Huvud
Förebyggande

Prostata fibros: symptom och huvudtyper

Bindvävnaden i prostatakörteln kan växa så mycket att de halvledande kanalerna kläms. Prostata pressar på urinvägarna, så blåsans hals tvingas bli smalare. Fibros av prostata kallas skleros. Det leder till störningar i sexuella funktioner. En följd av sjukdomen kan vara njursvikt.

Det finns en sjukdom på grund av inflammatoriska processer i körtelvävnaderna. Under utvecklingsprocessen finns det en stark skada på mjukvävnad. Samtidigt börjar bildandet av en cyste fylld med vatteninnehåll.

Det finns flera sorter av sjukdomen:

 1. infiltrativ parenkymform - förändringar sker i strukturen hos organets vävnader;
 2. interstitiell-alternativ fibros - en omfattande inflammatorisk process som inte bara påverkar de enskilda segmenten utan även septaen;
 3. fokalsklerotisk typ - lesioner förekommer i alla strukturer i prostata;
 4. total sklerotisk variation - prostatan är helt involverad i den patologiska processen.

Fokal prostata fibros

Kärnan i sjukdomen ligger i det faktum att den fibrösa vävnaden växer bara på den lokala platsen. Fokalfibros av prostatakörteln utvecklas på grund av närvaron av en inflammatorisk process. Det kan vara av bakteriell eller annan natur. I vanligt förekommande fall är blåsans nacke, urinhålöppningen och de partiella vesiklarna inblandade. Detta medför utveckling av sexuell dysfunktion.

Manifestationer av denna sjukdom är olika. Ibland kan det vara helt utan symptom. I det senare fallet upptäcks det av misstag genom en förebyggande undersökning. Med en ökning av inflammatorisk process finns det sådana tecken:

 • upprörd urinering
 • överträdelse av processerna för att passera urin;
 • brännande, smärta i perineum;
 • sexuella störningar.

Områden av prostatisk fibros bildas först på bindväv. De kan vara av olika storlekar. Beroende på denna egenskap är ett behandlingsschema förskrivet.

Parauretral fibros av prostata

Denna form kan orsaka mekanisk skada. Dessa inkluderar stenar som tidigare bildats i blåsan eller urinröret. De trycker på organen, vilket leder till utveckling av återflöde. På området för bildning av prostärkörtelparuretralfibros, kan inte bara cysten, men också infiltratet uppträda. På ett sådant ställe är vävnaderna hos orgelet starkt atrofierade, de saknar epitelceller.

Denna form bildas också på grund av gram-positiva stafylokocker. Under undersökningen kan läkaren upptäcka att körtelns storlek har förändrats kraftigt. Det blir asymmetrisk. Ett tecken är att det inte finns någon sekretess. En ultraljud är obligatorisk, med hjälp av vilken diagnosen är bekräftad eller inte.

Diagnos och upptäckt av olika former av fibros

Diagnos utförs på olika sätt för att få den mest tydliga bilden av sjukdomen. Klagomål hos patienten för frekvent och smärtsam urinering är en av de första indikatorerna på problemet. Urologen utser olika metoder och analyser.

Laboratoriemetoder för forskning

Detta är ett viktigt steg för diagnosen. Metoden är baserad på att ta OAM och UAC. De indikerar förekomst av inflammation, om det finns bakterier eller ett ökat antal vita blodkroppar.

TRUS (transrectal ultraljud)

Det tillåter att avslöja volymen och strukturen i prostatakörteln. Läkaren finner ut hur mycket kvarvarande kvarvarande urin kvarstår i urinblåsan, hur är de med sälar.

Röntgen

Direktfibrotiska förändringar detekteras också med hjälp av röntgen. Det utförs genom ändtarmen. Tack vare denna metod visas den mest exakta bilden av den takt som sjukdomen utvecklas fram. Röntgen gör det också möjligt att studera vävnaderna. Men utan en MR, kanske en ökning i körteln kanske inte fungerar.

Behandling av prostata fibros

Vanligtvis börjar effekten med konservativa metoder. När de inte ger det önskade resultatet, föreskriver läkarna ett kirurgiskt ingrepp. Antibiotika, vitaminer och preparat ordineras, vilket förbättrar blodcirkulationen. Ofta rekommenderas prostata massage och terapeutiska enemas.

Vissa läkare tror att bota fibrotisk prostatakörtel kan vara enbart kirurgisk metod. Ovanstående läkemedel ska enligt deras mening användas under preoperativ beredning.

Huvuduppgiften för interventionen är att avlägsna alla fragment av skleroserad vävnad. Detta kommer att återställa utflödet av främmande vätska och urin. Operationen utnämns först efter att alla diagnostiska åtgärder har utförts. Indikationer för kirurgisk behandling är:

 • hindrar normalt urinflöde från urinen;
 • ökad blåsan;
 • misslyckanden i arbetet med urinproduktion
 • njursvikt
 • utveckling av pyelonefrit.

Den kirurgiska behandlingsmetoden väljs ut beroende på vilka områden som påverkas. Utförs ofta transuretral resektion. Ett speciellt instrument sätts in i urinväggen. Med en liten krok tas vävnaden bort. Cerebrovaskulär adenomektomi består av ett litet snitt i navelregionen. Förseglade vävnader avlägsnas genom det. Denna typ används om körteln har en stark inflammation.

Om du inte genomgår behandling kan du uppleva styrka, infertilitet, ökad risk att utveckla allvarligare sjukdomar. Inte alltid kirurgiska metoder tillåter att helt bota en man. Särskilt om sjukdomen har en försummad form.

Fibros är en av de allvarligaste manliga sjukdomarna. Bly till hans utseende kan vara kroniska sjukdomar i prostata, promiskuösa sexuella liv eller brist på sexuella kontakter, hormonella misslyckanden och ateroskleros. Genom att eliminera dessa faktorer kan du avsevärt minska risken för att utveckla sjukdomen. Glöm inte regelbundet besök hos urologen. Vid de första tecknen på inflammation kommer han att kunna förskriva behandling, vilket innebär att förhindra olika komplikationer, inklusive njursvikt.

Vad är prostata fibros - orsaker till patologi, symtom och behandling

En av orsakerna till sjukdomar hos en mans hälsa är fibros av prostata. Med denna patologi ersätts organs normala vävnader med en bindväv. Du kan också hitta ett annat namn på sjukdomen: skleros av prostata. Resultatet av sjukdomen är att klämma i urinröret, sexuella störningar. Allt detta leder till en störning av funktionerna, både organet själv och njurarna.

Varför finns det en patologi

Fibros av prostata, vad är det, varför utvecklar sjukdomen? Problemet orsakas av en lång negativ effekt på organets vävnad. Det kan vara mekaniskt, hormonellt, det kan orsakas av smittsamma processer, utvecklingsanomalier eller blir resultatet av kärlskleroskleros.

Bland orsakerna kan identifieras:

 • Kronisk prostatit,
 • Lång sexuell avhållsamhet,
 • Allergiska reaktioner,
 • Autoimmuna sjukdomar,
 • Hormonala störningar,
 • Atherosclerosis.

Den främsta orsaken till att en man utvecklar fibros av prostatakörteln är kronisk prostatit. Inflammatorisk process med denna sjukdom påverkar kroppens vävnader, på deras plats bildade fibrotiska foci. De förstyrrar vidare den normala funktionen och blodtillförseln i körteln och bidrar till ökad inflammation. Denna process bidrar till bildandet av en ond cirkel, vilket leder till en stadig utveckling av patologi.

Hur manifesteras skleros i prostatakörteln?

Denna sjukdom är svår att skilja, eftersom dess manifestationer är mycket lika med tecken på kronisk prostatit. Eftersom prostata fibros kan ta lång tid utan några symtom är det inte ovanligt att sjukdomen endast upptäcks i ett avancerat stadium och diagnosen görs redan om dess komplikationer.

Skleros av prostata är svår att känna igen, eftersom han har symptom som liknar prostatit

Möjliga symtom

 • Svårighet och ömhet med urinering,
 • Smärta i ljummen, som kan bestrålas i nedre delen av ryggen, ljumskan,
 • Blandningen av blod i sperma,
 • De manifestationer av erektil dysfunktion,
 • Obehagliga känslor under samlag,
 • Nattvätskning att urinera.

Fibrotiska förändringar i prostata sker gradvis och åtföljs av en ökning av manifestationer. Det är accepterat att skilja 4 steg i sklerotiska förändringar i prostatakörteln, som åtföljs av motsvarande symtom.

Stages av patologi

 • Den första - en liten överträdelse av urinering,
 • Den andra är utseendet på tecken på urinretention i blåsan,
 • Tredje - de partiella vesiklarna är involverade i processen, förändringar uppträder i urinvävnadens vävnader och urinblåsan, försvårar urineringstörningarna,
 • Fjärde purulenta vävnadsskador, hydronekros, kroniskt njursvikt.

Komplikationer av fibrotiska förändringar i prostata

 • hydronefros,
 • Retention av urin,
 • cystit,
 • impotens,
 • pyelonefrit,
 • Kroniskt njursvikt.

Stegen av fibros, dess manifestationer och komplikationer är associerade med omfattningen av de patologiska förändringarna i vävnader. Processens början är fokalfibros av prostatakörteln, där endast små delar av bindväv bildas istället för normala organvävnader. Med diffus prostata fibros påverkar förändringar de flesta organen, så symtomen är mer uttalade. När patologin sprids till urinröret, diagnostiseras periuretral fibros av prostatakörteln. I detta fall kommer symptomen på urineringstörningar att råda ut.

Hur man gör en diagnos

Eventuella symtom som indikerar problem i prostatakörteln eller som är förknippade med urinering bör vara en anledning att ringa till en läkare. Urologen analyserar patientens klagomål, utför en undersökning, tilldelar diagnostiska test.

Eventuella problem med urinering - ett tillfälle för ett besök hos urologen!

Diagnostiska förfaranden

 • Finger rektal undersökning,
 • Transrectal ultraljud,
 • Vazovezikulografiya.

I någon patologi av prostata utförs en digital rektalundersökning. Det gör det möjligt för den behandlande läkaren att analysera organets storlek, för att detektera sälar. Med fibrotiska förändringar kommer läkaren att avslöja ojämnheten i körkanterna, minskningen av organet och dess allmänna komprimering. Tekniken för transrectal ultraljudsundersökning gör det möjligt att bedöma tillståndet hos prostata. Med hjälp av vasoveciculography specificeras graden av spridning av sjukdomen, tillståndet hos kärl och kärlvesiklar undersöks.

Behandling av prostata fibros

Det är inte nödvändigt att behandlas självständigt, det kommer inte heller att leda till framgångsbehandling av folkmedicinska åtgärder. Med diagnosen prostata fibros är huvudbehandlingen kirurgi. Konservativa metoder anses endast som hjälpmedel, vilka tillämpas före eller efter operation.

Patienten är ordinerad antiinflammatoriska antibakteriella läkemedel, medel som förbättrar de reologiska egenskaperna hos blod, såväl som vitaminer. När fibrotiska förändringar är kontraindicerade transrektala massor av prostata, som förskrivs i de flesta andra sjukdomar i denna kropp.

Under operation kan resektion av lesioner av fibros utföras. Det är möjligt att avlägsna de partiella vesiklarna, den mest prostatakörteln. Moderna operationer innebär inte bara traditionell teknik, utan även användning av en laser. Sådana operationer är mindre traumatiska, ger bra resultat och tillåter en man att återhämta sig snabbt efter operationen.

Fibros av prostata

Fibros av prostata är en kronisk inflammation i prostatakörteln, kännetecknad av aktiv tillväxt av bindväv. Det förstorade skiktet deformeras till en tätning, som liknar en sten, som komprimerar urin och seminalorganen. Denna patologi påverkar negativt arbetet med blåsan och manliga könsorganen.

Klassificering av sjukdomen

Fibros av prostatakörteln är oftast en följd av försummad prostatit. Enligt kliniska manifestationer klassificeras den i 4 steg:

 • Det första steget - det finns problem med utsöndring av urin från kroppen, störningen av urinröret störs.
 • Den andra etappen - fibrotiska förändringar omfattar övre och nedre urinorganen (urinblåsan och urinblåsan).
 • Den tredje etappen - signifikanta patologiska förändringar uppträder i funktionen av urinblåsan, urinledarna och kanalen, inflammationen omfattar seminalkanalerna.
 • Det fjärde stadiet är ett tillstånd som hotar patientens liv. Början av cellernas död. Allvarlig skada på njurarna, urin och könsorganen i kroppen.

Beroende på formen och volymen av drabbad vävnad, isoleras: fokal skleros - i prostata påverkade individuella sektioner, cystisk fibros - lakunär formations omvandla noder fibros med BPH - en expanderande skikt av sjuk vävnad leder till tumörbildning i urinröret och urinrörs och matchning med njurparenkymens död, prostatacirros.

Fiberprostatit hos fokalarter utvecklas hos män i åldern 30-50 år. Människor av mer vuxen ålder utvecklar ofta en cystisk form, en sjukdom med atrofi av parenchyma eller adenom.

skäl

Kärnan i utvecklingen av prostata fibros är en långvarig inflammatorisk process som orsakas av en infektion som har gått in i kroppen. Det bör noteras att detta är en sjukdom som nästan alltid är en konsekvens av försummad prostatit. Bland de främsta skälen kan du också välja: hormonella störningar, urskillningslöst byte av sexuella partners, för lång avhållsamhet, allergisk faktor, problemet med immunologisk karaktär av åderförkalkning.

Hormonala förändringar och autoimmuna sjukdomar orsakar misslyckanden i hela kroppen och kan fungera som provokatörer, vilket komplicerar den nuvarande inflammatoriska processen. Ateroskleros stör blodcirkulationen, som negativt påverkar prostatens funktion, vilket kan leda till inflammation.

symptom

Inledningsskedet kan vara asymptomatisk. Inflammation av prostata som framkallar fibros av dess vävnader, speciellt manifesterad i den kroniska formen av sjukdomen. De viktigaste tecknen på sjukdomen:

 • Smärta vid urinering, vilket blir långvarigt.
 • Obehag, ibland smärta, vid tidpunkten för sexuell intimitet eller orgasm.
 • Problem med erektion.
 • Förorening av blod i urin eller sperma.
 • Obehagliga och smärtsamma känslor i perinealregionen, vilket ger tillbaka och analkanalen.

Om sjukdomen inte diagnostiseras i tid och en lång, det finns sjukdomstillstånd: pyelonefrit, hydronefros, cystit, njursvikt, impotens.

För att förhindra komplikationer är det viktigt att konsultera en läkare i tid och bestämma sjukdomen. Berörda vävnader kan växa snabbt. Vid de minsta överträdelserna i urinering och känslan av en ständigt full blåsan, ska du genast gå till läkarna.

Diagnos och behandling

Innan du gör en viss diagnos utförs en grundlig undersökning av patienten. Metoder för diagnos:

 • Rektalt fingerundersökning - möjliggör upptäckt av deformitet, utvidgning eller minskning av körteln.
 • Forskning genom ultraljud (sensorn sätts in genom ändtarmen) - avslöjar de bildade ärren och deras volym.
 • MR - bestämmer mer noggrant tillståndet för de drabbade organen.
 • Beräknad tomografi är nödvändig för att utesluta onkologiska neoplasmer.
 • Vauvesiculography - visar fartygens tillstånd, avslöjar effektivt adenom och fibros.
 • Uretroskopi och cystoskopi bestämmer permeabiliteten i urinväggen.

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin

Om fibros av prostata diagnostiseras, föreskrivs behandling beroende på graden och formen av patologin. I akuta och kroniska former kan endast kirurgiskt ingripande hjälpa till, eftersom konservativa metoder inte kan ta bort ärret som bildas på prostata.

Före operationen och under återhämtningsperioden tillhandahålls läkemedelsbaserad terapi. Dessa inkluderar: antiinflammatoriska läkemedel, läkemedel för ateroskleros, för att förbättra blodets egenskaper och eliminera stasis, antibiotika, vitaminkomplex.

Efter den förberedande perioden utför den behandlande läkaren operationen. Medicin erbjuder flera alternativ för behandling av prostata fibros:

 • Fullständigt eller partiellt avlägsnande av det drabbade organet (prostatakörteln).
 • Avlägsnande av partikelblåsor (isolerade eller tillsammans med det drabbade organet).
 • Avlägsnande av ärrvävnad och noder.
 • Eliminering av adenom med restaurering av urinrörsstrukturen.

De mest effektiva och sparsamma metoderna, lämnar inga ärr, är UVT och laseroperation.

Laserbehandling, som UVT, löser problemet effektivt och utan smärta. Lasern fångar det drabbade området utan att röra den friska vävnaden. Sessionen varar ca 20 minuter. Vilken behandling är bäst att genomföra bestämmer läkaren.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur bli av med prostata prostata fibros

Periodisk inflammation i prostatakörteln ger en känsla av obehag i livet. Om sjukdomen startas, följ komplikationer i form av fibros.

Prostata prostata fibros är en sjukdom i det genitourära systemet, där tätningar bildas i käftarnas parenkym. Sjukdomen kännetecknas av uttalade symtom, så experter kan göra en korrekt diagnos på ett tidigt stadium. Med omfattande spridning av vävnader och felfunktion i prostata finns ett behov av kardinalåtgärder.

Vad är prostata fibros?

Så vad är fibros i prostata i prostata? Fibrotiska förändringar i prostata uppträder ofta med kronisk prostatit. Dessutom kan sjukdomen orsaka hormonella misslyckanden, mekaniska effekter och åderförkalkning av blodkärl.

Ökningen i bindväv påverkar dysfunktionen i körteln. Samtidigt förvärras lymfcirkulationen och blodflödet. En sådan sjukdom främjar inte bara infertilitet utan orsakar också stora problem i det genitourära systemet.

Fiberförändringar kan börja med följande skäl:

 1. Skador och problem efter operation.
 2. Atherosclerosis.
 3. Oregelbundet sexliv.
 4. Allergier.
 5. Problem med den hormonella bakgrunden.
 6. Venereala och hormonella sjukdomar.
 7. Långvarig inflammatorisk process.

Symptom på sjukdomen

För att förstå vilken typ av sjukdom - fibros är nödvändig för att studera dess symtom. Initialt kan sjukdomen inträffa utan speciella manifestationer. Här är de viktigaste symptomen på prostata fibros prostatakörtel:

 1. Frekvent urinering.
 2. Vid urinering, känns ömhet eller brännande känsla.
 3. Smärtstillande symtom i perineum, nedre delen av ryggen och i ljummen.
 4. Problem med sexuell funktion.
 5. Obehag vid utlösning.
 6. Blandningen av blod i sperma.

Ett annat namn på fibros är skleros av prostata. I vissa fall är sjukdomsdiagnosen på grund av dess komplikationer, såsom pyelonefrit, cystit, njursvikt, impotens och urinretention. Patologi kan ha en negativ effekt på hjärt- och kärlsystemet, nervöst, andningsorgan, på lever och ben.

Varianter av sjukdomen

Fiberformationer kan vara av olika slag:

 1. Fokal fibros.
 2. Cystisk fibros.
 3. Atrofisk.
 4. Lacunar.
 5. Cirrotisk skleros.

Focal fibros av prostata manifesteras i det faktum att inflammationen passerar till vissa områden. Sjukdomen kan orsakas av en bakteriekälla. Oftast sprider inflammationen till blåsan och andra omgivande organ. Detta framkallar ett tillstånd av sexuell dysfunktion.

Parauretral fibros av prostata kan bilda mekanisk skada. Dessa kan vara stenar i urinblåsan, vilket sätter press på organen. Parauretral fibros kan bero på gram-positiva stafylokocker. Huvudskylten är att hemligheten upphör att utsöndras.

Metoder för att diagnostisera en sjukdom

Diagnostik är obligatorisk. Att samla en omfattande historia är viktig för undersökningens syfte, som består av analys och undersökning med hjälp av specialverktyg. Tilldela urin och blodprov som hjälper till att identifiera innehållet av lymfocyter, mängden kalcium och närvaron av infektioner.

Ett smet tas från urinröret, vilket möjliggör identifiering av eventuellt sexuellt överförbara infektioner.

Sådana diagnostiska metoder används också:

 1. Finger rektal undersökning kan avslöja komprimeringen och storleken på körteln. En viktig egenskap är avsaknaden av utsöndring under proceduren.
 2. Ultraljud av urinorganen och TRUS (transrectal ultraljud) gör det möjligt att bestämma kroppens volym, närvaron av stenar, tätningar och olika förändringar. Om det finns tveksamma tecken, så utförs en CT-skanning.
 3. Vouvevesiculography utförs för att klargöra diagnosen. Det låter dig bestämma spridningen av sjukdomen. Och se även på blodkärlens funktion.

Echoskopiska och kalcifala förändringar i parenkymen avslöjas under undersökningen.

Fokal fibros hjälper till att bestämma diagnosen med ultraljudsundersökning. I detta fall bestäms fibrotiska områden med ökad ekogenitet upp till 8, 12 och 26 mm, ödem och smalning i mm.

Behandling av prostata

Efter en fullvärdig diagnos är behandlingen ordinerad. Vid de inledande stadierna används medicinsk och konservativ terapi. Det består av följande procedurer:

 1. Läkemedel, inklusive antispasmodik, antibakteriella läkemedel, vitaminer och växtbaserade läkemedel.
 2. Sjukgymnastik består av elektromagnetiska förfaranden för stimulering av muskelvävnad. Metoden låter dig minska svullnad och inflammation.
 3. Effektiv och massage prostata.
 4. Komplexa övningar Kegel.

Vid de första stadierna av sjukdomen används laserbehandling. Anordningen är effektiv i sjukdomsprogressionen. För behandling används bredspektrum antibiotika. Med prostatit, Longidase, Prostopin eller Vitaprost används. Suppositorier kan minska långsiktig svullnad.

Som ytterligare behandling används aktiva tillsatser. Förutom standardprocedurer måste patienter ge upp dåliga vanor, flytta mer och hålla sig till en diet. Det är lämpligt att göra regelbunden prostata massage.

Om fibrotiska förändringar är irreversibla krävs kirurgisk ingrepp. I vissa fall behandlas och laserbehandling. Denna metod är modern och smärtfri.

Här är de indikationer som kan ges till operationen:

 1. Problem med urinrörelsen vid njursvikt.
 2. Flyttar urinen in i de partiella vesiklarna.
 3. Urin sten sjukdom.

Vid kirurgisk ingrepp utförs borttagning av sklerotiserad vävnad. I det här fallet återställs passagen av seminalvätska. Dessutom väljes en kirurgisk metod beroende på vilka områden som påverkas. Oftast indikeras transuretral resektion. I detta fall sätts ett speciellt instrument genom urinväggen. Detta tar bort små sälar. Ett litet snitt i naveln är gjord med adenomektomi. Denna metod används om ödem och inflammation är omfattande.

På forumet om prostatit säger många om användningen av konservativ behandling. Samtidigt bekräftar recensionerna effekten av suppositorier och terapi med läkemedel.

Förebyggande åtgärder

Många undrar om det är möjligt att förhindra en sådan farlig sjukdom. Samtidigt är förebyggande viktigt. Först och främst är det aktuell behandling av kronisk och akut prostatit. Det är nödvändigt att genomgå inspektion minst en gång per år. Män uppmanas att leda en aktiv livsstil. Långt sittande på ett ställe kan provocera en obehaglig sjukdom.

Med den aktuella och korrekta behandlingen av symtomen och utvecklingen av sjukdomen kan elimineras. Således är det nödvändigt att observera regelbundenhet i terapeutiska metoder och iakttagande av alla medicinska recept.

Fibros av prostata

En långvarig kurs av inflammatorisk process i prostatakörteln kan leda till irreversibla konsekvenser. Skleros eller fibros av prostata är en sjukdom i vilken körtelvävnad ersätts av ett bindemedel som ett resultat av en kronisk inflammatorisk process. Sjukdomen leder till utvecklingen av ett antal störningar i reproduktions- och urinvägarnas arbete och behandlas endast kirurgiskt.

Orsaker till sjukdomen

Fibros av prostata är en följd av ouppmärksamhet åt ens egen hälsa. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av kroniska störningar i kroppens funktion. Orsakerna till fibros är:

 • kronisk trög prostatit;
 • arterioskleros av blodkärl;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • hormonella störningar.

Med långvarig inflammation i prostata är fibros en farlig komplikation. Enligt läkare är lejonens andel av skleros av körtelvävnaden i obehandlad kronisk prostatit. Ändå orsakar ateroskleros, anomalier i strukturen av prostata och hormonella störningar utbytet av glandulär bindväv.

I de flesta fall är det den kroniska inflammationen i prostata som leder till en förändring i hennes vävnader

Symptom på sjukdomen

Symptom på fibros av prostata är brott mot urinering med varierande svårighetsgrad. När vävnaderna är ärriga, förlorar organet sin elasticitet och pressar urblåsan och urinröret i närheten, vilket medför utseendet av specifika symtom.

Män märker olika sjukdomar i urinering. Frekvensen av uppmaning i toaletten kan öka många gånger, eller vice versa minskar. Ofta är det en försvagning av urintrycket och behovet av muskelspänningar för att urinera.

Trots frekvensen av att besöka toaletten, ständigt en man plågas av en känsla av fullhet och tyngd i blåsan. Urineringsprocessen kan åtföljas av smärta och brännande i urinröret. Under dagen kan det finnas spasmodisk smärta i urinblåsan.

Sjukdomen åtföljs av ett antal sexuella störningar - minskad libido, oförmåga att nå orgasm eller för tidig utlösning, försvagning eller fullständig frånvaro av erektion.

Smärtsyndrom i perineum och urinblåsa kan amplifieras under stress, till exempel under avföring.

Problem med urinering - ett symptom på många prostata sjukdomar

Klassificering och stadier

Fibros av prostata klassificeras enligt svårighetsgraden av förändringar i organets vävnader. Det finns flera huvudtyper av sjukdom, bland vilka:

 • fokal fibros av prostata;
 • parauretral fibros av prostata;
 • atrofisk;
 • cystisk fibros.

Periuretral fibros av prostatakörteln utvecklas långsamt. Av naturen av förändringar i prostatas vävnader och svårighetsgraden av symtomen utmärks 4 scener av sjukdomen.

Det första steget kännetecknas av måttligt uttryckta symptom på urineringstörningar. Fibros i prostata är liten, behandlingen genomförs framgångsrikt med hjälp av läkemedel.

I den andra fasen av sjukdomen utvecklas allvarliga störningar av urodynamik, åtföljd av ökad belastning på njurarna och risk för akut urinretention. Fibros av prostata i tredje etappen kännetecknas av uttalade irreversibla förändringar i körtelvävnaderna.

diagnostik

Efter att ha funderat på vad prostata fibros är, bör du snarast möjligt konsultera en läkare och upptäcka symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom.

De viktigaste diagnostiska metoderna är cytologi, magnetisk resonansbildning och rektal undersökning av prostata.

En viktig roll i diagnosen spelas av närvaron av inflammation i prostata. Som regel är det hos patienter med kronisk prostatit att områden av prostata fibros finns.

För att skilja sjukdomen behövs en hel rad studier

Principen för behandling

Medicinsk behandling av prostata fibros är ineffektiv i de sena stadierna av sjukdomen. Det är tillrådligt att applicera det i början av utvecklingen av den patologiska processen. I terapi används antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika. Nödvändigt läkemedel ordineras för att förbättra blodflödet till prostatakörteln.

Den första raden av behandling är massage i prostatakörteln. Patienterna får en massagebehandling (10-15 procedurer) för att förbättra trophic och stimulera metaboliska processer i kroppen. Fysioterapi, till exempel behandling av prostata fibros med laser, har använts framgångsrikt.

I närvaro av uttalade förändringar i prostata vävnader, praktiseras kirurgisk behandling. För närvarande används laserbehandlingar i stor utsträckning, vilket innebär att områden av organtärrning avlägsnas utan att det påverkar friska vävnader. Följande typer av verksamheter utövas:

 • transuretral resektion;
 • prostatektomi;
 • adenomoprostatektomiya;
 • vezikuloektomiya.

I närvaro av konkretioner i prostata är prostatektomi föreskriven. Hur man botar prostata fibros bestäms av den behandlande läkaren, baserat på de kliniska manifestationerna av patologi hos en viss patient.

Metoder för förebyggande och komplikationer

Förebyggande av fibros minskar vid snabb behandling av eventuella sjukdomar i prostatakörteln. Särskild uppmärksamhet ägnas åt behandling av kronisk prostatit. Män gör ofta misstaget att stoppa behandlingen efter de första märkbara förbättringarna. Den inflammatoriska processen stannar dock inte, men går bara in i latent form, mot vilken utvecklingen av fibros är möjlig över tiden.

Frånvaro av komplex behandling av prostatit orsakar fibros, vilket i sin tur orsakar farliga komplikationer - infertilitet, impotens, nedsatt njurfunktion. Det finns fall då prostata fibros har blivit en indirekt orsak till malign neoplasma i orgeln.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Prostata fibros: symptom och behandlingar

Prostatakörteln spelar en stor roll i den manliga kroppen, eftersom den deltar i bildandet av en av komponenterna i spermiernas hemlighet.

Prostata är det organ som ligger i bäckenområdet under blåsan. Allt i kroppen hos en man är ordnat så att livmoderhalsen och urinröret och vas deferens passerar genom körtelvävnaden. Därför, när en man har problem med prostata, blir det sexuella systemet också inflammerat.

Fibros av prostata eller skleros av prostata, som det också kallas, framträder som ett resultat av kronisk inflammation.

Fibrotiska förändringar i prostata leder till det faktum att kroppen inte längre utföra sina direkta funktioner, som en aktiv vävnad förvandlas till korsningen och slutar producera hemlighet. Detta leder till en långvarig smittsam process som orsakas av bakterier eller venös stasis. Under sjukdomsförloppet prolifererar bindväv, vilket leder till att inflammationen bara förvärras. Det är möjligt att bli av med denna sjukdom endast med hjälp av kirurgisk ingrepp.

Det finns vissa orsaker som leder till utvecklingen av denna sjukdom:

 • kronisk prostatit;
 • oregelbundet sexuellt liv med olika partner
 • allergi, glitches och störningar i hormonsystemet;
 • arterioskleros av blodkärl.

Hur man förstår att sjukdomen utvecklas i kroppen? Det finns vissa symtom genom vilka du kan misstänka sjukdommens närvaro:

 • Utseendet av mild smärta och en känsla av att klämma urinröret under urinering;
 • Obehagliga känslor under samlag
 • Svaga erektioner och fullständig apati mot motsatt kön;
 • Blodproppar och smärta vid utlösning;
 • Smärta i ljummen.

Om det vid tidpunkten för att inte kontakta en läkare som kan korrekt diagnostisera och ordinera en adekvat behandling kan prostata fibros ge de starkaste komplikationerna. Ofta gör doktorn en slutsats om prostats skleros, som utvecklas mot bakgrund av kronisk prostatit och det är lätt att upptäcka. Och i andra fall uppenbarar inte sjukdomen sig länge fullt och sönderbringar det geniturinära systemet långsamt. Fibros är av alla möjliga storlekar och kan bildas i olika delar av genitourinary systemet. Om du upptäcker några symtom, ska du omedelbart kontakta en läkare. Kom ihåg, ju tidigare du börjar behandla, desto lättare blir det.

Fibros av prostata: hur utförs behandlingen

För att ordinera en behandling måste du först diagnostisera: rektal undersökning i urolog och prostata TRUS. Efter en noggrann undersökning och diagnos av fibrotisk prostatit kommer läkaren att ordinera en produktiv medicinering eller kirurgisk behandling.

Med snabb behandling kan denna sjukdom botas med en konservativ metod. Men ibland måste du tillgripa operationen.

För att förbättra patientens tillstånd, antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskrivs vitaminer. Det finns också en prostata massage. Den kirurgiska metoden innebär borttagning av stenar. Vid behov utförs en tvärsektion av vävnaden.

Den mest effektiva behandlingsmetoden är laserterapi, som är smärtfri för patienten och inte skadar vävnaderna, samtidigt som orsaken till sjukdomen elimineras.

Behandling av prostata fibros utförs huvudsakligen av kirurgiska metoder och konservativ används i postoperativ period för återhämtning och förebyggande. Idag har alternativet till kirurgi ännu inte uppfunnits. Under operationen utförs excision av skleroskörteln, vilket kommer att återställa den naturliga processen med urinutflöde.

Skleros av prostata: de viktigaste symptomen

Skleros av prostata har liknande symptom med infarktisk obstruktion:

 • Svårigheter med urinering - en känsla av smärta och klämma vid urinering, kanske utveckling av strangury. I kronisk form kan det finnas tecken på urinretention
 • Känsla av inte helt frisatt blåsan;
 • Smärta sensioner i ljummen och perineum, liksom i ändtarmen.
 • Manifestation av erektil dysfunktion och minskad libido;
 • Njurinsufficiens och pyelonefrit.

Vid rektal undersökning utförs palpation, vilket kan identifiera en liten prostata. Massage i körteln i detta fall leder inte till önskat resultat och prostats hemlighet är inte tilldelad. Detta föreslår att prostatakörteln har slutat fungera korrekt.

När diagnoser prostata för att identifiera sin skleros spelar ultraljud en stor roll. Transrectal ultraljud kan bestämma storleken och strukturen hos prostata. Ibland föreskrivs dessutom CT och MR i prostata.

Fibros av prostata framträder som ett resultat av långvarig kronisk prostatit med sin kliniska bild. Att försena adekvat behandling leder därför till nedslående konsekvenser:

Skleros av körteln är en mycket farlig komplikation, som inte kan botas genom att ta medicin. Hans karaktär av flöde är alltid akut och smärtsam. Ibland, med långvariga fall garanterar inte operationen även stopp av skleroserande vävnader.

Varje man som vill leva ett fulllivat liv och glädja sig över sin fulla styrka bör övervaka sin hälsa och, med minsta kränkningar av genitourinary system, konsultera en läkare för snabb behandling. Kom ihåg att det i början är alltid lättare att övervinna sjukdomen än med allvarliga komplikationer.

Vad är fokalfibros av prostata och vilka är symtomen på sjukdomen

Kronisk inflammation i prostatakörteln hos män är ett vanligt och farligt fenomen, en konsekvens av det kan vara prostata fibros. Detta organ reagerar känsligt på förändringar i immunsystemet genom utveckling av inflammation eller hyperplasi. Akut prostatit förvandlas ofta till en kronisk form, som åtföljs av förstörelse av körteln och ackumulering av bindväv (vävnad) i foci av lesioner. Det utmärks av sin höga styrka och spelar en stödjande roll i kroppen. Med en signifikant proliferation av fibrotiska fibrer förlorar prostata sina funktioner.

Vad är den här sjukdomen?

Prostatakörteln kallas ofta den andra hjärtat av en man. Den är formad av tre lober, som ligger lite under blåsan i urinrörets övre del. Normalt överstiger inte organs storlek en valnöt.

Prostatens roll är följande:

 1. Det är att producera sperma (spermier huvudkropps), och den speciella hemliga, som upprätthåller en optimal viskositet för spermierna och syra-bas-balansen i mediet. Dessutom har denna hemlighet antimikrobiella egenskaper.
 2. Muskelfibrer i körteln är inblandade i utlösning och urinering.
 3. I prostata uppträder en biokemisk transformation av testosteron.

Det är därför att skador på detta organ med olika sjukdomar påverkar reproduktiva och urinfunktionerna negativt, liksom motståndet från det genitourära systemet mot infektioner.

En sådan patologi är kronisk inflammation, vilket leder till prostata fibros vad är det? Detta är ersättning av en del av den normala parenchymen med bindvävsfibrer. I foci av inflammation tillverkas det av fibroblaster för att återställa integriteten hos skadade vävnader. Samtidigt skiljer det sig väsentligt i struktur, så det kan inte utföra det drabbade organets funktioner. Ett exempel är bildandet av ärr på huden efter läkning av sår. Fibrotiska överväxt fibrer resulterar i krympning (skleros) prostata kompression av prostatiska uretra, blåshalsen, och vas deferens. Som ett resultat brutit processerna för urinering och utlösning och prostata förlorar sin funktion.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

De främsta anledningarna

En bördig jord för utvecklingen av sjukdomen är den inflammatoriska processen, som varar länge i prostatakörteln. Kronisk prostatit är en följd av försummad akut inflammation i mikrobiell etiologi. Enligt statistiken lider varje tredje man av reproduktiv ålder av denna sjukdom. Cirka 5% diagnostiseras med fibrotisk prostatit eller fibroscleros av prostata.

Det speciella med denna sjukdom är att obehandlad infektion kan kvarstå under en lång tid i fokus av fibros i kapseln. Samtidigt upprätthåller den en konstant inflammatorisk process. Det visar sig en ond cirkel. Sjukdom kan manifestera sig under påverkan av yttre faktorer, vilket leder till försämrad immunitet (spänningar, hypotermi, trötthet), vid ett annat tillfälle patogena mikrober detekterades inte ens under undersökningen.

Vilka andra situationer bidrar till utseendet av sklerotiska förändringar i prostatakörteln:

 • venös trängsel i bäckenorganen - det händer med hypodynami, tvingad långvarig immobil tillstånd, tumörer i bukhålan;
 • ateroskleros - denna patologi leder till förträngning av lumen, risken för trombos, försämrat blodtillförsel kroppen;
 • promiskuöst sexliv, speciellt utan barriärpreceptiva medel, med möjlighet till infektion med patogena bakterier;
 • oregelbundet kön, långvarig sexuell avhållsamhet
 • hormonell obalans
 • mekanisk skada på prostatavävnad;
 • ett brott mot immunstatusen, allergier - dessa tillstånd kan provocera utvecklingen av autoimmun inflammation i olika organ, inklusive prostata.

Ofta utlöses sklerosprocessen i prostatakörteln i tillstånd med nedsatt blodcirkulation på grund av långvarig hypoxi. Organs celler dör snabbt av brist på syre. Naturen tolererar inte tomhet, därför i stället för dem ackumuleras bindväv. De återstående cellerna börjar expandera för att kompensera för den saknade funktionellt aktiva parenchymen. Därför uppträder bland bindvävsfibrerna områden av hyperplasi hos körtelvävnaden i form av noder. Därefter dör de också, då prostatan är helt täckt med fibrösa områden och upphör att fungera normalt.

klassificering

Under sjukdomen isoleras flera steg, de bestäms beroende på graden av organskada och svårighetsgraden av kliniska manifestationer.

Vad är det här steget:

 1. Infiltrering av parenchymen genom cellulära element, proliferation (hyperplasi) av körtelvävnad mot bakgrund av ackumulering av bindvävsfibrer. Kliniskt kommer det att finnas kränkningar av urinering av funktionell natur (instabil, passerar).
 2. Interstitiell alternativ fas. Det finns tecken på inflammation, skada på interlobulär septa av prostata, områden av atrofi hos parenkymen. Det finns allvarliga svårigheter för urinflödet från de övre delarna av urinvägarna.
 3. Fokalsklerotisk fas. Klart uttryckt foci av periuretral fibros, många noder från körtelvävnaden. Utsöndringen av urin och innehåll från främmande vesiklar och testiklar bryts.
 4. Total skleros - det mesta av parenchymen ersätts av en bindväv. Cystisk transformation av prostata av typen av ett flerkammarehålrum. Långa urodynamiska störningar och stagnation av urin leder till allvarlig njurskada.

Beroende på typ och omfattning av patologiska förändringar utmärks följande typer av sjukdom:

 • fokalfibros av prostata - separat lokaliserade sklerotiserade platser;
 • parauretral skleros - noder runt urinröret (urinröret);
 • Fibros i kombination med prostata adenom;
 • cystisk form av fibros.

Kliniska manifestationer

I de tidiga stadierna kan sjukdomen inte manifestera sig. De första symptomen uppträder mot bakgrund av snabbt framskridande patologi. De gäller brytningen av urinvägarna. För det första är svårigheter med urinering av en instabil, övergående natur. Med snabb diagnos och kompetent behandling är prognosen för återhämtning på detta stadium gynnsam. Annars, mer uttalade sjukdomar i urinering, oförmågan att helt tömma urinblåsan. Med vidareutveckling av patologi stagnation av urin kommer att öka, vilket leder till ekologiska förändringar i uppströms organ och urinvägarna. Patienten expanderande urinledaren, njurbäckenet, främjar bildandet av pyelonefrit kan hydronefros njure leda till inflammation i sädesblåsorna. Det värsta alternativet är utvecklingen av njursvikt.

Vilken annan symptomatologi vittnar för en fibros av en prostata:

 • frekvent uppmaning, obehagliga känslor vid urinering
 • känsla av ofullständig frisättning av blåsan;
 • smärta över puben, i ljummen;
 • erektil dysfunktion, minskad libido;
 • ömhet vid utlösning
 • blodiga inslag i spermierna.

Utseendet på minst ett symptom är ett skäl att ringa till en läkare. I de tidiga stadierna behandlas sjukdomen bättre och leder inte till utveckling av farliga komplikationer.

Diagnostiska metoder

För att klargöra diagnosen måste du genomgå en urolog undersökning. Läkare av denna specialitet tar i distriktskliniker, sjukhus, privata medicinska centra, specialkliniker. Patienten kan före besöket på forumet, bekanta sig med recensioner om medicinsk institution eller läkare. Valet av en specialist är av stor betydelse, eftersom det kommer att ta lång tid att läka.

Läkaren kommer att kunna bestämma taktiken för att utföra patienten först efter undersökningen.

 1. Traditionell patientintervju för klagomål och recept på symtom.
 2. Extern undersökning för att upptäcka avvikelser, utvecklingsfel och andra förändringar.
 3. Fingerundersökning av prostata genom endotarmen - gör det möjligt att upptäcka en ökning eller minskning av körvolymen, eventuell deformation, konsistens, ytbetingelse etc.
 4. Laboratoriemetoder för diagnos - urin- och blodprov (allmän och biokemisk), prostatasekretionsforskning, spermogram, test för detektering av infektioner som är sexuellt överförda etc. enligt doktorens eget gottfinnande.
 5. Konventionell och transrektal ultraljud - ultraljudsmetoden bidrar till att bedöma storleken, organets konturer, parenkymets densitet, avslöjar förkalkningar, cyster, ärrförändringar i körtelvävnaden. Alla förändringar i organets struktur förändrar dess ekogenitet. För fibros kännetecknas av en minskning av prostata och ökad densitet.
 6. MR och CT - dessa metoder används för att klargöra diagnosen, särskilt vid misstanke om förekomst av tumörer.
 7. Röntgen (uretrocystografi, excretory urography) - bilden visar hur njurarna, urinblåsorna och blåsan kan se och arbeta i denna sjukdom.
 8. Vouvevesiculography är en röntgenmetod för att bedöma tillståndet hos vesiklarna, liksom blodkärlen. Används för att välja behandlingens taktik.

Metoder för behandling

Konservativ terapi, inklusive medicinering, i prostata fibros har en extra betydelse och används huvudsakligen före och efter operation. Du kan inte bli av med sjukdomen hemma med en terapeutisk massage och folkmedicin.

Den kirurgiska metoden är guldstandard för behandling av denna sjukdom. Syftet med operationen är att avlägsna skleroskörtelvävnaden och återställa de naturliga vägarna för urinutflöde. Endast på detta sätt är det möjligt att förbättra patientens livskvalitet och förhindra utveckling av allvarliga komplikationer.

Indikation för brådskande kirurgiska ingrepp:

 • akut eller kronisk urinretention, åtföljd av en ökning av blåsans volym, närvaron av stenar eller väggutväxter (divertikula);
 • störning av de övre delarna av urinvägarna med bildandet av hydronephrosis, pyelonefrit och förekomsten av andra komplikationer;
 • omvänd återflöde av urin från urinröret till partiella vesiklar;
 • närvaro av suppurativa inflammatoriska processer (abscess, empyema vesiklar etc.).

Operativ behandling av prostata fibros kan utföras på följande sätt:

 1. Resektion av det drabbade organet genom transuretral tillgång innebär att en del av körteln skärs genom urinröret.
 2. Transkutan avlägsnande av förändrade vävnader (prostatektomi).
 3. Prostata vesikelktomi - används vid involvering i den patologiska processen av seminala vesiklar.
 4. Adenomoprostatektomi - utförs med fibros med prostata adenom.
 5. Prostatektomi med kombinerad uretralplast föreskrivs med strängningar (signifikant minskning).

I den postoperativa perioden används antibakteriella läkemedel vanligtvis för att bota kronisk inflammation, liksom analgetiska och antiinflammatoriska läkemedel.

En av de säkraste och mest effektiva moderna behandlingsmetoderna är laser- och chockvågsterapi. Effekten utförs på de drabbade områdena i körteln utan radikal borttagning. Förfarandet är smärtfritt, orsakar inte vävnadsförstöring.

Antalet sessioner och exponeringsmetoden (genom urinröret, rektum, ett visst område av perineum) ordineras av läkaren individuellt, beroende på ålder, svårighetsgrad av patologin, närvaron av samtidiga sjukdomar. Sessionsperioden är cirka 20 minuter. Kostnaden för ett förfarande varierar från 300 till 3000 rubel.

förebyggande

Fibros (skleros) av prostata är en irreversibel process, den kan inte lösas oberoende eller under påverkan av droger. Därför är det viktigt att det inte förekommer på ganska enkla sätt.

Dessa inkluderar:

 • tidig upptäckt och behandling av genitourära sjukdomar;
 • sanering av alla foci av kronisk infektion i kroppen;
 • Uteslutning av oskyddad sex med okända partners;
 • vägran från ondskan användning av alkohol, tobak och droger
 • Korrekt organisation av regimen för aktiv verksamhet och rekreation.
 • idrott och idrott.

Under inga omständigheter ska problemet tillåtas gå bort, vägra att besöka en läkare eller sluta behandla omedelbart efter att ha blivit bättre. Då måste jag städa upp hela orgeln. Frånvaro av fullständig härdning av akuta inflammatoriska sjukdomar framkallar utvecklingen av fibros, vilket kan leda till infertilitet, impotens, njursvikt och onkologi.