Huvud
Strömförsörjning

Nya metoder för behandling av prostatit: moderna metoder

Kronisk bakteriell och aseptisk prostatit hör till en grupp problematiska sjukdomar på grund av komplexiteten i dess terapi. Tyvärr är det långt ifrån alltid möjligt att uppnå de förväntade resultaten. Därför revideras gamla metoder och tekniker ständigt. Deras plats är upptagen med nya metoder för behandling av prostatit, som beskrivs i stor utsträckning inom ramen för denna artikel.

Allmän beskrivning av moderna metoder

Utgående från det faktum att kronisk prostatit är en sjukdom med en förlängd kurs, måste kampen mot det vara praktiskt taget konstant. Men inte alltid finns det en ekonomisk möjlighet och medicinsk lämplighet för sådan aggressiv behandling, vilket krävs för prostatit. Trots allt är biverkningarna av potenta läkemedel för behandling av prostatit väldigt mycket och deras långa mottagande kommer nödvändigtvis att påverka andra organs tillstånd. Därför har moderna urologer kommit till slutsatsen om vikten av hårdvaruprocesser, lokal terapi och örtberedningar för att arrestera den inflammatoriska processen i prostatakörteln.

De mest populära hårdmetoderna idag är:

 • Laserterapi;
 • termoterapi;
 • Endo eller transuretral elektrisk stimulering;
 • Magnetisk terapi;
 • termoterapi;
 • Vakuumbehandling;

Det är viktigt att komma ihåg! Användningen av hårdmetallmetoder för fysioterapi normaliserar de anatomiska och fysiologiska relationerna mellan de intraorganiska strukturerna i prostata som störs av den inflammatoriska processen och återställer dess funktionella användbarhet som ett integrerat organ i reproduktionssystemet. Samtidigt elimineras antingen kravet på medicinering av en systemisk åtgärd antingen helt eller minimeras. Lokala former i form av suppositorier är nog!

Användning av laserterapi

Inverkan av laserstrålarna på prostatavävnad och okoloprostaticheskie orsakar en förbättring av mikrocirkulationen och reparativa processer i dem. Det är den lokala dålig cirkulation upprätthåller konstant inflammatoriska manifestationer i prostata. Lokal och allmän användning av laserstrålar i den mjuka vävnaden i perineal området eller direkt sin summering genom ändtarmen verkligen hjälper i kampen mot kronisk aseptisk prostatit, bakteriella och deras åsikter efter en kurs av antibiotikabehandling.

Användning av elektrisk stimulering

Målad reduktion och påverkan av lågfrekvent elektrisk ström på glattmuskelkomponenterna i kanalerna och prostata hos acinarelementen främjar deras reduktion. I det här fallet frigörs de från en stillastående prostatisk utsöndring med förstörda körtelceller och giftiga ämnen. Det är komponenten av stagnation av prostatajuice och en kränkning av dess normala utsöndringsförmåga som ofta ligger till grund för upprätthållandet av den inflammatoriska processen och främjar förökningen av patogen mikroflora.

Termoterapi alternativ

Det sägs att alla nya behandlingsmetoder för prostatit är baserade på gamla principer. Detta är delvis sant, eftersom effekten av höga temperaturer på kroppsvävnad, inklusive prostata, redan har använts för medicinska ändamål redan länge och var lite bortglömd. Men nyligen har metoden andats ett "andra liv" och tack vare utvecklingen av moderna enheter har blivit mer utbredd. Principen är att höga temperaturer, som verkar lokalt på prostata och omgivande vävnader, orsakar förstöring och avstötning av defekta celler och patogena mikroorganismer som lever i dem länge. Senare ersätts de med friska cellulära element.

Det är viktigt att komma ihåg! Nya metoder för fysioterapeutisk behandling av prostatit med hårdmetall tyder på att användningen inte bara är enbart monoterapi, utan också den kompetenta kombinationen av flera tekniker i kombination med adekvat läkemedelsbehandling!

Kärnan i vakuumterapi

Metodens namn är dess väsen. Och det är så här: vakuumsugaren monterad på penis skapar ett negativt tryck i dess hålrum. Detta innebär att penis sträcker sig, vilket sätts i ett tillstånd av bestående erektion. Som ett resultat - förbättring av könsorganens blodtillförsel, stimulering av blodtillförsel och erektil förmåga. Kombinationen av metoden med prostationsmassage eller andra hårdmetoder gör det möjligt att förbättra utflödet av prostatsjuice, vilket frigör acini från en stillastående utsöndring.

Genomförbarhet av ozonbehandling

Nya metoder för behandling av prostatit täcker inte bara fysiska effekter på prostata. Användningen av ozonberikade vätskor kan hänföras till blandade metoder, inklusive delvis kemiska och fysioterapeutiska aspekter. I rollen som ett medicinskt vätskemedium kan en vanlig saltlösning användas, vilken tidigare behandlas speciellt för ozonmättnad. Under förfarandet matas denna antioxidant genom urinröret direkt till inflammerad prostata. I detta fall återställs de skadade cellerna, eftersom ozon stimulerar regenerativa processer. Otillgängliga element förstörs.

Det är viktigt att komma ihåg! I striden för prostatas hälsa är alla metoder bra. Det är inte nödvändigt att skjuta upp behandlingsprocessen under lång tid. Tidig behandling tillåter inte att sjukdomen bryter vävnadsstrukturen, vilket hjälper dem att återhämta sig snabbare!

forum-prostatit.ru - Forum om mäns sjukdomar.

Vi utbyter erfarenheter och metoder för behandling

NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

moderator: glädje

NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Valeriy2911 »10 nov 2011, 07:16

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

haha »10 nov 2011, 10:55

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

KOSTSURG »01 jan 2012, 15:48

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Artyom »16 mar 2012, 16:09

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Vitalya »31 juli 2012, 00:46

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Yute »11 jan 2014, 20:59

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

gleb2005 »01 feb 2016, 15:00

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Jetro88 »19 mars 2016, 14:06

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Igor Vil »06 juni, 2016, 5:30

Re: NYA METODER FÖR BEHANDLING AV PROSTATITIS

Matthew »08 dec 2016, 17:15

Ny i behandlingen av prostatit


Prostatit är en sjukdom i samband med septisk eller aseptisk inflammation i prostatakörteln.

Bland alla andrologiska sjukdomar ligger prostatit tredje och nyligen noteras tillväxten av denna sjukdom på grund av det faktum att fler och fler unga börjar bli sjuk. Problemets brådska är uppenbart, så många medicinska forskare runt om i världen letar efter nya metoder för behandling av prostatit.

Ny till behandling av prostatit

För närvarande är det möjligt att utesluta sådana nyaste metoder för behandling av prostatit, som:

 • endouretral eller transuretral elektrisk stimulering;
 • laserterapi;
 • magnetisk terapi;
 • ozon;
 • termoterapi;
 • vakuumbehandling.


Elektrisk stimulering av prostatakörteln består i att järnet är transuretralt eller endouretralt med elektrisk kontakt och verkar på den med en elektrisk ström med låg intensitet. Eftersom prostatakörteln består av glatta muskelceller, och detta leder till att minska dem och därigenom frigöra den från stillastående sekret, vilket är rikt på olika skadliga ämnen (inklusive bakterier) som leder till inflammation.


Laserterapi utförs med hjälp av en laser som bestrålar vävnaderna som omger prostatakörteln. Till följd av detta förbättrade reologiska egenskaper hos blodet på grund av minska trombocytaggregation, förbättra blodtillförseln till prostatakörteln, på grund av hennes bättre tvättade skadliga metaboliska produkter och förbättrad reporativnye sanogenetic processer däri.


Vakuumterapi används i kombination med andra typer av fysioterapi. Kärnan i metoden är som följer. Penis sätts på en behållare i form av en glödlampa och pumpas ut i luften. Samtidigt sker en erektion, under vilken mer blod kommer till könsorganen. Denna metod är vanligtvis kompletterad med laserterapi, som används för att bestråla blodkärl i penis för att förbättra blodkvaliteten i den.


För ozonbehandling används fysiologisk saltlösning eller annat flytande medium berikat i ozon. Detta medium införs i urinröret i prostatakörteln. Ozon har en helande effekt på vävnaderna i interna genitala organ, uppmuntrar sanogenetiska (helande) processer och reducerar patologiska manifestationer.
Alla dessa tekniker kan användas i olika kombinationer med varandra, men de ersätter inte, men kompletterar och förbättrar den grundläggande läkemedelsbehandlingen. I sin helhet skapar de ett nytt tillvägagångssätt för behandling av prostatit.


Separat är det värt att notera att det finns en metod att behandla prostatit med stamceller, vars introduktion till prostata minskar inflammationen i det förbättrar regenerering.

Nya läkemedel för behandling av prostatit

Naturligtvis kan modern behandling av prostatit inte göra utan utveckling av nya droger i den här riktningen. För närvarande frigörs nästan varje dag nya antibakteriella läkemedel, riktade mot de mest olika bakterier som orsakar prostatit. Immunmodulerande medel syntetiseras, vilket stärker vårt immunförsvar, som bekämpar olika utländska aggressorer.


AFALA är ett av de moderna drogerna vid behandling av prostatit. verkar selektivt på prostatakörteln, den bearbetar minska inflammation och ödem och förbättrar urin beroende på förbättring av tonus hos glatt komponent i urogenitalsystemet. Detta läkemedel är effektivt inte bara i relation till prostatit, men också de kan behandla prostata adenom.

Vitaprost är en annan beredning som representerar en bioregulatorisk peptid som härrör från djurvävnader. Denna peptid har en selektiv effekt på prostatan, vilket förbättrar dess funktion och aktivitet. Detta läkemedel är den mest fysiologiska och naturliga regulatorn i prostatakörteln.


För närvarande är inte bara droger, utan deras former av frisättning, förändrad behandling. För att skapa en hög koncentration av droger i prostata har rektala suppositorier använts i stor utsträckning. Narkotika från ljus absorberas i ådrarna i ändtarmen och går in i den systemiska cirkulationen, kringgå leveren, där de flesta av dem kan avaktiveras.


Nya metoder för behandling av prostatit uppdateras varje dag, och om någon metod var ny idag, imorgon kan den bli gammal. Men uttryckets giltighet är alltid konstant: "det är lättare att förebygga sjukdomen än att bota den". Men ändå, om denna sjukdom har uppstått, var inte ledsen för styrkan och pengarna för din hälsa.

Översikt över de senaste metoderna för behandling av prostatit: moderna droger och fysioterapi

Förekomsten av prostatit hos män är mycket hög. Särskilt sjukdomen gäller dem vars ålder överstiger 35 år.

Med denna sjukdom har läkemedel varit känt under en lång tid, men långt ifrån dök upp effektiva metoder för dess behandling.

Lyckligtvis kan moderna metoder för behandling av prostatit bota denna obehagliga diagnos på kortast möjliga tid och med största sannolikhet för framgång.

Modern behandling av prostatit hos män

Innan du börjar behandla prostatit måste en man skapa en bra bakgrund, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning av patienten.

I detta fall kommer patienten måste ständigt iaktta en viss livsstil, som inkluderar: regelbunden sexuell aktivitet, en balanserad kost, tillräcklig vila och brist på trängsel, liksom införandet av åtgärder som kommer att påverka orsaken till sjukdomen.

Friska prostata och prostatit

Tidigare akut prostatit ansågs vara ganska allvarlig och svår att behandla sjukdomen, men i den moderna världen med tillväxt och utveckling av medicin utgör det inte ett stort problem för läkare.

Som en allmän regel, de sakkunniga utses för tillämpningen av ett antal antibiotika, som väljs ut för varje enskild patient, med hänsyn till känsligheten hos patogena organismer, och används i stor utsträckning icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, enzymer, vitaminer, immunstimulerande medel och andra medel för att förbättra blodcirkulationen.

Doktorerna föreskriver också användningen av olika fysioterapi tekniker, såsom:

Det är dock inte alltid möjligt att fullständigt bota prostatit, och oftast passerar denna sjukdom i kronisk form. För den mest effektiva diagnosterapin används komplex behandling, och varje patient behöver ett individuellt system.

De mest effektiva drogerna

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

Antibiotika vid prostatit kan endast ordineras för användning av en specialist om laboratorietesterna bekräftar sjukdomsförloppet i en smittsam form.

En sådan läkare ordinerar medicin för varje enskild patient, med hänsyn till många faktorer såsom: varaktigheten av flödet av prostatit, anledningen till dess förekomst, aktivitets utsedda läkemedel mot patogenen samt personliga känslighet för påverkan av ett verktyg.

De mest effektiva antibiotika som ordineras för behandling av prostatit anses vara sådana läkemedel:

För avlägsnande av smärta under prostatit är olika antiinflammatoriska läkemedel förskrivna för användning. Dessa läkemedel har ett analgetiskt handlingsspektrum och applicerar dem i form av ljus eller tabletter.

Betecknar oftast sådana ljus:

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel:

analgetika

Dessa läkemedel ordineras av den behandlande läkaren för att ta bort ödem från prostatakörteln, såväl som för att förbättra blodcirkulationen i vävnader i prostata och förbättra vaskulär elasticitet.

Oftast använder prostatit sådana smärtstillande medel:

 • diklofenak;
 • movalis;
 • ibuprofen;
 • Analgin;
 • difenhydramin;
 • en kombination av Analgin och Dimedrol;
 • Nospanum.

Immunomodulatorer och angioprotektorer

Immunomodulatorer kan eliminera all immunförlust i kroppen. De mest effektiva sätten är:

Angioprotektorer ordineras för användning vid stimulering av metaboliska funktioner, förstärkning av kärlväggar, utspädning av blod och normalisering av vaskulärmotorisk aktivitet.

De mest populära produkterna i den angioprotektiva gruppen inkluderar:

Massage i prostata

Massor av prostata anses vara ett av de mest effektiva sätten att behandla prostatit, och med det kan du utföra en diagnos som hjälper till att bestämma tecken på inflammation i denna kropp.

Kärnan i terapeutisk massage i prostata är att eliminera stagnation i prostatakörteln. Poängen är att detta orgel allokerar en prostatisk hemlighet till urinröret, vilket stagnerar och orsakar utvecklingen av olika inflammatoriska processer.

Verkningsmekanismen för prostatakörteln har ett antal användbara effekter:

 • vävnadsregenerering. Manuell behandling av prostatit främjar tillräckligt snabb regenerering av vävnadsstrukturer.
 • förebyggande av komplikationer. På grund av stagnation av sekret i kroppsområdet kan orsaka olika inflammatoriska processer, och som ett resultat av utflödet av prostata massage är en process som är att förebygga komplikationer;
 • avlägsnande av toxiner, liksom pus. På grund av massageprocedurer med bakteriell eller viral form av prostatit, kommer pus ut och toxiner frigörs;
 • ökad lokal immuniteta. Massage i prostatan normaliserar styrkan, och aktiverar också återvinningsprocesserna för evakuering av urin från patientens kropp.
 • normalisering av blodcirkulationen. På grund av motoriska åtgärder i prostatakörteln finns det en process för normalisering av blodcirkulationen i den, liksom i organen i det lilla bäckenet.

Nya metoder för behandling av terapi

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Laserterapi

Laserterapi används om en patient har en kronisk bakteriell såväl som icke-bakteriell prostatit.

Typ av laserterapi:

 • yttre laserterapi. Denna typ av behandling är baserad på bestrålning av prostata genom perineal vävnad i tre till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • akupunktur laser terapi. Lasern verkar på akupunkturpunkter på människokroppen, som är ansvariga för prostatakörtorns normala funktion. De befinner sig i bröstkorg, nacke, underliv och nacke. Bestrålning med denna laser utförs i två till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • intrarectal laserterapi. Denna behandling utförs med hjälp av specialinstrument med ett munstycke som sätts in i ändtarmen. Bestrålning av prostata körs ut genom tjocktarmen i två minuter med en våglängd på 0,63 mikron.

Denna procedur, inklusive beredning, tar inte mer än 15 minuter. Det sker enligt följande: en specialist frågar patienten att ta en bekväm position i en speciell stol och påverkar sedan prostatakörteln beroende på vilken typ av laserterapi. Denna procedur är endast möjlig om det finns en komplett urinblåsa.

elektroterapi

Denna metod för behandling av prostatit kan avsevärt minska smärta, lindra inflammation i vävnaderna och påverka minskningen av ödem. I modern medicin använder läkare oftast högfrekventa och lågfrekventa magnetfält för att behandla prostatit.

Anordning för elektrostimulering av prostata

Typer av inflytande av magnetiska vågor på inflammerad prostata:

 • variabla vågor. I detta fall installeras en magnetisk applikator utifrån, och den andra sätts in genom ändtarmen;
 • införing av en magnetisk kateter i urinröret.

Ozonterapi

Denna metod för behandling utförs genom att införa i rektum en fysiologisk lösning berikad med ozon.

Ozonterapi har så positiv effekt på prostata:

 • immunstimulerande medel;
 • smärtstillande
 • baktericid;
 • anti-inflammatorisk.

Denna typ av terapi kan användas som en oberoende behandling, och för olika inflammatoriska processer används för komplex terapi.

Relaterade videoklipp

Om moderna metoder för behandling av prostatit och prostata adenom i video:

Modern medicin kan ge patienten inflammation i prostata med den mest effektiva behandlingen. Det kommer att väljas med hänsyn till kroppens individuella egenskaper och patientens sjukdom. Komplex terapi med användning av senaste tekniker och droger bidrar till en snabb återhämtning.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Den nyaste behandlingen för prostatit

Prostatit är en obehaglig sjukdom hos män, som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Eftersom sådan inflammation är en allvarlig sjukdom, utvecklas nya metoder för behandling av prostatit idag, vilket kan förbättra patientens tillstånd avsevärt.

Huvudsyftet med prostata är produktionen av en speciell juice, tack vare vilken en gynnsam miljö för utveckling av spermatozoa tillhandahålls. Som ett resultat av inflammation i prostata klagar patienten om svårighet att urinera, utseendet av blodig urladdning och slem i urinen, smärta i ljummen och underlivet, liksom problem med erektion, som påverkar sexuellt livsaktivitet.

Allmän beskrivning av nya metoder för borttagning av prostatit

Vid felaktig eller otrolig diagnos, såväl som i avsaknad av adekvat behandling av inflammation, kan en kronisk form utvecklas som inte är mottaglig för behandling.

På grund av dålig kvalitet och otillräckligt bortskaffande av patologi med moderna metoder använder läkare i allt högre grad de senaste metoderna för behandling av kronisk prostatit, vilket kompletterar eller till och med ersätter den vanliga behandlingen. Det är värt att veta att bli av med inflammation måste börja omedelbart, eftersom detta säkert kommer att påverka patientens tillstånd.

Behandling av kronisk prostatit kräver lång tid, men det är inte alltid lämpligt att använda den aggressiva terapin som är nödvändig för inflammation. Detta beror på det faktum att moderna starka droger har ett stort antal biverkningar, vilka med regelbunden användning orsakar komplikationer och störningar i arbetet med mänskliga system och organ.

Därför sätter de moderna specialisterna på första plats de nyaste metoderna för att behandla en kronisk typ av sjukdom, bland vilka man kan skilja på följande:

 • elektriska;
 • laserterapi;
 • termoterapi;
 • magnetisk terapi;
 • vakuumbehandling
 • ozonterapi.

Om det är korrekt observerat är behovet av administrering av systemiska läkemedel helt eliminerat eller signifikant minskat. Oftast är det tillräckligt att använda sådana doseringsformer som suppositorier.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur man behandlar nya metoder

 • Laserterapi. Tack vare laserstrålar som verkar på gonadal vävnad, förbättrar blodmikrocirkulationen i kroppen, på grund av brott mot vilket det finns inflammation. Under behandling av prostatit finns det en lokal eller allmän effekt av medicinska strålar på vävnader som ligger i människans perineum. Det är också möjligt att föra laserstrålarna direkt till det drabbade organet genom anusen och därigenom återställa alla skadade vävnader på kort tid. Denna behandlingsmetod klarar effektivt den kroniska formen av prostatit efter en preliminär behandling med antibiotika.
 • Termo. Sådan modern behandling av sjukdomen med hjälp av termoterapi är baserad på de gamla metoderna för att behandla inflammation i prostata. Det består i effekten av en viss temperatur på de inflammerade vävnaderna, vilket orsakar deras snabba läkning på grund av avvisandet av skadade celler. Med tiden ersätts de förstörda cellerna med friska celler. För att uppnå maximal effekt rekommenderas en kompetent kombination av flera moderna tekniker med adekvat drogbehandling.
 • Elektrostimulering. På grund av effekten av lågfrekvent ström i de manliga könskörtlar, finns det ofrivillig sammandragning av prostataceller, vilket orsakar frisättning av stagnerande sekret från denna, varvid i händelse av inflammation ackumulerar ett stort antal bakterier och skadliga mikroorganismer.
 • Vakuumbehandling. Hankönselorganet är utrustat med en vakuumsugare, från vilken all luft pumpas ut. Som ett resultat sträcker sig medlemmen ut. Det finns en bestående erektion, där en stor mängd blod flyter till könsorganen. Denna metod tillsammans med att utföra en prostata-massage förbättrar utflödet av utsöndring, vilket leder till ett tidigt botemedel mot inflammation.
 • Ozonterapi. Vid genomförandet av denna behandlingsmetod används fysiologisk saltlösning, i vilken ozon är närvarande. Denna lösning injicerades in i urinröret, varigenom ozon startar en regenerering av inre organ av manliga celler, påskynda läkningsprocessen och minska risken för komplikationer.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Nya metoder för behandling av urologiska inflammationer och deras effektivitet

Kronisk prostatit är en urologisk patologi av prostatakörteln, vars behandling är ganska mödosam. Inte alla patienter har den finansiella risken för långvarig medicinering och den höga risken för biverkningar från kraftfulla läkemedel en utmaning för läkare. I detta avseende en stor roll i den övergripande behandlingskur spela en ny behandling av prostatit, vilket bidrar till att uppnå en positiv effekt: användning av vitaminer, icke-traditionella metoder för sanitet, modern sjukgymnastik.

Innehållet i artikeln

vitamin

Långvarig och svår behandling av prostatit har en aggressiv effekt på kroppen som helhet. Vitaminterapi är ganska ny i behandlingen av prostatit. Läkare ger vitaminer en viktig roll vid behandlingen:

 1. Processen att producera röda blodkroppar som ökar styrkan hos män.
 2. Aktiv utveckling av antikroppar som verkar i rollen att skydda den manliga kroppen från de skadliga effekterna av bakterier och infektioner.
 3. Antiinflammatorisk effekt.
 4. Återställande av inre mikroflora efter användning av läkemedel, alkohol, droger, som påverkar fertiliteten negativt.
 5. De fungerar som blockerare vid förtäring av blodkärl och hjälper till att fritt leverera syre till bäckenorganen.

Terapeutisk effektivitet av vitaminer

Behovet av vitaminer i patienten kan kompletteras med både läkemedel och naturlig mat. Livsmedel rika på nyttiga vitaminerna A, E, C, D, B6 inkluderar: fiskolja, olivolja och havtornsolja, pumpor, ägg, morötter, äpplen, surkål, banan, hasselnöt, keso, färska örter och grönsaker. Och om nyttan av naturliga produkter med ett högt innehåll av näringsämnen har länge visat medicinsk forskning, ta emot komplex färdiga vitamin avser nya metoder för behandling av prostatit.

Eftersom läkemedelsmarknaden är full av olika vitaminer identifierar läkare huvuddelen av dem, vilket har en positiv effekt på behandlingen av prostatit.

Mikroelement för kontroll av inflammatoriska processer

Den helande effekten av vitaminer noteras endast när den är korrekt kombinerad med mikroelement: selen, magnesium, zink.

selen

Antioxidant, med hög effektivitet som används av läkare vid behandling av tumör och kroniska inflammatoriska processer i prostata. Medicinsk forskning har visat den positiva effekten av selen på att stimulera utvecklingen av manliga könsceller (spermatozoa).

magnesium

I kombination med kalcium och zink bidrar till att stärka immunceller i lesionerna av inflammatoriska processer.

En viktig komponent i skydd av prostata mot förekomst av cancerframkallande. Detta spår mineral hjälper produktionen av testosteron, förbättrar erektil kapacitet muzhchiny.Urologicheskim patienter bör komma ihåg, kan bara en specialistläkare behandla prostatit använder vitamin terapi utan att skada hälsan.

Cellterapi

Moderna medicinen tillgodoser i allt högre grad användningen av stamceller vid behandling av olika sjukdomar på grund av deras unika förmåga att skilja sig i celler från andra vävnader. Relativt nyligen har forskare funnit att för att uppnå full återhämtning från kronisk prostatit kan vara med hjälp av cellterapi.

Den främsta fördelen med stamcellstransplantation är att dess åtgärd syftar till att bekämpa huvudorsaken till prostatitinfektioner och virus. Vid transplantation tas stamceller från patienten från benmärgen. Som regel är en liten mängd tillräcklig för att återställa skadad prostatavävnad. Efter att de tagits emot börjar processen med artificiell tillväxt av cellmassan under kontrollerade betingelser inom 45-60 dagar. Modern bioteknik kan öka stamcellerna i denna process till 200 miljoner! Nästa steg i behandlingen är intravenös administrering av cellerna till den urologiska patienten.

De viktigaste fördelarna med denna teknik är:

 • fullständig säkerhet och brist på speciell förberedelse före förfarandet
 • stärka immunitetens skyddande funktioner
 • restaurering eller fullständig ersättning av drabbade vävnader;
 • autologa celler finner självständigt foci av inflammation och skapar ett uppdaterat kärlsystem;
 • upplösning av vidhäftningar i prostata
 • förbättring av blodcirkulationen och metabolism på grund av aktiv tillväxt av nya blodkärl;

Sådana positiva resultat kan inte uppnås med antibiotikabehandling och fysioterapi.

Hårdvara behandlingsmetoder

Behandling av kronisk prostatit är oupplösligt kopplad till användningen av läkemedel som aggressivt påverkar system av mänskliga organ. De senaste hårdmetoderna för fysioterapi kan minimera eller helt eliminera behovet av medicinsk intervention.

Det finns ett brett utbud av nya former av fysioterapi. De främsta metoderna för positiva effekter på prostatakörteln är laserterapi, elektroterapi, ozonbehandling.

Laserterapi

Prostatit åtföljs av en lokal kränkning av blodcirkulationen i prostata. Tack vare laserstrålarna bekämpar läkare framgångsrikt detta problem. Lasern är indikerad för användning endast i kronisk form av sjukdomen eller i det subakutiva steget.

Inverkan av medicinska strålar är lokal, vanlig eller genom en rektal öppning. Alla dessa metoder hanterar effektivt accelerationen av processen för regenerering av kärnans skadade vävnader. Steg av inflammation i prostata ersätts av ärrbildning med infraröd strålning, vilket kan minska smärtan avsevärt hos män.

Laserbehandling utförs i ambulans. Kursens genomsnittliga längd är 10 dagliga rutiner. I 1 timme före laserterapi ska 2-3 glas varmt vatten vara berusade, eftersom Förfarandet utförs endast med en komplett blåsan. Denna typ av terapi är absolut smärtfri och i kombination med preparatet varar 15 minuter.

elektroterapi

Minska prostataödem och förstöra patogena virus kommer att bidra till att stimulera prostata med elektriska strålar. Före denna behandling måste urologiska patienter genomgå en fullständig undersökning och se till att det inte finns några akuta former för inflammation i det genitourinära systemet.

Mikroströmmar skapar en termisk effekt som förstör de läkade vävnaderna i lesionerna. Denna metod för behandling främjar gradvis upplösning av vidhäftningar som stramar könsorganets väggar och blockerar prestationen hos sexuella funktioner. Många bakterier är också mycket känsliga för temperaturförändringar. Genom att agera på prostata vävnaden leder en elektrisk ström till en stillastående utsöndring från prostata och blockerar den vidare utvecklingen av smittsamma mikroorganismer.

Under proceduren injiceras patienten med en spets av en speciell enhet i urinväggen. Efter individuellt urval av den aktuella styrkan börjar effekten på vävnaden. Med korrekt genomförd elektrostimulering bör en man känna en lätt brinnande känsla i urinröret. Kursens varaktighet väljs individuellt och i genomsnitt är 10 dagar.

Ozonterapi

Som medicinsk praxis visar kan ett positivt resultat i behandlingen av prostatit inte bara fysiskt påverka prostatakörteln, men också med hjälp av vätskor. Den fysiologiska lösningen, berikad med ozon, introduceras genom urinröret och ligger nära fokusen på inflammation. Med denna terapi kan du starta processen med regenerering av celler från könsorgan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovärdiga element som fungerar som provokatörer av kronisk prostatit förstörs, och återhämtningsfasen börjar. Ozonterapi med framgång används av läkare med komplicerade former av prostatit

Icke-traditionella behandlingsmetoder

Moderna metoder för behandling av prostatit med hjälp av icke-traditionell terapi orsakar skeptiska åsikter hos patienter. Läkare försäkrar också att i en komplex kombination med antibiotikabehandling kan man uppnå stabila positiva resultat. Till alternativ behandling av inflammation i prostatakörteln ingår hirudoterapi och akupunktur.

hirudotherapy

För att behandla prostatit med hjälp av leeches krävs flera kurser, vars frekvens bestäms av läkaren baserat på patientens kliniska situation. En behandlingskurs består av åtta procedurer och kräver användning av 35 leeches.

Biter på huden, utsöndrar leken substansen hirudin, vilket hjälper till att tunna blodet och snabbt komma in i det lilla bäckens organ.

Ju tjockare blodet i en man är, desto mer uttalad är symtomatologin av körtelens urologiska patologi.

Av denna anledning anses användningen av leeches vara en sådan effektiv ny teknik för att bekämpa stillastående processer i prostata.

Under varje behandlingsprocedur föreskrivs individuella leeches som endast används en gång. Under en session med hirudoterapi använder läkaren cirka 4 lexar, vilka är fastsatta i vissa akupunkturpunkter. Experter rekommenderar mellan manipuleringarna att ta pauser i 3-4 dagar.

akupunktur

En relativt ny riktning anses akupunktur vid behandling av prostatit. Akupunktur syftar till att återställa syremetabolism i prostatakörtelns drabbade vävnader, vilket eliminerar stasisstasis. Denna procedur är absolut smärtfri och rekommenderas för daglig träning med en längd på cirka 30 minuter. Den främsta fördelen med akupunktur är frånvaron av biverkningar som ofta uppstår vid medicineringen. Läkare rekommenderar denna manipulation endast i specialiserade medicinska institutioner, eftersom det kräver noggrann kännedom om punkterna på kroppen. Kaotiskt och tanklöst akupunkturförlopp kan försämra den kliniska bilden av prostatit.

Under akupunkturen sätts nålarna i en vinkel, vertikalt, horisontellt. Beroende på önskad effekt väljer specialisten storlek och längd på nålarna. Introducera dem med rotationsrörelser för att uppnå en lugnande effekt. I processen med aktivering av biologiska punkter känns patienten avkopplande varma tidvatten i hela kroppen. Man tror att akupunktur är direkt relaterad till förbättring av blodcirkulationen i prostata. Förfarandet bör överges med fobier av akupunktur och med utseendet av den minsta försämringen av välbefinnande under sessionen.

Sammanfattningsvis

I kampen mot prostatas hälsa är alla behandlingsmetoder bra. Moderna terapimetoder kombineras framgångsrikt med traditionella metoder. Utsätt inte besöket till urologen om de första tecknen på prostatit finns. Den behandlande läkaren väljer den optimala behandlingsförloppet utifrån den kliniska situationen. Tidig diagnos och nya metoder för behandling av kronisk prostatit ger inte sjukdomen till komplicerade former.

Nytt i behandlingen av kronisk prostatit

Genom.m.n. LV Gundorova
RMAPO, sjukhus för veteraner av krig 2, Moskva

Prostatit, eller inflammation i prostatakörteln - är vanligast bland mänens urologiska sjukdomar. Huvudskälet till dess utveckling är komma in i prostata (RV) smittämne, som i liten utsträckning bidrar till prostatakörtelns anatomiska placering i det lilla bäckenet. Infektion kan komma i prostata från urinblåsan, urinröret, rektum, genom blod och lymfatiska kanaler. Det antas att prostatit kan vara bakteriell och abakteriell. Men i sig får infektionen i prostata ännu inte orsaka alla manifestationer av sjukdomen. För utveckling av prostatit med hela kliniken behövs också predisponeringsfaktorer. Sådana faktorer inkluderar:

 • generell hypotermi hos kroppen
 • frekvent förstoppning
 • arbeta i en sittande position
 • långvarig sexuell abstinens eller överdriven sexuell aktivitet
 • stillasittande livsstil;
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen och kroniska infektionsfält
 • överförde venerala och urologiska sjukdomar;
 • alla andra immunförsvar som bidrar till undertryckandet av kroppens immunförsvar.

  Alla dessa faktorer eller underlätta mikrobiell penetration bana in i prostatakörteln, eller leda till en försämring av blodtillförseln till bäckenorganen, stillastående processer som främjar tillväxten av mikroorganismer och utvecklingen av den inflammatoriska processen.

  Prostatit kan plötsligt utvecklas som en akut inflammatorisk sjukdom med alla symtom. I detta fall kommer patienter observeras feber, feber, kroppstemperaturen till 39 C ー, akut smärta i perineum, ljumsken, bakom pubis, anus, smärta vid urinering och defekation.

  Men mycket oftare utvecklas prostatit i kronisk form utan att störa för mycket. I det här fallet kommer alla de angivna symtomen att vara närvarande i mycket mindre utsträckning. Kronisk prostatit kännetecknas av en vågig ström. Temperaturen stiger till 37 sällan ー C, periodiskt markant smärta eller obehag vid urinering och defekation, under vilken kan uppleva mindre uretral urladda en av de mest karakteristiska symtomen på kronisk prostatit. Efter ett tag orsakar prostatit män problem med erektion. Detta beror på inblandning av nerverna som är ansvariga för erektilfunktionen i den patologiska processen som passerar genom prostatakörteln. Kronisk prostatit påverkar negativt människors allmänna välbefinnande, vilket gör dem irriterande, nervösa etc.

  Enligt olika källor, 20 till 80% av männen över 25 år lider av denna sjukdom, ofta leder till en störning av copulatoriska och generativa funktioner. Trots framsteg i studiet av etiologin, patogenes och behandling av problemet med kronisk prostatit är relevant främst på grund av ökad sjuklighet och svårigheter i valet av läkemedelsbehandling. För närvarande kronisk prostatit uppstå som en samtidig process av benign prostatahyperplasi hos äldre män. I detta avseende förvärvar kronisk prostatit också en socialt betydande aspekt [1].

  För närvarande anser de flesta specialister kronisk prostatit, som en inflammatorisk sjukdom av infektiös genesis med eventuell bindning av autoimmuna störningar.

  Epidemiologin för prostatit är för närvarande ganska motsägelsefull. Enligt J.C. Nickel, cirka 9% av den manliga befolkningen har kliniska manifestationer av prostatit med en klar manifestation hos 2/3 av patienterna. Enligt NIH (USA, 1994) har cirka 25% av män med diagnosen urologisk patologi symtom på prostatit.

  Tyvärr, för idag i urologin finns det inga exakta uppgifter om orsakssamband och mekanismer för utveckling av en prostatit, särskilt abakteriell [2]. Trots det faktum att idag förekomsten av abakteriell prostatit är erkänd, är det fortfarande oklart huruvida den abakteriella prostatit är ett stadium i bakteriell utveckling. Det har föreslagits att det inte finns någon primär infektiös prostatit, och det finns endast sekundär infektiös prostatit som uppstår genom morfologiska förändringar eller nedsatt körtelfunktion (Krupik VN, 2000).

  Frekvensen av enskilda former av prostatit, enligt litteraturen, är: akut bakteriell prostatit 5-10%, kronisk bakteriell prostatit 6-10%, kronisk abakteriell 80-90%. Den orsakande faktorn för kronisk bakteriell prostatit är framför allt Gram-negativa mikrober E. coli, Proteus, Enterobacter, Klebsiella och så vidare. Gram-positiva bakterier (Enterokocker, Staphilococci, Streptokocker och andra) är sällsynta. Ibland finns en kombination av två eller flera mikroorganismer. Chlamydia, ureaplasma, anaeroba bakterier, svampar, Trichomonas et al., Enligt experter som har studerat denna fråga, se bara till smittämnen abakteriell prostatit. Vissa inhemska urologer (Gorpichenko II et al., 2002) ger viktig självständig betydelse i förekomsten av kroniska prostatit "atypiska" mikroorganismer eller urogenitala latent infektion, vilket betyder dessa termer och liknande klamydia dem genom mikroorganismer egenskaper.

  De mest troliga infektionsvägarna är stigande eller urogenitala (med hänsyn till hög frekvens av kombinationen av uretrit och prostatit). Det finns också lymphogenous (från rektum och urinrör) och hematogen sätt att infektera, liksom patogenens penetration i prostatakörteln med endouretral manipulation. Det är också möjligt att infektera prostata med urinflöde. Urin kan inte bara fungera som en källa till infektion i prostata, men också som ett kemiskt medel som kan framkalla och upprätthålla en bakteriell inflammatorisk process.

  Studier av prostata visade genomförbarheten av dess uppdelning, med beaktande av egenskaperna hos strukturen hos kanalerna, stroma och epitel på den centrala zonen lokaliserad kranellt och perifer, lokaliserad caudalt. Utsprången i den centrala zonens akiniflöde strömmar in i urinröret nästan parallellt med urinströmmen och periferin i rätt eller akut vinkel. Denna omständighet bestämmer uppenbarligen utvecklingen av den inflammatoriska processen huvudsakligen i prostataets perifera zon.

  Med en kronisk prostatit är prostataens barriärfunktion bruten (innehållet i zink och lysozym minskar), lider alla föreningar med immunitet. Det avslöjs också en minskning av aktiviteten av enzymerna i antioxidantsystemet i utsöndringen av prostata,

  Kronisk prostatit börjar som en infektiös inflammatorisk process, i framtiden kan dess kurs stödjas av autoimmuna mekanismer. Förekomsten av autoaggression bekräftas genom detektering av cirkulerande serumautomantantikroppar i prostatavävnad och avsättning av immunkomplex i den drabbade vävnaden.

  Med utvecklingen av inflammation i prostatakörteln den förlorar sin skyddande funktion och blir en permanent eller långtidsverkande smittkälla. Detta kan förklara att kronisk prostatit är mycket ofta observeras komplikationer cystit, pyelonefrit, abscess, men ofta blåsor (inflammation i sädesblåsorna), orhiepididimit (inflammation i testiklarna och deras bihang), vilket i slutändan kan leda till infertilitet [3].

  Klassificering, manifestationer, diagnostik

  Utomlands, den vanligaste klassificeringen av prostatit, som föreslagits av National Institute of Health (NIH, 1995). Den innehåller:

  Kategori 1. Akut bakteriell prostatit.

  Kategori 2. Kronisk bakteriell prostatit.

  Kategori 3. Kronisk abakteriell prostatit.

  Kategori 3a. Syndrom av inflammatorisk kronisk bäckensmärta.

  Kategori 3b. Syndrom av icke-inflammatorisk kronisk bäckensmärta (prostatodyni).

  Kategori 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit.

  Morfologiskt akut och kronisk prostatit har sina egna morfologiska förändringar. Akut prostatit karakteriseras av leukocytinfiltrering av stroma med en liten blandning av lymfocyter. Ibland är det i vissa fall möjligt att bilda mikroabcesser. Eventuell reaktion av venös samlare med bildandet av blodstasis, i vissa fall möjlig trombos. Inflammatoriskt exsudat tränger in i kirtlarnas lumen. vid kronisk prostatit dominerande cellulära elementet är lymfocyter, med lokal eller diffus infiltration av körteln stroma. För kronisk prostatit, befintliga lång tid, är den karakteristiska förändringen en sklerotisk stroma med efterföljande omlagring av vaskulär sammanpressning körtlar atrofi av den epiteliala komponenten, vilket leder till sönderdelning av prostata funktioner [7].

  Med detta i åtanke är det möjligt att karakterisera processen i processen: fas av aktiv inflammation, latent och remission.

  För närvarande manifesteras klinisk medicinens önskan att maximera objektiveringen och kvantitativa uttryck av indikatorer som karakteriserar patientens tillstånd. Och det handlar inte bara om instrumentets och laboratoriedata för forskning, utan också för information som är subjektiv. En av egenskaperna hos kronisk prostatit är bristen på detekterbara patologiska förändringar. De viktigaste kriterierna för att upprätta en diagnos (data om prostata palpation, laboratorieundersökningar och ultraljud) har inte tydliga rekommendationer och allmänt accepterad standardtolkning. Det är uppenbart att identifiering och objektivering av klagomål hos en patient med kronisk prostatit, som är olika, osäkra och psyko-emotionella i färg, förvärvar särskild betydelse.

  I diagnos kronisk prostatit är av största vikt palpation av prostata och en studie av hennes hemlighet. Från laboratoriemetoder för forskning, den viktigaste gemensam urin- och prostatsekretionsstudie. Mikroskopiska och bakteriologiska indikatorer gör det möjligt att fastställa närvaro av inflammatorisk process och lokalisering.

  Utgående från det föregående bör det inses att Syftet med behandlingen av kronisk prostatit det måste finnas eliminering av det infektiösa medlet, normalisering av immunstatusen, regression av den inflammatoriska processen och återställande av prostataens funktionella aktivitet. I detta avseende ges huvudrollen i behandlingen av kronisk prostatit till antimikrobiell terapi. De mest effektiva läkemedlen anses tetracykliner, makrolider, kinoloner, rifampicin, cotrimoxazole. I tillägg till antibiotikaterapi, innefattar komplex behandling bakteriell prostatit sanitet urinröret, användning av medel som förbättrar mikrocirkulationen och acini dränering, läkemedel som ökar icke-specifik reaktivitet, immunomodulatorer, enzympreparat, icke-steroidalt antiinflammatoriskt och symtomatisk behandling, fysioterapi.

  För närvarande började de aktivt användas vid behandling av kronisk prostatit bioregulatoriska peptider. Bioregulatoriska peptider innefattar biologiskt aktiva substanser isolerade från djurvävnader och har förmågan att specifikt reglera den funktionella aktiviteten hos organ eller vävnaden från vilken de isolerades, i frånvaro av uttalade antigena egenskaper [4]. Enligt moderna idéer har bioregulatoriska peptider den maximala fysiologiska karaktären och anses vara de mest lovande bland olika bioregulatoriska medel. En av dessa läkemedel, utformad för att behandla olika former av prostatit, är Vitaprost. Den huvudsakliga aktiva substansen i Vitaprost-beredningen är ett komplex av polypeptidfraktioner isolerade från prostatakörteln av nötkreatur. Bioregulatoriska peptider hör till endogena fysiologiskt aktiva substanser cytomediner. Läkemedel i klassen av cytomediner återställer de organ och vävnader som störs som ett resultat av den patologiska processen eller åldringen, som utgör utgångsmaterialet för deras produktion. Vitaprost har en organotropisk verkan mot den mänskliga prostata och tillåter den patogenetiska behandlingen av sjukdomar i prostata och funktionellt relaterade organ. Den speciella egenskapen hos Vitaprost är bredden av den terapeutiska effekten på prostata. Ett av Vitaprosts verksamhetsområden är förmågan att återställa mikrocirkulationen i kroppen med en minskning av trombogenesen.

  Inflammation leder till skada på kärlväggen, vilket är utgångslänken som "innefattar" mekanismerna för hemostas. Processerna för aktivering och frisättning av tromboplastiska substanser och fibrinolytiska enzymer från kärlväggen initieras,

  En av de viktigaste ögonblicken i Vitaprosts verkan är anti-vidhäftning och antiaggregationsförmåga. Således påverkar Vitaprost direkt restaureringen av vaskulär patency. Minskar varaktigheten av den första fasen av trombbildning genom inhibering av vidhäftning och trombocytaggregation [5]. Den skadliga faktorn elimineras och en ytterligare kaskadmekanism för förstärkning av kronisk inflammation och episoder av exacerbation avbryts.

  Med tanke på att ackumuleras i prostatan till 50% av det cirkulerande blodet i bäckenet, är betydelsen av den normala organperfusion återvinning extremt hög. Med förbättring av mikrocirkulationen minskar symtomen på inflammation, smärtsmärta minskar och sexuell funktion förbättras. När detta är återställd och ökad aktivitet av den sekretoriska epitelet av prostatakörteln, försvinner överbelastning sekre återhämtar egenskaper, och med tanke på de baktericida egenskaperna hos den normala körtlar sekretion, blir det abakteriell. Systematisk användning av Vitaprost patienter med kronisk prostatit komplicerad patologi spermatogenes, sperma, sker återhämtning: observeras som en ökning i den totala spermieantal, och öka antalet mobila former mer än 20% med en minskning i antalet onormala spermier [6]. Dessutom Vitaprost besitter immunmodulerande egenskaper korrelerade system Vlimfotsitov Ti, inflytande på den metaboliska aktiviteten av fagocyter.

  Vitaprost är således ett läkemedel med ett brett spektrum av terapeutiska effekter på den patologiska processen i prostatakörteln, vilket påverkar många länkar i patogenesen av prostatit och har en stabil terapeutisk effekt.

  1. Laurent OB, Pushkar D.Yu., Segal AS. och andra. Vår förståelse för kronisk prostatit. // Pharmateka. 2002. Nr 10. P.6975.

  2. Nickel J.C. AUA års årsmöte. Maj 2000. Faculity.P.738.

  3. Lopatkin N.A. En guide till urologi. 1998, volym 2, sid 393-440.

  4. Yakovlev GM, Morozov VG, Khavinson V.Kh. Moderna idéer om cytomediner och problem med bioregulatorisk behandling // Militärmedicinsk tidskrift. 1987. № 6ю С.37-40.

  5 Gorbachev AG, Burakova MA, Alshoukri S.H. Prostatilen: Erfarenhet och perspektiv för klinisk användning.//S.P.: Science, 1995, 56 pp..

  6. Vozianov AF, Gorypinchenko II, Boyko GN et al. Tillämpning av prostatylen vid behandling av patienter med prostatiska sjukdomar // Urologi och nefrologi.1991.- 6. P.43-46

  7. WHO-klassificering av prostatatumörer. Genève. 1993.