Huvud
Symptom

Än att behandla en exacerbation av en prostatit

Denna vanliga manliga sjukdom blir yngre varje år. Ibland, även i trettioåriga män, passerar prostatit i kronisk form. Det är hon som kännetecknas av stadierna av eftergift och återfall, det vill säga periodiska exacerbationer av sjukdomen. Hur man behandlar sådana manifestationer? Vilka faktorer bidrar till dem?

Orsaker och symtom på exacerbation av prostatit

Kronisk form av sjukdomen uppträder ofta utan uttalade tecken. Men återfallet kommer till följd av sådana faktorer:

 1. Höst-vårperiod. Vid denna tidpunkt är immuniteten alltid försvagad, det finns en förvärring av några kroniska sjukdomar.
 2. Användningen av alkohol och kryddig mat i stora mängder.
 3. Kontinuerlig hypotermi.
 4. Framväxten av pyelonefrit, andra infektioner i genitourinärsystemet.
 5. Överdriven fysisk aktivitet.
 6. Långvarig stagnation i det lilla bäckens kärl.

Som regel känner männa en förvärmning av prostatit omedelbart. Det manifesteras i ett antal funktioner. Bland dem: smärta och brännande i perineum, ljummen, rektum, urinröret; färgförändringar i urinen; lumbosakralkanyl eller coccyx; ökad uppmaning att urinera slemhinnor ur urinröret. Också symptom på akut prostatit kan vara stillastående eller urinretention, kraftig svettning, huvudvärk, sömnlöshet, svaghet, försämrad prestanda, plötsliga förändringar i kroppstemperatur, nervositet, ångest. En man känner smärta vid utlösning, hans sexuella upphetsning är instabil.

Förekomsten av ovanstående tecken är en signal för omedelbar medicinsk behandling.

Terapi av en exacerbation av en prostatit

Behandling av återkommande kronisk prostatit bör alltid baseras på vägran att dricka, avstå från kön, korrigera kosten. Mycket användbart under denna period är produkter som innehåller zink i deras komposition. Dessa är ärter, pumpa frön, nötter, bönor, flingor.

Du kan inte besöka bastu, badhus under sådana perioder. Den tidigare massagen av prostata med exacerbation av prostatit kräver avbokning.

Terapi av återfall bör alltid utföras på ett komplicerat sätt. Den innehåller:

 1. Antibakteriella medel. De mest effektiva har rekommenderats för kroniska prostatit antibiotika i kategorin fluorokinoloner. Detta är norfloxacin, ciprofloxacin. Antibiotika av tetracyklingruppen och makroliderna används också. Man måste emellertid ta hänsyn till att de, jämfört med de tidigare, har ett smalare handlingssätt. Av den anledningen tilldelas de dem när de diagnostiserar en viss infektionspatogen. Så, till exempel, metronidazol, verkar på klamydia, icke-bakteriella infektioner, ger ett bra resultat vid behandling av exacerbationer av kronisk prostatit. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet är minst två veckor.
 2. Antivirala och antifungala medel. De rekommenderas för användning efter antibakteriell behandling eller vid bestämning av patogener. Mycket användbart i detta fall är interferon som ett immunomodulerande medel.
 3. Antihistaminer av den senaste generationen. Till denna kategori av läkemedel hör ketotifen, primalan. Deras syfte är att lindra ödem i prostatavävnaden med någon form av prostatit.
 4. Läkemedel som förbättrar mikrocirkulationen: eskuzan, detraleks, trental. De är indicerade för icke-inflammatorisk prostatit. I detta syfte föreskriver urologer läkemedel för kategorin a-blockerare (prazosin, nicergolin).
 5. Fysioterapeutiska förfaranden. De syftar till att stimulera lokal blodcirkulation, öka resistens mot infektioner. Ofta ordinerar läkare elektrofores, magnetoterapi, laser, mikrovågsström. Sjukgymnastik är effektiv i alla former av prostatit.
 6. Förberedelser, normalisering av prostatakörteln. Den mest effektiva visade sig prostatilen, prostan, prostata, prostol.
 7. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ibuprofen, diclofenakurologer ordinerar för bäckensmärta.
 8. Icke-traditionella metoder (akupunktur, reflexologi).

När det gäller traditionell medicin, rekommenderas att dricka ett avkok av en matsked av mark eukalyptus blad, en tesked ört malört, samma mängd av grönt te, kokt i en minut till 300 gram vatten. Efter 15 minuters infusion ges läkemedelsvätskan och löses upp i den med 2 tabletter av mumi. Ta läkemedlet ska vara i tre uppdelade doser hela dagen. Varje dag i en vecka måste du förbereda en ny buljong på morgonen. Det är ett utmärkt antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.

Förstöring av kronisk prostatit hos män: symtom och behandling

Kronisk prostatit har en cyklisk kurs. Uppsägningsperioderna följs av perioder av förvärmning. Symptomen på sjukdomen börjar bli mer levande under hösten våren, som i många andra kroniska sjukdomar. Även tecken visas ofta på vintern när lägre temperaturer och försvagning av kroppens immunförsvar observeras.

Förstöring av kronisk prostatit har sina egna orsaker och manifesterar sig i form av olika manifestationer.

För att minska sannolikheten för uppkomsten av akuta tecken på sjukdomen är det nödvändigt att behandla och följa regelbundet reglerna för förebyggande av sjukdomen.

Varför finns det exacerbationer?

Orsakerna till förvärring av kronisk prostatit kan vara mycket olika. Det finns flera huvudfaktorer som oftast leder till det:

 1. Prostatit kan förvärras på grund av en minskning av kroppens skyddsfunktioner under hypotermi. På grund av undertryckandet av immunförsvaret kan kroppen inte klara av skadliga mikroorganismer, så sjukdomen passerar in i den akuta fasen. Underkylning kan även erhållas i kallt vatten under sommaren. Men speciellt ses processen på hösten och vintern.
 2. Symtomatologi förbättras av förvaltningen av en stillasittande livsstil. I detta fall inträffar stagnation i bäckenområdet. Dessutom, med störd blodcirkulation minskar organismernas resistens mot olika patogena virus, bakterier, svampar.
 3. För att bli förvärrad kan prostatit vid penetration av en urogenital infektion. Ofta observeras denna situation vid oskyddad samlag.
 4. Den inflammatoriska processen i prostatakörteln kan manifestera sig om det finns en aktivering av någon annan kronisk sjukdom.
 5. Akut prostatit uppträder ofta vid överdriven användning av alkoholhaltiga drycker. Rökning bidrar också till detta.
 6. Undernäring kan leda till en förvärmning av sjukdomen.
 7. Sannolikheten för en exacerbation ökar dramatiskt i en stressig situation i en människas liv.

symtomatologi

Symtom på förvärring av kronisk prostatit hos män liknar dem i manifestationen av en akut form av sjukdomen. De är uppdelade i två stora grupper: specifika och icke-specifika.

Särskilda tecken på att prostatit försämras ser så här ut:

 1. Inledningsvis finns smärta i ljumsken, perineal och könsorgan på grund av det faktum att prostatan börjar bli inflammerad. I detta fall noterar mannen att hela urinröret skadar. Obehag och spänning observeras också i ländryggen och ändtarmen.
 2. Färgen och lukten av urinen förändras. Detta är omedelbart märkbart.
 3. Urinröret blir smärtsamt. Dessutom finns det slemhinnor ur urinröret.
 4. Defekation åtföljs av ett starkt smärtssyndrom.
 5. Det finns vanliga uppmaningar till urinering. Med detta får urinen en minimal mängd.
 6. Brottad sexuell funktion. Det är en försvagning av erektion, smärta i penis, för tidig utlösning.

Också skilja och ospecifika symtom på exacerbation. De uttrycks i försämringen av det allmänna tillståndet hos en mans kropp. Patienten kan markera utseendet:

 • svaghet;
 • ökad trötthet och förlust av styrka;
 • irritabilitet och nervositet
 • sömnlöshet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • störningar i psykologiska tillstånd
 • ökad svettning, som åtföljs av en obehaglig lukt;
 • apati och svaghet i musklerna.

Tecken på exacerbation av kronisk prostatit kan vara olika, men det finns en som är unikt associerad med sjukdomen. Detta smärta omedelbart efter utlösning. Efter utlösning krymper prostata och, eftersom det är inflammerat, orsakar det ont.

Om det förekommer en exacerbation av prostatit, vad ska det då behandlas av en specialist? Han utvärderar den kliniska bilden av sjukdomen och föreskriver symptomatisk och allmän terapi.

behandling

När det förekommer en exacerbation av prostatit, syftar terapi till att eliminera dess manifestationer, såväl som allmän förbättring av kroppen. Därför är förutom läkemedelsbehandling obligatorisk och fysioterapi.

mediciner

Sjuka män undrar ofta hur man tar av och hur man behandlar en förvärmning av prostatit. Det är absolut oacceptabelt att ordinera mediciner till dig själv, eftersom detta kan förvärra situationen. Detta bör göras av den behandlande läkaren efter undersökning av patienten.

Först och främst för att eliminera inflammation krävs användning av antibakteriella medel. De ordineras endast med en bekräftad inflammatorisk process. Följande klasser av antibiotika används:

 • fluorokinoloner;
 • nitromidazoly;
 • makrolider;
 • tetracykliner.

Om inflammationen orsakas av svampar eller virus, är det nödvändigt att komplettera den antibakteriella behandlingen med lämpliga grupper av läkemedel.

När svullnad av vävnaderna är viktigt att ta antihistaminer. Det är bättre att använda droger av en ny generation. Effektiv effekt är Primalan, Ketotifen.

För att öka mikrocirkulationen krävs följande:

Dessa läkemedel ordineras om exacerbationen inte orsakas av bakterier och inte en inflammatorisk process.

Patienten kan också ordineras såsom alfa-blockerare som Nicergolin, Prazosin.

Om det finns en aktiv proliferation av prostata kan läkaren ordinera behandling med:

För att minska smärtssyndromet i det lilla bäckenet, är användningen av diklofenak, Ibufrofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel indikerade.

Vid kränkningar av kraft och negativa förändringar i sexuellt sfär kan stimulanser av blodcirkulation och erektioner förskrivas. Bland dem finns Viagra och Sealex.

sjukgymnastik

Vad ska man göra med exacerbation av andra prostatit än medicinska effekter? Naturligtvis behövs rehabiliteringsbehandling. För det är det möjligt att bära fysisk terapi.

Sjukgymnastik är en ytterligare metod för att bekämpa prostatit. Det bidrar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenets kärl och stärker antibiotikas funktion.

Bland de fysioterapeutiska metoderna används följande förfaranden mest:

 • elektrofores;
 • magnetisk terapi;
 • Mikrovågsströmmar;
 • laserterapi;
 • ultraljudsinflytande.

Mycket användbart är prostata massage, som kan vara manuell och hårdvara.

Mikroklyftare med medicinska lösningar används ofta. Lösningen kan beredas på basis av:

 • mineralvatten;
 • havtorn, persika, ricinolja, kakaosmör och hundrosa;
 • avkok av medicinska växter
 • infusioner av örter.

För att förhindra exacerbationen igen, och sjukdomen var stabil i remissionsfasen, är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder.

Symtom på förvärring av prostatit hos män: hur man tar bort eller tar ut i husförhållanden, skälen och behandlingen

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet, vilket ofta sker i akut form.

Detta tillstånd försämrar livskvaliteten allvarligt och kan få negativa följder och kräver därför omedelbar behandling.

Typer av prostatit, som kan bli inflammerad

Om prostatakörteln började akut inflammatorisk process, indikerar det infektion genom kontakt med blod eller urinledaren, vilket händer mycket mindre ofta med prostatit.

Därför har en snabbt flytande sjukdom en infektiös etiologi och är uppdelad i följande sorter:

 • Trichomoniasis prostatit;
 • bakteriell prostatit;
 • Protozoal prostatit (dess källa är närvaron av en foki av inflammation i andra kroppssystem);
 • candidiasis prostatit;
 • gonorrheal prostatit;
 • chlamydial prostatit.

Symtom på förvärring av prostatit

Den akuta formen av prostatit förekommer ganska ofta, så vad är orsakerna till förvärring av prostatit?

Utvecklingen av den provoceras av följande faktorer:

 1. Hypotermi. Alla män ska klä sig för vädret på hösten och vintern, när även våta fötter kan orsaka återkomst av prostatit.
 2. Icke-iakttagande av de grundläggande reglerna för intim hygien. Patogener som finns i kroppen, inte faller in i prostatakörteln, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt personlig hygien, och med täta byte av partner krävs för att använda kondom.
 3. Stagnation av blod i bäckenorganen. Det leder till en stillesittande livsstil, där det inte finns plats för sport, långsiktigt sexuellt avstående eller konstant övning av avbrutet samlag. Allt detta orsakar kränkningar av cirkulationen av lymf och blod i bäckenregionen - den främsta orsaken till förvärring av prostatit.
 4. Kronisk stress. De leder till försvagning av kroppen och mer intensiv aktivitet hos patogena bakterier.
 5. Missbruk av alkoholhaltiga drycker. Frekvent användning av alkohol stimulerar stark irritation i urinväg och kanaler i prostatakörteln.

Bestäm exacerbationen av sjukdomen kan vara på följande symtom:

 • smärtsamma förnimmelser, åtföljd av en brännande känsla och plötslig "lumbago" i ändtarmen, ländryggen, perineum;
 • för tidig utlösning och nedsatt erektion
 • frekvent uppmaning att urinera, förändring i färg och lukt av urin, och även dess lilla volym;
 • slemhinnor ur oförståeligt ursprung ur urinröret;
 • smärta i huvudet på penis under samlag
 • obehag under avföring.

Medicinsk hjälp

Om en man antar en akut prostatit, är det nödvändigt att besöka en läkare som kan göra en noggrann diagnos - prostatit.

Den bästa lösningen i detta fall är att göra en tid med en kvalificerad urolog och androlog som ska genomföra en grundlig rektal undersökning av prostata och ta prostata hemlighet för analys. Störa inte sådana studier som:

 • bakposev urin;
 • analyser för sexuellt överförbara infektioner;
 • transrektal ultraljud;
 • urodynamisk datorstudie av blåsans funktion och urinering
 • uretrocystoskopi etc.

Om det inte finns något sätt att kontakta en specialist-urolog kan generellt samråd om prostatit erhållas från en kirurg eller terapeut.

Allmänna behandlingsprinciper

När sjukdomen har övergått oväntat är det nödvändigt att vidta brådskande åtgärder.

Annars kan den akuta formen av prostatit provokera utvecklingen av adenom och prostatacancer, infertilitet, problem i könsorganet.

Än att behandla en exacerbation av en prostatit?

Idag finns det många effektiva sätt att hantera sjukdomen.

Hemma

Om det plötsligt fanns en förvärmning av prostatit, vad ska man göra före sjukhusvistelse eller besöka en läkare? Hur befriar förvärringen av prostatit i hemmet och gör det effektivt?

För att minska smärtaintensiteten gör du följande:

 1. Gå till en speciell diet som helt utesluter sura frukter, pickles, fett kött, alkohol, starkt te och kaffe. Preference ges till vitaminiserad protein mat. På dagen rekommenderas att man dricker minst 2 liter stillvatten eller örtteck.
 2. Ge tillfälligt upp sexuell aktivitet. Detta kommer att förhindra inträde av nya patogena mikroorganismer från partnern och undvika överarbete, vilket signifikant minskar immuniteten.
 3. För att återställa hela blodtillförseln i prostata, utför regelbundna regelbundna övningar - knep, cykelturer, sax. Men se till att du lyssnar på dina känslor och inte överdriver dig själv. Dessutom, med prostatit försöker gå mer.

Denna gymnastik hjälper till att stärka perineumets muskler och ser ut så här:

 1. Minska och dra åt skinkorna, dra muskelringen runt anusen med all sin kraft. Upprepa övningen ska vara 10-50 gånger 3 eller 4 gånger om dagen.
 2. Intensivt kontrakta bekkenbottens muskler och stanna i detta tillstånd i 5-7 sekunder (gradvis öka tiden). Sedan slappna av och gör övningen 10 fler gånger.
 3. Under en resa till toaletten försöker 5-7 gånger att avbryta urinering och återuppta det efter avkoppling. Mindre obehag och rezi i urinledaren, som ibland uppstår i detta fall, brukar gå igenom ett par dagar och förvärra inte patientens tillstånd med prostatit.

Folkmetoder

Traditionell medicin vet många sätt att lindra patientens tillstånd med prostatit. Dessa inkluderar:

 1. Douching med ett speciellt anti-inflammatoriskt avkok. För att göra det, ta 150 ml nykokt kallt vatten, 1 tesked ört malurt och grönt te, 1 matsked krossad eukalyptusblad och 3 tabletter mamma. Koka blandningen i ca 20 minuter och häll 100 ml varm lösning i ändtarmen i den bakre positionen.

 • Behandling med stenig olja. En halv tesked stenolja, späd i 3 liter varmt vatten och rör om.

  Efter att ha ätit ta 0,5 teskedar av drycken och observera om ditt tillstånd försämras.

  Att behandlas med sådana medel följer 1 månad och har sedan gjort en paus i 2 veckor.

  Doseringen ökar gradvis - inte mer än 1 gång i 3-4 dagar, vilket tar upp till 3 matskedar.

 • Behandling av kastanjetinktur. Häll av kastanjen och fyll den med 3 matskedar kokande vatten. Låt blandningen stå för natten, spänna på morgonen och låt smaka i 10-15 minuter i ett vattenbad. Buljongen är full 30 droppar tre gånger om dagen före måltiderna.
 • droger

  Ofta utan användning av medicinering under en exacerbation av prostatit är omöjlig på grund av risken för allvarliga komplikationer. Läkaren ordinerar vanligtvis följande droger:

  1. Antibiotika. De har en skadlig effekt på skadliga mikroorganismer, vilket orsakar inflammation i prostata. Ofta föreskriver specialisten pengar från gruppen fluorokinoloner: Ofloxacin, Ciprofloxacin, Moxifloxacin, Gatiloxacin, Lomefloxacin.
  2. Alfa-blockerare. Sådana mediciner är nödvändiga för att slappna av musklerna och eliminera spasmer, vilket gör det lättare att urinera. Denna grupp innefattar Prazonin, Fentolamin, Amikacin, Gentamicin.
  3. Miorelaxanter, som minskar tonen i släta muskler, stimulerar utflödet av prostats utsöndring och förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Detta är Midokalm, Baclofen, Methocarbamol.
  4. Immunostimulerande läkemedel, varav mest effektiva är polyoxidonium.
  5. Rektala suppositorier, som föreskriver prostata inflammatoriska, kramplösande och immunstimulerande effekt: Prostatilen, Viferon, Olestezin, Bioprost, Prostopin.

  förebyggande

  För att göra prostatit stör dig så lite som möjligt borde du följa vissa regler:

  1. Missa inte alkohol - drick inte mer än 1 glas vin eller ett glas cognac även på semester.
  2. Överkolla inte: under kallperioden är det värt att ta hand om värmen på underkroppen och även på sommaren är det inte nödvändigt att sitta på kalla ytor eller simma i dammar med mycket kallt vatten.
  3. Håll ett regelbundet sexliv, helst med en partner.
  4. Att spendera mycket tid fysisk aktivitet: mycket att vara ute ute, gå, spela en favorit sport.

  Diet med förvärring av prostatit

  Kost med förvärring av prostatit - En händelse är inte bara nödvändig, utan även obligatorisk.

  Förhindra utvecklingen av akuta former kan elimineras från kosten:

  • rökt och konserverat produkter;
  • kolsyrade drycker;
  • fett kött och köttbuljong;
  • alkohol;
  • stekt och kryddig mat;
  • bakverk;
  • starkt kaffe och te;
  • lök, peppar, vitlök;
  • sura frukter (till exempel citron, svart vinbär, etc.);
  • svamp;
  • halvfabrikat;
  • produkter som förbättrar gasbildning - baljväxter, blomkål, etc.

  Förstöring av prostatit är ett extremt obehagligt tillstånd som leder till allvarliga konsekvenser för det manliga reproduktionssystemet. Dock kan detta tillstånd förhindras, och om nödvändigt - framgångsrikt botas.

  Vad ska man göra om man förvärrar prostatit? Symtom, orsaker och behandling

  prostatit - inflammatorisk process i prostatakörteln, det finns olika typer av ursprung, varierande grader av svårighetsgrad.

  Förstöring av prostatit - En kraftig försämring av sjukdomsförloppet - det är omöjligt att inte lägga märke till och låta sjukdomen vara ensam på grund av uttalad akut smärta och hög feber.

  Än att behandla exacerbation av prostatit? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

  Förstöring av prostatit: symtom och orsaker

  Typer av prostatit på grund av sjukdomsutvecklingen är indelade i flera grupper (bakteriell, abakteriell, stagnerande), om ingen behandling används, flyter sjukdomen till ett kroniskt stadium.

  Med kronisk prostatit finns det ingen utålelig smärta i perineum, feber, oftast män med en sådan sjukdom söker inte medicinsk hjälp förrän en allvarlig försämring uppstår - exacerbation.

  En akut form utvecklas endast när kronisk prostatit på grund av vissa faktorer flera gånger om året.

  Varje sjukdom förvärras på grund av en minskning av immunsystemet.

  Orsaker till exacerbation av prostatit:

  • hypotermi;
  • sjukdom av ARVI, andra infektioner;
  • stressiga situationer
  • olämplig diet (övervägande akut, stekt mat, oregelbunden utfodring pågår);
  • sexuell avhållsamhet, särskilt när det är upphetsat
  • samlag med smittade partner
  • stillasittande livsstil (stagnation av blod och sekretion av körteln);
  • missbruk av alkoholhaltiga drycker, rökning
  • frekvent förstoppning.

  Symtom på exacerbation av prostatit:

  • akut smärta i perineum, skrot, penis, underliv, nedre delen av ryggen;
  • hög temperatur (ibland kraftigt reducerad);
  • smärtsam urinering eller oförmåga att urinera med en känsla av en överflödig urinblåsan;
  • en förändring i urinfärgen, ibland närvaron av en äcklig lukt;
  • brinner i urinröret
  • slemutsläpp under avföring
  • omöjlighet av sexuellt liv (smärta vid samlag, för tidig utlösning, kränkningsförmåga).

  Också mot bakgrund av sådana symtom störs arbetet nervsystemet, och visas därför:

  • sömnlöshet;
  • irritabilitet, orimlig ilska
  • rädsla;
  • svettning.

  Vilken läkare ska jag kontakta?

  vid exacerbation av prostatit Vad ska jag göra? Det första du behöver se en läkare. Att ta itu med är det nödvändigt att specialisera på urologi och andrologi.

  Dessa läkare leder sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet.

  Läkaren ska ge ett grundligt svar om tillståndet, var inte blyg och prata inte om vissa fakta - det kan det komplicera behandlingen.

  Men inte bara urologen (andrologisten) kommer att delta i processen att bli av med prostatit.

  Efter besiktning och förhör kan komma riktning till terapeuten, endokrinolgu, sjukgymnast, immunologi, psykolog (psykoterapeut) - för mer vyrisovki bild av sjukdomen.

  Hur man behandlar

  Metoder för behandling av exacerbation av prostatit:

  • läkemedelsbehandling (varje läkemedel väljs baserat på test);
  • Sjukgymnastik (magnetbehandling, elektrofores, laserterapi);
  • terapeutisk gymnastik (efter avlägsnande av huvudsymptomarna föreskrivs lätta övningar för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet);
  • överensstämmelse med kost (eliminering av skadliga produkter)
  • människors metoder (endast efter att ha råd med en läkare).

  Bäst för tiden exacerbation av prostatit gå till sjukhuset, de använder mer kraftfulla droger (intravenöst, intramuskulärt), exakt kost och vila. När förvärras betennas inflammationen i prostata körteln.

  Hembehandling

  Hur man tar bort exacerbation av prostatit hemma? Behandling av huset är möjligt, men under överinseende av en läkare är det nödvändigt att följa hans instruktioner, för att inte bryta mot regimen.

  läkemedel

   • antibiotika efter speciella test (ciprofloxacin, norfloxacin);
  • antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, Nurofen);
  • diuretika (vanligtvis fruktdrycker, teer);
  • alfa-adrenoblocker, avslappnande muskler i blåsan, prostata (urokstal);
  • rektal suppositorier komplex (Prostatilen, Prostamol);
  • Enzymer som accelererar processer (enzymer);
  • vitaminer, stärka människans hälsa, kroppen som helhet.

  Folkmetoder

  Traditionell medicin baserad på användningen av naturliga örter, träd, oljor. Sådana droger har ett viktigt plus - ger ingen effekt på mikrofloraen i matsmältningssystemet, som antibiotika.

  Det är bäst att hjälpa till med smärta:

  • propolis - turundu (tampon) impregneras med propolis och sätts in i anuset;
  • avkok från askens bark - koka den krossade barken, ta den när smärtsamma förnimmelser uppträder;
  • microclysters med eukalyptus - några ml eukalyptusolja för att lösa sig i 250 g av grönt te, tillsätt en tesked torr salvia, 3 mumie tabletter.

  Känd för behandling av pumpa frön med honung och pumpa olja.

  Allting måste ätas inuti, tidpunkten för mötet utnämnas av läkaren.

  Experter rekommenderar att du använder mer persilja och gröna lökar.

  Under exacerbationen är avkoket av persilja rot.

  diet

  Glöm inte om kost när exacerbation av prostatit.

  Det bör uteslutas från att äta stekt, kryddig, tung mat, alkoholhaltiga, kolsyrade drycker.

  Inkludera i kosten spannmål, mejeriprodukter, grönsaker, frukt (med låg syra), fruktdrycker, diuretika. Du kan inte äta rädisa, sorrel.

  förebyggande

  För att förhindra exacerbation av prostatit bör följa vissa regler:

   • att leda en aktiv livsstil (det är dock bättre att utesluta cykling);
  • att inte missbruka alkohol, kaffe, röka
  • do not overcool;
  • att leda ett korrekt sexuellt liv - för att undvika promiskuitet;
  • Undvik stressiga situationer.

  Det viktigaste, när förebyggande av exacerbationer - Regelbunden undersökning av urologen.

  slutsats

  Du behöver veta exakt vilka symptom du behöver kontakta läkare. Försämringen av situationen, exacerbation av kronisk prostatit, kan undvikas om du följer vissa instruktioner. Du borde veta hur man ska lindra situationen, vilken typ av läkare som ska behandlas, vad ska man ta.

  Användbar video

  Se en video om en exacerbation av prostatit:

  Hur och vad ska man hantera förföljelsen av kronisk prostatit?

  Kronisk prostatit är en inflammatorisk process av prostatas vävnader, som varar mer än tre månader. En viktig del av sjukdomen är dess asymptomatiska kurs hos nästan 70% av patienterna. 15% av männen noterar en periodisk förvärring av kronisk prostatit, som manifesteras av karakteristiska symptom. Behandlingen av sjukdomen är komplex och innefattar användning av farmakologiska medel och användningen av fysioterapiprocedurer.

  Orsaker och tecken på förvärring av kronisk form

  Orsakerna till exacerbation av prostatit är ganska olika. Ofta sker det på vår- och hösten årstider mot bakgrund av nedsatt immunitet. Förutom effekterna av låga temperaturer som leder till hypotermi, har användningen av alltför stora mängder alkohol, kryddig, salt mat en negativ effekt. Prostatit kan bli värre efter infektion under oskyddad samlag med virus och bakterier.

  Symtom på exacerbation av prostatit är uppdelad i specifika och liknar symtomen på andra sjukdomar.

  • känsla av smärta, brännande i perineum, anus;
  • urinrörsårhet, utseende av slemhinnor;
  • smärtsam avföring, utseende av förstoppning, sprickor i anala slemhinna
  • snabb urinering i form av droppar;
  • konstant känsla av blåsans fullhet;
  • minskad erektion
  • minskning av sexuell intimitet, tidig utlösning, avsaknad av stimulering;
  • smärt syndrom under sexuell kontakt.

  Tecken på en försvagning av ett icke-specifikt tecken:

  • ökad trötthet, impotens, muskelsmärta, en känsla av vridning av ben och leder
  • migrän;
  • sömnlöshet;
  • stressande tillstånd.

  Manifestationer av sjukdomen är individuella för varje patient.

  komplikationer

  Prostatit i det akuta skedet är farligt på grund av involvering av ett antal vävnader och organ i den inflammatoriska processen. Komplikationer inkluderar följande sjukdomar:

  1. uretrit, som uppträder under bakteriell infektion och kännetecknas av närvaron av pus i urinen, svullnad i könsorganen, minskad erektion;
  2. cystit, som har egenskapen för exacerbation, manifesterad av urininkontinens, hematuri och temperaturinstabilitet;
  3. pyelonefrit, som förutom störande utsöndring av vätska från kroppen leder till akut njursvikt fram till döden;
  4. epididymit, vilket leder till en överträdelse av sexuell funktion.

  Hos män, äldre kronisk prostatit i det akuta skedet har allvarliga konsekvenser i form av blockering plexus av vener, försena akut urinfluidförbindelse purulent skede.

  De genomförda studierna bekräftar en stor procentandel av övergången av prostatit till onkologiska sjukdomar.

  behandling

  Under behandling av förvärring av kronisk prostatit innebär komplexa åtgärder som kombinerar användningen av läkemedel med fysioterapi och massage.

  Antibiotikabehandling

  Behandling med antibiotika är den huvudsakliga terapeutiska metoden. Antibiotika av olika grupper används:

  • penicilliner - Amoxicillin, Amoxiclav;
  • makrolider - azitromycin, erytromycin;
  • cefalosporiner - Cefotaxim, Ceftriaxon;
  • fluokinoloner - Moxifloxacin, Levofloxacin.

  Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

  Preparat av denna grupp föreskrivs när sjukdomen försämras. De är första hjälpen i en medicinsk institution. De hjälper till att eliminera svullnad, smärtsam urinering, feberiska manifestationer. Använd icke-steroid läkemedel i injektioner, tabletter, men oftare i suppositorier: Ibuprofen, Indomethacin, Diclofenac.

  Metaboliska droger

  Dessa medel intensifierar blodcirkulationen, normaliserar ämnesomsättningen i prostatavävnaderna och återställer erektilfunktionen. Bland dem är Prostanorm, Vitaprost, Prostamol Uno.

  Fysioterapeutiska förfaranden

  Behandling av akut prostatit ofta kompletteras med olika fysioterapeut förfaranden: laserbestrålning, elektriska stimuleringspulser, effekterna av högfrekventa elektromagnetiska fältet.

  massage

  Den manuella metoden består i transrectal massage av en körtel, gjord av läkaren med hjälp av ett finger. Det kommer att lindra stagnation av den inflammerade hemliga vätskan, vilket leder till normalisering av sexuell aktivitet.

  Under behandling av en exacerbation av kronisk prostatit är alla sexuella kontakter, inklusive oralsex, uteslutna.

  Förstöring av kronisk prostatit är alltid en direkt följd av den avancerade formen av sjukdomen. Att utesluta en sådan situation är det viktigt att genomgå förebyggande undersökningar, och om de första tecknen på sjukdomen uppträder, gå till urologen och få rätt behandling.

  Förstöring av kronisk prostatit: symtom, diagnos och behandling

  Vittnesbördet i statistiken säger att 45% av männen efter 40 år lider av prostatit. Nyligen konstaterar urologer att sjukdomen är mycket yngre, men det manliga könet är inte vanligt att dela sina problem, så ofta på grund av brist på behandling blir den akuta formen kronisk. Och när en man fortfarande besöker en läkare är han intresserad av hur man behandlar en förvärring av prostatit, för att uppnå ett positivt resultat snabbare. Tyvärr är det svårt att uppnå ett snabbt resultat i sådana fall.

  Innehållet i artikeln

  Faktorer av exacerbation av prostatit

  Prostatit är en inflammation i prostatakörteln på grund av ingreppet av skadliga bakterier eller virus. Sjukdomen kan förekomma i två former: akut och kronisk. Symtom på förvärring av kronisk prostatit en man kommer att känna genast. Vilka faktorer provocerar det?

  Orsakerna till en exacerbation av en prostatit händer olika:

  1. Konstant hypotermi.
  2. Oregelbundet sexliv.
  3. Infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
  4. Dåliga vanor.

  Symtom på förvärring av prostatit

  Hos män med kronisk form av prostatit reduceras immuniteten väsentligt. Återkommande manifestationer är obetydligt annorlunda än den akuta sjukdomsförloppet. Ofta delar läkare symtomen i två former: specifika och icke-specifika.

  Specifika symtom på exacerbation av kronisk prostatit är:

  • Konstant uppmaning att urinera. En man i det normala tillståndet i genitourinary systemet kan gå på toaletten upp till 8 gånger om dagen. Men den inflammatoriska processen är väsentligen irriterande för blåsan, så en konstant känsla av fullblåsan uppträder. Ibland kan en man inte gå på toaletten alls, han hindras av en skarp smärta i ljummen under urinering.
  • Blod i urinen. Detta händer i sällsynta fall. Denna blödning är svår nog att sluta, detta kräver professionell vård.
  • Smärtsamma känslor vid utlösning.
  • Accelererad ejakulation.

  Nonspecifika tecken på exacerbation av kronisk prostatit:

  • en ständig känsla av svaghet;
  • depressivt tillstånd
  • förhöjd kroppstemperatur.

  Diagnos av prostatit

  Man måste komma ihåg att ospecifika symtom kan indikera förekomsten av andra sjukdomar. Många vet inte vad man ska göra vid försämring och hur man handlar ordentligt i den nuvarande situationen. Först måste du ta reda på den exakta orsaken, och för att genomgå en fullständig läkarundersökning, och fortsätt sedan till behandlingens gång.

  Hur man lindrar förvärringen av prostatit, kommer urologen att kunna berätta först efter att ha haft en fullständig anamnese. Sjukdomen i sig är inte svår att bestämma. Huvudprinciperna för undersökning är undersökning av en specialist, ultraljud av bäckenorgan, leverans av urin och blodprov.

  Med försvårandet av prostatit bör behandlingsförloppet vara omfattande, vars huvudsakliga tillstånd inte är att överge den behandling som har börjat, detta kan ytterligare förvärra situationen.

  Behandling av en exacerbation av en prostatit kan vara både medicinskt och med hjälp av folkmedicinska lösningar. Odragen smärta, oförmåga att urinera kan leda till allvarliga komplikationer. En sådan exacerbation kan bara avlägsnas med antibiotika.

  Behandling av prostatit med folkmekanismer

  Traditionell medicin kan avsevärt förbättra immuniteten och förstöra virus. Vid tillfällen av förvärring kan sådana metoder bli av med smärtsamma förnimmelser. Sedan antiken har olika healare försökt hitta ett botemedel mot inflammation i prostatakörteln. De mest populära medicinska örterna, frukter och växter. Olika infusioner och buljonger hjälpte män snabbt att bli av med problem med genitourinary systemet.

  Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer är ganska effektiv och har använts aktivt i många år. Många av de gamla recepten används nu. Huvudkomponenterna för infusioner och buljonger är kamomill, kalendula och Johannesjurs, men de kan endast tas på rekommendation av behandlingsläkaren.

  medicinering

  För medicinsk behandling används följande:

  Än och hur det är möjligt att behandla en exacerbation av en prostatit?

  Män uppmärksammar inte deras hälsa, så de blir ofta mottagliga för olika sjukdomar. En av dem är prostatit. Denna sjukdom kan mycket komplicera människans liv. Han är mycket förförisk och om han inte är upptäckt i tid och inte börjar behandla, kan han gå in i kronisk form. Det är därför det är väldigt viktigt att börja behandlingen i tid.

  Vad är kronisk prostatit?

  Denna form av sjukdomen är en lång inflammatorisk process som äger rum i prostatakörteln. Oftast utvecklas det i form av komplikationer, med felaktig behandling. Också orsaken till utvecklingen av en sådan sjukdom kan tjäna som en infektion i det genitourära systemet.

  Huvudskillnaden mellan denna form av sjukdomen ligger i det faktum att den utvecklas ganska långsamt. Oftast förekommer denna sjukdom i en dold, asymptomatisk form. Men under påverkan av olika faktorer kan det bli mycket förvärrat.

  Oftast misstänker män inte ens att de utvecklar en sjukdom. Symtom förekommer endast i 50% av fallen.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Varför kan det bli en förvärring

  Utvecklingen av ett tillstånd som en exacerbation av prostatit kan påverkas av ett ganska stort antal olika faktorer. Oftast är det:

  1. hypotermi;
  2. Minskad immunitet
  3. Missbruk av alkohol;
  4. Användningen av ett stort antal kryddiga rätter;
  5. Immobile livsstil;
  6. infektion;
  7. Effekten av andra sjukdomar på körteln;
  8. Emosionella chocker.

  De viktigaste symptomen

  Tecken på exacerbationsprocessen skiljer sig inte mycket från symptomen på akut prostatit. Sällan utvecklas exacerbationer under vår- och hösten.

  Alla symptom kan delas upp i flera grupper. Specialister klassificerar tecknen i huvudsakliga (specifika) och icke-huvudsakliga (icke-specifika) sådana.

  Specifika tecken är mest typiska för denna sjukdom. Bland dem kan vi skilja:

  1. Smärta i ljummen;
  2. Smärta i könsorganet
  3. Smärta vid urinering
  4. Utseende av slemhinnor;
  5. Svag erektion;
  6. Snabb utlösning

  Nonspecifika tecken på ett tillstånd som exacerbation av prostatit kännetecknas av att de kan utvecklas i störningar i andra organ. Bland dem kan vi skilja:

  1. Svår utmattning
  2. Reduktion av stressmotstånd;
  3. Dålig sömn;
  4. Ökad kroppstemperatur;
  5. Personlighetsstörningar.

  Hur man behandlar en exacerbation

  De flesta experter är överens om att behandling av en exacerbation av prostatit är i poliklinisk miljö.

  Den första etappen är eliminering av den faktor som orsakade förvärringen. Oftast i rollen för denna faktor är patogena mikroorganismer. För detta används olika antibiotika. De flesta experter rekommenderar att man använder makrolider eller andra preparat av ett brett spektrum. Att plocka upp antibiotika som det är nödvändigt att behandla en sjukdom kan experten bara luta mot enskilda egenskaper hos en organism.

  Som regel tas antibiotika av kursen. Hel kurs - 2 veckor. Den första lättnaden visas på den 6: e dagen för antagning. Helt symptom kan tas bort efter 1,5 veckor.

  Vad kan jag göra själv

  Symtom på prostatit kan behandlas oberoende. För att göra detta behöver du bara följa följande regler:

  1. Byt kost. Inkludering i kost av hälsosam mat och justering av kosten hjälper dig att snabbt återställa kroppen.
  2. Ge tillfälligt upp sexuellt liv. Genom att avstå från samlag kan du minska belastningen på körteln och därmed minska manifestationen av symtom.
  3. Att leda en mobil livsstil.

  Fysisk aktivitet kommer att bidra till att eliminera stillastående fenomen i detta område och påskynda kampen mot infektion. Detta är ett av de mest effektiva sätten att minska symtomen.

  Vilka folkprocedurer kan jag göra?

  De flesta experter rekommenderar att man kombinerar medicinsk behandling och folkmedicin. Det är bäst att göra buljonger från kamille och Johannesört. Det hjälper till att minska inflammation och bli av med smärta.

  Sammanfattningsvis kan vi säga att förvärringen av kronisk prostatit är ett ganska obehagligt fenomen. Det kan uppstå på grund av påverkan av ett ganska stort antal olika faktorer. Oftast förekommer det under våren och hösten år.

  Som regel används antibiotika för detta. Dessutom kan fysioterapeutiska effekter dessutom föreskrivas. Också i hemmet kan du göra olika folkprocedurer.

  Vad är symtomen på exacerbation av prostatit och hur man behandlar det?

  Förstöring av kronisk prostatit är en uppenbar signal av kroppen att dess försvar har försvagats. Sjukdomen i denna form kan vara asymptomatisk under lång tid. Under inverkan av negativa faktorer ersätts undergivningsperioden med en andra övergång till ett akut stadium och kräver omedelbar läkarvård att bli av med obehagliga symptom.

  Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Övergången till kronisk form kan sägas om sjukdomen varar i tre månader eller längre. Självklart kan uttryckta symtom vara frånvarande eller vara så svag att personen själv inte misstänker sjukdomen.

  Med låg immunitet fortskrider inflammationen snabbt, prostata vävnader börjar förändras. Om behandlingen inte startas i tid, blir processen irreversibel. Enligt medicinsk statistik lider nästan en femtedel av en urolog av prostatit hos män. I detta fall upptäcks sjukdomen i de flesta fall oavsiktligt under ett förebyggande besök hos läkaren.

  symtomatologi

  För en kronisk form är en latent kurs typisk, men symptomen på en förvärmning av prostatit är inte särskilt svåra att märka. Prostatakörteln ökar flera gånger och utövar ett betydande tryck på blåsan, vilket leder till en försening i urinering. Kroppens väggar är ständigt irriterade, vilket resulterar i falska önskningar för tömning. Dessa symtom intensifieras på natten.

  Delvis prostatakörteln adjungerar ändarna i ändtarmen. När det ökar, smalnar lumen i tarmen. Detta orsakar förstoppning och svårigheter i avföring. Processen för sekundär absorption av urin och avföring är störd, utvecklingen av berusning börjar.

  Patienten upplever följande symtom på exacerbation av kronisk prostatit:

  • problem med matsmältningssystemet;
  • huvudvärk;
  • ihållande yrsel
  • sömnstörning
  • minskad libido;
  • smärta i ljummen och skrotumet;
  • erektil dysfunktion
  • smärta vid urinering.

  När sjukdomen förvärras, lider nervsystemet på grund av förgiftning. Arbetsförmågan minskar, koncentrationen av uppmärksamhet bryts. Möjlig aptitlöshet, ihållande sömnlöshet eller sömnighet. Personen blir nervös och irriterad.

  Med en exacerbation är en liten temperaturökning möjlig, upp till 37-38 grader.

  De vanligaste tecknen på exacerbation av kronisk prostatit är en signifikant minskning av sexuell lust. Om sexuell aktivitet kvarstår, observeras försenad eller för tidig utlösning. Den sexuella handlingen själv kan åtföljas av smärta eller teckenupplevelser.

  Smärta med förvärring av kronisk prostatit har en annan karaktär, från trubbig middag till svåra attacker. I det senare fallet kan du behöva starka smärtstillande medel eller till och med sjukhusvistelse. Patienten rekommenderas att ta sjukskrivningen tills symtomen på sjukdomen har minskat.

  skäl

  Till övergången av sjukdomen från primär akut form till kronisk leder till behandling av dålig kvalitet eller fullständig frånvaro. Återfall orsakar en mängd faktorer som på något sätt påverkar kroppens tillstånd. Än att behandla sjukdom, för att definiera det är möjligt först efter avslöjande av orsakerna till dess eller hennes förekomst.

  Följande orsaker till förvärring var mest utbredda:

  • allvarlig hypotermi
  • regelbunden stress;
  • stillasittande livsstil;
  • andra kroniska sjukdomar;
  • dåliga vanor
  • obalanserad näring.

  För att bli förvärrad kan inflammationen vid de stillastående fenomenen inom organen i ett litet bassäng. De har inte tillräckligt med fysisk aktivitet och har ett oregelbundet sexliv. Liknande fenomen är karakteristiska för icke-bakteriell kronisk prostatit.

  Med nedsatt immunitet är inflammation, som är bakteriell i naturen, möjlig. Patogener blir ofta svampar, parasiter, virus - stafylokocker, E. coli, candida, enterokocker. Fara är också mikroorganismer som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar - mykoplasma, gonokocker, klamydia, trichomonader.

  Eventuella komplikationer

  Om behandlingen av kronisk prostatitförstöring inte startas i tid, kommer den inflammatoriska processen att spridas i hela kroppen. För det första kommer de organ och system som ligger bredvid prostatakörteln att påverkas - rektum och urinvägarna. Möjliga komplikationer beror på sjukdomstypen.

  Det finns risk för utveckling:

  Vilken som helst av sjukdomarna kan leda till allvarligare komplikationer. Till exempel leder pyelonefrit till njursvikt.

  Långvarig prostatit hos män är fylld med spridningen av processen på epididymis och äggstockar. Skrotumet blir svullet och ständigt gör ont. Vid utlösning kommer också en skarp smärta. Med ett ogynnsamt resultat är detta fylligt med nekros av testiklarna och fysiologisk infertilitet.

  Nödvändig diagnostik

  När de första symtomen på en förvärmning av prostatit bör riktas till en urolog eller terapeut. För att välja den optimala terapin är det nödvändigt att bekräfta diagnosen och avslöja arten av inflammationen. För detta ändamål:

  • undersökning av ett smet från urinröret
  • Ultraljud av prostata genom ändtarmen;
  • mätning av rektal temperatur
  • ett allmänt blodprov
  • allmän analys av urin;
  • analys för specifikt prostatiskt antigen.

  Behandlingskursen beror på närvaron eller frånvaron av infektion.

  medicinering

  När specialisten identifierar orsakerna till förvärring av prostatit hos män väljes de nödvändiga läkemedlen. Oftast är de antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Dessutom behöver du:

  • laxermedel;
  • diuretika;
  • antiinflammatoriska;
  • smärtstillande;
  • antibakteriella;
  • stimulerande blodflöde.

  Om återkommande prostatit uppstod mot en bakgrund av förvärring av en annan kronisk sjukdom, behöver den också behandling.

  Dosering och varaktighet av kursen bestäms individuellt av den behandlande läkaren. Försvinnandet av tecken på en exacerbation av en prostatit kan ske tillräckligt snabbt redan under de första behandlingsdagarna. Det är omöjligt att neka vidare användning av droger. Även om symptomen redan är borta betyder det inte att den inflammatoriska processen ska stoppas.

  amoxiclav

  Antibakteriellt läkemedel baserat på amoxicillin och klavulansyra. Tabletter är ett bredspektrum antibiotikum. Lämplig för behandling av olika infektiösa och inflammatoriska sjukdomar, lindrar inflammation och lindrar negativa symtom.

  Med en mild eller måttlig form av flöde ges en tablett var 12: e timme, med en svår klinisk bild minskar inträdesintervallet till åtta timmar. Varaktigheten av användning av läkemedel bestäms av den behandlande läkaren. Vanligtvis tar kursen från fem dagar till två veckor. Återigen är det nödvändigt att överlämna analyser.

  Användning av Amoxiclav kan leda till dålig aptit, diarré, illamående eller huvudvärk. Läkemedlet är inte lämpligt för personer som lider av njur- eller leverproblem, såväl som med individuell intolerans av komponenterna.

  Vitaprost

  Rektala suppositorier, som gör det möjligt att normalisera metabolismen och förnya den korrekta blodcirkulationen i prostataens parenchyma. Det möjliggör för att lindra förvärringen av kronisk prostatit. Basen av drogen är extraktet från prostata.

  Ljus ska administreras efter tömning eller ett speciellt rensningsema. Ett stötpiller är tillräckligt för natten. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar. Om prostatit har en tendens att förvärra regelbundet används Vitaprost för förebyggande - ett ljus i en vecka.

  Den enda möjliga kontraindikationen är intolerans av komponenterna. Eventuella milda allergiska reaktioner, som uppträder oberoende efter uttag av läkemedelssuppositorier.

  indometacin

  Rektala suppositorier, som har antipyretiska, analgetiska och antiinflammatoriska effekter. Ett uttalat resultat visas i slutet av den första veckan av behandlingen. Läkemedlet absorberas i två timmar, utsöndras med avföring och urin.

  Doseringen av läkemedlet beror på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. Den maximala dagliga dosen är 200 mg av den aktiva substansen. I de flesta fall i början är det nödvändigt att 25 mg tre gånger om dagen, minskas gradvis mängden. Efter att ha gått in i stearinljuset måste patienten ligga i viloläge i 15-20 minuter.

  Överge användningen av indometacin kommer att uppstå vid nedsatt njur- eller leverfunktion, nedsatt hematopoiesis eller hjärtproblem.

  prostanorm

  Läkemedlet är baserat på komponenter av vegetabiliskt ursprung. Sammansättningen omfattar johannesört, lakritsrot, kanadensisk guldrod, rötter av lila echinacea, samt vegetabilisk olja, talk och bivax. Kämpar med bakterier, tar bort smärtsyndrom och lindrar inflammation, och normaliserar också urinfunktionen.

  Det exakta systemet, hur man lindrar förvärringen av prostatit Prostanorm, bestäms beroende på svårighetsgraden av den kliniska bilden. Rekommenderad 1-2 tabletter upp till tre gånger om dagen, en halvtimme före eller 40 minuter efter en måltid. Kursen är ganska lång och tar upp till sju veckor. Det är förbjudet att använda i akut glomerulonefrit.

  ceftriaxon

  Antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder. Producerad i form av pulver, som används för beredning av injektioner. Det föreskrivs för kontroll av gram-positiva och negativa bakterier, liksom för eliminering av anaeroba och aeroba patogener.

  Behandling av en exacerbation av en prostatit spenderas under det individuella systemet eller planen. Vanligtvis administreras lösningen subkutant eller intramuskulärt en gång om dagen. Den maximala dagliga dosen är 4 g. ämnen. Eventuella biverkningar - manifestationer av övergrepp i matsmältningssystemet, förvärring av candidiasis. På injektionsstället visas ofta ömhet och rodnad.

  sjukgymnastik

  Förutom den traditionella medicinen, med förhöjning av prostatit rekommenderad återställande fysioterapi. Med hjälp av det är det möjligt att förbättra blodcirkulationen av småbäcken, vilket positivt påverkar läkemedlets effektivitet.

  • ultraljud;
  • elektrofores;
  • laserterapi;
  • Mikrovågsströmmar;
  • magnet.

  Du kan också behöva manuell eller hårdvara massage i prostata.

  Dessutom föreskrivs mikrocykler, baserade på läkningslösningar på örter, naturliga oljor (dogros, kakao, havtorn, ricinolja, persika), buljonger, infusioner och mineralvatten. För att bestämma hur länge denna behandling varar, kan endast den iakttagande läkaren.

  Folkmekanismer

  Vid behandling av prostatit i hemmet, i kombination med huvudterapin av antibiotika, är recept för traditionell medicin tillåten. Ofta används naturlig honung - effektiv naturlig antiinflammatorisk. Det passar folk som inte har allergier mot biodlingsprodukter eller diabetes.

  Så, honung rekommenderas att ersätta det vanliga sockret och äta det som ett tillägg till te, för 100-200 gr. per dag. Detta kommer att hjälpa till att lindra smärtsyndromet och lindra de obehagliga symtomen på sjukdomen. Du kan också göra en helande lösning, som inkluderar:

  • 50 gr. naturlig flytande honung;
  • 100 gr. torrt gräs celandine;
  • 700 ml. kokande vatten.

  Torrt gräs översvämmas med vatten och kokas över låg värme i ca 20-25 minuter. Det avkylda avkoket filtreras, honung läggs till, allt är grundligt blandat. Lösningen förvaras i en glasbehållare i kylskåpet. Drick en matsked före måltiden, inte mer än tre gånger om dagen.

  Också under läkemedelsbehandling av kronisk prostatit i akut stadium används havrebuljong som hjälpmedel. Ett glas tvättade frön hälls med en liter rent dricksvatten och infunderas i 12 timmar. Efter att vätskan kokats och smutsas under locket i 30 minuter. Ytterligare 10-12 timmar krävs för infusion. Drick det för 150 ml. tre gånger om dagen.

  Pumpa frö är ett effektivt botemedel mot akut inflammation. För att säkerställa en positiv effekt är det tillräckligt att äta 30-40 frön varje dag. Gör det bättre innan du äter. Ett annat sätt är att vrida 0,5 kg frö i köttkvarn och tillsätt 150-200 gr. av naturlig honung. Allt är blandat och uppdelat i små portioner.

  För att göra det lättare, från blandningen görs bollar, som liknar en valnöt i storlek. De förvaras i kylskåp. Ät ska vara på bollen i 30-40 minuter före måltiden, 1-3 gånger om dagen.