Huvud
Strömförsörjning

En ny studie kopplade omega-3 fettsyror till prostatacancer. Hur pålitlig är den här informationen?

För två år sedan rapporterade jag om kontroversiella studier av omega-3-fettsyror och risken för prostatacancer. Nu har en annan förvirring blivit tillagd till denna förvirring. Medierna spredde det och skrämde männen från att ta kosttillskott med omega-3, medan vissa experter kritiserade metoden och slutsatserna från författarna till studien.

Upptäck det fulla användningsområdet för fleromättade fettsyror omega-3. Och du kommer att förstå varför det är värt att lägga dem till den dagliga kosten. Tror du att alla dietfetter är samma? Tänk igen. Författare :.

I denna studie, data för kliniska prövningar tillskott med vitamin E och selen för förebyggande av cancer, var Vidare blodtestresultat på omega-3 sattes för att bestämma huruvida kommunikation mellan nivåer av omega-3 i plasma och förekomsten av prostatacancer. Författarna fann en statistiskt signifikant skillnad i genomsnittliga totalhalten i blodet hos långkedjiga omega-3 mellan män som utvecklat eller inte utveckla prostatacancer under studien.

Jag är allvarligt oroad över den potentiella risken att ta kapslar av fiskolja i stora mängder. Så mycket fiskolja kan ha en paradoxal effekt, vilket undertrycker immunförsvaret i senare liv. Plus massor av att äta fisk utsätter dig för farliga mängder av kemiska föroreningar och ökar IGF-1 innehåll, ett hormon som orsakar prostatacancer, så potentiellt detta sammanhang kan vara sant. Studien informerar dock inte om dessa problem är berättigade, och vi kan inte dra några meningsfulla slutsatser från den här nya studien. Det indikerar inte att kosttillskott med omega-3 eller att äta fisk är en bidragande faktor i prostatacancerekvationen av många anledningar.

Video om fettsyror omega-3

1. Mätning av fettsyror i plasma och erytrocytmembran utfördes endast en gång

Även om mätning av halten av omega-3 i blodet verkar vara objektiv och noggrann indikator på att ta emot fiskolja jämfört med patienter som rapporterade intaget går denna analys inte exakt återspeglar den intaget lång sikt. Det finns två metoder för att mäta innehållet av fettsyror i blodet - i plasma eller i skal av erytrocyter (röda blodkroppar). Som rapporterat var mätningen av omega-3 i erytrocyter en mer exakt reflektion av det långsiktiga innehållet i blodet och närmare relaterat till kostenintaget jämfört med mätning i plasma. Oavsett vilken analys som användes, speglar ett enda blodprov inte intaget av fiskolja eller effekterna av fisk under hela livet, eller till och med över 20 år. Cancer orsakas av vad du gör i många år, inte flera veckor eller månader. Du skulle behöva ta många blodprov i många år för att säkerställa att resultaten var ett tecken på en dietmodell. Dessutom, eftersom studien baseras på endast ett blodprov (och plasmanivåer användes), speglar den bara vad de använde några dagar före analysen. Detta är mycket viktigt, eftersom utvecklingen av cancer tar flera år. Några män som inte hade högre nivåer kan börja ta kosttillskott med fiskolja nyligen, och vissa kan bara äta en stor bit fisk natten innan blod ges för analys.

2. En liten skillnad i nivåer av omega-3 i blodet mellan fall och kontroller

Författarna hittade en statistiskt signifikant skillnad i det genomsnittliga totala antalet omega-3-innehåll i blodet mellan män som utvecklade eller inte utvecklade cancer genom hela studien. Men hur mycket är denna skillnad i den verkliga världen? Hos män som diagnostiserats med prostatacancer var medelhalten av totala fettsyror 4,66%; hos män utan cancer var det genomsnittliga innehållet 4,48%. Detta är en mycket liten skillnad, vilket antagligen återspeglar en liten skillnad i intaget av omega-3.

3. Det finns ingen information om intag av fisk, fiskolja eller kosttillskott med omega-3

Var kommer den obetydliga skillnaden i innehållet i omega-3 i blodet från? Har män som fått diagnosen cancer fått större sannolikhet att ta fiskoljekapslar? Åt de mer fisk i allmänhet? Mer panerad eller stekt fisk? Mer stora rovfiskar? Den typ av fisk och hur det tillagades skulle påverka föroreningarna i miljön och dietary carcinogener. Kan den tidiga utvecklingen av prostatacancer öka blodets nivåer av omega-3, och inte vice versa? Dessa obesvarade frågor gör det mycket svårt att extrahera all användbar information från resultaten av denna studie. För att få en verklig inverkan var det nödvändigt att spåra kostintaget av fisk, förbrukningen av fiskolja och bekräfta att detta är ett riktigt minne med periodiska bekräftande blodprov.

4. Risfiskolja?

Industrins experter har noterat den potentiella rollen av rancid fiskolja i de inkonsekventa resultaten av omega-3-studier. Djurstudier har visat att rancid fiskolja kan bidra till inflammation och till och med cancer, och de flesta av fiskoljekapslarna brinner faktiskt ut. Omega-3 - mycket instabila fetter, mycket känsliga mot oxidation, bildar peroxider av fetter och börjar en kedja av oxidativa reaktioner som leder till rancitet. Effekterna av ljus, värme och syre på EPA och DHA ökar sannolikheten för oxidation.

Färsk, icke-tubulär fiskolja har ingen obehaglig lukt eller smak. Om du tar kapslar med omega-3, öppna en och prova fettet för en smak, inte rancid den.

5. Studier av omega-3 och prostatacancer är kontroversiella

Författarna talar om en otydlig anledning till ökad risk för prostatacancer på grund av långkedjig omega-3 och behovet av ytterligare forskning. Faktum är att litteraturen om omega-3-fettsyror och prostatacancer är inkonsekvent.

År 2010 var det genomfört en metaanalys av 31 studier om användningen av fisk och prostatacancer, som inte avslöjade signifikant allmän effekt, noterade också inkonsekvensen forskning: den uppskattade risken för prostatacancer diagnos för att ta emot riklig fisk varierade i intervallet 61-77% öka. I en meta-analys av 2013 studier av omega-3-nivåer i blodet och prostatacancer fann också ingen övergripande effekt på risken för prostatacancer, såväl som det fanns en betydande heterogenitet (inkonsekvens av resultaten) mellan studierna. Först efter avlägsnandet av en studie från analysen konstaterades en ökad risk för prostatacancer. Intressant är att företrädare för den asiatiska befolkningen, till exempel japanska, som konsumerar fisk i stora mängder, är benägna att öka förekomsten av prostatacancer. I meta-analysen 2010 upptäcktes också en 63% minskning av risken för dödsfall på grund av prostatacancer på grund av riklig fiskförbrukning. Många studier har visat att DHA och EPA minskad proliferation och ökad död av prostatacancerceller, och att en diet som är rik på omega-3, har bromsat tillväxten av prostatatumörer hos djur. Under 2011 publicerade vi resultaten från en klinisk studie där patienter som ska genomgå prostatektomi ordinerats en diet med låg fetthalt (15% av kalorierna) plus tillägg med fiskolja eller en västerländsk kost utan tillägg för 4-5 veckor före operation. Gruppen som mottog livsmedelstillsatser med fiskolja visade en 32,2% minskning av malign cellproliferation när prostatavävnad analyserades efter operationen. Även om många med systematiska bedömningsfel vill attackera resultaten av en av dessa studier för att konstatera att fisk eller fiskolja är bra eller dåligt, kan vi helt enkelt inte göra detta med vetenskaplig integritet. Det finns många olika studier om detta ämne med mycket varierande resultat.

Kosttillskott med omega-3 närbild

För optimal hälsa (inklusive skydd mot cancer), behöver vi fullständiga sammansättning rik på näringsämnen (nutritarianskogo) diet, vilket ger oss en optimal mängd av alla näringsämnen och fytokemikalier. Det är viktigt att undvika brist, men det är viktigt att undvika överflöd. Omega-3-fettsyror är viktiga näringsämnen som vi ska få från kosten, eftersom vår kropp inte kan producera dem. De är avgörande för den tidiga utvecklingen av hjärnan, och det finns gott om bevis för att de bidrar till kardiovaskulärsystemets och kognitiv funktion. Det är också värt att notera att ett högre innehåll av omega-3 i blodet är förknippat med en lägre risk för död från alla orsaker. Att undvika kosttillskott med omega-3 är en olämplig reaktion på den här nya studien. Detta är särskilt viktigt eftersom vi gör kortkedjiga omega-3 (ALA) i långkedjiga omega-3 (DHA) på olika sätt, och om du inte är mycket annorlunda omvandlingsprocess, kan avsaknaden av DHA i kosten har en förödande effekt på dig senare i livet. Många veganer är spelberoende med framtida kognitiv hälsa till stöd för filosofisk synvinkel, för när du utvecklar neurologiska eller kognitiv försämring senare i livet, kommer det att vara för sent att korrigera underskottet, vilket kan leda till det.

Självklart blir det inte så mycket som kan bli bra. För alla nödvändiga näringsämnen, särskilt för fettlösliga näringsämnen, kan ett överflöd vara ett problem. Eftersom alla fiskoljekapslar innehåller en ganska hög dos av EPA och DHA, och de flesta av dem är också galna, kan de vara en del av problemet. Dessutom är fisk en ogynnsam källa till omega-3, eftersom animaliskt protein och föroreningar i miljön hålls ihop med DHA och EPA. De flesta människor rekommenderar att man tar lågdos EPA-DHA från alger eller regelbundet övervakar nivåerna av omega-3 för att säkerställa att det inte finns något underskott. Att upprätthålla adekvata men inte alltför höga halter av DHA och EPA är den säkraste, mest konservativa och ansvarsfulla strategin.

Omega-3 och prostatacancer

Fördelarna med omega-3 fleromättade fettsyror (PUFA) har nog alla blivit ätta i huvudet. Nutritionists rekommenderar starkt att äta fet fisk eller köpa lämpliga tillskott för att öka konsumtionen av dessa mest omega-3.

Men som det visar sig är allt inte så enkelt och enkelt. Ny forskning visar att män med höga blodnivåer av omega-3-fettsyror är mest benägna att prostatacancer.

Resultat av omega-3-studier

I artiklar publicerade i National Cancer Institute (USA) ett magasin anger att 71% ökad risk för höggradig prostatacancer och 43% av den totala ökningen i prostatacancer är förbunden med en hög koncentration i blodet EPA fleromättade fettsyror (eikosapentaensyra), DHA ( docosahexaensyra) och DPA (dokosapentaensyra).

Dessa resultat överensstämmer med en studie som genomfördes 2011 där det visat sig att höga koncentrationer av DHA mer än dubbelt så mycket ökar risken för högkvalitativ prostatacancer.

Undersöktes, bokstavligen, de var chockade att hitta att höga nivåer av omega-3 i blodet, vilka är placerade som mycket användbart för det kardiovaskulära systemet, var direkt associerad med en högre risk för aggressiv prostatacancer.

Detta innebär att omega-3-fettsyror är involverade i onkogenes av prostata och rekommendationer för att öka intaget av dessa fleromättade fettsyror, särskilt genom tillsatser, bör betraktas som en potentiell riskfaktor.

Omega-3, fiskolja och kosttillskott

Fiskoljan under många år, som innehåller en tillräckligt stor mängd av omega-3-fleromättade fettsyror, rekommenderas som ett medel, vilket har positiva effekter på det kardiovaskulära systemet hos en person. Så det visar sig att man behandlar, och en annan, som de säger, krämplar.

Samtidigt är det inte absolut nödvändigt att panik och ta bort från kosten feta fisken. Bara omega-3-fettsyrorna som du konsumerar med mat bör vara en del av en hälsosam, balanserad diet. Speciellt "pedal" -förbrukning av omega-3, särskilt i form av tillsatser, är inte nödvändigt. Och då kommer de verkligen att gynna din hälsa.

Förresten är det fortfarande oklart varför höga koncentrationer av omega-3 fleromättade fettsyror är förknippade med ökad risk för prostatacancer.

Omega-3 fettsyror ökar risken för prostatacancer?

Havsfisk visade sig vara farlig för män

En hög koncentration av omega-3-fettsyror i blodserum är förknippad med en signifikant ökning av risken för att utveckla prostatacancer, i synnerhet dess mycket maligna aggressiva form. Forskningen, som genomfördes av experter från Fred Hutchinson Cancer Research Center (Seattle, USA), har ifrågasatt nyttan för män från regelbunden konsumtion av stora mängder av detta slag av fettrika havsfisk syror och lämpliga kosttillskott. Arbetet publicerades den 11 juli i Journal of the National Cancer Institute (Brasky et al., Plasma Phospholipid Fatty Acids och Prostate Cancer Risk i SELECT Trial).

Detta är den andra, mer ambitiösa, studien av samma grupp av författare om detta ämne, vilket bekräftade resultaten från den första. I 2011 år de visat sig att höga blodkoncentrationer av en av de omega-3-fettsyra, DHA (dokozogeksaenovaya syra), mer än fördubblar risken för aggressiv prostatacancer (American Journal of Epidemiology, Brasky et al., Serum Phospholipid fettsyror och Prostatacancerrisk: Resultat från prostatacancerpreventionstestet.

Vid denna tid, författarna undersökt sambandet mellan prostatacancer och de tre stora omega3-fettsyror, EPA (eikosapentaensyra), DPA (dokosapentaensyra) och DHA. Deltagarna i studien var 834 patienter med diagnosen prostatacancer. Kontrollgruppen inkluderade 1 393 män, slumpmässigt utvalda från 35 000 SELECT-deltagare - en global studie om det potentiella sambandet mellan selen och vitamin E-intag och prostatacancer.

Har det visat sig att en hög koncentration i serum från tre omega-3 fettsyror (skillnaden mellan den högsta och den lägsta koncentrationen var 2,5 procent, som noterar författarna, längre verkan från äta lax två gånger i veckan) associerade med en 71 procent ökad risk för höggradig prostatacancer, 44 procent ökad risk för lågvärdiga former och dess 43-procentig ökning av den totala risken för att utveckla cancer i prostata.

"Hållbarhet av resultaten pekar på inblandning av omega 3-fettsyror i cancer, därför rekommendera en höjning av deras höga konsumtion av produkter och, i synnerhet, kosttillskott bör överväga de potentiella riskerna," - Författarna till studien.

Mekanismen bakom det uppenbarade fenomenet är ännu inte klart för författarna. Enligt huvudförfattare Alan Kristal (Alan Kristal), resultaten är i konflikt med vedertagen syn på de positiva effekterna av omega-3-fettsyror på hälsan just på grund av sin anti-inflammatorisk effekt och tros vara en inflammatorisk reaktion spelar en viktig roll i utveckling och tillväxt av många typer av cancer tumörer.

I synnerhet har en nyligen genomförd studie av kinesiska forskare visat en koppling mellan hög konsumtion av marina fiskar och minskad risk för bröstcancer. Dessutom anses omega-3-fettsyror vara användbara för förebyggande av hjärt-kärlsjukdomar och ökad livslängd.

Läs artiklar efter ämne:

Läs också:

En ny amerikansk dröm: Begränsa kalorier för att förlänga livet

Var det som det är, idag är de flesta amerikanska experter överens om att alla ska göra fysiska övningar, minska stressiga belastningar och äta mindre. Resultatet av experiment med kaloribegränsning och användningen av bioadditiver måste trots allt vänta några decennier.

Fytohormoner istället för östrogen? Du blir lurad igen!

Intag av fytohormoner hos postmenopausala kvinnor kompenserar inte bristen på östrogen i kroppen och kan inte vara ett alternativ till hormonersättningsterapi.

Varning, kalcium!

Långsiktig användning av ökade doser av kalcium bidrar till ökad mortalitet bland kvinnor från ett antal sjukdomar, inklusive sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

BADOVtirateli förbjöd dig? Ring på ATC!

Vi ber medborgarna påverkas av bedrägeri nästa grupp av bedragare, kontakta SU Institutionen för inrikesfrågor för JSC forskningsfrågor i Ryssland i Moskva på telefon: 8 (499) 233-98-01, 8 (499) 233-98-02.

Varning, 1,3-dimetylamylamin!

Förbudet mot spridning och användning av 1,3-dimetylamylamin är ett viktigt steg i kampen mot potentiellt farliga kosttillskott.

Kommer en ny form av kosttillskott att hjälpa till att gå ner i vikt?

Volontärer som tagit ett nytt kosttillskott baserat på modifierad metylcellulosa under kliniska prövningar, i genomsnitt minskat kaloriintaget med 13% varje måltid och kände sig mer matade längre.

Den elektroniska massmedia är registrerad 12.03.2009

Registreringsbevis nr FS nr 77-35618

Omega-3-fettsyror kan orsaka prostatacancer?

Höga serumhalter av omega-3-fettsyror kan leda till prostatacancer, inklusive en aggressiv malign tumör.

Effekten av omega-3 fettsyror på hanehälsan studerades av specialister från Fred Hutchinson Cancer Research Center från Seattle (USA).

Enligt de undersökta studierna ifrågasätts användningen för män med regelbunden konsumtion av stora mängder mat rik på omega-3.

Denna mat innehåller oljig havsfisk, samt olika kosttillskott.

Är alla omega 3 skadliga?

Tidigare genomfördes den första studien om detta ämne, den andra bekräftade bara hypoteserna av den tidigare analysen. År 2011 fann forskare det Inte alla omega-3 är skadliga, men bara tre av dem, i synnerhet docosahexaensyra, vilket fördubblar risken utseendet av prostatacancer i en aggressiv form.

Alla möjliga samband med prostatacancer med tre fettsyror omega: eikosapentaensyra, dokosapentaensyra och docosahexaensyra.

I studierna deltog 834 patienter med diagnostiserad prostatacancer. I kontrollgruppen var 1393 män som har valt slumpmässigt från tre tiotusentals deltagare i SELECT - storskalig studie där examinerade anslutningen mellan intaget av vitamin E och selen och prostatacancer.

Ett antal studier har funnit att en hög koncentration i blodet hos en manlig dessa tre fettsyror 71% ökade risken för högkvalitativ cancer, 44% ökade risken för lågkvalitativ cancer och 43% ökade den övergripande risken för att utveckla prostatacancer.

Den högsta koncentrationen på 2,5% skilde sig från det lägsta, det är mer än effekten av att äta lax två gånger i veckan.

Video: "Fördelarna med omega-3 syror"

Slutsats av forskare

Författarna till studien betonar att öka intaget av mat som är rik på omega-3 och speciellt tar kosttillskott på grundval av dessa måste ta hänsyn till de potentiella riskerna med att utveckla prostatacancer.

Hittills har orsaken till detta fenomen inte bestämts. Alan Kristal, ledande författare av dessa studier, noterade det De erhållna resultaten motsätter sig redan väletablerade synpunkter på fördelarna med omega-3-fettsyror på hälsa bara på grund av antiinflammatorisk effekt. Och som bekant påverkar inflammatoriska reaktioner direkt utvecklingen och intensiv tillväxten hos många cancerceller.

Mer nyligen har kinesiska forskare visat ännu en motsägelse som de fann förhållandet mellan konsumtion av skaldjur och minskad risk för bröstcancer hos kvinnor. Dessutom är omega-3-fettsyror användbara för hjärt-kärlsystemet och förlänger en persons liv.

Omega-3 fettsyror ökar risken för prostatacancer

En hög nivå av sådana syror i blodet var förknippad med en ökad risk för en aggressiv cancerform.

Omega-3 fettsyror, som minskar graden av inflammation och hjälper till att skydda hjärtat från sjukdomar, ökar också risken för prostatacancer. Enligt portalen MedDaily kom forskare från Research Cancer Center Fred Hutchinson i Seattle (USA) till denna slutsats.

Enligt författaren av studien Theodore Braschi var denna upptäckt extremt överraskande för sina kollegor och sig själv: "Trots allt trodde vi att omega-3 tvärtom skulle bidra till att minska utvecklingen av cancer."

Studien använde data från cirka 19 000 män över 55 år som deltog i försök av finasterids anti-cancer egenskaper. Under sju år utvecklade 1668 män prostatacancer. Av dessa svarade 1 533 fall för långsammare cancer och 125 för den aggressiva formen av cancer.

Män tog regelbundet blod för analys. Han visade att män som hade högsta nivåerna av docosahexaensyra, såsom omega-3, var 2,5 gånger mer benägna att utveckla aggressiva former av prostatacancer än personer med lägsta syralivå.

Samtidigt var män vars blod visade höga ohälsosamma transfetter som förknippas med ett antal inflammatoriska processer 50% mindre benägna att lida av aggressiv cancer. Eftersom sådana fetter hindrar utvecklingen av sjukdomen, kan forskarna inte förklara ännu.

Omega 3 är en klass av fleromättade fettsyror (PUFA). Innehålls i vissa marina och vegetabiliska fetter. Eikosanoider, ingående i komplexet DHA (dokozogeksaenovaya syra) och EPA (eikosapentaensyra) utöva ett positivt inflytande på ökningen av anti-inflammatorisk status. De saktar bildandet av aterosklerotiska plack, hämmar aggregeringen av blodplättar (utspädd blod) och förhindrar bildandet av blodproppar. Dessutom hämmar de inflammation, bibehåller tonen i blodkärlen och bronkierna, normaliserar blodtrycket, reducerar blod triglycerider, ökar immunstatus. De undertrycker också allergiska tillstånd, reglerar utsöndringsprocesser, förbättrar slimhinnans komposition och tillstånd.

Omega-3 syror hjälper till att bekämpa prostatacancer - en studie

Forskare vid University of Washington har upptäckt en mekanism genom vilken omega-3 fettsyror undertrycker tillväxten och spridningen av prostatacancerceller. Upptäckten kan hjälpa till med att utveckla effektivare cancer mot cancer, skriver WSU News.

Det är känt att omega-3-syror minskar inflammation och har en antidiabetisk effekt. Nytt vetenskapligt arbete för första gången visade hur de agerar mot cancerceller.

Det noteras att de erhållna resultaten motsätter sig resultaten från studien av 2013, enligt vilken män med förhöjda nivåer av omega-3-fettsyror i blodet hade en högre risk för att utveckla prostatacancer. Samtidigt var det oklart vad i detta fall fungerade som en källa till syror - produkter (fisk, frön eller nötter) eller tillsatser med fiskolja.

Ny forskning genomfördes på kulturer av cancerceller. Man fann att fettsyror binder till FFA4-fria fettsyrareceptorn. Och i stället för att stimulera cancerceller fungerade receptorn som en signal för att hämma tillväxtfaktorer och undertrycka spridningen av maligna celler.

Studien visade också att ett läkemedel som efterliknar effekten av omega-3 kan fungera lika bra eller till och med bättre än fettsyrorna själva när det gäller att undertrycka cancerceller. Resultaten av studien publiceras i Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics.

OMEGA-3-FETTSYRA TRYCKAR KVINNAN AV PROSTAT - Natur vs Cancer

"Omega-3" fettsyror undertrycker tillväxten av denna tumör. Denna slutsats uppnåddes av forskare från University of Washington, skriver Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics.

De avslöjade den molekylära mekanismen genom vilken omega-3 fleromättade fettsyror undertrycker tillväxten och spridningen av cancerceller. Arbetar med prostata kultur och en omega-3 cancerceller syror, EPA (eikosapentaensyra), fann forskarna att syramolekylerna FFA4 binder till en receptor på ytan av cancerceller. Detta leder till införandet av en signalmekanism som slutligen leder till undertryckande av tillväxt och reproduktion av prostatacancerceller.

Fet fisk förhindrar prostatacancer, prostatacancer i omega-3 omega-6 fettsyror

Fisk och prostata

Fet fisk hindrar prostatacancer
Prostatacancer är en av de vanligaste onkologiska sjukdomarna. I Storbritannien prostatacancer upptar första platsen i strukturen av cancer hos män. Årligen diagnostiseras cirka en halv miljon nya fall i världen prostatacancer.

Forskare från det brittiska Institute of Paterson (Paterson Institute) under ledning av Noel Clark (Noel Clarke) kom till slutsatsen att konsumtion av fet fisk rik på omega-3 fettsyror, förhindrar metastaser av maligna tumörer hos män som lider av prostatacancer.

Engelska forskare studerade effekten av omega-3 och omega-6 fettsyror på prostatacancerceller in vitro (in vitro). Omega-3 och omega-6 är essentiella fettsyror och är väsentliga komponenter i en hälsosam diet.

I forskningsprocessen har forskare fastställt att essentiella fettsyror har en flerdirectionell effekt på cancerceller.

 • Omega-3 fettsyror finns i fet fisk (särskilt i lax, färsk tonfisk, makrill) och ingår i vissa vegetabiliska oljor. Omega-3 fettsyror blockerar spridningen av cancerceller och förhindrar bildandet av nya foci prostatacancer i ben och andra organ.
 • Omega-6 fettsyror finns i råa nötter och frön. Omega-6-fettsyror bidrar däremot till metastaser av en malign tumör i prostata.

Enligt forskare, cancerceller använd omega-6 fettsyror som energikällor. Efter att ha fått en "energiökning" accelereras tillväxten av en malign tumör och cancerceller spridas bortom prostata.
Den negativa effekten av omega-6-fettsyror kan jämställas helt med omega-3-fettsyror.

"En diet innehållande välbalanserad mängd omega-3 och omega-6-fettsyror kan förhindra spridning av cancer utanför prostata" - Noel Clarke sa. Enligt brittiska forskare kan det korrekta förhållandet mellan ämnen uppnås när innehållet av omega-6-fettsyror i livsmedel är 2 gånger högre än innehållet i omega-3. En sådan diet är särskilt viktig för män som har diagnostiserats tidigt stadium av prostatacancer.

Omega-3 med prostatit: finns det en effekt?

Kronisk prostatit är ett smärtsamt problem. Inte mindre smärtsamt är hans behandling, som förlängs länge och ger inte alltid de önskade resultaten. Detta är inte förvånande, eftersom ju längre sjukdomen uppstår, desto svårare är det att bota det. Det händer också att mot bakgrund av den komplexa behandlingen av prostata behöver den stödjande terapi som kommer att hjälpa till vid sin slutliga återhämtning och förhindra återkommande av sjukdomen. För dessa ändamål kan omega-3 användas i prostatit i någon fas av sjukdomsförloppet.

Vad är omega-3 och vad är det användbart för prostatit?

De metaboliska produkter som inte produceras i människokroppen kallas oersättliga. I fallet med lipider är dessa fleromättade fettsyror, som är omega-3. Det handlar om deras struktur. Den är utformad på ett sådant sätt att ingen av de kända produkterna i vår ämnesomsättning kan återskapa den. Denna struktur är endast inneboende i vissa oljor och fetter av miljön innehållande linolsyra.

Unika omega-3 är att detta fett har en mycket låg smältpunkt, så det löser sig perfekt i alla biologiska vätskor och vävnader. Omega-3 kan fritt cirkulera även i de minsta kärlen. Dessutom har de förmåga att reparera skadade celler genom att neutralisera giftiga föreningar och bli ett byggmaterial för cellmembran.

Det är viktigt att komma ihåg. Omega-3 fetter tillhör inte specifika ämnen för behandling av prostatit. De har komplexa terapeutiska effekter, inklusive en minskning av inflammatoriska manifestationer i prostatakörteln.

Terapeutisk effekt

Omega-3-fettsyror har praktiskt taget samma goda effekt i förhållande till kroppens vävnader. Ju mer intensiv blodflödet i dem är, desto mer omega-3 tränger in i en sådan zon. När det gäller prostatit måste vi prata om en lokal ökning av blodcirkulationen i prostata. Detta innebär att man kommer in i zonen med ökat blodflöde, det finns någon form av koncentration i inflammerade prostata vävnader. Sålunda har dessa föreningar förmågan att påverka förloppet av inflammationskursen. Detta är möjligt på grund av sådana terapeutiska effekter:

 • Antioxidant-neutralisering av toxiska produkter av peroxidation som uppstår på grund av inflammation, vilket förhindrar skador på friska celler;
 • Återställande - Som plastmaterial kan omega-3 enkelt integreras i lipoproteinkompositionen av cellmembran;
 • Antiinflammatorisk - blockerar syntesen av inflammatoriska mediatorer i det inflammatoriska fokuset;
 • Mikrocirkulatorisk immun och - återvinning av den förlorade mikrocirkulation genom att upplösningen av eldfasta lipid och kolesterol samt förstärkning av lokala och systemiska immunantimikrobiella försvarsmekanismer.

Källor om omega-3 för prostata

De främsta givarna av omega-3 med prostatit kan vara mat eller farmaceutiska doseringsformer innehållande deras koncentrat. Bland de främsta företrädarna för den första typen av källor är vegetabiliska oljor och fiskprodukter. nämligen:

 • Fiskolja;
 • Linfröolja;
 • Chia frön;
 • Rapeseed oil;
 • Olivolja;
 • lax;
 • Torsklever
 • Olika typer av fisk (makrill, hälleflundra, öring).

Bland läkemedelsdosformer finns det officiellt registrerade medicinska preparat och biologiskt aktiva tillsatser. Var inte rädd för dem, det viktigaste är att se till att detta är en kvalitetsprodukt. Det kan vara medel med sådana namn:

Det är viktigt att komma ihåg. Omega-3 med prostatit är inte ett botemedel som löser alla problem. Det kan och bör ingå i komplex terapi, särskilt om det finns samtidiga sjukdomar associerade med lipidmetabolism och kärlsjukdomar.

Naturvetenskap i det 21: a århundradet »Omega-3 orsakar prostatacancer vid överdosering

Professionellt skydd för immateriella rättigheter

Omega-3 orsakar prostatacancer vid överdosering

Omega-3 - klass av fleromättade fettsyror (PUFA) i överdriven konsumtion kan öka risken för prostatacancer, enligt en studie publicerad den 24 april American Journal of Epidemiology. Ett team av forskare under ledning av Dr. Theodore M. Braschi, i Cancer Research Center Fred Hutchinson (Seattle), analyserade data från en stor studie om sambandet mellan fett och prostatacancer, enligt The Epoch Times.

Kronisk inflammation är förknippad med ökad risk att utveckla vissa cancerformer. Omega-6 och transfettsyror i vegetabiliska oljor och snabbmat kan orsaka inflammation och hjärt-kärlsjukdomar, medan omega-3 fettsyror i fet fisk har antiinflammatoriska egenskaper.

"Vi ville testa hypotesen att koncentrationen av dessa fetter i blodet är förknippade med risk prostatacancer, - sade Braschi i ett pressmeddelande Cancer Research Center Fred Hutchinson -. Framför allt trodde vi att omega-3-fettsyror minskar och omega-6 och transfettsyror ökar risken för prostatacancer. "

Forskare analyserade data från mer än 3400 män som genomgick en rikstäckande undersökning för att förhindra prostatacancer. De fann att risken att utveckla aggressiv, malign prostatacancer är 2,5 gånger högre hos män med hög blodnivå omega-3, kallad docosahexaensyra, som i stora mängder finns i fet fisk.

Samtidigt var risken att utveckla prostatacancer hos män med en hög nivå av transfettsyror i blodet hälften. Förhållandet mellan omega-6-fettsyror och risken för att utveckla prostatacancer kunde inte hittas. Och ingen av fetterna är associerade med godartad prostatacancer.

"Vi var chockad att se dessa resultat och tillbringade mycket tid åter kontroll test, sade Braschi -.. Våra resultat välta vår förståelse och kunskap om kost prostatacancer utveckling Detta visar komplexiteten i studiet av sambandet mellan kost och risken för olika kroniska sjukdomar ".

"I allmänhet, den positiva effekten av fiskkonsumtion, förebygga hjärtsjukdomar uppväger eventuella skador i samband med risken för prostatacancer - Braschi sagt -. Studien visade att sambandet mellan kost och risken för sjukdom är ganska komplicerat, och att vi behöver rigorösa i dessa studier, snarare än att göra antaganden. "

Braschi sade att mekanismen för förhållandet mellan omega-3 och prostatacancer behöver ytterligare undersökning och tillägger att dessa fettsyror också påverkar andra biologiska processer.