Huvud
Analyser

Vad är konsekvenserna av operation för att ta bort prostata adenom?

När komplikationer av prostata adenom väcker allvarliga kränkningar av urinering och njursvikt, tillgripa kirurgisk behandling.

När en operation är nödvändig:

 • inflammatorisk process på grund av adenom;
 • stor tumörstorlek, prostata stenar;
 • Närvaron av stenar och blod i urinvägarna;
 • uppenbar ineffektivitet av kateterisering
 • Stagnation av urinen kvar i blåsan;
 • fullständig oförmåga att urinera.

Prostata avlägsnas vanligtvis av tre huvudtyper av kirurgiska ingrepp:

 1. Laseravlägsnande metod.
 2. TUR-operation av prostata adenom.
 3. Öppen operation eller prostatektomi.

Fördelarna med lasermetoden är minimal vävnadsskada. Under denna operation fasas den drabbade prostata vävnaden ut genom laserstrålning, enheten sätts in genom urinröret. Som ett resultat normaliseras urinering, ömhet och obehag försvinner.

Enligt recensioner är cirka 60% av männen som genomgår operation förbättrat sitt sexliv. Det allmänna psykologiska tillståndet normaliseras, nervositet och irritabilitet försvinner, sömn förbättras.

Behovet av fullständigt eller partiellt avlägsnande av körteln bestäms individuellt

Komplikationer efter laseravlägsnande av prostatacancer:

 1. Efter att ha hittat katetern i urinröret kan infektion inte uteslutas.
 2. Möjlig retention av urin på grund av kateter, tråd under urinering.
 3. Till dess att helingsprocessen är fullbordad kan blod eller blodproppar i urinen vara närvarande.
 4. Vanligtvis passerar dessa obehagliga fenomen efter kateteret avlägsnas inom 2-3 dagar.

TUR eller avlägsnande av prostata adenom genom urinröret

Transuretral resektion av prostata (TUR) görs nu oftast för män diagnostiserade med prostata adenom. Det ordineras när prostatakörteln inte överstiger 80 ml. Operationen varar ungefär en timme, den utförs med hjälp av en speciell optisk hög precision enhet - ett cytoskop. Det injiceras i urinröret så att kirurgen kan se operationsprocessen. Läkaren avlägsnar gradvis prostatakörtelns patologiska vävnad med en speciell kirurgisk slinga.

Efter transuretral resektion av prostatiska adenomkomplikationer för patienter är signifikant mindre än vid öppen kirurgi. Känslan av obehag i könsorganen varar vanligtvis i 7-10 dagar.

Om dessa fenomen inte fortsätter bör du kontakta din läkare.

Omedelbart gå till sjukhuset också behövs om det fanns blödning, och det går inte inom 24 timmar.

Öppen operation - adenomektomi görs vanligen om tumörstorleken är mycket stor. Det visas också när stora stenar eller divertikuler bildas i blåsan.

En annan metod för avlägsnande, kännetecknad av en låg invasivitet - transuretral resektion

Behandling efter operation

Efter operation för att ta bort en godartad prostatisk hyperplasi patientens föreskrivna terapi analgetika, antibiotika förhindra inflammation i det urogenitala området, diuretika, kost och terapeutiska övningar för att stärka bäckenbotten.

Efter operationen är mindre komplikationer möjliga:

 • obetydlig tillsats av blod och dess blodproppar i urinen under en vecka;
 • urininkontinens, frekvent urinering, som gradvis passerar i sig;
 • under urinering, vanligtvis försvinner när katetern avlägsnas ur urinröret;
 • med ejakulation, är det möjligt att vända överföringen av sperma till blåsan (detta är inte farligt).

Efter snabb borttagning av prostata adenom är många mäns recensioner av kvaliteten på sexuellt liv det mest gynnsamma. En viktig roll spelas av ålder, samtidiga hormonella störningar, kardiovaskulära patologier och den sexuella konstitutionen.

Diet efter operationen

Omedelbart efter operationen kan patienten bara äta mat i flytande form tills den vanliga stolen förbättras. Ta små mängder mat. Var noga med att dricka minst 2 liter vätska per dag.

Allmänna rekommendationer om kost är samma som efter någon annan kirurgisk behandling

Vad måste inkluderas i kosten.

Vegetabiliska och fruktjuicer av hemberedning, produkter rik på vitaminer och användbara spårämnen - selen. Dessa inkluderar skaldjur, speciellt tonfisk och kelp, färska örter, särskilt persilja och grön lök, brysselkål, tomater, aprikoser, torkade aprikoser. Mycket användbart att dricka vätskedrivande teer från drogavgifter för att använda kosttillskott med vitaminer och användbara metaller.

Vad man inte ska äta:

 • saltad, stekt och kryddig mat;
 • kaffe, alkohol, läskvatten, starkt te;
 • stekt kött och fisk, rökt kött.

Hur är rehabilitering efter operationen

Efter laserterapi och TUR-operationen är patienten på sjukhuset bara en dag och efter en öppen operation - tre dagar. Men det betyder inte att man kan leda ett vanligt sätt att leva. Vecka efter operationen betraktas som en postoperativ period, och tiden för full rehabilitering tar upp till två månader. Du kan köra bil 10 dagar efter operationen.

Rehabilitering efter operation innefattar övning och genomgång av en kurs av träningsterapi

Livsstil efter att ha återvänt från sjukhus:

 • för att underlätta återhämtningsprocessen efter operation med laser eller på annat sätt, avstå från för mycket fysisk aktivitet i 2 månader;
 • för att träna musklerna i perineum, gå upp och ner för trappan, desto bättre, gör speciella Kegel övningar för att stärka bäckenbotten;
 • Inte sitta länge i en pose på datorn eller TV, gå upp var 15: e minut, gå, gör streckmärken och andningsövningar;
 • en varm dusch kan tas två dagar efter operationen, och bad är tillåtna endast efter en månad, kontrastdusch bör inte tas.
 • alla sätt du behöver för att undvika stress, hypotermi och lyftande vikter
 • Det är viktigt att följa en speciell kost, alkohol och rökning är absolut oacceptabla.

Börja med att göra fysisk terapi hemma, efter att katetern avlägsnades och blodet i urinen försvann. Du kan göra övningar stående och sittande, försiktigt, i en långsam takt. De hjälper väldigt bra med inkontinens i urinen, sexuell dysfunktion, avlägsna stagnation av blod i bäckenorganen. I framtiden kan övningarna utföras under transport i och på arbetsplatsen.

Öva Kegel för att stärka perineumets muskler:

 1. Under urinering, avbryta, medan musklerna i perineum och anus kommer att styva.
 2. Dessa muskler behöver också träna, komprimera vid utandning till 10 sekunder och koppla av i 40 sekunder vid utandning.
 3. Förutom musklerna i perineum måste du samtidigt dra in musklerna i anusen. Försök att göra flera tillvägagångssätt beroende på hälsotillståndet.

Om rehabiliteringsprocessen är framgångsrik kan du inte återvända till arbetet förrän två veckor senare. Om ditt arbete är förknippat med överkylning och lyftvikter, måste du hitta arbete med mer sparsamma arbetsförhållanden.

Recensioner om effekterna av operation för att ta bort prostata adenom

Godartad prostatahyperplasi eller prostataadenom är en spridning av vävnader som stör den normala funktionen hos det genitourära systemet hos män. Detta problem uppstår oftast hos hanen efter 40 år. Men statistiken säger, då blir prostata adenomen varje år "yngre". Innan vi berättar om recensionerna och konsekvenserna av operationen för att ta bort prostata adenom, låt oss ta reda på alla möjliga metoder för dess behandling.

Metoder för behandling

Orsaken till sjukdomen är att hormonsystemet misslyckas. Det vill säga, nivån på testosteron minskas betydligt, men östrogen ökar tvärtom.

Behandling av prostataadenom beror helt på graden av försummelse. Om sjukdomen hittades i första eller andra etappen skulle den ungefärliga behandlingssekvensen vara:

 • drogterapi;
 • rätt hygien
 • diet överensstämmelse;
 • fysiologiska förfaranden.

Men vid ett senare tillfälle, när sjukdomen redan har förvärrats i en sådan utsträckning att konservativa behandlingsmetoder inte är effektiva, kommer kirurgisk ingrepp att krävas. Beroende på storleken på den drabbade vävnaden, ålder, patientens hälsa och många andra faktorer, väljer man typ av operation. Idag ska vi prata om de vanligaste metoderna. Bland dem:

 • radikal prostatektomi
 • transuretral resektion;
 • snitt.

Radikal prostatektomi

En av de vanligaste operationerna är radikal prostatektomi. På en tid då läkare gör ett litet snitt i pubicområdet och sätter in en kateter där. Det behövs där för att tillhandahålla nödvändiga medicinska lösningar.

Det bör noteras att denna metod kännetecknas av dess höga effektivitet. Patienten blir helt av med de smärtsamma känslorna och tecken på adenom.

Transuretral resektion

Turen är en operation av prostata adenom, som utförs med hjälp av ett specialverktyg - ett resektoskop. Det injiceras genom urinröret. Under operationen tar kirurgen bort prostata vävnad. Efter slutet av manipulering och extraktion av instrumentet sätts en kateter in i urinröret.

snitt

Denna metod används endast i fall där situationen inte är kritisk.

Prostatakörteln själv är inte borttagen. Kirurger ökar bara clearance genom att ta bort den drabbade vävnaden. Således känner patienten en förbättring, eftersom utflödet av urin förbättras väsentligt.

Men alla dessa metoder har sina konsekvenser och komplikationer. Ofta kommer patienterna absolut inte överens med vad de förväntade sig och blir frustrerade. Och gör inte! Eftersom många av komplikationerna anses normala, och efter ett tag kommer att försvinna.

Konsekvenser av operationen

Alla komplikationer kan också delas in i grupper. De skiljer sig ifrån att vissa passerar ensam, men andra behöver kvalificerad sjukvård.

Problem med urinering

Första gången män som har haft en operation för att ta bort prostata möter en smärtsam eller svår urinering. Det är också möjligt att urinera inkontinens, patienter kontrollerar inte längre utflödet, vilket blir ett verkligt problem.

Detta är möjligt om samma transuretral resektion utfördes dåligt, och alla drabbade vävnader avlägsnades inte. I sådana fall är en nödsituation upprepad kirurgisk ingrepp nödvändigt.

I 2-3% av fallen uppstår problemet med urinering hos personer med blåsans patologier.

blödning

En av de mest hemska komplikationerna är blödningens början. Faktum är att de i de flesta fall inte kan stoppas på egen hand. Du kan behöva ett akut inlägg, och ibland en blodtransfusion.

Vid svår blödning blockeras blodproppar genom urinrörets passage. Sedan utför kirurgen en andra operation.

Retrograd ejakulation

Denna effekt uppträder i nästan 100% av fallen. Lyckligtvis ger det inte några negativa effekter på kroppen.

Retrograd ejakulation är inträdet av sperma i blåsan. Det kan vara av två typer: delvis och komplett.

Detta kan vara ett globalt problem bara för dem som försöker att bli barn.

Vattenförgiftning

Vanligen är prostatakörteln vanligtvis irrigerad med vatten under transuretral resektion. Det är hon som orsakar komplikationer. Antalet manifestationer av sådana konsekvenser är dock ganska låg. Det är bara 3,5%.

Utveckling av inflammatoriska processer

Inflammatorisk process efter operationen inträffar hos nästan hälften av patienterna. För att förstå orsaken till inflammation måste alla prov returneras. Lyckligtvis är det med dagens medicin möjligt att göra det på en dag.

I allmänhet kan inflammation inträffa även efter långvarig användning av katetern.

Retention av urin

Detta är en av de mest hemska konsekvenserna. Akut urinretentens uppstår om blodpropp har gått i urinröret eller muskelstörning. Vid förseningar kontakta omedelbart läkare. Endast de kan snabbt rädda patienten från detta problem.

Idag pratade vi om konsekvenserna efter operationen med prostata adenom. Men det betyder inte att du behöver ge upp kirurgisk ingrepp. Behöver bara komma ihåg att överensstämmelse med alla rekommendationer och tar nödvändig medicinering hjälper till att undvika sådant öde. Till stöd för detta samlade vi svaren hos dessa män, då kunde jag övervinna sjukdomen och alla konsekvenser.

recensioner

Jag kommer bara säga en sak, kirurgens professionalism är viktig. Det är nödvändigt att hitta en riktigt kompetent läkare. I mitt fall är jag tacksam för min doktor. Tack vare honom kunde jag undvika konsekvenser och komplikationer. Nu utför jag mitt vanliga sätt att leva. Adenom av prostata under lång tid var ett stort problem för mig. Men under lång tid var jag tålmodig och gick inte någonstans. Han sprang redan när han helt enkelt inte kunde stå emot det. Naturligtvis sköt doktorn mig för en sådan oansvarig attityd. Tack Gud, allt var löst. Vad jag leder, driver inte din egen hälsa!

När jag fick reda på att jag var hotad med att ta bort prostata adenom började jag genast söka på Internet för användbar information. Efter att ha läst artiklar och beväpnade med förvärvad kunskap gick jag till doktorn. Fördelen med vänner var en bra läkare i åtanke. Vid det första mötet berättade han för mig att komplikationer endast uppträder hos dem som lider av diabetes, som har haft blåskirurgi eller på grund av kirurgens oprofessionella karaktär. I mitt fall har allt fungerat, eftersom jag inte mötte någon av de nämnda orsakerna.

Förmodligen kan du inte säga det, men prostata adenom är mycket värre än cancer. Om cancer upptäcks i de tidiga stadierna kan den kasseras. Men med prostatit är allting mycket mer komplicerat. När jag var ordinerad en operation var jag glad att jag skulle bli av med smärtan. Men det var inte fallet, operationen orsakade allvarliga konsekvenser. Nästa dag började jag blöda. Läkare under lång tid plågades av detta problem, även om det ens tog blodtransfusion. Det här är nu alla svårigheterna bakom, och jag kan leda en hälsosam livsstil, så ge inte upp operationen, det är bättre att lida några dagar än att lida hela mitt liv.

Adenomen förstörde helt mitt liv. Jag är en ung kille, och jag vet redan hur det är att leva ensam. Med prostatakörteln började jag ha problem vid 18 års ålder. Men jag var inte uppmärksam på den. Och vid 23 blev mitt liv till helvete. Jag gav upp vänner, en tjej, från allt och levde med bara smärtor. De följde mig dygnet runt. Ingen av läkarna kunde hjälpa mig. Och när jag var helt desperat bestämde jag mig för att gå och se en annan läkare. Efter samråd och leverans av test var en operation föreskriven. Jag var också rädd för konsekvenserna, men det var de inte. Ja, det skadade några dagar att gå på toaletten, men det här är bagage jämfört med vad jag lidit. Så du kan bota allt, det viktigaste i tid!

Min far hade ett adenom borttaget för 10 år sedan. Då var han yngre, och det fanns inga allvarliga komplikationer. Men efter 10 år hade han igen problemet. Efter en lång undersökning rekommenderade läkarna igen borttagning. Den här gången mötte han de svåraste konsekvenserna. Några dagar senare började han blöda, då en akut retention av urin. Under lång tid återställdes kroppen. Lyckligtvis är allt bra nu.

Vilka är konsekvenserna av en operation för att ta bort prostata adenom?

Vilka nyanser är värda att veta om operationen för att ta bort prostata adenom och vad är procedurens komplexitet? Vad säger recensionerna av de personer som har skjutit upp det?

Adenom av prostata, eller, i vetenskapliga termer, har hyperplasi i prostatakörteln under det senaste decenniet blivit en av de mest populära sjukdomarna i det genitourära systemet för män. Denna patologi finns i ungefär en femtedel av män under 40 år, i hälften vid 50 års ålder och i 9 av 10 fallen hittades hos män under 80 år. Denna sjukdom leder listan över fall av behandling för en urolog, som inte bara hör samman med urinproblem, men också med problem med "sexuell hälsa".

Prostatacenom: orsaker, symtom, klinisk bild

Prostatakörteln är en av de viktigaste inre organen som deltar i manens prestation av den reproduktiva funktionen. Med ålder kan detta organ bilda tätningar, klumpar av material, spolar av fibrer. Dessa neoplasmer kallas hyperplasi.

Hittills har denna patologi framgångsrikt behandlats både medicinskt och genom direkt kirurgisk ingrepp. Det viktigaste är att i rätt tid bestämma sjukdommens närvaro och börja behandla, då kan du uppnå positiva resultat även utan kirurgering.

Eftersom urinröret passerar genom prostatakörteln, på grund av ökningen av organets storlek, är denna kanal kramad. Detta orsakar huvudet tecken på denna sjukdom - en försening i urinering. Vanligtvis blir detta märkbart när urinen släpps mindre åt gången, ökningen ökar, och strålen sålunda "villts" över tiden.

Bland orsakerna kan identifieras huvudsakligen ärftlig predisposition och ålder. Ålder är en nyckelfaktor, det är för män som är mer än fyrtio år, adenom förekommer oftare. Lita inte på myterna att sexuellt överförbara sjukdomar som överförts tidigare kan orsaka tumörutveckling. Det är inte heller ett oregelbundet sexliv.

En del av symtomen har redan nämnts, men förutom ovanstående är det värt att nämna följande:

 • Det verkar som om urinblåsan inte blivit helt förstörd efter urinering
 • erektil dysfunktion
 • natturinering att urinera
 • denna process kan avbrytas.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur är operationen och behandlingen av prostata adenom?

Vanligen, vid sjukdomens första skede, när symptom är av ringa betydelse och uttryckt i mindre utsträckning, föreskrivs patienter en läkemedelsbehandling för prostata hyperplasi.

Men när sjukdomen har nått nivån när det inte går att bota det med droger används metoden för kirurgisk ingrepp. Denna metod är effektivare än medicinsk, men den har sina nackdelar och vissa risker kan behandling kallas riskabelt.

De mest populära typerna av prostata adenomoperation är:

 1. Transuretral resektion av prostata (TUR).

Kärnan är att en speciell enhet introduceras i patientens urinrör, som kallas ett resektoskop. Under ingreppet ligger patienten i ett bakre läge, med benen ifrån varandra, vilka böjs vid knäna. Med denna enhet sätts in genom urinrörets yttre öppning och kirurgisk ingrepp utförs.

En av de obligatoriska föremålen är installationen i kateterets yttre urinrör som leder till blåsan. Detta rör kommer att dras tillbaka en vecka efter operationen.

Transuretral resektion av prostata (TURP) avser ett högteknologiskt metoder för medicin, existerar inte det så länge sedan, men har framgångsrikt tillämpats inom den moderna medicinen för avlägsnande av benign prostatahyperplasi.

Alla åtgärder utförs oftast under generell anestesi. Ibland är det tillåtet att använda spinalanestesi i sådana fall.

Den uppenbara fördelen är att beläggningen inte appliceras dissektion av kroppsvävnad, vilket innebär att den postoperativa rehabiliteringen kommer att ske snabbt och återhämtningen kommer att vara mer effektiv, behandlingen kommer inte länge. Dessutom finns det inga ärr efter det, eftersom det inte fanns någon plan snitt.

Också reducerad till patientens minimiperiod på sjukhussjukhuset efter operationen:

 1. Transvesikal (överbärande) adenomektomi.

Plusserna är att förfarandet ofta är mycket effektivare än TOUR. Nackdelarna är den längre perioden av återhämtning och postoperativ observation på sjukhuset.

Vilka är konsekvenserna av transderal resektion av prostata (TUR) och transvesikal adenomektomi?

Risk för öppning av inre blödning. Bland konsekvenserna är detta kanske den farligaste. Som med alla andra ingrepp finns det alltid risk för blödning efter avlägsnande av prostata adenom. Denna risk beror på kvaliteten på det kirurgiska ingreppet, liksom på kroppens koagulationsegenskaper, det vill säga funktionen att vika blodet.

Om blödningen inträffade under förfarandet kan blodtransfusion användas, som ofta kan vara det enda sättet att rädda patientens liv under kraftiga blödningar från farliga blodförlust. Det kan också finnas en risk för igensättning blodkärl proppar gore, som också utgör en risk för patientens liv efter en transuretral resektion av prostata (TURP) och transvezikalnoy prostatektomi.

Statistiken visar att sådana fall är ganska vanliga, särskilt bland män i högre ålder som överlevde kirurgens arbete.

Gidrointoksikatsiya. Det är också en av de mest populära effekterna efter avlägsnande av prostata adenom och dessutom en av de mest allvarliga. Även denna patologi kan kallas i medicinsk litteratur som ett TUR-syndrom. Utvecklingen av syndromet orsakas av ingreppet av vätskor i blodet, som används för att rena den yttre urinröret under en intervention för att avlägsna prostatahyperplasi. Uppgifter om statistiken för sådana komplikationer kan variera i olika källor, men vanligtvis varierar alla siffror från 0,1 till 6,7 procent. Som du kan se är denna procentandel liten.

Och dessutom är den modernaste tekniken som används under kirurgens arbete det möjligt att minska sannolikheten för ett sådant resultat till noll.

Retention av urin. En annan populär konsekvens är retentionen av urin efter ingreppet, och många recensioner säger det. Detta är särskilt akut för män i åldern över 60 år. De faktorer som orsakar denna effekt oftast är igensättning av urinvägarna med blodproppar. Detta kan också vara orsaken till kirurgens misstag under förfarandet. För att undvika allvarliga hälsoproblem ska patienten konsultera en läkare för att lösa detta problem. I modern medicin är det enkelt, men förseningen att lösa detta problem kan vara allvarligare än det kan tyckas. Tveka inte att lösa brådskande problem för att undvika ytterligare obehagliga konsekvenser.

I 1-2 av 100 fall hos män, som en följd av operation för att avlägsna prostata adenom kan urininkontinens förekomma. Sällan har detta fenomen en permanent grund, oftast sker det i händelse av ett starkt överskridande (psykologiskt eller fysiskt i samma grad). Också i mer frekventa fall förekommer detta fenomen under de första dagarna efter operationen. Det här är den vanligaste konsekvensen av temporär avkoppling av urinrörssfinktermusklerna. För att förhindra detta används en kateter. Det kan också vara lämpligt att använda urinrörskläder. Kan behandlas med andra metoder. Andra funktionsfel vid urinering.

Till dessa problem ingår oftast följande:

 • läckage av urin;
 • smärtsamma förnimmelser;
 • svårigheter i processen.

Naturligtvis passerar sådana problem i grund och botten med tiden utan ytterligare medicinsk intervention. Om de inte passerar, så är det troligt att kirurgen gjorde ett misstag under operationen, och du måste kontakta sjukhuset igen för att åtgärda problemet.

Faren är att de inflammatoriska processerna kan utvecklas till kronisk och periodiskt manifestera sig.

Ejakulation utförs inte. Detta problem är kanske vanligare. Vissa statistik anger en siffra på 99%. Varför händer detta? Svaret på denna fråga ligger i det faktum att fröet efter orgasmen kastas i blåsan. I medicinsk litteratur kallas denna utlösning retrograd. Det skadar inte en mans kropp, men det finns problem med möjligheten att få barn.

Brott mot styrka. Sådana komplikationer är förståeligt, men de förekommer i mindre än 10% av fallen. Naturligtvis är denna möjliga konsekvens skrämmande för många patienter. Men modern medicin gör allt för att minska denna sannolikhet till noll. Om operationen är förberedd och utförd korrekt, var inte rädd för funktionsstörning.

Återhämtning efter ingrepp

Efter en operation måste patienten hållas på sjukhuset ett tag. Detta görs för det första att övervaka kateterets ställning och kroppsreaktionen till den, dels att observera patientens övergripande välbefinnande efter någon form av operation.

Efter operationen rekommenderas läkare att dricka så mycket vätska som möjligt för att tvinga processen att rehabilitera och återställa alla funktioner hos genitourinary system för män. Hemma är patienten strängt förbjuden från någon fysisk aktivitet, särskilt tunglyftning. Detta gäller särskilt de första veckorna efter operationen. Du måste vara särskilt försiktig med din hälsa. Du behöver ständigt samråd med din läkare.

Kirurgi för att ta bort prostata: konsekvenser och rehabilitering

Adenom i prostatan åtföljs av extremt obehagliga symptom, inklusive smärta, besvär med urinering, med erektil funktion.

Vid det första skedet behandlas denna sjukdom normalt medicinskt. I fallet med ineffektiva droger eller försummelse av sjukdomen krävs dock kirurgisk ingrepp.

Män som står inför denna situation vill veta vad konsekvenserna av en operation för att ta bort prostata kan vara. Dessutom bör rehabiliteringsperioden följa vissa regler. Det kommer att skrivas om dessa nyanser vidare.

vittnesbörd

Läkaren bestämmer om behovet av att utföra operationen på grundval av patientens individuella egenskaper och indikationer.

Läkaren styrs av vissa faktorer som kräver borttagning av prostata:

 • smärt syndrom - Med hjälp av smärtstillande medel och antispasmodika, och ibland med injektion av novokain, kan du bara bli av med smärta först i sjukdoms tidiga skeden. Om scenen påbörjas, tar medicinsk behandling inte helt av känslan av smärta.
 • ineffektiv läkemedelsbehandling - även vid korrekt ordinerad terapi kan hyperplasi fortsätta att utvecklas, och läkemedel har ingen synlig effekt. Om en sådan ineffektiv behandling varar mer än sex månader, fattas beslut om att genomföra operationen.
 • patientens ålder - Det är extremt ovanligt att en operation utförs av män som är äldre än 65-70 år, eftersom hotet mot livet i detta fall är mycket högt. Först och främst, innan du tar utnämningen, ta hänsyn till det allmänna hälsotillståndet samt de villkor som förbjuder kirurgisk ingripande.
 • accelererad proliferation av prostatavävnad - Operationen ordineras med progression av hyperplasi i snabb takt.

metoder

Det finns tre sätt att ta bort prostata, nämligen:

 • snitt;
 • Motstånd (TUR);
 • radikal prostatektomi.

Att välja en specifik typ tar doktorn hänsyn till prostatens storlek och tillstånd, patientens hälsa och ålder.

När vävnaden skärs, avlägsnas körtlarna inte. Kärnan i en sådan operation är dissektion av prostata i de ställen där kanalerna är klämda. Detta gör det möjligt att öka kanalernas lumen, vilket resulterar i att utflödet av urin förbättras. Den används främst för ungdomar med en liten ökning av prostata.

Delvis avlägsna prostata vävnad under resektion. Därefter cauterized dess kanter. TUR är den mest krävda operationen, eftersom den minst traumatiska, kräver ingen allvarlig återhämtning efter ingreppet, och det finns inte heller någon hög risk för komplikationer. I detta fall, med en svår form av sjukdomen, kommer resektion inte att fungera.

Transuretral resektion av prostata adenom

När en radikal prostatektomi utförs, sker ett snitt i underlivet, varefter prostatavävnaden dissekeras och katetern sätts in. Det är nödvändigt för leverans av antiseptiska lösningar. Detta är en av de mest effektiva operationerna när prostata adenomformen startas. Men efter det är det en stor risk för komplikationer, dessutom extremt lång och komplicerad rehabilitering.

Inverkan efter borttagning av prostata och recensioner

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Tyvärr, efter borttagning av prostatakörteln, känner konsekvenserna av en negativ natur sig ibland. Vid operationens slut förblir patienten på sjukhuset för ytterligare återhämtning av kroppen. I början behålls obehagliga symptom oftast. Detta är smärta på sårplatsen, spotting med urin, blodproppar, rezi vid urinering. Detta fenomen är ganska naturligt i flera dagar.

Så, operation för att ta bort prostatakörteln, som regel bär följande karaktär:

 • problem med urinering i form av inkontinens eller urinretention. Urininkontinens är inte bara permanent, men också uteslutande med fysisk stress. Oftast är det en följd av återhämtning, vilket inte kräver ytterligare behandling. Några dagar senare passerar det. Det är sällsynt att ytterligare terapi eller användning av urologiska dynor krävs. Orsaken till urinretention kan vara ett blockering av urinröret, ett medicinskt fel. För att lösa problemet krävs en ytterligare operation eller kateterisering av blåsan;
 • kraftig blödning. Detta är en farlig komplikation som hotar människors liv. Det kan manifestera sig inte bara efter öppen operation, men också efter TUR. I denna situation finns blockering av urinröret med blodproppar. Även allvarlig blödning är möjlig, vilket innebär att blodtransfusion krävs.
 • vattenförgiftning. Detta resultat är också ganska vanligt och kräver snabb behandling. När TUR utförs, tvättas blåsan med en speciell lösning, som vid mycket förtäring orsakar yrsel, illamående, förvirrad medvetenhet, muskelsvaghet. Även om behandlingen inte är komplicerad kan det få allvarliga konsekvenser om det inte genomförs i tid. Som ett resultat är njur- och kardiovaskulär insufficiens, chock, ödem i hjärnan möjliga;
 • inflammatoriska processer. Du kan lära dig om detta problem med hjälp av urinanalys, vilket visar dåliga resultat. Frågan kan lösas genom att ta antibiotika.

Vilka är de vanligaste kirurgiska förfarandena för borttagning av prostatakörteln? Återkopplingen av patienter som har bestämt sig för operationen är fördelaktig, men om vi talar om den vanligaste komplikationen efter proceduren är det här ett problem med urinering.

Effekt av operation på styrkan

För många kvarstår huvudproblemet möjligheten att fortsätta sexuellt liv efter avlägsnande av prostata.

Enligt statistik observeras erektil dysfunktion hos 10% av patienterna. I närvaro av erektil dysfunktion redan före operationen bör du inte förvänta dig några förändringar.

Om före operationen med ett sexuellt liv var allting normalt, då efter prostataavlägsnandet är impotensuppkomsten tillfällig och kommer snart att försvinna och återvänder tidigare sexuellt liv.

Retrograd utlösning är mycket vanlig. Denna patologi är att kroppen antingen helt saknar spermier, eller den kastas in i urinblåsan och utsöndras tillsammans med urinen. För kroppen bär den ingen fara, men det är omöjligt att bli barn. Därför kan denna situation betraktas som infertilitet.

Rehabilitering efter operation

För att undvika negativa följder efter operationen är det viktigt att följa rekommendationerna under rehabiliteringsperioden.

För att återställa patienten behöver du:

 • i två månader är det nödvändigt att utesluta aktiva livsstilar, skarpa rörelser, även i en position, bör inte vara mer än 40 minuter;
 • För att stärka bäckensmusklerna är det bättre att klättra uppför trappan istället för hissen.
 • En hel månad kan du inte ta ett bad, bara en dusch två dagar efter operationen.
 • att jobba där finns möjlighet att återvända efter två veckor, förutsatt att yrket inte kräver stark fysisk ansträngning;
 • det är nödvändigt att dricka mycket vatten för att minska inflammation och snabb sårläkning, minst 8 glasögon;
 • Under rehabiliteringsperioden får man lyfta en vikt högst ett och ett halvt kilo;
 • Körning och kön är endast tillåtna en månad efter det att prostata har tagits bort.

fysisk träning

Belastningar får inte vara starka.

Det är nödvändigt att utesluta kraftövningar, som laddar ett litet bäcken. En cykel för denna tid rekommenderas inte heller.

Dessutom kommer bra alternativ att vara gymnastik för att sträcka muskelvävnad, yoga, andnings gymnastik för Strelnikova. För att återställa erektilfunktionen rekommenderas att "Kegel laddas" för att arbeta med blåsans muskler. "

Relaterade videoklipp

Som du kan se är olika komplikationer ganska frekventa efter avlägsnande av prostata. Vilka konsekvenser kan TOUR ta med, du kommer att lära av videon:

Således är ingen immun från komplikationer efter operation för att ta bort prostata. I det här fallet, oftast kan de lätt elimineras, det viktigaste är att identifiera och omedelbart börja behandlingen. Dessutom är det viktigt att följa rekommendationerna som tillhandahålls i den postoperativa rehabiliteringsperioden och då sänks sannolikheten för negativa följder avsevärt.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Avlägsnande av prostata: egenskaper hos proceduren, indikationer och kontraindikationer

Att ta bort prostatakörteln (helt eller delvis) är den enda effektiva metoden att eliminera prostatacancer. Även en prostatakirurgi kan utföras i fallet med en avancerad form av prostataadenom, när denna sjukdom inte kan botas på något annat sätt.

Traditionella metoder för prostataavlägsnande

Specialister särskiljer 3 grundläggande metoder för kirurgisk ingrepp:

 • öppen kirurgi (radikal ingrepp). Det är uppdelat i en krets och en retropubisk prostatektomi;
 • transuretral resektion (incision);
 • laparoskopisk operation.

Öppna prostatektomi med prostataavlägsnande

Vid tillämpning av denna metod gör läkaren ett snitt för att nå prostata och ta bort tumören. En specialist kan gå på två sätt:

 • gör ett snitt i perineum, mellan skrot och ändtarmen. Då kallas detta en perineal prostatektomi. Operationen tar ca 2 timmar;
 • gör ett snitt i botten av buken, på grund av vilket kirurgen kommer att få tillgång till prostata. Denna operation kallas retropubisk prostatektomi. Varaktigheten av det kirurgiska förfarandet är 3-4 timmar.

Fördelar och nackdelar med öppen resektion

Fördelen med denna metod att utföra operationen kan kallas:

 • tillgänglighet - Den billigaste formen av kirurgisk ingrepp
 • stort antal erfarna proffs för operationen.

Och här är minusar på detta sätt av resektion av en prostata mer än plusser:

 • smärta under operation
 • händelsens varaktighet
 • hög risk för skada och komplikationer;
 • stor blodförlust.

Transuretral resektion (partiell borttagning)

Detta är den vanligaste typen av operation. Under operationen ges patienten allmänt eller dorsalt anestesi. När anestetiken fungerar sätter kirurgen ett endoskop i patientens urinrör, i slutet av vilken det finns en skärslinga. Det är hennes läkare som tar bort en del av prostata vävnaden för att bilda en kanal, varefter urinen därefter kommer att passera normalt.

Om prostatakörteln inte är för stor, så går specialisten på ett annat sätt - gör ett litet snitt för att göra lite redan urinläkaren, eller han gör ett snitt på blåsans hals.

Varaktigheten av operationen med TUR (transuretral resektion) är högst 1 timme.

Fördelar och nackdelar med transuretral resektion

I jämförelse med öppen resektion har denna metod för prostataavlägsnande flera fördelar:

 • frånvaro av ärr, suturer;
 • Risken för komplikationer är obetydlig;
 • blodförlust är minimal;
 • återhämtningsperioden är snabb;
 • god tolerans för kirurgi för patienter.

Och från bristerna bör det noteras:

 • omöjligheten att avlägsna en stor prostatatumör;
 • Förekommande blödning hos patienter som tar antikoagulantia.

Laparoskopisk operation av prostata resektion

Av alla metoder för kirurgisk ingrepp är denna den minst traumatiska och moderna. Operationen utförs med hjälp av endoskopisk utrustning.

Under resektion gör kirurgen 3 miniatyr snitt i den främre bukväggen. Sedan fyller han bukhålan med en gasblandning och introducerar sedan en speciell enhet - ett endoskop, i slutet av vilket finns en kamera och verktyg för att ta bort prostata.

Hela banan av operationen visas på bildskärmen bredvid varandra, så kirurgen ser varje steg och styr sina handlingar.

Denna operation är bekväm eftersom läkaren har lätt tillgång till lymfkörtlarna. I det här fallet påverkar det inte nervändarna.

Varaktigheten av resektion med laparoskopisk metod är inte mer än 3 timmar.

Fördelar och nackdelar med den laparoskopiska metoden

Denna metod för resektion har många fördelar:

 • kort vistelse på sjukhus
 • minimal blodförlust
 • hastigheten på operationen;
 • lågt smärtssyndrom, inget behov av ytterligare recept på smärtstillande läkemedel;
 • utmärkt kosmetisk effekt (ärr efter operationen är knappt märkbara).

Av bristerna uppstår endast möjliga biverkningar i form av urininkontinens och erektil dysfunktion.

Hur förbereder man sig på prostata resektion?

För att göra det måste du skicka testen, skicka den lämpliga diagnostiken, som inkluderar:

 • bloddonation, allmän och biokemisk analys av urin;
 • koagulogram för bestämning av koagulationsnivån;
 • sådd av urin för känslighet mot antibakteriella läkemedel;
 • Röntgen av lungorna;
 • blod för aids, HIV, hepatit, Rh-faktorn;
 • få ett samråd med en terapeut, urolog, anestesiolog.

När är det inte möjligt att genomföra en resektion av prostata?

Läkare tillgriper inte en så radikal metod, om patienten har följande sjukdomar:

 • diabetes mellitus;
 • hemofili;
 • fasen för förvärring av sjukdomar i urinvägarna;
 • sköldkörtelsjukdom;
 • åderbråck i testiklar
 • ankylos.

Doktorer utför inte kirurgi om:

 • patienten är mer än 70 år gammal;
 • patienten röker. En månad före operationen bör han ge upp denna missbruk.

Resektion av prostata: priset på frågan

Kostnaden för att ta bort prostatakörteln kan vara olika, beroende på vilken typ av kirurgiskt ingrepp som valts. Nedan följer priserna för verksamheten i Ryssland:

 • öppen prostatektomi - från 16 tusen till 30 tusen rubel;
 • transuretral resektion - från 21 tusen till 22 tusen rubel;
 • laparoskopisk operation - från 125 tusen till 165 tusen rubel.

Vad säger patienter om operation för att ta bort prostata?

Recensioner av män om operation för att ta bort prostatakörteln är tvetydiga. Någon hade smärta, men någon kände ingenting alls. Men det faktum att man tack vare kirurgiskt ingripande kunde få hälsa, ett fullt liv är ett faktum.

"Efter resektion av prostata hade jag problem med urinering under en tid. Men allt är redan bra, jag mår bra. "

"Efter misslyckad behandling av adenom med läkemedel fick jag en TOUR. Operationen gick bra, det fanns inga komplikationer. En vecka senare kände jag mig bra. "

Innan du bestämmer dig för en operation, titta på en video om borttagning av prostatakörteln, prata med läkaren om möjligheten till kirurgiskt ingrepp, farorna och kontraindikationerna.

Kirurgisk avlägsnande av prostata adenom: effekter, recensioner och priser

Den slutliga botningen av ett antal patologier utförs exklusivt på ett operativt sätt. Ett speciellt fall är borttagandet av prostata adenom hos män. Vilka operationer för avlägsnande av prostata adenom finns, indikationer på kirurgisk behandling, möjliga konsekvenser och vilka åtgärder som rehabiliteringen ger kommer att beskrivas i artikeln.

Vem behöver

Indikationer för kirurgiskt avlägsnande av adenom i prostatakörteln bestäms hos män individuellt. Valet av behandling mot prostatabehandling genom kirurgi kan påverkas av faktorer som mänsklig ålder, symtom (särskilt inkontinens eller urinretention), processen i vilken grad diagnostiseras hos patienten. Frekventa mätningar:

 1. Akut eller svår kronisk urinretention.
 2. Urininkontinens. Urininkontinens uppträder med en signifikant ökning av prostata. Adenoma 3-4 grader leder till att klämma ur blåsan med en förstorad prostata, vilket orsakar svaghet i sfinkter. Som ett resultat har män urininkontinens, det vill säga ofrivillig urinladdning av urin droppe per dag under dagen.

Urininkontinens fungerar ofta som en indikation för behandling av prostatacenom hos män vid operation. Detta beror på det faktum att urininkontinens orsakar hos män inte bara fysiskt obehag utan också uttryckt moraliskt lidande.

 • Som en indikation kan patologiska tillsatser bestämda i den allmänna urinanalysen agera. Vi talar om en stor mängd protein, vita blodkroppar, och så vidare. D. Symptom ofta uppvisar allvarlig grad av prostataförstoring och BPH kombination med prostatit.
 • Förekomsten av stenar i blåsan, som uppstod på grund av ett brott mot urinflödet vid 2-4 grader av prostata adenom.

En av konsekvenserna av prostatit kan vara utseendet på stenar i blåsan.

 • Bildandet av njursvikt, särskilt njursvikt, definieras också ofta som en indikation på operation.
 • Indikationer kan inkludera en associerad inflammatorisk process: prostatit, uretrit, pyelonefrit. Symtom på inflammation i prostata inkluderar smärta, symptom och försämring av underliggande sjukdom obscheintoksikatsionnye symptom (feber, frossa, svaghet).

Indikationer för behandling av prostata genom kirurgi bör bestämmas av en specialist. Insistera inte på att ta bort adenom i prostatakörteln. I en mängd män med adekvat terapeutisk behandling stannar processen i prostata, BPH stör inte, och följaktligen är indikationer på operation på prostatakörteln frånvarande.

medel

Det finns olika typer av kirurgisk behandling för BPH hos män. Den vanligaste metoden är en operation för att avlägsna adenom i prostatan kallad TUR (transuretral resektion av prostata). En operation utförs för att avlägsna prostata adenom med användning av ett resektoskop infört i urinröret. Kärnan i transuretral resektion ligger i avlägsnandet av vävnader som skärs av resektoskopet och deras extraktion genom resektoskopet infört i urinröret. Därefter skickas materialet till laboratoriet, där det undersöks för närvaron av atypiska celler, vilket gör det möjligt att identifiera den maligna processen i prostata. I den postoperativa perioden sätts en kateter in i urinröret hos män för att tömma urin och blodproppar. Videooperationer finns på Internet.

Den postoperativa perioden går som regel på män lugnt, men som alla andra kirurgiska ingrepp kan operationen ge komplikationer. Möjliga konsekvenser:

 1. Blödning. Den vanligaste negativa konsekvensen av den postoperativa perioden.
 2. TUR-syndrom. Det uppstår som ett resultat av absorptionen av vätskan bildad som ett resultat av operationen i blodet. Konsekvensen av faran är inte.
 3. Konsekvenser associerade med bildandet av trombi. Extremt oönskade komplikationer som åtföljer den postoperativa perioden. Trombos eller tromboembolism fungerar som en direkt indikation för en operation eller en nödåtgärd för att avlägsna en obstruktion i cirkulationen. I de flesta fall, för att förhindra denna oönskade följd av TUR, föreskriver läkare läkemedelsbehandling, vilket förhindrar bildandet av trombi i tidig postoperativ period. Dessutom rekommenderas en viss diet för män.

Kirurgens huvudverktyg när man tar bort prostataadenom är rektorn.

Konsekvenserna som uppstår i den sena postoperativa perioden kan innefatta andra symptom, vilket bekräftas av människornas svar. Efter att ha utfört en operation av TUR genom urinröret, kan vissa män ha en absolut nödvändighet att urinera och smärta under det. Symtom uppstår som en följd av urinkontakt med ett öppet postoperativt sår. Den slutliga läkningsprocessen varar ungefär en månad. Efter det kommer symtomen att försvinna, vilket bekräftas av recensionerna av de opererade männen. Kost, hygien och förebyggande av infektion i det öppna såret är de viktigaste rekommendationerna efter operation för prostata adenom genom urinröret genom TUR. Vilken typ av rekommendation krävs, liksom vilken typ av kost som behövs, det är bättre att ange i förväg med operatören.

De långsiktiga konsekvenserna av operation för borttagning av adenom kan innefatta periodisk frisättning av urin från blodproppar. Oroa dig inte om fördelningen inte är riklig. Men den konstanta rikliga allokering av blod är en anledning att ringa till en läkare. Några män påpekar som en komplikation efter att ha tagit bort prostata adenom för urininkontinens. Det är emellertid oftast inte en följd av operationen, utan en komplikation av själva adenom som, som ett resultat av kirurgisk behandling, inte kunde elimineras.

Recensioner av män anges som en komplikation efter avlägsnande av adenom prostata störningar av sexuella sfären, men enligt experter, om den tidigare erektion och utlösning med någon grad av prostataförstoring var normala, drift resulterar i försämring av funktioner kan inte. Efter en kort tidsperiod efter operation för borttagning av adenom kommer det inte att vara.

En av de mest moderna kirurgiska metoderna för adenomavlägsnande är laparoskopi.

Förutom TUR kan kirurgisk behandling av prostata adenom utföras med laparoskopi. Detta borttagande har vissa fördelar. I den postoperativa perioden är blödning mindre vanligt, återhämtning av fysisk aktivitet är snabbare och kateterisering av urinröret krävs i högst 2-3 dagar. Öva och öppna avlägsnande av adenom. För att få tillgång till körteln på manens främre bukvägg görs ett snitt. Ytterligare avlägsnande av organet görs manuellt. En operation utförs på ett sjukhus. Konsekvenserna inkluderar möjlig blodförlust, infektion, matsmältningsproblem (motorisk funktionshinder och förstoppning), urininkontinens.

Kirurgisk behandling av BPH kan utföras med en laser. Metoden är relativt ny och kallas förångning. Operationen utförs med hjälp av ett speciellt instrument utrustat med en laser som sitter i urinröret. Av fördelarna med interventionen kan noteras en kort period av återhämtning och frånvaron av traumatisering av prostatakörtelns omgivande vävnader.

Lasertyper av operation för prostataadenom representerar också enukleering av adenomen. En operation utförs under generell anestesi. Avlägsnande av BPH utförs med hjälp av en speciell anordning i 2 steg. För det första separerar kirurgen prostata adenomvävnaden från den friska, och den andra utför den direkta avlägsnandet av vävnaden uppdelad i fragment. Läkarens kommentarer tyder på en god kirurgisk tolerans och ett litet antal oönskade följder av ingripandet. Också från fördelarna är det möjligt att indikera möjligheten till tidig kateterutvinning från urinröret (dagen efter operationen).

Användning av embolisering. Blått visar de täppta kärlen.

De nyaste typerna av kirurgisk behandling av prostata adenom är operationen av embolisering av artären, vilket ger blodtillförsel till prostata. Kärnan i metoden består i det artificiella blockeringen av kärlet, på grund av vad "rynkningen" av vävnaderna i adenomen i prostatakörteln sker. Videooperationer på prostatakörteln finns på Internet där det också finns en beskrivning av vem som kan ingripa och vem som inte gör det.

Kostnaden för varje operation är annorlunda. Hur mycket är ingreppet på prostatakörteln, du kan ta reda på det direkt efter att ha hört en specialist. Till exempel är priset på en fullständig cykel av behandling av prostatakörteln i Kharkov eller Kiev från 3 till 22 tusen hryvnian. Kostnaden för operation för att ta bort adenom i Moskva är från 50 tusen rubel, om det handlar om TOUR. Priset på prostatektomi för kavit är 55 tusen rubel. Om vi ​​pratar om hur mycket en operation kostar i Minsk, börjar priset från 135 vitryska rubel. Att genomföra en operation för att avlägsna adenom i prostatakörteln eller inte, det vill säga att använda tjänster från en kommunal klinik eller söka till en privat klinik - det är upp till dig. Det viktigaste är att välja en riktig professionell som kommer att driva dig, och kommer att ge den rätta nivån av kvalificerad assistans.