Huvud
Symptom

Hur bli av med kronisk prostatit med droger - en överblick över de mest effektiva drogerna och rekommendationerna för deras användning

Det är känt att ungefär 30% av befolkningen män lider av kronisk inflammation i prostatakörteln.

Patienterna blir både på 20 och 50 år. Prostatit är en av de vanligaste manliga urologiska sjukdomarna.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara olika bakterier, virus och svampsjukdomar i prostata, stasis av blod i organs åder.

Dessa symtom börjar utvecklas på grund av många faktorer: oregelbundet sexuellt liv, tillräckligt lång tid för inaktivt arbete, klädd underkläder och missbruk av alkoholhaltiga drycker. Det finns många läkemedel för behandling av kronisk prostatit, de kommer att behandlas vidare i artikeln.

Läkemedel som förbättrar metaboliska processer i prostata

Vid ovanstående diagnos rekommenderas att använda olika mediciner för att förbättra det allmänna tillståndet. Denna lista kommer att lista läkemedel som kan förbättra metaboliska processer i prostata.

Afala, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är avsett för behandling av olika urologiska sjukdomar.

Tabletterna ordineras två gånger om dagen för 2 delar per 1 mottagning. Det är tillrådligt att applicera dem före och efter sömnen (morgon och kväll).

Den huvudsakliga effekten av läkemedlet syftar till att minska effekterna av inflammation och ödem i prostata zheleze.Takzhe Afala medicinen sänker mängden rest urin, normaliserar tonen i de nedre urinvägarna och bidrar till en betydande minskning av dizuricheskih störningar.

Om ett svårt smärtssyndrom detekteras, såväl som dysursjukdomar under de första 14-21 dagarna administreras läkemedlet upp till 4 gånger var 24: e timme.

Prostan, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är föreskrivet för att eliminera de upptäckta patologiska och urologiska symptomen hos prostatit hos män. Vanligtvis är Prostan förskrivet ett piller en gång om dagen, varaktigheten av kursen är 6 månader.

Vitaprost Forte, ljusform

Vitaprost Forte har en utmärkt effekt på metaboliska processer, och kan också påverka urodynamiken. Läkemedlet ordineras oftast efter operation och används som ett medel för att behandla kronisk prostatit under en akut period.

Prostatilen, injektionsform - injektion

Prostatilen förbättrar arbetet med prostataceller och förbättrar därmed arbetet i kroppens muskler, stärker blodkärlens väggar, ökar blodcirkulationen och återställer immunförsvaret.

Läkemedlet är förskrivet för behandling av kronisk prostatit.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är en regulator av de urogenitala organens funktioner hos män. Prostamol Uno har antiinflammatoriska egenskaper och kan ordineras som en komplex terapi tillsammans med andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit och inflammation i organen.

Prostalamin

Läkemedlet är ett biologiskt tillskott som har en direkt effekt på de metaboliska processerna i prostata.

Användningen av detta medel enbart vid behandling av prostatit ger inte önskad effekt. Det kan ordineras för avlägsnande av inflammatoriska processer i kroppen i det första steget i prostata, det är önskvärt att använda det i kombination med andra droger.

Antibakteriella medel

De flesta inflammatoriska processerna i prostatakörteln beror på infektion av vissa bakterier. Det är därför denna typ av terapi är ganska effektiv, och stöd för behandling bör också innehålla antibakteriella medel.

De viktigaste är: Ceftriaxon, Doxycyklin, Sumamed, Tetracyklin, Azitromycin.

Det finns nu ett stort antal droger i detta område, men inte alla har förmåga att tränga in i prostatakörteln. Därför är det viktigt att det är läkaren som bestämmer läkemedlen för varje enskilt fall.

Antiinflammatoriska läkemedel (icke-steroidala och hormonella)

Typen av antiinflammatoriska läkemedel innefattar läkemedel som Meloxicam, Nimesulide, Diclofenac.

De är en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som i allmänhet betecknas som behandling och avlägsnande av olika smärta och också är utmärkta för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln.

Trots de användbara egenskaper, kan behandlingen inte ger önskad effekt, och i sådana fall kommer den behandlande läkaren ordinera du ange en annan grupp - hormonpreparat, som omfattar: Dexametason jag salt Medrol, prednison.

Alpha-blockerare

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Denna typ av droger efter många tester och studier visade utmärkt resultat vid behandling av kronisk prostatit, och framgången för denna typ av behandling var alltid hög.

Detta beror på det faktum att alfa-blockerare har en riktningseffekt på blås receptorerna och därigenom mjukar urinering av patienten.

Mer betydande lättnad kan uppnås efter att ha tagit dessa droger i en vecka.

När en kronisk inflammation i prostata detekteras, ordinerar läkare vanligtvis sådana läkemedel i denna grupp: Silodosin och Tamsulosin.

Översikt över populära droger

Vid behandling av prostatit har följande läkemedel visat sig mest positiva:

Relaterade videoklipp

På principerna för behandling av prostatit i video:

Prostatit är en mycket vanlig diagnos hos män, särskilt dess kroniska form. Denna typ av sjukdom kräver konstant underhållsbehandling, och under perioder med exacerbation - en komplex medicinering. Drogerna används olika, de tillhör olika grupper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Effektiv behandling av kronisk prostatit

När kronisk prostatit försämras är det extremt obehagligt för patienten. Det är inte förvånande att en man som drabbats av en sjukdom kommer att leta efter en sådan botemedel mot kronisk prostatit, som har den bästa terapeutiska effekten. I den här artikeln erbjuder vi en översikt över läkemedel, vars användning har visat det bästa resultatet vid behandling av olika former av kronisk prostatit.

Funktioner av kronisk form av prostatit

Prostatit - en åkomma från en grupp av rena manliga inflammatoriska sjukdomar - är indelad i två former: akut och kronisk. Den första formen kallas "akut", för att i klinisk praxis för att fastställa denna diagnos i patientens medicinska historia är det nödvändigt att ange ett antal karakteristiska särdrag. Manifestationer är ljusa och tydliga synliga och kallas därför skarpa, det vill säga de har den nödvändiga uttrycksförmågan. Om vi ​​pratar om de karakteristiska symtomen på prostatit, listar vi dem:

 • smärta i bäckenregionen när den rör sig eller sitter
 • smärta i nedre rygg, perineum och njurar;
 • allmän sjukdom med svaghet och apati
 • problem med urinering
 • progressiv impotens.

Läkaren, som upprepade gånger upptäckte dessa symptom, hos en patient som tidigare hade prostatit fixar en förvärring av den kroniska formen av prostatit. Således, om prostata manifesteras i patienten igen, det kommer inte längre att märkas "kryddig", kommer det att betraktas som "kronisk", liksom symptomen är inte längre detekteras "skarp" och bli "försämringen".

Den kroniska formen av prostatit är en allvarlig sjukdom, som är mycket svår att bota. Sällan, när prostatit i denna form härdas 100%, faller sjukdomen oftast i tid till, efter en månad eller ett år, igen för att påminna dig själv. Denna situation beror på typen av prostatit (stillastående, infektiös eller atypisk), från den terapeutiska strategin som valts för att behandla sjukdomen och patientens självdisciplin.

Det svåraste att behandla vissa typer av infektiös form av prostatit. Till exempel har en patogen som "Staphylococcus aureus" ett högt motstånd mot antibiotika - ett traditionellt botemedel mot bakteriella former av prostatit. Behandling av Staphylococcus aureus med antibiotika kräver allvarlig disciplin från patienten - du måste ta läkemedel strikt enligt schema, genomföra föreskrivna rutiner och ta prov. Brott mot behandlingsregimen kan leda till uppkomsten av en resistent stam av patogenen, som efter en viss tid - en månad eller två - återigen påminna oss om prostatainflammation.

Medicinsk behandling av prostatit i kronisk form

Än att behandla kronisk prostatit? Vilka läkemedel kan han botas med? Drogbehandling för kronisk prostatit är den vanligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling av prostatit används också manuell terapi (prostata massage), terapeutiska övningar, diet, värmebehandling, fysioterapi, vattenprocedurer.

Läkemedel för allmän behandling av kronisk prostatit

Det finns en hel rad av läkemedel som inte är avsedda att ta itu med behandling av prostatacancer, men de används vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, för att lindra allmäntillstånd hos patienten - det är antiinflammatoriska, febernedsättande läkemedel och läkemedel som minskar smärta, förbättrar immunitet (immunmodulatorer).

 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID). Läkemedel i denna grupp innebär också en minskning av NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Denna grupp av läkemedel är mycket stor - ketorolak, naproxen, aminopyrin, indometacin, flurbiprofen, ketoprofen, diklofenak natrium, piroxikam, ibuprofen. Förfader till denna grupp var vanligt aspirin. Inte alla är lämpliga för behandling av kronisk prostatit. Vanligtvis används för behandling av prostatit läkemedel baserade på diklofenaknatrium, ibuprofen, ketoprofen. Läkemedel kan druckas oralt i form av kapslar och tabletter, men den bästa terapeutiska effekten med prostatit uppnås under användning av rektala suppositorier som innehåller dessa läkemedel.
 • Läkemedel mot smärta. Trots att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte bara behandla inflammationen och lindra smärtan, men vi har gjort fortfarande denna punkt separat, eftersom det finns en grupp av läkemedel som inte kan ersättas - är kramplösande och opiater. Den mest populära antispasmodiska är det ungerska läkemedlet "No-spa" (No-Spa - en reduktion från No-Spasm - "mot spasma"). Den aktiva substansen i den är "drotaverin" - den gav namnet på den inhemska analogen av läkemedlet. En annan populär antispasmodic är läkemedlet "Spazmalgon". Läkemedlet, förutom spasmolytisk verkan, kan eliminera inflammatorisk process. Läkemedlet är komplext, det innehåller flera aktiva substanser. När det gäller opiater noterar vi att drogerna i denna grupp är svåra att nå, de är svåra att få även vid recept. Vad är förknippat med deras narkotiska egenskaper. Opiater är emellertid det bästa läkemedlet mot smärta. Med dem kan ingen jämföra. I de fall där smärtan överskrider de tillåtna värdena och utgör ett signifikant hot mot patientens hälsa kan de därför ordineras som en bedövningsmedel. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är morfin. Det är mycket lättare att få droger gjorda på basis av syntetiska derivat av opium - promedol, kodin. Prostatit i avancerad form är en sjukdom som orsakar allvarliga smärtor, att sluta helt som bara kan vara opiater.

Ytterligare faktorer

Immunomodulatorer (läkemedel som kan minska eller öka effektiviteten i immunsystemet). Vanliga vitaminer - särskilt C-vitamin - kan fungera som läkemedel som stimulerar mänsklig immunitet. Hög immunitet kommer att undertrycka kroniska manifestationer av prostatit, minska aktiviteten hos patogener, minska inflammation. Immunostimulator "interferon" bekämpar effektivt virusets form av sjukdomen. I fall av autoimmuna (allergiska) former av prostatit tas läkemedel som försiktigt undertrycker immunförsvarets aktivitet (immunosuppressorer) -prednisolon, dexametason. Dessa läkemedel är kortikosteroider, de kallas också hormonella droger. Starkare immunosuppressorer tas med stor omsorg - det finns risk för patientskada.

Viktigt! Formuleringar av NIP-medicineringsgrupper måste åtfölja hepatisk mottagning (Eskhol, Karsil, Gepabene, Hepatosan) och magskyddande (Sukralfat, Solcoseryl, Aktovegin, Bismuth trikalium dicitratobismuthate). Detta behov orsakas av de farliga biverkningarna av NIP-läkemedel som hotar lever och mage.

De mest effektiva antibakteriella ämnena

Bakterier är den vanligaste patogenen hos mänskliga infektionssjukdomar. Bakteriell prostatit tar en ledande plats i den medicinska statistiken över alla upptäckta fall av prostatit. De vanligaste upptäckta patogenerna-bakterier som påverkar prostatakörteln är:

 • gonokocker;
 • grönaktig streptokocker;
 • Staphylococcus aureus;
 • blek treponema.

Alla bakterier är sårbara för en grupp läkemedel som kallas antibiotika. Detta gäller även Staphylococcus aureus, trots all dess potential för resistens mot en sådan läkemedelsgrupp. Antibiotika är indelade i grupper - penicilliner, fluorkinol, makrolider, cefalosporiner, tetracykliner, polymyxiner, linkosamider. Inte alla är lika effektiva mot bakterier. Kvaliteten på användningen av antibiotika beror på den behandlingsstrategi som den behandlande läkaren valt. Gonokocker anses till exempel vara sårbara för nästan alla grupper av antibiotika. Men vad betyder detta i praktiken? Gonokocker är uppdelade i stammar, som var och en har en viss resistanspotential. Därför händer det ofta att gonokock prostatit börja behandla bredspektrumantibiotikum (penicillin - "Ampioks", "Ampicillin"), och sedan gå vidare till drogen, som visar den största effektiviteten. Det kan vara en antibiotisk makrolid eller ett antibiotikum från gruppen av cefalosporiner.

När det gäller andra nämnda infektioner är det också nyanser. Patogen "blek treponema" - orsakssambandet till en farlig veneral sjukdom (syfilis) - är extremt sårbar mot penicilliner. Framväxten av första antibiotika penicillin, är syfilis mycket mindre farlig än den var före 20-talet av XX-talet. Blek treponema är hjälplös mot penicilliner, det har inte potential för motstånd mot dem. Risk för protozoala infektioner - en frekvent följeslagare av syfilis. Grön streptokocker är sårbar mot tetracykliner och penicilliner. Staphylococcus aureus har nyligen börjat behandlas med moderna läkemedel, som inte är relaterade till antibiotika - hlorofilliptom (naturläkemedel), protivostafilokokkovym humant immunoglobulin (personlig medicin i form av serum), stafylokocker toxoid.

De bästa antiprotozoalerna

Protozoer - protozoer eller protister - unicellulära mikroorganismer, de första företrädarna för djurriket. Bland protozorna finns farliga patogener, parasiter, som kan påverka prostata och organen i det mänskliga genitourära systemet. De är en vanlig orsak till prostatit. Enligt medicinsk statistik är protozoer den andra efter bakterier enligt frekvensen av alla upptäckta infektiösa former av prostatit. Protozopatogener av prostatit:

 • Klamydia (patogener av klamydia);
 • amoeba-protista (orsakssamband för amoebiasis);
 • Trichomonas (orsaksmedel av trichomoniasis);
 • lamblia (patogener av giardiasis).

Genom denna uppräkning är antalet patogena protozoer som kan påverka prostata inte uttömda - det finns många fler. De protozoer vi nämnde är dock de vanligaste mänskliga parasiterna från protozoan gruppen.

Den bästa lösningen för kronisk prostatit mot protozoer är Metronidazol, ett derivat av nitroimidazol (ett syntetiskt läkemedel erhållet i Frankrike 1962). Nu är metronidazol en tidstestad medicin, lika skadlig för vilken sort av denna typ av patogener som helst. Det är också vettigt att använda andra derivat av nitroimidazol - "Ornidazol" eller "Nirdazol". Anti-amoeba protivister använder också drogerna "Khiniophon", "Chlorokin", "Tetracyklin"; Trichomonaser är sårbara endast för nitroimidazolderivat; mot chlamydia-användning "azitromycin", "erytromycin", "cyphran"; lamblia, förutom derivat av nitroimidazol, är sårbara för akrihin och furazolidon.

De mest effektiva drogerna mot viral form av prostatit

Virus är villkorligt levande varelser, små representanter för den patogena mikrokosmen. Den virala formen av prostatit är den sällsynta av alla smittsamma former av denna sjukdom. De viktigaste patogenerna för denna typ av prostatit är:

Virala infektioner, med sällsynta undantag, behandlas inte med antibiotika. För behandling av kronisk prostatit hos män, som orsakas av en virusinfektion, använda speciella läkemedel som förstör proteinhöljet av patogenen, bryter syntesen av polypeptiden bindningar virus, förbättra immunitet. De mest effektiva antivirala läkemedlen på hemmamarknaden är Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir, Remantadin, Amizon.

De bästa antifungala ämnena för mykos av prostata

Svampinfektion i prostata - mykos - ett ganska sällsynt fenomen. Mindre vanligt är bara viral form av prostatit. Den vanligaste formen av mykos av prostata orsakas av en villkorligt patogen svamp av arten Candida Albicans. Några av svamparna i detta släkt har förrän nyligen använts i livsmedelsindustrin för jäsning av matvaror. Nu har situationen förändrats, Candida Albicans likställs med opportunistiska svampar, vilket är skadligt för livsmedelsproduktion. Men i industrier där livsmedelssäkerhetsstandarder inte är tillräckligt bra kommer svampen i mat. Det är ganska vanligt, under gynnsamma förhållanden utvecklas det snabbt och orsakar många sjukdomar. För att stoppa patogenens utveckling är det nödvändigt att skapa förhållanden som är ogynnsamma för infektionens utveckling. Svamp känns bra i en sur miljö, uppfattar alkaliskt dåligt. Därför kan du för första gången dricka sodavatten eller bikarbonatbordsvatten. Mot svampar av släktet Candida soda - den mest effektiva medicinen är de mest effektiva förberedelserna mot svampar av andra arter:

 • polyener - "nystatin", "levorin", "natamycin";
 • allylaminer - "naftyfin", "terbinafin";
 • azoler och triazoler - "Flukonazol", "Itrakonazol".
 • imidazoler - "mikonazol", "ketokonazol", "clotrimazol", "oxikonazol".
 • andra droger - Griseofulvin, Cyclopyrox.

Droger av ett brett spektrum av åtgärder, som används med en stagnerande form av prostatit

För att behandla den stillastående formen av prostatit finns det mycket effektiva verktyg - prostata massage och speciell medicinsk gymnastik. Detta faktum betyder emellertid inte att neka användningen av läkemedelsbehandling för denna form av prostatit. För att bota stillastående prostatit måste du göra tillräckligt med ansträngning, och utan medicinering kan du inte göra det. De bästa läkemedlen för behandling av kronisk prostatit av stillastående typ har en komplex verkan - antiinflammatorisk, antimikrobiell, antiallergisk mot smärta. På grund av dess komplexa egenskaper är drogerna i denna grupp mycket populära bland prostatitpatienter. Handelsnamnen på förberedelserna är följande:

 • "Vitaprost". Producerad i två former - tabletter och rektala suppositorier. Preparatet innehåller ett extrakt av prostaten hos mogna könstjurar. Läkemedlet riktas mot stillastående processer i prostatakörtlarna. Förutom dessa egenskaper har en bra antiinflammatorisk effekt, minskar obehag i bäckenet, förbättrar funktionen hos det genitourinära systemet.
 • "Afala". Det är svårt att säga varför homeopati hjälper. Men på Internet finns det så många entusiastiska utrop för att använda denna medicin så att den kan ignoreras. Bedömning av recensionerna hjälper läkemedlet till med alla typer av prostatit, avlägsnande av negativa symptom, botemedel inflammation. Producerad i tablettform.
 • "Prostamol Uno." Läkemedlet innehåller ett extrakt av sabal palm. Producerad i form av tabletter, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet, i jämförelse med andra droger av denna typ, har den högsta grad av effektivitet som täcker hela komplexet av antiinflammatoriska effekter på prostata. Läkemedlet är ett förebyggande medel mot prostatacancer.

Viktigt! Man måste komma ihåg att administrationen av något läkemedel måste samordnas med den behandlande läkaren. Vår artikel är informativ, den är inte avsedd att vara en handledning till handling!

Är det nödvändigt att fortsätta behandlingen om kronisk prostatit botas?

Efter långa månaders övervakning kan den behandlande läkaren upptäcka att botemedel mot kronisk prostata sjukdom har kommit. Det finns en naturlig fråga om behovet av att fortsätta behandlingen. Det finns en känsla av att det inte finns något behov. Allt är dock inte så enkelt - behandlingen av kronisk prostatit passerar inte för män utan spår - drogerna har biverkningar, sjukdomen kan allvarligt skada prostata vävnaden.

Prostata är ett organ viktigt för en sexuell konsistens hos en man. Utan testosteron transformerad i prostatakörteln kommer det ingen vilja eller erektion. Därför, efter behandling av prostatit, behövs läkemedel för att behandla impotens, återställa prostatafunktionaliteten. Vilka läkemedel ska jag använda i sådana fall? Läkemedlet bör riktas mot syftet att behandla prostatacancer. Till exempel, rektala suppositorier "Pepon". Läkemedlet innehåller ett extrakt av pumpafröolja, vilket har en mycket positiv effekt på återställandet av prostata hos sexuell funktion.

Förutom "Peponen" är det värt att nämna sådana preparat som "Persilja rottextrakt", "Ginseng extrakt", "Gyllene rottextrakt", "Prostodin". Rimligt, det vill säga användningen av droger som samordnas med en läkare ska påskynda återställandet av en mans sexuella funktion.

Behandling av prostatit med piller i akut och kronisk form - en lista över effektiva droger och priser

I närvaro av inflammation i prostatakörteln hos män är effektiva läkemedel för behandling piller för prostatit. De första manifestationerna av sjukdomen kräver en läkares råd - det enda sättet att snabbt hantera sjukdomen. Specialisten kommer att förskriva en kurs med hänsyn till patientens anamnes och interaktion mellan tabletterna och andra läkemedel.

Vad är prostatit?

Läkare refererar prostata till området för organen av manlig reproduktion. Denna körtel ligger runt blåsans hals. Genom prostata passerar urinröret, dvs järnet ligger nära urinröret. Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Sjukdomen orsakar psykiskt obehag och smärtssyndrom. Felaktig behandling av sjukdomen kan leda till oönskade konsekvenser, eftersom en otillräcklig erektion är en följd av förvärrad reproduktionsfunktion.

Tabletter för behandling av prostatit hos män

Med sjukdommens art kan patologi vara av två typer: kronisk och akut. För att ordinera effektiva läkemedel måste en specialist bestämma typ av sjukdom och patientens tillstånd. För att förbättra mikrocirkulationen är körteln ordinerad för Escuzan och Pentoxifylline. Det finns sådana läkemedel för behandling av prostatit hos män:

 • antibakteriell, hormonell; fytoterapeutiska läkemedel;
 • ljus;
 • microclysters;
 • alfa-adrenoblocker (silodosin);
 • antispasmodika;
 • muskelavslappnande medel.

Tabletter med kronisk prostatit

Om du inte behandlar akut inflammation, går sjukdomen till ett kroniskt stadium. Denna sjukdom kan orsaka prostata adenom. Skillnaden i det kroniska skedet är sjukdoms långa lopp. Läkaren kan ordinera mediciner för kronisk prostatit - Omnic eller Tamsulosin. Behandlingen utförs med hjälp av fysioterapi, massage och medicin:

Bota en infektion orsakad av Gram-positiva bakterier

Det verkar mot inflammation, ökar kroppens motståndskraft mot infektioner

Homeopatisk botemedel, smärtstillande medel

Förbättrar tillståndet för prostatavävnad

Finasterid omvandlar testosteron till dihydrotestosteron

Det verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, symptomen försvinner på dag 12.

Förberedelser för akut prostatit

Det finns 3 etapper av en akut typ av sjukdom som orsakas av infektionens penetration: katarrhal, follikel och parenkymal. En smärtsam sjukdom kännetecknas av bildandet av purulenta foci i vävnaderna i prostatakörteln och dess ödem. Behandling med läkemedel ska ske på ett sjukhus. Förberedelser för akut prostatit och deras effekt presenteras i tabellen:

Levofloxacin, Norfloxacin, Ciprofloxacin

De verkar mot intestinala bakterier, som undertrycker patogen mikroflora

Karbenicillin, oxacillin, ampicillin

Bly till bakteriernas död, blockerar deras syntes av protein

Maxipim, Cefotaxime och Ceftriaxon

Eliminera gram-positiva och gramnegativa bakterier, anaerob infektion

Eliminera kramp i musklerna i perineum

Ibuprofen, injektioner eller ljus Diklofenak, Nimesulide

Doxycyklin, Oxytetracyklin, Minocyklin

Effektiv mot klamydia eller mykoplasma

antiinflammatorisk

Infektionen behandlas med antibiotika, vilket eliminerar patogenerna. För att skapa en bestående effekt behövs läkemedel för att bekämpa kronisk inflammation. För detta används NSAID i behandlingen - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som är utformade för att blockera frisättningen av prostaglandin och histamin i blodet. Så minskar kroppens reaktion på inflammation.

antibiotika

Före tillsättning av antibakteriella medel måste patienten lämna in test och biokemiska studier för att bestämma virusets, patogena svamparnas och bakteriens känslighet för komponenterna i läkemedlet. Endast under överinseende av en urolog kan du ta antibiotika. Det finns följande typer av läkemedel:

 • amoxicillin;
 • amoxiclav;
 • ampicillin;
 • ciprofloxacin;
 • Levofloxacin.

smärtstillande medel

Män använder ofta smärtstillande medel för prostatit, än ljus. När sjukdomen hjälper, det vanliga läkemedlet - Analgin, som har smärtstillande och antipyretisk effekt. Läkemedlet indikeras för intag i en dos av 1 tablett per dag, då symtom på sjukdomen inte uttalas. Sådana analgetika som Analgin har följande kontraindikationer: anemi, nedsatt lever- och njurefunktion, hematopoiesis-system. Andra bedövningsmedel inkluderar:

Ny medicin för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Kinesiska piller för prostatit

Kinesisk medicin bygger på principen att den huvudsakliga behandlingen är immunsystemets stöd. Dess effektivitet bevisades av kinesiska tabletter mot prostatit. Du kan köpa sådana tabletter i någon apotekskiosk eller beställa billigt med leverans via post i webbutiken. Vilka läkemedel som ska tas med inflammation i prostatakörteln hos män:

 1. Bulls könsdel - innehåller delar av tjurens kroppsdelar som förbättrar sekretionen av körtelns utsöndring.
 2. Fuzhunbao superkapslar stärker människors hälsa, används vid komplex behandling av sjukdomen.
 3. Chichungang - innehåller roden av pionen, remaniya, tusendedelar och kommer att lindra obehag av inflammation.

Billiga piller för prostatit

Du kan ta bort symptom och bota patologi utan att tillgripa att köpa dyra droger. Billig medication för prostatit kan också vara effektiv och snabbverkande. Alla droger är tillgängliga för köp till någon person, men det är värt att avstå från självmedicinering. Det finns så billiga sätt att bota inflammation:

 1. Pepon - förhindrar risken för prostata adenom, är skapad av pumpa frön.
 2. Prostan - läkemedlet är inte ett hormon, men kännetecknas av antiandrogen aktivitet.
 3. Prostamol DNA - består av växtdelar, sänker testosteron.

Tabletter för förebyggande av prostatit

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Kostnaden för droger för inflammation i prostatakörteln beror på frisättningsformen, tillverkaren, kompositionen av läkemedlet. På rekommendation av en läkare kan du köpa nödvändiga droger i en apotekskiosk eller -order i ett apotek som säljer läkemedel. Tabellen visar de ungefärliga priserna på vanliga droger i Moskva.