Huvud
Analyser

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Komplikationer och konsekvenser av prostatit

Prostatakörteln är placerad på ett sådant sätt att de inflammatoriska processerna i den påverkar hur många organ som fungerar. Ju mer skada, desto mer uttalade symtom på prostatit. Den akuta formen av sjukdomen går inte obemärkt, men den kroniska sjukdomsförloppet uppträder inte länge, vilket ökar risken för irreversibel skada på prostata och intilliggande vävnader. Komplikationer och effekterna av prostatit orsakar betydande skador på den totala hälsan.

Komplikationer beror på vilken form sjukdomen uppstår, liksom orsakerna som orsakade det. Ofta diagnostiseras inflammation i prostatakörteln först efter symptompåverkan hos angränsande organ.

Akut prostatit

Orsakerna till akut prostatit kan vara E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, enterobacter, enterococcus.
Huvudsakliga manifestationer:

Ineffektiv behandling kommer att orsaka allvarliga komplikationer och kommer att översätta sjukdomen till kronisk form.

komplikationer

Urinröret och urinblåsen upplever ständigt reflexirritation från de bildade inflammatoriska föreningarna, som ett resultat av tillfällig inkontinens.
Med akut prostatit är komplikationer i form av uretrit, cystit och pyelonefrit ofta frekventa på grund av smittspridningen. Samma sjukdomar inträffar när behandlingsförloppet inte är fullständigt genomfört: den återstående stammen av patogenen kommer att framkalla inflammation i en försvagad organism.
Den lanserade akuta formen av sjukdomen hotar utvecklingen av prostaclens abscess. Abcessen kan bryta sig in i pungen, ändtarmen, urinröret, den främre bukväggen, bukhålan. Det finns en möjlighet att utveckla sepsis eller peritonit. Urgent kirurgiskt ingripande är nödvändigt. Vissa är intresserade av huruvida det finns dödliga utfall med inflammation i prostatakörteln. Abscess är en komplikation, oavsiktlig eliminering som i 16% leder till ett sorgligt utfall.
Behandling av okomplicerad akut prostatit är genomgången av en kurs av läkemedelsbehandling. Vid dess slut passerar symtom som rezi och urininkontinens. Men många patienter klagar på att smärtan i testiklarna kvarstår, speciellt manifesterad efter samlag. Detta signalerar en utvecklad komplikation av prostatit.

Om patienterna klagar över att efter behandling av smärta i testiklarna kvarstår, signalerar detta en utvecklad komplikation av prostatit

Kronisk prostatit

Den främsta orsaken till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln är stillastående fenomen i organen i den lilla bäckenprostata. De provocerar en sjukdom och infektioner som kan förekomma länge obemärkt (till exempel chlamydia).

Prostatit och varicocele

Varicocele är ett brott mot kärl i testikelns vävnader. Vid nederlag av endast ett organ är det ingen signifikant inverkan på den andra funktionen, och även på prostata körningens arbete. Båda testiklarnas patologi är redan en allvarlig provokation av prostatos. Prostatit och varicocele - en extremt farlig kombination för människors hälsa, hotande infertilitet.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Kommunikation av kronisk prostatit och blodtryck

Mycket ofta medför inflammation i prostatakörteln det ökade. Det beror på det faktum att orsaken till båda patologierna är vaskulära spasmer. Men med vegetovaskulär dystoni kan trycket falla.

Beroende på konst. hypertoni och prostatit från samma faktor kan behandla båda sjukdomarna med samma droger:

 • Doxazosin. Minskar svårighetsgraden av symtom på prostatit hos patienter med mycket högt blodtryck;
 • Tamsulosin och analoger används vid behandling av unga patienter med ett litet överskott av tryck.

Vid användning av dessa läkemedel stabiliserar konst. tryck med prostatit och symtomen på inflammation i prostatakörteln minskar.

Komplikationer av kronisk prostatit

När kronisk prostatit kännetecknas av utvecklingen av bakre uretrit och collikulit. symptom:

  • frekvent urinering åtföljd av nedskärningar;
  • underlivet börjar periodiskt att skada;
  • långvariga nattliga erektioner
  • hemospermi (blod i sperma) och för tidig utlösning.

Doxazosin reducerar svårighetsgraden av prostatit symtom hos patienter med mycket högt blodtryck

Men de vanligaste komplikationerna av kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och deras bilagor (orchitis och epididemoortitis). Detta förklarar utseendet av smärta i testiklarna med kronisk prostatit. Det drabbade organet är förstorat i storlek, pungen sträcker sig och blir blåaktig. Smärta i testiklar hos män med orchitis kan ge i sakrum, länd och ljum. Detta orsakar ofta feber, feber, huvudvärk.
Med kronisk prostatit kan testiklar vara sjuka av en annan orsak: Smärta utstrålar ofta i dem från prostata, medan ultraljud inte visar några sjukdomar, men palpation orsakar obehag.
Den provokatör av smärta är vesikulit (inflammation av de partiella vesiklarna), orsakad av ocklusion av de seminal vätskekanalerna. I det här fallet är det utsläpp från slemhinnans urinrör, ibland med orenheter i blodet, som ofta är närvarande i seminalvätskan. Det bör noteras att hemospermi uppträder inte bara mot bakgrund av kronisk prostatit och vesikulit, men det kan vara ett tecken på allvarligare sjukdomar (HIV, cirros, tuberkulos). I närvaro av kronisk prostatit är det alltid nödvändigt att vara uppmärksam på om det finns sekret, eftersom deras utseende föregår förverring.
Kroniska former av prostatit följer ofta ett så obehagligt fenomen som inkontinens. Detta händer av följande skäl:

 • sklerotiska förändringar i vävnaderna i blåsans och uriners hals
 • störning av kommunikationen med bäckenorganens och blåsans centrala nervsystem
 • hyperaktivitet hos blåsan - ett tillstånd där även en liten fyllighet orsakar högt blodtryck inuti och ständig uppmaning att urinera. Blåsans muskler börjar bli ofrivilligt kontraherande och prova urininkontinens.

Försvinnandet av urinering och som en konsekvens kan urininkontinens också orsakas av läkemedlets förlängda verkan, på grund av vilken strukturen hos nervfibrer förändras.
De förstorade prostatakörtlarna klämmer inte bara urinledaren, men också rektum, så när det avfekas en tunn avföring observeras.
Behandling av en kronisk form av prostatit leder till en stabil remission, fullständig återhämtning är sällsynt.

Tilldelningar för prostatit

Med prostatit kan urladdning observeras i både akuta och kroniska former, vilket är ett tecken på en utvecklad komplikation.
Utsöndringar i prostatit skiljer sig åt i sammansättningen, beroende på orsak och källa till förekomsten. Det finns 4 typer:

  1. Prostatoreya. Det bestäms av en vit eller gulaktig tjock vätska som uppträder efter urinering eller avföring.
  2. Spermatorrhea - periodisk frisättning av spermier i små mängder.
  3. Purulent urladdning sker med en långsam prostata.
  4. Mu-purulent urladdning är karakteristisk för infektiös prostatit. De är en genomskinlig vit vätska.

Prostareea bestäms av en vit eller gulaktig tjock vätska som uppträder efter urinering

Om orsaken till prostatit är kronisk uretrit, framkallas sekretionerna av inflammatoriska processer i urinröret.
Isoleringar i prostatit i kronisk form är ibland det enda symptomet. Analysen av vätskan bidrar till att identifiera orsaken till inflammationen: den biokemiska kompositionen, oavsett om det finns infektion, patologiska inklusioner.
Tilldelningar hos män kan också vara ett tecken på en sexuell överförd sjukdom (SPD). Redden av huvudet orsakas också vanligtvis av zapp, men med prostatit kan den provoceras av uretrit.

Återstår inte efter behandling av prostatit, resterande fenomen

Om terapin utfördes felaktigt, oändligt eller inte alls, är övergången till inflammation till andra organ i detta fall ett logiskt resultat. Det är komplikationer som orsakar efterbehandling av prostatit, de kvarstående fenomenen tar en irreversibel form:

 1. Patologi av anala sfinkteren. Det uppstår med omfattande infektion av inte bara prostatakörteln, men också kringliggande organ och deras vävnader, inklusive sphincter. Detta förändrar sin muskelstruktur, såväl som neurala reflexstörningar i form av fullständig eller partiell inkontinens av avföring.
 2. Skleros av prostata är bortfallet av ett organ som inte kan utföra sina funktioner.
 3. Brott mot styrka. Erektil dysfunktion tar sig över i 60% av fallen. Behandling består vanligtvis i stimulering av blodcirkulationen.
 4. Infertilitet. Förekommer i 40% av fallen Den proprietära hemligheten stöder spermatozoas livskraft och rörlighet, som normalt står för 30% av ejakulatet. Dess brist eller frånvaro minskar avsevärt förmågan att bli gravid.
 5. Fördröjd urinering.
 6. Adenom, onkologisk degenerering av prostata.
 7. Stenar i prostata.
 8. Nervositet. Utvecklingen under sjukdomsperioden kan vara kvar under lång tid.

Alla ovanstående problem kan undvikas om du regelbundet genomgår en läkarundersökning och börjar behandlas i tid. Komplikationer av prostatit bör inte flöda i kroniska former, annars kan konsekvenserna ofta förbli för alltid.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Komplikationer och konsekvenser efter kronisk prostatit

innehåll:

Prostatit - en infektion orsakad av infektioner i prostatakörteln, som åtföljs av ödem. Att snabbt söka hjälp i urologiska centret och rätt behandling som föreskrivs kan förhindra oönskade konsekvenser.

Konsekvenserna av prostatainflammation utan lämplig behandling är farliga för alla män. Om dessa få få människor tänker och därför så ofta fall av otillbörlig behandling av en patient med kronisk inflammation i prostata till urologen.

Prostatit kan vara akut och kronisk. Kronisk utvecklas mycket långsamt och har mindre uttalade symtom än akut.

Detta leder till försök till självbehandling och fördröjd behandling av urologen på ett stadium när konsekvenserna märkbart utvecklas: svår smärta, urinutflöde störs och svårigheter i sexuellt liv framträder. Gradvis leder det till allvarliga kränkningar av hur prostata fungerar.

Komplikationer av kronisk prostatit

 • Det finns en akut retention av urinering.
 • Inflammation av seminala vesiklar, epididymier och testiklar. En utvecklande inflammatorisk process påverkar intilliggande vävnader och organ, vilket leder till en signifikant försämring av välbefinnandet.
 • Praktiskt taget alla män som lider av kronisk prostatit, det finns ett brott mot kraften. Denna sjukdom bryter den i en annan grad - från kränkning av utlösning till omöjligheten av erektion. Tack vare moderna medicinska metoder för att bota denna sjukdom och de komplikationer som uppstått är det en mycket lång process och kräver ett integrerat tillvägagångssätt.
 • Forskare har bevisat att prostatacancer visas oftare hos män som lider av en kronisk form av sjukdomen.
 • I avsaknad av korrekt behandling kan infertilitet utvecklas.
 • På denna typ är det en stark irritabilitet, konstant trötthet, frekventa depressiva tillstånd etc. i samband med en generell försämring av välbefinnandet.

Konsekvenser av akut prostatit

Det finns flera konsekvenser av akut form.

Övergång av akut form till kronisk

Kronisk prostatit utvecklas om mikrofloran vid behandling av akut sjukdom har varit svårt deprimerad.

Som ett resultat börjar svårighetsgraden av den inflammatoriska processen gradvis att ersättas av återkommande manifestationer av inflammation i prostatakörteln, och bakterier förvärvar stabilitet och förstör dem blir svårare.

Retention av urinutflödet

I detta tillstånd uppträder kraftiga skarpa smärtor, och urinflödet blir nästan omöjligt.

Abscess av prostata

Inflammation med ödem och nedsatt blodcirkulation leder till svårigheter i utflödet av prostatakörteln, som under inflytande av bakterier blir infekterad och blir till pus.

Med abscess når kroppstemperaturen 38-39 ° С, smärtsamma känslor ökar, frossa förekommer och svaghet växer.

Efter en abscess uppträder ofta ärrbildning i prostata, vars svårighetsgrad beror på ärrets storlek.

Farliga komplikationer och konsekvenser av prostatit

Sjukdomar i genitourinary systemet är mycket vanliga bland män i olika åldrar. Prostatit är en av de farligaste. De fruktansvärda konsekvenserna av prostatit är skadliga för hälsan. Ofta ignorerar sjukdomen otydlig behandling leder till irreversibla förändringar i organen i det lilla bäckenet.

Prostata är ett viktigt organ för det manliga reproduktionssystemet. Ofta förekomsten av en inflammatorisk process i det bidrar till ett antal faktorer: infektion under samlag, hypotermi, trängsel i litet bäcken, otillräcklig blodtillförsel till organ, nedsatt immunitet.

På grund av bristen på korrekt behandling kan akut prostatit fortsätta i kronisk form. I detta skede är sjukdomen mindre behandlingsbar och leder gradvis till en minskning av livskvaliteten i allmänhet. Negativa effekter av kronisk prostatit manifesteras inte bara på den fysiska nivån utan påverkar även det psykologiska tillståndet.

Den kroniska formen av prostatit är farlig genom att hämma prostatakörteln. Det beror allt på sjukdomen. Om du inte börjar behandla i tid, är konsekvenserna oundvikliga:

 1. 1. Impotens. Detta inkluderar försvagningen av erektion eller fullständig frånvaro, okontrollerad utlösning, minskad libido, obehagliga känslor under samlag.
 2. 2. Infertilitet - skada på livets vitala organ i reproduktionssystemet, sämre än spermatozoa.
 3. 3. Överträdelse av det geniturära systemet. Smärta i perineum under urinering, inflammation i blåsan, njursvikt.
 4. 4. Adenom i prostata. Det är tillväxten av en godartad tumör som leder till en smalning av urinröret. I de flesta fall krävs kirurgi. Det finns risk för malign celldegenerering.
 5. 5. Skleros av prostata är det sista skedet av sjukdomen. Det finns sklerotiska förändringar i prostatakörteln, det cicatrizes, rynkor, dör gradvis. I vävnaderna kan bildas purulenta håligheter.
 6. 6. Prostatacancer, eller malign malign process med smärtsamma känslor av permanent karaktär. Odragen smärta i nedre delen av ryggen och underlivet.
 7. 7. Neuros. Det manifesteras av sådana symptom som irritabilitet, apati, depression, orsakad av känslor av konstant obehag och outhärdlig smärta. Ostabilt mental tillstånd påverkar förmågan att arbeta och minskar intresset för livet i allmänhet.
 8. 8. Infektion av sexpartnern. Bakterier och virus som orsakar sjukdom kan få negativ inverkan på kvinnors sexuella system. Det finns risk för infektion.

Komplikationer av kronisk prostatit

Komplikationer av kronisk prostatit

Lokala komplikationer av kronisk prostatit inkluderar abscess, atoni, atrofi och skleros i prostatakörteln, liksom stigande urinvägsinfektion. Förekomsten av infektionsfokus i prostata, som härrör från denna kränkning av urodynamik och immunbrist, skapar förutsättningarna för utveckling av primärt kronisk pyelonefrit.

I händelse av progression av den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan den utveckla suppuration (abscess). Källan för prostata abscess är patogena bakterier. Bland de predisponeringsfaktorerna är skillnaden i organismens reaktivitet som ett resultat av hypotermi och sammankopplade sjukdomar skild. Förekomsten av en abscess i prostatakörteln underlättas av venös trängsel i det lilla bäckenet som orsakas av alkohol eller ett brott mot rytmen av sexuell aktivitet. Abscessing manifesteras av ökad smärta i perineum (mer uttalad på ena sidan). Smärta utstrålar till sakrum, rektum och inre lår. Det finns feber, svårighet att urinera. Gradvis ökar gastentionen och smärta i buken. Endast när den purulenta processen är begränsad till att utveckla granuleringar minskar smärtan och temperaturen minskar. Trots patientens tillfredsställande hälsotillstånd kvarstår det purulenta hålrummet i sitt lilla bäcken. Resultatet av en prostatisk abscess är ofta ett genombrott av pus i urinblåsan, urinrörets baksida eller rektum. Eventuellt bildandet av purulenta fistler mellan urinröret och rektum. Spridningen av pus till den omgivande kärnfettsvävnaden leder till paraproctit, en nära-statisk phlegmon, panflegmon och till och med patientens död.

En långsiktig infektion och samtidig förgiftning är orsaken till atonat, atrofi och skleros hos prostata.

Atoni av prostatakörteln manifesteras av överdriven sekretion (prostaterapi) och utsöndring av det under avföring (ett symptom på "avföring prostata"). Patienterna är oroade över den konstanta fukten i glanspenisen. Munnen av utsöndringskanalerna i prostata är förstorad, vävnaden är fläckig.

Kronisk inflammation i prostata kan resultera i atrofi eller skleros. Vid en atrofi av en järnprostata vid transrektal forskning är den representerad mycket mindre och tätare än vanligtvis. Ytan är tuberös, okänslig. Ibland undersöks endast återstoden av körteln som en tät nodulär. Hemligheten efter massagen är frånvarande.

Skleros av prostata är vanligare hos äldre män. Förstörningar av den inflammatoriska processen leder till en gradvis ersättning av akiniens parenchyma med en bindväv.

Cikatricial förändringar i urinrörets prostatiska del fortsätter att bryta urinering, vilket gör det smärtfritt och intermittent. Gradvis finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Reduktion av den skyddande funktionen hos den drabbade vävnaden hos körteln predisponerar till aktivering av saprofytmikroflora och främjar ytterligare kronisk inflammation. I dessa fall ökar möjligheten för en stigande urinvägsinfektion med njurskador avsevärt. Den vanligaste njursjukdom - pyelonefrit - kan orsaka många typer av mikroorganismer, men bakterierna är relaterade till den mänskliga tarmfloran av de vanligaste av de patogener (E. coli, enterokocker och Proteus). Pyelonefrit är en icke-specifik bakteriell inflammatorisk process, lokaliserad i njurens tarmkoppsystem och dess tubulointerstitiella zon. Kronisk pyelonefrit kan uppträda helt asymptomatisk och manifestera endast terminal uremi eller manifest med akuta symtom med tecken på septisk chock och akut flerversfallsfel.

När den patologiska processen utvecklas i prostata minskar volymen ejakulat och antalet spermatozoer (i synnerhet andelen mobila former). Hos patienter med kronisk prostatit finns det inte bara en försening i spermatogenesen, men också en signifikant störning av den. Möjlig bildning av blodproppar av sällsynt plasma med införlivandet av spermier i dem, en ökning av antalet onormala spermatozoer med mer än 70%.

Hos patienter med kronisk prostatit, som ett resultat av förgiftning och hormonella störningar, bildas olika former av neuros och neurosliknande tillstånd. I 20-70% av fallen finns olika psykiska störningar (asthenisk, hypokondriak, asthenodepressiv syndrom). Reduktion av potens är ofta orsaken till utvecklingen av syndromet hos obsessiva tillstånd (rädsla för misslyckande före samlag). De största förändringarna genomgår en lämplig erektion och ejakulation, mindre ofta - förändringar i libido och orgasm.

Besvär av prostatakörteln i form av inflammation observeras i Reiters sjukdom, vilket förekommer hos 2-4% av patienterna med icke-gonokockskador i genitourinärsystemet. Nedgången av leder och periartikulära vävnader med Reuters sjukdom är endast möjligt om det finns en inflammatorisk process i genito-urinvägarna. Patienter som lider av uretroprostatit anses ha en ökad risk att utveckla urogenitalt reaktiv artrit. I de flesta fall kontrolleras prostatit i 100% av fallet uretokokulosinovial syndrom bland män. Dessutom är närvaron av en inflammatorisk process i prostatakörteln och seminala vesiklar i enlighet med moderna idéer nyckeln till reiterens sjukdom. Mönstret för denna patologi är så högt att kronisk prostatit detekteras även hos yngre pojkar med Reiters sjukdom. I 80-95% av fallen är Reiter syndrom associerat med en genetisk predisposition hos individer med HLA-B27.

Resultaten av våra studier visar också att prostata-inflammation är närvarande hos alla män som lider av Reiters sjukdom. Bland de kliniska egenskaperna lockar patologins lågt symptomatiska natur uppmärksamhet. Således upplever patienter i 58% av fallen inte några subjektiva känslor alls. Och endast 33% av undersökarna klagade över en känsla av tyngd, 7% - smärta i underlivet, utstrålande till pungen, 18% - dysursjukdomar. 6,7% av patienterna klagade över smärta eller obehag vid slutet av urineringstiden. Sexuell svaghet noterades i 9% av undersökningen. I 16,7% av observationerna i palpationsstudien var inga onormala förändringar i prostatakörteln (katarrhalform). Inflammation drabbades endast av epitel av excretionskanalerna, delar av glandulärapparaten och var infiltrativ-desquamativ i naturen. I 36,1% av fallen diagnostiserades prostatit med palpation. I 41,8% i körtelns struktur identifierades individuella infiltrativa och måttligt smärtsamma områden, noterades ett något planerat interloberspår (follikulär form). Den patologiska processen påverkade inte bara utsöndringskanalerna utan också alveoläranordningen. De glandulära loblerna förstoras i storlek på grund av ackumulering av inflammatoriska exsudater och biologiskt aktiva substanser i dem. Spridning av glandular epitel är möjlig. Utskiljningskanalerna expanderas cystiskt, deras munar är igensatta. I prostata ökade i storlek eller diffust å ena sidan 42,7%, är dess konsistens tätt-elastisk, interlobar spåret konturerad dålig smärta under studien uttryckte fingret (parenkymala form). Samtidigt gick det inflammatoriska infiltratet bortom den glandulära apparaten och spred sig till den interstitiella vävnaden i hela körteln eller en av dess lobor. I 8,3% av kronisk prostatit åtföljd av interstitiell vesikulit.

Riktad screening av personer med sjukdomar i urogenitalsystemet (inklusive prostatit) kan förbättra snabb diagnos urinogenous artrit och Reiters sjukdom med mer än 50%.

Således orsakar den inflammatoriska processen i prostatakörteln allvarliga komplikationer som signifikant påverkar livskvaliteten hos en man. Införandet av autoimmuna mekanismer (särskilt i klamydia) föregår utvecklingen av svåra led- och ögonskador (Reiter's sjukdom). Hos patienter med kronisk prostatit finns det olika brott mot sexuell funktion, ofta följd av utveckling av neuros, snabb trötthet och nedsatt prestanda. Ejaculationssjukdomar, såväl som utveckling av anomalier av spermatozoa och seminal plasma leder till infertilitet.

Konsekvenser av prostatit för män

Konsekvenserna av prostatit är impotens, manlig infertilitet, kronisk form av sjukdomen, adenom, malign tumör. Och det här är bara en liten lista över vad som är fylligt med sjukdomen.

Inflammation av prostata diagnostiseras i varje andra medlem av det starkare könet. Det bör noteras att sjukdomen inte kommer att gå över sig själv. Det är nödvändigt att ta en behandling för att undvika ytterligare, allvarligare sjukdomar, inte bara hos män utan också hos kvinnor.

Impotens och infertilitet

Minskade libido, styrka, brist på erektion är ett "slag under bältet" för varje vanlig man. Många tror att lusten att ha sex försvinner på grund av trötthet från jobbet. Men det här är inte alltid fallet.

 1. De första tecknen på prostatit är en minskning av styrkan. En medlem kan inte bli svår nog att få möjlighet att ha samlag. Orsaker - kränkningar av blodcirkulationen i prostata och stasis av blod i kroppen. Om tiden inte passerar behandlingen, kan man efter en kort tidsperiod bli impotent. Sådan patologi behandlas naturligtvis för närvarande, men för detta är det nödvändigt att spendera mycket ansträngning, pengar och tid. Därför är det nödvändigt att noggrant studera symptomen och orsakerna till prostatit, för att maximera livsstilen, särskilt om män är i fara.
 2. En annan konsekvens av prostatit hos män är infertilitet. Den inflammatoriska processen och infektionen påverkar kvaliteten på spermierna negativt. Manliga reproduktiva celler blir mindre mobila, och i vissa fall dör de helt, så visas spermamutanter. Det är naturligt och förståeligt att sådana spermatozoer inte kan befrukta en kvinnlig kvinna. Om man i sperma hos en man observerar blodproppar, kan detta redan vara det första tecknet på inflammation. Och till och med inte nödvändigtvis mot bakgrund av infektion. Det finns en bakteriell (icke-infektiös) inflammation och bakterie. Att orsaka infertilitet kan vara en och den andra formen av sjukdomen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Konsekvenser av prostatit hos män

Prostatit är en inflammation i prostata. Till skillnad från prostatacancer och godartad hyperplasi, som huvudsakligen påverkar äldre, är denna sjukdom farlig för män i alla åldrar. Sjukdomen förekommer i en av sex män. Med tiden leder effekterna av prostatit hos män till ett antal komplikationer, varav många är mycket allvarliga och farliga.

Den huvudsakliga symptomatologin för prostatit hos män, provokationsfaktorer

Prostatit, beroende på orsaken till uppkomsten och de symptom som uppträder, är akut, kronisk bakteriell, kronisk och asymptomatisk kronisk. För alla former av sjukdomen kännetecknas av urogenitala symptom:

 • bränning;
 • smärtsam urinering
 • Förekomsten av ett konstant behov av urinering;
 • svårighet att urinera
 • svår eller smärtsam utlösning;
 • smärta i området mellan skrot och rektum
 • smärta i nedre delen och en känsla av änden i ändtarmen.

Akut form av flöde. Förekommer när den utsätts för bakteriell infektion och är svår. Patienten upplever svår smärta i könsorganet, det finns en chill, feber. Den akuta fasen kräver snabb behandling, eftersom det finns risk för allvarliga komplikationer.
Kronisk bakteriell. I de flesta fall är orsaksmedlet E. coli. De utvecklande symtomen är identiska med den akuta formen, men de strömmar trögt.
Kronisk prostatit. Karakteriserad av smärta i bäckenregionen, som åtföljer en person i 3 månader eller mer. Samtidigt avslöjar laboratorieundersökningar inte en patogen zon.
Asymptomatisk prostatit. Det strömmar praktiskt taget utan några manifestationer. Finns ofta vid regelbunden kontroll med en läkare eller efter resultaten av en histologisk undersökning, när provet för analys är prostatavävnad.
. Potentiella provokatorer av sjukdomen är:

 • komplex för detektering av bakterier;
 • inflammation;
 • depression;
 • påkänning;
 • mekaniska eller neuromuskulära problem i bäckensmusklerna.

Prostatit diagnostiseras och behandlas väl om du söker läkarhjälp i tid.

Akut form av prostatit. Konsekvenser av olika typer av sjukdomar

Infektion orsakad av bakterier sprider sig från urinröret (kanske från ändtarmen) till prostata, vilket orsakar inflammation och uppenbarelse av smärtsamma symtom. Eftersom den drabbade körteln blir svullnad kan patienten uppleva mer och mer uttryckliga svårigheter med urinering. Urinflödet blir svagt. Om du inte kan urinera alls, då behöver du akut medicinsk hjälp i den här situationen. Det betyder vanligtvis att prostatan är så svullen att den helt blockerar urinflödet.
Prostatit orsakar olika komplikationer, vilket kan innehålla följande:

 • akut typ av sjukdomen blir kronisk;
 • urinblåsning eller urinretention
 • prostats abscess;
 • Spridningen av infektion i blodet (bakteriemi / sepsis).

Prostatit orsakar många konsekvenser, som är mer allvarliga. De kan påverka samtidiga sjukdomar i prostata, till exempel bildandet av stenar i prostata, cyster.
En akut typ av sjukdom kan leda till sådana problem i sexuellt liv som:

 • erektil dysfunktion
 • smärta efter samlag
 • impotens;
 • för tidig utlösning.

Ofta är prostatit och dess konsekvenser, varav den ena, den allvarligaste, impotens, orsakar hälsorisk på psykologisk nivå. Under påverkan av sjukdomen produceras manliga hormoner, på grund av vilka det finns en sexuell lust, i en mycket mindre mängd. Sexuell dysfunktion börjar återgå till normal först efter 1 år.
I sällsynta fall kan sjukdomen också leda till bildandet av ärrvävnad. I allmänhet är detta typiskt för situationer med sjukdomens försummade bakteriella utseende. Ärrvävnad blir ett hinder för den normala rörelsen av spermier.

Konsekvenserna av prostatit, vilket medför en kronisk typ av sjukdom

Om du ignorerar manifestationerna och inte börjar behandla kronisk prostatit i tid, kan konsekvenserna vara:

 1. Infertilitet. Denna patologi observeras hos 40% av männen som lider av denna sjukdom. I allmänhet utvecklas infertilitet till följd av otillbörlig eller felaktig behandling. Detta beror på att under sjukdomen sker utsöndring av prostatakörteln i små doser, vilket minskar aktiviteten av spermatozoa och sannolikheten för befruktning. Dessutom förvärras situationen när vita blodkroppar som hjälper till att bekämpa infektion blandas med spermier, vilket minskar dess kvalitet, funktion och fertilitet.
 2. Adenom av prostata. Visas i urinrörets utseende i urinröret. Med tiden ökar och komplicerar det normala utflödet av urin. Stagnerande urin provocerar svåra inflammatoriska processer, cystit visas. Det finns också en risk för att adenomen kommer att utvecklas till en malign tumör. Då måste vi kämpa med prostatacancer.
 3. Regelbundet smärtsamt syndrom. Konstant värkande smärta uppträder i underlivet, perineala regionen, anus, ländryggsregionen. Ofta tar patienten dessa symptom mot radikulit och utför felbehandling.
 4. Skleros av prostata. Konstant dysfunktion av prostata leder till det faktum att hennes vävnader börjar dö. Detta är en irreparabel komplikation, vars behandling inte ger de önskade resultaten.
 5. Nederlag av närliggande organ. Isolerad sjukdom observeras sällan. Det är nästan aldrig begränsat till prostata ensam. Ofta påverkar det närliggande vävnader och organ. Oftast påverkar sjukdomen det bakre segmentet i urinröret, och nästan alla huvudorganen i bäckenregionen. Effekten av sjukdomen leder också till inflammatoriska processer som påverkar både testiklarna och bilagorna.
 6. Neuros. Konstant smärta och oförmåga att ha ett normalt sexuellt liv, liksom när den inflammatoriska processen påverkar de organ som ligger nära prostata, kan provocera en mans nervösa störningar.
 7. Externa manifestationer. Kronisk prostatit kan leda till ökad svettning i perinealområdet. Vid urinering eller avföring kan prostatasekretion uppenbaras.

Förebyggande åtgärder

Att ta reda på vad prostatit leder till är att det är värt att överväga att skadan på människors hälsa som orsakas av den ligger på grundval av att aktivera syntesen av ämnen som är skadliga för kroppen som framkallar utvecklingen av cancerprocesser.
Förutom de negativa effekterna är prostatit också farligt eftersom flera år kan vara asymptomatiska. Män behöver samråda minst en gång per år med urologen och genomgå den nödvändiga forskningen.
För att skydda dig mot prostatit måste du dessutom följa sådana regler och rekommendationer:

 • Fysisk aktivitet. Undvik cirkulationssjukdomar i bäckenområdet, vilket kan leda till prostatit, hjälp att springa, gå, simma, fotboll, volleyboll.
 • Styrketräning, cykling och stillesittande livsstil hjälper till att provocera sjukdomar.
 • Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa dig till fet, kryddig mat, stekt mat, att introducera i kosten mer vitaminer och mineraler. Stor skada på människors hälsa orsakar alkohol med prostatit och rökning.
 • Säkert sexliv. Infektioner som är sexuellt överförda kan orsaka prostatit. Utan att misslyckas är det nödvändigt att skydda och när obehagliga symptom uppstår är det bråttom att gå till doktorn.
 • Regelbundet sexliv. För en stabil blodcirkulation av prostata måste du ha ett regelbundet sexliv. Normalt anses förhållandet 2-3 gånger i veckan, men inte mer än en per dag. Avbrutet samlag och frekventa partnerförändringar påverkar människors hälsa negativt.

Ofta söker män medicinsk hjälp när de inte kan tolerera smärta och sjukdomen har förvärvat en kronisk kurs. I avancerade fall tar behandlingen längre, utan garantier för upprepade inflammatoriska manifestationer.