Huvud
Strömförsörjning

Översikt över de senaste metoderna för behandling av prostatit: moderna droger och fysioterapi

Förekomsten av prostatit hos män är mycket hög. Särskilt sjukdomen gäller dem vars ålder överstiger 35 år.

Med denna sjukdom har läkemedel varit känt under en lång tid, men långt ifrån dök upp effektiva metoder för dess behandling.

Lyckligtvis kan moderna metoder för behandling av prostatit bota denna obehagliga diagnos på kortast möjliga tid och med största sannolikhet för framgång.

Modern behandling av prostatit hos män

Innan du börjar behandla prostatit måste en man skapa en bra bakgrund, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning av patienten.

I detta fall kommer patienten måste ständigt iaktta en viss livsstil, som inkluderar: regelbunden sexuell aktivitet, en balanserad kost, tillräcklig vila och brist på trängsel, liksom införandet av åtgärder som kommer att påverka orsaken till sjukdomen.

Friska prostata och prostatit

Tidigare akut prostatit ansågs vara ganska allvarlig och svår att behandla sjukdomen, men i den moderna världen med tillväxt och utveckling av medicin utgör det inte ett stort problem för läkare.

Som en allmän regel, de sakkunniga utses för tillämpningen av ett antal antibiotika, som väljs ut för varje enskild patient, med hänsyn till känsligheten hos patogena organismer, och används i stor utsträckning icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, enzymer, vitaminer, immunstimulerande medel och andra medel för att förbättra blodcirkulationen.

Doktorerna föreskriver också användningen av olika fysioterapi tekniker, såsom:

Det är dock inte alltid möjligt att fullständigt bota prostatit, och oftast passerar denna sjukdom i kronisk form. För den mest effektiva diagnosterapin används komplex behandling, och varje patient behöver ett individuellt system.

De mest effektiva drogerna

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

Antibiotika vid prostatit kan endast ordineras för användning av en specialist om laboratorietesterna bekräftar sjukdomsförloppet i en smittsam form.

En sådan läkare ordinerar medicin för varje enskild patient, med hänsyn till många faktorer såsom: varaktigheten av flödet av prostatit, anledningen till dess förekomst, aktivitets utsedda läkemedel mot patogenen samt personliga känslighet för påverkan av ett verktyg.

De mest effektiva antibiotika som ordineras för behandling av prostatit anses vara sådana läkemedel:

För avlägsnande av smärta under prostatit är olika antiinflammatoriska läkemedel förskrivna för användning. Dessa läkemedel har ett analgetiskt handlingsspektrum och applicerar dem i form av ljus eller tabletter.

Betecknar oftast sådana ljus:

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel:

analgetika

Dessa läkemedel ordineras av den behandlande läkaren för att ta bort ödem från prostatakörteln, såväl som för att förbättra blodcirkulationen i vävnader i prostata och förbättra vaskulär elasticitet.

Oftast använder prostatit sådana smärtstillande medel:

 • diklofenak;
 • movalis;
 • ibuprofen;
 • Analgin;
 • difenhydramin;
 • en kombination av Analgin och Dimedrol;
 • Nospanum.

Immunomodulatorer och angioprotektorer

Immunomodulatorer kan eliminera all immunförlust i kroppen. De mest effektiva sätten är:

Angioprotektorer ordineras för användning vid stimulering av metaboliska funktioner, förstärkning av kärlväggar, utspädning av blod och normalisering av vaskulärmotorisk aktivitet.

De mest populära produkterna i den angioprotektiva gruppen inkluderar:

Massage i prostata

Massor av prostata anses vara ett av de mest effektiva sätten att behandla prostatit, och med det kan du utföra en diagnos som hjälper till att bestämma tecken på inflammation i denna kropp.

Kärnan i terapeutisk massage i prostata är att eliminera stagnation i prostatakörteln. Poängen är att detta orgel allokerar en prostatisk hemlighet till urinröret, vilket stagnerar och orsakar utvecklingen av olika inflammatoriska processer.

Verkningsmekanismen för prostatakörteln har ett antal användbara effekter:

 • vävnadsregenerering. Manuell behandling av prostatit främjar tillräckligt snabb regenerering av vävnadsstrukturer.
 • förebyggande av komplikationer. På grund av stagnation av sekret i kroppsområdet kan orsaka olika inflammatoriska processer, och som ett resultat av utflödet av prostata massage är en process som är att förebygga komplikationer;
 • avlägsnande av toxiner, liksom pus. På grund av massageprocedurer med bakteriell eller viral form av prostatit, kommer pus ut och toxiner frigörs;
 • ökad lokal immuniteta. Massage i prostatan normaliserar styrkan, och aktiverar också återvinningsprocesserna för evakuering av urin från patientens kropp.
 • normalisering av blodcirkulationen. På grund av motoriska åtgärder i prostatakörteln finns det en process för normalisering av blodcirkulationen i den, liksom i organen i det lilla bäckenet.

Nya metoder för behandling av terapi

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Laserterapi

Laserterapi används om en patient har en kronisk bakteriell såväl som icke-bakteriell prostatit.

Typ av laserterapi:

 • yttre laserterapi. Denna typ av behandling är baserad på bestrålning av prostata genom perineal vävnad i tre till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • akupunktur laser terapi. Lasern verkar på akupunkturpunkter på människokroppen, som är ansvariga för prostatakörtorns normala funktion. De befinner sig i bröstkorg, nacke, underliv och nacke. Bestrålning med denna laser utförs i två till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • intrarectal laserterapi. Denna behandling utförs med hjälp av specialinstrument med ett munstycke som sätts in i ändtarmen. Bestrålning av prostata körs ut genom tjocktarmen i två minuter med en våglängd på 0,63 mikron.

Denna procedur, inklusive beredning, tar inte mer än 15 minuter. Det sker enligt följande: en specialist frågar patienten att ta en bekväm position i en speciell stol och påverkar sedan prostatakörteln beroende på vilken typ av laserterapi. Denna procedur är endast möjlig om det finns en komplett urinblåsa.

elektroterapi

Denna metod för behandling av prostatit kan avsevärt minska smärta, lindra inflammation i vävnaderna och påverka minskningen av ödem. I modern medicin använder läkare oftast högfrekventa och lågfrekventa magnetfält för att behandla prostatit.

Anordning för elektrostimulering av prostata

Typer av inflytande av magnetiska vågor på inflammerad prostata:

 • variabla vågor. I detta fall installeras en magnetisk applikator utifrån, och den andra sätts in genom ändtarmen;
 • införing av en magnetisk kateter i urinröret.

Ozonterapi

Denna metod för behandling utförs genom att införa i rektum en fysiologisk lösning berikad med ozon.

Ozonterapi har så positiv effekt på prostata:

 • immunstimulerande medel;
 • smärtstillande
 • baktericid;
 • anti-inflammatorisk.

Denna typ av terapi kan användas som en oberoende behandling, och för olika inflammatoriska processer används för komplex terapi.

Relaterade videoklipp

Om moderna metoder för behandling av prostatit och prostata adenom i video:

Modern medicin kan ge patienten inflammation i prostata med den mest effektiva behandlingen. Det kommer att väljas med hänsyn till kroppens individuella egenskaper och patientens sjukdom. Komplex terapi med användning av senaste tekniker och droger bidrar till en snabb återhämtning.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Nya metoder för behandling av prostatit: moderna metoder

Kronisk bakteriell och aseptisk prostatit hör till en grupp problematiska sjukdomar på grund av komplexiteten i dess terapi. Tyvärr är det långt ifrån alltid möjligt att uppnå de förväntade resultaten. Därför revideras gamla metoder och tekniker ständigt. Deras plats är upptagen med nya metoder för behandling av prostatit, som beskrivs i stor utsträckning inom ramen för denna artikel.

Allmän beskrivning av moderna metoder

Utgående från det faktum att kronisk prostatit är en sjukdom med en förlängd kurs, måste kampen mot det vara praktiskt taget konstant. Men inte alltid finns det en ekonomisk möjlighet och medicinsk lämplighet för sådan aggressiv behandling, vilket krävs för prostatit. Trots allt är biverkningarna av potenta läkemedel för behandling av prostatit väldigt mycket och deras långa mottagande kommer nödvändigtvis att påverka andra organs tillstånd. Därför har moderna urologer kommit till slutsatsen om vikten av hårdvaruprocesser, lokal terapi och örtberedningar för att arrestera den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

De mest populära hårdmetoderna idag är:

 • Laserterapi;
 • termoterapi;
 • Endo eller transuretral elektrisk stimulering;
 • Magnetisk terapi;
 • termoterapi;
 • Vakuumbehandling;

Det är viktigt att komma ihåg! Användningen av hårdmetallmetoder för fysioterapi normaliserar de anatomiska och fysiologiska relationerna mellan de intraorganiska strukturerna i prostata som störs av den inflammatoriska processen och återställer dess funktionella användbarhet som ett integrerat organ i reproduktionssystemet. Samtidigt elimineras antingen kravet på medicinering av en systemisk åtgärd antingen helt eller minimeras. Lokala former i form av suppositorier är nog!

Användning av laserterapi

Inverkan av laserstrålarna på prostatavävnad och okoloprostaticheskie orsakar en förbättring av mikrocirkulationen och reparativa processer i dem. Det är den lokala dålig cirkulation upprätthåller konstant inflammatoriska manifestationer i prostata. Lokal och allmän användning av laserstrålar i den mjuka vävnaden i perineal området eller direkt sin summering genom ändtarmen verkligen hjälper i kampen mot kronisk aseptisk prostatit, bakteriella och deras åsikter efter en kurs av antibiotikabehandling.

Användning av elektrisk stimulering

Målad reduktion och påverkan av lågfrekvent elektrisk ström på glattmuskelkomponenterna i kanalerna och prostata hos acinarelementen främjar deras reduktion. I det här fallet frigörs de från en stillastående prostatisk utsöndring med förstörda körtelceller och giftiga ämnen. Det är komponenten av stagnation av prostatajuice och en kränkning av dess normala utsöndringsförmåga som ofta ligger till grund för upprätthållandet av den inflammatoriska processen och främjar förökningen av patogen mikroflora.

Termoterapi alternativ

Det sägs att alla nya behandlingsmetoder för prostatit är baserade på gamla principer. Detta är delvis sant, eftersom effekten av höga temperaturer på kroppsvävnad, inklusive prostata, redan har använts för medicinska ändamål redan länge och var lite bortglömd. Men nyligen har metoden andats ett "andra liv" och tack vare utvecklingen av moderna enheter har blivit mer utbredd. Principen är att höga temperaturer, som verkar lokalt på prostata och omgivande vävnader, orsakar förstöring och avstötning av defekta celler och patogena mikroorganismer som lever i dem länge. Senare ersätts de med friska cellulära element.

Det är viktigt att komma ihåg! Nya metoder för fysioterapeutisk behandling av prostatit med hårdmetall tyder på att användningen inte bara är enbart monoterapi, utan också den kompetenta kombinationen av flera tekniker i kombination med adekvat läkemedelsbehandling!

Kärnan i vakuumterapi

Metodens namn är dess väsen. Och det är så här: vakuumsugaren monterad på penis skapar ett negativt tryck i dess hålrum. Detta innebär att penis sträcker sig, vilket sätts i ett tillstånd av bestående erektion. Som ett resultat - förbättring av könsorganens blodtillförsel, stimulering av blodtillförsel och erektil förmåga. Kombinationen av metoden med prostationsmassage eller andra hårdmetoder gör det möjligt att förbättra utflödet av prostatsjuice, vilket frigör acini från en stillastående utsöndring.

Genomförbarhet av ozonbehandling

Nya metoder för behandling av prostatit täcker inte bara fysiska effekter på prostata. Användningen av ozonberikade vätskor kan hänföras till blandade metoder, inklusive delvis kemiska och fysioterapeutiska aspekter. I rollen som ett medicinskt vätskemedium kan en vanlig saltlösning användas, vilken tidigare behandlas speciellt för ozonmättnad. Under förfarandet matas denna antioxidant genom urinröret direkt till inflammerad prostata. I detta fall återställs de skadade cellerna, eftersom ozon stimulerar regenerativa processer. Otillgängliga element förstörs.

Det är viktigt att komma ihåg! I striden för prostatas hälsa är alla metoder bra. Det är inte nödvändigt att skjuta upp behandlingsprocessen under lång tid. Tidig behandling tillåter inte att sjukdomen bryter vävnadsstrukturen, vilket hjälper dem att återhämta sig snabbare!

Moderna metoder för behandling av prostata

Enligt statistiken påverkar prostatit cirka 35-40% av männen i arbetsåldern. Endast i några av dem uppenbarar sig sig i form av en akut process, som lätt upptäcks och ganska väl mottaglig för terapi. De flesta uppmärksammar emellertid inte mindre symptom, blir omedelbart "ägare" av en kronisk sjukdom. I detta fall kan bara moderna metoder för behandling av prostatit hjälpa. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Typer av terapi

Behandling av prostatit kan vara konservativ och operativ. Under den första förstår:

 • användning av läkemedel
 • metoder för fysioterapi (inklusive senaste utvecklingen på detta område)
 • terapeutiska övningar;
 • prostata massage;
 • sanatoriumbehandling.

Operativ behandling tillämpas endast om mannen har ansökt om medicinsk vård redan vid scenen när prostatavävnaden är fullständigt knådad med ärrbildning, det kan inte utföra sin funktion utan klämmer bara organens organ i urinvägarna.

Konservativ terapi

Vid behandling av prostatit är ett viktigt stadium läkemedelsbehandling och fysioterapi. Dessutom innehåller detta avsnitt tekniker som involverar vissa ingrepp i körtelvävnaden. För att uppnå maximal effekt, och inte bara en avmattning i processen med att sklerosera prostata, bör alla metoder som anges nedan användas i ett komplex.

Medicinsterapi

 • Antibakteriell terapi. Eftersom prostatit orsakas av bakteriella floror, är det omöjligt att hantera dess manifestationer utan antibiotika. De tilldelas endast efter bekräftelse av den aktuella bakterieprocessen i körteln. Modern urologi användning "cefotaxim" "Ciprofloxacin" "Ceftriaxon", "Tetracycline", "Urotraktin" "Cefepime" för behandling av inflammation i prostatan
 • Formuleringar med titeln "Alpha-adrenerga blockerare receptorer" är tilldelade att slappna av musklerna i blåsan och urinröret, som är i direkt kontakt med det inflammerade prostata, är spasm, och därför finns det smärta vid urinering. För att behandla prostatit benämner vanligen "Tamsulosin", vilket medför ett minimum antal biverkningar men kan användas och "Terazozin" och "Doxazosin". Utnämningen av alfa-blockerare är en relativt ny metod för behandling av prostatit.
 • Icke-steroida medel. Dessa läkemedel för behandling av en sjukdom som prostatit är helt enkelt nödvändiga: de stannar inte bara den karakteristiska smärtan utan minskar också inflammationsnivån i körteln. De tas endast tillsammans med antimikrobiella medel.
 • Förberedelser som förbättrar arbetet med vener i det lilla bäckenet, vilket minskar stagnation i prostatakörteln. Detta är "Escuzan", "Venoruton".
 • För att förbättra patensen av prostata kapillärer tilldelas "Trental", "Curantil".
 • För att förbättra mikrocirkulationen används ljus med belladonna, ichthyol, anestesin.
 • För att aktivera sina egna skyddskrafter använder de droger erhållna från prostata: Prostatilen, Raveron.
 • Förhöjda nivåer av östrogen i blodet hos män som lider av prostatit, hormonella läkemedel - analoger av manliga könshormoner, till exempel "Organon" är den dos vald läkare.

sjukgymnastik

 • Påverkan på prostata genom ett magnetfält genom huden. Kärnan i denna metod är att förbättra kärlcellernas näring, stimulera sina egna skyddskrafter och ökar även avtagningsgraden av sönderfallsprodukter från dess vävnad. Magnetoterapi förbättrar penetrationen av antibiotika antibiotika och droger till glandularöarna för att förbättra sin cirkulation.
 • Mikrovågsterapi för prostatit leder till utsläpp av biologiskt aktiva ämnen från vävnader, vilket kommer att blockera överföringen av smärtsamma impulser från prostata. Värmen med denna procedur kommer också att förbättra trofisk vävnad genom att expandera kapillärerna.

Även nya metoder för behandling av prostatit är effektiva:

 • Elektrisk stimulering av körteln med låg intensitet ström. Eftersom huvudkomponenterna i kroppen är muskelceller, när de utsätts för en elektrisk ström, kommer de att "klämma" ur kirteln sin stillastående hemlighet. Elektroden under denna procedur för behandling av prostatit administreras genom urinröret.
 • Laserterapi. Vävnaderna som omger körteln bestrålas med en laser med låg intensitet. Detta minskar viskositeten hos blodet som kommer in i körteln, förbättrar utflödet av inflammatoriska utsöndringar därifrån, främjar upplösningen av mikrotrombi som förvärrar cirkulationen i vävnaden.
 • Vakuumterapi används endast tillsammans med tidigare metod. På penis sätta på en flaska, där det inte finns någon luft. Sålunda sker en erektion, varefter penisens kärl lyser av lasern och förbättrar blodflödet i detta organ.

Faktum! Om, tillsammans med vakuumbehandling, prostata massage utförs, är denna behandling av prostatit redan kallad fallodecompression. I detta fall uppnås en förbättring och till och med en fullständig återuppbyggnad av kraften genom att förbättra cirkulationen i körteln och öka volymen av penisens cavernösa kroppar.

 • Ozonbehandling behandlar också prostatit. I detta fall injiceras en steril vätska berikad med ozon i urinröret till nivån av prostatakörteln.

Massage körteln

Denna metod infördes nyligen i listan över obligatoriska för behandling av prostatit. De tillämpar den för att eliminera stagnation i körteln, påskynda utsöndringen av inflammationsprodukter genom venösa och lymfatiska system. Det utförs endast när den akuta bakterieprocessen sänker sig (för att inte sprida infektionen djupt i prostata).

En massage utförs med hjälp av fingermetoden genom patientens rektum. Det utförs av urologen.

Som ett alternativ till fingret finns en vibromagnetilasermassage som kan användas utan rädsla för att sprida infektionen längs hela längden av körteln. I detta fall masserar en kombination av vibration, magnetfält och laserstrålning den neurovaskulära bunt som ger näring till körteln. På detta sätt förbättras mikrocirkulationen, bättre förutsättningar för att tömma körteledningarna.

fytoterapi

För att förbättra ämnesomsättning är i denna körtel, experter rekommenderar att använda kraften i naturen, bland annat i komplexa behandling av örter som innehåller zink, selen, vitamin D och E. Dessa ämnen som finns i växter som johannesört, nässlor, groblad, kardborre, söt flagga, lakrits, pion. Det måste tas inte bara av dessa örter dekokter inne (efter samråd med den behandlande urolog), men också för att använda dem för att fylla badet, som skulle ta en man som har fått diagnosen prostatit.

Många läkare rekommenderar dagligen Monastic te från prostatit!

Införande av stamceller

Kronisk prostatit kan behandlas med introduktion av stamceller. De injiceras direkt i körtelvävnaden, tar emot signaler från det och flyttar till där de behövs. Där börjar de dela sig och omvandlas till friska prostataceller.

akupunktur

Denna metod, som används av orientalisk medicin i flera århundraden, har visat sig effektiv även om prostatit utvecklas i en modern man. Denna typ av behandling utförs endast av specialister-akupunktörer. Den terapeutiska effekten uppnås genom att inkludera biologiskt aktiva punkter på kroppens män, vilket normaliserar prostatacirkulationen.

hirudotherapy

Behandlingsmetoden för prostatit med leeches ger bra resultat: de ämnen som frigörs av dessa maskar bidrar till:

 • förbättring av mikrocirkulationen;
 • minska svullnaden i körteln;
 • flytning av blod.

Vid behandling av prostatit appliceras leeches på området nära anusen. Behandlingsförloppet - 5 sessioner, genomfördes en gång i 3-4 dagar.

Operativ behandling

För att förbättra utflödet av den stagnanta utsöndringen från körteln används endoskopiska metoder när små cylindrar injiceras i prostata-kanalerna under kontroll av speciell videoutrustning. På dem kommer prostatacocken fritt att lämna, inte ackumuleras i organets vävnader.

Faktum! Radikal behandling tillämpas endast om prostatan redan detekteras vid dess sista, irreversibel skede när normal körtelvävnad och muskler är ersatta med ärr (härdning av kroppen inträffar).

I det här fallet, under generell anestesi, når speciell utrustning, som införs genom urinröret, upp i körteln och producerar avlägsnande av de delar som klämmer urinvägarna. Efter sådan behandling är mannen ordinerad hormonersättningsterapi.

Således är prostatit en sjukdom som, för att uppnå en bra effekt, kräver användning av olika typer av terapi i komplexet. Ett intag av läkemedel i detta fall räcker inte.

Det bör noteras att folkläkemedel endast kompletterar moderna metoder för behandling av prostatit, de används under exacerbationsperioden.

Moderna effektiva metoder för behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en sjukdom med okänd etiologi, som ett stort antal män utsätts för. Den optimala behandlingen av kronisk prostatit i kategori III / kronisk bäckensmärta syndrom (CP / CPPS) är okänd. Under de senaste åren har det skett en betydande ökning av forskningsarbetet för att förstå, klassificera och behandla kronisk prostatit och CPPS. Standardbehandling består vanligtvis av långa kurser av antibiotika, även om välplanerade kliniska studier inte har kunnat bevisa deras effektivitet. Senaste behandlingsstrategier med bevis på viss effektivitet innefattar: alfa-blockerare, antiinflammatoriska medel, hormonell verkan, fytoterapi (quercetin, bee pollen), fysikalisk terapi och behandling av kronisk smärta. Ett stegvis multimodalt tillvägagångssätt kan lyckas för de flesta patienter som befinner sig i detta allvarliga tillstånd.

För behandling av adenom prostata Det är viktigt att minska vätskeintaget före sänggåendet, måttlig konsumtion av alkoholhaltiga och koffeinprodukter och följa.

Kronisk prostatit är fortfarande ett mysterium i urologi. Sedan dess beskrivning 1968 och de inledande klassificeringsförsök efter 10 år har detta tillstånd fortfarande många hypoteser och lite tillförlitliga data. De senaste 10 åren har dock en signifikant ökning av studien av prostatit resulterat i uppkomsten av behandlingsmetoder baserat på bevis. Denna översyn kommer att fokusera på de senaste utvecklingsmetoderna för behandlingsmetoder utvecklade för behandling av prostatit kategori III / CPPS enligt klassificeringen av National Institutes of Health. Prostatit kategori III (tidigare kallad icke-bakteriell prostatit och prostadyni) definieras av ihållande symptom av bäckensmärta och genitala området och uppmana att urinera utan några tecken på urinvägsinfektion.

Allmänna stödåtgärder för prostatit

Även i kliniska prövningar effekt inte har bevisats, är män med kronisk prostatit / CPP ofta rekommenderas att undvika kryddstark mat, koffein och alkohol, samt att ta Sitz bad. Frågan om utlösning är kontroversiell, som vissa män talar om förvärring av symtom, medan andra pratar om sin minskning med regelbunden ejakulation. Stress är också starkt associerad med CPPS. Indeed, resultaten av väl utformade studier, Ulrich et al. Rapport att ökningen av spänningen inom 6 månader efter den medicinska undersökningen var förenad med större smärtintensitet och handikappersättning i 12 månader. Baserat på dessa resultat rekommenderar läkare ofta att minska stressen. Det är viktigt att notera att minskad stress kan bidra till att minska kapaciteten och svaret på smärta. Dessutom är män med kronisk prostatit / CPPS mer benägna att drabbas av neurologiska och psykiska sjukdomar än patienter i kontrollgruppen.

Antimikrobiella mediciner

I viss utsträckning är det möjligt att bakterieinfektioner är inblandade i etiologin av sjukdoms naturliga förlopp med kronisk prostatit / CPPS. Även om uropatogena bakterier utvecklas hos en minoritet av patienter med kronisk prostatit / CPPS, är antibiotikabehandling den vanligast föreskrivna behandlingen. Det är viktigt att notera att det inte finns någon skillnad i resultaten av urin- och vätskeanalys av prostata hos män med CPPS och en kontrollgrupp utan symptom.

Lipofila preparat som har hög pKa tränger bäst in i prostatakörteln. I denna grupp finns kinoloner, makrolider och sulfonamidpreparat. Baserat på den farmakokinetiska profilen är kinoloner de föredragna läkemedlen för behandling av patienter med kronisk prostatit / CPPS. Ur mikrobiologisk synpunkt, deras mängd (klamydia, mykoplasma, såväl som grampositiva och gramnegativa bakterier) täcker också en stor del av uropatogener. I kontrollerade studier, den kliniska effekten av ciprofloxacin, lomefloxacin Levakin och för patienter med prostatit kategori II (kronisk bakteriell) bevisades utan att använda en placebo. Tyvärr visade varken levakin eller ciprofloxacin större effekt än placebo i en randomiserad kontrollerad studie hos män med CPPS. Makrolider, såsom azitromycin eller klaritromycin, tränger också in i prostata. Det har rapporterats att dessa läkemedel har använts med viss framgång hos män med kronisk prostatit / CPP, men inte inom ramen för randomiserade kontrollerade studier. I samband med de ovan nämnda resultat, en kritisk analys av de metoder för behandling av kronisk prostatit / CPP, som innefattar antibiotika, finns i basen av Cochrane systematiska genomgångar, och tillgängliga data stöder inte användningen av antibiotika i kronisk prostatit / CPP.

Den observerade positiva effekten av antibiotika i vissa studier kan förklaras av placebo-effekten eller av verkningsmekanismen för deras beståndsdelar, inte relaterad till deras antimikrobiella aktivitet. Antibiotika, såsom fluorokinoloner och makrolider, har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, oavsett deras antimikrobiella effekt. Det är också oklart huruvida bakterierna multiplicerar i prostata i en biofilmskyddad miljö, eftersom detta kan påverka valet av antibiotika.

Trots dessa motsättningar är antimikrobiella ämnen den vanligaste behandlingsmetoden, som används för patienter med kronisk prostatit / CPPS. Även om det verkar som om vissa patienter med kronisk prostatit / CPP observerade klinisk förbättring vid behandling av antimikrobiella medel, är ogrundad långvarig användning av dem utan bekräftelse av förekomst av infektion eller symptomatisk förbättring.

Prostatisk massage och utlösning

Före framväxten av ett brett spektrum av antimikrobiella medel var prostationsmassage den huvudsakliga metoden för behandling av patienter med prostatit. Mekaniskt kan en prostationsmassage hjälpa till att tömma den täppta prostata-kanalen och öka penetreringen av antimikrobiella medel i körteln. Det kan också förstöra den bakteriella biofilmen eller massera de neuromuskulära utlösningspunkterna längs sidan av bäckens vägg. I en okontrollerad studie prostata massage 2-3 gånger i veckan under 4-6 veckor med samtidig behandling med antibiotika har gett viss klinisk effekt hos patienter med kronisk prostatit / CPP. Frekvent utlösning ger liknande resultat. Det visades också att 40% av patienterna med kronisk prostatit / CPP som behandlats med antibiotika och prostata massage, upptäcktes det en långsiktig klinisk förbättring, speciellt om det fanns inga stora mängder av prostatiska utsöndringar vid det första besöket, eller om prostata kulturen förblev positiv, trots adekvata antibiotika.

Alfa-blockerare vid behandling av kronisk prostatit

Patienter med kronisk prostatit / CPPS har ofta symptom från nedre urinvägarna (LUTS), både obstruktiva och irriterande. Dessutom presenterar några av dessa patienter urodynamiskt bevis på infarktisk obstruktion. En del av dessa patienter kommer också att ha attributen för blåshalsen hypertrofi erhålls med ultraljud, med åtföljande obstruktiv Uroflowmeter. Sådan dysfunktionella urinering är dock förmodligen inte den dominerande faktorn för de flesta män som lider av kronisk prostatit / CPP, och användningen av urodynamisk testning hos patienter med kronisk prostatit / är CPP inte allmänt erkänd. Alfa-blockerare kan också vara direkt relaterade till smärta. Det har visats att inflammation i prostata resulterar i en innehållsmässigt P-medierade förändringar i smärtperception i ryggmärgen, och att dessa förändringar är blockerade tamsulosin. Det är viktigt att notera att närvaron av urinproblem inte korrelerar med minskad smärta hos patienter som tar CALP alfa-blockerare.

Väl utformade studie med alfuzosin utfördes hos patienter med kronisk prostatit / CPP och visade en liten men statistiskt signifikant förbättring i rating av amerikanska National Institutes of Health. Effekten var endast uppenbar efter flera månaders behandling och försvann när behandlingen stoppades. Resultaten erhållna med tamsulosin blandas. En studie visar en signifikant effekt, och den andra har ingen effekt jämfört med placebo. Den sista negativa studien använde en kortare behandlingstid och inkluderade män som inte tidigare hade behandlats med alfa-blockerare. I en annan studie visade sig terazosin vara överlägsen placebo. Till dess att de sista stora försöken är färdiga, verkar det rimligt att försöka behandla patienter med kronisk prostatit / CPPS i 3-6 månader med alfa-blockerare.

Antiinflammatoriska läkemedel mot prostatit

Det finns ökande bevis på att inflammation spelar en viktig roll i kronisk prostatit / CPPS. I själva verket har förhöjda nivåer av inflammatoriska cytokiner, låga nivåer av anti-inflammatorisk cytokin IL-10, aktiva syrespecies och endorfiner eller prostaglandiner varit förknippade med diagnos eller svåra symtom på patienter med kronisk prostatit / CPP jämfört med kontrollgruppen. Det är möjligt att den första bakteriella infektionen orsakar störningar vid reglering av inflammatoriskt svar.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel har länge använts vid kronisk prostatit. I en okontrollerad studie visades att ketoprofen-suppositorier eller oral nimesulid hade viss effekt hos patienter med kronisk prostatit / CPPS. Det finns en välutvecklad, blind, placebokontrollerad studie av antiinflammatoriska läkemedel hos patienter med kronisk prostatit / CPPS, där det var liten effekt. Tyvärr drogs det läkemedel som användes i det, rofecoxib, frivilligt från försäljningen av tillverkaren. Kortikosteroider har också potenta antiinflammatoriska effekter och i en liten okontrollerad studie prednisolon var effektiv för att lindra symptomen hos patienter med kronisk prostatit / CPP. Det är nödvändigt att noggrant väga fördelarna och riskerna med att använda steroider för behandling av patienter med kronisk prostatit / CPPS, liksom deras många biverkningar. Vissa fytoterapeutiska medel, som kommer att diskuteras senare, kan agera, förhindra inflammation.

Hormonal aktivitet

Effekten av androgener på utvecklingen av prostatakörteln, liksom effekten av androgenavskrivning, är välkänd. I en okontrollerad studie av män med kronisk prostatit / CPPS ledde användningen av finasterid till en signifikant och långsiktig förbättring av symtomen. I en randomiserad placebokontrollerad studie där finasterid används i kombination med andra terapier har det skett en viss förbättring av symtomatologin. Effekten var dock liten och författarna rekommenderar inte monoterapi med finasterid, utom i fall där det finns en viktig komponent i BPH. Fytoterapeutiska medel, som kommer att diskuteras senare, kan agera genom liknande mekanismer.

Kirurgi och minimalt invasiv behandling

Även om det inte finns någon specifik indikation som uppstod under behandlingen av patienter med kronisk prostatit / CPPS, spelade operationen inte en viktig roll vid behandlingen. Under 1980-talet var det populärt att försöka utföra "radikal" transuretral resektion av adenom har blandade resultat, men nu är det inte längre råda patienter med kronisk prostatit / CPP. Med ankomsten av minimalt invasiv terapi har kirurgiska alternativ varit omprövade. Det har visats i öppna studier att transuretral nålablation (TIA) i prostatakörteln är fördelaktig för män med kronisk prostatit / CPPS. En fiktiv kontrollerad studie kunde dock inte visa någon effekt av TIA hos män med kronisk prostatit / CPPS. Ett annat minimalt invasivt tillvägagångssätt är transuretral mikrovågsterapi (TMT). Det studerades hos män med kronisk prostatit / CPPS, och dess effektivitet avslöjades i okontrollerade studier. Huvudfrågan är huruvida den höga temperaturen som används vid behandling av BPH som krävs för kronisk prostatit / CPPS, och om prostata-nekros leder till en ökning av den inflammatoriska komponenten i denna tillstånd. Dummy kontrollerade försök krävs innan dessa metoder kan rekommenderas för daglig användning.

Folkmetoder för behandling av kronisk prostatit

Att vara uppenbarligen inte nöjd med "standard" medicinsk metod för behandling av kronisk prostatit / CPPS, söker ett stort antal patienter hjälp utanför traditionella metoder. Akupunktur rapporteras till exempel vara effektiv hos patienter med kronisk prostatit / CPPS, men ingen av dessa studier övervakas noggrant.

Fytoterapi är ett annat alternativ till allopatiska läkemedel. Behandling baserad på örter är utbredd och populär med urologiska sjukdomar, särskilt eftersom det finns övertygande bevis för prostata störningar. Exempel på: Kinesiska örter, grönt teextrakt, quercetin, palm serenoa och bi pollen. Tyvärr kontrolleras inte alla studier korrekt.

Utdrag ur bipollen anses vara effektiva i de olika staterna i prostata på grund av deras påstådda antiinflammatoriska och anti androgena effekter. I en öppen studie fick 90 patienter en Zernilton N-tablett tre gånger om dagen i 6 månader. Exklusive patienterna med anatomiskt komplicerande faktorer (uretral striktur, stenos av blåshalsen eller stenar i prostatakörteln) som minimalt reagerar på behandling (en av 18 patienter hade förbättring), 36% av de återstående patienterna fick bli av symptom, medan en annan 42 % fann att symptomen lättade. I en dubbelblind randomiserad studie med ett annat pollenekstrakt (Prostat / Poltit) rapporterade forskarna signifikant klinisk förbättring jämfört med placebogruppen. Sågpalmetto är förmodligen den mest använda fytokemiska medel för behandling av tillstånd i prostatakörteln, och tros agera i synnerhet med hjälp av en anti-androgen och antiinflammatorisk mekanism, som provades i en öppen studie av patienter med kronisk prostatit / CPP. Ingen större effekt hittades än placebo.

Quercetin, en polyphenolisk bioflavonoid, finns vanligen i rött vin, grönt te och lök. Detta biologiskt aktiv substans med väl definierade antiinflammatoriska egenskaper, och det kan, till exempel, för att inhibera reproduktionen av proinflammatoriska cytokiner, förmodligen associerad med etiologin av kronisk prostatit / CPP, såsom tumömekrosfaktor och interleukin-8. I en prospektiv, randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie av 500 mg quercetin ges två gånger dagligen i 4 veckor till patienter med kronisk prostatit / CPP. Hos patienter som behandlades med quercetin var det en signifikant förbättring jämfört med placebogruppen. Vid användning av en prostaglandin E2-utsöndring prostata som en surrogatmarkör för prostatainflammation, befanns senare att quercetin signifikant minskar inflammation i prostatan.

Behandling av neuromuskulär och kronisk smärta

Patienter med kronisk prostatit / CPPS klagar ofta på smärta och spasmer i bäckensbottenmusklerna. Således kan det förväntas att behandling som syftar till att slappna av i dessa muskelgrupper och korrekt användning av bäckensbottenmuskler kan vara till hjälp. Tyvärr har inte många stora kliniska prövningar publicerats och uppgifterna är tillgängliga från små studier. Till exempel leder den biologiska återkopplingen av fysisk terapi och "omskolning" av bäckenbotten till en signifikant förbättring hos män med kronisk prostatit / CPPS. I en annan studie triggerpunkter release, och "omskolning" av bäckenbotten kan också leda till en betydande förbättring, enligt US National Institutes of Health, och kan även förbättra den sexuella funktionen hos män med kronisk prostatit / CPP. Dessutom provdockan kontrollerad studie av män med kronisk prostatit / CPP funnit att elektromagnetisk terapi avsevärt kan förbättra index på en skala av symptom av kronisk prostatit-patienter och den största förbättringen av symptom associerade med en minskning i smärta. Amitriptylin och gabapentin kan vara användbara för behandling av kronisk smärta och muskelsmärta, och de har använts med viss framgång vid behandling av patienter med kronisk prostatit / CPP.

Behandling av prostata stenar

Rollen av förkalkning av prostatakörteln är inte tydlig i etiologin för kronisk prostatit / CPPS. Faktum är att många äldre män som inte har symtom under den transrektala ultraljuden har hittat stenar. Den största förkalkningen är emellertid ofta förknippad med symtom hos unga män. Nyligen har nanobakterier dragit uppmärksamhet på grund av deras möjliga engagemang i biomineralisering. När medicinsk behandling som nanobakterier och stenar i prostatakörteln, visades att patienter som inte hjälper den traditionella behandlingen av kronisk prostatit / CPP förbättrats avsevärt sina resultat på omfattningen av bedömningen av National Institute of Health efter en sådan behandling. Denna metod behöver fortfarande kontrolleras med placebokontrollerade studier.

Slutsatser om moderna metoder för behandling av prostatit

Med tanke på de aktuella uppgifterna är vi för en fullständig undersökning av patienter, följt av blandad behandling. Vid behandling av patienter är en rimlig 2-4 veckors kurs av antibiotika, men det bör inte fortsätta om kulturer är negativa och det finns ingen förbättring av symtomen. Om kulturer är negativa, använder vi en kombination av alfablockerare (tamsulosinbehandlade, alfusozin) och antiinflammatoriskt örtmedicin (quercetin och bipollen, exempelvis en kapsel Q-Urol (Farr Labs, Santa Monica CA) två gånger dagligen) för sex -12 veckor. Om detta inte fungerar, använder vi neuromuskulära behandlingar såsom sjukgymnastik av bäckenmuskulaturen, med hjälp av amitriptylin eller gabapentin. För patienter som inte svarar på konventionell behandling, men resultaten av oss har stenar i prostata, använder vi antinanobakterialnoe behandling, sådana medel kaltsiklir. I en minoritet av patienter som inte får hjälp av dessa behandlingar, är det lämpligt att referera till en smärtspecialist.

Nya moderna metoder för behandling av prostatit

En grupp av sjukdomar under ett namn

På TV, ofta "twist" reklamfilm, när en man flera gånger en natt står upp i badrummet och kommer upp med olika ursäkter för att dölja den. Hustrun gör en diagnos och på morgonen tar hon ett läkemedelspaket från apoteket. Problemet med prostatit är löst - alla är glada! När sjuka män letar efter nya moderna behandlingsmetoder bör man komma ihåg att de måste vara omfattande och baserade på en tydlig förståelse för orsaken till problemet. Och sökningen måste endast utföras med en bra läkare - urolog. En fullständig historia, laboratoriemikroskopiska och bakteriologiska studier, rektal palpation låter dig skapa en klinisk bild och utveckla taktik för intervention.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Prostatit brukar kallas inflammatoriska sjukdomar i prostata, med liknande symtom, flöde. Men behandlingsmetoderna kräver ett annat tillvägagångssätt. Den enklaste etiologiska klassificeringen delar patologi i två grupper: infektiös (ospecifik och specifik) och stillastående. Patogenetisk klassificering tar hänsyn till infektionsvägarna för infektion och typerna av effekter på prostatakörteln. Eftersom detta organ är nära kopplat till urinröret, är det sammankopplat med cirkulations- och lymfsystemen, kommer eventuella patologiska störningar i dem att reflekteras på prostata.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.
 • hematogen;
 • urinogenny;
 • lymphogenous;
 • allergisk;
 • utbyte;
 • mekaniskt;
 • kemikalie.

Unified taktik

Modern behandling av prostatit baseras på allmänna principer:

 • när detekteras bakteriens natur av inflammation är antibakteriell terapi ordinerad;
 • förebyggande av trängsel genom medicinering och fysiska ingrepp;
 • obligatoriskt immunologiskt ingrepp med varierande intensitetsnivåer beroende på den patogenetiska faktorn;
 • patienten lindras av tillståndet av urineringstörningar genom utnämning av a-adrenerge blockerare, i smärta - av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • För att eliminera kronisk inflammation i prostatakörteln används fytoterapi och fysioterapi metoder.

Trots svårigheterna med diagnos och behandling av kronisk prostatit utgör denna sjukdom inte någon fara för patientens liv. Detta används av handlare från medicin, vilket ger patienterna en lång, dyr, icke-fördelaktig behandling. Reproduktiv hälsa hos män hotas av komplikationer som uppstår med prostatit: abscess, phlegmon. Dessa processer kan vara irreversibla och bör behandlas omedelbart.

Utveckla ett terapeutiskt system, du måste vara uppmärksam på patientens livsstil:

 • oordnad kommunikation;
 • episodiskt sexliv eller brist på det;
 • Otillräcklighet i näring och alkohol.

Den terapeutiska effekten kommer att vara extremt kortvarig eller noll om ovanstående beteendestörningar fortsätter.

Anti-infektiv terapi

Antibiotikabehandling är indicerad för akut och kronisk inflammatorisk sjukdom. Endast doser och sätt att administrera droger i kroppen skiljer sig åt. Med kongestiv prostatit, även kallad inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta, föreskrivs även antibiotika för profylaktiska ändamål.

När de processer som sker akut intravenöst höga doser av antibiotika, utan hänsyn till etiologin av sjukdomen (fluorokinoloner och cefalosporiner III generationen) tills det inte finns någon hög feber. Fortsätta terapin tar tabletter antibiotika hastigheten till 6 veckor från start av behandling, väljs i enlighet med känsligheten hos en mikroorganism.

Vid val av ett botemedel mot behandling av kroniska sjukdomar i prostatakörteln föredras fluorokinoloner. De tränger sig in i körteln och assimilerar, är aktiva mot inte bara de flesta gramnegativa mikroorganismer utan även ureaplasma och klamydia. Av dessa används ofta Norfloxacin, Pefloxacin och Ciprofloxacin. Om fluorokinoloner inte hjälper, ordineras en kombination av Amoxicillin, Clindamycin och Clavulansyra. Om misstänkt för chlamydialinfektion hjälper tetracykliner (Doxycyklin, Metacyclin). Vid långvarig användning av antibiotika är det nödvändigt att bibehålla kroppen med vitaminer B, Folic och Ascorbinsyra, antimykotiska läkemedel, kalciumpantotenat. Man bör komma ihåg att om antibiotika används i små doser och inte tillräckligt länge, blir bakterier L-former. Därför gömmer de sig, sitter ut och under gynnsamma förhållanden blir normala och sjukdomen återvänder.

Och kombinerad trimetoprim sulfa innehållande läkemedel med framgång användes vid behandling av prostatisk abscess, i kombination med kronisk prostatit, som är patogener Pseudomonas aeruginosa, Proteus infektion. Dessa substanser har en aktiv baktericid och bakteriostatisk verkan. Särskilt positiv effekt observerades vid mottagning långverkande droger, men på samma gång, låg toxicitet - sulfadimetoksin och sulfamonometoksina. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit används för kemoterapi läkemedel med brett spektrum: Bactrim, trimetoprim, Lidaprim.

Stress av mikroorganismer som är resistenta mot antibiotika och sulfonamider påverkas av kinoloner (Nevigramon, Palin, Pipem, Tsinobak). De har bakteriedödande och bakteriostatiska egenskaper för gramnegativa bakterier. Dessutom gör deras låga toxicitet det möjligt att använda patienter med nedsatt immunitet, njursvikt.

Icke-infektiva medel hjälper icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel att komma in i det inflammatoriska fokuset: diklofenaknatrium, acetylsalicylsyra, indometacin.

Seger över smärta

I stromala element i prostatakörteln är α-adrenerga receptorer lokaliserade. Under deras kontroll är trycket inuti urinröret, kontraktil funktion. För att minska smärta under dysuri, är det nödvändigt att minska intrauretralt tryck och slappna av i blåsans hals genom att blockera adrenoreceptorerna. Anger vanligen Tamsulosin, Terazozin, Alfuzozin.

Minskar spännens spänning och tryck på kapseln genom att minska prostatavolymen på grund av atrofi av stromal och körtelvävnad - Finasterid.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel bidrar till att minska smärtgränsen.

Stödja immunsystemet

När en person är en lång kamp med inflammation, är immunsystemet "trött". Ett läkemedel antibiotisk effekt inaktiverar länkar T-system, vilket leder till immunbrist. Och för att eliminera den så kallade sekundära immunbrist används föreningar med naturliga och syntetiska ursprung - immunomodulatorer. Denna högmolekylära polysackarider (prodigiozan, Pyrogenalum), pyrimidiner (Pentoxyl), stimulantia produktion av interferon och antikroppar (Dekaris), naturliga och rekombinanta interferoner, smakmedel immunbrist med upprepade urinvägsinfektioner (SolkoUrovak) och behandling sekundära immunbrister (Likopid).

Förbättring av mikrocirkulationen i genito-urinorganen

Moderna metoder för behandling av inflammatoriska processer i könsorganen kan inte tänkas utan angioprotektornoy terapi - att förbättra inflödet av arteriellt blod, venöst utflöde av blod och syretillförsel till de inflammerade organ.

De droger som ingår i angioprotector gruppen:

 • Trental;
 • aminofyllin;
 • chimes;
 • Inderal;
 • Aescusan;
 • Glivenol;
 • Heparinnatrium.

Antiviral terapi

Infektion av prostata med hematogen patogen orsakar virus, såsom influensa, herpes, akuta respiratoriska virusinfektioner. Sjukdom, i form av catarrhal prostatit, raderas intäkterna. Det finns inga smärtsamma känslor, ingen temperatur heller. Det kan finnas mindre sjukdomar i urinering. Vanligen, efter 2 veckor sker spontan återhämtning mot bakgrund av användningen av antivirala medel. Om du ignorerar sjukdomen kan prostatit ta en kronisk kurs.

Vissa antivirala läkemedel, såsom Larifan, återbetala, Savrats, Epigenes, kunna utöva immunmodulerande och antitumöreffekt, som har egenskaper av interferoner.

fytoterapi

Modern behandling av kronisk prostatit möjliggör användning av substanser av vegetabiliskt ursprung. De mest populära i vårt land fick läkemedel baserat på extrakt av amerikansk veerolistnoy palm (Sabal palm) - Permikson, Prostamol-Uno, har antiinflammatoriska, anti-svullnad effekt och hög säkerhet. Dessa medel används för att lindra dysuri, vilket eliminerar manifestationer av sexuell dysfunktion. Det rekommenderas att ha en lång behandlingskurs (minst 3 månader) utan avbrott.

Utanför exacerbationsfasen, i det proliferativa steget av kronisk prostatit, används Tadenan från extraktet av afrikansk plommon. Dess användning stoppar processerna för proliferation, ärr och sklerotiska förändringar i prostatakörteln. Det rekommenderas att gälla alla som har varit sjuk i mer än 3 år.

Prescription avgifter är tillgängliga för att eliminera inflammation i prostata. Användningen av sådana avgifter kan bara ha en allmän förstärkningseffekt på kroppen som helhet. På grund av den anatomiska komplexiteten av penetration av läkemedel av en mer komplex nivå i prostatakörteln, är användningen av växtbaserade dekoktioner inuti, för att lindra inflammation i prostata meningslös.

Varma tinkturer av kamomill, plantain eller salvia har en gemensam antiinflammatorisk effekt. Vid slutet av akuta manifestationer kan du använda en varm mikroclystus från eukalyptusbladet.

Terapi utan droger

De så kallade nyaste metoderna för behandling av prostatit innefattar användning av transrektal mikrovåg hypertermi, fysioterapi. De anses vara särskilt effektiva för stärkande (stagnerande) fenomen i prostata på grund av stimulering av mikrocirkulationen.

Genom att ändra temperaturregimen för mikrovågshypertermi är det möjligt att uppnå en bakteriostatisk, antikonstestiv och analgetisk effekt. Magnetolaser och elektro-laserterapi har en liknande effekt.

Icke-medicinska typer av vård inkluderar:

 • hydroterapi;
 • ultraljudsbehandling;
 • zonterapi;
 • hyperbarisk syresättning;
 • massage.

Med utvecklingen av komplikationer av inflammatoriska sjukdomar i form av erektil dysfunktioner visas tillämpningen av fyra sanatorium-resort-faktorer:

 1. Mineralvatten;
 2. Klimatet;
 3. smuts;
 4. Emotionell avlastning av psyken.

Det verkar osannolikt, men vissa nya metoder för behandling av prostatit, "uppbyggd" och dyrt, skulle inte vara nödvändiga om kulturen av aktiv rörelse, härdning, livsstil observeras. Korrekt fysisk aktivitet kan avlägsna stagnation av venöst blod i bäckenorganen, normalisera blodtillförseln och därigenom eliminera ödem i prostatakörteln. Läkare, LA Butchenko, OL Tiktinsky och RG Sukisyan, 1996 utvecklade ett komplex av terapeutisk gymnastik för patienter med kroniska fenomen i prostata. Klasser har en förebyggande och anti-återfall riktning.

Kirurgiska ingrepp

Tyvärr kan ibland komplikationer av inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln inte förhindra och den nyaste behandlingen. Med felaktig diagnos och raderat flöde var behandlingen sen. För att undvika utveckling av skleroserande irreversibla processer krävs en kardinallösning.

Ny i behandlingen av prostatit operativt - transuretral elektrokirurgi med minimal invasiv ingrepp. Indikationer för endoskopisk kirurgisk ingrepp: skleros av prostata, beräknad prostatit, skleros hos det tuberkulösa ämnet.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.