Huvud
Behandling

Maligna tumörer i prostata: behandling, symtom

Alla tumörer i prostata kan delas in i malign och godartad.

Godartad hyperplasi eller prostataadenom refererar inte i bokstavlig mening till tumörer - det är spridningen av körtelvävnad i organets centrala delar.

Maligna tumörer i prostatakörteln förekommer huvudsakligen i sina perifera delar - prostatacancer. Trots kardinalskillnader i behandling och prognos har godartade och maligna tumörer liknande symptom, även om de senare förefaller ganska sent.

Symtom på prostatacancer

Symtom på både en godartad tumör och en cancerös beror på dess spridning i prostatakörteln: om tumören inte går utöver kroppen, det kan finnas sådana sjukdomar i urinering som:

 • känsla av ofullständig tömning av blåsan,
 • frekvent uppmaning att urinera,
 • brinnande känsla eller tryck.

Om en malign tumör i prostata sprider sig in i blåsan eller rektumområdet, detta kan orsaka:

 • smärta i dessa organ,
 • obehag eller
 • blödning.

vid metastatisk prostatacancer i benet Symtom som:

 • bensmärta och
 • patologiska frakturer.

Den mest skrämmande i cancer tumörer som uppstår i prostatakörteln är frånvaron av tydliga symptom i de tidiga stadierna, eftersom de förefaller sent i maligna tumörer i prostata.

Därför är förebyggande undersökningar som rekommenderas till män efter 45 års ålder varje år av särskild betydelse. Fördröj inte tiden och vänta på utseendet av symtom som är typiska för prostatatumör! Annars hindras behandling av en malign tumör i prostatakörteln.

Diagnos av prostatacancer - malign eller inte?

Om du har symtom på en tumör bör du omedelbart kontakta en läkare! Diagnostik inkluderar:

 • finger undersökning av prostata,
 • ultraljud
 • PSA-analys och,
 • om nödvändigt, prostata biopsi med histologi.

Eftersom symtom på en tumör är likartade vid godartade och maligna varianter är doktorns uppgift vid första etappen att utesluta den maligna processen i prostata.

En viktig roll för att bestämma den möjliga utvecklingen av en onkologisk process i prostatan utförs genom en enkel analys av PSA (prostataspecifikt antigen). Endast då syftet med lämplig behandling.

Stage av tillväxt av prostatatumörer

Utveckling av en godartad tumör (prostata adenom, BPH), är indelad i tre steg. Skillnaden i etapper uttrycks i hur starkt symptomen manifesterar sig och stör patientens normala liv.

Behandling av godartad prostatahyperplasi beror naturligtvis på sitt stadium. Terapimetoder med 1, 2, och 3 distinkta steg: läkemedelsterapi, och partiell resektion av prostata i det sista steget kan radikal avlägsnande av prostata.

Utveckling av en malign tumör (cancer, adenokarcinom i prostata...) är indelad i fyra steg. På 1 st och 2 nd - tumören är fortfarande lokaliserad inom prostata körteln (kapsel). Detta är den bästa perioden för framgångsrik behandling av en tumör. På den tredje - vävnaderna intill körteln och sämre vesiklar påverkas. På 4: e etappen påverkar cancermetastaser lymfkörtlar, avlägsna organ och ben.

Möjligheter för tyska läkare vid behandling av varje stadium i en tumör i en prostatakörtel är omfattande. Vid avyttring av specialiserade kliniker har Tyskland den mest avancerade tekniken som kan bota prostatacancer (när det finns chanser) och förlänga livet på patienten i avancerade stadier av sjukdomen.

Klassificering av prostatatumörer

För att välja rätt behandling taktik, är det nödvändigt att veta exakt graden av malignitet av tumören och scenen av dess spridning. För detta ändamål har metoder för klassificering av prostatacancer utvecklats. För närvarande har det internationella medicinska samfundet antagit tre huvudklasser:

 1. TNM-system;
 2. Gleason skala;
 3. Morfologisk klassificering.

Klassificering av prostatacancer enligt TNM-systemet definierar hur mycket cancern har spridit sig: om det är fortfarande inom prostatan (T), som i tumörstorlek - oavsett om det har rört sig utanför prostata och om andra organ och lymfkörtlar påverkas (N), om metastaser har ( M).

Klassificering av cancer enligt Gleasons skala bestämmer graden av malignitet hos tumören. Hur mycket prostataceller i tumören har förändrats jämfört med normala (friska celler). Skalan har 5 graderingar, där 1 är den minsta graden av förändring och 5 - tumörcellerna är absolut odefinierade: de har ingenting gemensamt med cellens normala struktur.

Morfologi klassificerar prostatatumörer av ursprung - från vilka celler den härrörde (epithelial eller ej epitel). Baserat på detta diagnostiseras det antingen som adenokarcinom eller som plavocellkarcinom etc. Innan du börjar behandla en tumör bör det diagnostiseras i alla tre klassificeringarna.

Behandling av en malign tumör i prostata

Kirurgiska metoder

Vid behandling av prostatacancer används både konservativ terapi och transuretral resektion av prostata (TUR). Tack vare användningen av moderna metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland är cancer tumörer idag inte en dom.

Patienter med begränsad tumör i de tidiga stadierna kan hoppas på en fullständig botemedel vid en radikal prostatektomioperation (radikal prostatektomi).

En sådan operation i Tyskland utförs främst genom att spara minimalt invasiva metoder. I många kliniker används den kirurgiska Da Vinci Robot. Ofta, trots avlägsnandet av prostata, lyckas läkare hålla nerverna ansvariga för styrkan.

Konservativa metoder

Om kirurgisk behandling av en malign tumör i prostatakörteln är omöjlig eller inte utförs på patientens begäran är brachyterapi en alternativ metod. Om vid tidpunkten för diagnos av prostatacancer redan det finns metastaser, individuellt eller i kombination, sådana behandlingsmetoder som:

 • strålningsterapi,
 • kemoterapi eller
 • antihormonal terapi.

I tyska kliniker utvecklas ständigt nya metoder för behandling av godartade och maligna prostatatumörer. En av de senaste innovationer som redan tillämpats sedan slutet av 2014 vid behandling av prostatacancer i Tyskland är användningen av Lutetia-177. Detta är ett innovativt radionuklidmedel som används i hormonbeständig cancer.

För frågor om behandling av prostatatumörer i Tyskland, kontakta
Prostate Center, Dortmund

Beurhausstraße 40
44137 Dortmund

Telefon i Tyskland:
+49 (152) 267-32-570

i Ryssland:
+7 926 649 68 77

E-postadress:
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste ha Javascript aktiverat för att visa den.

Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

Behandlingsschemat med oss

 • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
 • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
 • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
 • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
 • 5. Drift och rehabilitering
 • 6. Extrahera och återvänd hem

Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
© 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
Sekretesspolicy

För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

Prostatacancer: behandling, samt en beskrivning av metoder för behandling av patologi

Prostatacancer är en malign neoplasma som bildar sig från körtelvävnaden. Denna onkologiska patologi är väldigt farlig och förförisk.

Det bör förstås att behandlingen av prostatacancer beror på graden av patologisk process. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto effektivare blir behandlingen och desto mer gynnsam prognosen.

Från början av denna sjukdom är inte en representant för den starka hälften av samhället försäkrad. Enligt statistiska data är män som är äldre än 50 år mer benägna att utveckla sjukdomen.

Behandling av patologi är lång och tidskrävande. Det avslutas både vid användning av medicinska preparat och vid kirurgisk ingrepp.

Endast läkaren kan föreskriva tillämpningen av denna eller den här metoden och först efter att ha utfört de nödvändiga studierna. Terapi med folkmedicin är också möjligt, men endast som hjälpmedel och endast när användningen av medicinska örter är godkänd av den behandlande läkaren.

Prostatacancer - vad är det

Prostatacancer är en tumör av en malign natur. Prostatakörteln är ett viktigt organ i reproduktionssystemet, som är involverat i produktion av sperma, spermautsläpp och retention av urin. Patologin är smutsig, dess utveckling är mycket långsam.

Identifiera det på ett tidigt stadium är nästan omöjligt, eftersom det kanske inte känns under en mycket lång period. Det är därför som behandling av prostatacancer nästan alltid innebär en operation.

Förekomsten av malign neoplasma kan bero på:

 • Förekomsten av kroniska och inflammatoriska processer (i synnerhet prostatit) i orgeln;
 • hormonell obalans
 • adenom;
 • precancerösa tillstånd: hyperplasi med malignitet, atypisk adenos;
 • bakteriell skada på celler i körtelvävnad och autoimmuna processer som skadar den genetiska apparaten.

I alla fall förvandlas förändringar i körteln till cancer. Detta händer ofta på grund av påverkan av vissa faktorer.

Transformationen av patologiska förändringar i prostatacancer, vars behandling i de flesta fall är kirurgisk kan provoceras:

 • obalanserad näring, missbruk av fett och rött kött
 • förekomsten av missbruk
 • exponering för kadmium
 • infektioner som är sexuellt överförda
 • stagnerande fenomen;
 • en minskning av organismens skyddsegenskaper;
 • täta stressiga situationer
 • ärftlighet;
 • infektion med retrovirus och cytomegalovirus.

Tecken och manifestationer

I tidiga stadier fortsätter patologin nästan asymptomatiskt. Ofta upptäcks sjukdomen av en slump, när den undersöks för en annan sjukdom.

Symptomatisk av sjukdomen börjar manifestera med en signifikant ökning av tumören. En av de första tecknen på sjukdomen - snabb uppmaning att urinera - upp till tjugo gånger om dagen och mer än tre gånger på natten. Jeten är mycket långsam, intermittent. Efter tömning av blåsan finns det en känsla av överflöde.

Varje urinering åtföljs av uttalade smärtsamma förnimmelser, brännande känsla. Ofta klagar patienter på utseende av ömhet i gren och skönhetsområdet, såväl som inkontinens.

De senare stadierna åtföljs av följande manifestationer:

 • svullnad i nedre extremiteterna, könsorganen;
 • konkretioner i njurarna och smärtsamma känslor i nedre delen av ryggen;
 • föroreningar i urin och blodsperma;
 • försvagning av styrka;
 • smärtsam torrhosta (metastaser i VDP);
 • gulfärgning av dermis och en känsla av tyngd i sidan till höger (symptomatisk, signalerar närvaron av metastaser i levern);
 • smärtsamma känslor under avföring
 • smärta i benen (metastaser i benvävnad).

Tillväxten av manifestationer kan vara i flera år. Symptomatisk manifestation gradvis.

Det finns flera stadier av cancer. På ett tidigt stadium tumören är liten i storlek, den är inte palpabel, den är inte synlig när man utför ultraljud.

Den andra etappen åtföljs av tillväxt av utbildning. Vid detta stadium är tumören fortfarande kvar i körteln. Utbildning är begränsad till kärnan i körteln och den kan palperas under fingerundersökning.

Den tredje etappen kännetecknas av en stark utbyggnad av utbildning och spridning i närliggande organ. Det fjärde steget åtföljs av en signifikant ökning av tumörstorleken. Vid detta stadium uppträder metastaser i lungorna, lymfkörtlar, benvävnad, lever. Det finns klagomål om en signifikant försämring av det allmänna tillståndet och välmående, sjukdom, förlust av styrka och kronisk trötthet.

Sjukdomen kräver omedelbar behandling. Behandling av prostatacancer beror på utvecklingsstadiet. Det är inte nödvändigt att försena med hänvisning till läkaren, den är fylld av kritiska konsekvenser.

Behandlas cancer?

Tumör diagnostiseras på grundval av följande symtom: smärta vid urinering och svårigheter i processen, och i närvaro av sexuell dysfunktion och erektil dysfunktion. Sådan symtomatologi kan vittna om både cancer och om ett adenom. En särskiljande egenskap av cancer är ett brott mot erektion med påverkan på nerverna och en minskning av ejakulationsvolymen på grund av blockering av ejakulatorisk kanal.

Patologi kräver lång och seriös behandling.

Men även med korrekt behandling, speciellt om det är tredje eller fjärde etappen, garanterar läkare inte en tröstande prognos. Bota i de tidiga stadierna är möjligt, men endast i händelse av snabb och lämplig behandling.

terapi

Behandlingen är föreskriven och utförs exklusivt efter noggrann undersökning och noggrann diagnos.

För detta ändamål skall följande utses:

 • digital rektal undersökning
 • transrektal ultraljud;
 • blodprov för PSA;
 • biopsi;
 • histologisk undersökning;
 • CT och MR;
 • skelettscintigrafi.

Metoder för behandling

Terapi väljs med hänsyn till scenen i den patologiska processen. Ofta utförd: strålbehandling, hormonbehandling, kemoterapi.

I de tidiga stadierna är läkemedlet förskrivet. Intag av tabletter bidrar till normalisering av metaboliska processer, förbättring av organismens skyddande egenskaper och återställande av störda funktioner.

Ofta utses en mottagning:

 • Aspirin - främjar produktionen av prostaglandiner (hormonlika ämnen);
 • Veroshpirona - hjälper till att undertrycka produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, Befungin, Dorogovs stimulansmedel;
 • Thalidomid - främjar immunitetsmodulering;
 • Cycloferon, Viferon, Reaferon - har en effekt på interferonsystemet;
 • Omnica - hjälper till att lindra urinering
 • antibiotika (Unidox Solutaba, Vibramycin);
 • analgetika (Tramadol, Diklofenak, Paracetamol);
 • Leucomax, Epithalamin (ett sätt att behålla levern).

Äldre och äldre är förskrivna användningen av droger som minskar produktionen av könshormoner: Lupron, Eligard, Zoladex, Alfaradin, Novantron.

Användningen av orkidektomi

Denna kirurgiska metod består i att ta bort testiklarna. Förfarandet utförs med en stark tillväxt av neoplasmen. Manipulationen är effektiv och hjälper till att omedelbart minska hormonproduktionen.

ledande ingrepp som består i att fullständigt avlägsnande av prostata, är ett lokalt avlägsnande (prostatektomi) ofta ordineras, samt avlägsnande av tunica albuginea och bitestikel (subkapsulär epididimorhiektomii).

Användningen av strålbehandling

Radioterapi består i effekten av röntgenstrålning på tumörceller. Som ett resultat är det en skada på deras DNA och förmågan att dela upp. Efter bestrålning är patienten ordinerad medicinering, i synnerhet hormoner. En särskild diet ordineras också.

Tillämpning av kryoterapi

Under påverkan av extremt låga temperaturer sker frysning och förstöring av cancerceller. Denna teknik används ofta för återfallsterapi. Kryoterapi utförs utan anestesi.

Användningen av brachyterapi

Brachyterapi - en innovativ metod, en typ av strålbehandling av låg energityp. Kärnan i manipulation är implantering i prostata "fröer" (radioaktiva enheter). De injiceras i dermis av perineum med speciella nålar. Arbetar i flera månader, avger enheterna en tumör.

De viktigaste fördelarna med denna teknik är:

 • minimal invasivitet;
 • möjlighet till bestrålningsdosering
 • liten risk för impotens
 • snabb återhämtning.

Användningen av kemoterapi

I det fjärde steget, i händelse av detektering av metastaser i ben, lunga, lymfkörtlar, kemoterapi delad - en teknik som skiljer sig från bestrålningen (som syftar till att förstöra cancerceller i ett visst område), påverkan till hela kroppen genom cirkulationssystemet. Ofta är användningen av Mitoxantron och Prednisolon, Doxorubicin, Paclitaxel, Extramustin ordinerat.

Medelvärdet för medicinen är i genomsnitt sex månader. Efter kemoterapi finns biverkningar: snabb utmattning, dyspeptiska störningar, håravfall och minskning av blodkroppar, vilket kan leda till infektion i kroppen.

Prostatacancer: prognos, användning av icke-traditionella metoder och förebyggande

Bota av malign patologi är möjlig. Prognos för prostatacancer kommer att vara tröstande endast vid tidig behandling.

Spara organet är inte möjligt i alla fall, eftersom patologi, i avsaknad av symptom diagnostiseras sent.

Därför föreskriver de ofta användningen av radikala tekniker som består av partiell eller fullständig avlägsnande av körteln, i synnerhet prostatektomi.

Prognos för första och andra graden av prostatacancer är gynnsam. Lämplig behandling möjliggör inte bara att rädda och återställa det normala arbetet hos genitourinära och reproduktiva system för män, men också för att helt bli av med utbildning.

Ofta i de tidiga stadierna, tillsammans med läkemedel, rekommenderas läkare att använda folkmedicin. Förberedelserna är naturliga och effektiva. De kommer att bidra till att förbättra det allmänna tillståndet och välbefinnandet, samt normalisera körtelns funktion.

Sådana medel är effektiva:

 • dekokter sådana växter (enstaka eller i samlingar): nässla, salvia, björk löv, Immortelle, Stilla, ek bark, rölleka;
 • tinktur av hemlock;
 • infusioner av deras örter: calendula, cocklebur, celandine.

Effektiv i kampen mot prostatacancer i första och andra etappen, enligt många positiva recensioner av män, läsk. Detta medel hjälper till att öka pH och tillåter inte mediet att bli surt. Det rekommenderas inte att använda läsk för personer som lider av diabetes och låg syrahalt i magsaften.

Soda kan användas som dropplösning. Varaktigheten av behandlingen är en och en halv vecka. Efter veckan bör kursen upprepas. Totalt antal kurser ska vara fyra.

Du kan också ta en sådan drink. Det är nödvändigt att späda 10 g soda i en kvart kopp kokt vatten och därefter i 250 rent vatten. Använd medicinen två gånger om dagen före måltiderna.

utsikterna

Sjukdomen är farlig och svår. Prognos för prostatacancer är tröstande för tidig diagnos. Tidig terapi bidrar till fullständig eliminering av neoplasma och bevarande av manlig kraft. Prognosen för prostatacancer i tredje och fjärde stadiet för återhämtning är en besvikelse.

Även vid lämplig behandling av ett kompetent tillvägagångssätt för terapi är risken för återfall fortfarande hög. I genomsnitt lever människor med andra cancerfasen tjugo år, med tredje och fjärde - upp till tio.

Läkare har termen "fem års överlevnad". Han talar om hur stor andel av patienterna som lever efter terapi lever fem år eller mer. Denna indikator låter dig bedöma vilka chanser att återhämta sig med patienter med olika stadier av patologi. Överlevnad av män med första etappen - mer än 90%, den andra - 80%, den tredje - 40%, den fjärde - 15%.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen, rekommenderar läkare:

 • ät rätt
 • att leda en aktiv och hälsosam livsstil
 • överge missbrukarna;
 • för att få tillräckligt med sömn
 • undvik stressiga situationer
 • snabb behandling av samtidiga sjukdomar;
 • regelbundet övervakas
 • leda ett vanligt sexliv.

Prostata tumör

Inlagd av: admin 09/27/2016

Prostata är organet hos det genitala systemet för män, vilket representeras av körteln som producerar en beståndsdel av spermierna. Vid ejakulationsutstötning blockerar prostata urinvägarna. Kontroll av denna funktion utförs av hjärnavdelningen (hypofysen) med hjälp av steroidhormoner, östrogener och androgener.

Godartad prostatautbildning

På grund av hormonella abnormiteter kan inflammatoriska processer förekomma i prostatakörteln som uttrycker proliferation och komprimering av prostata vävnaden som fyller dess hålighet. I enkla ord finns en utveckling av prostata adenom - hyperplasi av godartade celler (BPH). Denna patologi är mycket populär bland människors sjukdomar efter åldern av fyrtio. Mannen börjar känna obehag i processen med urinering och sexliv. Detta beror på kompressionen av prostata genom urinröret, vars initiala del passerar inuti den. Som ett resultat minskar urintrycket, mängden minskar och trängseln att isolera ökar och allt detta åtföljs av ett smärtsamt symptom. Beroende på stadium av adenom ökar tecken på patologi med tillsats av erektil dysfunktion hos män. I en fullsatt blåsan som ligger ovanför prostata, uppstår urinstagnation, vilket leder till inflammatoriska processer i uretersystemet som helhet. Med försämring av patologi observeras urininkontinens, då hypertrofi i urea-musklerna ökar och sfinkteratonymen noteras. I blåsan, efter stagnation bildas stenar som orsakar blodets utseende i urinen. Med fullständig urinretention kan njursvikt utvecklas och koma kan uppstå.

Förutsättningar för prostata adenom

 • Hormonal obalans (patologisk omvandling av testosteron);
 • Ärftlig faktor
 • Åldersbarriär (efter fyrtio år);
 • Svåra kroniska sjukdomar hos den manliga kroppen (diabetes mellitus, urolithiasis, cystit, uretrit);
 • Venereal sjukdomar och helminthic invasions;
 • Långvarig avhållsamhet från sexuell intimitet;
 • Tumörer i ändtarmen.

Banan i den patologiska processen i prostata kan vara i åratal. Mot bakgrund av deformationsstrukturförändringar i körteln och andra influensfaktorer finns ibland en infiltrativ tillväxt av maligna celler, det vill säga adenom förenas med cancer. Den maligna tumören i körteln utvecklas oberoende, och inte som en konsekvens av degenerationen av adenomatös hyperplasi av prostata. När den patologiska undersökningen av prostata, efter borttagningen, ofta observerade godartad och malign tumör samtidigt, det vill säga, och adenom och cancer.

Enligt förekomsten av symtom och klagomål hos patienten, och även efter att diagnostiska åtgärder har utförts, bekräftas närvaron av adenom av följande symtom:

 • Symptom på fördelning av luddiga, svårigheter, urin;
 • Urinering blir intermittent och snabb;
 • Antalet uppmaningar att urinera ökar avsevärt, särskilt under nattvila.
 • Känslan av lättnad efter urinering är frånvarande;
 • Med de sista dropparna urin, ett symptom på gnidning och bränning i urinröret och ljummen;
 • Lusten efter sexuell intimitet försvagar och erektilfunktionen störs.

När diagnosen ställs kan urologen göra en särskild undersökning av män i symptomatisk skala (åtta poäng). Det ackumulerade antalet poäng, utesluta eller bekräfta närvaron av en tumör i prostata och dess utvecklingsstadium.

Behandling av adenom

Behandling av prostata adenom med primära tecken är att genomföra terapeutiska åtgärder. Detta uttrycks i intaget av traditionella läkemedel och folkmedicinska lösningar. I komplexet, för effektiv behandling, föreskrivs fysioterapeutiska förfaranden. I den svåra fasen av sjukdomsförloppet utsätts prostata för avlägsnande, det vill säga kirurgisk behandling.

Medicin för adenom ges i tablettform, såväl som i intramuskulära och intravenösa injektioner. För att göra detta, använd alfa-blockerare som hjälper till att slappna av det geniturinära systemet, vilket förbättrar urinens patency, minskar smärtsamma symptom och återställer urineringens frekvens. För att eliminera inflammatorisk och hyperplasi i prostata, har alfa-adrenoblockers inte en positiv effekt. Enligt biverkningarna kan patienten uppleva illamående, huvudvärk, svaghet, yrsel.

Till läkemedel som har en katastrofal effekt på hyperplastiska tumörceller, det vill säga, stoppar tillväxten, inkluderar finasterid eller dutasterid. Den farmakologiska gruppen av dessa medel är hämmare av 5-alfa-reduktas, vilket kännetecknas av omvandlingen av testosteron till androgen. Tumören i körteln stannar sin tillväxt och minskar och senare etableras urinflödet. Behandlingen med tabletter av detta läkemedel är långvarig, och i kombination med doxazosin, som minskar muskelspasmen, sänker trycket och fördjupar blodkärlen, tar cirka sex månader. Dyra, dessa läkemedel kan inte kallas, så behandlingen av sjukdomen är tillgänglig för alla (priset på Finasteride är 245 rubel, priset på Doxazosin är 355 rubel).

Traditionell medicin innehåller örtteberedningar från örter, nötter, frön, lök, vitlök, barrvedsbark, hemlås, etc. Det finns också recept på folkmekanismer för prostata adenom, baserat på biprodukten och läsk. Enligt recensioner om användningen av traditionell medicin är det möjligt att förebygga eller minska adenom i de inledande stadierna av utvecklingen. När tumörens tumör i försummat tillstånd, med närvaron av en ljus symtomatisk bild, är det sista hoppet kirurgiskt ingripande. Kirurgisk behandling av en tumör i prostatakörteln minskar för borttagning av noder och expanderad vävnad genom urinröret (transuretral resektion av prostata). Vid kontraindikationer mot sådan avlägsnande av tumören avlägsnas adenomen tillsammans med prostatakörteln genom bukhålan.

Malign tumör i prostata

Denna patologi har namnet - prostatacancer. Malign bildning i körteln observeras hos män i mer mogen ålder - efter sextio år. Orsaken till tumören är hormonell dysfunktion och predisposition. Betydelsen av kronisk prostatit anses också som en riskfaktor för cancer. Infiltrering av cancerceller förekommer från prostata i bindväv, vilket blir en ny tillväxt upp till flera centimeter. Cancer kan påverka både en och båda lobarna i körteln, i enstaka eller flera former, som spirer organens och blåsans väggar eller lokaliserar sig inom prostata. I de flesta fall sprider cancerceller till en människas sjuka vesiklar. Tumörformerna har en något differentierad, differentierad och odifferentierad grad. Differentierad cancer fortsätter mindre malignt, det vill säga med en liten metastas och en gynnsam prognos efter behandling. De återstående formerna anses vara ett hot mot patientens liv, även med rätt behandlingstaktik. Metastaser av en malign tumörrörelse med hjälp av skära och lymf och påverka benen (ryggraden, bäcken, korsbenet, nedre extremiteterna, revbenen).

Den symptomatiska bilden, som med många onkologiska sjukdomar, kan initialt vara frånvarande. Förloppet av den maligna processen med uteslutande av prostata adenom sker i långsam takt utan förändringar i körtelns storlek och människans välbefinnande. Att upptäcka närvaron av en tumör kan vara med palpation av prostata, det vill säga det finns några sälar i lobes eller mellan dem. Palpation av denna typ utförs genom rektal undersökning. Exakt, på grund av förebyggande undersökningar av män efter femtiofem år, är det möjligt att avslöja en tumör i prostatakörteln i ett tidigt utvecklingsstadium.

Tumörtillväxt uttrycks genom sammansmältning av cancernoder som fyller prostatahålan och sträcker sig bortom det och spjuter väggarna i angränsande organ. Prostatakörteln och fibern omkring den blir tät och immobil. I det här fallet finns ett symptom på urinretention, uppmaning att urinera oftare och det finns en känsla av ett hinder för frisläppandet. Urinering skiljer sig från den fysiologiska processen: en svag stråle, en liten volym, en känsla av ofullständig tömning av blåsan och närvaron av grumlig, med blodigt innehåll, uriner. Utseendet på hematuri är ett tecken på tumörskada på blodkärlen. Förekomsten av traumatisk smärta i rektum och perineum betraktas också som ett tecken på närvaron av en prostatatumör. Utveckling av cancer bryter mot urodynamik, vilket uttrycks av symptomen på pyelonefrit, cystit och njursvikt. Intoxicering med prostatacancer, inträffar vid det sista skedet av den maligna processen.

Vid tumörens första stadium kan synliga förändringar i organs förbises, eftersom normal vävnad täcker cancerfokus. Metastaser kan förekomma i form av en förstorad inguinal lymfkörtel på tumörens sida. Prognosen för överlevnad vid tidig upptäckt är gynnsam i 70% av fallen;

Den andra etappen av cancer - kännetecknad av utseendet på en liten deformation av orgelet, utan att påverka de somaliska vesiklarna. Förekomst av enstaka eller flera metastaser i regionala noder i lymfsystemet från en eller båda sidor. Prognosen för femårig vaksamhet efter avlägsnande av prostata är 50% av fallen;

Den tredje etappen av den maligna processen är uttryckt av spiring av prostatakapselns cancer med infångningen av laterala sulcus och seminala vesiklar. Närvaron av tät, med begränsad förskjutning, metastaserade lymfkörtlar. Utsikterna för livet är mer ogynnsamma;

Den sena, fjärde etappen - cancerfokus involverar närliggande vävnader och organ. Distribution av avlägsna metastaser. Livslängden för sjuka män är mestadels ogynnsam.

Diagnos av den patologiska processen i prostatakörteln har flera stadier av undersökning:

 • Rektal undersökning
 • Ett blodprov för en prostata-specifik antigen;
 • Analys av daglig diurese för kreatinin;
 • Ultraljud diagnostisk undersökning av prostata, urinblåsa och njure;
 • Cystoskopisk undersökning av urinröret.

Förebyggande och behandling av prostatacancer är i överensstämmelse med en hälsosam livsstil man (förkastande av dåliga vanor), aktualitet förebyggande hälsokontroller och diagnos oncomarker.

Behandling av cancer, som regel, som syftar till operativ strategi, dvs avlägsnande av det drabbade organet förr, desto bättre prognos för det framtida livet av män. Antitumörbehandling innefattar strålningsexponering och hormonella droger som används separat och i ett komplex. Vissa patienter för att förebygga, stoppa tillväxt, behandling och eliminering av återfall cancer process, med hjälp av folk rättsmedel, som ibland hjälper mer än vanliga mediciner och till ett pris billigare. Sådana anti-tumör folkmekanismer inkluderar infusioner på biprodukten, hemlock, malurt, renhet etc. Önskan att använda vid behandling av folkmusik rättsmedel, förekommer hos patienter som försöker bli av med sjukdomen i ett tidigt skede eller under en dålig prognos för senare i livet.

Betydande betydelse för en gynnsam prognos för återhämtning, har en postoperativ diet som helt utesluter livsmedel som irriterar kroppens urinvägar.

Varför utveckla prostatacancer hos män

Alla neoplasmer är uppdelade i godartade och maligna. Den förstnämnda ger inte metastatiska foci och med rätt behandling orsakar inte patientens död. Maligna tumörer, inklusive cancer, i de sena stadierna ger metastaser.

VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer >>>

I en sådan situation kan även en radikal operation vara ineffektiv. Prostatakörteln är det viktigaste organet för män. Dess huvudsakliga funktion är deltagande i bildandet av halvvätska. Vad är prostatatumörer och vad är symtomen på dessa sjukdomar?

Typer av prostatatumörer är få. Den vanligaste diagnosen cancer och godartad hyperplasi (adenom). Den senare upptäcks ofta hos män över 50 år. Detta beror på förändringen i den hormonella bakgrunden. I motsats till cancer är hyperplasi godartad. Trots detta, i avsaknad av snabb behandling av sjukdomen orsakar en kränkning av bäckenorganen. Tumören kan utvecklas från organs glandulära vävnad eller dess stroma. Denna tumör i prostata kännetecknas av bildandet av en liten knut i kroppen. Över tiden ökar den i storlek. Prostatan är belägen bredvid organen av urinering, därför när storleken på neoplasmen är stor, förhindras urinretention genom att klämma urinröret.

Kvinnor kan utveckla sina godartade neoplasmer, till exempel livmoderfibrer. Prognosen i båda fallen är ofta gynnsam. Hos män kan benign hyperplasi i vissa fall bli en malign form. Det huvudsakliga diagnostiska kriteriet i detta fall är koncentrationen i blodet av prostataantigenet. Godartad hyperplasi är en mycket vanlig patologi. Om varje sekund äldre man gäller henne. Unga människor lider av denna sjukdom mycket mindre ofta.

Godartad prostatahyperplasi (BPH) för idag är en sjukdom med ej specificerad etiologi. De provokerande faktorerna för tumörutveckling är:

 • ålderdom
 • en förändring i koncentrationen i blodet av manliga könshormoner (androgener);
 • endokrina störningar.

Faktorer som oregelbundet sexliv, förekomsten av sexuellt överförbara infektioner, rökning, alkoholmissbruk kan påverka utvecklingen av tumörer, men hittills har detta förhållande inte bevisats. I de flesta fall bildas tumören i prostatens centrala zon. När den växer förändras blåsans position. Tumören i prostatakörteln kan växa i tre riktningar: till blåsan, mot ändtarmen och under triangeln i blåsans område.

Symptom på sjukdomen kan likna de för prostatacancer (maligna neoplasmer). Symptomen på sjukdomen kan innefatta:

 • frekvent utsöndring av urin;
 • falsk uppmaning att gå på toaletten;
 • nocturia (nattlig urinering);
 • minskning av strålens huvud
 • retention av urinutsöndring;
 • smärt syndrom;
 • känsla av ofullständig förödelse av blåsan.

I allvarliga fall innefattar symtom urininkontinens, avlägsnande av det med droppe. I denna situation finns symptom på akut urinretention. I fasen av dekompensation i urinen kan blod förekomma. Möjliga komplikationer innefattar utveckling av njursvikt, cystit, pyelonefrit, vesikulit, urinrörsinflammation.

Bland de maligna tumörerna i prostatacancer diagnostiseras oftast. En liknande tumör utvecklas från organets epitelvävnad. Varje år runt om i världen läggs en diagnos av cancer till hundratusentals män. I den allmänna strukturen av maligna tumörer rankas den 3: e, vilket ger upphov till lung- och magkreft. Detta är den vanligaste orsaken till äldre mäns tidiga död. I många länder i världen, inklusive i Ryssland, finns det en sen diagnos av denna maligna tumör i prostata. Saken är att sjukdomen under lång tid inte kan manifesteras. Även med utvecklingen av dysursfenomen, besöker inte alla patienter urologen.

Följande former av prostatacancer är utmärkande:

 • adenokarcinom;
 • skivformig cell;
 • alveolär;
 • rörformig;
 • fast ämne;
 • polymorf cell;
 • scirrhous.

Av alla dessa maligna tumörer är adenokarcinom och plättcellscancer det vanligaste. I motsats till godartad hyperplasi påverkar cancer i de flesta fall kroppens perifera delar. Den exakta orsaken till denna patologi är okänd.

Möjliga riskfaktorer är:

 • penetration i kroppen av cancerframkallande ämnen;
 • lever i ett miljövänligt område
 • ålderdom
 • ras;
 • irrationell näring
 • förekomsten av dåliga vanor
 • stadigt framskridande kurs av adenom;
 • hormonella förändringar.

Varje tumör i prostata med malign kurs kan uppstå när kroppen utsätts för giftiga och cancerframkallande ämnen. Dessa ämnen innefattar kadmiumsalter, skadliga gaser som produceras under svetsning, ämnen som ingår i gummit när det brinner. Viktigt är matens natur. Riskfaktor är missbruk av livsmedel rik på djurlipider, liksom brist på dietfibrer, vitaminer (retinol) i kosten. Riskgruppen omfattar män vars föräldrar redan har drabbats av tumörer.

De vanligaste symtomen på prostatacancer är: svårigheter och frekvent utsöndring av urin, inkontinens, frekvent behov, viktminskning, illamående, minskad jet huvud, avbrott i urinering. I senare skeden kan funktionen hos andra organ försämras. Vid 4 steg observeras ofta metastaser i levern, lungorna, bäckenbenen.

Tumör av prostata hos män: orsaker till sjukdomen och effektiv behandling

Idag är prostatacancer den vanligaste typen av cancer i det starkare könet. Dödliga resultat som ett resultat av en malign tumör av prostata adenom är på andra plats, enbart för lungcancer. Årligen omkring 220 tusen män hör i sin adress sådan diagnos av en läkare - "Prostatacancer."

Malign prostatacancer hos män

 • Det är uppenbart att varje tredje man i prostatan diagnostiseras med cancerceller vid en ålder av femtio år.
 • Vid 75 års ålder av fyra män lider tre av en sådan sjukdom.
 • För det mesta får sådana celler inte vidareutveckling, vilket resulterar i att prostatakörteln inte utvecklas.
 • Detta stadium av sjukdomen har inga synliga symptom och manifestationer och kallas latent.
 • I andra fall uppträder symtom, vilket också indikerar frånvaron vid detta stadium av allvarliga hälsorisker. Cancer på detta stadium kallas smärtfri.
 • Risken för att utveckla prostatacancer växer med åldern. Den genomsnittliga åldern vid vilken prostatacancer diagnostiseras faller till 72 år.

Om vi ​​betraktar statistiken om en sjukdom som en prostatakörtel, blir det uppenbart att det är en av de ofta diagnostiserade. Dessutom kan sjukdomen påverka en man i vilken ålder som helst.

Jag behöver veta

Carcinom i prostata ligger på tredje plats efter tarm- och lungcancer.

Prostata spelar en avgörande roll i varje människas liv. Korrekt funktion av denna körtel beror på att det urogenitala systemet fungerar väl och ett fullständigt sexuellt liv.

Tumör av prostata: definitionen av sjukdomen och orsakerna

Prostatacancer är en malign tumör hos män. I medicinska källor sägs det om väsentliga skillnader i denna sjukdom från prostata adenom.

 • Tumör i prostatakörteln är en tätning som gradvis tränger igenom och skadar organets vävnadsstruktur, påverkar det genitourära systemet.
 • Adenomen utvecklas långsammare, har en mild komposition. Om du tittar på den bildning som uppstått som ett resultat av adenom, kan du tydligt se dess kanter - de verkar vara skisserade.
 • Genetik kan orsaka en malign tumör. Omkring tio till elva procent av den manliga befolkningen i världen lider av denna sjukdom. Några få siffror visar statistik.

DETTA ÄR VIKTIGT!

För att inte starta sjukdomen är det nödvändigt att genomgå en regelbunden kontroll med läkaren.

Varje man kan självständigt övervaka sin kropps funktion. Definiera symptomen på den första etappen av prostatacancer, du kan öka chanserna för återhämtning.

Vanliga symptom

Känn de mest störande symtomen på den sjuka burken bara i de sista stegen. Därför rekommenderas att besöka en professionell läkare för att förebygga sjukdomen. Ondartad cancer tränger gradvis in i närliggande vävnader och ökar långsamt i storlek, vilket orsakar följande symtom:

 1. känsla av stickningar och brinnande vid varje besök på toaletten;
 2. frekvent uppmaning (den sjukskrivning som frekvensen av urinering ökar under natten);
 3. mannen vill, men kan inte helt tömma blåsan;
 4. Urinströmmen är svag och intermittent;
 5. Perioderna mellan viljan att gå på toaletten är ungefär en timme, eller ännu mindre.

Män som tillhör den äldre åldersgruppen klagar ofta på de noterade symptomen på prostatacancer adenom. Men detta indikerar inte alls närvaron av en sådan hemsk diagnos som prostatakarcinom. Kanske är prostaten bara inflammerad eller formad adenom. Du ska inte bara släppa dina händer och fortsätta hopplöst. Att besöka en specialist bestämmer problemet.

Om emellertid prostatacancer diagnostiserades är det nödvändigt att börja behandlingen omedelbart. Frånvaron av metastaser vid tidpunkten för tumördetektering är det första steget till en positiv prognos. Vetenskapen har uppnått goda resultat i förstörelsen av prostatacancerceller. Men en fullständig botemedel mot prostatacancer är endast möjlig om patienten har tillämpat vid sjukdoms första skede.

Är en sjuk man som lider av prostatacancer, kan bara berätta för en smal specialist.

FÖR ANMÄRKNING!

Män som är över fyrtio rekommenderas att besöka sjukhuset för att kontrollera prostatakörteln en gång per år.

Hur tumören utvecklas

Undersökningen av denna svåra sjukdom kom till den gemensamma opinionen att dess utveckling sträcker sig flera steg. nämligen:

 1. Malign tumör i prostata är en liten formation. Cancerceller tränger inte in i angränsande vävnader och är lokaliserade i prostata. Diagnos på detta stadium är endast möjlig med hjälp av specialutrustning, rektal undersökning ger inte de nödvändiga resultaten.
 2. En specialist kan upptäcka en malign tumör rektalt. Vanligtvis gäller det inte för andra organ, men det har redan en styv struktur.
 3. Cancerceller påverkar närliggande vävnader.
 4. Malign tumör upphör att utvecklas i prostata. I sista etappen blir andra organ blivit sitt mål, oftast påverkas celler i blåsan, rektum eller lever.

diagnostik

 • Fingerforskning. Det mest tillgängliga sättet att diagnostisera prostatacancer är att undersöka ändtarmen med fingrarna. Läkaren, som känner sig genom magen i ändtarmen prostata, fastställer sin storlek och densitet, sedan röjer slutsatsen om närvaro eller frånvaro av en tumör.
 • Leverans av blod för analys till nivån av närvaron av PSA (prostataspecifikt antigen). Denna metod för att diagnostisera prostata karcinom ger möjlighet att etablera prostatacancer vid bildandet, när det inte finns några symtom på sjukdomen. En sådan screeningsmetod för diagnosering av prostatacancer passeras av alla män som riskerar att utveckla prostatacancer. Det bör noteras att en ökad nivå av PSA inte ger en 100% garanti för en man som har prostatacancer. Nivån av PSA kan öka inte bara i närvaro av prostatacancer, men också i godartad prostatahyperplasi, såväl som i prostatit.
 • Ultraljud av prostata. Det är en vanlig metod för att diagnostisera denna typ av prostatacancer. I praktiken används två metoder för att utföra ultraljud: transrektal ultraljud - direkt genom ändtarmen och ultraljudstransabdominal ultraljud - utförs genom den främre bukhålan. Tack vare transrektal ultraljud kan även små skador detekteras, därför är den här metoden den mest effektiva.
 • Biopsi. Det är det mest exakta sättet att diagnostisera prostatacancer (tumör), det ger en möjlighet att etablera en diagnos av cancer. Biopsiproceduren består av att ta en tumörplats för undersökning med hjälp av ett mikroskop. En biopsi kan utföras genom: rektumsväggen, urinröret, huden i perineum. Biopsiproceduren styrs huvudsakligen av ultraljud.
 • Under hela tiden för ett sådant förfarande kan läkaren ta cirka 12 prover av olika delar av prostata vävnaden. Huvuddelen av proverna tas från ytterkörteln, eftersom cancer vanligtvis börjar där direkt. I de flesta fall tas prov endast från insidan av körteln.
 • En prostata biopsi utförs under inverkan av lokalbedövning, vilket bidrar till det praktiskt taget smärtfria förfarandet, frånvaron av obehag, vilket vanligtvis är förknippat med denna övning. Huvuddelen av medlemmarna i det starkare könet, mestadels med biopsi, känner inte. Efter avslutad procedur krävs inte heller analgetika för män.
 • Innan biopsi sätts enema till mannen. Detta förfarande ger rening av ändtarmen, och minskar också risken för infektion med tarmbakterier. För att minska risken för infektion föreskriver läkaren antibiotika.
 • Efter biopsin skickas prover av den erhållna prostata vävnaden för histologisk undersökning till en specialisthistolog för att undersöka de prover som lämnats för att detektera atypiska celler.

Vid diagnos av en läkare - "prostatacancer" bestäms bestämningen av spridningen av cancerceller till leverans av ytterligare test.

Ytterligare forskning:

 1. Radioisotopskanning av benvävnad. På grund av närvaron av ett antal komplexa orsaker, kommer cellerna i den maligna tumören i prostata ofta in i benen. Identifiering av sådana celler är en viktig och komplex process. Resultatet av studien bestämmer hela ytterligare strategin för behandling av sjukdomen. Radioisotop undersökning av ben är det vanligaste testet, eftersom det kan bestämma spridningen av cancerceller till benvävnad mer effektivt än andra test. Detta förfarande tillämpas emellertid inte alltid. Om det inte finns några allvarliga orsaker till misstanke om spridning av cancer är detta förfarande inte nödvändigt.
 2. Datortomografi. Med hjälp av en dator tomografi kan doktorn samtidigt observera tredimensionella bilder av olika vävnader i patientens kropp i en sektion. Detta gör det möjligt att i detalj undersöka alla delar av kroppen från vilken vinkel som helst. Tomografi med en dator är inte ett obligatoriskt förfarande för varje enskilt fall. Vanligtvis föreskrivs CT-skanningar om det finns misstankar om spridningen av cancerceller. Tyvärr, i vårt land har datortomografi inte distribuerats universellt, och sannolikt kommer det inte snart att tas emot, eftersom röntgen-tomogrammet är en signifikant strålningsbelastning på patientens hela kropp. Det är av den anledningen att det inte genomförs utan tillräckliga skäl för detta.
 3. Radiografi av bäckenbenen och bröstet. En röntgen avslöjar eventuell spridning av cancerceller i bröstet. Plana ben och revben är den 2: e platsen för den huvudsakliga lokaliseringen av cancerceller. Trots det faktum att prostatakarcinom blir så utbredd i endast 5% av fallen visar resultaten från studien att lungcancer bildas hos 50% män med svår prostatacancer.
 4. Magnetic resonance imaging. Tillsammans med datortomografi ger MRI (magnetisk resonansbildning) doktorn en tredimensionell bild av patientens kropp. Denna metod används vanligtvis för att diagnostisera spridningen av cancerceller till benvävnad eller lymfkörtlar. Det bidrar till att fastställa graden av utveckling av inte bara lokaliserad, men sprider redan cancer.
 5. Lymfkörtelbiopsi. Den optimala metoden för att bestämma huruvida cancer har spridit sig till närliggande lymfkörtlar är lymfadenektomi. Dess väsen baserar sig på det faktum att enskilda noder som ligger bredvid prostata tas bort, varefter de studeras under ett mikroskop. Om andra tester, till exempel radioisotopstudier av benvävnad eller beräknad tomografi har visat att cancerceller har spridit sig långt bortom prostata, utförs lymfadenektomi inte. Typiskt används denna analys för att bekräfta resultaten från undersökningen, vilket indikerar att cancer endast sprids i prostata.
 6. laparoskopi. Med lokalbedövning gör kirurgen 2 mindre snitt längs bukväggen. Med hjälp av ett långt kirurgiskt instrument med en liten glasoptisk kamera (laparoskop), tar doktorn bort lymfkörtlarna från patientens bäcken genom ett snitt. Därefter skickas de till analys i en histologi. Denna metod används oftare än standardkirurgin, för patienten är den mer sparsam.

Orsakerna till malign prostatacancer hos män

Vetenskaplig medicin har inte fullt ut förstått frågan om orsakerna som kan leda till maligna former.

Det finns ett antal faktorer som bidrar till bildandet av cancerceller. Dessa är:

 • genetik. På vetenskaplig nivå har det visat sig att män som har släktingar med prostatacancer är i fara. Denna faktor ökar sannolikheten för sjukdomsframträdandet i hälften.
 • Omorganisering av kroppen på hormonell nivå. Representanter för det starkare könet har ett manligt hormon - testosteron. Vissa lider av sin brist, och i vissa är det producerat i alltför stora mängder. Båda situationerna leder till en instabil funktion av kroppen. Ett överskott av testosteron kan ge upphov till tillväxt av cancerceller.
 • ålder. Hos män efter trettio år växer risken för att utveckla prostatacancer betydligt.
 • Kost av mat. Inte konstigt att de säger att hälsosam mat bidrar till förbättringen av alla kroppssystem. Män som följer deras kost reducerar sannolikt risken för en malign tumör.

Grader av malignitet av prostatakarcinom

Bestäm graden av malignitet kan utföras b ioopsicheskoe studie av vävnadspartiklar av patienten. Patologens ansvar är att bestämma diagnosen på grundval av en vetenskaplig analys av mikroskopiska vävnadselement.

biopsi - Obligatoriskt förfarande vid diagnos av cancer. Det hjälper till att med noggrannhet bestämma cellerna från vilka den nyupptäckta tumören består: godartad eller malign.

I det fall då en specialist har fastställt att cancerceller är närvarande i patientens kropp, måste han i sin rapport ange graden av malignitet hos sjukdomen. Denna indikator beror på tre komponenter:

 • en mängd olika cancerceller;
 • nivå och hastighet av tumörtillväxt
 • spridas till närliggande vävnader.

Patologen använder i sitt arbete två celler - cancer och hälsosam. Genom jämförande analys bestämmer han sina skillnader. Ju mer en sjuk cell har skillnader, desto mer aggressivt utvecklas sjukdomen.

 1. Första graden Diagnostiseras om cancercellen är nästan identisk med normal.
 2. Grader från andra till fjärde har följande egenskaper: tumörens sammansättning varierar - vissa partiklar liknar en frisk vävnad, vissa är tvärtom väsentligt olika.
 3. Och den sista, femte graden, innebär de sista stadierna av progression av prostatacancer. Organet är helt påverkat, cancercellerna ligger kaotiskt.

Gleasons skala svarar frågan om den efterföljande tillväxten av en malign tumör. Patologer hävdar att om en cancer diagnostiseras och en grad under sex bestäms på skalan ökas chanserna för återhämtning avsevärt. Denna sjukdomsnivå är väl mottaglig för standardbehandling. Graden över sex ger anledning att prata om försummelse av prostatacancer och dess snabba utveckling.

Behandling av prostatacancer

På grund av att malaktig bildning utvecklas långsamt, kan den sällan detekteras oberoende. I början stör prostata inte mannen. Bara ett par år kommer en malign tumör att känna sig, eftersom det tar så mycket tid att växa två gånger.

I vissa fall sprider cancerceller inte bortom prostatakörteln. Detta minskar kraftigt sjukdomens effekt på förväntad livslängd. Men om den misshandlade lidelsen började påverka andra organ, är prognosen vanligtvis en besvikelse: läkare ger inte mer än tre år.

Det finns flera alternativ för behandling av prostatacancer. För vissa patienter är kombinationen av flera behandlingsmetoder optimal, till exempel kirurgi och sedan strålbehandling.

Vilken typ av behandling som du och din läkare väljer beror på flera faktorer: hur snabbt växande cancer, hur mycket den har spridit sig, din ålder och allmänna hälsa, och de fördelar och eventuella biverkningar av en viss behandling.

Förväntande taktik i prostata karcinom - en metod som används i de tidiga stadierna av sjukdomen. Behandling börjar inte förrän tumören är liten, lokaliserad och växer inte längre. I detta fall är en person ständigt under kontroll av en läkare, passerar regelbundet ett blodprov för en markör som diagnostiserar prostatacancer, - PSA (prostataspecifik antigen) och passerar ultraljud av prostata.

 • Kryoterapi av prostatakarcinom - destruktion av tumören med låga temperaturer När det gäller effektivitet är denna behandlingsmetod jämförbar med strålbehandling. De mest optimala resultaten uppnås om en liten tumör och kryoterapi kombineras med hormonbehandling.
 • brakyterapi - En alternativ metod för strålningsexponering för prostatakörteln i de första stadierna av sjukdomen. Kärnan i metoden: Under kontroll av ultraljud införs granuler av radioaktivt jod i prostatakörteln, på grund av vilken en hög dos strålning uppnås i den maligna zonen och omgivande vävnader saknar praktiskt taget inte. Förfarandet för införande av kapslar tar ungefär en timme och utförs på poliklinisk basis, vilket skiljer det från andra typer av strålbehandling.
 • Hormonbehandling med en malign tumör i prostata. Eftersom karcinom i prostata är en hormonberoende tumör, är det för vissa patienter effektivt att antiandrogena (blockerande manliga könshormoner) är terapi. Hormonbehandling för prostatacancer används som regel när andra behandlingsmetoder inte kan användas.
 • Kemoterapi för prostatacancer. När kirurgi och bestrålning med prostata adenomtumörer inte fungerar, minskar effekten av hormonbehandling gradvis och tumören fortsätter att sprida sig, patienten ordineras kemoterapi. Kemoterapi används också vid metastaser. Vid diagnos med prostatacancer förekommer vanligtvis metastaser i benen. För att stoppa sin tillväxt och lindra smärtan, och kemoterapi är föreskriven. Som namnet antyder, används kemoterapi i kemoterapi för att förstöra cancerceller - läkemedel som bekämpar cancer. Dessa läkemedel kan administreras intravenöst eller tas i form av tabletter.

Biverkningar av kemoterapi

Tyvärr kan kemoterapi för prostatacancer behandling resulterar i obehagliga biverkningar, eftersom de läkemedel som bekämpar cancer är giftiga och skadliga effekter inte bara på tumörceller utan även på friska.

Bland biverkningarna kan vara håravfall, illamående, kräkningar, trötthet, nedsatt tarmfunktion och minskad immunitet mot infektionssjukdomar.

Graden av manifestation av biverkningar hos olika människor är annorlunda. I vissa fall kan de vara måttliga, medan de i andra är mer uttalade.

Ibland med hjälp av kemoterapi är det möjligt att lindra symptomen på allvarlig cancer, som de smärtor som orsakas av dem. Men idag finns det inget bevis på att kemoterapi kan förlänga livet för män med avancerad cancer.

Vid behandling av prostatacancer ger kemoterapi inte en så bra effekt som vid behandling av andra cancerformer. Dessutom kan vissa biverkningar av denna behandling endast leda till olägenheter och andra - till allvarligare problem, som till exempel nedsatt immunitet, en minskning av kroppens förmåga att bekämpa infektion.

 • Kirurgisk ingrepp - Radikal prostatektomi - Den huvudsakliga metoden för behandling vid diagnos av prostatakarcinom. Drift i vår tid kan genomföras mycket skickligt - med hjälp av modern teknik, vilket gör det möjligt att inte bara minimera blodförlust, men också för att bevara arbetet i ringmuskel av urinblåsan (och därmed förmågan att hålla urin är normalt) och sexuell funktion. Behållandet av fysiologiska funktioner och prognos efter operationen beror emellertid på scenen av prostatacancer. Chans att leva ett fullvärdigt liv nästan 10 år har de (men inte alla) som har passerat en operation i ett tidigt skede, när det inte påverkades lymfkörtlar. Med omfattande groning långvarig remission sker i endast 40% av den sista operationen i samband med en diagnos av prostatacancer. Prognosen är mycket värre - är oundvikliga avlägsna metastaser om den redan drabbade lymfkörtlar eller sädesblåsorna groning skedde. Ibland efter operation för prostatacancer, om det finns någon tvekan om att tumören kan tas bort helt, tillämpas strålning eller hormonbehandling, men hur effektivt det är och om det är nödvändigt - fram till slutet är ännu inte undersökt.
 • Strålbehandling. Med lokaliserade alternativ kämpar läkare vanligtvis med strålterapi. Denna procedur används för metastaser. Det är värt att överväga dess inverkan på patientens tillstånd - en man i åldern får inte lida biverkningen av sådan behandling. Allt beror på det allmänna tillståndet. Om patienten kan omplacera operationen, är han inbjuden att ta bort prostatakörteln. Naturligtvis har denna åtgärd positiva resultat, eftersom härden är borttagen, vilket förhindrar framtida spridning av cancer. Men den här metoden har mycket allvarliga konsekvenser, vilket kan leda till impotens. Män som genomgår en sådan operation klagar ofta på urininkontinens.
 • Prostatectomy. Denna metod är lämplig för unga män som enkelt kan överföra kirurgisk ingrepp. Om strålterapi använts tidigare kommer operationen inte att ge ett positivt resultat. Men efter denna behandling kan behandlingen förbättra prestanda.

Som tidigare nämnts ger testosteron en ökning av tillväxten av cancerceller. Som en konsekvens bör speciella blockerare av manliga hormonet tas så att behandlingen kan fortsätta med framgång.

mediciner

Läkemedel som minskar produktionen av testosteron. Ägg producerar cirka 95% av alla androgener i form av testosteron. I testiklar produceras det av Leydig-celler som svar på stimulering med ett speciellt hormon som kallas luteiniserande hormon (LH), vilket skapas av den sekretoriska delen av hjärnans speciella kalvning - hypofysen. Hypofysen gör i sin tur inte "ett beslut" om utvecklingen av det luteiniserande hormonet, men "på befäl" av det högre centrumet för hormonell reglering av människokroppen - hypotalamusen. Detta "kommando" överförs i form av frisättande hormon av hypotalamus luteiniserande hormon (LHRH).

En av de hormonella behandlingsmetoderna är att en kemisk blockad är etablerad, vilket hindrar passage till testiklar av signaler om behovet av testosteronproduktion. Vissa mediciner, som kallas LHRH-agonister, kan störa detta sätt att signalera. Dessa läkemedel är syntetiska hormoner som liknar det naturliga hormonet LHRH. Men de inaktiverar aktiveringsmekanismen för LH, istället för att starta det, och testiklarna får inte en signal för att producera testosteron.

De mest kända LHRH-agonisterna är goserelin, triptorelin, leuprorelin. De införs regelbundet i kroppen.

Behandling med folkmedicin

Traditionell medicin erbjuder många recept för alla sjukdomar, och som vi ser är prostatacancer inget undantag. Men experter uppmanar innan du börjar använda något recept, kontakta din läkare.

Inte alla växter är lika användbara och ofarliga som det kan tyckas. Om en person parallellt tar mediciner, kan resultaten vara oförutsägbara.

Sjukdomar i prostatakörteln ger ganska bra in till behandling med alternativa och folkliga metoder. Det finns flera naturliga sätt att hålla sjukdomen under kontroll, och när du använder metoden för immunterapi för prostatacancer kan du uppnå fullständig botemedel.

Således upptäckte Harvard University personal att konsumtionen av lykopen (innehållen i tomater) med 45% minskade risken för prostatacancer hos 48 000 personer som konsumerade minst tio portioner tomater per vecka.

Granat reducerar effekten av cisplatintoxiner (ett kemoterapeutiskt medel som används av onkologer) på njurarna och leveren. Det bekräftas att ett glas granatäpple juice per dag kan hämma 67% prostatacancer med metastaser i det progressiva steget. Laboratorieförsök har visat att pomegranate effektiva än paklitaxel (cytostatiskt), vars kommersiella namnet taxol, som används för att behandla pankreatisk äggstockscancer.

Granat innehåller många ämnen som kan undertrycka cancerceller, såsom: flavonoider, anthocyaniner, tanniner (ellaginsyra, quercetin, Punicalagin). En av de mest aktiva antioxidanterna av frukt - Punicalagin, anses vara den mest kraftfulla naturliga antioxidanten. Granat innehåller katekiner som liknar grönt tekatechiner.

Den medicinska ingrediensen som finns i tisteln är en silymarin, som extraheras från frön från denna växt. Silymarin har kemoterapeutiska egenskaper och minskar biverkningarna av denna procedur. Det orsakar cisplatin, paklitaxel och doxorubicin som effektivare vid behandling av prostatacancer i grad 3 och 4. Mjölktisteln hjälper också till att reglera nivån av östrogener i blodet och hormonberoende tumörer. För närvarande är det känt om dess förmåga att inte bara förebygga, utan också behandla cancer av testiklar och äggstockar.

I sjukdomen av prostatacancer består folkhantering huvudsakligen av användningen av växtkomponenter. En god effekt hänför sig till humlehoppar, från vilka de förbereder antingen tinktur (koner och alkohol i ett förhållande av 1: 4) eller avkokning. Buljongen bereds från beräkningen av 2 matskedar kottar per halv liter kokande vatten. Tinktur tas på 40 droppar tre gånger om dagen och ett avkok av ett halvt glas.

Folk prostatacancer droger använder också celandine. Denna växt är en del av många medicinska recept, men det finns alltid en varning om doseringen, eftersom överskridande det kan leda till oönskade konsekvenser. För att göra te från celandine häller 1 matsked hackad örter 3 liter kokande vatten och insisterar i 8 timmar. Drick buljongen varm för 1 glas före morgon och kvällsmåltid, i 40 minuter.

De främsta målen är aktivering av mononukleära celler, ökning av antal och aktiviteten hos naturmordare, ökad produktion av interferoner, ett antal nödvändiga cytokiner och icke-specifika faktorer för antitumörskydd. Allt detta, i slutändan, syftar till att förbättra immunförsvarets erkännande av tumören och dess förstörelse.

FÖR MEDDELANDE

Immunoterapi av prostatatumörer syftar till att starta en naturlig process för återhämtning av kroppen.

Prognos för återhämtning i prostatacancer

Statistik över maligna tumörer och prostatacancer i Ryssland. Enligt statistiken om rakuprostati i Ryssland ökar antalet fall varje år med 8% - 9% (vilket är 34 tusen nya fall).

 • År 2000 registrerade ryska sjukhus 37.442 patienter med prostatacancer, och under 2010 ökade räntan med 155% till 107 942 patienter.
 • Av det totala antalet dödsfall från maligna neoplasmer hos män (data från 2012) utgjorde prostatatumman 7,1%. I år dog mer än 5 250 människor från olika typer av maligna sjukdomar.
 • För närvarande är den ryska tillväxten i incidensen av prostatacancer 4 gånger högre än i USA och 2,5 gånger - än i Europa.
 • I prostatacancer är prognosen oftare ogynnsam på grund av sen upptäckt och tidig förekomst av flera metastaser. Tyvärr upptäcks ca 90% av prostatacancer i III-IV-scenen.
 • Radikal prostatektomi, som utförs med ett tidigt stadium av cancer hos patienter under 70 år, ger en överlevnad på 10-15 år. I överensstämmelse med behandlingstiden är överlevnadstalet i I-II-läget i allmänhet 85%, i III-läget -50% vid IV-etappen - 20%.

Är sexuell aktivitet och fysisk aktivitet möjlig med prostatacancer?

Sex med prostatacancer är möjlig. Emellertid utesluter behandlingen inte olika biverkningar, inklusive sexuell impotens.

VIKTIGT ATT VETA
Fading intresse för kön kan vara en bieffekt av operation för att ta bort testiklar (orchidektomi) eller hormonell behandling.

Vissa män är rädda för att ha sexliv i prostatacancer, de kan överföra sjukdomen genom spermier till sin partner. Malign tumör är inte smittsam och kan inte överföras till en annan person.

När det gäller fysisk aktivitet i prostatacancer är det ett viktigt steg mot att återställa hälsan. Men före fysisk ansträngning är det nödvändigt att komma överens med träningsplanen med den behandlande läkaren.

Övningar för prostatacancer bör i första hand syfta till att stärka bäckens muskulatur. Lasten måste vara liten, men konstant.

De mest säkra och användbara typerna av fysisk aktivitet i prostatacancer:

 • simning;
 • snabba promenader
 • en träningscykel;
 • ljus aerobics i gruppen av medicinsk och fysisk kultur;
 • Kegel övningar för rehabilitering efter operation och bättre retention av urin. Om urininkontinens från en cykel eller vattensporter är bättre att avstå från.

förebyggande

För att hjälpa din kropp att hantera onödigt problem och minska risken för cancer, måste du komma ihåg om:

 1. Årlig undersökning. Cden aktuella upptäckten av malign formation i prostatakörteln ökar avsevärt chanserna för återhämtning. (De första stegen kan behandlas mycket bra.) Människor över 40 år och de i familjen som har haft prostatacancer måste genomgå en rektal undersökning varje år och göra ett test för att upptäcka asymptomatisk cancer.
 2. Rätt näring. Fetttyper kött och livsmedel av animaliskt ursprung bör uteslutas från kosten. (Du bör föredra att plantera livsmedel).
 3. Göra sport. Vetenskapligt bevisat att människor som dagligen ger fysisk ansträngning i minst femton minuter, minskar risken för att utveckla malign prostatacancer i kroppen.

Många män upplever rädsla eller skam innan de besöker en läkare, eftersom prostatakörteln är ansvarig för produktionen av sperma. Men glöm inte att kvalitet och snabb diagnos sparar liv. Varje medlem av det starkare könet måste bestämma sig själv att att ta hand om prostatas hälsa är ett obligatoriskt förfarande.

VARNING

Profylax av prostatacancer bör vara konsekvent och dagligen. Först då kommer det att bidra till att minska risken för en tumör.

Män som har diagnosen prostata adenomtumör bör:

 • Behåll en hälsosam vikt.
 • Titta på kalciumintag. Ta inte doser över det rekommenderade dagliga intaget (mer än 1500 mg kalcium per dag).
 • Det finns mer fisk - data från flera studier visar att fisk kan skydda mot prostatacancer eftersom den har "bra omega-fetter".
 • Undvik transfettsyror (finns i margarin).
 • Undvik att röka och dricka alkohol i måttlighet (1-2 glas per dag).
 • Profylax av prostatacancer hos män innefattar begränsningen av multivitaminer. För många vitaminer, särskilt folsyra, kan "mata cancer", och medan multivitamintillskott är förmodligen inte skadligt. Och om du följer en hälsosam kost med massor av frukter, grönsaker, helkorn, fisk och friska oljor, kommer det inte att krävas multivitaminer för män.

Rätt näring

Mänskliga hälsan beror till stor del på näringskvaliteten. Skadliga produkter påverkar många vitala kroppssystem. Onkologer försäkrar att behandlingen kommer att ge en bättre effekt om patienten tar tid att överväga sin diet. Detta kommer att bestämma styrkan av immunitet, och därmed förmågan att kämpa med den inre fienden.

Hur man förbättrar din kost Forskare råder följande:

 1. vatten - Källa till hälsa. Varje person behöver två liter vätska dagligen. Vatten kan ersättas med juice, komposit eller mjölkdrycker. Men te och kaffe hör inte till den här listan. Behandling av cancer har många biverkningar, inklusive dehydrering. Detta innebär att vatten bara är nödvändigt för patienter med en malign tumör i prostata.
 2. protein bör bli grunden för hela kosten. Vävnaderna i människokroppen består av en proteinstruktur. För deras korrekta och hälsosamma återhämtning är det nödvändigt att konsumera denna organiska substans i beräkningen av 1,1-1,3 protein per kg vikt. Produkter rik på protein inkluderar mejeriprodukter, kött, ägg.
 3. Högklassig mat. Behovet hos varje person är annorlunda. Det beror på vikt, på metabolismens hastighet, på viljan att återhämta sig. Men i genomsnitt beräknas det att för varje kilogram av vikt behöver en cancerpatient konsumera 33 kalorier dagligen. Denna indikator kan ökas om patienten har en snabb viktminskning.
 4. Vitaminkomplex. Även en helt frisk organism drabbas ibland av brist på ett eller annat spårämne. Och patienter med cancer ännu mer. Med hjälp av multivitaminkomplex kan du tillgodose ditt dagliga behov av användbara ämnen.
 5. Hjälp av en professionell nutritionist. Ett besök hos en sådan specialist kommer inte att skada, eftersom han kommer att skriva ner en detaljerad daglig diet.