Huvud
Behandling

Början av graviditetsförnimmelsen

Graviditet är en tidskrävande och ansvarsfull process som kräver kroppen av många styrkor och uthållighet.

Därför är det bättre att förbereda sig på det i förväg. Den starkare och friskare framtida mamman, det blir lättare för henne att uthärda och föda en hälsosam baby.

Doktorer i kvinnokliniker brukar överväga graviditetsperioden från början av den senaste menstruationens början.

Uppkomsten av graviditet inträffar från det ögonblick som fusionen av könscellerna uppstår. Den befruktade ägget (zygote) börjar splittras kontinuerligt, medan man rör sig längs äggledarna mot livmoderhålan, så att konsolidera det och fortsätta utvecklingen.

Kroppen vet redan om graviditetens början och börjar byggas om för att bevara den. För en kvinna som är uppmärksam på hennes kropp, kommer dessa förändringar inte att gå obemärkt.

Vad känner vi oss?

Svaghet och trötthet. Under de första dagarna och veckorna av graviditeten märker många kvinnor en icke-typisk, smärtsam trötthet.

På morgonen är det omöjligt att riva dig borta från kudden och vid klockan sex på kvällen klibbar ögonlocken igen. Detta är förståeligt: ​​kroppen processer som kräver mycket energi.

Hormonsystemet måste snabbt byggas om så att livmodern kan acceptera och skydda det växande livet.

Bröstsvullnad. Ökningen av mängden östrogen i kroppen hos en kvinna, liksom andra hormoner, leder till en ökning och ömhet hos bröstkörtlarna redan i de tidigaste graviditetsstadierna.

Detta är ett gott tecken - kroppen förbereder sig för att bära barnet, och det finns inget hot om abort. Efter ett tag anpassar sig kvinnan till det nya tillståndet och de smärtsamma förnimmelserna kommer att minska.

Smärta i underlivet. Sedan ögonlossningen har många kvinnor en känsla av tyngd och raspiraniya i buken, som kvarstår och intensifieras vid graviditetens början. Ja, det är vad förnimmelser kan vara under de första dagarna av graviditeten i buken.

De kan också det är drabbningar, spotting. Detta beror på att livmodern börjar spricka, lite sträcka. Ungefär vid denna tid har det embryo som redan har bildats nått livmoderväggen och börjar implantation - införande i endometrium.

När framtida barn bygger en plats för de kommande nio månaderna, förstöras en del av endometrium och kommer ut i form av blodig urladdning. Vid den femte eller sjätte veckan kan livmodern vanligtvis vara palperade när undersökt av en gynekolog.

Varför inte livmodern kontrakt efter leverans? - Vad ska man göra och hur man undviker det?

När ska jag registrera mig för graviditet? - ta reda på det här.

All toxicos fortskrider på olika sätt, någon kommer inte alls. De som är "lyckliga" att bli ägare av detta symptom (deras majoritet), illamående manifesterar sig individuellt.

Det kan vara en oupphörlig uppköst av kräkningar, även från ett glas vatten eller kanske liten känsla av obehag i magen. - inte illamående, men snarare en "muddle". Någon de första veckorna och månaderna, från själva uppfattningen, kommer att rinna till toaletten från lukten av rost, och någon kommer att bli informerad om närvaron av toxicos av en läkare aceton i urinanalys.

Ökning av basaltemperaturen. Om en kvinna håller en dagbok med basaltemperatur, blir det med stor sannolikhet inte en graviditet för henne att bli gravid.


Före menstruationstiden sjunker den basala temperaturen kraftigt. Om termometern visar över 37 grader - det kan vara orsaken till att man misstänker graviditeten.

Ändra uppfattningen av lukt. I vissa kvinnor börjar luktsinne att reagera kraftigt till stimuli. Det finns en intolerans av skarpa dofter, en lukt av färg, tobak, alkohol. Kanske även avsky för din favorit parfym och deodorant.

Denna reaktion i kroppen är lätt att förklara - för en lyckad graviditet i framtida miljö bör moderen vara så lite kemi som möjligt och allergener (som inkluderar blommor också).

Nya kulinariska preferenser. En av de mest kända graviditetsskyltarna. Men inte alltid en kvinna dras till ett salt. Att ge ut sitt nya tillstånd kan vara en önskan att äta något från de livsmedel som hon hatade.

Vissa kvinnor Jag vill ha ovanliga kombinationer - söt med salt, bitter. Dessutom kräver graviditet ytterligare energikostnader, så aptiten kan öka avsevärt.

Psykologiskt tillstånd Sedan de första veckorna av graviditeten har många kvinnor noterat skarpa humörsvängningar, irritabilitet, nervositet eller vice versa - pacifiering och apati.

Skarpa förändringar i den hormonella bakgrunden, förberedelsen av kroppen för graviditet, en känsla av trötthet och tidig toxik pålägger ett avtryck på emotionellt tillstånd.

Varje kvinna av natur är utrustad med miraklet att bygga ett nytt liv. Hennes känsliga och uppmärksamma inställning till sin egen kropp tillåter dags att känna igen den "intressanta situationen" och vidta åtgärder för att bevara graviditeten och den framtida bebisens hälsa.

Endast här är detaljerad information om cytomegalovirus under graviditeten.

Vad är känslorna i buken i de tidiga stadierna av graviditeten

Graviditet är en oförglömlig period för någon kvinna. Detta är inte bara en trevlig spänning och förväntan av den efterlängtade barn, men också en tid av radikala förändringar i den kvinnliga kroppen. Varje dag uppträder tusentals otroliga processer inom kvinnan. Kvinnan redan från de första veckorna lyssnar på förändringar i hennes kropp och ser fram emot de första skakningarna av barnet. Hur känner man igen en graviditet i de tidiga stadierna?

5 tecken på graviditet

På grund av hormonella förändringar en kvinna kan känna graviditeten redan innan den efterlängtade två band på testet. Omedelbart efter uppfattningen börjar inte bara den hormonella bakgrunden förändras, men kroppen själv initierar perestroika. Den första trimestern anses vara det viktigaste ögonblicket och nyckeln till ytterligare framgångsrik avel. Känslor i buken i graviditetens tidiga skeden är inte alltid patologiska. Om de orsakas av fysiologiska processer, bör de inte orsaka ångest och panik i en kvinna. Men du borde lyssna på din kropp. Trots allt visar vissa känslor avvikelser och komplikationer som kräver medicinsk vård.

De första veckorna efter uppfattningen hos många kvinnor är traceless. De lär sig om sin situation på läkarens kontor eller genom ett test. Många av det rättvisa könet, särskilt de som har en stark önskan att bli moder, börjar dock leta efter tecken på graviditet direkt efter befruktningen eller kort därefter. Självklart är det inte så svårt att märka graviditet om du är känslig för din kropp.

Känslor av tidig graviditet:

 1. Bröstförstoring. Bröst reagerar på hormonella förändringar redan under den första veckan efter uppfattningen. Bröstet sväller, smärta känns vid beröring. De mest känsliga är bröstvårtor, och området kring dem blir mörkt. Den här funktionen finns inte alls. Vissa kvinnor märker inte ömhet på deras bröst alls. Och de kommer att ta reda på deras situation på läkarmottagningen.
 2. Illamående, luktförstöring, morgon toxicos. Det här är ganska vanliga symptom. De förekommer ofta i den andra veckan av graviditeten. Det finns kvinnor som under perioden drabbas av illamående och kräkningar. Men ändå finns det en liten del av gravida kvinnor som kringgås av dessa obehagliga känslor. Men om du inte har gjort testet, men på morgonen utan anledning började lida av illamående och kräkningar, inte utesluta offensiv efterlängtade graviditet.
 3. Frånvaro av månadsvis. Fördröjd menstruation är det mest tillförlitliga symptomet på graviditeten. Det är efter frånvaron av planerad menstruation att en kvinna går till en undersökning till en läkare som konstaterar faktum.
 4. Frekvent urinering. Detta kan också hänföras till tillförlitliga tecken. Blodet börjar flöda till de kvinnliga könsorganen. Därför förändras njurarnas och blåsans arbete. Kvinnan har en ständig längtan efter tömning. I detta fall börjar livmodern öka i storlek och med att embryotillväxten pressar också på blåsan.
 5. Ökad vaginal urladdning. En kvinna kan märka konstigt vaginalt urladdning, vilket sannolikt kommer att indikera påbörjandet av ett gravid tillstånd. Hemlighet kan allokeras från slidan i stora antal. Detta är normen. Det kan också vara brun urladdning. Detta beror inte bara på de naturliga processerna för att fixera embryot i livmodern, men också med olika komplikationer.

Vad känner en kvinna i livmodern?

Det verkar som att processerna för befruktning och fixering av fetalägget i livmodern inte kan orsaka några känslor i underlivet i de tidiga stadierna av graviditeten. Emellertid passerar ingen fysiologiska processer utan spår. Och om du lyssnar på din egen kropp kan du få många känslor som du inte visste förrän just nu. Vilka känslor kan varna en kvinna under de första veckorna efter uppfattningen:

 1. Tippning i livmodern. Det är ofta förknippat med att mycket blod kommer i livmodern och andra könsorgan. Fyllningen av livmoderns blodkärl kan orsaka små stickningar. Det finns emellertid ingen smärta. Sådana symptom är inte farliga och är naturliga.
 2. Ritning smärta. Dragande känslor i underlivet är helt naturliga under de första veckorna av graviditeten. Ligament och muskler påverkas av hormon relaxin. Det främjar utsträckning av livmoderns väggar. Gravida kvinnor känner sig ganska instabila i de första veckorna, ostabila och drabbas av smärta i livmodern. Det är inte farligt.
 3. Uppblåsthet. Förstoppning, liksom flatulens är ganska naturliga tecken under graviditeten i de tidiga stadierna. Under det aktiva inflytandet av hormonprogesteron, som börjar producera i stora mängder under denna period, slappnar magen i magen och tarmarna. En kvinna upplever obehagliga smärtor i magen på kvällen, halsbränna visas. De kan ofta plåga förstoppning. På kvällarna svullnar magan på grund av gaserna i tarmarna.
 4. Tonus i livmodern. Ibland kan en gravid kvinna känna livmodern, som fortfarande är mycket liten i storlek. Petrification små väggar i livmodern, som inte åtföljs av smärta och blödning, bär ingen risk för fostret.

Farliga symtom

Finns det några känslor i graviditetens tidiga skeden som gör dig uppmärksam? Ja, och varje kvinna borde veta om dem. De första tre månaderna är inte bara mättade med fysiologiska förändringar inom en kvinna, men också i ansvarsfulla processer som är ansvariga för graviditeten.

Det är under de första veckorna som doktorn försöker hålla graviditeten och säkerställa ett framgångsrikt bärande. Antalet missfall växer exakt under de första veckorna efter befruktningen. Det är viktigt att veta vilka känslor i livmodern i de tidiga stadierna av graviditeten inte är ofarliga. Följande symptom indikerar risken för att graviditeten avslutas:

 1. Konstant att dra i buken. Om du märker en teckning och ont i din buk som före en månad, visa omedelbart din läkare. Särskilt om smärtan åtföljs av smutsutsöndringar av mörkbrun färg eller kraftig blödning. Dessa symtom indikerar starten av missfallsprocessen. Att tveka är inte nödvändigt. Tidsförlusten minskar endast sannolikheten för att upprätthålla en graviditet.
 2. Skarp smärta i buken, ger i sidan. I två veckor efter uppfattningen klagar vissa kvinnor på akut smärta i buken. Detta är ett alarmerande symptom och han säger om en ektopisk graviditet. Ignorera smärtan eller sluta använda läkemedel är förbjuden. Detta hotar att brista livmoderröret. Pulserande smärta uppkommer från den sida där fertiliseringen av ägget inträffade. Om äggledaren sönderbryts, förlorar kvinnan medvetenhet från inre blödning.
 3. Stone mage. Detta symptom indikerar närvaron av hypertoni. Orsaken till livmoderns ton kan vara brist på ett hormon av progesteron, vilket är ansvarigt för att slappna av livmoderns muskler. Den patologiska tonen åtföljs av obehagliga värkvärk. Du bör kontakta din läkare för korrekt behandling. Det här är trots allt mycket farligt för ett framtida barn.

Hur man behandlar buksmärtor?

Mycket ofta, efter att ha märkt förändringar i hennes kropp, börjar en kvinna leta efter orsaker på Internet eller på forum. Fel råd leder den gravida kvinnan till sig själv. Kvinnor börjar använda antispasmodik, som under en kort tid underlättar tillståndet. Många tillgriper folkmedicin för att eliminera ovanliga symtom. Kom ihåg att någon medicin, särskilt under de första veckorna av graviditeten, kan orsaka stor skada på fostret. Felaktigt tagna piller kan utveckla komplexa laster eller orsaka funktionshinder hos barn som är födda.

Viktigt! Ta ingen åtgärd om smärtan inte är intensiv och regelbunden. Sällan uppstår obehagliga känslor indikerar förändringar i din kropp, förändringar i de inre organens positioner. Sådana processer gör det möjligt att skapa utrymme för livmodern. Därför kan en kvinna ibland känna sig lite obehag.

Den mest effektiva rådgivningen under hela graviditeten kan kallas omgående till läkaren. Försök att berätta för experter om alla underliga känslor i din kropp. Ofta tack vare kvinnans ansvariga inställning till hennes kropp och hennes tillstånd, hjälper det att undvika den tragiska förlusten av ett barn.

När det är nödvändigt att bedöva tillståndet, föreskriver läkaren de säkraste förberedelserna för fostret. Behandlingsregimen och kursen ordineras strängt individuellt, baserat på den bakomliggande orsaken, åldern, förekomsten av samtidiga sjukdomar och andra egenskaper hos kvinnans kropp.

Tidig behandling, i samband med fostrets bevarande, sker alltid på sjukhuset. Där är den gravida kvinnan under kontroll av erfarna specialister som kan övervaka den korrekta graviditeten under första trimestern.

Graviditetens början innebär ett nytt livs födelse. Det var kvinnan som var ansvarig för att bevara detta liv. Graviditet förändras inte bara hjärtat av en framtida mammas emotionella bakgrund utan orsakar också förändringar i inre organ. Ökar belastningen på hela kroppen. Därför går graviditeten aldrig utan spår. Det är viktigt att lyssna på alla signaler i din kropp för att inte bara passera genom alla 40 veckors bär, utan också för att ge barnet en bra hälsa.

Känslor som uppstår i de tidiga skeden av graviditeten

Graviditet för en kvinna är en av de naturliga förhållandena. Och ändå förändras detta i stor utsträckning kroppens uppfattning inte bara av omvärlden utan även av sig själv. Särskilt viktiga är känslorna i de tidiga stadierna av graviditeten. De är så olika att det är värt att veta i förväg vad man ska förvänta sig nästa mamma. Trots allt kommer några av dem att påpeka att det finns avvikelser från normen och det är akut behov av medicinsk intervention.

Läs i den här artikeln

När väntar de första symptomen

Det önskade utseendet hos en bebis eller inte, en kvinna är mycket intresserad av när symptom på graviditet uppträder. Räkningen börjar från den första dagen i föregående månad. Befruktningen sker i mitten av cykeln. Men i denna fas är det inte nödvändigt att förvänta sig några känslor. Endast mycket intryckbara kvinnor talar om dem, även om de är mer sannolikt associerade med otålighet än med fysiologiska förändringar. Det enda som kan hittas är en ökning av vaginal urladdning. Denna reaktion av kroppen är kopplad till det faktum att livmoderhalsen i livmodern aktivt producerar slem för den efterföljande bildandet av en skyddande plugg.

Efter 6-10 dagar tar fosterägget sin plats i livmodern. Från denna händelse kan du prata om när symptom på graviditet börjar, för att vissa av dem redan känns. Till exempel kan slem från könsorganet blandas med blod och mild smärta i buken. Dessa tecken är vanligtvis skrämmande, eftersom de enligt de verbala beskrivningarna ser ut som hotande. Men det finns inget att vara rädd för, om det inte går längre än 2 dagar. Processen att införa ägget i livmoderhinnan fortsätter med skador på blodkärlen.

Majoriteten av denna händelse har emellertid inga uppenbara manifestationer. Och för dem är frågan om hur många symptom som drabbas av graviditeten fortfarande relevant. Sedan embryoimplantation kan man säga att uppfattningen har inträffat. När fostret utvecklas förändras kvinnans hormonella bakgrund, vilket påverkar hennes välbefinnande. Redan på två veckors sikt kan du känna ditt nya skick.

Graviditet efter befruktning

Det mest sanna symptomet för många är bristen på en bestämd period av menstruation. Men det kommer att dyka upp senare. Vissa kvinnor och upp till månad känner manifestationerna av vad som hände i förändringens kropp.

Känslor i de tidiga skeden av graviditeten före förseningen är svaga, de är lätt förvirrade med tecken på förkylning eller öververkningar. En kvinna kan hända:

 • en rinnande näsa, ont i halsen;
 • sömnighet, trötthet
 • ökad excitabilitet.

Ökad symtom

Efter implantationen börjar cellerna i embryot att dela aktivt. Kroppens uppgift är att ge säkra förhållanden och komfort för förekomsten av ett fosterägg. Vid denna tid ökar volymen av progesteron.

Embryot lägger också till ett nytt till kompositionen av moderns hormoner. Detta är HCG, vilket hjälper gynekologen att diagnostisera. Under inga andra omständigheter kan detta hormon i kvinnokroppen inte visas. Från progesteron och hCG beror på hur graviditeten börjar, vars symtom blir mer uttalad varje dag.

Vanligtvis fortsätter illamående på morgonen, men kan förekomma 2-3 gånger om dagen. Det kan associeras med matintag och utan det.

Temperaturförändringen inuti vagina (basaltemperatur)

Om en kvinna kontrollerade den tidigare kommer det att märka att BT står till ett värde strax över 37 grader. Så skapar kroppen förutsättningar för embryotillväxten.

Förekomsten av embryot gör det omöjligt och onödigt att ersätta det övre lagret av livmoderhinnan med en ny.

Förändringar i utseende

Magen på den första etappen, är det inte växer, men huden kan täckas med pigmentfläckar, acne och hår blir mer fet eller torr och svag.

Aversion till lukt

Det handlar inte bara om lukten av mat, utan om någon annan. Tidigare ger favorit eller neutral smak en illamående eller i bästa fall irritation.

Smakändring i mat

En kvinna är mer sannolikt att dras till saltat kött eller det finns en aversion mot kött. Du kan behöva äta ett olämpligt ämne.

Men när man diskuterar vilka känslor under graviditeten i de tidiga stadierna menar de i princip vad som hände i kvinnans reproduktiva system. De främsta är inriktade i hennes mage.

Graviditet och livmoder

Huvudorganet som utför arbete under graviditeten är livmodern. Detta är ett skydd för embryot under lång tid. Orgelet visar tydligt alla förändringar som har gjorts. Känslor i livmodern under de tidiga skeden av graviditeten är märkbara från början. Det har redan sagts att en kvinna kan känna när ett embryo är fixat i henne, men det är inte allt. Orgeln får ett ökat blodtillförsel i ett tidigt skede. Detta gör honom särskilt mottaglig. Om det i vanligt tillstånd inte visar alla kvinnor där livmodern är belägen, under graviditeten kommer det enkelt att göra det. Vävnaderna i slemhinnan svullnad, vilket kan orsaka en liten tyngd i buken, en stickande känsla.

Normala känslor i de tidiga stadierna av graviditeten ger inte outhärdligt obehag, men med deras utveckling kommer de att intensifieras. På grund av orsakerna som orsakade dem kan dessa manifestationer delas in i grupper.

gipertonus

Känslan av spänning i buken är bekant för många i detta tillstånd. Hans vin är spasm av livmoderns muskler, kallad hypertension. När du känner din mage efter 2 månader från graviditetens början är det inte svårt att hitta organs övre pol. Liknande känslor av stenig livmoder i de tidiga stadierna av graviditeten beror på ett underskott av progesteron. Om det är bra måste barnet räddas med hjälp av läkare och sängstöd. Men detsamma händer med normal graviditet på grund av motorbelastning, skakning i transport. Om muskelspasmen snabbt passerar, åtföljs inte av svår smärta och sekret med blod, det finns ingen fara i detta.

Förändringar i samband med livmoderns tillväxt

Kortvarig smärta i buken i de tidiga stadierna av graviditeten, som uppträder under förstärkning av motorisk aktivitet, lokaliseras i ljumskområdet. De kan ofta kännas av kvinnor med en kraftig förändring i kroppsställning, även hosta och nysning. I de beskrivna fallen är detta en vanlig förekomst orsakad av en ökning av belastningen på livmoderns ligament. Orgeln växer, och även om det i ett tidigt skede inte är så uppenbart ökar trycket från sin sida. Normalt ska förnimmelserna kort före förekomsten passera.

Inverkan på livmodern på närliggande organ

De första känslorna i graviditetens tidiga skeden kan vara relaterade, märkligt nog, till blåsan och tarmarna. Äggstocken och ökningen av basaltemperaturen påverkar säkert de närliggande organen. Därför den gravida kvinnans frekventa uppmaning att urinera. Livmodern har ännu inte ett stort värde, men det har en irriterande effekt på blåsans väggar. Om en kvinna försöker minska besök på toaletten och tolerera, ökar uppmaningen och hypertension kan läggas till det.

En otrevlig känsla under graviditeten i de tidiga stadierna presenteras av tarmarna. De orsakas av avslappningen av hans muskler, som många andra organ i bukhålan. Å ena sidan är det vård av naturen om bevarande av graviditeten. Å andra sidan - det kan orsaka förstoppning, flatulens. Expansion av fartyg i bäckenområdet, oundvikligt under graviditeten, provar ofta utseende av hemorrojder.

Uppkomsten av graviditet och äggstockarna

Ögon under graviditeten med tillväxten av livmodervävnad dras upp till bukhålans övre del. Först är det inte lika konkret som med utvecklingen. Faktum är att just nu har dessa kroppar gjort sitt arbete, det vill säga de har producerat en hälsosam bakteriecell och deras funktion är minimal. Känslor i äggstockarna i graviditetens tidiga skeden kan inte gå utöver att det är lätt att sippa i detta område. Men de skyldiga är mestadels ligamentliga ligament, som måste stå emot den växande bördan.

Om äggstockarna är sjuka betyder det att de har börjat få inflammation, vilket graviditet inte kan förhindra. Det måste nödvändigtvis stoppas, annars skapas ett hot för fostret.

Vagina under graviditeten

Skeden är det sätt på vilket nyfödda är att göra första rörelsen. Det här är en del av reproduktionssystemet, så förändringarna kommer att påverka honom. Sensationer i vagina vid tidiga stadier av graviditet bestäms av ökningen av antalet och diameteren av kärlen i det lilla bäckenet. För embryot krävs syre och näring som når sina celler genom blodbanan. Därför kommer kvinnan att känna raspiranie i perineum. Det är orsakat av sträckningen av kapillär- och venösa väggar, blodtrycket på dem. Liknande kommer att vara känslorna i underlivet i de tidiga stadierna av graviditeten.

Skeden och före det producerar slem, vilket ger en normal mikroflora av orgeln. Vid graviditet ökar dess sekretorisk kapacitet. En kvinna observerar färglös, luktfri urladdning. Det värsta som de kan ge är en känsla av lite obehag. Men i allmänhet är detta ett vanligt fenomen.

Mammary körtlar tidigt under graviditeten

Bröst är en mycket känslig del av kvinnornas reproduktionssystem. Hormoner har ett starkt inflytande på det. Det är därför bröstkörtlarna är de första som svarar på utseendet på ett embryo i kroppen. Naturen förbereder dem för framställning av mjölk till den framtida bebisen, som bär den ut med hjälp av hormonprolactinet. Körtlarna växer i volym, så även i de första veckorna borde en kvinna fylla på storlek - två mer än vanligt. Som ett resultat blir känslorna i bröstet under tidig graviditet också olika. Det blir mer mottagligt att röra, ibland till ömhet. Känslan av sprängning läggs till på grund av expansion av kanalerna, längs vilka bröstvårtor kommer att gå till mjölk.

Bröstets hud får en form av öppenhet, eftersom kärlen är tydligt synliga på den. Bröstvårtor och areolas, tvärtom, får en ljusare färg, blir också lite smärtsam.

Gränsen av graviditets manifestationer och farorna med den

Alla processer vid den initiala graviditeten kan inte sammanfalla med detaljer i olika kvinnor. Dessutom är bärandet av det första och andra barnet i samma mamma inte detsamma. Det är inte alltid möjligt att skilja mellan de vanliga manifestationerna av ett tillstånd och i vilka fall finns det en fara för fostret. Och ändå finns det kriterier för att du kan misstänka att något är fel:

 • De icke-skarpa dragningsförnimmelserna som inträffar i de flesta tidiga graviditeterna sammanfaller med schemat för de kritiska dagarna. När spotting observeras och smärta intensifieras över tid kan detta betyda det inledande skedet av avbrott. Den tidiga perioden i denna mening är farlig, därför är det nödvändigt att skynda till gynekologen genast.
 • Det finns skarpa, dunklande smärtsamma förnimmelser under graviditeten i de tidiga stadierna. Ledsaget av blödning kan de innebära ett missfall. Med denna utveckling av händelser kan fostret inte räddas, men akutvård är fortfarande nödvändigt. Om smärtan är lokaliserad i den laterala delen av buken kvadrat, inte går förlorad, kompletteras av brunt urladdning, finns det en möjlighet att graviditeten inte utvecklas i livmodern, och röret eller bukhålan. Detta tillstånd behöver också brådskande ingrepp. Om hjälp kommer tidigt, kommer chansen att nästa graviditet blir framgångsrik, fortsätta.
 • Om testen visade att fostret är, men kvinnan inte har några känslor i de tidiga stadierna av graviditeten. Detta händer när embryot upphör att utvecklas. Frysta frukter innebär upphörande av celldelning, återkomst av hormonell bakgrund till tidigare tillstånd. Därmed frånvaron av alla dess nämnda manifestationer. Fryst graviditet slutar ibland vid spontan avstötning av fostret, men i frekventa fall nödvändigtvis intervention av läkare.

Titta på videon om tidig graviditet och de karakteristiska manifestationerna:

Och om det finns två av dem?

Vissa kvinnor känner sig också bra i väntan på barnet: de känner sig nästan inte sjuka, obehag, vilket är oumbärligt, är minimalt. Men denna situation sker nästan inte om tvillingar förväntas (känslor i graviditetens tidiga skeden kan ge det att känna före ultraljud).

Lasten, som i detta fall bär kvinnokroppen, ökar. Det som omedelbart framgår av studien på hCG, blir det dubbelt så stort. Och mängden progesteron som ger lager, vilket också är orsaken till inte de mest behagliga manifestationerna, är högre. därför:

 • toxicos kan vara mycket uttalad;
 • morbiditet hos bröstkörtlarna är palpabel;
 • svaghet manifesteras starkare på grund av det dubbla behovet av järn;
 • buken blir större av veckan 11 på grund av den snabbt växande livmodern, respektive, alla tillhörande olägenheter i form av varje timme resor till toaletten, förstoppning blir skarpare;
 • buksmärtor kan också märkas på grund av den ökade bördan på ledbanden, risken för livmoderhalscancer och missfall ökar.

Känslor i de tidiga stadierna av en obetydlig graviditet kan vara olika. Ibland bär de sig väldigt hårt, men många kvinnor passerade genom detta, så alla kan. Det är viktigt att inte förvirra normen och patologin, och detta kan undvikas om du regelbundet besöker en läkare, lyssnar på din kropp och lita på dem båda.