Huvud
Behandling

Hur länge kan jag ta en omnic

Tabletter "Omnik" kan komma till nytta för en man som lider av godartad hyperplasi hos ett sådant organ som prostatakörteln. Hyperplasi är en ökning av prostata. Det är förknippat med åldrandet, det är närvarande i en betydande andel män över 60 år. Denna sjukdom är inte på något sätt kopplad till onkologiska processer, dess tecken utvecklas inte alltid, tvärtom är hyperplasi ganska väl mottaglig för behandling med medicinska preparat.

Stegen av godartad hyperplasi och deras behandling

Det största problemet med prostata adenom är att sjukdomen påverkar negativt processen för urinering, vilket kan medföra ett antal allvarliga sjukdomar i kroppen (vesikouretär reflux, stenar i urinblåsan, etc.). Därför måste de första manifestationerna av hyperplasi uppmärksammas och gå till doktorn för att få behandling i tid.

Den kliniska klassificeringen av prostatahyperplasi identifierar flera stadier av sjukdomsutvecklingen och följaktligen behandlingsalternativ. I det första steget är detrusorn hypertrofisk hypertrofisk, vilket ger fullständig evakuering av urin. Det har ännu inte skett njurar eller övre delar av urinvägarna, men tecken på dysuri uppträder redan i form av förändringar i urineringens frekvens och varaktighet.

Hur många gånger behöver jag gå på toaletten för en vuxen man? Experter tror att den totala genomsnittliga mängd urin som släppts per dag är cirka 1,5-2 liter, och blåsans normala kapacitet är 0,25-0,3 liter. Därför bör en frisk person ge cirka 4-5 mikromiter per dag. Annars finns det dysursjukdomar, för korrigering av vilka tabletter "Omnik" är föreskrivna.

Vid det andra utvecklingsstadiet av prostata adenom genomgår detrusor redan dystrofa förändringar, vilket ger otillräcklig kontraktilitet och som följd utseendet av kvarvarande urin - från 0,1 till 1,0 liter. Detta stadium åtföljs av en förändring av transporten av urin i njurarna och urinledarna, vilket leder till kompenserat njursvikt. Dysuri fortsätter, det finns oftare uppmaning att besöka toaletten, åtföljd av smärtsyndrom.

Läkemedel för behandling av adenom bättre börjar ta utan att föra sjukdomen till det tredje steget i vilket detrusor blir dekompensatsionnye funktion, övre urinvägarna dilaterade, förstorade njurbäcken och blomfoder, njursvikt ökar. Urin kroniskt försenade oavsiktligt släpps ut i natten, sedan i dagtid (paradoxala ischuria baserat på att övervinna uppdelningen av cystisk urinringmuskeln).

Hur många gånger om dagen borde du dricka en tomat?

Vid behandling av hyperplasi kombineras Omnik-tabletter ofta med läkemedel som korrigerar kroppens tillstånd som leder till adenom. Det kan vara hormonella störningar på nivån hos själva körteln eller i ligamenten "hypofys-hypotalamus". Av stor betydelse för prostatakörtorns korrekta funktion är förhållandet mellan könshormoner (östrogen-androgener, prolactin, luteiniserande och follikelstimulerande hormoner).

Hyperplasi kan som en förutsättning ha en kränkning av androgens synergistiska effekt med östrogener, vilket förvränger enzymreaktioner och motsvarande effekt på vissa DNA-strängar som utlöser tillväxten av prostataceller.

Huvudindikationen för utnämningen av läkemedlet "Omnik" är olika dysursjukdomar i samband med godartad hyperplasi. Tabletens huvudsakliga aktiva substans är tamsulosin. Detta ämne har förmågan att minska ökad tonus hos glatt muskulatur i prostatiska uretra, blåshalsen, i prostatan själv, vilket ger ett bra flöde av urin, minskar irritation i urinkanalen. Omnik absorberas nästan helt i mag-tarmkanalen (90%), utsöndras huvudsakligen av njurarna (upp till 10% oförändrad), delvis med avföring.

Förutom den aktiva substansen, tamsulosinhydroklorid, innehåller beredningen följande ytterligare ämnen:

 1. Järnoxider (röd och gul).
 2. Talk.
 3. Indigotin.
 4. Gelatin.
 5. Titandioxid.
 6. Polysorbat 80 och MCC.
 7. Metakrylsyra i form av en sampolymer av typ C.
 8. Natriumlaurylsulfat.
 9. Triacetin.
 10. Kalciumstearat.

Omnic finns i kapslar med modifierad frisättning, som inte rekommenderas för tuggning vid upptagning för att inte ändra hastigheten på kemiska reaktioner. Det tas på morgonen efter frukost (äta ökar biotillgängligheten). Lådan innehåller 1 eller 3 blister med 10 kapslar om 0,4 g vardera.

Du behöver dricka en tomat i enlighet med den tilltalande läkarens rekommendationer inte 1 dag, eftersom den terapeutiska effekten uppträder i genomsnitt efter 2 veckor av att ta medicinen.

Obehagliga biverkningar av läkemedlet

Läkemedlet som innehåller tamsulosin kan endast användas för behandling efter kontroll av diagnosen (för att utesluta karcinom) och med regelbunden fingerundersökning. I vissa fall krävs definitionen av prostataspecifikt antigen. Läkemedlet ska användas med försiktighet för personer vars yrke är förknippad med ökad koncentration av uppmärksamhet (förare etc.).

Recensioner om kapslar "Omnik" är mycket olika, eftersom läkemedlet har ett ganska stort antal biverkningar. Bland dem kan asteni och huvudvärk, yrsel, dåsighet eller sömnlöshet uppstå från nervsystemet. Ett antal patienter noterar retrograd ejakulation (misslyckande i mekanismen för utstötning av seminalvätska) med ökad sexuell upphetsning (2-3 sexuella handlingar per timme).

Många män är försiktiga med försvinnandet av sperma under samlag, men det är bara en tillfällig bieffekt av läkemedlet, som ejakulat inom en period som inte tilldelas på rätt sätt och kastas in i urinblåsan.

Negativ feedback om Omsk är mer än tillräckligt. Några representanter för det starkare könet efter behandlingen hade kliande hud, andfåddhet, huvudvärk, ångest, varefter några gav upp utan att behandlas. Således bara biverkningarna från läkemedelsarbetet (plus förändringar i prostatens funktion, vilket också fick sig att känna sig).

Troligtvis, i en sådan situation förklarade doktorn inte för patienten att de negativa reaktionerna skulle försvinna efter 2-3 veckor, tillsammans med manifestationen av läkemedlets läkemedelsegenskaper som kan ordineras till enskilda patienter för behandling i 2-3 månader.

Kontraindikationer och administrering

Förutom effekterna på genitourinary och nervsystemet, rapporterar rapporterna att omnic kan ge hypotoni, smärta i bröstet och rygg, rinit, svimning och takykardi. Någon som fick drogen orsakade förstoppning eller omvänt diarré, illamående, kräkningar (reaktion i mag-tarmkanalen).

Ibland åtföljs behandlingen av ett fenomen som priapism (en långvarig erektion, inte förknippad med sexuell upphetsning, ofta smärtsam) eller tvärtom en tillfällig minskning av libido.

Recensioner om läkemedlet "Omnik" indikerar att det endast bör tas av kurser på ett löpande sätt, det vill säga varje dag, utan att missa, så att tonerna i fartygen inte upplever stress.

Överdosering utbyten av akut hypotension, där patienten är placerad i ryggläge, är kärlsammandragande läkemedel administreras, plasma-substituera lösningar tvättas magen och tillhandahålla osmotiskt laxermedel eller preparat liknar aktivt kol. Läkemedlet ordineras ofta inte omedelbart, men efter en kurs av suppositorier, en massage i prostata, om de inte gav den korrekta effekten.

Kontraindikationer för att ta läkemedlet är: svår leverinsufficiens, njursvikt i svår form, hypotension ortostatisk, allergi mot huvud- eller sekundärkomponenterna.

 • Prostatin är ett effektivt läkemedel mot prostatit
 • Läkemedlet Zeroprost från prostatit och impotens
 • Urethramol för behandling av manliga sjukdomar
 • Expertrecensioner om Urethramol för män
 • Särskilda egenskaper hos Cream Prostatitis

OBS! Information som publiceras på webbplatsen är endast avsett för information och är inte en rekommendation för användning. Var noga med att rådgöra med din läkare!

 • Andrologi /
 • Baldness /
 • Psykologi /
 • Viktminskning /
 • Power /
 • Sport och fitness /
 • Traditionell medicin /
 • Typer av sjukdomar

Kopiering av webbplatsmaterial utan skriftligt tillstånd från projektadministrationen och aktiv länk till http://KakBik.ru är förbjuden.

Hur lång tid tar jag Omnik utan paus?

Min man är redan den andra behandlingstiden för kroniska prostatitpass. Och då började den tredje månaden när han sjöng "Omnik". Det sägs att denna åtgärd hjälper till att bli av med smärtan. Berätta för mig hur mycket du kan dricka så länge som möjligt och om du behöver ta en paus?

Det bör förstås att Omnik. enligt många recensioner är inte det säkraste läkemedlet. Det påverkar nervsystemet och genitourinary systemet. Men i vissa fall orsakar agenten vissa negativa reaktioner från mag-tarmkanalen. Ibland i behandlingen finns priapism eller omvänt en tillfällig minskning av libido. Det är bäst att ta läkemedelskursen varje dag, dock under den period som läkaren tydligt fastställt. I annat fall kommer tonern hos fartygen att störas.

En särskild roll bör ges till dosering. När det överskrids sker akut hypotoni. Patienten administreras plasmasubstitutlösningar och vasokonstriktiva läkemedel, tvättas därefter i magen, ger en osmotisk laxermedel eller preparat som aktivt kol.

Omnic kan inte tas med nedsatt njur- eller leverinsufficiens, ortostatisk hypotoni, allergier mot läkemedlets komponenter. Använd medicinen endast på morgonen efter att ha ätit, medan det är viktigt att dricka mycket renat dricksvatten. Du kan inte tugga kapseln. Och lita inte helt på Omnik. Det här läkemedlet eliminerar trots allt symptomen på ett brott mot prostata. Omnic är acceptabelt att använda endast i kombination med andra läkemedel som föreskrivs av en läkare, och så mycket som läkaren kommer att indikera.

2017 Copyright - MenPortal.info Mäns hälsa
Kopiera material endast med en länk till resursen.
Alla rättigheter förbehållna.

"Attention! Informationen som publiceras på portalen är endast avsett för information. Var noga med att samråda med en kvalificerad expert för att inte skada din hälsa! "

Du rapporterar ett fel i följande text:

För att slutföra, klicka bara på "Skicka fel". Du kan också lägga till en kommentar.

Hur länge kan jag ta en omnic?

Läkemedelsberedningen omnik används vanligtvis i en sådan sjukdom som godartad prostatahyperplasi.

Typiskt utsetts en läkemedel av denna typ av den närstående läkare urologen, därför är det vid tidpunkten för upptagandet nödvändigt att klargöra med honom, eftersom varje sjukdom är individuell. Behandlingsförloppet med en omnic är vanligtvis från trettio dagar eller mer. Ibland är han utsedd att ta livet, men som han en gång skrev ovan, var noga med att kolla med din läkare, inte självmedicinera.

Kan jag bota prostatit med "Omnik" piller och hur länge går kursen?

Typ av problem

Omnik tillhör gruppen adrenoblockers. Den finns i kapslar med ett gult gelatinskal. På ytan kan du se tillverkarens bild och märket "701".

Kapselns lock är olivfärgad. Det visar siffrorna 0.4. Inuti är vita eller gulaktiga granuler av näringsämnen.

Läkemedlet tillverkas med 10 blister. I förpackningen finns det från en till tre blåsor.

Något mindre populära tabletter med liknande namn. Mängden aktiv substans i dem är densamma som i kapslarna.

Preparatets struktur

Den huvudsakliga aktiva komponenten i anläggningen är tamsulosin. Läkemedlet innehåller 400 mikrogram aktiv substans.

Dessutom innefattar den sådana hjälpmedel som polysorbat med cellulosa, talkumpulver, liksom triacetin och polysorbat.

Drogen behandlar urineringstörningar som uppstår med godartad prostatahyperplasi. och verkar direkt på symptomatiska manifestationer.

Det aktiva ämnet påverkar positivt urinrörets prostatiska del, mjukvaran i prostata och naturligtvis blåsan. När läkemedelsglatta muskler slappnar av, utlöses urinflödet, försvinner de medföljande symtomen på sjukdomen: brännande och irritation.

Farmakologisk aktivitet

Omnikens åtgärder syftar till att eliminera dysfunktionen hos det genitourära systemet. Tamsulosin slappar av de mjuka musklerna i det manliga urinvägarna. Det minskar maximalt irriterande symtom, begränsar kanalen i det genitourära systemet och bidrar till partiell eller fullständig borttagning av spasmer.

Läkemedlet är effektivt vid behandling av inflammation i prostata och används för att detektera tecken på prostata adenom.

Viktigt! Omnik är bra eftersom det inte påverkar blodtrycket när det utsätts för kroppen. Därför kan det tas även av patienter som är äldre än 60 år.

Kontra

Ta läkemedlet är förbjudet om du har följande sjukdomar:

 1. Individuell intolerans mot kroppens komponenter i drogen;
 2. Akut njurs- och leverdysfunktion;
 3. En kraftig minskning av blodtrycket som uppträder efter en förändring i kroppsställningen.

Bieffekt

När du tar kapslar eller tabletter från prostatit "Omnik", uppträder biverkningar sällan, liksom en överdosering. Bland dem kan vi nämna:

 • Ökad ångest;
 • Yrsel och ökad hjärtfrekvens, sänka blodtrycket.
 • Mindre vanliga är brott mot matsmältningskanalen. Detta är illamående, smärta i buken eller kräkningar.
 • Ibland finns det oregelbundenhet i andningsorganets arbete.
 • Retrograd ejakulation.

FAQ: Kombinera mottagningen Omnika med andra läkemedel ska vara mycket kompetent och noggrant. Till exempel, i kombination med furosemid, minskas procentdelen av tamsulosinabsorptionen markant. När det används med cimetidin, stärker läkemedlet tvärtom sin effekt. Samtidigt förblir dosen densamma och kräver ingen ökning. Men diclofenac påverkar utsöndringshastigheten för den aktiva substansen från kroppen.

Omnik: behandlingssätt med prostatit

För att få effekten av att ta tabletter eller kapslar, bör du välja rätt dosering.

För detta rekommenderas att du besöker en läkare. vem ska bedöma symtomen på sjukdomen och utse en lämplig behandlingskurs för patienten.

Vanligen tar Omnik en kapsel en gång om dagen på morgonen efter att ha ätit. Kapseln eller tabletten tvättas med vatten. För att öppna den och ju mer att tugga i receptionen är det omöjligt.

Vilken effekt kan du förvänta dig och efter vilken tid?

Den aktiva komponenten av läkemedlet omedelbart efter att ha tagits absorberas nästan 100% från matsmältningssystemet.

 • Förbättrad urinflöde underlättar patientens tillstånd och blockerar utvecklingen av lämpliga komplikationer i kroppen.
 • Den uttryckta och stabila effekten från mottagande av tabletter och kapslar kan förväntas inom två veckor efter början av behandlingstiden.
 • Under denna tid måste han ackumuleras i kroppen. Om 5 dagar i rad drogen används i denna dosering, kommer koncentrationen i plasma tredubblas i jämförelse med den första dosen.

Om sjukdomen inte är i det avancerade skedet framträder den terapeutiska effekten efter en enstaka dos av läkemedlet (efter ca 6 timmar).

Omnic kan inte bota sjukdomen helt. Det eliminerar bara problemen i samband med prostatit, vilket blockerar den inflammatoriska processen i kroppen. Därför behöver du bara ta detta läkemedel tillsammans med andra droger.

slutsats

Du kan köpa piller eller kapslar i ett apotek eller via specialiserade nätbutiker. I det andra fallet är det bättre att föredra handeln med ett värdigt rykte, vilket kommer att undvika förfalskningar. Återigen, återkalla behovet av att besöka en läkare, för att utse en omfattande behandling!

Hur läkare rekommenderar omniker för adenom?

Godartad prostatahyperplasi är extremt vanlig hos medelålders och äldre män. Vid en ålder av fyrtio, enligt statistiken, klagar varje femte man på symptomen på adenom, med ålder ökas antalet samtal till urologen gradvis.

Kombinationen av prostatiska adenomsymptomurologer kallar prostatism. Symptomkomplexet innefattar irritativa och obstruktiva manifestationer av patologi.

Obstruktiva symtom

Obstruktion av urinröret orsakas av kompression av urinrörets utvidgade prostata, liksom ökad ton av glattmuskelfibrer, ökad aktivitet av adrenalinreceptorer. Patienter klagar på en känsla av otillräcklig tömning av blåsan, försvagning av urinflödet, separation av urin med droppar.

Tecken på irritation

Irriterande symtom kallas också symptom på irritation. Deras manifestation och progression är förknippad med nedsatt funktion av blåsan i allmänhet och blåsans sphincter i synnerhet.

utflödet av urin försämring leder till förändringar i väggen hos den ihåliga kroppen: det är kompakterad, förlorar elasticitet, blir mer mottagliga för inverkan av adrenalin och noradrenalin. Urologer kallar detta tillstånd blåsans instabilitet. Som ett resultat känns patienten frekvent (inklusive falsk) uppmaning att urinera, nocturia visas.

Utvecklingen av symtom över tiden

Normalt är den dagliga volymen urin ca 1-1,5 liter. Blåsan kan hålla upp till 300 ml vätska. Det räcker för en frisk man att tömma blåsan 4-5 gånger om dagen.

Steget kännetecknas av hypertrofi av det muskulära skiktet i urinblåsan. Det finns inga njurepatologier. Patienten noterar brott mot frekvensen av urinering. Bristen på adekvat terapi leder till utvecklingen av nästa steg. Blåsans muskelfibrer genomgår dystrofiska förändringar, de kan inte samverka vid full styrka. Detta resulterar i kvarvarande urin, vars volym kan nå 1 liter. Patologiska förändringar i njurarna och urinledarna bildas. Patienten noterar en ökning av frekvensen av urinering, smärta syndrom föreningar.

Dekompensering av detrusorfunktionen. Betydligt förstorade urinledare, förstorat njurbäcken. Svårighetsgraden av njursvikt ökar. Patienten noterar episoder av ofrivillig separation av urin på natten och sedan på eftermiddagen.

Modern medicin erbjuder många metoder som syftar till att härda hyperplasi i prostata vävnaden, vilket eliminerar störande symtom. Läkare som fokuserar på patientens ålder, klagomål, historia, föreslår konservativ terapi eller operation. Även benign prostatahyperplasi betraktas som normala åldersrelaterade förändringar, kan det avsevärt försämra livskvaliteten, orsakar ofta återkommande urinvägsinfektioner, minskad styrka, ömhet, sömnstörningar.

Konservativ behandling doktorn föreslår när det finns kontraindikationer för kirurgi, i avsaknad av indikationer på operation, om patienten inte vill drivas. Som en terapi för adenom rekommenderar läkare ofta ett läkemedel från gruppen av alfa-adrenoblockerare. Det internationella icke-proprietära namnet på läkemedlet är tamsulosin, ett av de kommersiella namnen är omnik.

Vilka effekter förväntas vid utnämning av alfa-blockerare:

 • normalisering av urinering
 • minskad spänning av blåsans muskler;
 • minskning av svårighetsgraden av stillastående fenomen i det lilla bäckenet;
 • minskning av ömhet.

Effekt av tamsulosin på de huvudsakliga länkarna i patogenesen av godartad hyperplasi

Omnik påverkar selektivt alfa 1-adrenerga receptorer koncentrerad i blåsans nacke, prostatakörteln, den prostatiska delen av urinröret. Läkemedlet slappnar av i glattmuskelfibrer i prostatakörteln, normaliserar urinering, minskar svårighetsgraden av obstruktiva symptom. Som ett resultat noterar patienten en ökning av urinflödet.

Omnik verkar på blåsans vägg, vilket reducerar nivået av detrusorhypertrofi, normaliserande elasticitet. På grund av detta minskar irritativa symtom, trängseln att bli mer sällsynt och smärtfri.

Eftersom Omnic praktiskt taget ingen effekt på de adrenerga receptorer belägna utanför bäckenorganen (i kärlväggen), svårighetsgraden av de oönskade effekterna minimeras. Urologer ordinera tamsulosinbehandlade äldre patienter och människor som behöver ta andra droger från gruppen blockerare (t.ex. i högt blodtryck). Omnic visas inte bara vid normala arterialtryck, men också vid hypotension.

Handlingsprincip för ett läkemedel

Omnik med oralt intag absorberas i tarmarna. För att sakta absorptionen kan leda till förtida ätning. För att säkerställa en enhetlig absorption av läkemedlet under hela behandlingsperioden kan läkaren råda dig att använda en omnik varje dag efter en morgonmåltid. Tamsulosins jämviktskoncentration i patientens blod nås den femte dagen för antagning. Klinisk effekt manifesteras efter 14 dagar från kursens början. Metabolismen av ämnet utförs i levern. Utsöndring av metaboliter sker i urinen.

Hos patienter med nedsatt njurfunktion finns ingen minskning av dosen av läkemedlet. Försiktighet bör iakttas vid förskrivning av tamsulosin till individer som har kreatininclearance mindre än 10 ml per minut. Kapslar av en adrenoblocker omnik placeras i blåsor. Varje fabriksförpackning innehåller 1 eller 3 blåsor. Det finns 10 kapslar i blåsan. Varje kapsel innehåller en daglig dos (0,4 g) aktiv substans - tamsulosinhydroklorid.

Skada på kapseln i munhålan påverkar ämnesomsättningen av den aktiva substansen i kroppen, så ta kapslarna helt utan tuggning. Storlek kapslar nummer 2, ärendet har en orange färg, den har ett antal 701. Capet är målat i olivskugga. Doseringen av tamsulosin 0,4 applicerades på locket. Inuti kapseln är vita granulat klart synliga.

De med modifierad frisättning kapslar innehåller i sin sammansättning följande inaktiva ingredienser: mikrokristallin cellulosa, sampolymer typ C metakrylsyra, natriumlaurylsulfat, polysorbat 80, gelatin, triacetin, kalciumstearat, talk, titandioxid, indigotin, järnoxider (röd och gul).

Biverkningar

Enligt tillverkaren, i sällsynta fall, kan få sådana negativa effekter som yrsel, minskat blodtryck, ortostatiska reaktioner, illamående, diarré, förstoppning, kräkningar, huvudvärk, hjärtklappning, asteni. Det är inte uteslutet förekomst av allergiska reaktioner: klåda, hudutslag, angioödem. Patienter som har upplevt manifestationer av ortostatisk hypotension bör omedelbart ta ett liggande läge och förbli kvar i det tills försvinnandet av obehagliga symptom.

Några män rapporterar utseendet av retrograd ejakulation efter starten av tamsulosin-kursen, vilket uttrycks vid gjutning av spermier i blåsan. I synnerhet kan denna effekt uttryckas med ökad sexuell aktivitet. Den uppenbara avsaknaden av ejakulat är inte hälsofarlig och övergår vanligtvis av sig själv.

Förekomsten av några biverkningar kan fungera som en drivkraft för att avbryta den terapeutiska kursen. Vanligtvis förekommer allvaret av negativa effekter under kursens andra eller tredje vecka. Behandlingstiden med omniq kan ta flera månader. Innan behandlingen med tamsulosin startas krävs en omfattande undersökning för att utesluta andra tillstånd som framkallar symtom som liknar godartad prostatahyperplasi. Först och främst är det nödvändigt att se till att patienten inte har en malign neoplasma i prostata.

Patienter som får omniks bör regelbundet besöks av en urolog för digital undersökning av prostata tillståndet. Om det finns indikationer rekommenderar läkaren att man tar en analys för att bestämma innehållet i det prostatiska specifika antigenet - en markör för prostatacancer.

Hittills har det inte rapporterats om en överdosering som ges av adrenoblockern. Teoretiskt kan ett multipelt överskott av den rekommenderade dosen leda till en signifikant minskning av blodtrycket, uttalad takykardi. Behandling av en överdosering minskar för att tvätta magen, utnämning av aktivt kol, laxermedel, symptomatisk behandling. Det är möjligt att ordinera vasokonstriktorer, läkemedel för att öka volymen cirkulerande blod. Övervakning av njursjukdom krävs.

Med hänvisning till ögonläkaren för grå starr bör patienten informeras om användningen av tamsulosin. Under en operation kan en omnic orsaka en smalning av eleven. Läkaren, som förbereder patienten för en oftalmisk operation, kommer att vidta åtgärder för att minska biverkningen av tamsulosin.

Urologen skriver ut en omniq i den komplexa behandlingen av prostata adenom. Terapi som innefattar användningen av lokala resurser (rektal suppositorie), prostatisk massage kurs samt som selektiva alfa-adrenerga blockerare, ger ofta ett positivt resultat och kan signifikant lindra patientens tillstånd.