Huvud
Skäl

Aspen bark med prostatit och prostata adenom

Barken av asp i prostatit och prostata adenom anses vara en av de bästa traditionella medicinerna. Adenom i prostata, liksom prostatit är vanliga manliga sjukdomar som inte kan ignoreras på grund av det faktum att i svåra fall av smärtsamma och svårbehandlade, förutom även de första symtomen snabbt tvingas söka hjälp från en läkare.

Aspen bark med prostatit

Aspenabark med prostatit bland metoder för icke-traditionell behandling har fått speciell popularitet på grund av dess unika och botande egenskaper. Kortfattat innehåller den ett stort utbud av användbara vitaminer, mineraler, mikro- och makroelement som hjälper den sjuka kroppen att klara sig så snabbt som möjligt med sjukdomen.

Dessutom innehåller den tanniner, bioflavonoider, sackaros, fruktos, laurinsyra, kaprinsyra och arakinsyra. Grund rika kompositionen asp har sådana terapeutiska egenskaper: antibakteriell, choleretic, febernedsättande, antiinflammatoriska.

Aspen bark med prostata adenom fann också sin applikation på grund av egenskapen att snabbt och effektivt eliminera de obehagliga symptomen i samband med sjukdomsförloppet. Aspenskorpa används inte bara som en del av folkmedicin, utan också bland metoder för traditionell medicin i läkemedelsammansättningen.

Behandling av prostata adenom med aspbark

Prostata adenom är glandulär vävnadshyperplasi i prostata. Mänets representativa kropp börjar växa och med godartade tumörer (i kirtlet) eller knölar uppträder. Oftast påverkar sjukdomen en man i åldern 40-50 år. Risk för sjukdom är att en förstorad prostata börjar trycka på urinröret, vilket är anledningen till att gå på toaletten blir svårt, eftersom urinering i samband obehag och starka försök.

Med prostata adenom, inte bara aspbark, utan även njurar, löv och skott kommer att hjälpa. Alla dessa komponenter används effektivt för terapi inom området för genitourära sjukdomar (cystit, prostatit, urininkontinens), inte bara med hyperplasi i prostatavävnaden. Det är bäst att välja barken, eftersom det finns mycket bra recept för dess användning i tillräckliga kvantiteter. Det kommer att mildra alla obehagliga symptom, stärka immuniteten, hjälpa till att lindra smärtan, kommer att ha en diuretisk effekt, vilket är mycket viktigt för adenom.

Att behandla adenom med folkmetoder är endast möjligt om den behandlande läkaren har tillåtit att använda dem. Från aspenbarken inom alternativmedicin används: extrakt, buljong och tinktur.

Bästa datum för att samla aspen bark från 20 april till början av sommaren

Samling av bark av asp

Om det behövs anläggningen snabbt, kan det köpas på apoteket, men helst skulle samlas i mitten av våren, eftersom detta är den mest användbara bark och kåda släpps vid denna tidpunkt. De bästa datumen för insamling är från 20 april till början av sommaren. Varje bark kommer att närma sig från en trädstam, och från unga grenar ska den enkelt avskalas med en skarp kniv. Vidare torkas alla tidigare uppsamlade i ugnen vid en temperatur av 40-60 grader. För bekvämligheten ska den skäras i stycken 3 - 4 cm i längd. Torka inte växten i solen, annars kommer alla användbara egenskaper att gå vilse. Hållbarhet - 3 år.

Tinktur av Aspenbark med prostata adenom

Huvudkomponenterna är barken på växten och vodka (den kan ersättas med alkohol). Det krävs i en liter burk att lägga ett jämnt lager av 200 gram asp och häll dem en halv liter vodka. Kanen är tätt täppt och innehållet infunderas på en kall, mörk plats i minst två veckor. Vid slutet av insisterningsperioden skakas banken bra. Ta drogen ska vara 20 droppar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Kursen ska ta minst tre månader.

Avkok i adenom

Buljongen är bra för att det kommer att bidra till att övervinna urininkontinens och smärtsamma känslor vid urinering. 100 gram askpen hälls med en liter varmt vatten och kokas över en liten eld i ca 10-15 minuter. Sedan kyles och blandas blandningen och filtreras. Den resulterande buljongen är berusad ett glas en dag före måltiden.

extrakt

Mer lämplig för att förbättra hälsan och stärka immuniteten i adenom, i stället för att eliminera obehag. Det kan köpas fritt i ett apotek i form av droppar. Du måste dricka 10-20 droppar 3 gånger dagligen, före måltid. Inträdesförloppet varar minst två månader.

100 gram asp pour liter varmt vatten, för att hålla en liten värme i ca 15 minuter, kyles den och filtreras, att dricka ett glas om dagen före måltid

Aspen bark med prostatit

När prostata körs upp, förekommer prostatit. På grund av den inflammatoriska processen ökar det sjuka organet och pressar på urinröret, vilket orsakar allvarligt obehag. Behandling av prostatit innebär ofta att ta aspirinbaserade läkemedel för att underlätta ditt välbefinnande och eliminera obehagliga symptom.

Barken av asp är mest effektiv för prostatit i komplex behandling. Faktum är att den vanligaste orsaken till inflammation är en bakteriell lesion som har kommit in i orgeln genom blod, lymf eller sexuell kontakt. Ofta förekommer prostatit som en komplikation efter en tidigare allvarlig infektionssjukdom (STD, tonsillit, bronkit, lunginflammation). Därför måste förutom traditionella behandlingsmetoder systemiskt antibiotika av ett brett spektrum av effekter nödvändigtvis tas.

Behandling av prostatit med asp

Aspenbuljonger kommer inte bara att underlätta sjukdomsförloppet utan också förbättra kroppens tillstånd på grund av att man tar tunga läkemedel. Ett par sätt att använda växten med prostatit:

 1. Ett glas kokande vatten hälls i 3 matskedar torr, hackad asp. Vidare kokas den resulterande blandningen på ett vattenbad under åtminstone en kvart i timmen. Du kan dricka tinkturen om en halvtimme efter tillagning i ett vattenbad.
 2. 100 gram bark males i en kaffekvarn till ett fint pulver. Därefter hälls pulvret i en halv liter behållare och hälls i 250 ml kokt vatten. Behållaren är tätt täppt och infunderad i 2 - 3 veckor på en mörk och sval plats. Vid slutet av perioden skakas vätskan i burken väl. Sedan ska blandningen filtreras och berusas på en matsked en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.

Slutsats - Aspen är effektiv för att eliminera de obehagliga symptomen på adenom och prostatit, men ersätter inte en fullständig behandling. Det är bäst att kombinera traditionella behandlingsmetoder med den huvudsakliga läkemedelsterapin.

Aspen bark från prostatit

Användningen av askbark från prostatit är en ganska effektiv metod för att behandla denna farliga sjukdom. Användningen av folkmedicin i kampen mot inflammatoriska sjukdomar betraktas endast som en ytterligare behandlingsmetod, men det är ganska ofta. Växter och örter har en stor uppsättning terapeutiska egenskaper, ibland överstigande läkemedel, har inga biverkningar, är säkra för hälsan. Med hjälp av recept av traditionell medicin kan en person spara lite pengar, eftersom återhämtningen kommer snart, och symtomen kommer att gå förlorade snabbare (följaktligen måste tabletterna dricka mindre).

Aspen bark är en av de vanliga alternativen för behandling av inflammation i prostatakörteln, liksom användningen av propolis eller pumpa frön. Det har smärtstillande och antipyretiska egenskaper som är jämförbara med Aspirin. Produkten är känd för andra egenskaper, som vi kommer att diskutera i vår artikel.

Orsaker och symtom på prostatit

Innan vi behandlar recepten med aspskortex i prostatit och sätten att använda de erhållna drogerna, kommer vi att förstå vad denna patologi är. Prostatit är den inflammatoriska sjukdomen i prostatakörteln som uppstår oftast på grund av organets infektion eller på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Andra orsaker till sjukdomen kan vara:

 • Dåliga vanor
 • underkylning
 • Sedentary livsstil
 • Lång avhållsamhet
 • Hormonal misslyckande
 • Minskad immunitet

Patologiska mikroorganismer överförs vanligtvis till män sexuellt, men kan komma in i prostata från foci av inflammation i andra organ med en ström av blod eller lymf. Att främja utvecklingen av sjukdomen kan ofta stressa och nervöst överbelastning, tungt fysiskt eller stillasittande arbete. Beroende på vad som provoserades att förlåta, är det uppdelat i bakteriell och inte bakteriell. Och under sjukdomen fortsätter divisionen akut och kronisk.

Prostatit är vanligast bland äldre män, i 50-åringar sker det med en sannolikhet på 50%. Men i det moderna samhället börjar det växa mer och mer hos unga människor.

Den kroniska formen av prostatit uppträder ofta efter akut när sjukdomen har varit närvarande i kroppen under en tid. Många tror att det passerade, eftersom symptomen inte får sig att känna sig, men det är det inte. Illamående kan bli värre när som helst och bli värre. Därför bör behandlingen fortsätta under hela perioden, och hjälpa till med att lindra patientens tillstånd med styrkan hos askbarken med prostatit. Hennes helande egenskaper är allmänt kända och har länge använts för framställning av läkemedel hemma.

Du kan börja använda dem för behandling av sjukdomen och för dess förebyggande. Det är möjligt att misstänka prostatit i följande symtom:

 1. Problem med urinering
 2. Smärta i ljummen, underlivet, nedre delen av ryggen
 3. Störning av erektilfunktionen
 4. Smärtsam utlösning
 5. Förorening av blod och pus i seminalvätska

För att förvärra sjukdomen kännetecknas även akut smärta, feber, feber, förändring i urinfärgen. Med övergången till det kroniska scenet dämpar alla tecken en stund, men med en viss provocerande faktor kan de återfå.

Användbara egenskaper hos bark

Barken av en aspträ är känd för sina terapeutiska egenskaper och är väldigt populär. Applicera det i kampen mot hemorrojder och cystit, gastrit, att läka sår, eliminera inflammation. Om du är intresserad av recensioner om aspenbarken med prostatit, kan du enkelt hitta dem på Internet. Användare skriver att behandling med denna del av trädet ger stor lättnad och hjälper till att förkorta varaktigheten av läkemedelsbehandling. Bland elementets användbara åtgärder är:

 • antioxidant
 • baktericid
 • anthelmintisk
 • smärtstillande medel
 • Sekreterare och andra.

På grund av den unika kemiska sammansättningen kan aspencortex samtidigt lindra smärta och temperatur, förbättra aptiten och normalisera metaboliska processer. Med det minskar blodsockernivån, bukspottkörteln är stabiliserad. När bakteriell prostatit är användbar antimikrobiell effekt, eftersom cortex har en skadlig effekt på patogener. Förmågan att minska inflammation kommer att vara en av de huvudsakliga fördelar jämfört med andra sätt, eftersom en reducerad källa för inflammation och minska smärta och lokal temperatur, och svullnad.

Även tinkturer och avkok från barken av asp kan användas för att lindra urinering (även en användbar kvalitet med prostatit), t. har en diuretisk effekt. Ett stort antal vitaminer och mikrodelar kommer att stärka immunförsvaret och påskynda processerna för vävnadsregenerering. Indikationer för dess användning kan vara sjukdomar i matsmältningssystemet, dysbios, förstoppning. Om det behövs, för att rensa kroppen av toxiner och avfall, kommer aspenbarken också att vara en utmärkt assistent.

Du kan samla aspen bark dig själv eller köpa färdigt material i apoteket. Fördelarna med förvärvsmetoden kommer inte att minska. Om du själv bestämmer dig för att samla produkten, gör den på platser som ligger så långt som möjligt från vägar och industrianläggningar. Välj ett träd med en diameter av högst 7 cm, klippa barken längs stammen. Därefter skär det i tunna lakan och torka det på ett mörkt ställe (solsken och torkning i ugnen kan förstöra mer än hälften av näringsämnena).

Kemisk sammansättning av produkten

Den helande egenskapen hos asp cortex med prostatit tillhandahålls av komponenterna som ingår i dess komposition. Alla är väl studerade, som deras arbete, för Produkten används inte bara i folk, men också i traditionell medicin. Barkens komponenter är:

 1. Glykosider. Kemiska föreningar som inte kan framställas syntetiskt. Gynnsamt påverkar kardiovaskulärsystemet, stärka blodkärlen. Har också en lugnande, diuretik och desinfektionseffekt
 2. Tanniner. De har kraftiga antiinflammatoriska och hemostatiska egenskaper, förmågan att döda bakterier och bakterier, har en positiv effekt på mag-tarmkanalen. Förbättra de reologiska egenskaperna hos blod och dess komposition, hjälper till att läka vävnader
 3. Fettsyror (laurinsyra, kapryl etc.). Laurinsyra har en positiv effekt på matsmältningssystemet och centrala nervsystemet, förhindrar deras sjukdomar. Det kan kämpa med patogena bakterier, minska nivån av kolesterol och socker i blodet, öka immuniteten. Caprylic har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, förhindrar infektioner i prostata
 4. Organiska syror. Nödvändigt för den normala driften av hela kroppen, renar det av toxiner, återställer ämnesomsättningen
 5. Vitamin C. En stark antioxidant som inte tillåter vävnader i prostata att bli cancerösa. Främjar frisättningen av fria radikaler, förhindrar för tidig åldrande. Hjälper till att stärka immuniteten, är nödvändig för regenerativa processer
 6. Provitamin A. Karoten har en antioxidant effekt, minskar sannolikheten för ateroskleros, cancer. Även positivt påverkar prostataaktiviteten och dess funktioner

Sammansättningen av aspbark innehåller också olika fettoljor och estrar, kolhydrater, mikroelement. De flesta av dem kan inte producera patientens kropp, så att de får tag i med medicinen eliminerar underskottet och säkerställer en snabb återhämtning.

Folk recept

Hur man tar aspenbark för behandling av inflammation i prostata och hur kan den kokas från den? Först måste du förbereda de råmaterial från vilka läkemedlen kommer att förberedas. Trästycken ska vara små i storlek, men brutna med hand eller kniv, i mixern slipar barken inte. Några populära recept med aspenbark från prostatit, vi presenterar för dig nedan. Om du inte vill tjäna pengar själv, finns det tinkturer i färdig form, implementerad på apotek.

För att bli av med prostatit kan en man använda sådana recept:

 • Ta en glasbehållare och fyll den med 200 g torr bark. Därefter fylls den med vodka eller medicinsk alkohol med en volym på 0,5 liter. stäng behållaren väl och lämna på en mörk plats i 2 veckor. Ta det med 20 droppar, späd i 50 ml vatten tre gånger om dagen före måltiden. Behandlingstid - 3 månader
 • 100 g råmaterial häll 1 liter kokande vatten och koka i 20 minuter över låg värme. Efter kylning måste du dricka buljong för en dag, dela upp i 4 receptioner (innan du äter)
 • 3 matsked bark häll 250 ml kokt vatten, lägg sedan produkten på ett vattenbad och håll i 15 minuter. Låt det brygga i en halvtimme, ta det hela
 • Lös en liten bit bark 3 gånger om dagen. Du kan mala det i pulver och späd det med vatten, drick det, men du kommer att få mindre användning

Sällan innebär behandling av prostatit med aspbark dess användning externt, dvs i bad eller kompressor. Förbereda produkten, ta 300 g frisk bark och häll 1,5 liter vatten. Låt det brygga i 2 timmar, koka sedan och håll kvar i ytterligare 20 minuter. Filtrera genom gasbindning och lägg till vattnet i badrummet. Du kan bara sitta i den med underkroppens nedre del, proceduren ska inte vara längre än 15 minuter.

Kontra

Trots alla användbara egenskaper hos askbarken, om den används felaktigt, kan vissa negativa effekter uppträda. De kan också förekomma hos personer som har kontraindikationer för upptagande:

 1. Lider av förstoppning
 2. Ha kolik i magen
 3. Ha allvarliga sjukdomar i matsmältningskanalen

Försiktigt är att vara någon som har en ökad känslighet för produkten. På grund av överflöd av tanniner i materialet kan det finnas en förvärring av några kroniska patologier. I allmänhet är recensionerna för behandling av prostatit med aspbark fortfarande positiva och kan visa för det starkare könet att inga biverkningar från terapi observeras. Förutom barken anses aspen vara användbar som löv och njurar, men med prostatit kommer många män att dra nytta av det.

Andra folkrättsmedel mot prostatit

Inte bara aspenbarken kan rädda en person mot inflammatoriska fenomen. Effektivt mot prostatit kommer att vara helande egenskaper hos barken av hassel och dess löv. Dessa material har sådana åtgärder:

 • Stärka immunförsvaret
 • Fastställa utbytesprocesser
 • Förbättrar tarmfunktionen
 • Bli av med bakterier och bakterier
 • Expand blodkärl
 • Öka styrkan

För maskulin hälsa är det användbart att äta frukten av hassel. de innehåller en stor mängd zink -. element som är nödvändigt för funktionen av det reproduktiva systemet, det testosteronsyntesen, etc. På bark och grenar hassel brukar göra badtunnor, fyllning halv en liter kokande vatten innehållande ca tredjedel råvara pan. Ingredienserna kokas i 30 minuter, sedan buljongen filtreras och läggs till på badrummet.

Den resulterande vätskan kan också användas för stillasittande bad, när vatten hälls i bäckenet och sitter i det med skinkor. Detta gör att du kan värma upp prostata och förbättra blodcirkulationen i lilla bäckenet.

Den appliceras från prostatit och barken av ek har en rik kemisk sammansättning och har antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper. Applicera det och att bli av med mjäll, ökat fetthuvud, med angina, diarré, etc. För att förbereda ett avkok måste du gå igenom följande steg:

 1. 20 gram barkfyllning med en liter rent vatten
 2. På en vattenbad, sätta vätskan i koka, låt den stå i 40 minuter
 3. Stam genom gasväv och ta 1 glas 2 gånger om dagen

Ett sådant verktyg tar inte bara bort symptomen på prostatit men förbättrar även erektilfunktionen. Missbruk inte läkemedlet, annars finns det risk att få illamående och kräkningar, en dyspeptisk störning. Om du vill ha mer om aspencortexen och hur man använder den finns mer information i videon.

Behandling av inflammation i prostata med bark av asp

Aspen bark har länge och mycket framgångsrikt använts i folkmedicin för att bekämpa sjukdomar av olika slag. För beredning av dekoktioner och tinkturer används olika delar av växten lika: grenar, löv, rötter och direkt bark. För att bli av med de viktigaste symptomen på prostatit rekommenderas det att använda det. Detta beror på innehållet i ett stort antal ämnen som bidrar till att undertrycka utvecklingen av inflammation.

Läkande egenskaper

Bland de viktigaste användbara egenskaperna hos aspenscortex kan följande namnges:

 • På grund av det faktum att ett stort antal hartsartade ämnen är koncentrerade i denna del av växten, hjälper läkemedlet effektivt och på kortast tid till att läka sår och mikrobrytningar, vilket hjälper till att ta bort symtom som irritation av slemhinnan och huden.
 • Barken innehåller också ämnen som, förutom antiinflammatoriska, också har en sammandragande effekt. Dessa egenskaper bidrar till att eliminera ömhet, som i en eller annan form nästan alltid åtföljer en sjukdom av samma slag som prostatit.
 • För att minska obehag vid urinering och även att rengöra kroppen av vissa biprodukter och toxiner, bör barken också användas, vilket bland annat har en diuretisk effekt. Sådana egenskaper kommer också att bidra till att undvika utveckling av stagneringsprocesser i excretionssystemet.
 • Förutom att bli av med prostatit hjälper också ordentligt beredda läkemedel till att upprätta immunitet, påskynda processer för regenerering och vävnadsförnyelse, normalisera ämnesomsättningen och har en mildt lugnande effekt.

Samling av råvaror

Barkens helande egenskaper beror direkt på när och hur råmaterialet för beredning av läkemedlet samlades in. Inte varje period är lämplig för detta ändamål.

Samla barken är nödvändig i början av våren, när den aktiva rörelsen av livsgivande juicer börjar i stammen av trädet. Den mest gynnsamma tiden är från mitten av april till slutet av maj. Råmaterial, som samlades in under en viss tid, har de mest uttalade användbara egenskaperna.

Klipp barken bäst i små tunna lager. Det är den här metoden som minimerar negativ påverkan på växten, förutom detta är ämnen av detta slag lätt att torka och lagras därefter. När det gäller lagring, är det i detta fall inte längre än tre år, varefter aspenbarken gradvis förlorar sina användbara egenskaper.

Torkning ska ske på en mörk och torr plats, eller om det inte finns någon, kan du riva råmaterialet av överskott av fukt genom kortvarig uppvärmning i ugnen. Håll barken bäst i rena påsar av naturligt tätt tyg.

Framställning av tinkturer

Tinktur från barken av asp är ett av de mest effektiva sätten på basis av vilka behandlingstiden för inflammatoriska sjukdomar i den sexuella och excretoriska sfären, inklusive prostatit, görs. Det finns flera alternativ för beredning av läkemedel, varav den ena innefattar uppslutning av råmaterial i brant kokande vatten och andra - insisterar på alkohol, till exempel:

 • Etthundra gram av torkat material måste vara noga hälla en liter renat vatten, kokas sedan under femton - tjugo minuter. Insistera bör vara minst tre timmar. Buljongen ska kokas vid behov, eftersom det är acceptabelt att förvara det vid låga temperaturer i flera dagar. Drick det enligt följande - ett glas varm dryck minst trettio minuter före huvudmåltiden.
 • För att framställa en alkohol tinktur från barken av asp bör ta en halv-liters burk och strö dess botten noggrant strimlade stycken av råmaterial, och sedan helt fylla kapaciteten av alkoholen innehållande vätska och korken tätt. Innebär att du måste stå på en mörk plats för två - tre veckor, sedan ta tjugo - tjugofem droppar på följande sätt: att lösa i ett glas varmt vatten och ta i analogi med föregående recept.
 • Även med prostatit är det tillåtet att använda råmaterial i ren form. Det vill säga att tre gånger om dagen ska lösa upp små bitar av asp, eller ta in malet i ett kaffekvarnspulver. Det senare alternativet innebär mottagning av en stor mängd vätska. På grund av att trädets bark innehåller många hartsartade substanser som ger växten unika läkningsmetoder, har denna användningsmetod också tillräcklig effektivitet.

Extern applikation

Barken kan också användas som underlag för framställning av varma bad och lösningar för enema. Denna metod har också rätt effekt i händelse av att den komplexa behandlingen av prostatit utförs, det vill säga mottagning av agenten används också inomhus.

För framställning av en sådan lösning bör vara noga hälla en handfull av torkat material om en liter kokande vatten, och för den händelse att vätskan kommer att kräva mer, är det också lika öka mängden av utgångskomponenten och kokades under tjugo minuter. Kyl sedan mediet till rumstemperatur, försiktigt spänna med en gasbindning i flera skikt och använd den direkt för ändamålet.

Enema är ett botemedel som, trots den antiinflammatoriska och sårläkningseffekten, rensar ut ur tarmen, inte bara toxiner och avföring, utan även fördelaktiga bakterier. Följaktligen är det mycket avskräckt att använda denna teknik oftare än en eller två gånger inom en vecka.

Om det finns behov av mer frekvent användning av enemas, är det nödvändigt att noggrant balansera kosten och lägga till dietprodukter som bidrar till normalisering av tarmkanalen som helhet.

Kontra

Använd barken med viss försiktighet, eller utesluta mottagningen helt och hållet, bör vara i fall där patienten har följande problem:

 • Systematiskt förekommande förstoppning.
 • Gastrikolik i ett kroniskt stadium.
 • Andra problem med mag-tarmkanalen.

Barken innehåller en stor mängd tanniner, vilket kan bidra till förhöjning av denna eller den sjukdomsförloppet.

För att effektivt kunna använda barken som ett läkemedel i kampen mot inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, är det nödvändigt att inte bara utesluta huvudkontraindikationerna utan även att förbereda lösningen korrekt för både extern och intern användning.

Funktionerna och användbar egenskaperna hos askbarken kommer att beskrivas i videon nedan:

Hur man använder aspenbark vid behandling av prostatit?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Användningen av aspen bark mot prostatit är ett populärt folkmedel för att bekämpa prostata störningar. Denna sjukdom påverkar ofta män i fertil ålder och kan framkalla infertilitet. Det är därför det är mycket viktigt att använda alla metoder för förebyggande och behandling av en sådan sjukdom.

Liksom andra folkliga metoder för att behandla genitourinärsystemet är aspenbarken med prostatit ett extra sätt att bekämpa sjukdomen. Förutom kvalificerad medicinsk vård kan sådana mediciner inte helt lätta patienten i problem med prostatakörteln och skadar honom ibland.

Hur användbart är askpengen?

På apotek produceras ett stort antal preparat baserat på barken, löven och skotten av denna växt. Dessa läkemedel används inte bara för att bekämpa prostatit, men också för den övergripande förstärkningen av immuniteten. Barken på detta träd har emellertid den största efterfrågan, som har en distinkt antiinflammatorisk effekt.

Separata användbara ämnen, som ingår i beredningar baserade på aspbark, har förmåga att läka skadade vävnader. Experter tror att barken av asp som samlas på våren är mest användbar för att bekämpa prostatit. Av stor vikt är platsen på trädet, varifrån barken samlades, är det önskvärt att dessa är grenarnas grenar.

Vid torkning av asbark bör direkt solljus undvikas, eftersom det i det här fallet förlorar produkten de flesta läkemedelsegenskaper och ämnen. Korrekt skördad bark av växten kan lagras på en torr plats i flera år.

Hur man tar bark av asp i prostatit?

Det bör omedelbart noteras att askens bark inte är ett självständigt helande medel. Den positiva dynamiken i kampen mot prostatit är endast möjlig i samband med de läkemedel som doktorn föreskriver efter en detaljerad undersökning.

Barken på den helande växten finns i form av en tinktur eller extrakt i apoteket. Hemma är avkok av torkad askbark förberedd. Den senaste versionen av folkmedicinen är också den mest populära, men för att uppnå positiva resultat rekommenderas buljongen att tas regelbundet.

För att förbereda ett avkok av asp från prostatit, följ följande instruktioner:

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

 1. Ta ca 100-120 gram torkad askbark.
 2. Häll 1 liter kokt vatten.
 3. Håll i 20 minuter vid låg värme.
 4. Kyl i en mörk sval plats och spänna den resulterande vätskan.
 5. Ta 1 glas om dagen i 20-30 minuter innan du äter.

Ett annat sätt att använda asp mot prostatit är att göra en alkoholtinktur. För 150-200 gram torkad askbark lägg till 500 gram vodka. Barken på växten måste vara ordentligt täppt i en behållare och först därefter häll den med vodka. Därefter stängs innehållet med ett tätt lock och lämnas på en mörk plats i flera veckor. Ett sådant system är lämpligt för dem som lider av kronisk prostatit och vill förbereda sig för ett eventuellt återfall av sjukdomen.

Behandling med gallenas prostatit utförs med hjälp av apotekstinkturer. 20-25 droppar av denna produkt sättes till 500 gram kokt vatten och tas innan måltiderna. Gör detta inte mer än 3 gånger under hela dagen. Eftersom alla ingredienser i dessa läkemedel är helt naturligt, och under behandling och förebyggande av prostatit asp bark hölls under flera månader (vanligtvis inte mer än 3).

Vid slutet av behandlingen kommer mannen att känna sig lättad vid urinering och under erektion. Långtidsanvändning av läkemedel baserade på aspskortex stabiliserar prostatakörteln och normaliserar sammansättningen av de spermierceller som den producerar.

Video om ämnet: folkmekanismer. Aspen bark.

Kontraindikationer för behandling av prostatit med aspenbark och patientrecensioner

Sådana naturliga komponenter som aspbark ger som regel inga speciella komplikationer efter appliceringen, men för din egen säkerhet rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du tar något sådant. Han kommer snabbt bestämma användningsfrekvensen för läkemedlet och dess dosering.

Det är värt att nämna att i fallet med matsmältningssjukdomar rekommenderas inte patienten att ta läkemedel baserade på askbark. Det faktum att det här verktyget har en sammandragande effekt och kan provocera en persons förstoppning.

När det gäller recensioner fokuserar patienterna på den ytterligare typen av denna medicinering. Mottagning av endast en förberedelse på basis av aspbark är lämplig för förebyggande av sjukdomen, men det är inte kapabel att härda det. Patienter noteras och ofta frånvaro i apoteket av nödvändiga medel, som innehåller en tillräcklig mängd av barken hos växten.

De flesta rekommenderar fortfarande att ha tinktur av askbark i medicinska skåpet, eftersom det normaliserar funktionen hos det genitourinära systemet för både män och kvinnor. Patienter noterade fall när läkemedlet lättade cystitisen, hjälpte till med urolithiasis. Å andra sidan är det ofta påpekat att det finns andra naturliga läkemedel som faktiskt har en liknande effekt.

Aspen bark med prostatit: infusioner och avkok

Askpenens bark används för att behandla prostatit och inflammation i prostatakörteln med hjälp av tinkturer, buljonger, extrakt.

Aspen bark med prostatit kan användas hemma, det viktigaste är att ordentligt förbereda ett botemedel.

Cortexens sammansättning har många användbara element som ger det medicinska egenskaper. Barken på detta träd avlägsnar värme, behandlar inflammation, har en sammandragande effekt.

Bra visar svett och förbättrar urinering, har en positiv effekt på gikt, reumatism och sjukdomar i urinröret. Det är berikat med: behensyra, laurinsyra, arakinsyror; tanniner; fenolglykosider; mineralsalter; hartser; karoten; eteriska oljor.

Buljongen från detta råmaterial behandlas med gastrit och tarmförlust, det ökar aptiten och lindrar ömhet. Tinktur av askbarken kan förbättra hälsan hos hemorrojder, cystit, dysenteri, närvaron av hartser har en fördelaktig effekt på patientens allmänna tillstånd.

Sammansättning och medicinska egenskaper:

 • Glykosider. De fungerar som ett diuretikum, lugnande, antimikrobiella, laxerande och desinfektionsmedel.
 • Organiska syror förbättrar aptit, immunitet, normaliserar matsmältningssystemet, tar bort toxiner, aktiverar metaboliska processer i kroppen, kan behandla halsbränna och ta bort tyngd i magen.
 • Essentiell olja normaliserar arbetet i centrala nervsystemet, främjar ökad rörlighet i mag-tarmkanalen och ökar sekretionen av körtlar.
 • Tanniner avlägsnas från kroppen tungmetaller, har antiinflammatorisk effekt på matsmältningssystemet, kämpar med mikrober.
 • Bitterhet ökar produktionen av juice i magen, stimulerar produktionen av gall, hjälper till att producera insulin, stimulera immunsystemet.
 • Askorbinsyra reglerar oxidations- och reduktionsprocesserna för att tillföra celler med syre, främjar vävnadstillväxt i benen, minskar mängden urinsyra i kroppen.
 • Karoten minskar risken för cancer, tar bort toxiner, reglerar ämnesomsättningen och proteinsyntesen.
 • Fettsyror är inblandade i byggandet av cellväggar, hjälper till vid bildandet av energi.
 • Kolhydrater normaliserar sockernivån i blodet, ger metaboliska processer och förser kroppen med energi.
 • Flavonoider normaliserar blodtryck, hjärtfrekvens, förstärker blodkärlens väggar, behandlar kroppens inflammatoriska processer, stimulerar binjurarnas arbete.
 • Anthocyaniner sakta ner åldrandet, lindra inflammation, stärka hjärtmusklerna, förhindra bräckligheten i kapillärerna.
 • Hartartade ämnen har antinösa, sårläkande egenskaper.
 • Pektiner sänker kolesterol i blodet.
 • Steroler ökar människans skyddande egenskaper.
 • Vax har astringent egenskaper.
 • Kumariner kämpar med neoplasmer.
 • Proteiner hjälper till att bygga enzymer, normalisera hormoner, överföra hemoglobin.
 • Lignaner normaliserar kolesterol och förhindrar bildandet av plack i kärlen, normaliserar NS: s arbete.

Det bevisade faktum att apen barkar med prostatit och andra sjukdomar kan ge helminter, förstöra mikrober, läka inflammationer och ge bort gall.

På grund av deras unika egenskaper används aspenmedicin för att bota många sjukdomar, som förkylningar, tuberkulos, dysenteri, inflammation i olika organ, gemensamma sjukdomar.

 • känslighet för aktiva substanser
 • problem med avföring.

Hur man applicerar tinktur av Aspenbark från prostatit

Tinktur av bark av asp från prostatit bereds i en proportion av tio till en, där det finns en del av asp och tio vätskor (alkohol, vodka). Insistera på ett mörkt rum i fyra dagar, efter filtrering och ta en liten sked tre gånger om dagen.

Det enklaste sättet att använda den medicinska cortexen från prostatit är en avkok, som är full i te i enlighet med instruktionerna.

Folkets läkare använder detta råmaterial på flera sätt:

 • dekokt. Den torkade barken av ett träd i en mängd av hundra gram hälls med 1 liter kokt vatten, och de lagar i en kvarts timme på en liten eld, kallt. Ta 250 ml före måltid.
 • infusion. 0,5 liter alkohol (vodka) behöver från 200 till 250 gram. torra råvaror. I disken, med en kapacitet på mer än en liter, läggs en bark och alkohol hälls. Insistera 14 dagar och ta drogen 20 droppar tre gånger om dagen i 30 minuter före måltiderna. Torka koncentrat med vatten. Kursen varar i tre månader.
 • extrakt. Du kan köpa i varje apotek, även om det är avsett att stärka immuniteten, men den här egenskapen är lämplig för prostatit. Drick 15 droppar före huvudmåltiderna i två månader.

Ofta används raspberapi för inflammation i prostatakörteln. Tack vare användbara ämnen ökar aspen inflammation och dödar virus, det ökar också immuniteten, vilket hjälper till att förbättra det allmänna tillståndet hos en man. Tinktur av barken av asp är unik för behandling av urinorgan.

För att behandla prostatit och prostata adenom bör skörden av asp aspireras i början av våren, före utseendet av njurarna och bladen. Den är avskuren med en välskärmad kniv från unga grenar och bagage. Därefter torkas barken i en ugn uppvärmd till 60 grader, för att torka barken skärs i mindre delar. Det rekommenderas inte att torka det under direkt solljus, eftersom det förlorar alla medicinska egenskaper. Den färdiga produkten kan lagras i tre år.

Denna behandlingsmetod är för det mesta bara positiv, eftersom askbarken är rik på användbara ingredienser. Men vi får inte glömma de medicinska behandlingsmetoderna, speciellt vid akuta former av sjukdomar. Aspen renar både kropp och energi.

Bark av asp från prostatit och sätt att förbereda

Infusion av bark av asp från prostatit kan göras inte bara på basis av alkohol, men också med vanligt vatten. För att göra detta, ta 100 gram krossad bark i dammet och häll ett glas vatten, insistera i två veckor, påfrestning och dryck, som tinktur på alkohol.

Decoctions från barken är enkelt beredda, tre skedar torra råvaror bryggs med 250 ml varmt vatten och på en liten eld i ytterligare femton minuter, efter 20 minuter kan du dricka te.

Tinktur av bark av asp på månskinn. För beredning ta 50 gram bark och två glas moonshine. Infusionen är klar om två veckor, den ska bara filtreras. Behandlingsförloppet är en månad, och ta det tre gånger om dagen, en tesked.

Aspen bark från prostatit hjälper perfekt till att bekämpa sjukdomen och andra problem med prostatakörteln. Det viktigaste att komma ihåg är att i kampen mot någon sjukdom ska du inte missbruka självmedicinering, men det är värt att prata med en läkare och som en extra behandling att använda bark.

Aspen bark med prostatit

Prostatit är den vanligaste sjukdomen bland män. Många ogynnsamma faktorer kan bidra till utvecklingen av denna patologi. Modern medicin erbjuder ett stort antal metoder för att behandla inflammation i prostata. Några av dem är utformade för att undertrycka sjukdomen i början. Andra hjälper till att klara patologins kroniska kurs. Som en ytterligare behandling föreskrivs folkmedicinska åtgärder. Som en del av många av dem finns en askbark, vilket gör behandlingen av prostatit den mest effektiva.

Den helande egenskaper björk asp

Aspenbarken med prostatit används ganska ofta. Det hjälper till att snabbt bli av med smärtsamma symtom. Denna växtbaserade komponent har medicinska egenskaper:

 • Barken kännetecknas av ett stort innehåll av ämnen som har en antiinflammatorisk och astringent effekt. De påverkar positivt den drabbade prostata vävnaden, accelererar deras helande. Sådana medicinska egenskaper bidrar till att göra tecken på sjukdomen mindre uttalade;
 • I plantens bark finns det många hartsartade ämnen. De bidrar till åtdragningen av mikroskador, liksom avlägsnande av irritation på kärnans hud och slemhinna.
 • Växtkomponenten har också en diuretisk effekt. Tack vare den här patienten är det möjligt att rena din kropp från toxiner och biprodukter som påverkar spridningen av inflammatorisk process i organen i genitourinärsystemet.

Aspen bark stärker immuniteten!

Funktioner för insamling och lagring av bark

Läkningsegenskaperna hos barken på det helande trädet och deras svårighetsgrad beror direkt på huruvida det samlades ordentligt och under vilka förhållanden det lagrades. Att den vegetativa komponenten var så användbar som möjligt är det nödvändigt att lära sig hur det ska samlas och användas för att förbereda nationella agenter för behandling av prostatit. Som det visade sig bör insamlingen av bark endast ske under vissa perioder. Annars kommer det att vara ineffektivt för en patient som behandlar den inflammatoriska processen i prostata.

Aspenbarken bör samlas i början av våren. I den här säsongen i trädstammen finns en aktiv rörelse av saft som positivt påverkar människokroppen. Den största mängden användbar vätska finns i cortexen från mitten av april till slutet av maj. Råmaterial, som samlades in i dessa månader, har medicinska egenskaper.

Det rekommenderas att skära aspen cortex i små lager. Denna metod minimerar den negativa påverkan på trädet. Dessutom är det mycket lättare att arbeta med sådana ämnen i framtiden. Den uppsamlade barken kan lagras i 3 år. Gradvis kommer det att börja förlora sina huvudegenskaper. Därför är det bäst att använda råvaror under de första månaderna efter skörden.

Torkbark av asp bör ske på en mörkare plats. Det är mycket viktigt att det inte finns någon fukt nära råmaterialet. Från naturliga juicer kan den uppsamlade barken sparas genom att värma den i en ugn. Förvara barken rekommenderas i rena påsar, som är tillverkade av tät vävnad utan syntetiska tillsatser.

Applikationsfunktioner

Aspenit kan användas på olika sätt. Valet av denna eller den varianten av dess användning beror på sjukdomsstadiet. Det finns olika recept för beredning av folkmedicinska lösningar baserade på denna komponent. Alla måste tas före måltiderna. Detta är en obligatorisk regel att komma ihåg.

Det är väldigt viktigt att följa anvisningarna exakt där det sägs hur man förbereder botemedlet från askens bark. Annars kommer det inte att bli någon nytta av det. Du måste också komma ihåg hur man tar detta läkemedel:

 • Avkogning på barken av asp är berusad högst 4 gånger om dagen i en mängd av 1/3 kopp;
 • Tinktur kan tas på 15 droppar inte mer än 3 gånger om dagen;
 • Pulver, som är gjord på basis av torkad bark, rekommenderas att ta en tredjedel av en tesked en gång om dagen. Torrsubstansen måste tvättas med tillräcklig mängd vatten.

Krossad Aspenbark

Ibland rekommenderas barken att tugga. Men innan det måste du korrekt förbereda råvarorna. Det är nödvändigt att observera tekniken för dess förberedelse, för att minimera risken för förlust av dess användbara egenskaper hos anläggningen. Om patienten inte klarar av den här uppgiften själv bör han besöka apoteket och köpa den färdiga produkten.

Dosen av en folkmedicin beror på dryckets styrka och dess art. Det är extremt oönskat att ignorera råd från en specialist om hur man använder barken av asp i behandlingen av prostatit. Annars är det inte nödvändigt att hoppas på ett positivt resultat av sådan behandling.

Folk recept för behandling av prostatit från aspbark

Barken av asp från prostatit bör beredas enligt ett visst system, varav receptet för ett läkemedel består av denna komponent. Patienter med denna diagnos bör notera följande metoder för att förbereda traditionella läkemedel:

 1. Krossad torkad bark av trädet (3 matskedar) ska fyllas med ett glas varmt vatten. Efter att blandningen sätts på ett vattenbad i ca 15-20 minuter. Det är bäst att sätta en svag eld på spisen. Blandningen måste sedan infunderas i minst 20 minuter. Det är nödvändigt att vänta tills buljongen kyler helt, och spänna den genom gasbindning. Använd folkmedicin ska vara före en måltid med 1/3 kopp;
 2. För att brygga tinkturer används bark av asp (2 matskedar). Det hälls 2 koppar kokande vatten. Efter att medicinen sätts på en mörk plats i minst 20 minuter. Därefter filtreras infusionen. Ta ett läkemedel för ett halvt glas ca 3 gånger om dagen. Om så önskas kan du komplettera drycken med en sked naturlig honung;
 3. Barken (50 g) hälls med kokande vatten (1 liter) och skickas till ett vattenbad i ca 30 minuter. Dryck bör insisteras på minst 4 timmar. På grund av dess styrka rekommenderas medicinen att konsumeras i mängden 30 g före måltid 3 gånger om dagen. Behandlingen bör vara 1 månad;
 4. Mycket populära recept tinktur av bark på vodka. För att göra det måste du ta en vegetabilisk komponent (100 g) och en alkoholhaltig dryck (200 g). Blandningen är stängd i en burk och insisterade i 2 veckor. Sedan dräneras den resulterande vätskan, barken skärs noggrant. Den mottagna tinkturen före mottagning är nödvändig för att röra med vatten eller vodka i kvantitet 15 g. Acceptera ett läkemedel 3 gånger om dagen;

Farmaceutisk tinktur av aspenbark

 1. Cora (5 ssk.) Hälls över med varmt vatten (1 liter). Blandningen måste upphettas i 20 minuter i ett vattenbad. Då insisteras hon på minst 3 timmar på en mörk plats. Under tiden bör du förbereda Echinacea. Endast 1 msk. l. produkten bör insisteras i en termos i 2-3 timmar. Efter två infusionsfilter. De kan inte omedelbart förväxlas. Båda produkterna förvaras i separata behållare. Innan du tar medicinen i 1/3 kopp, fylld med echinacea, tillsätt 1 msk. l. Aspenbuljong. En sådan medicin ska vara full i en timme efter att ha ätit.

Aspen bark kan blandas med andra växter, vilket kan öka dess effektivitet i kampen mot prostatit. De mest framgångsrika recepten för beredning av folkmedicin för behandling av inflammation i prostata kan erhållas från din läkare.

Begränsningar av användningen av askbark

Medel som innehåller aspenbark, från prostatit väl hjälp. I de flesta fall upplever patienterna inte någon försämring av deras hälsa efter en sådan behandling. Men självhantering av denna växt är i alla fall farlig. Innan du försöker i praktiken effektiviteten av denna behandling, bör du konsultera en prokolog om detta.

Alla produkter som innehåller aspen bark präglas av en uttalad sammandragande effekt. Därför ska de inte tas till personer som har förstoppning. Detta läkemedel är förbjudet för patienter med dysbios.

Att följa behandlingen med aspenbark är det nödvändigt att skapa lämpliga förutsättningar för din organism för en snabb återhämtning. Patienten bör överge dåliga vanor och anpassa sin kost. Dessutom bör man inte glömma regelbunden fysisk ansträngning, vilket är obligatoriskt för problem med könsorganens organ.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Hur man behandlar prostatit med en tinktur av Aspenbark hemma: recept och rekommendationer

Människor visste om de helande egenskaperna hos Askens bark från antiken. Detta ädla träd ger stor nytta för människan.

Dess rotsystem går djupt in i jorden, ackumulerande ämnen från jordens djup. Särskilt populär har alltid varit apendekok och infusioner vid behandling av manliga sjukdomar såsom prostatit.

Aspen bark: medicinska egenskaper med prostatit

Det är svårt att underskatta de medicinska egenskaperna som besittas av apendekok. De har en bakteriedödande effekt, lindrar smärta och inflammation, stärker immuniteten, normaliserar reproduktiv funktion hos män.

Man bör komma ihåg att folkläkemedel inte bör ersätta den huvudsakliga drogterapin som föreskrivs av den behandlande läkaren.

De är inte heller lämpliga för behandling av den akuta formen av sjukdomen eftersom de inte har en omedelbar terapeutisk effekt.

De måste tas regelbundet, alltid följa hela kursen.

Sammansättning och egenskaper

Produkten innehåller många helande ingredienser som är oumbärliga för människors hälsa:

 1. Vegetabiliska tanniner, som positivt påverkar det manliga reproduktionssystemet, lindrar den inflammatoriska processen, stärker hälsan. Dessa komponenter kan också läka skadade vävnadsställen.
 2. Fenologlikozidy, som besitter anti-inflammatorisk, kramplösande, urindrivande, sammandragande, tonic egenskaper, och har även en desinficerande verkan på njurar och urinblåsa.
 3. Glukos är en energikälla och näringsämnen.
 4. Olika typer av syror (arachino, behenic, lauric, capric) - är inblandade i olika kemiska processer som förekommer i människokroppen.

Folk recept

Recept av olika tinkturer från barken av asp från prostatituppsättning. Nedan kommer vi att bekanta sig med det mest effektiva.

Många bönder använde bark fräscha, upplösande eller tuggar i munnen. Det är emellertid föredraget att använda det i form av infusioner, avkok eller alkoholtinkturer, vilka recept vi kommer att överväga.

Alkoholtinktur

Tinktur av bark av asp på vodka kommer att vara användbar inte bara för prostatit. Detta läkemedel tjänar som ett bra komplement till behandlingen av prostata adenom, uretrit, cystit.

Beredningsordningen:

Ingredienser: 100 gram krossad bark och ett glas vodka.

 • Ta en glasburk med en volym på 0,5 liter, häll i askpulver, häll vodka och blanda noggrant.
 • Stäng behållaren med lock och sätt det på en mörk, sval plats i 2 veckor. Från tid till annan är det önskvärt att rörma vätskan i burken.
 • När läkemedlet är klart måste det filtreras och hällas i en ampull.
 • Förvara med locket stängd i kylskåpet.

Hur tar man det?

Tinkturen är full på 20 droppar tre gånger om dagen före måltiden, innan den löses upp i 1/4 kopp kokt vatten.

Behandlingstiden är från 2 till 3 månader. Vid behov, efter 6-12 månader, upprepa kursen.

dekokt

Denna lösning kommer också att vara användbar vid behandling av blåsans sjukdomar. I Ryssland användes det för att förebygga gastrit, förkylning och till och med skörbjul.

Beredningsordningen:

Ingredienser: Jordskorpa och vatten.

 • Häll 500 ml vatten i en emaljgryta, lägg den på elden och koka den.
 • Lägg till 45 gram krossade grönsaksråvaror, blanda noggrant och koka tills vattnet kokar ut till 40-50%.
 • Stäng sedan av plattan, sätt panelen av plattan och vänta tills buljongen svalnar.
 • Filtrera, häll i en glasbehållare och rengör för förvaring i kylskåp.
 • Vissa förbereder buljongen inte på öppen eld, men på ett vattenbad i 20-30 minuter.

Hur tar man det?

Läkemedlet rekommenderas att ta tre gånger om dagen för 70-80 ml före måltid. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv sked honung eller socker till den. Varaktigheten av behandlingen är 2-3 månader.

infusion

På infusionsläkarnas helande egenskaper är inte sämre än buljongen, men den förbereds lättare och snabbare.

Beredningsordningen:

Komponenter: Aspenbark och vatten.

 • Vi tar en termos i volymen 0,5-1 liter. Vi sätter i en matsked krossad råmaterial och häll 500 ml kokande vatten.
 • Låt stå i 12 timmar och filtrera.

Hur tar man det?

Den första delen av den färdiga produkten ska konsumeras på morgonen före frukost och den andra - på kvällen före sänggåendet.

OBS! Försök att förbereda läkemedlet från kvällen, så att det på morgonen kan tas i en frisk, varm form.

Hur man förbereder

För att behandlingen ska bli effektivast är det viktigt att veta om korrekt beredning av råmaterial.

 • Det rekommenderas att skörda bark i början av våren. Vid denna tid väcker växten efter viloläge och rörelsen av saft börjar.
 • Endast unga friska träd är utvalda för insamling, tjockleken på stammen inte överstiger 8 cm.
 • För att skära av barken, längs omkretsen med en kniv, görs flera skåror med ett avstånd på ca 25-30 cm från varandra. Gör sedan ett ytterligare vertikalt snitt för varje sektion. Den här metoden hjälper dig att ta bort arbetsstycket noga från trädkroppen.
 • Det uppsamlade materialet torkas på en torr, mörk plats eller i ugnen vid en temperatur av 45-55 grader.
 • Billets kan lagras i upp till 2-3 år, men det är att föredra att använda dem fräscha.
 • Med vad är det möjligt att kombinera behandling?

  Traditionell medicin kan kombineras med andra mediciner och fysioterapiprocedurer, men efterhand ha rådfrågats med den behandlande läkaren.

  Under behandlingen rekommenderas patienter att ändra sin livsstil, hålla sig till rätt näring, motion och sport och ge upp dåliga vanor (om det finns några).

  Kokade dekoktioner och infusioner har en bra terapeutisk effekt.

  De lindrar patienternas tillstånd, lindrar inflammation och smärta, men kan bara användas som hjälpmedel i allmän behandling som ordinerats av den behandlande läkaren.

  Dessutom, med sjukdomens infektiösa karaktär, kommer folkets resultatmedel inte att medföra. Huvuddelen i detta fall kommer att vara antibakteriella läkemedel.

  Kontra

  Läkemedel från asp rekommenderas inte för användning:

  • Med kronisk förstoppning (på grund av det höga innehållet av tanniner).
  • Vid svåra kroniska gastrointestinala sjukdomar (gastrit, sår, kolit).
  • Med individuell intolerans eller allergi mot råmaterial.

  Naturmedel på barken av asp har en bra terapeutisk effekt vid behandling av prostatit. Kokta tinkturer och buljonger kommer att fungera som ett bra komplement till den grundläggande behandlingen av kronisk prostatit. I det här fallet rekommenderar experter att inte engagera sig i självmedicinering och rådfråga alltid en läkare innan dessa produkter används. Var frisk!

  Användbar video

  Du kan se behandlingen av prostatit med aspbark på video