Huvud
Analyser

Enema av prostatit

Vid behandling av prostatit tillsammans med medicinska metoder används olika metoder för fysioterapi och traditionell medicin. En sådan komplex behandling innebär inte bara en snabb återhämtning utan också en lättnad av patientens allmänna tillstånd.

Funktioner och nyanser av procedurer för prostatit

Prostatit är en allvarlig sjukdom. Smärtsamma känslor i inflammation i prostatakörteln är det vanligaste symptomet. De kan inträffa när som helst på dagen, men oftast är smärtan observerad:

 • under samlag
 • vid urinering
 • efter intimitet
 • under en erektion.
Prostatit eller inflammation i prostatakörteln är en patologisk process hos män, som åtföljs av smärtsamma känslor av oregelbunden natur

Smärtsamma känslor ger enorm obehag och stör livets totala rytm. För att behandla sjukdomen erbjuder läkare tillsammans med läkemedel ofta sådana förfaranden som magnetoterapi, laserterapi, massage, elektrofores eller mikroclyster.

I medicinsk praxis används mikroclyster vid behandling av inflammerad prostata. Små doser medicinska lösningar har en fördelaktig effekt på kroppen och lyckas slåss med inflammation. Mikrolykster införs i ändtarmen. Aktiva lösningskomponenter penetrerar genom rektumets väggar i blodet och koncentreras i prostata. I det här fallet tränger ämnen inte in i matsmältningssystemet och orsakar inte hälsorisker.

Att använda enema från prostatit använder inte bara färdiga läkemedel, utan även växter av växter, såväl som oljor. Lösningar har en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Fördelar med enemas för prostata

Att göra microclysters med detta eller det är nödvändigt endast efter samråd och godkännande av läkaren. Antalet sessioner, valet av ett fytodrug eller ett terapeutiskt läkemedel beror inte bara på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet utan också på förekomst av samtidiga sjukdomar. Självmedicinering är oacceptabelt, eftersom många växtdoser och droger kan orsaka biverkningar.

Användningen av enemas med prostatit, praktiseras av nästan alla som lider av denna sjukdom

Vilka är fördelarna med mikroclyster från prostatit? Denna metod för behandling:

 1. Kämpar med patogener och infektioner.
 2. Återställer skadade slemhinnor och vävnader.
 3. Minskar inflammation.
 4. Eliminerar svullnad i slemhinnan.
 5. Det minskar ömhet, en person blir bekvämare att gå, sitta, arbeta.
 6. Rensar tarmarna och har en bakteriedödande effekt.
 7. Hjälper till att hantera problemen med genitourinary systemet.
 8. Tonar musklerna i prostatakörteln.
 9. Förbättrar blodcirkulationen och utsöndringen.

Komplex behandling eliminerar inte bara obehagliga symptom, utan återställer också processen med urinering och tarmrörelse.

Indikationer och hämmningar för enemas i inflammation i prostata

Mikroklister för behandling utses:

 • med kroniska och akuta inflammatoriska processer i prostata;
 • om det är svårt att urinera
 • när patienten lider av förstoppning.
Mycket effektiva och medicinska egenskaper hos medicinska enemas förebygger förvärmning och sjukdom, påskyndar behandlingen

Tillsammans med positiva egenskaper borde man komma ihåg att inte hela denna behandlingsmetod kan vara användbar. Kontraindikationer med prostatit, om tillgängligt:

 • tumörbildning i tarmarna;
 • hemorrojder i olika steg. Skada på tarmarna kommer att förvärra sjukdomen
 • smärta i buken, ljummen;
 • allergiska reaktioner.

För att undvika förekomsten av biverkningar bör behandling utse en läkare med hänsyn till arten av sjukdomsförloppet och kroppens individuella egenskaper.

Hur man gör en avundsjukdom med problem med prostata?

Förfarandet att utföra enema består av flera steg:

 1. Först måste du rengöra tarmarna. För detta användes kokt kyldt vatten i en volym av 200 ml.
 2. Därefter upphettas läkemedels-, ört- eller oljelösningen och samlas in i sprutan. Med hennes hjälp injiceras läkemedlet i ändtarmen.
 3. Efter administrering av läkemedlet ska ligga på ena sidan och hålla medicinen i en timme.
 4. Det rekommenderas att hålla enema före sängen.
Medicinska mikrocykler anses vara lokala behandlingsmetoder

Funktioner av lösningen för enema:

 1. Först koka urtsamlingen. Kom ihåg att du bör förbereda buljongen strikt enligt instruktionerna.
 2. Om emmen är gjord med Dimexid, ska andelen av läkemedlet vara ca 10% av den totala vätskan.
 3. Om lösningen är beredd från olja, behöver man inte lägga till andra läkemedel eller vatten.
 4. Alkohollösningar framställs med tillsats av vatten.

Den optimala lösningstemperaturen är 25-27 grader.

Vattenplanteringar med prostatit

När inflammation i prostatakörteln är populär, en enema baserad på örter. Traditionell medicin erbjuder följande örter:

Hur man förbereder en vatten-vegetabilisk lösning? Det är nödvändigt att koka den valda växtbaserade blandningen. I receptet kan du använda en växt eller en blandning av örter. Vid beredning av växtbaserade läkemedel bör varje buljong vara beredd separat, och endast sedan blanda dem. Detta beror på det faktum att under beredningen av de användbara egenskaperna hos en anläggning kommer den andra att neutraliseras.

Du kan använda färdiga alkoholblandningar. Sådana blandningar innehåller emellertid mindre användbara substanser som behövs för att behandla sjukdomen.

Enema-lösningen kan bestå av örter som har antiseptiska, antiinflammatoriska effekter, såsom kalendula, ingefära, kamomill

Oljiga enemas för prostata behandling

För denna typ av enema används olika oljor. Naturläkemedel bör endast användas efter samråd med en läkare. Fördelarna med att använda oljor är deras tillgänglighet, i stor variation, och även i den enorma helande effekten.

Du kan använda olivolja, vegetabilisk eller kokosnötolja. Oljextrakt av eukalyptus, aprikos och havtorn används också. Introducera oljan även med en spruta, men i små mängder.

Fördelar med denna typ av terapi:

 • rensar tarmarna
 • proceduren är smärtfri;
 • olja har en antiinflammatorisk effekt;
 • urinering blir smärtfri. Att gå på toaletten upphör att vara tortyr;
 • bidra till snabb regenerering av vävnader och återställande av slemhinnan i reproduktionssystemet.

Den största fördelen med oljemagasiner är tillgängligheten. Olivolja och vegetabilisk olja är alltid till hands i hemmet, så förfarandet kräver ingen speciella finansiella kostnader.

Särskilda egenskaper för fytolys

Vad är subtiliteten i att hålla fytolism? Sammansättningen av mikrocykler i prostatit kan vara annorlunda. Glöm inte att endast en läkare kan välja det mest effektiva receptet för behandling av prostatit. För att förbereda fyto-enemas hemma bör följande regler följas:

 1. Tvätta händerna innan proceduren startas och före direkt beredning av lösningen.
 2. Strängt observera proportionerna av växt och vatten.
 3. Gör phyto-enemas efter en prostata-massage.

Det är inte nödvändigt att använda stora sprutor under införandet av avkok. Lämplig mikroklystervolym upp till 100 ml. Rengör tarmarna före förfarandet. Efter introduktionen av medicinering, försök att begränsa fysisk aktivitet. Det är bättre att ligga på din sida i 40-50 minuter.

Om du tvivlar på att du inte kommer att kunna få vila, försök att göra en mikroclism innan du sover. Var inte rädd för att tömma tarmarna självt. Sådana små doser räcker inte för ett godtyckligt utflöde av medicinering.

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

Varför gör du enema före en prostata massage?

Massage prostata kan användas för både förebyggande och behandling, det är mycket effektivt. Prostata ligger i omedelbar närhet av ändtarmen, därför utförs massage rektalt med hjälp av ett finger. Denna procedur bör utföras av en specialist, det kan göras hemma med någon annans hjälp, men effektiviteten av dessa manipuleringar kan vara mycket lägre.

Förfarandet bör ordineras av den behandlande läkaren, det kan inte utföras med exacerbationer, närvaron av maligna former i prostata eller stenar och även med hemorrojder. Innan massage börjar, är det nödvändigt att genomföra ett antal förberedande åtgärder.

Framställning av

Ett mycket viktigt steg i förberedelser är sökandet efter en specialist som har lämplig kunskap och färdigheter. Han måste ha ett diplom som bekräftar sina kvalifikationer. Det rekommenderas att du granskar recensioner av andra patienter om antingen läkare eller sjuksköterska. Medicinska arbetare är bekanta med alla anatomiska egenskaper hos människokroppen, till skillnad från vanliga människor. De kommer att kunna massage mer effektivt och effektivt.

Ett förfarande är inte tillräckligt, så massage utförs av kursen. När han utnämns beaktas sjukdomens art, dess svårighetsgrad och patientens ålder. I genomsnitt utförs cirka tio procedurer, som utförs med en dags intervall. Försök att ha alla procedurer som utförs av en specialist. Så han kommer att kunna observera förändringar i ditt tillstånd.

Rengöring av tarmarna

Först måste du göra en rengörande enema som hjälper till att bli av med pall. Sätt i en gummipäron om två hundra milliliter varmt kokt vatten med glycerin. Också i lösningen kan du lägga till örter som lindrar inflammation. Pärens spets bör oljas med petroleumgel eller med en fet kräm.

Patienten ligger på hans sida, drar knäna vid knäna till magen och sprider sina skinkor med händerna. Spetsen av päron sätts in i analöppningen, vätskan introduceras gradvis genom att trycka på päron. Försök ligga i denna position i ungefär femton minuter. Efter denna tid tömma tarmarna. Anus och könsorgan ska tvättas med varmt vatten och tvål. Nu är du redo för prostata massage.

Okonventionellt sätt

Massage kan utföras inte bara på traditionellt sätt utan även med hjälp av enema. För att göra detta måste du sätta en annan efter rensningsemnet. Mellan dem måste du göra en femton minuters paus. För massage i ändtarmen läggs en lösning från buljongens örter, det inkluderar kamomill, salvia, vinrör eller andra örter som har en antiinflammatorisk effekt.

Till lösningen sättes furatsilin och ett litet kaliumpermanganat. Det är nödvändigt att ange från tvåhundra milliliter till en halv liter lösning. Önskningar för tarmrörelse bör vara palpabla. Om de är för svaga minskar mängden lösning, och om den är för stark - ökar.

Du måste gå i tio minuter, hålla innehållet i emmen i dig själv. Tarmarna kommer att försöka rengöra, och du kommer inte låta den göra det. Vid denna tidpunkt kommer prostatsmassage med hjälp av vätska att utföras. Den är mjuk nog, men intensiv. Dessutom absorberas användbara ämnen från lösningen gradvis och lindrar inflammation. Dessa manipuleringar är önskvärda på kvällen, kursen består av tio förfaranden. De kan göras både dagligen och varannan dag.

Fördelar med förfarandet

Prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna bland män. Massage är mycket användbar i denna sjukdom, det ordineras vanligtvis i kombination med läkemedelsbehandling. Det hjälper till att förbättra blodcirkulationen i det inflammerade organs område, bli av med stillastående processer i det och lindra inflammation. Massagemetoden kan skilja sig beroende på sjukdomsformen och svårighetsgraden.

Experter rekommenderar att du gör en massage med full blåsan. Så, han pressar prostata direkt till ändtarmen, vilket gör det lättare för massören att komma åt orgeln. Under proceduren utmatas urinröret, i vilken patogena mikroorganismer kan innehålla.

Med full blås kan du enkelt bli av med urladdningen under urinprocessen. För att fylla blåsan, en halvtimme före sessionen, drick en liter vatten eller juice. När du är i massage, försök att slappna av så mycket som möjligt, vilket hjälper till att minska obehag.

Förbereder för en prostata-massage

Massage i prostatakörteln är ett förfarande, även om det åtföljs av vissa obehagliga känslor, men det är ändå ovanligt användbart för varje man. Sådana manipuleringar används i de flesta fall för att främja framgångsrik härdning av prostata från huvudtyperna av lesioner - inflammation och neoplasmer, men kan inte vara mindre effektiva vid förebyggande av dessa problem. Det viktigaste villkoret för en framgångsrik användning av metoden är en kvalitativ preliminär träning, som kan beskrivas i tre ord.

Massage i prostatakörteln är ett förfarande som är ovanligt användbart för varje man

För vad det är nödvändigt att utföra massage

Innan att berätta hur det är nödvändigt att förbereda sig för massering av prostata, är det nödvändigt att notera betydelsen och nyttan av denna procedur. En man som går igenom behandling för prostatit eller prostata adenom, som vill behålla sin hälsa före uppkomsten av problem, borde veta att massagen hjälper honom:

 • det mest effektiva sättet att ta medicinering
 • förbättra blodcirkulationen i könsorganen;
 • återställa prostatens ton
 • normalisera kanalernas patency och förbättra utflödet av organsekretionen.

Alla åtgärder i komplexet tillåter att återställa, förbättra alla funktioner i prostatakörteln som ett viktigt organ i det genitourära systemet för män. I synnerhet bidrar det till att normalisera: erektionsprocessen, kvaliteten och mängden urinering, spermiernas fertilitet.

Eftersom funktionen och funktionen hos urin och sexuella (särskilt sårbara hos män) system beror på prostatens funktion är det ytterst viktigt att ta hand om hälsan hos detta organ och i händelse av sjukdomar oroa sig för bästa behandlingskvalitet. Att massera prostata är ett av de mest effektiva sätten att hantera de flesta problemen med MPS, om det är mottagligt att närma sig förberedelserna för proceduren.

Förberedelser för prostasmassage består först och främst av patientens acceptans av lämplig position för manipuleringar

Innan en prostata-massage

Förberedelser för prostata-massage består först och främst av patientens acceptans av en lämplig position för manipulation - med betoning på knä och armbågar eller stående i rätt vinkel, vilar händerna på ytan av en stol eller bord. Korrekt utvald hållning gör det möjligt för mannen att slappna av i bäckenet och inte påverka kroppens släta muskler, och massören på denna plats får maximal tillgång till analkanalen, på vilken avståndet 5 cm från ingången och järnet ligger.

När personen utför massage, fann prostata, måste han göra följande: försiktigt och enkelt börja smeka kroppen först på höger sida, försiktigt köra ett finger över ytan. Efter 30-60 sekunder, kan du gå till den vänstra halvan av stroke (samtidigt), och slutförandet av förfarandet med liten ansträngning för att utföra den centrala delen av prostata för att provocera hemligheten av flyg.

Ta reda på hur du förbereder dig för en massage, du behöver förstå följande:

 • Patienten bör prata om vad han känner under manipulationer, eftersom alla smärtsamma känslor borde bli en ursäkt för att sluta massageterapeuten och kontakta en läkare för undersökning.
 • massera bör vara mycket försiktig med varje steg som alltför grov touch till prostatan, inte bara skadar patienten, men också kommer att kunna skada hans kropp.
 • Före förfarandet bör båda deltagarna utföra förberedande förfaranden: massören - att skära sina naglar, "ämnet" - för att göra enema.

Enema före prostata massage är extremt viktigt - både psykologiskt och fysiologiskt

Enema före prostasmassage är extremt viktigt - först och främst som en psykologisk faktor som gör det möjligt för en man att inte känna sig så stor skam, och också som en fysiologisk nödvändighet. Förfarandet för klipping bör utföras för att:

 • "Clear" tillgång till prostatakörteln, vars massage utförs genom rektumets väggar;
 • ta bort ytterligare tryck på prostata så att massagen är mest användbar;
 • säkra "operationsfält" från virus och mikrober, som potentiellt kan komma in i rektum tillsammans med massörens finger.

Den optimala förberedelsen för prostata massage med en enema är som följer.

 1. Det är nödvändigt att ta kompositionen för att "skölja" direkttarmen, nödvändigtvis nyberedd och med rumstemperatur, för att noggrant dekontaminera den analkanalen. Volymen av vätskan måste vara minst 500 ml, så att en känsla av tryck uppträder i ändtarmen, vilket leder till uppmaning att defekera.
 2. Detta följs för att framställa en gummi päron (lavemang), fylla den med en lösning, skölj perineum och könsorgan med varmt kokt vatten, därefter smörja blåsaren spets med vaselin och sätta den i ändtarmen.
 3. Efter att ha hällt lösningen in i patienten är det önskvärt att ligga på vänster sida för 5-10 (eller mera om möjligt). Vid slutet av perioden ska tarmen tömmas, varefter noga tvätta och torka anusområdet noggrant.

För att desinficera analkanalen kan du göra lösningar:

 • dekokter och infusioner av medicinalväxter laddningar som producerar antiinflammatoriska effekter (kamomill, salvia, rölleka, ringblomma, och ek bark);
 • från eteriska oljor (eukalyptus, havtorn, hundros);
 • från desinficerande apotek - upplöst i varmt vatten av flera gram kaliumpermanganat eller krossade tabletter av furacilin;

För att minska smärta i proceduren rekommenderar experter att göra enema med en av de listade formuleringarna, kompletterad med en ampull med 1-2% Novocaine-lösning.

Hur man gör en lavemang och utföra en massage

Klättring kan utföras inte bara för att rena tarmarna före massering av prostata, men för en av variationerna i denna procedur. Särskilda läkemedel massage lavemang prostata intensivt "knåda", medan dessutom det kommer att absorberas av tyget användbara komponenter, och optimalt vald temperatur bidrar till avlägsnandet av inflammation, "värma upp" dina muskler och hjälper till att normalisera blodcirkulationen i prostata.

Klättring kan utföras inte bara för tarmrengöring, men för en av sorterna av denna procedur

Speciella trick i en speciell massage lavemang inte - om för normal rengöring av analkanalen finns tillräckligt med tid att ligga ner på hennes sida och höll en lösning, och sedan tömma tarmen, då proceduren massage patienten bör vara en fjärdedel av en timme lugn promenad runt i rummet, fortfarande hålla kompositionen i ändtarmen. Under en sådan händelse händer följande:

 • tarmen kommer att försöka skjuta ut överflödigt innehåll och personen som försöker hålla den gör att alla inre muskler arbetar noggrant och därigenom säkerställer en konstant mjuk "knådning" av prostata;
 • vävnad i den urogenitala systemet och prostata kommer att absorbera de läkemedelskomponenterna tillsatta till kompositionen (antiinflammatoriska, analgetiska, antibakteriella), som assimilera direkt vid destinationen, kommer att medföra betydande fördel;
 • terapeutiska kompositioner rumstemperatur i allmänhet förbättra hälsotillståndet hos organ och bäckenbottenmuskulaturen, vilket bidrar till sund blodflödesreglering, reducerade järn funktioner och tonen i glatta muskler, för att optimera känsligheten hos nervändar.

Att utföra ett sådant förfarande är ofta att föredra för fingermassage, eftersom det inte innefattar direktkontakt och ganska obehagliga känslor att röra prostata. Det rekommenderas att hålla en bubbelpool dagligen eller varannan dag, helst på kvällen. Varaktigheten av behandling med enemas är 8-10 procedurer.

Enema är en integrerad del av prostata massage. Och det handlar inte ens om att rensa tarmarna och inte i hydromassagen, det vill säga i komplexet av medel som hjälper till att massagera kroppen bekvämt och förbättra sin "respons" till behandling. Lavemang hjälp så snabbt som möjligt och i sin helhet, leverera till vävnaderna i prostatan näringsämnen, så de används ofta i minidozirovkah att hjälpa prostata smärtstillande, antiinflammatoriska, antibiotika och kramplösande effekt, så att effekten av massagen blir ännu effektivare.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur man gör en prostata massage hemma

Massage prostata kan göras inte bara på kontoret av en specialist, men också självständigt, observera rätt metod för proceduren. Prostata körs på ett sådant sätt att du kan få maximal effekt från manipulation med fylld blåsan. Av denna anledning måste du dricka ungefär en liter vätska en timme innan proceduren börjar. Detta skapar tryck på prostata, vilket garanterar maximal kontakt med kroppen. Innan massage börjar, utförs nödvändigtvis av en rening av enema. Manipuleringar utförs i handskar.

Obligatoriska förberedelser för förfarandet:

 • De sexuella organen och anusområdet bör sköljas ordentligt och torkas.
 • Ytan på vilken prostasmassagen ska utföras bör täckas med en trasa.
 • Du kan inte starta självmassage utan medicinska handskar.
 • Det är nödvändigt att förbereda petroleumgel eller ett speciellt smörjmedel.
 • Massage utförs med fylld blåsan.
 • Naglarna ska vara korta.
 • Tarmen töms en timme före massage. Om en man lider av förstoppning är det nödvändigt att rengöra enema.

Självmassage görs med ett finger. Åtgärdens algoritm:

 • Först måste du välja en lämplig position för kroppen för manipulation. Den mest gynnsamma positionen ligger på baksidan. Benen böjer sig vid knäna och trycker mot bröstet. En hand behöver hålla fötterna, och den andra börjar en prostata massage. En pose på sidan är också bekväm.
 • Handen bör bära en speciell handske. Smörj noga fingret som kommer att masseras.
 • Fingeret sätts försiktigt in i anuset på ett avstånd av 5 cm.
 • Förfarandet börjar med ljussteg. Järnet känns för den främre ytan av ändtarmen. Fingeret ska införas med en liten kudde uppåt och ett litet tuberkel finns. Stryk körteln, börja från sidorna och flytta mot mitten. En starkare effekt kan uppnås genom att massera vänster sida av körteln först och sedan på höger sida. Att göra allt ska vara extremt försiktig och långsam för att undvika obehagliga känslor och skador på kroppen.
 • Vidare börjar mer aktiva tryck. På hårda vävnader i körteln måste du trycka hårdare. Normalt ger sådana manipuleringar inte obehag.
 • Att slutföra massage måste du skjuta fingret ner i prostatens centrala spår.
 • Ta bort fingret från analöppningen långsamt och försiktigt, i slutet av proceduren tömmer mannen blåsan för att ta bort den ackumulerade hemligheten.

Massage varar i 2 minuter. Under denna tid bör prostatavätskan utvecklas (normalt några droppar).

Upprepa proceduren varannan vecka för att få ett effektivt resultat. Även om prostasmassagen hemma är ganska godtagbar, rekommenderar experter att överlämna proceduren till läkaren.

Förbereder för en prostata-massage

Förberedelse för rektalmassage av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Fördelar med en massage med prostatit

Prostatit idag upptar en av de ledande platserna bland sjukdomar hos män. En av metoderna för att behandla inflammation i prostatakörteln, tillsammans med medicinering, är prostata massage. Idag finns det tvist om dess fördelaktiga effekt på kroppen. Vissa läkare hävdar att en fel massage kan orsaka ytterligare infektion och skada. Andra säger otvivelaktigt att massageövningar återupptar normal blodtillförsel till prostata, minska stillastående processer i den, vilket i sin tur bidrar till att lindra inflammation. Diskutera också om varaktighet och intensitet av massage manipuleringar.

Det finns en hel del motsägelser i frågan om fördelarna med förfarandet, men hittills är denna metod officiell i samband med behandling av prostatit hos män. Orgeln befinner sig i nedre delen av blåsan framför ändtarmen. Därför är kärnan i prostata massage med prostatit den rektala fingermekanismen på den. Massage tekniken kan skilja sig beroende på sjukdomsformen. Valet av tillståndet i prostatakörteln beaktas också.

Det har redan nämnts att behandlingen av prostatit inte utförs endast genom massage, det är också medicamentbehandling. För att få ett direkt samband mellan dessa två behandlingar, föreskrivs en kurs av prostata massage den andra dagen efter starten av medicinen.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Förberedande åtgärder för förfarandet

Som redan nämnts är ett mycket viktigt steg i att utföra massagen förberedelserna för det. Denna etapp består av flera viktiga regler som bör följas för bättre manipulation.

Alla steg i preparatet för massage som patienten utför självständigt. De behöver inte viss medicinsk kunskap och speciella ansträngningar från patientens sida. Men prostata massage rekommenderas endast av en specialist. En man själv kan inte utföra denna procedur på grund av kroppsstrukturens anatomiska egenskaper. Även en nära person, som inte känner till den anatomiska strukturen och prostatens exakta position, kommer att utföra manipuleringar som liknar en liten massage. Förnuftet och den positiva effekten av sådana förfaranden kommer helt enkelt inte att vara. Därför är det första steget i träning att hitta en bra specialist på detta område.

Sök efter en specialist

Detta är ett av de viktigaste stegen vid förberedelserna för en massageprocedur. I de flesta fall beror det på hur kvalitativt prostata massage utförs, sjukdomsförloppet beror på patienten. Den specialist du väljer måste ha ett examensbevis för relevant utbildning. Du kan söka recensioner om medicinsk verksamhet hos en specialist. Fråga dem som genomgår ett liknande förfarande, deras åsikt om läkaren. Han talar också om doktorns arbete och sin inställning till patienten. Han bör studera diagnosen och klargöra förekomsten av kontraindikationer och registrera patienten under en viss tid.

Det är väldigt viktigt att hitta en högkvalificerad medicinsk professionell som känner till prostatas anatomiska läge och har övning i detta. Dessutom, om proceduren utförs korrekt, känns patienten inte i praktiken smärta. Det är uppenbart att ett förfarande inte räcker för att få ett positivt resultat. Därför är prostasmassagen nödvändig för kursen.

Deras intensitet är ordinerad av den behandlande läkaren, som tar hänsyn till många faktorer:

 • patientens ålder
 • diagnos;
 • arten av prostataens inflammatoriska process.

Rengöring av emalj

Förberedelserna för en prostatakörtelmassage ligger i avlägsnande av bukhålan från avföring. För att göra detta, använd ca 200 ml vätska, som injiceras med en päron. Lösningen framställs med hjälp av antiinflammatoriska örter eller enkeltkyldt kokt vatten. Lösningens temperatur bör inte vara över 37 grader. Efter att du har skrivit lösningen i enema, smörj dess spets med petroleumgel eller babykräm.

Förfarandet utförs i denna ordning:

 1. Det är nödvändigt att ligga på ena sidan och böja benen i knäna, dra dem till magen.
 2. Med din vänstra hand sprida skinkan.
 3. Vrid rörelsen inför spetsen i anuset.
 4. Skölj vätskan gradvis genom att trycka på päron.
 5. Rengör emmen.
 6. Det rekommenderas att ligga i ursprunglig position i 15 minuter om möjligt, och tömma sedan på toaletten.

Efter enema, utför proceduren för att tvätta med varmt vatten och tvål av anala och könsorganen.

Fyll på blåsan

Patienten rekommenderas att komma till en prostata-massage med full blåsan.

Det finns flera anledningar till detta:

 • ett fullt urinfartyg pressar organet till ändtarmen, vilket i sin tur underlättar åtkomsten till det;
 • Efter proceduren utsöndrar prostata en hemlighet i urinröret, som kan innehålla patogener, de tvättas lätt under urinprocessen.

Du kan fylla blåsan genom att dricka 40 minuter före en session om en liter stillvatten eller juice. Detta kommer att räcka för den nödvändiga fyllningen av urinen. Det är strängt förbjudet att äta vid denna tidpunkt.

Vad är viktigt att veta omedelbart före proceduren

Efter att ha kommit till en medicinsk arbetare för prostata-massageproceduren är det väldigt viktigt att känna till den position där den utförs. Vanligtvis upptar patienten knä-armbågspositionen. Det låter dig maximera tillgången till analpassagen. Dessutom är det i denna position att bäckensgolvsmusklerna slappnar av så mycket som möjligt. Denna hållning kan ändras: Stående position med torso böjer framåt i rätt vinkel och fokuserar på bordet, soffan eller stolen. Beroende på personens ålder och fysik kan läkaren föreslå en annan ställning - liggande på hans sida med böjda knän. För att undvika smitta ska läkaren tvätta händerna och lägga på latexhandskar. Fingeret, som kommer att genomföras i prostatakörteln, är utsmält med en speciell kräm eller petroleumgel. Patienten behöver maximal avslappning i bäckensmusklerna, vilket i hög grad minskar de möjliga smärtupplevelserna.

Vid detta tillfälle kan de förberedande åtgärderna för prostata-massageproceduren anses vara kompletta. Nästa steg är direkt manipulation själv, som varar cirka tre minuter i genomsnitt: en av dem ägnas åt att bedöma organets tillstånd och två-till-massage. Här uppmanas patienten att förbli avslappnad och när en smärtsam upplevelse uppstår informerar sjukvårdspersonalen.

Vi går till urologen "förberedd", eller vad som behöver göras före en prostata massage

Prostatamassage är ett förfarande praktiserat i urologi för terapeutiska och diagnostiska ändamål.

Tillsammans med läkemedel och fysioterapi ingår den i den terapeutiska planen, som traditionellt används vid behandling av prostatit med akut och kronisk kurs. På hur man förbereder sig på en prostata-massage beror kvaliteten på hela proceduren.

Varför massera prostata körteln?

Massage - en terapeutisk procedur som föreskrivs för patienten under behandling av prostatit. Den utförs manuellt - med ett finger eller med hårdvara - med hjälp av Turboreost, Intraton, Androgin, Mavit, avsedd för hemma eller stationär användning.

Genom att bli korrekt utförd tillåter massage att normalisera blodtillförseln i prostata och återställa sin funktion. Eftersom manipulation utförs rektalt, det vill säga genom anusen, bör det utföras av en specialist - en urolog eller en nära person som har genomgått särskild träning.

Massagen hjälper till att:

 • evakuering av en stillastående patologisk hemlighet
 • öka mängden syre och näringsämnen som kommer från blodet;
 • bättre penetration av läkemedel i vävnader.

Vad innebär förberedelserna för hemma prostata massage?

Patienten som förbereder sig för proceduren måste vägra att äta minst 1,5 timmar före den. En timme innan massagen börjar måste han dricka 1 liter vatten för att säkerställa fyllningen av blåsan och att genomföra hygienprocedurer, ta en dusch och rengöra tarmarna.

Hygieniska förfaranden

Innan massage ska den som utför det, tvätta händerna med tvål, torka av dem, sätt på gummihandskar. På fingret, som kommer att användas för att stimulera prostata, applicera smörjmedel.

Patienten före massage ska ta en dusch eller i hans frånvaro, torka väl med våta servetter, rengör tarmarna.

Rengöring av tarmarna med avflöde

Eftersom massagen utförs rektalt, måste patienten rengöra tarmarna med en emv innan de utför det.

Använd hemma en päron, med hjälp av hjälp i ändtarmen ett glas:

 • kyldes till ett varmt tillstånd kokt vatten, vilket tillsättes några droppar vegetabilisk olja;
 • Herbaldekok med antiinflammatorisk effekt.

Efter att ha fyllt päron med en lösning är det nödvändigt att applicera smörjmedel till sin spets. Lätt tryck ihop skålen, som ligger på sidan av patienten. Genomför de roterande rörelserna, sätt in bukan i anuset och tryck sedan på päron, sätt in lösningen.

Efter detta ska patienten vara 10-15 minuter. ligga på hans sida, sedan på toaletten för att tömma tarmarna. I slutet av proceduren är det bra att tvätta det anal-könsliga området.

Kroppsposition

Den korrekta positionen hos patientens kropp under proceduren gör det lättare för massören att komma åt anusen. För detta kan han:

 • få på alla fyra, lutar på knä och armbågar;
 • böj framåt i rät vinkel, lutar på armar utsträckta i ett bord eller soffa;
 • ligga på hans sida, dra benen till magen, böjda på knäna.

De beskrivna positionerna bidrar till maximal avslappning av bäckensmusklerna, vilket ger patienten komfort under massagen.

Fettsökning

Användningen av smörjmedel förhindrar risk för skada på tarmslimhinnan.

Du kan använda smörjmedel, oljor eller petroleumjelly.

De appliceras på fingret i handsken i tillräcklig mängd för att underlätta penetration i anuset.

Hur korrekt förbereder sig på apparaten massage?

Hårdvarutekniken är ett effektivt alternativ till fingermassage.

Förfarandet utförs med hjälp av en speciell massager som verkar på prostata med tryckluft, magnetiska impulser, neuronliknande strömmar, vibrationer, laserstrålning eller värme.

Apparaten som används för detta ändamål är utrustade med ett rör som sätts in i anuset. Massageanordningen före och efter injektionen behandlas noggrant med desinfektionsmedel.

Förberedelse av patienten för att utföra maskinvaruprofilen består i att ställa in enema och konsumera 1 liter vätska en timme innan den börjar.

Tips urologer hur man undviker obehag

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Delikat förfarande prostata massage, på grund av sin specificitet, i det inledande skedet är kapabel att leverera en man en bestämd fysisk och psykisk obehag.

För att förhindra uppkomsten av obehag rekommenderas en man:

 • Att ta itu med den expert som professionellt kan utföra den givna manipulationen, har gjort sitt så mycket som möjligt till patienten. En ytterligare fördel med medicinsk massage är möjligheten att kombinera den terapeutiska effekten och ett diagnostiskt förfarande som gör att du kan bedöma organets tillstånd. Den enda nackdelen med att utföra en massage av en läkare är det psykologiska obehag som en man upplever i en obehörig persons ingrepp. Träning en hustru eller annan nära person till massage tekniker kommer att tillåta en man att glömma psykologiska obehag och slappna av helt under förfarandet. Träning i prostata massage utförs i medicinska institutioner av vilken typ som helst, med mannequiner, visuella hjälpmedel och medicinsk litteratur för detta. Efter att ha behärskat massagetekniker kan en hustru eller annan nära person kunna utföra stimulering hemma under förhållanden som är bekväma för män.
 • behandla proceduren som en användbar terapeutisk manipulation och inte fokusera på obehagliga stunder;
 • ta en bekväm pose som gör att du kan slappna av helt. Ställningen, som ligger på sidan eller böjer över och lutar på armarna utsträckta framför dig, liksom läget med armbågen, gör det lättare att komma åt prostata och göra stimuleringen mer behaglig.
 • använd tillräckligt med smörjmedel.

Kontraindikationer till proceduren

Trots den höga effektiviteten av prostata-massage som ett förfarande har det vissa kontraindikationer. Begränsningar av sitt beteende kan vara permanent eller tillfällig.

Det rekommenderas inte att manipulera:

 • med akut inflammation
 • med förvärring av kronisk prostatit;
 • med hypertermi
 • om patienten har hemorrojder eller tuberkulos av prostata
 • med dysuri eller problem med blåsan;
 • med bildandet av sprickor runt anusen.

Relaterade videoklipp

På de fördelaktiga egenskaperna hos rektalmassage i video:

Tillsammans med fysioterapiprocedurer förbättras korrekt manuell eller hårdvarupassage med blodflödet i prostatas vävnader, vilket påskyndar återhämtningen och förhindrar återkommande av prostatit.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits