Huvud
Analyser

Ett nytt läkemedel för behandling av prostatacancer!

De flesta läkare och forskare runt om i världen gör mycket forskning i sökandet efter ett nytt verktyg för att förbättra levnadsförhållandena hos patienter med prostatacancer. Varje år visas nya läkemedel, de gamla förbättras, men det är fortfarande långt ifrån idealiskt för maximal effekt och minimala komplikationer.

Ett nytt läkemedel för behandling av prostatacancer - Enzalyutamid

Men i Storbritannien, ett nytt läkemedel som heter Enzalutamide. Detta läkemedel skiljer sig från tidigare analoger med en mer ihållande effekt och en låg sannolikhet för komplikationer. Huvudindikationen: förbättra människors villkor och livskvalitet med progressiv prostatacancer.

Tidigare använda läkemedel Kabazitaxel och Abiraterone har etablerat sig som effektiva läkemedel. Men i de avancerade stadierna av sjukdomen sänktes deras effektivitet avsevärt, vilket fungerade som en sökande efter ett mer adekvat och högkvalitativt läkemedel.

Tyvärr har den progressiva formen av prostatacancer något motstånd mot de flesta droger. Detta beror på den uttalade aktiviteten hos tumörprocessen och den snabba utvecklingen av metastasering i omgivande organ och vävnader. Behandling av denna form av prostatacancer kräver ett kompetent tillvägagångssätt, noggrann undersökning av patienten, ett individuellt tillvägagångssätt för varje man vid val av ett visst läkemedel.

Utan nya generationsdroger var det ännu svårare. Först var det enda effektiva sättet att använda hormoner. I den moderna världen kommer behandling med hormonella droger i allt högre grad tillbaka i bakgrunden, vilket ger plats för mer perfekta, raffinerade och effektiva analoger.

Enligt resultaten av studierna visade Enzalutamidberedningen goda resultat. Drogen är väldigt ung och kräver fortfarande lite forskning, men redan i de första stadierna av ansökan visat sig vara en framgångsrik och högkvalitativ nyhet.

Enzalyutamid tillhör gruppen moderna hormonella droger. Dess effektivitet utvärderades under behandling av metastatisk prostatacancer resistent mot kastration. I detta fall har denna patientgrupp tidigare fått kemoterapi. Läkemedlets effektivitet övervakades med en liknande grupp patienter som fick placebo.

Resultaten bekräftade bara effektiviteten av det nya läkemedlet. Den genomsnittliga överlevnadshastigheten med Enzalyutamid var 18,6 månader. Kontrollgruppen som fick placebo hade en lägre frekvens på 13,4 månader.

När det gäller livskvaliteten bekräftade 43 procent av männen som tog Enzalutamide deras förbättring. I kontrollgruppen rapporterade endast 18 procent av män med prostatacancer förbättring.

I summera kan man säga att ett nytt läkemedel Enzalyutamid tillåter dig att göra ytterligare ett steg framåt i skapandet av högkvalitativa och effektiva läkemedel som kan hjälpa vid behandling av patienter med prostatacancer.

Narkotika för prostatacancer: en lista över de mest effektiva medicinerna

Malign prostatacancer rankas andra bland alla onkologiska sjukdomar, överlämnar positionerna för endast lungens patologi. I början av sjukdomen kan symtom vara frånvarande.

En av de första tecknen på prostatacancer - är klåda i pungen, täta, svår och smärtsam urinering, blod i urin eller ejakulat, smärtsam ejakulation, smärta i bäckenet och höfterna, viktminskning och aptit och depression.

Prostatacancer metastaseras ofta till lever, lungor och ben. Läkemedel för behandling av prostatacancer är en del av ett komplex av terapeutisk terapi, inriktad på förstörelse av defekta celler.

Orsaker till sjukdomen

De främsta orsakerna till sjukdomen:

 • ålder. De flesta patienterna är män efter 40 år;
 • hög koncentration av manliga könshormoner;
 • ärftlighet;
 • bosättningsområde och rasbeställning - de flesta fall är registrerade i Nordamerika och Västeuropa. Det är också känt att svarta män utsätts för prostatacancer.
 • egenskaper av näring, högt intag av fett;
 • skadliga arbetsförhållanden.

Slutsatsen om valet av ett läkemedel för behandling av prostatacancer eller en alternativ behandling beror på ett antal faktorer, såsom:

 • stadium av sjukdomen
 • patientens mogna ålder och den möjliga varaktigheten av hans liv;
 • närvaro eller frånvaron av andra sjukdomar;
 • kostnaden för behandling och lämpligheten av sitt beteende.

Om cancern är i det första eller andra steget, delas det radikal prostatektomi, strålningsterapi, Cyberknife, kryokirurgi, hormonpreparat.

Om cancerceller har vuxit bortom prostatens gränser, är målet med terapi inte att bli av med cancer, utan att hantera det. I detta fall finns kemoterapi och lämpliga läkemedel som hämmar utvecklingen av prostatacancer.

Hormonbehandling

Denna klass innehåller läkemedel med en effekt som syftar till att eliminera orsaken till tumören. Onkozabolevanie provoserar överskott av testosteron. Nuvarande droger dränker produktionen av manligt hormon och förhindrar dess absorption av körtelvävnaderna.

Hormonala läkemedel för prostatacancer föreskrivs i följande fall:

 1. monoterapi - utförd hos äldre patienter som inte får kirurgisk ingrepp på grund av ålder och dålig hälsa
 2. fullständig androgen-blockad - Att ta antiandrogen minskar inte tillväxten av en cancerous tumör, trots de låga testosteronnivåerna i blodet. Patienten visas fullständig androgen-blockad. I sådana fall utförs prostatektomi och läkemedelsterapi samtidigt;
 3. komplex behandling - Gäller patienter som har återkommande cancer efter kirurgisk borttagning av tumören
 4. preoperativ periode-administrering av läkemedel med östrogen aktivitet föreskrivs före strålbehandling eller kirurgisk ingrepp. Kursen är två månader och bidrar till att minska prostatakörteln i rätt utsträckning.

Det är viktigt att komma ihåg att något hormonellt läkemedel mot prostatacancer har en sådan nackdel - ett långvarigt intag av hormoner orsakar utvecklingen av kroppens anpassning till läkemedel. Och så småningom blir blockering av testosteron ineffektivt. För att rätta till situationen utförs läkare kurser med korta mellanrum mellan dem.

Följande hormonella läkemedel ordineras för behandling av prostatacancer:

 • flutamid;
 • Zoladex;
 • bikalutamid;
 • nilutamid;
 • Androkur;
 • degarelix;
 • Dietistilbestrol;
 • leuprolid;
 • Nilandron;
 • Casodex;
 • Elegard;
 • Lyupron;
 • Epitelamin.

Patogenetisk riktning

Den huvudsakliga effekten av droger är inriktad på att eliminera mekanismerna för utvecklingen av sjukdomen. De minskar tumörtillväxten och dess parametrar, lindrar inflammation, förbättrar ämnesomsättningen och ökar immuniteten.

Antitumormedicin Reaferon

Patogenetiska droger är uppdelade i flera klasser;

 1. antitumörmedicin (Reaferon, Vibramycin, Buserelin-Depo) - deras effekt är på att minska volymen av prostatakörteln. Normalt föreskrivs för godartad hyperplasi, men användning i komplex terapi är också möjligt.
 2. Antiinflammatorisk (diklofenak, unidox solutab) - normalisera körtelens huvudfunktion och förhindra de processer som leder till en extra belastning, bidra till att minimera tillväxten av cancerceller,
 3. normalisering av benvävnad (denosumab) - långsiktigt intag av hormoner främjar eluering av kalcium från kroppen, framkallning av osteoporos och andra sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
 4. eliminering av stillastående fenomen - att upprätta en prostataoperation möjlig användning av växtbaserade läkemedel herbal, svampar, bär (echinacea, ginseng, propolis, celandine, hemlock, fläder, svamp), extrakt av pumpafrön.

De mest populära drogerna för behandling av prostatacancer

Läkemedel för behandling av prostatacancer är en integrerad del av komplexet av åtgärder som syftar till att bekämpa denna sjukdom. I modern medicinsk vetenskap är forskning pågår, experiment utförs, nya läkemedel skapas. Tack vare denna kontinuerliga process är det möjligt att förbättra effektiviteten av behandling av maligna tumörer i prostata varje år.

Typ av droger som används för att behandla

Läkemedel som används för att behandla prostatacancer (PCa) är indelade i grupper.

De skiljer sig från varandra beroende på handlingssättet på kroppen och på vilken sfär de används.

Det finns tre stora droger:

 • Orsaks. Denna grupp innehåller droger vars verkningsmekanism syftar till att eliminera den främsta orsaken till onkologisk sjukdom. Dessa är hormonella läkemedel som är utformade för att blockera produktionen av testosteron, eftersom i överskott av prostatacancer observeras dess överskott.
 • Patogena. Preparat av denna grupp förenas av egenskapen att blockera mekanismerna för utveckling av en malign tumör. De hämmar tillväxten, minskar storleken, bekämpar inflammatorisk process.
 • Symtomatisk. Dessa läkemedel påverkar inte tumören direkt, men är utformade för att lindra patientens lidande. Denna grupp innehåller läkemedel som kan ha smärtstillande verkan, liksom de läkemedel som kan hjälpa till att normalisera urinprocessen.

Separat bör nämnas de läkemedel som ännu inte har använts i stor utsträckning vid behandling av prostatacancer. De klassificeras som experimentella. De används vanligtvis i de fall då traditionell behandling redan är användbar.

Ofta blir användningen av sådana droger den sista chansen för patienten. Samtidigt är deras användning en integrerad del av vetenskaplig forskning om möjligheterna att bekämpa PCa.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Fyra nya droger för att behandla prostatacancer

Efter en viss stagnation vid utvecklingen av metoder för behandling av avancerad prostatacancer har fyra nya läkemedel visat sig behandla prostatacancer, vilket gör det möjligt att vända en dödlig sjukdom till en kronisk sjukdom.

Nya droger är inte traditionell kemoterapi i det snäva ordet av ordet, de har en mängd olika applikationspunkter och helt nya mekanismer. En av dessa läkemedel syftar till att skydda benen, den andra - hormonell läkemedel, en tredje - ett läkemedel för immunterapi och den fjärde - radiofarmakon - säger Dr Robert Crawford, chef för avdelningen för onkologisk urologi, University of Colorado Hospital, Cancer Center forskare vid samma universitet.

Dr. Crawford sade att även utan ytterligare läkemedel onkologer var verktyg, varav gör kombinationen det möjligt att förbättra överlevnaden prognosen för patienter med prostatacancer rövhål i en sådan utsträckning att i grunden förändra situationen och göra cancer en sjukdom i prostatan, som, i stället för som patienten kommer att dö.

Nya droger beskrivs i en översyn av tidskriften Oncology.

Den första är denosumab, som har tre verkningsmekanismer för att skydda benen hos patienter med prostatacancer. Det förhindrar utvecklingen av patologiska frakturer och osteoporos hos patienter med kalciumbrist, som kan uppstå under immunterapi av prostatacancer. Detta läkemedel visade också hög effektivitet när det gäller att minska hastigheten på bildandet av metastaser i benen, fördröja deras bildning med i genomsnitt 4 mer än de preparat som användes sechas.

Den andra - alfadadin, tillhör klasserna radiofarmaka. Detta läkemedel släpper ut radioaktiva alfapartiklar, vilket pekar på metastaser i benen.

Den tredje prostaken, detta läkemedel är ett nytt ord i immunterapi för prostatacancer. Prostvak fungerar som ett vaccin som riktar sig mot immunsystemet mot cancerceller. I kliniska prövningar visade patienter som tog Prostvak en överlevnad på 25 månader, jag patienter som tog traditionell behandling - 17 månader.

Fjärde - abirateronacetat, ett läkemedel som fullständigt hämmar kroppens förmåga att syntetisera testosteron, som stimulerar tillväxten av prostatatumörer och andra maligniteter.

I den närmaste framtiden planerar - godkännande av dessa läkemedel som andrahandsbehandling vid behandling av prostatacancer, då traditionella behandlingsmetoder är ineffektiva. Dr Crawford hoppas att dessa läkemedel inom den närmaste tiden kommer att bli förstahandsläkemedel.

Fråga en läkare till en onkolog

Om du har några frågor om onkologer kan du fråga oss på webbplatsen i samrådssektionen

Diagnos och behandling av onkologi i israeliska medicinska centra detaljerad information

Prenumerera på nyhetsbrevet på onkologi och hålla dig uppdaterad om alla händelser och nyheter i onkologins värld.

Nya droger för att bekämpa prostatacancer

Många representanter för hanen är intresserade av nya behandlingar av prostatacancer, eftersom denna patologi diagnostiseras mer och oftare, och till och med betydligt yngre än tidigare årtionden. Onkologer utvecklar aktivt effektiva metoder för att behandla prostatacancer och prova nya kombinationer av mediciner som kan hjälpa till i kampen mot denna patologi. Så är det några framsteg och finns det några nya sätt att behandla cancer?

Beskrivning av sjukdomen

Prostatacancer är en sjukdom som skrämmer många manliga patienter, men långt från varje man inser helt vad det är. Men läkare skrämmer inte förgäves, det är faktiskt en farlig sjukdom som idag diagnostiseras mer och oftare. Prostatacancer eller karcinom är en patologi av tumör natur. Tumören utvecklas huvudsakligen från organets epitel. Idag anses denna patologi vara en av de mest maligna bland allt som diagnostiseras hos män.

Den största risken för sjukdomen ligger i det faktum att det i de tidiga stadierna skiljer sig från en ganska långsam utveckling. Det betyder att patienten inte märker några symtom under lång tid, rådgör inte med en läkare. När patologin först känner sig själv, börjar terapi visa vissa svårigheter, eftersom tumören har ökat ganska starkt.

I prostatacancer börjar patienten klaga på problem med urinering. Med detta klagomål kommer han att ansöka för behandlingsurologen för första gången. Samtidigt kommer cancerceller att vara brett spridda runt kroppen, och eventuellt metastas, eftersom utseendet på de första symptomen indikerar att sjukdomen är igång.

Nya preparat av Zyttig och JNJ-56021927

I de senaste kliniska prövningarna är sådana nya namn på läkemedel som Zitiga och JNJ-56021927 aktiva.

JNJ-56021927 är ett läkemedel vars marknadsinträde ännu inte har godkänts av Världshälsoorganisationen, eftersom dess test fortfarande är på gång. För närvarande har 3 av de 11 försöken genomförts, och i dem har läkemedlet visat sig vara säkert och effektivt, särskilt om det används i kombination med Prednisolon och några andra läkemedel.

Zitiga, i motsats till JNJ-56021927, passerade alla kliniska prövningar och gick nyligen in på den farmakologiska marknaden. Denna åtgärd är antitumoral. Det är baserat på möjligheten att vara en antagonist för vissa könshormoner som utlöser tumörcellernas tillväxt.

Zitiga är ett läkemedel som nu används för att behandla patienter som lider av metastatisk karcinom, resistent mot kastration. Läkemedlet används i kombination med prednisolon, som JNJ-56021927.

Idag är kliniska prövningar också på gång, vilket bör möjliggöra användningen av Zitig och JNJ-56021927 i kombination med varandra. Enligt forskare bör denna kombination ha en varaktig positiv effekt på prostatakarcinom. Studier visar om detta är så.

Läkemedelsregimer

För behandling av cancer används framgångsrikt och piller, redan väl beprövade. De huvudsakliga metoderna för behandling av prostatacancer är baserade på hormonbehandling, eftersom tumörcellerna visade minst motstånd specifikt för drogerna i denna grupp.

Att behandla patologi inte bara i Europa utan också i Ryssland accepteras nu av följande grupper av läkemedel:

 • Gonadotropiner (Firmagon, etc.) är utformade för att minska koncentrationen av testosteron i en mans blod och minska intensiteten i tumörtillväxten;
 • hormon i hypofysen (Decapeptil, Diferelin, etc.) stoppar syntesen av manliga könshormoner som reproducerar effekten av kastration utan kirurgi.
 • antiandrogener (Anandron, Flucin etc.) är ytterligare medel som ger en fullständig androgen-blockad.

Den mest sparsamma av den manliga kroppen, och styrka i första hand, ett botemedel mot prostatacancer är Kasodex. Som kliniska försök har visat kan det användas som monoterapi, och det stannar inte bara tumörens tillväxt, utan avlägsnar inte helt kraften. Om läkemedelsbehandlingen fortfarande är ineffektiv och tumören fortsätter att växa, tas testiklarna bort för hanen, vilket är en gammal men beprövad behandlingsmetod.

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom, utvecklingen av droger som är i full gång. Förr eller senare kommer forskare att kunna hitta läkemedel som inte bara är effektiva, utan också säkra.

Tabletter från prostatacancer

Maligna lesioner av prostata är andra till onkologiska sjukdomar, vilket leder till patologier i lungorna. Tabletter från prostatacancer ingår i en uppsättning terapeutiska förfaranden som syftar till förstörelsen av patologiska celler. Oftast diagnostiseras sjukdomen hos äldre och medelålders män. Enligt statistiken har en man över 60 år 50% av 100 chanser att utveckla prostatacancer. Varje år i världen diagnostiserar denna patologi i 40 000 människor, 15 000 av dem dör.

Orsakerna till sjukdomen är inte väl etablerad, mycket ofta sker mot bakgrund av en hög grad av manliga könshormoner på grund av långvarig kontakt med kemikalier eller vid arbete på galvanisering industrin. Att äta mat med höga djurfett, virus- och bakterieinfektioner kan också utlösa patologi.

Framgången av prostatacancerbehandling beror på tidig upptäckt av symtom och diagnos. De första tecken på sjukdomen ser ut som detta: Försvagning av urinströmmen, smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten på natten, blod i urinen. För diagnos, använd en digital rektalundersökning, ultraljud, CT, MR, biopsi hos körteln och ett antal laboratorietester. I processen för att verifiera diagnosen etablerar läkaren scenen av patologi och bestämmer arten av hennes terapi.

I de tidiga stadierna av cancer används följande behandlingsmetoder:

 • Radikal prostatektomi
 • Strålbehandling
 • brakyterapi
 • HIFU (transrectal högintensiv fokuserad ultraljudsablation av prostatakörteln)
 • kemoterapi
 • Dynamisk övervakning

Om cancer har en lokal form, används medicinen för behandling i kombination med radikal prostatektomi eller strålbehandling. Den 10-åriga överlevnadshastigheten efter sådana förfaranden är 90%. Denna metod används för sjukdomens I- och II-stadier. Kemoterapi anses vara en hjälpmetod, eftersom neoplasmer i prostatakörteln har låg känslighet mot kemoterapi läkemedel. Läkemedel är effektiva i hormonbeständiga former av generaliserad onkologi.

Casodex

Antiandrogena icke-steroida medel med antitumöregenskaper. Casodex har en tablettform av frisättning med den aktiva substansen - bikalutamid. Läkemedlet är en racemisk blandning som binder till androgenreceptorer och undertrycker deras stimulerande effekt.

Efter intagning absorberas läkemedlet snabbt och fullständigt från matsmältningsorganet, men äter påverkar inte dess absorption. Bindning till plasmaproteiner är hög - 96-99%. Metaboliseras i levern, utsöndras i urinen och gallan i lika delar.

 • Indikationer: Vanlig prostatacancer. I de flesta fall används det i kombination med en analog av GnRH, kirurgisk kastrering. Standarddosen är 50 mg en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.
 • Kontraindikationer: Intolerans mot läkemedlets komponenter, samtidig användning med cisaprid, astemizol eller terfenadin. Det används inte för att behandla kvinnor och barn, såväl som patienter med laktosintolerans, nedsatt leverfunktion, med laktasbrist, glukosmalabsorptionssyndrom.
 • Biverkningar: yrsel, buksmärta, illamående och förstoppning, varma blinkningar, övergående ökning av leverenzym, hudallergiska reaktioner. I sällsynta fall utvecklas angioödem, interstitiell lungsjukdom, hjärt- eller leverinsufficiens.
 • Överdosering har liknande symptom med biverkningar. Det finns ingen specifik motgift, därför är symptomatisk behandling indikerad för behandling. Dialys är ineffektiv, obligatorisk övervakning av vitala kroppsfunktioner.

bikalutamid

Antitumör farmakologiskt medel från gruppen av icke-steroida antiandrogener. Bikalutamid binder till androgenreceptorer efter intag och stoppar androgenernas intag för de maligna cellerna. Effekten av läkemedlet är baserat på effekten på det endokrina systemet.

Efter oral administrering absorberas de aktiva komponenterna snabbt från matsmältningsorganet. Bindning till plasmaproteiner 96%. Halveringstiden är cirka 7 dagar. Det utsöndras som metaboliter av njurarna och tarmarna.

 • Indikationer för användning: Vanlig prostatacancer, lokalt avancerad (används som monoterapi) utan metastasering. Tabletter tas oberoende av mat, 1 st. 1 gång om dagen på samma gång. Varaktigheten av behandlingen varar längre än 24 månader.
 • Doseringsschemat beror på sjukdomsstadiet och dess etiopatogenes. När monoterapi ordineras till 150 mg per dag, med komplex behandling samtidigt med GnRH-analoger vid 50 mg per dag. Kontraindicerad användning med intolerans av läkemedlets komponenter.
 • Biverkningar: huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter, dåsighet, blodbrist, muskelsvaghet och tillfällig förlust av känsla, polyuri, dysuri, enures, gynekomasti, förlust av libido, aptitlöshet, buksmärtor, illamående och kräkningar, illamående hos det kardiovaskulära system, inflammatoriska lungsjukdomar och allergiska reaktioner på huden. Sannolikheten för biverkningar ökar med ökad dosering. Överdosering har en liknande symtomatologi. För att eliminera det används symptomatisk terapi.

flutamid

Tabletter mot prostatacancer med anti-androgen antitumöraktivitet. Flutamid har en aktiv substans - flutamid 250 mg, vilket blockerar interaktionen mellan androgener och deras cellulära receptorer. Aktiva komponenter interfererar med testosteronaktiviteten på cellulär nivå, som verkar förutom läkemedelskastrationen GnRH (gonadotropin-frisättande hormon). Prostatakörteln och seminalblåsorna kommer under läkemedlets syn.

Efter intag absorberas tabletter snabbt från matsmältningsorganet. Metaboliserad i levern uppnås maximal koncentration i blodplasma efter 2 timmar. Bindning till plasmaproteiner är 94-96%. Det utsöndras huvudsakligen i urinen, cirka 5% utsöndras med avföring inom 72 timmar efter applicering.

 • Indikationer: metastatisk prostatacancer med undertryck av testosteron. Läkemedlet används vid början av kombinationsbehandling med GnRH-agonister, med kirurgisk kastrering, för behandling av onkologiska patienter som redan får GnRH-agonister. Dosering är som regel standard - 1 tablett 3 gånger om dagen, var 8: e timme. Behandlingen avbryts om det finns bevis på att sjukdomen utvecklas eller med en fortsatt positiv effekt.
 • Kontraindikationer: Intolerans av komponenterna i läkemedlet, uttryckta kränkningar av leverfunktionen. Med särskild försiktighet används för att behandla patienter med nedsatt leverfunktion, med hjärt-kärlsjukdom och benägenhet för trombos.
 • Biverkningar: oftast upplever patienter sådana reaktioner - gynekomasti, galaktorré, minskad libido, undertryckande av spermatogenes. Mindre vanliga är symtom på illamående och kräkningar, ökad aptit och aktivitet av transaminaser, sömnlöshet, huvudvärk och yrsel, minskad synskärpa, hudallergiska reaktioner, svullnad och urineringstörningar.
 • Överdosering uppträder som en förvärring av biverkningar. För att eliminera skadliga symptom är det nödvändigt att framkalla kräkningar, ta absorberande medel och genomföra symptomatisk behandling med övervakning av vitala funktioner.

Diferelin

Läkemedlet med den aktiva substansen är tryptorelin, som är en syntetisk analog av naturlig GnRH. Diferelin stimulerar hypofysens gonadotropa funktion och hämmar den, undertrycker funktionen hos testiklarna och äggstockarna. Långvarig användning av läkemedlet orsakar kemisk kastration hos män och artificiell klimakteriet hos kvinnor. Den terapeutiska effekten observeras 20 dagar efter initiering av behandlingen. Diffelin är tillgänglig i form av lyofilizat i injektionsflaskor med 0,1 mg, 3,75 mg och 11,25 mg med ampuller lösningsmedel i satsen.

 • Indikationer för användning: adenokarcinom och prostatacancer (med metastaser, lokaliserad), bröstcancer, livmodermom. Kan användas för att stimulera fertilisering vid kvinnlig infertilitet i IVF-program. Behandlingen är lång, dosen bestäms av den behandlande läkaren. När en prostata påverkas, föreskrivs 1 ampull 3,75 mg var 28: e dag.
 • Biverkningar: angioödem och andra allergiska reaktioner, bendemineralisering, smärta, huvudvärk, och muskelvärk, svettning, obstruktion av urinledaren, en förändring i bröst storlek, en minskning i testikel-, illamående och kräkningar, viktökning, en temporär överträdelse av känsligheten hos olika delar av kroppen, hematuri, takykardi, alopeci.
 • Kontra: överkänslighet mot triptorelin, mannitol, och deras analoger, benskörhet, gormonrezistentny prostatacancer, graviditet och amning, tillstånd efter kirurgisk kastration. Överdosering manifesteras av ökade biverkningar. Behandlingen är symptomatisk, med svåra förhållanden, indikeras sjukhusvistelse.

ECHO 7 Rigvir

Genetiskt omodifierat viralt medel som används vid viroterapi. ECHO 7 Rigvir påverkar selektivt maligna celler i känsliga neoplasmer, utan att påverka friska vävnader. Viruset som ingår i preparatet multipliceras inte i kroppen. Dess cytolytiska verkan är associerad med onkolytiska och onkotropa egenskaper eller förmågan att döda cancer.

 • Indikationer för användning: avlägsnande av den primära tumören och förebyggande av metastaser av PCa. Effektivt i melanom, magcancer, rektum och tjocktarmen, bukspottkörteln, blåsan, njuren. Det ordineras för olika typer av sarkom. Kan kombineras med andra antitumörmedel, strålbehandling eller kemoterapi. Dess terapeutiska effekt är högre med 40% jämfört med andra medel. Använd medicinen endast på ett sjukhus under strikt medicinsk övervakning.
 • Läkemedlet är tillgängligt i form av intramuskulära injektioner på 2 ml. Det innehåller virusets ECHO-7-stam. Intramuskulära injektioner utförs cykliskt, varaktigheten av den första kursen är 3 månader. Total behandlingstid är ca 3 år med efterföljande underhållsbehandling. Under behandlingen är det mycket viktigt att övervaka immunsystemets tillstånd och övervaka tillståndet för vitala funktioner.

Firmagon

Selektiv antagonist av gonadotropinfrisättande hormon. Firmagon innehåller den aktiva substansen - deharrelix, som binds till hypofysisk GnRH, vilket minskar utbytet av gonadotropiner. Sålunda minskar testosteronsekretionsnivån i testiklarna. Framställd för injektionsvätskor för subkutan injektion.

Indikationer: Prostatacancer utvecklar hormonberoende. Kontraindikerad gäller med ökad känslighet för den aktiva komponenten. Läkemedlet injiceras subkutant i buken och ändrar periodiskt administreringsstället. Den initiala dosen på 240 mg är i regel uppdelad i två doser på 120 mg. Efter applicering av initialdosen visas stöddosen till 80 mg.

Biverkningar manifesteras från många organ och system, men de flesta patienter står inför dessa reaktioner: sömnlöshet, huvudvärk och muskelvärk, minskad libido, nedsatt urinering, irritation, störningar i det kardiovaskulära systemet, muntorrhet och förstoppning, hosta, anemi, urtikaria, leverinsufficiens, lokala allergiska reaktioner.

triptorelin

Cytostatiskt medel, analog av gonadorelin. Triptorelin blockerar frisättningen av gonadotropa hormoner av hypofysen. Den maximala terapeutiska effekten utvecklas på dag 21 av behandlingen. Biotillgänglighet med intramuskulär injektion är 39%, med subkutan 69%. Distribution av vävnader och organ tar cirka 3-4 timmar. Det tas långsamt tillbaka i form av metaboliter med urin.

 • Indikationer: PCa att undertrycka testosteronsekretion, äggstockscancer etiologi, endometrios, hysteromyom, tidig pubertet, program IVF (in vitro fertilisering).
 • Dosering och administreringssätt: med subkutan administrering av 0,5 mg per vecka med ytterligare underhåll av 0,1 mg per dag. Innan du använder läkemedlet är det mycket viktigt att kontrollera nivån av könshormoner, för att utesluta graviditet och för att kontrollera minskningen av fettmängden.
 • Kontraindikationer: Överkänslighet mot läkemedlet, hormonoberoende prostata adenom, polycystiska äggstockar, osteoporos, post-prostatektomi, graviditet och amning.
 • Biverkningar: minskad libido, ökad trötthet, myalgi, huvudvärk, obehag vid samlag, parestesier, synstörningar, illamående och kräkningar, förhöjda kolesterolnivåer, trängsel, klåda vid injektionsstället, bendemineralisering, värmevallningar, impotens. För att rätta till dem justerar jag dosen och utför symtomatisk behandling.

Läkemedel som används för att behandla prostatacancer: principerna för förskrivning

Prostatacancer år efter år står högst upp i listan över cancers av män i avancerad ålder, liksom bröstcancer hos kvinnor. Hans tidiga harbinger är klåda i pungen.

Beslutet att välja läkemedel för behandling av prostatacancer och andra metoder för att behandla patienten beror på ett antal faktorer:

 • stadium av prostatacancer genom ultraljud, biopsi och andra studier;
 • patientens ålder
 • närvaro eller frånvaron av andra sjukdomar;
 • sannolik livslängd
 • Kostnad för behandling och praktiska överväganden.

Om en cancer är lokaliserad (steg 1 eller 2), är den radikal prostatektomi som används, cyber kniv, bestrålning (radioterapi), kryokirurgi och hormonella behandlingar för prostatacancer.

Om cancern har spridit sig utanför prostata eller till närliggande lymfkörtlar (steg 3) eller i ben eller andra organ (stadium 4), målet med behandlingen - cancer kontroll, inte bota den.

I detta fall föreskrivs kemoterapi och lämpliga läkemedel för behandling av prostatacancer och benmetastaserapi.

Huvudlistan och egenskaperna hos droger för prostatacancer

Patogenetiska droger från prostatacancer används för att återställa störda som ett resultat av sjukdomen och behandling med kemoterapi (t.ex. docetaxel i prostatacancer), kroppens funktioner, förbättra ämnesomsättningen, stärka immuniteten.

 • "Aspirin" med prostatacancer - för att hämma syntesen av hormonliknande ämnen prostaglandiner.
 • "Veroshpiron" i prostatacancer, en aldosteronantagonist.
 • adaptogener (echinacea, ginseng, "Befungin", antiseptisk Dorogov stimulator eller ASD mot prostatacancer).
 • immunomodulatorer ( "Thalidomide").
 • Läkemedel som påverkar interferonsystemet ("Cycloferon" - piller och injektioner för prostatacancer, "Reaferon", "Viferon").

Symptomatiska droger i prostatacancer syftar till att lindra symtomen på sjukdomen.

 • "Omnic" med prostatacancer - förbättrar urineringens verkan.
 • Vibramycin, Unidox Saluteb - antibakteriella läkemedel
 • "Paracetamol", "Diklofenac", "Tramadol" - analgetika
 • Leucomax, Epitelamine Medel för att stödja levern.
 • "Lyrics" med prostatacancer - för behandling av neuropatisk smärta.

många örter, livsmedelstillsatser och örtberedningar (Soda, celandine, propolis, hemlock, tinktur av svampar, behandling Stormhatt, fläder, etc.) utan godkännande vetenskapsmän annonseras som effektiva läkemedel från prostatacancer. Det är nödvändigt att tillgripa dessa former av behandling endast efter tillstånd av läkaren.

 • Folkmekanismer, som kan "referera" till kliniska studier - det är lycopen, antioxidanter, som finns i stora mängder i tomatprodukter och grönt te.
 • homeopati, Såsom Gepar Svavel C6, syftar till att minska symtomen på sjukdomen.

Hormonal och kemoterapeutisk behandling av prostatacancer hos äldre

För närvarande använder hormonbehandling en kombination av två olika typer av läkemedel.

1. Luteiniserande hormoner som frigör hormon.

Under sitt inflytande stoppar testiklar produktionen av testosteron, det huvudsakliga manliga hormonet androgenet, som är nödvändigt för tumörtillväxt.

Dessa inkluderar:

 • leuprolid (handelsnamn "Lupron").
 • buserelin ( "Buserelin depå").
 • leuprorelin ( "Elegard").
 • goserelin (Zoladex).

2. Antiandrogener.

Även om produktionen av testosteron i testiklarna har upphört, kommer en liten mängd androgener att produceras av binjurarna. Antiandrogener blockerar förmågan hos prostata vävnad att använda androgener.

För denna typ av behandling av prostatacancer hos äldre är följande läkemedel:

 • flutamid ("Eulexin") (möjligen i kombination med synestrol).
 • bikalutamid (Casodex).
 • nilutamid ( "Nilandron").

Dessa läkemedel ska tas i form av tabletter från en till tre gånger om dagen.

I kliniker i England, Israel, Tyskland och andra länder med avancerad onkologisk vård används kemoterapi vanligtvis för tredje och fjärde graden cancer.

För behandling av prostatacancer hos äldre används:

 • Estramustininjektioner ("Estracit", tillsammans med kardioprotektivt medel "Cardioxan" och antitumörmedlet "Paclitaxel" under hela perioden av kemoterapi).
 • mitoxantron ( "Novantron").

Nya droger används mot prostatacancer

Kontroversiell men möjlig med hormonbehandling för prostatacancer är användningen av tabletter mot prostatacancer med den aktiva substansen Finasteride (Proscar).

Vanligtvis används detta läkemedel för tecken på män prostata adenom.

Det förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, den mest aktiva formen av testosteron, vilket stimulerar tillväxten av normala och cancerceller i prostatakörteln.

Nya droger för prostatacancer är också:

 • "Alfaradin" från klassen av radioaktiva läkemedel. Det leder alfapartiklar till benmetastaser, minskar kompressionen i ryggmärgen och minskar antalet patologiska frakturer. Som ett resultat ökar patienternas överlevnad.
 • Denosumab ("Prolia"). Om appliceras i steg 1-2 av sjukdomsutvecklingen försenar medlet utseendet av benmetastaser, stärker densiteten och styrkan hos benen. På apotek i Moskva, Novosibirsk och andra större städer är priset på drogen cirka 21 900 rubel.

Förteckning över läkemedel för behandling av prostatacancer

Kemoterapi och hormonbehandling för prostatacancer är en av metoderna för att bekämpa tumören, som används i form av monoterapi eller som en del av en omfattande behandling. Förskott i den farmakologiska industrin, framväxten av nya sätt att bearbeta råvaror för att erhålla ett läkemedel, upptäckten av nya droger och ett utvecklat vaccin mot prostatacancer gör det möjligt att uppnå höga resultat. Artikeln kommer att överväga de viktigaste drogerna som används för att behandla prostatacancer.

Grupper av läkemedel som används

Förteckningen över läkemedel för behandling av malign prostata hos prostata i varje enskild patient kommer att vara strikt individuellt beroende på läget, metastasen, svårighetsgraden av den kliniska bilden och många andra parametrar. Det finns följande anvisningar vid medicinska åtgärder:

 • Symtomatisk behandling.
 • Kemoterapi.
 • Hormon.

Bortsett från denna lista är det värt att utesluta experimentella behandlingsmetoder, inklusive vaccination mot prostatacancer. Såsom är känt är immunsystemet kapabelt att producera antineoplastiska substanser. När en särskild vaccination görs ökar mängden av dessa ämnen på grund av vad den onkologiska processen saktar ner. Metoden i inhemsk medicinsk praxis är inte tillräckligt bemästrad.

Symtomatisk behandling

För att lindra sjukdomens lidande, minska antalet klagomål och förbättra livskvaliteten används traditionell symptomatisk behandling. Malign tumör har svår smärta, så smärta piller eller injektioner bör administreras vid de tidigaste stadierna som är nödvändiga för att den omedelbara lokalisering i prostata eller i närvaro av metastaser i andra organ. Först och främst används anestetika (läkemedel i första raden, alla företrädare avser NSAID):

 • Paracetamol (läkemedlet är tillgängligt i tabletter).
 • Ibuprofen (tablettform).
 • Diklofenak (lösning i ampull för intramuskulär injektion).
 • Metamizol (tillgängligt i ampuller eller tabletter).
 • Indometacin (tillgängligt i tabletter för oral administrering eller som lösning för intramuskulär injektion).

Om ovanstående läkemedel inte kan bedöma tillräckligt med svaga opioider (andra läkemedel) används tramadol genom intravenös injektion eller med användning av dihydrokodintabletter. I allvarliga fall är intravenös administrering av läkemedel med stark opioid effekt (läkemedel mot tredje linjen) berättigad: morfin, buprenorfin, fentanyl. Den fjärde anestesien innebär att man utför ryggradsbedövning.

För att lindra symtomen och lindra smärtan rekommenderas det att ta smärtstillande medel.

kemoterapi

Detta behandlingsområde innefattar användning av läkemedel som har en cytostatisk effekt. I prostatacancer undertrycker den använda cytostatikan delningen av tumörceller, liksom processerna för deras tillväxt och utveckling, initierar apoptos. I de tidiga stadierna av prostatacancer används dessa mediciner sällan. Vanligtvis används de oftare vid tumörmetastaser, då kirurgisk avlägsnande av tumörvävnad inte är möjlig. Förteckning över läkemedel med cytostatisk verkan som används för kemoterapi:

 • Docetaxel (Taxotere lösning).
 • Kabasitaxel (ett botemedel mot infusioner av "Jevtan").
 • Mitoxantron (lösningsnamnet på lösningen har samma namn).

Användning av något cytostatiskt läkemedel mot prostatacancer, även före utnämningen av behandlingen, är värt att överväga en stor lista över biverkningar från dessa läkemedel.

Cytostatisk effekt inte bara på tumörceller utan även på andra snabbt prolifererande delar av kroppen: hårsäckar, naglar, slemhinnan i mag-tarmkanalen, benmärg, reproduktiva celler. Påverkan på benmärgen hotar komplikationer i form av blödning, frekventa infektioner, anemi och ett brott mot uppdelningen av gameter är fylld med infertilitet.

Hormonbehandling

Efter att ha studerat de patogenetiska mekanismerna vid sjukdomsuppkomsten konstaterades att tillväxten av cancer delvis påverkas av testosteron. För att bryta kedjan av patologiska reaktioner, för att minska progressionen av prostatacancer, är det nödvändigt att begränsa hormonets effekt på prostata vävnaden. Beroende på verkningsmekanismen utmärks följande läkemedelsgrupper:

 • Direkt på en minskning av syntesen av testosteron.
 • Blockering av interaktion mellan testosteron och tumörceller (antiandrogener).

För att stoppa utvecklingen av cancer används droger för att minska syntesen av testosteron.

Användningen av droger i den första gruppen är baserad på kunskapen att androgensyntes sker huvudsakligen i testiklarna styrs och luteiniserande hormon (LH) hos adenohypofysen. Dessa läkemedel interagerar med receptorer till LH i gonaderna och förhindrar hormonella effekter från hypofysen. Förteckningen över företrädare innefattar (i citat anges handelsnamnen):

 • Leuprolid (pulver i flaskan av Luprid Depot).
 • Goserelin (kapslar för subkutan administrering av "Zoladex").
 • Tryptorelin (lyofilizat för framställning av en suspension av "Diferelin").

Fullständig blockering av LH-receptortest kan inte ske, och delvis kommer syntesen av testosteron att utföras, denna förmåga och binjurarna behåller. Därför, när LH-analoger är ineffektiva, är det lämpligt att administrera substanser som stör interaktionen mellan hormonet och neoplasmen. Förteckning över andiandrogena preparat:

 • Bicalutamid (tabletter "Casodex", "Kalumid").
 • Flutamid (med samma namn, doseringsform - tabletter).
 • Nilutamid (tabletter "Anadron").
 • Enzalutamid (tabletter "Kstandi").

Någon av dessa hormonbehandlingar betyder en effektiv botemedel mot prostatacancer, vilket bidrar till att minska tumörprogressionen.

I de tidiga stadierna är det möjligt att använda som en monoterapi, i avsaknad av ett resultat kompletteras det med strålbehandling. I de sena stadierna av sjukdomen är det möjligt att använda efter kirurgisk behandling. Användningen av hormonella metoder kräver specialist på fördjupad kunskap om endokrina processer i kroppen, eftersom läkemedel har ett stort utbud av biverkningar: erektil dysfunktion, minskad libido, fetma, muskel förlust, och många andra.

Nya droger för att bekämpa prostatacancer

Många representanter för hanen är intresserade av nya behandlingar av prostatacancer, eftersom denna patologi diagnostiseras mer och oftare, och till och med betydligt yngre än tidigare årtionden. Onkologer utvecklar aktivt effektiva metoder för att behandla prostatacancer och prova nya kombinationer av mediciner som kan hjälpa till i kampen mot denna patologi. Så är det några framsteg och finns det några nya sätt att behandla cancer?

Beskrivning av sjukdomen

Prostatacancer är en sjukdom som skrämmer många manliga patienter, men långt från varje man inser helt vad det är. Men läkare skrämmer inte förgäves, det är faktiskt en farlig sjukdom som idag diagnostiseras mer och oftare. Prostatacancer eller karcinom är en patologi av tumör natur. Tumören utvecklas huvudsakligen från organets epitel. Idag anses denna patologi vara en av de mest maligna bland allt som diagnostiseras hos män.

Den största risken för sjukdomen ligger i det faktum att det i de tidiga stadierna skiljer sig från en ganska långsam utveckling. Det betyder att patienten inte märker några symtom under lång tid, rådgör inte med en läkare. När patologin först känner sig själv, börjar terapi visa vissa svårigheter, eftersom tumören har ökat ganska starkt.

I prostatacancer börjar patienten klaga på problem med urinering. Med detta klagomål kommer han att ansöka för behandlingsurologen för första gången. Samtidigt kommer cancerceller att vara brett spridda runt kroppen, och eventuellt metastas, eftersom utseendet på de första symptomen indikerar att sjukdomen är igång.

Nya preparat av Zyttig och JNJ-56021927

I de senaste kliniska prövningarna är sådana nya namn på läkemedel som Zitiga och JNJ-56021927 aktiva.

JNJ-56021927 är ett läkemedel vars marknadsinträde ännu inte har godkänts av Världshälsoorganisationen, eftersom dess test fortfarande är på gång. För närvarande har 3 av de 11 försöken genomförts, och i dem har läkemedlet visat sig vara säkert och effektivt, särskilt om det används i kombination med Prednisolon och några andra läkemedel.

Zitiga, i motsats till JNJ-56021927, passerade alla kliniska prövningar och gick nyligen in på den farmakologiska marknaden. Denna åtgärd är antitumoral. Det är baserat på möjligheten att vara en antagonist för vissa könshormoner som utlöser tumörcellernas tillväxt.

Zitiga är ett läkemedel som nu används för att behandla patienter som lider av metastatisk karcinom, resistent mot kastration. Läkemedlet används i kombination med prednisolon, som JNJ-56021927.

Idag är kliniska prövningar också på gång, vilket bör möjliggöra användningen av Zitig och JNJ-56021927 i kombination med varandra. Enligt forskare bör denna kombination ha en varaktig positiv effekt på prostatakarcinom. Studier visar om detta är så.

Läkemedelsregimer

För behandling av cancer används framgångsrikt och piller, redan väl beprövade. De huvudsakliga metoderna för behandling av prostatacancer är baserade på hormonbehandling, eftersom tumörcellerna visade minst motstånd specifikt för drogerna i denna grupp.

Att behandla patologi inte bara i Europa utan också i Ryssland accepteras nu av följande grupper av läkemedel:

 • Gonadotropiner (Firmagon, etc.) är utformade för att minska koncentrationen av testosteron i en mans blod och minska intensiteten i tumörtillväxten;
 • hormon i hypofysen (Decapeptil, Diferelin, etc.) stoppar syntesen av manliga könshormoner som reproducerar effekten av kastration utan kirurgi.
 • antiandrogener (Anandron, Flucin etc.) är ytterligare medel som ger en fullständig androgen-blockad.

Den mest sparsamma av den manliga kroppen, och styrka i första hand, ett botemedel mot prostatacancer är Kasodex. Som kliniska försök har visat kan det användas som monoterapi, och det stannar inte bara tumörens tillväxt, utan avlägsnar inte helt kraften. Om läkemedelsbehandlingen fortfarande är ineffektiv och tumören fortsätter att växa, tas testiklarna bort för hanen, vilket är en gammal men beprövad behandlingsmetod.

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom, utvecklingen av droger som är i full gång. Förr eller senare kommer forskare att kunna hitta läkemedel som inte bara är effektiva, utan också säkra.

Ryskt läkemedel mot prostatacancer

Företaget "Avionco" börjar klinisk forskning
det första ryska innovativa läkemedlet för behandling av prostatacancer

Företaget "Avionko" Center High Technologies "KhimRar" tillkännager starten av en klinisk prövning av ett läkemedel ONK1-0013V - Rysslands första innovativa läkemedel för behandling av prostatacancer (PCA).

Studier utförda med stöd av Ryssland ministeriet för industri och handel inom ramen för den federala Target programmet "Utveckling av Ryska federationen läkemedels- och medicinsektorn för perioden fram till 2020 och därefter."

ONK1-0013B är en antagonist av androgenreceptorer av trippelverkan. Hittills är droger med denna verkningsmekanism de mest lovande för behandling av prostatacancer, inklusive dess castrationsresistenta former. I en klinisk studie kommer att granskas av säkerhet och tolererbarhet av enkel- och multipel administrering av ökande doser och bestäms den maximalt tolererade dosen (MTD) ONK1-0013B läkemedel i patienter med framskriden metastatisk hormonresistent prostatacancer (KRRPZH). Farmakokinetiken studeras också och effekten av läkemedlet ONK1-0013B på dynamiken i tumörprocessen utvärderas.

Partner i organisationen och genomförandet av kliniska prövningar ONK1-0013V var företaget "IFARMA" - kontrakt forskningsorganisation som specialiserat sig på att genomföra tidig fas (fas 1 och 2) CI och är ledande i antalet forskning av innovativa läkemedel i Ryssland.

Prostatacancer (PCa) rankas först i prevalens bland män i många länder och är ett av de mest pressande problemen med modern onkologi. I de tidiga stadierna har sjukdomen inga kliniska symptom och detekteras genom rutinmässig screening genom att bestämma nivån av PSA (prostataspecifik antigen). Förr eller senare blir prostatacancer till castrationsresistent form, vars behandlingsmetoder tills nyligen har varit mycket begränsade. Vid metastatisk fas anses PCa vara fullständigt oåterkallelig, men den senaste utvecklingen kan avsevärt förlänga och förbättra patientens livskvalitet.

Enligt Moskvas cancerforskningsinstitut. PA Herzen i slutet av 2012 i Ryska federationen diagnostiserades mer än 134 000 patienter med PCa, varav över 27 000 diagnostiserades för första gången i sina liv. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO), världens under 2012 registrerades mer än 1,1 miljoner nya fall av prostatacancer (ca 15% av alla nya maligniteter bland män) och mer än 300 000 dödsfall i prostatacancer.

Läs artiklar efter ämne:

Läs också:

Kliniska studier av cellterapi för bröstcancer

På måndag började klinisk forskning i metoden för behandling av bröstcancer som utvecklats i Tomsk vid Research Institute of Clinical Immunology i Novosibirsk.

Novosibirsk mot cancer: detaljer

Novosibirsk Innovation Company har framgångsrikt genomfört prekliniska studier av ett terapeutiskt vaccin mot bröstcancer. På 2-3 år kan ett nytt sätt att behandla cancer introduceras i praktiken.

Mirakulös medicin

Aktierna i bioteknikföretaget Pharmacyclics har ökat med fyrtio gånger på sex år. Kommer det att fortsätta att lyckas?

Prestationer av antitumörimmunterapi

Till skillnad från kemoterapi och strålbehandling stimulerar immunoterapeutiska medel kroppens egna immunförsvar, vilket ökar förmågan att bekämpa tumörer.

Anticancervirus

Tyska forskare har utvecklat flera varianter av genetiskt modifierat mässlingvirus, som attackerar cancerceller, utan att skada friska vävnader.

Nya framsteg inom cancerimmunterapi

Den förbättrade metoden för modifiering av T-lymfocyter med hjälp av mRNA lovar användningen av immunterapi för behandling av fasta tumörer.

Den elektroniska massmedia är registrerad 12.03.2009

Registreringsbevis nr FS nr 77-35618