Huvud
Strömförsörjning

Omega-3 fettsyror ökar risken för prostatacancer?

Fördelarna med omega-3 fleromättade fettsyror (PUFA) har nog alla blivit ätta i huvudet. Nutritionists rekommenderar starkt att äta fet fisk eller köpa lämpliga tillskott för att öka konsumtionen av dessa mest omega-3.

Men som det visar sig är allt inte så enkelt och enkelt. Ny forskning visar att män med höga blodnivåer av omega-3-fettsyror är mest benägna att prostatacancer.

Resultat av omega-3-studier

I artiklar publicerade i National Cancer Institute (USA) ett magasin anger att 71% ökad risk för höggradig prostatacancer och 43% av den totala ökningen i prostatacancer är förbunden med en hög koncentration i blodet EPA fleromättade fettsyror (eikosapentaensyra), DHA ( docosahexaensyra) och DPA (dokosapentaensyra).

Dessa resultat överensstämmer med en studie som genomfördes 2011 där det visat sig att höga koncentrationer av DHA mer än dubbelt så mycket ökar risken för högkvalitativ prostatacancer.

Undersöktes, bokstavligen, de var chockade att hitta att höga nivåer av omega-3 i blodet, vilka är placerade som mycket användbart för det kardiovaskulära systemet, var direkt associerad med en högre risk för aggressiv prostatacancer.

Detta innebär att omega-3-fettsyror är involverade i onkogenes av prostata och rekommendationer för att öka intaget av dessa fleromättade fettsyror, särskilt genom tillsatser, bör betraktas som en potentiell riskfaktor.

Omega-3, fiskolja och kosttillskott

Fiskoljan under många år, som innehåller en tillräckligt stor mängd av omega-3-fleromättade fettsyror, rekommenderas som ett medel, vilket har positiva effekter på det kardiovaskulära systemet hos en person. Så det visar sig att man behandlar, och en annan, som de säger, krämplar.

Samtidigt är det inte absolut nödvändigt att panik och ta bort från kosten feta fisken. Bara omega-3-fettsyrorna som du konsumerar med mat bör vara en del av en hälsosam, balanserad diet. Speciellt "pedal" -förbrukning av omega-3, särskilt i form av tillsatser, är inte nödvändigt. Och då kommer de verkligen att gynna din hälsa.

Förresten är det fortfarande oklart varför höga koncentrationer av omega-3 fleromättade fettsyror är förknippade med ökad risk för prostatacancer.

Omega 3 och prostata

För att förhindra attacker av exacerbation i kronisk prostatit hjälper till med lämplig näring, en hälsosam livsstil och underhållsbehandling, som bygger på antagandet av en mängd olika vitaminkomplex.

Den minsta rollen i återställandet av "manlig hälsa" mot bakgrunden av komplex behandling av läkemedel spelas av Omega-3. Dessa är fettsyror som är nödvändiga för vävnader för att regenerera skadade celler och är effektiva mot olika metaboliska processer i kroppen.

Vad är Omega-3?

Ämnen som inte syntetiseras av den mänskliga kroppen, men som är nödvändiga för att den ska fungera ordentligt, kallas oföränderlig. Dessa inkluderar lipider och fleromättade syror, vars huvudsakliga beståndsdel är linolsyra. Dessa substanser är nödvändiga för att nervsystemet, hjärnan, synen och ögonen fungerar korrekt.

Omega-3 refererar bara till en grupp av ämnen som inte återskapas av någon av de metaboliska processerna i människokroppen. Detta fett är fullständigt lösligt i olika biologiska vätskor och vävnader på grund av låg smältpunkt. Strukturella ämnen Omega-3 är ett utmärkt material för cellmembranernas struktur. De kan ta bort toxiner från celler, desinficera dem och därmed återställa deras struktur. I det här fallet kan de tränga in i de minsta kärlen och cirkulera fritt där.

Fleromättade fetter tillhör inte de läkemedel som föreskrivs för behandling av prostatacenters inflammatoriska process. Emellertid har läkemedlet en bestämd terapeutisk effekt (minskar symtom inducerad inflammation) och kan användas som ett hjälpmedel vid behandling eller som en profylaktisk drog.

Terapeutisk effekt med prostatit

Omega-3 fungerar lika effektivt på alla vävnader i kroppen. Penetrerar in i vävnadsceller - både i zoner med intensivt blodflöde och i små kärl, koncentrerar fett och påverkar effektivt hur länge den inflammatoriska processen som påverkar prostatakörteln.

Ämnen som utgör strukturen för Omega-3 har effekten:

 1. antiflogistisk - Fleromättade fetter kan blockera källa till inflammation och dess vidare utveckling.
 2. antioxidant - Det finns en förstörelse av toxiner, som är födda i den inflammatoriska processen och förgiftar kroppen. Detta bidrar till att skydda vävnaderna som ännu inte har berörts av inflammation.
 3. regenererande - Fetter är ett utmärkt "byggmaterial" för membrancellsajter, bildandet av en normal nivå av lipoproteiner äger rum.
 4. immun - På grund av förmågan att dela upp lipider och kolesterolplåtar bidrar till att återställa mikrocirkulationsfunktionen, vilket bidrar till att stärka immuniteten och skyddar inflammerade vävnader från penetration av mikrober.

Apotek eller livsmedelsprodukter

I människokroppen kan Omega-3 fungera som färdiga preparat som innehåller en viss nivå av fleromättade syror eller med mat.

Den naturliga källan är vegetabiliska och fiskprodukter:

 1. Fett och lever av torsk.
 2. Chia säd.
 3. Oljor - linfrö, olivolja, rapsfrö, valnöt, hampa.
 4. Lax, lax, makrill, hälleflundra, vissa sorter av öring.

Vid val av en doseringsform för användning är det nödvändigt att fokusera på officiellt registrerade läkemedel, för att studera kompositionen och bruksanvisningen. Mer billiga droger innehåller som regel en låg andel viktiga aktiva komponenter. I rollen som ett förebyggande medel kan olika kosttillskott också agera.

De mest kända drogerna:

 1. Omakor (dess olika slag).

En ny studie kopplade omega-3 fettsyror till prostatacancer. Hur pålitlig är den här informationen?

För två år sedan rapporterade jag om kontroversiella studier av omega-3-fettsyror och risken för prostatacancer. Nu har en annan förvirring blivit tillagd till denna förvirring. Medierna spredde det och skrämde männen från att ta kosttillskott med omega-3, medan vissa experter kritiserade metoden och slutsatserna från författarna till studien.

Upptäck det fulla användningsområdet för fleromättade fettsyror omega-3. Och du kommer att förstå varför det är värt att lägga dem till den dagliga kosten. Tror du att alla dietfetter är samma? Tänk igen. Författare :.

I denna studie, data för kliniska prövningar tillskott med vitamin E och selen för förebyggande av cancer, var Vidare blodtestresultat på omega-3 sattes för att bestämma huruvida kommunikation mellan nivåer av omega-3 i plasma och förekomsten av prostatacancer. Författarna fann en statistiskt signifikant skillnad i genomsnittliga totalhalten i blodet hos långkedjiga omega-3 mellan män som utvecklat eller inte utveckla prostatacancer under studien.

Jag är allvarligt oroad över den potentiella risken att ta kapslar av fiskolja i stora mängder. Så mycket fiskolja kan ha en paradoxal effekt, vilket undertrycker immunförsvaret i senare liv. Plus massor av att äta fisk utsätter dig för farliga mängder av kemiska föroreningar och ökar IGF-1 innehåll, ett hormon som orsakar prostatacancer, så potentiellt detta sammanhang kan vara sant. Studien informerar dock inte om dessa problem är berättigade, och vi kan inte dra några meningsfulla slutsatser från den här nya studien. Det indikerar inte att kosttillskott med omega-3 eller att äta fisk är en bidragande faktor i prostatacancerekvationen av många anledningar.

Video om fettsyror omega-3

1. Mätning av fettsyror i plasma och erytrocytmembran utfördes endast en gång

Även om mätning av halten av omega-3 i blodet verkar vara objektiv och noggrann indikator på att ta emot fiskolja jämfört med patienter som rapporterade intaget går denna analys inte exakt återspeglar den intaget lång sikt. Det finns två metoder för att mäta innehållet av fettsyror i blodet - i plasma eller i skal av erytrocyter (röda blodkroppar). Som rapporterat var mätningen av omega-3 i erytrocyter en mer exakt reflektion av det långsiktiga innehållet i blodet och närmare relaterat till kostenintaget jämfört med mätning i plasma. Oavsett vilken analys som användes, speglar ett enda blodprov inte intaget av fiskolja eller effekterna av fisk under hela livet, eller till och med över 20 år. Cancer orsakas av vad du gör i många år, inte flera veckor eller månader. Du skulle behöva ta många blodprov i många år för att säkerställa att resultaten var ett tecken på en dietmodell. Dessutom, eftersom studien baseras på endast ett blodprov (och plasmanivåer användes), speglar den bara vad de använde några dagar före analysen. Detta är mycket viktigt, eftersom utvecklingen av cancer tar flera år. Några män som inte hade högre nivåer kan börja ta kosttillskott med fiskolja nyligen, och vissa kan bara äta en stor bit fisk natten innan blod ges för analys.

2. En liten skillnad i nivåer av omega-3 i blodet mellan fall och kontroller

Författarna hittade en statistiskt signifikant skillnad i det genomsnittliga totala antalet omega-3-innehåll i blodet mellan män som utvecklade eller inte utvecklade cancer genom hela studien. Men hur mycket är denna skillnad i den verkliga världen? Hos män som diagnostiserats med prostatacancer var medelhalten av totala fettsyror 4,66%; hos män utan cancer var det genomsnittliga innehållet 4,48%. Detta är en mycket liten skillnad, vilket antagligen återspeglar en liten skillnad i intaget av omega-3.

3. Det finns ingen information om intag av fisk, fiskolja eller kosttillskott med omega-3

Var kommer den obetydliga skillnaden i innehållet i omega-3 i blodet från? Har män som fått diagnosen cancer fått större sannolikhet att ta fiskoljekapslar? Åt de mer fisk i allmänhet? Mer panerad eller stekt fisk? Mer stora rovfiskar? Den typ av fisk och hur det tillagades skulle påverka föroreningarna i miljön och dietary carcinogener. Kan den tidiga utvecklingen av prostatacancer öka blodets nivåer av omega-3, och inte vice versa? Dessa obesvarade frågor gör det mycket svårt att extrahera all användbar information från resultaten av denna studie. För att få en verklig inverkan var det nödvändigt att spåra kostintaget av fisk, förbrukningen av fiskolja och bekräfta att detta är ett riktigt minne med periodiska bekräftande blodprov.

4. Risfiskolja?

Industrins experter har noterat den potentiella rollen av rancid fiskolja i de inkonsekventa resultaten av omega-3-studier. Djurstudier har visat att rancid fiskolja kan bidra till inflammation och till och med cancer, och de flesta av fiskoljekapslarna brinner faktiskt ut. Omega-3 - mycket instabila fetter, mycket känsliga mot oxidation, bildar peroxider av fetter och börjar en kedja av oxidativa reaktioner som leder till rancitet. Effekterna av ljus, värme och syre på EPA och DHA ökar sannolikheten för oxidation.

Färsk, icke-tubulär fiskolja har ingen obehaglig lukt eller smak. Om du tar kapslar med omega-3, öppna en och prova fettet för en smak, inte rancid den.

5. Studier av omega-3 och prostatacancer är kontroversiella

Författarna talar om en otydlig anledning till ökad risk för prostatacancer på grund av långkedjig omega-3 och behovet av ytterligare forskning. Faktum är att litteraturen om omega-3-fettsyror och prostatacancer är inkonsekvent.

År 2010 var det genomfört en metaanalys av 31 studier om användningen av fisk och prostatacancer, som inte avslöjade signifikant allmän effekt, noterade också inkonsekvensen forskning: den uppskattade risken för prostatacancer diagnos för att ta emot riklig fisk varierade i intervallet 61-77% öka. I en meta-analys av 2013 studier av omega-3-nivåer i blodet och prostatacancer fann också ingen övergripande effekt på risken för prostatacancer, såväl som det fanns en betydande heterogenitet (inkonsekvens av resultaten) mellan studierna. Först efter avlägsnandet av en studie från analysen konstaterades en ökad risk för prostatacancer. Intressant är att företrädare för den asiatiska befolkningen, till exempel japanska, som konsumerar fisk i stora mängder, är benägna att öka förekomsten av prostatacancer. I meta-analysen 2010 upptäcktes också en 63% minskning av risken för dödsfall på grund av prostatacancer på grund av riklig fiskförbrukning. Många studier har visat att DHA och EPA minskad proliferation och ökad död av prostatacancerceller, och att en diet som är rik på omega-3, har bromsat tillväxten av prostatatumörer hos djur. Under 2011 publicerade vi resultaten från en klinisk studie där patienter som ska genomgå prostatektomi ordinerats en diet med låg fetthalt (15% av kalorierna) plus tillägg med fiskolja eller en västerländsk kost utan tillägg för 4-5 veckor före operation. Gruppen som mottog livsmedelstillsatser med fiskolja visade en 32,2% minskning av malign cellproliferation när prostatavävnad analyserades efter operationen. Även om många med systematiska bedömningsfel vill attackera resultaten av en av dessa studier för att konstatera att fisk eller fiskolja är bra eller dåligt, kan vi helt enkelt inte göra detta med vetenskaplig integritet. Det finns många olika studier om detta ämne med mycket varierande resultat.

Kosttillskott med omega-3 närbild

För optimal hälsa (inklusive skydd mot cancer), behöver vi fullständiga sammansättning rik på näringsämnen (nutritarianskogo) diet, vilket ger oss en optimal mängd av alla näringsämnen och fytokemikalier. Det är viktigt att undvika brist, men det är viktigt att undvika överflöd. Omega-3-fettsyror är viktiga näringsämnen som vi ska få från kosten, eftersom vår kropp inte kan producera dem. De är avgörande för den tidiga utvecklingen av hjärnan, och det finns gott om bevis för att de bidrar till kardiovaskulärsystemets och kognitiv funktion. Det är också värt att notera att ett högre innehåll av omega-3 i blodet är förknippat med en lägre risk för död från alla orsaker. Att undvika kosttillskott med omega-3 är en olämplig reaktion på den här nya studien. Detta är särskilt viktigt eftersom vi gör kortkedjiga omega-3 (ALA) i långkedjiga omega-3 (DHA) på olika sätt, och om du inte är mycket annorlunda omvandlingsprocess, kan avsaknaden av DHA i kosten har en förödande effekt på dig senare i livet. Många veganer är spelberoende med framtida kognitiv hälsa till stöd för filosofisk synvinkel, för när du utvecklar neurologiska eller kognitiv försämring senare i livet, kommer det att vara för sent att korrigera underskottet, vilket kan leda till det.

Självklart blir det inte så mycket som kan bli bra. För alla nödvändiga näringsämnen, särskilt för fettlösliga näringsämnen, kan ett överflöd vara ett problem. Eftersom alla fiskoljekapslar innehåller en ganska hög dos av EPA och DHA, och de flesta av dem är också galna, kan de vara en del av problemet. Dessutom är fisk en ogynnsam källa till omega-3, eftersom animaliskt protein och föroreningar i miljön hålls ihop med DHA och EPA. De flesta människor rekommenderar att man tar lågdos EPA-DHA från alger eller regelbundet övervakar nivåerna av omega-3 för att säkerställa att det inte finns något underskott. Att upprätthålla adekvata men inte alltför höga halter av DHA och EPA är den säkraste, mest konservativa och ansvarsfulla strategin.

De positiva effekterna av Omega-3 på människans kropp

Omega-3 är en fettsyra som påverkar alla system av organ i människokroppen. Tack vare användningen av sådana syror kan du stärka din hälsa och förbättra din ton. Män måste konsumera tillräckligt med omega-3 för att må bra för styrka, för att undvika hjärtsjukdomar, prostata, njureproblem.

Det finns 3 typer av omega-3 syror:

 • Alfa-linolensyra - ALA
 • Docosahexaenic - DHA
 • Eikosapentaen - EPA

Den första typen av omega-3-fett är nödvändig för kroppens normala funktion, så det är värt det när man tar emot mat. I kosten måste du inkludera mat rik på DHA och EPA fetter. Detta bidrar till att upprätthålla en stabil, inte bara fysisk men också mental hälsa.

Vad är den dagliga normen för omega-3 för män?

Användningen av produkter som innehåller omega-3-syror bör regleras. Överdriven användning, som brist på denna komponent, kan skada kroppen. För att fastställa dagskursen är det nödvändigt att göra ändringar i åldern. Vid tonåren måste du äta mat med omega-3 betydligt mindre än vid en mer mogen ålder. Det är nödvändigt att ta hänsyn till risken för att utveckla eller ha hjärtsjukdom. Allt detta beaktas av läkaren, som kommer att kunna exakt ange mängden omega-3 fetter för konsumtion per dag.

Vilka sjukdomar förhindrar omega-3?

Hjärtsjukdom

Hjärthälsa och omega-3 är nära besläktade. Forskare har bevisats att denna fettsyra minskar kolesterolhalten i blodet. Även med normal hälsa har omega-3 en positiv effekt. Studier har visat att en sådan fettsyra har en effekt på triglycerider och plasma lipider, lipoproteiner.

Efter upplevelsen av två grupper av män som genomgick hjärtinfarkt, visade sig att man kan förlänga livet genom att konsumera en tillräcklig mängd marina fiskar. Dödlighet i gruppen, där i två år brukade äta tillräckligt med livsmedel rik på omega-3 fetter, var signifikant lägre än i kontrollen.

En liten mängd omega-3-fetter kan minska systoliskt och diastoliskt blodtryck, vilket kommer att hindra utvecklingen och förekomsten av högt blodtryck. Det är användbart särskilt för personer som lider av övervikt, som är i riskzonen för denna sjukdom. Omega-3 kan hjälpa till med viktminskning.

Sjukdomar i prostata

Studier av kaliforniska och svenska forskare har visat att män som konsumerar en fettrik fisk har en lägre andel av risken för att få prostatacancer. Män bör på allvar överväga möjligheten att utveckla prostatacancer. Behandling kommer att kosta mycket mer än förebyggande. Därför är det värt att övervaka din kost och minska risken för att utveckla prostatacancer till ett minimum. Med brist på denna syra ökar risken för sjukdomen flera gånger.

Artrit och dess behandling

Det är fantastiskt, men i detta fall kan omega-3 hjälpa till. Fiskolja i kapslar påverkar lederna, som en bedövningsmedel. Ökad rörlighet i lederna. Detta gör att du kan känna lättnad för patienter med denna diagnos. Även om effekten av fettsyra är försumbar, är det en stor prestation för att lindra symtomen på sjukdomen. Dessutom kommer förebyggandet av fettsyra att hjälpa till att undvika denna sjukdom i framtiden, om mannen är helt frisk.

Separat måste man säga om effekten av omega-3 på manlig styrka. Med hjälp av en sådan fettsyra är det möjligt att stimulera produktionen av testosteron, vilket förbättrar erektion, sexuell lust. Den hormonella bakgrunden följer också normen, stressmotståndet ökar. Vanligtvis föreskrivs kapslar med omega-3 vid diagnosen infertilitet, eftersom spermatogenesen förbättras signifikant. På grund av den antiinflammatoriska effekten minskar risken för prostatit. Du kan fortfarande bli av med problemen i samband med samlag, som kan förekomma hos någon man med ålder.

Var finns omega 3?

En rik källa till sådana fettsyror är fisk (Atlantisk sill, svart torsk, makrill, lax), linfrö och sojabönolja, valnötter. Det finns även i räkor, kyckling och ägg, men i mindre kvantiteter. Fisk och skaldjur innehåller många användbara vitaminer för att den manliga kroppen ska fungera korrekt. Men den mest rika produkten med innehållet i omega fett är fiskolja! Många människor behandlar honom väldigt negativt, även om han vet alla hans användbara egenskaper. Detta beror på produktens inte mycket trevlig smak.

I Sovjetunionen var konsumtionen av fiskolja massiv, obligatorisk och starkt uppmuntrad. Tillbaka på den tiden betraktades fiskolja som en panacea för många sjukdomar och med särskild nåd gav denna äckliga vätska till sina barn. Det skyddar helt unga organismer från rickets och hjärt-kärlsjukdomar. Efter avskaffandet av obligatorisk konsumtion av fett i en människas kost stoppade många systematiskt.

Det fanns också viss antipati mot denna produkt, vilket ledde till utvecklingen av många sjukdomar. Deras snabba framsteg påverkades av följande faktorer: förorenad natur, överflöd av snabbmat och andra skadliga livsmedel, frekventa påfrestningar.

skillnaden från dessa tider gick farmakologin långt fram och började producera tabletter och kapslar med fiskolja, som varken har en obehaglig lukt eller en otrevlig smak. Därför kan användningen av fett i sin rena form ersättas med sådana tabletter. Numera används inte fiskolja som en separat livsmedelsprodukt utan används snarare som ett kosttillskott.

Hur tar man ut fiskolja?

Beroende på produktionsmetod kan fett uppvisa olika koncentrationer av vitaminer och toxiska effekter. Och fördelen med produkten beror på detta. Det extraheras på flera sätt från olika delar av fisken.

 1. Torsklever (eller annan fisk). Det finns många vitaminer i fett, men det har den mest toxiska effekten. I kroppen kan man få fettsalter av tungmetaller eller andra ämnen.
 2. Slaktkroppar av liten fisk. Det är nödvändigt att dessutom tillämpa en ytterligare metod för fettrengöring för att fullständigt bli av med skadliga föroreningar.
 3. Stora fiskkroppar. Fettet som erhålls på detta sätt är absolut giftigt. Innehållet i omega-3 i det är det högsta. Användbara komponenter av fiskolja presenteras i ren form och är mycket värdefulla.

Var noga med att fråga hur fett uppnås innan du använder det.

Vilka är de användbara komponenterna i fiskolja?

Det finns många vitaminer i det, till exempel A och D, som är nödvändiga för hela manliga (och inte bara) organismen. Vitamin D är speciellt nödvändigt på vintern när en person får lite solljus. Vitamin A är nödvändigt för passage av alla processer: från syntesen av protein, slutar med dess viktigaste förmåga - fettförbränning. De påverkar direkt utvecklingen eller utseendet på diabetes, demens, kroppsmetabolism, syn, normalisera tillståndet av hår, naglar, hud och mycket mer. Du kan också beteckna vitamin E, vilket påverkar kraften hos det manliga könsorganet. Och om du tar hänsyn till att friska avkommor är mål för varje man, så är han utan tvekan väldigt viktig.

Efter att ha dragit slutsatser kan vi säga att omega-3 är nödvändigt för män. Det rekommenderas att ta män för att upprätthålla hälsan hos alla organsystem, inklusive reproduktionssystemet. Med ålder ökar detta behov. Ta också kapslar atletor som vill få muskelmassa. Det måste alltid komma ihåg att bristen på fettsyror kan leda till uppkomsten av obehagliga och obehagliga sjukdomar. Användning av fisk bör vara obligatorisk förutom att konsumera fiskolja eller kapslar med den. Fisken innehåller en lista över andra användbara vitaminer och spårämnen som behövs av människokroppen. Listning av alla nödvändiga spårämnen, du kan ringa jod, kalcium, magnesium, kalium, utan vilket liv också är omöjligt.

Kontraindikationer och eventuella biverkningar

Fiskolja kan inte bara vara användbar men skadlig när den används felaktigt. Det kan finnas biverkningar, som illamående eller yrsel. Kategoriskt är det kontraindicerat att tillämpa det när:

 • sjukdomar med nedsatt njur- eller leverinsufficiens
 • för hög koncentration av kalcium;
 • en överflöd av vitamin D;
 • patologier i sköldkörteln;
 • patologiskt hög koagulerbarhet av blod;
 • allergier mot komponenter av fiskolja.

Överdosering kan bidra negativt till matsmältningssystemet och orsaka diarré. Ta fiskolja eller kapslar med det strikt enligt läkarens recept. Använd inte det i ung ålder utan behov.

Korrekt applicering av kapslar med omega-3 eller genom att konsumera en tillräcklig mängd oljig fisk, en man kan upprätthålla och stärka sin hälsa väl. Att uppmärksamma nu på lämplig näring, kommer i framtiden att vara oroligt att inte oroa sig för reproduktionssystemets arbete.

Omega-3 med prostatit: finns det en effekt?

Kronisk prostatit är ett smärtsamt problem. Inte mindre smärtsamt är hans behandling, som förlängs länge och ger inte alltid de önskade resultaten. Detta är inte förvånande, eftersom ju längre sjukdomen uppstår, desto svårare är det att bota det. Det händer också att mot bakgrund av den komplexa behandlingen av prostata behöver den stödjande terapi som kommer att hjälpa till vid sin slutliga återhämtning och förhindra återkommande av sjukdomen. För dessa ändamål kan omega-3 användas i prostatit i någon fas av sjukdomsförloppet.

Vad är omega-3 och vad är det användbart för prostatit?

De metaboliska produkter som inte produceras i människokroppen kallas oersättliga. I fallet med lipider är dessa fleromättade fettsyror, som är omega-3. Det handlar om deras struktur. Den är utformad på ett sådant sätt att ingen av de kända produkterna i vår ämnesomsättning kan återskapa den. Denna struktur är endast inneboende i vissa oljor och fetter av miljön innehållande linolsyra.

Unika omega-3 är att detta fett har en mycket låg smältpunkt, så det löser sig perfekt i alla biologiska vätskor och vävnader. Omega-3 kan fritt cirkulera även i de minsta kärlen. Dessutom har de förmåga att reparera skadade celler genom att neutralisera giftiga föreningar och bli ett byggmaterial för cellmembran.

Det är viktigt att komma ihåg. Omega-3 fetter tillhör inte specifika ämnen för behandling av prostatit. De har komplexa terapeutiska effekter, inklusive en minskning av inflammatoriska manifestationer i prostatakörteln.

Terapeutisk effekt

Omega-3-fettsyror har praktiskt taget samma goda effekt i förhållande till kroppens vävnader. Ju mer intensiv blodflödet i dem är, desto mer omega-3 tränger in i en sådan zon. När det gäller prostatit måste vi prata om en lokal ökning av blodcirkulationen i prostata. Detta innebär att man kommer in i zonen med ökat blodflöde, det finns någon form av koncentration i inflammerade prostata vävnader. Sålunda har dessa föreningar förmågan att påverka förloppet av inflammationskursen. Detta är möjligt på grund av sådana terapeutiska effekter:

 • Antioxidant-neutralisering av toxiska produkter av peroxidation som uppstår på grund av inflammation, vilket förhindrar skador på friska celler;
 • Återställande - Som plastmaterial kan omega-3 enkelt integreras i lipoproteinkompositionen av cellmembran;
 • Antiinflammatorisk - blockerar syntesen av inflammatoriska mediatorer i det inflammatoriska fokuset;
 • Mikrocirkulatorisk immun och - återvinning av den förlorade mikrocirkulation genom att upplösningen av eldfasta lipid och kolesterol samt förstärkning av lokala och systemiska immunantimikrobiella försvarsmekanismer.

Källor om omega-3 för prostata

De främsta givarna av omega-3 med prostatit kan vara mat eller farmaceutiska doseringsformer innehållande deras koncentrat. Bland de främsta företrädarna för den första typen av källor är vegetabiliska oljor och fiskprodukter. nämligen:

 • Fiskolja;
 • Linfröolja;
 • Chia frön;
 • Rapeseed oil;
 • Olivolja;
 • lax;
 • Torsklever
 • Olika typer av fisk (makrill, hälleflundra, öring).

Bland läkemedelsdosformer finns det officiellt registrerade medicinska preparat och biologiskt aktiva tillsatser. Var inte rädd för dem, det viktigaste är att se till att detta är en kvalitetsprodukt. Det kan vara medel med sådana namn:

Det är viktigt att komma ihåg. Omega-3 med prostatit är inte ett botemedel som löser alla problem. Det kan och bör ingå i komplex terapi, särskilt om det finns samtidiga sjukdomar associerade med lipidmetabolism och kärlsjukdomar.

OMEGA-3-FETTSYRA TRYCKAR KVINNAN AV PROSTAT - Natur vs Cancer

"Omega-3" fettsyror undertrycker tillväxten av denna tumör. Denna slutsats uppnåddes av forskare från University of Washington, skriver Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics.

De avslöjade den molekylära mekanismen genom vilken omega-3 fleromättade fettsyror undertrycker tillväxten och spridningen av cancerceller. Arbetar med prostata kultur och en omega-3 cancerceller syror, EPA (eikosapentaensyra), fann forskarna att syramolekylerna FFA4 binder till en receptor på ytan av cancerceller. Detta leder till införandet av en signalmekanism som slutligen leder till undertryckande av tillväxt och reproduktion av prostatacancerceller.

Vad är användningen av omega 3 för människors hälsa. Hur mycket ska man ta per dag

För att upprätthålla rätt hälsa är det mycket viktigt att bibehålla rätt näring. Detta gäller både män och kvinnor. Men med tanke på specifika yrkesverksamheter utsätts män ofta för stress, konflikter, problem på jobbet. Bristen på vissa mineraler, vitaminer och spårämnen kommer att orsaka nervösa störningar, dysfunktion i det endokrina systemet. Dessutom påverkar hälsan hos det starkare könet miljösituationen, svag immunitet. Därför är det så viktigt att dessutom konsumera användbara ämnen, särskilt fleromättade fettsyror omega 3. Vad är så användbart för omega-3 för män?

Den allmänna användningen av fleromättade fettsyror omega 3

Omega 3 är en komponent i fiskolja, som kan köpas på något apotek. Men det är viktigt att observera en strikt dosering. Överskott av fiskolja i en mans kropp kan skada den hormonella bakgrunden, styrkan. Det finns tre typer av omega 3 fettsyror:

 • Docosahexaensyra (DHA);
 • Eikosapentaensyra (EPA);
 • Alfa-linolsyra (ALA).

Det viktigaste är ALA-fett. Organismen syntetiserar inte det själv. Därför är det extremt viktigt att få detta fett tillsammans med maten. DHA och EPA kan omvandlas från ALA. Periodiskt intag av fiskolja kommer att förhindra underskottet av dessa komponenter. Detta kosttillskott är rikt inte bara med omega 3-fettsyra, men också med omega-6, mineraler och vitaminer.

Båda fleromättade syrorna produceras inte av människokroppen utan kommer bara från utsidan. Deras användbarhet är följande:

 • Förstärkning av kärlväggarna;
 • Aktivering av hjärnans funktioner
 • Förebyggande av ateroskleros;
 • Minska mängden skadligt kolesterol i blodet;
 • Återställande av centrala nervsystemet;
 • Förbättring av blodets allmänna blodcirkulation;
 • Normalisering av blodtryck.

Vilka är fördelarna med omega 3 för ungdomar?

Fettsyror för den manliga hormonella bakgrunden är mycket användbara. På en tillräcklig nivå av omega-3 i kroppen minskar produktionen av kortisol, ett stresshormon. Därför är fiskolja mycket viktigt för täta stressiga situationer, svårt arbete, moralisk belastning. Dessutom tillsätter additivet syntesen av testosteron, förbättrar hjärt-kärlsystemet, har en antiinflammatorisk effekt.

Omega 3 för hjärtat

Många studier har visat att regelbunden konsumtion av omega 3 syra eller fiskfett minskar risken för dödsfall från hjärtsjukdom. Experimentet involverade män som tidigare hade en hjärtinfarkt eller stroke. Kontrollgruppen av män tog inte ytterligare doser fiskolja, observerade inte en diet med mycket fet fisk. Den andra gruppen i ett och ett halvt år tog regelbundet ett kosttillskott, konsumerad havsfisk.

Vid slutet av försöket konstaterades att dödshastigheten från kranskärlssjukdom minskade med 30%. Dessutom normaliserar fiskoljan blodtrycket, återställer hjärtrytmen. Mycket användbart är omega 3-syror för idrottare med hög kardiovaskulär aktivitet. Så, en man kan fortsätta träna, tävling för en längre tid.

Omega 3 med prostatit

Tack vare den antiinflammatoriska egenskapen måste normalisering av blodcirkulationen i bäckenorganen omega 3 tas för att förhindra prostatacancer, prostatacancer. Studier av amerikanska specialister visade att 65% av män med prostatacancer försummade riktig näring, inte konsumerade omega fettsyror. Omega 3 ingår i komplexet för behandling av prostatacancer.

Omega 3 mot inflammation

Det är oerhört viktigt att äta regelbundet omega 3 i vuxen ålder. Under denna period utvecklar män ofta sjukdomar i samband med inflammation i lederna: artrit, osteokondros, artrosi. Fiskolja kommer att minska både smärtsyndromet och själva inflammationsområdet. I detta avseende ingår kosttillskottet nödvändigtvis i kost av idrottare. Denna grupp män är mest utsatta för sprains, blåmärken, frakturer.

Additiv för hjärnan

Fleromättade fettsyror krävs för att nervsystemet och hjärnan ska fungera stabilt. Ökad nivå av omega-3 i kroppen, koncentrationen av uppmärksamhet, reaktionshastighet, minne ökar också. Det bör noteras att fiskolja också behövs för förebyggande av diabetes mellitus. Så med en hög nivå av fettsyror i kroppen minskar risken för diabetes med 35%.

Daglig Omega 3 för män

Den dagliga ersättningen för detta tillägg beror på åldern på mannen. Också en viktig roll spelas av samtidiga sjukdomar. Så, läkaren kan ordinera en ökad en dagshastighet av omega-3 för sjukdomar i det endokrina systemet och hjärtat. I genomsnitt bör den dagliga normen för fettsyror vara 1,6 gram för män i åldern 20 år.

Den nödvändiga normen för DHA- och EPA-organismen kommer att ges om 90-170 gram havsfisk konsumeras tre gånger i veckan. Det är tillrådligt att övervaka att nivån på omega 3 inte utgör 2% av det totala kaloriinnehållet i hela den dagliga kosten hos en ung person. Specialister rekommenderar att ALA var minst 0,5% av det dagliga kaloriinnehållet. Denna hastighet kan täckas, till exempel 1/2 glas valnötter.

Var finns det?

Eftersom syran inte syntetiseras av kroppen på egen hand är det viktigt att veta vilka produkter den innehåller. Slutligen är den viktigaste källan till omega-3 fettsaltfisken:

Många omättade fettsyror finns också i stora mängder i torsklever, valnöt, linfrön och hampa. Många människor vet att en överkomlig källa av omega syror är vegetabilisk olja. I det här fallet spelar ingen roll vilken som helst. Men likväl rekommenderar läkare att använda användbar olivolja, linne, solrosolja. I allmänhet kommer alla skaldjur (räkor, skaldjur, ostron, krabbor) att mätta kroppen med väsentliga väsentliga ämnen.

Tabellen visar huvudprodukterna med omega 3:

Fet fisk förhindrar prostatacancer, prostatacancer i omega-3 omega-6 fettsyror

Fisk och prostata

Fet fisk hindrar prostatacancer
Prostatacancer är en av de vanligaste onkologiska sjukdomarna. I Storbritannien prostatacancer upptar första platsen i strukturen av cancer hos män. Årligen diagnostiseras cirka en halv miljon nya fall i världen prostatacancer.

Forskare från det brittiska Institute of Paterson (Paterson Institute) under ledning av Noel Clark (Noel Clarke) kom till slutsatsen att konsumtion av fet fisk rik på omega-3 fettsyror, förhindrar metastaser av maligna tumörer hos män som lider av prostatacancer.

Engelska forskare studerade effekten av omega-3 och omega-6 fettsyror på prostatacancerceller in vitro (in vitro). Omega-3 och omega-6 är essentiella fettsyror och är väsentliga komponenter i en hälsosam diet.

I forskningsprocessen har forskare fastställt att essentiella fettsyror har en flerdirectionell effekt på cancerceller.

 • Omega-3 fettsyror finns i fet fisk (särskilt i lax, färsk tonfisk, makrill) och ingår i vissa vegetabiliska oljor. Omega-3 fettsyror blockerar spridningen av cancerceller och förhindrar bildandet av nya foci prostatacancer i ben och andra organ.
 • Omega-6 fettsyror finns i råa nötter och frön. Omega-6-fettsyror bidrar däremot till metastaser av en malign tumör i prostata.

Enligt forskare, cancerceller använd omega-6 fettsyror som energikällor. Efter att ha fått en "energiökning" accelereras tillväxten av en malign tumör och cancerceller spridas bortom prostata.
Den negativa effekten av omega-6-fettsyror kan jämställas helt med omega-3-fettsyror.

"En diet innehållande välbalanserad mängd omega-3 och omega-6-fettsyror kan förhindra spridning av cancer utanför prostata" - Noel Clarke sa. Enligt brittiska forskare kan det korrekta förhållandet mellan ämnen uppnås när innehållet av omega-6-fettsyror i livsmedel är 2 gånger högre än innehållet i omega-3. En sådan diet är särskilt viktig för män som har diagnostiserats tidigt stadium av prostatacancer.

Omega-3-fettsyror kan orsaka prostatacancer?

Höga serumhalter av omega-3-fettsyror kan leda till prostatacancer, inklusive en aggressiv malign tumör.

Effekten av omega-3 fettsyror på hanehälsan studerades av specialister från Fred Hutchinson Cancer Research Center från Seattle (USA).

Enligt de undersökta studierna ifrågasätts användningen för män med regelbunden konsumtion av stora mängder mat rik på omega-3.

Denna mat innehåller oljig havsfisk, samt olika kosttillskott.

Är alla omega 3 skadliga?

Tidigare genomfördes den första studien om detta ämne, den andra bekräftade bara hypoteserna av den tidigare analysen. År 2011 fann forskare det Inte alla omega-3 är skadliga, men bara tre av dem, i synnerhet docosahexaensyra, vilket fördubblar risken utseendet av prostatacancer i en aggressiv form.

Alla möjliga samband med prostatacancer med tre fettsyror omega: eikosapentaensyra, dokosapentaensyra och docosahexaensyra.

I studierna deltog 834 patienter med diagnostiserad prostatacancer. I kontrollgruppen var 1393 män som har valt slumpmässigt från tre tiotusentals deltagare i SELECT - storskalig studie där examinerade anslutningen mellan intaget av vitamin E och selen och prostatacancer.

Ett antal studier har funnit att en hög koncentration i blodet hos en manlig dessa tre fettsyror 71% ökade risken för högkvalitativ cancer, 44% ökade risken för lågkvalitativ cancer och 43% ökade den övergripande risken för att utveckla prostatacancer.

Den högsta koncentrationen på 2,5% skilde sig från det lägsta, det är mer än effekten av att äta lax två gånger i veckan.

Video: "Fördelarna med omega-3 syror"

Slutsats av forskare

Författarna till studien betonar att öka intaget av mat som är rik på omega-3 och speciellt tar kosttillskott på grundval av dessa måste ta hänsyn till de potentiella riskerna med att utveckla prostatacancer.

Hittills har orsaken till detta fenomen inte bestämts. Alan Kristal, ledande författare av dessa studier, noterade det De erhållna resultaten motsätter sig redan väletablerade synpunkter på fördelarna med omega-3-fettsyror på hälsa bara på grund av antiinflammatorisk effekt. Och som bekant påverkar inflammatoriska reaktioner direkt utvecklingen och intensiv tillväxten hos många cancerceller.

Mer nyligen har kinesiska forskare visat ännu en motsägelse som de fann förhållandet mellan konsumtion av skaldjur och minskad risk för bröstcancer hos kvinnor. Dessutom är omega-3-fettsyror användbara för hjärt-kärlsystemet och förlänger en persons liv.