Huvud
Behandling

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Viktmätare Calculator

Vikt 65 kg tillhör kategorin Normal för en vuxen med en höjd av 170 cm.
Denna uppskattning är baserad på det beräknade kroppsmassindexet (BMI): 22,5, enligt rekommendationerna från Världshälsoorganisationen (WHO).

Alla BMI-intervall:
 • Brist på kroppsvikt (mindre än 18,50)
  • Uttryckt (mindre än 16)
  • Måttlig (16-17)
  • Lättvikt (17-18,5)
 • Normen (18.50 - 24.99)
 • Pre-Aging (25.00 - 29.99)
 • Fetma (mer än 30,00)
  • Fetma av 1: a graden (30-35)
  • Fetma av andra graden (35 - 40)
  • Fetma av den tredje graden (mer än 40)

Hur mycket ska vi väga?

För en vuxen med en höjd av 170 cm är idealvikten för hälsan 56,7 - 76,6 kg

Det exakta värdet av idealvikten ligger inom det angivna området och bestäms av dina personliga motiv och krav på figuren.

Alla viktområden för tillväxt 177 cm:

 • Uttryckt: mindre än 35,58 kg
 • Måttlig: 35,58 - 50,58 kg
 • Lätt vikt: 35,58 - 50,58 kg
 • Övervikt i den 1: a graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av andra graden: 35,58 - 50,58 kg
 • Fetma av den tredje graden: mer än 75,58 kg

Förklaring av resultaten

Resultaten av BMI-beräkningar är inte lämpliga för att bedöma vikten av professionella idrottare, gravida kvinnor, liksom personer som lider av svullnad och andra störningar, vilket leder till felaktig utvärdering av de ursprungliga uppgifterna.

Viktintervall i denna räknemaskin beräknas med beaktande av tillväxten enligt Världshälsoorganisationsorganisationens (WHO) metodik.

Själva metoden för att uppskatta vikten av BMI är avsedd för primär detektering av brist eller övervikt. Att få en bedömning som skiljer sig från normen är anledningen till att kontakta en nutritionist och endokrinolog för att göra en individuell viktbedömning och vid behov göra rekommendationer för dess korrigering.

Sortimentet av idealvikt (norm) visar vid vilken vikt sannolikheten för förekomst och dödliga återfall av sjukdomar som är förknippade med överdriven eller otillräcklig vikt är minimal. Dessutom, som en övning visar, ser en person med normal vikt inte bara frisk ut, utan också den mest attraktiva. Om du anpassar din vikt rekommenderas det att du inte går utöver normerna för att undvika förekomsten av hälsoproblem.

Om viktkategorier

Brist på kroppsvikt är vanligtvis en indikation på ökad nutrition, liksom en vandring till en nutritionist och endokrinolog. Denna kategori omfattar personer med undernäring eller lider av en sjukdom som leder till dystrofi.
Brist på kroppsvikt är också karaktäristisk för professionella modeller, gymnaster, ballettdansare eller tjejer, alltför beroende av viktminskning utan kontroll av en nutritionist. Tyvärr leder det ibland till hälsoproblem. Därför bör viktkorrigering inom detta område åtföljas av regelbunden medicinsk övervakning.

norm visar vikten vid vilken en person har maximal chans, hur man håller sig frisk längre, och därmed vacker. Normal vikt är inte en garanti för god hälsa, men minskar risken för störningar och sjukdomar som orsakas av överdriven eller undervikt. Dessutom är ägarna av normal vikt i regel i god hälsa, även efter intensiv fysisk ansträngning.

pre-obese talar om överflödig kroppsvikt. En person i denna kategori har ofta vissa tecken i samband med övervikt (andfåddhet, ökat blodtryck, trötthet, fettveck, missnöje med figuren) och har all chans att bli fetma. I det här fallet rekommenderas att du lätt korrigerar tyngden till normalt eller att stänga av den. Inte heller störa råd från en dietist.

fetma - En indikator på en kronisk sjukdom som är förknippad med överflödig kroppsvikt. Övervikt leder alltid till problem med hjärt-kärlsystemet och ökar risken för att förvärva andra sjukdomar som orsakas av fetma (diabetes, hypertoni). Behandlingen av fetma utförs uteslutande under överinseende av en läkare av en nutritionist eller endokrinolog, och först efter att ha utfört de nödvändiga testen och bestämmer typen av fetma. Okontrollerad motion av dieter och allvarlig fysisk ansträngning med fetma är förbjuden, eftersom det kan orsaka ytterligare problem.

Svar på frågor

Vilken speciell vikt är idealisk för mig?

Kalkylatorn beräknar viktintervallet, vilket är idealiskt för dig med denna tillväxt i åtanke. Från det här området kan du välja vilken vikt som helst, beroende på dina önskemål, övertygelser och krav på figuren. Till exempel tenderar följeslagare av modellfiguren att hålla sin vikt på den nedre gränsen.

Är det möjligt att lita på den mottagna utvärderingen?

Ja. Vuxens vikt beräknas på grundval av resultaten av auktoritativa studier från Världshälsoorganisationen (WHO). Vikten av barn och ungdomar från födsel till 18 år beräknas enligt en särskild särskild metod som också utvecklats av WHO.

Varför beaktas kön inte?

Utvärderingen av BMI för vuxna är densamma för både män och kvinnor - detta är motiverat av resultaten av statistiska studier. Samtidigt är det av grundläggande betydelse att bedöma vikten hos barn och ungdomar, kön och ålder.

Någon annan vikträknare ger ett annat resultat. Vad ska man tro?

Det finns ett stort antal räknemaskiner som är utformade för att ge viktuppskattningar baserade på höjd och kön. Men deras formler, som regel, utvecklades under det senaste århundradet av individer eller kollektiva på grundval av kriterier som du inte vet eller inte är lämpliga (till exempel formuleringar för att bedöma idrottare).

WHO: s riktlinjer som används i denna kalkylator, avsedda för vanliga moderna människor, som tar hänsyn till verkligheten i det moderna livet, framsteg inom medicin och på grundval av färska observationer av människor i alla kontinenter på planeten. Därför litar vi bara på den här tekniken..

Jag tror att resultatet ska vara annorlunda.

Utvärderingen görs enbart på grundval av de uppgifter du anger om höjd och vikt (samt ålder och fält för barn). I händelse av oväntade resultat, dubbelklicka alla inmatade uppgifter. Se också till att du inte hör till någon av de kategorier av personer vars vikt inte är mätbar genom kroppsmassindex.

Mitt resultat är brist på kroppsvikt, men jag vill gå ner i vikt

Här finns inget ovanligt. Dessutom gör många professionella modeller och ballerinas just det. Men i detta fall är det rekommenderat att gå ner i vikt bara under överinseende av en läkare nutritionist och endokrinolog, för att inte skada deras hälsa, om det är för dig som betyder något.

Mitt resultat är normalt, men jag anser mig fullständig (eller tunn)

Om du har oro över figuren rekommenderar vi att du tar på dig fitness, har tidigare rådfrågat en bra näringslärare.

Mitt resultat är fetma (eller fetma), men jag håller inte med det här

Om du är en idrottsman med ökad muskelmassa, är viktvärdet för BMI för dig helt enkelt inte avsett (detta nämns i förklaringen). I vilket fall som helst, för en exakt individuell viktbedömning, kontakta en dietist - endast i det här fallet får du ett auktoritativt resultat med en doktors försegling.

Varför anser de mig för tunna eller feta, även om min vikt är normal?

Var uppmärksam på personligheten och vikten hos de människor som stör dig. Som regel domar de enbart av sig själva: subjektivt. Hela folket anser alltid att det är mager - mager och mager tänk fullt tjockt, förutom att de båda kan ha vikt inom gränserna för en sund norm. Tänk på sociala faktorer: Försök att utesluta eller undertrycka domar som bygger på okunnighet, avund eller personlig motvilja. Tillit är bara värt en objektiv bedömning av BMI, vilket tydligt anger normen, överskjutande eller underskottsmassa. och dina bekymmer om figuren litar bara på de stödjande personerna i din viktklass eller läkare.

Hur man beräknar kroppsmassindex (BMI)?

Den vikt som anges i kilogram ska delas med kvadraten av höjden som anges i meter. Till exempel, med en ökning av 178 cm och en vikt på 69 kg, kommer beräkningen att vara enligt följande:
BMI = 69 / (1,78 * 1,78) = 21,78

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Normal vikt och höjd

Vissa tjejer leder sig till svimning med galna dieter, med fokus på beniga modeller på TV, andra är inte alls oroliga över problemet med övervikt. Och väldigt få människor är verkligen intresserade av - och vad ska det vara, är det normen för min vikt?

Och att intressera sig för detta ämne är inte bara att veta "hur mycket att kasta av" och först och främst att förstå din egen organism - det är lättare att förebygga problemet, som de säger.

Beräkna normen för en kvinnas vikt efter ålder och höjd

Modern dietologi erbjuder idag många sätt (självklart, ungefärligt men inte korrekt till ett gram) att bestämma sin viktnorm. En av de mest populära är beräkningen, som utförs baserat på kvinnornas tillväxt och ålder.

Alla vet att över tiden kan vikten gradvis öka. Och detta anses vara normen. Det betyder att de "extra" centimeterna faktiskt kan vara helt och inte överflödiga.

Därför använder vi för beräkning en viss formel:

50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4 = din viktnorm

I detta fall är "B" din ålder (ungefär - hela år) och "P" är respektive tillväxt.

Quetelet-indexet hjälper till att beräkna den ideala vikten

Tack vare BMI (anmärkning - kroppsmassindexet) kan man dra slutsatser om viktminskning eller uppkomsten av fetmaprocessen.

Beräkningen enligt detta system utförs vanligtvis för vuxna av båda könen som redan har fyllt 18 år och ännu inte korsat åldersgränsen vid 65 års ålder.

Det är värt att notera att det är möjligt att få felaktigt resultat om "forskaren" är en äldre person eller en tonåring, en ammande mamma eller en framtida mamma eller en idrottsman.

Hur hittar du det här indexet?

Formeln är enkel:

B: (P) 2 = BMI. Samtidigt är "B" din vikt och "P" är höjden (i torget)

Till exempel, en tjej med en höjd av 173 cm har en vikt av 52 kg. Med hjälp av formeln erhåller vi följande resultat: 52 kg: (1,73 x 1,73) = 17,9 (BMI).

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt:

Kalkylator med normal vikt

för vuxna, barn och gravida kvinnor

Ange dina parametrar eller ditt barns parametrar och bestämma hur mycket kroppsvikt som motsvarar normen. Om vikten är mycket högre än normen beräknas inte bara beräkningen av normalvikten utan även de mellanliggande landmärkenna, vars prestanda väsentligt minskar belastningen på kroppen.

Under ett bekvämt skal döljer viktminskningen flera matematiska modeller för att bestämma normalvikt: separat beräknad norm för vuxna, separat för barn (du kan beräkna kroppsvikt även för nyfödda), separat för gravida kvinnor. Om det finns några problem i beräkningen, kolla på videon nedan eller ställ en fråga i avsnittet "Recensioner" längst ner på sidan. Använd din hälsa!

Förresten har vi gjort en något enklare men inte mindre kraftfull normalvikträknare, utformad endast för barn, om du vill beräkna kursen för ditt barn eller du är under 18 år, då välkommen här. En speciell kalkylator för gravida kvinnor finns här.


Hur man bestämmer vikten av vikt?

För att beräkna viktnormen av vuxna kroppsindex (BMI) används. I den första hälften av XIX talet belgiska vetenskapsman Adolf Ketle märkte att hastigheten för en vuxen vikt är väl interpolerade funktion av formen BMI = W / H 2 varvid BMI (body mass index, BMI) - variabel som erhålls genom att dividera vikten (W) per person i dess tillväxt (H), kvadrerad. Dessutom, ett århundrade senare, år 1972, den amerikanska forskare Ancel Keys fann att om endast baseras på tillväxt och humant vikt, är Quetelet formeln en god prediktor av fett i den mänskliga kroppen, och följaktligen bristen på, eller ett överflöd av viktnormen.

Som det följer av ovanstående är det mycket lätt att bestämma BMI-din - dividerar din vikt med höjden, kvadrerad.
Så, för tillväxt 1,80 m och vikt 80 kg BMI = 80 / (1,8) 2 = 80 / 3,24 = 24,7.

Efter beräkning av BMI, för att bestämma om vikten är korrekt eller korrekt, är det bara nödvändigt att använda följande tabell:För barn och gravida kvinnor En universell formel kunde inte hittas, så de så kallade "centilborden" används för att bestämma normen. Trots det konstiga namnet är det inte svårt i hundraårsborden. Föreställ dig att hundra barn byggdes, som i lektionen för fysisk utbildning, i tillväxt. De som är närmare centrum, kommer att kallas "normala", jättarna som står i början av linjen, för att bestämma den "stående" (tre av de första, det högsta beloppet till "percentilen intervall av 97%"), och tre av de senare, den minsta, kalla "underdimensionerade" (tre som står i slutet kommer att vara ett "centilintervall på 3%"). Därför oroa dig inte om barnets höjd eller viktökning under graviditeten inte överensstämmer med normen. När allt kommer omkring, om det finns människor med normalt, det är genomsnittligt, utveckling, så finns det de som utvecklas med en hastighet över eller under genomsnittet.
Genom att mäta tillväxten och vikten hos barn i olika åldrar bygger forskare centilbord, enligt vilka barnläkare bestämmer om barnet utvecklas normalt. Du kan bestämma graden av tillväxt och vikt av ditt barn eller öka din vikt under graviditeten med hjälp av kalkylatorn ovanför.
Dessutom skapas centilbord för att bestämma normen för huvudomkretsen, bröstomkretsen och andra parametrar. Till exempel är följande centiped tillväxt och vikt tabeller för tjejer och pojkar. För att inte beräkna normen för liknande tabeller kan du använda vår kalkylator.

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Normal kroppsvikt och fetma

Övervikt är det överskott av normal vikt som orsakas av överdriven fettavlagring. Normal eller optimal (ideal) kroppsvikt - en vikt som, enligt medicinska, statistiskt validerade data, med hänsyn till funktioner i skelettet och musklerna, liksom vilken typ av arbete, de mest gynnsamma för den person i en viss ålder och kön.

Kroppsmassindex

Hos vuxna motsvarar den ideala vikten ungefär antalet centimeter av tillväxt minus 100 (Broca index); enligt de senaste idéerna är det nödvändigt att ta 5-10% av slutresultatet (tabell 5). I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa faktorer, till exempel kroppens och ålderns struktur. Nyligen allmänt att med 30 års börjar minska aktiva kroppsmassa (dvs. muskelmassa, inre organ och ben) och den vikt som beräknats i enlighet med formeln av Broca, inte längre motsvarar det korrekta förhållandet av fettvävnad och aktiv kroppsvikt. Således sjuttio år kvinna 170 cm i höjd, som väger 70 kg, absolut inte har optimal kroppsvikt, eftersom det vid den åldern muskler, ben och andra organ kommer atrofi, deras vikt minskar, så dess vikt bestämmer överdriven mängd fett, och därför är det fett. Tvärtom kan vikten av en boxare eller en hockeyspelare överstiga det optimala värdet, men trots detta bör vi inte betrakta dem som överviktiga, eftersom de inte har en överdriven mängd kroppsfett och vikt är främst verksamt kroppsvikt.

Det första kroppsmassindexet (BMI) utvecklades av den belgiska forskaren Adolf Ketle mellan 1830 och 1850 när man arbetade med den så kallade "sociala fysiken". Den moderna termen "kroppsmassindex" (BMI), som ett förhållande mellan en persons kroppsvikt (i kg) och dess höjd (i meter) kvadrerades i en artikel som publicerades i juli 1972 i tidningen om kroniska sjukdomar av Ansel Kais.

BMI är en förenklad bedömning av kroppsfettinnehållet, vilket är avgörande för att avgöra om en person är överviktig eller inte, men inte ett direkt mått på kroppsfett, särskilt i denna formel måste ålder också beaktas. Normala BMI-värden för män och kvinnor äldre än 20 år varierar från 18,5 till 24,9; Värden under 18,5 anger en brist på vikt, från 25,0 till 29,9 jämställd med övervikten, och indikatorer över 30,0 talar redan om patologisk fetma. För barn i åldern 2 till 5 år, enligt WHO-uppgifter från 2006, de normala värdena för tjejer: 15,7-15,3; pojkar: 16,0-15,2.

Mät fettinnehållet och beräkna den aktiva kroppsvikten kan vara mer exakt än enklare viktning. Absolut garanterat att mängden subkutant fett med en tjocklek - en anordning med utdragningsgrepp som en glidnyckel, som mäter tjockleken på hudvikten på något ställe. Det finns andra metoder, till exempel används en ultraljud som avgör främst vissa gaser i fett eller några mineraler i kroppens aktiva massa.

De barn och ungdomar av kroppsvikten är endast nödvändigt att i förhållande till höjd, inte ålder, och med hänsyn till utvecklingen av skelettet och musklerna (tabell 6). Barnet, som har starka ben och välutvecklade muskler (hypersthenic typ), respektive, kommer att väga mer än ett barn i samma ålder med en genomsnittlig (normostenichesky typ) eller ens en liten skelett och underutvecklade muskler (astenisk typ).

Den nyfödda normala vikten är ungefär 3000 gram, ett år bör barnet väga ca 10 kg, om 2 år - 12 kg. Från 2 års ålder lägger han i genomsnitt 2 kg per år, under puberteten - 5-6 kg eller mer, speciellt när han växer snabbt (i stället för de vanliga 6 cm - 10 cm eller mer per år).

Hur man beräknar den idealiska vikten

Många människor tenderar att gå ner i vikt och följa sina egna ideala standarder. Men i strävan efter parametrarna i figuren av toppmodellen eller skådespelerskan kan du överdriva och skada kroppens hälsa. Kom ihåg att en persons optimala kroppsvikt alltid beräknas individuellt. Därför är det viktigt att beräkna rätt kroppsvikt. För detta finns det flera formler, och det finns också en särskild vikt- och höjdräknare för män och kvinnor.

Vad bestämmer den idealiska vikten hos en person

Innan man fortsätter till den ideala kroppsviktformeln är det viktigt att förstå vilka kriterier som påverkar bestämningen av den idealiska vikten hos en person. För det första är det en persons kön. En kvinna har en större mängd fett i kroppen. För det andra typen av konstitution (normostenisk, hypersthenisk och astenisk). För det tredje spelar höjd och ålder en viktig roll vid beräkning av idealvikten. Till exempel, människor efter 40 års ålder gå ner i vikt mycket svårare på grund av den pågående omstruktureringen av kroppen.

Den minsta rollen spelas inte av den ärftliga faktorn. Om den genetiska nivån är predisponerad till fullhet är det svårare att bli av med överskjutande kilo. Om du förkastar denna faktor kan du lära dig vikten av vikt hos män och kvinnor med olika formler, vi kommer att överväga var och en av dem mer i detalj.

Formler för kroppsvikt för män och kvinnor

Det finns olika vikt- och höjdräknare för vuxna och ungdomar, men det enklaste och mest pålitliga sättet är att beräkna den idealiska vikten för tillväxt själv. Det finns många formler som utvecklats av forskare och låter dig veta vikten genom tillväxt.

Brockformeln

Den franska läkaren Paul Brock utvecklade en formel för förhållandet mellan vikt och höjd, som fortfarande anses vara en av de mest universella. Formeln tar inte bara hänsyn till tillväxten utan också fysik (magert, normalt, trångt) och ålder.

Idealvikt formel för Brock enligt följande: höjd - 100. Om en person har tunn kroppsbyggnad, du subtraherar 10%, och har en tjock - tillsätt 10%.

Om höjden är mindre än 165 cm, subtraherar du 105, om över 175 cm - subtraherar 110. Du bör också ta hänsyn till ålder. Människor från 20 till 30 år måste minska den ränta du får, med 10-12%. Om du är över 50, öka den med 5-7%.

Lorentz-metoden

Med denna formel kan du beräkna den idealiska vikten för en tjej på 25-30 år. Det passar inte representanter för det starkare könet. För beräkning är det nödvändigt att veta endast tillväxt:

Beräkning av optimal vikt för kvinnor: (höjd - 100) - 0,25 x (höjd - 150).

Du kan beräkna den idealiska vikten av en kvinna på 166 cm: (166-100) - 0,25 × (166-150) = 62 kg.

Formel av idealvikt från höjd och ålder

Med denna formel kan du beräkna vikten efter höjd och ålder, såväl som kön.

Normens vikt för kvinnor efter ålder och höjd: 0,9 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm - 150)) + 0,5 × (ålder - 20)

Formeln för vikt och höjd för män: 1 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm - 150)) + 0,5 × (20 år)

Tabeller med normal vikt och höjd

Förutom speciella formler finns det bord med vikt och höjd för män och kvinnor.

Quetelet indexet

Vi presenterar tabellen över normen för vikt och höjd för vuxna från 20 till 65 år. Observera, denna beräkning av vikt och höjd för ungdomar, gravida kvinnor, idrottare och äldre från 65 år kommer inte att fungera.

Börja med att beräkna kroppsmassindex med formeln: kroppsvikt (kg): höjd (m) på torget. Till exempel kan du ta reda på, med en vikt av 77 kg och med en ökning på 183 cm hur mycket man borde väga: 77: (1, 83 x 1, 83) = 22, 9

Resultatet ska jämföras med tillväxt och vikt tabell för flickor och män: