Huvud
Skäl

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Hur mycket ska du väga med en höjd av 165 cm?

Fransk anatomist, kirurg, antropolog och etnograf Paul Brock föreslog sin metod för att beräkna den idealiska vikten. En man med en höjd av 156-165 cm, ska avvenas från en höjd av 100 cm. Med en ökning av 166-175 cm tas 105 cm bort. Följaktligen, med en hög tillväxt på 176-185 cm, ta 110 cm, och med en ökning på 186 cm och däröver - subtrahera 115 cm. Denna metod anses mer approximativ till verkligheten. Men mycket, jag måste säga, beror på typen av figur och ben.

Tänk också på att denna formel "Brox index" av den ideala viktberäkningen, vilken en person borde ha erbjudits år 1868, har formeln ändå ändrats något. Så efter subtraktion tar vi än en gång 15% från kvinnor, 10% från män.

Det visar sig med din vikt:

Enligt denna formel bör din idealvikt vara 55 kg.

Nedan lägger jag till en tabell, kan du jämföra, är din vikt idealisk?

Enligt min mening är det individuellt, det är nödvändigt att ta hänsyn till ett brett smalt ben, om det finns en muskelmassa, det är tyngre eller inte. Min höjd är 168, vikt 69, slags överflödig, men det här är inte synligt, tk. Här väger mer muskler, år av träning. Flickvän med en ökning på 170 och samma vikt ser bara snygga simulatorer ut på bilden jag såg))!

Enligt den sammanställda tabellen för höjd / kroppsvikt med din bild av 165 cm höjd, bör du väga ca 5 varianter:

 • Mycket liten vikt från 45 till 50 kg.
 • Den mest idealiska vikten för dig är från 52 till 66 kilo.
 • Lite övervikt från 68 till 80 kg.
 • Mycket överviktig, du kan till och med säga fetma från 82 till 98 kilo.
 • Det är synd om du väger över 98 kilo.

Så försök att hålla din vikt med denna tillväxt på ca 55-65 kg, +/- beror på vilken typ av kropp du har, det är bredden på benet, axelns storlek, dvs. förutom tillväxten i vertikal finns det också indikatorer i det horisontella.

Du måste väga bara nog för att känna dig bekväm med denna vikt.

För flickor finns det en ungefärlig formel från tillväxten för att subtrahera 110, men nyligen används det vuxna kroppsmassindexet oftare, vilket bestäms av förhållandet mellan kroppsvikt (kg) och höjd i kvadrat (m). Normalt är indikatorn från 18 till 25.

Vikt beräknas enligt följande: Från höjden subtraherar vi 110, vi får vikten, med tillväxten 165 cm måste vi väga 55 kg.)))

Enligt min åsikt har författaren en liten ofärdig uppfattning. Jag menar, vad menade författaren genom att fråga "du måste väga"? Behöver du väga för vad? Eftersom det finns olika syften. För sport - det här är en vikt med sådan tillväxt, och för varje sport är olika och vikt. För livet, för lycka - vikten är annorlunda, för hälsan - kanske den tredje vikten.

Idrottare försöker ibland hårt eller gå ner i vikt, eller tvärtom kasta av sig. Viktlifter väger in i denna tillväxt och över 65 kilo, och detta anses vara normen, i gymnastiken måste vikten säkert vara annorlunda. Oftast är det förmodligen hört att vikten anses vara normal, när en person känns underbar! Och det är en åsikt att för att beräkna rätt vikt från tillväxten i centimeter är det nödvändigt att subtrahera siffran "100", så i detta fall kommer vikten att vara närmare normal från 60 till 65 kg.

Hur mycket ska du väga med en höjd av 165 cm?

Hur mycket ska du väga med en höjd av 165 cm?

Vikt beräknas enligt följande: Från höjden subtraherar vi 110, vi får vikten, med tillväxten 165 cm måste vi väga 55 kg.)))

Självklart finns det vissa normer som alltid varit möjliga, de kan till och med följas, men inte gå galen, om det inte finns någon korrespondens hörde jag att även mänskliga ben kan väga annorlunda. Och normer är de som vid kroppshöjd på 165 sm vikt flickan på 55 kg, män på 65 kg.

Idealisk vikt med en ökning på 165 centimeter kommer att ligga inom området från 55 kg till 68 kg. Dessa indikatorer finns i tabellen, som visar data för tillväxt från 153 cm till 194 cm:

Även om det finns andra tabeller, där viktnormen är något annorlunda, måste du också överväga vilken typ av bygg (bräcklig, medium, tät):

Det finns också en speciell formel för beräkning av idealvikten, beroende på höjden, detta Lorentz formel:

 • Idealisk vikt = (höjd i cm. 100) (höjd i cm 150) / 2

Enligt denna formel finner vi att den ideala vikten för 165 centimeter är (165-100) - (165-150) / 2 = 65-7,5 = 57,5 (men här tar inte heller hänsyn till typen av byggnad).

Såvitt jag kan se läggs alla bilder i tabellen till, eftersom du kommer att ha tillräckligt med att skriva dem: med din "quot; 165quot; centimeter normal-höger vikt för en tjej "55kg"; den manliga citatet, 65 kgquot;

Du måste väga bara nog för att känna dig bekväm med denna vikt.

För flickor finns det en ungefärlig formel från tillväxten för att subtrahera 110, men nyligen används det vuxna kroppsmassindexet oftare, vilket bestäms av förhållandet mellan kroppsvikt (kg) och höjd i kvadrat (m). Normalt är indikatorn från 18 till 25.

Jag tror att jag inte misstänker att frågan hur mycket du behöver väga med en viss dagg är intresserad av fler tjejer än killar. För en tjej, med en ökning på 165 cm är den normala vikten ca 50-55 kg. För killar - 60-65 kg.

Fransk anatomist, kirurg, antropolog och etnograf Paul Brock föreslog sin metod för att beräkna den idealiska vikten. En man med en höjd av 156-165 cm, ska avvenas från en höjd av 100 cm. Med en ökning av 166-175 cm tas 105 cm bort. Följaktligen, med en hög tillväxt på 176-185 cm, tar 110 cm, och med en ökning av 186 cm och högre subtraherar 115 cm. Denna metod anses mer approximativ till verkligheten. Men mycket, jag måste säga, beror på typen av figur och ben.

Också givet att denna formel citat Broxaquot; Kalkylen med idealvikt, som borde ha en man föreslogs 1868, då är tiden i vår tid något förändrad. Så efter subtraktion tar vi än en gång 15% från kvinnor, 10% från män.

Det visar sig med din vikt:

Enligt denna formel bör din idealvikt vara 55 kg.

Nedan lägger jag till en tabell, kan du jämföra, är din vikt idealisk?

Enligt min åsikt har författaren en liten ofärdig uppfattning. Jag menar, vad menade författaren genom att fråga " måste väga ";? Behöver du väga för vad? Eftersom det finns olika syften. För sport - det här är en vikt med sådan tillväxt, och för varje sport är olika och vikt. För livet, för lycka - vikten är annorlunda, för hälsan - kanske den tredje vikten.

Idrottare försöker ibland hårt eller gå ner i vikt, eller tvärtom kasta av sig. Viktlifter väger in i denna tillväxt och över 65 kilo, och detta anses vara normen, i gymnastiken måste vikten säkert vara annorlunda. Oftast är det förmodligen hört att vikten anses vara normal, när en person känns underbar! Och det är en åsikt att för att beräkna rätt vikt från tillväxt i centimeter är det nödvändigt att subtrahera siffran "quot; 100quot ;, så i detta fall kommer vikten att vara närmare normal från 60 till 65 kilo.

Enligt den sammanställda tabellen för höjd / kroppsvikt med din bild av 165 cm höjd, bör du väga ca 5 varianter:

 • Mycket liten vikt från 45 till 50 kg.
 • Den mest idealiska vikten för dig är från 52 till 66 kilo.
 • Lite övervikt från 68 till 80 kg.
 • Mycket överviktig, du kan till och med säga fetma från 82 till 98 kilo.
 • Det är helt dåligt om du väger mer än 98 kilo.

Så försök att hålla din vikt med denna tillväxt på ca 55-65 kg, +/- beror på vilken typ av kropp du har, det är bredden på benet, axelns storlek, dvs. förutom tillväxten i vertikalen finns det en annan och indikatorerna i det horisontella.

Alla säger att formeln av det ideala förhållandet mellan höjd och vikt är en tillväxt i centimeter minus 100, men det här är mycket erhållet. Ja, och benets vikt är annorlunda. Alla borde ha rätt förhållande mellan muskelmassa och inte fet.

Den normala vikten hos en man med en ökning på 165 centimeter är lika med 65 kilo. Men det här är oftare för män. Eftersom männs normala vikt är lika med en ökning med minus 100. Men för kvinnor blir det för mycket. För dem kommer vikten av ett kilo på 50 till 55 att vara normal. Enligt min mening är det här det där. Men detta är fortfarande inte ett ideal, och man borde inte sträva efter detta, varje person är bra på sin egen väg.

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Viktmätare Calculator

Vikt 65 kg tillhör kategorin Normal för en vuxen med en höjd av 170 cm.
Denna uppskattning är baserad på det beräknade kroppsmassindexet (BMI): 22,5, enligt rekommendationerna från Världshälsoorganisationen (WHO).

Alla BMI-intervall:
 • Brist på kroppsvikt (mindre än 18,50)
  • Uttryckt (mindre än 16)
  • Måttlig (16-17)
  • Lättvikt (17-18,5)
 • Normen (18.50 - 24.99)
 • Pre-Aging (25.00 - 29.99)
 • Fetma (mer än 30,00)
  • Fetma av 1: a graden (30-35)
  • Fetma av andra graden (35 - 40)
  • Fetma av den tredje graden (mer än 40)

Hur mycket ska vi väga?

För en vuxen med en höjd av 170 cm är idealvikten för hälsan 56,7 - 76,6 kg

Det exakta värdet av idealvikten ligger inom det angivna området och bestäms av dina personliga motiv och krav på figuren.

Alla viktområden för tillväxt 177 cm:

 • Uttryckt: mindre än 35,58 kg
 • Måttlig: 35,58 - 50,58 kg
 • Lätt vikt: 35,58 - 50,58 kg
 • Övervikt i den 1: a graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av andra graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av den tredje graden: mer än 75,58 kg

Förklaring av resultaten

Resultaten av BMI-beräkningar är inte lämpliga för att bedöma vikten av professionella idrottare, gravida kvinnor, liksom personer som lider av svullnad och andra störningar, vilket leder till felaktig utvärdering av de ursprungliga uppgifterna.

Viktintervall i denna räknemaskin beräknas med beaktande av tillväxten enligt Världshälsoorganisationsorganisationens (WHO) metodik.

Själva metoden för att uppskatta vikten av BMI är avsedd för primär detektering av brist eller övervikt. Att få en bedömning som skiljer sig från normen är anledningen till att kontakta en nutritionist och endokrinolog för att göra en individuell viktbedömning och vid behov göra rekommendationer för dess korrigering.

Sortimentet av idealvikt (norm) visar vid vilken vikt sannolikheten för förekomst och dödliga återfall av sjukdomar som är förknippade med överdriven eller otillräcklig vikt är minimal. Dessutom, som en övning visar, ser en person med normal vikt inte bara frisk ut, utan också den mest attraktiva. Om du anpassar din vikt rekommenderas det att du inte går utöver normerna för att undvika förekomsten av hälsoproblem.

Om viktkategorier

Brist på kroppsvikt är vanligtvis en indikation på ökad nutrition, liksom en vandring till en nutritionist och endokrinolog. Denna kategori omfattar personer med undernäring eller lider av en sjukdom som leder till dystrofi.
Brist på kroppsvikt är också karaktäristisk för professionella modeller, gymnaster, ballettdansare eller tjejer, alltför beroende av viktminskning utan kontroll av en nutritionist. Tyvärr leder det ibland till hälsoproblem. Därför bör viktkorrigering inom detta område åtföljas av regelbunden medicinsk övervakning.

norm visar vikten vid vilken en person har maximal chans, hur man håller sig frisk längre, och därmed vacker. Normal vikt är inte en garanti för god hälsa, men minskar risken för störningar och sjukdomar som orsakas av överdriven eller undervikt. Dessutom är ägarna av normal vikt i regel i god hälsa, även efter intensiv fysisk ansträngning.

pre-obese talar om överflödig kroppsvikt. En person i denna kategori har ofta vissa tecken i samband med övervikt (andfåddhet, ökat blodtryck, trötthet, fettveck, missnöje med figuren) och har all chans att bli fetma. I det här fallet rekommenderas att du lätt korrigerar tyngden till normalt eller att stänga av den. Inte heller störa råd från en dietist.

fetma - En indikator på en kronisk sjukdom som är förknippad med överflödig kroppsvikt. Övervikt leder alltid till problem med hjärt-kärlsystemet och ökar risken för att förvärva andra sjukdomar som orsakas av fetma (diabetes, hypertoni). Behandlingen av fetma utförs uteslutande under överinseende av en läkare av en nutritionist eller endokrinolog, och först efter att ha utfört de nödvändiga testen och bestämmer typen av fetma. Okontrollerad motion av dieter och allvarlig fysisk ansträngning med fetma är förbjuden, eftersom det kan orsaka ytterligare problem.

Svar på frågor

Vilken speciell vikt är idealisk för mig?

Kalkylatorn beräknar viktintervallet, vilket är idealiskt för dig med denna tillväxt i åtanke. Från det här området kan du välja vilken vikt som helst, beroende på dina önskemål, övertygelser och krav på figuren. Till exempel tenderar följeslagare av modellfiguren att hålla sin vikt på den nedre gränsen.

Är det möjligt att lita på den mottagna utvärderingen?

Ja. Vuxens vikt beräknas på grundval av resultaten av auktoritativa studier från Världshälsoorganisationen (WHO). Vikten av barn och ungdomar från födsel till 18 år beräknas enligt en särskild särskild metod som också utvecklats av WHO.

Varför beaktas kön inte?

Utvärderingen av BMI för vuxna är densamma för både män och kvinnor - detta är motiverat av resultaten av statistiska studier. Samtidigt är det av grundläggande betydelse att bedöma vikten hos barn och ungdomar, kön och ålder.

Någon annan vikträknare ger ett annat resultat. Vad ska man tro?

Det finns ett stort antal räknemaskiner som är utformade för att ge viktuppskattningar baserade på höjd och kön. Men deras formler, som regel, utvecklades under det senaste århundradet av individer eller kollektiva på grundval av kriterier som du inte vet eller inte är lämpliga (till exempel formuleringar för att bedöma idrottare).

WHO: s riktlinjer som används i denna kalkylator, avsedda för vanliga moderna människor, som tar hänsyn till verkligheten i det moderna livet, framsteg inom medicin och på grundval av färska observationer av människor i alla kontinenter på planeten. Därför litar vi bara på den här tekniken..

Jag tror att resultatet ska vara annorlunda.

Utvärderingen görs enbart på grundval av de uppgifter du anger om höjd och vikt (samt ålder och fält för barn). I händelse av oväntade resultat, dubbelklicka alla inmatade uppgifter. Se också till att du inte hör till någon av de kategorier av personer vars vikt inte är mätbar genom kroppsmassindex.

Mitt resultat är brist på kroppsvikt, men jag vill gå ner i vikt

Här finns inget ovanligt. Dessutom gör många professionella modeller och ballerinas just det. Men i detta fall är det rekommenderat att gå ner i vikt bara under överinseende av en läkare nutritionist och endokrinolog, för att inte skada deras hälsa, om det är för dig som betyder något.

Mitt resultat är normalt, men jag anser mig fullständig (eller tunn)

Om du har oro över figuren rekommenderar vi att du tar på dig fitness, har tidigare rådfrågat en bra näringslärare.

Mitt resultat är fetma (eller fetma), men jag håller inte med det här

Om du är en idrottsman med ökad muskelmassa, är viktvärdet för BMI för dig helt enkelt inte avsett (detta nämns i förklaringen). I vilket fall som helst, för en exakt individuell viktbedömning, kontakta en dietist - endast i det här fallet får du ett auktoritativt resultat med en doktors försegling.

Varför anser de mig för tunna eller feta, även om min vikt är normal?

Var uppmärksam på personligheten och vikten hos de människor som stör dig. Som regel domar de enbart av sig själva: subjektivt. Hela folket anser alltid att det är mager - mager och mager tänk fullt tjockt, förutom att de båda kan ha vikt inom gränserna för en sund norm. Tänk på sociala faktorer: Försök att utesluta eller undertrycka domar som bygger på okunnighet, avund eller personlig motvilja. Tillit är bara värt en objektiv bedömning av BMI, vilket tydligt anger normen, överskjutande eller underskottsmassa. och dina bekymmer om figuren litar bara på de stödjande personerna i din viktklass eller läkare.

Hur man beräknar kroppsmassindex (BMI)?

Den vikt som anges i kilogram ska delas med kvadraten av höjden som anges i meter. Till exempel, med en ökning av 178 cm och en vikt på 69 kg, kommer beräkningen att vara enligt följande:
BMI = 69 / (1,78 * 1,78) = 21,78

Kalkylator av idealvikt på 5 formler

Kalkylatorn hjälper dig att beräkna och känna din idealvikt efter höjd, ålder och handledsomkrets. Formlerna är utformade för män och kvinnor.

Beskrivning av formler

Kalkylatorn använder 4 grundläggande formler för beräkning av vikt plus 1, som beräknar medelvärdet från de erhållna värdena.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i cm - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i cm - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-110) · 1,15 = 63,25 kg.

Broca-indexet eller Brock-formeln används för att beräkna normerna för förhållandet mellan höjd och vikt. Utvecklad av den franska kirurgen, etnografen, anatomisten och antropologen Paul Brock (1824-1880 gg.).

Formeln är väl anpassad för personer med medelhöjd. För höga eller mycket låga människor tycker fel, ett enkelt exempel: en person som är 110 cm lång, enligt Brocks formel, borde väga 11,5 kg.

Lämpliga data för Broca-indexet visar en ökning från 150 till 175 cm.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i cm - 100) - (tillväxt i se - 150) / 2.

Exempel: För en flicka som växer 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Lämplig för kvinnor, optimala data ger en ökning på upp till 175 cm.

Formel Cooper

Idealisk vikt för en kvinna (kg): (höjd (cm) x 3,5: 2,54 - 108) x 0,453.
Idealisk vikt för en man (kg): (höjd (cm) x 4,0: 2,54 - 128) x 0,453.

Formel Creffa

Idealisk vikt = (höjd - 100 + (ålder / 10)) * 0,9 * förhållande

exempel: För en kvinna 165 cm. (165-100 + (30/10)) * 0,9 * 1 = 61,2

Koefficienterna beräknas längs omkretsen av handleden:

 • Mindre än 15 cm - en faktor 0,9
 • Från 15 till 17 cm - koefficient 1
 • Mer än 17 cm - en faktor 1,1.

Det ideala förhållandet mellan vikt och höjd: vad är det?

Kan det vara så att den ideala vikten med en höjd av 175 cm och en idealvikt med en ökning på 170 cm sammanfaller? Är det sant att den ideala vikten av en tjej och den idealiska vikten hos en man är densamma?

Det första sättet att bestämma idealvikten: "farfar"

Våra morföräldrar trodde mest att det ideala förhållandet mellan vikt och höjd borde beräknas med följande formel: "Tillväxt - (minus) 100". Det vill säga den ideala vikten med en ökning på 160 cm ska vara lika med 60 kilo. Och den ideala vikten med en ökning av 162 cm - 62 kg. Det är uppenbart att den idealiska vikten med en höjd av 175 är 75 kg. Detta är normen enligt Brocks formel (den franska läkaren), som han uppfann över 100 år sedan.

Lite senare mättes det ideala förhållandet mellan vikt och höjd enligt följande: "Tillväxt - 110". Det vill säga den ideala vikten med en ökning på 170 cm borde vara 60 kg igen. (170 - 110); Den idealiska vikten med en ökning på 172 cm är 62 kg. Den idealiska vikten beräknas också med en ökning på 165. Det är 55 kg. Idealisk vikt med ökningen på 168 kommer att vara lika med 58 kg.

Det bör noteras att denna formel är en mycket, mycket stor förenkling. Brokk själv, när han räknade det, tog hänsyn till både en ålder, en tillväxt och en konstitution. Det är trots allt tydligt att den ideala vikten och höjden på en tjej och den idealiska höjden och vikten hos en man per definition måste vara annorlunda (för att öka en mans vikt).

Och nu alla läkare och dietister säger samma sak: en perfekt balans mellan vikt och längd kan endast beräknas individuellt: överväga kön, längd, konstitution, skinfold tjocklek, utseende och ålder. För varje person är det ideala förhållandet annorlunda. Med samma höjd och vikt kan människor se helt annorlunda ut.

Låt oss se hur du beräknar din idealvikt. Därefter kommer vi att föreslå formler som åtminstone delvis tar hänsyn till parametrarna som vi listade ovan.

Brocks formel: förklaringar och tillägg

tillväxt

För det första beror subtrahera 100 eller 110 cm på tillväxten. Ju högre det är desto mer behöver du subtrahera (se tabell). Detta är motiverat.. Efter idealvikt vid 162 cm höjd inte kan vara lika med vikten under tillväxten av t ex 200 cm och den idealvikt på höjd 170 cm -.. Inte samma som idealvikt på höjd 165 cm.

Höjd, cm.

Minus mängd

ålder

Det anses vara naturligt att normen för vikt ökar med åldern. Därför, om en person är mindre än 40 år, ser Brocks formel ut så här: "Growth in see - 110". Efter 40 år - "tillväxt (i cm) minus 100". Och detta är igen, motiverat och logiskt. När allt kommer omkring är den idealiska vikten med tillväxten av 164 till exempel i ungdomar - det här är inte detsamma som i mognad, och i synnerhet i ålderdom.

kroppsbyggnad

Den mest populära klassificeringen är uppdelningen av människor i:

 • Asthenisk (utbenad);
 • Normostenic (medelstora);
 • Hypersthenisk (bredben) typ av tillsats.

Om du tillhör den första typen (du har tunt, smalt ben), därefter från den resulterande vikten av den resulterande behöver subtrahera en ytterligare 10%, i det andra fallet - samma belopp för att lägga till. Med en normosthenisk typ av kroppsbyggnad, inget att göra.

Så här bestämmer du din kroppsbyggnad

För att förstå vilken typ av kroppsbyggnad du behöver för att mäta omkretsen av den tunnaste platsen på handleden. Resultatet (i cm) är den indikator vi behöver. Det är vanligt att skilja skalorna för män och kvinnor.

 • 15-17,5 cm. - Astenisk typ av byggnad;
 • 17,5 till 20 cm. - Normosthenic;
 • Över 20 cm - hypersthenisk.
 • mindre än 15 cm - asthenisk (utbenad);
 • 15-17 cm - normostenic (normal);
 • mer än 17 cm - hypersthenisk (bredben).

Låt oss flytta från ord till övning. Nu ska vi beräkna idealvikten med hänsyn till ålder, höjd och kroppsbyggnad. Vi får den ideala vikten med en ökning på 160 cm blir inte längre 50-60 kg. Men, till exempel, 66 kg. (för kvinnor över 40 som har hypersthenisk typ av tillsats). Idealisk vikt med en ökning på 160 cm, men för en kvinna yngre än 40 år med samma kroppsbyggnad, blir 55 kilo (160-110) + <(160 – 110) х 10%>). Låt oss förklara: om vi tar hänsyn till tillväxt, tillväxt behovet subtrahera 100, och att döma av ålder - det 110. I detta fall är den högsta hastigheten tas.

Den idealiska vikten och höjden på en tjej med en normal kroppsbyggnad kommer att vara 50 kg. (160 - 110).

Ett annat exempel: beräkna den ideala vikten med en ökning på 164. Låt oss säga en kvinna efter 40 år har en asthenisk kroppsbyggnad. Hennes idealvikt är 57,6 kg. <(164 – 100) – (64 х 10%)>. Idealisk vikt med en höjd av 164 cm för en kvinna i samma ålder, men med en normal kroppsbyggnad kommer att öka med 6,4 kg, i.en. kommer att vara 64 kg.

Det andra sättet att bestämma idealvikten: BMI

Många har redan hört talas om förekomsten av ett body mass index (BMI), annars kallas det Quetelet indexet. Detta innebär att vikten i kilogram ska delas in i ett dubbelväxlingsförhållande i meter. Till exempel en BMI med en höjd av 170 cm och en vikt på 80 kg. är lika med 27,68 (80 / 1,7 x 1,7).

Att veta värdet av BMI kan prata om brist eller övervikt. Normen för män är BMI 19 till 25, Flickans idealiska vikt och höjd bör bestämmas utifrån indexets gaffel: från 19 till 24. Om indexet är 25-30 - personen har överskott av kroppsvikt 30-35 - fetma; 35 och mer - uttalad fetma (fetma II eller III graden beroende på ålder). Normen kan variera beroende på personens ålder. Så för en person i åldrarna 18-25 år kan BMI vara 19,5-22,9. För den äldre generationen - 20-25.9. För en sammanfattande tabell, se nedan.

Normal vikt av en kvinna

Vilken kvinna som helst ser attraktiv ut. Och attraktiviteten, som vi vet, beror till stor del på kvinnans vikt.

Normal vikt av en kvinna

Vi föreslår att du använder vår tjänst, som bestämmer din normal vikt. Det bör noteras att det är en mängd värden. Och om din vikt går in i detta intervall, behöver du inte oroa dig. Du kan också beräkna kroppsmassindex och din idealvikt.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

Normal vikt av en kvinna

Om du inte känner till din normala vikt eller behöver ringa / släppa några pund - har vi skapat för dig en tjänst som definierar normal vikt av en kvinna. Du kan hitta din höjd i bordet och se din normala vikt. Eller skriv in det i kalkylatorfältet och det automatiskt på nätet kommer att beräkna din normala vikt.

Tabell över normalvikt och höjd hos en kvinna

Tjejer, du måste delta i sport, oavsett vilken ålder du är! Anna skriver att efter operationen hennes läkare är inte tillåtet, och så - jag hade två bukoperationer, efter den andra operationen tre dagars intensivvård, allvarliga problem med ryggen och läkare cervicothoracic avdelningen sade också att det är omöjligt att anstränga etc. Har botat upp till 2: e grupp av fysisk oförmåga..... Har också vägrade mig. Vikt var alltid under normal, även om den magera aldrig såg ut. För att göra det kort, jag skulle säga att efter en lång dödskamp, ​​tog jag upp sporten Bubnovskaya system engagerad sedan 2012, nu är jag 55 år gammal, vikt 60 kg, etc. Längd 166 cm. Ingen magen, inga rynkor, celluliter och andra saker inte sett)))) )) Ira sa rätt, du kan väga 52 kg, men om musklerna är luddiga så blir inte utseendet så varmt. Så Anya, sluta tortera dig med alla typer av dieter, lokalisera och Internet Bubnovskaya gymnastik, och börjar att engagera. tro mig. du kommer att vilja leva!)))) Det är inte bara ord, det har verifierats av dig själv. Jag kunde inte gå utan hjälp, men nu flyger jag helt enkelt! Lycka till alla!))))) Och förresten, dieter aldrig själva inte torteras, det är bara efter operationen följs. Jag är för en separat mat: om proteinerna bara är med grönsaker är kolhydrater exakt samma - med grönsaker. Och kolhydrater - första halvan av dagen. proteiner - andra halvan av dagen.

Tja, jag gått ner i vikt med 60do49 (49.500).och nästan förlorat zhizni.Teper jeans, storlek 25 igen, slitage XXS-XS.Rost naturligtvis densamma :-) Men allt detta skulle vara glad om vid glycoprivous och avfettas jag gjorde inte diet för att förlora några dagar volos.Za sjunkit så mycket att nästan ingenting ostalos.Krome på huvudet, vikt och NARS komma nära märke 50kg.Tolko på grund av det faktum att min mage och kroppen inte behöver mer än normala mängder mat och jag äter lite, jag håller fortfarande på 49kg.Lichno jag inte anser mig ett skelett, men kollegor hävdar att jag har en sjukdom, p al jag fortfarande inte ser den verkliga bilden: det faktum att jag har blivit en påse kostey.No Jag är verkligen ledsen volosy.Mne mycket gorko.Razvilas ännu djupare depressiya.Mne har ingen lycka från någon pohudeniya.Uzh Jag önskar att jag stannade i samma vikt med följande parametrar: 85-70-92 än har förlorat volos.A hår var mycket vacker, gustymi.Vse galen med zavisti.Teper jag gillar trasiga katt med uttorkad hud, hår kom ut, slocknade ögon och fullständig brist på önskan att leva. Det låter hemskt, men det är sant. Jag förlorade alla livsguider, styrkor (även bara gå), jag förlorade hennes minne (bokstavligen), förlorade incitamentet att leva... Och det är nödvändigt att leva med mig, och att arbeta för dochka.Mne neo.Nado efter jobbet och på helgerna för att stå i timmar på gården och hålla ett öga på henne att göra med hennes lektioner är det nödvändigt att träffa henne på kvällarna i skolan, är det nödvändigt tuscany väskor från butiker, måste vi förbereda för det... det var strax före nevynosimo.A sig även med glädje och sprang på en promenad med henne och ha kul att göra lektionerna, och allt är bra, jag kontrolirovala.Teper Jag glömmer bara allt. Jag skämmer redan för folk. De ser mig konstigt. Ja och om var du kan få pengar för att det finns, om jag gör jag inte är tillbaka på rabotat.A bolnichnom.Vrach sa att jag har en verklig anareksiya och att håret inte kommer att upphöra att falla (även om mycket mycket mer) medan jag inte ska äta det, animaliska fetter Ja pobolshe.Ya vysohla.Poluchaetsya hur mycket kastade sådana mänskliga ansträngningar, och så mycket igen neberu.Ved hunger jag själv inte dö, men vägrade att fetter och kolhydrater, som i själva verket, och vi måste göra om du vill gå ner igen ves.Budu tekakor med tjocka kinder, men redan utan hår. Och för vilka Inte så... Nu är det bara gloat kollegor: "Tja, det är tunn, och nu en hel del pengar för att återställa viljan att spendera...".Jag har tillbringat en nätt summa på vitaminer och preparaty.Delala några mycket effektiv mask -vrode bättre stalo.No men jag fortfarande päron och en hel del stress som jag upplevde förra mesyatsy.Voobsche hela mitt liv är en stor stress, är dock ålder ålder, och med åldern blev jag svårt att uthärda allt som sett förut och övervinna mycket enklare. Så här började allt innan det nya året. där jag fick värre och huzhe.Ya upphörde att sova, förlorade sin aptit, inte längre älskar semester sebya.V nyårs är bara usugubilos.A efter semestern var jag i svår depression och hon gav sig själv en rapport som förr eller senare, med mig om att -Det dåliga sluchitsya.Mne trodde heller jag allvarligt sjuk, eller jag ska komma på grund av spridning och nedsänkt i sorg i mashinu.Vot fick jag sjuk så mycket som knappt levande ostalas.Kollegi förstod inte vad plötsligt hände mig, varför jag så kogalolonno har förändrats och från den glada flickvännen KI har blivit en sådan förtvivlad cheloveka.Vse tak.A nu även hår... Att de återhämtade sig till ett minimum av 5. Och detta år med en balanserad kost och full pokoe.A vila jag bara snitsya.Doma släktingar så tyrannis mig, jag överraskad själv jag bodde även 32let.Esli vara åtminstone familjen var min utlopp och Oprah, jag är lättare att få alla problem på rabote.A visar sig, hela mitt liv, och en av de mycket sebya.Sboy alla livs system var bara neizbezhen.Nikto inte kommer att stå Ingen!

Jag är inte över 160cm, 32goda, kvinnor förlossningen är mycket enformigt arbete, ofisnaya.Za 6y.o. återhämtade nästan 60kg.Normostenicheskoe teloslozhenie.Uzkie axlar och i allmänhet smal, men tyvärr jag inte hudoschavaya.Vo lite för mycket fett, även om midjan har alltid varit (min mors gener östra).I typ av Anastasia Zavorotnyuk.Normalno ros.44 att komma in, men det är inte ett tecken på något, för hur mycket fett... och han vezde.Da och polnovpty ben i lyazhkah.Pokupala byxor 38, och ibland lchzhkah passerade med svårighet. Och även om alla grannar fortsatte att ringa mig petit och smal, men titta på mig själv Jag var en spegel protivno.Tem mer, allt detta fett, inte bara stora ben, täckt med ett tunt lager av kozhi.Vot min moster ok.181sm det takaya.Vse hävda skelett, smärtsamma, och jag var så nravitsya.Bolshe än någonsin det var som deras normal vikt, men det verkar av någon anledning till berget (särskilt mot bakgrund av min lilla familj, där alla små och uzkokostnye).Nikogda mycket lite inte vägas, men stolko- tozhe.I inte har möjlighet att idrotta och inte vill.En missade ett par veckor, återigen alla segel och ännu värre sdelaetsya.Da och dohlyachka ya.Begat och stam (efter operation s) nelzya.Eto vyhod.Ya inte alltid sett ut i pohudenii.Odnazhdy tunn för att 42-44i nästan umerla.Hudela golodaniem.Pri begränsa min konstitution, blev jag en obefintlig storlek, såg ut som en cancerpatient eller ett första väghyvel, ovänliga människor viskar bakom ryggen. men 45mne nravilos.Luchshy samma vikt som jag märkt, nästan all-50.I lång och shirlchennyn och små ser bra ut i den. Ingen näring, är ingen begränsning inte hjälpt någon gramm.Pri denna gaomonadnogo och avvikelser, som inte bylr.No tanken att 32ya väger 60 och hur mycket kommer jag i 35-40 zhutko.Potom gjort mycket sjuk, 7 dagar åt och drack, och hon förlorade 6kg.Teper väger 52-53 nedan väl nikak.Stoit åtminstone en bit av något att äta, plus 1 kg, dricka lite mer vatten, plus 1kg.Prihoditsya golodat.No nästan alla uppskattade, och säga, redan otoschala.Vse kläder 44prosto ogromna.Teper bära sig 40-42 och jag förstår att naturligtvis blev mycket mindre så luchshe.I kinder (och de har en mycket stor även själv ensam) 0,48-50 kommer att bli bra! Men mogu.Tak det handlar om konstitutionen och fett prosloyki.Moya kollega chesit inte mycket, försöker gå ner i vikt, men siffran-perevprnuty treugolnik.Verh-ogrlmny, bottom-bred men flat, fötter sticker ut från en stor kropp, och hans händer även hudye.Dumayu, benen inte längre vara tunnare, men jag gå ner i vikt upp och ner borst proportsionalno.Dazhe händer och huvudomfång, stopy.Vse handskar och Sharkey bolshie.Vse 36 shiroki- benflugor. Så jag rekommenderar inte dig att gå ner i vikt. Jag delar bara min historia.

Jag är en gammal man, jag 60, jag väger 58 Nu tillväxt 150. 7 år sedan vägde 75 kg, var sjuk och 4 m prov låg på sjukhuset, där tunna till 48 kg, och såg ut som ett skelett med huden, även av allt att döma har Jag hade en normal vikt. Så allting är individuellt. Nu vill jag förlora 3 kg, men inte mer.

Jag var över 50, vägde 75, efter en lång sjukdom förlorade jag 48, min höjd är 150 nu (det var mer i min ungdom). Så, trots den "normala" förment vikt såg jag ut som ett skelett, täckt med läder. Nu, efter 6 år väger jag 58 kg, jag ser bra ut, jag vill verkligen förlora 3 kg, jag blir ännu mer normal, men inte längre, så att jag inte kommer att bli en skelett igen. Så allting är individuellt.

Pipetter! Alla galen?

med en tillväxt på 166 och kan väga 66 kg, om att göra sport inte är något att hänga budet.mozhno väger 56 kg utan sport kommer zhivot.govorite sidor och tunnare och upp till 52 vseravno inte stroynyashkoy hon tyaryala innebär huvudsakligen muskler, inte fett.

Något slags skräp. Vid tillväxt 166 normal vikt från 52 till 66? Min vän vikt var 56, och på baksidan veck av fett, tjocka flanker och veck under brösten, magen samtidigt hängande. Så är det normalt för tillväxt 166? Hon är nu tunn till 52 och ser fortfarande inte ut som en smal björk.