måste du göra en enema.

Stimulering av prostata med ett finger

Läkaren ber om att ta en knä-armbåge position. Därefter sätter doktorn på sig sterila handskar i ett finger i ändtarmen (i djupet 3-4 cm). I 2-5 minuter masseras körteln. I processen appliceras litet fingertryck på prostata.

Därefter pressar doktorn på mellanspåret. Denna procedur tillåter dig att pressa ut saften som finns inne i prostata. Tilldelningen sker genom urinröret. Materialet placeras på ett förberedt glas. Därefter skickas hemligheten till laboratoriet.

Varför finns det ingen hemlighet för prostata massage?

Vi kan skilja på följande fysiologiska orsaker, enligt vilka under fingerpåverkan på prostata är inte hemligheten allokerad:

 • På kvällen på mannen besökte en varm bastu, badkar;
 • mannen upplever stark alkoholförgiftning;
 • kroppen genomgår betydande fysisk stress
 • på tröskeln till samlag. Prostatan kan helt tömma efter ejakulation på grund av sexuell kontakt.

Vad gäller de patologiska orsakerna till avsaknad av utsöndring innefattar denna grupp:

 • Förloppet av de mest allvarliga formerna av prostatit;
 • dålig arbetsförmåga hos prostata
 • koncentrationen av pus vid utloppet, på grund av vilket urladdningen inte kan sippra.

Mycket juice efter en prostata massage: en avvikelse eller en norm

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Tilldelningen av en betydande mängd juice efter en prostatastation kan indikera vissa störningar. I vissa fall indikerar detta symptom förändringar i livsstilen.

En stor mängd utsöndrad sekretion indikerar i vissa fall följande punkter:

 • hemligheten i järnet stagnerade: i detta fall är kongestiv prostatit möjlig. I detta fall kan en betydande mängd ostmassa stycken frisättas;
 • minskad ton i körteln: Hemligheten frigörs under någon mekanisk eller fysisk effekt på orgeln. Till exempel, i fallet med passage genom rektum av pall eller efter töjning. Detta fenomen kallas "prostata". Sekretionsanalysen visar närvaron eller frånvaron av inflammation i körteln. Från friska skiljer sig den utsöndrade juice i konsistens, färg;
 • patienten leder ett instabilt sexliv: en stor mängd juice tilldelas de män som inte har haft en fullvärdig handling under lång tid. Som ett resultat ackumulerade innehållet i prostata. Med en mekanisk handling frigörs hemligheten helt.

Eventuella komplikationer

I vissa fall kan prostata massage vara den främsta orsaken till olika komplikationer.

Bland de vanligaste negativa konsekvenserna är:

 • tillfälliga problem med styrka: Som en följd av den mekaniska effekten på orgeln är i vissa fall den manliga kraften markant reducerad;
 • obehag, liksom smärtsamma förnimmelser: Under en kort stund efter proceduren kan patienten uppleva litet obehag;
 • exacerbation av inflammatoriska kroniska processer: För att undvika utveckling av inflammation är det nödvändigt att klara test för att bekräfta avsaknaden av en viss infektion;
 • problem med urinering: massor orsakar ibland svullnad i kanalen. I avsaknad av infektionssjukdomar försvinner en sådan komplikation utan hjälp.

Vad ska jag göra?

Innan läkaren utser ett förfarande, undersöker patienten patienten, bekantar sjukdomshistorien och leder patienten till nödvändiga test.

Genom att få en mer komplett bild kan en specialist utvärdera alla möjliga risker, välja effektens intensitet på körtelvävnaden och ta hänsyn till indikationerna, befintliga kontraindikationer till proceduren.

Relaterade videoklipp

För att bekämpa prostatit ofta föreskrivna läkemedelsterapi. Specialister rekommenderar emellertid inte att vägra fysioterapi. Massage i prostata är ett av de mest effektiva sätten att läka terapi. Efter kursen på kursen noterar män ofta positiv dynamik.

Denna metod har en positiv effekt på prostata, liksom på andra manliga organ. Analys av den utsöndrade hemligheten låter dig bestämma det faktiska orsakssystemet för sjukdomen. Tack vare modern utrustning ges slutsatsen till patienten kort tid efter undersökningen.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Efter en massage i prostata

Vad ska man göra efter en prostata massage?

Hur man förbereder sig på en prostata-massage är förståelig. Det orsakar inte svårigheter att komma till proceduren med en relativt komplett urinblåsa och en beredskap att lida en minut. Men vad ska man göra efter en prostata massage?

Det finns flera knep här. I boken gav jag denna fråga inte så mycket utrymme, tyvärr. Jag blir bättre.

Omedelbart efter proceduren

Den första - ett standardkrav - att hjälpa så snart som möjligt för att "tvätta bort" hemligheten av prostata och eventuella mikrobiella nedbrytningsprodukter "varig kork" och så vidare.

Vanligtvis är det helt rättvist. Undantag kan dock vara i någon regel! Om det finns smärta i prostata och urinrör efter urinering kan det vara nödvändigt att skjuta upp på toaletten i 5-10 minuter.

Vad ska vara normalt

Vad händer efter en prostata massage är normalt med detta beteende hos en man? Det finns vissa "Namyatov" kropp får en lätt brännande känsla vid urinering genom urinröret är allmänt vedertagna i denna tid av svårigheter och en ström av urin - på grund av prostata ödem något "överfördes av" urinröret.

Snart obehag passera, i stället för den tidigare värkande känsla av lätthet och "tomhet". Detta är rätt flöde.

En bra läkare före varje nästa session var säker bör lyssna på patientens historia om denna period, som går strax efter prostata massage! Om allt är så - utmärkt, fortsätt.

Om du har obehag, långvarig sveda, särskilt om smärtan är på uppgång - det kommer definitivt fråga mer, justera förfaranden och tekniker för idag får lägga droger! Och det här är korrekt.

Prostata gör ont efter en massage

Under massagen prostata hos män med kronisk prostatit - kan hända alla typer av "överraskningar", inklusive - tömning av gamla "Home" inflammation fortfarande lever mikrober. Om du vidtar åtgärder - kommer det att bli bra. Om du saknar uppkomsten av försämring - förvärring kan bryta alla planer för läkare och patient!

Och en sak till. Tänk om, till skillnad från den löpande perioden efter prostata massage - patienten plötsligt känner en stark sveda vid urinering, urethral irritation, och sedan "brand i penis"? Då minskade dessa fenomen, men framträder vid nästa massageprocedur? Är det nödvändigt att vägra behandling eller bättre att byta taktik?

Vanligtvis är den andra mer korrekt.

Förändring av taktik för massage

I detta fall kan borttagningen av urineringsprocessen efter prostata-massage i 15-20-30 minuter hjälpa till. Under denna tid - prostatakörningens kanaler, som kan irriteras av urin - kommer inte att stängas, och en "eld" kommer inte att uppstå.

Läkaren kan också ordinera ett läkemedel som hjälper till att stänga dessa kanaler i rätt tid. Jo, på vanligt sätt uroantiseptiki eller naturläkemedel för att underlätta processen för urinering.

Det viktigaste är ett framgångsrikt resultat! Det är verkligen möjligt! Men för maximal tillförlitlighet är det bättre att uppträda ordentligt efter prostata massage, en prostata.

Sex på dagen för prostata-massageproceduren

Oftast - jag är positiv! Och prostata bekräftar detta i praktiken och förbättrar tillståndet..

Doktorns finger kan arbeta med orgel från 2-3 sidor, men kan inte nå prostatanivå, åtminstone under de första dagarna av behandlingen. Men det är här under samlag, ejakulation, den kraftigaste muskelkontraktionen, "skaka" innehållet i prostata.

Därför, när det kombineras på en dag och massage och sexbehandling är mest aktiv. Se artikeln bredvid "Behandling för sex" av kronisk prostatit!

Det är bara nödvändigt att ta hänsyn till en mycket viktig punkt! När du tömmer purulent foci av prostata kommer ut. eller kan gå mer exakt - mikrober, svampar, sönderfallsprodukter. De som orsakar brännande och smärta i en man! Om du inte skyddar dig med kondom - kan de komma in i din favoritkvinna och orsaka hennes problem!

Det är därför jag insisterar i början Förloppsbehandling, speciellt exacerbation - har endast sex i kondom och var noga med att kontrollera med läkaren - när du kan stoppa skyddet. Då kommer de brinnande produkterna att komma ut ur mannen och kvinnan kommer inte att falla! Det är vad vi behöver.

Prostatisk massage

Prostata (prostata) - Det är ett organ i kroppen hos en man som ansvarar för bildandet och utsöndringen av spermier. Prostata har ett stort antal kanaler, varför massagen har en underbar terapeutisk effekt.
Den normala prostatakörteln har dimensioner på 2,5-4,5 cm i tvärriktningen och 2,5-3,5 cm i längdriktningen. Konsistensen är elastisk hela sin längd med tydliga, tydliga gränser. I mitten av prostata definieras spåret, löper i längdriktningen och avgränsar dess laterala lobes.
Massage prostata är det mer lämpligt att producera i knä-armbåge position.

Prostatisk massage - medicinska förfaranden som tillämpas för att diagnostisera och ibland behandla kronisk prostatita.Vpervye prostata massage har beskrivits av Posner i 1893, och sedan 1936 har i stor utsträckning införts i urologisk praktiken O'Conory.Odnako i 1968 efter en beskrivning Meares och Stamey landmärke test för diagnos prostatit har synpunkter på orsakerna till denna sjukdom förändrats och massage som ett botemedelsprojekt har tagits bort från listan över aktiviteter i många riktlinjer för behandling av prostatit i utvecklade länder.

Men sedan mitten av 90-talet av 20-talet, många läkare inblandade i diagnos och behandling av prostatit, började fira ineffektivitet i vissa fall föreslås antibiotikabehandling och användning av alfablockerare, som ledde dem som ska användas i utövandet av denna metod glöms bort.

Effekter av massage på prostatakörteln är strängsprutning finger inflammatoriska sekret som ackumuleras i det, i kanalen och, i slutändan, in i urinröret. Å andra sidan, när massage prostata förbättrar dess blodtillförsel (och stagnation i bäckenet - är en av de viktiga faktorerna vid utveckling av prostatit, som nämnts ovan), vilket förstärker effekten av antibakteriell terapi. Effektiviteten av prostata massage med prostatit beror på den unika egenskapen hos dess struktur och läge, dess speciella struktur. Det bör noteras att prostatakörteln är det enda organet vars massage effektivt hjälper till att bota akut inflammation. Massage i någon annan vävnad eller kropp i kroppen kan endast leda till spridning av inflammation och sjukdomsframsteg.

Förespråkare av användningen av massage för medicinska ändamål anser att den huvudsakliga effekten av dess applicering är dränering (avtappning) av prostata-kanalerna - d.v.s. frigör dem från purulenta och döda celler. En annan effekt är en ökning av blodflödet i prostata, vilket förbättrar penetrationen av antibiotika i den och aktiverar lokala skyddande immunologiska processer.

Används prostasmassage för behandling?

Prostata massage för medicinska ändamål (upprepade prostata massage) officiellt rekommenderas av hälsoministeriet i Ryssland som en behandling förfarande för kronisk prostatit (Normer för medicinsk vård till patienter prostatit Pr.MZ RF ot22 November 2004 g.N 245).Shiroko används prostata massage för att behandla prostatit i södra länder Östasien, Kina, några länder i Europa. Vissa nordamerikanska och kanadensiska urologer (Shoskes, Nicel, Hennenfen) rekommenderar även användning av massage i kombination med antibiotikabehandling vid behandling av vissa former av prostatit.

Vid vilka sjukdomar utför prostata massage

Prostatamassage i syfte att behandlas utförs med en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln (prostatit), inklusive kronisk bäckensmärta, vilket är konsekvensen av denna sjukdom. Kronisk prostatit orsakas vanligtvis av infektioner i urogenitalt nervsystemet, nedsatt ordentlig innervering och blodtillförsel till prostata (som en följd av en "stillasittande" livsstil och frekventa påfrestningar) etc.

Dessutom utförs terapeutisk massage av prostata med vissa former av impotens.

Prostasmassage görs också med ett diagnostiskt syfte för att få en prostatahemlighet för forskning.

Vad är kontraindikationen för prostata massage?

Prostatamassage visas inte för alla patienter. I vissa sjukdomar är det strängt kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ytterligare komplikationer. Så prostata massage är kontraindicerad:

 • i akuta former av prostatit, när en person plötsligt blev sjuk med hög temperatur och andra toxiska effekter - i detta fall kan massage orsaka smittspridning genom blod och lymfkärl;
 • med tumörer och cyster i prostata;
 • med obstruktion av prostatakörtlarna, inklusive stenar;
 • med kränkningar av urinering.
 • sjukdomar i urinröret, prostata och andra organ av den manliga sexuella sfären av infektiöst ursprung i det akuta och subakutiva steget;
 • tuberkulos av könsorganen;
 • akut cystit
 • epididymit;
 • testikelns trauma och dess appendage i närvaro av reaktiva fenomen (ökning av lokal och allmän temperatur, etc.);
 • rektal sjukdom (proktit, paraproctit, inflammation av hemorrojderna).
 • med akut inflammation i prostata (akut prostatit)
 • med akut uretrit, orchitis, prostatacancer.
 • Det rekommenderas inte att massera med prostataförkalkningar och prostata adenom.

Vad händer med prostata massage?

Med prostata-massage återställs den normala tonen i muskelelementen i prostata och perineala muskler. Dessutom irriterar den mekaniska effekten på prostatakörteln nerverna och utvidgar kärlen i körtelvävnaden, vilket leder till en förbättring av blodtillförseln och innerveringen. Tillströmningen av blod till prostata ökar tillgången på vävnadskörtlar med näringsämnen och syre och ökar penetreringen av hennes vävnadsläkemedel. Massage främjar isolering av prostatajuice och tillsammans med den aktiveras patogena mikroorganismer (inaktiva former av mikroorganismer och avlägsnas) och ökar också effektiviteten av antibiotika och andra läkemedel som används vid komplex behandling av prostatit.

Huruvida komplikationer från prostasmassage är möjliga eller troliga?

Komplikationer uppstår endast vid underskattning av kontraindikationer och består i exacerbation av prostatakörtelns sjukdomar. Dessutom, med grov smärtsam effekt kan det finnas en akut fördröjning i urinering på grund av ödem i prostatavävnaden, men det är vanligtvis av kort varaktighet.

I världslitteraturen, har få tecken på komplikationer i samband med massage prostaty.V 1990 japanska läkare beskrivna kallbrand av könsorganen (Fournier), och 2003 tyskarna perioprostaticheskoe blödning efter prostata massage med utvecklingen av embolisk stroke (blödning) i lungorna. Det finns en studie som efter massage tillfälligt ökar nivån av PSA (prostataspecifikt antigen)

Teknik för att utföra en massage i prostata

Prostatamassage kan endast utföras av en urolog, annars kan det inte ge bra, men skadar. Om massagen utförs korrekt kan inget läkemedel ersätta det.

Patientens ställning under massagesessionen vänder mot läkaren på höger sida med benen förde till buken och böjda vid knä och höftled. Det kan också vara en knä-armbåge position. Massage utförs med full blåsan, vilket främjar en bättre kontakt mellan massagefingeren och prostata.

Läkaren sätter in höftets pekfingret i ändtarmen, på vilket gummihandsken sätts, en narkosgel appliceras på fingret. Varje del av prostatan masseras separat och producerar 8-10 ömtåliga och ömma slag över varje lob i riktning från periferin till kärnans mitt. Efter att massagen av höger hälft av prostata har utförts, gå till vänster. I slutändan produceras flera gånger ett försiktigt tryck i mitten av körteln från topp till botten

men ett spärrspår för att klämma ut prostatainnehållet. Vanligtvis börjar en prostatisk hemlighet från den yttre avdelningen i urinröret (som om nödvändigt samlas in för analys). Massagen utförs innan blåsan töms, vilket gör att du under urinering kan avlägsna en infekterad hemlighet från urinröret.

När du utför massage ska du se till att proceduren är smärtfri. Med en mjuk prostata utförs milda tryck, med en ökad tryckkraft. Varaktigheten av en sessionsprostatmassage bör inte överstiga en minut. Sessionerna hålls efter 1-2 dagar (8-10 procedurer).

Utsöndringen av prostatajuice under massagen bör undersökas. Om massagen utförs korrekt måste antalet vita blodkroppar minska vid varje efterföljande session.

Kom ihåg: du kan inte göra prostata massage själv, och lita också på att det går ut till leken - den sista

Effekter av prostata massage

En av de effektiva metoderna för behandling av prostatakörteln kan kallas fysioterapi, vilket innebär olika tekniker. Många män plågas av en sådan fråga: vad är resultatet efter prostasmassagen och huruvida smärtsamma känslor kan uppstå.

Är prostata massage effektiv?

Så många läkare säger att massage är en av de effektiva metoderna för behandling av prostatit, vilket lyckas även i många mediciner. Men dock oenighet bland experter på denna fråga kvar: någon tror att det kan göras varje dag, andra urologer säga att prostata massage är tillåtet att göra mer än 3 gånger i veckan. Faktum är att sådan behandling endast föreskrivs efter en omfattande undersökning av patienten och studien av medicinsk historia. Denna procedur kan övervinna symtomen på sådana sjukdomar:

 • prostatit;
 • infertilitet;
 • impotens;
 • störningar i prostatakörteln.

Läkare kan ordna patienten olika typer av massage för att bli av med obehagliga symtom på sjukdomen. I princip är denna behandlingsmetod utsedd för att förbättra blodcirkulationen i prostata och eliminera stillastående fenomen. I vissa fall kan läkaren ordinera en massage för att inte störa sekretionen och eliminering av pus.

Det har upprepats visat sig att den mekaniska effekten på det drabbade organet ökar effektiviteten av läkemedel för behandling.

fördelarna med förfarandet

Naturligtvis är prostationsmassage ett positivt förfarande i avsaknad av kontraindikationer i sitt beteende. Hela behandlingsförloppet överskrider vanligtvis inte 10 procedurer, som om nödvändigt kan upprepas. Efter godkänd kurs återhämtar patienterna sådana förändringar:

 • frånvaro av smärta under samlag
 • smärtlöshet i prostata;
 • normal urineringsprocess
 • långvarigt samlag
 • minskning av prostatavolymen.

Även om förbättringen inträffade efter 4-5 sessioner av massage, bör behandling utföras till slutet. Men när efter 4 kurser av detta förfarande inte patienten upplever något positivt inflytande, bör denna återställningsmetod överges på grund av dess ineffektiva förmåga. Men för att sådan behandling ska vara effektiv krävs komplex behandling av prostatit. Helt förlita sig på fysioprocedurer är inte nödvändigt eftersom de endast används som ytterligare åtgärder för återhämtning.

Kan det finnas smärta efter en massage?

Massage - detta är ett urologiskt förfarande som endast ska utföras av läkaren. Men vissa patienter tvekar att besöka urologens kontor och utföra det själv hemma eller fråga sin make om det. Ofta på grund av vårdslös och otillbörlig behandling av prostata efter proceduren finns det smärtor i buken, perineum eller nedre delen. I allmänhet anses ett korrekt genomfört förfarande om prostatan efter massagen har identifierat en hemlighet, även i små mängder.

Om proceduren inte utförs på rätt sätt, kommer man att uppleva obehag under massagen. Om du slappnar av, finns det inga smärtsamma spasmer. Men om du har ont måste du sluta massage och kontrollera ditt ytterligare tillstånd. Om underlivet gör ont efter långvarig behandling måste du kontakta läkaren, eftersom det kan indikera trauma på orgeln.

I händelse av att en bakteriell prostatit diagnostiseras ska alla hälsoprocedurer utföras på sjukhuset eller sterilitetsåtgärder bör vidtas för att förhindra kontaminering. När det finns stenar i prostata eller urinblåsan, bör en rektalmassage göras noggrant för att inte störa rektumets integritet.

Som praktiken visar, känns smärtan med prostata massage hos de personer som inte utför denna procedur korrekt eller i händelse av kontraindikationer. I vissa fall manifesteras smärtan på grund av det faktum att patienten inte kan frigöras, blyg och spänd inre organ. Till allt fel är den psykologiska pressen. Under massagen behöver du koppla av pressen, skinkorna och nedre delen av ryggen. Ofta observeras smärtsamma förnimmelser i anus, buken, sacrum, scrotum eller pubic-delen.

I händelse av att smärta efter massage inte hotas av komplikationer, passerar de redan innan nästa procedur. Och om spasmer inte ger vila till patienten, är det nödvändigt att kontakta läkaren.

Om diagnosen var fel och en felaktig behandling föreskrevs kan smärta och komplikationer uppträda. Så, till exempel med adenom, är prostatamassage kontraindicerat och det kan provocera spridningen av formationer. En väg ut ur situationen med prostata smärta i bäckenorganen är att förändra den behandlande läkaren, kanske sågs spasmerna på grund av läkarens oerfarenhet.

Brännande och klåda

Läkaren använder olika vaselinpreparat för att utföra massagen, så att proceduren är mindre smärtsam för en person. När det finns allergiska reaktioner på drogerna kan det uppstå klåda, brännande och smärta. Om en person har intolerans mot vissa medicinska komponenter, ska han informera läkaren om det.

Också efter prostatens massage kan smärta och brännande känsla inträffa under urinering, som uppkommer vid irritation av urinröret. Av samma anledning uppträder dessa symptom vid utlösning. Fenomenet kan också uppstå på grund av öppna kanaler i prostata. Sådana symptom går som regel snabbt men återställs efter följande procedurer. I detta fall utser proctologen läkemedel för att stänga kanalerna, oftast växtmedel. För att inte provocera smärtsamma känslor inom en halvtimme behöver du inte urinera efter proceduren.

Kan blod dyka upp efter en massage?

Om du efter massagen märkte blodutsläpp från anuset är det för tidigt att oroa dig. I händelse av att patienten inte lyckades slappna av under tömningen av tarmarna kan blodfläckar uppstå på grund av skada på slemhinnan. Om patienten har ett adenom eller hemorrojder, ska han varna läkaren om sjukdomarna, och läkaren ska informera patienten om de ytterligare konsekvenserna av att använda massagen.

Även om det finns blodår i spermien, spring inte till doktorn. Vanligtvis observeras detta fenomen en gång efter 3-4 dagar efter proceduren. I avsaknad av smärtsamma symptom indikerar detta tecken inte allvarliga patologier. Blodiga formationer i urinen kan innebära att läkaren vid massagen rörde stagnerat blod i prostata.

Även blodfläckar kan uppstå på grund av att läkaren repormerar prostata i väggarna. Självklart utför läkaren proceduren i handskar, men om han har långa naglar är skador nästan omöjliga att undvika.

I det här fallet är skuldens skuldsättning som är vårdslöshet och vårdslös inställning till hans yrke. Ibland är orsaken till blod hemorrojder.

När ska man se en läkare

Om du gör prostata massage hemma måste du noggrant övervaka ditt tillstånd efter denna procedur. Störande symtom är sådana fenomen:

 • bränna i penis
 • utstötning av fröet före och efter samlag
 • vid urinering

Du måste veta att smärtan kan skilja sig och prata om olika förhållanden. Smärtsymptomet kan lokaliseras på ett ställe eller spridas genom hela kroppen. Om ömheten manifesteras på flera ställen är det svårt att upptäcka inflammation och orsakerna till dess utseende.

Som nämnts ovan är utsöndring från prostata ett faktum som indikerar att proceduren är korrekt. Men som regel anses tilldelningar vara normen, om de har en vit nyans. När en gulaktig eller röd hemlighet visas, måste du vara vaken. Dessutom är hjälp från en läkare nödvändig i händelse av att när det finns en urladdning observeras smärtsamma känslor.

Kontra

Som redan nämnts ovan kan obehagliga symtom efter en massage inträffa i närvaro av kontraindikationer. Det är inte tillåtet att utföra denna procedur i följande fall:

 • förekomst av blödning eller sprickor i anus;
 • stenar i blåsan;
 • cystit;
 • närvaro av en stor volym återstående urin;
 • ökad kroppstemperatur;
 • exacerbation av infektiös prostatit;
 • onkologiska sjukdomar hos manliga organ
 • smärtsamma känslor under proceduren
 • retention av urin;
 • tarmsjukdomar;
 • abscesser;
 • inflammatoriska processer.

Tänk inte att massage är ett oskyldigt förfarande som kan utföras utan att ha råd med en läkare. Innan den mekaniska verkan på prostatan rekommenderas att konsultera en läkare, och om det finns kontraindikationer att välja andra metoder för återvinning, för att inte provocera komplikationer. I vissa fall, de smärtsamma och obehagliga känslor efter prostata massage är normen, utan snarare om deras symptom i tid för att informera läkare.

Varför mår buken under och efter en prostata massage?

Massera prostatakörteln kan i hög grad påverka minskningen av inflammatorisk process i detta organ. Men är det normalt om efter en prostata massage gör underlivet ont? Vad kan det prata om, och hur man beter sig under de första minuterna efter proceduren?

Innehållet i artikeln

Vad är en prostata massage för?

Å ena sidan är detta förfarande diagnostiskt och å andra sidan det terapeutiskt. Massagen av prostata som används som ett mått på diagnos gör det möjligt att få en värdefull hemlighet, studera vilken man kan förstå arten av den inflammatoriska processen, vilka typer av patogener som är ansvariga för patologins utveckling och annan viktig information för urologen.

Inte mindre ofta används prostatakörteln också för behandling. Så, behandling av inflammation i detta organ involverar inte bara mediciner, utan också fysioterapi och massera prostata. Detta gör det möjligt att minska stagnationen i manliga organet, stärka lymfflödet och återställa den störda blodcirkulationen i små kärl och kapillärer. För förebyggande ändamål används prostata massage för att förhindra alla dessa fenomen, och används också ibland för att förbättra erektilfunktionen hos män.

Vad en man borde känna under och efter en prostata massage

Trots ett sådant antal löddrivande ord tolereras denna procedur inte enkelt av patienterna. Varje patient upplever vissa, ovanliga och inte de mest behagliga förnimmelserna. Så, med inflammation i prostata i början av proceduren, känns patienten obekväma. Detta är helt normalt. Gradvis, med varje massörrörelse bör obehagliga känslor återgå. Vid slutet av sessionen, när sekretionen av prostata tilldelas, försvinner obehaget vanligtvis helt.

Naturligtvis ger någon inverkan på prostata en individuell reaktion av kroppen, och smärttröskeln hos männen är annorlunda. Det är därför det anses vara normalt om obehag i genitourinary området varar för lite mer, kort tid i slutet av proceduren, med det enda villkoret att det helt passerar.

Smärta i underlivet efter en prostata massage: patientens åtgärder

Det viktigaste som en patient borde göra i sådana fall är att komma ihåg alla de känslor han hade och stannade någon gång efter sessionen. Det är nödvändigt att komma ihåg var smärtan är lokaliserad. Kanske, hon ger till urinröret eller åtföljs av en önskan att urinera. Smärtsyndrom kan lokaliseras i det inflammerade organs område, hela buken eller spridas genom hela kroppen. Ju större fokus på smärta patienten ringer, desto svårare är uppgiften att identifiera sådant obehag.

Lägre buksmärtor efter prostata massage: patientens viner

Till att börja med bör du prata om fall där patienten själv är skyldig att ha smärta i underlivet:

 1. Psykologisk förstoppning hos patienten. Detta är det vanligaste fallet när patienten efter proceduren har obehag i området av det inflammerade organet och i underlivet. Män uppmärksammar inte de viktigaste råden i denna ömtåliga sak - fullständig avkoppling. Det är självklart svårt att överge i en främling, men man måste förstå att en person i en vitrock är en specialist i sitt eget företag vars uppgift är att läka en sjuk person. Om en man inte helt kan slappna av de gluteala musklerna, sänka ryggen och trycka, kommer detta att påverka procedurens kvalitet, dess effektivitet och även den smärta som kan uppstå i patienten.
 2. Ökat tryck i patienten, vilket han inte berättade för doktorn. För övrigt kan ökat tryck också ske mot bakgrund av behovet av ett förfarande. Hur påverkar blodtrycket utseendet på obehag? Det sänker kärlens ton och fyller orgeln starkare med blod. Vid massering är pressningen av prostata körteln ännu större, vilket i slutändan leder till att smärta sensioner uppträder.

Smärta i underlivet efter en prostata massage: läkarnas viner

Det är också omöjligt att säga att alla urologer kan utföra kvalitativ och kompetent massering av prostatakörteln. Särskilt ofta gäller detta för unga yrkesverksamma som just börjar tillämpa sin yrkeskunskap i praktiken. Ideellt bör "nybörjare" genomföra denna procedur under övervakning av mer erfarna kollegor. Om en man med prostatit tvivlar kvalificeringen av en specialist eller av någon anledning inte litar på läkaren, är det bättre att välja en annan behandlande läkare. Så vilka fel kan doktorn göra:

 1. För intensivt förfarande. Inte alltid stark aktivitet leder till ett positivt resultat, och prostata massage är samma sak. Massering bör vara känslig, lätt, eftersom det här manliga orgelet är mycket mottagligt för varje beröring. Överdriven specialiströrelser kan försämra organväggens tillstånd och orsaka smärta i patienten. Ovala specialister kan skada kolonvävnaderna. Nervstrukturerna i prostata plexus kan skadas, vilket åtföljs av svår smärta i underlivet. Själva kraften hos fingertrycket ändras också under proceduren. Så om doktorn känner en gradvis härdning av prostata vävnaden, så kan han något öka den kraft som används. Mest sannolikt kommer prostats hemlighet att separera under de närmaste några minuterna, och förfarandet kommer att slutföras.
 2. Felaktig rörelse av prostataens digitala massage.
 3. Ovetande hos en specialist på patientens kliniska bild. Dessa är kontraindikationer, som av någon anledning ignorerades. Det är läkaren som ansvarar för att fastställa de kontraindikationer som patienten kan ha. Detta frågeformulär stöds av detta frågeformulär, ytterligare forskning och en detaljerad fråga om patientens tillstånd varje gång omedelbart före förfarandet. Läkaren ska noggrant utvärdera alla risker från detta förfarande och välja den mest optimala behandlingsregimen.
Vektoren av fingerrörelser av specialister bör ha en riktning "mot anus". Ingen cirkulär massage, vanlig palpation eller "tryckning"!

Hur förstår du att experten gör allt rätt? Vanligtvis bör uthålliga förbättringar av patienten inträffa ungefär efter den tredje sessionen. Om det inte händer, är det vettigt att antingen byta specialist eller helt överge denna procedur som behandling för inflammation i prostatakörteln.

Kontraindikationer för prostata massage: hur och varför de orsakar smärta i underlivet

Underlåtenhet att följa de grundläggande reglerna för förberedelse för detta förfarande leder ofta till smärta i prostatsmassagen och omedelbart efter proceduren. Varför händer detta? Det är nödvändigt att behandla varje enskilt fall separat. Så, vad är kontraindikationerna, och hur fungerar den rektala prostationsmassagen:

 1. Dålig ledningsförmåga hos excretionskanaler från prostatakörteln. Seminalhemligheten efter massagen kommer ut under ett tryck, vilket sträcker kanalerna. Detta leder till rörelsen av nervändar, vilket också får sig att känna sig genom utseendet av smärtsamma förnimmelser.
 2. Onkologiska processer i genitourinary organ, i synnerhet - i prostatakörteln. I sig själva är neoplasmer redan främmande för kroppen. De ökar också trycket inuti kroppen, och det är känt att de ger obehag omedelbart under prostata-massagen, vilket kanske inte passerar ens efter flera timmar. Allt detta - för att inte tala om den skada som i framtiden kommer att ge förfarandet till patienten.
 3. Inflammation i den akuta fasen. Det verkar som om patienten har en svår prostatakörtel, då bör alla kända terapier tas bråttom. Men ibland aktiva aktiviteter skadar bara, och massera prostata är just det fallet. När en patient upplever smärta i ljummen, ökar även en liten palpation av denna zon ibland obehag. Smärta kan bestrålas i sakrum, mage, ryggraden eller buken. Patienten kommer inte bara att känna sig värre, men själva inflammationen kommer sannolikt att sprida sig i närliggande organ och system.
 4. Sjukdomar i tjocktarmen. Hur kan hemorrojder, proktit och andra sjukdomar i denna zon orsaka smärta i underlivet efter en prostata-massage? Först finns det en aktivering av den inflammatoriska processen, nu - i tjocktarmen, vilket alltid orsakar smärta med olika lokaliseringar. För det andra bidrar sådana sjukdomar inte till patientens avkoppling. Det visar sig att massagen i början görs felaktigt.
 5. Stenar och sand i prostata. Här är allt klart. Om massering utförs, kommer sådana formationer med stor sannolikhet att börja röra sig. Den smärta som patienten känner i denna process sker plötsligt. De kommer inte att försvinna efter slutet av sessionen, inte efter några timmar. Dessutom behöver patienten helt enkelt ta itu med urologen eller kirurgen, efter all operation är det ganska troligt.
 6. Problem med urinering. Så om patienten har prostatit och diagnosen "cystit", stör muskelfibrernas funktion, som hindrar urin att urinera. Sådana patienter är vana vid att begränsa begär, vilket leder till konstant muskelspänning. Eftersom blåsan och prostatan ligger i omedelbar närhet, kan musklerna i dessa organ inte slappna av hos patienterna. Massering ger ingen effekt och blir ofta orsaken till smärta i underlivet.

Vilka andra faktorer kan påverka utseendet av lägre buksmärtor efter prostata massage?

Det är nödvändigt att observera regelbundna sessioner. Genom att öka frekvensen av att besöka en specialistkontor kan patienten också skada sig själv. Så är prostatsmassage vanligtvis inte vanligare än två gånger i veckan, och i de flesta fall - och endast en gång i 7 dagar. Överdriven konstgjord stimulering av prostatakörteln hjälper kroppen att arbeta i ett förstärkt läge. Patienten börjar känna trötthet, han har smärta i perineum och i underlivet.

Även smärtan i form av en brännande känsla efter en prostata-massage kan uppträda vid urineringstillfället. Detta händer ofta. Detta beror på att palpation också påverkar urinorganen, som också aktiveras. I detta fall rekommenderas patienter att till terapin lägga till mottagande av renala och diuretiska teer som underlättar urineringsprocessen och förbättrar urinutsöndringen utan att smärta uppträder. Det finns en annan rådgivning för att förebygga sådana smärtor. Patienten efter att massera prostata borde vänta minst en halvtimme innan man producerar en handling av urinering. I detta fall kommer prostatacancerna att ha tid att stänga, och kontakt med urinvätskan, som blev källa till bränning, kommer inte att hända.

Slutligen är diagnosen "prostata adenom", som ofta åtföljer prostatit, också en kontraindikation för massering av det sjuka organet. Med prostata adenom är all aktivering av prostatakörteln absolut förbjuden, och utseendet av smärta är den svagaste och minsta komplikationen som en patient kan stöta på. Det bör inte glömmas att med denna diagnos sker strukturella förändringar i organets vävnader och celler, och det är nödvändigt att påverka denna process på ett helt annat sätt (antiinflammatoriska och hormonella medel, alfa-adrenoblocker etc.). Läkaren måste vara säker på frånvaron av andra sjukdomar hos patienten, och bara sedan fortsätta att behandla inflammation med denna metod.

Så borde det finnas smärta efter prostasmassagen?

Utseendet på något obehag är en signal som måste rapporteras till läkaren. Speciellt farligt om smärtan ökar eller inte går lång tid. Förfarandet borde medföra lättnad, och inte bli en källa till utseende och intensifiering av obehagliga känslor. Massa av prostata i det här fallet är det bättre att sluta, även om det inte finns några uppenbara kontraindikationer för honom.

Vad mer ska skrämma patienten med prostatit efter en prostatastimering? Patienten bör vara uppmärksam på utmatningsfärgen, och om de ändrar sin färg är det här en larmsignal, som kan prata om återupptagning och intensifiering av inflammatorisk process i det sjuka organet. Om du fortsätter att fortsätta dessa sessioner, kommer det alltid att leda till långsiktigt obehag.

rön

Massage i prostatakörteln ska endast utföras hos de patienter med prostatit, vars kropp är helt undersökt. Det är anledningen till att utnämningen av förfarandet i en urologs första mottagningar indikerar en låg kvalificering av en specialist. En behörig urolog bör inte bara identifiera den inflammatoriska processen utan även utesluta andra patologier i prostata och angränsande organ.

Dessutom är det önskvärt att arbeta med patienten om sin mentala fred, vilket är nödvändigt under förfarandet. Om patienten inte kan slappna av, tala om hur lämplig sådan behandling är omöjlig.

Slutligen ska patienten informera läkaren om alla känslor under och efter sessionen. Detta kommer att förhindra komplikationer, som ibland händer även i händerna på erfarna specialister.

Är prostata massage ett skamligt förfarande? - Vid vilka sjukdomar utför prostata massage

Vid vilka sjukdomar utför prostata massage

Prostatamassage i syfte att behandlas utförs med en kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln (prostatit), inklusive kronisk bäckensmärta, vilket är konsekvensen av denna sjukdom. Kallas kronisk prostatit Kronisk prostatit - varje människa behöver veta dess symptom är oftast infektioner i urinvägarna, nedsatt korrekt innervation och blodtillförseln till prostatan (som en följd av "stillasittande" livsstil och ofta stress).

Dessutom terapeutisk massage Massage terapi - när det är nödvändigt? prostata utförs med vissa former av impotens. Impotens är en kvinnas syn på problemet.

Prostasmassage görs också med ett diagnostiskt syfte för att få en prostatahemlighet för forskning.

Vad är kontraindikationen för prostata massage?

Prostatamassage visas inte för alla patienter. I vissa sjukdomar är det strängt kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ytterligare komplikationer. Så prostata massage är kontraindicerad:

 • i akuta former av prostatit, när en person plötsligt blev sjuk med hög temperatur och andra toxiska effekter - i detta fall kan massage orsaka smittspridning genom blod och lymfkärl;
 • med tumörer och cyster i prostata;
 • med obstruktion av prostatakörtlarna, inklusive stenar;
 • med kränkningar av urinering.

Vad händer med prostata massage?

Med prostata-massage återställs den normala tonen i muskelelementen i prostata och perineala muskler. Dessutom irriterar den mekaniska effekten på prostatakörteln nerverna och utvidgar kärlen i körtelvävnaden, vilket leder till en förbättring av blodtillförseln och innerveringen. Tillströmningen av blod till prostata ökar tillgången på vävnadskörtlar med näringsämnen och syre och ökar penetreringen av hennes vävnadsläkemedel.

Massage hjälper frigörprostatasaft och med det - patogena mikroorganismer (aktiverad och inaktiva former av produktionen är också mikroorganismer), men också betydligt förbättrar effektiviteten av antibiotika och andra läkemedel som används vid behandling av prostatacancer prostatit: hur man handskas med smärtan.

Teknik för att utföra en massage i prostata

Prostatamassage kan endast utföras av en urolog, annars kan det inte ge bra, men skadar. Om massagen utförs korrekt kan inget läkemedel ersätta det.

Patientens ställning under massagesessionen vänder mot läkaren på höger sida med benen förde till buken och böjda vid knä och höftled. Det kan också vara en knä-armbåge position. Massage utförs med full blåsan, vilket främjar en bättre kontakt mellan massagefingeren och prostata.

Läkaren sätter in höftets pekfingret i ändtarmen, på vilket gummihandsken sätts, en narkosgel appliceras på fingret. Varje del av prostatan masseras separat och producerar 8-10 ömtåliga och ömma slag över varje lob i riktning från periferin till kärnans mitt. Efter att massagen av höger hälft av prostata har utförts, gå till vänster. I slutet, flera gånger, appliceras försiktigt tryck i mitten av körteln från topp till botten, vilket motsvarar spärrspåret för att pressa ut prostatainnehållet. Vanligtvis börjar en prostatisk hemlighet från den yttre avdelningen i urinröret (som om nödvändigt samlas in för analys). Massagen utförs innan blåsan töms, vilket gör att du under urinering kan avlägsna en infekterad hemlighet från urinröret.

När du utför massage ska du se till att proceduren är smärtfri. Med en mjuk prostata utförs milda tryck, med en ökad tryckkraft. Varaktigheten av en sessionsprostatmassage bör inte överstiga en minut. Sessionerna hålls efter 1-2 dagar (8-10 procedurer).

Utsöndringen av prostatajuice under massagen bör undersökas. Om massagen utförs korrekt måste antalet vita blodkroppar minska vid varje efterföljande session.

Komplikationer av prostata massage

Komplikationer uppstår endast vid underskattning av kontraindikationer och består i exacerbation av prostatakörtelns sjukdomar. Dessutom, med grov smärtsam effekt kan det finnas en akut fördröjning i urinering på grund av ödem i prostatavävnaden, men det är vanligtvis av kort varaktighet.

Kom ihåg: du kan inte göra prostata massage själv, och lita också på att du utför en lekman - konsekvenserna kan vara det sorgligaste.

Tidigare Artikel

Trus och cystit