Huvud
Förebyggande

Nya metoder för behandling av urologiska inflammationer och deras effektivitet

Kronisk prostatit är en urologisk patologi av prostatakörteln, vars behandling är ganska mödosam. Inte alla patienter har den finansiella risken för långvarig medicinering och den höga risken för biverkningar från kraftfulla läkemedel en utmaning för läkare. I detta avseende en stor roll i den övergripande behandlingskur spela en ny behandling av prostatit, vilket bidrar till att uppnå en positiv effekt: användning av vitaminer, icke-traditionella metoder för sanitet, modern sjukgymnastik.

Innehållet i artikeln

vitamin

Långvarig och svår behandling av prostatit har en aggressiv effekt på kroppen som helhet. Vitaminterapi är ganska ny i behandlingen av prostatit. Läkare ger vitaminer en viktig roll vid behandlingen:

 1. Processen att producera röda blodkroppar som ökar styrkan hos män.
 2. Aktiv utveckling av antikroppar som verkar i rollen att skydda den manliga kroppen från de skadliga effekterna av bakterier och infektioner.
 3. Antiinflammatorisk effekt.
 4. Återställande av inre mikroflora efter användning av läkemedel, alkohol, droger, som påverkar fertiliteten negativt.
 5. De fungerar som blockerare vid förtäring av blodkärl och hjälper till att fritt leverera syre till bäckenorganen.

Terapeutisk effektivitet av vitaminer

Behovet av vitaminer i patienten kan kompletteras med både läkemedel och naturlig mat. Livsmedel rika på nyttiga vitaminerna A, E, C, D, B6 inkluderar: fiskolja, olivolja och havtornsolja, pumpor, ägg, morötter, äpplen, surkål, banan, hasselnöt, keso, färska örter och grönsaker. Och om nyttan av naturliga produkter med ett högt innehåll av näringsämnen har länge visat medicinsk forskning, ta emot komplex färdiga vitamin avser nya metoder för behandling av prostatit.

Eftersom läkemedelsmarknaden är full av olika vitaminer identifierar läkare huvuddelen av dem, vilket har en positiv effekt på behandlingen av prostatit.

Mikroelement för kontroll av inflammatoriska processer

Den helande effekten av vitaminer noteras endast när den är korrekt kombinerad med mikroelement: selen, magnesium, zink.

selen

Antioxidant, med hög effektivitet som används av läkare vid behandling av tumör och kroniska inflammatoriska processer i prostata. Medicinsk forskning har visat den positiva effekten av selen på att stimulera utvecklingen av manliga könsceller (spermatozoa).

magnesium

I kombination med kalcium och zink bidrar till att stärka immunceller i lesionerna av inflammatoriska processer.

En viktig komponent i skydd av prostata mot förekomst av cancerframkallande. Detta spår mineral hjälper produktionen av testosteron, förbättrar erektil kapacitet muzhchiny.Urologicheskim patienter bör komma ihåg, kan bara en specialistläkare behandla prostatit använder vitamin terapi utan att skada hälsan.

Cellterapi

Moderna medicinen tillgodoser i allt högre grad användningen av stamceller vid behandling av olika sjukdomar på grund av deras unika förmåga att skilja sig i celler från andra vävnader. Relativt nyligen har forskare funnit att för att uppnå full återhämtning från kronisk prostatit kan vara med hjälp av cellterapi.

Den främsta fördelen med stamcellstransplantation är att dess åtgärd syftar till att bekämpa huvudorsaken till prostatitinfektioner och virus. Vid transplantation tas stamceller från patienten från benmärgen. Som regel är en liten mängd tillräcklig för att återställa skadad prostatavävnad. Efter att de tagits emot börjar processen med artificiell tillväxt av cellmassan under kontrollerade betingelser inom 45-60 dagar. Modern bioteknik kan öka stamcellerna i denna process till 200 miljoner! Nästa steg i behandlingen är intravenös administrering av cellerna till den urologiska patienten.

De viktigaste fördelarna med denna teknik är:

 • fullständig säkerhet och brist på speciell förberedelse före förfarandet
 • stärka immunitetens skyddande funktioner
 • restaurering eller fullständig ersättning av drabbade vävnader;
 • autologa celler finner självständigt foci av inflammation och skapar ett uppdaterat kärlsystem;
 • upplösning av vidhäftningar i prostata
 • förbättring av blodcirkulationen och metabolism på grund av aktiv tillväxt av nya blodkärl;

Sådana positiva resultat kan inte uppnås med antibiotikabehandling och fysioterapi.

Hårdvara behandlingsmetoder

Behandling av kronisk prostatit är oupplösligt kopplad till användningen av läkemedel som aggressivt påverkar system av mänskliga organ. De senaste hårdmetoderna för fysioterapi kan minimera eller helt eliminera behovet av medicinsk intervention.

Det finns ett brett utbud av nya former av fysioterapi. De främsta metoderna för positiva effekter på prostatakörteln är laserterapi, elektroterapi, ozonbehandling.

Laserterapi

Prostatit åtföljs av en lokal kränkning av blodcirkulationen i prostata. Tack vare laserstrålarna bekämpar läkare framgångsrikt detta problem. Lasern är indikerad för användning endast i kronisk form av sjukdomen eller i det subakutiva steget.

Inverkan av medicinska strålar är lokal, vanlig eller genom en rektal öppning. Alla dessa metoder hanterar effektivt accelerationen av processen för regenerering av kärnans skadade vävnader. Steg av inflammation i prostata ersätts av ärrbildning med infraröd strålning, vilket kan minska smärtan avsevärt hos män.

Laserbehandling utförs i ambulans. Kursens genomsnittliga längd är 10 dagliga rutiner. I 1 timme före laserterapi ska 2-3 glas varmt vatten vara berusade, eftersom Förfarandet utförs endast med en komplett blåsan. Denna typ av terapi är absolut smärtfri och i kombination med preparatet varar 15 minuter.

elektroterapi

Minska prostataödem och förstöra patogena virus kommer att bidra till att stimulera prostata med elektriska strålar. Före denna behandling måste urologiska patienter genomgå en fullständig undersökning och se till att det inte finns några akuta former för inflammation i det genitourinära systemet.

Mikroströmmar skapar en termisk effekt som förstör de läkade vävnaderna i lesionerna. Denna metod för behandling främjar gradvis upplösning av vidhäftningar som stramar könsorganets väggar och blockerar prestationen hos sexuella funktioner. Många bakterier är också mycket känsliga för temperaturförändringar. Genom att agera på prostata vävnaden leder en elektrisk ström till en stillastående utsöndring från prostata och blockerar den vidare utvecklingen av smittsamma mikroorganismer.

Under proceduren injiceras patienten med en spets av en speciell enhet i urinväggen. Efter individuellt urval av den aktuella styrkan börjar effekten på vävnaden. Med korrekt genomförd elektrostimulering bör en man känna en lätt brinnande känsla i urinröret. Kursens varaktighet väljs individuellt och i genomsnitt är 10 dagar.

Ozonterapi

Som medicinsk praxis visar kan ett positivt resultat i behandlingen av prostatit inte bara fysiskt påverka prostatakörteln, men också med hjälp av vätskor. Den fysiologiska lösningen, berikad med ozon, introduceras genom urinröret och ligger nära fokusen på inflammation. Med denna terapi kan du starta processen med regenerering av celler från könsorgan, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovärdiga element som fungerar som provokatörer av kronisk prostatit förstörs, och återhämtningsfasen börjar. Ozonterapi med framgång används av läkare med komplicerade former av prostatit

Icke-traditionella behandlingsmetoder

Moderna metoder för behandling av prostatit med hjälp av icke-traditionell terapi orsakar skeptiska åsikter hos patienter. Läkare försäkrar också att i en komplex kombination med antibiotikabehandling kan man uppnå stabila positiva resultat. Till alternativ behandling av inflammation i prostatakörteln ingår hirudoterapi och akupunktur.

hirudotherapy

För att behandla prostatit med hjälp av leeches krävs flera kurser, vars frekvens bestäms av läkaren baserat på patientens kliniska situation. En behandlingskurs består av åtta procedurer och kräver användning av 35 leeches.

Biter på huden, utsöndrar leken substansen hirudin, vilket hjälper till att tunna blodet och snabbt komma in i det lilla bäckens organ.

Ju tjockare blodet i en man är, desto mer uttalad är symtomatologin av körtelens urologiska patologi.

Av denna anledning anses användningen av leeches vara en sådan effektiv ny teknik för att bekämpa stillastående processer i prostata.

Under varje behandlingsprocedur föreskrivs individuella leeches som endast används en gång. Under en session med hirudoterapi använder läkaren cirka 4 lexar, vilka är fastsatta i vissa akupunkturpunkter. Experter rekommenderar mellan manipuleringarna att ta pauser i 3-4 dagar.

akupunktur

En relativt ny riktning anses akupunktur vid behandling av prostatit. Akupunktur syftar till att återställa syremetabolism i prostatakörtelns drabbade vävnader, vilket eliminerar stasisstasis. Denna procedur är absolut smärtfri och rekommenderas för daglig träning med en längd på cirka 30 minuter. Den främsta fördelen med akupunktur är frånvaron av biverkningar som ofta uppstår vid medicineringen. Läkare rekommenderar denna manipulation endast i specialiserade medicinska institutioner, eftersom det kräver noggrann kännedom om punkterna på kroppen. Kaotiskt och tanklöst akupunkturförlopp kan försämra den kliniska bilden av prostatit.

Under akupunkturen sätts nålarna i en vinkel, vertikalt, horisontellt. Beroende på önskad effekt väljer specialisten storlek och längd på nålarna. Introducera dem med rotationsrörelser för att uppnå en lugnande effekt. I processen med aktivering av biologiska punkter känns patienten avkopplande varma tidvatten i hela kroppen. Man tror att akupunktur är direkt relaterad till förbättring av blodcirkulationen i prostata. Förfarandet bör överges med fobier av akupunktur och med utseendet av den minsta försämringen av välbefinnande under sessionen.

Sammanfattningsvis

I kampen mot prostatas hälsa är alla behandlingsmetoder bra. Moderna terapimetoder kombineras framgångsrikt med traditionella metoder. Utsätt inte besöket till urologen om de första tecknen på prostatit finns. Den behandlande läkaren väljer den optimala behandlingsförloppet utifrån den kliniska situationen. Tidig diagnos och nya metoder för behandling av kronisk prostatit ger inte sjukdomen till komplicerade former.

Översikt över de senaste metoderna för behandling av prostatit: moderna droger och fysioterapi

Förekomsten av prostatit hos män är mycket hög. Särskilt sjukdomen gäller dem vars ålder överstiger 35 år.

Med denna sjukdom har läkemedel varit känt under en lång tid, men långt ifrån dök upp effektiva metoder för dess behandling.

Lyckligtvis kan moderna metoder för behandling av prostatit bota denna obehagliga diagnos på kortast möjliga tid och med största sannolikhet för framgång.

Modern behandling av prostatit hos män

Innan du börjar behandla prostatit måste en man skapa en bra bakgrund, vilket kommer att bidra till en snabb återhämtning av patienten.

I detta fall kommer patienten måste ständigt iaktta en viss livsstil, som inkluderar: regelbunden sexuell aktivitet, en balanserad kost, tillräcklig vila och brist på trängsel, liksom införandet av åtgärder som kommer att påverka orsaken till sjukdomen.

Friska prostata och prostatit

Tidigare akut prostatit ansågs vara ganska allvarlig och svår att behandla sjukdomen, men i den moderna världen med tillväxt och utveckling av medicin utgör det inte ett stort problem för läkare.

Som en allmän regel, de sakkunniga utses för tillämpningen av ett antal antibiotika, som väljs ut för varje enskild patient, med hänsyn till känsligheten hos patogena organismer, och används i stor utsträckning icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, enzymer, vitaminer, immunstimulerande medel och andra medel för att förbättra blodcirkulationen.

Doktorerna föreskriver också användningen av olika fysioterapi tekniker, såsom:

Det är dock inte alltid möjligt att fullständigt bota prostatit, och oftast passerar denna sjukdom i kronisk form. För den mest effektiva diagnosterapin används komplex behandling, och varje patient behöver ett individuellt system.

De mest effektiva drogerna

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

Antibiotika vid prostatit kan endast ordineras för användning av en specialist om laboratorietesterna bekräftar sjukdomsförloppet i en smittsam form.

En sådan läkare ordinerar medicin för varje enskild patient, med hänsyn till många faktorer såsom: varaktigheten av flödet av prostatit, anledningen till dess förekomst, aktivitets utsedda läkemedel mot patogenen samt personliga känslighet för påverkan av ett verktyg.

De mest effektiva antibiotika som ordineras för behandling av prostatit anses vara sådana läkemedel:

För avlägsnande av smärta under prostatit är olika antiinflammatoriska läkemedel förskrivna för användning. Dessa läkemedel har ett analgetiskt handlingsspektrum och applicerar dem i form av ljus eller tabletter.

Betecknar oftast sådana ljus:

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel:

analgetika

Dessa läkemedel ordineras av den behandlande läkaren för att ta bort ödem från prostatakörteln, såväl som för att förbättra blodcirkulationen i vävnader i prostata och förbättra vaskulär elasticitet.

Oftast använder prostatit sådana smärtstillande medel:

 • diklofenak;
 • movalis;
 • ibuprofen;
 • Analgin;
 • difenhydramin;
 • en kombination av Analgin och Dimedrol;
 • Nospanum.

Immunomodulatorer och angioprotektorer

Immunomodulatorer kan eliminera all immunförlust i kroppen. De mest effektiva sätten är:

Angioprotektorer ordineras för användning vid stimulering av metaboliska funktioner, förstärkning av kärlväggar, utspädning av blod och normalisering av vaskulärmotorisk aktivitet.

De mest populära produkterna i den angioprotektiva gruppen inkluderar:

Massage i prostata

Massor av prostata anses vara ett av de mest effektiva sätten att behandla prostatit, och med det kan du utföra en diagnos som hjälper till att bestämma tecken på inflammation i denna kropp.

Kärnan i terapeutisk massage i prostata är att eliminera stagnation i prostatakörteln. Poängen är att detta orgel allokerar en prostatisk hemlighet till urinröret, vilket stagnerar och orsakar utvecklingen av olika inflammatoriska processer.

Verkningsmekanismen för prostatakörteln har ett antal användbara effekter:

 • vävnadsregenerering. Manuell behandling av prostatit främjar tillräckligt snabb regenerering av vävnadsstrukturer.
 • förebyggande av komplikationer. På grund av stagnation av sekret i kroppsområdet kan orsaka olika inflammatoriska processer, och som ett resultat av utflödet av prostata massage är en process som är att förebygga komplikationer;
 • avlägsnande av toxiner, liksom pus. På grund av massageprocedurer med bakteriell eller viral form av prostatit, kommer pus ut och toxiner frigörs;
 • ökad lokal immuniteta. Massage i prostatan normaliserar styrkan, och aktiverar också återvinningsprocesserna för evakuering av urin från patientens kropp.
 • normalisering av blodcirkulationen. På grund av motoriska åtgärder i prostatakörteln finns det en process för normalisering av blodcirkulationen i den, liksom i organen i det lilla bäckenet.

Nya metoder för behandling av terapi

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Laserterapi

Laserterapi används om en patient har en kronisk bakteriell såväl som icke-bakteriell prostatit.

Typ av laserterapi:

 • yttre laserterapi. Denna typ av behandling är baserad på bestrålning av prostata genom perineal vävnad i tre till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • akupunktur laser terapi. Lasern verkar på akupunkturpunkter på människokroppen, som är ansvariga för prostatakörtorns normala funktion. De befinner sig i bröstkorg, nacke, underliv och nacke. Bestrålning med denna laser utförs i två till fem minuter med en våglängd av 0,89 um;
 • intrarectal laserterapi. Denna behandling utförs med hjälp av specialinstrument med ett munstycke som sätts in i ändtarmen. Bestrålning av prostata körs ut genom tjocktarmen i två minuter med en våglängd på 0,63 mikron.

Denna procedur, inklusive beredning, tar inte mer än 15 minuter. Det sker enligt följande: en specialist frågar patienten att ta en bekväm position i en speciell stol och påverkar sedan prostatakörteln beroende på vilken typ av laserterapi. Denna procedur är endast möjlig om det finns en komplett urinblåsa.

elektroterapi

Denna metod för behandling av prostatit kan avsevärt minska smärta, lindra inflammation i vävnaderna och påverka minskningen av ödem. I modern medicin använder läkare oftast högfrekventa och lågfrekventa magnetfält för att behandla prostatit.

Anordning för elektrostimulering av prostata

Typer av inflytande av magnetiska vågor på inflammerad prostata:

 • variabla vågor. I detta fall installeras en magnetisk applikator utifrån, och den andra sätts in genom ändtarmen;
 • införing av en magnetisk kateter i urinröret.

Ozonterapi

Denna metod för behandling utförs genom att införa i rektum en fysiologisk lösning berikad med ozon.

Ozonterapi har så positiv effekt på prostata:

 • immunstimulerande medel;
 • smärtstillande
 • baktericid;
 • anti-inflammatorisk.

Denna typ av terapi kan användas som en oberoende behandling, och för olika inflammatoriska processer används för komplex terapi.

Relaterade videoklipp

Om moderna metoder för behandling av prostatit och prostata adenom i video:

Modern medicin kan ge patienten inflammation i prostata med den mest effektiva behandlingen. Det kommer att väljas med hänsyn till kroppens individuella egenskaper och patientens sjukdom. Komplex terapi med användning av senaste tekniker och droger bidrar till en snabb återhämtning.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

De nyaste metoderna för behandling av prostatit: en beskrivning och applicering

Prostatit inte så länge sedan var en åldersrelaterad sjukdom, och inte så vanlig. Idag är det en av de mest kända urologiska sjukdomarna. De flesta män efter 40 års ålder är i fara. Inflammation i prostatakörteln, vars följd är en överträdelse av genitala organens funktion, smärta, obehag och försummat form kan få allvarliga konsekvenser för hela organismen.

I slutändan utöver fysiologiska svårigheter börjar männen ha problem på den sociala sfären. Han lider ofta av sitt privatliv och arbete. En stillasittande livsstil, felaktig kost och alkohol bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Prostatit utmärks av sitt ursprung i bakteriell och infektiös. Och av naturen: skarp, kronisk och CPP - ett syndrom av kronisk bäckensmärta, förekomsten av symtom på sjukdomen, men utan tecken på inflammation.

Moderna metoder för behandling av prostatit

Den kroniska karaktären hos prostatakörteln kräver intensiv behandling. Förutom att uppmärksamma sin livsstil, är det nödvändigt att använda olika terapeutiska kurser i facket med intag av örtberedningar. De flesta experter tror att sjukgymnastik bättre lämpad för behandling av prostata sjukdomar. Till skillnad från mediciner som påverkar funktionen hos olika mänskliga organ och utsöndras inte alltid ut ur kroppen.

Används ofta för att behandla prostatit kirurgisk ingrepp. Kärnan ligger i det mekaniska avlägsnandet av vissa delar av prostata vävnaden. Under lång tid ansågs det ha en positiv effekt, trycket på urinröret minskar, de smittade vävnaderna avlägsnas.

Men moderna specialister föredrar att överge sådana radikala behandlingsmetoder. Eftersom resultaten i de flesta fall inte bidrar till återhämtning, men bara fördröjer sjukdomsförloppet under en viss period.

Alla metoder som beskrivs nedan har ett brett spektrum av fördelar, nämligen de hjälper till att eliminera toxiner och patogen mikroflora, förbättra blodcirkulationen i vävnader, eliminera stagnation, minska prostata, accelerera regenereringsprocesser. Dessutom, när alla dessa förfaranden utförs, finns det praktiskt taget inga smärtsamma förnimmelser.

Laserterapi

Användningen av laserstrålar bidrar till förbättring av blodcirkulationen i prostatakörteln, såväl som i vävnaderna som ligger bredvid den. Vad bidrar till att eliminera huvudorsaken till den inflammatoriska processen, överträdelsen av prostatacirkulationen.

Laserterapi används av den allmänna effekten på inguinalområdet. Och även lokal, genom direkt introduktion till kroppen. Laserterapi kan framgångsrikt slåss med kronisk prostatit, såväl som bakteriearter av denna sjukdom.

Radiofrekvensbehandling

Metoden är baserad på en gammal och beprövad behandlingsmetod. Effekten av höga temperaturer på människokroppen är länge känd för medicin och har framgångsrikt använts i kampen mot olika sjukdomar.

Tack vare utvecklingen av moderna medicintekniska produkter har denna metod fått ett nytt erkännande. Radiofrekvens termoterapi påverkar prostata, förstörde drabbade celler och patogena mikroorganismer. Bidrar också till processen för regenerering och vävnadsförnyelse. På grund av dess effektivitet har radiofrekvensterminalbehandling blivit utbredd inte bara vid behandling av prostatit, men också i sjukdomen hos andra organ.

elektro

Målet med denna behandling är att minska prostata på grund av effekten av en elektrisk ström med låg frekvens. Sammandragningen av muskler och vävnader lindrar stagnation och främjar utsöndring av utsöndringar och giftiga ämnen från prostata.

I de flesta fall är det stasis som orsakar långvariga inflammatoriska processer i prostatakörteln. Därför innefattar komplexet av medicinska förfaranden nödvändigtvis elektrostimulering.

Ozonterapi

Ett av de moderna sätten att behandla prostatit. Dess inverkan kan karakteriseras som komplex, inklusive både fysioterapi och kemiska effekter. Den fysiologiska lösningen berikas med ozon och injiceras i urinröret.

En sådan vätska, som verkar som en antioxidant, hjälper till att upprätthålla processerna för regenerering av de drabbade cellerna och förstör den negativa mikrofloran. Efter förfarandets gång återställer prostata sitt arbete.

Ballongutvidgning av urinröret

Detta är en icke-operativ och symptomatisk behandling. Han är utsedd för att bli av med olika känslor av obehag och smärta. Dess främsta fördel ligger i avsaknad av smärtsamma förnimmelser. Oftast utförs proceduren med ultraljud. Poängen är att hålla ett endoskopiskt rör genom urinröret, med en ballong i slutet. Efter blåsans inflation, som expanderar prostataväggarna, släpps urinröret.

Ofta föreskrivs denna metod i samband med stenting. Det förutsätter installation av en cylinder med specialmaterial, som håller urinröret, vilket inte tillåter återkramning.

magnetterapi

Kärnan i metoden är i den så kallade magnetiska massagen av prostata. Ett par magneter installeras, en genom urinröret, den andra genom ändtarmen. När den elektriska strömmen är ansluten till kretsen skapas ett magnetfält mellan magneterna.

Profylax av prostatit

Prostatit, idag är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna. Diagnosera det bättre i de tidiga stadierna. Behandling bör startas så snart som möjligt, annars kan inflammation leda till olika komplikationer.

Doktorer rekommenderar dock att man inte tar till behandling, men uppmärksamma förebyggandet av denna sjukdom. Namnlösa: För att sluta röka och dricka alkohol, var uppmärksam på fysisk kultur och rätt näring, regelbundet sexliv och en vanlig partner. Alla dessa åtgärder bidrar till att undvika stagnation i reproduktionssystemet och minska risken för prostatacancer.

En objektiv översyn av moderna metoder för behandling av prostatit

Statistiken visar att cirka 40 procent av männen i arbetsför ålder påverkas av prostatit. Men endast i ett litet antal människor blir denna sjukdom en akut process, som detekteras och behandlas helt enkelt.

De flesta människor har denna sjukdom i en mildare form, varför de länge inte uppmärksammar vad de anser vara små symtom, vilket gör dem "ägare" till den kroniska formen av sjukdomen. Med den kroniska formen av prostatit kan effektivt slåss mot moderna metoder. Nedan kommer vi att överväga i detalj alla behandlingsmetoder som modern medicin är redo att erbjuda.

Grundläggande metoder

Metoderna för behandling av prostatit är konservativa och operativa. Den första typen inkluderar:

 1. Olika mediciner.
 2. Sjukgymnastik (inklusive dess moderna sorter).
 3. Olika övningar.
 4. Massage i prostata.
 5. Passage av procedurer i sanatorier.

Det operativa ingripandet tillgripas endast om mannen vände sig till specialister vid ett sent stadium av sjukdomen, på vilken ärrvävnaden dominerar i prostata. I det här fallet kan det inte längre utföra sin funktion, men påverkar bara urinering, genom att klämma på alla organ i urinvägarna.

Konservativa sätt

Vid behandling av prostatit är fysioterapi och läkemedelsbehandling de viktigaste stadierna på vägen till återhämtning. Dessutom innehåller konservativa metoder de som tillåter vissa typer av störningar i körteln. För att uppnå maximal effektivitet av behandlingen, snarare än den vanliga sakta utvecklingen av sjukdomsutvecklingen, bör metoderna som anges nedan användas som ett komplex.

Medicinsterapi

 1. Antibiotika. Oftast är prostatit orsakad av sjukdomar i bakteriefloran. I detta avseende blir det klart att denna sjukdom inte kan bekämpas utan användning av antibiotika. För det första är det nödvändigt att bekräfta de ogynnsamma bakterieprocesserna i körteln, varefter en kurs av antibiotika förskrivs. I modern medicin, för behandling av prostatit, använd en mängd olika läkemedel som effektivt kan bekämpa inflammation i prostata.
 2. Blockers av alfa-adrenerga receptorer. Sådana droger är utformade för att lindra spänningar från urinrörets och urinblåsans muskler. Dessa muskler är ständigt spasmodiska, i kontakt med inflammerad prostata. Denna reaktion orsakar smärta vid urinering. Läkemedlet "Tamsulosin" orsakar ett minimum av biverkningar, det är ofta föreskrivet för prostatit. Men "Terazozin" och "Doxazosin" kan ordineras. Dessa läkemedel började nyligen användas vid behandling av denna sjukdom.
 3. Nonsteroidpreparat. Sådana droger är ett obligatoriskt botemedel mot prostatit. Dessa läkemedel minskar inte bara smärtan, utan bekämpar också inflammatoriska processer i körteln. Dessa läkemedel måste endast användas tillsammans med antibiotika.
  Preparat "Escuzan", "Venoruton". Dessa läkemedel har en positiv effekt på venet i det lilla bäckenet. Sådana droger bekämpar effektivt stillastående processer i körteln.
  Trental, Kurantil. Dessa läkemedel förbättrar arbetet med prostata kapillärer.
  Ljus med belladonna, ichthyol, anestesin är utformade för att förbättra mikrocirkulationen.
  "Prostatilen", "Raveron" - droger som är utformade för att aktivera själva försvarets försvar.

I de fall där en mans blod har en förhöjd nivå av östrogen, föreskrivs olika hormoner som är analoga mot dessa manliga hormoner. Dosering av sådana läkemedel bör bestämmas av en läkare.

sjukgymnastik

Magnetfält. Prostata påverkas av magnetfältet genom huden. Med denna metod kan du förbättra cellens näring, aktivera dess skyddande egenskaper och påskynda avlägsnandet av skadliga ämnen från vävnaderna. Denna terapi förbättrar blodcirkulationen och främjar bättre absorption av mediciner.

Mikrovågsbehandling. Denna typ av terapi bidrar till utvecklingen i prostata av speciella ämnen som döljer smärtan som kommer från körteln. Dessutom åtföljs förfarandet av att en viss mängd värme genereras, vilket expanderar kapillärerna och förbättrar vävnadens näring.

Nyligen utvecklas avancerade metoder för behandling av prostatit aktivt och blir mer populärt:

 1. Användningen av låg intensitet ström för att stimulera körteln. Prostata består huvudsakligen av muskelvävnad. Om dessa tyger utsätts för en elektrisk chock reduceras de. En sådan reaktion "pressar" ur cellerna en stillastående hemlighet. Det är värt att notera att för denna procedur måste elektroden sättas in genom urinröret.
 2. Applicering av lasern. Denna procedur förutsätter bestrålning av körtelvävnaderna med en laserstråle med låg intensitet. På grund av denna strålning blir blodet i kärnområdet mindre visköst. Detta bidrar till utflödet av sekretion och försvinnandet av mikroklumpar.
 3. Vakuumbehandling. Denna metod måste endast användas med samvete av laserterapi. En speciell kolv sätts på penis och luften pumpas ut. Denna procedur bör orsaka erektion. När det kommer, skickas en laserstråle till penis, vilket hjälper till att förbättra blodflödet.

Ozonterapi. Denna procedur innefattar införandet genom urinröret av en speciell vätska som är berikad med ozon.

Prostatisk massage

Nyligen har en prostasmassage lagts till i listan över obligatoriska förfaranden för behandling av prostatit. Detta förfarande förhindrar stagnation i körtelen, hjälper till att ta bort ackumulerade oönskade produkter från körteln, som bildas som ett resultat av inflammatoriska processer. Prostasmassage bör utföras först efter undertryckande av bakterieprocesser, för att inte föra fram ogynnsamma mikroorganismer djupare in i körteln.

Massage i prostata görs av en urolog. Sådan massage görs genom rektum, fingermetod.

Det finns också ett alternativ till fingermassage - vibromagnetisk laser. En sådan massage främjar inte spridningen av infektion genom körteln. Denna metod kombinerar laserstrålar, vibrationer och magnetfält. Denna effekt har en mycket positiv effekt på alla kärl och nerver som är relaterade till järn. Denna komplexa effekt förbättrar blodflödet och olika mikrocirkulationer i körteln, vilket avsevärt förbättrar sitt tillstånd.

fytoterapi

Om det är nödvändigt att förbättra ämnesomsättningen i körteln kan du dra full nytta av naturläkemedel, som är ett komplex av olika läkemedel som innehåller vitaminer, zink och selen. Dessa substanser finns i en mängd olika växter som finns i alla apotek. Av dessa örter, gör inte bara dekokningar, men lägger också till vattnet i badet, vilket också har en fördelaktig effekt på körteln.

Stamceller

Från den kroniska formen av prostatit de senaste åren har det blivit möjligt att bli av med stamceller. Sådana moderna metoder för behandling av prostatit, använd den mest avancerade utvecklingen inom medicinområdet. Stamceller införs i körtelvävnaderna. Egenheten hos dessa celler är det faktum att de kan ersätta alla drabbade celler utan problem. En gång i det drabbade området delas stamcellerna aktivt och blir i stället för de drabbade cellerna.

akupunktur

I öst har denna metod framgångsrikt lindrat personer av prostatit i flera århundraden. Och i vår tid fortsätter denna metod att effektivt bli av med denna sjukdom. Vi äter metoden kan endast behandlas av kvalificerade specialister. Metoden är inriktad på aktivering av speciella aktiva punkter, vilken effekt förbättrar blodtillförseln.

hirudotherapy

För att bli av med prostatit används leeches på detta sätt. Dessa varelser avger speciella ämnen som har följande egenskaper:

 1. Minska viskositeten hos blodet.
 2. Ta bort svullnaden i körteln.
 3. De förbättrar mikrocirkulationen i körteln.

Läkaren lägger vanligtvis leeches i anusområdet. Förfarandet utförs en gång om några dagar.

Det är värt att notera att behandlingen med leeches kommer att vara extremt användbar inte bara för prostata. De ordineras för behandling av många sjukdomar.

Operativ behandling

För att förbättra processen med utflöde av sekret från prostata, tvingas ofta läkare att tillgripa endoskopiska behandlingsmetoder. De antar införandet i prostata-kanalerna av speciella dilaterande cylindrar, vilket underlättar fri passage av sekretioner.

Behandling av nästan alla, särskilt avancerade skeden av denna manliga sjukdom, innefattar användning av allmänbedövning, under vilken patienten administreras genom urinrörsutrustning, varvid den del av körteln som förhindrar urinering avlägsnas. Efter en sådan operation måste du dricka en kurs av hormonella droger.

Från alla ovanstående kan man dra slutsatsen att prostatit är en extremt allvarlig sjukdom. Vilket kan och bör behandlas! Den maximala effektiviteten av behandlingen kan uppnås om du använder en uppsättning olika behandlingsmetoder. Narkotika ensamma blir inte helt av med detta allvarliga problem.

Moderna effektiva metoder för behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en sjukdom med okänd etiologi, som ett stort antal män utsätts för. Den optimala behandlingen av kronisk prostatit i kategori III / kronisk bäckensmärta syndrom (CP / CPPS) är okänd. Under de senaste åren har det skett en betydande ökning av forskningsarbetet för att förstå, klassificera och behandla kronisk prostatit och CPPS. Standardbehandling består vanligtvis av långa kurser av antibiotika, även om välplanerade kliniska studier inte har kunnat bevisa deras effektivitet. Senaste behandlingsstrategier med bevis på viss effektivitet innefattar: alfa-blockerare, antiinflammatoriska medel, hormonell verkan, fytoterapi (quercetin, bee pollen), fysikalisk terapi och behandling av kronisk smärta. Ett stegvis multimodalt tillvägagångssätt kan lyckas för de flesta patienter som befinner sig i detta allvarliga tillstånd.

För behandling av adenom prostata Det är viktigt att minska vätskeintaget före sänggåendet, måttlig konsumtion av alkoholhaltiga och koffeinprodukter och följa.

Kronisk prostatit är fortfarande ett mysterium i urologi. Sedan dess beskrivning 1968 och de inledande klassificeringsförsök efter 10 år har detta tillstånd fortfarande många hypoteser och lite tillförlitliga data. De senaste 10 åren har dock en signifikant ökning av studien av prostatit resulterat i uppkomsten av behandlingsmetoder baserat på bevis. Denna översyn kommer att fokusera på de senaste utvecklingsmetoderna för behandlingsmetoder utvecklade för behandling av prostatit kategori III / CPPS enligt klassificeringen av National Institutes of Health. Prostatit kategori III (tidigare kallad icke-bakteriell prostatit och prostadyni) definieras av ihållande symptom av bäckensmärta och genitala området och uppmana att urinera utan några tecken på urinvägsinfektion.

Allmänna stödåtgärder för prostatit

Även i kliniska prövningar effekt inte har bevisats, är män med kronisk prostatit / CPP ofta rekommenderas att undvika kryddstark mat, koffein och alkohol, samt att ta Sitz bad. Frågan om utlösning är kontroversiell, som vissa män talar om förvärring av symtom, medan andra pratar om sin minskning med regelbunden ejakulation. Stress är också starkt associerad med CPPS. Indeed, resultaten av väl utformade studier, Ulrich et al. Rapport att ökningen av spänningen inom 6 månader efter den medicinska undersökningen var förenad med större smärtintensitet och handikappersättning i 12 månader. Baserat på dessa resultat rekommenderar läkare ofta att minska stressen. Det är viktigt att notera att minskad stress kan bidra till att minska kapaciteten och svaret på smärta. Dessutom är män med kronisk prostatit / CPPS mer benägna att drabbas av neurologiska och psykiska sjukdomar än patienter i kontrollgruppen.

Antimikrobiella mediciner

I viss utsträckning är det möjligt att bakterieinfektioner är inblandade i etiologin av sjukdoms naturliga förlopp med kronisk prostatit / CPPS. Även om uropatogena bakterier utvecklas hos en minoritet av patienter med kronisk prostatit / CPPS, är antibiotikabehandling den vanligast föreskrivna behandlingen. Det är viktigt att notera att det inte finns någon skillnad i resultaten av urin- och vätskeanalys av prostata hos män med CPPS och en kontrollgrupp utan symptom.

Lipofila preparat som har hög pKa tränger bäst in i prostatakörteln. I denna grupp finns kinoloner, makrolider och sulfonamidpreparat. Baserat på den farmakokinetiska profilen är kinoloner de föredragna läkemedlen för behandling av patienter med kronisk prostatit / CPPS. Ur mikrobiologisk synpunkt, deras mängd (klamydia, mykoplasma, såväl som grampositiva och gramnegativa bakterier) täcker också en stor del av uropatogener. I kontrollerade studier, den kliniska effekten av ciprofloxacin, lomefloxacin Levakin och för patienter med prostatit kategori II (kronisk bakteriell) bevisades utan att använda en placebo. Tyvärr visade varken levakin eller ciprofloxacin större effekt än placebo i en randomiserad kontrollerad studie hos män med CPPS. Makrolider, såsom azitromycin eller klaritromycin, tränger också in i prostata. Det har rapporterats att dessa läkemedel har använts med viss framgång hos män med kronisk prostatit / CPP, men inte inom ramen för randomiserade kontrollerade studier. I samband med de ovan nämnda resultat, en kritisk analys av de metoder för behandling av kronisk prostatit / CPP, som innefattar antibiotika, finns i basen av Cochrane systematiska genomgångar, och tillgängliga data stöder inte användningen av antibiotika i kronisk prostatit / CPP.

Den observerade positiva effekten av antibiotika i vissa studier kan förklaras av placebo-effekten eller av verkningsmekanismen för deras beståndsdelar, inte relaterad till deras antimikrobiella aktivitet. Antibiotika, såsom fluorokinoloner och makrolider, har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, oavsett deras antimikrobiella effekt. Det är också oklart huruvida bakterierna multiplicerar i prostata i en biofilmskyddad miljö, eftersom detta kan påverka valet av antibiotika.

Trots dessa motsättningar är antimikrobiella ämnen den vanligaste behandlingsmetoden, som används för patienter med kronisk prostatit / CPPS. Även om det verkar som om vissa patienter med kronisk prostatit / CPP observerade klinisk förbättring vid behandling av antimikrobiella medel, är ogrundad långvarig användning av dem utan bekräftelse av förekomst av infektion eller symptomatisk förbättring.

Prostatisk massage och utlösning

Före framväxten av ett brett spektrum av antimikrobiella medel var prostationsmassage den huvudsakliga metoden för behandling av patienter med prostatit. Mekaniskt kan en prostationsmassage hjälpa till att tömma den täppta prostata-kanalen och öka penetreringen av antimikrobiella medel i körteln. Det kan också förstöra den bakteriella biofilmen eller massera de neuromuskulära utlösningspunkterna längs sidan av bäckens vägg. I en okontrollerad studie prostata massage 2-3 gånger i veckan under 4-6 veckor med samtidig behandling med antibiotika har gett viss klinisk effekt hos patienter med kronisk prostatit / CPP. Frekvent utlösning ger liknande resultat. Det visades också att 40% av patienterna med kronisk prostatit / CPP som behandlats med antibiotika och prostata massage, upptäcktes det en långsiktig klinisk förbättring, speciellt om det fanns inga stora mängder av prostatiska utsöndringar vid det första besöket, eller om prostata kulturen förblev positiv, trots adekvata antibiotika.

Alfa-blockerare vid behandling av kronisk prostatit

Patienter med kronisk prostatit / CPPS har ofta symptom från nedre urinvägarna (LUTS), både obstruktiva och irriterande. Dessutom presenterar några av dessa patienter urodynamiskt bevis på infarktisk obstruktion. En del av dessa patienter kommer också att ha attributen för blåshalsen hypertrofi erhålls med ultraljud, med åtföljande obstruktiv Uroflowmeter. Sådan dysfunktionella urinering är dock förmodligen inte den dominerande faktorn för de flesta män som lider av kronisk prostatit / CPP, och användningen av urodynamisk testning hos patienter med kronisk prostatit / är CPP inte allmänt erkänd. Alfa-blockerare kan också vara direkt relaterade till smärta. Det har visats att inflammation i prostata resulterar i en innehållsmässigt P-medierade förändringar i smärtperception i ryggmärgen, och att dessa förändringar är blockerade tamsulosin. Det är viktigt att notera att närvaron av urinproblem inte korrelerar med minskad smärta hos patienter som tar CALP alfa-blockerare.

Väl utformade studie med alfuzosin utfördes hos patienter med kronisk prostatit / CPP och visade en liten men statistiskt signifikant förbättring i rating av amerikanska National Institutes of Health. Effekten var endast uppenbar efter flera månaders behandling och försvann när behandlingen stoppades. Resultaten erhållna med tamsulosin blandas. En studie visar en signifikant effekt, och den andra har ingen effekt jämfört med placebo. Den sista negativa studien använde en kortare behandlingstid och inkluderade män som inte tidigare hade behandlats med alfa-blockerare. I en annan studie visade sig terazosin vara överlägsen placebo. Till dess att de sista stora försöken är färdiga, verkar det rimligt att försöka behandla patienter med kronisk prostatit / CPPS i 3-6 månader med alfa-blockerare.

Antiinflammatoriska läkemedel mot prostatit

Det finns ökande bevis på att inflammation spelar en viktig roll i kronisk prostatit / CPPS. I själva verket har förhöjda nivåer av inflammatoriska cytokiner, låga nivåer av anti-inflammatorisk cytokin IL-10, aktiva syrespecies och endorfiner eller prostaglandiner varit förknippade med diagnos eller svåra symtom på patienter med kronisk prostatit / CPP jämfört med kontrollgruppen. Det är möjligt att den första bakteriella infektionen orsakar störningar vid reglering av inflammatoriskt svar.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel har länge använts vid kronisk prostatit. I en okontrollerad studie visades att ketoprofen-suppositorier eller oral nimesulid hade viss effekt hos patienter med kronisk prostatit / CPPS. Det finns en välutvecklad, blind, placebokontrollerad studie av antiinflammatoriska läkemedel hos patienter med kronisk prostatit / CPPS, där det var liten effekt. Tyvärr drogs det läkemedel som användes i det, rofecoxib, frivilligt från försäljningen av tillverkaren. Kortikosteroider har också potenta antiinflammatoriska effekter och i en liten okontrollerad studie prednisolon var effektiv för att lindra symptomen hos patienter med kronisk prostatit / CPP. Det är nödvändigt att noggrant väga fördelarna och riskerna med att använda steroider för behandling av patienter med kronisk prostatit / CPPS, liksom deras många biverkningar. Vissa fytoterapeutiska medel, som kommer att diskuteras senare, kan agera, förhindra inflammation.

Hormonal aktivitet

Effekten av androgener på utvecklingen av prostatakörteln, liksom effekten av androgenavskrivning, är välkänd. I en okontrollerad studie av män med kronisk prostatit / CPPS ledde användningen av finasterid till en signifikant och långsiktig förbättring av symtomen. I en randomiserad placebokontrollerad studie där finasterid används i kombination med andra terapier har det skett en viss förbättring av symtomatologin. Effekten var dock liten och författarna rekommenderar inte monoterapi med finasterid, utom i fall där det finns en viktig komponent i BPH. Fytoterapeutiska medel, som kommer att diskuteras senare, kan agera genom liknande mekanismer.

Kirurgi och minimalt invasiv behandling

Även om det inte finns någon specifik indikation som uppstod under behandlingen av patienter med kronisk prostatit / CPPS, spelade operationen inte en viktig roll vid behandlingen. Under 1980-talet var det populärt att försöka utföra "radikal" transuretral resektion av adenom har blandade resultat, men nu är det inte längre råda patienter med kronisk prostatit / CPP. Med ankomsten av minimalt invasiv terapi har kirurgiska alternativ varit omprövade. Det har visats i öppna studier att transuretral nålablation (TIA) i prostatakörteln är fördelaktig för män med kronisk prostatit / CPPS. En fiktiv kontrollerad studie kunde dock inte visa någon effekt av TIA hos män med kronisk prostatit / CPPS. Ett annat minimalt invasivt tillvägagångssätt är transuretral mikrovågsterapi (TMT). Det studerades hos män med kronisk prostatit / CPPS, och dess effektivitet avslöjades i okontrollerade studier. Huvudfrågan är huruvida den höga temperaturen som används vid behandling av BPH som krävs för kronisk prostatit / CPPS, och om prostata-nekros leder till en ökning av den inflammatoriska komponenten i denna tillstånd. Dummy kontrollerade försök krävs innan dessa metoder kan rekommenderas för daglig användning.

Folkmetoder för behandling av kronisk prostatit

Att vara uppenbarligen inte nöjd med "standard" medicinsk metod för behandling av kronisk prostatit / CPPS, söker ett stort antal patienter hjälp utanför traditionella metoder. Akupunktur rapporteras till exempel vara effektiv hos patienter med kronisk prostatit / CPPS, men ingen av dessa studier övervakas noggrant.

Fytoterapi är ett annat alternativ till allopatiska läkemedel. Behandling baserad på örter är utbredd och populär med urologiska sjukdomar, särskilt eftersom det finns övertygande bevis för prostata störningar. Exempel på: Kinesiska örter, grönt teextrakt, quercetin, palm serenoa och bi pollen. Tyvärr kontrolleras inte alla studier korrekt.

Utdrag ur bipollen anses vara effektiva i de olika staterna i prostata på grund av deras påstådda antiinflammatoriska och anti androgena effekter. I en öppen studie fick 90 patienter en Zernilton N-tablett tre gånger om dagen i 6 månader. Exklusive patienterna med anatomiskt komplicerande faktorer (uretral striktur, stenos av blåshalsen eller stenar i prostatakörteln) som minimalt reagerar på behandling (en av 18 patienter hade förbättring), 36% av de återstående patienterna fick bli av symptom, medan en annan 42 % fann att symptomen lättade. I en dubbelblind randomiserad studie med ett annat pollenekstrakt (Prostat / Poltit) rapporterade forskarna signifikant klinisk förbättring jämfört med placebogruppen. Sågpalmetto är förmodligen den mest använda fytokemiska medel för behandling av tillstånd i prostatakörteln, och tros agera i synnerhet med hjälp av en anti-androgen och antiinflammatorisk mekanism, som provades i en öppen studie av patienter med kronisk prostatit / CPP. Ingen större effekt hittades än placebo.

Quercetin, en polyphenolisk bioflavonoid, finns vanligen i rött vin, grönt te och lök. Detta biologiskt aktiv substans med väl definierade antiinflammatoriska egenskaper, och det kan, till exempel, för att inhibera reproduktionen av proinflammatoriska cytokiner, förmodligen associerad med etiologin av kronisk prostatit / CPP, såsom tumömekrosfaktor och interleukin-8. I en prospektiv, randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie av 500 mg quercetin ges två gånger dagligen i 4 veckor till patienter med kronisk prostatit / CPP. Hos patienter som behandlades med quercetin var det en signifikant förbättring jämfört med placebogruppen. Vid användning av en prostaglandin E2-utsöndring prostata som en surrogatmarkör för prostatainflammation, befanns senare att quercetin signifikant minskar inflammation i prostatan.

Behandling av neuromuskulär och kronisk smärta

Patienter med kronisk prostatit / CPPS klagar ofta på smärta och spasmer i bäckensbottenmusklerna. Således kan det förväntas att behandling som syftar till att slappna av i dessa muskelgrupper och korrekt användning av bäckensbottenmuskler kan vara till hjälp. Tyvärr har inte många stora kliniska prövningar publicerats och uppgifterna är tillgängliga från små studier. Till exempel leder den biologiska återkopplingen av fysisk terapi och "omskolning" av bäckenbotten till en signifikant förbättring hos män med kronisk prostatit / CPPS. I en annan studie triggerpunkter release, och "omskolning" av bäckenbotten kan också leda till en betydande förbättring, enligt US National Institutes of Health, och kan även förbättra den sexuella funktionen hos män med kronisk prostatit / CPP. Dessutom provdockan kontrollerad studie av män med kronisk prostatit / CPP funnit att elektromagnetisk terapi avsevärt kan förbättra index på en skala av symptom av kronisk prostatit-patienter och den största förbättringen av symptom associerade med en minskning i smärta. Amitriptylin och gabapentin kan vara användbara för behandling av kronisk smärta och muskelsmärta, och de har använts med viss framgång vid behandling av patienter med kronisk prostatit / CPP.

Behandling av prostata stenar

Rollen av förkalkning av prostatakörteln är inte tydlig i etiologin för kronisk prostatit / CPPS. Faktum är att många äldre män som inte har symtom under den transrektala ultraljuden har hittat stenar. Den största förkalkningen är emellertid ofta förknippad med symtom hos unga män. Nyligen har nanobakterier dragit uppmärksamhet på grund av deras möjliga engagemang i biomineralisering. När medicinsk behandling som nanobakterier och stenar i prostatakörteln, visades att patienter som inte hjälper den traditionella behandlingen av kronisk prostatit / CPP förbättrats avsevärt sina resultat på omfattningen av bedömningen av National Institute of Health efter en sådan behandling. Denna metod behöver fortfarande kontrolleras med placebokontrollerade studier.

Slutsatser om moderna metoder för behandling av prostatit

Med tanke på de aktuella uppgifterna är vi för en fullständig undersökning av patienter, följt av blandad behandling. Vid behandling av patienter är en rimlig 2-4 veckors kurs av antibiotika, men det bör inte fortsätta om kulturer är negativa och det finns ingen förbättring av symtomen. Om kulturer är negativa, använder vi en kombination av alfablockerare (tamsulosinbehandlade, alfusozin) och antiinflammatoriskt örtmedicin (quercetin och bipollen, exempelvis en kapsel Q-Urol (Farr Labs, Santa Monica CA) två gånger dagligen) för sex -12 veckor. Om detta inte fungerar, använder vi neuromuskulära behandlingar såsom sjukgymnastik av bäckenmuskulaturen, med hjälp av amitriptylin eller gabapentin. För patienter som inte svarar på konventionell behandling, men resultaten av oss har stenar i prostata, använder vi antinanobakterialnoe behandling, sådana medel kaltsiklir. I en minoritet av patienter som inte får hjälp av dessa behandlingar, är det lämpligt att referera till en smärtspecialist.