Huvud
Analyser

Hur man lindrar smärta med cystitis

Akut inflammatorisk process av infektiöst ursprung i vävnaderna hos ett viktigt organ i urinvägarna - blåsan, kallad cystitis. Denna sjukdom kan ge en person många obehagliga stunder - en känsla av smärta och obehag i underlivet, brinnande och frekvent uppmaning att urinera. I vissa fall uttrycks dessa symtom måttligt, vilket fortfarande inte hjälper till att upprätthålla en bra humör. Och vissa patienter upplever så svår smärta att de tvingas följa sängstöd.

Det är därför som många av dem är förbryllade av frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?". Komplex behandling av den patologiska processen i blåsan ska ordineras av en kvalificerad specialist och smärtlindring från cystit är möjlig hemma. Det viktigaste är att välja rätt verktyg för att minska sjukdomens obehagliga manifestationer.

Orsaker till smärtssyndrom i cystit

Blåsans inflammation påverkas oftast av den vackra halvan av mänskligheten, mycket mindre ofta utvecklas den patologiska processen hos barn och män. Detta fenomen beror på de anatomiska egenskaperna hos bäckenorganen hos kvinnor. Emellertid är huvudsymptomen hos alla patienter smärta i blåsan, speciellt under den akuta perioden av sjukdomen. Utvecklingen av smärtssyndromet underlättas av två faktorer:

 • Bakteriell eller viral infektion - inflammation provocerar utvecklingen av vävnadsödem blåsan och bildning av erosion vid sina mukösa ytor, och urin, blåsan belägen i kaviteten, irritera det drabbade området och orsakar smärta.
 • Spasm i de glatta muskelfibrerna i blåsan - inflammation orsakar sammandragning av muskelvävnaden, vilket stör blodflödet och hindrar flödet av urin, stagnation intensifiera smärtan.

Hur man klarar av smärta med medicinering

Lättnad från lidande kommer att medföra analgetika:

 • Baralgina (ett kombinerat läkemedel, inklusive analgin och papaverin), som samtidigt eliminerar spasmer och blockerar receptorer som överför nerveimpulsen av smärta;
 • Analgin - en effektiv smärtstillande effekt, dess effekt känns efter en kvart i timmen;
 • Trigana-D - ett starkt läkemedel som innehåller paracetamol, läkemedlet enkelt tar bort en intensiv attack av smärtssyndrom;
 • Pentalgina - en kombinerad antiinflammatorisk, antipyretisk och smärtstillande medel rekommenderas för kronisk cystit.

Snabbt avlägsna smärtan kommer att hjälpa antispasmodik:

 • But-shpa - den mest kända produkten med en kraftfull och långvarig effekt som bidrar till utvidgningen av blåsans artärer och förbättring av dess funktionella aktivitet rekommenderas för akut smärtssyndrom.
 • Drotaverin - lindrar spasmen av glatta muskelceller i inre organ, förbättrar blodcirkulationen, lättnad observeras efter 30 minuter;
 • Cystenalum (vegetabilisk kombinerat preparat användbara för behandling av njursjukdomar och inflammation i urinblåsan) - är i stånd att snabbt eliminera smärtsyndromet, en akut attack av smärta innebär konventionella dosen ökades till 20 droppar;
 • Papaverine - har egenskaper som liknar No-shpa, men en svagare effekt, med inflammation i urinblåsan rekommenderas användning av rektal eller vaginal (för kvinnor) ljus.

Användningen av antiinflammatoriska icke-steroidala läkemedel kommer att bidra till att minska inflammatorisk process och minska smärtaintensiteten:

 • Ibuprofen eller Nurofen - bedövas snabbt (cirka 15 minuter efter att ha tagits) och kommer att ha en antiinflammatorisk effekt;
 • Nimesil - eliminerar blåsvävnad ödem och förbättrar mikrocirkulationen, effektivt kan stoppa utvecklingen av den inflammatoriska processen, måste ta en påse 2 gånger om dagen, var pulvret löstes i varmt vatten och dricka efter en måltid;
 • Paracetamol - lindrar intensivt smärtssyndrom, men det är kontraindicerat vid subfebril temperatur.

Andra sätt att sluta smärta

Anestesi för blåsor kan inte tas för ofta. Användningen av antispasmodika och smärtstillande medel kan ha kontraindikationer och framkalla biverkningar:

 • hematuri (utseendet av blod i urinen);
 • skador på njurar och lever
 • irritation av magslemhinnan.

Minska smärtan kan vara termiska förfaranden - det ökar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och hjälper till att lindra muskelspasmer och smärtssyndrom. Detta kan göras med hjälp av varma fotbad - det är bäst att göra denna procedur på natten. Det är viktigt att se till att vattnet alltid är varmt.

Det är emellertid viktigt att veta att uppvärmning är förbjuden när:

 • hög temperatur;
 • purulent process i blåsan;
 • hematuri;
 • graviditet.

Också kategoriskt kontraindicerade besök på bastur och ångbad - detta kan förvärra inflammationsprocessen.

För dessa ändamål ska en dag dricka minst tre liter vätska i form:

 • kompotter;
 • teer;
 • mineralvatten;
 • medicinska buljonger och tinkturer från kamomillfält, hästslag, persilja;
 • tranbär eller tranbärsmor.

Tillämpning av fytoterapi metoder

Förutom medicin för hjälp, med eliminering av smärta, kommer läkande örter med förmågan att:

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • söva;
 • omsluta;
 • påskynda processen med urinering
 • stärka immunförsvaret.

Oftast har sådana åtgärder urologiska växtblandningar. Den mest effektiva läkemedelsnedsamlingen är "Brusniver", som består av löv av cowberry, höfter, sträng, St John's wort. För användarvänlighet packas grönsaksråvaror i tefilterpåsar redo för bryggning.

Avkok från kemistens kamille eliminerar de obehagliga kliniska tecknen på cystit och förbättrar patientens övergripande välbefinnande: häll 1 msk. l. 200 ml kokande vatten, insistera en halvtimme, spänna och drick 100 ml.

Behandling av cystit med folkmetoder bör åtföljas av:

 • Överensstämmelse med en speciell diet, som utesluter akuta, sura, salta, feta och stekta livsmedel.
 • avhållande från intimitet
 • försäkring mot hypotermi.

Kronisk inflammation i urinblåsan

Med övergången av cystit till den kroniska formen av flödet blir smärtsensionen mindre kraftfulla. Detta tyder dock inte på att det inte finns något behov av att använda smärtstillande läkemedel. Oftast föreskriver patienter med kronisk cystit som utövar urologer Papaverin eller No-shpu. Vad mer kan du effektivt eliminera smärtan? Sittande värmen och urinering underlättas av stillasiga varma bad med buljonger av medicinalväxter:

För att göra en vegetabilisk avkok för ett bad måste du ta 2 msk. l. råmaterial och häll 1 liter nykokt vatten.

Det är viktigt att förstå att den inflammatoriska processen, smärta och andra kliniska manifestationer av cystit kan elimineras enbart om sjukdomen behandlas på ett komplicerat sätt.

Valet av mediciner som du kan stoppa smärtsam cider är bra. Men smärtstillande läkemedel hjälper bara till att glömma orsakerna till obehagliga känslor ett tag - de används för att tillfälligt lindra patientens tillstånd, men eliminerar inte den inflammatoriska processen. Utan en omfattande behandling av cystit med antibiotika är det omöjligt att fullständigt bli av med de kliniska manifestationerna av inflammation i blåsan!

Välj ett effektivt smärtstillande medel

Symtomatologi cystit tillräckligt obehagliga: inflammatoriska processer i vävnaderna i urinblåsan som åtföljs av smärta i nedre delen av buken, kraftiga smärtor under urinering, frekvent uppmaning. I vissa fall är obehagliga händelser måttligt uttryckta, i andra - smärtan är så svår att det är nödvändigt att följa sängstöd. Läkemedel för behandling av cystit bör ordineras av en läkare. Och du kan också sluta smärta syndrom hemma. Det viktigaste är att välja rätt narkos.

Varför det finns smärta och hur man klarar det

Cystitis uppträder oftare i den kvinnliga hälften av befolkningen, barn och män lider mycket mindre ofta med inflammation. Detta beror på särdragen hos kvinnans anatomiska struktur. Men huvudskylten på inflammation i alla kategorier av patienter är smärta, särskilt allvarlig i den akuta formen av inflammatorisk process.

Smärta uppstår av två skäl. Dessa är:

 1. infektion;
 2. spasm.

Oftast är inflammation hos kvinnor provocerad av bakterier, mindre ofta är patogener virus. Inflammation åtföljs av svullnad av vävnaderna, på vävnaderna i blåsorn är erosionen bildad. Urin irriterar nervreceptorerna på de drabbade områdena i slemhinnan, vilket provar smärta.

För att minska smärta kan analgetika användas (Baralgin, Pentalgin). Men att smärtssensationerna inte upprepade gånger uppstod, är intaget av smärtstillande medel inte tillräckligt. Det är viktigt att agera på grund av inflammation - en infektion. Hantera endast bakterier med antibiotika.

Optimalt antibakteriellt preparat, undertryckande av den patogena floran, bör väljas av en läkare.

Den andra orsaken till smärta är spasmen av blåsans glattmuskelvävnad, som också uppstår på grund av inflammation. Långsam sammandragning av muskelfibrer leder till en överträdelse av blodcirkulationen, vilket hindrar urinflödet. Det finns stillestående fenomen som provar smärta. För att stoppa spasmen föreskrivs preparat av gruppen av antispasmodika. Dessa kan vara tabletter (No-shpa, Drotaverin) eller rektala suppositorier (Papaverin).

Förutom de listade produkterna anges icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Ibuprofen, etc.). De tar snabbt bort inflammation, vilket minskar intensiteten i smärtssyndromet.

Spasmolytika och smärtstillande medel

För att stoppa krampen, är No-shpa, Drotaverin, Papaverin oftare ordinerad. Hemma är det mer lämpligt att använda formulär för internt bruk. I medicinska institutioner kan droger injiceras.

OBS! Spasmolytika används inte för hemorragisk cystit (ett uppenbart symptom är blod i urinen), eftersom de kan intensifiera blödningen.

För att eliminera den brinnande och rezey uppstår på grund av irritation av nervändarna i vävnaderna i urinblåsan, är analgetika används: Fenylbutazon, Analgin, Tempalgin, Baralgin, Pentalgin. Den senare verkar på ett komplicerat sätt, vilket leder till att spasmer elimineras och en analgetisk effekt uppnås.

Förutom generiska läkemedel kan tabletter som endast påverkar organens urinvägar användas. Representanten för denna grupp av droger är läkemedlet Uropirin. Läkemedlet är avsett för lindring av smärta och brännande, ömhet när man urinerar.

Antiinflammatoriska läkemedel

Ett ofta föreskrivet antiinflammatoriskt läkemedel är den inhemska preparatet Ibuprofen. Läkemedlet hämmar produktionen av prostaglandiner - ämnen som är involverade i mekanismerna för smärtsutveckling, temperaturrespons och inflammatoriska processer. Således, tillsammans med den antiinflammatoriska effekten, visar Ibuprofen smärtstillande och antipyretiska egenskaper.

Läkemedlet är effektivt, men har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Läkare ordinerar Ibuprofen i minimala effektiva doser, så korta som möjligt.

Äldre Ibuprofen administreras med stor försiktighet. Det används inte för allvarliga njur- och leverskador.

Liknande i sammansättning, verkan och användningsmetod är Nurofen-preparatet, tillverkat i Storbritannien. Skillnaden är endast i råvaror som används för produktion av råvaror, tillverkningstekniker och pris. Förutom konventionella tabletter, producerar ett läkemedelsföretag kapslar Nurofen Express (dos 0,2 g) och Nurofen Express Forte (0,4 g dos). Kapslar verkar snabbare än tabletter, eftersom de innehåller den aktiva substansen i flytande form.

NSAID används inte vid graviditetens behandling.

Suppositorier för blåsor

Tillsammans med andra droger som lindrar smärta i cystit, är ofta ljus förskrivna. De viktigaste fördelarna med behandling med suppositorier:

 1. agera lokalt, utan att ha en systemisk effekt på kroppen och utan att orsaka biverkningar som är karakteristiska för tabletter;
 2. har en effekt snabbare jämfört med liknande tabletter
 3. inte förstörd av magsaft.

Om det behövs, användning av NSAID, är ljus tilldelas alla patienter med mag-tarmkanalen sjukdomar, i synnerhet - med magsår och tarm. Liknande preparat av denna grupp i form av tabletter vid intag starkt irriterar slemhinnor i mage och tarm, vilket orsakar återfall av ett magsår.

Med cystitis gäller:

 • antibakteriella ljus (med Synthomycin);
 • antiinflammatorisk (Voltaren, Ibuprofen);
 • antispasmodik (Betiol, Papaverin).

Förresten införs ljusen:

 • rektal;
 • vaginal (för kvinnor).

Den enda nackdelen att användningen av denna formulering är att ljusen kan ge lokala biverkningar - Irriterande för slemhinnor, orsakar klåda, sveda och obehag.

Vad mer kan jag göra?

Anestesi för blåsor lindrar tillståndet. Men ibland tar droger inte länge, och alltför ofta kan de inte tas.

Lindra tillståndet och minska smärta hemma hjälp termiska förfaranden:

 • varma fotbad (det är viktigt att se till att vattnet inte svalnar);
 • sessila varma bad (mer lämpade för kvinnor) med tillsats av kamille infusioner, en lösning av kaliumpermanganat;
 • en varm vattenflaska på underdelen av buken.

Trots fördelarna med termiska förfaranden rekommenderas det inte att besöka ångbad och bastur under sjukdom. Överskott av värme kan förvärra inflammation.

Eventuell uppvärmning är kategoriskt kontraindicerad för hemorragisk och purulent cystit, liksom för inflammationer som åtföljs av en ökning i temperaturen!

Effektiv behandling av inflammation hos kvinnor är omöjligt utan att dricka regimen. För att snabbt avlägsna från bakterier och produkter av vitala funktioner, drick upp till 3 liter vätska. Detta kan vara fruktdrycker, te, vatten, infusioner och dekokter anläggningar (åkerfräken, kamomill, persilja), lingon eller tranbärsjuice.

Valet av läkemedel för lindring av smärta med cystit är enorm. Men det är viktigt att förstå att någon anestesi för blåsor hjälper bara ett tag att glömma problemet, men bota inte inflammation. Dessa läkemedel används som symptomatiska medel som hjälper till att lindra tillståndet och tas nödvändigtvis tillsammans med antibiotika.

Vilka antibiotika kommer att vara användbara vid behandling med cystitis är temat för videon:

Anestesi för kvinnor med blåsor

När blåsan blir inflammerad är det omöjligt att tänka på någonting annat, förutom hur snabbt man kan lindra de smärtsamma förnimmelserna. Ta reda på vilka botemedel mot cystit som effektivt hjälper kvinnor att hantera symptomen på denna sjukdom. Information om traditionella läkningsmetoder kompletterar tanken på att behandla sjukdomen.

Förberedelser för inflammation i blåsan

Om läkaren har diagnostiserat en kvinna med blåsor innebär det att hon har en infektion i urinhåren som har orsakat inflammation i slimhinnan i detta organ. Du kan själv förutsäga denna diagnos om patienten märker sådana symptom:

 • uttalat smärt syndrom med urinering, efter att tömma blåsan, passerar den inte;
 • akut smärta i underlivet, som kan ge tillbaka
 • frekvensen av urinering ökar till flera gånger per timme;
 • kan vara inkontinens
 • ofta i urinen framträder blod;
 • kroppstemperaturen stiger något.

Om en kvinna inte går till en läkare för att påbörja medicinsk behandling, kommer sjukdomsförloppet från akut form att passera till kronisk blåsan. Under denna period observeras ovan beskrivna symtom på sjukdomen nästan hela tiden, endast med mindre allvarlig ömhet, vilket leder till en signifikant minskning av patientens livskvalitet. En sådan utsikt kommer inte att glädja någon, för en kvinna måste ta hand om sin kropps hälsa i tid. För detta ändamål kommer specialisten att förskriva en omfattande behandling med antibakteriella läkemedel och mediciner för att lindra smärta med cystit.

Antiinflammatorisk cystitisbehandling

Denna terapi är utformad för att snabbt ta bort problemet med akut smärta och lindra kvinnornas tillstånd. Symtomatisk behandling ger bra resultat om det börjar omedelbart när symtom på blåsan uppträder. I många fall hjälper det även att undvika antibiotika, eftersom det hjälper kroppen att klara av inflammation. Antiinflammatoriska läkemedel i blåsans inflammatoriska ämnen som bildar sig i kroppen. På grund av detta:

 • eliminerar ödem och nedsatt mikrocirkulation av blåsan;
 • Organs spasma avlägsnas och smärta passerar.

nimesil

Detta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel rekommenderas ofta av läkare med blåsesjukdom, eftersom dess användning snabbt och effektivt kan stoppa inflammatorisk process. Men när man utser en kvinna, bör en specialist ta hänsyn till patientens anamnese, eftersom Nimesil har ett antal allvarliga kontraindikationer. Det kan till exempel inte ordineras för brott mot arbetet i mag-tarmkanalen, men det orsakar ofta allvarliga störningar i leverns arbete etc.

Nimesil med blåsan tas i en dos av 1 paket två gånger om dagen. Pulver från ett enda paket är upplöst i vatten och drack narkosmedel efter att ha ätit. Vid långvarigt intag av läkemedlet behöver en kvinna noggrant övervaka hennes hälsotillstånd för att märka utvecklingen av möjliga sidreaktioner i tid. Behandlingstiden Nimesil kan inte utföras längre än 15 dagar.

Diklofenak Stearinljus för inflammation

Dessa suppositorier är väl beprövade vid behandling av cystit hos kvinnor på grund av det faktum att mycket snabbare än tabletter, lindrar akuta smärtsymptom. Den högsta koncentrationen av aktivt medel i blodprodukten efter applicering av ljuset uppnås i en halvtimme, och om de används tablettform, inträffar en sådan effekt först efter 2 h. Suppositorier används rektalt för 1 pc. två gånger om dagen, med en kraftig förvärring av cystit, kan dosen per dag ökas till 3 ljus. Den maximala tidsgränsen för behandling med läkemedlet är 7 dagar.

Spasmolytika för blåsor

Som effektiva smärtstillande medel för cystit hos kvinnor används antispasmodik. Dessa läkemedel verkar på de glatta musklerna i urinblåsan, vilket eliminerar kropps spasmer, därigenom spasmolytika avlägsna skärande smärta vid urinering, som härrör från överaktiva reduktion mochevika. Fördelen med att använda denna grupp av smärtstillande medel är att de snabbt tar hjälp till en kvinna som har cystitis. Terapi spasmolytika bör också vara under överinseende av en läkare på grund av den höga sannolikheten för biverkningar.

Nospanum

Detta läkemedel i form av tabletter, kapslar eller injektionslösningar ordineras ofta som ett effektivt smärtstillande läkemedel för kvinnor med cystit. Den aktiva substansen i smärtstillande medel - Drotaverinum är den kapabel under en lång tid för att stoppa urinblåsan spasmer, som verkar direkt på den glatta muskulaturen i kroppen. But-shpa hjälper till att expandera blodkärlen, och på grund av bättre blodtillförsel börjar urean fungera bättre.

But-shpa för cystit används på 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Det är omöjligt att engagera sig i självmedicinering med hjälp av denna välkända smärtstillande medel. En specifik dos ska ordineras av läkaren, med hänsyn till patientens anamnese och förekomsten av eventuella kontraindikationer. Men-spa kan orsaka biverkningar av att ta drogen, eftersom en kvinna omedelbart ska kontakta en specialist om hon kommer att möta sådana reaktioner:

 • allergiska hudutslag;
 • hjärtklappning;
 • yrsel;
 • Utseendet av en känsla av värme och svettning.

Ljus med papaverin

Som effektiva smärtstillande medel för cystit hos kvinnor används dessa suppositorier ofta. Papaverinhydroklorid, som är den aktiva substansen i detta läkemedel, hjälper till att eliminera spasmen i urinblåsan och därigenom lindra smärta. Läkaren kan ordinera sådana ljus för 1-2 st. 2-3 gånger om dagen. Patienten bör följa den angivna ordningen skicklig användning av läkemedlet till komplexa cystit terapi har varit framgångsrik, och risken för biverkningar har reducerats till ett minimum.

Analgetika för buksmärta

Sådana mediciner påverkar inte orsaken till blåsan, men de lindrar smärtsamma känslor i fall av urin spasmer och urinering. De ordineras som ett bedövningsmedel för blåsor i en komplex behandling tillsammans med antibakteriella läkemedel. Förteckning över analgetika används för att behandla denna sjukdom är mycket bred: Baralgin, Analgin, fenazopyridin, Ibuprofen, etc. Läkaren kommer att använda sig av en viss smärtstillande medel, med tanke på en historia av den sjuka, och vilka andra mediciner hon tar att behandla detta obehagliga sjukdom..

Folkmedel för blåsor hemma

De beprövade hemmetoderna för behandling av denna sjukdom används också väl i komplex behandling, men de bör ges en hjälproll. Här är några enkla knep hur man lindrar smärta med cystit.

 • Lägg i 20-25 minuter en varmvattenflaska eller en flaska fylld med varmt (inte varmt!) Vatten på området i underlivet. Du kan klämma ett sådant kärl som ger torr värme, mellan benen. Detta förfarande är mycket användbart för minskning av smärta.
 • Känn manifestationen av cystitis varmt fotbad. Fortfarande är det möjligt i 10-15 minuter att göra sessila bad med läsk eller buljonger av medicinalgräs.

Bra smärtstillande i cystit hos kvinnor anses dricka: avkok av bladen av blåbär, hästsvans, persilja och andra örter. Så det är bra att ta bort blåskrammer en drink från kamomill, vilket är väldigt enkelt att förbereda sig för detta recept:

 1. 1 msk. l. torra örter häll 250 ml brant kokande vatten.
 2. Insistera på avkok i minst 30 minuter. Före användning, påfrestning.
 3. Ta drogen varje 3-4 timmar.

Ofta för behandling av blåsor använder kvinnor en unik naturlig botemedel - mamma. Till exempel, skapa lösningar för sprutning:

 • 3 g mamma löses i ett glas kokt vatten, proceduren utförs 2-3 gånger om dagen;
 • göra en 1% lösning av nämnda medel i varmt renat vatten, bör denna vätska kvinna douche kvällen före sänggåendet för att lindra smärta.

Hur man väljer ett bedövningsmedel för blåsor?

Bedövning för cystit är en integrerad del av det övergripande behandlingskomplexet.

Cystitis är en ganska vanlig sjukdom som påverkar kvinnors genitourära system på grund av de anatomiska strukturernas särdrag. Eftersom smärtavkänningarna i denna sjukdom har en uttalad karaktär, kan patienterna ofta inte slutföra processen med urinering. På grund av detta försöker liderna av sjukdomen att konsumera mindre vätska för att undvika att besöka toaletten. I allmänhet underlättar detta inte tillståndet, utan förlänger endast den inflammatoriska processen.

rekommendationer

Generellt cystit smärta åtföljs av muskelspasmer av urinblåsan, vilket leder till fel i sin normala blodcirkulationen och därmed förbättrat det tydligaste tecknet. Därför bör behandlingen av ett inflammerat organ först och främst ge hjälp för att lindra smärta i blåsor. För detta kan du använda både tablettformuleringar och suppositorier.

Huvudprincipen för att minska smärta är att sänka nivån av prostaglandiner. Och det kan minska på grund av blockaden av cyklooxygenasaktivitet. För att aktivera denna process ordineras ofta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:


Användningen av ljus är att de ger en tillräcklig analgetisk effekt, vilket minskar utvecklingen av inflammation. När de första tecknen på blåsor inte ska fördröjas med användning av smärtstillande medel och antispasmodika. Följande smärtstillande läkemedel förtjänar den största förtroendet bland läkare:

 • solpadein;
 • mikroclysters med Novocaine eller avkok av örter;
 • Ljus med belladonna eller anestezine.

Följande antispasmodik kan snabbt lindra smärtan:

Sådana droger kommer inte bara att eliminera spasmer vid lokaliseringen av sjukdomen, utan också minska smärta. På grund av att dessa läkemedel tas, reduceras tenesm, trängseln kommer inte att bli så ofta störd.

Det rekommenderas också att ta ett bedövningsmedel för blåsor, vilket gör det möjligt att slappna av den glatta muskeln i blåsans hals parallellt. För dessa ändamål,

Lämpliga och antidepressiva medel relaterade till gruppen kolinerga läkemedel:

 • amitriptylin;
 • Driptan;
 • Detruzitol;
 • imipramin;
 • Spazmeks.

Under en exacerbation med smärta medicinering för att lindra symptomen av cystit, läkare ordinera antihistaminer, vilket ytterligare minskar svullnad. De flesta experter rekommenderar följande:

Med stark smärta är Novocain-blockader fortfarande mycket bra.

Folkliga vägar

Det finns andra tips om hur man lindrar smärta med cystit. Det kan och folkmekanismer. För att eliminera eller minska smärta bör följande rekommendationer följas:

 1. Utmärkt vid blåsning, en metod som exponering för torr värme. Och det är tillgängligt för alla patienter. För att göra detta är det tillräckligt att samla hett vatten i en plastbehållare eller värmepanna och applicera som komprimering för nedre bukområdet. Du kan också hålla värmeskyddet mellan benen. För att få den önskade effekten, måste du värma i minst 20 minuter och upprepa med upprepade angreppssmärtor. Ett alternativ är uppvärmt salt eller sand placerad i en väska.
 2. Vid akut smärta är termiska bad för fötterna utmärkta. Det är nödvändigt att samla hett vatten i bassängen och placera fötterna på den i 15 minuter. Efter proceduren, bära varma strumpor och slappna av under filten. Värme för benen bidrar till reflektering av släta muskler i det sjuka organet och urinröret. Emellertid är någon värmeexponering förbjuden vid förhöjda temperaturer.
 3. Minska smärtan och spasmen hjälper till att dricka en het vätska. Det är användbart att använda ett avkok av persilja, fälthästar eller cowberryblad.
 4. När cystitis ska bäras underkläder från naturliga tyger fritt klipp, då snäva kläder kan öka krampen.
 5. Med svår smärta är det bra att ta en varm dusch. Att sätta bastu och bad är dock förbjudet, eftersom överdriven värme påverkar sjukdomen negativt. Ödemet kan bli sämre, medan kroppens slemhinnor blir inflammerat.

Det är värt att notera att om några ämnen kommer in i blodet, kan blåsans inflammerade slemhinnor bli irriterad. Därför, när cystitis rekommenderas att ta bort från kosten av salta, skarpa och sura rätter. Du bör också sluta använda alkoholhaltiga drycker.

Sammanfattningsvis vill jag betona att alla ovanstående droger och rekommendationer för blåsor inte eliminerar sjukdomen. De kommer bara att tillåta en tid för att minska symtomen.

Analgetika för blåsor

Smärta i cystitisk period brukar ta en smärtsam karaktär, därför rekommenderas anestetika för blåsor. Cystitis är en mycket vanlig sjukdom som huvudsakligen påverkar kvinnors genitourära system på grund av deras anatomiska struktur. Eftersom smärtan har en uttalad karaktär är patienten ofta oförmögen att slutföra urinprocessen och avbryter den. Patienten börjar använda mindre vätska, så att det inte är så ofta att togen på toaletten. Allt detta leder till att den inflammatoriska processen förlängs, och leder inte till en lättnad av tillståndet.

Cystitis är en mycket vanlig sjukdom som huvudsakligen påverkar kvinnors genitourära system på grund av deras anatomiska struktur.

Huvudprincipen för behandling av smärta under cystitisperioden är en minskning av prostaglandins nivå. Det reduceras på grund av det faktum att blockerad cyklooxygenasaktivitet uppträder. För att starta denna process används vanligtvis följande icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

För att starta denna process används vanligtvis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Dessa läkemedel ger en god analgetisk effekt, minskar utvecklingen av inflammatoriska processer. Under sjukdomsperioden bör patienten inte vara begränsad till att ta vätskor, det är nödvändigt att bedriva anestesi. Så snart de första symtomen på blåsan uppträder är det angeläget att börja ta antispasmodik och smärtstillande medel. Läkare rekommenderar följande smärtstillande läkemedel för effektiv behandling:

 • solpadein;
 • ljus med anestesin;
 • ljus med belladonna;
 • mikroclysters med novokain;
 • mikroclysters med kamomill, salvia och eukalyptus (varm).

Så snart de första symtomen på blåsan uppträder är det angeläget att börja ta antispasmodik och smärtstillande medel.

Som antispasmodik föreskrivs följande läkemedel:

Dessa droger eliminerar spasmer i blåsan, hjälper till att minska smärta. Tack vare dem minskar trängseln att urinera. För att slappna av de släta musklerna i blåsans hals utser läkare:

 1. Prazosin, Terazozin, Alfuzozin, Tamsulosin, Doxazosin. Dessa läkemedel är alfa-blockerare.
 2. Amitriptylin och Melipramin, som är antidepressiva.
 3. Driptan, Spazmex, Detruzitol. Dessa droger ingår i gruppen kolinerga läkemedel.

Under perioden med svåra förhållanden, tillsammans med anestetika, rekommenderas att ta antihistaminer. Dessa droger hjälper till att minska svullnaden. Som antihistaminer utser läkare oftast:

 • fenkarol;
 • diazolin;
 • Claritin;
 • fenistil;
 • difenhydramin;
 • kalciumklorid.

Novokainovaja blockade vid starka smärtor hjälper också eller hjälper. Det kan vara presakral, suprapubic och Klipich.

Behandling av blåsan

Cystitis förekommer i två former: kronisk och akut. Den akuta formen präglas av svår smärta vid urinering och smärta när man trycker på pubicområdet. Kronisk blåsan, å andra sidan, kännetecknas av fläckande värkande smärta.

Den akuta formen präglas av svår smärta vid urinering och smärta när man trycker på pubicområdet. Kronisk blåsan, å andra sidan, kännetecknas av fläckande värkande smärta.

Smärta noteras även när ingen urinering uppstår. Smärtorna lokaliseras huvudsakligen inom lymfkörtlarna, som ligger i skönhetsområdet och i underlivet. De behandlar varje formulär individuellt, och endast läkaren kan ordinera korrekt och effektiv behandling av en cystit av en eller annan form.

Om en akut cystitis diagnostiseras, hjälper vanligt anestesi inte till.

Bekämpa sjukdomen kan bara komplicerad antiinflammatorisk behandling - då kommer smärtan att gå iväg. Först och främst ordinerar läkaren antiinflammatoriska läkemedel, och sedan kan patienten tillsätta antibiotika.

I akut form kommer smärtan att hjälpa No-shpa. Bra hjälp, piller och injektioner. Med hemorragisk cystitis hjälper ljus med papaverin väl, de lindrar spasmen. Du kan använda paracetamol för att eliminera smärta.

Kronisk cysta kännetecknas av värkande smärta. Att minska eller ta bort smärta är hjälp av smärtstillande medel. Läkare ordinerar oftast mottagningen av Baralgina, eftersom det innehåller både analgetiska komponenter och spasmolytisk papaverin. Använd inte aspirin på något sätt, eftersom det kan orsaka allvarlig blödning.

Narkos med folkmekanismer

Recept av alternativ medicin hjälper också till vid behandling av blåsor och hjälper till att minska smärta. Följande folkrecept har visat sig bra:

 • Vatten varmare. Den vanliga vattenvärmaren ska placeras på underdelen av buken eller i ljumskområdet. Denna procedur under en tidsperiod kommer att bidra till att minska smärta.
 • Ej uppvärmda bad. Vattnet i badkaret får inte överstiga 40 grader. Det rekommenderas att du sitter i ett varmt bad i ca 15 minuter. I badet måste du lägga till en avkok från samlingen av örter, vilket ger en antiinflammatorisk effekt. Örter säljs på apoteket. Det är bäst att använda kamomill, salvia och kalendula.
 • Infusion av örter. Örterte hjälper till att minska smärta. Som ett råmaterial är det bra att använda ett blad av cowberry, persilja frö, bärbär, björkknoppar och ett björkblad. Avgifter kan köpas på apoteket.
 • Aromljus. I ett varmt bad kan du lägga till några droppar aromolja och ta det inte mer än 15 minuter. Det är bra att använda kamilleolja, bergamot. För att lägga till det behövs inte mer än 5 droppar.
 • Shilajit. Det rekommenderas att utföra douching med mummilösning. Lösningen är lätt att förbereda. Det är nödvändigt att ta 1 g mamma och lösa upp i ett glas varmt vatten. Från mumier kan du göra ljus. Det är nödvändigt att ta 0,3 g mamma och lösa upp i 0,5 tsk. mjölk. Därefter måste den resulterande massan blandas med mjöl och formade ljus.

Bedövning för blåsor

Lämna en kommentar 9,932

Cystitis åtföljs av obehagliga symptom som orsakar mycket smärtsamma känslor. Korrekt att välja bedövning vid en cystit är det möjligt att självständigt om det inte finns möjlighet att kontakta läkaren. Men antibakteriella och antimikrobiella medel för behandling av inflammatorisk process ordineras av en strikt närvarande läkare. Hur man tar bort smärta hemma och vilken smärtstillande medicin är bättre att använda för att bli av med cystitis?

Etiologi av smärta i cystit hos kvinnor och män

Cystitis anses vara en kvinnlig sjukdom, eftersom den huvudsakligen påverkar den kvinnliga hälften av befolkningen. Män och barn hamnar i riskgruppen, men är mindre mottagliga för sjukdomen. Ett karakteristiskt tecken på sjukdom är akuta smärtsamma känslor under och efter urinering, svår smärta i underlivet. Det finns ett smärtsamt syndrom av sådana anledningar:

 1. Infektion i urinröret eller urinblåsan. Bakterier och virus leder till inflammation och skador på blåsans slemhinna. Urin är en irriterande för de skadade väggarna, på grund av att det finns akut krämpande smärta och gnidning.
 2. Spasm i musklerna i blåsan. Visas på grund av en kraftig sammandragning av musklerna, kan ha en annan typ av smärta i detta område.
Tillbaka till innehållet

Metoder för bedövning med cystit hos kvinnor

Eliminera smärta vid inflammation - patientens huvuduppgift. Det finns många mediciner för utrotning av ett smärtsamt symptom. När det inte finns några tabletter till hands, kommer nationella recept att hjälpa dig, med hjälp av vilken du kan avstå från obehag i ett tag. Så, från cystitis smärta, använd läkemedel, fizprotsedury och använd olika folkmetoder för att eliminera smärtsamma förnimmelser.

Tabletter från smärta - antispasmodik

Drogläkemedel som har en deprimerande effekt på akut smärtssyndrom och spasmer. Spasmolytika utses strikt av vårdläkaren, självmedicinering ska inte hanteras. Vissa läkemedel har kontraindikationer för vissa former av blåsor. I sällsynta fall elimineras allvarlig smärtairritation med hjälp av intramuskulära injektioner av novokain.

Läkemedlet "No-shpa"

Har en bra antispasmodisk effekt. Används för spasmer av släta muskler i urinblåsan, gastrit, magsår och annan smärta som orsakas av matsmältningssjukdomar. Lindrar tillståndet hos en kvinna under en period av smärtsam menstruation. Av kontraindikationer - ett barn upp till 6 år, leversjukdom och kardiovaskulärt system.

"Papaverin"

Bedövning för cystit hos män och kvinnor, producerad i form av tabletter. Det minskar väl tonen och har en avkopplande effekt på de smidiga musklerna hos genitourinary och andra inre organ. Det är oersättligt för avlägsnande av spasmer och smärtsamma känslor vid inflammation. Används för att behandla barn i åldern 6 månader. Kontraindicerat hos äldre människor, samt lider av hjärtsjukdomar och leversjukdomar.

"Spazmalgon"

Kombinerat läkemedel med uttalad spasmolytisk aktivitet. De aktiva substanserna i dess komposition förbättrar den terapeutiska effekten. "Spasmalgon" med cystit hos kvinnor används för att eliminera smärta i sjukdomar i urinvägarna, urineringstörningar och andra sjukdomar. Bland kontraindikationerna skiljer sig sådana: individuell intolerans av beståndsdelar, obstruktion av mag-tarmkanalen, lever- och njurinsufficiens.

analgetika

De vanligaste analgetika är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa inkluderar: Nurofen, Ibuprofen, Diklofenak, Ketorol och andra. Deras användning är indicerad för smärta av liten, medium och stark intensitet. De används för att eliminera smärtor som har olika orsaker. Med akut smärtssyndrom i bukorgarna är anestesi med vissa droger inte tillräckligt effektiva. Sådana analgetika som "Aspirin" och "Analgin" kan bara lindra smärta för cystit under en kort tid. Preparat "Ketanov" och "Nyz" tillhör gruppen potenta analgetika.

"Aspirin"

Tabletter har antiinflammatorisk, antipyretisk, analgetisk effekt. Visas vid olika smärtsamma syndrom (muskulös, ledvärk, vid cystitis och urtagningar). Det används som en medföljande agent med antispasmodik eftersom den har en mild analgetisk effekt. Med hemorragisk cystit är läkemedlet strikt förbjudet (hög risk för blödning).

"Analgin"

Non-steroidal antiinflammatorisk läkemedel. Har smärtstillande, antimikrobiell och antipyretisk effekt. Har en svag och genomsnittlig analgetisk effekt. Används vid början av blåsan, med mild smärta i blåsan hos män och kvinnor. Kontraindikationer som liknar andra smärtstillande medel (med hemorragisk form av cystit bör kontraindiceras).

"Ketanov" och "Nyz"

Preparatet "Ketanov" är tillverkat i form av tabletter och intramuskulära injektioner. Farmakologisk aktivitet - måttligt analgetisk, antiinflammatorisk. Det används för svår smärt syndrom, det fungerar snabbt och effektivt. Läkemedlet "Naise" har en antiinflammatorisk och analgetisk effekt i cystit. Används för inflammatoriska processer av olika etiologier, neutraliserar smärta och kramper i urinblåsan.

Fysioterapeutiska förfaranden

I grund och botten föreskrivs fysioterapi i avsaknad av exacerbationer av den kroniska formen av cystitis. Men det finns också procedurer, vars åtgärder syftar till att eliminera smärta och minska inflammatorisk process när sjukdomen återkommer. Ett sådant sätt är kortpuls elektroanalgesi. Det uppstår genom att ge svaga elektriska pulser i blåsans område. Som ett resultat är det en avslappning av blåsans muskulösa väggar och smärtan är matt. Den andra fysioterapiproceduren med exacerbation av cystit är magnetoterapi - effekten av ett permanent eller växlande magnetfält på blåsans område. Har en liknande elektroanalgesi terapeutisk effekt. Förloppet av alternativ behandling kommer att vara 10-15 procedurer, beroende på patientens tillstånd.

Hjälp hemma

Läkemedels smärtstillande medel fungerar bättre och snabbare, men deras frekventa användning skadar hälsan. Därför är samtidig behandling av blåsor hemmetoder som alltid finns tillgängliga. För att underlätta tillståndet hos en kvinna med blåsor, hemma, kan du följa sådana enkla rekommendationer:

 1. Förbered ett varmt sedentärt bad genom att lägga till ett örtavkott av kamomill, kalendula eller Johannesört i vattnet.
 2. Lägg en varm vattenflaska (flaska) i underlivet eller mellan benen.
 3. Drick upp till 3 liter vätska per dag för tidigt utsläpp från bakterier i kroppen. Förutom vatten är det bra att dricka buljonger av örter, hundros, tranbärsjuice.
 4. Det första hjälpmedlet för blåsor är vanlig bakpulver. Lös upp 2 tsk. i ett glas varmt kokt vatten och dryck under dagen.
Tillbaka till innehållet

Folkmekanismer

Bland recepten för folkbehandling av blåsor, som har en lugnande och smärtstillande effekt på blåsan, är dessa:

 1. Buljong från bärbärsblad. Ta 1 msk. l. hackade örter, häll 250 ml kokande vatten. Lägg buljongen i ett vattenbad (30 minuter). Stam och coolt. Ta 1 msk. l. 5 gånger om dagen efter måltiden. Det resulterande läkemedlet kan användas inte bara för oral administrering utan också för sprutning.
 2. Urologisk samling av medicinska örter. Ta 1 tsk. björkknoppar, kamille, älskling och barberbärsbär. Blanda och häll 0,5 liter kokande vatten. Infusera i 1 timme. Ta en halv kopp 4 gånger om dagen efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är 3-5 dagar.

Det finns ett brett utbud av läkemedel och traditionella behandlingsmetoder. Du kan välja vilken smärtstillande man som helst med hänsyn till prisöverkomligheten, kroppens individuella egenskaper och hälsotillståndet. Det är viktigt att komma ihåg att smärtstillande medel bara eliminerar obehagliga symptom och behandlar inte sjukdomen.

Hur man lindrar smärta med cystit: granskning av läkemedel och behandlingar

Blåsans inflammation åtföljs av smärtsamma känslor och obehag i vardagen. Frekvent uppmaning att urinera, spastisk smärta i underlivet och i ländryggen är bara några av de karakteristiska symptomen som medföljer sjukdomen. Analgetika för cystit är en viktig del av läkemedelsbehandling, men det är nödvändigt att förstå att endast komplex behandling permanent kommer att bli av med patologin och de medföljande symptomen. Låt oss titta på arten av sjukdomen, överväga hur snabbt att ta bort smärtan och stoppa den inflammatoriska processen.

Etiologi och diagnos

I de flesta fall är cystit sekundär och utvecklas mot bakgrund av kroniska patologier i genitourinary system och njurar. Förberedande riskfaktorer är:

 • infektion efter operation
 • anatomiska egenskaper hos urinröret hos kvinnor;
 • samtidiga sjukdomar i könsorganet
 • försvagad immunitet
 • diabetes mellitus;
 • Närvaron av stenar i njurarna och urinvägarna.

Diagnosen fastställs på grundval av anamnese, resultaten av laboratorietester, ultraljud. I vissa fall utförs en endoskopisk undersökning - cystoskopi.

Komplex terapi

Huvuduppgiften för medicinska åtgärder är att snabbt lindra symtomen på blåsor, bli av med en bakteriell patogen och förhindra återkommande av sjukdomen. En adekvat terapeutisk regim inbegriper användningen av följande droger:

 1. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan av en grupp fluorokinoloner: Monural, Norfloxacin, Nolycin, Cyprinol, Ofloxacin. Applicera korta kurser (1-3) dagar för att stoppa akut okomplicerad infektion hos patienter utan riskfaktorer, såsom ålder, graviditet, närvaro i anamnesen hos andra sjukdomar.
 2. Antibakteriella medel av penicillin, sulfonamid och nitrusurin-serier: Fosmomycin, Amoxiclav, Gentamicin. De används enligt indikationer som en alternativ behandling för cystit, de har en hög säkerhetsprofil, men kräver längre behandlingstid - från 5 till 10 dagar, beroende på tillståndets svårighetsgrad.
 3. Spasmolytika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Effektivt lindra smärta i cystit, slappna av i bäckens golv, stoppa de inflammatoriska processerna.
 4. Antihistaminer - Tavegil, Suprastin och andra.
 5. Immunmodulatorer av både syntetiskt och naturligt ursprung: Amiksin, Avoneks, Immunal, Imudon, Derinat, tinkturer av ginseng och Eleutherococcus.

Ett vetenskapligt faktum! Mer än 60% av patienterna ignorerar komplex medicinering, vilket leder till en återkommande kurs av sjukdomen, funktionella och organiska förändringar i blåsans väggar.

Lokalisering av smärta i cystit som en vägledning till handling

Akut cystit är åtföljd av smärtsyndrom och även om hörnstenen i behandlingsprocessen är intaget av antibakteriella läkemedel. Frågan: "Hur snabbt tar bort obehagliga symptom och upprätthåller mental hälsa?" Avser de viktigaste uppgifterna på vägen för att bli av med sjukdomen. Det bör förstås att intensiteten och lokaliseringen av smärta i blåsan indikerar svårighetsgraden av de processer som förekommer i urinvägarna:

 • Eftersom inflammationen sprider sig, lokaliseras smärtan i ländryggen, som gradvis omfattar de perineala och analkanala områdena.
 • Smärta vid urinering är ett symptom som är typiskt för både akut cystit och återkommande förlopp av blåsan.
 • Urininkontinens, åtföljd av spasmer i underlivet, observeras i komplicerade stadier av sjukdomen.

Eftersom effekten av antibiotika har en kumulativ effekt och manifesterar sig inte tidigare än om några dagar är den viktiga frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?"

De viktigaste drogerna för avlägsnande av spastisk smärta med exacerbation av blåsan

Låt oss dö i detalj om anestetiken som gör det möjligt för dig att snabbt och effektivt avlägsna smärtan och stoppa cystitis obehagliga manifestationer.

 1. Kombinerade preparat: Trigan-D, Dolospa Tabs, Spazmalgon. I kompositionen av läkemedlet paracetamol - icke-narkotisk analgetikum, dicykloverin eller pituopenonhydroklorid - har holinoblokiruyuschim och avslappnande smidig muskelverkan. De framställs i tablett och injicerbar form.
 2. Drotaverin (No-shpa), Papaverin, Nikospan - en grupp av spasmolytiska droger. Åtgärden syftar till att slappna av de släta musklerna och blodkärlen, vilket bidrar till smärtfritt urinflöde och tillfällig lindring av tillståndet. I kombination med antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel eliminerar de effektivt smärtsyndrom, svullnad i slemhinnan, återställer funktionen av urinering.
 3. NSAID som har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt: Ketanol, Nimesulid, Next, Ibuklin. Läkemedlen i denna grupp ska behandlas med största försiktighet.
 4. Rektala och vaginala suppositorier används som en del av komplex terapi, som anestesi för kvinnor med cystit. Effektivt avlägsna smärta och spasmer, har lokal antibakteriell, antiinflammatorisk och antioxidant effekt. Det finns ljus:
 • Med papaverine, belladonna extrakt eller från benen av röda druvor - är effektiva för att lindra smärta i kroniska processer.
 • NSAID med diclofenaknatrium (Voltaren, diklofenak) - är avsedda för symptomatisk behandling, lindring av smärta och inflammation i de akuta skeden av cystit.

Verkan av smärtstillande medel och antispasmodik verkar 20-30 minuter efter intagandet och varar 6-8 timmar. Symtomatiska droger används under överinseende av en läkare, inte mer än 3-5 dagar. Särskild försiktighet bör visas för patienter som lider av kroniska patologier i hjärt-kärlsystemet, mag-tarmkanalen, endokrina patologier.

sjukgymnastik

Med kronisk blodkörtel är smärtlindring den primära uppgiften att komplexa behandlingar. I vissa fall - med rimliga kontraindikationer och resistens hos kroppen mot antibiotika används fysioterapi framgångsrikt. Förfarandena syftar till att bedöva, slappna av muskelfibrerna i det genitourära systemet och stoppa den inflammatoriska processen. Tänk på följande fysioterapi metoder:

 • Magnetoterapi - bygger på magnetfältens verkan och används ofta i rehabiliteringsperioden;
 • perkutan elektroneurostimulering (kortpuls elektroanalgesi) - har en analgetisk effekt, ökar lokalt blodflöde;
 • elektrofores - förfarandet syftar till att säkerställa leverans av droger till de drabbade områdena, eliminering av ödem i blåsans slemhinnor och utflödeskanalerna;
 • EHF-terapi - baseras på påverkan av högfrekvent elektromagnetiskt fält, det påverkar noggrant sjukdomsfokus och särskiljs av dess effektivitet.

Förloppet av alternativ behandling är från 8 till 15 procedurer. Kontraindikationer är graviditet, kardiovaskulära och endokrinologiska sjukdomar, inflammatorisk process i akutstadiet, onkologi.

Folkmekanismer

Hur lättar smärtan med cystit inom hembehandlingen, om kvalificerad sjukvård tillfälligt är otillgänglig av ett antal skäl? Du kan följa följande rekommendationer:

 1. Förbered en avkok av guldblomma och kamille, taget i lika stora proportioner. Häll nedkyld till bekväm temperatur i ett brett handfat och ta ett sittbad. Metoden låter dig ta bort spastisk smärta i flera timmar.
 2. Sätt en varm vattenflaska på underlivet eller i perinealzonen, håll tills kylning eller lindring av smärta.
 3. Hur bli av med de symptom som har bakteriell etiologi? Läkarna rekommenderar att följa dricksregimen och i avsaknad av kontraindikationer bör vätskemängden tendera att vara tre liter. Under dagen borde du dricka ett avkok av björnbär (100 ml 15-20 minuter före måltider), rosen höfter, tranbärsjuice eller mors.

Hälsa Recept

Vid långvarig antibiotikabehandling av blåsor observeras en ökning av resistens hos mikroorganismer till läkemedel. Den inflammatoriska processen i detta fall tar en kronisk kurs och är svår att påverka de traditionella drogerna. För att hjälpa till att komma naturliga växtbaserade läkemedel: njurtea, växtbaserad plockning Brusniver, samt självkokta dekokningar.

Recept # 1

1 msk. l. björns öron (bärbär), fyll i en termos, häll 300 ml kokande vatten, låt det brygga i minst två timmar. Buljongen tas 4-5 gånger om dagen för 50 ml efter en måltid.

Recept nr.2

1 msk. l. blomställning av St John's wort häll två koppar kokande vatten. Efter några timmar filtreras buljongen och tas till ¼ kopp tre gånger.

Recept # 3

För att minska symtomatiska manifestationer av cystit kommer att hjälpa te gjorda av horsetail, kamille och calendula blomställningar. Alla komponenter tas i lika stora proportioner.

Modern medicin erbjuder ett stort antal läkemedel, kosttillskott och växtbaserade läkemedel tillgängliga för ett stort antal konsumenter. Det är viktigt att förstå att smärtstillande medel och antispasmodika med cystit är inte avsedda för systemisk behandling - deras åtgärd syftar till att lindra de medföljande symptomen: smärta och spasmer. Därför är det aktuellt att upptäcka orsakerna till cystit och att utföra antibiotikabehandling i tid. Men det viktigaste villkoret för återhämtning är en hälsosam livsstil, överensstämmelse med hygienstandarder och förebyggande åtgärder.