Huvud
Förebyggande

Aspen bark med prostatit: infusioner och avkok

Askpenens bark används för att behandla prostatit och inflammation i prostatakörteln med hjälp av tinkturer, buljonger, extrakt.

Aspen bark med prostatit kan användas hemma, det viktigaste är att ordentligt förbereda ett botemedel.

Cortexens sammansättning har många användbara element som ger det medicinska egenskaper. Barken på detta träd avlägsnar värme, behandlar inflammation, har en sammandragande effekt.

Bra visar svett och förbättrar urinering, har en positiv effekt på gikt, reumatism och sjukdomar i urinröret. Det är berikat med: behensyra, laurinsyra, arakinsyror; tanniner; fenolglykosider; mineralsalter; hartser; karoten; eteriska oljor.

Buljongen från detta råmaterial behandlas med gastrit och tarmförlust, det ökar aptiten och lindrar ömhet. Tinktur av askbarken kan förbättra hälsan hos hemorrojder, cystit, dysenteri, närvaron av hartser har en fördelaktig effekt på patientens allmänna tillstånd.

Sammansättning och medicinska egenskaper:

 • Glykosider. De fungerar som ett diuretikum, lugnande, antimikrobiella, laxerande och desinfektionsmedel.
 • Organiska syror förbättrar aptit, immunitet, normaliserar matsmältningssystemet, tar bort toxiner, aktiverar metaboliska processer i kroppen, kan behandla halsbränna och ta bort tyngd i magen.
 • Essentiell olja normaliserar arbetet i centrala nervsystemet, främjar ökad rörlighet i mag-tarmkanalen och ökar sekretionen av körtlar.
 • Tanniner avlägsnas från kroppen tungmetaller, har antiinflammatorisk effekt på matsmältningssystemet, kämpar med mikrober.
 • Bitterhet ökar produktionen av juice i magen, stimulerar produktionen av gall, hjälper till att producera insulin, stimulera immunsystemet.
 • Askorbinsyra reglerar oxidations- och reduktionsprocesserna för att tillföra celler med syre, främjar vävnadstillväxt i benen, minskar mängden urinsyra i kroppen.
 • Karoten minskar risken för cancer, tar bort toxiner, reglerar ämnesomsättningen och proteinsyntesen.
 • Fettsyror är inblandade i byggandet av cellväggar, hjälper till vid bildandet av energi.
 • Kolhydrater normaliserar sockernivån i blodet, ger metaboliska processer och förser kroppen med energi.
 • Flavonoider normaliserar blodtryck, hjärtfrekvens, förstärker blodkärlens väggar, behandlar kroppens inflammatoriska processer, stimulerar binjurarnas arbete.
 • Anthocyaniner sakta ner åldrandet, lindra inflammation, stärka hjärtmusklerna, förhindra bräckligheten i kapillärerna.
 • Hartartade ämnen har antinösa, sårläkande egenskaper.
 • Pektiner sänker kolesterol i blodet.
 • Steroler ökar människans skyddande egenskaper.
 • Vax har astringent egenskaper.
 • Kumariner kämpar med neoplasmer.
 • Proteiner hjälper till att bygga enzymer, normalisera hormoner, överföra hemoglobin.
 • Lignaner normaliserar kolesterol och förhindrar bildandet av plack i kärlen, normaliserar NS: s arbete.

Det bevisade faktum att apen barkar med prostatit och andra sjukdomar kan ge helminter, förstöra mikrober, läka inflammationer och ge bort gall.

På grund av deras unika egenskaper används aspenmedicin för att bota många sjukdomar, som förkylningar, tuberkulos, dysenteri, inflammation i olika organ, gemensamma sjukdomar.

 • känslighet för aktiva substanser
 • problem med avföring.

Hur man applicerar tinktur av Aspenbark från prostatit

Tinktur av bark av asp från prostatit bereds i en proportion av tio till en, där det finns en del av asp och tio vätskor (alkohol, vodka). Insistera på ett mörkt rum i fyra dagar, efter filtrering och ta en liten sked tre gånger om dagen.

Det enklaste sättet att använda den medicinska cortexen från prostatit är en avkok, som är full i te i enlighet med instruktionerna.

Folkets läkare använder detta råmaterial på flera sätt:

 • dekokt. Den torkade barken av ett träd i en mängd av hundra gram hälls med 1 liter kokt vatten, och de lagar i en kvarts timme på en liten eld, kallt. Ta 250 ml före måltid.
 • infusion. 0,5 liter alkohol (vodka) behöver från 200 till 250 gram. torra råvaror. I disken, med en kapacitet på mer än en liter, läggs en bark och alkohol hälls. Insistera 14 dagar och ta drogen 20 droppar tre gånger om dagen i 30 minuter före måltiderna. Torka koncentrat med vatten. Kursen varar i tre månader.
 • extrakt. Du kan köpa i varje apotek, även om det är avsett att stärka immuniteten, men den här egenskapen är lämplig för prostatit. Drick 15 droppar före huvudmåltiderna i två månader.

Ofta används raspberapi för inflammation i prostatakörteln. Tack vare användbara ämnen ökar aspen inflammation och dödar virus, det ökar också immuniteten, vilket hjälper till att förbättra det allmänna tillståndet hos en man. Tinktur av barken av asp är unik för behandling av urinorgan.

För att behandla prostatit och prostata adenom bör skörden av asp aspireras i början av våren, före utseendet av njurarna och bladen. Den är avskuren med en välskärmad kniv från unga grenar och bagage. Därefter torkas barken i en ugn uppvärmd till 60 grader, för att torka barken skärs i mindre delar. Det rekommenderas inte att torka det under direkt solljus, eftersom det förlorar alla medicinska egenskaper. Den färdiga produkten kan lagras i tre år.

Denna behandlingsmetod är för det mesta bara positiv, eftersom askbarken är rik på användbara ingredienser. Men vi får inte glömma de medicinska behandlingsmetoderna, speciellt vid akuta former av sjukdomar. Aspen renar både kropp och energi.

Bark av asp från prostatit och sätt att förbereda

Infusion av bark av asp från prostatit kan göras inte bara på basis av alkohol, men också med vanligt vatten. För att göra detta, ta 100 gram krossad bark i dammet och häll ett glas vatten, insistera i två veckor, påfrestning och dryck, som tinktur på alkohol.

Decoctions från barken är enkelt beredda, tre skedar torra råvaror bryggs med 250 ml varmt vatten och på en liten eld i ytterligare femton minuter, efter 20 minuter kan du dricka te.

Tinktur av bark av asp på månskinn. För beredning ta 50 gram bark och två glas moonshine. Infusionen är klar om två veckor, den ska bara filtreras. Behandlingsförloppet är en månad, och ta det tre gånger om dagen, en tesked.

Aspen bark från prostatit hjälper perfekt till att bekämpa sjukdomen och andra problem med prostatakörteln. Det viktigaste att komma ihåg är att i kampen mot någon sjukdom ska du inte missbruka självmedicinering, men det är värt att prata med en läkare och som en extra behandling att använda bark.

Hur man använder aspenbark vid behandling av prostatit?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Användningen av aspen bark mot prostatit är ett populärt folkmedel för att bekämpa prostata störningar. Denna sjukdom påverkar ofta män i fertil ålder och kan framkalla infertilitet. Det är därför det är mycket viktigt att använda alla metoder för förebyggande och behandling av en sådan sjukdom.

Liksom andra folkliga metoder för att behandla genitourinärsystemet är aspenbarken med prostatit ett extra sätt att bekämpa sjukdomen. Förutom kvalificerad medicinsk vård kan sådana mediciner inte helt lätta patienten i problem med prostatakörteln och skadar honom ibland.

Hur användbart är askpengen?

På apotek produceras ett stort antal preparat baserat på barken, löven och skotten av denna växt. Dessa läkemedel används inte bara för att bekämpa prostatit, men också för den övergripande förstärkningen av immuniteten. Barken på detta träd har emellertid den största efterfrågan, som har en distinkt antiinflammatorisk effekt.

Separata användbara ämnen, som ingår i beredningar baserade på aspbark, har förmåga att läka skadade vävnader. Experter tror att barken av asp som samlas på våren är mest användbar för att bekämpa prostatit. Av stor vikt är platsen på trädet, varifrån barken samlades, är det önskvärt att dessa är grenarnas grenar.

Vid torkning av asbark bör direkt solljus undvikas, eftersom det i det här fallet förlorar produkten de flesta läkemedelsegenskaper och ämnen. Korrekt skördad bark av växten kan lagras på en torr plats i flera år.

Hur man tar bark av asp i prostatit?

Det bör omedelbart noteras att askens bark inte är ett självständigt helande medel. Den positiva dynamiken i kampen mot prostatit är endast möjlig i samband med de läkemedel som doktorn föreskriver efter en detaljerad undersökning.

Barken på den helande växten finns i form av en tinktur eller extrakt i apoteket. Hemma är avkok av torkad askbark förberedd. Den senaste versionen av folkmedicinen är också den mest populära, men för att uppnå positiva resultat rekommenderas buljongen att tas regelbundet.

För att förbereda ett avkok av asp från prostatit, följ följande instruktioner:

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

 1. Ta ca 100-120 gram torkad askbark.
 2. Häll 1 liter kokt vatten.
 3. Håll i 20 minuter vid låg värme.
 4. Kyl i en mörk sval plats och spänna den resulterande vätskan.
 5. Ta 1 glas om dagen i 20-30 minuter innan du äter.

Ett annat sätt att använda asp mot prostatit är att göra en alkoholtinktur. För 150-200 gram torkad askbark lägg till 500 gram vodka. Barken på växten måste vara ordentligt täppt i en behållare och först därefter häll den med vodka. Därefter stängs innehållet med ett tätt lock och lämnas på en mörk plats i flera veckor. Ett sådant system är lämpligt för dem som lider av kronisk prostatit och vill förbereda sig för ett eventuellt återfall av sjukdomen.

Behandling med gallenas prostatit utförs med hjälp av apotekstinkturer. 20-25 droppar av denna produkt sättes till 500 gram kokt vatten och tas innan måltiderna. Gör detta inte mer än 3 gånger under hela dagen. Eftersom alla ingredienser i dessa läkemedel är helt naturligt, och under behandling och förebyggande av prostatit asp bark hölls under flera månader (vanligtvis inte mer än 3).

Vid slutet av behandlingen kommer mannen att känna sig lättad vid urinering och under erektion. Långtidsanvändning av läkemedel baserade på aspskortex stabiliserar prostatakörteln och normaliserar sammansättningen av de spermierceller som den producerar.

Video om ämnet: folkmekanismer. Aspen bark.

Kontraindikationer för behandling av prostatit med aspenbark och patientrecensioner

Sådana naturliga komponenter som aspbark ger som regel inga speciella komplikationer efter appliceringen, men för din egen säkerhet rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du tar något sådant. Han kommer snabbt bestämma användningsfrekvensen för läkemedlet och dess dosering.

Det är värt att nämna att i fallet med matsmältningssjukdomar rekommenderas inte patienten att ta läkemedel baserade på askbark. Det faktum att det här verktyget har en sammandragande effekt och kan provocera en persons förstoppning.

När det gäller recensioner fokuserar patienterna på den ytterligare typen av denna medicinering. Mottagning av endast en förberedelse på basis av aspbark är lämplig för förebyggande av sjukdomen, men det är inte kapabel att härda det. Patienter noteras och ofta frånvaro i apoteket av nödvändiga medel, som innehåller en tillräcklig mängd av barken hos växten.

De flesta rekommenderar fortfarande att ha tinktur av askbark i medicinska skåpet, eftersom det normaliserar funktionen hos det genitourinära systemet för både män och kvinnor. Patienter noterade fall när läkemedlet lättade cystitisen, hjälpte till med urolithiasis. Å andra sidan är det ofta påpekat att det finns andra naturliga läkemedel som faktiskt har en liknande effekt.

Folk recept för beredning av aspen bark för behandling av prostatit

På den tiden, när det inte fanns någon officiell medicin, och det fanns ingen medicin, människor klarar olika sjukdomar med hjälp av naturen, som tog hand om dem på ett naturligt sätt. När allt kommer omkring, allt som är nödvändigt för behandling av sjukdomar var och är i skogen, äng och fält, behöver du bara veta hur man använder dessa stora verktyg och specifikt vad var och en av dem kan läka.

Det har länge varit känt att läkemedelsdroger inte kan bota sjukdomen helt, men bara för att eliminera symtomen utan att fördjupa sig i orsaken till problemet. Trots att få människor tror på naturläkemedel, och processen att behandla dem är ganska lång - det betyder inte att de inte läker.

Aspen i folkmedicin

I skogen växer vackra läkare som kan läka många sjukdomar, och genom vilka vi passerar dagligen, utan att ens uppmärksamma och överväga dem som en självklarhet. Och förgäves! Ta till exempel all känd asp, som finns i varje skog i någon region, men inte många vet vad det här vackra trädet är, med bladen som darrar i vinden, det kan!

Och det kan mycket på bekostnad av den rika kemiska kompositionen som finns i dess skott, knoppar, löv och bark. De allra första antibiotika och allt känt aspirin gjordes av aspskortex som innehåller många komponenter, genom vilka läkningsprocessen genomförs:

 • Tanniner och flavonoider;
 • Eteriska oljor och hartser;
 • glykosider;
 • salicyl;
 • protein;
 • kolhydrater;
 • fruktos;
 • sackaros;
 • vitaminer;
 • Syror - capric, arachin, laurinsyra, behenic;
 • Mikroelement - zink, nickel, jod, järn, koppar etc.

Träbarken har astringerande, antipyretiska, antiinflammatoriska, diuretiska, antivirala, analgetiska effekter. I folkmedicin används det att läka följande sjukdomar:

 • prostatit;
 • Cystit och njursjukdom;
 • Artros och artrit
 • Diabetes mellitus;
 • katarralsjukdomar;
 • hemorrojder;
 • Sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Aspen bark och prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom och ganska obehaglig, vilket enligt statistiken möter varje tredje man. Det förekommer av olika orsaker, varav de främsta är en stillasittande livsstil, urogenitala infektioner, blodkärlens patologi, metaboliska störningar på grund av undernäring och rökning och dricks. Varje år sjukdomen mer och mer yngre, som påverkar män under 40 år.

Ofta ger traditionell medicin inte de önskade resultaten, bara tillfälligt avlägsnande av symtomen på sjukdomen, som går in i kronisk form. Därför är många människor som vill återfå hälsan, leta efter andra behandlingar, varav en är barken av asp, vilket är bra klara av behandlingen av prostatit i den kombinerade behandlingen, och som ett oberoende sätt hemma.

Aspencortexens helande egenskaper i prostatit ingår i dess diuretika, antivirala och antiinflammatoriska åtgärder. Det rengör urinvägarna, tar bort inflammation och svullnad, och dödar också alla patogena bakterier, vilket helt återställer funktionen av urinering.

Inköp av råvaror

Aspen prostatit underverk, men för behandling av prostatit asp bark var mycket effektivare, är det bättre att laga läkemedlet med sina egna händer, istället för att köpa in ett apotek. För detta är det först nödvändigt att ta hand om samlingen av råvaror, vilket är väldigt lätt att förbereda och observerar följande villkor:

 1. Samla bara "fjäderbarken". Den mest gynnsamma perioden av dess samling är början av april, då aktiv saprörelse börjar.
 2. Under insamling, undvik smittade platser - industriområden och motorvägar;
 3. Ta bara barken från unga träd. Det är detta råmaterial som kommer att vara mest effektivt vid behandling av prostatit;
 4. Den uppsamlade barken torkas på en ren metallyta på ett sådant ställe att direkt solljus inte når det;
 5. Klara råmaterial bör inte skäras för fint, annars kommer det att förlora sina medicinska egenskaper.
 6. Förvara läkemedelsuppsamling i högst tre år på en torr och sval plats.

Vilka kontraindikationer har aspenbarken?

Aspen bark men är en naturlig healer, men har fortfarande vissa kontraindikationer:

 • Individuell intolerans
 • Allergisk reaktion på komponenterna som finns i barken av asp
 • Några sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • Problem med avföring;
 • Dysbacteriosis.

Hur man använder aspenbark vid behandling av prostatit

Behandling av prostatit med aspenbark baseras på den långsiktiga användningen av medel som framställs av aspenråvara ensam eller köpt på apotek. Det första alternativet är mest effektivt, eftersom ett läkemedel som är lagat med kärlek med ens egna händer alltid är mycket effektivare än vad som förbereds i industriell skala för ett brett stratum av befolkningen.

Aspen i prostata används både i örtberedningar, och separat, i form av tinkturer, buljonger och extrakt. Tinktur av aspenbarken från prostatit är den mest populära eftersom den är lätt att tillverka och mest effektiv i applikationen.

Aspen bark från prostatit - recept av tinktur

Det mest populära botemedel mot prostatit från asp är en tinktur gjord av barken på ett träd. Du kan göra det på flera sätt:

 1. Aspenråvaror i mängden 3 matskedar placeras i 350 ml varmt vatten och låt smutsas i ett vattenbad i en halvtimme. Därefter pressas den resulterande blandningen, kyls och används för sitt avsedda syfte - tre gånger om dagen, ett halvt glas efter en måltid. Inträdeslängd minst två veckor;
 2. Om det inte går att placera produkten på ett vattenbad, kan det hållas på låg värme i 20 minuter. Därefter insistera det på ca 4 timmar och drick ett halvglas, som beskrivits ovan;
 3. 100 gram askbark passeras genom en kaffekvarn, och detta pulver hälls med kokande vatten (den fjärde delen av en liter). Låt insistera i två veckor, stäng locket ordentligt. Ta detta läkemedel på en matsked i minuter för 15 innan du äter;
 4. Den mest populära tinkturen från bark av ett träd - beredd på anda eller vodka. Det absorberas snabbt och har en kumulativ effekt. Gör det så här - i 100 gram vodka fyller de en matsked av den naturliga komponenten och insisterar i två veckor. Använd denna åtgärd tre gånger om dagen, en tesked när du äter.

Tinktur av asp i behandlingen av prostatit används under lång tid - från två veckor till tre månader, beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Det är inte nödvändigt att ta det längre än den här tiden - du måste göra en tvåveckorsavbrott.

Avkok av aspenråvara

Dekoktioner framställda av träbark är svagare och behandlingsperioden är något längre men de är inte mindre effektiva.

För att hålla avkroppen på alla dess egenskaper bör den göras på så sätt - 100 gram bark krossas med en kaffekvarn och häll vatten i det i 1 liter. Allt detta för att koka, täcka med en handduk och låt den brygga i ca 24 timmar. Innan varje måltid, 15 minuter, bör det här sättet tas halv hälften av glaset. Behandling på detta sätt utförs under en månad. Buljongen eliminerar urininkontinens och avlägsnar obehag i genitourinary systemet.

Extrahera från bark av ett träd

För att öka immuniteten och stärka kroppen från insidan, använd ett extrakt gjordt av bark av asp. Tyvärr är det nästan omöjligt att skapa det hemma, eftersom det är nödvändigt att extrahera från naturliga råvaror, vilket endast är tillgängligt i industriell skala.

Detta läkemedel säljs på apotek. Applicera det enligt följande - Tappa 15 droppar av läkemedlet i en tesked vatten och ta det före måltider tre gånger om dagen i en månad. Extrakt gjord av aspbark, är ett utmärkt förebyggande mot en sådan sjukdom som prostatit.

Recensioner om behandling av prostatit med bark av asp

Recensioner om barken av asp i behandlingen av prostatit talar om följande:

Natalia, 24 år gammal

Min far drabbades länge av prostata adenom. Aktiv i livet, han lämnade arbete eftersom läkare diagnostiserade honom - kronisk prostatit, men föräldern gav sig inte upp i klagomålet för någon sjukdom där. Att vara en ivrig abonnent av tidningen "Narodny Doktor" såg han där information om hur barken av Aspen botar prostata sjukdom. Besökande grannskogen skrev pappa ung bark av ett litet träd och samlade också ett antal njurar, som bara skulle öppna. Efter att ha gjort tinkturen rensade han tidigare urinvägarna med avkolning av guldrodden och en månad efter att ha fått magisk tinktur förbättrades hans tillstånd så mycket att han började dansa i en sås. Då tog fadern en paus på tio dagar och fortsatte fortfarande en behandling med mirakelmedicin. Sjukdomen återkallades helt.

De bästa recepten baserade på apsbark för behandling av prostatit

Prostatit, som kännetecknas av en lesion i prostatakörteln, anses vara den vanligaste manliga sjukdomen. Hans behandling innebär olika metoder. Komplex terapi, som representerar en kombination av läkemedelsbehandling, fysioterapimetoder och användningen av folkmedicinska lösningar, kommer att vara effektiv. Utövare fann att apsbarken, terapeutiska egenskaper och kontraindikationer till vilken vi kommer att diskutera i vår artikel kommer att vara ganska effektiva vid bekämpning av prostatit.

Vilken typ av folklösning är detta?

Aspen anses vara ett tidstestat läkemedel. Särskilt effektiv är dess bark, som innehåller ett stort antal flavonoider. Dessa terapeutiska substanser lindra försiktigt inflammation som medger användning av en dekokt för behandling av prostatit uppträder i akuta och kroniska former. Astensiva egenskaper hos asp ger effektiv anestesi, eftersom många processer som är karakteristiska för prostatakörteln är ganska smärtsamma och hartsartade ämnen bidrar till en tidig helande. Men det viktigaste läkande effekter av barken av asp är dess urindrivande effekt, vilket är mycket viktigt i den komplexa behandlingen av prostatit. Det normaliserar urineringsprocessen, vilket kan störa i prostata körningsproblem, vilket utesluter förekomsten av stillastående fenomen i urinblåsan.

Aspen bark kan köpas på apoteket, och du kan förbereda det själv. Men du måste göra det på våren under sapflödet, skära av det från unga grenar. Sedan skärs i små bitar av bark rekommenderas att torka i ugnen och förvara på en mörk plats. Askens helande egenskaper kvarstår i 3 år.

Sätt att använda

Aspen bark används oftast med prostatit i två farmakologiska former. I medicinsk praxis brukar du utse:

De kommer endast att vara effektiva om de är ordentligt förberedda, när alla användbara egenskaper är bevarade. Att strida mot tekniken, som innehåller populära recept, eller rekommenderade proportioner är strängt förbjudet.

Aspen bark är vanligtvis ordinerad som avkok.

Decoction av asp är beredd mycket enkelt. Du behöver bara hälla 100 gram torr samling med en liter vatten, koka, koka över låg värme i 15 minuter, och sedan i 2 timmar för att insistera, och sedan spänna och börja behandlingen. Beredda på detta sätt rekommenderas drogen 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Enstaka doser ska vara 200 ml. Varaktigheten av denna terapeutiska kurs är 3 månader. Under denna period kommer mannen att försvunna all smärta i prostata och helt förbättra urinprocessen.

Detta kommer att bidra till alla medicinska egenskaper hos den handgjorda folkmedicinen. Avkolning av askbark kan användas för förebyggande ändamål. Det stärker immuniteten perfekt och hjälper därför till att minska risken för återkommande som är karakteristiska för kronisk prostatit.

Inte mindre användbar med prostatit och alkoholtinktur från asp. Det kan köpas på apoteket eller förberedas självständigt. För att göra detta måste du tätt fylla en halv liter burk med en torr bark, bilda ett 5 cm lager och häll det på toppen med medicinsk alkohol. De medicinska egenskaperna som framställs på detta sätt får tinktur endast efter 2 veckor.

Asp bark för prostata adenom, framställd i form av en alkohol tinktur tas också tre gånger dagligen till 20 droppar lösta i ett glas vatten. Behandlingsbehandlingen går inte längre än 30 dagar, varefter läkarmottagningen är nödvändig. Efter 10 dagar kan man fortsätta att ta tinkturen. Totalt för året får ta huskur är inte mer än 3 gånger med obligatoriska pauser. Dessa är de viktigaste recepten för folkbehandling av prostatit med hjälp av denna effektiva naturliga botemedel.

Ytterligare metoder

Det finns andra recept för behandling av prostatit med användning av aspencortex, vars användning bekräftas officiellt i denna sjukdom. Till exempel:

 • Infusion från bark av asp. 3 msk. Sked den krossade aspen på en kaffekvarn med ett glas brant kokande vatten och sätt på ett vattenbad i 15 minuter. Använd denna infusionsburk först efter minst 20 minuter efter tillagningen. En engångsdos av att ta detta folkdroger är en tredjedel av ett glas, det rekommenderas att dricka det 3-4 gånger om dagen. Förberedd för detta recept infusion av en läkare kan användas för terapeutiska douches som minskar inflammation i prostatakörteln och dess svullnad än ge bästa hemliga utflödet och en minskning av stagnation i kroppen.
 • 100 gram strimlad barkpulver i asp häll 250 ml vatten och placera i en halv-liters burk med en tätt hölje och ingjuta i 2 veckor på en mörk plats. Före användning ska den resulterande infusionen försiktigt spännas och ta högst 20 droppar tre gånger dagligen före måltid.
 • 100 g krossad askbark blandad med 100 g krossad rot av sabern och 100 g kalgan, häll den erhållna massan med alkohol och insistera i 3 veckor. Ta 1 tsk. sked tre treveckors kurser med en paus på 10 dagar.

Infusion av asp är viktigt att korrekt förbereda.

Den helande egenskapen hos asp cortex bekräftas av många recensioner av personer som det hjälpte till om inte helt bli av med prostatit, då kraftigt lindra dess symptom. För att förebygga denna sjukdom uppmanas män att regelbundet tugga denna bark, vilket kommer att säkerställa inträdet i deras kropp av dess eteriska oljor. Eller, som ett alternativ, slipa det i pulver och ta inte mer än en tredjedel av en tesked om dagen, tvätta med vatten. Förebyggande av barkaspen flera gånger minskar risken för prostata sjukdomar och håller människors hälsa till en mycket gammal ålder.

Effektiviteten av behandlingen

Utövare är säker och patient vittnesmål visar att det är en effektiv behandling av asp bark är bara om vi kombinerar ovanstående recept med andra terapeutiska metoder för att bli av prostatit, såsom mottagning av läkemedel, sjukgymnastik, användning av laser. Vidare rekommenderas, när man använder komplex terapi, som inkluderar avkok eller tinktur av aspskort, en veckokontroll med en läkare.

Aspen bark, som alla andra traditionella mediciner, kan bara användas enligt ordination av en läkare. Själv tar med prostatit brukar göra mer skada än nytta, orsakar svåra komplikationer eller gå in i en akut form av sjukdomen i framskridet stadium, vilket kan resultera i behov av operation på grund av brott mot utflödet av urin när de positiva egenskaperna hos asp är redan maktlös. Överensstämmelse med reglerna för mottagandet kommer att ge en bestående terapeutisk effekt och återigen bevisa det faktum att prostatit kommer att vunnas om det behandlas korrekt och inte börjar sjukdomen.

Aspen bark från prostatit

Användningen av askbark från prostatit är en ganska effektiv metod för att behandla denna farliga sjukdom. Användningen av folkmedicin i kampen mot inflammatoriska sjukdomar betraktas endast som en ytterligare behandlingsmetod, men det är ganska ofta. Växter och örter har en stor uppsättning terapeutiska egenskaper, ibland överstigande läkemedel, har inga biverkningar, är säkra för hälsan. Med hjälp av recept av traditionell medicin kan en person spara lite pengar, eftersom återhämtningen kommer snart, och symtomen kommer att gå förlorade snabbare (följaktligen måste tabletterna dricka mindre).

Aspen bark är en av de vanliga alternativen för behandling av inflammation i prostatakörteln, liksom användningen av propolis eller pumpa frön. Det har smärtstillande och antipyretiska egenskaper som är jämförbara med Aspirin. Produkten är känd för andra egenskaper, som vi kommer att diskutera i vår artikel.

Orsaker och symtom på prostatit

Innan vi behandlar recepten med aspskortex i prostatit och sätten att använda de erhållna drogerna, kommer vi att förstå vad denna patologi är. Prostatit är den inflammatoriska sjukdomen i prostatakörteln som uppstår oftast på grund av organets infektion eller på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Andra orsaker till sjukdomen kan vara:

 • Dåliga vanor
 • underkylning
 • Sedentary livsstil
 • Lång avhållsamhet
 • Hormonal misslyckande
 • Minskad immunitet

Patologiska mikroorganismer överförs vanligtvis till män sexuellt, men kan komma in i prostata från foci av inflammation i andra organ med en ström av blod eller lymf. Att främja utvecklingen av sjukdomen kan ofta stressa och nervöst överbelastning, tungt fysiskt eller stillasittande arbete. Beroende på vad som provoserades att förlåta, är det uppdelat i bakteriell och inte bakteriell. Och under sjukdomen fortsätter divisionen akut och kronisk.

Prostatit är vanligast bland äldre män, i 50-åringar sker det med en sannolikhet på 50%. Men i det moderna samhället börjar det växa mer och mer hos unga människor.

Den kroniska formen av prostatit uppträder ofta efter akut när sjukdomen har varit närvarande i kroppen under en tid. Många tror att det passerade, eftersom symptomen inte får sig att känna sig, men det är det inte. Illamående kan bli värre när som helst och bli värre. Därför bör behandlingen fortsätta under hela perioden, och hjälpa till med att lindra patientens tillstånd med styrkan hos askbarken med prostatit. Hennes helande egenskaper är allmänt kända och har länge använts för framställning av läkemedel hemma.

Du kan börja använda dem för behandling av sjukdomen och för dess förebyggande. Det är möjligt att misstänka prostatit i följande symtom:

 1. Problem med urinering
 2. Smärta i ljummen, underlivet, nedre delen av ryggen
 3. Störning av erektilfunktionen
 4. Smärtsam utlösning
 5. Förorening av blod och pus i seminalvätska

För att förvärra sjukdomen kännetecknas även akut smärta, feber, feber, förändring i urinfärgen. Med övergången till det kroniska scenet dämpar alla tecken en stund, men med en viss provocerande faktor kan de återfå.

Användbara egenskaper hos bark

Barken av en aspträ är känd för sina terapeutiska egenskaper och är väldigt populär. Applicera det i kampen mot hemorrojder och cystit, gastrit, att läka sår, eliminera inflammation. Om du är intresserad av recensioner om aspenbarken med prostatit, kan du enkelt hitta dem på Internet. Användare skriver att behandling med denna del av trädet ger stor lättnad och hjälper till att förkorta varaktigheten av läkemedelsbehandling. Bland elementets användbara åtgärder är:

 • antioxidant
 • baktericid
 • anthelmintisk
 • smärtstillande medel
 • Sekreterare och andra.

På grund av den unika kemiska sammansättningen kan aspencortex samtidigt lindra smärta och temperatur, förbättra aptiten och normalisera metaboliska processer. Med det minskar blodsockernivån, bukspottkörteln är stabiliserad. När bakteriell prostatit är användbar antimikrobiell effekt, eftersom cortex har en skadlig effekt på patogener. Förmågan att minska inflammation kommer att vara en av de huvudsakliga fördelar jämfört med andra sätt, eftersom en reducerad källa för inflammation och minska smärta och lokal temperatur, och svullnad.

Även tinkturer och avkok från barken av asp kan användas för att lindra urinering (även en användbar kvalitet med prostatit), t. har en diuretisk effekt. Ett stort antal vitaminer och mikrodelar kommer att stärka immunförsvaret och påskynda processerna för vävnadsregenerering. Indikationer för dess användning kan vara sjukdomar i matsmältningssystemet, dysbios, förstoppning. Om det behövs, för att rensa kroppen av toxiner och avfall, kommer aspenbarken också att vara en utmärkt assistent.

Du kan samla aspen bark dig själv eller köpa färdigt material i apoteket. Fördelarna med förvärvsmetoden kommer inte att minska. Om du själv bestämmer dig för att samla produkten, gör den på platser som ligger så långt som möjligt från vägar och industrianläggningar. Välj ett träd med en diameter av högst 7 cm, klippa barken längs stammen. Därefter skär det i tunna lakan och torka det på ett mörkt ställe (solsken och torkning i ugnen kan förstöra mer än hälften av näringsämnena).

Kemisk sammansättning av produkten

Den helande egenskapen hos asp cortex med prostatit tillhandahålls av komponenterna som ingår i dess komposition. Alla är väl studerade, som deras arbete, för Produkten används inte bara i folk, men också i traditionell medicin. Barkens komponenter är:

 1. Glykosider. Kemiska föreningar som inte kan framställas syntetiskt. Gynnsamt påverkar kardiovaskulärsystemet, stärka blodkärlen. Har också en lugnande, diuretik och desinfektionseffekt
 2. Tanniner. De har kraftiga antiinflammatoriska och hemostatiska egenskaper, förmågan att döda bakterier och bakterier, har en positiv effekt på mag-tarmkanalen. Förbättra de reologiska egenskaperna hos blod och dess komposition, hjälper till att läka vävnader
 3. Fettsyror (laurinsyra, kapryl etc.). Laurinsyra har en positiv effekt på matsmältningssystemet och centrala nervsystemet, förhindrar deras sjukdomar. Det kan kämpa med patogena bakterier, minska nivån av kolesterol och socker i blodet, öka immuniteten. Caprylic har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, förhindrar infektioner i prostata
 4. Organiska syror. Nödvändigt för den normala driften av hela kroppen, renar det av toxiner, återställer ämnesomsättningen
 5. Vitamin C. En stark antioxidant som inte tillåter vävnader i prostata att bli cancerösa. Främjar frisättningen av fria radikaler, förhindrar för tidig åldrande. Hjälper till att stärka immuniteten, är nödvändig för regenerativa processer
 6. Provitamin A. Karoten har en antioxidant effekt, minskar sannolikheten för ateroskleros, cancer. Även positivt påverkar prostataaktiviteten och dess funktioner

Sammansättningen av aspbark innehåller också olika fettoljor och estrar, kolhydrater, mikroelement. De flesta av dem kan inte producera patientens kropp, så att de får tag i med medicinen eliminerar underskottet och säkerställer en snabb återhämtning.

Folk recept

Hur man tar aspenbark för behandling av inflammation i prostata och hur kan den kokas från den? Först måste du förbereda de råmaterial från vilka läkemedlen kommer att förberedas. Trästycken ska vara små i storlek, men brutna med hand eller kniv, i mixern slipar barken inte. Några populära recept med aspenbark från prostatit, vi presenterar för dig nedan. Om du inte vill tjäna pengar själv, finns det tinkturer i färdig form, implementerad på apotek.

För att bli av med prostatit kan en man använda sådana recept:

 • Ta en glasbehållare och fyll den med 200 g torr bark. Därefter fylls den med vodka eller medicinsk alkohol med en volym på 0,5 liter. stäng behållaren väl och lämna på en mörk plats i 2 veckor. Ta det med 20 droppar, späd i 50 ml vatten tre gånger om dagen före måltiden. Behandlingstid - 3 månader
 • 100 g råmaterial häll 1 liter kokande vatten och koka i 20 minuter över låg värme. Efter kylning måste du dricka buljong för en dag, dela upp i 4 receptioner (innan du äter)
 • 3 matsked bark häll 250 ml kokt vatten, lägg sedan produkten på ett vattenbad och håll i 15 minuter. Låt det brygga i en halvtimme, ta det hela
 • Lös en liten bit bark 3 gånger om dagen. Du kan mala det i pulver och späd det med vatten, drick det, men du kommer att få mindre användning

Sällan innebär behandling av prostatit med aspbark dess användning externt, dvs i bad eller kompressor. Förbereda produkten, ta 300 g frisk bark och häll 1,5 liter vatten. Låt det brygga i 2 timmar, koka sedan och håll kvar i ytterligare 20 minuter. Filtrera genom gasbindning och lägg till vattnet i badrummet. Du kan bara sitta i den med underkroppens nedre del, proceduren ska inte vara längre än 15 minuter.

Kontra

Trots alla användbara egenskaper hos askbarken, om den används felaktigt, kan vissa negativa effekter uppträda. De kan också förekomma hos personer som har kontraindikationer för upptagande:

 1. Lider av förstoppning
 2. Ha kolik i magen
 3. Ha allvarliga sjukdomar i matsmältningskanalen

Försiktigt är att vara någon som har en ökad känslighet för produkten. På grund av överflöd av tanniner i materialet kan det finnas en förvärring av några kroniska patologier. I allmänhet är recensionerna för behandling av prostatit med aspbark fortfarande positiva och kan visa för det starkare könet att inga biverkningar från terapi observeras. Förutom barken anses aspen vara användbar som löv och njurar, men med prostatit kommer många män att dra nytta av det.

Andra folkrättsmedel mot prostatit

Inte bara aspenbarken kan rädda en person mot inflammatoriska fenomen. Effektivt mot prostatit kommer att vara helande egenskaper hos barken av hassel och dess löv. Dessa material har sådana åtgärder:

 • Stärka immunförsvaret
 • Fastställa utbytesprocesser
 • Förbättrar tarmfunktionen
 • Bli av med bakterier och bakterier
 • Expand blodkärl
 • Öka styrkan

För maskulin hälsa är det användbart att äta frukten av hassel. de innehåller en stor mängd zink -. element som är nödvändigt för funktionen av det reproduktiva systemet, det testosteronsyntesen, etc. På bark och grenar hassel brukar göra badtunnor, fyllning halv en liter kokande vatten innehållande ca tredjedel råvara pan. Ingredienserna kokas i 30 minuter, sedan buljongen filtreras och läggs till på badrummet.

Den resulterande vätskan kan också användas för stillasittande bad, när vatten hälls i bäckenet och sitter i det med skinkor. Detta gör att du kan värma upp prostata och förbättra blodcirkulationen i lilla bäckenet.

Den appliceras från prostatit och barken av ek har en rik kemisk sammansättning och har antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper. Applicera det och att bli av med mjäll, ökat fetthuvud, med angina, diarré, etc. För att förbereda ett avkok måste du gå igenom följande steg:

 1. 20 gram barkfyllning med en liter rent vatten
 2. På en vattenbad, sätta vätskan i koka, låt den stå i 40 minuter
 3. Stam genom gasväv och ta 1 glas 2 gånger om dagen

Ett sådant verktyg tar inte bara bort symptomen på prostatit men förbättrar även erektilfunktionen. Missbruk inte läkemedlet, annars finns det risk att få illamående och kräkningar, en dyspeptisk störning. Om du vill ha mer om aspencortexen och hur man använder den finns mer information i videon.

Aspen bark i behandlingen av prostatit

Aspen är ett träd som växer på många länder, anpassat till olika klimatförhållanden.

Aspen och folkmedicin

Detta träd har länge ansetts inte bara ett troget sätt att eliminera häxor och häxor, men också ett läkemedel. Dessutom används i folkmedicin, spetsar, bark och löv - varje typ av råmaterial är avsett för behandling av en specifik sjukdom.

Mycket effektiv aspen bark med prostatit - inflammation i prostata.

Denna sjukdom utvecklas hos män i äldre ålder och kan uppträda både asymptomatiskt och med uttalad symtomatologi.

Effektiviteten av behandling av prostatit med asp är beror på de här läkemedlets egenskaper.

Varför är asp lämplig?

Aspen bark innehåller ett stort antal flavonoider - ämnen som har en aktiv antiinflammatorisk effekt.

Dessutom kan cortex vara användbar i både akuta och kroniska stadier av prostatit - det är viktigt att korrekt förbereda läkemedlet.

Förutom antiinflammatoriska egenskaper har asp aspirerande egenskaper - det medför en bedövningseffekt och hartsartade ämnen som ingår i barken på trädet, främjar aktiv läkning av sår.

Aspen bark har också en diuretik effekt - det är viktigt för kronisk inflammation i prostata körteln att normalisera urineringsprocessen och utesluta stillastående fenomen i blåsan.

Obs! Aspenbarken kan användas för att behandla urinvägarnas patologier - det kommer till exempel att vara effektivt för cystitis.

I sin tur följer cystitis nästan alltid utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Den terapeutiska effekten av aspenscortex kommer att vara komplex och därigenom förkorta behandlingstiden.

När och hur man samlar in material

Det är inte tillräckligt att hitta asp och hämta en bark för behandling av prostatit av akut och kronisk form - insamlingen av några medicinska råmaterial bör endast utföras under strikt bestämda perioder.

Det rekommenderas att skörda aspencortex för behandling av inflammation i prostatakörteln på våren - från 20-25 april till 1 juni.

Det är vid den här tiden att aktiv saprörelse börjar, så att du säkert kan klippa barken från unga trädgrenar eller från sin bagage.

Det är bäst att göra det med en tunn, skarp kniv - perfekt kontorsarbetare.

Ett tunt lager av bark skärs i plåtar av högst 60x60 och torkas i ugnen.

Var uppmärksam: Det är strängt förbjudet att tillåta direkt solljus att falla på barken på aspen - under deras inflytande förloras alla medicinska egenskaper hos denna växt.

Förvara den torkade barken av asp kan vara tillräckligt lång - upp till 3 år. Det är viktigt att observera lagringsläget: frånvaro av fukt och ljus och lufttemperaturen kan vara upp till +30 grader.

För att inte slösa din tid på att leta efter en hälsosam aspar, lära sig reglerna för insamling och skörd av bark, kan du använda färdig produkt - asp bark genomförs i en torr pulverform i apotekskedjorna.

På apotek kan du köpa aspenbark extrakt - det kan också användas som underlag för matlagning av medicinska tinkturer.

Hur man behandlar prostatit med aspenbark

För att behandla prostatit med aspenbark var verkligen effektiv bör du omedelbart eliminera kontraindikationer för att ta detta läkemedel:

 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • struma;
 • tarmkolik
 • kronisk förstoppning.

Faktum är att tanninerna i de presenterade råmaterialen kan provocera en förvärring av ovanstående patologier.

Nästa steg i behandlingen av prostatit är den korrekta förberedelsen av avkoket från barken av asp.

Proceduren är följande: Koka 100 gram torra råvaror i 1 liter vatten (koktid - 15 minuter), insistera på 2 timmar, stam.

Ready-made buljong tas oralt i mängden 200 ml tre gånger om dagen i en halvtimme före måltid.

Varaktigheten av behandlingen med avkolning av aspbark är minst 3 månader.

Under denna tid kommer mannen bara att känna sig svag smärta (i vissa fall försvinner smärtsyndromet helt), problemet med frekvent urinering och ömhet i perinealområdet försvinner.

Observera: avkok från barken av asp, som används för att behandla prostatit, stärker immunsystemet kraftigt - det fungerar som en förebyggande åtgärd av förekomst av prostatitrepp.

Du kan förbereda och alkohol tinktur av bark av asp.

Lägg ett lager torkt bark av asp (täck hela botten och gör ett lager av 5 cm) i en 500 ml burk och häll innehållet med alkohol eller vodka.

Tinktur förvärvar läkningskraft endast efter 2 veckor och om den förvaras på en mörk, sval plats (optimalt - kylskåpsdörren).

Efter 14 dagar skaka tinkturen noga, dränera och använd 20 droppar, spädda i ett glas vatten, tre gånger om dagen.

Observera: För behandlingsperioden med alkoholtinktur av bark av asp, bör du vägra att köra fordonet och noggrant övervaka blodtrycksindikatorer.

Behandling med avkok och alkoholtinktur av bark av asp bör inte vara längre än 30 dagar i rad. Då ska patienten genomgå en uppföljningskontroll med den behandlande läkaren, om det behövs, upprepa behandlingen, men inte tidigare än 10 dagar senare.

Det maximala antalet kurser för tinktur av barkasp på alkohol är tre gånger om året, men alltid med avbrott.

Också i apoteket kan du köpa färdig tinktur från barken av asp.

Läkare känner igen effektiviteten av användningen av aspencortex vid behandling av akut och kronisk prostatit. Men det finns en liten förtydligande.

Terapi bör utföras på ett komplicerat sätt: att ta mediciner från praastatit, utsedd av den behandlande läkaren, kan kombineras med användning av avkok eller tinktur. Du kan också använda andra folkmekanismer för behandling av prostatit.

Varje vecka rekommenderas det att genomgå uppföljningsundersökningar. Förloppet eller återkomsten av den inflammatoriska processen i prostatakörteln hjälper till att rätta behandlingsregimen.

Till exempel, att överge medicineringen och öka dosen / varaktigheten av behandlingstiden med avkok och tinktur.

Aspen bark med prostatit

Prostatit är den vanligaste sjukdomen bland män. Många ogynnsamma faktorer kan bidra till utvecklingen av denna patologi. Modern medicin erbjuder ett stort antal metoder för att behandla inflammation i prostata. Några av dem är utformade för att undertrycka sjukdomen i början. Andra hjälper till att klara patologins kroniska kurs. Som en ytterligare behandling föreskrivs folkmedicinska åtgärder. Som en del av många av dem finns en askbark, vilket gör behandlingen av prostatit den mest effektiva.

Den helande egenskaper björk asp

Aspenbarken med prostatit används ganska ofta. Det hjälper till att snabbt bli av med smärtsamma symtom. Denna växtbaserade komponent har medicinska egenskaper:

 • Barken kännetecknas av ett stort innehåll av ämnen som har en antiinflammatorisk och astringent effekt. De påverkar positivt den drabbade prostata vävnaden, accelererar deras helande. Sådana medicinska egenskaper bidrar till att göra tecken på sjukdomen mindre uttalade;
 • I plantens bark finns det många hartsartade ämnen. De bidrar till åtdragningen av mikroskador, liksom avlägsnande av irritation på kärnans hud och slemhinna.
 • Växtkomponenten har också en diuretisk effekt. Tack vare den här patienten är det möjligt att rena din kropp från toxiner och biprodukter som påverkar spridningen av inflammatorisk process i organen i genitourinärsystemet.

Aspen bark stärker immuniteten!

Funktioner för insamling och lagring av bark

Läkningsegenskaperna hos barken på det helande trädet och deras svårighetsgrad beror direkt på huruvida det samlades ordentligt och under vilka förhållanden det lagrades. Att den vegetativa komponenten var så användbar som möjligt är det nödvändigt att lära sig hur det ska samlas och användas för att förbereda nationella agenter för behandling av prostatit. Som det visade sig bör insamlingen av bark endast ske under vissa perioder. Annars kommer det att vara ineffektivt för en patient som behandlar den inflammatoriska processen i prostata.

Aspenbarken bör samlas i början av våren. I den här säsongen i trädstammen finns en aktiv rörelse av saft som positivt påverkar människokroppen. Den största mängden användbar vätska finns i cortexen från mitten av april till slutet av maj. Råmaterial, som samlades in i dessa månader, har medicinska egenskaper.

Det rekommenderas att skära aspen cortex i små lager. Denna metod minimerar den negativa påverkan på trädet. Dessutom är det mycket lättare att arbeta med sådana ämnen i framtiden. Den uppsamlade barken kan lagras i 3 år. Gradvis kommer det att börja förlora sina huvudegenskaper. Därför är det bäst att använda råvaror under de första månaderna efter skörden.

Torkbark av asp bör ske på en mörkare plats. Det är mycket viktigt att det inte finns någon fukt nära råmaterialet. Från naturliga juicer kan den uppsamlade barken sparas genom att värma den i en ugn. Förvara barken rekommenderas i rena påsar, som är tillverkade av tät vävnad utan syntetiska tillsatser.

Applikationsfunktioner

Aspenit kan användas på olika sätt. Valet av denna eller den varianten av dess användning beror på sjukdomsstadiet. Det finns olika recept för beredning av folkmedicinska lösningar baserade på denna komponent. Alla måste tas före måltiderna. Detta är en obligatorisk regel att komma ihåg.

Det är väldigt viktigt att följa anvisningarna exakt där det sägs hur man förbereder botemedlet från askens bark. Annars kommer det inte att bli någon nytta av det. Du måste också komma ihåg hur man tar detta läkemedel:

 • Avkogning på barken av asp är berusad högst 4 gånger om dagen i en mängd av 1/3 kopp;
 • Tinktur kan tas på 15 droppar inte mer än 3 gånger om dagen;
 • Pulver, som är gjord på basis av torkad bark, rekommenderas att ta en tredjedel av en tesked en gång om dagen. Torrsubstansen måste tvättas med tillräcklig mängd vatten.

Krossad Aspenbark

Ibland rekommenderas barken att tugga. Men innan det måste du korrekt förbereda råvarorna. Det är nödvändigt att observera tekniken för dess förberedelse, för att minimera risken för förlust av dess användbara egenskaper hos anläggningen. Om patienten inte klarar av den här uppgiften själv bör han besöka apoteket och köpa den färdiga produkten.

Dosen av en folkmedicin beror på dryckets styrka och dess art. Det är extremt oönskat att ignorera råd från en specialist om hur man använder barken av asp i behandlingen av prostatit. Annars är det inte nödvändigt att hoppas på ett positivt resultat av sådan behandling.

Folk recept för behandling av prostatit från aspbark

Barken av asp från prostatit bör beredas enligt ett visst system, varav receptet för ett läkemedel består av denna komponent. Patienter med denna diagnos bör notera följande metoder för att förbereda traditionella läkemedel:

 1. Krossad torkad bark av trädet (3 matskedar) ska fyllas med ett glas varmt vatten. Efter att blandningen sätts på ett vattenbad i ca 15-20 minuter. Det är bäst att sätta en svag eld på spisen. Blandningen måste sedan infunderas i minst 20 minuter. Det är nödvändigt att vänta tills buljongen kyler helt, och spänna den genom gasbindning. Använd folkmedicin ska vara före en måltid med 1/3 kopp;
 2. För att brygga tinkturer används bark av asp (2 matskedar). Det hälls 2 koppar kokande vatten. Efter att medicinen sätts på en mörk plats i minst 20 minuter. Därefter filtreras infusionen. Ta ett läkemedel för ett halvt glas ca 3 gånger om dagen. Om så önskas kan du komplettera drycken med en sked naturlig honung;
 3. Barken (50 g) hälls med kokande vatten (1 liter) och skickas till ett vattenbad i ca 30 minuter. Dryck bör insisteras på minst 4 timmar. På grund av dess styrka rekommenderas medicinen att konsumeras i mängden 30 g före måltid 3 gånger om dagen. Behandlingen bör vara 1 månad;
 4. Mycket populära recept tinktur av bark på vodka. För att göra det måste du ta en vegetabilisk komponent (100 g) och en alkoholhaltig dryck (200 g). Blandningen är stängd i en burk och insisterade i 2 veckor. Sedan dräneras den resulterande vätskan, barken skärs noggrant. Den mottagna tinkturen före mottagning är nödvändig för att röra med vatten eller vodka i kvantitet 15 g. Acceptera ett läkemedel 3 gånger om dagen;

Farmaceutisk tinktur av aspenbark

 1. Cora (5 ssk.) Hälls över med varmt vatten (1 liter). Blandningen måste upphettas i 20 minuter i ett vattenbad. Då insisteras hon på minst 3 timmar på en mörk plats. Under tiden bör du förbereda Echinacea. Endast 1 msk. l. produkten bör insisteras i en termos i 2-3 timmar. Efter två infusionsfilter. De kan inte omedelbart förväxlas. Båda produkterna förvaras i separata behållare. Innan du tar medicinen i 1/3 kopp, fylld med echinacea, tillsätt 1 msk. l. Aspenbuljong. En sådan medicin ska vara full i en timme efter att ha ätit.

Aspen bark kan blandas med andra växter, vilket kan öka dess effektivitet i kampen mot prostatit. De mest framgångsrika recepten för beredning av folkmedicin för behandling av inflammation i prostata kan erhållas från din läkare.

Begränsningar av användningen av askbark

Medel som innehåller aspenbark, från prostatit väl hjälp. I de flesta fall upplever patienterna inte någon försämring av deras hälsa efter en sådan behandling. Men självhantering av denna växt är i alla fall farlig. Innan du försöker i praktiken effektiviteten av denna behandling, bör du konsultera en prokolog om detta.

Alla produkter som innehåller aspen bark präglas av en uttalad sammandragande effekt. Därför ska de inte tas till personer som har förstoppning. Detta läkemedel är förbjudet för patienter med dysbios.

Att följa behandlingen med aspenbark är det nödvändigt att skapa lämpliga förutsättningar för din organism för en snabb återhämtning. Patienten bör överge dåliga vanor och anpassa sin kost. Dessutom bör man inte glömma regelbunden fysisk ansträngning, vilket är obligatoriskt för problem med könsorganens organ.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...