Huvud
Behandling

Komplikationer av gonorré

Gonorré förekommer ofta med komplikationer. Det är viktigt att kunna känna igen dem och ändra behandlingens taktik i tid för att förhindra utveckling av allvarliga konsekvenser.

Oavsett om det kommer komplikationer av gonoré, beror direkt på sjukdomen. Ju längre sjukdomen fortskrider desto större är risken för infektion och skadan på kroppen. Därför är det svårare för kvinnor att bli komplicerad gonorré - de har en sjukdom i de flesta fall är asymptomatisk och långt borta obemärkt.

Förutom varaktigheten ökar risken för komplikationer:

 • felaktig behandling,
 • sexuell upphetsning,
 • kön och onani,
 • fysisk aktivitet,
 • menstruation och graviditet hos kvinnor,
 • förgiftning och samtidig infektioner,
 • urinrörets trauma.

Utvecklingen av komplikationer beror på infektionsväg. Tilldela en stigande, nedåtgående och spridd form av gonorré.

 • Om gonorréerna går upp i urinröret eller livmoderhalsen och påverkar de överliggande organen - det kallas en stigande infektion.
 • Besegra ollonet, förhuden, urinrör paraurethral körtlar och nedlänkskanaler kallas ibland infektion, men namnet är godtyckligt, eftersom det i detta fall gonokocker inte rör sig nedåt från den primära kammaren (urinröret) och påverkar angränsande strukturer.
 • Om gonokocken kommer in i blodomloppet - det orsakar spridd (utbredd) form. I detta fall kan bakterier infektera alla organ, men oftast påverkar de lederna.

Hos män gråter gonorré följande inflammatoriska komplikationer:

 • total uretrit (nederlag i både övre och nedre urinröret)
 • phimosis (reduktion av förhudsöppningen),
 • banalit (nederlag av penisens huvud),
 • balanoposthit (nederlag av huvudet på penis och förhud)
 • prostatit (lesion i prostatakörteln),
 • epididymit (epididymis nederlag),
 • orchitis (testikelskada)
 • vesikulit (skada på vesiklar i partiklar)
 • inflammation i körtlarna i urinvägarna,
 • inflammation i paruretralkanalerna
 • inflammation av inguinal lymfkörtlar.

Komplikationer av kvinnor inkluderar: inflammation i slemhinnan i livmodern, äggledarna och bäckenets peritoneum.

Komplikationer hos barn. Förloppet av gonokockinfektion hos barn har sina egna egenskaper. Flickor påverkas oftast. Till skillnad från kvinnor, hos flickor, förutom inflammation i urinröret uppträder vulvovaginit (inflammation i vagina och yttre könsorganer). Sjukdomen kan uppstå, som med akuta symptom och asymptomatisk. Risken för komplikationer hos en tjej ökar med menstruationens utseende. Hos pojkar är gonokockinfektion mindre akut än hos män. Pojkar är mindre benägna till komplikationer av sjukdomen. Mycket oftare hos barn förekommer gonokockinfektion i form av konjunktivit. Nyfödda spädbarn smittas under födseln och äldre barn - genom sjuka föräldrars händer, utan hänsyn till deras personliga hygien.

Behandling av komplicerad gonorré sker endast på ett sjukhus och utförs med stora doser antibiotika. Okomplicerad gonorré behandlas på poliklinisk grund. Utvecklingen av återinflammation efter behandling betyder vanligtvis antingen kvar i kroppen gonorré (behandlingen var ineffektiv) eller närvaron av en annan sexuell infektion. Det är viktigt att komma ihåg att gonorré ofta överförs tillsammans med andra patogener. De kan förbises och inte behandlas i tid. Detta kommer att leda till en andra inflammation i urinröret och dess komplikationer.

Konsekvenser och komplikationer av gonorré

Om hon gonorré kan betraktas som relativt "ofarliga", men extremt obehaglig lokal infektion, komplikationer och konsekvenser som kan ge lanserade gonorré, kan vara mycket farligt. Komplikationer ofta inte producerar akut och kronisk form av gonorré på grund av kronisk diskret utveckling av gonokock inflammationsprocessen pågår många organ och system, och täcker så småningom hela kroppen. Hos kvinnor sprider inflammation uppåt från slidan till livmoderhålan och äggledarna. I sin tur är den inflammatoriska processen i fallopierna fylld med utvecklingen av deras obstruktion, vilket i sin tur leder till infertilitet.

I allmänhet är infertilitet hos kvinnor en av de vanligaste komplikationerna vid kronisk gonorré: det orsaka någon inflammatorisk zabolevaniyamatki och bihang. Förresten ökar risken för inflammation av appendages och livmoder med användning av en kvinnlig intrauterin enhet, liksom under menstruation. Dessutom kan förändringar i äggledarna ge upphov till ytterligare utveckling av en ektopisk graviditet - ett extremt farligt tillstånd för en kvinna. Insamling av pus i äggledarna kan leda till gidrosalpinksa - kluster i äggledaren transudat kvinnor zhidkostibledno transparent gul färg på grund av försämrad blod och lymfcirkulationen i äggledaren under sin inflammation.

Hydrosalpinx åtföljs av smärta i underlivet och i ländryggsregionen, såväl som allmän förgiftning av kroppen. Fallopieröret ökar således kraftigt och förvärvar en tumörliknande form. Om det finns en ruptur i röret och dess purulenta innehåll går in i det lilla bäckes hålighet, är det möjligt att utveckla inflammation i bukhinnan i den lilla bäcken-spelvioperitonit.

En extremt obehaglig komplikation av gonorré hos kvinnor kan utvecklas bartholinit - en inflammation i de stora vestibulära körtlarna, som börjar 2-3 veckor efter infektion med gonorré. Bartholinit orsakas av gonokocker som tränger in i rörets kanaler och orsakar inflammation i dem. Med utvecklingen av bartholinit uppträder en smärtsam ligament eller nodul i ljummen: pus kan förekomma med tryck. När kärlets mun är stängd, samlas pus i utsöndringskanalen och sträcker den. I detta fall kan en sjuklig mobil tumör uppträda ur könsdelningen, vars storlek kan variera från kirsebärets storlek till storleken på ett stort ägg. En kvinna känner ömhet i de yttre könen, det är svårt för henne att gå, sitt, temperaturen kan stiga väsentligt. Efter ett tag bryts tumören, vilket leder till att man häller ur puset, sänker temperaturen och förbättrar hälsotillståndet. Om behandlingen emellertid inte genomförs ackumuleras pus igen och allt börjar igen. Ofta kräver denna komplikation kirurgi.

Problemet med att förebygga komplikationer vid kronisk gonorré hos kvinnor är mycket akut. Faktum är att komplikationer, som kronisk gonoré själv kan vara asymptomatisk. Endast i sällsynta fall fortsätter den inflammatoriska processen i de organ som är associerade med livmodern med utseendet av vissa tecken. Bland dem är uppkomsten av smärta i underkanten av buken, blödning från vagina, feber, huvudvärk, generell dålig hälsa.

Hos män är den mest allvarliga komplikationen av gonorré inflammation i testiklarna och dess epididymis - orchiepididymit, liksom inflammation i prostatakörteln - prostatit.

Gonorré epididymit utvecklas vanligtvis kraftigt, med hög temperatur, svullnad och rodnad i pungen, svår smärta i området för den drabbade testikeln, vilket förhindrar att patienten flyttas jämnt. Efter gonorré epididymit störde spermiebildning och bilateral process dramatiskt minskad förmåga att oplodotvoreniyu.Muzhskoe infertilitet - frekvent sad resultat av kronisk gonorré. Gonorré prostatit är den vanligaste komplikationen av gonorré hos män.

Prostatit kan förekomma i akut och kronisk form. Kronisk prostatit svarar inte bra på behandlingen och orsakar ofta infertilitet och impotens. Dessutom kan inflammation utveckla sädesblåsor (vesiklar) och Striktur utveckling - förträngning av urinröret. Biverkningar kan bara undvikas när tiden började behandling för gonorré, strikt överensstämmelse med läkarens rekommendationer, tillfälligt upphörande av sexualliv, förkastande av alkohol och så vidare, eftersom utvecklingen av komplikationer hos män gonoreynyh främja sexuell upphetsning, användning av alkohol, hypotermi, allvarlig fysisk stress.

Om gonokocker sprider sig till andra organ, så är det spridd gonokockinfektion. I det här fallet är det möjligt att skada lederna, huden, hjärnan, hjärtat och leveren.

Om infektionen kommer in i ögonen, utvecklas gonokockkonjunktivit eller gonoblenaire - en allvarlig komplikation, som ibland leder till blindhet. För gonoblenorei kännetecknad av uttalat ödem i ögonlocken och riklig purulent urladdning från det drabbade ögat. Med gonokockkonjunktivit är det möjligt att skada hornhinnan med perforering och ögondöd, så behandlingen ska vara mycket aktiv. För detta används kraftfulla antibiotika för allmän och lokal åtgärd: i form av droppar, salvor, intramuskulärt och intravenöst, oralt. Om behandling av gonokockkonjunktivit startas i rätt tid och genomförs systematiskt, är prognosen för botemedel vanligtvis fördelaktig och synen kan bibehållas.

För närvarande kan allvarliga konsekvenser av gonoré bero på att gonokockinfektion sällan förekommer isolerad. Det kombineras ofta med klamydia, ureaplasmiska, trichomonas, candidiasisinfektioner. Blandad infektion leder till förändring i gonorrés symtom och förlopp, förlängning av inkubationstiden för gonorré, frekventare och svåra komplikationer. Diagnos av gonoré med blandad infektion är svår, i vissa patienter detekteras gonokocker först efter avlägsnande av trichomonads. Det är uppenbart att komplikationer av gonorré i sådana fall kombineras med komplikationer orsakade av samtidig infektioner, fortsätter svårare och behandlas sämre.

Undvik alla dessa allvarliga hälsokonsekvenser av gonorré, du kan genom att ringa en läkare i tid och börja behandlingen. Sexuella infektioner följer emellertid inte alltid symptom. Därför bör grunden för att adressera en läkare vara din så kallade "subjektiva" inre känslor av olycka inom könsområdet.

ARTIKEL

Actinomycosis av huden

FRÅGA-SVAR

Frågor per ämne

RECENSIONER

Välkommen! Jag vill uttrycka min tacksamhet till EUROMEDPRESTIGE! Här jobbar läkare verkligen med en stor bokstav! Tack så mycket!

Jag besökte kliniken för första gången, men jag har följande intryck att det inte bara är nödvändigt att gå till det, men du kommer att gå dit med stor glädje. Konsultationer av läkare är professionella, litterära, med en önskan att hjälpa.

Gonorré hos kvinnor

Gonorré hos kvinnor - specifik infektion orsakad av gramnegativ mikroorganism Neisseria gonorrhoeae och påverkar slemhinnan i den urogenitala kanalen, rektum, munnen, svalget. Urogenital form manifesteras genom variga sekret från slidan med en obehaglig lukt, dysuri, dra buksmärtor, klåda och ömhet i området för de yttre könsorganen, men kan ha asymtomatisk. Metoder för diagnos av gonorré hos kvinnor inkluderar inspektion på stolen och laboratorietester (smear, bakposev fällningar PCR PIF). Etiotropa atibiotikoterapiya bar cefalosporiner, penicilliner, fluorokinoloner.

Gonorré hos kvinnor

Gonorré hos kvinnor - en sexuellt överförbar sjukdom som kan förekomma i det urogenitala (gonorrheal uretrit, cervicit, bartholinit) och extra form (gonorrheal proktit, stomatit, faryngit, ögoninflammation). I strukturen av STI: er, enligt prevalens, rankas den andra efter chlamydia och detekteras ofta samtidigt med den. De flesta fall av gonoré diagnostiseras hos kvinnor 15-29 år. Med en enda oskyddad sexuell kontakt med en partner som har gonorré, är risken för infektion 60-90%. Den höga graden av smittsamhet, uppkomsten av resistenta stammar av gonorré kända antibiotika, skadliga effekter på fortplantning - dessa och andra faktorer gör att förebygga gonorré prioritet venereologi och gynekologi.

Orsaker till gonorré hos kvinnor

Den patogen som orsakar gonorré - Neisseria gonorrhoeae, är en gram-negativ aerobisk diplococcus, som har en bönformad form. Inuti människokroppen är patogen mycket resistent, snabbt döende i den yttre miljön. Faktorer av patogenitet hos gonokocken är: kapsel med antifagocytisk aktivitet; villi, med hjälp av vilken bakterien är fäst vid epitelet; endotoxin utsöndrat av cellväggen; membranproteiner med uttalade antigena egenskaper.

Med hjälp av ytproteiner fäster gonokocker sig i cellerna i det cylindriska epitelet, vilket orsakar deras död och sloughing. Fagocytoserad av polynukleära neutrofiler, inom vilka vitalitet och reproduktiv förmåga upprätthålls. Vanligtvis initierar gonokocker en specifik lokal inflammation, men när de tas in kan de orsaka spridning av gonokocker. Gonorré hos kvinnor fortsätter ofta som en blandad infektion: gonorré-klamydia, gonorré-trichomonas, gonorré-mykoplasmisk, gonorré-candidiasis.

Den övervägande infektionsvägen är sexuell, infektion är möjlig både i oskyddad vaginal, oral eller genital kontakt. Ofta finns det flera skador på flera organ. Den icke-sexuella vägen för infektion kan realiseras under förlossningen när barnet passerar genom födelsekanalen. Det är extremt sällsynt att se inhemsk infektion - främst med nära kontakt med barnet med modern, en patient med gonorré (till exempel vid användning av en vanlig säng, handdukar, hygienartiklar etc.).

Faktorer som bidrar till den höga förekomsten av gonorré bland kvinnor, en låg nivå av allmän kultur, tidig sexuell aktivitet, flera sexuella relationer, försummelse av barriärpreventivmetoder och spermiedödande medel i tillfälligt sex, prostitution. Klättring infektioner bidrar arbetskraft, intrauterin intervention (uterus avkänning, abort, WFD), menstruation, underlåtenhet att följa den personliga hygienen.

Klassificering av gonorré hos kvinnor

Beroende på hur länge sjukdomen är, skiljer de mellan färska (i upp till 2 månader) och kronisk (längre än 2 månader) gonorré hos kvinnor. Med tanke på svårighetsgraden av symtom kan en ny form ha en akut, subakut eller torpidström. Kronisk infektion sker som regel malosymptomatiskt med periodiska exacerbationer. I avsaknad av specifika lokala manifestationer, men isoleringen av patogenen i skrapningar från slemhinnorna, talar om latent infektion eller gonokokonosishitelstva.

Det finns genitala och extragenitala former av gonorré hos kvinnor. Enligt principen lokalisering av differentierade gonorré av den nedre genitaltrakten (uretrit, parauretrit, vestibulit, Bartolini, cervicit) och gonorré, bäckenorganen (endometrit, salpingit, adnexit, bäckeninflammation). Gonorrés förlopp hos kvinnor kan vara okomplicerat och komplicerat.

Symptom på gonorré hos kvinnor

Gonorré i det nedre genitourinvägarna

Inkubationsperioden för skador i det nedre geniturinärområdet är i genomsnitt 5-10 dagar (med stigande, spridd gonorré och östretala former kan öka). Nästan hälften av de infekterade kvinnorna har asymptomatisk eller asymptomatisk förlopp av gonorré. Lokala manifestationer beror på den primära lesionen hos ett eller annat organ, men gonorré hos kvinnor förekommer ofta i blandad form. De klassiska tecknen på sjukdomen är utseendet på riklig vaginal urladdning av vit eller gulaktig färg med en obehaglig lukt. Detta symptom betraktas ofta av en kvinna som en manifestation av ospecifik vaginit eller tröst, i samband med vilka försök görs mot självbehandlade infektioner som raderar den sanna kliniska bilden.

Gonorré cervicit (Endocervicitis). I en specifik inflammatorisk process med gonorré hos kvinnor är livmoderhalsen oftast inblandad. Förutom vitare, i detta fall markerar kvinnan klåda och brinner i skeden, i området av de yttre könsorganen och perineum, orsakad av deras irritation med purulenta sekret. På grund av maceration på livmoderhalsens bakre läpp finns det ofta sann erosion. Det kan finnas intermenstruell blodig urladdning. Under samlag upplever patienten obehag och smärta. I vila noteras tyngden i nedre delen av buken och dra smärta i sfären. I resultatet av kronisk gonorré bildas cervicit pseudo-cystor, bildas cervikal hypertrofi.

Gonorréisk uretrit. Urinvägsinfektion indikeras av frekvent urinering, åtföljd av en brännande känsla och rezi, imperative urges, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Urinrörets yttre bländare är edematös och hyperemisk när den undersöks, den är smärtsam på palpation; när man trycker på det verkar en purulent urladdning. Komplikationer av gonorré uretrit med en uppåtgående smittspridning kan bli cystit och pyelonefrit.

Gonorré bartholinit. Bartholinkirtlar i gonorré hos kvinnor påverkas igen på grund av pusflöde från urinröret eller livmoderhalsen. När utsöndringskanalen är igensatt, blir körtlarna inflammerade, ökar i storlek, blir kraftigt smärtsamma - en abscess av Bartholin körtel bildas. I avancerade fall kan abscessen öppna spontant med bildandet av icke-helande fistel, från vilken det finns ett konstant utflöde av pus.

Stigande Gonorré

Gonorré endometrit. Denna kliniska form av gonorré hos kvinnor uppträder med flytande purulenta serus eller sukrovichnym sekret från könsorganet, trubbig smärta i underlivet och ryggen, subfebril. Som ett resultat av störningar i proliferativ och sekretorisk transformation av endometriumet kan menstruella störningar observeras i typen av hyperpolymenorré; ibland finns det acyklisk uterinblödning. När det purulenta innehållet fördröjs i livmoderhålan utvecklas kliniska pyometrarna.

Gonorrésalpingit och salpingo-oophorit. Det utvecklas när äggledarna och äggstockarna påverkas, är ofta bilaterala. Den akuta fasen av gonorré hos kvinnor manifesterar med feber och frossa, värkande (ibland cramping) smärta i nedre buken. Vid försegling av båda ändarna av äggledarna (mor och ampullar) eventuellt bildande gidrosalpinksa och sedan - piosalpinks och inflammation i fall av växling på äggstocken - piovara, tubo-äggstocks abscess. Mot bakgrund av den omfattande inflammatoriska processen i det lilla bäckenet bildas en uttalad vidhäftningsprocess.

Gonorrheal pelvioperitonit. Denna form av gonorré hos kvinnor beror på smittspridning från äggledarna till bäckens bukhinnor. Pelvioperitonit hos gonokocketiologin manifesterar sig kraftigt: Skarpa smärtor förekommer i underlivet med bestrålning i epigastrium och mesohastrium, muskelsvårdsymtom. Temperaturen förstås snabbt upp till febervärdena, kräkningar, retention av gaser och avföring. Peritonit utvecklas sällan, eftersom den snabba bildandet av vidhäftningar avgränsar den inflammatoriska processen från bukhålan.

Komplikationer av gonorré hos kvinnor

Risken för gonoré är inte bara i hög grad av infektiöshet och olika kliniska former, men också i den frekventa utvecklingen av komplikationer, både hos kvinnan själv och i avkomman. Så blir gonorré endometrit ofta orsaken till livmoderhalsinflytande hos kvinnor, och gonorrésalpingit och salpingo-oophorit - tubal infertilitet och ektopisk graviditet.

Gonorré hos gravida kvinnor kan provocera spontan abort och för tidig födsel; orsaka fördröjning i fosterutveckling och fosterdöd i fostret, intraderinfektion hos fostret med utveckling av gonoblenorei, otit, gonokocks sepsis hos nyfödda; postpartum purulent-septiska komplikationer i den delurienta kvinnan.

För spridas gonokockinfektion kan uppstå hudskador, tenosynovit gonorrheal artrit, hepatit, myopericarditis, endokardit, meningit, lunginflammation, osteomyelit, blodförgiftning. Asymtomatisk gonorré hos kvinnor inte garantera frånvaron av komplikationer.

Diagnos av gonorré hos kvinnor

Genitala former av gonorré hos kvinnor diagnostiseras vanligtvis av en gynekolog eller venereolog, extragenital kan detekteras av en tandläkare, otolaryngolog, ögonläkare eller prokolog. I historien finns det som regel indikationer på oavsiktligt samlag eller flera sexuella kontakter. I typiska fall, när man tittar på stolen, detekteras utflödet av bandliknande mukopurulent urladdning från livmoderhalsens yttre hals, tecken på vulvovaginit. Under den vaginala undersökningen kan en något förstorad, smärtsam livmoder, ett konglomerat av sammanflätade äggledare och äggstockar palperas.

För att bekräfta diagnosen tas materialet från slidan, livmoderhalsen, urinröret, rektum, munhålan, konjunktiva (beroende på lokalisering av huvudfokus). Test av laboratoriediagnostik inkluderar mikroskopi av smutsar med Gramfärgning, sådd av gonokocker, en skrapstudie av PCR och UIF. Serologiska studier (RIF, ELISA, RNC) tillåter inte differentiering av tidigare överförd och nuvarande gonorré hos kvinnor, så i diagnostik spelar de vanligtvis inte en avgörande roll.

För misstänkt latent eller kronisk gonorré hos kvinnor när impulsgivaren inte detekteras i avskrap, med användning av olika metoder provokation: kemisk (smörjning uretral och cervikala p-set protargola), mekanisk (massage urinröret), biologiska (intramuskulär pyrogenal eller gonovaktsiny) termisk (genomföra rehabilitering -. ozokeritotherapy, paraffin terapi, UHF, etc), närings (äta kryddig, salt mat, alkohol), fysiologiska (menstruation). Efter provokationen tas det biologiska materialet tre gånger: efter 24, 48, 72 timmar.

Behandling och förebyggande av gonorré hos kvinnor

När terapin är ordinerad beaktas form, lokalisering, skarpa av manifestationer av gonorré hos kvinnor, närvaron av samtidiga infektioner och komplikationer. Basen av terapi är antibiotikabehandling med penicillin, cefalosporin, fluorokinolon. När en kombination av gonorré med klamydia eller trichomoniasis, metronidazol eller doxycyklin tillsätts till terapi.

När de är färska gonorré hos kvinnor, som inträffar med lesioner av den nedre genitaltrakten, tillräcklig enkeldos eller administrering av antibiotikum (ceftriaxon, azitromycin, ciprofloxacin, cefixim). Behandlingsförloppet för stigande gonorré eller blandad infektion förlängs till 7-10 dagar. För att behandla kronisk gonorré hos kvinnor ansluter immunstimulansmedel, autohemoterapi, introduktion av gonokocksvaccin. Lokal behandling innefattar tvättning av urinröret 0,5% p-rom silvernitrat vaginala sköljnings antiseptika (lösningar av kaliumpermanganat, klorhexidin miramistina). Den obligatoriska åtgärden är behandlingen av sexpartnern. Efter det att den inflammatoriska processen sjunker, utses fysioterapeutiska förfaranden (UV, elektrofores, UHF).

När komplicerade former av gonorré hos kvinnor kirurgisk behandling (Tubo-äggstocks abscess, piosalpinks etc..) - ta bort bihang. I fallet med pelvioperitonita behöver laparotomi för att rehabilitering av bukhålan. Med en akut suppuration i Bartholin körs en abscess, såret tvättas och dräneras.

Om en kvinna med gonorré identifieras, ska en familj eller en sexuell partner undersökas. I samband med personlig profylax rekommenderas att använda kondomer för tillfälligt samlag. Efter oskyddad samlag bör du snarast möjligt kontakta hälsovården för nödsituation för STI. En gonorréundersökning är en obligatorisk del av graviditetshanteringsprogrammet och en årlig gynekologisk undersökning av kvinnor. Sanitär-pedagogiskt arbete spelar en stor roll i förebyggandet av gonorré.

Komplikationer av gonorré hos kvinnor

Gonorré är en klassiker som representerar en grupp smittsamma sjukdomar som är sexuellt överförda. Hos kvinnor sker denna venerala sjukdom i samband med reproduktionens struktur med vissa egenskaper. Gonorré kan utgöra ett allvarligt hot mot kvinnors hälsa, eftersom sjukdomen saknas i kronisk ordning, vilket leder till infertilitet i denna bakgrund.

Orsaken till gonorré hos kvinnor.Orsaksmedlet för denna venerala sjukdom är gonokocker (Neisseria gonorrhoeae) - det här är bakterier som har hög smittsamhet (infektiöshet). Denna typ av bakterier är känslig för antiseptika, torkning, höga temperaturer (dö vid en temperatur över 55 ° C), såväl som direkt solljus. Sannolikheten för gonoréinfektion hos en kvinna med direkt kontakt med patogenen är mycket hög, cirka sjuttio procent.

Infektion uppstår som regel under oskyddad sexuell kontakt med infektionsbäraren genom vagina, anus, som sprids till ändtarmen. Infektion är också möjlig vid oral kontakt, men sannolikheten för detta är något lägre. Under barnets passage genom födelsekanalen hos en infekterad mamma kan infektion hos fostret uppträda med utseendet av gonokockkonjunktivit och gonorré blefarit. Gonorré hos kvinnor kan också påverka urinröret, svampen, livmoderhalsen och ögonen.

Infektion med hushållsmedel är ganska sällsynt (hos tjejer i två till sex år när man använder vanligt linne eller handdukar med en sjuk mamma), eftersom gonokocker fördärvas om de är utanför människokroppen. För att infektionen ska kunna inträffa måste dessutom ett tillräckligt antal av dessa bakterier tränga in i kroppen.

Inkubationstiden för denna sjukdom kan variera från fem till tio dagar.

Symptom på gonorré hos kvinnor.Risken för gonoré manifesterar sig i det faktum att i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen finns det praktiskt taget ingen symptomatologi. Det är raderingen av den kliniska bilden att sjukdomen passerar till de inre organen i det genitourära systemet, vilket underlättar övergången till kronisk form.

Symtom på denna venerala sjukdomen i början, när det lägre könsorganet (urinrör, labia, livmoderhalscancer, vagina) påverkas, är inte särskilt uttalad. Det kan vara svagt brännande under urinering, tät vit urladdning och klåda i slidan. I avsaknad av adekvat behandling vid detta stadium av sjukdomen sprids gonokocker till äggledarna och parauretralkörtlarna. I detta fall uttrycks sjukdomen ganska starkt - en kraftig försämring av den totala hälsan, smärta i underlivet, feber, smärta vid urinering, menstruationscykeln.

När det inflammatoriska skedet av sjukdomen utvecklas till en kronisk form, försvinner symptomen på gonorré igen. De viktigaste bland dem är brott mot menstruationscykeln och omöjligheten av uppfattningen.

Det är värt att notera att gonorré också kan förekomma i latent form, där det inte finns några symtom alls. I det här fallet upptäcks sjukdomen vanligen av en olycka, när den undersöks av annan anledning, eller vid fordringar från andra infekterade (när kedjan är uppbyggd).

Det är viktigt att veta att gonokocker påverkar epitelet i infektionsområdet. Följaktligen, om samlag med en bärare för infektion inträffade i oral eller anal sätt, symptomen av gonorré kommer att manifesteras i form av gonokock tonsillit, stomatit, faryngit och gonococcal abscess.

När utbredd gonokokkov andra organ sker sprids gonokockinfektion, där zon nederlag är lederna, hjärna, hud, hjärta och lever.

Diagnos av gonorré hos kvinnor.Vanligtvis för detektering av gonokockinfektion tilldelas en bakteriologisk undersökning av innehållet i vagina (smet) till en kvinna. Det är värt att säga att nyligen gonokockinfektion hittas i kombination med andra sexuella infektioner.

Behandling av gonorré hos kvinnor.Efter upptäckt av sjukdomen ordinerar läkaren behandling som inte kan ignoreras, eftersom det finns en stor sannolikhet att utveckla irreversibla effekter i livmoderhalsens adder mot en bakgrund av kronisk inflammation.

Den föreskrivna terapin tar hänsyn till formen av sjukdomen, lokaliseringen av foci av inflammation, komplikationer, samtidiga infektioner, mottaglighet för antibiotika. Huvudriktningen vid behandling av gonorré hos kvinnor är antibiotikabehandling. De flesta droger som används i den senaste generationen har en effekt på gonokockens gram-negativa flora. Kom ihåg att gonokocker är resistenta mot antibiotika, eftersom de kan bilda en L-form (när delvis eller helt berövas av cellväggen, de bibehåller förmågan att utveckla), för att producera p-laktamas (enzym) kvarhålles inom cellerna. Det är också värt att nämna att i de olika stadierna av sjukdomen transporteras, en annan behandling med olika doser, så i denna utföringsform, är helt enkelt oacceptabel självmedicinering.

Eftersom eventuella antibiotika framkallar utvecklingen av dysbios (i detta fall i slidan, och tarm), den huvudsakliga sjukdomen efter terapi förskrivare, vars verkan är inriktad på att återställa tarm och vaginal mikroflora.

Under medicinsk behandling (cirka sju till tio dagar) är kvinnor strängt förbjudna att dricka alkohol och ha sex. Terapin utförs under bakteriologisk kontroll. Kriterier för återhämtning är försvinnandet av symtomen på sjukdomen och eliminering av gonokocker från skrapningar och smuts.

Etiotropisk behandling (som syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen) är endast den resulterande gonorréen hos de nedre delarna av genitourinärsystemet utan komplikationer uttryckt i en engångsutnämning av ett antibiotikum. Vid behandling av de lägre delarna av genitourinärsystemet med komplikationer och gonorré hos de övre delarna och bäckenorganen, föreskrivs samma antibiotika. Behandlingskursen är sju dagar.

Under hela perioden av klinisk observation under samlag är det nödvändigt att använda barriärmetoder för preventivmedel (kondom).

Om passerade en behandlingskur ges inte effektiviteten och symptom på sjukdomen har bevarats, ska patienten åter undersökas och att identifiera motstånd mot denna typ av bakterier använde droger. I närvaro av resistens mot antibiotika, föreskriver läkaren ett annat antibiotikumläkemedel.

Konsekvenser av gonorré hos kvinnor.Som nämnts ovan kan gonorré i kronisk form provocera utvecklingen av infertilitet, eftersom det medför en limprocess i livmoderhålen, vilket är orsaken till obstruktion. Vidare ökar risken för missfall under graviditeten flera gånger, vilket leder till missfall eller för tidig födsel.

Förebyggande av gonorré.Förebyggande är en regelbunden gynekologisk undersökning (två gånger om året). Tidig upptäckt och optimal terapi kommer att förhindra utvecklingen av allvarligare sjukdomar hos den kvinnliga sexuella sfären. För förebyggande ändamål bör du också noggrant följa reglerna för personlig hygien, undvika oskyddad sex, tillfälliga anslutningar.

Gonorré är en av de fem allvarligaste sjukdomarna i venerologi. Trots att gonorré inte lämnar synliga skador, liksom syfilis, kan det leda till allvarliga komplikationer, både hos män och kvinnor. Om vilken gonorré som är farlig, kommer denna artikel att diskuteras.

Kort information om patogenen

Gonorré (eller gonorré) är en sjukdom som överförs huvudsakligen under samlag och extremt sällan genom kontakt på hushållsnivå, eftersom denna anordning kräver kontakt med purulenta sekret hos patienten. Källa till infektion är följaktligen alltid en patient med gonorré i akut eller kronisk form. Orsaksmedlet är diplococcus Neisseria gonorrhoeae, som har den karakteristiska formen av parade kaffebönor som vetter mot en konkav yta mot varandra. På grund av den breda tillgängligheten av antibakteriella läkemedel finns det för närvarande en tendens att förvärva neisseria nya egenskaper och skyddsmekanismer vilket komplicerar deras tidiga diagnos och behandling. Den vanligaste infektionsplatsen är det mänskliga könsorganet, men det kan påverka alla slimhinnor i kroppen. I den nyfödda perioden, efter att ha passerat barnet genom moderns infekterade könsorgan, kan gonorrékonjunktivit, keratit och andra ögonskador observeras. Med icke-traditionella sexuella kontakter kan bakterien sprida sig till munnhinnan, nasofarynx och ändtarmen.

Närvaron av immunbrist kan orsaka generaliserad infektion av vilken typ av sepsis, följt av ledsjukdom, endokardit, muskler, ögon, lungsäcken, nervsystemet och ben.

Trots bakteriens motståndskraft mot många miljöfaktorer och långa etablerade tillförlitliga metoder för snabb behandling av sjukdomen har det inte varit möjligt att besegra det hittills. Det är kopplat till livsstilen för personer som har ett betydande antal sexuella partners. Tack vare den aktiva främjandet av skyddade sexuella relationer, liksom den stora tillgängligheten av barriärprevention, har en betydande minskning av infektionsincidensen uppnåtts, men problemet är fortfarande relevant.

↑ Symptom på sjukdomen

Oftast är källorna till massinfektion kvinnor, vilket beror på den utbredda bland dem, kroniken av den smittsamma processen. Trögt flöde med svaga symptom eller med fullständig frånvaro gör det möjligt för patienter att ha ett aktivt sexliv i många månader och sprida sjukdomen bland sina partner. Hos kvinnor kombineras gonorré ofta med trichomonas, svamp eller andra infektioner som smörjer den kliniska bilden. Särdrag hos kvinnliga könsorganers struktur tyder på en skillnad i symtom med ett annat ämne av lesion. VARNING! Många av våra läsare för behandling och bortskaffande av kroppen från PARASITES, och maskar använder aktivt den välkända metoden baserad på naturliga ingredienser, som upptäckts av Elena Malysheva. Vi rekommenderar dig att läsa den.

Läs om den nya tekniken Malysheva... Processen lokaliserad i de lägre delarna av genitourinary systemet kännetecknas av:

 • smärtsam urinering
 • närvaro av vitare
 • möjlig bildning av smärtsamma infiltrationer i vagina och lilla labia
 • endocervicit och utvecklingen av cervicala erosioner (denna patologi kan vara asymptomatisk, men den är perfekt visualiserad när den ses i speglar).

Nederlaget på övre våningen i reproduktionssystemet uppträder något mindre ofta, men i prognostisk mening är det farligare. Tecknen på en sådan process är:

 • ökad kroppstemperatur;
 • smärta i underlivet med bestrålning i sakrummet, intensifierar efter fysisk ansträngning och samlag
 • överträdelse av menstruationscykeln i riktning mot ökad blödning och en ökning av menstruationstiden;

Infektionshastigheten beror på patienternas immunstatus, de anatomiska egenskaperna hos bäckensorganens struktur och det ursprungliga antalet mikrobiella kroppar vid infektionstidpunkten.

till innehållsförteckningen ↑ Tidiga och långsiktiga konsekvenser av den överförda gonoréen

Komplikationer av gonorré hos kvinnor och män orsakas av en gemensam patologiska drag skillnaderna beror på olika struktur bäckenorganen. Det huvudsakliga substratet för alla patologier som utvecklas under sjukdomsförloppet blir den inflammatoriska processen. Tack vare honom orsakar gonorré effekter i form av salpingo-oophorit och kronisk endokervitit. Förändringar i äggledarna kan vara katarral eller purulent och beroende på denna komplikation isoleras i form gidrosalpinksa eller piosalpinks. I det första fallet ackumuleras i sin hålighet transudat, och i den andra pusen. Smittspridning till bukhinnan väggen efter bristning av röret visas pelvioperitonitom och tillåter en klinik akut buk. I sådana situationer, kan det finnas diagnostiska fel med uppfattningen av peritonit, som ett symtom på akut appendicit, tarmperforation, och andra sjukdomar. Vid infektion under graviditeten, inflammation i vagina och livmoderhals är processen inte begränsad. I de tidiga stadierna symptomen inte skiljer sig mycket från symptomen av icke-gravida kvinnor och gonorré kan fortsätta beroende på vilken typ av vaginit eller salpingit okomplicerad. Naturlig immunosuppression provocerade progestiner, som cirkulerar i blodet hela perioden av graviditeten, kan inte ge en infektion ljusare, ibland kliniskt gonorré kan förväxlas med det banala trast som skjuter tilltala en gynekolog.

Chorioamnionit (inflammation i fostrets membran) - tidig öppning av fostretsblåsan och för tidig urladdning av vatten - det är en trolig händelseplan, om den är infekterad under en period av mer än 4 veckor.

Konsekvenserna av gonorré hos kvinnor i form av infertilitet är också vanliga och en tragisk kränkning. Limprocessen i äggledarna tillåter inte att ägget passerar fritt från äggstocken till livmodern. Läs våra läsare - Victoria Mirnova Jag läste nyligen en artikel som beskriver Intoxic medel för att mata ut parasiter från människokroppen. Med hjälp av detta läkemedel kan du ALLTID bli av med kronisk trötthet, migrän, stress, konstant irritabilitet, gastrointestinal patologi och många andra problem. Jag brukade inte lita på någon information, men jag bestämde mig för att kontrollera och beställde förpackningen. Jag märkte förändringarna en vecka senare: parasiter och maskar började komma ut ur mig. Jag kände en styrka, jag släpptes permanent migrän, och efter 2 veckor försvann helt. Och jag kände min kropp återhämta sig efter ansträngande utmattning av parasiter. Prova och du, och om du är intresserad, så är länken nedan en artikel. Läs artikeln -> Vid ofullständig utplåning av röret finns det en risk för ektopisk graviditet, hela överlappningen av deras lumen utesluter träffa så spermierna till ägget, och migration av sig själv i livmoderhålan, där och startar primär eller sekundär infertilitet. I fallet med myokardiell pelvioperitonita eller till och med begränsad peritonit, kan vidhäftande sjukdom utvecklas i bukhålan, vilket kommer att orsaka många obehag och kan även framkalla akut tarmobstruktion som kräver kirurgi.

↑ Behandling och förebyggande av gonorré

Efter att ha bekräftat diagnosen med hjälp av instrumentella och laboratorieforskningsmetoder är det nödvändigt att bestämma behandlingens taktik. Huvudpunkten är ett absolut förbud mot sexuella kontakter från diagnosstiden. Undvikande av denna regel hotar med straffrättsligt ansvar och anses som avsiktlig infektion av en annan person. Patienten är skyldig att göra en lista över alla sexuella partners från det ungefärliga infektionsfasen och informera dem om eventuell förekomst av en sjukdom i dem. Oavsett förekomst av symtom och laboratoriefynd från en partner måste han genomgå en förebyggande behandling. I närvaro av patienter med samtidig sjukdom som syfilis, trikomonasinfektion, klamydia, är det nödvändigt att tillhandahålla komplex behandling av infektioner i hela gruppen. För att göra detta, applicera antibakteriella och sulfapreparat, specifik och ospecifik immunterapi och lokal behandling i form av sköljlösningar med antiseptiska och sammandragande effekter.

Man bör veta att akut stigande infektion är en strikt indikation för omedelbar sjukhusvård.

Självmedicin med hjälp av folkmedicin eller okorrigerad godtycklig antibiotikabehandling kan vara belägen med sjukdomens övergång till kronisk form och alla problem som beskrivs ovan. Ju snabbare diagnosen och utnämningen av adekvat terapi desto mindre sannolikt kommer gonorré att komplicera. Behandling av gravida kvinnor minskar också användningen av antibiotika som inte har embryotoxiska effekter. De valfria läkemedlen är Ceftriaxon, Spectinomycin eller Ampicillin. Metoderna för individuellt förebyggande är extremt enkla och effektiva. Huvudreglerna för att förebygga infektion är:

 1. Undvik oskyddad och promiskuös samlag i någon form.
 2. Förekomsten av enskilda handdukar, bastar, underkläder.
 3. Om en sådan kontakt uppträder, under de första timmarna efter det är det nödvändigt med noggrann behandling av könsorganen med borsaft och Miramistin.

Dessa tre grundläggande uppföranderegler tillåter dig aldrig att möta denna och andra sexuellt överförbara sjukdomar och inte känna konsekvenserna av den överförda gonoréen. Är du säker på att du inte är infekterad med parasiter? Enligt de senaste WHO-uppgifterna är mer än 1 miljard människor smittade med parasiter. Det värsta är att parasiter är extremt svåra att upptäcka. Med självförtroende kan du säga att absolut alla har en parasit. Sådana vanliga symptom som:

 • nervositet, sömn och aptitstörning...
 • vanliga huvudvärk...
 • luktar från munnen, plack på tänderna och tungan...
 • förändring i kroppsvikt...
 • diarré, förstoppning och smärta i magen...
 • förvärring av kroniska sjukdomar...

Komplikationer av gonorré hos kvinnor och män

Om gonoré själv ligger i kategorin av relativt "ofarliga" men mycket obehagliga lokala infektioner, kan konsekvenserna och komplikationerna som uppstår när gonorré startas vara mycket farligt. De flesta komplikationer uppträder mot bakgrund av kronisk gonorré, som i samband med kroniska gonokockprocesser sprider inflammationen till närliggande organ och kroppssystem. Hos kvinnor utvecklas inflammation längs en stigande bana, som börjar i slidan och går vidare till livmoderhålan och äggledarna, vilket i slutändan kan leda till infertilitet. Därför är behandling och förebyggande av komplikationer av gonorré extremt viktigt.

Gonorré Cooperit

Under gonorralt uretrit kan män lätt få infektion genom excretionskanalerna från Cooper-kirtlarna i bulldelen i urinröret, tränga in i deras lumen och orsaka inflammation.

I det akuta skedet av sjukdomen klagar patienterna på smärta i perineum, ömhet på denna plats när de sitter. Med objektiv forskning inom området av urinrörets del av urinröret, på sidorna av mitten av linjen är det möjligt att känna infiltrationen - Cooperens inflammerade körtel. I de flesta fall passerar en akut inflammatorisk process snabbt i ett kroniskt stadium. Den konstanta utsöndringen från körtlarna, som innehåller gonokocker, stöder fenomenet gonorréisk uretrit.

Klinisk bild

Symtom i detta stadium av sjukdomen skiljer sig inte från symptomen på kronisk uretrit: liten utsöndring innehållande gonokocker. I vissa fall kommer det till bildandet av en abscess som kräver kirurgisk ingrepp.

I akut stadium av sjukdomen består terapin av att värmen appliceras på perineum (värmare, stillasittande heta bad), vaccination och samtidig behandling av urinrit enligt standard kliniska principer.

Efter upphörande av akuta fenomen börjar de massera Cooper-körteln. Sköljning av Janet urinröret, och kaliumpermanganatlösning fylla blåsan, är patienten placerad på rygg med Skild, böjda knän och fötterna böjda ned till magen. Bär en gummihandske på hans högra sida, pekfingret insmorda med vaselin och injicerades in i ändtarmen, vrida palmar yta hos den främre väggen av tarmen. Tummen av samma hand skjuter ut perinen från utsidan, och därmed är den inflammerade körteln mellan forskarens två fingrar och är tydligt probed. Rörelser gren av tummen i riktning från anus till det lökformiga urinröret görs inom ½-1 minuters massage, körtel innehållet pressas in i urinröret. Efter massagen ska patienten urinera, än att avlägsnandet av körteln i körteln som kläms in i urinröret uppnås. Massage producerar på en dag så länge som tvättvätska som frigörs från blåsan efter massagen Cowper körtlar, inte längre innehåller vita blodkroppar, och inte upphör att vara påtaglig körteln.

Vid kanterna av den yttre öppningen av urinröret män i kronan veck på tygeln eller på den undre ytan av huden på penis är det ibland möjligt att detektera små hål mer eller mindre djupa tubuli - lakunära stroke, bildade som ett resultat av defekter i urinröret utveckling. Hos kvinnor, sådana lakunära stroke observeras, vanligtvis vid den nedre kanten av meatus eller dess sidor kallas skenevskih körtlar.

Dessa parauretrala passager infekteras vanligtvis med gonokocker samtidigt med urinröret. I separata, mycket mer sällsynta fall tränger gonokocker primärt in i dessa passager och bo här, utan att påverka urinröret.

diagnostik

Sjukdomen är asymptomatisk, med palpation är de infekterade passagerna smärtsamma. Med tryck på dem (hos kvinnor från sidan av slidan) framträder håligheten en purulent urladdning, där det är möjligt att upptäcka gonokocker. I ytterligare förloppet av utlopps lakunär stroke är tätad och bildar en liten böld, eller utbrott av de uretrala lumen eller processen tar en kronisk, förlängd varaktighet. Utmatningen blir gradvis seröspurulent och förvärvar en grå-vit färg. Gonokocker kan bo under lång tid i kaviteten i dessa passager, eftersom villkoren för deras existens här är mer gynnsamma än i urinröret som konstant bevattas med urin. I ett antal fall av kronisk gonokockuretrit män och kvinnor gonorré gonokockinfektion inte elimineras i lakunära stroke, fungerar som en källa autoreinfektsii och överförs till partnern under samlag. Den senare är motiverad av den asymptomatiska sjukdomen.

behandling

Behandling under den akuta perioden av sjukdomen består av lokal (för penis hos män) och stillasittande (för kvinnor) varma bad med en lösning av kaliumpermanganat 2 gånger om dagen i 10 minuter.

I den kroniska skedet av sjukdomsbehandling är förstörelsen karauretralnyh rör sig genom excision av lokaliseringen på en tygel medlem eller dissektion av huden och bränna ut eller lapis, lödd på en tunn tråd, vid lokalisering vid urinrörsöppningen. Lokal behandling av urinröret bör inte avbrytas.

När den långa och smala förhuden pus, ständigt fly från gonorré processen påverkade urinröret och orsaka irritation och inflammation i huden, slemhinnan i påsen förhuden - balanitis.

Sjukdomen manifesteras av klåda och brinnande i huvudområdet. Penis svullnar, hans hud blir röd. Genom att dra tillbaka forhuden tillbaka, förefaller det inre lövet av det och slemhinnan kraftigt hyperemisk, ibland täckt med ytliga erosioner med riklig purulent urladdning. Inkastkörtlarna svullnar och blir smärtsamma. I avancerade fall blir förhudet så svullet att det är omöjligt att exponera huvudet (phimosis).

Vid differentialdiagnos bör man komma ihåg att samma fenomen av balanit kan orsakas av andra infektioner, mild och hård chancre, tumörer - karcinom etc.

Behandling är enligt följande: huvudet efter att ha dragit förhuden tvättades 2-3 gånger om dagen med varmt tvålvatten, och sedan smort huvud och det inre skiktet av förhuden 3% -ig lösning av silvernitrat. Med utvecklingen av phimosis indikeras kirurgiskt ingrepp.

Med en mycket akut kurs av gonorralt uretrit, liksom balanit, är lymfkärlen i penis involverade i inflammatorisk process. På baksidan av den senare är en tät klump palpabel, smärtsam på palpation. Ibland undersöks små smärtsamma knölar under denna sträng. Huden som täcker kärlen är röd, edematös. Eftersom inflammatorisk process sjunker i urinröret, dämpar fenomenen lymhangit vanligtvis, och särskild behandling av de drabbade lymfkärlen är inte nödvändig.

Inflammation av inguinal lymfkörtlar med gonorrisk uretrit är mycket sällsynt, eftersom urinrörets regionala körtlar är belägna i det lilla bäckens hålrum.

Gonorré vulvit

Cover, foder vestibulen, vulva, vuxna som bor sexualliv kvinnor, består av stratifierat skivepitel med ett ytskikt av Stratum är lite lämplig miljö för utveckling av gonokocker. I jämförelse med andra kvinnors sexuella organ är därför vulva i första hand drabbat av gonorréinfektion relativt sällan.

Vulvit hos kvinnor utvecklar som regel en andra gång, som ett resultat av maceration med purulent urladdning från vulkanens vagina eller livmoderhals och täcker epitelbeläggningen sin yta. Detta avslöjar djupa lager av slemhinna, som består av ett kubiskt och cylindriskt epitel, där gonokocker finner gynnsamma förutsättningar för deras utveckling.

Vid infantila kvinnor och flickor före puberteten är epitelbeläggningen av vulva mycket tunna och lossna, och därför är vulvit mycket vanligare hos dem än hos vuxna kvinnor.

Under gonorré vulvit utmärks två scener av sjukdomen:

I det akuta stadiet av sjukdomen, patienter klagar över en brännande känsla, klåda, smärta i perinealområdet och i kopiösa purulent urladdning, när mikroskopisk undersökning som visade gonokocker. När man undersöker en patient framträder ingången till slidan ödematös, stora och små läppar är kraftigt hyperemiska, slemhinnor, fodrar dem, flöjtiga, ibland blöder. Huden på de inre låren är macererad, röd. Den håriga delen av könsorganen är täckt med purulenta gula skorpor.

När processen försvinner, mängden avtagbar minskar, ömheten försvinner, höftens hud antar ett normalt utseende, vulkanens täcker blir mindre intensiv. På den separata skarpt syns hyperemiska områden i form av små fläckar (macula gonorrhoica) som liknar ett spår från en loppbett. Dessa fläckar motsvarar öppningarna hos vestibulära körtlar. Hela ytan av vulvar slemhinnan uppträder macererad, grov som ett resultat av hypertrofi av papillaslimhinnan.

Vulviter av vuxna med systematisk behandling elimineras snabbt. Tänk på att de är en sekundär sjukdom och därför subakuta effekter, bör patienten undersökas noggrant gonorré vulvitis könsorgan och urinröret för att identifiera i fokus för sjukdomen.

Vulviter av små flickor brukar flöda mer skarpt än kvinnor, och de håller fast vid det mer ihållande.

behandling

Vulviter är mycket lämpliga för behandling med sulfa droger.

Lokal behandling i det akuta skedet av sjukdomen består i begränsningar av rörelser och utnämning av ljummet (36-37 °) stillesittande bad två gånger om dagen i 10 minuter. Före badrummet ska patienten urinera och tvätta med genitalvatten och tvål. Bad bör göras från en svag lösning av kaliumpermanganat (mörkrosa färg).

Efter det att patienten måste sitta bad torra könsorgan och lägga interlabiala 2 Chasa på gasväv eller en bomullstuss doppad i vätskelösningen Burovsky (matsked glas vatten). Genom stihanii akuta händelser bör sitta efter bad spruta en gång dagligen vaginala lösning av kaliumpermanganat och en dag smörja vulva 2% silvernitratlösning eller en 10% -ig lösning i glycerol ihtiola.

Behandling av gonorré vulvit hos flickor skiljer sig från den som just beskrivits i den lapis används i en 1% lösning, och ichthyol används i en 5% lösning i glycerol.

Lokal behandling av vulvitis bör ske så länge slemhinnan i blygdläpparna och klitoris inte förvärvar ett normalt utseende och färg och skiljas från dem inte bara minskat, men också bli slemmiga och kommer att innehålla endast ett fåtal vita blodkroppar. Samtidigt med lokal behandling av vulvit, bör huvudfokus hos gonorré (urinrör, livmoderhalsen) behandlas.

Gonorrheal lesioner av Bartholin körtel uppträder hos 20% av alla kvinnor med gonorré. I detta fall påverkas vanligtvis inte körteln, utan dess utsöndringskanal. Bartholinit hos flickor är mycket sällsynt.

Patienter klagar ibland om purulent urladdning och smärta i läppen när du sitter, om du lägger en fot på den andra.

Vid undersökning vid sjukdomens första skede är svällningen i den stora läppen synlig, kraftigt begränsad, smärtsam, i mitten av vilken är makula gonorrhoica.

Palpation Bartholin körtel (höger undersöka den högra och den vänstra - vänster) finger in i slidan, och tummen placeras på ytterytan av labia majora. Sedan täcker fingertopparna hela läppets tjocklek. Vid inflammation i Bartholin körtel kan det lätt känna sig mellan fingrarna i form av en sfärisk formation. Om körteln inte är inflammerad, kan ingenting märkas i tjockleken på läppen. Lätt pressa körteln mellan fingrarna, du kan få en droppe urladdning från hålet i dess avloppskanal, som är föremål för bakterioskopi.

Som regel är gonorralsjukdom hos Bartholin körtlar bilaterala. I excretionskanalen hos bartholinkörteln utvecklas infiltrering av väggarna, kanalens lumen komprimeras, utsöndringen av körteln är svår att utåtvända. Cystisk förstoring av körteln bildas, vars hemlighet snabbt blir purulent. Under denna period avslöjar en förtjockning av läpparna en fluktuerande tumör, som ibland når en stor storlek (valnöt), störa patientens rörelser och orsakar en temperaturökning.

Under inverkan av termiska förfaranden löser abscessen i körteln antingen eller öppnar spontant in i slidan eller utåt. Svullnaden sjunker, men efter ett tag återkommer det. Sjukdomsförloppet blir återkommande.

bartolinit Behandlingen beror på det stadium då sjukdomen diagnostiseras om det endast finns infiltrering av kanalen, genom den konventionella behandlingen av vulvit bör fästa 1-2 dagar systematisk kläm körtel innehåll efter med hjälp av lokala autohemotherapy (3 cm @ 3 av blod). Blod införes från en tunn sprutnål in i det inre av labia majora av hålet bartolinievoy körteln utsöndringskanal. För att eliminera inflammation i det är det vanligtvis nog att producera tre eller fyra injektioner av autoblood.

Vid bildandet av en abscess i körteln eller en retentioncyst blir en kirurgisk ingrepp visad, en skärning vid en abscess och en glandulär excision under bildandet av en cyste.

Gonorrheal vaginit

Liksom gonorrheal vulvit är den primära infektionen av vagina hos en vuxen kvinna med gonokocker extremt sällsynt. Hos gravida kvinnor, i den klimakteriska perioden och i fenomenen otillräcklig funktion hos könkörtlarna är slutligen infektion i vagina med gonokocker ofta ett flertal fenomen. Anledningen till detta bör sökas i det vaginala integumentets struktur och fysiologiska funktioner.

Vagina är täckt med flerskiktsbroepithelium, vilket är en ogynnsam miljö för utveckling av gonokocker. Den normala hemligheten hos vagina har en syrereaktion som ett resultat av närvaron av mjölksyra i den. Den senare bildas i vagina från glykogen som produceras av cellerna i en vuxen kvinnas vagina under påverkan av den vitala aktiviteten hos Dederleins permanenta pinnar.

Om slidan är sur reaktion försvagas eller gå till alkaliska påverkade störningar glikogenobrazuyuschey funktion av epitelceller (infantilism, klimax) kommer den yttre miljön inte längre hindrar utvecklingen av Neisseria gonorrhoeae och kan vara gonorrheal vaginit. Flickor glykogen vaginala epitelceller bildar inte, och detta förklarar frekvensen av deras IPV.

När maceration och deskvamation av vaginala epitelet under påverkan av rikliga purulent utsläpp från livmoderhalsen, förändringar till följd av den sura reaktionen och vaginal penetration här av livmoderhalscancer gonokock oundvikliga utvecklingen av den sekundära gonococcal vaginit. Dessutom sträcker sig in i angränsande slidan vävnader och organ, gonokocker snabbt de förökar inspelade flödet av lymfa i de djupare skikten av slemhinnan i vagina och orsaka sekundära skador dem.

Klinisk bild

I ett normalt tillstånd frigörs en viss mängd serös vätska innehållande slem, epitelceller, individuella vita blodkroppar och många saprofytmikroorganismer alltid från kvinnans vagina. Antalet utsöndringar i premenstruell period ökar. I närvaro av inflammation i vagina och ökar mängden urladdning, beroende på innehållet i de vita blodkropparna och naturen av infektionen, det ändrar dess konsistens, färg, och är känd som vaginala kablar.

Beli med gonorré vaginit har en purulent karaktär. De är gula, irriterande och mycket snabbt orsakar vulvit, intertrigo och eksem i huden på de inre låren. Beroende på graden av inflammation i skeden minskar mängden vita sedan, ökar sedan. Omedelbart före och efter menstruationen ökar också mängden vita.

Detektera gonokocker i urladdnings av slidan är inte alltid lätt, såsom i ett utstryk i närvaro av inflammatoriska fenomen genom de vaginala väggarna kontinuerligt och har ett stort antal andra patogena mikroorganismer. Genom minskningen av den inflammatoriska processen försvinner de patogena mikroorganismerna ur urladdningen, de vita blodkropparna blir enkla och den vanliga floran för slidan, Dederlein-trollet, uppträder.

Klagomål hos patienter i det akuta skedet av sjukdomen reduceras till utseendet av rikliga vita, en känsla av värme, klåda och brännande i skeden. När de stora läpparna skiljs ut ser vagina hyperemisk, edematös, skarpt känslig vid beröring. Inspektion av vagina med en spegel är extremt smärtsamt. Det är konstaterat att vaginala slemhinnan infiltrerad, ibland sår, särskilt i den bakre fornixen, blöder lätt. I vissa delar av slidan finns purulenta filmer. Epitelet på papillorna på vaginalkåpan tunnas, genom den svullna hyperemi papillé-vaginit maculosa framträder. Ibland infiltreras papillorna starkt och en skarpt avgränsad bunt bildas vid toppen av dem. Om dessa knutar är många, ger de vaginans vägg ett granulärt utseende. Vid känslan vid denna tid av vagina med ett finger, känns en grovhet (vaginit granulosa).

Det akuta skedet av sjukdomen förändras gradvis subacut, mängden vita faller, de förlorar sin purulenta karaktär, blir serösa purulenta, de inflammatoriska fenomenen avtar gradvis. De längsta är de i bakbågen. Om källan för gonokockinfektion i andra organ (livmoder, urinröret, och så vidare. D.) Utslagen, vid slutet av 4: e veckan inflammatoriska sjukdomar återhämtningsprocessen slutar, tar annars sjukdomen kronisk.

I det kroniska skedet av sjukdomen har patienter inga klagomål. Magra vaginal icke-korrosiv natur inte innehåller normalt patogener, men inga pinnar Dederleyna (retarderande tillväxten av andra mikroorganismer påverka gonococcal toxin). När spegeln detekteras slidan studie matt blek förtjockad slemhinna, vars yta är förtjockade täta veck. Hypertrofiska papiller har utseendet av täta granuler, slemhinnan i den bakre fornixen är ulcerad. Ibland, är hela ytan torr vaginal slemhinna - xerotica formen som belägges cellöar styv blekt liknar psoriatiska plack. Diagnosen av gonorré vaginit hos unga flickor är mycket svår. Naturligtvis här talar vi inte om de fall där den rikliga variga sekret intracellulärt lokaliserade gramnegativa diplokocker, och av dessa, när riklig varig flytningar hittade inte mikroorganismer eller knapphändiga varig eller slemhinnor ansvarsfrihet är grampositiva eller gramnegativa, men i form av atypiska diplokocker. Purulent urladdning från flickornas könsorgan är långt ifrån orsakad av en icke-nasal infektion. Sterila barns könsorgan är endast under de första timmarna efter födseln. Inför "steril" (smear) purulent urladdning från könsorganen av flickor, är det nödvändigt att på nytt utföra tester för Neisseria gonorrhoeae. Har ett betydande värde här eosinofili, vilket är när masken angrepp elimineras, betyder det att närvaron av latent gonorré.

behandling

Sulfamiska droger minskar snabbt mängden vaginalt urladdning och innehållet i gonokocker i dem. Det är dock absolut nödvändigt att samtidigt utföra lokal behandling av vagina och angränsande organ (livmoderhals, urinrör). I hjärtat av lokal terapi för vård av avlägsnande av slidan onormal urladdning stödja inflammation, rodnad och skapandet av artificiella vaginan täcker att påskynda resorption av inflammatorisk infiltration och förnyelse av drabbade vävnader.

För detta ändamål, använda riklig vaginal lavage (douches) lösning av kaliumpermanganat (1:10 000). Deras patient spenderar hemma två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Liggande på ett bäcken utspädd med benen böjda i höft- och knäleder, patienten kommer in i glaset hennes vagina, livmoder något böjd spets, och passerar därigenom från muggen Esmarch en liter lösning temperatur 38-40 0 C. En mugg inte skall hänga ovan 1 m över bäckens nivå. Under torkning ska spetsen flyttas inåt och sidled för att skölja valarna bättre. Efter injektion ska patienten ligga i viloläge i 15 minuter.

Vid stihanii akuta fenomen bör behandlingen stärkas genom att lägga till dagliga vaginala bad. Efter tvättning i läge på patienten genom nämnda gynekologisk stol slidan spegel gnuggas genom vagina och cervix med en bomullspinne till torrhet, och sedan via en spruta hälla i 30-40 cm3 protargola 2% lösning. Patienten ligger i stolen i 5 minuter, varefter spegeln avlägsnas. Till resterna av lösningen kommer ut ur slidan, inte nedsmutsade underkläder, mellan blygdläpparna läggs vid 01:00 bomullspinne.

Om en patient inte kan besöka en medicinsk institution dagligen kan vaginala bad ersättas med vaginala globuler. Efter att ha diskuterat efter att vagina har injicerats introducerar patienten med pekfingret sig en boll, kanske djupare in i slidan, varefter hon lägger en bomullspinne mellan hennes läppar.

När den vaginala gonorréprocessen förändras i kronisk form utförs behandlingen med hjälp av Menge-metoden.

Efter tvättning och torkning i slidan genom dess vaginalväggen bevattna spegel 2% silvernitratlösning, avlägsnades lösningen med en torr bomullspinne och tas i slidan till 2 Chasa stuss indränkt med samma lösning. Denna procedur utförs två gånger i veckan. Mellan tiden injiceras patienten dagligen. Lapis förvärrar den svaga aktuella inflammatoriska processen i vagina och detta påskyndar resorptionen av det inflammatoriska infiltratet. Samtidigt verkar lapis baktericidalt på den patogena floran som utvecklats med långvarig vaginit, och främjar regenerering av vaginalkåpan.

Bestämning av graden av botemedel

Lokal behandling av gonokock vaginit bör göras inte bara försvinnandet av leukocyter, och gonokock utsläpp från slidan, men också för att eliminera alla fickor av gonokockinfektioner i reproduktionsorganen hos kvinnor. Kriterierna för att bota bör baseras på tredubbla negativa resultaten av mikroskopisk undersökning av flytningar, måste urladdningen tas varje gång omedelbart efter utgången av menstruation..

Behandling gonoreynyh vaginit hos kvinnor i klimakteriet bör åtföljas av införandet av dem eller under förberedelserna huden folliculin äggstocks ovarin att återställa nedsatt funktion glikogenobrazovatelnuyu slidsekret. IPV hos gravida kvinnor behandlas på ovanstående principer, med den enda skillnaden att under andra halvan av graviditeten inte bör användas lyapisnye fack kräver noggrann gnidning av slidan, oacceptabel under denna period.

Vaginal douches i flickor är gjorda av Esmarchs rån med en tunn kateter utan laton, sätta på en konisk glasspets och sätts in i vagina genom hymen hos hymen. Till att tvättvätskans tryck inte var så stort är kruset inställt högst en halv meter över barnets bäcken. Spolning ska ske tills vätskan som läcker tillbaka stannar i färg och inte innehåller rena flingor. Detta kräver vanligen 300-500 cm3 lösning. Tvätta bör vara helt smärtfri. Vid smärta vid tvätt bör den stoppas omedelbart och sätta på en varmare i 20-30 minuter på magen. Istället vaginala brickor flickor göra infusion genom slidan nelatonovsky kateter protargola 10 cm3 vattenlösning, gradvis ökande dess koncentration från 0,5 till 2%.

Gonorré cervicit

I motsats till vulva och vagina är livmoderhalsen mycket ofta (åtminstone i 80% av alla fall av gonorrésjukdomar hos kvinnor) som drabbas av gonokocker. Livmoderhalsen är fodrad med en platt epitel, men innehåller ett betydande antal körtlar och är konstant bevattat med en slemhinnor av en alkalisk reaktion. Alla dessa stunder är gynnsamma för utvecklingen av gonokocker som fångas i livmoderhalsen.

Klinisk bild

I det akuta skedet av sjukdomen uppträder livmoderhalsen drastiskt hyperemisk. Slimhinnans foder sväller, blödar vid beröring. Genomskinlig slemhinna, som vanligtvis täcker livmodern i svalget, ersätts av purulenta sekret med en gulgrön färg som strömmar i stor mängd från livmoderhalsen i skeden. På ytan i livmodern, vanligtvis på den bakre läppen, kan man se platser som saknar epitel, ljusröd färgutsläpp. Med mycket snabbt flödande inflammation uppträder slemhinnan som sväller ut ur livmoderhalsen utseende av papillära tillväxt.

Det akuta skedet av sjukdomen, som levereras till strömmen, ändras till ett kroniskt stadium av 4-5: e veckan, vilket underlättas av strukturen i livmoderhalscancer. Slemhinnan av sistnämnda består av en massa vikar, i vilka tjockleken är upplagd många körtlar, i deras struktur är extremt olika, från enkla krypter till komplexa förgreningsformationer. Livmoderhalsen har samma form som vid akut cervicit, endast graden av hyperemi är mindre, och erosionerna är större, i stället passerar de senare till lätt blödande sår. Dessutom syns genom den genomskinliga täck slemmiga hypertrophied och dilaterad cervixcancer, cystisk förlängd på grund obliteration inflammatoriska processen av deras ledningar, - ovula Nabothi. I innehållet i dessa cyster är det lätt att upptäcka gonokocker. I de långvariga fallen av gonorré endocervitit uppträder slemhinnan som om den visade sig mörkröd.

Urladdning från livmoderhalsen vid kronisk cervicit har mucopurulent karaktär, antalet leukocyter däri varierar inom vida gränser beroende på intensiteten av den inflammatoriska processen.

Subjektiva känslor, både akut och kronisk cervicit frånvarande och klagomål hos patienterna reduceras till blotta närvaron av flytningar, menstruation förstärks före och efter den.

diagnostik

Diagnosen bygger på kontroll av livmoderhalsen med hjälp av vaginal speculum och data mikroskopi studier avtagbar cervikalkanalen och innehåll ovula Nabothi. Entering spekulum, ställa in det så att det sätter den vaginala delen av livmodern, som renas genom klumpar av gasbinda indränkt i saltlösning, och torka torrt. Sedan in i ett hål införes i cervikalkanalen med vikta långa pincett käftar till ett djup av 0,5-1 cm. Öppning käftarna, greppklumplivmoderhalsslem och dess smeta på objektglaset. Sedan uzkokonechnym skalpell pierce en av de mest svällda ovula Nabothi och avtagbar däri erhållits, vidhäftade till spetsen av skalpellen är också föremål för bakteriologisk undersökning.

behandling

Behandling gonokock cervicit är intag av sulfonamider och lokal effekt på slemhinnan av vaginal douching och brickor. Om lokal behandling av livmoderhalsen enligt schemat inte når målet och gonococcal livmoderhalscancer envist hålls åtskilda, tillgrep smetar cervikalkanalen. Prosprintsevav vaginan och cervix renades genom att torka den över spegeln våt bomullstopp torkas smal cervikalkanalen sond, vars ände är lindad med en tunn remsa av bomull indränkt i saltlösning. Därefter cervikalkanalen smörjs av samma lyugolevskim lösning eller 2% -ig lösning av silvernitrat. Denna procedur utförs inte mer än två gånger i veckan.

Smörjning av lumen i livmoderhalsen är förknippad med risken för infektion i livmoderhålan. Därför bör de tillgripas endast med skarpt mukopurulent urladdning, och i avsaknad av akuta inflammatoriska fenomen. Dessutom bör sonden införas på ett grunt djup, högst 1,5 cm.

I närvaro av ockluderade cystiskt sträckt cervikala körtlar (ovula Nabothi) bör koagulerar eller tömma dem genom ett spetsigt skalpell punktering, varefter halsen copiously smorda jodtinktur.

En bra effekt i kroniska fall av gonorrécervicit erhålls från lokal vaccinbehandling - införandet av vaccinet direkt i livmoderhalsens tjocklek. En liten dos av 0,1-0,2 gonokockvaccin injiceras. Reaktioner uppträder mycket snabbt och uppträder ofta våldsamt: 15-20 minuter efter injektion, det finns en signifikant ökning av temperaturen, ofta med kraftiga frossa och skarpa smärtor i buken. Därför kan dessa injektioner endast utföras under stationära förhållanden och hos personer med ett hälsosamt kardiovaskulärt system.

Behandling av gonokock cervicit måste fortsätta så länge livmoderhalscancer sekret, inte bara gonokocker försvinna, men de själva tar inte seromucous natur och kommer att innehålla enskilda leukocyter.

För att etablera botemedel krävs tre negativa kontrolltest för att avsluta de tre regelbundna menstruationsperioderna.

Gonorré lesion i vulvan, urinrör, vagina, cervix observeras vanligtvis tillsammans: sjukdomen en av de organ som deltar i processen och den andra som öppningen av cervikalkanalen av livmodern och urinröret öppnas direkt in i slidan och vulva fortsättning av den sista komponenten. Därför bör behandlingen av ett av dessa organ i regel åtföljas av behandling och andra.

Lokal behandling av cervicit hos flickor på grund av oförmåga att införa speglar i slidan bör utföras under kontroll av ett vaginoskop. Detta borde förklara persistensen av gonorré vaginit i dem: den infektiösa processen i vagina stöds av gonokocker, som kontinuerligt kommer in i den från livmoderhalsen.

Gonorré epididymit

Epididymit (inflammation av epididymis) är en mycket frekvent komplikation av gonorrisk uretrit hos män, observerad både i akuta och kroniska skeden.

Patogenetiska ögonblick som ger upphov gonoreynyh epididymit är olika ovanliga fysisk stress, sexuell upphetsning, olämpligt eller traumatiserande lokal terapi gonorrheal uretrit, t. E. Punkter som kan orsaka reduktion anastaltic utflödeskanalen och för att underlätta penetrering av infektion djupare vävnader.

Oftast uppträder epididymit i slutet av den 3-4: e veckan av sjukdomen med akut gonokock uretrit. Ofta förekommer gonorré epididymit och mycket senare - i det kroniska stadiet av gonorré uretrit. Vanligtvis påverkar inflammationsprocessen bifogandet av ena sidan, medan både höger och vänstra bilagor påverkas lika ofta. I framtiden kan bilagan på andra sidan påverkas.

Klinisk bild

Gonorréinflammation i epididymis utvecklas vanligtvis snabbt. I vissa fall finns det prodromala händelser - allmän sjukdom, smärtsmärta i bäcken och skrot. Då visas en chill, temperaturen stiger snabbt till 39-40 °. Appendagen, som är mycket smärtsamma när palperade, ökar i volym, närmar sig testikeln i form av en hjälm. Patienter klagar över skarpa smärtor i pungen, oförmåga att gå.

Det akuta skedet av sjukdomen varar 6-7 dagar, då förbättras de allmänna och lokala fenomenen: temperaturen sjunker, spontan smärta försvinner, infiltrationen i epididymisen minskar gradvis och blir smärtfri.

Om den inflammatoriska processen inte är begränsad till testikelens appendage och testikelskalarna är involverade, ackumuleras exudatet (akut periorit) i testikelns hålighet. För att avgränsa vid palpation en appendage från en testikel är det inte möjligt.

Om processen involverar sädesledaren (deferentitis gonorrhoica), då det kan kännas som en tät smärtsam sladd som sträcker sig från bihang till ljumsken. När man är involverad i att omsluta utflödeskanalens fiber i ledningen (funiculit gonorrhoica) blir ledningen mycket tjock. I vissa fall kan det kännas i form av en begränsad infiltrat inte bara crural båge ovanför den främre väggen av buken, men också genom rektum ovanför motsvarande andel av prostatan. Penetrations gonokocker i utflödeskanalen och bitestiklar sker i dessa fall direkt från slemhinnan i urinröret, de gonokocker sjunka längs sädesledaren, orsakar det omfattande makroskopiska förändringar.

I andra fall uppstår sjukdomen genom att överföra gonokocker till appendagen genom lymfatiska eller blodbanor - genom metastasering. I dessa fall, utflödeskanalen lite eller inte alls inblandade i den tjutande tion process eller det drabbade bihang till en andra, och inflammation i kanalen minskar när avståndet från epididymis.

Med komplikation av gonorralt uretrit med epididymit, slutar läckage från urinröret tillfälligt, vilket beror på temperaturökningen som fördröjer den aktiva utvecklingen av gonokocker. Av stihanii i ett tillägg av akuta inflammatoriska fenomen förnyas vanligtvis urladdning från urinröret igen med samma styrka.

Som en följd av omvänd utveckling av processen observeras sällan en fullständig upplösning av det inflammatoriska infiltratet i appendaget och utflödeskanalen. Vanligtvis bildas en bindväv här, utplåna deras lumen och detekterbar genom att undersöka appendagen i form av förtätning av den. I vissa fall förekommer inte fullständig utplåning av lumenet av bilagan, och det bildar en separat sluten mikroskopisk kavitet med purulent innehåll, vilket orsakar periodiska återfall av sjukdomen.

Ärr, som bildas som ett resultat av inflammatorisk process i appendagen och utflödeskanalen, orsakar obstruktion av deras lumen för spermatozoa. Närvaron av ärrbildning i epididymis vid nivån för den övre polen av den senare, dvs. E. I huvudet av epididymis, ändå tillåter passage av spermier till utsidan, som är den opåverkade delen av utsöndrings tubuli i testiklarna. Om ärret ligger närmare bilagans nedre pol, det vill säga vid svansen av den, så finns det inte längre denna möjlighet.

Sjukdomen hos ett appendage i det andra tillståndet har ingen effekt på spermiernas sammansättning. I 75% av bilaterala bihang inflammation som resulterar obliteration exkretoriska kanaler ihållande frånvaro av spermier i sädesvätskan kan observeras (azoospermi) som orsakar hansterilitet.

Prognosen i det sättet att återställa patenten hos de seminrika kanalerna är ogynnsam.

Diagnosen av gonorré-epididymit är baserad på närvaron av en tät, smärtsam tumör i bilagan, åtföljd av en signifikant temperaturökning. Ägg är i regel inte involverade i den inflammatoriska processen som orsakas av gonokockinfektion. Sålunda bör sjukdomen vara differentierad endast neoplasm (för långsamma, sällsynta sjukdomar, frånvaron av smärta) och epididymit orsakas av en annan infektion, ofta Staphylococcus eller tuberkelbacillerna.

För epididymis tuberkulösa lesion är en gradvis gradvis utveckling av inflammatorisk process utan plötsliga subjektiva känslor och frånvaro av uritrit karakteristiska. När palpating är appendagen tuberös.

Diagnos är komplicerad av en kombination av gonorré och tuberkulos. Observation av processens gång - lutningen av organ som påverkas av tuberkulosinfektion, lödning till huden och att ge fistel - hjälper till vid diagnosen.

Epididymit stafylokock etiologi som kännetecknas av letargi utveckling ske utan smärta och hög temperatur och kan diagnostiseras genom att undersöka blod på bristen på svar Bordet-Zhang och hudreaktion.

behandling

I det akuta skedet av epididymit, på grund av närvaron av hög feber och svår smärta, är en sängstöd ordinerad. Det är nödvändigt att bära välutrustade suspensioner - ett förband som fixerar pungen i ett upphöjt läge. När epididymit inträffar, bör lokal behandling av urinröret inte avbrytas, eftersom detta leder till en förvärmning av inflammatoriska fenomen i urinröret och indirekt till en ökning av epididymis i epididymis.

Terapi med sulfamid läkemedel i gonorré epididymit är inte särskilt effektiv.

Den huvudsakliga metoden för behandling av akut gonorréepidemi är vaccinbehandling.

I närvaro av mycket allvarlig smärta följd av hög feber ska den inte använda vaccinbehandling, utan autohemoterapi. Blod extraherat från patientens vena injiceras till honom med en intermuskulär mängd 5-10 cm3. Injektionerna görs 2 gånger i veckan. Under påverkan av denna terapi finns vanligen en signifikant minskning av smärta i bilagan och en gradvis minskning av temperaturen.

Lokalt från början av sjukdomen appliceras värme i form av värmekompresser, varmvattenflaskor, lokala bad för pungen på den maximalt tolererade temperaturen flera gånger om dagen i 10-15 minuter. Under inflytande av smickrande applicering av värme kan smärta intensifiera, vilket gör en utväg till droger. Under inga omständigheter bör du tillämpa lokal förkylning, eftersom det akuta skedet av sjukdomen under inflytande ökar, och successiva infiltrationer - ärr - i bilagan blir mer täta.

Som en följd av denna behandling sjunker temperaturen till normala, smärtan sjunker, appendaget minskar i storlek, men viss kompression kvarstår. det kan vara mer eller mindre starkt uttryckt och benägen för ärrbildning.

Uppgiften med terapi är att göra dessa tätningar så mjuka som möjligt och därmed försöka återställa passabiliteten hos utloppskanalens lumen. I vissa områden av dessa ärr kan det finnas inkapslade foci som innehåller gonokocker och återkommande sjukdomar. Mud, lokala varma bad, olika typer av ljusterapi, jod och kaliumjodid inuti, jonterapi används för att mjukna dessa ärr i bilagan. Vid misslyckande av sådan behandling och upprepade exacerbationer av inflammatorisk process i bilagan, utförs kirurgi - excision av de drabbade epididymis och därmed avlägsnande av infektionen från kroppen.