Huvud
Massage

Analyser för akut och kronisk prostatit

Prostatit är en manlig sjukdom som för ofta lämnas utan ordentlig uppmärksamhet. Många patienter uppmärksammar inte ångestsymptom, eller försök att bli av med dem genom folkmedicin. På grund av likgiltighet av nära eller egen blyghet kan mannen ta till ett kroniskt tillstånd även obetydlig inflammation orsakad av överkylning.

Prostatit är den mest smutsiga maskulin sjukdomen med otydlig, omfattande symptomatologi. Känna igen det i de tidiga stadierna utan ytterligare diagnos är nästan omöjligt, så analysen är mycket viktig. De utförs för att noggrant diagnostisera sjukdomen, bestämma dess stadium och svårighetsgraden av symtomen på inflammation.

På grundval av kliniska undersökningar väljs också den mest lämpade för hälsotillståndet och effektiv metod för behandling av patienten.

Så vilka tester ger du om du misstänker prostatit? Vilken roll spelar det för diagnos och behandling av patologi?

En noggrann diagnos är grunden för effektiv behandling

Det är känt att ju ju mer diagnosen är etablerad desto lättare är det för läkaren att välja den nödvändiga behandlingen för patienten. Prostataundersökningar och direkta analyser bestämmer i stor utsträckning de mediciner som kommer att få effekt i varje enskilt fall.

De tillåter dig också att korrekt identifiera den skyldige, som bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata och att välja rätt behandling taktik.

Vad kan testen säga?

Prostataundersökning innebär en uppsättning kliniska förfaranden för att bestämma kroppens allmänna tillstånd, förekomsten av inflammation i den, den huvudsakliga mikroorganismen som orsakade sitt skede av vävnadsskada.

Kliniska undersökningar ger också läkaren tilläggsinformation om patientens övergripande hälsa, frånvaro eller närvaro av en tumör, virus i kroppen och immunsvaret mot dem.

När är det nödvändigt att kontrollera för prostatit?

Alla patienter som kommer med klagomål om oacceptabel smärta i ljummen och svårigheter med urinering ska omedelbart skicka test för inflammation i prostata. I de flesta fall behandlas män med en akut fas av sjukdomen.

Kronisk prostatit är mindre ljus och går därför ofta obemärkt.

Kontrollera om du kan svara "ja" på följande frågor:

 • ibland urinering åtföljs av en brännande obehaglig känsla;
 • Urinströmmen avbryts, lämnar oregelbundet och oregelbundet;
 • Du märkte märkliga vita vätskor i urinen.
 • periodiskt upplever du små svårigheter med urinering, men då försvinna de;
 • Du känner ofta en falsk uppmaning, eller märker att du måste gå på toaletten oftare;
 • Defekation åtföljs av pinsamt eller till och med smärta;
 • Du lider av kränkningar i den sexuella sfären;
 • Du har då svårigheter med utlösning, sedan ejakulera för fort. Orgasm blev svag, ibland orsakar det obehag;
 • på natten kan du inte sova ordentligt på grund av frekventa samtal och (eller) långvariga erektioner;
 • Du har blivit nervös och irriterad. Detta märks också av dina släktingar, vänner och kollegor.
 • Du blir trött mycket snabbare.

Även ett positivt svar är tillräckligt för att börja oroa dig för din hälsa. Att skicka eller genomföra forskning vid misstanke om prostatit är det nödvändigt så snart som möjligt. Några former av denna sjukdom fortsätter nästan asymptomatiskt, och manifesterar sig endast i de mest försummade stadierna. Tidig upptäckt av hotet skyddar dig mot obehagliga följder och minskar risken för prostata adenom.

Obligatoriska studier

Att adressera till experter följer så snart som möjligt. Då kan du gå igenom alla faser av undersökningen och få den mest exakta diagnosen.

Att veta vilka tester som ges för misstänkt inflammation i prostata, kan du planera tiden i förväg och genomföra alla nödvändiga förfaranden snabbare.

För att bestämma orsaken till lesioner av prostatavävnaden genomförs en omfattande undersökning. De mottagna indikatorerna jämförs, och på grundval av den slutgiltiga diagnosen görs.

Allmänna Metoder

Blodtestet för prostatit hos män är av största vikt, liksom undersökningen av urin. Dessa test utförs praktiskt taget med eventuella infektionsprov. I fallet med prostatit hos män hjälper de till att fastställa följande faktorer:

 • förekomsten av infektionspatogener
 • abnormt beteende hos bakterier;
 • närvaro av primära tecken på leukocytos
 • närvaron av proteinsekretioner i urinen;
 • rörelsehastighet för röda blodkroppar.

Dessa data är viktiga för snabb bestämning av graden av sjukdomen. De kan indikera närvaron av en inflammatorisk process, hjälpa till att karakterisera intensiteten av inflammation och bestämma omfattningen av lesionen.

Studie av utsöndringen av prostata

Denna procedur bör fyllas i så snart som möjligt. Att få resultaten tar lite längre tid, men på väg ut kommer du att veta med nästan hundra procent sannolikhet om du lider av prostatit eller inte.

Endast patienter som inte lider av sjukdoms akuta fas kommer att kunna överföra hemligheten till testet. Materialet för forskning utsöndras från urinröret genom stimulering av prostata, vilket är strängt förbjudet i avancerade stadier av inflammation.

Vissa former av kronisk prostatit kan störa hemligheten för att lämna kroppen på ett naturligt sätt. I detta fall släpps en del av materialet ur urinen.

En noggrann utredning av hemligheten ger exakt information om inflammationsstatus och tillståndet hos prostata vävnaden. Genom att kombinera resultaten med data om gemensamma metoder gör det möjligt att upprätta en otvetydig diagnos.

Undersökning av ejakulat

De individer som erhållits i studien av seminalvätska ger information som är analog med studier av prostatakörtelns utsöndring. Detta är en obligatorisk undersökning för patienter som inte har möjlighet att identifiera en hemlighet för diagnos.

Prostatit diagnostiseras i jämförelse med det totala antalet leukocyter och misstänkta tumörer från ensamma erytrocyter.

Det allmänna tillståndet för sperma kan också berätta mycket om prostatiternas gång.

Särskilt viktiga funktioner är:

 • förändring i sura miljöer (reaktionens natur blir alkalisk);
 • minskning i koncentrationen av spermatozoa;
 • en avsevärd mängd spermatozoider olämpliga för befruktning.

MR och datortomografi

Dessa högteknologiska procedurer kan utföras av patienten vid något stadium av prostatit. Studier hjälper till att studera sjukdomsförloppet i detalj och analysera utvecklingen av inflammation.

Magnetic resonance imaging används inte som en självständig metod, men det är extremt användbart vid raffinering av diagnosen och bildar en komplett bild av sjukdomen. Att veta hur nederlaget utvecklades, kommer läkaren att kunna välja de mest effektiva drogerna.

Datortomografi skiljer sig inte mycket i spektret för de erhållna data från MR. Vissa patienter kan inte skicka magnetisk resonansavbildning av enskilda skäl. Datorscreening passar alla. Dessutom ger det ett omedelbart omedelbart resultat, som du omedelbart kan arbeta med.

Andra ytterligare diagnostiska metoder

Ibland har en läkare inte möjlighet att genomföra en klassisk studie, vilket gör det möjligt att exakt bestämma sjukdoms specificitet. Under sådana extrema förhållanden måste patienten förlita sig på specialistens expertis.

Typen och scenen för prostatit bestäms i detta fall genom en traditionell manuell undersökning. Massage i prostatakörteln, trots "backwardness", låter dig etablera många viktiga tecken på sjukdomen (till exempel öka prostata, smärta vid pressning etc.).

Om patienten uppvisar tecken på akut prostatit, utförs en sådan undersökning inte. Men i de flesta fall möter män som lider av prostatit ett överflöd av tillgängliga analytiska förfaranden. Om misstankar om infektion utförs nödvändigtvis av relevanta studier: om du ignorerar det smittsamma medlet, kommer sjukdomen inte att botas.

Många förfaranden underlättar urologens arbete, så att du kan upprätta en diagnos med största förtroende.

Ytterligare studier av urinsamling kan ge värdefull information om en patient med akut sjukdom som inte har förmåga att klara "standard" test.

Såning av blod kan helt eliminera risken för bakteriell infektion - eller tvärtom isolera skadliga bakterier.

Kort transkription

Resultat av urinalysen. Leukocyter i urin hos män i normen bör inte vara mer än 3. Om det finns ketonkroppar är utvecklingen av diabetes mellitus möjlig. Även närvaron av blod är oacceptabelt.

Vid PCR-diagnos bör röda blodkroppar inte vara i sikte. Om det finns minst en liten mängd, så var det ett trauma på prostata. Även närvaron av röda blodkroppar indikerar onkopatologi hos prostatakörteln.

Resultat av studien av prostatajuice. Antalet leukocyter överstiger inte 12. Erytrocyter och epiteler måste vara singel. Återstående indikatorer bör vara frånvarande.

Vid undersökning av ejakulatet bör leukocyter vara i stora mängder, det finns ingen slim. Normalt kan volymen vara 2 ml. Normal spermatozoa i en mängd av 50% av den totala.

På ultraljud och TRUS, volymen av prostatakörteln. Uppskatta dess densitet. Seminala vesiklar är normala upp till 5 cm.

Diagnos och analys med prostatit

Prostatit är den mest smutsiga maskulin sjukdomen med otydlig, omfattande symptomatologi. Känna igen det i de tidiga stadierna utan ytterligare diagnos är nästan omöjligt, så test med prostatit är mycket viktigt. De utförs för att noggrant diagnostisera sjukdomen, bestämma dess stadium och svårighetsgraden av symtomen på inflammation.

På grundval av kliniska undersökningar väljs också den mest lämpade för hälsotillståndet och effektiv metod för behandling av patienten. Vilka tester rekommenderas för män med misstänkt prostatit? Vilken roll tilldelas dem vid diagnos och behandling av patologi?

Noggrann diagnos - grunden för effektiv behandling

Det är känt att ju ju mer diagnosen är etablerad desto lättare är det för läkaren att välja den nödvändiga behandlingen för patienten. Undersökningar av prostata, direkta test bestämmer i stor utsträckning de mediciner som kommer att få effekt i varje enskilt fall. De tillåter dig också att korrekt identifiera den skyldige, som bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata och att välja rätt behandling taktik.

Vad kan testen säga?

Prostataanalys innebär en uppsättning kliniska undersökningar som utförs för att bestämma kroppens allmänna tillstånd, förekomsten av inflammation i den, den huvudsakliga mikroorganismen som orsakade dess skeden av vävnadsskada.

Kliniska undersökningar ger också läkaren tilläggsinformation om patientens övergripande hälsa, frånvaro eller närvaro av en tumör, virus i kroppen och immunsvaret mot dem.

När är undersökningen nödvändig?

En klinisk undersökning av prostatakörteln rekommenderas när symtom som:

 • liten svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion;
 • brännande känsla i urinröret och perineum;
 • obehaglig känsla under avföring
 • förekomsten av flytande trådar i urinen;
 • ökad uppmaning att urinera
 • intermittent urinering;
 • accelererad utlösning;
 • långvariga nattliga erektioner
 • minskad styrka;
 • ökad trötthet
 • mental depression, ångest.

Om minst en av dessa tecken stör dig, bör du snarast gå till urologen och genomgå en omfattande undersökning av prostatit.

Grundläggande analyser

Vad analyserar hand om vid prostatit? Huvuddelen är allmän analys av urin och blod, analys av prostats utsöndring, urinbakteriokultur, analys av urinrörets utsöndring, PCR-diagnos, dator eller magnetisk resonansbildning. Ytterligare test inkluderar ett blodprov för PSA, spermogram, transrectal sonografi av prostata och seminalblåsor, ultraljud av blåsan.

De ordineras om patogenerna i prostata inte fullständigt förstörs, om behandlingen har visat sig ineffektiv, om det finns misstankar om andra patologier i blåsan och prostata, om abscesser utvecklas.

Kom ihåg att palpation av prostata alltid tillåter dig att upptäcka inflammation i de tidiga stadierna, så det är nödvändigt att klara prov som tilldelats av en specialist, även med konsolatoriska förutsägelser.

Rollen för varje specifik analys är mer detaljerad.

Allmän analys av blod och urin

Ett allmänt blodprov för prostatit görs nästan alltid. Det gör att du kan uppskatta antalet blodkroppar, bestämma närvaron av blodsparasiter, halterna av hemoglobin, få en preliminär bedömning av patientens allmänna tillstånd. Venöst blod används för analysen.

Studier utförs på en speciell laboratorieautomatisk analysator. Ett blodprov kan detektera inflammation i prostata, andra patologier associerade med urinvägarna. Det anses vara ett av de viktigaste sätten att diagnostisera orsakerna till urinvägsobstruktion, eftersom det med högsta noggrannhet kan avgöra orsakerna till trängsel i urinröret och urinorganens tillstånd.

Ett allmänt blodprov för prostatit gör det möjligt att bedöma urinens bacobsens, genom att bedöma dess transparens, färg, organiska och oorganiska beståndsdelar, förekomsten av inklusioner och lämplig behandling.

Analys av urinrörets utsöndring och prostata

Analys av urinrörets utsöndring och prostata är en mikroskopisk undersökning av vätskan som produceras av organen, vilket gör det möjligt att upptäcka inflammation och att utvärdera dess svårighetsgrad. Material för analys erhålls med prostata massage: genom att trycka på kanalen appliceras vätska på glaset för vidare studier. Avvikelsen från sekretionsindikatorerna indikerar förändringar i prostatakörteln.

Dator- och magnetisk resonansavbildning

Magnetisk resonans och computertomografi är tekniker som gör det möjligt för kroppen att genomföra prostataundersökning utan att skada kroppen. De låter dig bättre studera mjuka vävnader, bestämma hur inflammationsprocessen utvecklas, identifiera komprimering och deformation av vävnader, stagnation och orsakerna till deras utseende.

Ytterligare metoder

Ytterligare tester för inflammation i prostatan innefattar:

 1. Transrectal sonografi är en studie som möjliggör en korrekt bedömning av alla storlekar av prostata, inklusive volymen av maligna tumörer. Analyser för prostataadenom och cancer måste nödvändigtvis inkludera denna typ av studie.
 2. Blodtestet för PSA är detektionen av ett ämne som produceras av prostataceller i en mans blod. Denna analys anses vara cancermarkör för prostatacancer.
 3. Blåsans ultraljud - en studie som gör det möjligt att bedöma kroppens form, yttre och inre konturer, blåsans innehåll.

De givna analyserna vid en prostatit gör det möjligt att inte bara avslöja ett stadium och en typ av patologi utan också att hämta optimala metoder och medel för behandling av patienten.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Vilken typ av test krävs för en inflammerad prostata

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) är en komplex sjukdom. Det anses vara en manlig patologi i ålderdom, även om symptom på inflammation observeras hos ungdomar.

Det är viktigt att diagnostisera prostatit i tid. Ju tidigare denna diagnos är gjord, desto bättre blir resultatet av behandlingen. Drogerna är föreskrivna efter ytterligare studier. Även med hjälp av vissa analyser bestäms den faktor som provocerade den inflammatoriska processen.

Erforderliga tester

Varje man som möter inflammation i prostata bör veta vilka tester prostatit kommer att behöva ta i kliniken. Låt oss överväga de grundläggande undersökningar som krävs för att definiera inflammatorisk process.

 • Urinanalys. Den första och obligatoriska analysen är den övergripande indikatorn för urin. Resultaten visar statusen för prostata, inklusive förekomst av skadliga bakterier, ökat protein, infektioner.
 • PCR-analys. DNA från patogenen avslöjas. Om det finns åtminstone en liten aning av en bakterie, ger provet ett positivt resultat. Med hjälp av denna analys kan du bestämma typ och svårighetsgrad av sjukdomen.
 • Hemligheten hos prostata. Det är nödvändigt att klara ett test av prostatsekretion. Läkaren tar det under rektal undersökning. Ökad uppmärksamhet ägnas åt antalet främmande kroppar, leukocyter, lecitinkorn. Om det antas att en man har en akut form av prostatit, då analyseras inte, eftersom risken för komplikationer är hög. Dessutom kan förfarandet vara ganska smärtsamt.
 • Forskning av urinrörsaft. Gör analysen av urinrörsjuice. Under proceduren sätter du in en sond med en tampong. Detta görs för att bestämma inflammationen, eventuellt passerad till urinröret. Materialet som erhålls med denna metod används som det smärta som behövs för studien. Resultaten indikerar närvaron av en störd flora.
 • Studier av ejakulat. En studie av ejakulatet utförs för att ta reda på vilka infektioner som finns. De är den viktigaste faktorn för utveckling av prostatit. Det är också värt att veta att dessa bakterier överförs genom samlag.
 • Allmän undersökning av blod. Visar antalet vita blodkroppar, rörelsen av röda blodkroppar.
 • Datortomografi (CT). Organs tillstånd hos män i det lilla bäckenet bedöms.

Ytterligare tester för inflammation i prostata

 • Studie om PSA (specifikt antigen). Det utförs om det finns misstanke om prostatacancer. Det är indikerat för män över 45 år.
 • Trusi av prostata. En ultraljudsvåg används. Läkaren med detta test ser förändringar i prostata, kontrollerar gungorna.
 • USA. Blåsan undersöks hos män, eftersom kronisk prostatit kan uppstå på grund av infektioner i urinväggen.
 • Sperma. Det utförs på patientens begäran för att säkerställa sin förmåga att befrukta en kvinna.

Kronisk prostatit

Den försummade formen av prostatit är svår att upptäcka, mer allvarliga undersökningar krävs.

Det är nödvändigt att klara testet för uroflowmetry, det kommer att visa hur mycket funktionen av en utryckning är bruten. Du kommer också att behöva en allmän analys av urin och hennes egen studie av den genomsnittliga delen (enligt Nechiporenko). Ultraljud av prostata är ett oumbärligt ögonblick, för med sin hjälp bestämmer doktorn skador på prostatakörteln i mjukvävnaden. En specialist kan be dig att ta en trippel dos urin för att göra en ytterligare och informativ studie.

Vid vilken tidpunkt behöver du genomgå undersökningar

 • Sexuell impotens hos män i mer än 1 månad.
 • Initiala svårigheter med urinering.
 • Obehagliga känslor i könsorganen.
 • Brinner i urinröret.
 • Smärtsamma känslor vid tömning av tarmarna.
 • Urinering av perioder (intermittent).
 • Frekventa resor på ett litet behov.
 • Snabb utlösning hos män.
 • Problem med styrka.
 • Ångest tillstånd, irritabilitet.
 • Svaghet på regelbunden basis.

Hur man tar prov korrekt

Innan spermogramma, ha inte sex i en vecka. Mottagning av antibiotika är också uteslutet, tillfälligt går inte till ångrummet. 7 dagar före provet dricker inte alkohol och andra, några skadliga drycker (läsk).

För en allmän analys av urin måste du först tvätta dina könsorgan. Vätskan samlas i en ren behållare efter vakning. Det är önskvärt att urinen förblir varm. Vid analys av Nechiporenko bör de första dropparna ur urin (morgon) tappas i toaletten. Och den genomsnittliga dosen i sterila rätter. Rester av urin behövs inte.

Forskning av partikelblåsor utförs med fylld blåsan. Före studien är det oönskade att ha sex i 3 dagar.

Kort beskrivning av prostata

 • Urin. Leukocyter i urin hos män i normen bör inte vara mer än 3. Om det finns ketonkroppar är utvecklingen av diabetes mellitus möjlig. Även närvaron av blod är oacceptabelt.
 • Vid PCR-analys ska röda blodkroppar inte vara i sikte. Om det finns minst en liten mängd, så var det ett trauma på prostata. Även närvaron av röda blodkroppar indikerar onkopatologi hos prostatakörteln.
 • Resultat av analysen av prostasjuice. Antalet leukocyter överstiger inte 12. Erytrocyter och epiteler måste vara singel. Återstående indikatorer bör vara frånvarande.
 • Vid undersökning av ejakulatet bör leukocyter vara i stora mängder, det finns ingen slim. Normalt kan volymen vara 2 ml. Normal spermatozoa i en mängd av 50% av den totala.
 • På ultraljud och TRUS, volymen av prostatakörteln. Uppskatta dess densitet. Seminala vesiklar är normala upp till 5 cm.

Välja en urolog

Huvuddelen i valet av urolog är hans erfarenhet. Låt oss säga att endast en kvalificerad specialist kommer att utse en man för att testa för minst 4 arter med prostatit. Han börjar behandla infektionen, och först då själva inflammationen. Om läkaren gör motsatsen, bör man tänka på att byta läkare, eftersom det med många inflammationer i prostata ges många förfaranden.

En bra läkare kan ses från hans arbete. En erfaren urolog studerar problemen hos en man djupgående och inte ytligt. Samlar så mycket information som möjligt. Urologen bör också förstå sexopatologi, eftersom inflammationen i prostata är direkt relaterad till dessa funktioner.

Ingen kvalificerad läkare kommer att diagnostisera med endast patientens ord.

Slutsatsen skrivs först efter leverans av nödvändiga tester och en fullständig undersökning av urinväggen. Dessutom bör experten fråga mannen om allergiska reaktioner på mediciner. När en bra läkare observerar kommer behandlingen snabbt att ge positiva resultat.

Nedan kan du läsa om prostatitprovokerande faktorer:

Kontrollera prostata hos män genom ändtarmen

Prostatakörteln - Unparad manlig genitalorgan som, som producerar speciella hormoner, spädar den huvudsakliga vätskan, skyddar, sparar spermier.

Han kallas "andra hjärtat av en man", som är ansvarig för reproduktionssystemet, sexuell aktivitet. plats körtlar påverkar också urinets hälsa.

I artikeln kommer vi att prata om studien prostata hos män.

Hur är prostata hos män?

Hur man kontrollerar prostatakörteln? Att kontrollera prostata, du behöver få en hänvisning till läkaren, patienten behöver gå till sin familjedoktor som, med hjälp av ett blodprov, kommer att bestämma mängden specifika Prostata antigen (FAP). Om EPS-nivån är högre än normalt, utser familjen läkaren en urolog.

Hittills, rektal undersökning prostata genom rektum är obligatorisk under dispensarundersökning av män från 40 år gammal, men det finns en tendens till utveckling av sjukdomar i åldersintervallet 20-30 år gammal, vilket är förknippat med en ohälsosam livsstil.

Utför rektal undersökning av prostatakörteln optimalt vartannat år från 20 års ålder i avsaknad av klagomål, symtom på sjukdomar; Om det är något, är det nödvändigt att göra en undersökning så snart som möjligt i läkaren.

symptom

Tänk på symptomen på prostatafunktionsstörningar:

 1. Problem med urinering: frekventa nattliga uppmaningar, svag urin, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan efter urinering, ingen fullständig kontroll av urinflödet.

 • smärta, bränning under urinering, ejakulation, obehagliga känslor i urinröret vid slutet av urinering, akut smärta i perineum och testiklar.
 • Minskad kvalitet erektioner, libido, korta sexuella handlingar, minskad orgasmkvalitet, förekomsten av blod i ejakulatet.

 • Varje grad och typ av prostata sjukdom kännetecknas av en annan grad av symptomsvängighet. I de första skeden av sjukdomen kan symtom vara frånvarande och på extremt akut - uttalas.

  Kan öka kroppstemperaturen i intervallet 39-40 grader, en abscess i prostatakörteln, varefter sjukhusvård är nödvändig.

  Ovanstående symptom kan uppstå om följande sjukdomar:

  Hur man kontrollerar prostata? Den huvudsakliga metoden för undersökning av prostata är digital prostataundersökning (IF). Denna procedur utförs med blåsan tömd och kräver ingen speciell preparering av patienten.

  I början av undersökningen av prostata undersöker läkaren anuset för att upptäcka möjliga förändringar som kan leda till prostatasjukdom.

  Det finns fyra bestämmelser för undersökning av prostata:

  1. Stående med en lutning framåt i en vinkel 90 grader med armbågarna på bordet.

 • Bozeman.
 • På sidan, med benen böjda i höft och knä leder.
 • På baksidan (för försvagade eller allvarligt sjuka patienter).

 • Patienten måste förklara syftet med fingerprovning av prostata för att undvika negativ reaktion och spänning.

  Undersökning av prostata hos en urolog:

  Efter att ha använt sterila handskar, applicerar doktorn vaselinolja på pekfingret på höger hand. Därefter sprider doktorn med sin vänstra hand patientens skinkor och försiktigt in i anuset.

  för diagnostisera Läkaren utför en massage genom att sträcka käftarnas lobar i riktning från sidorna till mitten. Om det är nödvändigt att få en hemlighet från prostatakörtlarna, klipper läkaren det i urinröret och slutar massagen genom att glida längs den intersektiva sulcusen.

  Det är bekvämt att få en hemlighet i knä-armbågsställningen och på höger sida.

  Det finns också en tvåhandig digital undersökning av prostata i en position på baksidan, som är effektiv för att undersöka storleken på prostata.

  För detta ändamål, är de vänstra hand fingrar nödvändigt att trycka på bukväggen något över lennogo artikulation mot prostata, och det inmatade genom anus finger av den högra handen för att bestämma tjocklek, bredd, längd, form, konsistens och position av prostatan.

  undersökningen prostata genom ändtarmen är enkel och informativ, men om det behövs för att bekräfta diagnosen ordinerar läkaren ytterligare test:

  1. analys av blod har tilldelats för att bestämma nivån av leukocyter i blodet, graden av deras sänkning. Detta är nödvändigt för att bestämma närvaron eller frånvaron av inflammation i kroppen.
  2. analys av urin med hjälp av en kateter i extrema stadier av prostatit visar närvaron av purulenta trådar.
  3. analys av hemlighet prostata tillåter dig att bestämma arten och scenen i den inflammatoriska processen och utförs endast med den absoluta uteslutningen av den akuta formen av prostatit. Ta det genom interrektal stimulering av körteln, vilket resulterar i att en hemlighet utvinns ur urinröret, som undersöks under ett mikroskop på ett speciellt glas.
  4. analys av halvvätska är det mest informativa, eftersom det tillåter att bestämma antalet och tillståndet av leukocyter, förekomsten av röda blodkroppar, döda spermatozoer.

  Andra test

  Andra test som syftar till att detektera sekundär patologi kan utföras.

  För att bestämma prostatens fysiska tillstånd är tillräcklig palpation av prostatakörteln.

  Vad ska vara prostata att röra vid?

  Normalt har prostatakörteln en rundad form.

  Den består av två ungefär lika stora delar, som är åtskilda av ett välrullat spår. Över prostata är från 2,7 till 5 cm, längsgående längd - från 2,7 till 4,2 cm.

  Vid palpation av prostata utan avvikelser bör det inte uppstå smärtsamma känslor. Konturerna i prostatakörteln är klara, texturen är tätt och elastisk, ytan är jämn. Själva körteln är lite mobil.

  Med olika former av prostatit käftens fysiska egenskaper skiljer sig från normen.

  En snabb undersökning av prostatakörteln hjälper till att förhindra, upptäcka och stoppa inflammation i körteln.

  slutsats

  Förstå konsekvenserna kronisk prostatit hjälper till att förstå behovet av regelbundna undersökningar, eftersom det är prostata som spelar en nyckelroll i den sexuella funktionaliteten hos män och födseln.

  Vilka tester är föreskrivna för män med misstänkt prostatit

  Om en patient misstänks ha en sjukdom utförs prostatitest för att bestämma förekomsten av sjukdomen, fastställa sitt stadium och avgöra om det finns några komplikationer. Utan grundlig undersökning är det svårt att förstå om prostatakörteln är inflammerad. Av denna anledning diagnostiseras prostatit inte alltid i början, även om det är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna.

  Vad visar prostataundersökningen?

  En allmän analys av blod och urin, såväl som kliniska undersökningar av kroppen, kan bestämma den aktuella statusen för prostata och identifiera närvaron av patogena mikroorganismer.

  Diagnos ger också en uppfattning om svårighetsgraden av inflammation och graden av vävnadsskada. När en man ger alla nödvändiga tester för prostatit, får doktorn en fullständig bild av hans tillstånd, förekomsten av virus och graden av resistens hos organismen mot virusinfektioner.

  Förteckning över tester för prostatit

  Om det finns en misstänkt inflammation i könet, ger en man ett antal grundläggande och ytterligare test. Tidigare undersöker läkaren patienten och frågar om hans symtom. Klagomål om svår smärta kan indikera en skarp form. Om hennes sannolikhet utesluts, utför läkaren rektal palpation. Denna procedur tillåter läkaren att bedöma en mans allmänna tillstånd och förstå vilka prov han behöver ta, förutom blod och urin.

  Efter rektal palpation föreskriver läkaren ett hänskjutande till alla typer av undersökningar. Antalet nödvändiga test kan variera från patient till patient. I vissa fall är det tillräckligt att undersöka blod och urin för diagnos, medan andra kräver noggrann undersökning.

  Men oftare ser listan med rutiner för diagnostik ut så här:

  1. Allmän analys av blod och urin.
  2. Studie av prostats utsöndring (med misstankar om en akut form av sjukdomen).
  3. MR i bäckenorganen.
  4. Bakteriologisk odling av urin, vars syfte är att bestämma vilken typ av bakterier som orsakade inflammatorisk process.
  5. Laboratoriediagnos med PCR. Det är ett ultrasensitivt test som låter dig upptäcka osynliga hot i form av latenta sexuella infektioner.
  6. Tre-glas urinprov är en särskild diagnostisk metod (det är inte ordinerat i alla fall).

  Allmänna tester med prostatit kan ge mycket information, men inte alltid låta dig få en komplett bild. Så ökar inflammationen ESR och ökar innehållet av leukocyter i blodet. På de avancerade stadierna avviker indikatorerna från normen mer än de ursprungliga. Men med den katarrala formen av prostatit kan blodkompositionen vara normal. Denna omständighet leder ofta till en otrolig diagnos. Det faktum att mannen är sjuk, blir känd först efter analys av urin: i det finns partiklar av pus.

  Studie av prostatsekretion hos män

  Biologiskt material för studier samlas in under laboratorieförhållanden. Läkaren utför stimulering av prostatakörteln och samlar hemlighet på glaset, varefter det studeras under ett mikroskop. Normalt bör sekretorisk vätska ha formen av ett fernblad. Avvikelser eller närvaron av blodpartiklar indikerar en inflammatorisk process.

  Ytterligare undersökningar

  Ytterligare test för prostatit är endast föreskriven om resultaten av huvudproverna ger anledning att misstänka en man av närvaron av andra sjukdomar, till exempel blåsans inflammation. De ordineras också om behandlingen inte ger den förväntade förbättringen eller patienten upplever komplikationer.

  1. Blod på PSA. Sådana test med prostatit är föreskrivna om det finns misstankar om en malign tumör.
  2. Transrectal sonografi (TRUS) av prostata och seminal vesiklar. Nu är det den mest effektiva typen av diagnos.
  3. Spermogramma - studien av ejakulat för att bedöma kvinnornas reproduktiva förmåga.
  4. Blåsans ultraljud.

  Hur är urinackumulering gjort?

  Om sjukdomen har gått till försummade scenen, får urinen en karaktäristisk förändring, vilket avslöjas genom en laboratorieundersökning. Samlingen för att utföra analysen för prostatit utförs på olika sätt, medan det är viktigt att inga utländska mikroorganismer kommer in i vätskan. För att diagnostisera prostatainflammation uppsamlas urin enligt följande: Efter urineringstiden pressas en ren bomullsplatta mot urinröret, i vilken en tillräcklig mängd vätska absorberas.

  Viktigt: Före proceduren måste området kring urinröret desinficeras. Detta är nödvändigt så att främmande ämnen och bakterier inte kommer in i vätskan, annars kommer det att bli nödvändigt att genomföra en andra undersökning.

  Patienter skickar också urin med hjälp av en steril kateter i ett utrustat laboratorium. Först uppsamlas vätskan i en steril behållare, så bakterierna såddas där, varefter odlingen odlas och endast då utförs diagnosen. Patientens resultat måste behandlas efter en tid, vid vilken tidpunkt som läkaren kommer att säga.

  Analys av ejakulatet

  Detta är det mest exakta och informativa testet. I seminalvätska kan läkare upptäcka icke-livskraftiga och döda spermatozoer, röda blodkroppar, leukocyter. Förekomsten av agglutininer (stillasittande spermatozoer) indikerar störning i immunsystemets funktion. För att bestämma närvaron av inflammation kan vara och den typ av reaktion: normalt det är surt, och prostatit - alkalisk, och på grund av detta, spermierna blir slö och dö.

  I diagnosen är det ofta att de flesta spermierna (upp till 75-80%) är inaktiva. Denna patologi indikerar genetiska störningar eller hormonella misslyckanden, såväl som abnormiteter i testiklarna.

  Undersökning av sperma är inte föreskriven för alla män. Ibland ersätts det av en analys av prostats utsöndring. Om det inte ger resultat, eller av någon anledning är det svårt att samla biologiskt material, genomförs en semenstudie. Dessa är bara de huvudsakliga typerna av undersökningar som visas med prostatit. När det finns misstanke om samtidiga sjukdomar, komplikationer eller sekundära störningar, uppmanas patienten att ta ytterligare test, vilka bestäms individuellt.

  Egenskaper vid leverans av blod och urintester för prostatit och avkodning av indikatorer

  Korrekt och snabb diagnos är nyckeln till framgång i behandlingen av någon sjukdom, det är naturligtvis hänvisar till sjukdomar som är förknippade med olika sjukdomar i prostata, inklusive prostatitu.Narusheniya till arbetet i denna viktigaste manliga organ visar sig på olika sätt, former och Det finns många former av sjukdomar, och deras behandlingar varierar mycket: från konservativ till radikal prostatektomi. Utnämningen av nödvändiga test och deras korrekta tolkning spelar därför en avgörande roll för framgångsrik behandling av prostata sjukdomar och patientens återkomst till det vanliga sättet att leva. Analyser med prostatit - när, hur och vad ska jag ta, hur ska jag förbereda mig för dem?

  Hur man bestämmer den nödvändiga forskningen

  Primär undersökning med prostatit hos män är det viktigaste steget vid behandling av prostata sjukdomar, det är på grundval av den samlade historien att urologen bestämmer vilka test som behövs för att fastställa rätt diagnos. Trots det stora antalet utvecklade omfattande diagnosmetoder måste inställning till utnämningen av forskningen vara strikt individuellt, måste patienten passera just dessa analyser, som i framtiden kommer att bidra till att identifiera effektiva taktik för behandling av män med prostata sjukdomar.

  Vid sammanställning av en anamnese ska läkaren samla in och analysera följande information:

  • Ta reda på hur länge en man har symtom på en sjukdom.
  • I vilken sekvens framträdde de.
  • Huruvida det fanns exacerbationer av en prostatit, och vilka faktorer provocerade dem.
  • Oavsett om någon gång ZPPP-mannen var sjuk.
  • Har patienten problem i sexuellt liv och vilka.
  • Finns det några yttre faktorer som bidrar till prostatit.
  • Oavsett om det fanns tidigare problem med en prostata, om behandlingen spenderades.
  • Huruvida det tidigare fanns en kirurgisk ingrepp på en prostata hos den givna mannen.

  Efter frågan utför doktorn en rektal undersökning och bestämmer preliminärt förändringarna i prostatens struktur och eventuell närvaro av en tumör.

  Baserat på den samlade anamnesen kan läkaren utveckla en individuell diagnostisk algoritm.

  Vad studeras oftast

  I sjukdomar i prostata, som med många andra sjukdomar, är den viktigaste och informativa analysen av blod och urin. Urinundersökning är en av de mest informativa typerna av laboratorieundersökningar vid diagnos av prostatit och differentiering av akuta och kroniska stadier av sjukdomen. Om du misstänker prostatit måste patienten överföra tre olika typer av urintester: allmän, bakteriologisk, cytologisk. Ett allmänt och biokemiskt blodprov är obligatoriskt för akut och kronisk prostatit, eftersom deras indikatorer är maximalt informativa för korrekt diagnos, överförs dessa test till alla patienter.

  Ökad alkalisk nivå i urinen indikerar ofta utveckling av prostatit.

  Ett allmänt urintest med prostatit bidrar till att bestämma närvaron av patologiska förändringar i prostata, särskilt i början av sjukdomen, när patienten ännu inte har speciella problem med urinering. Färg, lukt, transparens och surhet av urin bestäms, och en kvalitativ och kvantitativ bedömning av förhållandet mellan kemiska föreningar utförs. Så, om surheten hos urin bestäms som alkalisk, kan detta indikera närvaron av prostatit. För att genomföra studien och tolka dess resultat är en minimal mängd urin tillräcklig. För studien används endast mikroskopet.

  Patienten bör, när man hänvisar till en allmän urinalys, förklara reglerna för förberedelse för att samla materialet så att indikatorerna är så tillförlitliga som möjligt:

  1. Analyser tas i rena rätter, det är bättre att köpa en speciell steril behållare i apoteket.
  2. Samla urin på morgonen, det borde vara första morgondosen.
  3. Åtta timmar innan urinsamlingen ska stoppa någon måltid.
  4. Dagen innan analysen måste du utesluta att du tar mediciner och särskilt alkohol.
  • Cytologisk analys av urin.

  Cytologisk undersökning av urin är också mycket viktig för diagnosen prostatit, det brukar tas med en allmän analys, men det kan göras med ett tre-shot-test. Denna typ av undersökning ger information om cellernas sammansättning, men i allmänhet för en objektiv bild av cytologi är det bättre att ordinera en studie om ejakulering och skrapning från urinröret. Förberedelser för denna typ av analys med prostatit är samma som vid en allmän studie av urin. Vid avkodning av resultaten uppmärksammas leukocyturi, dessa parametrar hos män med prostatit ökar signifikant. Epitelceller och erytrocyturi är inte karakteristiska tecken på inflammation i prostatakörteln.

  • Bakteriologisk analys av urin.

  Närvaron av mikroflora och svampar i analysen av urin indikerar en infektiös prostatit.

  Bakteriologisk undersökning av urin används i urologi som en ytterligare metod för att bestämma närvaron av prostatit. Denna indikator hjälper till att identifiera förekomsten av infektion, samt bestämma typen av patogen och dess känslighet för medicinska droger. Analysen utförs i flera dagar, dagligt sådd på näringsmediet av tre delar av urinen är gjort. Vid avkodning av resultaten uppmärksammas närvaron i urinen hos manliga parasiter, svampar och bakterier, indikerar dessa indikatorer närvaron av inflammation. Även med prostatit i den tredje delen av urinen finns en ökning av flera gånger indikatorn för nivån av mikroorganismer. Förberedelse för denna studie kräver en särskilt noggrann hygienisk beredning, för vilken en svag manganlösning kan användas. Det är också viktigt att analysen görs senast två timmar efter samlingen av urin.

  • Allmänt blodprov.

  Förekomsten och utvecklingen av prostatainflammation bestäms av resultaten av den allmänna analysen av de viktigaste indikatorerna av undersökningen är att dechiffrera nivån av vita blodkroppar och ESR, om dessa är förhöjda, så i den manliga kroppen är en inflammatorisk process. Även för män är halten hemoglobin viktig, den sänker kan signera närvaron av prostatatumörer. Blod för en generell analys av behovet att passera ett finger, är förberedelse för analys vägran att acceptera någon mat under åtta timmar innan blodprovet, samt uteslutandet av en dag innan de får någon studie medicinering och, naturligtvis, alkohol.

  • Biokemiskt blodprov.

  Blod för biokemisk forskning tas från venen, förberedelse för det är detsamma som för allmän analys med prostatit. Den biokemiska undersökningen mäter leverkontrollen (levermarkörer och bilirubin), det är möjligt att identifiera risken för njursvikt och njursvikt.

  Blodprovet för PSA är ofta en avgörande bekräftelse på diagnosen.

  Studier i akut och kronisk prostatit bör nödvändigtvis innehålla ett blodprov för PSA - ett specifikt antigen, vilket är en markör för en malign neoplasma. En hög nivå av PSA i blodet med hög grad av sannolikhet indikerar problem med prostatakörteln. En går denna analys inte möjligt att avgöra vilken typ av sjukdomen och identifiera malign sjukdom, BPH eller kronisk prostatit, PSA-nivån i blodet hos män, och kan uppgraderas efter en inflammatoriska sjukdomar i urogenital systemet män. Men om det finns en ökning av PSA-nivån i blodet, är det nödvändigt att genomföra ett antal ytterligare studier för att identifiera en möjlig malign neoplasma.

  • Diagnos av ejaculat och utsöndring av prostata.

  Denna typ av studie ges endast med kronisk prostatit, i det akuta skedet av sjukdomen kan inte utföras. För studien är rektal palpation av prostatakörteln nödvändig, under vilken materialet för analys tas. Undersökning av prostats utsöndring gör att du kan identifiera inflammatoriska processer i prostata samt bestämma deras intensitet. Förekomsten av urogenitala infektioner kan också bekräfta analysen av urinrörsekretionen och studien av ejakulatet. Ytterligare studier med prostatit är spermogram, ultraljud och andra metoder för instrumentell diagnos.

  Sammanfattningsvis bör det återigen erinras om att den korrekta diagnosen beror på prognosen för fullständig botemedel mot prostata sjukdomar. För att överlämna analyser vid prostatit är det absolut nödvändigt enligt rekommendationer från den behandlande läkaren, denna plikt för framgångsrik diagnostik och efterföljande behandling med beaktande av alla parametrar.

  Hur man skickar test för prostatit, vilka tester utförs

  När en urolog besöker en misstänkt prostatit börjar algoritmen för att diagnostisera sjukdomen av läkaren med insamling av data, för vilken en undersökning görs om patientens klagomål, rektal palpation.

  Men utan laboratorie- och instrumentanalysmetoder är det inte möjligt att fastställa diagnosen av sjukdomen exakt.

  I vilka fall är undersökningen nödvändig?

  Prostatit i det första utvecklingsstadiet uppstår med inte uttalade symtom, vilket kan indikera andra, ofta farligare sjukdomar för en man.

  Av denna anledning kan en fullständig klinisk bild endast erhållas genom att använda en uppsättning diagnostiska metoder.

  Följande klagomål är skäl för att tilldela en komplex diagnostisk teknik:

  • brott mot tömning av urinblåsan;
  • minskad sexuell aktivitet;
  • upprepade brännande känslor i perinealregionen;
  • mental depression i samband med missnöje med sexlivet;
  • överdriven trötthet i avsaknad av ökad normal belastning;
  • erektil funktion nedgång
  • upprepade smärtsamma känslor när tömmen tömmes
  • täta urineringstakter
  • "Eldhastighet" - snabb utlösning;
  • långvariga erektioner på natten.

  Vad kan testen visa?

  Komplex diagnostik med prostatit möjliggör att bedöma statusen för prostatakörteln, närvaron av infektionsmedel i den, förekomsten av (frånvaro) av den inflammatoriska reaktionen, graden av den patogena processen.

  Tilläggsundersökningsteknik ger möjlighet för läkaren att identifiera:

  • allmän hälsa hos en man
  • graden av prostata involvering i utvecklingen av neoplasmer;
  • befintliga smittsamma agens förmåga att aktivera
  • organismens motståndskraft mot effekterna av patogener.

  Vad analyserar hand om vid prostatit?

  Analyser för misstanke om prostatit klassificeras konventionellt i två grupper:

  1. Grundläggande - urinodling, molekylär genetisk diagnos (analys av polymeraskedjereaktion), dator och magnetisk resonanstomografi, en allmän analys av prostata vätska och urin.
  2. Hjälp - sperma analys, som genomförs efter avkodningen av sperma analys, ultraljudsundersökning av blåsan, blod detektering av prostatatumörmarkörer, ultraljud som en transrektal ultraljudsundersökning av prostatakörteln.

  Manuell undersökning - koncept och procedur

  Funktionell testning är huvudmetoden för undersökning bland manuella metoder.

  Det är lämpligt att genomföra det i avsaknad av symptomatiska tecken på akut flöde av prostatit.

  Ett av testmetoderna vid bedömning av prostatafunktionen är en körtelmassage utförd av transrektalmetoden.

  Urologen har möjlighet att bedöma graden av organskada, käftens storlek och form, densiteten och konsistensen hos follikelvävnaden.

  I akuta lesioner i prostatan finns det en risk för skador nekrotiska områden och deras migrering in i blod, som hotar systemisk inflammatorisk respons, känd som "sepsis."

  När prostasmassagen under akut flöde minskar smärtgränsen för proceduren signifikant vilket ökar patientens lidande under proceduren.

  PSA-analys med prostatit är ett koncept och en norm

  Parametern för det prostatiska specifika antigenet (PSA) är ett signifikant diagnostiskt verktyg som används vid diagnos av urologiska patologier i ett blodprov.

  Detekterar antalet cancermarkörer i blodet, analysen visar närvaron eller frånvaron av cancer i prostatakörteln, och låter dig också övervaka nivån av cancermarkörer vid terapeutisk behandling av cancer.

  En liten ökning av prostatens specifika antigen i blodet betyder skada på körteln eller närvaron av inflammatoriska processer i den, åtföljd av organs hyperplasi.

  Av denna anledning bör en man innan blod för PSA-analys ta största möjliga omsorg för att förhindra även en minimal prostataskada, för att inte snedvrida PSA-analysen.

  Microtraumas kan erhållas med sex, onani, transrectal massage, TRUS och cystoskopi.

  Den optimala tiden för abstinens från analysen efter dessa procedurer är 7-11 dagar.

  Med prostatabiopsi är intervallet mellan procedurerna cirka 1 månad.

  En vecka innan testet för PSA ska passera utan aktiv fysisk träning, äta mat med hög fetthalt, kryddig kryddor och salt. Vid denna tid, drick inte alkohol och rök inte.

  På testdagen för ett specifikt antigen är dricksregimen endast icke-kolsyrat vatten.

  Under utvecklingen av en malign tumör överskrider antalet oncomarkörer i blodet många gånger.

  Den normala koncentrationen av det prostatiska antigenet anses vara en koncentration av 1 ml från 1,5 ng till 6,5. Den övre gränsen för normen anses för män i åldern 70 år.

  Varje årtionde yngre än denna ålder minskar normen:

  • hos 60-åriga patienter är det 3,5 ng / ml;
  • 50-åriga män har en normal PSA-koncentration på 2,5 ng / ml;
  • 40-åringar - 2,0 ng / ml;
  • 35-åringar överstiger inte 1,5 ng / ml.

  Åldern över 70 år möjliggör någon ökning av PSA-nivån, förutsatt att det inte finns någon malignitet hos friska prostataceller.

  Ökad prostataspecifika antigenkoncentrationer över 10 ng / ml tyder på en möjlig förändring i benign prostata (BPH) eller prostata hyperplasi, associerad med nivån av PSA var 15% i förhållande till fritt antigen.

  Normalt är koncentrationen av fri PSA i blodet 90% av den totala koncentrationen av antiproteaser.

  I en bunden form i en mängd av 10% av det totala specifika antigenet är PSA i association med blodserumproteiner.

  Med en PSA-koncentration på upp till 30 ng / ml övervägas en möjlig omvandling av en godartad tumör till en malign form. Överskott av nivån av prostata antigenmärket 1000 ng / ml indikerar entydigt omfattande prostatacancerläsning.

  På pappersform efter analysen bör PSA-nivån ses i kolumnen där antiproteaset indikeras av de latinska symbolerna PSA.

  Behandling av prostatit, där indikatorns värde inte överstiger 7 ng / ml sker enligt ett förenklat schema.

  Män äldre än 55 år utan misslyckande testas för PSA i blodet för att förhindra utveckling av prostatit.

  Allmänt blodprov för prostatit och dess norm

  För ett allmänt blodprov är staketet från venen. Parametrarna för studien är koncentrationen av totalt hemoglobin, närvaron (frånvaro) av helminter, förekomsten av en inflammatorisk process.

  Den senare är grunden för antagandet om möjligheten att utveckla prostatit.

  En allmän analys av blod kan inte utgöra en diagnos av prostatit, om halten av hemoglobin i blodet inte faller under 110 g / l. Koncentrationen av leukocyter bör inte överstiga 9 x 109.

  Vid avkodning av leukocytformen av blod uppmärksammas antalet stabila kärnbildade leukocyter, vars norm inte är mer än 4.

  Med utvecklingen av inflammation i prostata ökar ESR i blodet över 5 mm / h.

  Överflöd av normen i parametrarna för den allmänna analysen av blodet varierar proportionellt med graden av utveckling av inflammatorisk process i prostata. Ju mer normen överskrids, desto mer inflammation fortsätter.

  Riktningen för ett allmänt blodprov utförs av en urolog efter undersökning med andra diagnostiska förfaranden.

  Ett allmänt blodprov är inte den enda och oberoende grunden för att upprätta en diagnos.

  Urinanalys för prostatit

  Index för analys av urin i prostatit är de kvantitativa parametrarna för protein, salter, ketonkroppar och aceton, blodelement och patogena bakterier.

  Analysen är uppdelad i bakteriologiska och cytologiska komponenter, en allmän analys.

  För att leverera urin för analys framställs patienten särskilt noggrant, efter kroppens renhet, kost och urinuppsamlingsförfarande.

  Prostatsekretion och urinkultur

  Prostatens hemlighet skall samlas in och sedan bestäms patologin med hjälp av en mikroskopisk metod.

  Under mikroskopet undersöks närvaron av patologiska innehåll och konsistensen av hemligheten.

  Resultaten av analysen tillåter oss att bedöma graden av prostata-lesionen och arten av den inflammatoriska reaktionen.

  En analys av utsöndringen av prostata utförs inte med flödet av prostatit i akut form.

  Sekretionen av prostatan erhålles genom att separera från prostata en droppe av transparent slemhinnevätska genom transrektal stimulering av organet.

  Hemligheten utsöndrad genom urinrörsöppningen placeras på en glid i form av ett smet och undersöks därefter genom mikroskopets okular.

  Den avslöjande hemligheten efter några minuter börjar få likhet med den borttagna bilden av bägaren. I närvaro av patologi visas fragment av olika former i figuren.

  I de fall där det inte finns någon sekretion, även efter transrektal stimulering, uppmanas patienten att montera den första delen av strålen vid urinering, i vilken utsöndringen av prostatakörteln föreligger.

  Den kemiska och bakteriologiska analysen av urin visar skarpa avvikelser i indexen under aggressiv utveckling av prostatit och uttalade inflammatoriska processer.

  Processen för uppsamling av urin i bakteriologiska analysen är mycket steril provtagningsförfarande för att förhindra inträngning av infektiösa agens i laboratorieglas när fördelningen av urinröret.

  Det finns två metoder för steril urinprovtagning:

  1. Med hjälp av en steril urinarkateter tillverkas staketet genom att sätta in instrumentet genom urinröret mot blåsan. Denna metod är den mest sterila, eftersom det under villkoret att metallrörets sterilitet utesluter andra tillstånd för urinkolonisering.
  2. Användning av en steril tampong överlappar öppningen av urinröret, varefter urinering börjar. Den första delen av strålen fuktar tampongen, vilken utsätts för efterföljande frisättning av fukt och placerar den på en glid. Nackdelen med metoden är en stor sannolikhet för penetration av patogena mikroorganismer från penisens hud till tampongen och på andra sätt. I avsaknad av en urinkateter ska penisens hud vid sidan av huvudet behandlas med desinfektionsmedel.

  Resultaten av bakteriologisk odling av urin avslöjas flera dagar efter tillväxten av antalet individer av patogena mikroorganismer eller kolonitillväxten.

  Uretral sekretionsanalys

  För att bestämma nivån av leukocyter och innehållet i patogena mikroorganismer i urinröret används en teknik för att smita med en speciell sond med ett tips i form av en bomullspinne.

  Efter provning av bomullspinnen med cirkulära rörelser torkas av gliden.

  Analys av seminalvätska

  Seminalvätska är ett komplex av hemligheter av bulbouretral, prostatakörtlar, testiklar och seminala vesiklar.

  Av naturen och sammansättningen av de sekret, in ett obligatoriskt ordning av prostata, bedöms på tillgängligheten och omfattningen av den inflammatoriska processen, baserat på leukocyt- och eventuell förekomst av erytrocyt.

  Fragment av försvagade och döda manliga bakterieceller uppstår under patogena metaboliska processer och immunsvar.

  Den inflammatoriska processen i prostata kan också bedömas av vätskans syra-basbalans. Det normala pH-värdet i ejakulatet har ett litet skift till syrasidan.

  Om mediumets pH avviker från neutralt till alkaliskt, är misstanken för en inflammatorisk process i körteln förbättrad.

  På prostatit indikerar 8 av tio döda spermatozoa eller inaktiverad.

  En större andel av gameten som inte har förmåga att befrukta ett ägg avslöjar cancerproblem i prostata eller patologi som har svept inte bara prostata utan också testiklar hos en man.

  Transformerade spermatozoer visar patologin för den endokrina funktionen, utvecklingen av maligna prostataförhållanden eller genetiska avvikelser.

  Med de framväxande problemen med bakteriologisk analys av prostatainnehållet planteras ejakulat.

  Frösvätskanalys anses vara en av de tillförlitliga laboratoriemetoderna för att detektera inflammation i prostatakörteln.

  Av denna anledning, och på grund av hög tillförlitlighet av resultaten, används ofta analys av sperma av läkare av urologer vid diagnos av prostatit.

  VIKTIGT ATT VETA: I den akuta formen av prostatit är proceduren för cystografi kontraindicerad.

  Ytterligare forskningsmetoder

  Ovanstående huvudmetoder för att detektera prostatit ger inte en fullständig garanti för ett tillförlitligt positivt resultat.

  För att öka tillförlitligheten av resultaten används flera ytterligare tekniker, som angivits ovan i klassificeringen, om infektionen i prostata, de kliniska tecknen på inflammation inte stoppas, även efter applicering av terapeutiska metoder.

  En ytterligare undersökning krävs om symptom på prostatit detekteras, vilket är konsekvensen av utvecklingen av en malign tumör i prostata eller bäckenorganen.

  En hjälpteknik är oundviklig i händelse av komplikationer efter prostatit.

  Sammanfattning av diagnostiska tekniker betyg

  Trots flertalet av de viktigaste och ytterligare uppsättningarna av tekniker för detektering av prostatit överstiger effektiviteten hos en av dem de andra genom att betygse både när det gäller användningsfrekvens och graden av tillförlitlighet hos resultaten.

  Denna teknik - TRUZI, när sensorn ledde in i ampullen i ändtarmen, visar konsistensen, prostataformens storlek, närvaron av stenar och förkalkningar i den.