Huvud
Skäl

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Vid tillväxt 168 se vad normal vikt borde vara på tjejen i 18 år?

Den vanligaste åsikten är hur man beräknar den normala vikten, detta subtraheras från värdet av tillväxtvärdet 110. Låt oss kolla detta. 168-110 är lika med 58 cm. Men med en sådan mätning, ta inte hänsyn till många viktiga punkter - ålder och bentäthet. Det är uppenbart att man inte kan jämföra vikten av en tjej på 18 år och en kvinnas vikt, till exempel efter 40-50.

Det finns också en formel för tillväxt av 165-175 cm.

Nu berättar vi enligt denna princip.168-105- (168-105) / 10 är något mindre än 58 kilo. Men med tanke på ung ålder kan detta värde minskas ytterligare med 3-4 kg.

Så din normala vikt varierar mellan 54-58 kg.

Men än en gång gör jag en reservation, detta värde påverkas också av bentäthet.

Vid tillväxt 168 se vad normal vikt borde vara på tjejen i 18 år?

Vid tillväxt 168 se vad normal vikt borde vara på tjejen i 18 år?

Min längd på 168 cm, i nej jag vägde 65 kg. Storleken på kläderna vid den tiden var 48. Tro mig, det är inte alltid värt att sträva efter normen, till de standarder som är. Ibland, med vilken vikt som helst, kan du se så att du kommer att uppmärksamma. För mig vid den tiden var det den bästa vikten och jag ångrar inte att det inte vägdes så många tror. Först titta på ditt ben: försök med din högra hand att fånga vänster hand. Om det inte fungerar, har du ett brett ben och din vikt är ca 60 kg, och om du kan, och med lätthet, väger du mindre än 60 kg

Den vanligaste åsikten är hur man beräknar den normala vikten, detta subtraheras från värdet av tillväxtvärdet 110. Låt oss kolla detta. 168-110 är lika med 58 cm. Men med en sådan mätning, ta inte hänsyn till många viktiga punkter - ålder och bentäthet. Det är uppenbart att man inte kan jämföra vikten av en tjej på 18 år och en kvinnas vikt, till exempel efter 40-50.

Det finns också en formel för tillväxt av 165-175 cm.

Nu berättar vi enligt denna princip.168-105- (168-105) / 10 är något mindre än 58 kilo. Men med tanke på ung ålder kan detta värde minskas ytterligare med 3-4 kg.

Så din normala vikt varierar mellan 54-58 kg.

Men än en gång gör jag en reservation, detta värde påverkas också av bentäthet.

Och mer om att beräkna vikt här.

På idé med tillväxt på 168 sm på 58 kg idealvikt.)

Det finns formel för beräkning av idealvikten: för en tjej - det är tillväxt (i mm) minus 110, för män är höjden 100. Om du följer denna formel, då idealisk vikt för en tjej vars höjd är 168 mm. det kommer att bli vikt 58 kg.

Men jag anser inte att denna formel är korrekt, eftersom varje person är individuell, någon kan ha tungare ben eller vice versa och många andra skäl.

Idealisk vikt - Det här är vikten där du känner dig bekväm och gillar dig själv.

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Normal (idealisk) vikt med en ökning av 168 cm

Din höjd är hundra sextio åtta centimeter?

Vill veta din idealvikt

med en ökning med 168 cm?

Beräkna det enligt Yuz-Godlevsky formel:

Vikt "med idealitet" = (A + B) - 2 C.

A - tillväxt minus hundra (i centimeter). B är åldern dividerad med tio. C - tillväxt, varav "otminusovali" ett hundra centimeter.

Du kan använda en annan formel

I vilka hundra tio tas bort från tillväxten. Att döma av denna formel visar sig att den idealiska vikten (med en ökning av en meter sextio åtta centimeter) - femtioåtta kilo.

Idealisk vikt kan läsas när man beräknar omkretsen av höfterna, midjan, benen och händerna omkrets. Se hur och vad som ska vara:

 1. Förhållandet mellan armar och midja är inte mer än 2, 4.
 2. Förhållandet mellan ben och midja är inte mer än 1, 5.
 3. Förhållandet mellan midjan och höfterna är 0, 85.

Prova på dig själv en annan formel som hjälper till att beräkna massindexet för din kropp. Dela enkelt vikten i höjd (kvadrerad). Tillväxten mäts i meter och vikt - i kilogram. Du har den idealiska vikten, om du "slår" i siffrorna från tjugo till tjugotre.

Internet ställs ofta på denna fråga

"Vad kan jag göra om jag inte kan räkna ut det i formlerna?". Glöm formlerna! Försök att glömma dem! Då blir du den lyckligaste mannen! Vad ska jag göra? Fråga och fråga på forumet hur mycket vikt kommer att anses vara idealisk. Till honom och sträva efter!

Typer av byggnad. Förhållande mellan höjd och vikt. Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt

Välja en diet, någon kvinna hoppas bli mer attraktiv, som andra, få chans att klättra karriärstegen. Genom att ställa in ett mål kan du acceptera vissa restriktioner i mat, och då verkar de inte ansträngande. Men till att börja med behöver du fortfarande ta reda på vilken typ av resultat du behöver sträva efter.

Idealisk figur - idealisk vikt

Först och främst måste du köpa skalor för att använda dem för att ta reda på din riktiga vikt. Först efter detta kommer det att vara möjligt att bestämma hur många kg att bli av med. Det finns dock situationer när du måste öka vikten för att få den perfekta siffran. När allt kommer omkring skiljer sig människor inte bara i karaktär, utseende, men också i kroppens struktur. Därför är det väldigt viktigt att bestämma den individuella kroppstypen för att fastställa de idealiska proportionerna.

Typer av kvinnans kroppsbyggnad

Det finns 3 grundläggande typer av fysik:
1. Tunnben (astenisk) typ av byggnad. Hos kvinnor med denna typ av kroppsbyggnad är benen långa, benen är tunna, nacken är också lång och tunn, musklerna är relativt svaga. Som regel har företrädare för den tunna benet en liten vikt; De är aktiva, aktiva, och även med ökad näring blir de inte feta på en gång, eftersom de spenderar energi snabbare än att ackumulera.
2. Normal (normostenisk) typ av byggnad. Kvinnor i denna fysik hade tur. Som regel har de en vacker, proportionellt vikad figur. Huvudkroppsstorleken är rätt förhållande.
3. Bredbenet (hyperstheniskt). Hos kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad är kroppens tvärgående dimensioner större än de hos normostenik och asthenik. De utmärks av stora, tjocka och tunga ben; Axlar, thorax och höfter är breda; fötter korta. Kvinnor som har denna typ av kroppsbyggnad är mest benägna att fylla. De måste vara särskilt stränga om deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen, räcker det att mäta omkretsen av handleden arbetar händer astenikov det är mindre än 16 cm i normostenik - från 16 till 18,5 cm i hypersthenics - mer än 18,5 cm.

Tillväxt

En kvinnas tillväxt spelar en viktig roll för att bestämma sin idealvikt. Under lång tid ansågs följande grader av kvinnors tillväxt klassisk:
- låg - 150 cm och under;
- under genomsnittet - 151-156 cm;
- medium - 157-167 cm;
- högt - 168-175 cm;
- Mycket hög - 176 cm och högre.

Under det sista kvartalet av XX-talet. på grund av acceleration i denna skala modifierades: urbenat och för normala kvinnor genomsnittlig kroppstyp (normal) kan betraktas tillväxt från 166 till 170 cm, och för den fina-urbenat - från 168 till 172 cm.

Längden på benen

Självklart beror tillväxten i stor utsträckning på benens längd. Efter mannequin yrket blev en av de mest prestigefyllda och högbetalda, långa ben blev fashionabla. Men i praktiken måste vi naturligtvis vara nöjda med vad naturen har gett oss. Längden på benen ska mätas från vertexen (detta är lårbenet, mitt emot höftleden) till golvet.

Långa ben är som regel karaktäristiska för långa kvinnor av normostenisk och speciellt asthenisk typ av bygg. Små kvinnor brukar ha korta ben, men om de är proportionella mot höjden, lider inte figuren. Om längden på benen är mer än hälften av höjden kan kroppen anses vara korrekt (proportioner observeras). Ben anses vara korta endast om längden är mindre än hälften av höjden. Oftast finns detta disproportion hos lågvuxna kvinnor av hypersthenisk typ av kroppsbyggnad. Men i det här fallet kan du visuellt gömma den befintliga disproportionen med skor på klackar.

En vacker figur kan också övervägas om längden på benen är mer än hälften av höjden med följande värde:
- för storbenad - med 2-4 cm och mer;
- hos dem med normal kroppstyp - 4-6 cm;
- i tunnbenad - 6-9 cm.

Till exempel, om en 168 cm höjd och kroppstyp i normala kvinnliga ben är lika med 90 cm längd, proportionerna av dess form kan anses vara perfekt: 90 - (168: 2) = 6.

Harmoni av horisontella linjer

Efter att ha fastställt normerna för vertikala proportioner kan vi gå vidare till bestämningen av horisontella relationer. Först bör du mäta omkretsen på bröstet, midjan och höfterna. Traditionella standarder för mannequins (90-60-90) är bra för långa skönheter som utför på podiet. En liten, klumpig kvinna som vill se statligt och attraktivt, bör sträva efter olika normer.

För kvinnor med normal kroppsbyggnad är det perfekta förhållandet vid vilken omkretsen av bröstet är lika med halva tillväxten plus 2-5 cm. För att bestämma storleken på bysten, måste du mäta omkretsen på bröstet och få resultaten lägga 8-10 cm. För att beräkna den ideala storleken på en midja Tillväxthastigheten bör subtraheras 100-105 cm. Höftens storlek ska överstiga omkretsen av midjan med ca 30 cm.

För fina-urbenat flickor kan anses vara normalt förhållandet vid vilket bröstomfång är 84-86 cm och omkretsen av byst 4-6 cm fler av dessa värden. Midjan på dessa tjejer är vanligtvis tunn - 60-64 cm, och omkretsen av höfterna är ca 30 cm större. Hos kvinnor som har en bred kroppstyp är dessa satser signifikant högre. Korsets omkrets bör således överstiga hälften av tillväxten med 8-10 cm; för bestämning av omkretsen av bysten till omkretsen av bröstet bör läggas 8-10 cm Vid 166-168 cm höjd är perfekt med midjemått på 70-76 cm.; Höftens omkrets bör vara 25-28 cm mer.

Förhållande mellan höjd och vikt. Metoder för att bestämma vikten

Så beror kroppsvikten på kroppens kroppsbyggnad, höjd och ålder. Det är lättast för en modern kvinna att bestämma sin normala vikt, förtroende för vetenskapens beräkningar. Det enklaste sättet är att använda den föreslagna formeln på 1800-talet. känd fransk antropolog Paul Brock: vikt i kilo är lika med tillväxt i centimeter minus 100. Idag kan denna formel lämnas till äldre. För 18-50-åringar, enligt de senaste idéerna, är det nödvändigt att ta ytterligare 5-10% av vikten från det erhållna resultatet.

Beräkna normalvikt noggrant med hjälp av det sk Quetelet-indexet: vikt i gram ska delas med höjd i cm. För kvinnor i åldrarna 16 till 40 år multipliceras tillväxten i centimeter med viktkoefficienten som motsvarar ålder och kroppstyp. I genomsnitt kan det se ut så här: med en tunn skinntyp för varje centimeter av tillväxt är det tillräckligt att ha 325 g vikt; kvinnor med normal kroppstyp - 350 g, och de som skiljer sig i breddstypen, - 375 g.

Det bör understrykas att kvinnornas idealvikt (speciellt de vars tillväxt är under 160 cm) borde vara mindre än normalt med 10-15%. Lågvuxna kvinnor åtminstone upp till 20 år, är det önskvärt att ha en vikt på 3-5 kg ​​mindre än normalt.

En mans normala vikt

Vill veta normal vikt av en man? Vi hjälper dig med detta
Att veta din normala vikt är mycket viktigt, eftersom hälsan beror på honom på många sätt. För män är detta särskilt sant.

En mans normala vikt

Att hitta din normala vikt är väldigt enkel - skriv in din höjd i räknaren eller hitta den i bord normal tillväxt och vikt. Om din vikt motsvarar normal, kontrollera din idealvikt och BMI. Och om du röker, är rökarens räknare inte förbikopplad.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

En mans normala vikt

Tabell över normalvikt och höjd hos en man

Vid mig kroppshöjd 165 och vikt 56 kg hur man odlar fett?

Victor glömde att lägga till att pressen i dubbel redskap och allt annat också, inte är absolut och är inte rätt.. Även Victor glömde tillägga att åt dumpa alla pharma än uppenbarligen inte vill dela denna information med alla. Mina parametrar: 180 cm höjd, vikt 65-67. Bänkpress 135 Jag gör det snarare som ett tillägg till det allmänna i stället för huvudmålet, jag klättrar men igen inte för resultatet - 110 kg vid 30 gånger, mer är inte nödvändigt. Jag är mästare på kettlebell lyft alltså inte bry mig att komma ikapp 39 gånger på baren med ingen vikt och 10 pund pannkaka 24 gånger på staplarna ska vred utan tyngden av 100 gånger med 10 kg 77 gånger (i november, väntar för april att återuppta cykeln igen) Kettlebell sport och allmänna fysiska övningar påverkar inte varandra, träna var tredje dag (2 gånger jag vill). Ålder 35 år och i allmänhet har allt detta skit om tillväxtvikt inget i sig själv om du inte har styrkan. Utveckla styrka, men rätt är det bra på internet just nu en hel del litteratur och rådgivning i denna fråga. Och tyngden kommer med tiden, eftersom styrkan växer, viktigast av allt i mått.. förutom styrka och mindre läkemedel

helt korrekt bord.

Patsanyata. Höjd 192, vikt 155-165. Pressen 270. Den häftande 305. Станова 410

32 år, höjd 174 cm, vikt 74

höjd 166 vikt 70kg i vår bar nästan alla sådana

Höjd 178, vikt 95, bänkpress 160. Running, pushing, pulling upp, stigande och vändning - alla som människor. Några gånger förlorade vikt, först från 87 till 72x för sommaren, sedan (efter 10 år) från 93 till 80. Båda gånger försvagades effektindikatorerna, uthålligheten ökade på grund av konstant träning. Optimal Jag anser för mig själv en vikt på 85 kg, men uppgiften att bibehålla kroppsvikt, med en ökning av styrindikatorerna, är enligt min mening inte realiserbar. I vilket fall som helst, utan kemi. Om du utesluter skenan, skulle 72-78 kg vara normalvikt för mig. Men 63, det här är en slags nonsens. Jag vägrade inte så mycket i skolan, trots att det var det där regnet.

Höjd 187, vikt 85. 35 Hjärnan väger, inte det som är högre. Där dumma hjärnlös massa)

Ålder: 28 år, höjd 175 cm, vikt 62 kg. Vid 25 år vägde 77 kg. hade en liten mage. Det finns några fördelar och nackdelar med detta. När vägde 77 kg. Det var inte bara en mage, utan också armar, ben, ansikte, etc. rounder och var ännu starkare och mer uthållig. Vid 62 kg. allt är förlorat, blev en död fysiskt, men ser bra ut, så att säga hörde (före svängande) Nu tror jag i returledningen till 77 mål, som skönhet är sådär, men styrkan i denna sak, ja, det magnus * Julia som bröt eller helt enkelt inte ogristi))) Alla framgångar...

höjd 188 vikt 82 Jag skulle vilja kilo 10-15 dial och sedan som en drisch)

Tillväxt 180 vikt 92 förmodligen ålder också betydelse

Höjd 182, vikt 102 och normal! Jag drar 20, skjuter iväg på de ojämna linjerna 60. Magen är borta! 125 på 175, som skrivet av Shrek77, är det verkligen en uppenbar byst om han inte är en jay cutler självklart.

Denna räknare bestämmer vikten av en man med en normal kroppsbyggnad och för dem med atletisk bygga, och som vinner muskelmassa, inte denna räknare inte passar, du har i alla fall, vikten kommer att vara mer än ett visst miniräknare.

186 tillväxt, 100 kg exakt, om torkad, sedan 98, nu 47 år, till 50 planerar jag att 108-110.
Roligt du har en miniräknare.

Ja, varför måste du dö av hunger för att väga så mycket
höjd 175, vikt 125 och alla poh...

För mig 22. Höjd 170, vikt 100. Magen är inte liten.

Detaljer om förhållandet mellan höjd och vikt hos män (i form av ett bord)

Den perfekta hankroppen har alltid lockat kvinnlig uppmärksamhet, som om sändning till världsinformation om ägarens styrka och framgång. Övervikt, liksom bristen på den, har alltid varit ett tillfälle att missnöje och en "korrigerande" kost, och detta problem inte undvika ens kändisar. Men ofta händer det att viktproblem är långsökt - man jämför sig med en viss modell och syftar till varje pris för att ändra och bli densamma, oavsett deras naturliga gåvor. Men hur vet du vilken tillväxt som ska vara och hur mycket ska en man väga för att göra sin kroppsbyggnad normal? För att göra detta, forskare är speciella formler och räknare som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet figur parametrar har fastställts, samt tabeller som visar hur mycket ska väga en man med en viss resignation kropp.

Korrespondens av parametrar

För att noggrant beräkna det ideala förhållandet mellan höjd och vikt måste du beakta utseendet på figuren, kroppstypen och andra faktorer.

För en mer korrekt uppskattning av förhållandet mellan höjd och vikt identifierades tre typer av tillsatser:

 1. Hypersthenic - dessa män har korta halsar, armar, ben och breda axlar. Figuren har ett robust, knäppt, slitstarkt utseende. Metabolism långsam.
 2. Normostenic - kännetecknas av proportionell, normal tillsats, såväl som måttlig metabolism.
 3. Asthenic - dessa människor har långa extremiteter, nacke, smala axlar och snabb metabolism. Dessa är "tunna skinn" män, torra, sintiga, feta deponier är vanligtvis små och benen är lätta. Det är dessa män som mest sannolikt har leanness.

Du kan bestämma vilken typ du tillhör på två sätt:

 • Lås tummen och pekfingret på ena handen handleden på den andra sidan i stället för största ben utstick att om omkrets runt lätt - du astenik om med svårighet, - normostenik, om omkrets inte hänt - hypersthenics.
 • Mät omkretsen på handleden måttband om avståndet skulle vara mindre än 17 cm, tillhör du astenik, 17-20 cm - du normostenik, mer än 20 cm - hypersthenics.

Tabell 1. Förhållande mellan höjd och vikt hos män

För att bestämma den normala vikten för en man, måste du beakta inte bara tillväxten, utan typen av byggnad.

Denna tabell visar det normala förhållandet mellan figurens parametrar i hanen. Om till exempel tillväxten av hyperstheniken är 170 cm, kommer den att väga 65-73 kg, med 180 cm för asteni - i intervallet 66-70 kg.

Hur ålder påverkar

Forskare har bestämt att förhållandet mellan höjd och vikt påverkas av ålder. Man tror att den äldre en man, desto större blir hans kroppsvikt och det är normalt.

Ålder påverkar ämnesomsättningen och dess hastighet, vilket inte bara kan påverka förhållandet mellan vikt och höjd. Tabell 2 visar hur mycket en man normalt väger, beroende på vad hans höjd och ålder är.

Tabell 2. Förhållande mellan höjd och vikt av män, med hänsyn till deras ålder

Således kommer vikten av en 25-årig pojke som väger 172 cm normalt att vara ca 74,1 kg, vid 45 år med en ökning av 172 cm - ca 82,8 kg. Om kammarens höjd på 25 år är 180 cm, kommer han normalt att väga 85 kg, om höjden är 182 cm, - 87 kg.

Metoder för beräkning

Beräkning av det korrekta förhållandet mellan parametrarna i figuren är ett bekvämt sätt att styra dess tillstånd. Denna uppgift är särskilt aktuell och akut för kändisar, och det är ganska förståeligt: ​​deras utseende är ett visitkort och ett arbetsverktyg. Dessutom är kändisernas dieter och träningskomplex baserade på indikatorer och siffror som anges i tabellerna nedan.

Brockformeln

Det bör förstås att alla nuvarande tillgängliga beräkningar av kroppsmassanormer inte är absoluta medicinska indikatorer och bör alltid betraktas individuellt.

Det exakta förhållandet mellan höjd och vikt kan beräknas med hjälp av den så kallade Brock-formeln.

 • Den första versionen tar hänsyn till typen av tillägg: 110 av tillväxtbeloppet, om en man är under 40 år eller 100 om han är äldre. Människor asthenisk typ minska siffra med 10% och hypersthenic - öka med samma antal.
 • Enligt den andra varianten av formeln subtraheras 100 (med tillväxt upp till 165 cm) 105 (166-175 cm) eller 110 (över 175 cm) från tillväxtvärdet. De erhållna resultaten kommer att vara sanna för personer i åldrarna 40-50 år. De som är 20-30 år, denna siffra bör minskas med 10-12% och de som är över 50 år - att öka med 5-7%.

Beräkning av parametrar och miniräknare

För att noggrant kunna bestämma det korrekta förhållandet mellan indikatorer kan du använda en särskild online-kalkylator. Kalkylatorn kommer att låta dig bestämma kroppsmassindexet, den idealiska vikten för Brok, typen av kroppsbyggnad och antalet kalorier som behövs:

 • Kalkylatorn för massmassa index beräknas med Quetelet-formeln. En normal figur för en man är siffran från 19 till 25.
 • Kalkylatorn som använder Brock-formeln hjälper dig att beräkna det mest korrekta förhållandet. Därför tar han hänsyn till figurernas siffror och ålder.
 • Kroppstypen, eller det så kallade Solov'ev-indexet, kommer att hjälpa till att bestämma en räknare som tar hänsyn till handleden i cm.
 • Beräkna det dagliga dagliga kravet på kalorier kommer att hjälpa beräkaren, med hänsyn till parametrarna för tillsats och nivå av fysisk aktivitet hos män. För detta ändamål använder han en av två formler - Mifflin-San Jehore eller Harris-Benedict.

Det är värt att komma ihåg att räknare och tabeller för att bestämma det korrekta förhållandet mellan parametrarna för en figur är i första hand en lämplig referenspunkt. Av denna anledning är det nödvändigt att vara uppmärksam på kroppens individuella egenskaper och att fokusera främst på ens eget välbefinnande, eftersom en vacker kropp är oupplösligt kopplad till god och stark hälsa.