Huvud
Skäl

Nolitsin-instruktioner för användning i cystit + pris + recensioner + analoger

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin, ett antibakteriellt medel från klassen fluorokinoloner. Läkemedlet har en tablettform av frisättning och produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Innehållet av norfloxacin i den 1: a tabletten är 0,4 gram. Kostnaden för paket med tio och tjugo tabletter i ryska apotek - cirka 200 respektive 370 rubel.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Nolitsin eller Monural - vilket är bättre

Det är omöjligt att entydigt säga vilket läkemedel som är bättre. Innan du väljer ons-wah många faktorer måste beaktas för behandling av cystit, såsom patientens ålder, närvaro av olika kontraindikationer, graviditet, återfall, mottaglighet, svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer.

Läkemedlet av valet för behandling av okomplicerad cystit är Monural. Detta läkemedel är unikt i sin sort, eftersom behandlingsperioden är en -2 dagar. Monural tolereras väl av patienter och ger nästan inte biverkningar under och efter behandlingen.

Monural kan också användas för att behandla barn från fem år och gravida kvinnor.

Fördelen med Nolicin är att den kan användas för långsiktiga kurser, i syfte att förebygga exacerbationer.

Artikeln bereddes av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Nolitsin - bruksanvisningar, verkliga motsvarigheter och frisättning (tabletter av 400 mg) av läkemedel för behandling av cystit och uretrit hos vuxna, barn och under graviditet. Sammansättning och interaktion av antibiotika med alkohol

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen nolitsin. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotikum Nolitsin i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Nolicin i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, uretrit, pyelonefrit hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

nolitsin - ett antimikrobiellt medel av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

För läkemedelskänsliga Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet för läkemedlet har: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

struktur

Norfloxacin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter intag nolitsin snabbt, men inte fullständigt (20-40%) absorberas från magtarmkanalen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet. Det tränger in i organ och vävnader (parenkym njure, äggstockar, flytande sädeskanalerna, prostata, livmoder, buk- och bäckenorgan, galla, bröstmjölk). Det tränger igenom blod-hjärnbarriären (BBB) ​​och placentabarriären. I liten utsträckning metaboliseras i levern. Utsöndras via njurarna genom glomerulär filtration och tubulär sekretion.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

 • akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 • infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);
 • gonorré är okomplicerad;
 • bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos);
 • förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner;
 • förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni
 • förebyggande av resenärernas diarré.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 400 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen. i 4-6 veckor eller mer.

Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.

I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger om dagen i 5 dagar.

För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg per dag 1 dag före avresa, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

För förebyggande av sepsis med neutropeni - 400 mg 2 gånger dagligen i 8 veckor.

I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.

För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år, eller mer än två i sex månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).

Bieffekt

 • minskad aptit
 • bitter smak i munnen;
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • diarré;
 • pseudomembran enterocolit (med långvarig användning);
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning
 • ökad urea och kreatinin av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • svimning;
 • sömnlöshet;
 • hallucinationer;
 • trötthet;
 • dåsighet;
 • ångest;
 • irritabilitet;
 • känsla av rädsla;
 • depression;
 • buller i öronen
 • takykardi;
 • arytmi;
 • en minskning av blodtrycket;
 • vaskulit;
 • senbrott (vanligen i kombination med bidragande faktorer);
 • eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • svullnad;
 • malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 • candidiasis.

Kontra

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • graviditet;
 • amning (amning);
 • barn och ungdomar under 18 år
 • ökad känslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

Applicering under graviditet och amning

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen ska Nolitocinabols få en tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra kan azofärgämnet E 110 (färggul dispenser, E110) orsaka en överkänslighetsreaktion upp till bronkospasmen.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för psykomotoriska reaktioner (särskilt när etanol (alkohol) används samtidigt).

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Nolycin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Nolitsin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med glukokortikosteroider (GCS) kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Nolitsin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (derivat av sulfonylureor).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Analoger av läkemedlet Nolitsin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Lokson-400;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • norfloxacin;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

Vid vilka sjukdomar hjälper Nolycin och hur man tar det?

nolitsin Är ett läkemedel som har en antimikrobiell effekt av ett brett spektrum av effekter och har en uttalad bakteriedödande effekt.

Indikationer för användning

Läkemedlet nolitsin används när det finns infektiösa och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av patogener som är känsliga för detta läkemedel.

Lista över sjukdomar:

 • Akuta och kroniska former av urinvägssjukdom, nämligen cystit, uretrit, pyelonefrit.
 • Infektionssjukdomar i könsorganen: endometrit, prostatit.
 • Gonorré, som förekommer utan uttalade komplikationer.
 • gastroenterit,
 • Använd som profylax för uppkomsten av urinvägsinfektioner;
 • Förhindra diarré som uppträder hos resenärer.

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Sammansättning och medicinska egenskaper

En tablett innehåller 400 mg. Norfloxacin. Hjälpämnen som ingår i kompositionen: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten som är nödvändigt för hydratisering.

Skalet består av följande komponenter: talk, titandioxid, hypromelos, gul färg med kod E110, propylenglykol. Mekanismen för effekten av detta piller är följande: tabletten, som kommer in i människokroppen, splittrar och bryter integriteten hos DNA från patogena mikroorganismer, varvid de orsakande agenterna förlorar.

Läkemedlet påverkar perfekt gramnegativa bakterier, liksom vissa gram-positiva stammar, nämligen stafylokocker och patogena floror. Läkemedlet har en hög aktivitet gentemot bakterier som kallas acinetobacter och enterococcus. På grund av detta används den aktivt som terapeutisk terapi vid behandling av sjukdomar i mag-tarmkanalen. Läs mer om enterococcus faecalis här.

Bakterierna anaeroba typer, liksom streptokocker, är okänsliga för effekterna av detta läkemedel.

Verkningsmekanism för nolicin

Nolitsin har också ett internationellt namn - norfloxacin, Detta namn är inte patenterat och används därför sällan. Nolitsin avser bredspektrum antibiotika av fluorokinoloner gruppen.

Tillverkaren är läkemedelsföretaget KRKA, som ligger i Slovenien. Drogen har uttalade bakteriedödande egenskaper, det bekämpar den patogena floran som är känslig för detta läkemedel. Praktiskt taget orsakar inte effekten av resistens, med andra ord, orsakar inte beroende av mikroorganismer på komponenterna i läkemedlet.

Det har till syfte att hämma bildandet av enzymer, vilka är nödvändiga för bakteriernas livstid. Mikroorganismer kan inte bilda DNA-spiraler och omedelbart dö. Effekten är märkbar inom en timme efter appliceringen.

Fluoratomen, som är en del av Nolycin, förbättrar signifikant läkemedlets aktivitet. Förutom alla tidigare angivna bakterier neutraliserar läkemedlet Pseudomonas aeruginosa, som i sin natur är tillräckligt resistent mot antibiotika.

Efter det att läkemedlet tagits delas och absorberas det från mag-tarmkanalen och går längre in i blodomloppet och sedan in i vävnaden. Den mest utsatta för genitourinary systemets vävnad. Drogen har ingen effekt vid inträde till centrala nervsystemet, ben och leder.

Den högsta koncentrationen av läkemedlet i blodet observeras efter en eller två timmar. Läkemedlet förblir i kroppen i tolv timmar, varefter det sönderdelas i levern och elimineras fullständigt från kroppen genom excretionssystem.

I de fall då patienten har nedsatt njurfunktion väljer den behandlande läkaren den individuella dosen som behövs för att ta emot läkemedlet.

Typ av problem

Läkemedlet Nolitsin är tillgängligt i form av tabletter. Detta är den enda formen av frisättning av läkemedlet. Tabletten har en rund, konvex form, täckt med p / o. Skalets färg är rik orange.

Preparatet packas i blåsor i 10 delar. Kartongboxen består av 2 blåsor. respektive i en kartonglåda placeras 20 tabletter. Du kan köpa hela paketet och en blåsare.

Våra läsare rekommenderar!

För snabb och tillförlitlig förbättring av styrkan, rekommenderar våra läsare ett naturligt botemedel som komplicerat påverkar orsakerna till erektil dysfunktion. Kompositionen innehåller endast naturliga komponenter som har maximal effektivitet. Tack vare naturliga ingredienser är läkemedlet helt säkert, har inga kontraindikationer och biverkningar. Läs mer »

Dosering och behandlingsförlopp

Ta läkemedlet rekommenderas på tom mage, tvättas med mycket vatten. Det är bättre att ta pillret en timme före en måltid, eller två timmar efter den sista måltiden.

Den rekommenderade dosen beroende på typ av sjukdom:

 • Kronisk prostatit - 400 mg - 2 gånger om dagen i 4-6 veckor och längre.
 • Gonorré utan komplikationer - En gång om dagen 800-1200 mg eller 400 mg. - 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.
 • bakteriellgastroenterit 400 mg. 2 gånger om dagen i 5 dagar.
 • Förebyggande av diarré hos turister 400 mg. 1 dag före avresa, samt under resans löptid och 2 dagar efter slutet. Inträdesperioden bör inte överstiga 21 dagar.
 • Förebyggande av sepsis 400 mg. två gånger om dagen i två månader.
 • Akut cystitis 400 mg. två gånger om dagen i 3 till 5 dagar.
 • Återkommande urinvägsinfektioner med systematiska frekventa exacerbationer. Mer än 3 gånger per år för 200 mg. på natten, under perioden från 6 månader till flera år.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Det är kontraindicerat att förskriva ett antibiotikum i sådana fall:

 • Otillräckligt glukos-6-fosfat dehydrogenas i människokroppen;
 • Graviditet och amning. I vissa fall föreskrivs det under graviditeten strikt enligt indikationerna.
 • Barn under 18 år
 • Personlig intolerans av läkemedelsbeståndsdelarna.

Dessa är alla möjliga indikationer där användningen av ett antibiotikum av denna art inte rekommenderas. Det finns några försiktighetsåtgärder när du tar drogen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas de personer som lider av följande sjukdomar:

 • Förekomsten av aterosklerotiska förändringar i hjärnans kärl;
 • epilepsi;
 • Störningar i blodtillförseln till hjärnan;
 • Om allergiska reaktioner på administrering av acetylsalicylsyra spåras;
 • Förekomst av patologi i funktionen av njurar och lever.

Det är också nödvändigt att övervaka mängden vätska som förbrukas under läkemedelsintaget.

Antibiotikum kan i vissa fall orsaka dålig blodpropp, så du behöver kontroll över blodplättarnas nivå i blodet under hela behandlingen. Den person som använder drogen, håll inte i direkt solljus. Det finns en risk att minska den psykomotoriska reaktionen. Det rekommenderas inte att ta alkohol under behandlingen. Efter hur många dagar efter antibiotika kan du dricka alkohol kan du ta reda på det här.

Cross-Drug Interactions:

 • Antibiotikum med samtidig mottagning med toefilinom eller cyklosporin ökar deras nivå i plasma.
 • När det tas med warfarin, förbättrar antibiotiken markant sin effekt.
 • Absorptionen av norfloxacin minskar med antagning samtidigt med antacitiska läkemedel.
 • Användningen av kinoler leder till eventuella sönderbrott i senorna.
 • Antibiotikumet ökar och ökar effekten av att ta hypoglykemi.
 • Kombinationen av norfloxacin och nitrofurantoin minskar signifikant effekten av dessa läkemedel på människokroppen.

Biverkningar och överdosering

Under appliceringen av det antibakteriella läkemedlet kan vissa biverkningar uppträda, nämligen:

 • från mag-tarmkanalen - allvarlig illamående, diarré, symtom som indikerar utvecklingen av anorexi, ökad aktivitet av leverenzymer och så vidare;
 • Från centrala nervsystemet finns det allvarliga huvudvärk och yrsel, nervös upphetsning eller slöhet, depression. En person har en oförståelig känsla av rädsla.
 • Mycket sällsynta fall av ryggningar i senor eller utveckling av tendinit.
 • Förekomsten av leukopeni, en ökning av kreatins nivå i plasman.
 • Eventuella allergiska manifestationer i form av hud klåda, nässelfeber.

Om du upplever dessa biverkningar bör du kontakta din läkare. Endast en specialist kommer att kunna ge rekommendationer om ytterligare behandling med läkemedlet. Är det värt att använda eller bättre alls för att ersätta det med en annan lämpligare.

När en överdos av läkemedlet är möjligt är sådana manifestationer:

 • Allvarlig illamående, frekvent uppmaning att kräka
 • Trötthet och yrsel,
 • Det finns möjlighet till anfall.

Hur tar man Nolycin från blåsan?

Mycket ofta används nolycin för cystit, vilket fortsätter i en enkel form. Behandlingen tar drogen består av ansökan 2 tabletter per dag i 3 till 7 dagar. När denna behandling är klar kommer den behandlande läkaren att ge de nödvändiga rekommendationerna om huruvida man ska ta denna medicin ytterligare.

Om blåsan har gått in i kronisk form, så är behandlingens varaktighet vid återfall inte mindre än 3 månader. Efter avslutad behandling är samråd med den behandlande läkaren obligatorisk.

Villkor och hållbarhet, pris

Läkemedlet ska förvaras på ett torrt ställe otillgängligt för barn, utan direkt solljus, vid en temperatur inte mer än + 25 С. Tablettens hållbarhet är 2 år från produktionsdatumet, vilket anges på förpackningen.

Priset på läkemedlet varierar från 150 till 250 rubel för förpackning.

Analoger av detta läkemedel

Många farmakologiska företag producerar droger med en liknande komposition som nolicin, med bara olika namn. Ibland har analoger ganska påtagliga prisskillnader.

Låt oss överväga några namn på analoger av detta läkemedel:

Sammanfattningsvis kan man säga att nolycin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det kommer att hjälpa till att hantera många sjukdomar i urinvägarna.

Innan du använder drogen Det är nödvändigt att samråda med en specialist. Endast en läkare kan bestämma dosen och varaktigheten av behandlingen som behövs för varje individ. Var frisk!

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte? Bruksanvisning, recensioner

Kvinnor ser ofta ofta cystitis, så de delar med vilje med varandra för att behandla detta problem. Och ofta (av de bästa avsikterna) rekommenderas i detta fall att dricka nolicin utan att ens tänka på om det är ett antibiotikum eller inte, oavsett om det passar alla fall. Vilken typ av läkemedel är detta och hur kan självmedicinering med det hjälpa till?

Nolitsin: vad är dolt bakom det här namnet?

Så trots allt - är det ett antibiotikum eller inte? Ja, Nolitsin är ett modernt antibakteriellt medel från gruppen antibiotika-fluorokinoloner. Det förstör patogena bakterier - det deprimerar deras DNA, det vill säga hindrar dem från att multiplicera. Detta läkemedel är effektivt mot dysenteri och E. coli, stafylokocker, klamydia, legionella, klebsiella och ett antal andra mikroorganismer. Men det är inte kapabelt att eliminera streptokocker och anaeroba bakterier.

Den viktigaste aktiva substansen i Nolycin är norfloxacin. När det administreras oralt, går det snabbt in i blodomloppet och ackumuleras i vävnaderna. Dessutom kan denna komponent passera genom placental barriären och återfinnas i bröstmjölk.

Den baktericidala verkan av läkemedlet bibehålls i 6 timmar efter administrering.

sjukdom, vid vilken medicinen är föreskriven

Många tror att Nolycin är ett antibiotikum mot blåsor. Så det är: Detta är ett av de mest föreskrivna läkemedlen för kronisk och akut inflammation i blåsan. Men dess omfattning är inte begränsad till en enda sjukdom. Med hjälp av medicin behandlar idag sådana patologier:

 • gastroenterit av bakteriellt ursprung - shigellos, salmonellos, dysenteri;
 • infektionssjukdomar i orgelbandets endometrit, cervicit;
 • okomplicerad gonorré;
 • kronisk inflammation i prostata orsakad av bakterier;
 • pyelonefrit;
 • inflammation i urinröret.

Läkemedlet används inte bara för medicinskt, men också för förebyggande ändamål. Det ordineras för att förhindra återkommande urinvägsinfektioner, septiska komplikationer hos patienter med neutropeni, resenärernas diarré.

Hur kan Ska jag ta drogen?

Nolitsin är ett allvarligt antibiotikum, och före användningen är det användbart att studera instruktionerna i detalj. Det innehåller i synnerhet sådana rekommendationer: En tablett (400 mg) ska sväljas hela en timme före måltiden eller 2 timmar efter att ha ätit med mycket vatten (1 till 2 glas). Mjölk och yoghurt för sådana ändamål är inte lämpliga, eftersom de kommer att sakta absorptionen av läkemedlet.

Standarddoserna för vuxna är som följer:

 • priinfektsionnogoporazheniiomochevpovyhorganov - 2p. på eftermiddagen till 400 mg. Kurser - från 7 till 10 dagar;
 • för att eliminera symtomen på okomplicerad cystit - två gånger om dagen från veckodagen;
 • kroniska sjukdomar i urinvägarna - dagligen 2 flikar. under 12 veckor;
 • akut gastroenterit - två gånger dagligen 400 mg. Curstherapy är vanligtvis 5 dagar;
 • prifaringit, cervicit, uretrit, proktit - enbart 1 tabl. (400 mg).

Om läkemedlet tas för profylax kommer doserna att vara följande:

 • i tid - 1 flik. vänligen vänta på avgången. Hela tiden av resan och ett par dagar efter återkomsten till hemmet - 400 mg per dag (mindre än 3 veckor);
 • för att förhindra återfall av urinvägarna - 1 flik. 6 månader före året
 • för förebyggande av förgiftning - 1 bord. dvazhdyvden2mesyatsa.

Hoppa inte över nästa piller. Om detta händer, är dubbelt så är nästa dos strängt förbjuden.

Läkare varnar alla kvinnor (och män också, därför att blåsan också händer med dem): om du börjar dricka Nolitsin, är det oklokt att kasta medicinen halvvägs. Om du dricker det i 5-7 dagar kommer sjukdomen inte att recede, och den infektion som provocerade den kan omvandlas till superinfektion på så kort tid. Då blir det svårt att hitta ett antibiotikum som kan besegra det.

Gör det inte att vänta på! Eventuella biverkningar

När Nolycin tas, kan sådana obehagliga fenomen uppstå:

 • illamående och kräkningar
 • bitter eftersmak;
 • bolivzhivote;
 • minskad aptit
 • zhidkiystul;
 • ökat blodflöde;
 • glomerulonefrit;
 • Utseende av salter i salt;
 • frigöring av utsläppet;
 • ökning av volymen av den frigjorda urinen;
 • svår att avge
 • specifika dysbakterier, vilket orsakar inflammation i tarmarna;
 • ökad koncentration av proteinet i vattnet;
 • öka AST och ALTfermentov;
 • golovnayabol;
 • hallucinationer;
 • klåda;
 • stör hjärtrytmen
 • svimning, frustration, svullnad;
 • exudativt erytem;
 • fotofobi;
 • trast;
 • svett leder.

Du kan Dricker du Nolycin?

Detta bestäms av läkaren. Innan han utser detta antibiotikum kommer han att klargöra om patienten inte hittar några kontraindikationer mot sin mottagning:

 • störningar i hjärncirkulationen;
 • hyperreaktivitet mot antibiotika i denna grupp;
 • epilepsi;
 • aterosklerotiska plack i hjärnan;
 • brist på enzymet G6FD (bildat från födseln);
 • allergier mot acetylsalicylsyra.

Denna åtgärd är inte ordinerad för gravida kvinnor och används inte i barnläkemedel (den kan inte konsumeras förrän 18 år).

Hur kan har läkemedlet visat sig hos patienter?

Recensioner av läkemedelsvisningen som många inte alls vet, Nolitsin är ett antibiotikum eller inte, men håll det alltid till honom och ta det vid de första smärtsamma symtomen på cystitis. Människor uppskattar sin effektivitet som 100 procent. De noterar också att botemedlet har ett acceptabelt pris, ett brett spektrum av åtgärder och inte orsakar beroende.

Många testade sin effektivitet på egen erfarenhet genom upprepad användning, och drogen gav aldrig "missbrott". Han lindrar smärta, eliminerar den oändliga strängen att gå på toaletten, och till och med klarar av den försummade formen av sjukdomen.

Nackdelar med detta läkemedel är enligt patienterna biverkningar (som inte är så sällsynta) och för stora en tablettstorlek (svår att svälja).

Nolitsin är utan tvekan ett effektivt läkemedel. Men han är inte berövad av alla brister i antibiotika, så var försiktig med honom! Även om vi måste erkänna att även läkare ordinerar det empiriskt - utan att utföra en analys för att bestämma bakteriens känslighet för drogen. Så läkare, som patienter, litar på det här verktyget.

Nolitsin: är ett antibiotikum eller inte, som det fungerar

Nolitsin är ett läkemedel som tillhör kategorin fluorokinoloner. Det har en antimikrobiell effekt och är mycket effektiv för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Läkemedlet motstår också infektion med infektionen, vilket framkallar manifestationen och progressionen av venerala sjukdomar, störningar i njurarna och urinvägarna. Men du behöver förstå exakt - Nolitsin är ett antibiotikum eller inte.

Antibiotikum eller ej

Nolicin kallas ofta antibakteriella medel. Ja, när det är bekant med instruktionerna och beskrivningen av läkemedlet, liksom med användningsändamål, anses det som ett antibiotikum. Men Nolitsin är ett antibiotikum eller inte. Detta läkemedel verkar på grund av huvudämnet - nofloxacin från gruppen av fluorokinoloner. Dessa komponenter utmärks av deras effektivitet vid bekämpning av mikrober. Därför används de som grund för antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan. Detta faktum väcker många frågor om Nolitz - ett antibiotikum eller inte. Drogen liknar starkt antibiotika, men samtidigt har Nolitsin en annan kemisk struktur och har inga naturliga analoger. Dessa argument ger inte möjlighet att helt hänvisa läkemedlet till gruppen antibakteriella medel.

På grund av effektens effekt är Nolycin inte sämre än antibiotika, därför borde det tas efter en doktors utnämning. En grupp läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder indikerar att medlet kan motstå några patogener.

Före utnämningen utförs en analys av testen och endast då kommer det att vara möjligt att säkerställa närvaron eller frånvaron av positiva resultat i behandlingen från Nolicin.

Nolicin - beskrivning

Nolitsin säljs i apotek i plattor med 10 tabletter. Varje tablett har ett filmmembran. Detaljerad bruksanvisning finns i varje förpackning.

Läkemedlets aktiva substans är norfloxacin, extraglykolat, povidon, natriumstärkelse, kiseldioxid, magnesiumsalter och apoteksvatten.

Läkemedlet är avsett för att arrestera utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet, som uppkommer under inflytande i kroppen.

Angivanden för antagning

Bruksanvisning innehåller följande indikationer för behandling med detta verktyg:

 • bakteriella former av prostatit;
 • inflammatoriska processer i endometrium;
 • gastroenterit av bakteriell natur
 • cystit;
 • cervicit;
 • inflammation av njurarna som påverkas av bakterier;
 • uretrit;
 • lätt gonorré.

Det är nödvändigt att börja använda Nolycin också:

 • med katarr i tarmarna och magen;
 • med salmonellos
 • för förebyggande av diarré under resor
 • förhindra septiska komplikationer hos patienter med agranulocytos;
 • med återutveckling av urinvägsinfektioner.

Nolitsin bekämpar mikrober, bakterier, som bildas som ett resultat av infektion i kroppen med sjukdom. Den största fördelen med detta läkemedel är bristen på en beroendeframkallande effekt.

En stor fördel med botemedlet är dess nästan ögonblickliga effekt - inom en timme realiseras bakteriedödande effekt.

Fluoratomen i kompositionen av Nolitsin gör att han kan agera ännu mer aktivt. På grund av detta ökar förstörelsen av bakterier som är känsliga för mediet snabbare och effektivare.

Omedelbart efter in i patientens kropp aktiva substansen påverkar både gramnegativa och grampositiva mikroflora på vilken oftast leda till utveckling av ett stort antal infektioner i njuren och urinkanaler, såväl som den snabba tillväxten av Pseudomonas aeruginosa. Bara Pseudomonas aeruginosa har utmärkt immunitet mot alla antibakteriella medel, men Nolitsin hanterar snabbt sin patogena effekt på kroppen.

Rekommendationer för användning av Nolycin

När behandlingen med Nolicin behandlas i blåsan är det viktigt att noggrant studera informationen som innehåller bruksanvisningen. Följande rekommendationer för användning bör observeras:

 1. Under behandlingen ska du samtidigt använda mycket vätskor - inte mindre än 1,5 liter per dag.
 2. Det är förbjudet att gå ut i solen med sol och sola på stränder och i solarium, eftersom fluorokinolon ökar kroppens känslighet mot ultraviolett strålning.
 3. Om du saknar ett läkemedel, dubbelklicka nästa dos av läkemedlet.
 4. Nolicin är acceptabelt tillsammans med andra droger, men det är förbjudet att kombinera det med medel som innehåller järn, zink, vismut. Om det är nödvändigt att samtidigt ta Nolycin, drick 2 timmar före de angivna komponenterna eller 6 timmar efter dem.

När en patient känner att läkemedlet inte ger de förväntade resultaten, är det trots detta förbjudet att självständigt öka dosen. Först rekommenderas att samråda med en läkare för att klara testen på patogena bakteriers känslighet för detta läkemedel. Om det behövs väljs ett annat läkemedel.

I cystitis är Nolycin ordinerat för både behandling och förebyggande. Det förhindrar utvecklingen av exacerbationer och utvecklingen av återfall. Dessutom rekommenderas läkemedlet att dricka innan du går till exotiska länder, speciellt om diarré uppstår.

Med neutropeni hjälper läkemedlet till att förhindra utvecklingen av sepsis.

Biverkningar

Den aktiva komponenten i läkemedlet kan orsaka följande biverkningar:

 1. Spasmer och smärta i buken, viktminskning, halsbränna, illamående med kräkningar, diarré eller förstoppning, ökad produktion av enzymer i levern. Vissa patienter upplever utvecklingen av pseudomembranös kolit, gulsot, hepatit och inflammation i bukspottkörteln.
 2. Patienten utvecklar sömnlöshet, yrsel och vanliga huvudvärk, depressiva tillstånd. Mot denna bakgrund blir en person onödigt irriterad och kan till och med gå vilse i rymden. Ofta finns det buller i öronen och hallucinationer.
 3. Ytterligare biverkningar av det beskrivna tillståndet är parestesi, kramper, tremor av fingrar på händer, polyneuropati.
 4. Leukopeni, en ökning av antalet eosinofiler, trombocytopeni, en kraftig minskning av koncentrationen av granulocyter i blodplasma, en hemolytisk form av anemi.
  Försvagning av hjärnans arbete, extrasystolen i hjärtkärlens hjärtkärl, sänkning av artärtrycket.
 5. Allergiska reaktioner. De manifesteras av utslag, svullnad, hosta, epidermal nekrolys, vaskulit, malign exudativ erytrema och anafylaktisk chock. Dessutom ökar kroppens känslighet för inflytande av ultraviolett.
 6. Ibland utvecklas smärta och muskelsmärta, lederna blir inflammerade, myasthenia gravis manifesterar sig vid fördjupning, tröst.

Med den uppenbara känsligheten för komponenterna i läkemedlet väljes en annan medicinering. Denna viktiga information innehåller också bruksanvisningar.

Kontra

Använd läkemedlet Nolitsin vid utveckling av blåsor och andra patologier efter godkännande av en läkare. Glöm inte heller kontraindikationerna av läkemedlet, som nödvändigtvis beaktas vid komplex behandling:

 1. Den viktigaste kontraindikationen för att ta är komponenternas intolerans. Om en person tidigare har tagit förberedelser för en grupp fluorokinoloner och kroppen har reagerat negativt på dem, bör Nolitcin-behandlingen överges.
 2. Det är förbjudet att dricka medicinen under barnets lager och även under amning. Under dessa perioder rekommenderas att man föredrar ett säkrare medel för barnets hälsa.
 3. Det är förbjudet att ta medicin för personer under 18 år.
 4. Absolut kontraindikation av Nolycin - Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas i enzymets kropp är en medfödd sjukdom.

Läkare identifierar ett antal punkter som också är viktiga att överväga innan du använder läkemedlet. Möjliga skador och fördelar med läkemedlet bedöms. Kontraindikationer för antagning är:

 • Epilepsi.
 • Aterosklerotiska förändringar i blodkärlen.
 • Problem som orsakas av cirkulationsstörningar i hjärnan.
 • Brist på njure eller lever.
 • Överkänslighet mot acetylsalicylsyra.

Metod för applicering

Tabletten är full, tvättas med en liten mängd vatten. Ta dem senast 1 timme innan du äter.

När Nolicin används måste man komma ihåg att när man dricker tabletter med mat, uppträder för långsam absorption av sina aktiva komponenter, vilket innebär att kraften som påverkar patogener minskar. Det visar sig att medicinen ska vara full i en tom mage. Om detta är obekvämt, kan du dricka medicinen 2 timmar efter att ha ätit.

När Nolitcin-behandling ges, föreskriver en läkare lämplig dos. Därvid tar han hänsyn till en mängd ytterligare faktorer som bestämmer den specifika formen och formen av den underliggande sjukdomen.

När cystitis visas, ta 2 tabletter per dag. Varje innehåller 400 mg aktiv substans - vilket innebär att den dagliga dosen är 800 mg. Mellan mottagningar ska passera minst 12 timmar - en sådan tidsperiod läkemedlet behåller sin aktivitet i kroppen.

För att förhindra sjukdomar som behandlas med Nolicin reduceras dosen exakt 2 gånger - det vill säga ta 1 tablett om dagen.

För att maximera effektiviteten av behandlingen måste följande regler följas:

 1. Drick mycket vätskor med Nolicin. På dagen ska druckas minst 2 liter, och med förhöjning av blåsan ökar volymen av vätska ännu mer.
 2. Neka att dricka alkoholhaltiga drycker.
 3. Undvik överdriven fysisk ansträngning, det borde vara möjligt att följa sängstöd.
 4. Läkemedlet ökar mottagligheten för effekterna av ultravioletta strålar, så att patienter rekommenderas inte att tillbringa tid i solen när man går ut för att använda skyddsutrustning - krämer och sprayer, liksom att bära kläder som täcker kroppen.

Om rekommendationerna från behandlingen inte observeras kan en person utveckla diarré med kräkningar, en kränkning av gastrointestinala funktioner, avvikande åtgärder, snabb trötthet och konvulsivt syndrom.

Det finns inget speciellt läkemedel som kan stoppa eller försvaga effekten av Nolycin på kroppen. I detta avseende utförs endast gastrisk spolning och intag av enterosorbenter med en överdosering.

Resultaten av behandling med Nolicin kommer att vara helt beroende av att dessa rekommendationer följs. Det här verktyget är det mest effektiva i sin kategori. Innan du använder dig själv, bör du alltid rådgöra med din läkare, eftersom du tar en tablett med en preliminär organisation av en fullvärdig diagnos.

Nolitsin under graviditet

Nolitsin är förbjudet för gravida kvinnor och personer under 18 år. En läkare kan mycket sällan utse en kvinna till Noltsin under den period då hon bär ett barn - bara om hon är i verklig fara för sitt liv.

Så, en person som har behandlats med Nolitsins kurs enligt indikationerna är alltid botad av den diagnostiserade sjukdomen. Läkemedelsrecensionerna är positiva. Detta är ett mycket effektivt läkemedel som dödar bakterier när behandlingsregimen följs.