Huvud
Förebyggande

Maligna tumörer i prostata: behandling, symtom

Alla tumörer i prostata kan delas in i malign och godartad.

Godartad hyperplasi eller prostataadenom refererar inte i bokstavlig mening till tumörer - det är spridningen av körtelvävnad i organets centrala delar.

Maligna tumörer i prostatakörteln förekommer huvudsakligen i sina perifera delar - prostatacancer. Trots kardinalskillnader i behandling och prognos har godartade och maligna tumörer liknande symptom, även om de senare förefaller ganska sent.

Symtom på prostatacancer

Symtom på både en godartad tumör och en cancerös beror på dess spridning i prostatakörteln: om tumören inte går utöver kroppen, det kan finnas sådana sjukdomar i urinering som:

 • känsla av ofullständig tömning av blåsan,
 • frekvent uppmaning att urinera,
 • brinnande känsla eller tryck.

Om en malign tumör i prostata sprider sig in i blåsan eller rektumområdet, detta kan orsaka:

 • smärta i dessa organ,
 • obehag eller
 • blödning.

vid metastatisk prostatacancer i benet Symtom som:

 • bensmärta och
 • patologiska frakturer.

Den mest skrämmande i cancer tumörer som uppstår i prostatakörteln är frånvaron av tydliga symptom i de tidiga stadierna, eftersom de förefaller sent i maligna tumörer i prostata.

Därför är förebyggande undersökningar som rekommenderas till män efter 45 års ålder varje år av särskild betydelse. Fördröj inte tiden och vänta på utseendet av symtom som är typiska för prostatatumör! Annars hindras behandling av en malign tumör i prostatakörteln.

Diagnos av prostatacancer - malign eller inte?

Om du har symtom på en tumör bör du omedelbart kontakta en läkare! Diagnostik inkluderar:

 • finger undersökning av prostata,
 • ultraljud
 • PSA-analys och,
 • om nödvändigt, prostata biopsi med histologi.

Eftersom symtom på en tumör är likartade vid godartade och maligna varianter är doktorns uppgift vid första etappen att utesluta den maligna processen i prostata.

En viktig roll för att bestämma den möjliga utvecklingen av en onkologisk process i prostatan utförs genom en enkel analys av PSA (prostataspecifikt antigen). Endast då syftet med lämplig behandling.

Stage av tillväxt av prostatatumörer

Utveckling av en godartad tumör (prostata adenom, BPH), är indelad i tre steg. Skillnaden i etapper uttrycks i hur starkt symptomen manifesterar sig och stör patientens normala liv.

Behandling av godartad prostatahyperplasi beror naturligtvis på sitt stadium. Terapimetoder med 1, 2, och 3 distinkta steg: läkemedelsterapi, och partiell resektion av prostata i det sista steget kan radikal avlägsnande av prostata.

Utveckling av en malign tumör (cancer, adenokarcinom i prostata...) är indelad i fyra steg. På 1 st och 2 nd - tumören är fortfarande lokaliserad inom prostata körteln (kapsel). Detta är den bästa perioden för framgångsrik behandling av en tumör. På den tredje - vävnaderna intill körteln och sämre vesiklar påverkas. På 4: e etappen påverkar cancermetastaser lymfkörtlar, avlägsna organ och ben.

Möjligheter för tyska läkare vid behandling av varje stadium i en tumör i en prostatakörtel är omfattande. Vid avyttring av specialiserade kliniker har Tyskland den mest avancerade tekniken som kan bota prostatacancer (när det finns chanser) och förlänga livet på patienten i avancerade stadier av sjukdomen.

Klassificering av prostatatumörer

För att välja rätt behandling taktik, är det nödvändigt att veta exakt graden av malignitet av tumören och scenen av dess spridning. För detta ändamål har metoder för klassificering av prostatacancer utvecklats. För närvarande har det internationella medicinska samfundet antagit tre huvudklasser:

 1. TNM-system;
 2. Gleason skala;
 3. Morfologisk klassificering.

Klassificering av prostatacancer enligt TNM-systemet definierar hur mycket cancern har spridit sig: om det är fortfarande inom prostatan (T), som i tumörstorlek - oavsett om det har rört sig utanför prostata och om andra organ och lymfkörtlar påverkas (N), om metastaser har ( M).

Klassificering av cancer enligt Gleasons skala bestämmer graden av malignitet hos tumören. Hur mycket prostataceller i tumören har förändrats jämfört med normala (friska celler). Skalan har 5 graderingar, där 1 är den minsta graden av förändring och 5 - tumörcellerna är absolut odefinierade: de har ingenting gemensamt med cellens normala struktur.

Morfologi klassificerar prostatatumörer av ursprung - från vilka celler den härrörde (epithelial eller ej epitel). Baserat på detta diagnostiseras det antingen som adenokarcinom eller som plavocellkarcinom etc. Innan du börjar behandla en tumör bör det diagnostiseras i alla tre klassificeringarna.

Behandling av en malign tumör i prostata

Kirurgiska metoder

Vid behandling av prostatacancer används både konservativ terapi och transuretral resektion av prostata (TUR). Tack vare användningen av moderna metoder för behandling av prostatacancer i Tyskland är cancer tumörer idag inte en dom.

Patienter med begränsad tumör i de tidiga stadierna kan hoppas på en fullständig botemedel vid en radikal prostatektomioperation (radikal prostatektomi).

En sådan operation i Tyskland utförs främst genom att spara minimalt invasiva metoder. I många kliniker används den kirurgiska Da Vinci Robot. Ofta, trots avlägsnandet av prostata, lyckas läkare hålla nerverna ansvariga för styrkan.

Konservativa metoder

Om kirurgisk behandling av en malign tumör i prostatakörteln är omöjlig eller inte utförs på patientens begäran är brachyterapi en alternativ metod. Om vid tidpunkten för diagnos av prostatacancer redan det finns metastaser, individuellt eller i kombination, sådana behandlingsmetoder som:

 • strålningsterapi,
 • kemoterapi eller
 • antihormonal terapi.

I tyska kliniker utvecklas ständigt nya metoder för behandling av godartade och maligna prostatatumörer. En av de senaste innovationer som redan tillämpats sedan slutet av 2014 vid behandling av prostatacancer i Tyskland är användningen av Lutetia-177. Detta är ett innovativt radionuklidmedel som används i hormonbeständig cancer.

För frågor om behandling av prostatatumörer i Tyskland, kontakta
Prostate Center, Dortmund

Beurhausstraße 40
44137 Dortmund

Telefon i Tyskland:
+49 (152) 267-32-570

i Ryssland:
+7 926 649 68 77

E-postadress:
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste ha Javascript aktiverat för att visa den.

Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

Behandlingsschemat med oss

 • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
 • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
 • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
 • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
 • 5. Drift och rehabilitering
 • 6. Extrahera och återvänd hem

Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
© 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
Sekretesspolicy

För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

Hur gör en malign tumör i prostata

Maligna neoplasmer i det manliga genitourinära systemet påverkar oftast halvdelen, penisområdet, prostatakörteln, testiklarna och de partiella vesiklarna.

Bland de listade cancerpatologierna tar prostatakörteln den ledande positionen. Bland de återstående manliga tumördiagnoserna upptar den här den 4: e platsen när det gäller förekomsten och antalet dödsfall från sjukdomen.

Om orgeln

Prostatakörteln är en tubulär alveolär körtel av exokrinsinnehåll, som är det primära organet i den muskel-glandulära delen av det manliga reproduktionssystemet.

Från sin kvalitativa aktivitet beror inte bara framgångar i det intima livet utan också den normala funktionen hos den mänskliga kroppen som en helhet. Orgeln ligger under blåsan och omger de urogenitala kanalerna.

Dess huvuduppgift är att producera en speciell hemlighet, utan vilken aktiviteten i det nya systemet är omöjligt.

Om sjukdomen

Prostatacancer - en utbildning som har en malign ursprungsstatus, hotar inte bara den intima hälsan utan även patientens liv. Ibland kallas det karcinom.

klassificering

Sjukdomen är klassificerad i enlighet med antalet av tecken - molekylhalt, graden av mognad av onormala celler och omfattningen av skador kroppen patologi.

Uppdelningen av cellstrukturen användas för den kvalitativa utvärderingen av graden av tumöraggressivitet, spårning processer av utveckling och förökning, eftersom abnorma är kapabel att ha ademokartsinomy innehållet representerar en övergångsfas av cellulär patologi, samt squamous uttryckas patologi.

En viktigare faktor för ytterligare förutsägelse av situationen är klassificering enligt graden av differentiering eller, som det också kallas i medicinsk terminologi, Gleason-indexet.

Dessa studier grundar sig på att bestämma biopatets strukturella innehåll. Ju högre indexet desto mer avancerade scenen. I denna indikator särskiljs följande cancervarianter:

 • Sjuka celler är nästan identiska i kompositionen till friska - 1 poäng
 • måttlig grad av skada - 3 - 4 poäng;
 • kvalitativ förändring i strukturen av cancerceller - 5 poäng.

skäl

Tyvärr kan forskare fortfarande inte berätta den verkliga orsaken till denna allvarliga sjukdom. Specialister har hittills endast angett möjligheten till utveckling under påverkan av följande provokationsfaktorer:

 • patientens ålder - Över tiden försvinner funktionen hos prostatakörteln på ett naturligt sätt. Som en följd av detta uppstår stagnation i denna avdelning, vilket framkallar utvecklingen av organcancer.
 • genetisk predisposition - Forskare håller med om att i 35% av fallen - det är ärftlighet - den främsta orsaken till sjukdomen;
 • mat av dålig kvalitet, rökning, alkoholberoende - Allt detta påverkar kroppens immunförsvar negativt och kan i åldern åstadkomma patologi.
 • skadlig produktion - kroppens permanenta toxicitet med blykomponenter, nedbrytningsprodukter vid svetsning, bearbetning av gummiprodukter
 • läkemedel av gruppen av dutasteridkomponenter - Läkemedel har nyligen blivit officiellt förbjudna från WHO.

Godkänner läkare behandling av lungcancer med malurt? Här är svaret från forskare.

Stages of

Det är nödvändigt att skilja de följande stegen i patologins gång:

 • 1: e scenen - tumören uppenbarar sig inte på något sätt, den kan inte gropas, ses och definieras taktil. Den kvalitativa strukturen hos cellerna är fortfarande helt bevarad. Vid detta skede är diagnosen endast möjlig med noggrann mikroskopisk observation.
 • 2 steg - ökad utbildning redan kan behandlas med hjälp av ultraljud, medan det fortfarande är ganska små, håller latens och avgränsas i rymdkapsel som gör patologi nästan immobiliserade. På detta stadium kan sjukdomen kontrolleras och behandlas framgångsrikt.
 • 3 steg - Spridningen blir invasiv, formationen lämnar organets gränser och växer in i närliggande avdelningar och system för den manliga organismens funktion.
 • 4: e scenen - tumör når ett kritiskt värde, med mer än 50% påverkar levern, lymfkörtlar förening, lungor, bronker och ibland hårt ben kroppen skelett. Sjukdomen är redan omöjlig att kontrollera, och några terapimetoder ger inga resultat.

symptom

Vid de första stadierna av utvecklingen av anomali har inga signifikanta symptom som indikerar förekomst av prostatacancer identifierats. Detta har en mycket negativ inverkan på överlevnadsprognosen, eftersom tidig diagnos av sjukdomen är nästan omöjlig.

Eftersom tumörens tillväxt, när patologin snabbt ökar, uppträder följande symptom:

 • svårighet att urinera - patienten har frekventa önskningar som inte slutar i någonting
 • sexuell dysfunktion - i närvaro av sexuell lust blir intim närhet på grund av fysisk oförmåga omöjlig;
 • spotting - I urinen och sperma kan du se blodprover - när tumören fortskrider, ökar deras kvantitativa innehåll.

När sjukdomen passerar i scenen, vilket orsakar allvarliga skador på kroppen, blir symtomen lika uttalade som det skjuter personen för att gå till kliniken:

 • urininkontinens, åtföljd av ett skarpt smärtsyndrom - ett fenomen spontant, okontrollerat, smärta starkt, sömnad
 • svullnad i nedre extremiteterna - på grund av en fördröjning i utflödet av vätska från kroppen;
 • sand och njurstenar - Njurbäcken och urinledaren, delat
 • torr hosta, åtföljd av obehag - indikerar nederlag av metastaser i andningsorganen;
 • gul pigment av hud - Tecken på leverskador
 • smärta i benen - Karaktäristiska för sena steg, när benskelettet är fullständigt destruerat.

I denna artikel berättar läkare hur farligt lymfom är med lungskador.

Varför görs neurosonografi i hjärnan med dopplerografi? Indikationer http://stoprak.info/vidy/golovy-i-shei/mozg/nejrosonografiya-kak-provodytsa.html länk.

Vad ska läkarna vara uppmärksamma på? Läkares tal i denna video:

diagnostik

Effektiviteten av behandling av patologi beror direkt på kvalitet och snabb diagnos. Tyvärr kan sjukdomen inte erkännas i tid, trots att studien är ganska bred:

 • digital rektal undersökning av prostata - genomförd vid första besöket till läkaren. Specialisten utser en ytterligare undersökning till patienten efter identifiering av den taktila eventuella närvaron av sjukdomen.
 • analys av prostatajuice - överskridande tillåten norm indikerar närvaron av cancerceller i orgeln. Det är värt att notera att resultaten är bestämda med hänsyn till felet vid människans ålder - för varje åldersgrupp finns en specifik indikator;
 • blodprov för PSA - Dess nivå bestäms också av ålder. Syftet med analysen är att skilja på en eventuell onkologi från prostataadenom eller andra diagnoser som inte är av ondartad natur.
 • Orgelns ultraljud - Bilden på bildskärmen gör det möjligt att se graden av irreversibilitet hos processerna i prostatakörteln, för att bestämma tumörens storlek, dess konsistens och fördelningsgränserna.
 • biopsi - utsedd för misstanke om cancer. Ett fragment av material som tas från det undersökta området ger en kvalitativ bedömning av dess struktur för mutation och närvaron av sjuka celler;
 • MRI - Studien är nödvändig för att identifiera eventuella metastatiska processer, liksom tumörens spridning i närliggande organ.

behandling

Beroende på utbildningsstadiet används följande behandlingsalternativ (både autonomt och fullständigt):

 • avlägsnande - ger en uttalad effekt i början av utvecklingen av anomali. Tumören är avskuren, organets integritet bevaras. Med en stark försummelse av sjukdomsmetoden är inte effektiv;
 • strålningsterapi - utses i ett komplex, mindre ofta som ett oberoende behandlingsalternativ Det indikeras efter det kirurgiska ingreppet för att förhindra återfall. Behandlingsförloppet och en enstaka strålningsställe väljs individuellt med hänsyn till den kliniska bilden av utbildningen.
 • kemoterapi - används i samband med tidigare beskrivna metoder. Påverkar cancerburar. I senare skeden kan det stoppa metastatiska processer och något lindra patientens tillstånd.

utsikterna

Beroende på scenen är överlevnadsprognosen följande:

 • behandling utförd på ett tidigt stadium, ger 100% överlevnad av patienter under de närmaste fem åren;
 • på andra etappen - 90 - 95%, medan 60% av patienterna lever mer än 10 år. Samtidigt ser deras liv ganska fullt ut, trots ett antal begränsningar.
 • i 3 steg - En positiv femårig prognos berör endast 55% av männen som fick behandling av hög kvalitet.
 • 4: e scenen - En chans att övervinna denna tidsgräns är endast hos 30% av patienterna.

Det är värt att notera att för den allmänna statistiken över cancer är denna prognos ganska optimistisk, eftersom patologin behandlas ganska framgångsrikt även i det stadium som den aktiva utvecklingen sker. Risken att utveckla återfall i form av sekundära tumörer är minimal.

Om patologi inte behandlas kan en femårsgräns övervinnas av 20-25% av männen som inte vill söka medicinsk hjälp.

Om prostatacancer diagnostiseras vid 4, slutförloppet, även med terapin, Möjligheten att leva i flera år är endast i 12% av patienterna onkologi av detta organ, patienter.

Prostata tumör

Manifestationer, diagnos och behandling av olika tumörer i prostata

Tumör i prostatakörteln är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män i åldern 45 år. Enligt statistiken förekommer liknande symptom i mer än 50%, och med ökande ålder kan detta antal nå 85%.

I moderna förhållanden har statistiken blivit ännu mer skrämmande. Det finns flera orsaker till detta, för det första, den ogynnsamma ekologiska situationen i stora städer, där en stor del av befolkningen lever, en ohälsosam livsstil. Ökningen av livslängden spelar också en roll: sannolikheten för utseende av neoplasmer ökar med åldern. Samtidigt minskar åldern för förekomst av liknande sjukdomar idag: behandlingen av män i åldern 35 år är inte sällsynt. Därför är alla skyldiga att känna till de viktigaste symptomen och tecknen på prostatatumörer och att ha en allmän uppfattning om denna sjukdom.

Vad är tumörer i prostata?

I den allmänna statistiken över urologiska sjukdomar upptar prostatatumörer en betydande andel. Samtidigt är deras struktur heterogen, det finns två kategorier:

 1. Godartad tumör i prostata. Faktum är att det är hennes utbredda problem med män av mogen ålder - prostata adenom, godartad prostatahyperplasi. Med denna sjukdom börjar okontrollerad tillväxt av prostata vävnader, på grund av vad det pressar urinröret, vilket gör det svårt att urinera. Detta problem hotar inte en mans liv, men kan orsaka mycket besvär och orsaka sekundära sjukdomar.
 2. Malign tumör i prostata. Denna kategori innehåller flera typer av cancer tumörer som är lokaliserade i prostatakörteln. De är mycket mindre vanliga än prostata adenom, men, till skillnad från dem, är en direkt hot mot människans liv. Huvudskillnaden mellan maligna tumörer är möjligheten till metastaser, det vill säga spridningen av förändrade celler till andra organ och vävnader med bildandet av sekundära tumörer som stör deras arbete.

Var och en av dessa sjukdomar är farlig på egen väg, så det är nödvändigt att veta hur de manifesterar sig för att kunna börja diagnosen i tid.

Symtom på prostatatumörer

Trots det faktum att både prostatacancer och adenom är lokaliserade i samma organ skiljer sig symtomen signifikant från varandra.

Maligna tumörer i prostata är benägna att utvecklas långsiktigt. Ofta, från det ögonblick som bildandet av de första cancercellerna uppstår till symtomets utseende, passerar ett år. Det sista, fjärde steget utan behandling kommer i 5-10 år. I de tidiga stadierna finns det vanliga urinproblem, frekventa och smärtsamma uppmaningar, känslor av ofullständig tömning av blåsan. Med tumörutvecklingen kan utseendet av blod i urinen ansluta sig till dem.

I andra och tredje etappen av prostatacancer, när metastaser går bortom körteln, finns sekundära symtom förknippade med andra organers nederlag. Det kan vara smärta i bäckenregionen, kränkningar av avföring, ökning, ömhet och inflammation i inguinal lymfkörtlar. Med utvecklingen av generella symptom på maligna neoplasmer: en minskning av hemoglobin, försämring av välbefinnandet, viktminskning.

Symtom på godartad prostatatumör är något annorlunda. De är också förknippade med en urinering av urinering, men manifesteras snabbare. Oftast klagar män med denna sjukdom av följande manifestationer:

 1. Svårighet att urinera. Detta är det första och främsta symptomet på prostata adenom. Det verkar på grund av kompressionen av urinröret genom prostatakörtelns prolifererade vävnader. Män klagar på urologen att de kommer att behöva påkänna sina muskler för att starta att urinera, att urinströmmen är svagare än tidigare, att efter avslutad urinering har de en känsla av fullblåsan.
 2. Frekventa uppmaningar. På grund av ofullständig tömning av blåsan uppträder man oftare, inklusive på natten. Om du måste gå på toaletten mer än två gånger per natt - detta är ett tydligt symptom på adenom.
 3. Imperative uppmanar. Med denna sjukdom kan trängseln att urinera inte ignoreras eller tolereras.
 4. Läckage av urin. På grund av det ökade trycket i blåsan i de sena stadierna av sjukdomen kan ofrivilligt läckage av urin uppträda.

I framtiden är nya symtom på godartad prostatatumör associerad med förändringar i urinblåsan. På grund av det faktum att det behöll resterande urin efter urinering, skapar goda förutsättningar för bildandet av stenar i utvecklingen av cystit inflammation i njurarna.

Diagnos av prostatatumörer

I urologi används ett brett utbud av studier och analyser för att diagnostisera olika typer av prostatatumörer:

 1. Finger rektal undersökning av prostata. Prostatakörteln ligger nära den främre väggen i ändtarmen, så den kan palperas. För att göra detta sätter urologen ett finger i ändtarmen och genom sin vägg studerar storleken, ömhet, konsistens, struktur av prostatakörteln. Även under denna studie kan han ta prov på prostatajuice.
 2. Analys av saft av prostata. Denna diagnosmetod låter dig bestämma statusen för prostata, i första hand - för att utesluta inflammation.
 3. Blodtest för PSA. Prostatiskt specifikt antigen är en speciell substans som producerar prostatavävnad. För att bestämma dess nivå tas ett blodprov. Definiera två typer av detta hormon: fri och bunden. Inte bara PSA-nivån är viktig, men också förhållandet mellan det fria till bunden: i godartade och maligna tumörer varierar det signifikant. Detta är den enklaste och säkra metoden för att bestämma närvaron av prostatatumör, samt differentialdiagnos av cancer och adenom. Därför bör denna analys göras absolut för alla män minst en gång per år
 4. Ultraljud av prostata. Detta är en av de enklaste och informativa metoderna för diagnos. Det gör det möjligt att exakt bestämma storleken på körteln, dess tillstånd, närvaron, formen och storleken på tumörer, noder och cyster som är större än några millimeter. Det finns två metoder för att utföra ultraljudsundersökning av detta organ: genom ändtarmen och den främre bukväggen. Många män föredrar den andra, men det är mindre noggrann och känslig, så urologerna rekommenderar en mer exakt, men lite obekväm studie.
 5. Biopsi. En biopsi är att få ett mikroprov av en vävnad av en misstänkt tumör. Senare undersöks det i laboratoriet och bestämmer typen av vävnader. Detta låter dig exakt svara på frågan huruvida den detekterade tumören är godartad eller malign. Vanligtvis tas ett prov av vävnader under ultraljudskontroll genom ändväggen i ändtarmen. Om en tumör misstänks vara cancerös kan det krävas en regional lymfkörtelbiopsi. I de flesta fall är det i dem att den första penetrerar metastaser.
 6. HERR Magnetic resonance imaging är den mest exakta och informativa studien som gör att man kan bestämma tumörens lokalisering och storlek samt att detektera sekundära formationer.

Dessutom kan generella undersökningar som blod och urintester på olika sätt, ultraljud i bäckenorganen och bukhålan, röntgen och så vidare vara nödvändiga.

En sådan undersökning gör att du kan samla all nödvändig information för att välja en ytterligare behandlingsstrategi, som skiljer sig avsevärt för godartade och maligna tumörer i prostata.

Behandling av en malign tumör i prostata

Strategin att behandla en cancerous tumör i prostatakörteln beror på många parametrar, främst patientens ålder och hälsotillstånd, och även graden. Villkorligen tilldelas de 4:

 1. Tumören gick inte utöver kanten av körteln.
 2. Det finns enskilda metastaser i lymfkörtlarna.
 3. Det finns metastaser i angränsande organ.
 4. Det finns sekundära tumörer i avlägsna organ.

I första och andra etappen är målet för behandling det fullständiga avlägsnandet av alla cancerceller, det tredje - fördröjningen av progression, den fjärde - lättnad av komplikationer. I första och andra etappen är fullständig och slutlig återhämtning möjlig, vid den tredje chansen minskar, på fjärde är de extremt små.

Det finns flera behandlingsmetoder:

 1. Kirurgi. Läkaren avlägsnar prostatakörteln, om det behövs - regionala lymfkörtlar och andra organ. Målet är maximal fullständig borttagning av alla förändrade celler.
 2. Strålbehandling. Denna metod används före operation för att minska tumören. Om kirurgi inte är möjligt, kommer bestrålning att sakta ner utvecklingen av tumören. Idag används ibland en alternativ metod - införandet av radioaktivt jod i tumörvävnaden, som gradvis förstör det.
 3. Kemoterapi. In i kroppen injiceras aggressiva droger som undertrycker tumörens tillväxt. Denna metod kan också användas som förberedelse för en operation eller efter att den konsoliderar resultatet och förstör enskilda metastaser. Det föreskrivs även om operationen är omöjlig eller ineffektiv.

Effektiviteten och behandlingsförloppet beror på många faktorer, så det är alltid svårt att göra förutsägelser, men den allmänna regeln är densamma. Ju tidigare behandlingen startas, desto effektivare blir det.

Behandling av en godartad prostatatumör

Terapi av prostata adenom har andra syften och anvisningar. Expansion i sig utgör inte ett hot mot livet, men eftersom det klämmer urinröret försämras livskvaliteten och sekundära sjukdomar uppträder. Därför är huvudmålet med terapi att återställa normal urinavlopp från blåsan. Det finns många metoder för detta:

 1. Drogbehandling. En kombination av läkemedel som förbättrar blodtillförseln i bäckenorganen samt hormonella substanser som minskar tumörens storlek. Effektivt i de tidiga stadierna.
 2. Mekanisk expansion av urinröret. Olika stenter, balonisering eller andra metoder används för att mekaniskt expandera urinröret och därigenom normalisera utflödet av urin. En tillfällig åtgärd, även om det ger en snabb effekt.
 3. Minimalt invasiv operation. Med hjälp av laser, flytande kväve eller andra metoder förstör kirurgen en del av prostata vävnaden och förstorar lumen. Operationen utförs direkt genom urinröret, den överförs ganska enkelt, har minimala komplikationer, är mycket effektiv.
 4. Avlägsnande av prostata. Den används extremt sällan, bara i sena steg, när andra metoder är ineffektiva.

Vilken metod att välja beror på tumörens storlek och patientens ålder samt förekomsten av komplikationer.

Tumör av prostata hos män: orsaker till sjukdomen och effektiv behandling

Idag är prostatacancer den vanligaste typen av cancer i det starkare könet. Dödliga resultat som ett resultat av en malign tumör av prostata adenom är på andra plats, enbart för lungcancer. Årligen omkring 220 tusen män hör i sin adress sådan diagnos av en läkare - "Prostatacancer."

Malign prostatacancer hos män

 • Det är uppenbart att varje tredje man i prostatan diagnostiseras med cancerceller vid en ålder av femtio år.
 • Vid 75 års ålder av fyra män lider tre av en sådan sjukdom.
 • För det mesta får sådana celler inte vidareutveckling, vilket resulterar i att prostatakörteln inte utvecklas.
 • Detta stadium av sjukdomen har inga synliga symptom och manifestationer och kallas latent.
 • I andra fall uppträder symtom, vilket också indikerar frånvaron vid detta stadium av allvarliga hälsorisker. Cancer på detta stadium kallas smärtfri.
 • Risken för att utveckla prostatacancer växer med åldern. Den genomsnittliga åldern vid vilken prostatacancer diagnostiseras faller till 72 år.

Om vi ​​betraktar statistiken om en sjukdom som en prostatakörtel, blir det uppenbart att det är en av de ofta diagnostiserade. Dessutom kan sjukdomen påverka en man i vilken ålder som helst.

Jag behöver veta

Carcinom i prostata ligger på tredje plats efter tarm- och lungcancer.

Prostata spelar en avgörande roll i varje människas liv. Korrekt funktion av denna körtel beror på att det urogenitala systemet fungerar väl och ett fullständigt sexuellt liv.

Tumör av prostata: definitionen av sjukdomen och orsakerna

Prostatacancer är en malign tumör hos män. I medicinska källor sägs det om väsentliga skillnader i denna sjukdom från prostata adenom.

 • Tumör i prostatakörteln är en tätning som gradvis tränger igenom och skadar organets vävnadsstruktur, påverkar det genitourära systemet.
 • Adenomen utvecklas långsammare, har en mild komposition. Om du tittar på den bildning som uppstått som ett resultat av adenom, kan du tydligt se dess kanter - de verkar vara skisserade.
 • Genetik kan orsaka en malign tumör. Omkring tio till elva procent av den manliga befolkningen i världen lider av denna sjukdom. Några få siffror visar statistik.

DETTA ÄR VIKTIGT!

För att inte starta sjukdomen är det nödvändigt att genomgå en regelbunden kontroll med läkaren.

Varje man kan självständigt övervaka sin kropps funktion. Definiera symptomen på den första etappen av prostatacancer, du kan öka chanserna för återhämtning.

Vanliga symptom

Känn de mest störande symtomen på den sjuka burken bara i de sista stegen. Därför rekommenderas att besöka en professionell läkare för att förebygga sjukdomen. Ondartad cancer tränger gradvis in i närliggande vävnader och ökar långsamt i storlek, vilket orsakar följande symtom:

 1. känsla av stickningar och brinnande vid varje besök på toaletten;
 2. frekvent uppmaning (den sjukskrivning som frekvensen av urinering ökar under natten);
 3. mannen vill, men kan inte helt tömma blåsan;
 4. Urinströmmen är svag och intermittent;
 5. Perioderna mellan viljan att gå på toaletten är ungefär en timme, eller ännu mindre.

Män som tillhör den äldre åldersgruppen klagar ofta på de noterade symptomen på prostatacancer adenom. Men detta indikerar inte alls närvaron av en sådan hemsk diagnos som prostatakarcinom. Kanske är prostaten bara inflammerad eller formad adenom. Du ska inte bara släppa dina händer och fortsätta hopplöst. Att besöka en specialist bestämmer problemet.

Om emellertid prostatacancer diagnostiserades är det nödvändigt att börja behandlingen omedelbart. Frånvaron av metastaser vid tidpunkten för tumördetektering är det första steget till en positiv prognos. Vetenskapen har uppnått goda resultat i förstörelsen av prostatacancerceller. Men en fullständig botemedel mot prostatacancer är endast möjlig om patienten har tillämpat vid sjukdoms första skede.

Är en sjuk man som lider av prostatacancer, kan bara berätta för en smal specialist.

FÖR ANMÄRKNING!

Män som är över fyrtio rekommenderas att besöka sjukhuset för att kontrollera prostatakörteln en gång per år.

Hur tumören utvecklas

Undersökningen av denna svåra sjukdom kom till den gemensamma opinionen att dess utveckling sträcker sig flera steg. nämligen:

 1. Malign tumör i prostata är en liten formation. Cancerceller tränger inte in i angränsande vävnader och är lokaliserade i prostata. Diagnos på detta stadium är endast möjlig med hjälp av specialutrustning, rektal undersökning ger inte de nödvändiga resultaten.
 2. En specialist kan upptäcka en malign tumör rektalt. Vanligtvis gäller det inte för andra organ, men det har redan en styv struktur.
 3. Cancerceller påverkar närliggande vävnader.
 4. Malign tumör upphör att utvecklas i prostata. I sista etappen blir andra organ blivit sitt mål, oftast påverkas celler i blåsan, rektum eller lever.

diagnostik

 • Fingerforskning. Det mest tillgängliga sättet att diagnostisera prostatacancer är att undersöka ändtarmen med fingrarna. Läkaren, som känner sig genom magen i ändtarmen prostata, fastställer sin storlek och densitet, sedan röjer slutsatsen om närvaro eller frånvaro av en tumör.
 • Leverans av blod för analys till nivån av närvaron av PSA (prostataspecifikt antigen). Denna metod för att diagnostisera prostata karcinom ger möjlighet att etablera prostatacancer vid bildandet, när det inte finns några symtom på sjukdomen. En sådan screeningsmetod för diagnosering av prostatacancer passeras av alla män som riskerar att utveckla prostatacancer. Det bör noteras att en ökad nivå av PSA inte ger en 100% garanti för en man som har prostatacancer. Nivån av PSA kan öka inte bara i närvaro av prostatacancer, men också i godartad prostatahyperplasi, såväl som i prostatit.
 • Ultraljud av prostata. Det är en vanlig metod för att diagnostisera denna typ av prostatacancer. I praktiken används två metoder för att utföra ultraljud: transrektal ultraljud - direkt genom ändtarmen och ultraljudstransabdominal ultraljud - utförs genom den främre bukhålan. Tack vare transrektal ultraljud kan även små skador detekteras, därför är den här metoden den mest effektiva.
 • Biopsi. Det är det mest exakta sättet att diagnostisera prostatacancer (tumör), det ger en möjlighet att etablera en diagnos av cancer. Biopsiproceduren består av att ta en tumörplats för undersökning med hjälp av ett mikroskop. En biopsi kan utföras genom: rektumsväggen, urinröret, huden i perineum. Biopsiproceduren styrs huvudsakligen av ultraljud.
 • Under hela tiden för ett sådant förfarande kan läkaren ta cirka 12 prover av olika delar av prostata vävnaden. Huvuddelen av proverna tas från ytterkörteln, eftersom cancer vanligtvis börjar där direkt. I de flesta fall tas prov endast från insidan av körteln.
 • En prostata biopsi utförs under inverkan av lokalbedövning, vilket bidrar till det praktiskt taget smärtfria förfarandet, frånvaron av obehag, vilket vanligtvis är förknippat med denna övning. Huvuddelen av medlemmarna i det starkare könet, mestadels med biopsi, känner inte. Efter avslutad procedur krävs inte heller analgetika för män.
 • Innan biopsi sätts enema till mannen. Detta förfarande ger rening av ändtarmen, och minskar också risken för infektion med tarmbakterier. För att minska risken för infektion föreskriver läkaren antibiotika.
 • Efter biopsin skickas prover av den erhållna prostata vävnaden för histologisk undersökning till en specialisthistolog för att undersöka de prover som lämnats för att detektera atypiska celler.

Vid diagnos av en läkare - "prostatacancer" bestäms bestämningen av spridningen av cancerceller till leverans av ytterligare test.

Ytterligare forskning:

 1. Radioisotopskanning av benvävnad. På grund av närvaron av ett antal komplexa orsaker, kommer cellerna i den maligna tumören i prostata ofta in i benen. Identifiering av sådana celler är en viktig och komplex process. Resultatet av studien bestämmer hela ytterligare strategin för behandling av sjukdomen. Radioisotop undersökning av ben är det vanligaste testet, eftersom det kan bestämma spridningen av cancerceller till benvävnad mer effektivt än andra test. Detta förfarande tillämpas emellertid inte alltid. Om det inte finns några allvarliga orsaker till misstanke om spridning av cancer är detta förfarande inte nödvändigt.
 2. Datortomografi. Med hjälp av en dator tomografi kan doktorn samtidigt observera tredimensionella bilder av olika vävnader i patientens kropp i en sektion. Detta gör det möjligt att i detalj undersöka alla delar av kroppen från vilken vinkel som helst. Tomografi med en dator är inte ett obligatoriskt förfarande för varje enskilt fall. Vanligtvis föreskrivs CT-skanningar om det finns misstankar om spridningen av cancerceller. Tyvärr, i vårt land har datortomografi inte distribuerats universellt, och sannolikt kommer det inte snart att tas emot, eftersom röntgen-tomogrammet är en signifikant strålningsbelastning på patientens hela kropp. Det är av den anledningen att det inte genomförs utan tillräckliga skäl för detta.
 3. Radiografi av bäckenbenen och bröstet. En röntgen avslöjar eventuell spridning av cancerceller i bröstet. Plana ben och revben är den 2: e platsen för den huvudsakliga lokaliseringen av cancerceller. Trots det faktum att prostatakarcinom blir så utbredd i endast 5% av fallen visar resultaten från studien att lungcancer bildas hos 50% män med svår prostatacancer.
 4. Magnetic resonance imaging. Tillsammans med datortomografi ger MRI (magnetisk resonansbildning) doktorn en tredimensionell bild av patientens kropp. Denna metod används vanligtvis för att diagnostisera spridningen av cancerceller till benvävnad eller lymfkörtlar. Det bidrar till att fastställa graden av utveckling av inte bara lokaliserad, men sprider redan cancer.
 5. Lymfkörtelbiopsi. Den optimala metoden för att bestämma huruvida cancer har spridit sig till närliggande lymfkörtlar är lymfadenektomi. Dess väsen baserar sig på det faktum att enskilda noder som ligger bredvid prostata tas bort, varefter de studeras under ett mikroskop. Om andra tester, till exempel radioisotopstudier av benvävnad eller beräknad tomografi har visat att cancerceller har spridit sig långt bortom prostata, utförs lymfadenektomi inte. Typiskt används denna analys för att bekräfta resultaten från undersökningen, vilket indikerar att cancer endast sprids i prostata.
 6. laparoskopi. Med lokalbedövning gör kirurgen 2 mindre snitt längs bukväggen. Med hjälp av ett långt kirurgiskt instrument med en liten glasoptisk kamera (laparoskop), tar doktorn bort lymfkörtlarna från patientens bäcken genom ett snitt. Därefter skickas de till analys i en histologi. Denna metod används oftare än standardkirurgin, för patienten är den mer sparsam.

Orsakerna till malign prostatacancer hos män

Vetenskaplig medicin har inte fullt ut förstått frågan om orsakerna som kan leda till maligna former.

Det finns ett antal faktorer som bidrar till bildandet av cancerceller. Dessa är:

 • genetik. På vetenskaplig nivå har det visat sig att män som har släktingar med prostatacancer är i fara. Denna faktor ökar sannolikheten för sjukdomsframträdandet i hälften.
 • Omorganisering av kroppen på hormonell nivå. Representanter för det starkare könet har ett manligt hormon - testosteron. Vissa lider av sin brist, och i vissa är det producerat i alltför stora mängder. Båda situationerna leder till en instabil funktion av kroppen. Ett överskott av testosteron kan ge upphov till tillväxt av cancerceller.
 • ålder. Hos män efter trettio år växer risken för att utveckla prostatacancer betydligt.
 • Kost av mat. Inte konstigt att de säger att hälsosam mat bidrar till förbättringen av alla kroppssystem. Män som följer deras kost reducerar sannolikt risken för en malign tumör.

Grader av malignitet av prostatakarcinom

Bestäm graden av malignitet kan utföras b ioopsicheskoe studie av vävnadspartiklar av patienten. Patologens ansvar är att bestämma diagnosen på grundval av en vetenskaplig analys av mikroskopiska vävnadselement.

biopsi - Obligatoriskt förfarande vid diagnos av cancer. Det hjälper till att med noggrannhet bestämma cellerna från vilka den nyupptäckta tumören består: godartad eller malign.

I det fall då en specialist har fastställt att cancerceller är närvarande i patientens kropp, måste han i sin rapport ange graden av malignitet hos sjukdomen. Denna indikator beror på tre komponenter:

 • en mängd olika cancerceller;
 • nivå och hastighet av tumörtillväxt
 • spridas till närliggande vävnader.

Patologen använder i sitt arbete två celler - cancer och hälsosam. Genom jämförande analys bestämmer han sina skillnader. Ju mer en sjuk cell har skillnader, desto mer aggressivt utvecklas sjukdomen.

 1. Första graden Diagnostiseras om cancercellen är nästan identisk med normal.
 2. Grader från andra till fjärde har följande egenskaper: tumörens sammansättning varierar - vissa partiklar liknar en frisk vävnad, vissa är tvärtom väsentligt olika.
 3. Och den sista, femte graden, innebär de sista stadierna av progression av prostatacancer. Organet är helt påverkat, cancercellerna ligger kaotiskt.

Gleasons skala svarar frågan om den efterföljande tillväxten av en malign tumör. Patologer hävdar att om en cancer diagnostiseras och en grad under sex bestäms på skalan ökas chanserna för återhämtning avsevärt. Denna sjukdomsnivå är väl mottaglig för standardbehandling. Graden över sex ger anledning att prata om försummelse av prostatacancer och dess snabba utveckling.

Behandling av prostatacancer

På grund av att malaktig bildning utvecklas långsamt, kan den sällan detekteras oberoende. I början stör prostata inte mannen. Bara ett par år kommer en malign tumör att känna sig, eftersom det tar så mycket tid att växa två gånger.

I vissa fall sprider cancerceller inte bortom prostatakörteln. Detta minskar kraftigt sjukdomens effekt på förväntad livslängd. Men om den misshandlade lidelsen började påverka andra organ, är prognosen vanligtvis en besvikelse: läkare ger inte mer än tre år.

Det finns flera alternativ för behandling av prostatacancer. För vissa patienter är kombinationen av flera behandlingsmetoder optimal, till exempel kirurgi och sedan strålbehandling.

Vilken typ av behandling som du och din läkare väljer beror på flera faktorer: hur snabbt växande cancer, hur mycket den har spridit sig, din ålder och allmänna hälsa, och de fördelar och eventuella biverkningar av en viss behandling.

Förväntande taktik i prostata karcinom - en metod som används i de tidiga stadierna av sjukdomen. Behandling börjar inte förrän tumören är liten, lokaliserad och växer inte längre. I detta fall är en person ständigt under kontroll av en läkare, passerar regelbundet ett blodprov för en markör som diagnostiserar prostatacancer, - PSA (prostataspecifik antigen) och passerar ultraljud av prostata.

 • Kryoterapi av prostatakarcinom - destruktion av tumören med låga temperaturer När det gäller effektivitet är denna behandlingsmetod jämförbar med strålbehandling. De mest optimala resultaten uppnås om en liten tumör och kryoterapi kombineras med hormonbehandling.
 • brakyterapi - En alternativ metod för strålningsexponering för prostatakörteln i de första stadierna av sjukdomen. Kärnan i metoden: Under kontroll av ultraljud införs granuler av radioaktivt jod i prostatakörteln, på grund av vilken en hög dos strålning uppnås i den maligna zonen och omgivande vävnader saknar praktiskt taget inte. Förfarandet för införande av kapslar tar ungefär en timme och utförs på poliklinisk basis, vilket skiljer det från andra typer av strålbehandling.
 • Hormonbehandling med en malign tumör i prostata. Eftersom karcinom i prostata är en hormonberoende tumör, är det för vissa patienter effektivt att antiandrogena (blockerande manliga könshormoner) är terapi. Hormonbehandling för prostatacancer används som regel när andra behandlingsmetoder inte kan användas.
 • Kemoterapi för prostatacancer. När kirurgi och bestrålning med prostata adenomtumörer inte fungerar, minskar effekten av hormonbehandling gradvis och tumören fortsätter att sprida sig, patienten ordineras kemoterapi. Kemoterapi används också vid metastaser. Vid diagnos med prostatacancer förekommer vanligtvis metastaser i benen. För att stoppa sin tillväxt och lindra smärtan, och kemoterapi är föreskriven. Som namnet antyder, används kemoterapi i kemoterapi för att förstöra cancerceller - läkemedel som bekämpar cancer. Dessa läkemedel kan administreras intravenöst eller tas i form av tabletter.

Biverkningar av kemoterapi

Tyvärr kan kemoterapi för prostatacancer behandling resulterar i obehagliga biverkningar, eftersom de läkemedel som bekämpar cancer är giftiga och skadliga effekter inte bara på tumörceller utan även på friska.

Bland biverkningarna kan vara håravfall, illamående, kräkningar, trötthet, nedsatt tarmfunktion och minskad immunitet mot infektionssjukdomar.

Graden av manifestation av biverkningar hos olika människor är annorlunda. I vissa fall kan de vara måttliga, medan de i andra är mer uttalade.

Ibland med hjälp av kemoterapi är det möjligt att lindra symptomen på allvarlig cancer, som de smärtor som orsakas av dem. Men idag finns det inget bevis på att kemoterapi kan förlänga livet för män med avancerad cancer.

Vid behandling av prostatacancer ger kemoterapi inte en så bra effekt som vid behandling av andra cancerformer. Dessutom kan vissa biverkningar av denna behandling endast leda till olägenheter och andra - till allvarligare problem, som till exempel nedsatt immunitet, en minskning av kroppens förmåga att bekämpa infektion.

 • Kirurgisk ingrepp - Radikal prostatektomi - Den huvudsakliga metoden för behandling vid diagnos av prostatakarcinom. Drift i vår tid kan genomföras mycket skickligt - med hjälp av modern teknik, vilket gör det möjligt att inte bara minimera blodförlust, men också för att bevara arbetet i ringmuskel av urinblåsan (och därmed förmågan att hålla urin är normalt) och sexuell funktion. Behållandet av fysiologiska funktioner och prognos efter operationen beror emellertid på scenen av prostatacancer. Chans att leva ett fullvärdigt liv nästan 10 år har de (men inte alla) som har passerat en operation i ett tidigt skede, när det inte påverkades lymfkörtlar. Med omfattande groning långvarig remission sker i endast 40% av den sista operationen i samband med en diagnos av prostatacancer. Prognosen är mycket värre - är oundvikliga avlägsna metastaser om den redan drabbade lymfkörtlar eller sädesblåsorna groning skedde. Ibland efter operation för prostatacancer, om det finns någon tvekan om att tumören kan tas bort helt, tillämpas strålning eller hormonbehandling, men hur effektivt det är och om det är nödvändigt - fram till slutet är ännu inte undersökt.
 • Strålbehandling. Med lokaliserade alternativ kämpar läkare vanligtvis med strålterapi. Denna procedur används för metastaser. Det är värt att överväga dess inverkan på patientens tillstånd - en man i åldern får inte lida biverkningen av sådan behandling. Allt beror på det allmänna tillståndet. Om patienten kan omplacera operationen, är han inbjuden att ta bort prostatakörteln. Naturligtvis har denna åtgärd positiva resultat, eftersom härden är borttagen, vilket förhindrar framtida spridning av cancer. Men den här metoden har mycket allvarliga konsekvenser, vilket kan leda till impotens. Män som genomgår en sådan operation klagar ofta på urininkontinens.
 • Prostatectomy. Denna metod är lämplig för unga män som enkelt kan överföra kirurgisk ingrepp. Om strålterapi använts tidigare kommer operationen inte att ge ett positivt resultat. Men efter denna behandling kan behandlingen förbättra prestanda.

Som tidigare nämnts ger testosteron en ökning av tillväxten av cancerceller. Som en konsekvens bör speciella blockerare av manliga hormonet tas så att behandlingen kan fortsätta med framgång.

mediciner

Läkemedel som minskar produktionen av testosteron. Ägg producerar cirka 95% av alla androgener i form av testosteron. I testiklar produceras det av Leydig-celler som svar på stimulering med ett speciellt hormon som kallas luteiniserande hormon (LH), vilket skapas av den sekretoriska delen av hjärnans speciella kalvning - hypofysen. Hypofysen gör i sin tur inte "ett beslut" om utvecklingen av det luteiniserande hormonet, men "på befäl" av det högre centrumet för hormonell reglering av människokroppen - hypotalamusen. Detta "kommando" överförs i form av frisättande hormon av hypotalamus luteiniserande hormon (LHRH).

En av de hormonella behandlingsmetoderna är att en kemisk blockad är etablerad, vilket hindrar passage till testiklar av signaler om behovet av testosteronproduktion. Vissa mediciner, som kallas LHRH-agonister, kan störa detta sätt att signalera. Dessa läkemedel är syntetiska hormoner som liknar det naturliga hormonet LHRH. Men de inaktiverar aktiveringsmekanismen för LH, istället för att starta det, och testiklarna får inte en signal för att producera testosteron.

De mest kända LHRH-agonisterna är goserelin, triptorelin, leuprorelin. De införs regelbundet i kroppen.

Behandling med folkmedicin

Traditionell medicin erbjuder många recept för alla sjukdomar, och som vi ser är prostatacancer inget undantag. Men experter uppmanar innan du börjar använda något recept, kontakta din läkare.

Inte alla växter är lika användbara och ofarliga som det kan tyckas. Om en person parallellt tar mediciner, kan resultaten vara oförutsägbara.

Sjukdomar i prostatakörteln ger ganska bra in till behandling med alternativa och folkliga metoder. Det finns flera naturliga sätt att hålla sjukdomen under kontroll, och när du använder metoden för immunterapi för prostatacancer kan du uppnå fullständig botemedel.

Således upptäckte Harvard University personal att konsumtionen av lykopen (innehållen i tomater) med 45% minskade risken för prostatacancer hos 48 000 personer som konsumerade minst tio portioner tomater per vecka.

Granat reducerar effekten av cisplatintoxiner (ett kemoterapeutiskt medel som används av onkologer) på njurarna och leveren. Det bekräftas att ett glas granatäpple juice per dag kan hämma 67% prostatacancer med metastaser i det progressiva steget. Laboratorieförsök har visat att pomegranate effektiva än paklitaxel (cytostatiskt), vars kommersiella namnet taxol, som används för att behandla pankreatisk äggstockscancer.

Granat innehåller många ämnen som kan undertrycka cancerceller, såsom: flavonoider, anthocyaniner, tanniner (ellaginsyra, quercetin, Punicalagin). En av de mest aktiva antioxidanterna av frukt - Punicalagin, anses vara den mest kraftfulla naturliga antioxidanten. Granat innehåller katekiner som liknar grönt tekatechiner.

Den medicinska ingrediensen som finns i tisteln är en silymarin, som extraheras från frön från denna växt. Silymarin har kemoterapeutiska egenskaper och minskar biverkningarna av denna procedur. Det orsakar cisplatin, paklitaxel och doxorubicin som effektivare vid behandling av prostatacancer i grad 3 och 4. Mjölktisteln hjälper också till att reglera nivån av östrogener i blodet och hormonberoende tumörer. För närvarande är det känt om dess förmåga att inte bara förebygga, utan också behandla cancer av testiklar och äggstockar.

I sjukdomen av prostatacancer består folkhantering huvudsakligen av användningen av växtkomponenter. En god effekt hänför sig till humlehoppar, från vilka de förbereder antingen tinktur (koner och alkohol i ett förhållande av 1: 4) eller avkokning. Buljongen bereds från beräkningen av 2 matskedar kottar per halv liter kokande vatten. Tinktur tas på 40 droppar tre gånger om dagen och ett avkok av ett halvt glas.

Folk prostatacancer droger använder också celandine. Denna växt är en del av många medicinska recept, men det finns alltid en varning om doseringen, eftersom överskridande det kan leda till oönskade konsekvenser. För att göra te från celandine häller 1 matsked hackad örter 3 liter kokande vatten och insisterar i 8 timmar. Drick buljongen varm för 1 glas före morgon och kvällsmåltid, i 40 minuter.

De främsta målen är aktivering av mononukleära celler, ökning av antal och aktiviteten hos naturmordare, ökad produktion av interferoner, ett antal nödvändiga cytokiner och icke-specifika faktorer för antitumörskydd. Allt detta, i slutändan, syftar till att förbättra immunförsvarets erkännande av tumören och dess förstörelse.

FÖR MEDDELANDE

Immunoterapi av prostatatumörer syftar till att starta en naturlig process för återhämtning av kroppen.

Prognos för återhämtning i prostatacancer

Statistik över maligna tumörer och prostatacancer i Ryssland. Enligt statistiken om rakuprostati i Ryssland ökar antalet fall varje år med 8% - 9% (vilket är 34 tusen nya fall).

 • År 2000 registrerade ryska sjukhus 37.442 patienter med prostatacancer, och under 2010 ökade räntan med 155% till 107 942 patienter.
 • Av det totala antalet dödsfall från maligna neoplasmer hos män (data från 2012) utgjorde prostatatumman 7,1%. I år dog mer än 5 250 människor från olika typer av maligna sjukdomar.
 • För närvarande är den ryska tillväxten i incidensen av prostatacancer 4 gånger högre än i USA och 2,5 gånger - än i Europa.
 • I prostatacancer är prognosen oftare ogynnsam på grund av sen upptäckt och tidig förekomst av flera metastaser. Tyvärr upptäcks ca 90% av prostatacancer i III-IV-scenen.
 • Radikal prostatektomi, som utförs med ett tidigt stadium av cancer hos patienter under 70 år, ger en överlevnad på 10-15 år. I överensstämmelse med behandlingstiden är överlevnadstalet i I-II-läget i allmänhet 85%, i III-läget -50% vid IV-etappen - 20%.

Är sexuell aktivitet och fysisk aktivitet möjlig med prostatacancer?

Sex med prostatacancer är möjlig. Emellertid utesluter behandlingen inte olika biverkningar, inklusive sexuell impotens.

VIKTIGT ATT VETA
Fading intresse för kön kan vara en bieffekt av operation för att ta bort testiklar (orchidektomi) eller hormonell behandling.

Vissa män är rädda för att ha sexliv i prostatacancer, de kan överföra sjukdomen genom spermier till sin partner. Malign tumör är inte smittsam och kan inte överföras till en annan person.

När det gäller fysisk aktivitet i prostatacancer är det ett viktigt steg mot att återställa hälsan. Men före fysisk ansträngning är det nödvändigt att komma överens med träningsplanen med den behandlande läkaren.

Övningar för prostatacancer bör i första hand syfta till att stärka bäckens muskulatur. Lasten måste vara liten, men konstant.

De mest säkra och användbara typerna av fysisk aktivitet i prostatacancer:

 • simning;
 • snabba promenader
 • en träningscykel;
 • ljus aerobics i gruppen av medicinsk och fysisk kultur;
 • Kegel övningar för rehabilitering efter operation och bättre retention av urin. Om urininkontinens från en cykel eller vattensporter är bättre att avstå från.

förebyggande

För att hjälpa din kropp att hantera onödigt problem och minska risken för cancer, måste du komma ihåg om:

 1. Årlig undersökning. Cden aktuella upptäckten av malign formation i prostatakörteln ökar avsevärt chanserna för återhämtning. (De första stegen kan behandlas mycket bra.) Människor över 40 år och de i familjen som har haft prostatacancer måste genomgå en rektal undersökning varje år och göra ett test för att upptäcka asymptomatisk cancer.
 2. Rätt näring. Fetttyper kött och livsmedel av animaliskt ursprung bör uteslutas från kosten. (Du bör föredra att plantera livsmedel).
 3. Göra sport. Vetenskapligt bevisat att människor som dagligen ger fysisk ansträngning i minst femton minuter, minskar risken för att utveckla malign prostatacancer i kroppen.

Många män upplever rädsla eller skam innan de besöker en läkare, eftersom prostatakörteln är ansvarig för produktionen av sperma. Men glöm inte att kvalitet och snabb diagnos sparar liv. Varje medlem av det starkare könet måste bestämma sig själv att att ta hand om prostatas hälsa är ett obligatoriskt förfarande.

VARNING

Profylax av prostatacancer bör vara konsekvent och dagligen. Först då kommer det att bidra till att minska risken för en tumör.

Män som har diagnosen prostata adenomtumör bör:

 • Behåll en hälsosam vikt.
 • Titta på kalciumintag. Ta inte doser över det rekommenderade dagliga intaget (mer än 1500 mg kalcium per dag).
 • Det finns mer fisk - data från flera studier visar att fisk kan skydda mot prostatacancer eftersom den har "bra omega-fetter".
 • Undvik transfettsyror (finns i margarin).
 • Undvik att röka och dricka alkohol i måttlighet (1-2 glas per dag).
 • Profylax av prostatacancer hos män innefattar begränsningen av multivitaminer. För många vitaminer, särskilt folsyra, kan "mata cancer", och medan multivitamintillskott är förmodligen inte skadligt. Och om du följer en hälsosam kost med massor av frukter, grönsaker, helkorn, fisk och friska oljor, kommer det inte att krävas multivitaminer för män.

Rätt näring

Mänskliga hälsan beror till stor del på näringskvaliteten. Skadliga produkter påverkar många vitala kroppssystem. Onkologer försäkrar att behandlingen kommer att ge en bättre effekt om patienten tar tid att överväga sin diet. Detta kommer att bestämma styrkan av immunitet, och därmed förmågan att kämpa med den inre fienden.

Hur man förbättrar din kost Forskare råder följande:

 1. vatten - Källa till hälsa. Varje person behöver två liter vätska dagligen. Vatten kan ersättas med juice, komposit eller mjölkdrycker. Men te och kaffe hör inte till den här listan. Behandling av cancer har många biverkningar, inklusive dehydrering. Detta innebär att vatten bara är nödvändigt för patienter med en malign tumör i prostata.
 2. protein bör bli grunden för hela kosten. Vävnaderna i människokroppen består av en proteinstruktur. För deras korrekta och hälsosamma återhämtning är det nödvändigt att konsumera denna organiska substans i beräkningen av 1,1-1,3 protein per kg vikt. Produkter rik på protein inkluderar mejeriprodukter, kött, ägg.
 3. Högklassig mat. Behovet hos varje person är annorlunda. Det beror på vikt, på metabolismens hastighet, på viljan att återhämta sig. Men i genomsnitt beräknas det att för varje kilogram av vikt behöver en cancerpatient konsumera 33 kalorier dagligen. Denna indikator kan ökas om patienten har en snabb viktminskning.
 4. Vitaminkomplex. Även en helt frisk organism drabbas ibland av brist på ett eller annat spårämne. Och patienter med cancer ännu mer. Med hjälp av multivitaminkomplex kan du tillgodose ditt dagliga behov av användbara ämnen.
 5. Hjälp av en professionell nutritionist. Ett besök hos en sådan specialist kommer inte att skada, eftersom han kommer att skriva ner en detaljerad daglig diet.