Huvud
Analyser

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Röntgen

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Fibros och scleros av prostata är orsakerna

Kronisk inflammation i prostata, i enkla termer, prostatit, orsakar mycket obehag i vardagen.

Om sjukdomen inte behandlas kan komplikationer uppstå och förändringar i strukturen av prostatavävnad, som kallas fibros.

Fiberförändringar stör kroppsarbetet, orsakar vävnadsproliferation och försämring av funktionen tills fullständig oförmåga hos körteln och behovet av kirurgisk ingrepp.

Vad är prostata fibros?

Fibros av prostatakörteln är ersättning av organs arbetsvävnad genom bindande strukturer eller ärr som orsakas av den långsiktiga effekten av inflammatoriska processer.

Sjukdomen påverkar endast den manliga hälften av befolkningen i olika åldersgrupper.

Som ett resultat av ersättning och spridning av bindväv, förlorar järn delvis sina funktioner, blod och lymfatisk utbyte störs, hemligheten produceras inte och går inte in i spermien, vilket leder till infertilitet och andra sjukdomar i det genitourära systemet.

Stark tillväxt av vävnader kännetecknas av en ökning av prostatakörtelns storlek, det börjar klämma urinrörarna och vas deferenserna.

orsaker till

Fibros är ett speciellt fall av en patologi, som i medicin kallas skleros. Sådana förändringar kan påverka inte bara prostata, utan även andra kroppssystem (hjärt-, respiratorisk, nervös, ben, lever, etc.).

Framdriften för uppkomsten av fibrotiska förändringar i prostatakörteln kan vara följande:

 • inflammatoriska processer (kronisk bakteriell prostatit);
 • trauma och komplikationer i operationer
 • kroniska allergiska sjukdomar;
 • ateroskleros i cirkulationssystemet;
 • oregelbundet sexuellt liv (överskott eller brist)
 • infektiösa och venerala sjukdomar i könsorganen;
 • försvagning av immunitet
 • misslyckande hormonbalans.
till innehållet ↑

klassificering

Fiberförändringar differentierar genom utvecklingsstadier och histologisk klinisk bild. Sjukdomens histologi:

 • fokal och fokalfibros med hyperplasi;
 • cystisk fibros
 • atrofisk fibros av parenkymen;
 • parauretral fibros
 • cirrhotisk skleros i kombination med eller utan prostatit.

Stegen av sjukdomen differentieras beroende på patientens symptom och klagomål, vi kommer att diskutera dem mer ingående i nästa avsnitt.

Symtom och tecken

Denna sjukdom utvecklas oftast i bakgrunden inflammatorisk process av prostata. Därför är den kliniska bilden den samma som med prostatit:

 • smärta i underlivet, i ljumsk och ländrygg;
 • smärta vid urinering
 • inkontinens eller frekvent urinering, med möjlig störning av processen;
 • för tidig eller försenad utlösning;
 • hematuri och hemospermi (förekomst av blod i urinen och sperma vid utlösning);
 • erektil dysfunktion och minskad libido;
 • den allmänna förgiftningen av en organism på grund av inflammatoriska infektionsprocesser, åtföljd av svaghet och huvudvärk.

på utvecklingsstadier:

 1. 1-st: stört processen av urinering något;
 2. 2-nd: det finns element i fibros som orsakar märkbar dysfunktion hos urinrörarna och kontrollerar vätskans rörelse;
 3. 3: Fibrösa inklusioner blir märkbara på ultraljud och börjar påverka reproduktiv funktion;
 4. 4: en uttalad symtomatologi som kännetecknas av hemospermi, komprimering av urinledare och kanalen, omfattande spridning av bindväv som påverkar blåsan och njurarna.

Vid det sista skedet av sjukdomsutvecklingen är förändringarna redan irreversibla. En operativ ingrepp är nödvändig förrän processen med atrofi hos närliggande organ har börjat.

Den första och andra etappen är väl behandlingsbar, och prostata återfår gradvis sina funktioner i sin helhet. Den tredje etappen åtföljs av kronisk behandling av prostatit, Förändringar är delvis reversibla, men det är nödvändigt att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil för att undvika återfall.

diagnostik

De huvudsakliga klagomål som patienterna gäller för doktorn är: infertilitet, erektil dysfunktion och smärta vid sexuella handlingar. Urologen frågar för att klargöra frågor till patienten om symptomernas varaktighet, när de först uppträdde, under vilka omständigheter och så vidare.

Att samla en detaljerad anamnes av sjukdomen är nödvändig för att föreskriva en ytterligare undersökning - laboratorietestning och instrumentanalys.

Laboratorietester inkluderar blod- och urintester för att upptäcka nivån av lymfocyter, en brist eller överskott av kalcium och andra vitaminer, förekomst av infektioner och andra sjukdomar.

Tas bomullstopp av urinröret för att kontrollera svamp eller sexuellt överförbara infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, som kan framkalla inflammation i prostatakörteln.

Primär undersökning av prostata kan utföras genom palpering, vilket gör det möjligt att bestämma förekomsten av abnormiteter i organs storlek och form. Massage kan användas för att stimulera sekretionen - om det inte hände, då funktionaliteten hos körteln är bruten.

Det mest effektiva verktyget för att diagnostisera prostata är ultraljud. Oftast används den metod för TRUS, vilket innebär transrektal administration av sensorn för att visualisera organets tillstånd genom ändtarmen.

behandling

Efter utredning av patientens komplexa diagnos utnämns individuell behandling, med beaktande av alla uppgifter om de samlade anamneserna, laboratorie- och instrumentundersökningarna.

Vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen, konservativ medicinsk behandling. Den innehåller följande procedurer:

 1. läkemedelsbehandling - antibakteriella medel, antispasmodika, vitaminer, örtberedningar, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, etc.;
 2. fysioterapi - elektromagnetisk stimulering av prostata muskelvävnad;
 3. prostata massage har en bra effekt;
 4. terapeutisk fysisk aktivitet - en uppsättning övningar Kegel.

Om Kegels gymnastik hjälper till med inkontinens av urin läs i vår artikel.

Operativ behandling

Om Fibrotiska förändringar är irreversibla och kombinerat med prostataadenom, cancerframkallning eller spridning till andra organ, applicera sedan kirurgi eller laserbehandling. Kliniska indikationer för operationen:

 • kasta urinen in i de partiella vesiklarna;
 • nedsatt urin som ett resultat av njursvikt och pyelonefrit;
 • urolitiasis.

Laserterapi är den mest moderna och smärtfria metoden för att eliminera fibros, den har hög effektivitet och en liten procent av återkommande sjukdom.

Det finns andra typer av kirurgiska ingrepp:

 • resektion av prostata;
 • prostatektomi;
 • prostatovezikuloektomiya;
 • adenomoprostatektomiya.

Resultatet av dessa procedurer är en partiell eller fullständigt avlägsnande av prostata, som har negativ inverkan på männs reproduktiva funktion.

Den bästa åtgärden för förebyggande av fibros är den tidiga diagnosen av sjukdomen, då förändringarna fortfarande är reversibla och kirurgiska ingrepp är inte nödvändiga.

Folkliga vägar

Vid de första stadierna av sjukdomen, tillsammans med konservativ behandling, kan du dessutom tillgripa medel för traditionell medicin.

Det rekommenderas att äta pumpa frön på grund av det stora antalet vitaminer och näringsämnen som de innehåller. Dessutom är det användbart att dricka te med honung, avkok av malurt, burdock, persilja eller hassel.

Innan du använder läkemedel och traditionell medicin bör du kontakta din läkare.

Tinkturhasseln är gjord av barken på ett träd eller löv. Vad man ska ta - spelar ingen roll, skillnaden är bara vid bryggningstiden. Du måste ta en matsked hackad torkad löv eller bark, häll i en mugg, häll kokande vatten och stäng locket. Buljongen måste infunderas 30-60 minuter, varefter det måste filtreras.

Ta tinkturen 3 gånger om dagen innan du äter 1/3 koppar eller muggar, i en till två veckor.

Om prostatafunktionerna lär vi oss av videon:

Fibros av prostata

Det är en sjukdom där vas-deferensema och den prostata urinröret är krossade av prostatakörtelns prolifererade bindväv. Således utövar prostata trycket på urinröret, vilket minskar blåsans hals.

Orsakerna till skleros av prostata

Ett antal forskare bland etiologiska faktorerna för fibrotiska förändringar i prostata notera rollen av mekanisk stress på det, patologi dess utveckling, immunologiska och allergiska faktorer, aterosklerotiska kärlförändringar samt - hormonella effekter.

Men de flesta forskare i sjukdomen tenderar att dra slutsatsen att sklerotiska förändringar i prostatakörteln väcker kronisk prostatit.

Vilka stadier av sjukdomen är isolerade

Beroende på den kliniska bilden finns det fyra stadier av prostata fibros:

  1. Stage, under vilka funktionella förändringar uppträder under urinering.
  2. Staden kännetecknas av utseendet av en funktionell funktionsfel vid passage av urin genom de övre och nedre urinvägarna.
  3. Steget av uttalade morfologiska (strukturella) förändringar i organ, vilket leder till allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet.
  4. Terminalstadium som påverkar njurarnas, bukhinnans, urinblåsans parenkymala vävnad och även de seminalkanaler.

Vad är "fokal fibros"

Fokal fibros är tillväxten av fibrös vävnad på en lokal plats. Det är, som en följd av den inflammatoriska processen, att fibervävnad bildas enbart i en viss zon.

Mekanism för sjukdomsutveckling

Skleros av prostatakörteln utvecklas som ett resultat av en bakteriell och icke-bakteriell inflammatorisk process. I det vanliga förloppet av sjukdomsprocesser i vävnader som är involverade skleros blåshalsen, urin vesikal triangel, sädesblåsor och mynningen av urinledarna. Konsekvensen av detta är störningar av sexuell funktion och i värsta fall - utveckling av kroniskt njursvikt.

Kliniska manifestationer

Oftast är denna sjukdom asymptomatisk och detekteras bara med förebyggande undersökningar. Mestadels medelålders män påverkas. De viktigaste symptomen på sjukdomen:

 • upprörd urinering (accelererad);
 • nedsatt urinflöde;
 • brinner under urinering
 • smärta i perineal regionen
 • sexuella störningar.
 • scleroterapi av prostatacystosen.

Prostata cysten är en sjukdom som provar fibroblast degenerering av prostata vävnaden. Cystens vägg är formad av fibrös vävnad, och den är fylld med vattenhaltigt innehåll av blodig eller gulaktig grå färg. Således ger fibros ett "material" för cystiska manifestationer av sjukdomen. Kramning av prostata-kanalerna eller deras blockering är huvudorsaken till cysternas ytterligare skleros.

Diagnos av prostata fibros

Diagnos av denna sjukdom är baserad på användningen av olika metoder för forskning. Den slutliga diagnosen kan göras:

 1. Om det finns en historia av kronisk prostatit, liksom utförda operationer på prostata.
 2. Om det finns klagomål hos patienten för frekvent, svår och smärtsam urinering.
 3. Med en minskning av prostatakörteln i storlek, vilken bestäms av den digitala rektala metoden, såväl som röntgen eller MR.
 4. För att bestämma retentionsförändringarna i urinvägarna.

Laboratoriediagnostik

Det är en viktig länk i den slutliga diagnosen. Det bygger på en allmän analys av blod och urin. Leukocyturi, liksom bakteriuri, är huvudindikatorerna för inflammatoriska förändringar i prostata som orsakas av skleros. Enligt analysen kan du bestämma svårighetsgraden av den inflammatoriska processen.

TRUS

Denna teknik låter dig bestämma volymen och strukturen i prostata, dess ekogenitet. Betydelsen av denna studie ligger i det faktum att det tillåter differentiering av skleros av prostatakörteln från adenom och cancer. Med denna metod avslöjas volymen av återstående urin och områden med förtjockning av blåsans väggar.

Ultraljud och röntgen

Detta är en av de vanligaste metoderna för att detektera fibrotiska förändringar. Ultraljud av körteln utförs vanligen genom ändtarmen. Denna metod är så informativ att den tillåter att studera vävnadsstrukturen i detalj. Obehag i detta förfarande minimeras, eftersom sensorn för infogning är liten.

Bland de radiografiska metoderna för forskning är populär urografi och utsöndring. Den enda allvarliga nackdelen med dessa metoder är bristen på data om prostataets storlek och tillstånd. Därför ersätts mer moderna diagnostiska metoder, till exempel: MR,.

Vad är skillnaden från prostata adenom?

Många män, som står inför kränkningar av genitourinary system, föreslår det värsta - ett adenom. Emellertid, adenom, trots liknande särdrag med fibrös prostatit (svårighet att urinera och smärta) har flera diagnostiska funktioner som definierar denna sjukdom som godartad prostatisk hypertrofi.

Det finns en annan vanlig myt att adenom är en komplikation av prostatit. Faktum är att adenom är en självständig sjukdom med egna orsaker, klinik och behandling.

Metoder för behandling av prostata skleros

Om du har den minsta misstanke om sklerosering av körteln, ska du omedelbart kontakta din läkare för en behandlingsplan. Behandling av prostata fibros är huvudsakligen kirurgisk. Läkemedelsmetoder är endast lämpliga som hjälpmedel före och efter operationen.

Syftet med operationen är fullständig extraktion av den drabbade prostatan för att återställa det normala utflödet av urin genom urinröret.

Indikation för operationen:

Fiberprostatit, åtföljd av fördröjning av urinutsöndring av både akut och kronisk kurs. I detta fall är det en ökning av blåsans volym med närvaron av stenar i den;
Överträdelse av urinflödet, gripning av övre urinledningarna (njursvikt, pyelonefrit);
Penetration av urin i sällsynta vesiklar.

Metoder för kirurgisk ingrepp:

 • Transuretral resektion.
 • Transesofageal prostatektomi.
 • Prostatovezikuloektomiya.
 • Adenomoprostatektomiya.
 • Prognos för fibros av prostata.

Moderna behandlingsmetoder möjligt för oss att ge ett tillfredsställande prognos om kirurgi utförs i tid, det vill säga tills den uttalade manifestationerna av kronisk njursvikt.

Hur man förebygger sjukdom

Med tidig diagnos av kronisk prostatit kan fibrotiska vävnadstransformationer undvikas. Därför, när de första symtomen på vävnadsdegenerering uppträder, bör du omedelbart kontakta en läkare och börja fibros av prostatabehandlingen.

Vad händer om du inte behandlar sjukdomen

Eftersom prostata fibros är en följd av kronisk prostatit med sin kliniska bild, leder därför otillbörlig behandling till allvarliga konsekvenser:

 • Brott mot styrka.
 • Infertilitet.
 • Risken för att utveckla prostatacancer.

I kontrast till kronisk prostatit är skleros av körteln den farligaste komplikationen som uppstår i den manliga kroppen. Det leder inte längre till medicinsk behandling på grund av degenerering av vävnad och har allvarliga negativa konsekvenser för hälsan. Ibland garanterar inte kirurgisk ingrepp att skleros av vävnader inte kommer att fortsätta efter operationen.

Kära män, om du vill behålla din maskulin hälsa, kontakta oss i tid för hjälp med de minsta kränkningarna av geniturinvägarna. Om du inte kunde klara av sjukdomsutvecklingen leder du inte till allvarliga komplikationer av skleros av prostata, sök kirurgisk hjälp. Det kan trots allt hjälpa dig att förebygga oåterkalleliga konsekvenser och rädda liv och hälsa.

Välkommen! Jag är 33 år gammal. Jag har sedan barnsben främst svårigheter att urinera, är det inte hur mycket smärtsam, men ibland måste man vänta längre än vanligt för att starta processen oprozhnenie urinblåsan. Idag på uzi har lärt sig eller har upptäckt det på mig en fibros av en prostata. Tidigare var det nödvändigt att bli sjuk med infektionssjukdomar. Snälla snälla, om jag bara kommer att bli föremål för en operation, eller det finns andra varianter. Det bör noteras att för att förhindra förra veckan jag tillbringade 3 dagar jag drack Ortsipol 10 tabletter och Mikosist en kapsel. Kan detta påverka resultatet av dagens ultraljud. Tack Ruslan. 2016/02/15.

Fibros av prostata

Fibros av prostata är en kronisk inflammation i prostatakörteln, kännetecknad av aktiv tillväxt av bindväv. Det förstorade skiktet deformeras till en tätning, som liknar en sten, som komprimerar urin och seminalorganen. Denna patologi påverkar negativt arbetet med blåsan och manliga könsorganen.

Klassificering av sjukdomen

Fibros av prostatakörteln är oftast en följd av försummad prostatit. Enligt kliniska manifestationer klassificeras den i 4 steg:

 • Det första steget - det finns problem med utsöndring av urin från kroppen, störningen av urinröret störs.
 • Den andra etappen - fibrotiska förändringar omfattar övre och nedre urinorganen (urinblåsan och urinblåsan).
 • Den tredje etappen - signifikanta patologiska förändringar uppträder i funktionen av urinblåsan, urinledarna och kanalen, inflammationen omfattar seminalkanalerna.
 • Det fjärde stadiet är ett tillstånd som hotar patientens liv. Början av cellernas död. Allvarlig skada på njurarna, urin och könsorganen i kroppen.

Beroende på formen och volymen av drabbad vävnad, isoleras: fokal skleros - i prostata påverkade individuella sektioner, cystisk fibros - lakunär formations omvandla noder fibros med BPH - en expanderande skikt av sjuk vävnad leder till tumörbildning i urinröret och urinrörs och matchning med njurparenkymens död, prostatacirros.

Fiberprostatit hos fokalarter utvecklas hos män i åldern 30-50 år. Människor av mer vuxen ålder utvecklar ofta en cystisk form, en sjukdom med atrofi av parenchyma eller adenom.

skäl

Kärnan i utvecklingen av prostata fibros är en långvarig inflammatorisk process som orsakas av en infektion som har gått in i kroppen. Det bör noteras att detta är en sjukdom som nästan alltid är en konsekvens av försummad prostatit. Bland de främsta skälen kan du också välja: hormonella störningar, urskillningslöst byte av sexuella partners, för lång avhållsamhet, allergisk faktor, problemet med immunologisk karaktär av åderförkalkning.

Hormonala förändringar och autoimmuna sjukdomar orsakar misslyckanden i hela kroppen och kan fungera som provokatörer, vilket komplicerar den nuvarande inflammatoriska processen. Ateroskleros stör blodcirkulationen, som negativt påverkar prostatens funktion, vilket kan leda till inflammation.

symptom

Inledningsskedet kan vara asymptomatisk. Inflammation av prostata som framkallar fibros av dess vävnader, speciellt manifesterad i den kroniska formen av sjukdomen. De viktigaste tecknen på sjukdomen:

 • Smärta vid urinering, vilket blir långvarigt.
 • Obehag, ibland smärta, vid tidpunkten för sexuell intimitet eller orgasm.
 • Problem med erektion.
 • Förorening av blod i urin eller sperma.
 • Obehagliga och smärtsamma känslor i perinealregionen, vilket ger tillbaka och analkanalen.

Om sjukdomen inte diagnostiseras i tid och en lång, det finns sjukdomstillstånd: pyelonefrit, hydronefros, cystit, njursvikt, impotens.

För att förhindra komplikationer är det viktigt att konsultera en läkare i tid och bestämma sjukdomen. Berörda vävnader kan växa snabbt. Vid de minsta överträdelserna i urinering och känslan av en ständigt full blåsan, ska du genast gå till läkarna.

Diagnos och behandling

Innan du gör en viss diagnos utförs en grundlig undersökning av patienten. Metoder för diagnos:

 • Rektalt fingerundersökning - möjliggör upptäckt av deformitet, utvidgning eller minskning av körteln.
 • Forskning genom ultraljud (sensorn sätts in genom ändtarmen) - avslöjar de bildade ärren och deras volym.
 • MR - bestämmer mer noggrant tillståndet för de drabbade organen.
 • Beräknad tomografi är nödvändig för att utesluta onkologiska neoplasmer.
 • Vauvesiculography - visar fartygens tillstånd, avslöjar effektivt adenom och fibros.
 • Uretroskopi och cystoskopi bestämmer permeabiliteten i urinväggen.

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin. I akuta och kroniska former kan endast kirurgiskt ingripande hjälpa till, eftersom konservativa metoder inte kan ta bort ärret som bildas på prostata.

Före operationen och under återhämtningsperioden tillhandahålls läkemedelsbaserad terapi. Dessa inkluderar: antiinflammatoriska läkemedel, läkemedel för ateroskleros, för att förbättra blodets egenskaper och eliminera stasis, antibiotika, vitaminkomplex.

Efter den förberedande perioden utför den behandlande läkaren operationen. Medicin erbjuder flera alternativ för behandling av prostata fibros:

 • Fullständigt eller partiellt avlägsnande av det drabbade organet (prostatakörteln).
 • Avlägsnande av partikelblåsor (isolerade eller tillsammans med det drabbade organet).
 • Avlägsnande av ärrvävnad och noder.
 • Eliminering av adenom med restaurering av urinrörsstrukturen.

De mest effektiva och sparsamma metoderna, lämnar inga ärr, är UVT och laseroperation.

Laserbehandling, som UVT, löser problemet effektivt och utan smärta. Lasern fångar det drabbade området utan att röra den friska vävnaden. Sessionen varar ca 20 minuter. Vilken behandling är bäst att genomföra bestämmer läkaren.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Vad är prostata fibros och hur man behandlar det?

Prostata (prostatakörtel) organ är extremt viktigt för någon manlig kropp. Han utvecklar en viktig del av spermier - en hemlighet. En av de sjukdomar som en man kan möta är fibros av prostata.

Klassificering av sjukdomen och dess stadier

Fiberförändringar i prostatakörtelns struktur gör att kroppen slutar fungera normalt, för vilket det upphör att utveckla en hemlighet. Detta beror på att huvudvävnaden i körteln blir en bindväv. Vanligtvis leder denna sjukdom till venös trängsel eller infektiös inflammation. Sjukdomen kan påverka prostata på något ställe och förvärva olika storlekar, vilket, som sjukdomen utvecklas, kan öka.

Det finns ett antal anledningar som framkallar sjukdomen:

 • prostatit i kronisk form;
 • oregelbundet sexuellt liv samt promiskuitet;
 • allergiska reaktioner;
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • arterioskleros av blodkärl;
 • diabetes mellitus;
 • allergiska reaktioner.

Experter skiljer flera typer av fibros:

 1. fokal prostatisk skleros;
 2. Fibros, kombinerad med nosod hyperplasi;
 3. fibros med atrofi hos parenkymen;
 4. form som involverar transformationen av cysten.

Det finns flera stadier av sjukdomen:

 1. På den första visas de första tecknen i samband med kränkningar av urinering. Om du i rätt tid lägger rätt diagnos och börjar behandla är prognosen för en man ganska optimistisk - han kommer att kunna leda ett normalt sexliv.
 2. På andra sidan finns det misslyckanden i urinrörelsen.
 3. Den tredje etappen kännetecknas av morfologiska förändringar.
 4. Den fjärde påverkar urinröret, blåsan, de seminiferösa tubulerna och njurparenkymen. I detta skede av sjukdomsutvecklingen uppträder alla symptom tillräckligt starkt och kräver omedelbar upplösning genom kirurgisk ingrepp.

Behandlingen bör startas så snart diagnosen levereras och bekräftas.

Symptom på sjukdomen

Sjukdomen kännetecknas av följande symtom:

 • skarp smärta vid utlösning
 • obehag vid urinering
 • Utseendet av blod i spermierna;
 • obehag under samlag
 • minskad styrka hos män.

I de mest allvarliga fallen kan det finnas en signifikant minskning av libido, värk i ljummen eller i perineum. Lokal behandling för erektil dysfunktion fungerar inte förrän den ursprungliga orsaken till försämringen elimineras.

Diagnos av prostata fibros assisteras av följande metoder:

 • rektal undersökning
 • MR ger en klar bild av förändringarna i orgeln;
 • Ultraljudstransrectal (gör det möjligt att noggrant definiera prostatens storlek och dess placering i bäckenet);
 • cytologi;
 • CT;
 • Prostatografi tillåter dig att bekräfta diagnosen vid misstänkt fibros;
 • tsitoskopiya;
 • uretroskopi bidrar till att bestämma urinrörets patency
 • radioisotopstudie.

Sätt att behandla sjukdomar

Behandling av prostata fibros kan utföras med hjälp av konservativa metoder, men endast under preoperativ period och postoperativ. Därför anses användningen av farmakologiska läkemedel som en ytterligare terapi.

Konservativ behandling innebär följande grupper av droger:

 • Antiinflammatoriska läkemedel (Protein, Tiatriazolin och Diklofenak);
 • antibiotika för eliminering av infektion (Amoxiclav, Gentmycin, Ofloxacin, Sumamed och Ceftriaxone);
 • droger för att eliminera stillastående fenomen;
 • vitaminkomplex för att behålla kroppens ton.

Det är viktigt att veta: Vid avslöjande av fibros för behandling kan transrektal massage inte utföras.

På det stadium av medicinutveckling, som observeras nu, kan sjukdomen botas endast genom kirurgisk operation. Dess mål är att avlägsna sclerosed prostata för ett obegränsat naturligt utflöde av urin från kanalen.

Indikationer för operationen kan vara:

 • retention av urinutflöde;
 • ökad blåsan;
 • utseende av stenar i den;
 • njursjukdom.

Efter operationen utförs en behandling med njurbehandling för att återställa sin funktion.

Läkare använder flera grundläggande metoder för att genomföra operationen:

 1. Transuretral resektion.
 2. Prostatectomy.
 3. Prostatovezikuloekttomiya.
 4. Adenomoprostatektomi (om det finns adenomatösa noder i ärrvävnaden).
 5. Vesikulektektomi (med epiemier av partiella vesiklar).

Laserterapi anses vara en av de mest avancerade metoderna. Fördelarna med en sådan operation är smärtlöshet, exakt inverkan, snabb effekt av effekten och frånvaro av skador på omgivande vävnader. Att använda en laser kan minska inflammation, stoppa skleroserande vävnader och minska risken för maligna tumörer.

Långvarig frånvaro av adekvat fibrosbehandling kan leda till allvarliga

 • kränkningar:
 • infertilitet;
 • impotens;
 • utseende på onkologisk utbildning i prostata.

Skleros är en av de farligaste komplikationerna, som inte kan botas av droger.

Till komplikationerna av fibros ska tillskrivas och sjukdomar som pyelonefrit, njursvikt, hydronephrosis. I det här fallet kan de alla vara komplicerade av kronisk prostatit. Som kräver ytterligare långvarig behandling och kan prova uppkomsten av nya komplikationer.

Förebyggande av sjukdom

Fibros kan förebyggas genom att skydda mot sexuellt överförbara infektioner. Användningen av barriärmedel är en bra metod för förebyggande.

För att bekämpa infektioner och bakterier behöver kroppen styrka. Att ge upp alkohol och rökning förbättrar därför kroppens immunförsvar. För att förbättra kroppens motstånd rekommenderas att träna och spendera mer tid utomhus.

Effektiv profylax tillåter om du inte tillåter sjukdomsutveckling, hjälp sedan med behandlingen i början.

Vad är prostata fibros - orsaker till patologi, symtom och behandling

En av orsakerna till sjukdomar hos en mans hälsa är fibros av prostata. Med denna patologi ersätts organs normala vävnader med en bindväv. Du kan också hitta ett annat namn på sjukdomen: skleros av prostata. Resultatet av sjukdomen är att klämma i urinröret, sexuella störningar. Allt detta leder till en störning av funktionerna, både organet själv och njurarna.

Varför finns det en patologi

Fibros av prostata, vad är det, varför utvecklar sjukdomen? Problemet orsakas av en lång negativ effekt på organets vävnad. Det kan vara mekaniskt, hormonellt, det kan orsakas av smittsamma processer, utvecklingsanomalier eller blir resultatet av kärlskleroskleros.

Bland orsakerna kan identifieras:

 • Kronisk prostatit,
 • Lång sexuell avhållsamhet,
 • Allergiska reaktioner,
 • Autoimmuna sjukdomar,
 • Hormonala störningar,
 • Atherosclerosis.

Den främsta orsaken till att en man utvecklar fibros av prostatakörteln är kronisk prostatit. Inflammatorisk process med denna sjukdom påverkar kroppens vävnader, på deras plats bildade fibrotiska foci. De förstyrrar vidare den normala funktionen och blodtillförseln i körteln och bidrar till ökad inflammation. Denna process bidrar till bildandet av en ond cirkel, vilket leder till en stadig utveckling av patologi.

Hur manifesteras skleros i prostatakörteln?

Denna sjukdom är svår att skilja, eftersom dess manifestationer är mycket lika med tecken på kronisk prostatit. Eftersom prostata fibros kan ta lång tid utan några symtom är det inte ovanligt att sjukdomen endast upptäcks i ett avancerat stadium och diagnosen görs redan om dess komplikationer.

Skleros av prostata är svår att känna igen, eftersom han har symptom som liknar prostatit

Möjliga symtom

 • Svårighet och ömhet med urinering,
 • Smärta i ljummen, som kan bestrålas i nedre delen av ryggen, ljumskan,
 • Blandningen av blod i sperma,
 • De manifestationer av erektil dysfunktion,
 • Obehagliga känslor under samlag,
 • Nattvätskning att urinera.

Fibrotiska förändringar i prostata sker gradvis och åtföljs av en ökning av manifestationer. Det är accepterat att skilja 4 steg i sklerotiska förändringar i prostatakörteln, som åtföljs av motsvarande symtom.

Stages av patologi

 • Den första - en liten överträdelse av urinering,
 • Den andra är utseendet på tecken på urinretention i blåsan,
 • Tredje - de partiella vesiklarna är involverade i processen, förändringar uppträder i urinvävnadens vävnader och urinblåsan, försvårar urineringstörningarna,
 • Fjärde purulenta vävnadsskador, hydronekros, kroniskt njursvikt.

Komplikationer av fibrotiska förändringar i prostata

 • hydronefros,
 • Retention av urin,
 • cystit,
 • impotens,
 • pyelonefrit,
 • Kroniskt njursvikt.

Stegen av fibros, dess manifestationer och komplikationer är associerade med omfattningen av de patologiska förändringarna i vävnader. Processens början är fokalfibros av prostatakörteln, där endast små delar av bindväv bildas istället för normala organvävnader. Med diffus prostata fibros påverkar förändringar de flesta organen, så symtomen är mer uttalade. När patologin sprids till urinröret, diagnostiseras periuretral fibros av prostatakörteln. I detta fall kommer symptomen på urineringstörningar att råda ut.

Hur man gör en diagnos

Eventuella symtom som indikerar problem i prostatakörteln eller som är förknippade med urinering bör vara en anledning att ringa till en läkare. Urologen analyserar patientens klagomål, utför en undersökning, tilldelar diagnostiska test.

Eventuella problem med urinering - ett tillfälle för ett besök hos urologen!

Diagnostiska förfaranden

 • Finger rektal undersökning,
 • Transrectal ultraljud,
 • Vazovezikulografiya.

I någon patologi av prostata utförs en digital rektalundersökning. Det gör det möjligt för den behandlande läkaren att analysera organets storlek, för att detektera sälar. Med fibrotiska förändringar kommer läkaren att avslöja ojämnheten i körkanterna, minskningen av organet och dess allmänna komprimering. Tekniken för transrectal ultraljudsundersökning gör det möjligt att bedöma tillståndet hos prostata. Med hjälp av vasoveciculography specificeras graden av spridning av sjukdomen, tillståndet hos kärl och kärlvesiklar undersöks.

Behandling av prostata fibros

Det är inte nödvändigt att behandlas självständigt, det kommer inte heller att leda till framgångsbehandling av folkmedicinska åtgärder. Med diagnosen prostata fibros är huvudbehandlingen kirurgi. Konservativa metoder anses endast som hjälpmedel, vilka tillämpas före eller efter operation.

Patienten är ordinerad antiinflammatoriska antibakteriella läkemedel, medel som förbättrar de reologiska egenskaperna hos blod, såväl som vitaminer. När fibrotiska förändringar är kontraindicerade transrektala massor av prostata, som förskrivs i de flesta andra sjukdomar i denna kropp.

Under operation kan resektion av lesioner av fibros utföras. Det är möjligt att avlägsna de partiella vesiklarna, den mest prostatakörteln. Moderna operationer innebär inte bara traditionell teknik, utan även användning av en laser. Sådana operationer är mindre traumatiska, ger bra resultat och tillåter en man att återhämta sig snabbt efter operationen.

Behandling av prostatisk fibros

Prostata är ett organ som hör till det manliga reproduktionssystemet, som utför en sekretorisk funktion. Genom körteln passera vas deferens, i vilken det utsöndrar sin hemlighet, som später spermierna. Prostatan ligger intill blåsan och böjer sig runt urinledarna.

Fibros av prostata är en sjukdom som kännetecknas av proliferation av bindväv i kärlens parenchyma, med en minskning av dess funktionella aktivitet. Denna patologi kallas också det sista skedet av kronisk prostatit.

etiologi

Fibros av prostatakörteln utvecklas på grund av långvarig smittsam process, som påverkar organets vävnad. Utseendet av bindvävsfoci bidrar också till utvecklingen av inflammation, för vilken en sluten (ond cirkel) av patologipaden bildas. Orsakerna till utseendet av fibros i prostata:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Aterosklerotiska förändringar i kärlen.
 3. Förlängd sexuell avhållsamhet.
 4. Intensivt och oordnat intimt liv.
 5. Allergier.
 6. Autoimmuna sjukdomar.
 7. Hormonal obalans.

Bland dessa faktorer finns obehandlad kronisk prostatit i första hand.

symptom

Den kliniska bilden för denna sjukdom är identisk med tecken på prostatit, så det är svårt att differentiera patologi. De vanligaste symptomen på prostata fibros är:

 • svår eller smärtsam urinering
 • smärta i ljummen, utstrålar till perineum, ibland i nedre delen av ryggen eller analområdet
 • erektil dysfunktion (helt eller delvis);
 • smärta vid utlösning
 • närvaro av blodblandning i sperma
 • obehagliga känslor under sex.

Under lång tid kan sjukdomen vara asymptomatisk, vilket gör det svårt att identifiera. Detekteringen av prostatisk fibros uppträder därför ofta i sjukdomens sista steg. Diagnosera, i princip, inte själva sklerosen, men dess komplikationer:

 • kroniskt njursvikt (CRF);
 • akut och kronisk pyelonefrit;
 • hydronefros;
 • akut och kronisk retention av urin
 • cystit;
 • impotens.

Den mest formidabla komplikationen är CRF, vilket indikerar fullständig frånvaro av njurfunktion. Detta problem uppstår, eftersom de närliggande organens utseende av skleros av prostata i degenerationsprocessen är involverade: blåsan (nacken) och urinledarna, kan sämre vesiklar påverkas.

klassificering

 • Steg 1 är förknippat med mindre svårigheter att urinera;
 • Steg 2 kännetecknas av försämrad utsöndring av urin från blåsan och urinledarna;
 • Steg 3 kännetecknas av involvering av partiella vesiklar i processen och patologiska förändringar i ureterns och blåsans parenchyma, och urineringsprocessen är också signifikant försämrad;
 • Steg 4 kännetecknas av symptom på CRF, purulent lesion av seminala vesiklar och hydronephrosis.

diagnostik

 • Finger rektal undersökning av prostata.

Denna metod är grunden för undersökning av någon patient med prostata sjukdomar. När det finns områden av fibros i prostatakörteln, observerar doktorn en minskning av organets volym, en allmän komprimering. Körets kanter är ojämn, men av enhetlig konsistens (vilket eliminerar cancer). En viktig diagnostisk egenskap är avsaknaden av utsöndring från körteln under massagen.

Tekniken tillåter att avslöja kompakteringsställena för att uppskatta volymen av funktionell aktiv vävnad. Läkaren kan se en signifikant minskning av körtelns storlek. I närvaro av tveksamma tecken eller utseendet på noderna bör datortomografi dessutom utföras för att inte missa prostatacancer.

Denna undersökning utförs enligt indikationerna för att klargöra diagnosen och bedöma omfattningen av sjukdomsutbredningen. Vauvesiculography gör att du kan titta på fartygets funktion och skador på de partiella vesiklarna. Tack vare resultaten av denna metod väljs taktiken för ytterligare terapi.

behandling

Konservativ terapi är ineffektiv, men används i sällsynta fall som ett preparat för kirurgisk ingrepp. Använd droger:

 • antiinflammatoriska;
 • antibiotika (för bekämpning av smittsamma medel)
 • preparat som förbättrar blodets reologiska egenskaper (eliminera stillastående fenomen som syftar till att bekämpa ateroskleros)
 • vitaminterapi (som en stödjande faktor).

Används för de flesta prostata sjukdomar transrektal massage i detta fall är kontraindicerat.

Behandling av fibros av prostata med folkmetoder kommer inte att ge någon effekt, det kommer bara att leda till förvärv av processen och dess komplikationer.

Vid den första manifestationen av denna patologi bör du omedelbart kontakta en läkare.

Indikationer för kirurgisk behandling:

 • komplicerad urinretention (stenar, divertikula eller blåsförstoring);
 • infektionssjukdomar i urinvägarna som orsakas av skleros;
 • tecken på CRF;
 • hydronefros;
 • total purulent lesion av seminala vesiklar orsakade av återflöde.

Typer av operationer vid behandling av prostata fibros:

 • resektion av skador hos skleroskörteln;
 • fullständigt avlägsnande av prostatakörteln
 • avlägsnande av prostata tillsammans med partiella vesiklar i närvaro av tecken på patologi i dem;
 • isolerad avlägsnande av partiella vesiklar i sina purulenta lesioner;
 • avlägsnande av prostata med korrigering av urinets posttraumatiska förminskning.

Eftersom processen för degenerering av organet i bindväven är irreversibel, är det omöjligt att kalla fibros av prostata härdbar. För att förhindra denna patologi är det tillräckligt att behandla inflammation i körteln korrekt och i tid.

Fibros av prostata

På grund av spridningen av bindväv uppstår kompression av prostatakörteln. Denna process är inget annat än prostata fibros. Som ett resultat blir blåsan smalare - dess halsar och dehydratiseringskanalerna deformeras. Urineringstest, observerad med prostataskleros, leder till sexuell dysfunktion.

Fiberprostatit - vad är det?

I denna sjukdom på bakgrund av proliferation av bindväv prostata rynkor. Den främsta orsaken till sjukdomsuppkomsten är kronisk inflammation.

Fiberförändringar i prostata stör organets ordentliga funktion, eftersom den aktiva vävnaden blir bindande, vilket resulterar i att en hemlighet inte produceras, vilket är en av spermiernas komponenter. Allt detta är resultatet av en långvarig smittsam process som orsakar bakterier. Detsamma gäller för venös stasis.

Växande, förvärrar bindevävnaden den inflammatoriska processen ytterligare. Att behandla fibrös prostatit endast med läkemedel är värdelös - kirurgisk ingrepp är nödvändig.

Varianter av fibros

Det finns flera former av fibros:

 • Sklerotisk - brännvidd och totalt;
 • infiltrativ-parenkymform;
 • interstitiell-alternativ fibros.

I en komplicerad eller okomplicerad form kan sjukdomen vara smittsam eller icke-smittsam. även kombinerad fibros är möjlig. Allt beror på den kliniska bilden av sjukdomen. Irreversibla processer kräver kvalitativ och korrekt behandling.

De främsta anledningarna

Denna sjukdom kan utvecklas under en tid utan symptom. Det finns olika orsaker till sjukdomen:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Hormonella misslyckanden och störningar i systemet.
 3. Ateroskleros av blodkärl.
 4. Anomalier av utveckling.
 5. Mekanisk effekt på körteln.

Naturligtvis är detta inte alla orsaker till vilka fibros är möjlig. Till exempel lägger till i denna lista är oregelbundet kön, liksom den vanliga ändringen av partners.

symtomatologi

Vissa symtom på prostata fibros tillåter en person att misstänka förekomsten av fibrös prostatit:

 • svag smärta vid urinering, känsla av sdavlennosti;
 • Under samverkan känns obehag
 • erektionen är trasig, attraktionen mot det motsatta könet blir;
 • när utlösning känns smärta, finns blodiga inslag i spermier och urin;
 • gör ont i ljummen, i underlivet och i perineum;
 • vill ofta toalett på ett litet sätt;
 • brinner under urinering.

Om du har minst ett av symtomen, bör du definitivt rådgöra med en läkare. Efter undersökningen kommer specialisten att ordinera en adekvat behandling. Kirurgisk ingrepp är nödvändig här. När det gäller läkemedlet ordinerar hans läkare vid beredningsskedet för operationen.

Hur är sjukdomen?

Nu när vi vet vad fibros är, är det dags att ta reda på hur det fungerar. I början kan sjukdomen inte manifestera sig. Oftast sker utvecklingen av sjukdomen mot bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet. Detta gäller prostatit. Saken är att om prostata skadas i närvaro av fibros börjar inflammationsprocessen i körteln, vilket leder till utveckling av reparativ fibros, kompletterad med skleros.

Vidare är de intilliggande prostataorganen involverade i processen. Vaskulär skleros påverkar sjukdomsutvecklingen. Det förekommer i prostata, beroende på om det finns ett infektiöst ursprung eller är frånvarande. Långsamt blodflöde är möjligt vid vilken ålder som helst. Och ändå uppstår sjukdomen i medelålders stark kön.

Resultatet av sjukdomen blir en uppdelning av den sexuella funktionen. I värsta fall utvecklas njursvikt snabbt. Därför är det väldigt viktigt att kontakta läkare i tid för att omedelbart behandlas.

Hur utförs diagnosen?

 1. Under en rutinundersökning genomgår urologen en digital rektalundersökning. Detta gör det möjligt att diagnostisera en asymmetrisk, tät körtel, jämn, utan noder. Skleroserad järn under massage utsöndrar inte hemligheten i prostatakörteln. Detta tyder på att prostatan inte fungerar ordentligt.
 2. TRUS - transrectal ultraljud, med vilken det blir möjligt att bestämma densiteten, såväl som storleken på fibros. Mer exakta resultat kan uppnås i ensemblet med MR och CT.
 3. I fallet där det finns en stark erektil dysfunktion, smärta under orgasmen, använd vasoveciculography, som det är möjligt att bestämma graden av spridning av sjukdomen på seminala vesiklar. Med den här metoden kan du bestämma hur mycket kirurgiskt ingripande.

Hur hanterar man sjukdomen?

Efter diagnosen ordinerar läkaren behandlingen. Om du vänder dig till en specialist i tid kan konservativa metoder vara effektiva. Men oftast krävs kirurgisk behandling, patienten drivs på.

För att förbättra tillståndet inkluderar läkemedel antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Det är nödvändigt att ta vitaminer.

Effektiv i kampen mot prostatasmassasjukdom. Under operationen avlägsnas stenar, om nödvändigt utförs en del av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingen är laserterapi riktad mot de drabbade områdena. Det är smärtfritt, skadar inte vävnaderna, medan det är möjligt att eliminera orsaken till sjukdomen.

Konsekvenser av brist på adekvat behandling

Förlängd kronisk prostatit leder till fibros av prostatakörteln. Därför är det mycket viktigt att inte fördröja läkarbesöket, som efter undersökningen kommer att utse en adekvat behandlingsplan. Annars är allvarliga negativa konsekvenser möjliga:

I avsaknad av lämplig adekvat behandling påverkar skleros de organ och vävnader som finns i närheten. Det finns en parauretral lesion i urinröret, förändringar i frökanalen förekommer. Som en följd av dessa processer finns en infarktisk obstruktion, vilket leder till njursvikt i kronisk form. Det finns problem med den reproduktiva apparatens korrekta funktion.

Att behandla skleros av körteln är inte möjlig endast med mediciner - de ordineras före och efter operation. Ibland är även kirurgi inte en garanti för att vävnadsskleros kommer att stoppas. Därför är det väldigt viktigt att kontakta en specialist så snart som möjligt så att det inte är för sent att besegra sjukdomen.