Huvud
Massage

nolitsin

Nolitsin - ett antibakteriellt läkemedel, tillhör gruppen fluorokinoloner. Används i nefrologi och urologi för behandling av ett antal infektiösa och inflammatoriska sjukdomar. Aktiv komponent - norfloxacin (i 1 tablett - 400 mg substans).

Hög känslighet för norfloxacin show Klebsiella, Staphylococcus, Neisseria, Escherichia coli, Legionella, Chlamydia, Shigella, Salmonella, Enterobacter, dysenteri bacill, Haemophilus. Stabilitet för Nolycin manifesteras av streptokocker och anaeroba bakterier.

Efter att huvudkomponenten har absorberats i matsmältningsorganet uppnås maximal koncentration i plasma efter 1-2 timmar, den antimikrobiella verkningen varar 12 timmar. Att äta en måltid minskar absorptionen av norfloxacin. 15% av substansen binder till plasmaproteiner, biotillgängligheten är 30-40%.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antibakteriellt läkemedel av gruppen fluorokinoloner.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Nolycin i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 250 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: norfloxacin - 400 mg;
 • Ytterligare komponenter: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten;
 • Skede: Hypromellos, talk, titandioxid, propylenglykol, gul färgfärgssolnedgång (E110) (gul dispersionsfärg, E110).

Farmakologisk effekt

Nolitsin är ett antimikrobiellt läkemedel som skapar höga koncentrationer i urinen. Nolitsin innehåller den aktiva substansen norfloxacin, en substans av kinolongruppen.

Norfloxacin är effektivt mot gram-negativa aeroba mikroorganismer, liksom mot stammar av vissa Gram-positiva bakterier. Verkningsmekanismen för norfloxacin är associerad med undertryckandet av DNA-gyrase-enzymet i celler av mikroorganismer, varigenom syntesen av bakteriellt DNA förhindras. Dessutom bildar norfloxacin komplex med DNA-fragment under spjälkningen av DNA-kedjan, vilket förhindrar överbelastning och stör DNA-syntes.

Det är möjligt att utveckla korsresistens mellan kinoloner.

Indikationer för användning

Enligt anvisningarna till Nolitsin är läkemedlet avsedd för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för norfloxacin. I synnerhet tilldelas den när:

 1. Okomplicerad gonorré i den nedre delen av urogenitalt kanalen;
 2. Flödar i akut eller kronisk form av infektionssjukdomar i njurarna och urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 3. Gastroenterit (inflammation i slemhinnan i matsmältningskanalen) av bakteriegenesen, inklusive salmonellos och shigellos;
 4. Infektioner i könsorganen och bäckenorganen (kronisk bakteriell prostatit, endometrit, cervicit, epididymit, orchitis, etc.).

Dessutom kan Nolitsin ordineras för förebyggande av resenärernas diarré, sepsis hos patienter med agranulocytos, återfall av infektionssjukdomar i urinvägarna.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 1. Graviditet och amningstiden
 2. Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 3. Lever- eller njurinsufficiens;
 4. Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig, och läkemedlets säkerhet för barn och ungdomar är inte bevisad.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 1. Störningar i hjärncirkulationen;
 2. epilepsi;
 3. Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 4. Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Används under graviditet och amning

Effekten av läkemedlet i perioden med foster och laktation studeras inte. Det är känt att norfloxacin snabbt tränger in i placentalbarriären. Enligt instruktionerna administreras Nolycin under graviditeten om den avsedda nyttan från användningen är högre än den potentiella risken för barnet.

Om läkemedlet ordineras under amning ska amning avbrytas.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Nolicin tas oralt, i tom mage (minst 1 timme före eller 2 timmar efter intag) och dricker mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

 1. Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger per dag i 3-7 dagar.
 2. Vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.
 3. I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.
 4. I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger / dag i 3-5 dagar.
 5. För förebyggande av sepsis vid neutropeni - 400 mg 2 gånger / dag i 8 veckor.
 6. För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer för 2 månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).
 7. För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

Patienter med nedsatt njurfunktion med QC, som är större än 20 ml / min, är inte nödvändig för dosering.

När CC mindre än 20 ml / min (eller nivån av serumkreatinin 5 mg / dl) och patienter som genomgår hemodialys, halv den terapeutiska dos som administreras nolitsin 2 gånger / dag eller hela dosen av en tid / dag.

Biverkningar

Biverkningar vid behandling av Nolitocin kan förekomma från olika organ och system:

 1. Hematopoietiskt system: sänkning av hematokrit, leukopeni, eosinofili;
 2. Kardiovaskulärt system: vaskulit, arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket;
 3. Muskuloskeletala systemet: tendonit, artralgi, senbrott (vanligtvis på bakgrund av bidragande faktorer);
 4. Allergiska reaktioner: klåda i huden, utslag, svullnad, urtikaria, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 5. Nervsystemet: hallucinationer, huvudvärk, svimning, yrsel, sömnlöshet; hos äldre patienter - irritabilitet, känsla av rädsla, trötthet, ångest, sömnighet, tinnitus, depression;
 6. Matsmältningssystemet: kräkningar, aptitlöshet, illamående, bitter mun, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (om långvarig terapi), förhöjda levertransaminaser;
 7. Urin System: glomerulonefrit, albuminuri, kristalluri, polyuri, dysuri, urin blödning, ökade plasmakreatinin och blodurea;
 8. Andra: Candidiasis.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "kall" svettning. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas. Dessutom ska patienter få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).
 2. När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.
 3. Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).
 4. I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.
  Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.
  Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).
 3. Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.
 4. Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).
 5. Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.
 6. Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde läkemedlet Nolitsin:

 1. Hopp. Ett bra antibiotikum träffade honom först när min man var ordinerad för inflammation i prostata. bokstavligen över en vecka kom de viktigaste symptomen till intet, kunde fortsätta att behandlas med speciella droger och en smart prost. I jämförelse med andra antibiotika visade sig behandlingen vara snabb och effektiv och oskadlig - även om tarmarna inte lidit.
 2. Oksana. Jag drack en vecka för nolycin och jag kommer inte tillbaka till det igen. Kramper började, ben som om de var trä, jag kan inte böja och unbend. Det verkar som den andra dagen som läkemedlet inte tar, och dessa biverkningar passerar inte. För att se nolitsin har en lång läkande effekt och i mitt fall en lång bieffekt. På något sätt är det nödvändigt att dra tillbaka drogen från kroppen. Jag råder inte alla att ta det.
 3. Julia. Under mina studentår kom jag i problem med blåsor. Hon sprang till doktorn. Efter den brådskande leveransen av de nödvändiga testen frågar läkaren noggrant om jag avser att bli gravid inom en snar framtid och få ett negativt svar, utsett nolycin. Tydligen är läkemedlet allvarligt och på något sätt kan det påverka graviditeten. Efter den första dagen att ta drogen blev det mycket lättare. Men jag drack mycket hur läkaren utsåg.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Enligt instruktionerna kan Nolitsin inte förvaras i mer än 5 år från utsläppsdatumet. Kapslarna ska hållas på ett torrt ställe, otillgängligt för barn och solstrålar. Lufttemperaturen får inte överstiga 25 ° C.

Nolitsin - bruksanvisningar, verkliga motsvarigheter och frisättning (tabletter av 400 mg) av läkemedel för behandling av cystit och uretrit hos vuxna, barn och under graviditet. Sammansättning och interaktion av antibiotika med alkohol

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen nolitsin. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotikum Nolitsin i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Nolicin i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, uretrit, pyelonefrit hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

nolitsin - ett antimikrobiellt medel av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

För läkemedelskänsliga Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet för läkemedlet har: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

struktur

Norfloxacin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter intag nolitsin snabbt, men inte fullständigt (20-40%) absorberas från magtarmkanalen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet. Det tränger in i organ och vävnader (parenkym njure, äggstockar, flytande sädeskanalerna, prostata, livmoder, buk- och bäckenorgan, galla, bröstmjölk). Det tränger igenom blod-hjärnbarriären (BBB) ​​och placentabarriären. I liten utsträckning metaboliseras i levern. Utsöndras via njurarna genom glomerulär filtration och tubulär sekretion.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

 • akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 • infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);
 • gonorré är okomplicerad;
 • bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos);
 • förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner;
 • förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni
 • förebyggande av resenärernas diarré.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 400 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen. i 4-6 veckor eller mer.

Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.

I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger om dagen i 5 dagar.

För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg per dag 1 dag före avresa, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

För förebyggande av sepsis med neutropeni - 400 mg 2 gånger dagligen i 8 veckor.

I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.

För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år, eller mer än två i sex månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).

Bieffekt

 • minskad aptit
 • bitter smak i munnen;
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • diarré;
 • pseudomembran enterocolit (med långvarig användning);
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning
 • ökad urea och kreatinin av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • svimning;
 • sömnlöshet;
 • hallucinationer;
 • trötthet;
 • dåsighet;
 • ångest;
 • irritabilitet;
 • känsla av rädsla;
 • depression;
 • buller i öronen
 • takykardi;
 • arytmi;
 • en minskning av blodtrycket;
 • vaskulit;
 • senbrott (vanligen i kombination med bidragande faktorer);
 • eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • svullnad;
 • malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 • candidiasis.

Kontra

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • graviditet;
 • amning (amning);
 • barn och ungdomar under 18 år
 • ökad känslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

Applicering under graviditet och amning

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen ska Nolitocinabols få en tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra kan azofärgämnet E 110 (färggul dispenser, E110) orsaka en överkänslighetsreaktion upp till bronkospasmen.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för psykomotoriska reaktioner (särskilt när etanol (alkohol) används samtidigt).

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Nolycin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Nolitsin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med glukokortikosteroider (GCS) kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Nolitsin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (derivat av sulfonylureor).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Analoger av läkemedlet Nolitsin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Lokson-400;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • norfloxacin;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

nolitsin

Blanketter för frisläppande

Instruktioner för nolycin

Nolitsin (INN - norfloxacin) är ett "märke" antimikrobiellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner från det slovenska läkemedelsföretaget "Krka", som huvudsakligen används för behandling av urogenitala infektioner. Med tanke på den senare bör det noteras med ånger att de senaste åren, med tanke på den allmänt utvecklade bakterieresistensen mot många antibiotika, har behandling av dessa sjukdomar blivit ganska svår. Sålunda kan sulfonamider, ampicillin och biseptol inte längre betraktas som ett läkemedel av val för behandling av urinvägsinfektioner. Men nolitsin tillsammans med makrolider och cephalosporiner från tredje generationen står fortfarande i framkant av antimikrobiell behandling av urinvägarna, med nolitsin på denna lista - läkemedlet i förstahandsvalet. Förresten kan det ordineras i den så kallade empiriska behandlingen, när orsaksmedlet för infektion inte är exakt känt. Och mikroorganismen, Escherichia coli, som oftast orsakar infektion i det urogenitala området (notorisk E. coli), är extremt känslig för nolycin och förstörs utan några känslor i 97% av fallen.

Den baktericidala verkan av nolicin beror på dess förmåga att agera på DNA-gyrase-enzymet, vilket spelar en avgörande roll för att bibehålla stabiliteten hos bakteriellt DNA.

Därigenom brutit syntesprocess av protein och DNA i bakterier, och de resulterar i en tvättad förgås. Nolitsin har en bred radie antimicrobial lesioner: (. Fattande meticillinresistenta stammar av Staphylococcus spp) till denna beredning är känsliga Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, (Ja, samma), Citrobacter spp. Escherichia coli, Enterobacter spp., Klebsiella spp., Proteus spp. Hafniumoxid alvei, Chlamydia spp., Salmonella spp., Yersinia enterocolitica, Shigella spp., Campylobacter jejuni, Vibrio parahaemolyticus, Plesiomonas spp., Aeromonas spp., Haemophilus influenzae, Legionella spp., Vibrio cholerae. Med varierande framgång nolitsin verkar på Mycoplasma pneumoniae, Mycoplasma hominis, Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium tuberculosis, Enterococcus faecalis, tre arter av Streptococcus spp. (pneumoniae, viridans och pyogenes), Acinetobacter spp., Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens.

Nolitsin tillverkas enbart i tabletter. Ta dem ska vara 1 timme före måltiden eller 2 timmar efter det, vilket gör det enklare för tabletter att gå till platsen för de största fientligheterna med tillräckligt med vätska. Standarddosen är 400 mg 2 gånger om dagen

nolitsin

Tabletter, filmbelagda orange, rund, något biconcave, med en risk på ena sidan.

Hjälpämnen: povidon, natriumkarboximetylcellulosa stärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten (hydratisering).

Skalsammansättning: hypromellos, talk, titandioxid, färgämne solgul (E110) (färggul dispersion, E110), propylenglykol.

10 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.

Antimikrobiell beredning av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

Till förberedelsen känslig Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet till läkemedlet är: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

Efter oral administrering absorberas norfloxacin snabbt, men inte helt (20-40%) från matsmältningsorganet. Cmax observeras efter 1-2 timmar och är från 0,8 till 2,4 μg / ml beroende på dosen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet.

Distribution och metabolism

Den låga bindningen av norfloxacin till plasmaproteiner (10-15%) och hög löslighet i lipider orsakar en stor Vd förberedelse och god penetration i organ och vävnader (renal parenchyma, äggstockar, rörlig vätska, prostatakörtel, livmoder, buk och bäcken, gall, bröstmjölk). Det tränger in i GEB och placental barriären.

I liten utsträckning metaboliseras i levern.

T1/2 är 3-4 timmar. Det utsöndras av njurarna, genom glomerulär filtrering och tubulär utsöndring. Inom 24 timmar efter behandlingen utsöndras 32% av dosen av njurarna oförändrad, 5-8% - i form av metaboliter utsöndras cirka 30% av dosen med gall.

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

- akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uretrit, cystit, pyelonefrit)

- Infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);

- bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos)

- förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner

- förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni

- Förebyggande av resenärernas diarré.

- amning (amning)

- barn och ungdomar under 18 år

- Överkänslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

C fÖRSIKTIGHET bör förskrivas med cerebral arterioskleros, cerebrovaskulär sjukdom, epilepsi, epileptiska syndrom, renal / leversvikt, allergiska reaktioner på närvaron av acetylsalicylsyra.

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.

vid okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger / dag i 3-7 dagar.

vid bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.

för förebyggande av resenärernas diarré Det rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

för förebyggande av sepsis hos neutropeni - 400 mg 2 gånger per dag i 8 veckor.

vid akut okomplicerad cystitis - 400 mg 2 gånger per dag i 3-5 dagar.

för förebyggande av återkommande okomplicerade urinvägsinfektioner med frekventa exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer än 2 i sex månader) - 200 mg en gång per natt under lång tid (från 6 månader till flera år).

Patienter med nedsatt njurfunktion med CC större än 20 ml / min Korrigering av doseringsregimen är inte nödvändig.

vid SC mindre än 20 ml / min (eller serumkreatininnivå> 5 mg / dl) och patienter i hemodialys, föreskriva hälften av terapeutisk dos av Nolycin 2 gånger per dag eller en hel dos 1 gång per dag.

Från matsmältningssystemet: minskad aptit, bitterhet i munnen, illamående, kräkningar, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (med långvarig användning), förhöjda levertransaminaser.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, urinblödning, ökad urea och plasmakreatinin.

Från nervsystemet: huvudvärk, yrsel, svimning, sömnlöshet, hallucinationer. Hos äldre patienter är trötthet, dåsighet, ångest, irritabilitet, känsla av rädsla, depression, tinnitus möjliga.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi, arytmier, minskat blodtryck, vaskulit.

Från muskuloskeletala systemet: artralgi, tendenit, sönderbrott (vanligtvis vid kombination med bidragande faktorer).

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit.

Allergiska reaktioner: utslag, kliande hud, urtikaria, ödem, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).

symptom: illamående, kräkningar, diarré i mer allvarliga fall - yrsel, dåsighet, kall svett, anfall, ett puffigt ansikte utan att ändra de grundläggande hemodynamiska indikationerna.

behandling: magsköljning, adekvat hydreringsterapi med tvångsdiurese och symptomatisk behandling. Det kräver en undersökning och observation på sjukhuset i flera dagar. Det finns ingen specifik motgift.

Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Under behandling med norfloxacin ska patienterna få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver en hög koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna (speciellt vid samtidig användning av etanol).

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Läkemedlet ska förvaras i en torr, skyddad mot ljus, utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år. Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.

Nolitsin: bruksanvisningar

Läkemedlet Nolitsin är ett antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner.

Form av frisättning och läkemedelskomposition

Nolicin finns i form av filmdragerade tabletter avsedda för oral administrering. Tabletterna är förpackade i blåsor av 10 stycken, 1 eller 2 blister i en kartongbunt med den bifogade detaljerade beskrivningen.

Varje piller innehåller aktiv aktiv substans - Norfloxacin i en dos av 400 mg. Förutom den huvudsakliga aktiva beståndsdelen innehåller beredningen ett antal kemiska hjälpmedel.

Farmakologiska egenskaper

Läkemedlet Nolitsin är ett antimikrobiellt medel för ett brett spektrum av effekter. Läkemedlet har en bakteriedödande effekt på den patogena floran. Norfloxacin är mycket effektivt mot sådana patogener av infektioner:

 • stafylokocker;
 • Neisser;
 • escherichia;
 • klebsiella;
 • salmonella;
 • shigella;
 • Yersinia enterocolitis;
 • Kolara vibrio;
 • Hemofilus influensa;
 • chlamydia;
 • legionella;
 • streptokocker;
 • Mykoplasma.

Längden av läkemedlet efter att ha tagit p-piller insidan bibehålls i 12 timmar.

Indikationer för användning

Nolicin-tabletter är förskrivna till patienter för behandling av följande patologiska tillstånd och komplikationer:

 • Inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna - inflammation i urinröret, urinblåsan, njurarna, urinröret;
 • Inflammation i det reproduktiva systemet organ - inflammation av livmoderhalsen och cervikalkanalen, inflammation i slemhinnan i livmodern, inflammation i prostatakörteln hos män av bakteriellt ursprung;
 • gonorré;
 • Inflammation av slemhinnorna i matsmältningskanalen (mag och tarmar) av bakteriellt ursprung - salmonellos, shigellos;
 • Läkemedlet är förskrivet för att förhindra återkommande av kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinorganen;
 • Förebyggande av sepsisutveckling hos patienter med neutropeni;
 • Som ett förebyggande verktyg för att förhindra resenärens diarré.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 • Graviditet och amningstiden
 • Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig och läkemedelssäkerhet för barn och ungdomar inte bevisas.
 • Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 • Lever- eller njurinsufficiens.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 • Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 • Störningar i hjärncirkulationen;
 • epilepsi;
 • Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Administreringssätt och doseringsschema

Nolycin tabletter ordineras till patienter för oral intag 1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. Det rekommenderas att svälja tabletten omedelbart, utan att tugga, tvätta med nödvändig mängd vatten eller juice.

Den rekommenderade dosen för olika inflammatoriska infektionssjukdomar är 800 mg per dag - 1 tablett på morgonen och vid sänggåendet. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingstiden är 7 dagar, om så är nödvändigt, enligt doktors föreskrift, förlängs behandlingen till 14 eller flera dagar.

Applicering under graviditet och amning

Under första trimestern är Nolicin inte föreskrivet för gravida kvinnor, eftersom detta kan påverka bildandet av inre organ och fostretsystem negativt. Under andra och tredje trimestern är den kliniska erfarenheten av att använda läkemedlet inte tillräckligt, och säkerheten för Norfloxacin för fostret är inte bevisat. Om det är nödvändigt utvärderar läkaren de förväntade fördelarna för den framtida mamman och den eventuella risken för fostret, läkemedlet är endast föreskrivet om det finns livsindikationer.

Som är en del av norfloxacin tabletter utsöndras i bröstmjölk, så om det är nödvändigt, använda under amning rekommenderas att avbryta en kvinna ammar, inte att skada barnet.

Biverkningar

Mot bakgrund av behandlingen med Nolicin uppträdde följande biverkningar hos patienter:

 • På den del av matsmältningskanalen organ - bristande aptit, buksmärtor, illamående, överdriven salivavsöndring, kräkningar, en kränkning av stolen, utveckling av pseudomembranös enterokolit, onormal leverfunktion, förhöjda levertransaminaser;
 • Från urinorganen - utveckling av glomerulonefrit, dysuri, ökade tömningsfrekvens och ökade den dagliga urinvolymen, saltkristaller och uppträdandet av protein i urinen, njursvikt;
 • På den del av nervsystemet - svimning, yrsel, sömnlöshet, tinnitus, en orimlig känsla av rädsla, trötthet;
 • Från hjärtat och blodkärlen - ökad hjärtfrekvens, hjärtarytmi, lägre blodtryck, utveckling av vaskulit;
 • Smärta i muskler och leder
 • På sidan av blodbildindikatorerna - eosinofili, en minskning av antalet leukocyter i blodet;
 • Allergiska reaktioner - urtikaria, utveckling av angioödem, hudutslag, rodnad och klåda;
 • Kvinnor kan utveckla resistent tröst.

En överdos av läkemedlet

Med långvarig användning av drogen vid höga doser nolitsin patienten utvecklar symptom på en överdos är uttryckta i att förbättra de ovan beskrivna biverkningar, inhibering av lever- och njurfunktion, lever- eller njursvikt.

Om du slumpmässigt intar ett stort antal tabletter, ska patienten tvätta magen så fort som möjligt och ge enterosorbenten en drink. Vid framkallande av uppenbara tecken på överdosering sänds patienten till ett sjukhus där han behandlas symptomatiskt.

Interaktion med andra läkemedel

Under behandlingen med läkemedlet ska patienterna övervaka den kliniska bilden av blod och leverfunktionen. Med utvecklingen av negativa reaktioner stoppas behandlingen omedelbart.

Med samtidig användning av läkemedlet Nolitsin med cyklosporin eller warfarin, ökar den terapeutiska effekten av den senare.

Läkemedlet rekommenderas inte att administreras samtidigt med antacida eller enterosorbenter, eftersom effekten av Nolycin reduceras signifikant med denna läkemedelsinteraktion. Vid behov bör en kombination av läkemedel vara säker på att klara ett visst intervall i tid.

Läkemedlet Nolitsin minskar den terapeutiska effekten av antiepileptiska läkemedel, varigenom patienten kan bli frekventare och sämre epileptiska anfall.

Sammansättningen av Norfloxacin med samtidig applicering med hypoglykemiska medel kan förbättra effekten av den senare, så det kan vara nödvändigt för patienter med diabetes att justera dosen.

När läkemedlet används samtidigt med barbiturater har patienten ökad risk för biverkningar från centrala nervsystemet, i synnerhet yrsel och svimning.

Särskilda instruktioner

Under mottagningen av läkemedlet Nolitsin är det viktigt att öka förbrukningen av vätska, samtidigt som man kontrollerar daglig diurese.

Under behandlingen med läkemedlet bör du undvika långvarig exponering för direkt solljus och besök på solarium, eftersom läkemedlets påverkan hos patienterna ökar risken för ljuskänslighet.

Människor som inte tolererar acetylsalicylsyra bör vara försiktiga, eftersom vid mottagande av Nolicin-tabletter kan allvarlig bronkospasm utvecklas.

Eftersom läkemedlet påverkar centralnervsystemet, bör du undvika att köra bilen eller kontrollera komplexa mekanismer som kräver ökad koncentration under användning av tabletter.

Analoger av Nolitsin

Analyserna av Nolitsin är:

 • Norfloxacin tabletter;
 • Norbaktin tabletter;
 • Normax tabletter.

Försäljningsvillkor och förvaring

Läkemedlet ges i apotek på recept. Tabletterna ska förvaras på en torr och sval plats som inte är tillgänglig för barn under en period som inte överstiger 5 år från det datum som anges på förpackningen.

Nolycin pris

Den genomsnittliga kostnaden för Nolicin på apotek i Moskva är 160 rubel.