Huvud
Analyser

norfloxacin

Norfloxacin är ett bredspektrum antibiotikum från gruppen fluorokinoloner, som är av syntetiskt ursprung och har en uttalad bakteriedödande och antimikrobiell effekt.

Genom att undertrycka DNA från mikroorganismer destabiliserar kedjan, vilket leder till deras död. Det tas oralt med infektioner i urinvägarna, mag-tarmkanalen, både akut och kronisk, gonorré. Det används för förebyggande ändamål hos patienter med granulocytopeni.

Detta läkemedel appliceras topiskt i fall av inflammatoriska processer i örat, smittsamma ögonsjukdomar (blefarit, konjunktivit, keratit, etc.).

Klinisk och farmakologisk grupp

Antimikrobiellt syntetiskt medel av gruppen av fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Norfloxacin i apotek? Genomsnittspriset är i nivå med 140 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av filmdragerade tabletter för oral administrering. Tabletterna är förpackade i blister med 10 stycken (1-2 blister i en kartongbunt med den bifogade detaljerade beskrivningen).

 • Varje tablett innehåller 400 mg av den aktiva substansen - Norfloxacin.
 • Hjälpkomponenter - mannitol, titandioxid, makrogol, magnesiumstearat.

Farmakologisk effekt

Norfloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Den har bakteriedödande verkan, som realiseras genom att hämma DNA-gyrase, vilket ger stabilitet och superpolning av bakteriellt DNA. Detta förorsakar destabiliseringen av DNA-kedjan och bakteriernas död.

Tabletter av läkemedlet är mycket effektiva mot följande patogena mikroorganismer:

 • escherichia;
 • gonokocker;
 • Hemofilius influensa;
 • klebsiella;
 • enterobacteriaceae;
 • shigella;
 • chlamydia;
 • salmonella;
 • streptokocker;
 • Stafylokocker.

Norfloxacin visar inte aktivitet med avseende på obligatoriska anaerober.

Indikationer för användning

Användningen av läkemedlet indikeras vid behandling av infektionssjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för Norfloxacin:

 • okomplicerad gonorré;
 • infektion i könsorganen (endometrit, prostatit, cervicit);
 • infektioner i matsmältningssystemet (shigellos, salmonellos);
 • akuta och kroniska infektioner i urinvägarna (cystit, pyelonefrit, uretrit).

Läkemedlet är effektivt som förebyggande åtgärd av infektionssjukdomar hos patienter med granulocytopeni.

Ögon och öronfall för lokal användning används vid behandling av sådana sjukdomar:

 • dakryocystit;
 • akut inflammation i de meibomiska körtlarna
 • yttre, akuta och kroniska otitis media; infektionssjukdomar i ögonen (keratit, konjunktivit, keratokonjunktivit, blepharokonjunktivit, blepharit och hornhinnesår).

Norfloxacin är en förebyggande åtgärd som minskar risken för infektiösa komplikationer före och efter operation, avlägsnande av främmande kroppar från hornhinnan eller bindhinnan, och efter kemisk ögonskador. I samma syfte används läkemedlet för kirurgiska ingrepp på hörselorganen.

Kontra

 1. Ålder till 18 år;
 2. Graviditet och amning
 3. Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 4. Tendon tendonit och tendonit i samband med fluorokinoloner (inklusive anamnestic data);
 5. Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Relativ (Norfloxacin administreras med försiktighet i närvaro av följande sjukdomar / tillstånd):

 1. epilepsi;
 2. Konvulsivt syndrom;
 3. Hepat / njursvikt;
 4. Myasthenia Gravis.

Används under graviditet och amning

Detta antibiotikum är kontraindicerat för användning under graviditet och amning. Om det finns ett akut behov av behandling med detta läkemedel under amning, rekommenderas det att tillfälligt avbrytas. Under försöken noterades att läkemedlet orsakar artropati i fostret.

Dosering och administreringssätt

I bruksanvisningen anges att en enstaka dos av Norfloxacin för intag är vanligen 1-2 tabletter (400-800 mg) vid en frekvens av 1-2 gånger per dag. Den maximala dagliga dosen är 1,5 g.

I okomplicerade urinvägsinfektioner är behandlingsförloppet ca 3 dagar, med komplicerat - cirka 7-10 dagar. I kroniska processer kan kursen ökas till 3 månader.

Den exakta dosen och varaktigheten av kursen ordineras av läkaren individuellt för varje patient.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av kroppen, men kan ibland orsaka biverkningar. Kroppen kan ha sådana reaktioner:

 1. Allergisk reaktion: svullnad, klåda, hudutslag, nässelfeber.
 2. Matsmältningssystemet: halsbränna, bitterhet i munnen, minskad aptit, diarré, illamående, buksmärtor, kräkningar.
 3. Muskuloskeletala systemet: ryggningar i senor, tendilit, artralgi.
 4. Kardiovaskulärt system: minskat blodtryck, takykardi, vaskulit, arytmi.
 5. Central nervsystemet: sömnlöshet, yrsel, svimning, huvudvärk, irritabilitet, trötthet, ångest.
 6. Urin System: hypercreatininemia, glomerulonefrit, urinrörets blödning, dysuri, albuminuri, kristalluri, interstitiell nefrit, polyuri.
 7. Med extern applikation: fotofobi, brännande, smärta, nedsatt syn, kemos, konjunktival hyperemi.

överdos

Symtom på överdriven mycket höga doser samtidigt tar läkemedlet är svår trötthet, yrsel, illamående, kräkningar, kasta offret i en kall svett, blir ansiktet svullet.

Det finns ingen specifik motgift. Som terapeutiska åtgärder bör följande göras:

 • Skölj magen skyndsamt;
 • Applicera tvångsdiuris i kombination med hydratiseringsbehandling.

Patienten ska övervakas av medicinsk personal.

Särskilda instruktioner

Norfloxacin ska tas minst 2 timmar före eller 2 timmar efter intag av antacida medel eller beredningar innehållande järn, zink, magnesium, kalcium eller sukralfat.

Det ska användas med försiktighet till patienter med epilepsi, konvulsiv syndrom hos annan etiologi, med allvarligt nedsatt njur- och leverfunktion. Under behandlingen ska patienterna få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Med samtidig användning av norfloxacin med cyklosporin, ökar koncentrationen av den senare i blodplasman.
 3. Med samtidig användning av norfloxacin med warfarin förbättras den antikoagulerande effekten av den senare.
 4. Samtidig administrering av norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25%, så vid samtidig användning bör dosen av teofyllin minska.
 5. När samtidig administrering av norfloxacin och antacida eller beredningar som innehåller järn, zink, magnesium, kalcium eller sukralfat, minskar norfloxacin absorption på grund av bildning av kelatbildande med metalljoner (intervallet mellan deras intag bör vara minst 4 timmar).
 6. Samtidig administrering av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. I detta avseende, i sådana fall, liksom med samtidig införande av barbiturater, anestetika, är det nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck, EKG-parametrar. Samtidig användning med droger som minskar epileptisk tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Norfloxacin och alkohol

Fluorokinolonserier av läkemedel är mycket effektiva, men samtidigt och högt giftiga ämnen. Kombinera dem med alkohol är strängt förbjudet.

Dricker alkohol på en bakgrund av läkemedelsbehandling kan leda till läkemedelsinducerad hepatit, nefrit (upp till akut njursvikt), eller toxisk skada på centrala nervsystemet (hallucinationer, psykos, konvulsioner).

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde Norfloxacin:

 1. Irina. Jag använde detta läkemedel nyligen så snart jag fick blåsan. Såg 2 tabletter 2 gånger om dagen. Kursen är 3 dagar. Resultatet är mycket nöjda, för att jag inte tog något annat. Även probiotika glömde att dricka, det fanns ingen frustration. Då rådde hon min mamma när hon också hade ett sådant problem. Jag rekommenderar ett effektivt läkemedel!
 2. Av mars. Medan jag dricker norfloklatsin 2 veckor, försvinner bakterierna i urinen, slutar, bakterierna återkommer. Förmodligen längre är det nödvändigt att dricka. Urologen säger att hon inte återhämtade sig.
 3. Roman. Ett bra nog antibiotikum, som för mig. Det finns kontraindikationer, men de visade sig inte för mig. Han tog det utan recept från läkare, i svåra fall, när det var nödvändigt att snabbt återhämta sig från en förkylning eller hals för att behandla kärlkramp. Läkemedlet tolereras relativt väl av kroppen, i sällsynta fall kan det vara dåsighet. Vid tillträde rekommenderar jag att man nekar arbeten som kräver högre koncentration. Dysbacteriosis observerades inte. Om det stör dig kan du ta antingen cetrin eller diazolin. Externa allergiska manifestationer observerades inte heller. I receptionen rekommenderar jag att du följer de normer som anges i anvisningarna och inte överstiger dem.

analoger

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Loxon 400;
 • nolitsin;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • Norfloxacin Lugal;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvara på torrt ställe, utom räckhåll för barn, vid en temperatur upp till 25 ° C.

Norfloxacin: instruktion och verkan av ett antibakteriellt läkemedel

Med infektioner i urinvägarna och andra sjukdomar i det genitourinära systemet, föreskriver läkare drogen Norfloxacin. Detta läkemedel är ett effektivt antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Den kan endast användas för en specialist som enbart är i enlighet med den föreskrivna dosen och administreringsregimen.

Instruktioner för användning Norfloxacin

Bredspektrumläkemedlet Norfloxacin tillhör den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner - ämnen med antibakteriell aktivitet. Verktyget används:

 • i urologisk praxis - för behandling och förebyggande av återkommande akuta och kroniska infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet;
 • i oftalmologi
 • otolaryngology.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet Norfloxacin (Norfloxacin) finns i form av tabletter för oral administrering och droppar (för instillation i ögonen eller öronen). En tablett (gul, bikonvex, avlång, med risk på ena sidan och avrundade ändar) innehåller 200 eller 400 mg av den huvudsakliga aktiva substansen - norfloxacin. Produkten är förpackad i blåsor av 10 stycken, 1-2 blister i en förpackning med bifogade instruktioner för användning. Den totala sammansättningen av läkemedlet i olika doseringsformer:

Aktiv aktiv substans: norfloxacin (200/400 mg i en tablett); hjälpkomponenter:

 • natriumkroscarmellos;
 • laktosmonohydrat;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • magnesiumstearat;
 • povidon.

Aktivt verksamt ämne: norfloxacin (3 mg i 1 ml); hjälpkomponenter:

 • decamethoxin;
 • dinatriumedetat;
 • natriumklorid;
 • renat vatten;
 • buffertlösning

Farmakologiska egenskaper

Syntetiskt läkemedel Norfloxacin från den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner har en uttalad antibakteriell aktivitet och ett brett spektrum av verkan. Huvudkomponenten destabiliserar DNA-kedjan i bakteriecellen, vilket leder till dödsfallet. Okänslig för norfloxacin är: ett antal anaeroba bakterier (peptokocker, clostridier), nocardi, blek treponema. Medlet uppvisar aktivitet mot följande patogena mikroorganismer:

 • Gramnegativa bakterier - Salmonella, gonokocker, klamydia, Escherichia, Klebsiella, Shigella, enterobakterier, Haemophilus influenzae;
 • Gram-positiva bakterier - stafylokocker, streptokocker.

Norfloxacin är ett antibiotikum eller inte

Norfloxacin anses inte vara en grupp antibiotika, även om dess huvudkomponent visar antibakteriell antiseptisk aktivitet. Terapeutisk fluorokinoloner antibiotika närheten spektrum och verkningsmekanism, men till skillnad från antibakteriella droger, fluorokinoloner inte har naturliga motsvarigheter, dvs olika ursprung. Dessutom har dessa ämnen en annan struktur.

Indikationer för användning Norfloxacin

Användningen av Norfloxacin i medicinsk praxis är förknippad med behandling och förebyggande av urinvägsinfektioner och reproduktionssystemet, livmoderns inflammation och bihålor, ögoninfektionssjukdomar i bakteriell etiologi. Tabletter för oral administrering är föreskrivna för:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • prostatit;
 • inflammation i blåsan eller urinledarna;
 • gonorré;
 • chlamydia;
 • salmonella;
 • cervicit;
 • endometrit;
 • bakteriell infektion hos patienter med granulocytopeni;
 • "Travels diarré".

Lokal applikation visas i samband med förebyggande av infektion i diagnostiska procedurer och kirurgiska ingrepp i urologisk praxis, plus följande oftalmiska och ENT-sjukdomar:

 • konjunktivit;
 • keratit;
 • keratokonjunktivit;
 • blefarit;
 • blepharoconjunctivitis;
 • hornhinnesår;
 • dakryocystit;
 • inflammation i de meibomiska körtlarna
 • yttre otit
 • akut eller kronisk otitis media.

Dosering och administrering

Schemat för tillträde och behandlingstiden beror på sjukdomsmönstret, det väljs individuellt i varje specifikt kliniskt fall. I avsaknad av positiv dynamik eller försämring efter en veckas användning måste du kontakta din läkare för att justera dosen eller valet av läkemedlet för ersättning. I ett antal fall, om det inte finns några förbättringar, krävs en förtydligande av typen av patogen av infektion.

Norfloxacin tabletter

Enligt tillverkarens rekommendationer tas Norfloxacin tabletter utan att tugga, dricka ett glas vatten, oavsett matintag, två till tre gånger om dagen, 400 mg per mottagning. Längden på kursen beror på diagnosen är:

 • med cystit - två gånger om dagen i 7-12 dagar;
 • med infektioner i urinvägarna - 3-7 dagar; med en kronisk återkommande art av sjukdomen - i reducerad dosering i 2-3 månader;
 • med gastroenterit - 3-5 dagar;
 • med cervicit, uretrit, proctit eller faryngit - 800 mg åt gången, en gång;
 • under tyfusfeber tre gånger om dagen i två veckor;
 • för förebyggande av sepsis - två gånger om dagen
 • mot återkommande kroniska infektioner - 200 mg en gång dagligen i 12-14 dagar.

Norfloxacin Drops

Lokal applicering av Norfloxacin i form av droppar är indicerat för ögon- och öronsjukdomar, akut eller kronisk otit, konjunktivit, blepharit av infektiös natur. I okomplicerat flöde administreras 2 droppar till det sjuka ögat eller örat, 3-4 gånger om dagen, och ett för oinfekterat, för förebyggande. Med en hög grad av infektion kan dosen ökas av den behandlande läkaren beroende på patientens tillstånd och symptomernas allvarlighetsgrad.

Särskilda instruktioner

Under behandling med användning av läkemedlet rekommenderas att öka mängden daglig använd vätska. Försiktighet måste vidtas vid körning av fordon och utförande av arbete i samband med ökad koncentration av uppmärksamhet, vilket kräver operativa psykomotoriska reaktioner. Det är möjligt att öka protrombinindexet, i samband med kirurgiska ingrepp, krävs kontinuerlig övervakning av blodproppens nivå.

Vid graviditet

Kliniska studier av däggdjur från olika grupper visade en ökning av sannolikheten för att utveckla fostrets patologier hos mamman som tog Norfloxacin under graviditeten. Den aktiva komponenten kan penetrera placentalbarriären, därför är användningen av läkemedlet vid något tillfälle kontraindicerat. Ämnet utsöndras i bröstmjölk, så under amning och användning av denna medicin bör amning stoppas.

I barndomen

På grund av det faktum att effekten av den aktiva komponenten av läkemedlet på icke fullständigt bildad organism inte har studerats tillräckligt bra, är Norfloxacin inte föreskrivet för barn eller ungdomar under 18 års ålder. Om det behövs, kan barn över 14 år ordineras - i nedsatt dosering och endast efter läkarmottagarens beslut.

Droginteraktioner

Med samtidig användning med droger från andra farmakologiska grupper kan Norfloxacin minska koncentrationen eller smältbarheten, prova utvecklingen av biverkningar. Detta beaktas vid förskrivning av läkemedlet. Mottagande av medel:

 • minskar clearance av Teofillin;
 • ökar koncentrationen av indirekta antikoagulantia i blodserumet;
 • saktar den farmakologiska aktiviteten hos nitrofuraner;
 • med samtidig inträde vid sänkning av epileptiska tröskelvärden ökar risken för epileptiska anfall.
 • med samtidig administrering med medel som sänker blodtrycket, är det möjligt en kraftig minskning;
 • När man tar barbiturater och medel för allmänbedövning är det nödvändigt att kontrollera puls, blodtrycksnivå och hjärtets stabilitet.

Biverkningar

Vid mottagande av Norfloxacin är följande biverkningar och fenomen som är förknippade med patientens individuella egenskaper eller överstiger rekommenderad dosering möjlig:

 • från matsmältningssystemet - illamående eller kräkningar, minskad aptit, diarré, dyspeptiska störningar;
 • urinvägar - glomerulonefrit, polyuri, hyperkreatininemi, albuminuri, kristalluri;
 • nervsystemet - svimning och yrsel, sömnlöshet eller sömnighet, hallucinationer.
 • sensoriska organ - synproblem, brännande känsla i ögonen, fotofobi, trängningshyperemi;
 • kardiovaskulärt system - vaskulit, takykardi, arytmi;
 • hematopoiesis - minskning av antalet vita blodkroppar, minskning av hematokrit, eosinofili;
 • Andra biverkningar är candidiasis; urtikaria, klåda och andra allergiska reaktioner; svullnad; Stevens-Johnsons syndrom (malignt vaskulär erytem); artralgi.

överdos

Om dosen som rekommenderas av läkaren och tillverkaren överskrids, är en överdosning möjlig, följt av biverkningar, utveckling av leverinsufficiens. Markera brott mot vattenelektrolytbalansen i kroppen mot bakgrund av kräkningar eller svår diarré, förvirring. Som behandling utförs magsvikt och enterosorbenter administreras. Det finns ingen universell motgift.

Kontra

Norfloxacin är kontraindicerat under graviditet och amning period (vid behov genomgå behandling matning stoppas), till patienter som inte har fyllt arton (i vissa fall möjligt att tilldela barn över 14 år). Andra kontraindikationer är:

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • med försiktighet kan användas för ateroskleros av cerebrala kärl, epileptiskt syndrom, diabetes mellitus, nedsatt njur- eller leverfunktion.

Försäljningsvillkor och förvaring

När du köper kan du behöva recept. Den förvaras två år från det datum som anges på förpackningen, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C, utom räckhåll för barn.

analoger

Om det finns en individuell intolerans mot någon av komponenterna eller om det inte finns någon klinisk effekt kan den behandlande läkaren ersätta läkemedlet med sin analog med verkningsmekanismen eller den huvudsakliga aktiva substansen. Dessa läkemedel inkluderar:

 • Nolycin är en strukturell analog, framställd på basis av samma aktiva komponent, med en liknande verkningsmekanism. Det är avsett för oral administrering, för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet av infektionsbakteriell natur.
 • Norbaktin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av verkan, ett potent anti-synergiskt medel
 • Sofazin - ett läkemedel från den farmakologiska gruppen fluorokinoler med liknande aktiv substans och verkningsmekanism.

Pris Norfloxacin

Du kan köpa läkemedlet på apotek, när du köper en apotek kan begära receptbelagt läkemedel (recept). Med prisklassen i Moskva finns apotek för alla doseringsformer av läkemedlet i tabellen nedan:

Norfloxacin antibiotikum eller ej

Norfloxacin bruksanvisningar: tabletter

 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • prostatit;
 • uretrit.
 • endometrit;
 • salmonella;
 • gonorré.

Läkemedlet är också föreskrivet för att förhindra återkommande av patologier i de urogenitala organen.

Norfloxicin används som förebyggande åtgärd mot sepsis hos patienter med granulocytopeni.

Läkemedlet är effektivt som en profylax mot infektioner vid diagnostiska undersökningar, vilket innefattar användning av instrument och i operationer i urologi.

Lokal terapi

Läkemedlet i droppar används för lokal terapi.

 • med konjunktivit
 • blefarit;
 • dakryocystit;
 • akut inflammation i övre ögonlocket
 • infektioner efter de borttagna främmande föremålen från en conjunctiva eller ett hornhinna.

I otorhinolaryngologi används Norfloxacin också. Norfloxacin, vittnesmål som - otitis varierande grad, även föreskrivs för komplikationer av smitt karaktär efter kirurgi på ögon och öron.

Kontra

Läkemedlet har ett antal specifika kontraindikationer. Till dem är det möjligt att rangordna:

 • nedsatt njurfunktion
 • De sista stadierna av njursvikt.

Om det finns en individuell intolerans mot läkemedlets aktiva substans är det förbjudet att använda det.

Från användning av Norfloxacin bör överges vid tidpunkten för graviditet och amning.

Ta inte drogen till patienter som är under 15 år.

Biverkningar

Biverkningen från medicinen är extremt sällsynt, cirka 3% av användningsfallet. Oftast uppstår biverkningen hos mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet och huden. Den negativa effekten av läkemedlet manifesterar sig i form av illamående, brist på aptit, diarré, dysbios, buksmärta. I vissa fall kan blodet hitta indikatorer som indikerar ökad leverfunktion.

När det gäller centrala nervsystemet, så gör sidreaktionen sig själv huvudvärk, svaghet, sömnlöshet, konvulsiva fenomen, hallucinationer.

Patienter i avancerad ålder efter användning av Norfloxacin kan uppleva tinnitus, generell försämring av välbefinnande, ångest, irritabilitet.

Hudutslag är utslag, klåda, svullnad, ökad ljuskänslighet.

I vissa fall reagerar andra organ negativt på att ta detta läkemedel. Urinproblem kan förekomma hos urinvägarna. Ibland finns blodutmatning tillsammans med urin, en ökning av protein i urinen.

Muskuloskeletala systemet kännetecknas av inflammatoriska processer i senorna, deras bristningar, smärta i lederna.

Quinckes ödem, andningssvårigheter är också möjligt. Ett blodprov anger i detta fall en ökning av nivån av eosinofiler och leukocyter.

terapi

Innan läkaren förskrivs till patienten ska läkaren genomföra vissa studier och ta reda på om floran som orsakade sjukdomen har känslighet för läkemedlet.

Det är inte nödvändigt att mala tabletten för administrering. Det måste sväljas i sin ursprungliga form, tvättas med vatten. Du måste dricka medicinen två timmar före en måltid.

Samtidigt rekommenderas inte Norfloxacin och preparat som innehåller järn, zink, magnesium och kalcium. Det är viktigt att mellan att ta dessa läkemedel var det flera timmar paus.

Om patienter har problem med njure och lever, ska läkemedlet användas med försiktighet, enligt läkarens föreskrift. Detsamma gäller för patienter som lider av epilepsi, ateroskleros hos cerebrala kärl.

Så snart som det finns ont i senor och allergier, ska du omedelbart sluta ta läkemedlet. När bronkospazmah dricker är det också förbjudet. Om sådana fenomen kommer att få sig att känna, ska du genast underrätta läkaren om det.

Norfloxacin-behandling har sina egna särdrag. Med hjälp av detta läkemedel för att behandla en viss patologi behöver du dricka en tillräcklig mängd vätska för att förhindra bildandet av njurstenar.

Om du använder drogen i form av droppar ska du värma dem till kroppstemperatur innan du gräver den i örat eller ögonen. Extern hörselkanal bör förberedas för förfarandet. Först när det har rensats från purulenta formationer är det möjligt att droppa medicinen i örat. Vid procedurens gång behöver patienten luta huvudet eller ligga på sin sida.

Efter installationen måste du stanna kvar i flera minuter. Öronkanalen är inkopplad med en bomullsboll.

Med hjälp av ögondroppar, är det nödvändigt att komma ihåg att de är en halvtimme försämra koncentrations- och synlighet. Därför borde du inte köra bil under denna period.

Terapi med Norfloxacin är ofta associerad med utseendet av fotofobi. I det här fallet bör du bära glasögon från solen och försök att inte utsätta dina ögon för stark belysning.

dos

Norfloxacin bruksanvisningar, som innebär att du tar 1-2 tabletter av medicin åt gången, en dag kan konsumeras 1-2 gånger.

Om urinvägarna behandlas med en infektion kan läkemedlet druckas i 3 dagar. I komplexa sjukdomar hos dessa organ kan terapi vara mer än en vecka.

När sjukdomen är kronisk är kursen ofta flera månader.

Den exakta dosen och varaktigheten av behandlingen bör vara en läkare med inriktning på sjukdomsspecifikiteten och patientens allmänna hälsa.

Om maximal dos av läkemedlet har överskridits, ska du omedelbart tvätta magen med en sond. Du kan också rikta åtgärden för att framkalla kräkningar. Efter detta ska symtomatisk behandling ges.

Norfloxacin i droppar, i regel, kombineras med systemisk antimikrobiell behandling. I ett öga kan du droppa 1-2 droppar medicin. Hur ofta ska man göra det, ska läkaren säga.

Om infektionen är tydligt uttalad, bör proceduren utföras var 15-30 minuter. Vid starkt uttryck - upp till 6 gånger om dagen.

För att behandla trakom injiceras läkemedlet 2-4 gånger om dagen i 30-60 dagar.

I örat tappar 2-5 droppar norfloxacin högst 3 gånger per dag.

När symtomatologin slutar irritera, ska behandlingen inte stoppas. Det är nödvändigt att införa drogen i ytterligare två dagar.

Norfloxacin barn

Patienter under 15 år är allvarligt kontraindicerade. Personer över 15 år kan använda medicinen på samma sätt som vuxna.

Använd under graviditet och amning

Effekten av läkemedlets aktiva komponent på fostret har inte studerats fullständigt. De undersökta undersökningarna har visat att detta läkemedel negativt kan visas på lederens utveckling, så huruvida det är möjligt att ge patienten det under graviditeten, ska läkaren bestämma sig.

Att utföra behandling med detta läkemedel vid tidpunkten för amning är förbjuden. Om användningen är oundviklig, ska laktation avbrytas.

Norfoloxacin cystitterapi

Norfloxacin för blåsor ordineras ofta på grund av dess effektivitet. Läkemedlet har en skadlig effekt på mikrofloran, vilket är typiskt för många infektioner i urinvägarna.

Läkemedlet har en bakteriedödande effekt på bakterier som är resistenta mot antimikrobiella medel. Namnlösa: På Pseudomonas aeruginosa, provar ofta inflammation i blåsan.

Dosen och varaktigheten av terapi för cystit tilldelar en urolog eller gynekolog.

Interaktion med andra droger

 • Ökar koncentrationen i Theophyllins blod.
 • Om det tas på lika villkor med cyklosporiner ökar koncentrationen av kreatinin i blodserumet.
 • Aktiverar anti-koaguleringseffekten av Warfarin.
 • Vid användning av antihypertensiva läkemedel kan det leda till svår hypotension.
 • Fördröjer verkan av droger-nitrofuraner.
 • Förhindrar att koffein från kroppen snabbare tas bort.

Norfloxacin: analoger och recensioner

Syftet med medicineringen ska utföras av en specialist. Trots denna enkla regel köper många patienter själv eller det här läkemedlet, och studerar om det. Om inte finns på apoteket lämpliga medel, eller om det har en hög kostnad, har konsumenten söker motsvarigheter. Det bör omedelbart varna att en sådan inställning till ens egen hälsa kan få obehagliga konsekvenser. Dagens artikel visar dig läkemedlet "Norfloxacin". Analoger och substitut för läkemedlet, liksom några recensioner om dem, kommer att beskrivas senare.

Beskrivning av det ursprungliga läkemedlet och dess egenskaper

Innan behandlingen påbörjas måste patienten alltid studera informationen om läkemedlet "Norfloxacin" instruktioner för användning. Analoger kommer att presenteras för din uppmärksamhet nedan.

Den aktiva substansen i läkemedlet "Norfloxacin" är den eponymiska komponenten. Läkemedlet framställs i tabletter, vardera innehållande 400 milligram norfloxacin. På apoteket kan du köpa 10 eller 20 stycken av denna medicinering. Köpet kostar dig 160 respektive 210 rubel. Priset kan variera något i olika regioner.

Drogen hänvisar till antibiotika som används i gynekologi, urologi, oftalmologi och ENT-övning. Tabletter förskrivs för behandling av blåsor, uretrit, gonorré, tarminfektion, sjukdomar i urinvägarna. Det är förbjudet att använda läkemedlet under graviditet och amning samt till barn. Läkemedlet är kontraindicerat hos överkänsliga patienter och personer med senbrott. Kompositionen tas oralt på en tablett från en till tre gånger om dagen (beroende på sjukdomen). Terapi kan utföras i 12 veckor utan avbrott. En enda dos mediciner är inte heller utesluten. Om nödvändigt kan tabletten delas upp i 2 delar och ta 200 mg av läkemedlet åt gången.

Norfloxacin: analoger

Du kan ersätta drogen med två typer av mediciner. Du kan välja en strukturell analog, som kommer att ha samma ämne med samma namn. Sådana absoluta substitutter innefattar följande droger:

Vissa läkemedel har en lägre kostnad än den ursprungliga lösningen. Andra är dyrare. Alla läkemedel innehåller instruktioner för användning, vilket det är nödvändigt att studera innan det första pillret. Norfloxacins analoger är också indirekta eller relativa. De innehåller en annan formulering, men de har samma antibakteriella effekt. Det betyder "ampicillin" (penicilliner), "doxycyklin" (tetracykliner), "sulfametizol" (sulfonamider), "Nitrofuratonin" och så vidare. Det är ganska lätt att gå vilse i listan över alla läkemedel. Därför, för att effektivt behandla drogen "Norfloxacin", dess analoger, eller andra droger bör rekommenderas läkare. Låt oss överväga mer strukturella substitut av ett läkemedel.

Norfloxacin: analoger billigare

Har en originalberedning ett billigt alternativ. Dess handelsnamn är Norbaktin. Sammansättningen av läkemedlet är samma norfloxacin i mängden 400 milligram. Kostnaden för 10 tabletter är 140 rubel. Det här är 20 rubel mindre än läkemedlet "Norfloxacin". Men ett stort läkemedelspaket med en mängd av 20 tabletter är mycket dyrare. Du kan köpa den för cirka 300 rubel. Recensioner säger att det är lönsamt att köpa små förpackningar eller köpa ett stort läkemedelspaket "Norfloxacin".

Läkemedlet "Norbaktin" har en liknande effekt med det ursprungliga ämnet. Men i indikationerna för dess användning anges också infektionssjukdomar i mag-tarmkanalen. Dessa inkluderar shigellos, salmonellos och andra. Människor med överkänslighet, gravida och ammande kvinnor och patienter med nedsatt leverfunktion nämns som personer som är kontraindicerade med läkemedlet.

Populär ersättare

"Norfloxacin" -analoger är dyrare. Dessa inkluderar det populära och ofta föreskrivna läkemedlet "Nolitsin". Det innehåller också 400 milligram norfloxacin. 10 tabletter kostar omkring 200 rubel. Ett stort paket, som innehåller 20 kapslar, kommer att kosta köparen 400 rubel. Recensioner om detta läkemedel är oftast bra, men patienter är indignerade till så hög kostnad.

Indikationerna och användningsmetoden för detta preparat sammanfaller med föregångaren. Men i kontraindikationer anges endast barns ålder, överkänslighet och amning. Läkemedlet används endast under graviditet för livsförändringar. Kliniska data om sådan användning är inte tillgängliga från tillverkaren.

Läkemedlet "Normax"

Nästa analog av läkemedlet "Norfloxacin" är läkemedlet "Normax". Det är mindre populärt än de metoder som beskrivs ovan. Trots detta kan läkemedlet helt ersätta sin föregångare. Sammansättningen och formen av produkterna sammanfaller. Kontraindikationerna är desamma.

Skillnaden mellan läkemedel är i kostnad, tillämpningsmetod och indikationer. Som konsumenterna säger, är läkemedlet ofta förskrivet i form av droppar. De används i oftalmologi och otorhinolaryngologi. Läkemedlet i tabletter kostar ca 180 rubel för 6 kapslar. Den flytande formen av läkemedlet släpps i en mängd av 5 ml och kostar konsumenten 200 rubel. Läkemedlet "Normaks" används för sjukdomar i urin- och könsorganen, liksom för behandling av otit med olika lokalisering och konjunktivit.

Läkemedlet "Utibid"

Skillnaden av detta läkemedel från det ursprungliga läkemedlet "Norfloxacin" är att det kan appliceras upp till 18 år. Ändå är det inte föreskrivet i barndom och ungdomar i 15 år. Läkemedlet, respektive, används inte under graviditet. Om det behövs behandling för en ammande kvinna, bestäms frågan om tillfällig eller fullständig slutande av laktation.

Läkemedlet appliceras oralt och appliceras topiskt. Allt beror på sjukdomen. Indikationerna är desamma som för den tidigare medicinen Normax. Konsumenterna säger att detta läkemedel är lämpligt för behandling och förebyggande av resenärernas diarré.

Nuvarande vyer

Du vet redan vilken information instruktionen innehåller om Norfloxacin. Analoger av detta verktyg beskrivs också för dig. Men det är värt att lära och om de recensioner som konsumenterna av dessa läkemedel utvecklas. Statistik visar att den mest föreskrivna medicinen från listan är Nolicin. Läkemedlet Normak är erkänt som dyrt. Effekten av att använda läkemedel är densamma. När allt kommer omkring innehåller deras sammansättning samma namnkomponent i motsvarande kvantitet. Så varför betala mer om du kan välja en billig analog av drogen "Norfloxacin"?

Utlåtandena av specialister i denna fråga skiljer sig åt. De flesta läkare insisterar på att endast det läkemedel som föreskrivs bör användas. Det är verkligen värt att följa läkarens rekommendationer och inte avvika från det föreskrivna systemet. Men om du fortfarande ersätter läkemedlet "Norfloxacin" med en av de läkemedel som beskrivs ovan, så kommer inget hemskt att hända. Det är viktigt att läsa instruktionerna och följa dess villkor före användning.

Låt oss sammanfatta

Från artikeln lärde du dig om antibiotikumet "Norfloxacin". Instruktioner för användning, analoger, recensioner och foton av droger presenteras för dig. Kom ihåg att du inte bör lita på erfarenheter från erfarna konsumenter. Det läkemedel som hjälpt dem kan ju inte vara effektivt för dig.

För korrekt val av ett antibiotikum måste en analys göras i förväg, vilket bestämmer mikroorganismernas känslighet för det. Endast i detta fall kommer terapin att väljas korrekt och bli effektiv. Försök att inte vara sjuk, allt det bästa!

Antibiotikum Norfloxacin: Indikationer för användning

Många människor vill veta vad antibiotikumet Norfloxacin används för. Den här artikeln beskriver hur du tar NORFLOCAXIN-tabletter korrekt och ger också många rekommendationer.

Antibiotikum Norfloxacin är ett bredbaserat antimikrobiellt läkemedel. Läkemedlet har en bakteriedödande, liksom antimikrobiell effekt.

Norfloxacin tabletter finns i 400 och 800 mg, i en förpackning finns det 10 tabletter. Analoger av detta läkemedel är Norillet, Norbaktin, Sofazin, Norfacin och andra. Läkemedlet är förskrivet för att bota infektiösa och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av känslighet för läkemedlets aktiva substans.

Intrauterin applicering är ordinerad för sjukdomar i det genitourinära systemet, inklusive vid behandling av uretrit, pyelonefrit och cystit. Det används för prostatit, endometrit, cervicit, gonorré, salmonellos, shigellos. Används vid förebyggande av bakterieinfektioner.

Norfloxacin antibiotikum används också topiskt för behandling av keratit, sår på hornhinnan, keratokonyuktivita, blepharoconjunctivitis, konjunktivit, blefarit, dakryocystit. Dessutom är den lokala appliceringen av läkemedlet för förebyggande av ögoninfektioner efter operation på hörselorganen, såväl som kirurgiska ingrepp på hörselorganen.

Kontraindikationer för användning av drogen är bristen på glukos-6-fosfatdegidrogenadazy, tendinit, barn upp till 15 år, under förutsättning av graviditet och amning samt individuell överkänslighet mot läkemedlet. Även med särskild formulering försiktighet måste tillämpas i myasthenia gravis, epilepsi och störningar i lever och njurar.

Norfloxacin är ett antibiotikum, vilket bör tas enligt ett speciellt system. Urinvägsinfektion behandlas inom 10 dagar. Okomplicerad blåsning botas inom en vecka. Kroniska återkommande infektioner behandlas vanligtvis under lång tid, cirka 12 veckor. Akut banal gastroenterit behandlas i ca 5 dagar. En enda användning av läkemedlet ordineras för uretrit, faryngit, proktit och cervicit. För behandling av tyfusfeber krävs två veckors tablettadministration tre gånger om dagen. För att undvika återfall, för att förebygga genitourinärsystemet, tar tabletter 200 mg per dag. I ENT ​​och ögonläkare används detta läkemedel endast lokalt.

Det är nödvändigt att undvika samtidig mottagning av antibiotikum Norfloxacin med andra läkemedel, som inkluderar kalcium, zink, järn, magnesium. Eller åtminstone bör du observera minst två timmar mellan mediciner. Användning av icke-rekommenderade läkemedel tillsammans kan leda till oönskade biverkningar.

Vilka biverkningar har Norfloxacin? Läkemedlet kan förvandlas till överträdelser i olika system. Till exempel kommer sjukdomen i matsmältningssystemet resultera i diarré, bitter smak i munnen, halsbränna, aptitlöshet, illamående, magsmärtor och kräkningar. En sådan reaktion kan emellertid uppstå endast på grund av långvarig användning av läkemedlet. Dessutom kan läkemedlet leda till glomeruloneferitu, kristallirii, dysuri giperkreatnininemii, albuminuri, polinurii, uretral blödning. Överdosering kan resultera i huvudvärk, svår arytmi, vaskulnitom, sömnlöshet, takykardi, yrsel, sänkt blodtryck, svimning, hallucinationer.

Allergisk reaktion på läkemedlet uttrycks vid svullnad, klåda i huden, nässelfeber.

Patienternas kommentarer skapar en tvetydig bild av drogen, många klagar över ökad allergi mot drogen. Sällan används läkemedlet vid behandling av olika urologiska sjukdomar (cystit, uretrit och andra).

Det är synd, men många beklagar att användningen av detta läkemedel endast ledde till tillfällig lättnad, och ytterligare diagnostiska test bekräftade att inte alla bakterier förstördes.

Norfloxacin - bruksanvisningar, recensioner

Norfloxacin är ett bredspektrum antibiotikum från gruppen fluorokinoloner, som är av syntetiskt ursprung och har en uttalad bakteriedödande och antimikrobiell effekt.

Typ av problem

Läkemedlet är tillgängligt i form av 400 mg tabletter, filmdragerade, liksom i form av ögon- och öronfall för topisk applicering.

Farmakologiska egenskaper

Såsom indikeras i instruktionen, har norfloxacin antimikrobiell och baktericid verkan mekanism av vilken är baserad på förmågan hos ett framställningsförfarande störa bakteriella DNA-övertvinning mikroorganismer och hämma ett bakteriellt enzym DNA-gyras.

Den högsta aktiviteten av norfloxacin uppvisar mot sådana gramnegativa bakterier som Salmonella spp., Proteus spp., Escherichia coli, Morganella morganii, Shigella spp., Klebsiella spp., Serratia spp., Enterobacter spp., Yersinia spp., Providencia spp., Citrobacter spp., Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae, Neisseria meningitidis och Neisseria gonorrhoeae. Drogen kan också påverka vissa gram-positiva bakterier, inklusive Staphylococcus aureus.

Anaeroba mikroorganismer är resistenta mot Norfloxacin. Läkemedlets verkan är okänslig för bakteriearter som Enterococcus spp. och Acinetobacter spp.. Det är värt att notera att antibiotika inom detta område inte påverkas av bakteriella enzymer av beta-laktamaser.

vittnesbörd

Användningen av Norfloxacin är indicerad vid behandling av infektionssjukdomar orsakade av patogener som uppvisar känslighet för läkemedlet. Sådana sjukdomar innefattar:

 • infektioner i matsmältningssystemet (shigellos, salmonellos);
 • akuta och kroniska infektioner i urinvägarna (cystit, pyelonefrit, uretrit);
 • okomplicerad gonorré;
 • infektion i könsorganen (endometrit, prostatit, cervicit).

Läkemedlet är också effektivt för att förebygga infektionssjukdomar hos patienter med granulocytopeni.

Former av läkemedlet för topisk användning används vid behandling av:

 • otit, inklusive externa, akuta och kroniska otitis media;
 • infektiösa ögonsjukdomar (keratit, konjunktivit, keratokonjunktivit, blefarokonjunktivit, blepharit och hornhinnesår);
 • dakryocystit;
 • akut inflammation i de meibomiska körtlarna.

Norfloxacin dvs läkemedlet ett effektivt förebyggande verktyg för att minska risken för infektiösa komplikationer före och efter operation, avlägsnande av främmande kroppar från hornhinnan eller bindhinnan, och efter kemisk ögonskador. I samma syfte används läkemedlet för kirurgiska ingrepp på hörselorganen.

Instruktioner för användning (metod och dosering)

Doseringen av läkemedlet och varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren individuellt beroende på indikationerna och svårighetsgraden av infektionen. Enligt instruktionerna tas Norfloxacin 400-800 mg en eller två gånger om dagen. I ENT-övningen och oftalmologin finns en lokal ansökan (läkemedlet är begravt i ögonen och öronen).

Under behandlingsperioden ska patienterna få en tillräcklig mängd vätska. Dessutom bör terapi utföras under tillstånd av diurese kontroll.

Vid samtidig användning av antacida läkemedel och beredningar innehållande järn, magnesium, kalcium, zink eller sukralfat ska Norfloxacin tas tidigast 2 timmar före eller efter användning av ovanstående läkemedel.

Kontra

Norfloxacin är ett antibiotikum i gruppen av preparat av kinolonserien, därför är dess användning kontraindicerad till patienter med överkänslighet mot andra läkemedel i denna grupp och i synnerhet norfloxacin. Drogen används inte heller för att behandla barn yngre än 15 år, under graviditet och amning, med brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Användningen av Norfloxacin bör begränsas i storlek till dos och frekvens vid administrering till patienter med svårt nedsatt lever- och njurefunktion, epilepsi eller konvulsivt syndrom av en annan typ.

Biverkningar

Enligt instruktionerna kan Norfloxacin utöva en systemisk effekt på kroppen, vilket uppenbarar sig i följande biverkningar:

 • hjärtrytmstörning, takykardi, sänkning av arteriellt tryck, leukopeni, eosinofili, vaskulit, minskning av hematokrit;
 • bitter smak i munnen, nedsatt aptit, illamående, kräkningar, diarré, buksmärta, ökad aktivitet av hepatintransaminaser, med långvarig användning - pseudomembranös kolit;
 • yrsel, huvudvärk, sömnlöshet, besvär, hallucinationer;
 • dysuri, polyuri, glomerulonefrit, kristalluri, hyperkreatinemi, albuminuri, urinblödning;
 • artralgi, tendonit, senbrott
 • ödem, klåda, nässelfeber, Stevens-Johnsons syndrom.

Med lokal applicering av läkemedlet kan biverkningar som smärta och brännande i ögonen, konjunktivalkemos, synnedgång, konjunktivalhyperemi, fotofobi och allergiska reaktioner uppträda.

Droginteraktioner

Antibiotika med norfloxacin ska inte användas tillsammans med läkemedel för att sänka blodtrycket, liksom med anestetika och barbiturater, eftersom dessa kombinationer av droger leder till en kraftig blodtrycksminskning. Om den kombinerade användningen av dessa läkemedel i kombination med Norfloxacin är nödvändig, bör behandling utföras under noggrann övervakning av EKG-parametrar, hjärtfrekvens och blodtryck.

Samtidig användning med droger som har förmåga att minska epileptisk tröskel kan ofta provocera epileptiforda anfall.

Dessutom kan Norfloxacin minska den terapeutiska effekten av nitrofuraner. När det kombineras med teofyllin är det nödvändigt att minska dosen av den senare, eftersom vid samtidig användning av dessa läkemedel reduceras clearance av teofyllin med 25%. Norfloxacin ökar också koncentrationen av cyklosporin i blodet och ökar antikoagulerande effekten av warfarin.

Instruktioner för Norfloxacin i tabletter + recept + testimonials + analoger

Norfloxacin är ett antibiotikum som tillhör klassen fluorerade kinoler (fluorokinoloner) i andra generationen. Medlet har en baktericid verkningsmekanism som realiseras genom inhibering av bakteriellt DNas, som är ansvarig för processen med spiral-deoxiribonukleinsyra i bakterier.

Det produceras i tablettform (tabeller med 0,2 och 0,4 gram antibiotikum) och droppar (öra och ögon).
Kostnaden för läkemedlet i tabletter på 0,4 g är:

 • Produktion av den ryska läkemedelskampanjen Obolenskoe FR - 140 och 240 rubel per förpackning med respektive 10 respektive 20 tabletter;
 • produktion av den ryska farmaceutiska kampanjen Vertex -150 och 210 rubel per förpackning med 10 och 20 tabletter.

Norfloxacin - bruksanvisningar

Den har ett brett spektrum antimikrobiella effekter, inklusive majoriteten av Gram + och gram mikroorganismer. Till ett läkemedel mottagliga stafylokocker, tsitrobakter, Enterobacter, Escherichia, Klebsiella, Neisseria (GONOKOCK), Proteus, Pseudomonas, Serratia, Salmonella, Shigella, Yersinia, Haemophilus influenzae, tuberkelbacillerna-Wicks, Vibrio cholerae, Providencia, Morganella.

Förvärvat resistens är sällsynt, men det kan utvecklas i enterokocker, streptokocker, serratsy, acinetobacter, mycobacterium tuberculosis.

Antibiotikum fungerar inte på obligatoriska anaerober och vit treponem.

Norfloxacin antibiotikum är det eller inte?

Norfloxacin-grupp av antibiotika: andra generationens fluorokinoloner.

Medlet är pefloxacin metabolit och är en syntetisk analog av nalidixinsyra pyridon. På grund av syntetisk modifiering av strukturen av antibiotikumet är läkemedlet mycket effektivare organiska syror (nalidixinsyra, oxolinic, pipemidinovoy) mot gramnegativa bakterier och kan verka på pseudomonader. Också aktivt läkemedel mot patogener resistenta mot organiska syror, aminoglykosid läkemedel, penicilliner, cefalosporiner, tetracykliner, makrolider och sulfonamider (inklusive kombination betyder: co-trimoxazol).

Antibiotikum norfloxacin: komposition och form av frisättning

Läkemedlet har två former av frisättning:

 • tabletter
 • droppar (öra och ögon).
norfloxacin

Tabletter innehålla den huvudsakliga aktiva föreningen - norfloxacin antibiotikum i en dos av 0,2 och 0,4 g, och hjälpkomponenter: Mg-stearat, Na kroskarmellos, Si kolloidal kiseldioxid, Ti dioxid, färgämne och andra hjälpsubstanser..

Ögon och öra antibakteriella droppar innehåller norfloxacin, bensalkonium Cl, dinatriumedetat, NaCl, isättika, injicerbart vatten.

Norfloxacin på latin

Rp: Norfloxacini 0,4.

D. t. d. N 20 i fliken.

S. 1 tablett två gånger om dagen.

Farmakokinetiska egenskaper

Läkemedlet har hög biotillgänglighet och snabb absorption i mag-tarmkanalen när den administreras oralt. Ett signifikant baktericidindex i blodet uppnås inom en timme efter administrering.

Att äta mat minskar signifikant absorptionshastigheten för läkemedlet i matsmältningssystemet.

Avlägsnande av läkemedlet utförs huvudsakligen av njurarna (oförändrad del av läkemedlet), en liten del utsöndras med avföring (aktiva metaboliter). Hos patienter med hög ålder är utsöndringshastigheten för norfloxacin lägre än hos unga patienter, på grund av den lägre glomerulära filtreringshastigheten.

I höga koncentrationer ackumulerar många vätskor från kroppsvätskor (njurparenkym, epitel, äggledaren, vaginal slemhinna, prostata, galla, etc.).

Vad hjälper norfloxacin?

Indikationer för mottagning av tabletter är infektiösa och inflammatoriska processer i MVP (urinväg), könsorgan och mag-tarmkanalen. Det kan användas för att behandla pyelonefrit, cystit, uretrit (inklusive gonorré-etiologi av inflammation), prostatit, resenärens diarré, salmonellos, shigellos, etc.

Droppar används effektivt i oftalmisk och otolaryngologisk praxis. Lokalt används antibiotikan för att behandla bakteriell konjunktivit, keratit, hornhinnessår, blefarit, meibomit (korn), trakom, daktyocystit. Lokal applikation anges också för profylaktiska ändamål när man utför operativ ingrepp på synen och synen.

Kontraindikationer till recept

Liksom alla fluorerade kinolyl är -in inte används för behandling av patienter med enskilda intolerans hinolovyh fonder, kvinnor bära ett barn och ammande patienter under arton års ålder, patienter med glukos-6-fosfatdegidrogenaznoy misslyckande.

Läkemedlet används inte heller för att behandla patienter som har utvecklat toxiska sårskador (tendenit, senbrott) eller pseudomembranös kolit med tidigare intag av fluoroquinolonläkemedel.

Med omsorg, avsaknaden av säkrare alternativ -I kan användas för att behandla patienter med epilepsi, SMC (cerebral cirkulation), en historia av kramper, njur- och leversjukdomar, nedsatt blodproppar, myasthenia gravis och äldre patienter.

Norfloxacin i form av droppar är inte föreskrivet för kvinnor som bär barn, ammar och patienter under 18 år.

Använd under graviditet och GW

Fluoroquinoloner är högtoxiska antibiotika, så de används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Funktioner av behandling med fluorokinoloner

För hela behandlingsperioden med läkemedlet rekommenderas att öka mängden vätska som används, vilket minskar risken för att utveckla kristallaria.

Med tanke på att fluorokinolonerna ökar känsligheten för SPF-strålning, är det förbjudet att sola under medicineringen och det rekommenderas att använda en kräm med ett högt SPF-filter.

Om det är nödvändigt att genomföra en operation under eller inom en månad efter behandlingen ska koagulogrammet övervakas noga, eftersom ett antibiotikum kan störa blodpropp.

När det finns symtom på tenditit, är antibiotikarelaterad diarré eller CNS-skada (psykos, extremitetstremor, konvulsioner, hallucinationer) behandlingen omedelbart stoppad.

Risken för toxiska skador senor, samtidigt som fluorokinolonantibiotika medel ökade under behandling med glukokortikosteroider i patienter efter njurtransplantation, eller kronisk njursjukdom, reumatoid artrit, såväl som i äldre patienter.

Norfloxacin och alkohol

Fluorokinolonserier av läkemedel är mycket effektiva, men samtidigt och högt giftiga ämnen. Kombinera dem med alkohol är strängt förbjudet.

Dricker alkohol på en bakgrund av läkemedelsbehandling kan leda till läkemedelsinducerad hepatit, nefrit (upp till akut njursvikt), eller toxisk skada på centrala nervsystemet (hallucinationer, psykos, konvulsioner).

doseringar

Med okomplicerad cystit är det rekommenderat att ta en dos på 0,4 gram var 12: e timme, i tre dagar. Med en komplicerad kurs av MVP-infektioner kan behandlingsförloppet vara från tio dagar till tre veckor.

Kroniska MVP-infektioner kan behandlas med långa kurser upp till tre månader. Inom en månad rekommenderas att ta 0,4 gram var 12: e timme, och då, om det finns förbättringar, 0,4 gram per dag.

När smittsamma processer i FSW utser 0,4 gram två gånger om dagen i fem till sju dagar.

För att behandla akut gonorré, föreskrivs en engångsdos på 0,8 gram av läkemedlet.

Behandlingstiden för patienter med neutropeni mot bakgrund av immunbrist kan nå två månader (0,4 gram tre gånger om dagen).

droppar

Droppar ska appliceras på 1-2 droppar i det drabbade ögat var sjätte timme. Vid svåra bakteriella skador kan den första dagen rekommenderas instillation av 1 droppe varannan timme.

I örat droppar drogen tre gånger om dagen för fem droppar.

Före topikal applikation ska flaskan hållas i palmerna så att dropparna värms upp till rumstemperatur.

Bieffekt

Vid tillämpningen av tablett eventuella allergiska reaktioner, huvudvärk, dyspepsi, dysbios, trast, toxisk CNS, ljuskänslighet, toxisk skada av senor (upp till fraktur) kristaluriya, försämrad blodkoagulering, dysfunktion av njurarna och levern.

När man använder droppar, klåda, smärta, svullnad, allergisk hudutslag, är det möjligt att öka ögonkänsligheten för ljus.

Skillnader mellan norfloxacin och ciprofloxacin

Ciprofloxacin hör också till andra generationens fluorokinoloner, men det har ett bredare handlingssätt och indikationer för användning. Ciprofloxacin anses vara "guldstandarden" av fluorokinolonpreparat. Det är mycket effektivt i smittsamma processer MVP, andningsorgan, hud, muskuloskeletala system.

Även ciprofloxacin finns på listan över andra linjära anti-tuberkulosläkemedel.

Till skillnad från norfloxacin kan ciprofloxacin användas parenteralt (injektivt).

Ciprofloxacin finns i form av ögondroppar, tabletter och ampuller med r-rum för infusionskontroll.

Norfloxacin eller levofloxacin

Levofloxacin tillhör den tredje "respiratoriska" generationen av fluorokinolonpreparat. Till skillnad från norfloxacin är levofloxacin mycket aktiv mot pneumokocker, liksom intracellulära patogener (klamydia och mykoplasma). Levofloxacin anses vara ett läkemedel av val vid behandling och förebyggande (efter exponering) av miltbrand.

Vid infektioner används MVP mindre ofta än norfloxacin eller ciprofloxacin.

Vilket är bättre - Norfloxacin eller Nolycin?

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin. Nolitsin produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Kostnaden för packning av 10 och 20 tabletter av 0,4 gram är 203 och 390 rubel.

Det finns inga skillnader mellan ryska norfloxacin och slovenska nolitsin. Båda drogerna har samma aktiva substans.

Norfloxacinanaloger

Antibiotikum kan utfärdas under handelsnamn:

Norfloxacin - recensioner

Läkemedlet ska endast användas på recept från läkaren, efter att ha fastställt patogenens känslighet för antibiotikumet, är effektiv vid behandling av MVP-infektioner. Många patienter i sina recensioner har noterat en snabb förbättring av välbefinnandet med cystit.

Läkemedlet visade sig också vara en bra kandidat för tillämpning av långsiktiga kurser för behandling av kroniska och ofta återkommande infektioner av MCP.

Artikeln är upprättad
infektionssjukdomsläkare Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk