Huvud
Behandling

Konsekvenser av prostatit: varför är det farligt att inte behandla?

Precis som alla andra, är prostatainflammation tillsammans med de klassiska tecknen: en ström av blod, svullnad och ömhet. Om du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet på problemet och be om kvalificerad hjälp till urolog, kan effekterna av prostatit vara allvarliga, allt från minskad libido och potensstörningar och slutar cancer. Så, låt oss försöka lista ut hur farlig prostatit är.

Termen "prostatit" i bokstavlig översättning betyder inflammation i prostatakörteln. Orsakerna till inflammation kan vara så smittämnen (specifika och icke-specifika mikroorganismer, virus), och stagnation i bäckenet (med en stillasittande livsstil, tarmsjukdom, ryggrad, etc.) eller i prostatan själv (den långa frånvaro av sexuella relationer, gemensamma olöslig erektion, etc.).

Anatomi och fysiologi av prostata

Prostatan är belägen i bäckenet, som ligger mellan blygdbenssammanfogningen och ampullen av ändtarmen, är prostata bas intill blåshalsen och spetsen - det urogenitala diafragman. Genom tjockleken på prostata passerar urinröret (urinröret), liksom vasdeferenserna.

I prostatavävnad omedelbart omger urinröret, den innehåller ett stort antal muskelfibrer, som är på grund av minskningen av urinflödet i urinröret under erektion och ejakulation är omöjligt.

Funktionell prostatavävnad består av alveolär-rörformiga körtlar, vars kanaler kombineras till större och öppnas direkt i urinröret.

Den hemlighet som utvecklas av dem klämmer ut muskelfibrerna, som kontraheras under utlösningen. Och bindväven, som utgör stroma i körteln, innehåller blodkärl, nervfibrer, som är nödvändiga för näring och funktion av de "arbetande" cellerna i många körtlar.

Blodtillförseln av körteln kommer från flera små fartyg som avgrenar sig från blåsans och rektumets kärl.

Presentera prostatan, det är lättare att förstå varför prostatit hos män är med dessa eller andra symtom.

Den patologiska processens gång kan vara akut och kronisk. Vid akut prostatit kan konsekvenserna, om man ignorerar symptom eller försök till självbehandling, inte vara den trevligaste. Omvandlingen av en akut process till en kronisk är oundviklig. Och än den kroniska prostatit är farlig, kommer vi att överväga ytterligare.

Symtom på prostatit

Symtom är förknippad med svullnad och blodflöde i prostatakörteln:

 1. På grund av kompressionen av urinröret genom förstorade körtelvävnader:
 • Urineringstörningar bildas: Patienterna klagar som regel ofta, smärtsamma, urinerar i små portioner (droppvis).
 • lätt genomskinlig urladdning ur urinröret.
 1. På grund av arten av innervation av prostatisk (åtföljer nervfibrer) - bildandet av prostata nerv plexus av den nedre bålen splanchnicus nerv, vilket orsakar:
 • smärta i underlivet, i perineum, som kan ges till den suprapubiska regionen;
 • minskad sexuell lust.
 1. På grund av kompression av sädesledaren vävnadsödem, och även på grund av den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning i regleringen av körtel hormon (testosteron), inträffar:
 • förändring av samlagets varaktighet (snabb utlösning eller omvänt, långvarigt samlag)
 • svag erektion
 • smärta med ejakulation.

Dessutom leder organs blodtillförsel, bristen på sina egna stora kärndammar, till en svår cirkulation i körteln och stöder stagnerande fenomen i den. Och det betyder att prostatit och dess konsekvenser är ganska komplicerade i behandlingen, kräver ett komplett komplex av medicinska åtgärder. Och utan ett professionellt tillvägagångssätt kan tal om full återhämtning inte gå.

Fördelar och nackdelar med inflammation

Självklart är inflammation naturens inneboende process att skydda kroppen från en skadlig faktor, riktad mot dess förstörelse. Detta är den positiva sidan av processen.

Men vi bör inte glömma att det första vävnad infiltrerad med inflammatoriska celler, dödas tillsammans med "skadedjur", och i deras ställe är alltid och i varje organ bildas av bind ärrvävnad. Dimensionerna av den senare beror direkt på inflammationsområdet.

För det andra är inflammatoriska celler effektivt klara inte med alla skadliga ämnen, har många smittämnen lärt sig att lura vårt immunförsvar att försvara sig, och därmed kvar i kroppen under många år, att göra en akut process vid kronisk trög.

En person kanske inte vet att han har en kronisk sjukdom, eftersom han har en kronisk sjukdom. exacerbationer kan fortsätta obemärkt, tills konsekvenserna av prostatit utvecklas.

För det tredje kan den skadliga faktorn vara så stark att immunitetscellerna inte kan innehålla det och inflammationen kommer att ta en akut karaktär. För det fjärde, när den nuvarande långsiktiga kronisk process ständigt uppdaterade körtlar epitelceller kan en dag mutera och urartar till elakartade.

Så låt oss sammanfatta och namnge följderna av prostatit.

Än den här sjukdomen är farlig

Konsekvenser av akut prostatit

 1. Cystit, uretrit, vesikulit, epididymoorkhit, pyelonefrit.
 2. Abscess (bildning av ett purulent hålrum i vävnaden) i prostata.
 3. Kronisk prostatit.

Konsekvenser av kronisk sjukdom

 1. Fibros av prostata.
 2. Brott mot erektion.
 3. Infertilitet.
 4. Njurinsufficiens.
 5. Urolitiasis.
 6. Godartad prostatahyperplasi (adenom).
 7. Prostatacancer.

Samma lista kan inkludera minskad livskvalitet, förändrade karaktär (uppkomsten av aggressivitet, irritabilitet, etc.), brott mot familjeförhållanden och andra störningar i den privata sfären.

Tidig överklagande till doktorn och den komplexa behandlingen som påbörjats kommer att avhjälpa behovet av att bekämpa följderna av prostatit.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Vad som är farligt är prostatit

Prostatit - den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Det är fel att anse denna sjukdom uteslutande åldersrelaterad.

Risken för att utveckla prostatit är vid vilken ålder som helst. Inflammation av prostatakörteln ger mannen inte bara fysiologiskt obehag, men leder också till en nedbrytning i det psykologiska tillståndet.

Tyvärr vänder de flesta medlemmarna av det starkare könet till doktorn för hjälp, det är för sent. Sjukdomen har tid att förvärva ett kroniskt stadium, vars fara ligger i allvarliga komplikationer.

Kortfattat om orsakerna till prostatit

De viktigaste faktorerna som påverkar utvecklingen av prostatit är:

 • kränkning av termisk regim. Systematisk hypotermi hos hela organismen eller könsorganen. En kraftig förändring i kroppstemperatur under badprocedurer;
 • brist på rationell fysisk aktivitet. Hypodynamisk livsstil och låg sportaktivitet;
 • ohälsosam mat. Förekomsten av feta livsmedel, brist på tillräckliga vitaminer och mineraler, alkoholmissbruk;
 • instabilt sexliv;
 • venerala infektioner, särskilt i kronisk form;
 • inte iakttagande av regimen av arbete och vila. Överarbete och brist på ordentlig sömn;
 • kroniska sjukdomar i urinvägarna.

Prostatit klassificeras enligt formuläret: akut och kronisk.

Den andra formen karaktäriseras av en mild symptomatologi. På grund av detta är den inflammatoriska processen förlängd, risken för komplikationer ökar.

Hotet och risken för komplikationer

Att försumma symptomen på prostatit, bristen på snabb behandling, komplicerar i hög grad eliminering av sjukdomen och ökar utvecklingen av patologier.

Konsekvenser av akut prostata skada

Den allvarligaste komplikationen av akut prostatit är ackumuleringen av pus i prostata vävnaderna (abscess i prostatakörteln). Behandling av denna patologi är enbart en operation för att dissekera suppuration och buketturetra (urinrörets utvidgning med hjälp av en speciell metallplugg). I detta fall är patienten extremt svårt tillstånd:

 • ökning i temperatur till 40 grader;
 • allvarlig skärsmärta i perineum och könsorganen
 • frossa;
 • svullnad av prostata.

Den vanligaste komplikationen är sjukdoms kroniska stadium.

Vad som är farligt är kronisk prostatit

Den kroniska formen av prostatit ligger i den förändrade symtomatiska banan av sjukdomen. Perioder av återfall, kännetecknad av akuta manifestationer: smärta, utsöndring av prostats utsöndring, brott mot styrkan, frustration av urinering. Detta tillstånd ersätts av remission, under vilken patienten inte kan uppleva obehagliga känslor, förutom att det ofta är svårt att tömma blåsan. Sjukdomen är nästan asymptomatisk, men fortsätter att utvecklas, vilket manifesterar sig i en regelbunden period av förvärring.

Om man tar remission för att bli av med sjukdomen, improviserar man behandlingen ledsen, vad som inte kan göras under alla omständigheter.

Terapi måste spenderas länge och gå igenom hela kursen.

Farliga komplikationer:

 • adenom i prostata. Schema: normen och prostata adenom

En populär komplikation är en godartad tumör som bildas på prostatakörteln. Vid felaktig behandling kan den omvandlas till en cancer tumör;

 • uretrit. Schema: urinrör hos män

Urinflammation. Antibiotika och procedurer för tvättning av urinröret med antiseptiska lösningar används för behandling;

 • vesiklar. Schema: Placering av partiella vesiklar

  Akut inflammation av sämsta vesiklar. Behandlingen av sjukdomen är komplex och lång. Inte iakttagandet av villkoren för terapi garanterar i praktiken infertilitet

 • epdidimoorhit. Schema: orsaken till eppidimorchitis

  Inflammation av testiklarna, som sällan hittades som en självständig sjukdom. Vid akut sjukdom indikeras ett kirurgiskt förfarande för borttagning av testikel (orchiektomi);

 • pyelonefrit. Schema: pyelonefrit

  Bakteriell njursjukdom, vilket ofta orsakar njursvikt. Kronisk form av sjukdomen kan leda till funktionshinder;

 • cystit. Schema: Cystitis

  Blåsans inflammation, ofta komplicerad genom återflöde (kasta) urin i njurarna;

 • infertilitet. Schema: minskning av spermatozoids antal och patologi

  Texturen och kvalitetssammansättningen av spermierna ändras. Den första graden av sjukdomen kräver lång, dyr behandling. Den andra - ger praktiskt taget ingen behandling;

 • brott mot erektion. Schema: reduktion av erektion

  Ödem i prostatakörteln med prostatit, framkallar smärtsamma känslor under samlag och ejakulation. Detta leder till misslyckande av erektil funktion och minskad sexuell lust;

  I avsaknad av behandling för prostatit är fullständig erektil dysfunktion oundviklig över tiden;

  Systematiska misslyckanden i sexuella relationer leder till depression och psykogen impotens;

 • scleros av prostata. Den mest fruktansvärda skadorna är döden av prostatakörtlarna. Det är en allvarlig och obotlig sjukdom. Patienten kan bara existera på smärtstillande medel. Sjukdomen leder alltid till ett dödligt utfall.
 • Det är viktigt att:Eventuell lesion av prostata behöver behandling i tid. Det är oacceptabelt att starta en sjukdom. Efter att ha blivit bekant, än prostatit är farligt, bör mannen lyssna på egna känslor. Om du har obehag i könsorganet bör du alltid kontakta en läkare.

  De mest utsatta för prostatacancer är män som:

  • leda en stillasittande livsstil, undvik sportaktiviteter
  • lider av kronisk förstoppning
  • älskare av tillfälliga intima relationer (särskilt oskyddad sex);
  • avstå från sexuella relationer (oavsett vilka skäl).

  Förebyggande av prostatit

  För att undvika sjukdomen måste man följa åtgärder för att förhindra inflammation i prostata:

  • rätt näring
  • vanligt kön
  • högkvalitativ vila;
  • rationella systematiska sportbelastningar;
  • förebyggande av sexuellt överförbara infektioner;
  • undvikande av hypotermi
  • Urologiska årliga förebyggande undersökningar
  • regelbundet intag av vitamin mineral komplex och biologiskt aktiva tillsatser för män.

  Liksom någon annan sjukdom är prostatit lättare att förebygga än att behandla. I videon nedan talar en specialist om det obligatoriska för var och en, omhändertagande av sin hälsa, männens procedurer för att förebygga denna gemensamma sjukdom.

  Förekomsten av konsekvenserna av prostatit beror bara på mannen själv. Med tiden kan den upptäckta sjukdomen behandlas med moderna läkemedel.

  Än prostatit hos män är farligt

  Konsekvenser av prostatit för män eller vad som hotar prostatit

  Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit

  De provokerande faktorerna

  Möjliga komplikationer av prostatit

  De sista artiklarna i avsnittet:

  Vid behandling av godartad prostatahyperplasi är first-line-läkemedel alfa-adrenoblocker och 5-alfa reduktashämmare. Stearinljus med prostata adenom används

  Fibros av prostatakörteln är en följd av en långvarig inflammation, förändringar i vävnadens struktur mot bakgrund av ärrbildning kan leda till irreversibla konsekvenser. Patologier är benägna att

  Prostatit - en inflammatorisk process i prostatakörteln, beroende på formen, kan vara latent, ge svaga kliniska manifestationer eller omvänt svåra symtom

  Förberedelser för behandling av prostatacancer är inte mindre viktiga än kirurgisk behandling, kemoterapi och strålbehandling. Innan du väljer en referensmetod tar doktorn hänsyn till en mängd faktorer så att effektiviteten

  Påverkar prostatit kvinnors hälsa och hur farligt är det?

  Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln inflammatorisk, som manifesterar sig endast i det starkare könet. Infektion utvecklas gradvis i kroppen hos en man, som negativt förändrar vävnaderna i prostata. Ofta sträcker sig en sådan sjukdom till män över 40 år, men ingen av den manliga befolkningen på planeten är immun från prostatit och i en tidigare ålder. Beroende på graden kan sjukdomen vara akut och kronisk.

  Orsaker till infektion med prostatit

  • Hypotermi.
  • Låg immunitet.
  • Minskade fysisk aktivitet.
  • Sedentär / stillasittande livsstil.
  • Överdriven användning av alkohol eller droger.
  • Långvarig sexuell avhållsamhet.
  • Operationer i prostatakörteln och småbäcken.
  • Kroniska infektioner (deras aktivering)
  • Infektioner (virus, bakterier, bakterier, svampar) som överförs sexuellt etc.

  Effekt av prostatit på kvinnors hälsa

  Eftersom prostatit är en sjukdom i prostata, kan kvinnor av detta slag inte i princip överföras eftersom det inte finns någon prostata i kroppen. Det finns emellertid ett visst hot om utvecklingen av liknande sjukdomar hos de urogenitala kanalerna hos kvinnor.

  Eftersom prostata kan orsakas av smittsamma sjukdomar, som föll till en man genom samlag orsakar han omedvetet av sin sjukdom kan sända samma infektion i en kvinnas kropp, som de i sin tur kommer att starta en ny gren av inflammatoriska processer endast redan i den kvinnliga könsorgan organ.

  Är prostatit farlig för kvinnor?

  I grund och botten är sådan sjukdom som prostatit inte i sig själv heller varken sexuell eller luftdropp. Men de infektioner och bakterier som utlöste utvecklingen av prostata-inflammation hos män kan också orsaka sexuella störningar hos kvinnor. Därför bör du, innan du går in i ett oskyddat samlag med en man, se till att hans könsorgan inte är benägen för inflammatoriska processer och en smittsam sjukdom.

  De tidigare nämnda sjukdomarna, som manifesteras hos kvinnor som manlig prostatit, är inte det enda farliga och har allvarliga konsekvenser som äger rum.

  Vad är risken för prostatit för kvinnor?

  Under oskyddad sexuell kontakt kan skadliga mikroorganismer, infektioner och patogena bakterier som finns i hennes partner som har akut infektiös prostatit komma in i kvinnokroppen.

  Det finns flera inflammatoriska processer hos kvinnliga organ, som är analoger i prostatakörteln. Så, en kvinna kan manifestera "prostatit" i form av:

  • Salpingit (inflammation i äggledarna)
  • Oophorit (inflammation av äggstockarna)
  • Adnexit (inflammation i livmoderbänkarna)

  salpingit Inflammation av livmoderrör av infektiös natur. Orsakerna till salpingit kan vara olika bakterieinfektioner som överförs sexuellt. Dessa är klamydia, gonorré, E. coli, trichomonas, stafylokocker, cytomegalovirus, candidiasis, streptokocker.

  Symtom på salpingit kan uppstå vid ökad kroppstemperatur, purulent urladdning från skeden, smärta i underlivet och kan inte uppenbaras alls.

  ooforit - Patologi, manifesterad i inflammation hos de parade könkörtlarna, vilket utgör en allvarlig fara för kvinnans kroppsförplantningssystem.

  Orsakerna kan vara ooforit: underkylning äggstocks-, gynekologiska processer (aborter, förlossning), oläsbara kön, endokrina systemsjukdomar, neurologiska faktorer (stress, trötthet) samt infektionssjukdomar (trikomonasinfektion, gonorré, klamydia) och urogenital inflammation. Ooforit manifesteras i ökande temperatur, smärta i nedre buken, deras specifika vaginal sekret och allmän sjukdomstillstånd i en organism.

  adnexit - nederlag patogener livmoder, nämligen äggstockarna och äggledarna. Orsaker till adneksita: låg immunitet, dålig personlig hygien, hypotermi, gastrointestinala sjukdomsprocesser såsom förlossning och abort, liksom oskyddat samlag med en ohälsosam partner. Symtomatologi kan visa sig på en konstant förhöjd kroppstemperatur, tillstånd av feber, huvudvärk och smärta i nedre delen av magen av ett annat slag.

  Hur påverkar prostatit en kvinna?

  Prostatit, men inte vidare till andra människor, en negativ inverkan på upplevelsen av rättvisare kön, naturligtvis, kan. För det första är kvinnan ganska verklig kan "fånga" en sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan börja inflammation i hennes urin organ, förstöra dess flora och dramatiskt minska immunitet. Läkarna påpekar att processen för infektion och inflammation i urinröret och urinblåsan hos kvinnor, är orsaken till allvarlig sjukdom, som populärt kallas "kvinnliga prostatan" inom vetenskapen - skineit.

  Skineit är en sjukdom som kännetecknas av en akut inflammatorisk process av hudkörtlar hos kvinnor, som i själva verket är en spegelbild av prostatit. För att bestämma en sådan sjukdom behöver en kvinna naturligtvis se en läkare som genom att genomföra tester och ta ett antal tester kommer att kunna göra en noggrann diagnos och följaktligen rekommendera ett acceptabelt behandlingsalternativ. De uppenbara symptomen kan dock hjälpa en kvinna att komma till vad hon har hud. Symtom är som följer:

  • Skämsamt med smärta i detta fall.
  • Periodisk eller till och med konstant smärta i underlivet.
  • Ökad kroppstemperatur.
  • Slemhinnig, purulent urladdning från slidan.
  • Svaghet, dålig hälsa hos kroppen som helhet.
  • Smärta vid samlag.
  • Virala exacerbationer efter hypotermi.

  För det andra att prostatit, vilket kan resultera i ett brott mot potens och därmed ovilja delta i sexuella relationer med sin partner psykologiskt traumatiska för en kvinna. Även om sjukdomen inte är fysiskt förslavade den kvinnliga kroppen, den negativa inverkan på det psykologiska tillstånd av testning kan mycket snabbt och enkelt genom att skriva in en kvinna i komplexet, långvarig depression och även provocerande att begå äktenskapsbrott.

  Vad ska jag göra?

  Om orsakerna till prostatit hos män började infektion och patologiska flora, som spred sig till de kvinnliga urogenitala organ under oskyddat sex, och började som ett resultat av denna inflammation, vilket ledde till allvarlig sjukdom, måste man rusa genast till läkaren och undersökas. Att strama med behandling är i alla fall omöjligt, eftersom konsekvenserna inte bara kan vara beklagliga och helt enkelt dödliga.

  Om allt detsamma gjorde utan överföring av infektioner till kvinnliga könsorgan, rekommenderas det att intensivt förebygga sjukdomar i det urogenitala systemet och förekomsten av "kvinnlig prostatit".

  Förebyggande åtgärder som bör observeras utan misslyckande:

  • Personlig hygien.
  • Konstantitet vid val av en sexuell partner.
  • Ett systematiskt besök hos en gynekolog, speciellt med obehag och smärta i underlivet.
  • Ökad immunitet.
  • Skyddade sexuella relationer.

  Vid överensstämmelse med försiktighetsregler och förebyggande åtgärder är risken för infektion och utveckling av inflammatoriska processer utesluten.

  Är prostatit farlig för en kvinna? Konsekvenser och konsekvenser

  prostatit - inflammation hos prostata män. Det finns en akut och kronisk kurs. Det kan vara asymptomatiskt och kan upptäckas av misstag under en rutinundersökning.

  Vid kvinnor, efter att diagnosen har ställts till partnern, finns det en rad frågor.

  Kan en man infektera en kvinna med prostatit? Vad är risken för prostatit för en kvinna? Hur påverkar sjukdomen uppfattningen? Låt oss försöka förstå.

  Prostatit hos kvinnor: är det?

  På grund av anatomiska skillnader har kvinnor inte en prostata. Detta innebär att kvinnlig prostatit händer inte. Denna sjukdom påverkar endast den manliga kön. Men de inflammatoriska processerna i kvinnliga könsorganen (livmodern, ledbandet, äggstockarna, äggledarna) är liknande i dag med prostatit.

  Liknande kvinnliga sjukdomar

  I bäckenorganen hos kvinnor som påverkas av infektioner det finns också foci av inflammation. Orsakerna som orsakar sjukdom, symptom är liknande. Till sådana sjukdomar bär: skineit, ooforit (inflammation i äggstockarna) salpingit (inflammation i äggledarna), adnexit.

  Skineit

  I stället för prostata de flesta kvinnor har en rudimentär analog: Iron Skin. Den ligger på baksidan av urinröret. Järn i orgasm producerar en vätska som liknar utsöndringen av prostata.

  Om i Hudkanal infektion, utvecklas skineit - Inflammation av körteln. Många misstänker inte ens denna sjukdom och förvirrar den med cystit.

  Manifestationer av skinhead:

  • frekvent smärtsam urinering
  • brinner i urinröret
  • smärtsamma känslor under samlag
  • exacerbation av cystit efter sexuell kontakt.

  Är prostatit farlig för kvinnor? En sådan sjukdom uppstår under överföring infektion från bottenvåningen.

  Speciellt om det är en bärare av patogen flora. Vad händer ofta med en infektiös prostatit. Bakterier kan tränga in när hygienprocedurerna utförs felaktigt (från tarmarna under tvätt) eller när inflammation eller trauma i urinröret.

  För att diagnostisera och behandla, se gynekolog. Om symtomen på behandling av cystit från den är ineffektiv - måste du utesluta skineit.

  adnexit

  En annan sjukdomsanalog är adnexit - inflammation i livmoderhalsen (äggstockar, ledband, äggstockar). Ofta orsakar sjukdom infektioner.

  manifestationer:

  • allvarlig eller värkande smärta i underlivet, som kan åtföljas av kräkningar
  • okarakteristisk vaginal urladdning, ibland med en blandning av pus;
  • kan störa obehaglig lukt från slidan
  • akut smärta vid urinering
  • generell svaghet, ökad trötthet, huvudvärk;
  • kan öka kroppstemperaturen signifikant.

  adnexit farliga komplikationer. Med försummade sjukdomar i rören bildas ogenomträngliga områden - utvecklas infertilitet. En annan fara: adnexit är svår att diagnostisera, sjukdomen kan vara asymptomatisk. Därför måste du regelbundet genomgå undersökningar hos gynekologen och med minsta misstanke att genomgå en undersökning.

  Inverkan av sjukdomen på partnerens hälsa

  Många kvinnor rapporterar en försämring av hälsan efter att ha haft sex med partner som lanserade eller skarp former av prostatit.

  prostatit - Det är inflammation i prostata, och inflammation är inte smittsam.

  Men patogenerna som provocerade sjukdomen är farliga.

  Sjukdomen är av bakteriell natur eller orsakad av stagnation i prostata.

  Med sjukdomens infektiösa natur - en ökad risk för infektionspartner.

  Män bör undersökas vid uppkomsten av symptom på prostatit. Det är nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen.

  Den farligaste

  Effekten av prostatit på kvinnor kan vara farlig. Särskilt om sjukdomen har en smittsam form. Infektiös prostatit orsaka patogena mikroorganismer, virus, svampinfektioner.

  Hos unga män (35-40 år) Prostata inflammation uppstår ofta som en komplikation av uretrit - en inflammatorisk sjukdom i urinröret (vilket är mer än 90% av fallen orsakas av sexuellt överförbara infektioner).

  Ondskad mikroorganismer är farliga för både mannen och hans partner. Leda till utvecklingen av allvarliga sjukdomar.

  K farliga patogener prostatit inkluderar: klamydia, stafylokocker, gonokocker, Gardner, Trichomonas, Mycoplasma, ureplazmu, herpesvirus, E. coli.

  Graviditetsplanering

  Om ett par inte kan tänka sig ett barn måste orsaken sökas från båda parter. Manlig infertilitet är ofta en följd av inflammation i prostatakörteln. efter behandling reproduktiv funktion återställs vanligen.

  Möjliga komplikationer av barnets uppfattning:

  1. Den infektion som provocerade inflammation, kan vidarebefordras till en kvinna. Som ett resultat finns det livmoderhals- eller bihålsjukdomar som stör graviditeten.
  2. Med inflammation i prostata försämras kvaliteten halvvätska, Spermatozoas aktivitet minskar.
  3. Inflammation hos män under en exacerbation åtföljs av smärta med ejakulation.

  Vad bidrar till avslaget på sexuellt liv.

  Det är viktigt att förstå det prostatit - Inte en dom. Med rätt behandling av prostatit återkommer sjukdomen under lång tid.

  För män är det viktigt att inte överkyla, förhindra minskning av immunitet, att överge dåliga vanor och att följa doktorsbehandlingen.

  Framtida föräldrar i planeringen av graviditet rekommenderas att gå vidare i förväg omfattande undersökning.

  Förebyggande av komplikationer

  Om partnern infektiös prostatit - Använd alltid skyddsutrustning (kondomer) under samlag. Sjukdomens orsaksmedel bestäms av läkaren efter undersökning och undersökning.

  Rekommendationer för kvinnor:

  1. Att övervaka hälsotillståndet. Korrekt ät, träna, bibehålla immunitet, undvik stress och stress. Stark kropp för att hantera all sjukdom.
  2. Beakta reglerna för personlig hygien.
  3. För att inte försämra partnens villkor - genomgå en undersökning. Om en kvinna har en patogen flora kan prostatit hos en man förvärras under påverkan av bakterier. En skarp sjukdom har en dålig effekt på kvinnors hälsa.
  4. Att använda skyddsmedel vid sexuell kontakt med lediga partners.
  5. Om du har prostata infektiös natur eller sjukdom i stadier av exacerbation, använd barriär preventivmedel.
  6. Om det efter en sexuell handling finns obehagliga känslor, brännande, klåda, urladdning från slidan - gå till gynekologen. Ju tidigare sjukdomen diagnostiseras desto lättare är det att bota det.
  7. Missa inte planerade medicinska undersökningar. Delta en gynekolog minst en gång per år.


  Är det smittsamt prostatit för kvinnor? Nej det är det inte. Men konsekvenserna prostatit för kvinnor är ett hot. De kan utveckla liknande sjukdomar: adnexit, skinney. Prostatit är inte smittsam, men orsakerna som orsakade det är farliga.

  Om sjukdomen infektiös natur, skadliga mikroorganismer överförs till en kvinna. Med inflammation i prostatakörteln är möjligheten att undvikas inte utesluten, men i förväg är det nödvändigt att genomgå undersökning och behandling.

  Vad är farlig prostatit, om den inte behandlas?

  Innehållet i artikeln

  Komplikationer av prostatit

  Vad är risken för prostatit? Förutom obehagliga symptom kan du dessutom få de sjukdomar som män står inför om de inte behandlar inflammationen i prostata i tid. Ibland komplikationer prostatit möter även de som överklagas till urolog i tid, men inflammationen var starkare och ytterligare negativa faktorer, såsom nedsatt immunförsvar eller svår stress, har gjort sig gällande. Så här är de vanligaste komplikationerna av prostatit:

  • inflammation i njurarna, liksom associerad svår smärta i sidorna;
  • Brott mot sexuell funktion: minskad erektion, svag utlösning, brist på känsla av tillfredsställelse efter samlag
  • en kronisk form av prostatit, vilket är mycket svårt att behandla, inklusive de modernaste metoderna och drogerna;
  • prostatatrofi;
  • cystit;
  • prostata adenom;
  • absolut infertilitet
  • prostatacancer;
  • blåsor;
  • allvarliga psykiska avvikelser.

  Cystitis som en komplikation av prostatit

  Strukturen hos manliga organ är sådan att cystit påverkar kvinnor mycket oftare (ungefär 40 gånger) än män. Detta beror på det faktum att urinröret i hankroppen är mycket längre, och eftersom sjukdomen uppträder som en följd av stigande inflammation, passerar infektionen genom den "manliga vägen" mer komplicerad. Hos män med prostata-inflammation uppträder cystit när prostatit inte blir sjuk i går, och troligtvis har sjukdomen redan tagit en kronisk form.

  Symtom på blåsan är extremt obehaglig. De stör livet. Så, ökningen av nattetidet på toaletten leder till att mannen inte får tillräckligt med sömn och redan känner sig överväldigad på morgonen. I detta avseende kan även en karriär ifrågasättas, och allt detta - komplikationer av prostatit. Om du ignorerar cystit kommer ett sådant utslagstrin att leda till njursvikt, njureinfektion, och så småningom utvecklar pyelonefrit i kroppen.

  Fruktansvärd prostataatrofi

  I sällsynta fall kan atrofi av prostatan vara en medfödd patologi, men i praktiken oftare urologer står inför den förvärvade formen av sjukdomen, vanligtvis - på långt ignorerar symtomen på prostatit. I det första steget minskar blodflödet och näringen av vävnader och cellulära strukturer i prostata bryts. Vidare, om cellernas metabolism störs, utlöses mekanismen för deras självförstöring. Och mannen står inför det faktum att hans prostata är signifikant minskad i storlek och kan inte längre utföra sina funktioner. Vid tillträdet kan specialist upptäcka endast små resterna av orgeln. Överraskande nog tillbaka "förlorade" kroppen är fortfarande möjligt, om du följer hela kuren utses vid behov utöver de läkemedel, inklusive massage och stimulering av prostatakörteln.

  Kronisk form av prostatit

  Varför kronisk prostatit kan identifieras som en oberoende komplikation? Faktum är att behandlingen av sjukdomen, som är flera år gammal, är helt annorlunda. Praktiskt taget alla organ i det lilla bäckenet i en sådan man är så förändrade att det är nästan omöjligt att fixa allt i en kurs. Patienten måste ta antiinflammatoriska läkemedel i stora mängder, och med dem - och medel för underhållsbehandling. Många droger går igenom ett stadium av slutlig klyvning i levern, och denna kropp kommer att drabbas under behandlingen. Detta är en slags biverkning av den nödvändiga behandlingen.

  Dessutom tar behandlingen av kronisk form av prostatit mycket längre, eftersom mellan kurser att ta mediciner måste du ta pauser. Således tar det flera månader, ibland upp till ett år eller mer. Slutligen är droger från prostatit inte billiga, och det visar sig att en man tillbringar en stor del av sin inkomst för några månader på droger.

  Vesikulit som en komplikation av prostatit

  Vesikulit (inflammation av seminala vesiklar) är överraskande genom att den alltid utvecklas som en komplikation av en annan sjukdom. Förresten, inte alltid i sitt utseende "skyller" sjukdomar i genitourinary sfären, det förekommer ofta efter influensa, stomatit eller tonsillit. De första symptomen på vesikulitmänniskan märker nästan inte att temperaturen ökar till 37 grader, svaghet, trötthet. Då finns det smärtor som kan ge i ljummen, ländryggen eller korsbenet. Dessa smärtor intensifieras när de avfekas eller fylls med en blåsa. Som regel antar patienten närvaron av en bråck eller tror att han bara drog nedre delen av ryggen medan han lyfte upp tyngden. Slutligen märker mannen en smärtsam utlösning. I sperma framträder blod ofta, och först då inser han att problemet är mycket starkare och djupare än han trodde först.

  Sjukdomen är mycket allvarlig, men den är mycket behandlingsbar. Om du inte behandlar vesikulit väntar en patient med nästan absolut säkerhet på infertilitet, och med efterföljande vesiklar kan endast operationen rädda honom.

  Adenom av prostata

  Denna sjukdom konfronteras inte av varje patient som lider av prostatit. Hon kan träffa en ung kille som nyligen har kontrasterat prostatit, och en patient med diagnosen "kronisk prostatit" kan aldrig veta vad prostata adenom är. I ett ord är sjukdomen ganska selektiv och andra faktorer, stress, kost och rökning kan påverka dess utseende utöver bäckens inflammatoriska processer.

  Med ett adenom ökar antalet noduler som passerar genom blåsregionen signifikant, och storleken blir större. De kan pressa blåsan så hårt att urineringsprocessen för män blir omöjlig. Slutligen är adenomen, om än godartad, men ändå en tumör och under svåra förhållanden kan neoplasmen hos män utvecklas till en malign.

  Prostatacancer med prostatit

  I detta fall regenereras prostatavävnaden och fylls med tumörceller. Den yngre generationen kan slappna av, eftersom prostatacancer bara påverkar det starkare könet över 45-50 år, men ibland kan bildandet av primära cancerceller detekteras så tidigt som 40 år. Liksom någon illamående bildning utgör denna typ av cancer en fara för hälsa och liv. Så vid de sista etapperna av prostatacancer sprider tumörcellerna bortom det och ger metastaser till sådana vitala organ som lever, lungor, bensystem etc. I sista skedet bor patienten inte mer än tre år. Är detta inte ett tillfälle för en tidig hänvisning till en läkare?

  Infertilitet som en komplikation av prostatit

  Skrämmande unga par som inte försöker skapa en socialcell och unga barn är praktiskt taget värdelösa. De tror att de obehagliga symptomen på prostatit kommer att försvinna i sig. Om 25-30 år, när den smutsiga och farliga prostatiten redan är fast förankrad i den manliga kroppen, tänker den unge mannen redan om avkomman, men står inför problem. Infertilitet är en av de frekventa följeslagarna av prostatit, särskilt när behovet av behandling uppstod för flera år sedan.

  Infertilitet föregås vanligen av sexuell dysfunktion, nämligen att minska erektioner, minskade spermier under samlag, och faktiskt närhets inte längre blir så önskvärt som tidigare. Infertilitet framstår lite senare. Han har två huvudorsaker:

  • ocklusion av spermatkanalerna;
  • sedentära spermatozoa.

  I det första fallet utan professionalnyhreproduktologov inte, vilket innebär att paret kan få genomgå IVF kommer sperma för detta måste tas vid användning av testikelbiopsi - kirurgi, som utförs under narkos. Behandling av vas deferens ger inte alltid ett positivt resultat. Detta beror på det faktum att kanalernas lumen är mycket tunn och när vävnaden av väggarna förstörs, är det inte alltid möjligt att återställa dem.

  För den andra anledningen till manlig infertilitet konfronteras patienten med förändringar i spermogrammet. Antalet aktiva spermatozoer reduceras signifikant. Förresten lämnar genetik spermatozoa också mycket att önska. Lyckligtvis kan denna situation fortfarande korrigeras genom att ta speciella mediciner, ändra kost och livsstil i allmänhet.

  Prostatit är farligt för kvinnor?

  Naturligtvis, eftersom inflammation kan spridas och risken för prostatit inte kan underskattas.

  Infektion är mycket lätt att genomföra genom slemhinnan, och detta gäller både vagina och munhålan hos damen i oralsex. I det första fallet kan du möta olika inflammatoriska processer i könsorganen och i andra - med faryngit, stomatit, angina, inklusive purulent.

  Som med alla andra sjukdomar är det nödvändigt att starta en tidig kamp med prostatit, vilket nödvändigtvis kommer att sluta med seger, förutsatt att patienten uppfyller alla recept från läkaren.

  Vad ska man leta efter i behandlingen

  Gå till en specialist - halva slaget. Det är viktigt att hitta en professionell som omedelbart kommer att kontrollera den manliga kroppen för eventuella komplikationer av prostatit och förskriva lämplig behandling. Listan över droger på grund av ett komplex av sjukdomar kan ökas, men det är detta behandlingsschema som är adekvat. Behandla första separat prostatit, och sedan - en annan sjukdom, fel, lång och kan vara värdelös.

  Dessutom kan förekomsten av vissa diagnoser som uppstod under utvecklingen av prostatit också påverka de föreskrivna metoderna för fysioterapi. Komplikationer kan också påverka läkarens beslut att omedelbart ingripa. Om urologen hävdar att hans uppgift är att bota prostatit, och de återstående diagnoserna kommer att gå vilse, som en samtidig framgång från behandlingen, är det bättre att kontakta en annan läkare. Och det är naturligtvis nödvändigt att vara redo för betydande förändringar i ditt liv, och inte för tiden för terapi, men för alltid.

  Huruvida prostatit är farligt

  Fördelar med vårt centrum:

  vardagsliv 11-21 timmar; helgen är 11-18 timmar.

  prostatit

  Vad är prostatit?

  Prostatit är en inflammation i prostata. Sjukdomen är vanligast hos män 30-50 år. För närvarande har en fullständig bild av orsakerna och mekanismerna för utvecklingen av prostatit inte slutgiltigt förtydligats. Endast vissa fragment av denna bild är kända.

  I de flesta fall är prostatit orsakad av olika bakterier. De påverkar emellertid inte sällan den omodifierade prostatakörteln. Oftast förändras prostatakörteln vid tidpunkten för infarten till bakterier (som ett resultat av prostatsekretionsstasis, venös stasis, försvagning av allmän och lokal immunitet). Hos unga män (upp till 40 år) är prostatit oftast orsakad av patogener av venerala sjukdomar - klamydia, ureaplasma, trichomonads. Hos män som är äldre än 40 år orsakas sjukdomen oftast av tillståndsbetingade patogena bakterier som alltid finns närvarande i människokroppen men multipliceras aktivt med försvagning av allmän eller lokal immunitet. Sådana bakterier innefattar E. coli, stafylokocker, streptokocker och andra.

  Isolera akut och kronisk prostatit.

  Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit:

  - oregelbundet sexuellt liv (leder till stagnation av sekretionen av prostatakörteln)

  - stillasittande och stillasittande livsstil (leder till stagnation i prostata)

  - försvagning av immunitet (på grund av brist på vitaminer i mat, alkoholmissbruk, rökning, hypotermi, emotionell överbelastning)

  Hur manifesteras prostatit?

  - Aching i perineum eller underlivet

  - Känsla av ofullständig tömning av blåsan

  Är prostatit farligt?

  Faror för livet, representerar han inte, men kan medföra mycket problem för patienten och minska livskvaliteten. Dessutom kan det orsaka manlig infertilitet.

  Hur diagnostiseras prostatit?

  Det finns tre huvudsakliga diagnostiska kriterier:

  - Rektalt (genom rektum) fingerprovning av prostata. Prostatit indikeras av ömhet, asymmetri och heterogen struktur i prostatakörteln.

  - Forskning av prostata körningens utsöndring (juice). Till förmån för prostatit är en ökning av antalet leukocyter i utsöndring (juice) i prostatakörteln. Hemligheten (juice) erhålls som ett resultat av en diagnostisk massage i prostatakörteln. Studien av prostata körningens utsöndring (juice) är den mest tillförlitliga metoden att diagnostisera prostatit.

  - Ultraljudsundersökning (ultraljud) av prostata. Detta är inte en väldigt pålitlig metod för att diagnostisera prostatit. I de tidiga stadierna av prostatit kan ultraljud inte avslöja några patologiska förändringar. Dessutom beror resultaten av metoden i stor utsträckning på erfarenheten och kvalifikationerna hos läkaren som utför ultraljud.

  Hur behandlas prostatit?

  Behandling av prostatit bör vara komplex och individuell. Basen av behandlingen - antibakteriell behandling (minst 1 månad).

  Dessutom utse en lokal behandling (massage prostata, fysioterapi), immunterapi, etc.

  Är uretroskopi nödvändig för kronisk prostatit?

  Tidigare användes uretroskopi allmänt vid diagnos och behandling av kronisk uretrit och uretroprostatit. Enligt moderna idéer finns inget speciellt behov av uretroskopi för kronisk uretrit och prostatit. I utvecklade länder används inte uretroskopi för dessa sjukdomar. I vårt land fortsätter ett antal författare att försvara möjligheten till uretroskopi med prostatit.

  Dina sexuella partners

  De första 1-2 veckors behandling är önskvärt för att undvika sexuell kontakt. Då rekommenderas regelbundet sexliv med kondom. Samtidigt bör våldsamma, mycket långa, sexuella handlingar undvikas. Kategoriskt kontraindicerat avbrott av samlag.

  Om prostatit är förknippad med en venerisk sjukdom (klamydia, trichomoniasis), är det nödvändigt att undersöka och behandla alla sexuella partners.

  utsikterna

  Kronisk prostatit är en kronisk sjukdom, som uppstår i form av växling av exacerbationer och remissioner. För närvarande finns det inget botemedel som kommer att bota denna sjukdom en gång för alla. Modern behandling kan bara lindra förvärringen. Återfall kan inträffa om några månader, flera år efter behandlingen eller inte alls. Tidpunkten för återfall beror huvudsakligen på patientens livsstil.

  Minska risken för återkommande möjliggör efterlevnad av rekommendationer från den behandlande läkaren i livsstil och regelbunden (vanligen 1 gång i 6 månader) uppföljning av läkaren.

  Huruvida prostatit är farligt

  Vad är risken för kronisk prostatit?

  Den farligare prostatit är - denna fråga ställs inte bara av de män som just upptäckt sjukdomen, men också de som har en kronisk form av patologi. Inflammation av körteln kan i alla fall inte ignoreras. Förgive är en utlösningsmekanism för utveckling av flera sjukdomar i det urogenitala systemet, vars behandling är mycket svårare.

  I grund och botten är frågan hur farlig prostatit är, de unga som inte vill besöka doktorn på grund av förlägenhet är frågade. Många börjar behandla patologin själva, som i allmänhet inte är tillåten.

  Effekter av inflammation

  Kronisk prostatit uppstår på grund av alkohol, rökning, störd mat och en felaktig stillasittande livsstil.

  Vad är fällt med prostatit hos män:

  • Den första och obehagliga komplikationen är en minskning av styrka, ingen erektion och minskning av manlig libido. Praktiskt taget alla sjukdomar i det urogenitala systemet och prostata orsakar sådana symtom. Om en man vägrar att fullfölja sin äktenskapsplikt under lång tid, betyder det därför inte alltid att han är trött på jobbet. Detta kan vara ett symptom på en inflammation i början. Särskilt i händelse av att det inte finns någon morgon erektion, och det finns nattlig urinering.
  • Kronisk prostatit.
  • Blåskatarr. Även om det hos män är denna sjukdom mycket mindre än hos kvinnor, men enligt statistiken kommer fortfarande 5% av 100% på en bakgrund av cystitis i prostatit.
  • Pyelonefrit är en inflammatorisk process i njurarna.
  • Inflammation av seminala vesiklar (vesikulit).
  • Abscesses av prostata, septikemi.
  • Adenom.
  • Inflammatoriska processer i testiklarna.
  • Manlig infertilitet.
  • Skleros av prostata.
  • Impotens.
  • Malign tumör i prostata.
  • Psykoterapeutiska misslyckanden, depression.

  Tydligen har prostatit ett antal ganska komplexa och allvarliga hälsoeffekter, och några av dem kan bli irreversibla. Därför, om en man märker symptomen på prostatit, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp, utan förlägenhet och genomgå en behandling.

  Prostatit - en sjukdom amorös män

  Om det finns en inflammatorisk process, så finns det en patogen infektion som orsakade det. Inte bara en stillasittande livsstil och andra faktorer kan ligga bakom orsaken till prostatit.

  Kronisk prostatit kan orsakas av skadliga mikroorganismer, som överförs sexuellt.

  1. mykoplasmos;
  2. chlamydia;
  3. gardnella;
  4. trichomonas;
  5. stafylokocker;
  6. streptokocker.

  Mot bakgrund av denna infektion, förutom prostata, kan utvecklas klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos, ureaplasmosis, bakteriell vaginos, trichomoniasis. Behandling av dessa sjukdomar är lång, dyr. Många infektioner kan inte tas bort från kroppen, och under vissa omständigheter kan de igen manifestera sig i tid.

  Därför, om en man leder ett promiskuöst sexuellt liv (speciellt för ungdomar), är det nödvändigt att använda metoder för skydd - kondomer, speciella krämer. Åtminstone vara säker på partnern.

  Är det farligt för kvinnor?

  Trots det faktum att inflammation i prostatakörteln är en ren manlig patologi kan den vara farlig för kvinnor.

  1. Vid inflammation kan en patogen infektion komma in i den seminalvätska och utsöndringen som produceras av prostatakörteln.
  2. Sekretion produceras 2-3 minuter före utlösning.
  3. Med oskyddad samlag kommer den att falla på skelettens flora, varifrån kvinnan också kan ha problem och olika patologier.

  Oralt analsex är inget undantag. Om mikroorganismer kommer på rektumets väggar eller på munslimhinnan, kommer de genast att föröka sig. Som ett resultat kan ett antal infektionssjukdomar uppstå, allt från angina, dysbios och slutar med inflammation i bilagorna.

  Ett annat problem kan vänta på kvinnor om de har sex med en man som har inflammation i prostata. Detta problem kallas - cystit efter kön.

  • I vissa kvinnor bildas de så kallade adhesiva elementen på hymen. Det är sålunda ärrbildning av vaginala vävnaden förekommer.
  • Vad är ett ärr? Det är ett ärr. På grund av denna deformation uppträder urinröret, vilket leder till öppningen av urinröret.
  • Normalt bör urinröret stängas när det inte finns något behov av att tömma. Men med ärr är kanalen ständigt rädd. Detta är portalen genom vilken infektion kommer från infekterad sperma eller utsöndring. Därför upplever många kvinnor efter ett par timmar av obehag, brännande och andra obehagliga symtom på blåsan.

  Under inga omständigheter kan du inte lämna prostatit utan uppmärksamhet och absolut inte engagera sig i självmedicinering. Det är nödvändigt att identifiera orsakerna till den inflammatoriska processen, och ju mer den orsakas, och endast på grundval av sådana data för att bygga behandlingen.

  Konsekvenser av prostatit: varför är det farligt att inte behandla?

  Precis som alla andra, är prostatainflammation tillsammans med de klassiska tecknen: en ström av blod, svullnad och ömhet. Om du inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet på problemet och be om kvalificerad hjälp till urolog, kan effekterna av prostatit vara allvarliga, allt från minskad libido och potensstörningar och slutar cancer. Så, låt oss försöka lista ut hur farlig prostatit är.

  Termen "prostatit" i bokstavlig översättning betyder inflammation i prostatakörteln. Orsakerna till inflammation kan vara så smittämnen (specifika och icke-specifika mikroorganismer, virus), och stagnation i bäckenet (med en stillasittande livsstil, tarmsjukdom, ryggrad, etc.) eller i prostatan själv (den långa frånvaro av sexuella relationer, gemensamma olöslig erektion, etc.).

  Anatomi och fysiologi av prostata

  Prostatan är belägen i bäckenet, som ligger mellan blygdbenssammanfogningen och ampullen av ändtarmen, är prostata bas intill blåshalsen och spetsen - det urogenitala diafragman. Genom tjockleken på prostata passerar urinröret (urinröret), liksom vasdeferenserna.

  I prostatavävnad omedelbart omger urinröret, den innehåller ett stort antal muskelfibrer, som är på grund av minskningen av urinflödet i urinröret under erektion och ejakulation är omöjligt.

  Funktionell prostatavävnad består av alveolär-rörformiga körtlar, vars kanaler kombineras till större och öppnas direkt i urinröret.

  Den hemlighet som utvecklas av dem klämmer ut muskelfibrerna, som kontraheras under utlösningen. Och bindväven, som utgör stroma i körteln, innehåller blodkärl, nervfibrer, som är nödvändiga för näring och funktion av de "arbetande" cellerna i många körtlar.

  Blodtillförseln av körteln kommer från flera små fartyg som avgrenar sig från blåsans och rektumets kärl.

  Presentera prostatan, det är lättare att förstå varför prostatit hos män är med dessa eller andra symtom.

  Den patologiska processens gång kan vara akut och kronisk. Vid akut prostatit kan konsekvenserna, om man ignorerar symptom eller försök till självbehandling, inte vara den trevligaste. Omvandlingen av en akut process till en kronisk är oundviklig. Och än den kroniska prostatit är farlig, kommer vi att överväga ytterligare.

  Symtom på prostatit

  Symtom är förknippad med svullnad och blodflöde i prostatakörteln:

  1. På grund av kompressionen av urinröret genom förstorade körtelvävnader:
  • Urineringstörningar bildas: Patienterna klagar som regel ofta, smärtsamma, urinerar i små portioner (droppvis).
  • lätt genomskinlig urladdning ur urinröret.
  1. På grund av arten av innervation av prostatisk (åtföljer nervfibrer) - bildandet av prostata nerv plexus av den nedre bålen splanchnicus nerv, vilket orsakar:
  • smärta i underlivet, i perineum, som kan ges till den suprapubiska regionen;
  • minskad sexuell lust.
  1. På grund av kompression av sädesledaren vävnadsödem, och även på grund av den inflammatoriska processen, vilket leder till en minskning i regleringen av körtel hormon (testosteron), inträffar:
  • förändring av samlagets varaktighet (snabb utlösning eller omvänt, långvarigt samlag)
  • svag erektion
  • smärta med ejakulation.

  Dessutom leder organs blodtillförsel, bristen på sina egna stora kärndammar, till en svår cirkulation i körteln och stöder stagnerande fenomen i den. Och det betyder att prostatit och dess konsekvenser är ganska komplicerade i behandlingen, kräver ett komplett komplex av medicinska åtgärder. Och utan ett professionellt tillvägagångssätt kan tal om full återhämtning inte gå.

  Fördelar och nackdelar med inflammation

  Självklart är inflammation naturens inneboende process att skydda kroppen från en skadlig faktor, riktad mot dess förstörelse. Detta är den positiva sidan av processen.

  Men vi bör inte glömma att det första vävnad infiltrerad med inflammatoriska celler, dödas tillsammans med "skadedjur", och i deras ställe är alltid och i varje organ bildas av bind ärrvävnad. Dimensionerna av den senare beror direkt på inflammationsområdet.

  För det andra är inflammatoriska celler effektivt klara inte med alla skadliga ämnen, har många smittämnen lärt sig att lura vårt immunförsvar att försvara sig, och därmed kvar i kroppen under många år, att göra en akut process vid kronisk trög.

  En person kanske inte vet att han har en kronisk sjukdom, eftersom han har en kronisk sjukdom. exacerbationer kan fortsätta obemärkt, tills konsekvenserna av prostatit utvecklas.

  För det tredje kan den skadliga faktorn vara så stark att immunitetscellerna inte kan innehålla det och inflammationen kommer att ta en akut karaktär. För det fjärde, när den nuvarande långsiktiga kronisk process ständigt uppdaterade körtlar epitelceller kan en dag mutera och urartar till elakartade.

  Så låt oss sammanfatta och namnge följderna av prostatit.

  Än den här sjukdomen är farlig

  Konsekvenser av akut prostatit

  1. Cystit, uretrit, vesikulit, epididymoorkhit, pyelonefrit.
  2. Abscess (bildning av ett purulent hålrum i vävnaden) i prostata.
  3. Kronisk prostatit.

  Konsekvenser av kronisk sjukdom

  1. Fibros av prostata.
  2. Brott mot erektion.
  3. Infertilitet.
  4. Njurinsufficiens.
  5. Urolitiasis.
  6. Godartad prostatahyperplasi (adenom).
  7. Prostatacancer.

  Samma lista kan inkludera minskad livskvalitet, förändrade karaktär (uppkomsten av aggressivitet, irritabilitet, etc.), brott mot familjeförhållanden och andra störningar i den privata sfären.

  Tidig överklagande till doktorn och den komplexa behandlingen som påbörjats kommer att avhjälpa behovet av att bekämpa följderna av prostatit.

  Farliga konsekvenser av prostatit

  Prostatit hos män är en farlig sjukdom. Han förekommer ofta vid 45 års ålder, men kan också diagnostiseras hos ungar. Om symptom på inflammatorisk process upptäcks är det nödvändigt att snarast kontakta en läkare och inte vänta på deras utveckling. Annars kan kronisk prostatit diagnostiseras, och konsekvenserna blir allvarligare.

  Progression av sjukdomen kan leda till olika störningar i kroppen. Med prostatit finns komplikationer i urin-, sexuella och nervsystemet.

  Störningar i urinvägarna

  När en inflammatorisk process uppträder, påverkas blåsan och urinvägarna primärt. Eftersom prostatit orsakas av kroppsinfektion, sprider skadliga bakterier snabbt till närliggande avdelningar.

  Urinsystemet är sårbart för infektion. Sjukdomen eller infektionen i njurarna och andra organ i urinvägarna kan orsaka många problem, från mild cystit till kroniskt njursvikt, så det är viktigt att upprätthålla detta system i gott skick.

  Därför finns det olika symptom hos män, bland vilka det finns:

  • svårighet att få urin och dess stasis i kanaler;
  • konstant känsla av blåsans fullhet;
  • tyngd i blåsan;
  • skarp, skärande och piercing svår smärta;
  • smalning av urinröret.

  När det finns sådana tecken måste en man alltid kontakta en läkare. De indikerar en inflammatorisk process, inte bara i prostatakörteln, men också i andra organ i det genitourära systemet. Därför uttrycks effekterna av prostatit ofta som:

  • njursvikt
  • cystit;
  • uretrit.

  Med den bakre formen av uritrit tillsammans med collikulit finns det ofta nattliga erektioner, liksom för tidig utlösning. Urinering blir frekvent, kombinerad med skarp smärta och obehag.

  Med kronisk prostatit kan vesikulit uppträda. Det kännetecknas av en inflammatorisk process i testiklarna, appendages, seminal vesiklar. Infektion uppträder från den bakre urinröret, och även genom munnen av ejakulatoriska kanaler.

  Förändringar i prostatakörteln

  Inflammatorisk process påverkar först och främst prostatakörteln. Hos män är funktionen av prostata, utsöndring bruten. Genom att minska körteln kan du observera otillräcklig mikrocirkulation, vävnadsatrofi och muskelsvullnad.

  I medicin kallas diffusa förändringar dystrofa förändringar i prostata parenchyma, som kan orsakas av sjukdomar som neoplasmer, inflammation i körteln.

  Utseendet av smärtsamma känslor, nedsatt urinering och andra förändringar i prostata bör varna mannen. Han behöver se en läkare som kommer att ordinera en terapeutisk kurs. Det är viktigt att göra detta i de tidiga stadierna. Om symtomen efter behandlingen fortsätter med prostatit kan komplikationer uppstå.

  Stenar kan ackumuleras i prostatakörteln. Deras utseende beror på cyster som observeras med prostatit. Vid infektionstidpunkten uppträder en purulent lesion. Om cysten brister i urinröret sticker körtelns vägg ut i form av en säck. Stenar i prostata orsakar en kronisk inflammatorisk process. De kan skada körteln och störa cirkulationen. Dessutom kan användbar mikroflora inte komma in i området för lokalisering av formationer. Om musklerna i perineum är kontraherade, har männen svår smärta. Särskilt akut känns det under avföring, urinering, utlösning.

  En farlig konsekvens av prostatit hos män är prostata adenom. Det är en godartad neoplasma som framträder från kirtlens vävnader och stromkomponenten. Även efter behandling av prostatit kan det finnas en liten nodulär i prostatakörteln.

  Utbildning utgör inte en allvarlig fara i sig, om inte den omvandlas till onkologisk. Men efter 60 år har mer än hälften av alla män en progressiv form av sjukdomen, som inte upptäcktes och botades i rätt tid.

  Med progressionen av prostatahyperplasi kan extremt farliga effekter av prostatit förekomma - cancerösa tumörer. De bildas på käftens perifera vävnader. Därför kan överväxt, även godartad, orsaka en malign neoplasma.

  Om prostatit inte har botats till slutet, kan det finnas en farlig konsekvens i prostata hos män - skleros. Sjukdomen är praktiskt taget inte mottaglig för eliminering. I det här fallet kan patienten notera:

  • konstant svårighet med urinutmatning från urinröret;
  • svår smärta
  • reduktion och konsolidering av prostatakörteln.

  Med utvecklingen av sjukdomen leder till prostata död, utseendet av ärrbildning på det och slutfört torkning. I det senare fallet är järnet inte längre i stånd att utföra sina funktioner.

  Dysfunktion i reproduktionssystemet

  I prostatit kan komplikationer uttryckas i strid mot hur organen i reproduktionssystemet fungerar, vilket leder till minskad styrka, libido och slutligen infertilitet.

  Utseendet på sexuell dysfunktion uppträder alltid oväntat. För en man betyder en sådan händelse en katastrof, en nedgång i självkänsla

  Med en minskning av sexuell lust, hindras mannen av styrka. Först finns det en försvagning av erektionen. Därefter blir det snabbt eller oregelbundet. En man kan tro att han är trött. Senare inser han emellertid att libido är signifikant sänkt och överträdelser manifesteras dag efter dag.

  Om det är en försvagad erektion, är mannen halvvägs till impotens. Riskgruppen för avslutande av det intima livet på grund av kronisk prostatit innefattar cirka 40% av patienterna.

  Komplikationer av prostatit uttrycks i strid mot utlösning. Den har okontrollerad natur, förekommer ofta i förtid. Vid tidpunkten för utlösning kan ett starkt smärtssyndrom förekomma.

  Olika brott i könsområdet leder till att en man blir steril. Medvetenhet om detta faktum kan leda till psykiska störningar.

  Nervösa störningar

  Brott mot nervplanen är förknippade med negativa förändringar i andra områden. En man känner sig missnöjd och inser också att han har förlorat styrka och styrka. Därför kan psykologiska förändringar också bidra till fysiologiska förändringar:

  • konstant ångest;
  • ett tillstånd av nervositet
  • apati, uttryckt i frånvaro av intresse för liv, nöje och glädje;
  • depressivt tillstånd
  • störningar i nervös natur.

  När den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan minska arbetsförmågan avsevärt. På grund av den rekommenderade minskningen i fysisk ansträngning kan en man försvaga inte bara i den sexuella men också i det fysiska planet. Detta påverkar utseendet av smärtsamma förnimmelser:

  • i anus;
  • perineum;
  • ländryggsavdelningen.

  Nervsystemet - psykoneurologiska sjukdomar. Med progression och brist på behandling kan det leda till lesioner i hjärnans strukturer.

  Andra konsekvenser

  I samband med prostatit störs ämnesomsättningen. En man kan svettas mycket, vilket ger ett ökat obehag. Detta är särskilt tydligt i perineumområdet. Även efter att ha gått på toaletten kan utmatning från prostatakörteln, vilket också skapar svårigheter för patienten, förekomma.

  Konsekvenserna av prostatit kan observeras inte bara hos mannen själv, men också i hans sexpartner. För det första kan en kvinna lida av brist på sexuell aktivitet.

  Förändringar i en kvinnas kropp kan också observeras med sin manliga prostatit. Mikroorganismer, som är orsakssambandet till den inflammatoriska processen, kan tränga in i olika partnersystem. De provocerar negativa förändringar i en kvinna.

  För att förhindra farliga och obehagliga konsekvenser av prostatit, måste du kontakta en läkare i tid. Även de minsta förändringarna bör noteras och elimineras i rätt tid. Det rekommenderas också att normalisera näring, livsstil och följa förebyggande regler.