Huvud
Förebyggande

Instruktioner för Norfloxacin i tabletter + recept + testimonials + analoger

Norfloxacin är ett antibiotikum som tillhör klassen fluorerade kinoler (fluorokinoloner) i andra generationen. Medlet har en baktericid verkningsmekanism som realiseras genom inhibering av bakteriellt DNas, som är ansvarig för processen med spiral-deoxiribonukleinsyra i bakterier.

Det produceras i tablettform (tabeller med 0,2 och 0,4 gram antibiotikum) och droppar (öra och ögon).
Kostnaden för läkemedlet i tabletter på 0,4 g är:

 • Produktion av den ryska läkemedelskampanjen Obolenskoe FR - 140 och 240 rubel per förpackning med respektive 10 respektive 20 tabletter;
 • produktion av den ryska farmaceutiska kampanjen Vertex -150 och 210 rubel per förpackning med 10 och 20 tabletter.

Norfloxacin - bruksanvisningar

Den har ett brett spektrum antimikrobiella effekter, inklusive majoriteten av Gram + och gram mikroorganismer. Till ett läkemedel mottagliga stafylokocker, tsitrobakter, Enterobacter, Escherichia, Klebsiella, Neisseria (GONOKOCK), Proteus, Pseudomonas, Serratia, Salmonella, Shigella, Yersinia, Haemophilus influenzae, tuberkelbacillerna-Wicks, Vibrio cholerae, Providencia, Morganella.

Förvärvat resistens är sällsynt, men det kan utvecklas i enterokocker, streptokocker, serratsy, acinetobacter, mycobacterium tuberculosis.

Antibiotikum fungerar inte på obligatoriska anaerober och vit treponem.

Norfloxacin antibiotikum är det eller inte?

Norfloxacin-grupp av antibiotika: andra generationens fluorokinoloner.

Medlet är pefloxacin metabolit och är en syntetisk analog av nalidixinsyra pyridon. På grund av syntetisk modifiering av strukturen av antibiotikumet är läkemedlet mycket effektivare organiska syror (nalidixinsyra, oxolinic, pipemidinovoy) mot gramnegativa bakterier och kan verka på pseudomonader. Också aktivt läkemedel mot patogener resistenta mot organiska syror, aminoglykosid läkemedel, penicilliner, cefalosporiner, tetracykliner, makrolider och sulfonamider (inklusive kombination betyder: co-trimoxazol).

Antibiotikum norfloxacin: komposition och form av frisättning

Läkemedlet har två former av frisättning:

 • tabletter
 • droppar (öra och ögon).
norfloxacin

Tabletter innehålla den huvudsakliga aktiva föreningen - norfloxacin antibiotikum i en dos av 0,2 och 0,4 g, och hjälpkomponenter: Mg-stearat, Na kroskarmellos, Si kolloidal kiseldioxid, Ti dioxid, färgämne och andra hjälpsubstanser..

Ögon och öra antibakteriella droppar innehåller norfloxacin, bensalkonium Cl, dinatriumedetat, NaCl, isättika, injicerbart vatten.

Norfloxacin på latin

Rp: Norfloxacini 0,4.

D. t. d. N 20 i fliken.

S. 1 tablett två gånger om dagen.

Farmakokinetiska egenskaper

Läkemedlet har hög biotillgänglighet och snabb absorption i mag-tarmkanalen när den administreras oralt. Ett signifikant baktericidindex i blodet uppnås inom en timme efter administrering.

Att äta mat minskar signifikant absorptionshastigheten för läkemedlet i matsmältningssystemet.

Avlägsnande av läkemedlet utförs huvudsakligen av njurarna (oförändrad del av läkemedlet), en liten del utsöndras med avföring (aktiva metaboliter). Hos patienter med hög ålder är utsöndringshastigheten för norfloxacin lägre än hos unga patienter, på grund av den lägre glomerulära filtreringshastigheten.

I höga koncentrationer ackumulerar många vätskor från kroppsvätskor (njurparenkym, epitel, äggledaren, vaginal slemhinna, prostata, galla, etc.).

Vad hjälper norfloxacin?

Indikationer för mottagning av tabletter är infektiösa och inflammatoriska processer i MVP (urinväg), könsorgan och mag-tarmkanalen. Det kan användas för att behandla pyelonefrit, cystit, uretrit (inklusive gonorré-etiologi av inflammation), prostatit, resenärens diarré, salmonellos, shigellos, etc.

Droppar används effektivt i oftalmisk och otolaryngologisk praxis. Lokalt används antibiotikan för att behandla bakteriell konjunktivit, keratit, hornhinnessår, blefarit, meibomit (korn), trakom, daktyocystit. Lokal applikation anges också för profylaktiska ändamål när man utför operativ ingrepp på synen och synen.

Kontraindikationer till recept

Liksom alla fluorerade kinolyl är -in inte används för behandling av patienter med enskilda intolerans hinolovyh fonder, kvinnor bära ett barn och ammande patienter under arton års ålder, patienter med glukos-6-fosfatdegidrogenaznoy misslyckande.

Läkemedlet används inte heller för att behandla patienter som har utvecklat toxiska sårskador (tendenit, senbrott) eller pseudomembranös kolit med tidigare intag av fluoroquinolonläkemedel.

Med omsorg, avsaknaden av säkrare alternativ -I kan användas för att behandla patienter med epilepsi, SMC (cerebral cirkulation), en historia av kramper, njur- och leversjukdomar, nedsatt blodproppar, myasthenia gravis och äldre patienter.

Norfloxacin i form av droppar är inte föreskrivet för kvinnor som bär barn, ammar och patienter under 18 år.

Använd under graviditet och GW

Fluoroquinoloner är högtoxiska antibiotika, så de används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Funktioner av behandling med fluorokinoloner

För hela behandlingsperioden med läkemedlet rekommenderas att öka mängden vätska som används, vilket minskar risken för att utveckla kristallaria.

Med tanke på att fluorokinolonerna ökar känsligheten för SPF-strålning, är det förbjudet att sola under medicineringen och det rekommenderas att använda en kräm med ett högt SPF-filter.

Om det är nödvändigt att genomföra en operation under eller inom en månad efter behandlingen ska koagulogrammet övervakas noga, eftersom ett antibiotikum kan störa blodpropp.

När det finns symtom på tenditit, är antibiotikarelaterad diarré eller CNS-skada (psykos, extremitetstremor, konvulsioner, hallucinationer) behandlingen omedelbart stoppad.

Risken för toxiska skador senor, samtidigt som fluorokinolonantibiotika medel ökade under behandling med glukokortikosteroider i patienter efter njurtransplantation, eller kronisk njursjukdom, reumatoid artrit, såväl som i äldre patienter.

Norfloxacin och alkohol

Fluorokinolonserier av läkemedel är mycket effektiva, men samtidigt och högt giftiga ämnen. Kombinera dem med alkohol är strängt förbjudet.

Dricker alkohol på en bakgrund av läkemedelsbehandling kan leda till läkemedelsinducerad hepatit, nefrit (upp till akut njursvikt), eller toxisk skada på centrala nervsystemet (hallucinationer, psykos, konvulsioner).

doseringar

Med okomplicerad cystit är det rekommenderat att ta en dos på 0,4 gram var 12: e timme, i tre dagar. Med en komplicerad kurs av MVP-infektioner kan behandlingsförloppet vara från tio dagar till tre veckor.

Kroniska MVP-infektioner kan behandlas med långa kurser upp till tre månader. Inom en månad rekommenderas att ta 0,4 gram var 12: e timme, och då, om det finns förbättringar, 0,4 gram per dag.

När smittsamma processer i FSW utser 0,4 gram två gånger om dagen i fem till sju dagar.

För att behandla akut gonorré, föreskrivs en engångsdos på 0,8 gram av läkemedlet.

Behandlingstiden för patienter med neutropeni mot bakgrund av immunbrist kan nå två månader (0,4 gram tre gånger om dagen).

droppar

Droppar ska appliceras på 1-2 droppar i det drabbade ögat var sjätte timme. Vid svåra bakteriella skador kan den första dagen rekommenderas instillation av 1 droppe varannan timme.

I örat droppar drogen tre gånger om dagen för fem droppar.

Före topikal applikation ska flaskan hållas i palmerna så att dropparna värms upp till rumstemperatur.

Bieffekt

Vid tillämpningen av tablett eventuella allergiska reaktioner, huvudvärk, dyspepsi, dysbios, trast, toxisk CNS, ljuskänslighet, toxisk skada av senor (upp till fraktur) kristaluriya, försämrad blodkoagulering, dysfunktion av njurarna och levern.

När man använder droppar, klåda, smärta, svullnad, allergisk hudutslag, är det möjligt att öka ögonkänsligheten för ljus.

Skillnader mellan norfloxacin och ciprofloxacin

Ciprofloxacin hör också till andra generationens fluorokinoloner, men det har ett bredare handlingssätt och indikationer för användning. Ciprofloxacin anses vara "guldstandarden" av fluorokinolonpreparat. Det är mycket effektivt i smittsamma processer MVP, andningsorgan, hud, muskuloskeletala system.

Även ciprofloxacin finns på listan över andra linjära anti-tuberkulosläkemedel.

Till skillnad från norfloxacin kan ciprofloxacin användas parenteralt (injektivt).

Ciprofloxacin finns i form av ögondroppar, tabletter och ampuller med r-rum för infusionskontroll.

Norfloxacin eller levofloxacin

Levofloxacin tillhör den tredje "respiratoriska" generationen av fluorokinolonpreparat. Till skillnad från norfloxacin är levofloxacin mycket aktiv mot pneumokocker, liksom intracellulära patogener (klamydia och mykoplasma). Levofloxacin anses vara ett läkemedel av val vid behandling och förebyggande (efter exponering) av miltbrand.

Vid infektioner används MVP mindre ofta än norfloxacin eller ciprofloxacin.

Vilket är bättre - Norfloxacin eller Nolycin?

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin. Nolitsin produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Kostnaden för packning av 10 och 20 tabletter av 0,4 gram är 203 och 390 rubel.

Det finns inga skillnader mellan ryska norfloxacin och slovenska nolitsin. Båda drogerna har samma aktiva substans.

Norfloxacinanaloger

Antibiotikum kan utfärdas under handelsnamn:

Norfloxacin - recensioner

Läkemedlet ska endast användas på recept från läkaren, efter att ha fastställt patogenens känslighet för antibiotikumet, är effektiv vid behandling av MVP-infektioner. Många patienter i sina recensioner har noterat en snabb förbättring av välbefinnandet med cystit.

Läkemedlet visade sig också vara en bra kandidat för tillämpning av långsiktiga kurser för behandling av kroniska och ofta återkommande infektioner av MCP.

Artikeln är upprättad
infektionssjukdomsläkare Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

norfloxacin

Norfloxacin är ett bredspektrum antibiotikum från gruppen fluorokinoloner, som är av syntetiskt ursprung och har en uttalad bakteriedödande och antimikrobiell effekt.

Genom att undertrycka DNA från mikroorganismer destabiliserar kedjan, vilket leder till deras död. Det tas oralt med infektioner i urinvägarna, mag-tarmkanalen, både akut och kronisk, gonorré. Det används för förebyggande ändamål hos patienter med granulocytopeni.

Detta läkemedel appliceras topiskt i fall av inflammatoriska processer i örat, smittsamma ögonsjukdomar (blefarit, konjunktivit, keratit, etc.).

Klinisk och farmakologisk grupp

Antimikrobiellt syntetiskt medel av gruppen av fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Norfloxacin i apotek? Genomsnittspriset är i nivå med 140 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av filmdragerade tabletter för oral administrering. Tabletterna är förpackade i blister med 10 stycken (1-2 blister i en kartongbunt med den bifogade detaljerade beskrivningen).

 • Varje tablett innehåller 400 mg av den aktiva substansen - Norfloxacin.
 • Hjälpkomponenter - mannitol, titandioxid, makrogol, magnesiumstearat.

Farmakologisk effekt

Norfloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Den har bakteriedödande verkan, som realiseras genom att hämma DNA-gyrase, vilket ger stabilitet och superpolning av bakteriellt DNA. Detta förorsakar destabiliseringen av DNA-kedjan och bakteriernas död.

Tabletter av läkemedlet är mycket effektiva mot följande patogena mikroorganismer:

 • escherichia;
 • gonokocker;
 • Hemofilius influensa;
 • klebsiella;
 • enterobacteriaceae;
 • shigella;
 • chlamydia;
 • salmonella;
 • streptokocker;
 • Stafylokocker.

Norfloxacin visar inte aktivitet med avseende på obligatoriska anaerober.

Indikationer för användning

Användningen av läkemedlet indikeras vid behandling av infektionssjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för Norfloxacin:

 • okomplicerad gonorré;
 • infektion i könsorganen (endometrit, prostatit, cervicit);
 • infektioner i matsmältningssystemet (shigellos, salmonellos);
 • akuta och kroniska infektioner i urinvägarna (cystit, pyelonefrit, uretrit).

Läkemedlet är effektivt som förebyggande åtgärd av infektionssjukdomar hos patienter med granulocytopeni.

Ögon och öronfall för lokal användning används vid behandling av sådana sjukdomar:

 • dakryocystit;
 • akut inflammation i de meibomiska körtlarna
 • yttre, akuta och kroniska otitis media; infektionssjukdomar i ögonen (keratit, konjunktivit, keratokonjunktivit, blepharokonjunktivit, blepharit och hornhinnesår).

Norfloxacin är en förebyggande åtgärd som minskar risken för infektiösa komplikationer före och efter operation, avlägsnande av främmande kroppar från hornhinnan eller bindhinnan, och efter kemisk ögonskador. I samma syfte används läkemedlet för kirurgiska ingrepp på hörselorganen.

Kontra

 1. Ålder till 18 år;
 2. Graviditet och amning
 3. Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 4. Tendon tendonit och tendonit i samband med fluorokinoloner (inklusive anamnestic data);
 5. Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Relativ (Norfloxacin administreras med försiktighet i närvaro av följande sjukdomar / tillstånd):

 1. epilepsi;
 2. Konvulsivt syndrom;
 3. Hepat / njursvikt;
 4. Myasthenia Gravis.

Används under graviditet och amning

Detta antibiotikum är kontraindicerat för användning under graviditet och amning. Om det finns ett akut behov av behandling med detta läkemedel under amning, rekommenderas det att tillfälligt avbrytas. Under försöken noterades att läkemedlet orsakar artropati i fostret.

Dosering och administreringssätt

I bruksanvisningen anges att en enstaka dos av Norfloxacin för intag är vanligen 1-2 tabletter (400-800 mg) vid en frekvens av 1-2 gånger per dag. Den maximala dagliga dosen är 1,5 g.

I okomplicerade urinvägsinfektioner är behandlingsförloppet ca 3 dagar, med komplicerat - cirka 7-10 dagar. I kroniska processer kan kursen ökas till 3 månader.

Den exakta dosen och varaktigheten av kursen ordineras av läkaren individuellt för varje patient.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av kroppen, men kan ibland orsaka biverkningar. Kroppen kan ha sådana reaktioner:

 1. Allergisk reaktion: svullnad, klåda, hudutslag, nässelfeber.
 2. Matsmältningssystemet: halsbränna, bitterhet i munnen, minskad aptit, diarré, illamående, buksmärtor, kräkningar.
 3. Muskuloskeletala systemet: ryggningar i senor, tendilit, artralgi.
 4. Kardiovaskulärt system: minskat blodtryck, takykardi, vaskulit, arytmi.
 5. Central nervsystemet: sömnlöshet, yrsel, svimning, huvudvärk, irritabilitet, trötthet, ångest.
 6. Urin System: hypercreatininemia, glomerulonefrit, urinrörets blödning, dysuri, albuminuri, kristalluri, interstitiell nefrit, polyuri.
 7. Med extern applikation: fotofobi, brännande, smärta, nedsatt syn, kemos, konjunktival hyperemi.

överdos

Symtom på överdriven dosering när du tar läkemedlet är allvarlig trötthet, yrsel, illamående med kräkningar, offret kastar sig i en kall svett, ansiktet blir puffigt.

Det finns ingen specifik motgift. Som terapeutiska åtgärder bör följande göras:

 • Skölj magen skyndsamt;
 • Applicera tvångsdiuris i kombination med hydratiseringsbehandling.

Patienten ska övervakas av medicinsk personal.

Särskilda instruktioner

Norfloxacin ska tas minst 2 timmar före eller 2 timmar efter intag av antacida medel eller beredningar innehållande järn, zink, magnesium, kalcium eller sukralfat.

Det ska användas med försiktighet till patienter med epilepsi, konvulsiv syndrom hos annan etiologi, med allvarligt nedsatt njur- och leverfunktion. Under behandlingen ska patienterna få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Med samtidig användning av norfloxacin med cyklosporin, ökar koncentrationen av den senare i blodplasman.
 3. Med samtidig användning av norfloxacin med warfarin förbättras den antikoagulerande effekten av den senare.
 4. Samtidig administrering av norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25%, så vid samtidig användning bör dosen av teofyllin minska.
 5. När samtidig administrering av norfloxacin och antacida eller beredningar som innehåller järn, zink, magnesium, kalcium eller sukralfat, minskar norfloxacin absorption på grund av bildning av kelatbildande med metalljoner (intervallet mellan deras intag bör vara minst 4 timmar).
 6. Samtidig administrering av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. I detta avseende, i sådana fall, liksom med samtidig införande av barbiturater, anestetika, är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck, EKG-parametrar. Samtidig användning med droger som minskar epileptisk tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Norfloxacin och alkohol

Fluorokinolonserier av läkemedel är mycket effektiva, men samtidigt och högt giftiga ämnen. Kombinera dem med alkohol är strängt förbjudet.

Dricker alkohol på en bakgrund av läkemedelsbehandling kan leda till läkemedelsinducerad hepatit, nefrit (upp till akut njursvikt), eller toxisk skada på centrala nervsystemet (hallucinationer, psykos, konvulsioner).

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde Norfloxacin:

 1. Irina. Jag använde detta läkemedel nyligen så snart jag fick blåsan. Såg 2 tabletter 2 gånger om dagen. Kursen är 3 dagar. Resultatet är mycket nöjda, för att jag inte tog något annat. Även probiotika glömde att dricka, det fanns ingen frustration. Då rådde hon min mamma när hon också hade ett sådant problem. Jag rekommenderar ett effektivt läkemedel!
 2. Av mars. Medan jag dricker norfloklatsin 2 veckor, försvinner bakterierna i urinen, slutar, bakterierna återkommer. Förmodligen längre är det nödvändigt att dricka. Urologen säger att hon inte återhämtade sig.
 3. Roman. Ett bra nog antibiotikum, som för mig. Det finns kontraindikationer, men de visade sig inte för mig. Han tog det utan recept från läkare, i svåra fall, när det var nödvändigt att snabbt återhämta sig från en förkylning eller hals för att behandla kärlkramp. Läkemedlet tolereras relativt väl av kroppen, i sällsynta fall kan det vara dåsighet. Vid tillträde rekommenderar jag att man nekar arbeten som kräver högre koncentration. Dysbacteriosis observerades inte. Om det stör dig kan du ta antingen cetrin eller diazolin. Externa allergiska manifestationer observerades inte heller. I receptionen rekommenderar jag att du följer de normer som anges i anvisningarna och inte överstiger dem.

analoger

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Loxon 400;
 • nolitsin;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • Norfloxacin Lugal;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvara på torrt ställe, utom räckhåll för barn, vid en temperatur upp till 25 ° C.

norfloxacin

Norfloxacin: bruksanvisningar och recensioner

Latinskt namn: Norfloxacin

Aktiv beståndsdel: Norfloxacin

Tillverkare: Atoll (Ryssland), Vertex (Ryssland), Obolenskoe FS (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 11/03/2017

Priserna på apotek: från 74 rubel.

Norfloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner.

Utformningsform och sammansättning

Norfloxacin frisätts i form av tabletter belagda med ett filmmembran: gul, bikonvex, avlång med avrundade ändar, på ena sidan - risk; i tvärsnitt - två lager, är det inre skiktet ljusgul eller vit (10 st i blisterna av PVC-film och aluminiumfolie lackerade tryckt av en eller två av paketet i en kartong.).

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: norfloxacin - 200 eller 400 mg;
 • Hjälpkomponenter (200/400 mg av aktiv substans, respektive): Aerosil (kolloidal kiseldioxid) - 3,6 / 7,2 mg magnesiumstearat - 3,6 / 7,2 mg Mikrokristallin cellulosa - 120,4 / 240,8 mg kroskarmellosnatrium - 10,8 / 21,6 mg krospovidon - 21,6 / 43,2 mg;
 • Mantel (200/400 mg aktiv substans, respektive): hydroxipropylmetylcellulosa (Hypromellos) - 6,57 / 13,14 mg polyetylenglykol 6000 (Macrogol 6000) - 2,2 / 4,4 mg, titandioxid - 2,2 / 4, 4 mg, gult kinolinfärgämne - 0,03 / 0,06 mg.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Norfloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Den har bakteriedödande verkan, som realiseras genom att hämma DNA-gyrase, vilket ger stabilitet och superpolning av bakteriellt DNA. Detta förorsakar destabiliseringen av DNA-kedjan och bakteriernas död.

Överkänslighet mot norfloxacin in vivo besitter gram aeroba mikroorganismer (Serratia marcescens, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter cloacae, Enterobacter aerogenes, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae, Klebsiella pneumonia) och grampositiva aeroba bakterier (Streptococcus agalactiae, Enterococcus faecalis, Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus).

In vitro norfloxacin verkar på gramnegativa aerober såsom Pseudomonas stutzeri, Pseudomonas fluorescens, Citrobacter diversus, Providencia stuartii, Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Edwardsiella tärda, Morganella morganii, Enterobacter agglomerans, Klebsiella oxytoca, Haemophilus ducreyi, och på Ureaplasma urealyticum.

Norfloxacin visar inte aktivitet med avseende på obligatoriska anaerober.

farmakokinetik

När det tas oralt sker absorptionen av norfloxacin snabbt, och absorptionsgraden är 30-40%. Inträde tillsammans med mat minskar absorptionen. Maximalt innehåll av norfloxacin i blodplasma vid intaget av 800, 400 och 200 mg är 2,4, 1,5 respektive 0,8 μg / ml. Maximal koncentration i blodplasman registreras efter 1 timme. Halveringstiden är i genomsnitt 3-4 timmar. Norvloxacins jämviktskoncentration i blodplasma uppnås inom 2 dagar.

Hos patienter med hög ålder minskar utsöndringshastigheten (på grund av åldersrelaterad minskning av njurfunktionen). Därför, efter oral administrering av 400 mg norfloxacin area under kurvan "koncentration-tid" är 6,97-12,63 mg / h / ml, och den maximala koncentrationen varierar från 1,25 till 2,79 ug / ml (i unga patienter, dessa indexen är 6,4 mg / h / ml respektive 1,5 μg / ml). Halveringstiden i denna kategori av patienter är 4 timmar.

Norfloxacin binder till plasmaproteiner med 10-15%.

Vid kroniskt njursvikt (QC mindre än 30 ml / min / 1,73 m 2) ökar eliminationshalveringstiden till 6,5 timmar.

Norfloxacin är involverat i metaboliska processer i levern. Renal clearance är 275 ml / min. Substansen utsöndras genom njurarna i 24 timmar: oförändrad - 26-32%, i form av en metabolit med svag farmakologisk aktivitet - 5-8%. I framtiden utsöndras mindre än 1% av den dos som tas i urinen. Cirka 30% av norfloxacin utsöndras genom tarmarna. Hos äldre patienter utsöndras cirka 22% av den mottagna dosen av njurarna (renal clearance är 154 ml / min).

Efter 2-3 timmar efter oral administrering av 400 mg norfloxacin dess koncentration i urin är större än 200 mcg / ml, med över 12 timmar, underhålls hon på 30 pg / ml och högre. Vid pH 7,5 minskar lösligheten hos substansen.

Indikationer för användning

Norfloxacin ordineras för behandling av infektioner orsakade av känsliga för verkan av den aktiva substansen genom mikroorganismer, inklusive prostatit, gonorré okomplicerade urinvägsinfektioner (komplicerat förutom kronisk och akut pyelonefrit).

Kontra

 • Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • Tendon tendonit och tendonit i samband med fluorokinoloner (inklusive anamnestic data);
 • Barn under 18 år;
 • Graviditet och amning
 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Relativ (Norfloxacin administreras med försiktighet i närvaro av följande sjukdomar / tillstånd):

 • epilepsi;
 • Hepat / njursvikt;
 • Konvulsivt syndrom;
 • Myasthenia Gravis.

Instruktioner för Norfloxacin: Metod och Dosering

Norfloxacin tas internt.

Doseringsregimen bestäms av avläsningarna.

 • Urinvägsinfektioner: 2 gånger om dagen för 400 mg, kursens genomsnittliga längd är 7-10 dagar, okomplicerad cystit - 3-7 dagar, kronisk återkommande urinvägsinfektioner - upp till 3 månader;
 • Akut bakteriell gastroenterit: 2 gånger om dagen för 400 mg, den genomsnittliga kursperioden är 5 dagar;
 • Akut gonokock uretrit, faryngit, proktit, cervicit: 800 mg en gång;
 • Tyfoidfeber: 3 gånger om dagen för 400 mg, kursens genomsnittliga längd är 2 veckor.
 • Sepsis: 2 gånger om dagen för 400 mg;
 • Bakteriell gastroenterit: 400 mg per dag;
 • Diarré av resenärer: 400 mg per dag (startande av läkemedlet bör vara 1 dag före avresa, behandlingen fortsätter under hela resan, men inte längre än 3 veckor);
 • Återkommande urinvägsinfektioner: 200 mg per dag.

krävs användning av lägre dagliga doser (halv den terapeutiska dos 2 gånger per dag, eller en hel enkeldos en gång om dagen) för patienter med kreatininclearance mindre än 20 ml per minut (eller serumkreatinin koncentration större än 5 mg / 100 ml), och ligger på den hemodialys patienter.

Biverkningar

 • Kardiovaskulärt system: hjärtklappning, hjärtinfarkt;
 • Centralnervesystemet: sömnstörningar, huvudvärk, yrsel, stickningar i fingrarna, ångest, sömnighet, sömnlöshet, depression;
 • Urinsystem: Njurkolik;
 • Matsmältningssystemet: diarré, illamående, klåda anus, anorexi, buksmärta, halsbränna, smärta i ändtarmen eller anus, dyspepsi, förstoppning, oformade avföring, gasbildning, kräkningar, torrhet i munslemhinnan, sår i munslemhinnan, bitter smak i munnen;
 • Hemostatiskt system: eosinofili, leukopeni, trombocytopeni, neutropeni;
 • Skelett-motorapparat: bursit, ödem i fötterna och borstar;
 • Sense organ: suddig syn;
 • Hud: klåda, erytem, ​​utslag, nässelfeber;
 • Laboratorieindikatorer: minskning av hemoglobin och hematokrit, förhöjt aspartataminotransferas aktiviteten av alaninaminotransferas, alkaliskt fosfatas, laktatdehydrogenas, proteinuri, hypercreatininemia, ökning av koncentrationen av urea i blodet, glukosuri;
 • Andra: allergiska reaktioner, frysningar, hyperhidros, ödem, asteni, feber, rygg och bröstsmärta, dysmenorré.

Som ett resultat av eftermarknadsundersökningen registrerades följande överträdelser:

 • Centrala nervsystemet: perifer neuropati, kramper, tremor, myoklonus, Guillain-Barrés syndrom, ataxi, hypoestesi, parestesi, mentala störningar (inklusive förvirring);
 • Kardiovaskulärt system: förlängning av QT-intervallet, ventrikulär arytmi (inklusive takykardi av typen "pirouette");
 • Skelett-motorapparat: förvärring av myasthenia gravis, senbrist, tendonit, ökad aktivitet av kreatinfosfokinas;
 • Urinsystem: Nyresvikt, interstitial nefrit;
 • Matsmältningssystemet: hepatit, stomatit, pseudomembranös kolit, kolestatisk gulsot, pankreatit, leverinsufficiens (inklusive dödsfall);
 • Hemostatiskt system: hemolytisk anemi, agranulocytos;
 • Sense organ: diplopia, tinnitus, hörselnedsättning, dysgeusi;
 • Hud: Toxisk epidermal nekrolys, Stevens-Johnsons syndrom, exfoliativ dermatit, erytem multiforme, fotosensibilisering;
 • Allergiska reaktioner: angioödem, anafylaktoida reaktioner, dyspné, vaskulit, artralgi, artrit, myalgi;
 • Annat: hypoglykemi, långvarig protrombintid, albuminuri, candiduri, cylinduria, kristalluri, dysfagi, hyperglykemi, hyperkalemi, hyperkolesterolemi, postural hypotension, hypertriglyceridemi, hematuri, levernekros, nystagmus, vaginal candidiasis.

överdos

Symptom på överdosering Norfloxacin är dåsighet, puffy ansikte, "kall" svett, illamående, kräkningar. Samtidigt ändras inte de viktigaste hemodynamiska parametrarna.

Den specifika motgiften är okänd. Som behandling rekommenderas magsköljning och adekvat hydreringsbehandling, åtföljd av tvångsdiurese. Patienten ska undersökas och lämnas under observation på sjukhuset i flera dagar.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen ska patienter som är under kontroll av diuresen få en tillräcklig mängd vätska.

Under administrering av Norfloxacin kan protrombinindexet öka (kirurgiska ingrepp måste utföras under kontroll av blodkoagulationssystemet).

Intag av läkemedlet ökar sannolikheten för tendonit och sönderbrott. Riskfaktorer är: kronisk njursvikt, njurtransplantation, lung- eller hjärtsjukdom, ålder är äldre än 60 år, kombinationsbehandling med kortikosteroider, ökad fysisk aktivitet, senor nederlag i historia (inkluderande reumatoid artrit). Dessa kränkningar kan utvecklas och några månader efter kursens slut. När de första tecknen på tendonit eller sönderbrott visas, är det nödvändigt att avbryta Norfloxacin och kontakta en specialist.

Under behandlingen bör exponering för direkt solljus undvikas.

Norfloxacin kan sänka tröskelvärdet för konvulsiv beredskap och leda till utseende av anfall. Fluorokinoloner kan också stimulera centrala nervsystemet, vilket orsakar hallucinationer, ångest, tremor, toxiska psykoser, förvirring och främjande av ökat intrakraniellt tryck.

Norfloxacin kan leda till utvecklingen av Clostridium difficile pseudomembranös kolit. I dessa fall ska läkemedlet avbrytas och lämplig behandling ges (metronidazol eller vankomycin administrerad oralt).

Vid behandling av syfilis är Norfloxacin inte föreskrivet (läkemedlet är inte effektivt).

Överstiga rekommenderad dosering bör inte, eftersom detta kan leda till bildandet av kristaller av den aktiva substansen i njurarna.

Norfloxacin kan orsaka perifer neuropati (i form av parestesi, hypestesi, dysestesi, muskelsvaghet). För att undvika utveckling av irreversibla förändringar, om de första tecknen på sjukdomen (stickningar, smärta, svaghet eller domningar i extremiteterna, kränkningar av andra känsligheter) förekommer, ska behandlingen avbrytas.

Vid körning av fordon och utförande av potentiellt farliga arbeten som kräver snabba psykomotoriska reaktioner och ökad uppmärksamhetskoncentration, måste man ta hand om det (särskilt vid samtidig användning med etanol).

Applicering under graviditet och amning

Enligt instruktionerna är Norfloxacin kontraindicerat under graviditet och under amning, eftersom kliniska studier har visat en ökad risk att utveckla artropati.

Droginteraktioner

Med den kombinerade användningen av Norfloxacin med vissa läkemedel kan följande effekter uppträda:

 • Theofyllin: sänka dess clearance (sänka dosen krävs)
 • Nitrofuraner: en minskning av deras effektivitet;
 • Indirekt antikoagulantia, cyklosporin: ökar koncentrationen i blodserumet;
 • Läkemedel som minskar tröskelvärdet för krampaktighet (inklusive icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel): utveckling av anfall
 • Antacida som innehåller aluminium eller från magnesiumhydroxid, liksom formuleringar innehållande sukralfat, Zn2 +, Fe: minskad absorption norfloxacin (med användning intervallet mellan dem bör vara minst 4 timmar);
 • CYP1A2-isozymer (inklusive ropinirol, koffein, klozapin, teofyllin, tacrin, tizanidin): ökar koncentrationen av substrat i blodet;
 • Probenecid: minskad utsöndring av norfloxacin;
 • Glibenklamid: utveckling av svår hypoglykemi;
 • Antacida, didanosin, sukralfat, multivitaminer med zinkhalt: minskad absorption av norfloxacin (en paus mellan användningen ska vara minst 2 timmar).

analoger

Norfloxacinanaloger är: Lokson-400, Nolitsin, Norflok, Norbaktin, Normak, Norillet, Sofazin, Negaflox.

Villkor för lagring

Förvara på torrt ställe, utom räckhåll för barn, vid en temperatur upp till 25 ° C.

Hållbarhet - 2 år.

Villkor för ledighet från apotek

Det frigörs på recept.

Recensioner om Norfloxacin

Enligt recensioner är Norfloxacin effektivt vid behandling av infektionssjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för detta medel. Före användning rekommenderas att man gör ett antibiotikum för att avgöra om läkemedlet är lämpligt för behandling i varje enskilt fall.

Det finns också negativa åsikter om Norfloxacin, relaterat till dess biverkningar. Bland dem nämns ofta irritabilitet, depression, klåda, ansiktet i ansiktet.

Priset på Norfloxacin i apotek

Det ungefärliga priset för Norfloxacin 400 mg, beroende på tillverkaren och antalet tabletter i förpackningen, varierar från 127 till 230 rubel.

norfloxacin

Blanketter för frisläppande

Instruktionen av norfloxacin

Norfloksanits - en kinolonantibiotikum grupp som har bakteriedödande verkan. Den hämmar syntesen av en nyckel bakteriellt enzym-DNA och protein - DNA-gyras att den mest förödande effekt på hälsan hos mikroorganismer - de dör utan någon chans att fly. Spektrumet handlings norfloxacin är imponerande för sin bredd. Om vi ​​talar om den inhemska infektion, då vägen för norfloxacin är bättre att inte fastna i detta, till exempel grampositiva aerober som Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae, Staphylococcus epidermidis, Enterococcus faecalis. Bland gramnegativa aeroba mikroorganismer norfloxacin eftertryck motsatte Citrobacter freundii, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Serratia marcescens, Neisseria gonorrhoeae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris. Lite mindre än fientlig, men med en uttalad motvilja norfloxacin avser stammar av gramnegativa bakterier Haemophilus influenzae, Yersinia enterocolitica, Salmonella spp., Shigella spp.

Med ögoninfektioner norfloxacin används för att bekämpa Gram Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Acinetobacter calcoaceticus, Aeromonas hydrophila, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa och grampositiva Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Staphylococcus warneri, Streptococcus pneumoniae och andra. Samtidigt, norfloxacin maktlösa infektioner orsakade av obligata anaerober, och Treponema pallidum.

Resistens mot norfloxacin produceras relativt sällsynt, mindre än 1% av behandlingen med detta läkemedel. Benägenhet för generering av läkemedelsresistens som är större än den hos andra mikroorganismer utsträckning observerats i Enterococcus spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp. Men den så kallade korsresistens mellan norfloxacin och andra antimikrobiella medel har hittills observerats, så att läkemedlet kan användas i de fall där andra metoder inte har klara invasionen av patogener. Norfloxacin framgångsrikt kan ersätta tetracykliner, makrolider, penicilliner, aminoglykosider, sulfonamider, etc.

Under handelsnamnet "norfloxacin" produceras läkemedlet endast i Ryssland (det finns fortfarande främmande nolitsin, noraks, norilet och lokson-400). Läkemedelsformen är en filmdragerad tablett. I avsaknad av speciella instruktioner från den behandlande läkaren tas läkemedlet 400 mg två gånger om dagen i 1 timme före måltid eller 2 timmar efter. Den normala varaktigheten av den terapeutiska kursen är 7-10 dagar, men andra alternativ är möjliga. Viktig nyans: Under behandling med norfloxacin måste patienten säkerställa tillräckligt med vätskeintag i organismen. Och en ytterligare rekommendation: norfloxacin ökar kroppens sårbarhet mot solljus, direkt solljus bör undvikas.

Norfloxacin: instruktion och verkan av ett antibakteriellt läkemedel

Med infektioner i urinvägarna och andra sjukdomar i det genitourinära systemet, föreskriver läkare drogen Norfloxacin. Detta läkemedel är ett effektivt antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Den kan endast användas för en specialist som enbart är i enlighet med den föreskrivna dosen och administreringsregimen.

Instruktioner för användning Norfloxacin

Bredspektrumläkemedlet Norfloxacin tillhör den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner - ämnen med antibakteriell aktivitet. Verktyget används:

 • i urologisk praxis - för behandling och förebyggande av återkommande akuta och kroniska infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet;
 • i oftalmologi
 • otolaryngology.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet Norfloxacin (Norfloxacin) finns i form av tabletter för oral administrering och droppar (för instillation i ögonen eller öronen). En tablett (gul, bikonvex, avlång, med risk på ena sidan och avrundade ändar) innehåller 200 eller 400 mg av den huvudsakliga aktiva substansen - norfloxacin. Produkten är förpackad i blåsor av 10 stycken, 1-2 blister i en förpackning med bifogade instruktioner för användning. Den totala sammansättningen av läkemedlet i olika doseringsformer:

Aktiv aktiv substans: norfloxacin (200/400 mg i en tablett); hjälpkomponenter:

 • natriumkroscarmellos;
 • laktosmonohydrat;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • magnesiumstearat;
 • povidon.

Aktivt verksamt ämne: norfloxacin (3 mg i 1 ml); hjälpkomponenter:

 • decamethoxin;
 • dinatriumedetat;
 • natriumklorid;
 • renat vatten;
 • buffertlösning

Farmakologiska egenskaper

Syntetiskt läkemedel Norfloxacin från den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner har en uttalad antibakteriell aktivitet och ett brett spektrum av verkan. Huvudkomponenten destabiliserar DNA-kedjan i bakteriecellen, vilket leder till dödsfallet. Okänslig för norfloxacin är: ett antal anaeroba bakterier (peptokocker, clostridier), nocardi, blek treponema. Medlet uppvisar aktivitet mot följande patogena mikroorganismer:

 • Gramnegativa bakterier - Salmonella, gonokocker, klamydia, Escherichia, Klebsiella, Shigella, enterobakterier, Haemophilus influenzae;
 • Gram-positiva bakterier - stafylokocker, streptokocker.

Norfloxacin är ett antibiotikum eller inte

Norfloxacin anses inte vara en grupp antibiotika, även om dess huvudkomponent visar antibakteriell antiseptisk aktivitet. Terapeutisk fluorokinoloner antibiotika närheten spektrum och verkningsmekanism, men till skillnad från antibakteriella droger, fluorokinoloner inte har naturliga motsvarigheter, dvs olika ursprung. Dessutom har dessa ämnen en annan struktur.

Indikationer för användning Norfloxacin

Användningen av Norfloxacin i medicinsk praxis är förknippad med behandling och förebyggande av urinvägsinfektioner och reproduktionssystemet, livmoderns inflammation och bihålor, ögoninfektionssjukdomar i bakteriell etiologi. Tabletter för oral administrering är föreskrivna för:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • prostatit;
 • inflammation i blåsan eller urinledarna;
 • gonorré;
 • chlamydia;
 • salmonella;
 • cervicit;
 • endometrit;
 • bakteriell infektion hos patienter med granulocytopeni;
 • "Travels diarré".

Lokal applikation visas i samband med förebyggande av infektion i diagnostiska procedurer och kirurgiska ingrepp i urologisk praxis, plus följande oftalmiska och ENT-sjukdomar:

 • konjunktivit;
 • keratit;
 • keratokonjunktivit;
 • blefarit;
 • blepharoconjunctivitis;
 • hornhinnesår;
 • dakryocystit;
 • inflammation i de meibomiska körtlarna
 • yttre otit
 • akut eller kronisk otitis media.

Dosering och administrering

Schemat för tillträde och behandlingstiden beror på sjukdomsmönstret, det väljs individuellt i varje specifikt kliniskt fall. I avsaknad av positiv dynamik eller försämring efter en veckas användning måste du kontakta din läkare för att justera dosen eller valet av läkemedlet för ersättning. I ett antal fall, om det inte finns några förbättringar, krävs en förtydligande av typen av patogen av infektion.

Norfloxacin tabletter

Enligt tillverkarens rekommendationer tas Norfloxacin tabletter utan att tugga, dricka ett glas vatten, oavsett matintag, två till tre gånger om dagen, 400 mg per mottagning. Längden på kursen beror på diagnosen är:

 • med cystit - två gånger om dagen i 7-12 dagar;
 • med infektioner i urinvägarna - 3-7 dagar; med en kronisk återkommande art av sjukdomen - i reducerad dosering i 2-3 månader;
 • med gastroenterit - 3-5 dagar;
 • med cervicit, uretrit, proctit eller faryngit - 800 mg åt gången, en gång;
 • under tyfusfeber tre gånger om dagen i två veckor;
 • för förebyggande av sepsis - två gånger om dagen
 • mot återkommande kroniska infektioner - 200 mg en gång dagligen i 12-14 dagar.

Norfloxacin Drops

Lokal applicering av Norfloxacin i form av droppar är indicerat för ögon- och öronsjukdomar, akut eller kronisk otit, konjunktivit, blepharit av infektiös natur. I okomplicerat flöde administreras 2 droppar till det sjuka ögat eller örat, 3-4 gånger om dagen, och ett för oinfekterat, för förebyggande. Med en hög grad av infektion kan dosen ökas av den behandlande läkaren beroende på patientens tillstånd och symptomernas allvarlighetsgrad.

Särskilda instruktioner

Under behandling med användning av läkemedlet rekommenderas att öka mängden daglig använd vätska. Försiktighet måste vidtas vid körning av fordon och utförande av arbete i samband med ökad koncentration av uppmärksamhet, vilket kräver operativa psykomotoriska reaktioner. Det är möjligt att öka protrombinindexet, i samband med kirurgiska ingrepp, krävs kontinuerlig övervakning av blodproppens nivå.

Vid graviditet

Kliniska studier av däggdjur från olika grupper visade en ökning av sannolikheten för att utveckla fostrets patologier hos mamman som tog Norfloxacin under graviditeten. Den aktiva komponenten kan penetrera placentalbarriären, därför är användningen av läkemedlet vid något tillfälle kontraindicerat. Ämnet utsöndras i bröstmjölk, så under amning och användning av denna medicin bör amning stoppas.

I barndomen

På grund av det faktum att effekten av den aktiva komponenten av läkemedlet på icke fullständigt bildad organism inte har studerats tillräckligt bra, är Norfloxacin inte föreskrivet för barn eller ungdomar under 18 års ålder. Om det behövs, kan barn över 14 år ordineras - i nedsatt dosering och endast efter läkarmottagarens beslut.

Droginteraktioner

Med samtidig användning med droger från andra farmakologiska grupper kan Norfloxacin minska koncentrationen eller smältbarheten, prova utvecklingen av biverkningar. Detta beaktas vid förskrivning av läkemedlet. Mottagande av medel:

 • minskar clearance av Teofillin;
 • ökar koncentrationen av indirekta antikoagulantia i blodserumet;
 • saktar den farmakologiska aktiviteten hos nitrofuraner;
 • med samtidig inträde vid sänkning av epileptiska tröskelvärden ökar risken för epileptiska anfall.
 • med samtidig administrering med medel som sänker blodtrycket, är det möjligt en kraftig minskning;
 • När man tar barbiturater och medel för allmänbedövning är det nödvändigt att kontrollera puls, blodtrycksnivå och hjärtets stabilitet.

Biverkningar

Vid mottagande av Norfloxacin är följande biverkningar och fenomen som är förknippade med patientens individuella egenskaper eller överstiger rekommenderad dosering möjlig:

 • från matsmältningssystemet - illamående eller kräkningar, minskad aptit, diarré, dyspeptiska störningar;
 • urinvägar - glomerulonefrit, polyuri, hyperkreatininemi, albuminuri, kristalluri;
 • nervsystemet - svimning och yrsel, sömnlöshet eller sömnighet, hallucinationer.
 • sensoriska organ - synproblem, brännande känsla i ögonen, fotofobi, trängningshyperemi;
 • kardiovaskulärt system - vaskulit, takykardi, arytmi;
 • hematopoiesis - minskning av antalet vita blodkroppar, minskning av hematokrit, eosinofili;
 • Andra biverkningar är candidiasis; urtikaria, klåda och andra allergiska reaktioner; svullnad; Stevens-Johnsons syndrom (malignt vaskulär erytem); artralgi.

överdos

Om dosen som rekommenderas av läkaren och tillverkaren överskrids, är en överdosning möjlig, följt av biverkningar, utveckling av leverinsufficiens. Markera brott mot vattenelektrolytbalansen i kroppen mot bakgrund av kräkningar eller svår diarré, förvirring. Som behandling utförs magsvikt och enterosorbenter administreras. Det finns ingen universell motgift.

Kontra

Norfloxacin är kontraindicerat under graviditet och amning period (vid behov genomgå behandling matning stoppas), till patienter som inte har fyllt arton (i vissa fall möjligt att tilldela barn över 14 år). Andra kontraindikationer är:

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • med försiktighet kan användas för ateroskleros av cerebrala kärl, epileptiskt syndrom, diabetes mellitus, nedsatt njur- eller leverfunktion.

Försäljningsvillkor och förvaring

När du köper kan du behöva recept. Den förvaras två år från det datum som anges på förpackningen, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C, utom räckhåll för barn.

analoger

Om det finns en individuell intolerans mot någon av komponenterna eller om det inte finns någon klinisk effekt kan den behandlande läkaren ersätta läkemedlet med sin analog med verkningsmekanismen eller den huvudsakliga aktiva substansen. Dessa läkemedel inkluderar:

 • Nolycin är en strukturell analog, framställd på basis av samma aktiva komponent, med en liknande verkningsmekanism. Det är avsett för oral administrering, för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet av infektionsbakteriell natur.
 • Norbaktin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av verkan, ett potent anti-synergiskt medel
 • Sofazin - ett läkemedel från den farmakologiska gruppen fluorokinoler med liknande aktiv substans och verkningsmekanism.

Pris Norfloxacin

Du kan köpa läkemedlet på apotek, när du köper en apotek kan begära receptbelagt läkemedel (recept). Med prisklassen i Moskva finns apotek för alla doseringsformer av läkemedlet i tabellen nedan: