Huvud
Skäl

Typer av bedövningsmedel vid behandling av prostatit

Huvudterapin för prostatit är användningen av antiinflammatoriska och antibiotika som hämmar tillväxten, liksom utvecklingen av patogen mikroflora. Ändå kvarstår en viktig fråga eliminering av sådana obehagliga symptom som smärta och obehag i prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln framkallar utvecklingen av ett antal obehagliga symptom, inklusive värk, ihållande smärta. Låt oss överväga i detalj hur man lindrar smärta, vilken typ av smärtstillande medel som finns med prostatit, hur de ska tas och i vilken form de är mest effektiva.

Nödvändighet och betydelse av smärtstillande medel

Prostatit uppträder med dragande, värkande, skärande smärtsymptom i både akuta och kroniska perioder av sjukdomen. Smärtan orsakas av en ökning av volymen av prostatavävnad, en stark inflammatorisk process, förekomsten av patologiska mikroorganismer och svullnad i körteln. Därför är smärtstillande medel i detta fall helt enkelt obligatoriska.

Smärta kan avlägsnas genom poliklinisk behandling med antiinflammatoriska läkemedel eller smärtstillande medel.

Utnämning analgetisk medicinering måste åtföljas av en övergripande terapi ordineras av en urolog (antispasmodika, antibiotika, enzympreparat, alfa-blockerare, vitaminer, diet, prostata massage, fysisk terapi och hormonell behandling).

Analgetika från gruppen av analgetika och icke-steroidala antiinflammatoriska väl minska inflammation och ödem, förbättra mikrocirkulationen i vävnaderna i prostatan, förbättra elasticiteten i blodkärlen och ökar värmeöverföringen av bäckenorganen, vilket bidrar till avlägsnande spänning och förbättra metaboliska processer.

Anestesi görs vanligen genom samtidig administrering av flera läkemedel i olika dosformer (till exempel tabletter och rektala suppositorier, eller injektioner och suppositorier). Allt beror på sjukdomsformen, de avslöjade kontraindikationerna och åtföljande sjukdomar.

Former av smärtstillande medel

För att eliminera smärta i prostata används orala, rektala och injicerbara metoder för att ta smärtstillande medel.

De viktigaste formerna av smärtstillande medel är:

 • tabletter (kapslar);
 • ljus (suppositorier);
 • injektioner (injektioner).

Analgetiska tabletter

Narkosdosformer med prostatit, som tas oralt, köps oftast av män.

För det första beror det på användarvänlighet, tabletter eller kapslar kan vara berusade när som helst på dagen och på ett bekvämt ställe.

Ändå bör det noteras att smärtstillande medel i form av tabletter inte är lika effektiva som suppositorier eller injektioner, dessutom är deras terapeutiska effekt mycket kortare.

diklofenak

Först är bland smärtstillande medel med prostatit antiinflammatoriska läkemedel av nonsteroidgruppen. I regel föreskrivs i detta fall diklofenak och dess derivat (Voltaren, Diclac, Diclomax).

För allergier är användningen av denna grupp av läkemedel förbjuden, dessutom tilldelas de inte när:

 • njur- och / eller leverinsufficiens;
 • gastrit och magsår i magen och tolvfingertarmen;
 • bronkial astma
 • högt kaliuminnehåll i blodet.

Den rekommenderade dosen av diklofenak (eller dess analoger) i formen är 75 mg per dag. Om smärtan är intensiv, kan du ta p-piller på morgonen eller på eftermiddagen, men det är fortfarande bättre om läkemedlet är berusat på natten. Vid den rekommenderade högre dosen drick ytterligare 25 mg (men inte mer än 200 mg av den maximala dagliga dosen).

Tabletten tuggas inte, men sväljs hela medan de äter.

analgene

Symptom på inflammation hos män går igenom 25 minuter efter tillträde. Analgin har inte bara smärtstillande egenskaper, men också antiinflammatorisk. Det används i de tidiga stadierna av inflammation i prostata. Kontraindikationer inkluderar bronkial astma, sjukdomar i cirkulationssystemet, svåra stadier av njurar, lever, ärftlig hemolytisk anemi, optisk neurit, individuell intolerans hos komponenterna.

Nospanum

Faktum är att No-shpa inte har någon analgetisk effekt, men det korrigerar perfekt sådana symptom i prostatit som spasmer. I händelse av att en man diagnostiseras med akut prostatit, är smärtan orsakad av spasmer. Med värk i smärta är det bättre att föredra andra smärtstillande medel. Kontraindikerat läkemedel för överkänslighet mot det, svår lever- eller njursvikt, svår hjärtsvikt.

But-shpa finns i form av tabletter och en lösning för injektioner. Den positiva effekten efter att ha tagit p-piller uppnås om 10-13 minuter. Om det är en injektion känns mannen lättnad om 5 minuter. Läkemedlet varar upp till åtta timmar.

But-shpa finns också i form av rektala suppositorier. I denna form anses läkemedlet vara absolut säkert, det tränger inte in i blodet, påverkar inte andra vävnader och mänskliga organ. Detta faktum är mycket viktigt för dem som inte alltid tolererar läkemedel och personer som lider av frekventa allergiska reaktioner.

Standard tablett Men ryggraden innehåller 40 mg av den aktiva substansen drotaverina. Men det finns också 80 mg tabletter till salu. Dosering är vanligtvis 2 tabletter av 40 mg (eller en 80 mg vardera) 3 gånger om dagen. Huvudregeln är att dagsdosen inte får överstiga 240 mg. Med prostatit är längden på mottagningen av No-shpy i genomsnitt inte mer än en vecka.

Denna åtgärd påverkar inte funktionen hos det autonoma och centrala nervsystemet och tolereras vanligen väl av kroppen.

Biverkningar är extremt sällsynta. Bland de möjliga:

 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • hjärtklappning;
 • problem med mag-tarmkanalen;
 • illamående;
 • sömnlöshet.

Det kan ha en mindre effekt på förmågan att köra och utföra arbete som kräver ökad uppmärksamhet.

But-shpa är ett universellt verktyg för tillfällig lindring av patientens tillstånd. Den fullständiga behandlingen av prostatit förutsätter emellertid obligatorisk användning av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel.

diphenhydramine

I händelse av att män har ett klagomål om svåra smärtor av akut, värkande natur kan läkaren ordinera recept för inköp av Dimedrol. Dess aktiva ingredienser slappna av de släta musklerna, snabbt och effektivt eliminera smärtssyndromet. För närvarande är difenhydramin praktiskt taget inte föreskriven, eftersom det anses föråldrat. Difenhydramin har en tillräckligt stark hypnotisk effekt och rekommenderas inte för patienter med hjärt-kärlsjukdom.

ibuprofen

Ibuprofen med prostatit är ofta ordinerad av läkare. Förutom att effektivt eliminera smärtssyndromet har det antipyretiska och antiinflammatoriska effekter. Ibuprofen är ett icke-steroid läkemedel. Dess inriktning syftar huvudsakligen till att blockera prostaglandiner som är involverade i utvecklingen av inflammation i prostata. Som ett resultat blir smärtsyndromet mindre uttalat eller försvinner fullständigt.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ämnet ibuprofen. Den har en hög absorption, vilket gör det möjligt att tränga in så snabbt som möjligt i blodcellerna och komma in i prostatakörteln. Ibuprofen är ett universellt och effektivt läkemedelspreparat, har praktiskt taget inga kontraindikationer och bryter inte strukturen i tarmslimhinnan.

Mydocalm

Ett annat läkemedel som urologerna ofta utser - Midokalm. Det här läkemedlet är ganska specifikt, dess verkan syftar till att koppla av musklerna i släta muskler och därmed borttagande av smärta. Mydocalm refererar till gruppen av muskelavslappnande medel med en central åtgärd. Mydocalm är ofta förskrivet i sista skedet av prostatit (skleros av prostata), såväl som patologier av neurologisk natur.

nimesil

Antiinflammatorisk nonsteroidal läkemedel. Har smärtstillande effekt efter administrering. Det är faktiskt för akut infektionssjukdom, eftersom det hjälper inte bara att lindra smärta, men också att sänka temperaturen som uppstår mot bakgrund av inflammation. Det föreskrivs om kronisk, akut prostatit, adenom diagnostiseras. Ta inte män som har bronkospasm, magsår, hjärta, njure, leversvikt. Ta inte med alkoholism eller beroende, individuell intolerans av komponenterna.

Bland annat smärtstillande medel för orala läkemedel kan läkaren med prostatit utse:

Smärtstillande medel: som oftare ordineras?

När diagnosen prostatit, för smärtsyndrom urologer föredrar att tilldela rektala stolpiller eftersom deras bedövande effekt på gånger starkare än den för orala preparat typ.

Idag är den ledande positionen upptagen av ljus baserade på Novokain. Läkemedlet kännetecknas av hög effektivitet och snabb eliminering av smärtssyndrom. Självförskrivning är emellertid oönskade, eftersom endast läkaren kan bestämma den erforderliga dosen, dessutom är sådana suppositorier markerade med en hög risk för allergisk reaktion. Män kan också ha biverkningar i form av illamående, allmänt försämrad hälsa, klåda och brännande i analaområdet.

Till mer mjuka suppositorier är ljus baserade på extraktet av belladonna (belladonna). De har en uttalad smärtstillande effekt och eliminerar också den inflammatoriska processen. Suppositorier är inte föreskrivna för godartad hyperplasi.

diklofenak

Om vi ​​pratar om antiinflammatoriska läkemedel i icke-steroidgruppen är Diclofenac-ljus mycket populära här. Den aktiva delen av suppositorier tar bort smärta, eliminerar inflammatorisk process, tar bort puffiness. Dessutom har antispasmodisk och antipyretisk effekt. Diklofenak är inte föreskrivet för patienter med kronisk hypertoni, akut njursvikt och svåra leversjukdomar.

indometacin

Anti-inflammatoriska analgetiska icke-steroida suppositorier. De används för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Ta bort symtomen på sjukdomen. Har smärtstillande, antiinflammatorisk, antipyretisk effekt. Behandling av dessa ljus inte tilldelats överkänslighet mot indometacin, erosiv-ulcerösa lesioner i matsmältningssystemet, hematopoietiska störningar, leversjukdomar, njurarna, hjärtsvikt, pankreatit.

Prokto-glivenol

De används för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Dessa ljus eliminerar inte bara smärta i prostata, men lindrar också symptomen på hemorrojder. Återställ blodcirkulationen. Kontraindikationer: Individuell intolerans av komponenter.

relief

Stearinljus har en nästan ögonblicklig analgetisk effekt. Minska inflammatoriskt ödem, lindra smärta, återställa kroppens funktioner, urinering. Tilldelas inte om det finns ett individuellt svar på komponenterna. Det rekommenderas inte att utföra behandling för diabetes, tuberkulos.

Smärtstillande medel i form av injektioner

Hur kan prostataanemi manifestationer av en uttalad karaktär? För detta praktiseras vanligtvis användningen av smärtstillande medel i en injicerbar form. Denna grupp droger lindrar snabbt smärta, har en antiinflammatorisk och anti-edematös effekt.

prostatilen

Oftast med prostatakörtelskador, föreskrivs Prostatilena-injektioner. Många urologläkare har länge noterat effektiviteten av denna medicinering. De aktiva substanserna Prostatilen kämpar aktivt med manifestationen av den inflammatoriska processen, eliminerar puffiness och eliminerar snabbt smärtssyndromet.

Plus läkemedlet arbetar inte bara med symptomen på prostatit, men också elimineringen av orsaken som orsakade utvecklingen av den patologiska processen.

Men-Shpa i form av injektioner

I motsats till tablettformen har en mer förbättrad effekt. Efter införandet av läkemedlet snabbt nog för att motverka smärtan eliminerar spasmer, orsakar mycket sällan biverkningar. Dessutom har läkemedlet praktiskt taget inga kontraindikationer och är effektivt även med kronisk prostatit.

Den behandlande läkaren kan också ordinera följande smärtstillande medel för intravenös eller intramuskulär administrering:

Alla ovanstående läkemedel ska administreras uteslutande av läkare eller urinläkare. Dosering och behandlingsvaraktighet väljs strikt individuellt, vilket kommer att undvika utveckling av oönskade negativa fenomen.

Andra anestesimetoder

Bra mot smärta med kronisk prostatit och adenom är rektal prostata massage och heta sessila bad. Sådana förfaranden förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet, vilket leder till avlägsnande av svullnad av det inflammerade organet och lindring av smärta.

Prostatimassage bör utföras av en kvalificerad specialist som använder zinkbaserade salvor, som också är inblandade i smärtlindring och även främjar förbättrad regenerering av prostatavävnad.

Massa av prostata i det akuta skedet av sjukdomen och kronisk bakteriell prostatit kan inte göras!

Effekten av höga temperaturer slappnar av muskler, ökar blodcirkulationen och syrgasering av vävnader, ökar metabolismen. För heta bad rekommenderas urologiska och antiinflammatoriska medicinska örter.

Smärtlindringen lindrar också måttlig motoraktivitet, vilket förbättrar blodcirkulationen och övergripande välbefinnande.

Folkmedel för anestesi

Du kan ta bort smärtssyndromet med inflammation i prostata och folkrecept:

 • från 1 msk. l. hackade burdockrötter för att ge infusion (häll växten 250 ml kokande vatten och koka i 10 minuter i ett vattenbad), vilket kyler, insisterar, spänner och dricker var 4: e timme till 30 gram;
 • 1 msk. l. rötter av sparris häll 1 msk. koka och koka, sedan spänna och ta några sips varje halvtimme till välbefinnande;
 • blommor immortelle, kamomill, Johannesört och björkknoppar (i proportionen 1: 1: 1: 1) Häll 400 ml vatten (kokande vatten) och koka i 10 minuter på låg värme, ingjuta 15 minuter, kollektor- och dricka under kvällen under 2 timmar efter en måltid på natten, medan du inte tar några andra drycker och inte gör snacks.

Alla infusioner och dekokter användbara för att ta med naturlig honung (i godtyckligt tal), som har en läkande effekt på hela organismen och i synnerhet prostatakörteln.

Smärtstillande medel för prostatit

Naturligtvis är den viktigaste behandlingen av prostatit tar antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika för att hämma tillväxten och utvecklingen av patogena organismer. Ändå kvarstår en viktig fråga eliminering av sådana obehagliga symptom som smärta och obehag i prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln framkallar utvecklingen av ett antal obehagliga symptom, inklusive värk, ihållande smärta. För att eliminera detta tecken under behandlingsperioden föreskriver läkaren som regel regel smärtstillande läkemedel. För närvarande finns det många analgetika tillgängliga i olika former. Låt oss betrakta mer detaljerat hur man lindrar smärta med prostatit, vilka smärtstillande medel som finns, hur de ska tas och i vilken form de är mest effektiva.

Blanketter för frisläppande

Smärtstillande medel för prostatit finns i ganska omfattande former: tabletter, kapslar, rektala suppositorier, suppositorier. Med prostatit, brukar ordineras läkemedel för oral intag och ljus, eftersom de har den högsta analgeziruyuschim egenskapen.

Med svår smärta är det möjligt att använda analgetika i form av injektioner, administrerade intramuskulärt eller intravenöst.

Narkosetabletter med prostatit

Smärtstillande medel med prostatit, frisatt i oral form, köps oftast av män. För det första beror det på användarvänlighet, att du kan dricka tabletter när som helst på dagen och på ett bekvämt ställe. Det bör dock noteras att den smärtstillande i form av tabletter är inte lika effektiva som stolpiller, dessutom är deras terapeutiska effekt mycket kortare.

Om smärtan med prostatit inte uttalas kan läkaren rekommendera att ta Analgin. Anestesi piller lindrar smärt syndrom, och har också antiinflammatorisk effekt. Emellertid är detta läkemedel ganska specifikt och får inte tas mer än en gång om dagen och inte mer än en tablett. Analgin kan inte tas till patienter med akut leverfel och blodsjukdom.

Analgin - det vanligaste analgetikumet

Nästa populära drog är No-Shpa. Produkten kan köpas på något apotek utan receptbelagda läkare. Kostnaden för drogen är inte hög, biverkningar är praktiskt taget frånvarande. Det bör emellertid komma ihåg att No-Shpa har mest effekt på spasmer, eftersom det är en antispasmodisk. Med mer allvarlig smärta har läkemedlet inte den rätta effekten. Standardmetoden för att ta detta läkemedel är 2 tabletter 3-4 gånger om dagen. Läkemedlet rekommenderas inte för patienter med gastrointestinal ulceration och akut njursvikt.

Men-Shpa-formulärutgåva

När det gäller män, det finns ett klagomål om allvarlig smärta, akut, värkande natur, kan läkaren ordinera recept för inköp av läkemedlet Dimedrol. Effektiva komponenter i läkemedlet slappna av glatt muskel, snabbt och effektivt eliminera smärtsyndromet. För närvarande är läkemedlet nästan inte tilldelat, eftersom det anses långvarigt. Difenhydramin har en tillräckligt stark hypnotisk effekt och rekommenderas inte för patienter med hjärt-kärlsjukdom.

Ibuprofen med prostatit. Sällan är det ordinerat av läkare i urologisk praxis. Förutom att effektivt eliminera smärtssyndromet har det antipyretiska och antiinflammatoriska effekter. Ibuprofen är ett icke-steroid läkemedel. Dess inriktning syftar huvudsakligen till att blockera prostaglandiner som är involverade i utvecklingen av inflammation i prostata. Som ett resultat blir smärtsyndromet mindre uttalat eller försvinner fullständigt.

Ibuprofen - men av de mest kraftfulla smärtstillande medel

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är substansen ibuprofen. Den har en hög absorption, vilket gör det möjligt att tränga in så snabbt som möjligt i blodcellerna och komma in i prostatakörteln. Ibuprofen är ett universellt och effektivt läkemedelspreparat, har praktiskt taget inga kontraindikationer och bryter inte strukturen i tarmslimhinnan.

Ett annat läkemedel som urologerna ofta utser - Midokalm. Detta läkemedel är ganska specifikt, effekten av läkemedlet syftar till att slappna av musklerna i släta muskler och därmed borttagande av smärta. Denna medicinering avser en grupp av muskelavslappnande medel som orsakas av en central åtgärd. Mydocalm är ofta förskrivet i sista skedet av prostatit (skleros av prostata), såväl som patologier av neurologisk natur.

Midokalm är en muskelsläckare av en ny generation

Läkemedlet finns tillgängligt i tablettform och i ampuller för injektion. Vid akut smärtssyndrom rekommenderas intramuskulär injektion, så effekten från Midokalma uppträder många gånger snabbare. Med skleros av prostata är det möjligt att administrera läkemedlet i två former samtidigt: piller och injektioner. Dessutom föreskrivs Miodocal för kronisk prostatit och en akut kurs av patologi.

Bland andra smärtstillande medel och orala läkemedel kan läkaren utse:

Anestesi för prostatit: som ordineras oftare?

När diagnosen prostatit, för smärtsyndrom urologer föredrar att tilldela rektala stolpiller eftersom deras bedövande effekt på gånger starkare än den för orala preparat typ.

Användningen av rektala suppositorier vid behandling av prostatit

Idag är det ledande läkemedlet Novocaine-baserade suppositorier. Läkemedlet kännetecknas av hög effektivitet och snabb eliminering av smärtssyndrom. Självadministrering av läkemedlet är emellertid oönskade, eftersom endast läkaren kan bestämma den nödvändiga dosen, dessutom är sådana suppositorier markerade med en hög risk för allergisk reaktion. Män kan också ha biverkningar i form av illamående, allmänt försämrad hälsa, klåda och brännande i analaområdet.

Till mer mjuka suppositorier är ljus baserade på extraktet av belladonna (belladonna). Läkemedlet har en uttalad smärtstillande effekt och eliminerar också den inflammatoriska processen. Suppositorier är inte föreskrivna för godartad hyperplasi.

Om vi ​​pratar om antiinflammatoriska läkemedel i icke-steroidgruppen är Diclofenac-ljus mycket populära här. Den aktiva komponenten i läkemedlet eliminerar smärta, eliminerar inflammatorisk process, tar bort puffiness. Dessutom har antispasmodisk och antipyretisk effekt. Diklofenak är inte föreskrivet för patienter med kronisk hypertoni, akut njursvikt och svåra leversjukdomar.

Ljus med diclofenac för prostatit

Ett annat populärt läkemedel i form av suppositorier - Indomethacin. Läkemedlet har en uttalad smärtstillande effekt som aktivt bekämpar inflammatorisk process. Kan användas vid något stadium av prostatit, har nästan inga kontraindikationer och orsakar inte biverkningar. Indometacin rekommenderas inte för sår i mag-tarmkanalen och akut hjärtsvikt.

Proctoglivenols stearinljus. Drogen bekämpar aktivt mot eventuella manifestationer av prostatit, inklusive smärtssyndrom. Väl etablerad i urologisk praxis. Förorsakar inte biverkningar, undantaget är förekomsten av en allergisk reaktion på substansen av läkemedlet.

Ljus Proctoglyvenol från prostatit

Suppositories Rel. Recensioner om drogen vittnar om deras nästan momentana verkan och eliminering av smärtssyndromet. Förutom den anestetiska effekten, avlägsnar Relief aktivt den inflammatoriska processen, har en anti-edematös effekt, återställer genitourinsystemets funktion, normaliserar urinering.

Ljusstöd - ett komplext läkemedel för behandling av prostatit och hemorrojder

Framställning av natalsid i form av suppositorier. Medlet är inte hormoninnehållande, som snabbt eliminerar manifestationen av smärta, förbättrar prostatakörtelns allmänna tillstånd. Analgetiska suppositorier för kronisk prostatit har emellertid ingen hög effekt.

Anestesi för prostatit i form av injektioner

Hur man lindrar smärta med en uttalad prostatit? Vid behandling av prostatit praktiseras ofta smärtstillande medel i injektionsform. Denna grupp droger lindrar snabbt smärta, har en antiinflammatorisk och anti-edematös effekt.

Hur man lindrar smärta i kronisk prostatit? Oftast föreskrivs injektioner av Prostatilen. Många urologläkare har länge noterat effektiviteten av denna medicinering. De aktiva substanserna Prostatilen kämpar aktivt med manifestationen av den inflammatoriska processen, eliminerar puffiness och eliminerar snabbt smärtssyndromet. Platsen för drogen är inte bara arbetet mot symptomen på prostatit, men också eliminering av orsaken som orsakade utvecklingen av den patologiska processen.

Prostatilen injektion

Men-Shpa i form av injektioner från prostatit. I motsats till tablettformen har en mer förbättrad effekt. Efter introduktionen börjar läkemedlet snabbt att reagera mot smärtssyndromet, eliminerar spasmer, orsakar mycket sällsynta biverkningar. Dessutom har läkemedlet praktiskt taget inga kontraindikationer och fungerar även för kronisk prostatit.

Den behandlande läkaren kan också ordinera följande läkemedel för intravenös eller intramuskulär administrering:

Hur man lindrar smärta med prostatit: läkemedel och folkmedicin

Med förvärring av prostatit finns det alltid smärtssyndrom. Smärta kan vara akut eller tråkig och värkande, spastisk. I detta fall är det svårt att välja effektiva smärtstillande medel för prostatit. För detta kan antispasmodik, smärtstillande medel eller folkmedicin användas.

Smärta med prostatit

Smärta syndrom med prostatit kan ständigt plåga en man, eller visa korta episoder. I det första fallet är det en spastisk smärta i underlivet, som är förknippat med en ökad tonblåsning. I andra fallet möter män obehag efter urinering och utlösning. Med detta smärtar smärtan, det kan vara en känsla av att brinna och sticka i perineum.

Oftast är obehag lokaliserat i nedre delen av ryggen. Denna bild är typisk för kronisk inflammation i prostatakörteln. Risken för denna manifestation av prostatit ligger i det faktum att en man felaktigt tar ett symptom på ryggradens patologi och kan länge inte rådgöra med en urolog.

Smärta kan lokaliseras i perineum. Vanligtvis är det värkande, med periodisk förstärkning och lumbago i ländryggen.

Form release

Liksom alla droger används smärtstillande medel för prostatit i tre former - injicerbara lösningar, tabletter och suppositorier.

Det effektivaste sättet att snabbt sluta smärta är genom intramuskulära injektioner. I regel används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för detta.

Bedövningsljus med prostatit är långsammare. Suppositorier producerar också antiinflammatoriska läkemedel med en analgetisk effekt. I tabletter används antispasmodika och konventionella analgetika. Dessutom är det möjligt att få muskelavslappnande medel, om smärtsyndromet är förknippat med muskelspasmer.

Piller från smärta

Narkosepiller är den vanligaste behandlingen för smärta hos män. Deras effektivitet är lägre än för läkemedel i injektioner, men de är enklare att ta och alla smärtstillande medel måste hittas i hemmabrukskåpet för alla.

Injektionerna kommer att lindra smärtan snabbare, men tabletterna är mer praktiska att använda

Än att ta bort en smärta - det beror på dess karaktär. Kramperna i underlivet undertrycks ganska framgångsrikt av den gemensamma No-Shpoy eller Spasmalgon. Dessa läkemedel bör tas på 1-2 tabletter med ökad smärta. En annan effektiv antispasmodisk är Combispasm. När spasmer av släta muskler framgångsrikt använde läkemedlet Trigan, men det sänker kraftigt trycket, så när du tar emot det måste du vara försiktig.

Läkemedel i denna grupp bör tas med försiktighet. De är kontraindicerade vid akut lever- och njurinsufficiens, individuell intolerans av komponenterna i kompositionen, liksom vid lågt arteriellt tryck. Innan du tar p-piller från människors smärta bör du noggrant studera instruktionerna. Som regel stoppas smärta i kronisk prostatit med hjälp av dessa läkemedel.

Vid akut bakteriell inflammation rekommenderas att använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De stoppar inte bara smärtsyndromet utan har också antipyretiska och antiinflammatoriska effekter, vilket snabbt normaliserar patientens välbefinnande. Populära droger i denna grupp:

 • diklofenak;
 • ibuprofen;
 • Nimesulid.

En tablett av diklofenak lindrar snabbt smärtssyndrom. Läkemedlet kan tas upprepade gånger efter flera timmar, men det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen som anges i anvisningarna. Detta läkemedel kan påverka nervsystemet negativt, vilket orsakar yrsel, blockeringsreaktion och desorientering.

Om du upplever obehag kan du ta 500 mg ibuprofen en gång. Läkemedlet är tillgängligt i belagda tabletter, och ingår också i många populära smärtstillande medel, som Nurofen.

Nimesulid är närvarande i medicinerna Nimesil och Affid. Dessa läkemedel produceras i pulver, som måste lösas i vatten. Den rekommenderade dosen för smärtsyndrom är 1 dospåse. På en dag kan du inte dricka mer än två paket av dessa läkemedel, eftersom de kraftigt ökar belastningen på levern. Dessutom har läkemedel med nimesulid en uttalad antipyretisk effekt, så de rekommenderas för akut inflammation, vilket åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen.

Nimesil tar effektivt bort smärta, men är skadligt för levern

Enkla smärtstillande medel är ineffektiva i smärtssyndromet. Men många män får hjälp av en vanlig Analgin, Citramon eller Farmadol. Sådana droger ska tas 2 tabletter en gång - detta kommer snabbt minska obehag.

Exakt att säga, vilket bedövningsmedel det är möjligt att dricka vid en inflammation i en prostata, är det svårt nog. Kroppen hos varje person är unik, så olika droger kan ha olika effekter på män med prostatit.

Suppositorier från smärta

Anestetika i form av suppositorier är en beredning av diklofenak och ichthyol suppositorier. Denna form av frisättning är indicerad för inträde i händelse av att obehag ligger direkt i prostatakörteln. Sådan smärta uppträder när svullnad av prostata, när ett förstorat organ sätter tryck på omgivande vävnader, stimulerar smärtreceptorer.

Diklofenak kan tas 2 gånger om dagen. Suppositorier administreras på morgonen och kvällen. Kursen ska inte överstiga fem dagar.

Med kronisk inflammation kan detta läkemedel ersättas med ljus med ichthyol. Deras smärtstillande effekt är mindre uttalad, men de lindrar effektivt inflammation i prostata. Stearinljus med ichthyol har praktiskt taget inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans av den aktiva substansen, och orsakar inte sidreaktioner. De ska administreras rektalt före sänggåendet i 7-10 dagar.

Med kronisk prostatit kan du också använda Natalside suppositorier. I deras komposition, natriumalginat, som snabbt stannar smärta i perineum. Stearinljus används i korta kurser, 1-2 suppositorier per dag.

Snabbt bort smärtsyndromet möjliggör Relief i suppositorier. Läkemedlet avlägsnar krampen i släta muskler och förbättrar samtidigt blodcirkulationen. Efter införandet av suppositorie smärt syndrom passerar i en halvtimme, men effekten av läkemedlet är kortlivad. Läkemedlet kan användas två gånger om dagen.

Relief ger en snabb, men kortvarig effekt

Bedöv prostata med suppositorier med belladonna. Bland de lokala analgetika är detta läkemedel det första i effektivitet, men det kan provocera ett stort antal biverkningar, så att du kan applicera ljus inte mer än en gång om dagen.

Bedövande injektioner

Det effektivaste sättet att omedelbart ta bort smärtssyndrom är läkemedel i lösningar för injektioner. Narkosmedel i form av injektioner, som används för prostatit:

Injektion ges intramuskulärt en gång i samband med smärtsyndrom. Vanligtvis föreskrivs 1 ampoule per dag, inte mer. De listade läkemedlen har ett antal kontraindikationer och biverkningar, därför bör de endast ordineras av en läkare.

Injektion är det snabbaste sättet att lindra smärta

Med kronisk prostatit används Prostatilen framgångsrikt i injektioner. Detta läkemedel tar snabbt bort den inflammatoriska processen och minskar obehag.

Folkmekanismer

I folkmedicin används följande recept för att förbereda ett bedövningsmedel.

 1. Snitt hacka sparrisrotten. Två stora skedar av den resulterande massan bör hällas med en liter kokande vatten och laga på låg värme i 15 minuter. Ta ett avkok av 150 ml tre gånger om dagen.
 2. Blanda en liten sked St John's wort, en kemist kamille, torkade immortelle och torkade björkpinnar och häll en liter kokande vatten över locket. Medlet ska infunderas innan det kyls ner. När läkemedlet är klart måste du dricka 150 ml avkokning. För upprepade episoder av smärta ska du ta samma mängd medicin.
 3. Bra lindra smärtan av avkok från rötterna av valerian och motherwort. Du kan också ta alkoholtinkur av dessa antispasmodika. Förutom anestesiåtgärder lugnar drogerna nervsystemet, förbättrar människans tillstånd med förvärring av prostatit. För att förbereda ett avkok hälls en stor sked av markrot i ett glas kokande vatten. Drogen tas 2 matskedar när det uppstår smärta. Om en alkoholtinktur används, är den rekommenderade dosen 40 droppar en gång med obehag.
 4. Ett annat sätt att lindra smärtan hos den inflammerade prostatan är avkoket av kalamans rot. Den finmalda, ta sedan 20 g råvaror och häll i en termos. Häll sedan 500 ml kokande vatten och täck med lock. Att insistera på att medicinen följer 4 timmar, och då är den full på ett kvarts glas efter behov.

Andra metoder för smärtlindring

Smärta efter urinering kan avlägsnas med droger från gruppen av alfa-blockerare. Dessa läkemedel finns tillgängliga i tabletter och har en muskelavslappnande effekt som undertrycker aktiviteten hos adrenoreceptorer som finns i blåsan och prostatakörteln. Drogen har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar, så att de bara kan tas ut genom att en urolog utses.

Minska smärtsyndromet hjälper till att få rektalmassage i prostata. Denna metod är inte tillgänglig hemma, eftersom det är omöjligt att komma åt orgeln själv. För massage är det nödvändigt att besöka prokologen.

Du kan självständigt genomföra följande. Ta balsamstjärnan och applicera den rikligt på en tjock duk. Sedan appliceras tyget på puben och fixeras på toppen med ett bandage. Ett sådant medel kommer att förbättra lokal blodcirkulation och minska smärtssyndrom. Du kan också använda Finangel gel. Salvor som förbättrar blodcirkulationen, är kontraindicerat för användning vid akut inflammatorisk process av infektiös natur. De rekommenderas för kronisk icke-infektiös prostatit.

Ett annat enkelt sätt att minska obehag är en självständig perinealmassage. För att göra detta måste du göra mjuka pressning och patting rörelser med fingrarna, flyttar sig från pungen till anusen. En fem minuters massage ökar blodflödet i detta område och minskar obehagligt signifikant.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Anestesi för prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Symtom på prostatit är svår urinering och obehag i perineum. Om sjukdomen är akut och utan ordentlig behandling kommer smärtan bara att öka. Med hänsyn till sjukdomsspecifikiteten och dess symptom blir det uppenbart att det är nödvändigt att använda anestetika för prostatit.

I den här artikeln kommer vi att berätta vilka läkemedel och i vilken form det är bättre att ta för att bli av med smärtsensationerna. Med prostatit används analgetika oralt och rektalt. Följaktligen kan läkemedlen föreligga i form av tabletter, suppositorier och blandningar för mikroclyster. I speciella fall kan du komma in i intramuskulära och intravenösa injektioner.

tabletter

De mest populära med prostatit är smärtstillande medel i form av tabletter. Detta är inte det mest effektiva, men det mest praktiska sättet att eliminera smärta orsakad av inflammation i prostata. De flesta patienter använder Analgin, vars tabletter är berusade flera gånger om dagen, men det är bäst att bara ta det en gång under dagen.

På specialiserade forum på Internet har analgin de bästa recensionerna, både om analgetisk och prostatit. Trots detta kan läkemedlet inte alltid snabbt och säkert eliminera smärtsymptom.

Det finns ett antal andra läkemedel som tas för att lindra smärta med prostatit:

 1. Diklofenak. Läkemedlet klarar sig perfekt med smärta i prostata, men har ett antal kontraindikationer och är ganska giftigt vilket avsevärt minskar användningsområdet. Även om du inte har några av kontraindikationerna, ta diclofenac med stor försiktighet.
 2. Nimesil. Detta läkemedel är särskilt effektivt i den infektiösa formen av prostatit, eftersom det inte bara snabbt tar bort smärta utan också tar bort temperaturen. Aktivt använt den och med borttagande av symptom på kronisk prostatit och adenom. Kontraindikerat läkemedel för män som har problem med matsmältningssystemet (sår), hjärt-kärlsystemet och njurarna.
 3. No-Spa. Ett antispasmodiskt läkemedel som tas för att lindra symtomen på akut prostatit eller adenom. I dessa fall kan smärta uppstå som en spasm. Läkemedlet ska inte tas till personer med njur- och kardiovaskulär insufficiens.
 4. Difenhydramin. Läkemedlet har en narkotisk och analgetisk effekt. På grund av dess specificitet avlägsnar läkemedlet framgångsrikt svullnad av prostata. Ibland tas läkemedlet med analgin, vilket kraftigt ökar effekten av dessa läkemedel. Läkemedlet ska inte tas till personer med prostata adenom, glaukom, matsmältningsstörningar.

Narkosetabletter, som andra läkemedel, tas först efter samråd med urologen. Endast om smärtan i underlivet eller i perineum hindrar dig från att komma till sjukhuset, kan du ta medicinen på egen risk och risk.

Stearinljus med prostatit

Kosttillskott är den mest effektiva behandlingen och botemedel mot symptom på prostatit. Tyvärr föredrar inte alla män dessa medel. Läkemedel erbjuder ett antal suppositorier av olika, inklusive analgetiska åtgärder.

Jämfört med tabletter verkar suppositorierna snabbare, eftersom de tränger igenom prostata genom ändtarmen. I det här fallet förlorar de aktiva substanserna inte sina egenskaper och passerar genom matsmältningsorganens organ.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

De mest populära med prostatit är följande smärtstillande medel:

 • indometacin. Läkemedlet har en ljus antiinflammatorisk och smärtstillande effekt, vilket gör det möjligt att inte bara eliminera symtomen på sjukdomen utan också bidra till behandlingen. I vissa fall verkar indometacin som en antipyretisk. Du kan inte använda den för personer med ökad känslighet för föreningstillsatser, njur- och leverinsufficiens, ulcerösa skador i tarmarna.
 • ljus baserade på belladonna. Oftast används droger med belladonna för prostata adenom, men bara som ett tillägg till huvudrätten av behandlingen. Rekommendera inte drogen till personer med hjärt- och kärlsjukdomar och ögon.
 • religionen. Dessa suppositorier lindrar ödem i prostata, vilket minskar intensiteten av smärta. Läkemedlet normaliserar urin och sexuella funktioner. Kontraindikationer för användning är diabetes och tuberkulos.

Det finns ett antal andra suppositorier, vars åtgärder syftar till att avlägsna smärta och eliminera andra symtom på sjukdomen. Dessa läkemedel ordineras av läkaren beroende på patientens tillstånd och sjukdomsförloppet. Självval och användning av suppositorier kan påverka din hälsa negativt.

Folk smärtlindring

Det finns ett antal recept för folkmedicin som lovar en snabb och säker hantering av smärta orsakad av prostatit. De används endast som extra medel till huvuddelen av behandlingen av sjukdomen.

Använd i folkmedicin en sådan växt som ayr, inklusive för att avlägsna symptom på prostatit. För att förbereda en hemlagad medicin, ta 2 msk. sked roten av växten, pre-chopping det. Häll 1 liter kokande vatten och insistera i flera timmar.

Därefter filtreras buljongen och tillverkas med bad, som används som en blandning för mikrocykler. Valerian används också som narkos för prostatit. 1 tsk apotek infusion tas 2-3 gånger om dagen. Det verkar lugnande och lindrar spasmer.

Kom ihåg att alla smärtstillande medel, både klassisk och traditionell medicin, eliminerar uteslutande symptomen på prostatit! För att avlägsna den stora orsaken till smärta behövs kompetent specialistrådgivning och komplex behandling, som inkluderar smärtstillande medel, antiinflammatoriska och antipyretiska läkemedel, metoder för fysioterapi och traditionell medicin.

Video: Tecken och behandling av prostatit hos män.

Smärtstillande medel för prostatit

Korrekt behandling av prostatit består inte bara av antibakteriella och immunmodulerande medel, vitaminkomplex och fysioterapi, trots allt avlägsnande av symtomen på sjukdomen är inte mindre viktigt. Vilka analgetika för prostatit är mest effektiva?

Inflammation av prostatakörteln hos den kroniska kursen är sällan åtföljd av smärta, vilket inte kan sägas om den akuta formen av sjukdomen. Och smärta kan vara outhärdligt. Därför ordinerar läkaren patientanalgetika.

Vad smärtstillande för prostatit är bättre att ta, så att dess handlingar inte behöver vänta länge? Detta kommer att diskuteras senare.

Former för frisättning av analgetika

Vanligtvis används vid behandling av inflammation i prostata rektala och orala metoder för att ta läkemedelssubstansen. Sålunda är de huvudsakliga formerna för frisättning tabletter och kapslar, suppositorier och mikroclyster och suppositorier som injiceras genom rektum är de mest effektiva och långvariga, i motsats till tabletter som varar i kort tid.

I vissa fall, om möjligt, administreras substansen intravenöst eller intramuskulärt.

Narkosetabletter med prostatit

Narkosetabletter med män i prostatit är oftare, även om de vet att de är mindre effektiva ljus. Bland sådana läkemedel används Analgin speciellt ofta, eftersom det inte bara lindrar smärta utan också fungerar som en antiinflammatorisk, antipyretisk och analgetisk.

Men han har en nackdel - de använder Analgin om symptomen inte uttalas. Rekommenderas inte mer än 1 tablett per dag. Bland kontraindikationerna: en kränkning av levern och njurarna, astma, hematopoiesis system sjukdomar, anemi.

En av de bästa antispasmodikerna är No-Shpa. Det har en uttalad och långvarig effekt, men det kan inte lindra smärta i alla fall och inte i alla. Det rekommenderas att ta tre tabletter om dagen, 2 tabletter efter måltid. But-Shpa är kontraindicerat för dem som har magsår, lever, njur- eller hjärtsvikt.

Bland antihistaminerna är dikhenhydramin allmänt känt. Läkemedlet slappar av släta muskler och har lokalbedövningseffekt. Men med det måste du vara mer försiktig, för efter mottagandet finns det en oemotståndlig lust att sova. Kontraindicerat i sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Bland andra droger:

Anestesi för prostatit

Narkosstearin med prostatit är de bästa drogerna, eftersom de verkar direkt i det drabbade området. En av ledarna kan säkert kallas Novokain. Men du kan inte ta det själv, eftersom dosen ska vara så tydlig som möjligt.

Läkemedlet kan orsaka en allergisk reaktion, eller till och med en överdos, som kännetecknas av illamående och kräkningar, tachypné, takykardi, hallucinationer, en orimlig känsla av rädsla och panik, anfall.

Andra, inte mindre effektiva ljus - med belladonna. Men de rekommenderas inte för användning med prostata adenom. Förutom den analgetiska effekten har de också antiinflammatoriska och antispasmodiska effekter.

Bland icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel utsöndras diklofenak. Detta är ett ganska populärt verktyg i modern medicin. Det verkar som ett decongestant, smärtstillande, antipyretiskt och antispasmodiskt läkemedel. Det är inte tillåtet att använda det i lever och njursjukdomar, ökat blodtryck och blödning.

Läkaren kan också ordinera sådana suppositorier:

Bedövande injektioner med prostatit

Bedövning för prostatit är tillgänglig i flytande form för intramuskulär eller intravenös administrering. Till exempel kan det vara Prostatilen (samma läkemedel som kommer i form av ljus).

Läkemedlet är bra eftersom det kan ta bort svullnad, minska stagnation och fungera som en antiinflammatorisk. I ett komplex leder allt detta till minskad smärta. Det vill säga, han arbetar inte mot symptom, men mot orsaken till deras förekomst.

En särskiljande egenskap av den flytande formen av frisättningen är att effekten inte behöver vänta länge, smärtan kommer att passera inom de första minuterna efter injektionen. Och många droger produceras i flera former på en gång. Samma No-Shpu kan köpas inte i tabletter, men i lösning för IM- eller IV-injektion, liksom andra läkemedel:

slutsats

Inga smärtstillande medel för prostatit, som listas i denna artikel kan inte tas för att lindra smärta med själva prostatit. Det är nödvändigt att besöka en läkare som hjälper dig att välja rätt läkemedel utan att skada din hälsa.

Om det så hände att det var en stark smärta på natten, är det bättre att dricka "No-Shpu", och på morgonen ska du alltid besöka polykliniken.

Vad ska jag ta ett bedövningsmedel för att lindra smärta i prostatit?

prostatit - En inflammatorisk process där en stark hälft av mänskligheten upplever smärta i bäckenet och könsorganen, stumpar eller skarpa, långa eller kortsiktiga - beror på vilken typ av sjukdom som helst.

Än att lindra smärta på prostatit? Du kan bekämpa dem med flera metoder. Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Vilka symptom kan kräva upptagande?

Prostatit får inte känna sig omedelbart - i början, förutom inflammation, visas nästan inga förändringar i kroppen. Dock problem med utsöndring av urin. Det tar ett tag, då börjar smärtan ofördragen eller tråkig i:

 • inguinal region - skrot, könsorgan
 • underlivet - urinvägarna;
 • smärta i nedre rygg och rygg.

Ibland känns smärtsamma punkter i ben, Kanske uppkomsten av flera liknande punkter i de intilliggande områdena, vilket orsakar verklig ångest.

Hur man lindrar en attack?

Att dra tillbaka smärt syndrom oftast gå till apotek, det finns ett stort antal droger som lindrar kroppens tillstånd.

De flesta läkemedel har kontraindikationer till ansökan och biverkningar - Välj de medel du behöver på grundval av testen med läkaren.

Bedövning för prostatit

Hur man lindrar smärta med prostatit hemma? Tänk på följande:

tabletter

Bedöda prostatitburk tabletter. De gör sitt jobb bra med någon form av prostatit, men inte för länge. I de flesta fall används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - ibuprofenderivat.

Godkännande av någon lösning från icke-steroidal grupp läkemedel.

ibuprofen

Lindrar inflammation, sänker temperaturen, minskar smärta.

Det är indicerat för infektionssjukdomar, feber, inflammationer av olika ursprung.

Dosering ordineras vanligen av en läkare. Att dra tillbaka smärtsam attack - inte mer än 5 tabletter per dag, för behandling av inflammation brukar ta 3 gånger dagen innan måltiderna.

Har ett antal kontraindikationer:

 • individuell intolerans
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • blodkoagulerbarhet;
 • njure- och leversjukdomar;
 • inre blödning.

meloxikam

Åtgärd som ibuprofen - tar bort smärta, inflammation Tilldela kroppens inflammatoriska processer.

Doseringen ordineras beroende på sjukdomsaktiviteten. Vanligtvis den dagliga avgiften på ca 7 gram.

Det finns kontraindikationer: sjukdomar i magen, inflammatoriska processer i tarmarna, hjärtsvikt, känslighet för komponenterna i läkemedlet.

ibland icke-steroida läkemedel hjälp inte på grund av kroppens egenskaper. tilldela hormonella preparat, som effektivt påverkar kroppen, återställer balans.

Deras handling börjar när kroppen ackumuleras en viss mängd hormoner.

prednisolon

Har anti-chock, anti-allergisk, antiinflammatorisk effekt.

Tilldela med akut sjukdom - astma, njursvikt, artrit, inflammatoriska processer i interna organ.

Kontraindikationer:

 • svampinfektioner;
 • hypertoni;
 • nerver, depressiva tillstånd
 • endokrina sjukdomar.


Hormonala preparat, deras typ och dos, bara läkaren väljer. Självadministration av sådana droger kan leda till irreparabla konsekvenser.

dexametason

Minskar inflammation, smärta. Främjar upphörande av allergiska reaktioner.

Hjälper med allvarlig förgiftning.

Ökar nivån sköldkörtelstimulerande hormon.

Tilldela med: sjukdomar i det endokrina systemet, hudsjukdomar, allergier, blodsjukdomar, lesioner av inre organvävnader.

Dosering ordineras av en läkare.

 • öppna sår, frakturer;
 • inre blödning
 • kroniskt njursvikt, nedsatt leverfunktion;
 • individuella egenskaper hos kroppen.

Spasmolytiska droger

Vilken narkos att dricka från prostatit? Ett av alternativen - spasmolytiska droger. De ordineras för att eliminera spasmer i det genitourinära systemet, och därmed lindra smärta.

flomaks

Tilldela för att eliminera spasmer, smärta när:

 • sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
 • inflammatoriska processer i genitourinary system;
 • migrän;
 • postoperativ intervention.

Dosen överskrider inte 4 tabletter per dag, ta en måltid med en tablett.

Kontraindikationer:

 • Gastrointestinal blödning, sårartade sjukdomar;
 • njur-, leverinsufficiens;
 • individuell intolerans.


Urorek

Är ett läkemedel som förbättrar urinering i prostata sjukdomar, tar bort smärta.

Oftast föreskrivs för behandling av prostata adenom.

Doseringen beror på kroppens egenskaper, tas en gång om dagen. Effektivitet är mest märkbar när den tas samtidigt.

Kontraindikationer:

 • njursvikt
 • en allergisk reaktion på läkemedlet.

ljus

Effektiva smärtstillande medel för prostatit hos män - rektala suppositorier. De verkar direkt på prostata, utan att påverka tarmmikrofloran, innehåller flera bedövningsmedel, antibiotika.

Prokto-glivenol

Indikeras för sjukdomar i det genitourinära systemet, hemorrojder:

De lindrar inflammation, minskar smärta, förbättrar bäckenets cirkulation.

Tilldela till 1 ljus 2 gånger om dagen. Mottagandet av medel bör inte överstiga 15 dagar.

Kontraindikationer: individuell intolerans, förstoppning, leverinsufficiens.

diklofenak

Det indikeras för reumatism, inflammatoriska processer av icke-infektiöst ursprung. Undertrycker mikroorganismer som är ansvariga för feber, smärtsamma förnimmelser.

Dosering - 1 ljus en dag utses behandlingsperioden av läkaren.

Kontraindikationer:

 • blodkoagulerbarhet;
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • mottagning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (eventuell överdosering).

Vitaprost

Tilldela sjukdomar i prostata.

Innehåller bara naturliga komponenter (ämnen i tjurens prostata).

De hjälper till att minska inflammation, svullnad och smärta. Förbättra blodcirkulationen och återställandet av prostatavävnad.

Återställ funktioner urogenitalt system.

Ansökt till 1 ljus per dag. Behandlingsförloppet är från 10 dagar.

 • överkänslighet mot komponenter
 • ålder till 18 år.

Folkmekanismer

Glöm inte recepten traditionell medicin, De borde dock komma överens med urologen.

Hur man lindrar en attack av prostatit människors medel? För att lindra smärta med prostata, kan du ta infusion från ett gemensamt ogräs - sugga-tistel. Häll kokande vatten 1 msk. en sked av den krossade växten, för att insistera att dricka på ett golv i ett glas på display av obehagliga känslor.

Bark of Hazel kommer att bidra till att ta bort inflammationen. Krossad bark, 2 msk. sked hälla 0, 5 liter vatten, koka 5 minuter, lämna i några timmar. Dricker på natten för ett halvt glas, med smärta påbörjad, är det möjligt att genomföra mikroclyster med sådan infusion.

dekokt, bestående av kamille-medicin, lindblad, johannesört och havtorn bör tas på 100 ml vid akut smärta.

propolis har antiinflammatorisk effekt. Använd som en rektal salva - blanda propolis med ricinolja eller petroleumjelly.

slutsats

Smärta med prostatit är oundvikligt. Hjälp vid eliminering kan vara medicinering - tabletter, kapslar eller suppositorier. Folk recept för avlägsnande av sådana känslor är också kända. Glöm inte läkarens samråd, om den huvudsakliga behandlingen av prostatit.