Huvud
Strömförsörjning

I vilka fall utses Omnik för prostatit

Prostatakörteln är ett orört organ som ligger under blåsan och täcker blåsans livmoderhals och den övre delen av urinröret. Prostata, som är körteln av yttre utsöndring, har utsöndringskanaler, längs vilka en särskild hemlighet är tilldelad, vilken är en integrerad del av halvvätskan. Denna hemlighet säkerställer spermatozoas livskraft utanför hankroppen.

Manifestationer av prostatit

inflammation i prostatan produceras av olika skäl: det kan framkalla en stillasittande livsstil, förtäring till infektion, hypotermi, trauma bäcken vaskulära störningar, på grund av vilka bäckenet bildas stagnation, ökad sexuell aktivitet, eller omvänt, att avstå från en utlösning för lång tid.

Kliniker skiljer akut och kronisk prostatit. Den akuta formen kännetecknas vanligtvis av svåra symtom: en man klagar över feber, smärta i blygdbenssammanfogningen och perineum, trötthet, täta urinträngningar.

Utanför exacerbationen kan en kronisk process inte orsaka nästan inget obehag. För mindre avvikelser (förändring i samlagets varaktighet, mild smärta), betalar män ofta inte uppmärksamhet. Med en exacerbation av processen liknar symptomen som akut prostatit. Med tiden noteras en man som inte får adekvat behandling, ökningen av symtom på dysuri (kränkningar av urinering).

Behandling av terapi

Misstänkt för den inflammatoriska processen som orsakas av patogenernas aktivitet, föreskriver urologen en kurs av antibiotikabehandling som huvudbehandling.

Med prostatit monoterapi är inte tillräckligt: ​​du behöver inte fullt ut påverka inte bara prostatakörteln själv, men också hela kroppen. När läkaren ordineras, söker doktorn inte bara för att eliminera orsaken till patologin, men också för att minimera smärtsamma känslor, för att normalisera processen för urinering och sexuell funktion. I prostatitbehandling ingår enzympreparat, lokala läkemedel (rektala suppositorier), antiinflammatoriska läkemedel, antikoagulantia. Av stor betydelse är droger från gruppen av alfa-blockerare.

Inflammation i prostatan är förstorad, det komprimerar prostatiska uretra, varför patienten noterade frekvent urinering (inklusive på natten), dålig tömning av blåsan, förändringarna i urin urladdning (intermittenta strömmen, avsnitt dropp). Alfa-adrenoblocker, som föreskrivs i urologisk praxis, är utformade för att eliminera dessa symtom.

Receptorer som binder till adrenalin neurotransmittorn finns i kärl, smidiga muskler (inklusive blåsan, prostata, urinrör). Adrenoblockers har en effekt som motsätter sig adrenalins effekt: de slappnar av musklerna, dilaterar kärlets lumen, minskar trycket.

Väl beprövade medel är aktiv ingrediens av vilket tamsulosin (kommersiellt namn omnik). Detta ämne påverkar inte alla adrenerge receptorer utspridda i hela kroppen, utan endast receptorer i bäckenregionen. Den här egenskapen låter dig utse en omniks, inklusive män med allvarliga bakgrundssjukdomar, äldre patienter: läkemedlet kan orsaka minsta biverkningar.

Urolog, som rekommenderar tamsulosin (omniks) med prostatit, förväntar sig följande resultat:

 • minskat tryck av den förstorade prostata på urinröret;
 • minskad frekvens av uppmaning att tömma blåsan;
 • avslappning av mjuk muskler i prostata och urinblåsan;
 • minskning av stagnation i bäckenområdet
 • återställande av sexuell funktion.

Vid den femte dagen för tillträde etableras medelets jämviktskoncentration i blodet. Patienter noterar normaliseringen av tillståndet efter en två veckors mottagning av läkemedlet omnik. Den fullständiga behandlingstiden med adrenoblocker innefattar upp till två månader av daglig användning av läkemedlet.

Vanligtvis rådgivar urologen att ta en omnic efter frukost. En kapsel innehåller 0,4 g aktiv substans, vilket motsvarar en daglig dos. Det är omöjligt att bryta kapslarnas integritet: dess deformation kan påverka absorptionen och därmed den terapeutiska effekten.

Tamsulosin har praktiskt taget ingen effekt på blodtrycket, vilket gör det möjligt att tilldela det med patienter som inte bara högt blodtryck och normalt blodtryck siffror, men gipotonikam.

Absorptionen av läkemedlet utförs i tarmens lumen. Metaboliter utsöndras av njurarna.

Analys av lämpligheten av att förskriva omnik med prostatit till personer med njurpatiologi styrs läkaren av kreatininclearance. Då, när tamsulosin är indicerat för användning, krävs inte dosreduktion, men övervakning av njurfunktionen är nödvändig.

Biverkningar

Enskilda patienter avbryter behandlingen med omnic med utseendet av biverkningar.

Följande bieffekter beskrevs:

 • yrsel;
 • ortostatisk hypotension
 • illamående;
 • asteni;
 • kräkningar;
 • huvudvärk;
 • allergiska reaktioner (klåda, utslag, angioödem);
 • retrograd ejakulation.

Retrograd ejakulation är ett icke farligt fenomen som manifesteras i att kasta sperma i blåsans hålrum.

Känsla av ortostatisk hypotoni, patienten bör ligga och stanna kvar i ljungläge tills tillståndet är normalt.

Före tillsättningen av tamsulosin med prostatit, bör en rektal undersökning av prostata utföras för att utesluta andra patologiska tillstånd (främst cancer). Om det behövs, ger patienten en analys för att bestämma nivån på PSA. Prostatiskt specifikt antigen är en markör för malign neoplasma i prostata.

Uppenbarligen är en omnic visad för män som lider av både akut och kronisk prostatit som en del av komplex terapi. Man bör komma ihåg att alfablockerare för prostata bara lindra symtomen, negativt påverkar livskvaliteten, men påverkar inte orsaken till prostatit. Fonderna i denna grupp anses vara extra, symptomatiska. Den första raden av droger innehåller en kurs av antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel.

En påtaglig fördel med att använda Omnik i en inflammerad prostata

Varje sjukdom kräver ett kompetent urval av läkemedel. Vid en prostatit hos män används antibakteriella och andra medel oftast. Ofta med akuta processer används adrenoblockerare. Bland dem är Omnik väldigt populär. Detta läkemedel hjälper till att ta bort symtom på sjukdomen på kort tid.

Beskrivning av beredningen

Omnic är ett medicinskt ämne som tillhör gruppen adrenoblockerare. Finns i kapselform. Skalet är tillverkat av gelatin och är färgat gult. På ytan finns en märkning med siffrorna "701", liksom tillverkarens bild. Capsens lock är olivfärgad med siffror 0.4. Inuti är granuler med aktiva komponenter. De kan målas som vita och har en gulaktig snett.

Aktiv del av läkemedlet för män är tamsulosinhydroklorid i en mängd av 400 mikrogram. Dessutom finns hjälpämnen, såsom cellulosa, sampolymer, polysorbat, triacetin, talk och järn.

Prostatit ges i en blisterförpackning med tio stycken, en eller tre stycken per kartong. Som ett resultat av användningen av läkemedlet noteras att urinutsöndring underlättas och andra klagomål elimineras.

Åtgärder

Omnik används för att eliminera urinutbrott i prostatit. Den aktiva substansen blockerar receptorerna, vilket resulterar i en avslappning av glattmuskeln.

Detta läkemedel eliminerar irritationen av kanalväggarna och hjälper till att lindra kanalen. Den uttryckta och bestående effekten av att ta botemedlet observeras efter några veckor efter behandlingens början.

Samtidigt kan män ha sin egen individuella reaktion på drogen. Av denna anledning observeras ibland effekten av effekten efter det att den första kapseln tagits. Det är särskilt viktigt att notera att de aktiva komponenterna i läkemedlet inte orsakar förändringar i blodtrycket, vilket gör det möjligt att använda det även hos patienter äldre än 60 år. Omnik kan användas inte bara vid behandling av prostatit, men också i närvaro av tecken på adenom.

I de flesta fall tolereras läkemedlet lätt, och i närvaro av njurspatologi krävs inte dosjustering.

Reaktion av kroppen till drogen

Efter oral administration absorberas den aktiva ingrediensen i läkemedlet nästan helt från mag-tarmkanalen. Således observeras ett hundraprocent biotillgänglighet av läkemedlet. Det noteras att sugprocessen saktar sig lite efter att ha ätit. Därför rekommenderas att ta Omnik efter frukost.

Efter att ha tagit den första kapseln observeras maximal koncentration efter sex timmar och motsvarar 400 mikrogram. Om inom 5 dagar mottagningen av läkemedlet mot prostatit fortsätter vid den angivna dosen, så är koncentrationen i plasma redan nästan tre gånger mer än efter den första dosen. Nästan alla 100% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Den aktiva komponenten som kommer in i levern bildar inte aktiva metaboliter. Samtidigt kommer de flesta tamsulosin i blodet i oförändrad form. Ett läkemedel med urin utsöndras och endast mindre än 9% av den aktiva komponenten förblir oförändrad. En fullständig utsöndring i en enda applikation observeras efter tio timmar, och med en förlängd kurs ökas elimineringstiden och uppgår till tretton timmar.

Biverkningar av läkemedlet

Innan du tar drogen för prostatit är det viktigt att bestämma biverkningarna. I vissa fall finns det ökad ångest. Detta är oftast associerat med hjärt-kärlsystemet. Ibland finns det yrsel, nedsatt blodtryck, ökad hjärtfrekvens.

I sällsynta fall är det en förändring i mag-tarmkanalen. Vanligtvis är detta en liten illamående, kräkningar, svag buksmärta. I undantagsfall observeras biverkningar från andningsorganets sida.

Ibland orsakar läkemedlet biverkningar från könsorganet. Som regel är detta retrograd ejakulation. Det manifesterar sig i form av att sätta spermier i blåsans hålrum. Som regel beror detta på en överträdelse av tonen i sphincten.

Det är särskilt viktigt att överväga kroppens reaktion till samtidig mottagning av Omnic och andra mediciner. Särskilt försiktigt bör ta drogen med furosemid. I detta fall kan andelen absorption av den aktiva substansen minska. Men vid samtidig administrering av cimetidin intensifieras Omniks åtgärd tvärtom. Samtidigt krävs ingen dosjustering.

När Omnik tas samtidigt med warfarin eller dikolfenac, noteras en ökning av utsöndringshastigheten från kroppen. Inga andra förändringar i läkemedlets effekt hittades.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna är att störa njurarnas arbete med allvarligt njursvikt. Symtom på ortostatisk hypertoni är också en kontraindikation för att ta botemedlet.

Ta inte drogen i närvaro av överkänslighet mot en av komponenterna i läkemedlet. Men även om inga kontraindikationer saknas kan du inte använda ett självbehandlingsverktyg.

Applikationsfunktioner

För att uppnå effekten är det viktigt att välja rätt dosering. Med prostatit hos män rekommenderas att doktorn först uppträder, som på grundval av symptomen och flödesegenskaperna väljer lämplig behandling.

Som regel tas Omnik på morgonen efter frukost. Kapslar rekommenderas att tvättas med vatten. Tyg inte kapslar eller öppna dem. Den dagliga leveransen är en kapsel, men den kan variera beroende på karaktären hos mänens patologi.

Det är viktigt att notera att Omnik används specifikt för att eliminera problem som orsakas av prostatit. Som ett resultat av användningen normaliseras urinutskiljningen. Således är det omöjligt att begränsas endast av denna beredning.

Hur är behandlingen av kronisk prostatit - detta kommer att diskuteras i videon:

Omnic och alkohol: kompatibilitet

Män äldre än sextio år, det finns problem med prostatan, och förekomsten av godartade tumörer samtidigt är inte ovanligt. Nästan varje tredje medlem av det starkare könet lider av dessa sjukdomar, men en man kan inte veta om förekomsten av en sådan sjukdom. Den huvudsakliga manifestationen av det är ett brott mot urinering. Och medan inget annat gör ont - det här problemet verkar inte vara signifikant och endast ett fåtal gäller för läkaren. I grund och botten, i en sådan situation reser man till hjälp av läkemedel, varav en är Omnik, vilket hjälper till att bli av med obehagliga känslor i stor utsträckning, hämmar tumörutvecklingen och minskar risken för neoplasmer. Eftersom denna man är mottaglig för sjukdomen är de intresserade av att detta läkemedel och alkoholhaltiga drycker är kompatibla. Kan Omnik och alkohol användas samtidigt, vilket kan leda till deras interaktion och vad är konsekvenserna av detta?

Kort beskrivning av läkemedlet Omnic

Omnik är ett läkemedel som är mycket effektivt för prostatit. Dess aktiva ingrediens tamsulosin bidrar till att blockera alfa-1-adrenerga receptorer, vilket resulterar i signifikant reducerad glattmuskeltonus i urinblåsan, prostatiska uretra och prostata. Detta har en fördelaktig effekt på detrusorarbetet, effektivt avlägsnar irritation och obstruktion som orsakas av godartad prostatahyperplasi.

Förbättringen sker vanligen inom två veckor från början av behandlingen med läkemedlet, men hos vissa patienter framgår det att den terapeutiska effekten är den första dagen då tabletterna tas.

Omnik är ordinerat för urinvägar som är förknippade med svårigheter att ta urin ur när urinröret pressas av en godartad prostatatumör.

Läkemedlet tillverkas i apelsinkapslar med ett olivfärgat lock innehållande 400 mikrogram tamsulosin. Omnik hålls vid låg temperatur i fyra år. Det frigörs endast från apotek på receptbelagda läkare.

Doserings- och behandlingsregimen ordineras av en specialist beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad, och även på grundval av de individuella egenskaperna hos organismen hos varje patient. Självmedicinering i sådana fall är inte tillåtet, annars kan okunnighet skada dig själv.

Den vanliga rekommenderade dosen av läkemedlet är en kapsel per dag. Ta medicinen bäst på morgonen efter frukost, tvätta med mycket vätska. Det är oönskade att tugga kapseln.

Kontraindikationer för användning av läkemedlet är:

 • individuell intolerans av de komponenter som utgör läkemedlet
 • lever- och njurinsufficiens
 • förekomst av fall av ortostatisk hypotension i anamnesen.

I vissa sällsynta fall kan användningen av Omnica orsaka biverkningar från de inre organen och kroppssystemen:

 • yrsel, hjärtklappning
 • en kraftig minskning av blodtrycket med en förändring i kroppsställningen;
 • huvudvärk, allmänt svaghet i kroppen
 • retrograd ejakulation;
 • illamående och kräkningar
 • förstoppning eller diarré
 • allergiska reaktioner: hudutslag, brännande, klåda, svullnad.

Det bör vara medveten om att med samtidig användning av Omnica och alkoholhaltiga drycker kan blodtrycket sjunka kraftigt, ner till en medvetslöshet. Dessutom orsakar detta tillstånd framväxten av biverkningar i form av illamående, kräkningar och asteni.

Omnik Okas

Omnik Okas är en analog av Omnic drog. De är lika aktiva ingredienser, och viktigast av allt är deras skillnad att Omnic utfärdas i form av kapslar, och Omnik Okas är i tablettform. I denna form är läkemedlet jämnare fördelat i kroppen och verkar under dagen med samma koncentration. På grund av detta uppvisar den mycket färre biverkningar, och dess terapeutiska egenskaper förbättras väsentligt.

Fördelar med detta läkemedel:

 • Den största säkerheten vid användning
 • Använd Oknik Okas är möjligt vid något skede av sjukdomen, det är effektivt för dem som försöker undvika operation och för dem som behöver en lång förberedande period för operationen.
 • Drogen har endast positiva rekommendationer från både läkare och patienter.
 • drogen påverkar inte kraften och den sexuella lusten;
 • Omnik Okas lindrar snabbt obehag, hjälper till att återställa normal prostatafunktion och därigenom minska riskerna för kirurgisk ingrepp.

Interaktion av läkemedel Omnic och alkoholhaltiga drycker

Vilka konsekvenser kommer samtidig användning av läkemedlet Omnic och alkohol med?

Omnik främjar vasodilation, vilket förbättrar urinflödet. Tack vare denna egenskap elimineras överskott av vätska från kroppen och puffiness elimineras. Detta ökar arbetet i urinvägarna och ökar belastningen på njurarna. Detta sänker också blodtrycket. Men sedan med prostata adenom är högt blodtryck inte ovanligt, det kommer inte att göra någon skada på kroppen. Det är emellertid viktigt att inte överskrida dosen som föreskrivs av läkaren och följa regimen.


Vad kommer etanol in i kroppen? Under sitt inflytande expanderar blodkärlen, vilket också sänker blodtrycket. För den effekten kommer även en liten mängd alkohol att räcka.

Om vi ​​tar både medicin och alkohol har allvarliga hälsokonsekvenser, inklusive svimning, medvetslöshet, hypoton kris och även död, om mängden alkohol i blodet utanför. Det visar sig att även små doser alkohol som tas mot bakgrunden av Omnicom-terapi leder till negativa konsekvenser och skadar hela organismen.

Denna omständighet stärks ytterligare av det faktum att när man dricker drycker används uttorkning av kroppen på grund av dess diuretiska effekt, vilket också bidrar till en minskning av trycket. Och detta gäller helt friska människor. De hemska konsekvenserna av sådan interaktion kan visa sig för dem som lider av hypotension eller har några problem med hjärtat och blodkärlen.

Metaboliserad Omnic i levern med efterföljande utsöndring genom njurarna. Således ökar upprepade gånger bördan på detta viktiga interna organ. Det bör också noteras att detta läkemedel tas av män i vuxen ålder, när inre organ inte längre kan fungera med full effektivitet, som i en ung organism. I en sådan situation är det bättre att inte överbelasta lever och njurar när du tar medicinen. Som du vet kan även små doser lätt alkohol öka belastningen på dessa organ, eftersom etanol i sig är ett farligt toxin som filtreras i levern.

Dessutom är det värt att komma ihåg att i kontraindikationer till användningen av denna medicin anges njur- och leverinsufficiens. Och detta betyder bokstavligen att när Omnik försvinner och att dess metaboliter återkallas, krävs signifikant njur- och leverfunktion. Och om dessa kroppar inte klarar av sin uppgift, så i slutändan kan du få allvarlig förgiftning av kroppen.

Det bör förstås att människokroppen är unik, och alla kan reagera på samma saker på olika sätt. Om någon inte har orsakat någon reaktion betyder det inte att för en annan person kommer allt att sluta exakt samma. Men varför riskerar och försöker, särskilt i en ålder av mer än fyrtio år.

Om du behöver alkohol under behandlingen med ett läkemedel, måste du söka råd från din läkare. I det här fallet är det möjligt att ersätta läkemedlet med en säkrare när det gäller att kombinera den med etanol eller justera maximala tillåtna doser alkohol och Omnic.

Således visar det sig att samtidig intag av en medicinsk förberedelse och starka drycker kan leda till allvarliga konsekvenser för organismen och till och med leda till döden. Dessutom är det värt att överväga det faktum att vård inställning till behandling i allmänhet en godartad tumör kan utvecklas i några ögonblick till en elakartad, och vad resultatet av ett sådant problem inte behöver prata. Med din egen hälsa kan du inte skämta.

rön

Medicinsk produkt Omnik kategoriskt kan inte kombineras med alkoholhaltiga drycker. Sådan interaktion kommer inte bara att ge den förväntade effekten av behandlingen, men också orsaka betydande skador på olika organ och system i kroppen. I processen kommer njure och lever, hjärta och blodkärl att lida. En sådan infernal blandning kan mycket väl sluta mycket sorgligt och leda till ett dödligt utfall. Riskera därför inte din egen hälsa och under behandlingen med detta läkemedel är det bättre att helt och hållet överge någon form av alkoholhaltiga drycker.

Indikationer för användning av Omnica för prostatit

Läkare, urologer råder sina patienter att ta Omnik - ett botemedel mot prostatit, som tillhör gruppen adrenoblocker.

Prostatit är en mycket farlig och komplex sjukdom som ger många negativa känslor, konstant smärta och obehag för mannen. Att inse situationen är allvarlig, en person söker det mest lämpliga läkemedlet för behandling, vänder sig till fysioterapi och försöker till och med metoderna för traditionell medicin. Det finns dock ingen magi, bara antibiotika kan spara prostatit.

Omnik från prostatit

För närvarande är antibiotika den mest effektiva metoden att bekämpa en sådan obehaglig sjukdom som prostatit. Med hjälp kan du inte bara lindra patientens tillstånd utan också bota sjukdomen helt.

Omnik - piller för behandling av kronisk prostatit. Läkemedlet avser fytodroppar av ett visst verkningssätt, varför en av dess effekter är den allmänna förstärkningen av organismen. Dessutom påverkar dessa tabletter signifikant minskningen av svaret på astheno-icke-återkommande indikationer, på grund av vilket tillståndet hos prostatakörteln förbättras. Behandling Omnicom så mycket som möjligt riktat till fullständigt bortskaffande av de formationer som orsakade utvecklingen av den kroniska formen av sjukdomen. Under mottagningen av läkemedlet normaliseras arbetet hos organen i bäckenregionen, tillsammans med detta förstärks immunsystemet.

farmakologi

Omnik är ett antibiotikum som är utformat för att korrigera störningar som är förknippade med potens, för vilken prostatakörteln är ansvarig, liksom problem med urinering. I kompositionen finns en aktiv substans - tamsulosin. Det kan blockera alfa-adrenerge receptorer, vilket leder till att den smidiga muskulaturen i prostata och urogenitalkanalerna slappnar av.

På grund av botemedlet för prostatit Omnik minskar olika irritationer avsevärt, förhindringen av urinröret. För Omnik botemedel är behandlingstiden med prostatit 14 dagar.

Det fanns fall då symtomen på sjukdomen lindrades efter några steg. Medicin Omnic passerade alla nödvändiga test, vilket ledde till att det inte på något sätt påverkade blodtrycket i artärerna. Medicinering kan användas vid behandling av inte bara de första stadierna av prostatit, utan även prostata adenom, vilket åtföljs av nedsatt urinproduktion från urinblåsan. Läkemedlet tillverkas i flera former, nämligen tabletter och kapslar.

Dosering, indikationer och kontraindikationer för användning

Omnik med prostatit är populär bland män som störs av sjukdomar på grund av nedsatt prostata och urinrör. Effekten av terapi framträder efter 2 veckor. Resultatet bevaras under lång tid med långvarig terapi och försenar i stor utsträckning kirurgiska manipulationer.

Kontraindikationer inkluderar: Njur- eller leverproblem, hypotension, ökad känslighet för de ämnen som utgör läkemedlet.

Viktigt! Personer med svår njurfel måste nöja noga med den dos som föreskrivs av läkaren.

Nästan alltid ges patienterna samma standarddos på 400 mcg, dvs 1 kapsel per dag. Antibiotikum i form av kapslar ska druckas efter den första måltiden, med mycket vatten, och det rekommenderas inte att tugga det. Med mindre eller stabila avvikelser från den normala driften av lever och njurar behöver man inte ändra dosen.

Inga fall av allvarlig överdos registrerades. Symtom på överdosering: teoretiskt, framväxten av akut arteriell hypotension tillsammans med kompensatorisk takykardi.

För att behandla överdosering utförs fullvärdig terapi, patienten behöver lägga sig, om nödvändigt bör ett vasokonstriktivt läkemedel ges. I vissa fall tvättas patienterna med mage, ge aktivt kol eller laxermedel. Dialys i detta fall kommer att vara ineffektivt. I processen är det nödvändigt att observera effektiviteten hos njurarna.

 1. Det gör ont i mitt huvud.
 2. Yrsel, mycket sällan hypotension och takykardi.
 3. Kräkningar, illamående och förstoppning.
 4. I sällsynta fall kan utslag förekomma på huden.

Inverkan av andra droger och alkohol

Om Omnik används tillsammans med Enalapril, Teofillin eller Nifedipin, upptäcks ingen interaktion.

Gemensam mottagning med cimetidin ökar, och med furosemid - sänker nivån av tamsulosin i blodet. Antibiotikum ska tas med försiktighet tillsammans med starka hämmare.

Användning av alkoholhaltiga drycker under kursbehandling med medicinering rekommenderas inte.

Särskilda instruktioner

Behandling av prostatit med detta läkemedel hos personer med nedsatt hypotension bör utföras mycket noggrant. Med de primära tecknen, nämligen utseendet av svaghet och yrsel, behöver patienten planteras eller sättas.

I början och under behandlingen utförs en rektal undersökning genom palpation och, om nödvändigt, detekteras ett prostatantigen.

Om patienten har problem med njurarna, när kreatininclearance är lägre än 10 ml / min, ska doseringen av läkemedlet ordineras med extrem försiktighet.

Innan du skriver ett läkemedel måste du först klargöra huruvida diagnosen är korrekt, bör du definitivt utesluta sjukdomar med liknande symtom.

Patientens åsikt

Om Omnik är recensionerna mycket positiva. Ibland klagar patienterna på en känsla av biverkningar, till exempel, vissa värk i lever. Men nästan alla patienter ser förbättringar i deras hälsa. Många med ett leende säger att de nästan glömde sex, och drogen hjälpte dem att komma ihåg. I grund och botten hjälper alla patienter med en behandling, och om ingen förbättring observeras och smärta är närvarande, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Omnic

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/20

 • Latinska namn: Omnic
 • ATX-kod: G04CA02
 • Aktiv beståndsdel: tamsulosin
 • producent: Astellas Pharma Europe B.V. (Nederländerna)

struktur

1 kapsel Omnic drog innehåller 400 mcg tamsulosin.

Ytterligare mikrokristallin cellulosa, triacetin, metakrylsyrasampolymer (typ C), natriumlaurylsulfat, polysorbat 80, kalciumstearat, talk, indigodin, gelatin, titandioxid, järnoxid gul och röd.

Typ av problem

Läkemedlet Omnic är gjord i form av kapslar med modifierad frisättning №10, №30 eller №100 i förpackningen.

Farmakologisk aktivitet

Alfa adrenoliticheskoe.

Farmakodynamik och farmakokinetik

tamsulosin avser droger från en grupp specifika blockerare postsynaptiska alfa 1-adrenerga receptorer, närvarande i släta muskler prostata (prostata), den prostatiska avdelningen urinröret och hanens hals urinblåsa. När blockeras tamsulosin alfa1-adrenerga receptorer är det en minskning av muskeltonen prostata, prostatisk urinrör och urinblåsa, vilket leder till en förbättring urinering. Parallellt med detta finns en minskning av symtomen tömning och fyllning blåsan med prostata adenom, vilka är förfallna detrusorhyperaktivitet och höga muskeltoner i dessa organ.

effekt tamsulosin på adrenoreceptorer alfa 1A-subtyp 20 gånger dess påverkan på adrenoreceptorer alfa 1B-subtyp, placeras i kärlens glatta muskelvävnad. På grund av denna höga selektivitet, mottagningen tamsulosin leder inte till kliniskt signifikant sänkning av systemiskt blodtryck, För patienter med normalt blodtryck och för patienter som lider av arteriell hypertoni, från vilken läkemedlet Omnik kan ordineras till hypertensiva patienter.

I tarmarna tamsulosin absorberas tillräckligt bra och har nästan 100% biotillgänglighet. Med ett kombinerat intag av mat sänker sugprocessen lite. Ekvivalent absorptionsgrad av läkemedlet kan uppnås med en konstant upptagning av patienten tamsulosin efter en daglig frukost.

Karakteristisk för tamsulosin är dess linjära kinetik. Ett enkelt internt intag av 0,4 mg av läkemedlet resulterar i sin plasma Cmax efter 6 timmar. Med ett konstant dagligt oral intag på 0,4 mg tamsulosin dess jämviktskoncentration observeras redan den 5: e dagen, samtidigt som den är cirka 2/3 högre än det värde som observeras med en enstaka dos av läkemedlet. Bindning till plasmaproteiner sker vid 99%, Vd ungefär 0,2 l / kg.

Metaboliska omvandlingar i vävnad tamsulosin passera ganska långsamt, med utsläpp av mindre aktiva produkter metabolism. Huvuddelen tamsulosin är i blodplasma i naturlig, omodifierad form.

Genomförd forskning tamsulosin visade sin förmåga att obetydligt inducera mikrosomala aktivitet lever enzymer.

vid leversjukdomar, upp till en måttlig grad krävs inte Omnik doseringsschema.

obearbetat tamsulosin, liksom produkterna av dess metabolism, utsöndras huvudsakligen av njurarna. T1 / 2 när en gång har tagit oralt dos (0,4 mg) av läkemedlet efter måltid är lika med 10 timmar. Med flera ingångar är denna indikator 13 timmar.

vid njurpatologier måttlig dosjustering tamsulosin inte nödvändigt. Vid svåra njursvikt (CC mindre än 10 ml / min) är det nödvändigt att försäkra Omnik noga.

Indikationer för användning

Indikationer för användning Omnic drog inkluderar terapi av dysursjukdomar, observerades vid prostata adenom.

Kontra

 • personlig överkänslighet sjuk till tamsulosin eller andra kapselingredienser;
 • svår leverfel;
 • ortostatisk hypotension (inklusive en indikation i historien).

Noggrann användning av Omnik krävs av patienter med svåra njurpatologier (CC mindre än 10 ml / min).

Biverkningar

Vid behandling med kapslar observerade Omnik ibland:

 • retrograd ejakulation;
 • yrsel;
 • bildning ortostatisk hypotension;
 • illamående / kräkningar
 • asteni;
 • förstoppning;
 • takykardi/hjärtslag;
 • huvudvärk;
 • diarré;
 • överkänslighetsfenomen (inklusive kutan ett utslag/klåda, angioödem).

Omnik, instruktioner för användning

Att ta Omnic kapslar föreskriver sitt orala (orala) intag omedelbart efter att ha fullbordat frukost, med 100-200 ml vatten. På en dag indikeras 400 μg preparat (1 kapsel). Instruktioner för användning Omnica tillåter inte tuggapslar, eftersom detta kan leda till en ökning av frisättningsgraden av den aktiva beståndsdelen från dem.

överdos

Bevis på akut överdos vid upptagande tamsulosin existerar inte. Teoretiskt sett, när man tar överdrivna doser av detta läkemedel, är det snabbt BP-reduktion och utveckling kompensatorisk takykardi, kräver symptomatisk behandling. Hjärtfrekvensen och blodtrycket hos patienten kan återgå till normal när man tar ett vågrätt läge. Vid en sådan metods ineffektivitet är det möjligt att använda droger som ökar volymen blod, cirkulerar i kärlbädden. Om det behövs, beteckna vasokonstriktor medicinska preparat. Mot bakgrund av behandlingen bör övervakas njurfunktion. effektivitet hemodialys på grund av den signifikanta bindningen tamsulosin med plasmaproteiner är ifrågasatta. Det kommer också att vara lämpligt att rengöra matsmältningsorganet (laxativ, tvättning) och mottagning av sorbenter.

interaktion

Kombinationen av tamsulosin med atenolol, nifedipin eller enalapril ledde inte till någon interaktion av dessa läkemedel.

Med parallell applikation cimetidin En liten ökning av plasmakoncentrationen observerades tamsulosin, men när den appliceras furosemid - En minskning av denna indikator. Denna kombination av droger kräver ingen förändring av doseringsschemat Omnica, eftersom innehållet av dess aktiva beståndsdel i plasma förblir inom den terapeutiska normen.

warfarin, propranolol, diazepam, triklormetiazid, amitriptylin, klormadinon, diklofenak, simvastatin och glibenklamid in vitro påverkar inte den fria fraktionen i plasman tamsulosin, som i sin tur inte bryter mot fria fraktioner klormadinon, propranolol, diazepam och triklormetiazid.

Också in vitro vid nivån av metabolism i levern, ingen interaktion av den aktiva ingrediensen Omnik med amitriptylin, glibenklamid, salbutamol och finasterid.

Samtidig mottagning warfarin och diklofenak kan öka utsöndringshastigheten tamsulosin.

När det kombineras med andra antagonister av alfa 1-adrenerga receptorer är en minskning av blodtrycket möjligt.

Försäljningsvillkor

Förvärvet av Omnik kräver ett recept.

Förvaringsförhållanden

Kapslarnas temperatur bör ligga mellan 15-25 ° C.

Utgångsdatum

Sedan produktionen av kapslar - 4 år.

Särskilda instruktioner

När du utför behandling med Omnic drog, ibland sänkning av blodtrycket tar emot sin patient, vilket kan orsaka svimning. I händelse av att de första tecknen på bildning ortostatisk hypotension (känsla svaghet, yrsel) rekommenderas patienten att ta stillesittande eller vågrätt läge, helt och hållet försvinnande av negativa symptom.

Genomföra kirurgiska ingrepp på katarakt vid inträde tamsulosin kan leda till uppkomsten av ett syndrom intraoperativ instabilitet av okulär iris, att det är nödvändigt att komma ihåg den kirurgiska personalen för den korrekta preoperativa beredningen av patienten.

Innan behandlingen med Omnik pågår, måste patienten genomgå en screening för att utesluta patologier med symtom på identiska manifestationer prostata adenom.

Före utnämningen av terapi, och regelbundet under hela sin tid, ska patienten vara rektal finger undersökning och, om nödvändigt, bestämma närvaron av ett specifikt av det prostatiska antigenet.

Omnik-analoger

 • Dalfaz;
 • alfuzosin;
 • Dalfuzin;
 • Alfirum;
 • rötterna;
 • Alfater;
 • Setegis;
 • Avodart;
 • Urorek;
 • Vezomni.

Pris analoger Omnic variera inom vida gränser och beror på många faktorer (halt av aktiv ingrediens, och dess massa, antalet tabletter / kapslar, tillverkare och så vidare.). Till exempel 30 tabletter Uroreka du kan köpa i genomsnitt 750 rubel, medan du köper 30 tabletter Dalfaza kommer att kosta redan 2200 rubel.

Avodart och Omnik

Även om dessa två läkemedel är analoga i deras farmakologiska anslutning, innehåller de olika aktiva beståndsdelar som påverkar olika patologiska processer som är inneboende adenom. Omnik är mer av ett symptomatiskt medel för att bli av med dysursjukdomar (normaliserar urinering) genom att slappna av muskulaturen i prostata. Läkemedel Avodart, Tvärtom, utformad för att minska storleken på tumör, genom att minska koncentrationen dihydrotestosteron, bidrar till dess spridning. Båda dessa läkemedel används ofta i kombinationsbehandling, där de kompletterar varandras effekter.

synonymer

 • Adenorm;
 • Omnik Okas;
 • Proflosin;
 • Omsulozin;
 • Alfat;
 • Revokarin;
 • tamsulosin;
 • Omniprost;
 • Sonizin;
 • Tamsulon-FS;
 • Bazetu;
 • Fokusin;
 • Taniz-K;
 • Urofrin;
 • Tamzelin och så vidare.

Omnik och Omnik Okas

Dessa läkemedel är 100% synonyma, det vill säga de innehåller samma aktiva beståndsdel (tamsulosin) i samma massfraktion (400 μg). Naturligtvis patienter med adenom i prostata undrar ofta vad som gör Omnik annorlunda Omnik Okas. Skillnaden i dessa läkemedel ligger i sin dosform, kapslar för den första och tabletter för den andra Omnic Okas tabletterna kännetecknas av kontrollerad frisättning, med andra ord, ha en mer konstant koncentration av deras aktiva ingrediens, observerad i kroppen hela dagen. Denna kvalitet på tabletter tillåter tamsulosin med lika kraft att påverka prostata muskulatur under 24 h, och, på grund av brist på skillnader i koncentration av den aktiva beståndsdelen, leder sällan till utveckling av negativa sidoeffekter, från vilka tabletter Omnic Okas anses vara mer effektivt och säkert.

Vad är bättre - Omnik eller Fokusin?

Fokusin liksom den tidigare beredningen är en 100% synonym för Omnica för den aktiva ingrediensen, dess massinnehåll och frisättningsform (kapsel). Företagstillverkare av båda drogerna har ungefär lika stor kredit till läkare och patienters förtroende, vilket indikerar en fullständig utbytbarhet av dessa läkemedel. När du väljer mellan dessa läkemedel bör baseras på deras tillgänglighet i apoteket i din stad och kostnaden (pris Fokusina i Ryssland, ungefär en tredjedel lägre).

barn

På grund av bildandet av adenom i prostata, främst i vuxen ålder, är Omnics utnämning till barn inte praktiserad.

Under graviditeten (och amning)

Läkemedlet är avsett uteslutande för behandling av manliga patienter.

Recensioner om Omnike

I 70% av fallen är bedömningar av läkare samt patientrecensioner om Omniks effektivitet, när de tillämpas strikt enligt indikationer, positiva. många urologer ordinera detta läkemedel från prostatit, prostata adenom och med andra smärtsamma tillstånd som uppstår med problem miktion, där den avslappnande effekten av tamsulosin på muskulaturen prostata hjälper verkligen att bli av med negativa symtom på sjukdomen.

För rättvisa skull är det värt att notera och en del negativ feedback om Omnik på forumet som diskuterar dess biverkningar, vars viktigaste är utvecklingen hypotoni och retrograd ejakulation. Det bör också komma ihåg det med terapi prostata adenom Omnics utnämning har en symptomatisk belastning som syftar till att bli av med dysursjukdomar, och en fullständig behandling av denna sjukdom kräver en helhetssyn med användningen av droger av olika grupper som visas i sådana patologier.

Pris Omnik, var att köpa

Medelpriset på Omnik nr 10 är 350 rubel; №30 - 750 rubel. Köp 100 kapslar av detta läkemedel kan vara för 2200-2500 rubel.

Omnik: botemedel mot prostatit, dess sammansättning, form av frisättning och egenskaper

För att bekämpa prostatit kan män använda många olika droger, men antibiotika är de mest effektiva för detta ändamål.

Ett av de mest effektiva sätten i denna riktning anses med rätta Omnik - ett botemedel mot prostatit, eftersom det inte bara underlättar patientens välbefinnande utan också direkt påverkar orsaken till hans åkomma.

Enligt statistiken lider idag över 45% av männen av akut och kronisk prostatit, därför är frågan om att behandla denna sjukdom med läkemedel mer än relevant.

struktur

Enligt bruksanvisningen är Omnik ett botemedel mot prostatit som tillhör gruppen adrenoblocker.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är tamsulosinhydroklorid. Som hjälpämnen är talk, järn, cellulosa, liksom polysorbat.

Typ av problem

Omnik - ett botemedel mot prostatit i form av orala kapslar med gul färg. Inuti är varje sådan kapsel ett granulärt pulver med en beredning som kan vara en citron eller vit nyans.

Dessutom har detta läkemedel formen av tabletter, vilka också är avsedda för oral administrering. Ett förpackning innehåller 10 eller 3 kapslar.

Effekt vid behandling av prostatit

Enligt läkare och recensioner av patienter är det säkert att säga att Omnic är en av de mest effektiva drogerna i prostata i akut eller kronisk form. Med fullgången av hans inträde normaliserar han urinering, förbättrar arbetet i prostata, prostata och hjälper till att stoppa inflammatorisk process. Dessutom hämmar detta antibiotikum aktiviteten hos patogena mikroorganismer, som blev grunden till sjukdomen.

Farmakologisk aktivitet

Omnic Tabletter har en uttalad antibakteriell terapeutisk riktning. Den aktiva substansen i detta läkemedel bidrar till blockering av receptorer, så att en man slappnar av släta muskler, eliminerar spasmen i urinväggen och minskar smärta. Dessutom förbättrar Omnik utflödet av urin, reglerar antalet uppmaningar att urinera och lindrar smärta. Som ett resultat minskar symtomen på sjukdom i en patient och det är lättare för honom att uthärda sin sjukdom.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Forskare har funnit att efter att ha fått detta läkemedel i matsmältningssystemet absorberas dess aktiva substans, vilket är en fördel.

I plasma spåras patienten Omnik efter fem timmar. Maximal koncentration i läkemedlets blod når 6-8 timmar efter intag. Medlet metaboliseras i levern och utsöndras i stor utsträckning tillsammans med urinen i oförändrad form.

Omnik: grundläggande indikationer och kontraindikationer och eventuella biverkningar

Således är det tillåtet att förskriva Omniks medicinering för prostatit hos män med olika dysursjukdomar, liksom prostatahyperplasi som äger rum i godartad form.

I detta fall kan terapi med ett sådant läkemedel utföras som en singel och kombineras med andra läkemedel i denna riktning.

Kontra

Omnic är inte ordinerat för följande patientförhållanden:

 1. Individuell intolerans mot människans aktiva substanser i läkemedlet.
 2. Tunga former av leverinsufficiens.
 3. Kronisk eller akut leversjukdom.
 4. Hypotension (även i anamnese).

Med försiktighet och endast under medicinsk övervakning ska detta läkemedel behandlas hos patienter med tendens till blodtryckssprängningar eller allergiska reaktioner.

Det är viktigt att notera att innan patienten påbörjas behandlas en patient i förväg för förekomsten av sekundära sjukdomar. Vidare, före behandling och redan under genomförandet är det nödvändigt att genomföra en vanlig digital rektalundersökning av patienten för definitionen av prostatantigen och andra förändringar.

Biverkningar

Vanligen tolereras Omnik väl av patienter och uppmuntrar endast biverkningar om dosen inte tas eller behandlas med den i närvaro av viktiga kontraindikationer.

Trots detta framgår följande möjliga konsekvenser av behandling med detta läkemedel:

 1. Brott mot hjärtats arbete.
 2. Ökning av blodtrycket.
 3. Nedsatt njurfunktion eller bakning.
 4. Negativa effekter på andningsorganen.
 5. Huvudvärk och asteni.
 6. Störningar i matsmältningssystemet, som kan uppstå som illamående och kräkningar, aptitlöshet, diarré och förstoppning.
 7. Allergiska reaktioner.

Man borde veta att om någon av ovanstående komplikationer utvecklas, ska en person sluta behandlingen och omedelbart kontakta en läkare för hjälp. Det kan vara extremt farligt att engagera sig i självmedicinering.

Omnikberedning: mottagningsegenskaper och läkemedelsinteraktion

Att ta ett läkemedel Omnik ska vara i en bestämd dos, för att inte orsaka störningar i kroppen och biverkningar. I det här fallet har varje form av frisläppande av detta verktyg sina egna mottagningsegenskaper. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

kapslar

Medicinsk produkt Omnik i form av kapslar kan bli full av godartad hyperplasi och prostatit. Ta i detta fall 1 kapsel. på morgonen efter att ha ätit. Drick produkten med rent vatten utan gas. Varaktigheten av sådan adrenoreceptorbehandling bestäms av den behandlande läkaren i varje enskilt fall.

tabletter

Omnic tabletter ska tas 1 eller 2 st. per dag, beroende på den specifika dosen av medlet. Den normala dagliga dosen av läkemedlet är 400 mg.

överdos

Hittills finns det inga fasta fall av akut överdosering med ett sådant läkemedel. Det antas att om den tillåtna dosen av läkemedlet överskrids kan en person utveckla takykardi, liksom en minskning av blodtrycket. Behandling av en överdos är symptomatisk. I det här fallet är det önskvärt att det genomförs under villkor av kliniken under medicinsk övervakning.

interaktion

Det är känt att när läkemedlet kombineras med cementum ökar koncentrationen i blodet av den första burken avsevärt. En omvänd kemisk reaktion observeras när Omnik kombineras med furosemid. Dessutom påverkar Omnik inte warfarin och propranolol.

analoger

Omnic har flera medicinala analoger, vilka skiljer sig åt i deras liknande sammansättning och terapeutiska effekt.

Bland dem anses följande vara mest effektiva:

Även goda terapeutiska resultat visas genom framställning av tulosin.

recensioner

Hur effektivt är Omnik från prostatit, kommer att bidra till att förstå patienternas feedback.

Här är några av dem:

 1. Michael, 48 år gammal. "Jag tog Omnik kapslar enligt vad min läkare föreskrev för normalisering av prostata funktioner. De första intryck av drogen är neutrala, för det fanns en känsla av att det inte fungerar alls, men efter en vecka av behandling kom positiva förändringar. Jag tror att med nästa exacerbation av prostatit kommer jag igen att dricka Omnik, och inte något annat läkemedel. "
 2. Anatoly, 45 år gammal. "Jag drack Omnik tabletter i två veckor vardera. Läkemedlet klarade med sina terapeutiska uppgifter, men jag märkte att efter varje sådan behandlingsperiod blir mitt tarmarbete sämre. Det fanns också mindre utbrott, som jag tror provocerade av Omnik. Jag kommer inte längre att behandlas med ett sådant botemedel, eftersom jag troligen har sin individuella intolerans. "
 3. Ruslan, 58 år gammal. "Jag lider länge av kronisk prostatit, vilket ofta förvärrar mig. För hans behandling försökte han många olika droger och dyra droger, inklusive, men ingen var lika effektiva som Omnik. Jag tog det en vecka och märkte en signifikant förbättring. Det fanns inga biverkningar alls, vilket bara kan glädjas. "

Pris, var att köpa

Idag kan du köpa Omnik på nästan alla apotek, liksom några onlineportaler. Det genomsnittliga priset för det är 380 rubel. för 10 kapslar.

Det är också värt att notera att kostnaden för ett sådant läkemedel kan bero på frisättningsform, dosering och den särskilda försäljningsstället.