Huvud
Massage

Förstöring av kronisk prostatit hos män: symtom och behandling

Kronisk prostatit har en cyklisk kurs. Uppsägningsperioderna följs av perioder av förvärmning. Symptomen på sjukdomen börjar bli mer levande under hösten våren, som i många andra kroniska sjukdomar. Även tecken visas ofta på vintern när lägre temperaturer och försvagning av kroppens immunförsvar observeras.

Förstöring av kronisk prostatit har sina egna orsaker och manifesterar sig i form av olika manifestationer.

För att minska sannolikheten för uppkomsten av akuta tecken på sjukdomen är det nödvändigt att behandla och följa regelbundet reglerna för förebyggande av sjukdomen.

Varför finns det exacerbationer?

Orsakerna till förvärring av kronisk prostatit kan vara mycket olika. Det finns flera huvudfaktorer som oftast leder till det:

 1. Prostatit kan förvärras på grund av en minskning av kroppens skyddsfunktioner under hypotermi. På grund av undertryckandet av immunförsvaret kan kroppen inte klara av skadliga mikroorganismer, så sjukdomen passerar in i den akuta fasen. Underkylning kan även erhållas i kallt vatten under sommaren. Men speciellt ses processen på hösten och vintern.
 2. Symtomatologi förbättras av förvaltningen av en stillasittande livsstil. I detta fall inträffar stagnation i bäckenområdet. Dessutom, med störd blodcirkulation minskar organismernas resistens mot olika patogena virus, bakterier, svampar.
 3. För att bli förvärrad kan prostatit vid penetration av en urogenital infektion. Ofta observeras denna situation vid oskyddad samlag.
 4. Den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan manifestera sig om det finns en aktivering av någon annan kronisk sjukdom.
 5. Akut prostatit uppträder ofta vid överdriven användning av alkoholhaltiga drycker. Rökning bidrar också till detta.
 6. Undernäring kan leda till en förvärmning av sjukdomen.
 7. Sannolikheten för en exacerbation ökar dramatiskt i en stressig situation i en människas liv.

symtomatologi

Symtom på förvärring av kronisk prostatit hos män liknar dem i manifestationen av en akut form av sjukdomen. De är uppdelade i två stora grupper: specifika och icke-specifika.

Särskilda tecken på att prostatit försämras ser så här ut:

 1. Inledningsvis finns smärta i ljumsken, perineal och könsorgan på grund av det faktum att prostatan börjar bli inflammerad. I detta fall noterar mannen att hela urinröret skadar. Obehag och spänning observeras också i ländryggen och ändtarmen.
 2. Färgen och lukten av urinen förändras. Detta är omedelbart märkbart.
 3. Urinröret blir smärtsamt. Dessutom finns det slemhinnor ur urinröret.
 4. Defekation åtföljs av ett starkt smärtssyndrom.
 5. Det finns vanliga uppmaningar till urinering. Med detta får urinen en minimal mängd.
 6. Brottad sexuell funktion. Det är en försvagning av erektion, smärta i penis, för tidig utlösning.

Också skilja och ospecifika symtom på exacerbation. De uttrycks i försämringen av det allmänna tillståndet hos en mans kropp. Patienten kan markera utseendet:

 • svaghet;
 • ökad trötthet och förlust av styrka;
 • irritabilitet och nervositet
 • sömnlöshet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • störningar i psykologiska tillstånd
 • ökad svettning, som åtföljs av en obehaglig lukt;
 • apati och svaghet i musklerna.

Tecken på exacerbation av kronisk prostatit kan vara olika, men det finns en som är unikt associerad med sjukdomen. Detta smärta omedelbart efter utlösning. Efter utlösning krymper prostata och, eftersom det är inflammerat, orsakar det ont.

Om det förekommer en exacerbation av prostatit, vad ska det då behandlas av en specialist? Han utvärderar den kliniska bilden av sjukdomen och föreskriver symptomatisk och allmän terapi.

behandling

När det förekommer en exacerbation av prostatit, syftar terapi till att eliminera dess manifestationer, såväl som allmän förbättring av kroppen. Därför är förutom läkemedelsbehandling obligatorisk och fysioterapi.

mediciner

Sjuka män undrar ofta hur man tar av och hur man behandlar en förvärmning av prostatit. Det är absolut oacceptabelt att ordinera mediciner till dig själv, eftersom detta kan förvärra situationen. Detta bör göras av den behandlande läkaren efter undersökning av patienten.

Först och främst för att eliminera inflammation krävs användning av antibakteriella medel. De ordineras endast med en bekräftad inflammatorisk process. Följande klasser av antibiotika används:

 • fluorokinoloner;
 • nitromidazoly;
 • makrolider;
 • tetracykliner.

Om inflammationen orsakas av svampar eller virus, är det nödvändigt att komplettera den antibakteriella behandlingen med lämpliga grupper av läkemedel.

När svullnad av vävnaderna är viktigt att ta antihistaminer. Det är bättre att använda droger av en ny generation. Effektiv effekt är Primalan, Ketotifen.

För att öka mikrocirkulationen krävs följande:

Dessa läkemedel ordineras om exacerbationen inte orsakas av bakterier och inte en inflammatorisk process.

Patienten kan också ordineras såsom alfa-blockerare som Nicergolin, Prazosin.

Om det finns en aktiv proliferation av prostata kan läkaren ordinera behandling med:

För att minska smärtssyndromet i det lilla bäckenet, är användningen av diklofenak, Ibufrofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel indikerade.

Vid kränkningar av kraft och negativa förändringar i sexuellt sfär kan stimulanser av blodcirkulation och erektioner förskrivas. Bland dem finns Viagra och Sealex.

sjukgymnastik

Vad ska man göra med exacerbation av andra prostatit än medicinska effekter? Naturligtvis behövs rehabiliteringsbehandling. För det är det möjligt att bära fysisk terapi.

Sjukgymnastik är en ytterligare metod för att bekämpa prostatit. Det bidrar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenets kärl och stärker antibiotikas funktion.

Bland de fysioterapeutiska metoderna används följande förfaranden mest:

 • elektrofores;
 • magnetisk terapi;
 • Mikrovågsströmmar;
 • laserterapi;
 • ultraljudsinflytande.

Mycket användbart är prostata massage, som kan vara manuell och hårdvara.

Mikroklyftare med medicinska lösningar används ofta. Lösningen kan beredas på basis av:

 • mineralvatten;
 • havtorn, persika, ricinolja, kakaosmör och hundrosa;
 • avkok av medicinska växter
 • infusioner av örter.

För att förhindra exacerbationen igen, och sjukdomen var stabil i remissionsfasen, är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder.

Förstöring av prostatit vad ska man göra

Orsaker, symtom och behandling av exacerbation av kronisk prostatit

Orsaker till sjukdomen kan vara en hel uppsättning faktorer som orsakar en exacerbation. Bland de viktigaste är det värt att notera följande:

 1. 1. Underkylning. Detta gäller både vinter och sommartid. I synnerhet kan du inte simma i kallt vatten, pool, sitta på en kall yta.
 2. 2. Missbruk av alkoholhaltiga drycker.
 3. 3. Användning av kryddiga rätter.
 4. 4. En stillesittande livsstil. Som ett resultat av hypodynamia observeras stagnation av blod i vävnaderna och kärlen i bäckenorganen.
 5. 5. Penetration av urogenital infektion, som kommer in i de sexuella organen genom sexuell kontakt. I det här fallet kan en av partnerna initialt infekteras.
 6. 6. Förstöring av andra kroniska patologier.
 7. 7. Utvecklingen av virus- och infektionssjukdomar, vars konsekvens är inflammatoriska processer. De bör behandlas för att undvika komplikationer.

Orsaker, symtom och behandling av exacerbation av kronisk prostatit

Skälen kan vara mer, deras lista från den livsstil som leder en person, närvaron av hans dåliga vanor, genetisk predisposition och diet.

Om prostatit har förvärrats, vilka symtom kommer att berätta om det? Återfall av sjukdomen sker under våren och hösten, så du måste vidta förebyggande åtgärder för att undvika detta. Med uttalade manifestationer och försämring av välbefinnande behandlas patologi.

Den kliniska bilden av tecken på sjukdomen kan se annorlunda ut, men symtomen har gemensamma egenskaper och är indelade i två grupper:

 • specifika, som karakteriserar endast prostatit;
 • Nonspecifik, manifesterad i andra sjukdomar.

Symptom på den första typen inkluderar:

 • smärta;
 • brinner i perineum, nedre delen av ryggen, rektum
 • ömhet med urinering
 • urladdning av slem från urinröret
 • avföring, åtföljd av ömhet.

Ofta lider män av att de behöver besöka toaletten. I de flesta fall är uppmaningen falsk eller en liten mängd urin frigörs. Kärlek och erektion kan minska. I penisens huvud finns det ömhet, under sexuell handling kan för tidig utlösning förekomma.

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • att normalisera urinering
 • smärtor stoppade
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Chief Urologist kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling.

Nonspecifika symptom innefattar sådana manifestationer som:

 • svaghet;
 • trötthet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • stark irritabilitet
 • sömnstörningar.

Sådana symptom orsakar mycket olägenheter, orsakar skam och obehag, så du måste omedelbart registrera dig för en undersökning hos en urolog.

Förstöring av kronisk prostatit

Efter 35 år möter fler män problemet med prostatit. Kärnan i sjukdomen är inflammation i prostata. vilket medför stor besvär för en man. Vid tidig behandling av akuta former av prostatit blir sjukdomen kronisk. Kronisk form av inflammation är farlig på grund av dess komplikationer: impotens, infertilitet.

Prostatit och dess orsaker

Prostatit är en inflammation i prostata. Nyligen blir sjukdomen yngre - om före urologen med detta problem som männen adresserade till 50 års ålder, nu finns det fall att hänvisa till en doktor 25 ungdomar. Inflammatorisk process av prostatakörteln sker i följande fall:

 • En infektion i genitourinary system av en man som orsakar prostatit. Chlamydia, herpesviruset, candidiasis, ureaplasma, trichomonads - alla dessa virus träder in i kroppen genom sexuell kontakt. Därför riskerar män som leder ett oskäligt sexliv att drabbas av sjukdomen.
 • Hyppig hypotermi kan också leda till prostatit. Fans av vinterfiske, dykning och andra sporter, där ofta hypotermierna i underbenen, är regelbundna klienter hos urologen.
 • Lång avstängning har en negativ effekt på prostatakörteln. Därför är män som har regelbundet sex med en vanlig partner, mindre benägna att få prostatit.
 • Män som arbetar med stillasittande arbete, med stor sannolikhet efter 40 år kommer att möta detta problem.
 • Minskad immunitet, frekvent stress kan provocera kronisk förvärring av sjukdomen.

Orsaker till kronisk prostatit

Prostatan är likadan som en kastanje. Denna kropp producerar en av spermiernas komponenter - prostatens hemlighet. Prostata är nödvändigt för att bäckenorganen ska fungera korrekt.

För att inte möta behandlingen av kronisk prostatit bör alla besöka en läkare minst en gång per år.

Symtom på förvärring av kronisk prostatit är följande:

 • Förekomst av periodisk smärta i underlivet. Hyppig uppmaning att urinera, processen åtföljs av smärta.
 • I ett intimt liv börjar problem uppstå. Ett tecken på exacerbation av kronisk prostatit är en dålig erektion, hindrad utlösning.

Nästan alla män vet vad prostatit är, men de hoppas att sjukdomen kommer att omgå dem. Därför, när de första symptomen uppstår, skyndar de inte till urologen. Men detta är förgäves - sjukdomen i ursprungsstaten är mycket lättare att behandla.

Diagnos av kronisk prostatit

Om en man har hittat minst en av sjukdoms symptomen, behöver han bara läsa doktorn. Den behandlande läkaren kommer att erbjuda att genomgå en undersökning som omfattar:

 • Rektalt undersökning av prostata. Denna metod kommer att tillåta urologen att ta ett prostataavskiljningstest för att ta reda på hur mycket inflammation som passerar. Denna typ av diagnos är inte så trevlig, men du kan inte klara av det.
 • Passande tester för sexuella infektioner.
 • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen.

I laboratoriet kan du ta reda på hur känslig kroppens mikroflora är för olika typer av antibiotika, med hjälp av en bakteriologisk odling av prostata utsöndring. Detta är nödvändigt för att bestämma behandlingsförloppet.

Resultaten av diagnosen kommer att avgöra varför inflammationen i prostata har inträffat och hur man behandlar sjukdomen. Enligt förekomstprincipen är prostatit uppdelad i två grupper:

 1. Infektion. I detta fall orsakade inflammationen i körteln olika virus, bakterier, svampsjukdomar. De kunde komma in i kroppen bara genom sexuell kontakt.
 2. Kronisk. Med andra ord är det en stillastående prostatit. Det uppstår när stagnation av prostata körteln i organs vener. Denna typ av sjukdom påverkar förare, alkoholdrinkare, män som bär strama underkläder. Venös trängsel kan uppstå med sällsynt sexliv.

Tidig behandling av exacerbation av kronisk prostatit är viktig eftersom negativa följder av komplikationer är mycket svåra att eliminera. Kronisk sjukdomskurs kan påverka genitourinärsystemet, orsaka pyelonefrit och cystit. Konsekvenserna kan också inkludera vesikulit, inflammation i könsorganen och som en följd av utkomsten av infertilitet.

Efter diagnosen och diagnosen ordinerar urologen behandlingen. Förutom mediciner rekommenderas patienten:

 • Följ en särskild diet. När sjukdomen försämras är det nödvändigt att avstå från att ta alkohol och röka, från kryddig mat. I mat behöver du äta spannmål, nötter, pumpa frön;
 • Varmt bad, ett bad hjälper till att ta bort smärtsamma symptom.
 • Prostatamassage är kontraindicerad vid tidpunkten för svår inflammation, sjukdomen kommer bara att förvärras.
 • Det är oönskade att sitta på en hård yta, det är bättre att sätta en tunn kudde. I detta fall minskar trycket på körteln och smärtan minskar.

I avsaknad av kontraindikationer ordinerar den behandlande läkaren följande behandling:

 • I närvaro av svår smärta kan patienten i flera dagar använda smärtstillande medel.
 • Syftet med alfa-adrenoblockerare. Detta läkemedel hjälper patienten att lindra smärta vid urinering.
 • Därefter avlägsnas svullnaden i körteln, prostata börjar fungera normalt.
 • Huvuddelen av behandlingen är användningen av antibiotika. De utses på grundval av bakteriologisk inokulation och tilldelas individuellt. För behandling av exacerbationer används antibiotika av fluoroquinolongruppen. Förberedelserna för denna grupp har ett brett spektrum av åtgärder och visar det bästa resultatet. Antibiotika föreskrivna i minst två veckor.
 • Läkemedel av en ny generation, som Prostamol, Prostacor, hjälper till att normalisera körteln.

Efter behandlingen måste en man noggrant övervaka sin hälsa. För att sjukdomen inte återkommer är det nödvändigt att uppfylla flera obligatoriska krav: att inte simma i kallt vatten, med inaktivt arbete att göra sport, regelbundet delta i sexuell aktivitet med en partner.

Tillsammans med medicinsk behandling av kronisk prostatit används recept från traditionell medicin allmänt. Dekoktioner och tinkturer av nässla hjälper till att minska smärtsymptom, ta bort svullnad från prostatakörteln. Bra hjälp med sjukdomsfrukt och blommor av kastanj. Kastanjens krossade skal är infunderad med vodka och används som en tinktur.

Symtom och behandling av akut kronisk prostatit beskrivs fortfarande i medicinsk litteratur. Nya generationer av läkemedel produceras, vilket gör det möjligt att uppnå det bästa resultatet i behandlingen. Tidig och kompetent behandling kommer att bidra till att uppnå remission med kronisk prostatit och för länge glömmer bort sina obehagliga symptom.

Prostatimassage hemma

Vad är TRUSI prostata?

Förstöring av kronisk prostatit - symptom och behandling

Akut inflammation orsakas av yttre (hypotermi, överdriven motion), psykosomatisk (stress) och inre (infektion och bakterier) faktorer.

Orsakerna, symtomen och behandlingen av exacerbation av kronisk prostatit är nära sammanhängande. Den behandlande läkaren kommer att ordinera en läkemedelskurs baserad på de katalysatorer som har orsakat den akuta inflammatoriska processen.

Vad är orsakerna till en förvärring av den kroniska formen av prostatainflammation

Orsakerna till förvärring av kronisk prostatit, liksom flera former av sjukdomen. Det är accepterat att skilja mellan två huvudtyper av inflammation i prostatakörteln, beroende på katalysatorn:

 • Bakteriell - orsaken till inflammation är infektioner som kommer in i kroppen under samlag, efter en överförd sjukdom, etc.
 • Abakteriell eller icke-infektiös - Katalysatorn för inflammation blir hypotermi, mekanisk skada och andra faktorer.

Om patienten har förvärrat kronisk prostatit, bestämmer den behandlande läkaren vilken grupp som kan tillskrivas den inflammatoriska processen och vad som orsakade den.
Under årtiondena av studien har flera huvudorsaker identifierats som framkallar övergången av latent sjukdom till ett akut stadium:

 • Underkylning - En patient med diagnos av kronisk prostatit tillräckligt för att bli grå på kall mark eller bli våt i regnet för att orsaka en kraftig förvärring av sjukdomen.
 • Mat och dryck - missbruk av alkoholhaltiga drycker, kryddig, salt och rökt mat, näring i snabbmat leder till en förvärmning av patologi.
 • Infektion - oavsett vägen för inträde i kroppen kan patogena bakterier orsaka inflammation i vävnaderna. Ofta förvärras kronisk prostatit på grund av urogenital infektion som överförs sexuellt.
 • Befintliga sjukdomar - virus- och infektionssjukdomar som åtföljer kronisk prostatit under en period av icke-exacerbation, blir vid varje ögonblick den starkaste katalysatorn som provocerar inflammation.

Faktum är att någon stress för kroppen blir en förvärring. Ny forskning visar förhållandet mellan säsongsförändringar i väder och inflammation i prostata.

Efter alkohol ökar belastningen på prostatakörteln betydligt. För att minska sannolikheten för återkommande sjukdom är det nödvändigt att helt eller delvis avvisa alkoholhaltiga drycker eller minska den använda mängden.

Symtomatisk förvärmning av kronisk inflammation i prostata

Symtom på förvärring av kronisk prostatit klassificeras vanligtvis i två grupper beroende på deras etiologi:

 • Specifikt - de tecken som är inneboende i en exklusivt förvärrad kronisk prostatit.
 • Nonspecific - symptomen gömmer sig bakom manifestationer av relaterade sjukdomar och inflammationer.

En man behöver studera tecken på förhöjning väl för att söka professionell medicinsk vård omedelbart efter deras utseende, när läkemedelsbehandling och andra behandlingsmetoder kan ha den mest fördelaktiga effekten.

Symptom på sjukdomen i akut form:

 • Smärta - förekommer i blåsans område, ger tillbaka. Smärta vid exacerbation observeras med urinering och avföring. Är uppenbara snedstreck och lumbago.
 • Brott mot urinering - vanliga nattresor till toaletten. Efter urinering finns det en känsla av inte helt tömd blåsan.
 • Blod i urinen indikerar allvarliga patologiska förändringar. Oroligt symptom som visar att sjukdomen har tagit en svår form eller muterad till en onkologi. På liknande sätt bör utseendet av blod i sperma varnas.
 • Utsöndring av slem vid urinering.
 • Obehagliga känslor under samlag.
 • Exacerbation manifesterar sig som en infektionssjukdom med alla de resulterande symptomen: svullnad av vävnaderna, hög temperatur, förändringar i avfallets struktur (färgen på urinförändringar, klumpar förekommer i sperma).

Till en uttalad karakteristisk symtomatologi läggs några fler manifestationer: Allmän svaghet i kroppen, trötthet, irritation och sömnstörningar, en ökning av kroppstemperaturen.

Kronisk prostatit utan exacerbation gör nästan inte sig själv, läcker asymptomatiskt. Vid diagnos av en sjukdom kan man inte göra utan instrumentala forskningsmetoder och kvalificerad sjukvård.

Läkaren urologen efter referensen med klagomål kommer att utse några analyser:

 • Kliniska blodprov för prostataspecifikt antigen. Nivån på PSA med förhöjning av sjukdomen ökar kraftigt till kritiska värden.
 • Analys av urin och utsöndring av prostata.
 • Ultraljudsundersökning - Ultraljuds tecken på förvärring hjälper till att skilja kronisk prostatit från hyperplasi och maligna neoplasmer.

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln är dold bakom symptomen på relaterade sjukdomar, så andra typer av forskning kan krävas vid diagnos.

Det är farligt att perioden för en exacerbation uppstår

Inflammation av prostata är farlig med involvering av intilliggande vävnader och kommunicerande organ. Kronisk prostatit i en försummad form leder till förlust av patientens prestation, vilket utgör ett hot mot sexpartnern.

Exacerbation kan variera från flera dagar till 1-2 veckor. För sjukdomsperioden utfärdar man sjukskrivning, i svåra fall krävs sjukhusvistelse.

Följande konsekvenser av inflammation i prostata utgör faran:

 • Uretrit - inflammation i urinröret uppstår på grund av ingreppet av bakterier inuti vävnadshålan. Vid urinering släpps en vitaktig eller gul vätska. Uretrit leder till penisödem, ofrivillig urinering, erektil dysfunktion och andra konsekvenser.
  I händelse av inflammation bör oskyddad sex, inklusive oralsex, överges på grund av den höga risken för överföring.
 • Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Det passerar lätt i kronisk form. Det uppträder som inkontinens av urin, utseende av hematuri och temperaturökning.
 • Pyelonefrit - njursvikt leder till försämring av vätskans utflöde från kroppen. I allvarliga fall uppstår njurinsufficiens, vilket är dödligt.
 • Epididymit - om den inflammatoriska processen har spridit sig till testiklarna och bilagorna, bryts reproduktionssystemets funktioner. Med tiden blir det obehagligt att ha sex på grund av de framväxande smärtsamma förnimmelserna under utlösningen. Skrotumet sväller, blod uppträder i semen.

Nya studier visar övertygande förhållandet mellan cancer och kronisk prostatit. Tidig ordinerad behandling minskar risken för degenerering av prostatit till onkologi.

Den första hjälpen i försvåringen tillhandahålls av behandlingspersonalen. Hemma får man dricka en tablett analgin och derivat för att lindra smärtssyndromet. Kontraindicerat: gå till badet (främjar spridningen av den smittsamma processen), engagera sig i självmedicinering, överbelasta prostata.

Behandling av kronisk prostatit under perioden av exacerbation

Behandling av exacerbation av kronisk prostatit syftar till att uppnå flera mål:

 • Avlägsnande av inflammatorisk process.
 • Eliminering av orsakerna till förvärring av sjukdomen.
 • Bekämpa symptomen.
 • Förebyggande av sjukdomen.

I samband med behandling av kronisk prostatit i akut stadium ingår: läkemedel och antibiotika, fysioterapi. Som ett förebyggande verktyg används traditionella medicinmetoder.

Medicin för förtäring

Drogbehandling föreskrivs först efter definitionen av en inflammationskatalysator. Behandlingsförloppet för infektiös och icke-infektiös prostatit är annorlunda. I det första fallet föreskrivs antibiotika. Behandling väljs efter att ha bestämt vilken infektion som orsakade exacerbationen. Om det är omöjligt att korrekt upprätta katalysatorn, börja behandla förvärringen av bredspektrum antibiotika.

Det allmänna behandlingsschemat, oavsett närvaron av en infektionsfaktor, är som följer:

 • Avlägsnande av smärtssyndrom - utnämna orala droger, intravenösa och intramuskulära injektioner, rektala suppositorier. Avlägsnande av akut smärta, den huvudsakliga uppgiften för medicinsk personal efter patientens inlägg.
 • Antiinflammatoriska läkemedel - föreskriva icke-hormonella läkemedel av NSAID-gruppen. Läkemedel lindrar lätt inflammation och minskar intensiteten av obehagliga känslor. Utnämnd för att hjälpa smärtstillande.
 • Diuretika och laxermedel - förhindra spridning av infektion genom urinröret och urogenitalt system, normalisera avföringen.
 • Antibakteriell terapi - i avsaknad av en smittsam faktor, ordineras som en förebyggande åtgärd.
 • Läkemedel för att förbättra blodflödet och eliminera stillastående fenomen.

Du kan bara ta mediciner enligt din läkares anvisningar. Självbehandling är farlig. Sluta inte med att ta antibiotika omedelbart efter utseendet av den första förbättringen av hälsan, så att en stabil form av infektion inte uppträder.

Period av exacerbation och fysioterapi

Effektiviteten av läkemedelsbehandling ökar fysioterapi. För att bekämpa inflammatoriska processer utse:

 1. Laserbehandling.
 2. Ultraljud och magnetoterapi.
 3. Elektrofores.

Samtidigt görs enemas med en volym av högst 100 ml. Kompositionen omfattar havtorn och ricinolja, mineralvatten.

Prostatamassage kan endast göras som en profylax, under exacerbation bör all fysisk och mekanisk stress på körteln minimeras. När smärtsyndromet minskar kommer patienten att rekommenderas att utföra enkla fysiska övningar.

LFK-, Yoga- och Kegel-klasserna har en positiv effekt på patientens välbefinnande och hjälper honom att återhämta sig snabbt. Träningsrum under exacerbation och eventuella kraftbelastningar måste helt uteslutas.

Förstöring och traditionell medicin

Behandling med folkmedicin, en bra förebyggande åtgärd, som förebygger utvecklingen av sjukdomen i akut form. För terapi används ofta:

 • Medicinska örtberedningar - tas i form av te och buljonger. Några krossade formuleringar ingår i mikrocykler. Urologisk samling förbättrar och normaliserar urinering, njurefunktion. I terapi, använd en hassel, kastanjeskal, persilja, pumpa.
 • Apitherapy - folkmedicin använder ofta biodlingens produkter vid behandling av prostatit. Propolis, pickax används. Det tar bort inflammation och svullnad naturlig honung, används i form av kompressor.
 • Kost med förvärring av kronisk prostatit - åtminstone i perioden av förvärring bör ge upp fett kött, alkohol, starkt te och kaffe, sura frukter. Optimal mat vid behandlingstabellen nummer 5, eller Medelhavsdieten. Vid folkbehandling rekommenderas att man äter en handfull pumpa frön om dagen.

Ta bort exacerbationen av kronisk prostatit i hemmet, eftersom det orsakas av en icke-infektiös faktor, det är ganska möjligt. För att eliminera bakteriell inflammation krävs en antibiotikabehandling. Innan behandlingen med traditionell medicin börjar, bör du få ett urologsamråd.

Förebyggande av förvärring av kronisk inflammation i prostata

Förstärkningen av den inflammatoriska kroniska sjukdomen i prostatakörteln gör anpassningar av patientens liv och vanor. Urologen kommer att rekommendera vilka aktiviteter som bör undvikas vid denna tidpunkt och vad som bör vidtas för att förhindra utveckling av prostatit.

 • Sexuellt liv - vanligt sex med en konstant partner, den bästa profylaxen av prostatit. Slumpmässigt samlag tvärtom ökar både belastningen på körteln och sannolikheten för sjukdomen.
  Under en exacerbation är det värt att helt ge upp samlag. Det är förbjudet att onanera, engagera sig i någon form av sex.
 • Nutrition för kronisk prostatit i det akuta skedet - huvudbetoningen bör vara vid anslutning till en diet rik på mineraler och vitaminer. Hårdfel och strömbegränsningar är inte nödvändiga. Det är värt att inkludera i kost av skaldjur, grönsaker och frukter. Det är bättre att ge upp fet kött, alkohol. En riklig dryck rekommenderas.
 • Sportaktiviteter - förvärring av kronisk inflammation i prostata uppmanar ofta: försvagad immunitet, trängsel i det lilla bäckenet. Regelbunden sport: springa, gå, fotboll, delta i klasser i yoga och motionsterapi är bra förebyggande åtgärder.

En patient med diagnos av kronisk prostatit bör regelbundet besöka urologen, tillämpa förebyggande åtgärder för att bekämpa sjukdomens förvärring. Så du kan minska sannolikheten för återfall och förhindra förekomst av farliga komplikationer.

Symtom på förvärring av prostatit hos män: hur man tar bort eller tar ut i husförhållanden, skälen och behandlingen

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet, vilket ofta sker i akut form.

Detta tillstånd försämrar livskvaliteten allvarligt och kan få negativa följder och kräver därför omedelbar behandling.

Typer av prostatit, som kan bli inflammerad

Om prostatakörteln började akut inflammatorisk process, indikerar det infektion genom kontakt med blod eller urinledaren, vilket händer mycket mindre ofta med prostatit.

Därför har en snabbt flytande sjukdom en infektiös etiologi och är uppdelad i följande sorter:

 • Trichomoniasis prostatit;
 • bakteriell prostatit;
 • Protozoal prostatit (dess källa är närvaron av en foki av inflammation i andra kroppssystem);
 • candidiasis prostatit;
 • gonorrheal prostatit;
 • chlamydial prostatit.

Symtom på förvärring av prostatit

Den akuta formen av prostatit förekommer ganska ofta, så vad är orsakerna till förvärring av prostatit?

Utvecklingen av den provoceras av följande faktorer:

 1. Hypotermi. Alla män ska klä sig för vädret på hösten och vintern, när även våta fötter kan orsaka återkomst av prostatit.
 2. Icke-iakttagande av de grundläggande reglerna för intim hygien. Patogener som finns i kroppen, inte faller in i prostatakörteln, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt personlig hygien, och med täta byte av partner krävs för att använda kondom.
 3. Stagnation av blod i bäckenorganen. Det leder till en stillesittande livsstil, där det inte finns plats för sport, långsiktigt sexuellt avstående eller konstant övning av avbrutet samlag. Allt detta orsakar kränkningar av cirkulationen av lymf och blod i bäckenregionen - den främsta orsaken till förvärring av prostatit.
 4. Kronisk stress. De leder till försvagning av kroppen och mer intensiv aktivitet hos patogena bakterier.
 5. Missbruk av alkoholhaltiga drycker. Frekvent användning av alkohol stimulerar stark irritation i urinväg och kanaler i prostatakörteln.

Bestäm exacerbationen av sjukdomen kan vara på följande symtom:

 • smärtsamma förnimmelser, åtföljd av en brännande känsla och plötslig "lumbago" i ändtarmen, ländryggen, perineum;
 • för tidig utlösning och nedsatt erektion
 • frekvent uppmaning att urinera, förändring i färg och lukt av urin, och även dess lilla volym;
 • slemhinnor ur oförståeligt ursprung ur urinröret;
 • smärta i huvudet på penis under samlag
 • obehag under avföring.

Medicinsk hjälp

Om en man antar en akut prostatit, är det nödvändigt att besöka en läkare som kan göra en noggrann diagnos - prostatit.

Den bästa lösningen i detta fall är att göra en tid med en kvalificerad urolog och androlog som ska genomföra en grundlig rektal undersökning av prostata och ta prostata hemlighet för analys. Störa inte sådana studier som:

 • bakposev urin;
 • analyser för sexuellt överförbara infektioner;
 • transrektal ultraljud;
 • urodynamisk datorstudie av blåsans funktion och urinering
 • uretrocystoskopi etc.

Om det inte finns något sätt att kontakta en specialist-urolog kan generellt samråd om prostatit erhållas från en kirurg eller terapeut.

Allmänna behandlingsprinciper

När sjukdomen har övergått oväntat är det nödvändigt att vidta brådskande åtgärder.

Annars kan den akuta formen av prostatit provokera utvecklingen av adenom och prostatacancer, infertilitet, problem i könsorganet.

Än att behandla en exacerbation av en prostatit?

Idag finns det många effektiva sätt att hantera sjukdomen.

Hemma

Om det plötsligt fanns en förvärmning av prostatit, vad ska man göra före sjukhusvistelse eller besöka en läkare? Hur befriar förvärringen av prostatit i hemmet och gör det effektivt?

För att minska smärtaintensiteten gör du följande:

 1. Gå till en speciell diet som helt utesluter sura frukter, pickles, fett kött, alkohol, starkt te och kaffe. Preference ges till vitaminiserad protein mat. På dagen rekommenderas att man dricker minst 2 liter stillvatten eller örtteck.
 2. Ge tillfälligt upp sexuell aktivitet. Detta kommer att förhindra inträde av nya patogena mikroorganismer från partnern och undvika överarbete, vilket signifikant minskar immuniteten.
 3. För att återställa hela blodtillförseln i prostata, utför regelbundna regelbundna övningar - knep, cykelturer, sax. Men se till att du lyssnar på dina känslor och inte överdriver dig själv. Dessutom, med prostatit försöker gå mer.

Denna gymnastik hjälper till att stärka perineumets muskler och ser ut så här:

 1. Minska och dra åt skinkorna, dra muskelringen runt anusen med all sin kraft. Upprepa övningen ska vara 10-50 gånger 3 eller 4 gånger om dagen.
 2. Intensivt kontrakta bekkenbottens muskler och stanna i detta tillstånd i 5-7 sekunder (gradvis öka tiden). Sedan slappna av och gör övningen 10 fler gånger.
 3. Under en resa till toaletten försöker 5-7 gånger att avbryta urinering och återuppta det efter avkoppling. Mindre obehag och rezi i urinledaren, som ibland uppstår i detta fall, brukar gå igenom ett par dagar och förvärra inte patientens tillstånd med prostatit.

Folkmetoder

Traditionell medicin vet många sätt att lindra patientens tillstånd med prostatit. Dessa inkluderar:

 1. Douching med ett speciellt anti-inflammatoriskt avkok. För att göra det, ta 150 ml nykokt kallt vatten, 1 tesked ört malurt och grönt te, 1 matsked krossad eukalyptusblad och 3 tabletter mamma. Koka blandningen i ca 20 minuter och häll 100 ml varm lösning i ändtarmen i den bakre positionen.

 • Behandling med stenig olja. En halv tesked stenolja, späd i 3 liter varmt vatten och rör om.

  Efter att ha ätit ta 0,5 teskedar av drycken och observera om ditt tillstånd försämras.

  Att behandlas med sådana medel följer 1 månad och har sedan gjort en paus i 2 veckor.

  Doseringen ökar gradvis - inte mer än 1 gång i 3-4 dagar, vilket tar upp till 3 matskedar.

 • Behandling av kastanjetinktur. Häll av kastanjen och fyll den med 3 matskedar kokande vatten. Låt blandningen stå för natten, spänna på morgonen och låt smaka i 10-15 minuter i ett vattenbad. Buljongen är full 30 droppar tre gånger om dagen före måltiderna.
 • droger

  Ofta utan användning av medicinering under en exacerbation av prostatit är omöjlig på grund av risken för allvarliga komplikationer. Läkaren ordinerar vanligtvis följande droger:

  1. Antibiotika. De har en skadlig effekt på skadliga mikroorganismer, vilket orsakar inflammation i prostata. Ofta föreskriver specialisten pengar från gruppen fluorokinoloner: Ofloxacin, Ciprofloxacin, Moxifloxacin, Gatiloxacin, Lomefloxacin.
  2. Alfa-blockerare. Sådana mediciner är nödvändiga för att slappna av musklerna och eliminera spasmer, vilket gör det lättare att urinera. Denna grupp innefattar Prazonin, Fentolamin, Amikacin, Gentamicin.
  3. Miorelaxanter, som minskar tonen i släta muskler, stimulerar utflödet av prostats utsöndring och förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Detta är Midokalm, Baclofen, Methocarbamol.
  4. Immunostimulerande läkemedel, varav mest effektiva är polyoxidonium.
  5. Rektala suppositorier, som föreskriver prostata inflammatoriska, kramplösande och immunstimulerande effekt: Prostatilen, Viferon, Olestezin, Bioprost, Prostopin.

  förebyggande

  För att göra prostatit stör dig så lite som möjligt borde du följa vissa regler:

  1. Missa inte alkohol - drick inte mer än 1 glas vin eller ett glas cognac även på semester.
  2. Överkolla inte: under kallperioden är det värt att ta hand om värmen på underkroppen och även på sommaren är det inte nödvändigt att sitta på kalla ytor eller simma i dammar med mycket kallt vatten.
  3. Håll ett regelbundet sexliv, helst med en partner.
  4. Att spendera mycket tid fysisk aktivitet: mycket att vara ute ute, gå, spela en favorit sport.

  Diet med förvärring av prostatit

  Kost med förvärring av prostatit - En händelse är inte bara nödvändig, utan även obligatorisk.

  Förhindra utvecklingen av akuta former kan elimineras från kosten:

  • rökt och konserverat produkter;
  • kolsyrade drycker;
  • fett kött och köttbuljong;
  • alkohol;
  • stekt och kryddig mat;
  • bakverk;
  • starkt kaffe och te;
  • lök, peppar, vitlök;
  • sura frukter (till exempel citron, svart vinbär, etc.);
  • svamp;
  • halvfabrikat;
  • produkter som förbättrar gasbildning - baljväxter, blomkål, etc.

  Förstöring av prostatit är ett extremt obehagligt tillstånd som leder till allvarliga konsekvenser för det manliga reproduktionssystemet. Dock kan detta tillstånd förhindras, och om nödvändigt - framgångsrikt botas.

  Vi behandlar en exacerbation av en prostatit korrekt!

  Förstöring av prostatit åtföljer endast den kroniska formen av prostatit, som ofta uppstår utan allvarliga symtom. Förstärkning av kronisk inflammation i prostata sker som ett resultat av följande faktorer:

  • Ankomsten av hösten-vårperioden, när immuniteten försämras och det finns en generell förvärring i kroppen.
  • Dricker mycket alkohol och kryddig mat.
  • Allvarlig hypotermi.
  • Manifestation av pyelonefrit och andra urogenitala infektioner som komplicerar kronisk prostatit och leda till dess försämringen.
  • Stark fysisk aktivitet.
  • Överbelastning i det små bäckens blodkärl.

  Symtom på förvärring av prostatit

  Ofta upplever män en exacerbation nästan omedelbart, eftersom den kroniska formen, även om den orsakar besvär, inte är så smärtsamt. Förstöring åtföljs av sådana symptom:

  1. Allvarlig smärta, brännande i buken, ljummen, urinröret, anus (rektum). Lumbar pustler och i coccyx regionen.
  2. Förändring av färg och lukt av urin.
  3. Utsöndring av slemhinnor från urinröret, vilket är särskilt märkbart under avföring.
  4. Hyppig uppmaning att urinera.
  5. Retention av urin, stagnation.
  6. Ökad svaghet och yrsel.
  7. Svår svettning.
  8. Sömnlöshet.
  9. Öka eller minska temperaturen, skarpa förändringar.
  10. Smärta vid utlösning.
  11. En liten spänning.
  12. Irritabilitet, ångest, nervositet.

  Om du befinner dig i sådana tecken bör du omedelbart vidta åtgärder för att eliminera exacerbationen och kontakta en specialist.

  Än behandla en exacerbation av en prostatit

  Först och främst är det nödvändigt att avstå från att dricka alkohol och att avstå från att ha sex. Du bör också börja äta korrekt, gå på en diet som rekommenderas för kronisk prostatit. Under inga omständigheter får man badas i bastu eller bastu. Om en prostata-massage tidigare har ordinerats, avbryts den, eftersom den är kontraindicerad i akut form.

  medicinering

  När en specialist ställs frågan: "Hur man behandlar en exacerbation av prostatit?", Oftast ordinerar läkaren komplex terapi:

  • antibakteriella läkemedel (Metronidazol, Ciprofloxacin, Norfloxacin);
  • fysioterapeutiska förfaranden (magnetoterapi, laserterapi, elektrofores med enzymatiska medel, ultraljudsbehandling);
  • enzymer (Lydase);
  • droger för att stärka immuniteten (olika vitaminer).

  Användningen av traditionell medicin

  Det mest effektiva sättet att lindra förvärringen av prostatit är användningen av ett speciellt avkok, vars verkan avlägsnar inflammation och förbättrar signifikant tillståndet. Förbereda buljongen: 150 ml kokt kallt vatten, 1 msk. l. mark eukalyptusblad, 3 tabletter Mumiye, 1 tsk. örter malurt, 1 tsk. grönt te. Förberedd avkok för att göra douche. En varm buljong hälls i ändtarmen i magen, i en mängd av 100 ml. Inom en timme borde du ligga på magen och rör dig inte, täck bäckenet med en filt. Utför proceduren 2 gånger om dagen. Denna metod hjälper till att avlägsna inflammation och svullnad och minska exacerbation och smärta i prostata.

  Än att behandla en exacerbation av en prostatit

  Denna vanliga manliga sjukdom blir yngre varje år. Ibland, även i trettioåriga män, passerar prostatit i kronisk form. Det är hon som kännetecknas av stadierna av eftergift och återfall, det vill säga periodiska exacerbationer av sjukdomen. Hur man behandlar sådana manifestationer? Vilka faktorer bidrar till dem?

  Orsaker och symtom på exacerbation av prostatit

  Kronisk form av sjukdomen uppträder ofta utan uttalade tecken. Men återfallet kommer till följd av sådana faktorer:

  1. Höst-vårperiod. Vid denna tidpunkt är immuniteten alltid försvagad, det finns en förvärring av några kroniska sjukdomar.
  2. Användningen av alkohol och kryddig mat i stora mängder.
  3. Kontinuerlig hypotermi.
  4. Framväxten av pyelonefrit, andra infektioner i genitourinärsystemet.
  5. Överdriven fysisk aktivitet.
  6. Långvarig stagnation i det lilla bäckens kärl.

  Som regel känner männa en förvärmning av prostatit omedelbart. Det manifesteras i ett antal funktioner. Bland dem: smärta och brännande i perineum, ljummen, rektum, urinröret; färgförändringar i urinen; lumbosakralkanyl eller coccyx; ökad uppmaning att urinera slemhinnor ur urinröret. Också symptom på akut prostatit kan vara stillastående eller urinretention, kraftig svettning, huvudvärk, sömnlöshet, svaghet, försämrad prestanda, plötsliga förändringar i kroppstemperatur, nervositet, ångest. En man känner smärta vid utlösning, hans sexuella upphetsning är instabil.

  Förekomsten av ovanstående tecken är en signal för omedelbar medicinsk behandling.

  Terapi av en exacerbation av en prostatit

  Behandling av återkommande kronisk prostatit bör alltid baseras på vägran att dricka, avstå från kön, korrigera kosten. Mycket användbart under denna period är produkter som innehåller zink i deras komposition. Dessa är ärter, pumpa frön, nötter, bönor, flingor.

  Du kan inte besöka bastu, badhus under sådana perioder. Den tidigare massagen av prostata med exacerbation av prostatit kräver avbokning.

  Terapi av återfall bör alltid utföras på ett komplicerat sätt. Den innehåller:

  1. Antibakteriella medel. De mest effektiva har rekommenderats för kroniska prostatit antibiotika i kategorin fluorokinoloner. Detta är norfloxacin, ciprofloxacin. Antibiotika av tetracyklingruppen och makroliderna används också. Man måste emellertid ta hänsyn till att de, jämfört med de tidigare, har ett smalare handlingssätt. Av den anledningen tilldelas de dem när de diagnostiserar en viss infektionspatogen. Så, till exempel, metronidazol, verkar på klamydia, icke-bakteriella infektioner, ger ett bra resultat vid behandling av exacerbationer av kronisk prostatit. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet är minst två veckor.
  2. Antivirala och antifungala medel. De rekommenderas för användning efter antibakteriell behandling eller vid bestämning av patogener. Mycket användbart i detta fall är interferon som ett immunomodulerande medel.
  3. Antihistaminer av den senaste generationen. Till denna kategori av läkemedel hör ketotifen, primalan. Deras syfte är att lindra ödem i prostatavävnaden med någon form av prostatit.
  4. Läkemedel som förbättrar mikrocirkulationen: eskuzan, detraleks, trental. De är indicerade för icke-inflammatorisk prostatit. I detta syfte föreskriver urologer läkemedel för kategorin a-blockerare (prazosin, nicergolin).
  5. Fysioterapeutiska förfaranden. De syftar till att stimulera lokal blodcirkulation, öka resistens mot infektioner. Ofta ordinerar läkare elektrofores, magnetoterapi, laser, mikrovågsström. Sjukgymnastik är effektiv i alla former av prostatit.
  6. Förberedelser, normalisering av prostatakörteln. Den mest effektiva visade sig prostatilen, prostan, prostata, prostol.
  7. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ibuprofen, diclofenakurologer ordinerar för bäckensmärta.
  8. Icke-traditionella metoder (akupunktur, reflexologi).

  När det gäller traditionell medicin, rekommenderas att dricka ett avkok av en matsked av mark eukalyptus blad, en tesked ört malört, samma mängd av grönt te, kokt i en minut till 300 gram vatten. Efter 15 minuters infusion ges läkemedelsvätskan och löses upp i den med 2 tabletter av mumi. Ta läkemedlet ska vara i tre uppdelade doser hela dagen. Varje dag i en vecka måste du förbereda en ny buljong på morgonen. Det är ett utmärkt antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.

  Förstöring av kronisk prostatit: orsaker, symtom och behandling

  Kronisk prostatit är en trög sjukdom som är svår att behandla. Ofta är prostatit asymptomatisk i många år. Av olika anledningar är det ibland en förvärring av prostatit, vilket orsakar allvarligt obehag för patienterna.

  Orsaker till exacerbationer

  Prostatit förvärras som regel i höst-vinterperioden mot bakgrund av en minskning av immuniteten. Orsaker till exacerbation:

  • lidit förkylningar
  • långvarig användning av antibakteriella läkemedel;
  • påkänning;
  • hypotermi;
  • trötthet;
  • dåliga vanor.

  Höstvädret är bytbart, så det är lätt att bli kallt

  Kronisk prostatit orsakas av ett brott mot blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Följaktligen utvecklas stagnerande fenomen, tonerna i kärlen störs, det finns problem med urinering och styrka. Tidig behandling gör att du kan stoppa symtomen och normalisera blodcirkulationen, men med en exacerbation kommer symptomen tillbaka igen.

  En annan anledning till att sjukdomen kan förvärras är stress. Detta tillstånd påverkar nervsystemet nervsystemet negativt. Som en följd av långvarig exponering för stress noteras en störning i arbetet hos den vegetativa avdelningen i nervsystemet. Detta uppenbaras av en minskning av kärlens ton, en saktning av blodcirkulationen, förtjockning av prostata-sekretionens utsöndring och en förvärring av symtom.

  Låg immunitet, på grund av förkylning eller långvarig antibakteriell behandling, verkar också vara en vanlig orsak till förvärring av symtomen på en inflammatorisk sjukdom.

  Symtom på förvärring

  Som det är känt, skiljer sig symtomatiken hos kronisk infektiös och icke-infektiös prostatit. Kronisk icke-infektiös prostatit uppträder ofta i latent form, men under akut exacerbation finns akuta symtom som är inneboende i sjukdomsinfektionsformen:

  • snabb ökning av kroppstemperaturen;
  • smärta och brännande vid urinering
  • svår skärbesvär med ejakulation
  • spastiska smärtor i perineum;
  • blod i urinen;
  • symtom på organismförgiftning
  • svaghet, generell sjukdom.

  För en exacerbation kännetecknas en kraftig ökning av kroppstemperaturen

  Tecken på en exacerbation av en prostatit är en snabb ökning av tecken. Kanske den ökning av temperaturen över 38 C. Ganska ofta åtföljs av försämring symptom av cystit - konstant behov av att urinera, ofullständig tömning av blåsan, plågsam smärta vid slutet av processen. Ofta finns blod i urinen, det är också möjligt med blod, purulent eller slemhinnor från urinröret. Allt detta åtföljs av en generell sjukdom, förlust av styrka, förlust av effektivitet och apati.

  Frekvensen av exacerbationer beror på egenskaperna hos patientens kropp, i första hand - på immunitet. Korrekt utvald medicinering och efter rekommendationer från den behandlande läkaren kan avsevärt minska frekvensen av exacerbationer.

  Principen för behandling

  Alla som står inför akuta symptom kommer först och främst att tänka på vad man ska göra och hur man behandlar en förvärring. Det första som måste göras, efter att ha hittat en förvärring av kronisk prostatit, är så tidigt som möjligt för att stoppa en akut inflammatorisk process. I de flesta fall praktiseras intravenös droppinjektion av stora doser antibakteriella läkemedel.

  Om förvärringen av kronisk prostatit sker utan risk för att utveckla farliga komplikationer visas patienten och tar mediciner och bäddstöd. Behandling av exacerbationer är indelad i specifika och symptomatiska.

  Behandling med droger

  Specifik terapi av akut prostatit är administrering av antibiotika och droger av gruppen av alfa-adrenoblockerare. Ofta ordinerar läkare droger från gruppen av fluorokinoloner - dessa är antimikrobiella medel för snabb åtgärd som inte har naturliga analoger.

  Nödvändigt är antibiotika förskrivna

  I terapi används antibakteriella läkemedel av tetracyklin och penicillin-serier, patienterna ordineras ofta Amoxiclav, Ampicillin. Som det visat sig, med episodiska exacerbationer producerar motstånd mot verkan av dessa läkemedel är emellertid patienten visar ersättning av antibiotikum eller medicin med en annan aktiv substans, eller ett syntetiskt antimikrobiella läkemedel fluorokinoloner. Ett ganska effektivt läkemedel i denna grupp är levofloxacin.

  Behandlingen av antibiotikabehandling är vanligen 10-12 dagar. Det är viktigt att du inte slutar ta medicinen, märker lättnad av symtomen på exacerbation.

  Alfa-adrenoblocker är läkemedel som lindrar spasmen i musklerna i blåsan och prostata. Mottagandet av dessa läkemedel möjliggör normalisering av urinprocessen, undviker utveckling av farliga komplikationer och sekundär infektion i inre organ. Vid en exacerbation utnämna Setegis tio dagars kurs, vilket gör att du snabbt kan normalisera urineringsprocessen.

  Symtomatisk behandling för prostatit innefattar följande:

  • antispasmodika;
  • antipyretikum;
  • antiinflammatoriska läkemedel;
  • analgetika.

  Lindra smärta och lindra urinering hjälper motpaspasmer - No-spa, Spazmalgon. Effekten av dessa läkemedel kan tillfälligt minska musklerna hos de inre organen och symtomen på exacerbation. Läkemedel tas i flera dagar, inte mer. Långtidsanvändning av antispasmodik påverkar prestandan hos inre organ negativt. Det är viktigt att komma ihåg att antispasmodik lindrar symtomen, men påverkar inte orsaken till sjukdomens förvärmning.

  Den inflammatoriska processen förhindras av preparat av icke-steroidgruppen - ibuprofen, diklofenak, nimesulid. Tabletter tas inom de första dagarna. Ofta ordinerar läkare injektioner med diklofenak. Injektionerna ges intramuskulärt, dosen av läkemedlet beror på kroppsvikt och patientens ålder.

  Istället för injektioner kan du ta pulver för att göra en suspension med nimesulid i kompositionen (Nimesil, Affida). Drogen tar snabbt bort akuta symptom.

  Nimesil hanterar snabbt inflammation och smärta

  Vanliga analgetika med prostatit är sällan föreskrivna. Som praktiken visar, är välbekanta smärtstillande medel som Analgin och Citramon ineffektiva för smärta orsakad av inflammation i prostata.

  Sjukgymnastik med prostatit

  Med en förvärring av kronisk prostatit bestämmer symptomen och behandlingen behovet av fysioterapi. Eventuella fysio-förfaranden är kontraindicerade vid akut inflammation. Hanteringen av hårdvarabehandling är möjlig endast efter avlägsnande av inflammatorisk process genom att ta antibiotika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Fysioterapeutiska behandlingsmetoder kan minska frekvensen av exacerbationer, normalisera immunitet och förbättra organets funktionalitet, men inte att avlägsna akuta symptom.

  Vid behandling av prostatit gäller:

  • chockvågsterapi;
  • magnetisk terapi;
  • radonbadkar;
  • saltbad.

  Målet med fysioterapi är normaliseringen av metaboliska processer i prostatakörtlarna på grund av förbättrad blodcirkulation. Sådan behandling är indikerad för alla män för förebyggande ändamål. Det rekommenderas att genomgå en magnetoterapi kurs två gånger om året.

  Profylakse, eller hur man undviker exacerbationer?

  Förebyggande av exacerbationer av prostatit reduceras till uppmärksam attityd mot ens egen hälsa. Inflammation i prostatakörteln kommer inte att förvärras med stark immunitet, brist på dåliga vanor och brist på stress. Följande regler kommer att bidra till att hantera sjukdomens förvärmning så sällan som möjligt.

  1. Klä alltid på väder. Varje hypotermi, utkast och arbete med medföljande luftkonditioneringsapparat leder till inflammation i prostata.
  2. Undvik stress, överarbete och sömnlöshet. Ett hälsosamt nervsystem garanterar stark immunitet och avsaknad av exacerbationer. Om du inte kan övervinna stress själv är det rekommenderat att konsultera en neurolog eller en psykoterapeut om att ta lugnande medel.
  3. Måttlig fysisk aktivitet kommer att bidra till att normalisera prostata, medan en stillasittande livsstil leder till en regelbunden förvärring av symtom.

  Det viktigaste är att inte tillåta försvagning av immunitet. För att göra detta är det nödvändigt att behandla eventuella förkylningar i tid och regelbundet ta immunostimulanter eller vitaminpreparat som ordineras av den behandlande läkaren.

  Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...