Huvud
Strömförsörjning

Vilka antiinflammatoriska läkemedel är effektiva med prostatit?

Prostatit är ett problem för det moderna samhället, som nu påverkar många män. Tänk dig att andelen problem med prostatakörteln bara ökat under det senaste året med 15%! Allt säger att vårt sätt att leva gör sig själv kände. Självklart är det nödvändigt att genomföra olika förebyggande åtgärder och ta hand om dig själv för att inte falla i den här ledsen statistiken, men hur är det med dem som redan har stött på detta problem? Är det möjligt att springa till apoteket och oavsiktligt köpa olika antiinflammatoriska läkemedel med prostatit och annonserade produkter? Först och främst är det nödvändigt att ta itu med urologen!

Efter att mannen fått mottagning till urologen, och alla nödvändiga analyser används, ska läkaren korrekt utforma behandlingsschemat. Det är det komplexa tillvägagångssättet som behövs i denna situation, för att helt enkelt eliminera symtomen vid prostatit leder inte till en positiv effekt.

För närvarande används det konventionella schemat för behandling av prostatit. Den innehåller:

Särskild position upptas av antiinflammatoriska läkemedel med prostatit. Varför är de så viktiga och vilka används oftast i behandling? Om detta mer detaljerat.

Antiinflammatoriska läkemedel är en viktig del av behandlingen!

Idag finns det många moderna läkemedel, liksom behandlingsmetoder. IAkut aspiration, elektrostimulering, immunomodulation etc. Men bland alla dessa överflöd av antiinflammatoriska läkemedel med prostatit är en integrerad del av behandlingen och viktigast av allt en effektiv lösning!

För att förstå vikten av att använda sådana mediciner måste vi kortfattat överväga vad som är prostatit och varför uppstår det?

prostatit - En inflammation i prostatakörteln, som kan orsakas på olika sätt. Infektion, försvagat immunförsvar, hypotermi, kroniska sjukdomar, stillasittande livsstil, och så vidare. D. Sjukdomen kan uppträda i en mycket ljus visning av en akut form. Det kan åtföljas av svår smärta i ljummen och zon i ändtarmen, liksom vanliga tecken på berusning.

Antiinflammatoriska läkemedel syftar till att eliminera bakterier, avlägsna inflammatorisk process, spasmer och smärta. Det är därför denna typ av droger är så nödvändig vid behandling av prostatit.

Typ av problem

Vi vet alla att droger produceras i olika former. Dessa är tabletter, kapslar, suppositorier, injektioner etc. Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit förskrivs ofta som rektala suppositorier. Omedelbart erinrade om ett faktum: Effekten av rektala suppositorier är inte så hög! Detta beror på det faktum att den aktiva substansen för att nå prostatavävnaden måste penetrera direkt genom tarmväggen och själva klyftkapseln. Varför är den här speciella medicinen ordinerad? Saken är att den aktiva substansen, men långsamt, men fortfarande kommer till prostatakörteln i detta fall i stor koncentration och samtidigt är den aktiva föreningen inte förstörd av levern.

En mycket viktig aspekt av verkan av rektala antiinflammatoriska suppositorier är att blodtillförseln aktiveras och som en följd ökar regenerering av prostatavävnaden. Särskild uppmärksamhet förtjänar ingredienserna i smärtstillande medel som bidrar till minskningen av smärta sensationer som uppstår med prostatit. Även i gnistan kan innefatta propolis, prostapin, prostatilen, feromagnit och t. D. Var och en av dessa komponenter bär ett särskilt uppdrag och tilldelas i enlighet med formen hos den aktuella prostatit.

Effektiva antiinflammatoriska suppositorier

Till att börja med är det värt att kortfattat granska de mest kända aktiva ingredienserna, som används som grund för suppositorier i prostatit.

Tiatriazolin - Sådana ljus ökar cellregenerering och har en antiinflammatorisk effekt. De reducerar också till det lägsta indexet alla symptom som uppträder med prostatit.

Propolis - Den presenterade typen av ljus har en ganska komplex kemisk sammansättning, så att de har ett brett spektrum av åtgärder. Suppositorier med propolis är gjorda på grund av lera av Tambukansjön och är därför lämpliga för terapeutiska och förebyggande åtgärder. En sådan komposition avlägsnar lätt inflammation och ökar patientens immunitet.

Prostopin - så länge har uppstått ljus, som är baserade på biodlingsprodukter. Förutom propolis innehåller denna komposition andra produkter: honung, kunglig gelé, vax, blomsterpollen. En sådan formulering endast gör drogen mer effektiv och ge den följande: immunstimulerande, anti-inflammatoriska, anti-tumör, anti-svamp, smärta och immunstimulerande.

Prostatilen - Presenterade ljus behöver särskild uppmärksamhet. Allt eftersom det presenterade verktyget är tillverkat på basis av körtlar av nötkreatur. Denna åtgärd minskar ödem, inflammation i prostata och hjälper till att bli av med stasishemligheter i prostata. Tack vare detta läkemedel återställs patienten sekretorisk funktion, liksom förebyggande av trombos av små vener. Om läkemedlet används regelbundet kommer patienten att bli av med smärtan. Den sexuella funktionen ökar också, bakteriedödande funktioner är helt återställda, urineringsprocessen kommer tillbaka till det normala och den inflammatoriska procentsatsen minskar snabbt.

Ichthyol - Denna typ av ljus används oftast i kronisk prostatit. Den aktiva substansen har lokalbedövningseffekt, accelererar regenerering av celler och minskar inflammatorisk process. Blodcirkulationen i det drabbade området förbättras också. Det finns inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans och detta är ett stort plus för dessa suppositorier.

Havtornsolja - Det används i urologi för behandling av kronisk prostatit. Allt eftersom havtorns olja accelererar regenerativa funktioner och har en antiinflammatorisk effekt. Det finns en nackdel - det är en brännande känsla i ändtarmen, men denna indikator är rent individuell. Kontraindikationer är också individuell intolerans och till och med diarré.

Antiinflammatorisk med prostatit är vanligen ett stötpiller, men läkare erbjuder också ett antal extra verktyg för att lindra inflammation.

Ytterligare resurser

Det är värt att notera sådana icke-steroida läkemedel som diklofenak och Ibuprofen. Dessa läkemedel kommer att hjälpa till att lindra inflammation med lätthet, och de behandlas enbart som andra läkemedel med låg effektivitet av antibiotikabehandling.

diklofenak - har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Det bidrar också till att sänka kroppstemperaturen med akut prostatit. Huvudverkan av detta läkemedel är minskningen av prostaglandins substanser, som är grundarna till skapandet av värme och inflammation. Oftast används Voltaren suppositorier med aktiv substans "diclofenac". Tabletter används mycket sällan och endast i svåra fall.

Ett annat extra verktyg är kosttillskott (biologiskt aktiva tillsatser), vilket bidrar till att stärka hela kroppen, mätta med användbara ingredienser och hjälpa till att bli av med inflammatorisk process med prostatit.

Cernilton - oftast används läkemedlet presenterat för olika sjukdomar i prostatakörteln. Det har en motströms, antiinflammatorisk effekt och hjälper till att förbättra regleringen av metaboliska processer. Drogen bidrar också till att minska smärtssyndromet. Miorelaksiruyuschee-åtgärden är också inneboende i detta läkemedel. Detta leder till avslappning av musklerna i den bakre urinröret, vilket hjälper till att förbättra urinprocessen. Främjar förbättringen av erektilfunktionen.

Kom ihåg att det inte är värt att använda en massa olika droger även enligt doktors recept. Det är bäst att balansera intaget av mediciner och lägga till naturliga sätt att återhämta sig. Först och främst, granska din kost och ge upp salt och kryddig, liksom fet mat. Öka grönska, lägg till ditt liv grönt te och honung med kanel. Glöm inte löken, vilket bara förbättrar människors hälsa.

Det andra är din livsstil. Göra cyklisport, springa och gå mer, spendera mer tid i frisk luft. Glöm inte speciella övningar som ökar tillströmningen till det lilla bäckenet, vilket innebär att avlägsnar inflammationen. Det är trots allt hur många läkemedel som fungerar! Om du ofta sitter, stiger du upp var 20-30 minuter och tillåter inte deformation av din prostata.

Den tredje vägen är fysioterapi när du utser en läkare och behöver nödvändigtvis konsultera en prostata-massage! Kanske är detta inte det trevligaste förfarandet, men det bidrar till behandlingen av prostatit.

Antiinflammatoriska läkemedel och läkemedel med prostatit

Kronisk prostatit uppträder hos män i en ganska mogen ålder. En sådan sjukdom kan orsakas av olika hormonella förändringar, infiltrering av infektionssjukdomar, nedsatt arbetsförmåga hos immunsystemet och till och med långvariga avbrott i kön.

Behandling kräver användning av antiinflammatoriska läkemedel och läkemedel som förhindrar utvecklingen av sjukdomen. Doseringen ska bestämmas av en specialist.

Blanketter för frisläppande

För närvarande finns följande former av droger:

Eftersom antiinflammatoriska suppositorier administreras bredvid prostata har de den mest kraftfulla åtgärden och förstör inte levern. Dessutom återupptar suppositorier blodflödet i bäckenregionen och prostata och regenererar även de inflammerade områdena i prostatakörteln.

De mest effektiva är följande antiinflammatoriska läkemedel i form av suppositorier:

 • Thiotriazolin. Regenererar skadade prostataceller.
 • Propolis. Det stannar den inflammatoriska processen och ökar effektiviteten i immunsystemet.
 • Prostopin. Bedövar och immunomodulerar.
 • Prostatilen. Avlägsnar svullnad, stannar inflammation.
 • Ichthyol. Bedövar, accelererar regenerativa processer och används för kronisk prostatit.

Förutom suppositorier finns det också andra antiinflammatoriska läkemedel. Bland dem finns sådana medel som Ibuprofen och Diklofenac (nonsteroidal).

Dessa läkemedel bedövar, ta av temperaturen för en kronisk prostatit. Man bör komma ihåg att de bara ska användas om antibiotika inte har haft en positiv effekt.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Farmakologiska beredningar

För kronisk prostatit bör läkemedel i komplexet användas: antibiotika, analgetika, hormoner, antiinflammatoriska, antivirala och andra. Antibiotika utgör det mesta av behandlingen för prostatit. Antibiotika ordineras oftast för kronisk prostatit och dess exacerbationer.

Om sjukdomen är komplicerad, ska du fortsätta kursen inom en månad och även lägga till injektionsmetoder som behandlingsmetod. Om orsaken till förekomsten är okänd bör kombinationen av behandlingsmetoder kombineras.

Med prostatit behöver du ta smärtstillande medel, men att samordna deras användning med en specialist. De lindrar smärtan, men med okontrollerad mottagning kan biverkningar uppstå som leder till stor obehag. Oftast ordinerar läkare Ibuprofen, Doxazosin, Terazosin.

De slappna av musklerna i det lilla bäckenet, vilket lindrar smärta vid urinering.

Biverkningar med användning av denna grupp av droger är lågt blodtryck och huvudvärk. Vanligtvis är sådana läkemedel förskrivna för kronisk prostatit.

Mycket ofta behöver en manlig kropp med en prostatit förstärkning av immunsystemet. För att göra detta behöver du medel relaterade till gruppen av immunmodulatorer.

För att slappna av musklerna i det lilla bäckenet, bör du använda muskelavslappnande medel. De lindrar spänningar i musklerna och tar bort obehag. Oftast används droger som heter No-Shpa och Baclofen.

Med hormonell behandling stannar den inflammatoriska processen, och den hormonella bakgrunden återgår till normal.

Komplexet under behandlingen används medel som lindrar ödem och tar bort smärta. Förberedelser på växtbasis hjälper väl.

Antiinflammatoriska suppositorier

Suppositorier inkluderar icke-steroida substanser. Medel med sådana egenskaper: Voltaren, diklofenak, diklober. Använd oftast ljus som heter Voltaren. I alla ljus är huvudkomponenten diklofenak.

Hela spektratet av suppositorier där diklofenak är närvarande absorberas mycket snabbt i blodet och har en positiv inverkan på hela kroppen. Ämnet påverkar mest av allt bäckens omsättning. Inom en timme sprider läkemedlet i hela kroppen och tar bort inflammation, såväl som bedövning och sänkning av temperaturen.

Vid användning av ljus med diklofenak måste flera faktorer beaktas.

De rekommenderas inte för användning vid följande sjukdomar:

 • sår och andra sjukdomar relaterade till mag-tarmkanalen;
 • besvär av cirkulationssystemet;
 • olika allergiska reaktioner på komponenter;
 • bronkial astma
 • Rhinit är också en kontraindikation (allergisk);
 • polyps på nässlemhinnan;
 • olika sjukdomar i andningsorganen;
 • angioödem;
 • urtikaria.

Vid användning av suppositorier måste du ta hänsyn till inte bara kontraindikationer utan även biverkningar:

 • illamående, kräkningar;
 • obehag i buken (uppblåsthet, förstoppning);
 • dålig aptit
 • förlust av effektivitet hos njurarna;
 • huvudvärk och yrsel
 • irritabilitet, absent-mindedness;
 • snabb utmattning
 • minskning av immunförsvarets arbetsförmåga;
 • allergier;
 • hypertoni;
 • svullnader.

Ljus med extrakt av serenoider och nässlor

Sådana ljus innefattar: extrakt av sereno och nässla, curcumin, artemisin, bor och många vitaminer. När läkemedlet används i oral form absorberas komponenterna väldigt dåligt, så det rekommenderas att kombinera suppositorier med tabletter. I komplexa har de en antiinflammatorisk effekt.

Suppositorier lindrar inte bara symtomen på sjukdomen, utan förbättrar även prostatens tillstånd i allmänhet. Dessutom förhindrar de bildandet av prostatacancer.

De ämnen som utgör ljuset verkar enligt följande:

 • Sågpalmetto extraktet stoppar androgenreceptorn, vilket minskar behovet av att urinera, speciellt på natten, och också stoppar inflammation som sprider sig mycket snabbt;
 • Nettle extrakt stöder prostaglandiner i den manliga kroppen i rätt mängd. Dessutom påverkar det produktionen av proteiner som är associerade med könshormoner och reglerar den hormonella bakgrunden. Detta bidrar till att återställa arbetskraften till prostatakörteln.
 • Curcumin fungerar som en antioxidant och tar bort inflammation. Dessutom bekämpar substansen bra mot tumörer och artrit
 • Artemisin är en komponent av vegetabiliskt ursprung och har förmågan att ta bort alla onödiga cancerframkallande ämnen från kroppen.

Förutom ovanstående substanser innehåller dessa suppositorier olika växtsyror, liksom lecitin och stärkelse. Under dagen rekommenderas att inte använda mer än 2 ljus och bäst av allt på kvällen. Före användning är det nödvändigt att tömma tarmen eller städa den, så att suppositorierna inte tas bort innan de löses upp. De aktiva substanserna måste först lösas helt - det tar ungefär en halvtimme. Om tarmen töms innan en halvtimme efter införandet av suppositoriet har det ingen terapeutisk effekt.

Nästan alla patienter tolererar behandling med suppositorier med komponenter av vegetabiliskt ursprung. Innan du använder, bör du besöka en läkare för att ta reda på vilka suppositorier som är mest lämpliga i ditt fall och hur de ska användas, vid vilka doser. Om det finns några obehagliga symptom och obehag, rekommenderas att du konsulterar en läkare för att ta reda på orsaken. Behandlingen kommer antingen att avbrytas eller läkemedlet ändras.

Antiinflammatorisk med prostatit. Vad ska man välja?

En verklig katastrof bland den manliga befolkningen som har korsat medelåldern är prostatit. Förtvivlan dock inte. Läkemedel, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, med prostatit i kombination med icke-medicinska metoder har en positiv effekt att bekämpa sjukdomen.

Bra hälsa, i samband Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Idag ska vi prata om rollen som antiinflammatoriska läkemedel vid behandling av prostatit.

Vad är prostatit?

Prostatit är en urologisk sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. På grund av sin anatomiska struktur är detta en rent maskulin sjukdom.

Inflammation uppträder med ett antal patologiska faktor: Stagnation av urin, infektion, autoimmuna och allergiska reaktioner etc.

Prostatakörteln (prostata) spelar en viktig roll i kroppen:

 • muskelfibrer i prostatakörteln är ansvariga för processen med urinering, med inflammation i prostata denna funktion är bruten;
 • Prostas sexuella funktion är att delta i utlösning;
 • Prostaglandiner, som aktiverar testosteron, syntetiseras i prostata - så här framgår prostatakörtelns endokrina funktioner.

Sjukdom i prostata gör dysfunktion i alla dessa "tjänster", så behandlingen bör startas omedelbart. Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit förskrivs som en del av en allmän behandling för att stoppa inflammation.

Former av prostatit

Prostatit utmärks av kategorier beroende på genen:

 • akut form (Bacterial) uppstår på grund av lesioner i prostatan patogener båda sidor (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa) och bakterierna som utgör mikrofloran av organismen (stafylokocker, enterokocker, etc);
 • kronisk bakterieform Den utvecklas i frånvaro av ett korrekt svar hos patienten till den initiala sjukdomsförloppet utlöses av ett parti av underkylt, oregelbunden eller olägligt tömma blåsan, oregelbunden eller inget sex, stillasittande livsstil, etc.;
 • för kronisk icke-bakteriell form långa smärtsamma förnimmelser i perineum och bäcken är karakteristiska i avsaknad av kliniska tecken på inflammation;
 • kronisk asymptomatisk form, som namnet antyder kännetecknas av frånvaron av symtom, bestäms endast analytiskt (förekomsten av leukocyter i urinen indikerar en inflammatorisk process i prostata).

Tecken och symtom

Den kliniska manifestationen av den inflammatoriska lesionen i prostata manifesterar sig som ett symptom som:

 • svårighet att urinera, åtföljd av sår i urinröret, suprapubisk smärta;
 • erektil dysfunktion
 • konstant smärta, från värkande bakgrund till akut, åtföljd av frekvent illamående, febera tillstånd.

behandling

För behandling av prostatit, en helhet en uppsättning aktiviteter. Dessa är medicinska och fytopreparationer, massage- och apparatprocedurer, dietterapi.

Korrekt utvalda läkemedel efter laboratorietester (blod och urinprover) bestäms av sjukdomen, kvalitativt förbättrar patientens liv redan i de inledande stadierna av behandlingen.

antibiotika

En grupp antibiotika och antimikrobiella medel eliminerar bakterieinfektioner. Beroende på orsaksmedlet är behandlingsläkaren tilldelad det mest effektiva botemedlet för denna typ av patogen.

Typer av antibiotika som används:

 • amoksitsillinovaya gruppen används för akuta och kroniska former av prostatit: Amoxiclav i tabletter, suspensioner eller injektioner, Augmentin, etc.;
 • tetracyklin den antimikrobiella gruppen representeras av semisyntetiska läkemedel: Doxycyklin, Metacyklin;
 • makrolider (antibiotika av den senaste generationen av ett brett spektrum av åtgärder) är särskilt effektiva vid kontroll av intracellulära mikroorganismer: tabletter eller injektioner av azitromycin eller Wilprafen;
 • antimikrobiella medel typ av ciprofloxacin har också immunmodulerande funktioner, formen av frisättning - tabletter och kapslar;
 • antivirala medel: Zovirax, Acyclovir, etc. är förskrivna i prostatitens virala karaktär;
 • antibiotika brett spektrum av åtgärder med minimala biverkningar - injektioner av cetrifaxon, cefotaxim etc.

I kombination med antibiotika ta antifungala medel för att undvika utveckling av patogen svampmikroflora på grund av undertryckandet av dess intag av anitibiotika.

Grupp av antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit är utformade för att eliminera fokusen på inflammation, för att avlägsna temperaturen och svullnaden av vävnader. NSAID har också en analgetisk effekt. De flesta av dessa läkemedel produceras både i tabletter, och i suppositorier, salvor, krämer, geler.

Vid behandling av prostatit används tabletter:

 • antiinflammatoriskt brett spektrum av verkan: Ibuprofen, diklofenak, Indometacin, Nyz, Nimesil, Ketoprofen;
 • för lindring av svår smärta utnämning: Ketorol, Movalis, Diklofenac i injektioner;
 • NSAID i form av rektala suppositorier: Diklofenak, Voltaren, Ketonal, Genferon, Proctosedil, etc.

Antiinflammatoriska orala läkemedel har en obehaglig bieffekt - med långvarig användning kan de patologiskt påverka gastrointestinala slemhinna, inklusive sårbildning. Därför föreskriver läkaren, om det är möjligt, lättare injektioner och antiinflammatoriska rektala suppositorier.

Den sistnämnda formen är också bra eftersom den ligger i ändtarmen i prostata närmaste närhet, påverkar de närliggande vävnaderna lokalt och förlängs.

Spasmolytika och alfa-blockerare

Om den analgetiska effekten av antiinflammatoriska läkemedel inte räcker, används antispasmodika. antispasmodika lindra överskottsspänningar av organ och vävnader, ha en avkopplande effekt.

blockerare - substanser som minskar vaskulär ton, tryck, vilket säkerställer avlägsnande av spasmer och ökad ton av släta muskler. När det gäller deras användning vid behandling av prostatit bidrar adrenoblocker som används vid komplex terapi till förbättring av urinprocessen.

Hormonala preparat

För att undertrycka proliferation av prostatatumörer används östrogenbaserade läkemedel. Men långvarig användning av hormonella droger leder till förlust av styrka.

venotoniki

Bättre blodtillförsel till prostata kallas venotoniserande droger. Dessa inkluderar: Eskuzan, Glivenol, Detraleks, etc.

Alternativa antiinflammatoriska läkemedel

Som ytterligare icke-syntetiska läkemedel som antiinflammatoriska i prostatit är det möjligt att rekommendera rektala suppositorier på grundval av havtorn och olja ichthyol suppositorier.

suppositorier På grundval av havtorn har olja länge framgångsrikt använts inom olika områden av medicin som en effektiv naturlig botemedel som minskar inflammation. Kontraindikation i honom är en-enskild intolerans.

Ichthyol ljus ha en unik förmåga att läka skadade vävnader, effektivt avlägsna inflammation och puffiness, perfekt bedövning. Ange ichthyol ljus så mycket som möjligt.

Lokalt påverkar den skadade vävnaden i prostatakörteln, ichthyol främjar deras återhämtning. Ichthyol ökar effekterna av andra läkemedel, såsom antibiotika.

Ytterligare bredspektrum antiinflammatoriska läkemedel med prostatit:

 • prostatilen, komplex beredning av animaliskt ursprung, indikeras för användning i prostatit, problem med urinering, åldersrelaterade dysfunktioner i prostata. Det är tillgängligt i form av en lösning för intramuskulära injektioner, rektala suppositorier;
 • propolis - En biodlingsprodukt, unik i sin kemiska sammansättning och medicinska egenskaper, finns i form av tinkturer, oljor, suppositorier. Har läkande, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Om du tar NSAID-läkemedel bör du följa vissa regler, eftersom antiinflammatoriska icke-steroider är osäkra. För att skydda magslimhinnan, om drogen används oralt, ta ett piller mycket vatten, inte mindre än ett glas.

Samtidigt kan två eller flera olika antiinflammatoriska läkemedel inte tas, vilket kan neutralisera den positiva effekten. Varaktighet av behandling med NSAID, utesluter alkohol.

Nesteroider, som redan nämnts ovan, har en sådan negativ manifestation som en skadlig effekt på matsmältningsorganet. Därför försöker läkaren att förskriva antiinflammatoriska läkemedel i form av injektioner eller rektalt.

slutsats

Prostatit är en allvarlig sjukdom, och kräver långvarig komplex behandling. Trots den stora mängden läkemedel på läkemedelsmarknaden bör behandling av prostata-inflammation endast utföras efter att orsaken till sjukdomen har fastställts och under direkt övervakning av en specialist.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Antiinflammatoriska suppositorier: egenskaper, arter, egenskaper

Med ett överflöd av droger för prostatit är det den rektala formen som anses mest effektiv för att snabbt stoppa utvecklingen av den inflammatoriska processen. Vad är antiinflammatoriska suppositorier för prostatit så bra, och är det nödvändigt att spendera imponerande belopp för detta?

Innehållet i artikeln

Skillnaden mellan rektal och oral administrering av läkemedel

Den orala formen - tabletterna - är den mest kända och kända för människor. Nästan varje sjukdom behandlas med droger i form av tabletter, och i själva verket har de så många brister.

Nackdelar med tabletter

Tabletten passerar en komplex bana i matsmältningskanalen innan du kommer in i tarmarna. Alkalisk miljö i matstrupen och syra i magen fungerar aggressivt på läkemedlets aktiva komponenter. Det visar sig att tabletter med kronisk prostatit minskar deras effektivitet. Tillverkare måste lägga till en dos vid varje mottagning för att återställa den deklarerade effekten av läkemedlet.

Tabletten i sig kan påverka slidan av esofagus och mage negativt. Fall med förvärringar av erosiva formationer i mag-tarmkanalen efter att ha tagit tabletter är inte ovanliga. Och allt detta, för att inte tala om lever och njurar, som senare måste behandla många kemiska föreningar. Långtidsanvändning av tabletter kan även orsaka giftig förgiftning eller allergier. Kanske har tablettformen av droger bara en plus - användarvänlighet. De upptar lite utrymme, det finns ingen anledning att söka efter ett rum för privatliv. Det återstår bara att hitta vatten att dricka ett piller.

Plussar av ljus

Rektal form av läkemedel - ljus - är mycket bättre i detta avseende. De har bara en nackdel - behovet av att hitta en plats där du kan gå i pension för att sätta in ett ljus. I detta fall har antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, som används i form av ljus, många fördelar:

 1. Prostatakörteln ligger i omedelbar närhet av ändtarmen. Dessa organ separerar endast de tunna slemhinnorna, genom vilka de aktiva komponenterna i ljuset tränger in. Vid installation av ljus finns en stor koncentration av antiinflammatoriska ämnen i bäckenorganen, i motsats till behandling med tabletter. Effekten är mer direkt och punkt.
 2. Starka toxiska effekter på lever och njurar är helt undantagna. Faktum är att koncentrationen av kemiska föreningar i ljus är mycket mindre än i tabletter, eftersom, såsom redan nämnts ovan, några av de aktiva komponenterna i tabletter helt enkelt inte absorberas av kroppen. I fallet med suppositorier prostatit del antiinflammatoriska ämnen ändå gå in i blodet, och sedan till organ utsöndring, men mängden kommer att vara försumbar.
 3. Vissa patienter tycker inte om några piller för deras smak, vilket är svårt att döda även med mat. Vid ljus uppstår inte detta problem. Smak och lukt blir komponenter i behandlingen som inte spelar någon roll alls.
 4. Det finns vissa patienter med nedsatt sväljning, med svåra kräkningsreflexer eller med skador i övre matsmältningsorganet. I dessa fall anses den rektala formen vara den mest lämpliga för användning. Det passar också patienter som är benägna att epileptiska anfall.

Ljus: finns det några kontraindikationer

Trots ett antal fördelar finns det ljus och brister. Således kan rektala antiinflammatoriska läkemedel för prostatit inte användas i följande fall:

 1. Skador på anal sphynctrum och ändtarmen. Om du kommer ihåg att prostatit ofta åtföljs av en komplikation av avföring och förstoppning, bör detta leda patienten till tanken att kontrollera, inklusive rektumets tillstånd. Kanske ledde detta till bildandet av sprickor.
 2. Inflammation i ändtarmen. Sjukdomen uppträder hos personer med stor ålder. Om det finns inflammation i ändtarmen kan läkaren ersätta de inflammatoriska suppositorierna med prostatit på de suppositorier som samtidigt kommer att ha en positiv effekt på båda sjukdomarna. Om inflammation i ändtarmen befinner sig i den akuta fasen är det vanligtvis förbjudet att ta droger i form av ljus.
 3. Intestinal blödning. Detta kräver behandling av denna sjukdom, och i vissa fall - och kirurgisk ingrepp. I förekomst av blödning, tillsammans med prostatit, ska patienten behandla dem i samband med en prokolog och urolog.

Så här sätter du in ljus direkt

Denna enkla process har sina egna regler. Huvudkravet är en maximalt ren tarm. Idealt sett, om det finns möjlighet att göra enema, men införandet av ljus är möjligt även efter avföringens skull. Detta kommer att påskynda absorptionen av aktiva komponenter, vilket innebär att behandling inte kommer att vara förgäves.

Att sätta in ljus är bäst. ligger på hans sida. Detta gör att du kan slappna av musklerna i ändtarmen maximalt. Stearinljuset sätts in med fingret så djupt som möjligt. För att underlätta införandet kan du fuktar anus och finger med rent vatten. Nu ska du vara vilad i minst 10 minuter.

Vad kan jag köpa på apoteket?

Läkemedel erbjuder många rektala läkemedel för prostatit, men det betyder inte att patienten kan välja någon av dem. Varje läkemedel har sin egen särdrag, och därför är det nödvändigt att förvärva endast vad läkaren föreskriver. Så, den mest kända rektala antiinflammatoriska i prostatit:

 • voltaren;
 • vitaprost;
 • Anestezol;
 • ichthyol suppositorier;
 • diklofenak;
 • ljus med belladonna;
 • prostatilen;
 • havtornsljus.

Voltaren

Läkemedlet är känt för sin reklam, men i själva verket är dess effektivitet mycket hög. Det uppnås på grund av förekomsten av NSAID - ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel i varje ljus. Tack vare detta suppositorium lindrar inte bara smärta, utan bidrar även till eliminering av inflammatorisk process i prostatavävnaderna. Även dessa ljus reducerar febern, vilket observeras hos patienter med klåda i ljumskområdet. De aktiva beståndsdelarna absorberas gradvis, deras maximala koncentration i manliga könsorganen kan observeras en timme efter administrering av ljuset.

Vitaprost

Detta är ett mycket effektivt antiinflammatoriskt läkemedel som verkar peka på prostatakörteln. Förutom huvudåtgärden tar det också bort puffiness och därmed förbättrar urinering och smärtlindring. Mannen känns avsevärd lättnad. Behandlingen varar i 10 dagar. Det är tillrådligt att infoga stekpiller på natten, så de arbetar mer effektivt, och chansen att läcka ljus är mycket mindre.

I anteckningen till läkemedlet skrivs det att mottagningen endast ska utföras enligt läkarens recept eftersom de aktiva komponenterna i Vitaprogress inte interagerar bra med vissa droger. Toxiciteten hos den senare kan öka.

Anestezol

Detta läkemedel innehåller 4 komponenter samtidigt, vilket gör det mer effektivt, och produktiviteten för sådan behandling ökar. Som namnet antyder, lindrar Anestezol smärta väl, det har också en kraftfull antiinflammatorisk effekt, förbättrar regenereringen av skadad prostata och urinvävnad. Detta gör att du kan upprätta en process av urinering och till och med eliminera stagnation av prostatsekretionen. En lätt sammandragande effekt noteras också, så att en skyddsfilm uppträder på ytan av rektal slemhinna. Tyvärr upplever vissa patienter allergiska reaktioner i form av urtikaria eller avföring.

Ichthyol ljus

Huvudkomponenten, i-tymol, erhålls från hartser vid bearbetning av oljeskalor. Detta ämne har länge varit känt inom medicin och har använts framgångsrikt inom urologi, proktologi och gynekologi. Det låter dig effektivt ta bort smärta i könsorganet. Speciellt uppskattad ihtiolovye ljus för desinfektionsmedel och antiseptiska egenskaper, vilket innebär att hämma de patogener, och gör det försiktigt och fint, utan att störa den bakteriella balansen i bäckenområdet. Inom deras inverkan är det en markant förbättring av blodcirkulationen, vilket gör det möjligt att lindra stagnation.

Men det är deras egendom - en förbättring av blodmikrocirkulation - och är en kontraindikation ansökan ihtiolovaya ljus för prostata adenom, särskilt - i närvaro av tumörer.

Nackdelen med ljus i mottagningen kan bara vara en - en specifik lukt, och därför uppmanas patienterna att använda dem hemma, på natten.

diklofenak

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit med diklofenakinnehåll kan ofta hittas. Dessa ljus används för att behandla prostatit, både akut och kronisk. Den självverkande aktiva substansen i sig är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel - NSAID. Förutom att ta bort inflammation har ljus med diklofenak antispasmodisk, antipyretisk och analgetisk effekt. Patienter rapporterar nedsatt svullnad och förbättrad urinering. Långsiktig användning av diclofenak för förbättring av patientens tillstånd med prostatit kan inte vara, eftersom det kan leda till magont, illamående och migrän. Du kan inte träna behandling för dem och för allvarliga kränkningar av lever och njurar, såväl som högt blodtryck.

Ljus med belladonna

Deras åtgärd är mycket lik de tidigare suppositorierna. Belladonna är en giftig växt som apotekare framgångsrikt använder inom olika områden av medicin. Effekten av detta läkemedel i kombination med basbehandling, antibiotika och immunmodulatorer visar mycket bra resultat. Speciellt märkbar är den positiva effekten av ljus med belladonna på patienter med kronisk prostatit. Medlet försenar inte bara inflammatoriska processer i prostata, utan lindrar även smärta och spasmer.

prostatilen

Patienten kan bli förvånad över ljusets sammansättning när han läser anteckningen till läkemedlet. De innehåller proteinceller från tjurens prostata som ackumuleras i en mans inflammerade organ, vilket därigenom signifikant minskar puffiness och minskar stillastående fenomen. Arbetet i prostata körs igen in i vanliga kursen. Förutom att normalisera prostataarbetet är ljus prostatabla under kraften och har en positiv effekt på blåsans celler.

Havtornsljus

Av hela listan med antiinflammatoriska läkemedel är suppositorier med havtorn de mest universella. De har framgångsrikt använts under lång tid under olika gynekologiska och urologiska sjukdomar. Deras grundval är helt naturlig, ofta för att förbättra effekten av tillsats av tillverkare och kakaosmör. En man med prostatit kan applicera dessa ljus även om sjukdomen är i försvårande stadium.

Separat bör det noteras ljus säkerhet, i vissa fall tilldelas även små detyam.Edinstvennym kontra kan vara endast egenhet av havtorn och en tendens till diarré. Också en liten nackdel är läkemedlets kortvariga effekt, varför det rekommenderas att sätta ljus med havtorn två gånger om dagen. Otillräckligt administrationsdjup kan också vara en orsak till minskad effektivitet på grund av dålig absorption.

Ljus för prostatit - med egna händer

I allmänhet finns det inget särskilt behov av att tillverka antiinflammatoriska läkemedel med prostatit hemma. De flesta av dessa ljusnamn är tillgängliga för de flesta konsumenter och kommer inte att förstöra familjebudgeten. Men om det närmaste apoteket är långt borta, och du måste ta av attacken av prostatit just nu, kan du själv förbereda suppositorier.

Receptet på ett ljus med propolis

Det mest populära receptet för att göra ljus med propolis från prostatit. Bee-produkter i landsbygden finns i många invånare, och deras sammansättning blir helt naturlig, i motsats till produkten från en tvivelaktig producent i affären.

Det krävs att 200 g av fett och 50 g propolis och bivax blandas och värms upp. Från de resulterande blandningsrullebollarna och lilla sträcka, vilket ger dem formen av en oval. Efter en kort kylning är ljusen klara för användning, resteren måste förvaras i kylskåpet. Suppositorier av hemberedning fungerar som en naturlig antiseptisk, de dödar den patogena mikrofloran i det lilla bäckens organ. Användningsgraden för detta verktyg är 1 månad.

Receptet på ett ljus från aloe

Prostatit och hemljus gjorda av scarlet är effektiva. För att göra detta, förbered suppositoriet i förväg: skära och kyl ett stort ark skarlet. Efter 2 veckor skärs huden från bladet och själva köttet skärs i små avlånga bitar. Detta kommer att vara ljus som måste införas i ändtarmen inom 2 veckor. Produkten bekämpar effektivt smärta, lindrar klåda, har en antiinflammatorisk effekt. Det är viktigt att den gamla växtens medicinska egenskaper värderas mycket högre jämfört med unga.

De bästa antiinflammatoriska läkemedlen med prostatit

Prostatit i akut eller kronisk form är en extremt smärtsam och obehaglig sjukdom. En karakteristisk brännande känsla i ljummen, åtföljd av inflammation i prostatakörteln, utarmar nervsystemet och berövar patienten en hälsosam sömn.

Vid behandling av prostatit bör du vara uppmärksam på inte bara att eliminera patogenen. Vissa former av denna sjukdom förekommer utan bakteriell eller infektiös expression. Ett viktigt behandlingsstadium är eliminering av inflammatorisk process. Med en minskning av irritationsområdet minskar smärtsyndromet, prostatakörtelfunktionerna återställs och spasmer avviker. Kroppen återhämtar styrkan för att bekämpa sjukdomen.

Effektiva antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

För varje inflammation finns en egen "idealisk" form av läkemedlet, vilket gör det möjligt att uppnå lättnad på kortast möjliga tid med minimala negativa konsekvenser för organismen. Den inflammatoriska processen i prostata är extremt svår att bota med piller eller injektioner. Detta organ är extremt känsligt för snabbt intag av en terapeutisk lösning eller komposition, och en slumpmässig överdosering kan förvärra patientens tillstånd. Dessutom, läkemedel som tas oralt, genomgår ytterligare leverbehandling och når ofta helt enkelt inte prostata.

Antiinflammatoriska suppositorier för prostatit

Antiinflammatoriska suppositorier för prostatit kan användas även i de mest allvarliga skeden av sjukdomen. Rektala suppositorier injicerar läkemedelslösningen långsamt och smidigt, i en säker koncentration, och levererar den direkt till det inflammerade organet. Läkemedlet undviker upparbetning i levern och levereras till de drabbade vävnaderna i den ursprungliga kompositionen.

Vid behandling av prostatit bör läkemedel användas som är utformade speciellt för detta ändamål. De orsakar följande effekt:

 • Minska smärtsyndromet, så att patienten kan slappna av och vila.
 • Minska området av lesionen, lindra inflammation.
 • Återställ den normala blodtillförseln i prostatakörteln.
 • Främja den accelererade regenereringen av skadade vävnader.


Ljus antiinflammatoriska med prostatit agerar olika beroende på syftet med vilket de utvecklades. Unika ämnen i deras komposition är utformade för att bekämpa olika typer av sjukdomar. Självmedicinera inte alls: Felaktigt valda ljus kan lindra ditt lidande lite, men kommer inte att få den korrekta effekten på lång sikt. Den maximala smärtlindringen kan endast beräknas om läkemedlet motsvarar sjukdomsformen.

Populära antiinflammatoriska suppositorier med prostatit

propolis

En av de mest populära drogerna med en komplex komposition. Basen är den terapeutiska sulfidens lera lera av sjön Tambukan. Ljus rekommenderas både för avlägsnande av inflammatoriska processer och som ett medel för allmän förstärkning av immunitet.

Ljus från prostatit med propolis

Den enda nackdelen med ljus är deras komplexa komposition, som kan variera något i olika versioner av läkemedlet. Strikt följa läkarens rekommendationer och acceptera inte att ta in apotekets medel, vilket enligt apotekaren verkar "exakt samma". Korrekt utvalda ljus med propolis kommer inte bara att lindra smärta och inflammation, men återställer också normala metaboliska processer i prostatacentret.

Tiatriazolin

Stearinljus förskrivs i de sena stadierna av sjukdomen, när kroppen redan har tid att spara lite resurser för återhämtning. Effektivt lindra inflammation, bidra till konsolidering av resultatet. Kan reducera manifestationen av alla symptom på inflammation i prostatakörteln, utlösa regenerering av skadade vävnader.

prostatilen

En oersättlig lösning för komplikationer av inflammation med ödem. Med kronisk prostatit kan arbetet i genitourinärsystemet hämmas väsentligt. Konstant smärta i ljummen och urinvägarna åtföljs av irritabilitet, trötthet och problem med utlösning. Att minska frekvensen för förnyelse av interna system orsakar stasis av utsöndring, vilket framkallar utvecklingen av stillastående prostatit.

Rektala suppositorier Prostatilen

Ämnet som extraheras från körtlarna av nötkreatur neutraliserar alla dessa alarmerande symptom. Det hjälper till att sprida genitourinary systemet, för att eliminera stasis av prostata körningens utsöndring och fullständigt bli av med puffiness. Stearinljus är ett utmärkt förebyggande av vaskulär trombos, eliminerar snabbt inflammation och smärtssyndrom. För att fullständigt bli av med smärtsamma symptom ska läkemedlet användas systematiskt, utan avbrott. Patienter noterar återställandet av könsorganet och fullständig eliminering av problem med urinering. Dessutom är Prostatilen effektivt vid bekämpning av bakteriedödande prostatit.

Prostopin

Ett nytt verktyg i form av ljus har redan fått ett välförtjänt erkännande från läkare. Huvuddelen är propolis. Åtgärden är komplicerad av sådana komponenter som pollen av blommor, honung, vax och royal gelé.

Suppositorier rektal Prostopinum

En komplex kombination av biodlingsprodukter ökar effekten av läkemedlet. Det används ofta, om det behövs, för att snabbt lindra patientens tillstånd. Den allmänna antiinflammatoriska effekten åtföljs av andra förbättringar av patientens tillstånd: återställande av immunitet, reduktion och förebyggande av tumörer, eliminering av smärtssyndrom. Stearinljus används också i sällsynta former av prostatit orsakad av en svamppatogen.

Ichthyol

Mjuka ljus av generell effekt, utsedd som ett kraftfullt adjuvans vid behandling av kroniska former av prostatit. Aktiva komponenter har en kraftfull analgetisk effekt, som bedövar det drabbade området. Området av inflammation i vävnaderna reduceras, patogena processer försvinner.

Ichthyol suppositorier från prostatit

Stearinljus är inte avsedda att eliminera akut smärtssyndrom och behandla exacerbationer. De är utformade för en uppmätt, tyst medicinsk process. Ämnen i sammansättningen av Ichthyol stimulerar blodcirkulationen i prostatakörteln, vilket påskyndar läkningsprocessen. En av de största fördelarna med detta läkemedel är den fullständiga frånvaron av kontraindikationer. Anledningen till att Ithiol överges kan bara bli personlig intolerans, vilket är extremt sällsynt.

Havtornsolja

Ett annat läkemedel som saknar kontraindikationer. Dessa ljus strider mot inflammation effektivt, men de används endast i sena stadier av kroniska former av prostatit. Detta beror på det faktum att det aktiva ämnet kan orsaka en obehaglig känsla av att brinna i ändtarmen. Vid akuta former av prostatit, när eliminering av smärta är en primär uppgift, är en sådan bieffekt oacceptabel.

Ljus från prostatit med havtornsolja

Det är värt att notera att inte alla patienter upplever den ovan nämnda brinnande sensationen. I allmänhet är recensionerna på dessa ljus extremt positiva: de accelererar alla regenerativa processer och hjälper kroppen att klara sig snabbare med följderna av sjukdomen.

Hjälpmedel

Vissa antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, som har en icke-steroidbaserad bas, kan förbättra antibiotikas funktion. De neutraliserar helt inflammationen, men de används aldrig som huvuddrogen. Oftast föreskrivs följande typer av NSAID: er:

 • Cernilton. Det ordineras för metaboliska störningar och kraftiga spasmer. Återställer snabbt smärta, återställer metabolismen och underlättar urinprocessen. Positivt påverkar erektion.
 • Diklofenak. Den finns både i form av en separat förberedelse och i form av ljus ("Voltaren"). Det aktiva ämnet neutraliserar prostaglandiner, vilket medför en ökning av det drabbade området och ökar temperaturen hos de drabbade vävnaderna. Stearinljus används vid alla stadier av prostatit. Tabletter har en snabbare effekt, men kan täppa till levern, så de används endast i nödsituationer.
Hjälpmedel vid behandling av prostatit

En positiv adjuvant effekt kan också ha biologiskt aktiva tillskott, vilket måste tas före varje måltid. Prostatit försvagar kroppen, som påverkar immunsystemets tillstånd. Användningen av kosttillskott, utsedda av en specialist, kommer att göra det möjligt för kroppen att få saknade näringsämnen och påskynda återställandet av förtryckta funktioner. Kom ihåg: Som ett hjälpmedel vid behandling av prostatit kommer universella kosttillskott, som annonseras på TV, sannolikt inte att fungera. Du behöver ämnen som underlättar inflammatoriska processer och hjälper kroppen att klara sig snabbare med lesionen. Definiera underskott av ämnen och föreskriva en adekvat behandling kan bara vara en kvalificerad urolog.