Huvud
Analyser

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.

Nolitsin instruktion om användning av antibiotika eller ej

Nolitsin är ett läkemedel som tillhör kategorin fluorokinoloner. Det har en antimikrobiell effekt och är mycket effektiv för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Läkemedlet motstår också infektion med infektionen, vilket framkallar manifestationen och progressionen av venerala sjukdomar, störningar i njurarna och urinvägarna. Men du behöver förstå exakt - Nolitsin är ett antibiotikum eller inte.

Antibiotikum eller ej

Nolicin kallas ofta antibakteriella medel. Ja, när det är bekant med instruktionerna och beskrivningen av läkemedlet, liksom med användningsändamål, anses det som ett antibiotikum. Men Nolitsin är ett antibiotikum eller inte. Detta läkemedel verkar på grund av huvudämnet - nofloxacin från gruppen av fluorokinoloner. Dessa komponenter utmärks av deras effektivitet vid bekämpning av mikrober. Därför används de som grund för antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan. Detta faktum väcker många frågor om Nolitz - ett antibiotikum eller inte. Drogen liknar starkt antibiotika, men samtidigt har Nolitsin en annan kemisk struktur och har inga naturliga analoger. Dessa argument ger inte möjlighet att helt hänvisa läkemedlet till gruppen antibakteriella medel.

På grund av effektens effekt är Nolycin inte sämre än antibiotika, därför borde det tas efter en doktors utnämning. En grupp läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder indikerar att medlet kan motstå några patogener.

Före utnämningen utförs en analys av testen och endast då kommer det att vara möjligt att säkerställa närvaron eller frånvaron av positiva resultat i behandlingen från Nolicin.

Nolicin - beskrivning

Nolitsin säljs i apotek i plattor med 10 tabletter. Varje tablett har ett filmmembran. Detaljerad bruksanvisning finns i varje förpackning.

Läkemedlets aktiva substans är norfloxacin, extraglykolat, povidon, natriumstärkelse, kiseldioxid, magnesiumsalter och apoteksvatten.

Läkemedlet är avsett för att arrestera utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet, som uppkommer under inflytande i kroppen.

Angivanden för antagning

Bruksanvisning innehåller följande indikationer för behandling med detta verktyg:

 • bakteriella former av prostatit;
 • inflammatoriska processer i endometrium;
 • gastroenterit av bakteriell natur
 • cystit;
 • cervicit;
 • inflammation av njurarna som påverkas av bakterier;
 • uretrit;
 • lätt gonorré.

Det är nödvändigt att börja använda Nolycin också:

 • med katarr i tarmarna och magen;
 • med salmonellos
 • för förebyggande av diarré under resor
 • förhindra septiska komplikationer hos patienter med agranulocytos;
 • med återutveckling av urinvägsinfektioner.

Nolitsin bekämpar mikrober, bakterier, som bildas som ett resultat av infektion i kroppen med sjukdom. Den största fördelen med detta läkemedel är bristen på en beroendeframkallande effekt.

En stor fördel med botemedlet är dess nästan ögonblickliga effekt - inom en timme realiseras bakteriedödande effekt.

Fluoratomen i kompositionen av Nolitsin gör att han kan agera ännu mer aktivt. På grund av detta ökar förstörelsen av bakterier som är känsliga för mediet snabbare och effektivare.

Omedelbart efter in i patientens kropp aktiva substansen påverkar både gramnegativa och grampositiva mikroflora på vilken oftast leda till utveckling av ett stort antal infektioner i njuren och urinkanaler, såväl som den snabba tillväxten av Pseudomonas aeruginosa. Bara Pseudomonas aeruginosa har utmärkt immunitet mot alla antibakteriella medel, men Nolitsin hanterar snabbt sin patogena effekt på kroppen.

Rekommendationer för användning av Nolycin

När behandlingen med Nolicin behandlas i blåsan är det viktigt att noggrant studera informationen som innehåller bruksanvisningen. Följande rekommendationer för användning bör observeras:

 1. Under behandlingen ska du samtidigt använda mycket vätskor - inte mindre än 1,5 liter per dag.
 2. Det är förbjudet att gå ut i solen med sol och sola på stränder och i solarium, eftersom fluorokinolon ökar kroppens känslighet mot ultraviolett strålning.
 3. Om du saknar ett läkemedel, dubbelklicka nästa dos av läkemedlet.
 4. Nolicin är acceptabelt tillsammans med andra droger, men det är förbjudet att kombinera det med medel som innehåller järn, zink, vismut. Om det är nödvändigt att samtidigt ta Nolycin, drick 2 timmar före de angivna komponenterna eller 6 timmar efter dem.

När en patient känner att läkemedlet inte ger de förväntade resultaten, är det trots detta förbjudet att självständigt öka dosen. Först rekommenderas att samråda med en läkare för att klara testen på patogena bakteriers känslighet för detta läkemedel. Om det behövs väljs ett annat läkemedel.

I cystitis är Nolycin ordinerat för både behandling och förebyggande. Det förhindrar utvecklingen av exacerbationer och utvecklingen av återfall. Dessutom rekommenderas läkemedlet att dricka innan du går till exotiska länder, speciellt om diarré uppstår.

Med neutropeni hjälper läkemedlet till att förhindra utvecklingen av sepsis.

Biverkningar

Den aktiva komponenten i läkemedlet kan orsaka följande biverkningar:

 1. Spasmer och smärta i buken, viktminskning, halsbränna, illamående med kräkningar, diarré eller förstoppning, ökad produktion av enzymer i levern. Vissa patienter upplever utvecklingen av pseudomembranös kolit, gulsot, hepatit och inflammation i bukspottkörteln.
 2. Patienten utvecklar sömnlöshet, yrsel och vanliga huvudvärk, depressiva tillstånd. Mot denna bakgrund blir en person onödigt irriterad och kan till och med gå vilse i rymden. Ofta finns det buller i öronen och hallucinationer.
 3. Ytterligare biverkningar av det beskrivna tillståndet är parestesi, kramper, tremor av fingrar på händer, polyneuropati.
 4. Leukopeni, en ökning av antalet eosinofiler, trombocytopeni, en kraftig minskning av koncentrationen av granulocyter i blodplasma, en hemolytisk form av anemi.
  Försvagning av hjärnans arbete, extrasystolen i hjärtkärlens hjärtkärl, sänkning av artärtrycket.
 5. Allergiska reaktioner. De manifesteras av utslag, svullnad, hosta, epidermal nekrolys, vaskulit, malign exudativ erytrema och anafylaktisk chock. Dessutom ökar kroppens känslighet för inflytande av ultraviolett.
 6. Ibland utvecklas smärta och muskelsmärta, lederna blir inflammerade, myasthenia gravis manifesterar sig vid fördjupning, tröst.

Med den uppenbara känsligheten för komponenterna i läkemedlet väljes en annan medicinering. Denna viktiga information innehåller också bruksanvisningar.

Kontra

Använd läkemedlet Nolitsin vid utveckling av blåsor och andra patologier efter godkännande av en läkare. Glöm inte heller kontraindikationerna av läkemedlet, som nödvändigtvis beaktas vid komplex behandling:

 1. Den viktigaste kontraindikationen för att ta är komponenternas intolerans. Om en person tidigare har tagit förberedelser för en grupp fluorokinoloner och kroppen har reagerat negativt på dem, bör Nolitcin-behandlingen överges.
 2. Det är förbjudet att dricka medicinen under barnets lager och även under amning. Under dessa perioder rekommenderas att man föredrar ett säkrare medel för barnets hälsa.
 3. Det är förbjudet att ta medicin för personer under 18 år.
 4. Absolut kontraindikation av Nolycin - Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas i enzymets kropp är en medfödd sjukdom.

Läkare identifierar ett antal punkter som också är viktiga att överväga innan du använder läkemedlet. Möjliga skador och fördelar med läkemedlet bedöms. Kontraindikationer för antagning är:

 • Epilepsi.
 • Aterosklerotiska förändringar i blodkärlen.
 • Problem som orsakas av cirkulationsstörningar i hjärnan.
 • Brist på njure eller lever.
 • Överkänslighet mot acetylsalicylsyra.

Metod för applicering

Tabletten är full, tvättas med en liten mängd vatten. Ta dem senast 1 timme innan du äter.

När Nolicin används måste man komma ihåg att när man dricker tabletter med mat, uppträder för långsam absorption av sina aktiva komponenter, vilket innebär att kraften som påverkar patogener minskar. Det visar sig att medicinen ska vara full i en tom mage. Om detta är obekvämt, kan du dricka medicinen 2 timmar efter att ha ätit.

När Nolitcin-behandling ges, föreskriver en läkare lämplig dos. Därvid tar han hänsyn till en mängd ytterligare faktorer som bestämmer den specifika formen och formen av den underliggande sjukdomen.

När cystitis visas, ta 2 tabletter per dag. Varje innehåller 400 mg aktiv substans - vilket innebär att den dagliga dosen är 800 mg. Mellan mottagningar ska passera minst 12 timmar - en sådan tidsperiod läkemedlet behåller sin aktivitet i kroppen.

För att förhindra sjukdomar som behandlas med Nolicin reduceras dosen exakt 2 gånger - det vill säga ta 1 tablett om dagen.

För att maximera effektiviteten av behandlingen måste följande regler följas:

 1. Drick mycket vätskor med Nolicin. På dagen ska druckas minst 2 liter, och med förhöjning av blåsan ökar volymen av vätska ännu mer.
 2. Neka att dricka alkoholhaltiga drycker.
 3. Undvik överdriven fysisk ansträngning, det borde vara möjligt att följa sängstöd.
 4. Läkemedlet ökar mottagligheten för effekterna av ultravioletta strålar, så att patienter rekommenderas inte att tillbringa tid i solen när man går ut för att använda skyddsutrustning - krämer och sprayer, liksom att bära kläder som täcker kroppen.

Om rekommendationerna från behandlingen inte observeras kan en person utveckla diarré med kräkningar, en kränkning av gastrointestinala funktioner, avvikande åtgärder, snabb trötthet och konvulsivt syndrom.

Det finns inget speciellt läkemedel som kan stoppa eller försvaga effekten av Nolycin på kroppen. I detta avseende utförs endast gastrisk spolning och intag av enterosorbenter med en överdosering.

Resultaten av behandling med Nolicin kommer att vara helt beroende av att dessa rekommendationer följs. Det här verktyget är det mest effektiva i sin kategori. Innan du använder dig själv, bör du alltid rådgöra med din läkare, eftersom du tar en tablett med en preliminär organisation av en fullvärdig diagnos.

Nolitsin under graviditet

Nolitsin är förbjudet för gravida kvinnor och personer under 18 år. En läkare kan mycket sällan utse en kvinna till Noltsin under den period då hon bär ett barn - bara om hon är i verklig fara för sitt liv.

Så, en person som har behandlats med Nolitsins kurs enligt indikationerna är alltid botad av den diagnostiserade sjukdomen. Läkemedelsrecensionerna är positiva. Detta är ett mycket effektivt läkemedel som dödar bakterier när behandlingsregimen följs.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Läs vidare: Exklusiv om antibiotika för cystit hos kvinnor och män med listor och jämförelse

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Läs mer: Vilka antibiotika kan tas med amning?

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Läs vidare: Dysbakterios i tarmen: symptom och behandling hos vuxna efter antibiotika

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Förpackning, form, sammansättning av läkemedlet

Tabletter "Nolitsin" (som de hjälper till, vi kommer att berätta för dig senare) innehåller ett verksamt ämne som norfloxacin. När det gäller hjälpkomponenterna används magnesiumstearat, vattenfri kolloidal kiseldioxid, mikrokristallin cellulosa, renat vatten och povidon som sådan.

Det bör också noteras att skalen hos de aktuella tabletterna innefattar hypromisol, propylenglykol, talk, dispergerat gult färgämne (E 110) och titandioxid.

Läkemedlet "Nolitsin", vars pris anges nedan, framställs i blister med 20 eller 10 tabletter, vilka placeras i kartongförpackningar.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Är läkemedlet "Nolitsin" antibiotikum eller inte? Många patienter ställer denna fråga till sina läkare. Som det är känt är den aktiva substansen i det aktuella läkemedlet norfloxacin. Den utövar en antimikrobiell effekt på stammar av stafylokocker och Neisseria, Klebsiella, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, Legionella, Chlamydia, Salmonella, Shigella, och andra infektiösa agens.

Läkemedlets verkningsmekanism är baserad på interaktionen mellan den aktiva substansen och DNA-gyrasen (dvs enzymet från mikroorganismer). Sådant inflytande leder till destabilisering av DNA-kedjan, såväl som efterföljande död av bakterier.

Så läkemedlet "Nolitsin" - ett antibiotikum eller inte? Från alla ovanstående kan vi säkert dra slutsatsen att detta läkemedel är ett antibiotikum, eftersom det har en negativ effekt på skadliga mikroorganismer.

Den antimikrobiella effekten av tabletter kan variera ca 12 timmar. I regel regleras ett sådant läkemedel för sjukdomar som orsakades av enterokocker och andra mykobakterier.

Farmakokinetiken för läkemedlet

Nu vet du vad Nolitsin är. Antibiotikum eller inte denna medicinering, vi hittade också. Nu vill jag berätta om huruvida det aktuella läkemedlet absorberas i det systemiska blodet.

Enligt apotekarnas uttalanden absorberas den aktiva beståndsdelen i detta preparat ganska snabbt i matsmältningssystemet. Toppkoncentrationerna observeras efter 1-2 timmar efter att tabletterna tagits. Den biologiska tillgängligheten av läkemedlet är 30-40%. Cirka 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Medicin i oförändrad form utsöndras genom njursystemet. Och bara en liten del går genom matsmältningskanalen.

Hos människor med njurpatologi kan läkemedlets farmakokinetiska egenskaper uppträda på olika sätt.

Indikationer för användning av läkemedlet

I vilka fall föreskrivs Nolicin tabletter? Från vad hjälper de? Enligt bifogade instruktioner föreskrivs medicinen i fråga för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet, som är av infektiös eller inflammatorisk natur:

 • uretrit;
 • kronisk prostatit av bakteriellt ursprung
 • endometrit;
 • cystit;
 • cervicit;
 • okomplicerad form av gonorré;
 • pyelonefrit.

Vilka andra ändamål använder du läkemedlet "Nolitsin"? Indikationerna för att ta detta läkemedel kan vara som följer:

 • shigellos;
 • bakteriell gastroenterit;
 • förebyggande av diarré
 • salmonella;
 • förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer för användning

Mottagandet av "Nolycin" bör vara förbjudet under följande villkor:

 • störning av blod i blodet
 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • epileptiskt syndrom;
 • fruktbärande
 • förändringar (aterosklerotiska) i hjärnans kärl;
 • medfödd brist på G6PD-enzymet;
 • allergiska reaktioner mot acetylsalicylsyra.

Det bör också noteras att det aktuella läkemedlet är förbjudet i pediatrisk praxis.

Hur tar man Nolycin?

Ta tabletterna "Nolitsin" ska vara inuti, tvättas med rent vatten.

Med smittsamma sjukdomar i genitourinary systemet, är läkemedlet ordinerat två gånger om dagen för 400 mg. Varaktigheten av sådan behandling är 7-10 dagar.

Terapi av okomplicerad cystit utförs i 4-7 dagar.

Återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna (kronisk) ska behandlas 12 veckor. När det gäller akut gastroenterit av bakteriellt ursprung, med denna diagnos, är läkemedlet ordinerat två gånger om dagen för 400 mg i fem dagar.

Med proctit, cervicit, faryngit och uretrit tas tabletterna en gång i 400 mg.

Tecken på överdosering

Efter att ha tagit högre doser av läkemedlet uppvisar patienten följande symptom: intensiv kräkningar, yrsel, illamående, sömnighet, kall svettning. Behandling av sådana tillstånd innefattar magsköljning och tvångsdiurese.

Biverkningar efter att ha tagit piller

Finns det biverkningar efter att ha tagit Nolicin? Instruktion, läkares recensioner visar följande oönskade fenomen:

 • illamående;
 • hypercreatininemia;
 • kräkningar;
 • glomerulonefrit;
 • bitter smak i munnen;
 • polyuri;
 • epigastrisk smärta
 • urinblödning
 • nedsatt aptit
 • kristalluri;
 • diarrésyndrom;
 • dysuri;
 • pseudomembran enterocolit;
 • albuminuri;
 • ökning av ALT och AST.

Dessutom kan patienter orsaka huvudvärk, hallucinationer, klåda, arytmi, vaskulit, sömnlöshet, takykardi, ödem, synkope, urtikaria och erytem

Mycket sällsynta hos personer som tar drogen "nolitsin", inspelad förändringar i blodparametrar, candidiasis, ledvärk, minskad hematokrit, rädsla för ljus och kemos.

Droginteraktioner

Detta läkemedel minskar effektiviteten hos ett läkemedel, såsom nitrofuran, och ökar koncentrationen av indirekta antikoagulantia och cyklosporin. Det bör också noteras att norfloxacin minskar total clearance (cirka ¼) teofyllin.

Med samtidig användning av Nolicin-tabletter med läkemedel som minskar epileptisk tröskel kan epileptiska anfall förvärras hos patienter.

Vid samtidig administrering av antihypertensiva läkemedel observeras en kraftig tryckfall.

Antacida minskar absorptionen av "Nolitsin".

Användningen av läkemedel avsedda för allmänbedövning kräver särskild övervakning av hjärtfrekvens, blodtryck och hjärtfunktion.

Särskilda instruktioner om användning av läkemedel

Före tillsättningen av antibiotikumet "Nolitsin" bör bestämma floraens känslighet för läkemedlets aktiva substans.

Med denna diagnos, som pyelonefrit, bör läkemedlet ifrågasättas tillsammans med örtberedningar (till exempel tillsammans med Kanefron).

Under behandlingen ska patienterna få en stor mängd vatten (under kontroll av diurese).

Under behandling med Nolicin är det lämpligt att undvika långvarig exponering för direkt solljus.

Om patienten har ont i senorna eller tecken på tendovaginit har uppstått, ska läkemedlet omedelbart avbrytas.

Under behandling med norfloxacin är det önskvärt att undvika intensiv fysisk ansträngning.

Preparatet "Nolitsin": pris och analogi

Analoger av det aktuella läkemedlet är följande läkemedel: Loxon-400, Norfacin, Norbaktin, Sofazin, Norillet och Renor.

Priset på Nolicin tabletter beror på deras kvantitet i förpackningen: 10 stycken - 150 rubel, 20 stycken - 305 rubel.

Recensioner om drogen

Recensioner om läkemedlet "Nolitsin" är mest positiva. Det är särskilt effektivt för cystit. Enligt patienterna eliminerar den tagna beredningen ganska snabbt alla obehagliga tecken på den nämnda sjukdomen (smärtssyndrom, rezi, frekvent urinering).

Således kan det säkert sägas att läkemedlet "Nolitsin" är ett effektivt och billigt antibiotikum, avsedd för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. Det bör emellertid nämnas att vissa patienter hävdar att detta läkemedel kan orsaka ett ganska stort antal biverkningar. I detta avseende måste läkemedlet endast tas enligt instruktioner från läkaren och efter en detaljerad studie av instruktionerna.

nolitsin

Nolitsin är ett originalt läkemedel som används i stor utsträckning för behandling av infektioner i mag-tarm-och genito-urinvägarna. Antibiotikum kan användas både hos män och kvinnor. hos barn - gäller inte till 18 års ålder.

Nolicin innehåller en aktiv substans - norfloxacin. Basformen för frisättning - tabletter med underhåll av aktiv 400 mg på 10 stycken eller 20 stycken i förpackning.

Det släpps från apoteket på recept av en läkare

Hållbarhet - 3 år

Tillverkare: endast KRRA (Slovenien).

Nolitsin med cystit

Nolitsin med cystit används som basläkemedel (första linjens läkemedel). Dosering i detta fall beror på sjukdomsformen (akut eller förvärring av kronisk cystit), förekomsten av komplikationer:

 1. akut okomplicerad cystit - 400 mg två gånger dagligen i 7-10 dagar;
 2. kronisk cystit - 400 mg två gånger dagligen från 2 till 4 veckor;
 3. förebyggande av upprepade exacerbationer - 200 mg två gånger dagligen i 10 dagar varje månad i minst 3 månader
 4. i närvaro av komplikationer - justering av dosen och behandlingens varaktighet beroende på befrielse från de förvärvade tillstånden.

Kort beskrivning Nolycin

Kort beskrivning av nolycin (från anteckningen): Läkemedlet tillhör gruppen quinolones 2: a generationen, ett syntetiskt bredspektrum antibiotikum. Det har ingen aktivitet bara mot patogener av anaeroba infektioner, syfilis.

Den primära effekten är en bakteriell mikroflora i urogenitalt och mag-tarmkanalen.

Huvudsakliga antibakteriella egenskapen - blockerar ett specifikt enzym (DNA-gyras), vilket ger proteinsyntesprocesser, de enzymer av mikroorganismen cellväggskomponent följt av dess förstörelse.

Instruktioner för användning Nolycin

Korta anvisningar om användning av Nolicin:

Indikationer för användning av Nolycin är:

 1. Bakteriella (akuta och kroniska, och komplicerade med okomplicerad) sjukdomar i det urogenitala systemet (cystit, uretrit, pyelonefrit, åtminstone - prostatit);
 2. Akuta tarminfektioner (salmonellos, shigellos);
 3. Förebyggande av bakteriekomplikationer vid kavitoperationer;
 4. Om andra antibiotika är ineffektiva.

Kontraindikationer för användning i nolitsin är överkänslig (allergisk) läkemedelskomponenten (även i det förflutna), svår njur- eller leversvikt, graviditet, användning i pediatriska patienter, brist av enzymet glukos-6-fosfatdehydrogenas;

Biverkningar av Nolycin:

 1. Dyspeptiska klagomål (illamående, kräkningar, buksmärtor, instabil avföring etc.);
 2. Leverkont, huvudvärk, yrsel, sömnighet, trötthet;
 3. Allergiska reaktioner, kristalluri.

Biverkningar observeras sällan, eftersom Läkemedlet tolereras väl i de flesta fall. Vid överdosering, som är extremt sällsynta, är det nödvändigt att omedelbart avbryta medicinen och kontakta en läkare (symptom: illamående, kräkningar, yrsel, konvulsioner).

Särskilda instruktioner

Under amning (amning) ska läkemedlet återkallas (det finns inga studier om läkemedlets säkerhet i sådana fall).

Det rekommenderas inte att ta drogen med alkohol samtidigt.

Använd inte tillsammans med droger grupp nitrofurans ("Nitrofurantoin", etc.), t. Den terapeutiska effekten av sistnämnda är fullständigt blockerad.

Jag blir inte van vid det.

Metod för applicering av Nolycin

Ta Nolycin ska vara i tom mage, med en liten mängd vätska.

Nolycinanaloger. Norfloxacin, Noroxin, Cipralex.

Pris i Internet Apotek

Hur tar man Nolycin i sjukdomar i urinvägarna?

Cystitis förekommer ganska ofta, särskilt hos kvinnor. Denna sjukdom återkommer ofta, och slutligen av med problemet kan endast antibakteriella läkemedel. Ett sådant medel är Nolitsin, vars huvudsakliga aktiva substans är norfloxacin. Läkare rekommenderar ofta Nolycin för blåsor eftersom det är effektivt och har bra patientreaktion.

Nolitsin hänvisas till gruppen antibakteriella medel - fluorokinoloner. Det är ett bredspektrum antibiotikum. Det har lång tid med antimikrobiell verkan, med cystit är det minst 12 timmar. Den aktiva substansen i läkemedlet - norfloxacin - har en stark antimikrobiell effekt och används för att behandla sjukdomar som orsakas av många typer av bakterier. Experter rekommenderar detta läkemedel för behandling av infektioner med olika platser, eftersom det har en kraftfull effekt i kampen mot mikroorganismer.

För behandling av njurarna använder våra läsare framgångsrikt metoden för Elena Malyshev. Läs mer

Indikationer, kontraindikationer och biverkningar

Många mikroorganismer har ännu inte utvecklat immunitet mot detta antibiotikum. Därför är det lämpligt att använda den för både akut och kronisk inflammation i blåsans slemhinnor. Nolitsin absorberas väl i magen och tarmarna, men absorberas inte fullständigt. Endast 20-40% av läkemedlet absorberas i mag-tarmkanalen. Mat, som används under administrationen av läkemedlet, sänker avsevärt absorptionen och absorptionen av den aktiva substansen. Sammansättningen av läkemedlet innefattar fluoratomer, detta ökar dess effekt, särskilt på bakterierna känsliga för detta kemiska element. Nolitsin verkar på gram-negativ och Gram-positiv flora, liksom på Pseudomonas aeruginosa.

På bilden - läkemedlet "Nolitsin"

Nolitsin ska tas endast enligt läkarens ordination, självmedicinering med antibakteriella medel kan få en mycket negativ inverkan på din hälsa. Detta antibiotikum är tillräckligt kraftfullt, och att ta det vid felaktigt utvalda doser leder till sorgliga konsekvenser. Nolycin är kontraindicerat i sådana fall:

 • amning
 • graviditet
 • Överkänslighet mot läkemedlets aktiva substans - norfloxacin
 • Allergi mot antibakteriella läkemedel från gruppen av fluorokinoloner
 • Ålder under 18 år
 • Brist på enzym glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Varning i applikation är nödvändig när:

 • ateroskleros
 • epilepsi
 • Lever och njurbrister
 • Epileptiskt syndrom
 • Cirkulationsstörningar i hjärnan
 • Allergiska reaktioner mot acetylsalicylsyra.
 • Smittsamma sjukdomar i urinvägarna
 • Infektioner av njurarna
 • uretrit
 • pyelonefrit
 • cystit
 • Infektion med gonokocker (dolda former inklusive)
 • Smittsamma sjukdomar i tarmarna: salmonellos, dysenteri
 • Sexuellt överförda infektioner: Prostatit, adnexit
 • Oftalmiska infektionssjukdomar
 • Hudsjukdomar: sår, kokar
 • Infektionssjukdomar i ENT-organ: struphuvud, näsa, svalg, öron.

Användning av dessa tabletter mot blåsor kan uppstå biverkningar från urinorganen, mag och tarmar, nervsystemet och cirkulationssystemet.

De viktigaste biverkningarna av drogen:

 • Illamående och kräkningar
 • Smärta i buken
 • Bitterhet i munnen
 • Känsla av torr mun
 • Minskad aptit
 • hepatit
 • Gulsot som ett resultat av stagnation av gallan
 • Blödning från urinröret
 • Yrsel och huvudvärk
 • Brott mot urinering
 • sömnlöshet
 • Allmän svaghet och trötthet
 • dåsighet
 • irritabilitet
 • arytmi
 • takykardi
 • Minskning av blodtryck
 • Hudutslag
 • svullnad
 • Klåda kliar.

I händelse av överdosering upplever patienter illamående och kräkningar, störningar i pallarna, kalla svettningar, konvulsioner, generell svaghet och sömnighet. Om detta inträffar krävs omedelbar gastrisk och symptomatisk behandling. Personen ska skickas till sjukhuset, där de kommer att göra den nödvändiga undersökningen, och han kommer att stanna i flera dagar under överinseende av läkare.

Förutom behandlingen av blåsan berättas i videon:

Våra läsare rekommenderar!

För förebyggande och behandling av blåsor, rekommenderar våra läsare Bianstone Healing Bracelet. Armbandet är tillverkat av naturlig halvädelsten, därför är den helt säker. Det kämpar inte bara med själva sjukdomen utan också med dess orsaker. Dessutom är armbandet Bjanshi erkänt av alla välrenommerade medicinska företag, och har därför alla erforderliga intyg om det etablerade provet. Läkarnas yttrande. "

Grundläggande regler för att ta drogen

Hur tar man Nolycin för att behandla cystit? Instruktioner för användning av läkemedlet beskriver några funktioner i proceduren:

 • Det rekommenderas inte att ta ett antibiotikum med mycket vätska.
 • Läkemedlet är inte kombinerat med samtidig mottagning med medel som innehåller järn och zink. De ska tas 2 timmar före användning av Nolycin eller 6 timmar efter det.
 • Varaktigheten av den terapeutiska kursen bestäms av läkaren, och den måste följas strikt.
 • När cystit rekommenderas att dricka i 1 dag minst 1,5 liter vatten.
 • Om läkemedlets utgångsdatum är ute kan det inte tas.
 • Om det finns biverkningar, måste du omedelbart se en läkare.

Nolitsin med cystit

Nolicin är en produkt tillverkad av en grupp slovenska företag KRKA, som har en utmärkt europeisk kvalitet, vilket säkerställer säker användning. Enligt den kemiska strukturen är nolycin ingen annan än norfloxacin, som är representanten för andra generationens fluorokinoloner antibiotika. Nolitsin med cystit är ordinerat ganska ofta och detta beror på dess verkningsmekanism.

Hur effektivt är Nolycin och hur det fungerar?

Det unika med de medel som är att den blockerar syntes av DNA av mikrobiella celler och därmed förstör de bakterier som du behöver i cystit, och många andra sjukdomar. Det finns väldigt få bakterier som kan motstå nolycins verkan. Detta antibiotikum har ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet, förstör grampositiva och gramnegativa bakterier: Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Staphylococcus, Streptococcus, som oftast orsakas av en infektiös cystit.

Efter intag absorberas läkemedlet i mag-tarmkanalen. På grund av det faktum att ämnen i praktiken inte binder till blodproteiner, ackumuleras de snabbt och i hög koncentration i vävnaderna i urinvägarna. Redan efter 1-2 timmar når koncentrationen i urinen sin topp och överstiger den i blodserumet 200-300 gånger. Att hålla i urinsystemet i 10-12 timmar bidrar till en ganska snabb förstöring av den patogena mikrofloran.

Hur ska jag ta

Ta 400 mg två gånger om dagen, med ett intervall på 12 timmar, med ett glas vatten. Det är bättre att göra det en timme före en måltid, vilket kan minska absorptionen. Med okomplicerad infektiös cystit bör nolycin tas inom tre dagar.

En kort behandlingskurs kan snabbt eliminera infektionen, och sannolikheten för negativa biverkningar minimeras.

När cystit kommer med komplikationer, ta upp till 7-10 dagar två gånger om dagen. Och med befintlig återkommande infektion, upprepad upp till fem gånger om året, rekommenderas en behandling under ett eller två år. Dosen i detta fall reduceras till 200 mg och tas en gång före sänggåendet.

Hoppa inte över mottagningen, och om det händer behöver du aldrig öka dosen för senare användning.

Funktioner och biverkningar av nolycin

När det är nödvändigt att använda antacida (läkemedel som minskar surhetsgraden i magen), bör man komma ihåg att sådana läkemedel med samtidig administrering minskar signifikant den terapeutiska effekten av nolicin. Samma egendom ägs av förberedelser av zink och järn och vissa livsmedelsprodukter (mjölk, yoghurt).

Under applikation nolitsin och tre dagar i slutet av loppet av behandlingen rekommenderas att undvika att vara i direkt solljus och ultravioletta strålar på grund av risken för foto (ökad känslighet för UV-ljus). Om det finns ont i lederna och benen, sluta ta medicinen, eftersom det finns tecken på risken för skador på senorna.

Kvinnor rekommenderas inte att använda hygieniska tamponger, eftersom risken för candidiasis (tröst) ökas med användning av ett antibiotikum.

Läkemedlet är kontraindicerat i följande fall:

 • graviditet och amning (läkemedlet kan orsaka mutationer och ha en toxisk effekt på barnet);
 • ålder till 18 år (tills slutet av muskel-skelettsystemet bildas);
 • tillgänglig allergi mot läkemedlet eller andra fluorokinolon antibiotika;
 • Förekomsten av epilepsi eller konvulsivt syndrom;
 • ateroskleros;
 • nedsatt hjärncirkulation;
 • svår lever och njurinsufficiens.

Rekommendera inte användningen av personer som kör fordon och de vars arbete kräver ökad uppmärksamhet. Dessutom kan det påverka centrala nervsystemet negativt och orsaka:

 • yrsel,
 • buller i öronen,
 • dåsighet,
 • huvudvärk,
 • irritabilitet.

Biverkningar uppträder också hos mag-tarmkanalen i form av illamående, buksmärtor, kräkningar, bitterhet i munnen. Det är möjligt utseendet av protein, blod och kristaller av olika salter i urinen.

Försiktighet är föreskriven för blåsor hos äldre människor och de som har kränkningar från njurar och lever.

Nolitsin för behandling av blåsan kan endast ordineras av en läkare som väljer den behandling som behövs för blåsan, kommer att kunna ta hänsyn till användningen av andra läkemedel och deras interaktion.

Är det så lätt att glömma CYCLE? Du behöver bara 200 gram kokande vatten.
Läs mer